Елизабет Пелсез: Връзки с престъпници и необяснимо охолен живот са основания за конфискация във Франция

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Медиите редовно съобщават за скъпите придобивки, които могат да си позволят някои трафиканти, а на честните хора са им нужни години работа, за да придобият и една стотна от това, с което те разполагат."

  Цецо да си приготви за сдаване апартаменти с номера: 2, 3, 4 и 6. Тъща му пропя пред CARIN.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 2. 2 Профил на mickmick
  mickmick
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Недейте така - 90% от съдиите и прокурорите, митничарите отговарят на тези изисквания за конфискация..

 3. 3 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 571 Весело

  И сега тука като скочат едни "правозащитници" да ми обясняват че не може ей така да вземеш парите на наркодилърите.... ще стане ясно кой е на заплатка!

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 4. 4 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Боко и Цецо отлетяха....

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 5. 5 Профил на нервна
  нервна
  Рейтинг: 909 Весело

  Сакън,че ще се изпразни Парламента и Президентството.И чо ке праим?

 6. 6 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1416 Весело

  Сещам се за едни поне 240 хрантутника в НС (без изобщо да броим МинСъвет, Съдебната власт, Президенството) които постоянно показват необяснимо охолен живот и връзки с престъпници.

  И какво правим в такъв случай?

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 7. 7 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Връзки с престъпници и необяснимо охолен живот са основания за конфискация? Описвайки трите форми на държавността, които считал за основни, Ш. Монтескьо споменава, че спецификата на всяка от тях е обусловена от съответствуващия ѝ базов принцип: монархията се гради върху “честта” (honneur), републиката - върху “добродетелта” (vertu); а деспотията, бидейки проявление на беззаконието, и поради това аномална форма на държавността, се крепи върху “страха” (craite, terreur). При това, за Ш. Монтескьо “терорът” е само оказионален синоним на страха, т. е. “удобен за случая”, “случаен”, “рядък”, “рядко срещан” (лат. occasio, occasionis, occasionalis) синоним на страха (който синоним не се среща никъде другаде в неговите съчинения).Като същинска идеологема и наименование на “метод или система на управление”, наречена “режим на терора”, думата “терор” е употребена за първи път и е добила особена популярност по време на Френската революция. Френският революционен “режим на терора” е бил въведен и използуван от наскоро утвърдената революционна държава като средство за въдворяване на ред, като инструмент за управление по време на преходния анархистичен период на размирици и резки политически промени. Предназначението на този режим е било да укрепи властта на новото правителство чрез сплашване на контрареволюционерите, подривните елементи и дисидентите, официално обявени за “врагове на народа”. В основата на функционирането на режима била залегнала дейността на т. нар. Комитет на обществената сигурност и на Революционния трибунал, които били оправомощени да извършват арести, да произнасят присъди и публично да екзекутират обвинените в “предателство към революцията”.

 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Гневно

  Че контактите с престъпници и необяснимият охолен живот са достатъчно основание за отнемане на имущество-достатъчно са!!! Но кой да го приеме този закон в Народното ни събрание??? Нали крадливите ни депутати, ако го приемат,ще останат без накраденото??? Ами "честнните" олигарси и бизнесмени, дето не си плщат дори данъците за незаконно построените палати. Ами мутрите милионери без един ден трудов стаж??? А може би "социално слабите" ни магистрати и "бедните" им роднини с лимузини и палати за милиони Евра???
  Кой ще издава присъди в полза на държавата??? Тези които са я крали , малтретирали и убивали в продължение на 22 години ли??? Да не са луди!!!!

 9. 9 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Извън разликата в наказателно правните ни системи, теория и кодекси, основата на решаване на проблема 'неоснователно обогатяване" се крие в следната констатация:" - Общественото мнение не е благосклонно към хора, които със законни доходи на ръба на социалния минимум водят доста различен начин на живот и одобрява тяхното разследване и осъждане." След като България е в края на криминалния преход, няма как натрупаните негативни идеи да не се възпроизвеждат в поведението на индивидите, от които се състои обществото.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 10. 10 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Или накратко казано, съставеното от якобинците и жирондистите коалиционно правителство в крайна сметка е било обединено около идеята, че посредством съдебния процес над Луи ХVІ народът на Франция ще трябва да бъде убеден и да приеме тезата, че отсега нататък “в интерес на революцията” всеки гражданин ще може да бъде осъждан и екзекутиран даже и ако въобще не е нарушил никакъв закон.

 11. 11 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Законът предвижда, че част или цялото имущество на всеки необяснимо богат, се отнема без значение дали са движими или недвижими вещи, дали делими или не, стига той да не може да докаже произхода им.
  =========
  Това е супер. Кога ли и у нас ще стане същото.
  Впрочем в нашата конституция пише - Всеки е длъжен да плаща данъци съобразно доходите си. Много лесно може да се провери колко данъци си платил....и дали са съобразно доходите ти. Ако не са ....и не можеш да докажеш отдека са ти аджеба активите ...то те се конфискуват.
  Просто и ясно. Кога ли ще започнат да го прилагат властимащите?????

  сократ1
 12. 12 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#8] от "kimba3":

  Спомням си врясъците колко недемократичен бил такъв закон, как сме ставали милиционерска държава...и то от същите никове, които сега редят дитирамби...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 13. 13 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#9] от "dqdomart":
  Най-дълбоката същност на това ново социално моделиране е изразена в най-ясен вид в думите на Сен-Жюст, който, възразявайки на жирондистите, казал: “Не пропускайте от вниманието си това, че в какъвто дух осъдите краля, в същия ще трябва да изградите и своята Република. Теорията, залегнала във вашето правосъдие, ще трябва да бъде и теория на вашето управление; мярата на вашата философия в този процес ще трябва да бъде и критерий за свободата, залегнал във вашата Конституция”.Същият по същество пълен отказ от предреволюционното законодателство се е съдържал и в представената от Робеспиер съдебна програма на якобинците, макар че тук аргументацията била съвсем друга: той изтъквал, че народите съдят не така, както съдилищата, и че те произнасят гръм и мълнии, а не присъди; че те не осъждат кралете, а ги превръщат в прах, и това тяхно правосъдие не отстъпва на съдебното; и че ако народът е въстанал против угнетителите си в името на своето спасение, то той би постъпил неразумно, ако прилага методи, които биха представлявали нова опасност за самия него и не биха довели до спасението му; и че когато Кромуел е съдел Чарлз І чрез съдебна комисия, намираща се под негово ръководство, както и когато Елисавета е осъдила на смърт Мария Стюарт чрез подчинените на нея съдии, то тук тираните са принасяли в жертва себеподобните си, при това не в името на народа, а в името на своето собствено властолюбие; и че в тези случаи тираните са се стараели за измамят глупаците чрез призрачната външност на едно формално правосъдие, при което, всъщност, става въпрос само за интриги и измами, а не за принципи и за свобода; и че когато народът произнася своята присъда, то тук вече става въпрос за разум и справедливост, намиращи своята опора върху могъществото на самия народ.

 14. 14 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  опора върху могъществото на самия народ.

 15. 15 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1183 Весело

  Ака може някой да разведе участниците в конференцията по улиците на София и по-големите ни градове. Да видят колко обекти за конфискация се разхождат свободно и необезпокоявано.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 16. 16 Профил на Гневник
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#11:"сократ1"]Просто и ясно. Кога ли ще започнат да го прилагат властимащите????? [/quote]

  Така е , ама забогателите от прехода и техните слуги тук се съпротивляват до дупка!!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 18. 18 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#12:"qwertqwert"]как сме ставали милиционерска държава...и то от същите никове, които сега редят дитирамби... [/quote]

  Те сега са за! Разхуманизиран например ...

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 19. 19 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Първо - обичайни взаимоотношения на разследвания с хора, които извършават правонарушения"
  Още тук имаме голям проблем - у нас такива взаимоотношения се считат за нормални.
  Политиците ни например дори и не прикриват такива връзки - хайде да не почвам да ги изброявам, че ще стане цяла статия.
  Не съм убеден, че на този етап това е приложимо у нас, въпреки, че идеите са добри.
  Представям си как нашите МВР, следствие и прокуратура започват да си менкат едни папки с данни за връзки на някои с хора от престъпния свят, както и снимки на имоти.
  После тези някои си плащат някакви суми на някой и нещата утихват...
  Зная, че в страните с нормално правосъдие нещата биха стояли по-друг начин.
  При нас обаче първо трябва да си реформираме съдебната система.
  Иначе ще стане - каруцата пред коня...

 20. 20 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Необяснимото" богатство е всъщност много лесно обяснимо.

  Както казваше Сервантес: "Който в Испания иска да забогатее за една година го обесват на втория месец!"

  Но това, разбира се, е в Испания...

  Проклета да е Русия!
 21. 21 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Неутрално

  България е прекалено малка държава за да се наложи успешно подобна практика. Хубав пример който за съжаление би предизвикал само нагли усмивки от другата страна на закона.

 22. 22 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 627 Любопитно

  "Според френското право за престъпление се приема всеки случай, при който някой не може да докаже, че разполага със законни средства, достатъчни, за да води определен начин на живот. "
  Кратко и ясно. Така е и не само по френското, но и по много други законодателства в нормални, демократични страни. За да се дискутира все още такъв въпрос у нас едно от трите условия е в сила:
  1 БГ не е нормална.
  2 БГ не е демократична.
  3 БГ не е реално нито нормална, нито демократична.

 23. 23 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#2:"mick"]Недейте така - 90% от съдиите и прокурорите, митничарите отговарят на тези изисквания за конфискация.. [/quote]
  Ама нали са "крайно нуждаещи се", не е хуманно, ще им бъдат нарушат човешките права

 24. 24 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Тази прилича на Станка Златева.

 25. 25 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Много се радвам че повечето хора тук явно приветстват този закон във Франция. Но ми е много интересно защо пак огромното мнозинство беше надало такъв вой когато министър Попова предложи един подобен, макар и доста по-мек закон за конфискацията на незаконно придобито имущество в България, при все че приемането му беше изискване от Европейската Комисия и закона беше получил удобрение от Венецианската Комисия.
  Стискам палци този закон да се приеме възможно най-скоро!

 26. 26 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#25] от "antikommunist":

  Но ми е много интересно защо пак огромното мнозинство беше надало такъв вой когато министър Попова предложи
  -------------------------------------------------------------------------
  въпросът се приема за риторичен

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 27. 27 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3105 Неутрално

  Подобна практика трудно ще се реализира у нас, но трябва да се започне. Сега обсъжданата гражданска конфискация е добро начало. Важно е да има начало и точно за това е тази съпротива, защото след началото ще има и продължение.

  подпис
 28. 28 Профил на ttemida
  ttemida
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#2] от "mick":
  Като си толкова запознат, посочи ги поименно. Кой точно прокурор или съдия. Омръзна ми от такива дето се ръководят само от общия вой и не им се търси отговорнст за казаното.

 29. 29 Профил на ttemida
  ttemida
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#24] от "mustak_dete":

  Станка е много по-хубава!

 30. 30 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  [quote#25:"antikommunist"]Много се радвам че повечето хора тук явно приветстват този закон във Франция. Но ми е много интересно защо пак огромното мнозинство беше надало такъв вой когато министър Попова предложи един подобен, макар и доста по-мек закон за конфискацията [/quote]
  Отговорите са два - първо, повсеместната Андрешковщина. Никой не спазва законите - от политиците до значителна част от пишещите в този форум. Второ, повсеместната - и многократно демонстрирана - простотия. При тези условия и Исус Христос да направят министър на правосъдието, нищо няма да се промени.

 31. 31 Профил на lvm
  lvm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#30] от "Nikolay UK":

  каква ти андрешковщина??? би ли бил така любезен да ми разясниш философията че индивида трябва да ДОКАЗВА произхода на богатството си и при неуспех да го стори (разбира се критериите са едностранно определени от държавата, следователно тя винаги може произолно така да направи че никога да не успееш да докажеш) то да му бива отнето? откога the burden of proof пада не на обвинителят, имащ ЕДИНСТВЕНО ПОДОЗРЕНИЯ ИЛИ НЯКАКВИ СИ ИНСИНУАЦИИ, а на ОБВИНЕНИЯТ? да си чувал за Habeas Corpus?
  по твоята брилянтна логика ако утре те обвинят за убийството на някого и ако ти не можеш да докажеш обратното - еми ти си убиеца тогава?
  такъв закон единствено дава изключителна власт на държавата да отнема собственост без да е ДОКАЗАЛА какво точно нередно е направил човека от когото се отнема собствеността. т.е. това е СОЦИАЛИЗЪМ, ФАШИЗЪМ, кражба и т.н.

 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  [quote#31:"lvm"]би ли бил така любезен да ми разясниш философията че индивида трябва да ДОКАЗВА произхода на богатството си[/quote]
  Вие май не сте чели статията. В нормалните страни (Франция явно е такава), необяснимото благосъстояние е основание за конфискация. Явно само в България още откриваме топлата вода - ако имаш благосъстояние надвишаващо законните ти доходи значи имаш - най-малкото - недекларирани доходи, което си е данъчно престъпление. В нормалните страни затова и в затвор се лежи.

 33. 33 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  [quote#31:"lvm"]би ли бил така любезен да ми разясниш философията че индивида трябва да ДОКАЗВА произхода на богатството си и при неуспех да го стори-то да му бива отнето?[/quote]
  Ами философията е че ако данъчните се усъмняват че укриваш доходи - искат да им докажеш от къде са парите? Иначе се стига до приказки за деца като следната: В една далееееечна реСпублика имало един чиновник, който цял живот бил на заплата. И тъста му, и тъщата му били на заплати, и не били реститути. Чиновника имал 6 апартамента, и като го питали от къде ги има - той се изсмял на питащите и им казал че тъщата и тъста му ги дали. От тогава всички в републиката се смеят!!!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 34. 34 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#31] от "lvm":

  Философията е че във всяка държава си има закони и те трябва да се спазват. На придобито имущество се плащат данъци и се декларира. Най-малкото трябва да имаш документ как си го придобил: Данъчна декларация, акт за наследство, акт за реституция и т.н.. Защото драги неприкосновеността на частната собственост се отнася само до законно и честно придобитата такава, иначе се получава изкривяване на пазара. Но какво ли си губя времето, такава е практиката във Италия, Великобритания, Франция и още доста Капиталистически страни. Да не говорим за експертизите на Европейските институции.
  Абе просто прочети внимателно статията и въпросите ти ще се отговорят...

 35. 35 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  То сега вече няма кокошкари както навремето. Сега всичко е честно. Тури си чиновника десет бона месечна заплата и всичко по закон. Няма вече кражби.

  Yet another blue planet.
 36. 36 Профил на truth1
  truth1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Връзки с престъпници и необяснимо охолен живот са основания за конфискация във Франция"
  Ако се водехме по тези правила, досега по-голямата част от политиците и" бизнесмените" щяха да са вече пролетарии.

 37. 37 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1356 Любопитно

  Нещо лошо в това? И винаги има първи път, за всичко. "...Aaaaa hav' a dream..." както казал на времето Мартин Лутър Кинг. 'Зе време и съня му се сбъдна, донякъде. Иди знай, един ден и в България може нещо да се измени...

  [quote#36:"truth1"]"Връзки с престъпници и необяснимо охолен живот са основания за конфискация във Франция"
  Ако се водехме по тези правила, досега по-голямата част от политиците и" бизнесмените" щяха да са вече пролетарии. [/quote]

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 38. 38 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  на краля сльнце кои ще му вьрне главата след като са го гилотинирали и се е оказало че не е краля сльнце само се е мислил за такьв
  и намария антоанета кои ще вьрне главата след като има сладкарници по цял свят кьдето има само пасти и в хлебарници продават сьщо пасти
  да си доидем на темата
  значи полицията допуска наркотрафикантите и престьпниците да са на свобода и да водиат престьпна деиност и после някои които ги познава без да знае както полициата кои какьв е и на кого служи го осьждат защото ги познавал
  това е се едно дьржавата да знае болните от спин и дьржавата да ги пуска да заразяват сьс спин непьлнолетни и определени неудобни хора и после да сьди ново заразените защо са болни от спин

 39. 39 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#25] от "antikommunist":

  Отговорът е елементарно прост - защото Франция не е България.

  Ако във Франция този закон е насочен срещу престъпниците, в България ще стане просто средство за терор.
  Наркодилърите никой няма с пръст да ги барне.
  Защото са и спонсори.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 40. 40 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  пелсез има ли нещо обще с ПЕС
  щото цоциалистите ги обичат тези конфискувания още от френската революция а в бьлгария от 1944 година отрьки им идват

 41. 41 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  французите защо продават коли в бьлгария по десетки хиляди левове кагато бьлгарските пенсионери взимат 100 лева пенсии месечно
  прокуратурата трябва да сезира вносителите на френски автомобили в бьлгария като незаконно забогатели на гьрба на бьлгаският народ
  надали вьв франция пенсионерите взимат 100 евро пенсия
  а френските автомобили да сруват колкото 20 години трудов стаж на французите

 42. 42 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  европа щом се излага да прави такива срещи в софиа трябва да се направи ревизия кои партизани кои имоти са взели от бьлгарите след 1944 година и да вьрнат партизаните и роднините им по родните им села кьдето са родени преди 1944 година

 43. 43 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  за имотите трябва да се прилага римското прави
  пьрвиат по време е прьв по право
  както например е в полша и други страни в европа и света

 44. 44 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 916 Любопитно

  "...Връзки с престъпници и необяснимо охолен живот са основания за конфискация във Франция..."

  Аре сега връзка с престъпници. Ами те са уважавани бизнесмени, как може без връзки с тях. Тия са съвсем неадекватни.

 45. 45 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Веднага се сетих за една необяснимо забогатяла и с връзки с престъпници фигура - Цветелина Бориславова. Няма обяснение от къде са милионите, а е свързана със същите престъпници (била е съдружник) с който е свързан и бай Боко. Кога законът ще важи за всички?
  За самият бай Боко има само потвърдени данни за връзки с престъпници, размерът на богатството му е неясен.
  Цв. Цв. е дребна риба, но също необяснимо, но документирано припечелва от консултантски услуги.

 46. 46 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  [quote#39:"rapidfire"]Ако във Франция този закон е насочен срещу престъпниците, в България ще стане просто средство за терор. [/quote]
  Това е изумителна логика. По тази логика изобщо не трябва да има закони защото престъпниците така или иначе не ги спазват. Ама какво да си играем защо направо да не отменим целия Наказателен Кодекс - престъпниците и без това не ги лови, а може да послужи за "терор" срещу невинни?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK