Меглена Кунева: Ако вотът е все такъв фарс, не знам кой би участвал в парламентарните избори

Меглена Кунева

© Юлия Лазарова

Меглена КуневаНезависимият кандидат за президент Меглена Кунева, която остана трета на президентския вот с малко над 470 хил. гласа, обяви на пресконференция днес, че ще мисли как да бъде алтернатива в политиката, без да прави партия засега. Кунева заяви, че започва нова обиколка из страната, за да "събуди нацията".


Шест месец преди да обявите официално кандидатурата си за президент обикаляхте из страната, за да търсите подкрепата на гражданите и увереност у себе си, че трябва да се кандидатирате. Сега по отношение на бъдещия ви проект, какъвто и да е той, отново ли ще минете по тези стъпки?


- Искам да съм абсолютно ясна – в началото на 2011 г. нямах предпоставен отговор ще се кандидатирам ли за президент. Това, което ме накара да изнеса първата лекция в началото на годината, беше масираното подслушване, незаконното подслушване и липсата на реакция от страна на МВР и на държавната власт.
Може би звучи общо, но наистина вярвам в демократичните ценности. За мен свободата е абсолютно незаменимо условие за живот – икономическо, духовно, културно. Искам да мога да чета без цензура, да се изказвам без цензура, да казвам винаги на когото каквото мисля.


Демокрацията е и икономика, защото трябва да дава възможност за работа на хора, които да не са непременно близки и да имат телефонния номер на президента и на премиера, за да произвеждат бира. Сега, дори за да ти докарат дърва, трябва да имаш връзки с кмета.


Защо Google, Microsoft, Facebook – цялата умна икономика, се появяват в западни демокрации? Заради свободата.Ако реша да правя каквото и да е в бъдеще, първо ще видя законовите възможности за участие във властта

За да върне свободата и да запази демокрацията, какво ще направи Меглена Кунева?


- Ще бъда гласът на хората, не просто като един от многото гласове, надявам се. Ще давам кураж на тези, които могат. Ще казвам, когато виждам, че г-жа Янева (Владимира Янева, председател на Софийския градски съд, семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов – бел.ред.) е назначена без качества.


Ще предложа критерии публично, по които се избират конституционни съдии, главен секретар на МВР… Всички тези назначения трябва да бъдат прозрачни. Понеже правителството е винаги от партия, президентът трябва да има критерии, които да сдържат партиите в интерес на цялото общество.


Как очаквате да бъде чут гласът на гражданите?


- Вие искате да ми кажете, че единствената форма за това е партия.


Не, питам ви как?


- Чрез свободни медии. Много важна гаранция на днешния ден е това да имаш гаранция, че можеш да се изкажеш и че има умни журналисти, които ще те попитат, защото са просветени, защото им е интересно, а не защото са получили пари, за да правят една или друга черна или бяла кампания.


Като говорите за свободата на словото, не смятате ли, че влизате във война с непредсказуем изход?


- Не бих казала война, макар че медийната група на Делян Пеевски отдавна води война срещу мен. Бих искала да защитя медиите, професията, десетките качествени журналисти. Искам да им дам възможност да работят без страх и на основата на добрите правила на конкуренцията.


Г-жо Кунева, от една страна казвате, че няма да правите партия, от друга – говорите за гражданска инициатива "Гласът на хората". Сама позиционирахте каквото и да е то в център дясното политическо пространство…


- Това изненадва ли, аз съм от 10 г. в политиката."Не мога да кажа в момента за участие в следващите парламентарни избори. Ако имах отговор, щях да ви го дам. Никога не крия отговорите си."

Не ме изненадва, че сте в политиката, все пак все още сте член на НДСВ…


- Това е доста интересно. Сигурна съм, че на бивши членове на НДСВ или близки на НДСВ, като г-н Бойко Борисов и като г-н Емил Кошлуков, ще им е много любопитна тази тема.


Нека изясним веднъж завинаги – НДСВ е част от моята политическа биография, както е част от политическата биография на г-н Кошлуков и на г-н Борисов. Те са решили, че трябва да кажат лоши думи за своите колеги, за хората, с които са работили и да правят нещо друго. Аз нямам такава необходимост, нямам комплекс за малоценност. По никакъв начин не съм участвала в органите на партията.


Нямам желание да заемам постове в НДСВ. Няма промяна в моите политически вярвания, които са център дясно и всеки път, когато НДСВ е заявявало такава позиция, това е отговаряло на моята.


Какво попречи да бъдете кандидат за президент на НДСВ и да бъдете "гласът на хората" през НДСВ?


- Заради моята идея днес какъв трябва да бъде президентът. Не смятам, че България би спечелила, ако не упражни възможността, дадена от избирателния закон – инициативен комитет. Не мога да разбера защо това събуди толкова много учудване, то е просто една от възможностите в кодекса. И аз пак бих направила така.Хората трябва да възстановят своята надежда. Тогава може би ще успеем да направим и друг тип отговорни политически субекти – независимо дали става въпрос за партии, независими кандидати или за граждански движения.

Казахте на пресконференцията си, че не харесвате едноличните партии, не смятате ли, че донякъде НДСВ влиза в този профил?


- Личността на Симеон Сакскобургготски беше много важна, заради европейската, пронатовската идентификация, от която България към онзи момент силно се нуждаеше. Но винаги е давал възможност на хората около него да се изявяват. Не смятам, че има човек около него, който да е бил спрян да работи, на който да е посочвано публично мястото, както г-н Борисов непрекъснато прави.


Бихте ли поели подадената от НДСВ ръка за общ политически проект в център дясно, каквато необходимост, според тях, са показали резултатите от изборите "2 в 1"?


- Това е идея на НДСВ, която, предполагам, ще се развива. В този момент аз нямам никаква друга идея за себе си, освен да обиколя страната, както обещах, да кажа "Благодаря" на хората и да пожелая искрен успех на всички партии, които са вдясно от центъра, не само на НДСВ. Идеологически аз съм заявила, че принадлежа на това пространство.


Бъдещата ви обиколка с перспективата парламентарни избори 2013 г. ли ще е?


- Не на шега питам ще има ли парламентарни избори през 2013 г., защото, ако така, както вървят нещата, ако вотът е фарс, не знам кой би се наел с участие в парламентарни избори.


Обиколката ще бъде, защото обещах отново да се върна по всички места, където съм била. Не може да използваш хората само преди избори и след това да ги забравиш. Не е честно. Те разчитат на мен като на политик, на знанията ми, на съветите им, разчитат на това да им дам кураж. А аз разчитам на тях да ми дадат вяра…


Вяра, за да направите гражданско движение, политическа партия, неправителствена организация…


- За да продължа да имам обща надежда с много хора за страната ни.


Възможно ли е гражданската инициатива "Гласът на хората" да прерасне в партия, каквито примери има назад във времето?


- Има и много движения, които не прераснаха в партии, така че нека не предпоставяме нещата.


Смятате ли, че, ако не се бяхте заявила като кандидат на гражданите и не се изказвахте остро срещу партиите, сега щеше да ви е по-лесно да обясните бъдещите си политически действия?


- Не съм говорила против партийната система. Десетки пъти заявих, че ние сме парламентарна република и за парламентарни избори можем да минем единствено и само през партии.


За президентските избори инициативен комитет е гарантирана от закона възможност и това беше най-полезно за България. Това щеше да даде друга свежест на политическия живот в България.
Партиите в парламента и в правителството щяха да имат с какво да се сравняват и щеше да нахлуе гражданският глас през един директно избран президент.


Това беше по-добрата формула за България. Ако някой не е съгласен с това и смята, че то е против партиите, да промени закона.


Отсега мислите ли за 2016 г.? Резултатът окуражава ли ви да се кандидатирате отново?


- Знам, че в тези избори най-правилното за страната беше да се явя като кандидат на гражданите. Много хора не повярваха, че можем да го направим така, без партия. Тази увереност, която може да си дадем сами, че законът давайки ни шанс, може да бъде използван, за да направим независима политическа фигура от президента – заради тези хора си заслужаваше.


Не ми отговорихте обаче имате ли амбиция да участвате в следващите парламентарни избори?


- Не мога да кажа в момента. Ако имах отговор, щях да ви го дам. Никога не крия отговорите си. Ако знам нещо, го казвам. А ако казвам, че ще мисля, значи наистина мисля. Ако казвам, че нямам отговор, значи наистина е така.


Искам да съм полезна с това, което знам, с това, което мога, с широкия кръг познания и политическо присъствие в Европа. Ако реша да правя каквото и да било в бъдеще, първо ще прочета закона, да видя какви възможности дава той за формално участие във властта.


Тоест, ако в предстоящата ви обиколка в страната, хората ви възложат подобна задача и ви гласуват доверие за партия или участие в парламентарни избори, вие бихте приели?


- Не измъквайте отговора от мен по този начин. Не отивам да ги питам дали да правя партия, а защото им обещах.


Мнозина наблюдатели обаче смятат, че сега е моментът да се възползвате от тази подкрепа на близо половин милион българи, за да правите каквато и да е организация, иначе енергията ще отслабне…


- Не разрешавам да бъда използвана. Това, което бих решила, ще го направя, защото аз мисля така. Чета внимателно наблюдателите, много хора ми казваха, че без да се договоря с партия изобщо не трябва да тръгвам на президентски избори.


Ако тръгваш по неутъпкан път, трябва да имаш много вяра и тя да доведе до голяма надежда. Вярвам в хората, те трябва да възстановят своята надежда, тогава може би ще успеем да направим и друг тип отговорни политически субекти – независимо дали става въпрос за партии, независими кандидати или за граждански движения.


Как ще финансирате повторната си обиколка?


- Лично, както обикновено става. В началото ще започна с малък екип, а по места ще разчитам на инициативните комитети. Много бизнес сдружения и селскостопански производители също проявиха интерес и желаят да се срещнем отново.


Казахте, че искате да дадете кураж на Найден Зеленогорски, Красимир Тодоров, Венцислав Минеков. Протегнахте ръка към тях за какво?


- Да се чувстваш самотен, когато се бориш за правата си, не е добре. Познавам се с всеки от тях и знам, че те ценят добрата дума публично и много е важно такива хора да не се чувстват сами.


Обявихте, че първата ви задача е честността на изборите. Ще потърсите ли вариант за касиране на президентския вот?


- Не. Искам обаче политическа отговорност за това. Ще продължа да питам кой ще понесе отговорността и как в следващите избори ще добием гаранция това да не се повтаря. Ясно е, че г-н Плевнелиев спечели чрез партията на г-н Борисов.


Въпросът е защо имаше хора лишени от право на глас. Ако те искат да заведат дело в български съд или в Страсбург, бих ги окуражила.

Коментари (211)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  Айде, стига си ревала!Не участвай,като искаш!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2
  гт
  Рейтинг: 1416 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 564 Неутрално

  как кои ще участва
  ще участват победителите

 4. 4 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  Ами не участвай. И сега имаме излишък на пребоядисани червени снахи (и от двата пола) с люпеща се боя.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#4] от "The Shadow":

  +++++++++++++

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 7. 7 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Искренно се възхищавам на тази жена.Надявам се да има и други като нея.Когато човек постигне признанието и авторитета ,които има тя-логично е да продължи. Тя е моят президент.

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Весело

  Как кой? Ти? Или искаш да ни излъжеш,че за пръв път участваш в избори??? Защо не се отказа от депутатските си места на предишните избори??? С какво бяха по-честни те от сегашните???

  СЕТИЛА СЕ МИГЛЕНА ДА СИ Я СРЕШЕ ! [email protected] !

 9. 9 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#7] от "жана 1100":

  Не се пише "искренно", май неграмотните не гласуват само за БСП и ДПС, ами са си харесали и Кунева.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 10. 10 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Наглостта на комунистите въобще и на тази комунистка в частност може да учуди само някой живял на Луната. Глупостта им - също.

 11. 11 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 638 Неутрално

  "Меглена Кунева: Ако вотът е все такъв фарс, не знам кой би участвал в парламентарните избори"


  Царидворката от комунистическия клан Пръмови ще ни покаже как става работата. Няма такава наглост и безочие. Само късопаметните примати ще и се хванат на номерата.

  И в морето ми е до колене .....................
 12. 12 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 536 Весело

  До коментар [#7] от "жана 1100":

  Ако знаеш,че е стигнала до тая позиция нито със собственият си ум,нито със своите пари,пак ли ще е твоят президент?

 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2640 Весело

  "...започва нова обиколка из страната, за да "събуди нацията"..." - обичайните ЗАПОДОЗРЕНИ - будители! Будалите в НАЦИЯТА са на привършване май - кой гурбетчийски, кой пасивно, кой протестно - все някак си САМИ се събуждат. И няма съжаляващи, че са избрали СВОБОДАТА, а не пореден "нов" ПРОЕКТ: ляво-дясно, ляво-дясно, все за ТЯХ да е прекрасно.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на Другарката Михайловна
  Другарката Михайловна
  Рейтинг: 719 Неутрално

  А бе, другарко Кунева! Що не си налягате парцалите и да забравите за политическа кариера? Нали ви видяхме що за стока сте?

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 15. 15 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  ..............- Ще бъда гласът на хората, не просто като един от многото гласове, надявам се. Ще давам кураж на тези, които могат...........

  "Пази боже сляпо да прогледа".
  Що въобще я извадиха тая от небитието?
  Горския ни пречи, чрез тази и от политическия си гроб.

  До коментар [#11] от "БГА Балкан":

  Безочие, да. Затова и не правя разлика между нея и официалните комуноиди.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на kakawida
  kakawida
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Поредната пионка на комуноидите. Чувствам се като в евтин екшън, в който "лошите" са безумно подли, злобни и тъпи (демек "Позитановчетата",а останалите се колебаят между желанието си да не участват в "тази глупост" и да спрат напъните на Сатаната (пардон - СССР-то.). Тази жена какво иска да постигне? Да се превърне в женска "Гоце"? Аз не мога да повярвам на човек с такива очи. Сякаш гледам Дзерджински с модна прическа и сменен пол.

  :)
 18. 18 Профил на maya2
  maya2
  Рейтинг: 571 Неутрално

  кунева може и да се е омъжила за сина на виден комунист, но със сигурност не е била охраната на живков, която си избрахте да ви управлява и която е толкова навътре в партията, че още не си е върнала партийната книжка. и за ваше голямо съжаление, точно кунева е единственият български политик, който докато представляваше българия и вас като българи в европейския съюз, си вършеше работата както трябва.

 19. 19 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Какво ще прави сега Бойко и Доган. ще продалъжават с хвърлянето на помия по нея ли. Ами че то отдавна не е тайна кой управлява медиите които го правят.

  веднага се вижда кой се страхува от нея.

 20. 20 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  [quote#7:"жана 1100"]Искренно се възхищавам на тази жена.Надявам се да има и други като нея.[/quote]
  И да има гледай собствения си "вот" и смятай къде ще запратим поредния комуноид.

  А надеждата умира последна разбира се.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 21. 21 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: 515 Весело

  Женицата е последния проект на ДС - за вяра в новото, смисленото, това което трябва да се случи, за да сме добре, всичко което е нужно да се направи, "учудването" от последните 22 години - правилно се предлага подхода "елате с нас и ни помогнете, за да успеем". Гледайте им бащите и дядовците както се казва - това понякога е достатъчно.

  I am mine
 22. 22 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 904 Неутрално

  пионка от която всички искат настоящи партии искат да се отърват. да я принудят с мръсотия да не участва.

  Аз на такива хора не казвам пионки. който е успял да съсредоточи толкова негативна енергия на казионните партии върху собствената си личност, определено не е достатъчно зависим от тях.

 23. 23 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  От Меглена само масови мигрени ни чакат!

  Кунева знае ли как живее обикновения българин? Знае ли как се кара цял месец с 400 лева?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 24. 24 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#9] от "donchoquihote":Олелееее ,как съм могла да натисна два пъти клавиша "н". Много си прав,но не и за Меглена Кунева.

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 25. 25 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Като няма каква мръсояти яда се хвърли и се почва с това кой на кого роднина бил. Все едно че герберчетата са расли в шангри ла, без никаква връзка с милиционерите и ДС. Все едно че казионните десни нямат и те мръсни чаршафи да се покрие цялото НДК с тях.

  но друго си - какво по-лесно от това да се атакува с лична помия интелигентна жена, която не иска да обръща внимание на подобни глупости. Все ще има достатъчно заблудени лумпени които да се вържат на черната пропаганда. За щастие те и без това едва ли ще гласуват за нея

 26. 26 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да работиш още съвсем млад в отдела по правата на човека към МС под 1000% контрол на ДС, трябва да си мнооого навътре в червената аристокрация и да те готвят за мнооого висока позиция - например еврокомисар, кандидат-президент или каквото там Партията-майка реши. Другарката Кунева е парекселанс национална предателка, каквито са ВСИЧКИ от кастата на червената аристокрация.

 27. 27 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#20] от "Росен":Боли ме ханша за моя си вот.Държа да кажа това,което мисля-щом не си съгласен-не го чети или щракай минусите.

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#26:"hhhuuunnn"]Другарката Кунева е парекселанс национална предателка, каквито са ВСИЧКИ от кастата на червената аристокрация. [/quote]

  ++++++++++
  Сами сме виновни, че все чакаме ТЕ да излъчат поредния "месия"!
  Забравихте ли за пиратската партия в Берлин, взела 9% на първите си избори?

  Вместо да пишем във форумите трябва да се обединим в партия на хайдутите / войводи вече е заето от мимикрирали комунета и ДС-агенти/.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 30. 30 Профил на mrrockchurch
  mrrockchurch
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Самата Кунева е един голям фарс,оцветен в червено....И някои от 10 год.ни пробутват този фарс...Съжалявам наивниците,които още и се връзват!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#12] от "pifi":Посочи ми един политик,стигнал със свои пари до мястото на което е сега.А за ума на Кунева-нали я слушам как говори.Видях я в дебати,какво повече да търся. Говори нещата ,които мисля и аз. В началото ,когато се кандидатира -не я харесвах особено.Но успя да ме убеди в това което казва.

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#34] от "kakawida":

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Весело

  Тая комунистическа снаха
  обира на Плевнелиев праха!

  www.berbenkov.hit.bg
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на о. Павел
  о. Павел
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ако не основе партия, Кунева-Пръмова ще докаже, че си губи времето в политиката и ѝ липсва далновидност. Такава партия трябва сега, за да събере сили и да се докаже на следващите избори, а след още две години да помете ГЕРБ от сцената.

  Прочетете:http://www.veren.org/product.php?b=3922
 41. 41 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#27] от "жана 1100":

  Аз неслучайно написах "вот". Не писах посивяване и т.н.
  Идеята бе, че в този форум ГЕРБ не е на почит и въпреки това има своеобразен негативен вот към поста ти.
  пръмовица и такива като нея са случайно появили се на бг политическата сцена и съвсем закономерно залязват бързо.
  Те са еднодневки. яне рзс-то например е такова също.
  [quote#27:"жана 1100"]Боли ме ханша за моя си вот.[/quote]
  Болки не съм искал да причинявам. Може да те боли от истината.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#39] от "kakawida":

  Нетърпелив съм да напиша отговора на вашите изпълнени с ухайни аромати поздрави

  А ако се съди по реакциите на форума очевидно Кунева е "любимка" на всичките партии на статуквото. Каква по-добра реклама за нея.

  Сама, крехка жена, интелигентна и рафинирана, срещу стадо ненаяли се простеещи вълци

 43. 43 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#33] от "жана 1100": Бих Ви посъветвал да продължавате да вършите това, което Ви харесва! Отстоявайте си позицията, защото тя си е Вашата истина. Гангстерският хор на човекомразците изобщо да не Ви смущава! Докараха българите до невиждана "висота" на мизерията и сега за на влак, който ще ги отведе до бунището на историята. Затова ги е страх и не могат да спят спокойно

 44. 44 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#17:"kakawida"]Аз не мога да повярвам на човек с такива очи. Сякаш гледам Дзерджински с модна прическа и сменен пол. [/quote]

  Пробва се женицата,не стана,но поне не заяви открито подкрепа за Калфин и Ламбо,само това й признавам.
  А как приятелски хвана за ръката Фандъкова в Панорама,доста неприятно за гледане беше,много театър и политическа пошлост.
  Продължава да играе др.Кунева,обидена е на Кошлуков,на Бойко и на други бивши "симпатизанти"
  Мис Венецуела по ми пасва

 45. 45 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2459 Весело

  [quote#40:"о. Павел"]Такава партия трябва сега, за да събере сили и да се докаже на следващите избори, а след още две години да помете ГЕРБ от сцената. [/quote]
  Отче, като вярващ човек на теб има кой да ти прости за жестоката заблуда в която си изпаднал, но знай от мен - пръмовица няма грам ресурс да направи партия, няма и да опита дори, защото знае какъв ще бъде резултата.

  И за твой душевен покой свикни с мисълта, че след 2 години изборите ще ги спечели пак ГЕРБ. Просто няма кой друг да го направи.

  Моли се обаче всеки ден на твоя шеф Костов да има поне 25, 30 депутати в парламента, защото тогава ще съумее да насочи още по-правилно ГЕРБ и ще помогне на България.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  ... чрез свободни медии...
  --------------------------
  В кой свят живеете госпожо Кунева?

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 47. 47 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Весело

  Лелеиии да иска да Ви събере човек на едно място толкова червени шебеци нема да може

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 48. 48 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#40] от "о. Павел": Ще основе, съдя по писмата, които получавам от нейните сътрудници. Иска да намери хора, на които да се "опре", тоест - да им повярва. Това, според мен е трудно начинание, като се има предвид изменчивия характер на българина, но..има време.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Партия на Кунева би могла две основни ползи:
  1. Да удари по ГЕРБ и Рапона, които без конкуренция ще се забатачът още повече/дали може още?/, опиянени от собственото си величие, сред чалгаризирания матр'ял. Може да им дръпне м/у мин. 5 макс. 15%.
  Достатъчно да ги лиши от мнозинство на следващите избори.
  2. Да запълни празнината, която остави НДСВ в центъра.

 51. 51 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2459 Весело

  До коментар [#49] от "kakawida":

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#18] от "maya2": Не, те искат мутрата да бълва тъпотии с уличния си жаргон, да си бърка в носа и демонстративно да си държи ръцете в джобовете! Това, че държавата полека си "заминава", че народът тъне в адска мизерия, за тях е нормално. На всичкото отгоре са и радостни в немотията си, невиждана картинка))

 55. 55 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Май престой погрбение на СК/освен ако не предприемат драстични мерки, които да ги реанимират/ ...
  Това отваря пространство за нова дясно-център партия, нещо което Кунева може да свърши. Стига и да намери 5-6 горе-долу прилични и некомпрометирани хора.

  Свестните хора ще предпочетат това пред мутро-барока на ГЕРБ, водени от бивш престъпник-Рапона и човек с два пръста мозък - Ал Бънди. И двамата безкрупулни мошеници, без капка съвест и срам.

 56. 56 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Едно не мога да разбера: защо при толкова много ляв/популистки електорат(примерно 70%), напоследък всички са се втурнали да правят десни партии? Оооо, разбирам!

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1191 Весело

  Това лелче не разбра ли, че отдавна се изчерпа? Да ходи там да се грижи за възрастния си мъж и да остави политиката, щото това не и е силната страна.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Искам от Кунева повече агресия към ГЕРБ и лично към Рапона за да ме спечели като фен.

  Да се разобличи миналото на Борисов като комунист творо поколение, майор от школата на ДС в Симеоново, учстник във възродителния процес като силовак-милиционер.

  Да се осветли далааверата на Рапона и половинката му Бориславова, коитом преибраха от Сл. Христов СИБанк след победата на НДСВ 2001. От това натупаха 300-400 млн лева. На практика откраднати от държавта през СИБанк.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#55] от "Малката Пица": Моите уважения, но не ми стана ясно какво имахте предвид с определението "бивш"?

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 801 Неутрално

  "Защо Google, Microsoft, Facebook – цялата умна икономика, се появяват в западни демокрации? Заради свободата."
  Тази върховна истина ще да я е разбрала, докато като снаха на Пръмов със сина му Пръмов е обикаляла западните демокрации, докато ние ходихме на бригади в Скутаре, Пловдивско.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Да се осветли връзката Рапона-ДПС-Пеевски/Свинка МАйка-Корпоративна Банка/Цветан Василев.

  Това е кражба на парите на данъкоплатеца !

  Тук съм доволен -гледах пресконференцията днес - това е засегната тема, смотана както винаги от другите медии. Никой не смее да каже, че Рапона и Василев крадат държавни пари.

 69. 69 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#55] от "Малката Пица":

  Като славчо бе,бившето кметче "ай уил би бек"
  [quote#55:"Малката Пица"]Свестните хора ще предпочетат това пред мутро-барока на ГЕРБ[/quote]
  Като славчо бе,пица,бившето кметче "ай уил би бек"
  Много твърдо го казва,гледам го за трети път,а и двамата са опълченци,славчо се готвеше за война,пръмовица свика опълчение срещу партиите
  Доц.Омеров пък ги закрива,оня плехо Семов пък уволнява Бойко....цирк и половина

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1469 Весело

  Интересно. Разлаяха се павианите. Като им рекоха, че миналите избори са правени като у ЦИ(Р)К. Голяма какафония е, но могат да се отличат и аргументи някакви.
  Кунева е комунистка. Сякаш Боко не е.
  Била от нечий семеен кръг. То и главанака разтрива и уши и крака дорде се добере до коридорите на МВР, ама за приматите това е минало.
  Щяла да прави партия. Въх, полудяха. Сякаш е забранено.
  Само не мога да разбера, защо милиционерите се обиждат, като им кажеш, че са милиционери... То е очевидно че не са професори, че селско-работническия произход надделява, че половината са с рабфак, а някои и с фалшиви дипломи...
  Кунева им виновна, че учила...
  И бяс у форум, съпроводен с вой. Та до кречендо го докарва глутницата примати.

  Ecrasez l’infâme
 72. 72 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#67] от "mik2":

  то мъже всякакви, аз не ги разбирам една част от тях. Но все пак да бъдем толерантно към различните.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  А има кой да участва. След постигането на пълна и всеобхватна победа изборите ще са между ГЕРБ, и младежката организация на ГЕРБ. Може да пуснем и някоя казионна организация на недависими дупетати.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 75. 75 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#41] от "Росен":До голяма степен съм съгласе нс тебе.Но имаш един голям пропуск-Кунева не е "случайно появила се на българската политическа сцена" .Тя е "отглеждана" с определена цел!Тя трябва да е нещо като "вълк в овча кожа" или като сирените,които с омайни песни примамват моряците към скалистия бряг!Комунистите не могат да управляват само с ДПС !Резултатът от последните избори показва,че вече не могат да съберат достатъчно гласове,за да управляват и спешно се нуждаят от "трето краче"-нещо като НДСВ,което да излъже десни избиратели,и после да се коалира с комунистите,или да ги пусне през задния вход на властта(както направи НДСВ през първия си мандат) .Последните избори показаха,че ГМО-партиите като ЛИДЕР,РЗС,ЕНП и други подобни,не могат да изпълняват поставената задача-да отнемат гласове от ГЕРБ.Така,че в днешната ситуация Кунева е жизнено необходима на ДС,защото е единствената(може би освен Даниел Вълчев) фигура ,която не е крайно окаляна от кокошкарското поведение на Дедо Симо.Освен това е идеална за "женско Гоце"-изпълнителен агент на Русия и българската олигархия!!

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  [quote#55:"Малката Пица"]Това отваря пространство за нова дясно-център партия, нещо което Кунева може да свърши. [/quote]
  Късно и пицО за лекар. След написването на подобно малоумие нищо не може да ти помогне.
  пръмовица и ДЯСНО? Ти луд ли си бе?
  Вампир - шеф на кръводарителен център? Алоооооооооо!
  [quote#57:"жана 1100"]Предполагам,че си единственият, който си разбира остроумията и после сам си се смее на тях.[/quote]
  Не е - повечето вдяваме за какво става въпрос и не е остроумие точно, но кой разбрал, разбрал.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 80. 80 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  До коментар [#71] от "Graf": Хубаво е, че ги е стреснала. Значи - има надежда!

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#79:"Росен"]Вампир - шеф на кръводарителен център? Алоооооооооо! [/quote]

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 84. 84 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  До коментар [#66] от "merkel":

  Меркел, дай си почивка. Удари една...ракия

 85. 85 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#79] от "Росен":Ама разбира се-какво да очаквам от привърженик на ГЕРБ.Те знаят всичко ,защото са прочели една книга ,но затова пък по няколко пъти.

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 86. 86 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Домашно за колегите форумци - да се закупи и прочете в най-кратки срокове новата книга на Иван Бакалов "В сянката на Борисов".

  Един човек се е осмелил да каже и опише миналото на този, може би най-добър шмекер след 1989г, Бойко Борисов.

  Линк: siankata-borisov

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#80:"mik2"]Значи - има надежда! [/quote]
  Лягайте на тия надежди,няма лошо
  Надеждата за вас е да поумнеете поне малко и да си отворите очичките,нищо друго не ви помага.

 90. 90 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 638 Весело

  "- Не съм говорила против партийната система. Десетки пъти заявих, че ние сме парламентарна република и за парламентарни избори можем да минем единствено и само през партии.
  "

  Ето на това се казва "фурнаджийска лопата".

  И в морето ми е до колене .....................
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Много бизнес сдружения и селскостопански производители също проявиха интерес и желаят да се срещнем отново.

  Трактора да не е спонсор на тази кикимора? Кви са тез бизнес-сдружения, имащи интерес от една никаквица?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 94. 94 Профил на жана 1100
  жана 1100
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#71] от "Graf":Интересно. Разлаяха се павианите. Като им рекоха, че миналите избори са правени като у ЦИ(Р)К. Голяма какафония е, но могат да се отличат и аргументи някакви.
  Кунева е комунистка. Сякаш Боко не е.
  Била от нечий семеен кръг. То и главанака разтрива и уши и крака дорде се добере до коридорите на МВР, ама за приматите това е минало.
  Щяла да прави партия. Въх, полудяха. Сякаш е забранено.
  Само не мога да разбера, защо милиционерите се обиждат, като им кажеш, че са милиционери... То е очевидно че не са професори, че селско-работническия произход надделява, че половината са с рабфак, а някои и с фалшиви дипломи...
  Кунева им виновна, че учила...
  И бяс у форум, съпроводен с вой. Та до кречендо го докарва глутницата примати."

  По-добре от това не мога да го кажа.

  "Аз съм българче..." -Я стига си се жалвал бе...
 95. 95 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 638 Любопитно

  "Много бизнес сдружения и селскостопански производители също проявиха интерес и желаят да се срещнем отново."

  Какво ли искат тези "бизнес сдружения" от снахата на комунистическия клан Пръмови?

  И в морето ми е до колене .....................
 96. 96 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#93] от "Курт Деликуртев":

  Що те ГЕРБ очевидно не търсят срещи с малкия бизнес. те си имат милиция и Лукойл

 97. 97 Профил на Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Росен съм аз а Путлер да спасява Русия
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#71] от "Graf":

  Е графиньо - изборите минаха. Знам отговора, но ми е хубаво да питам всеки път пак и пак.

  И пръмовица ги загуби гръмовно.

  Какво стана с наритването на ГЕРБ? Нали го пророкуваше. Аверите ти нали ти бяха дали достоверно инфо?

  Давай сега с мантрите за фалшифицираните избори проведени под страх и т.н. червени простотии, целящи оправдание за тоталната загуба.
  Тотална, защото ГЕРБ получи подкрепа ДВЕ години след управление в невероятна криза, свързана с много непопулярни мерки.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 98. 98 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Вижте това от агенция "Блиц". Самото интервю във в. Шоу е далече по-разгърнато и обхваща и бъдещата кандидатура (тогава необявена) на Калфин. Според авторът казионният Комитет по правата на човека (не е дисидентска структура) е създаден от Политбюро - хем в изпълнения на решенията от Общоевропейското съвещание в Хелзинки, хем като инструмент срещу зараждащата се опозиция. С решение на Секретариата на ЦК на БКП начело е сложен Константин Телаллов - зав. отдел "международни връзки" на комунистическата партия. Пак с решение на Секретариата е подчинен на ДС - Шесто управление и е вкаран в неговия щат., като всички назначени са с щатни длъжности от ДС. Кунева е гл. юристконсулт на този комитет. В друго интервю има разтърсващи подробности за Андрей Пръмов, империята от фирми около него и мислимото и немислимо, което се среща в нея заради връзките с ВИС. Не смятам автора за поръчков журналист, изпълнил поръчка срещу Кунева, понеже той написа и сензационната книга "Тайният проект Бойко Борисов". Апропо, според документите в нея Бойко Борисов е майор от ДС, рода по майчина линия на Иван Славков и т.н. Интересно, в представянето на журналиста в карето на агенцията тази "подробност", че има такава книга, е спестена.
  http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%86&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CEcQjBAwAw&url=http%3A%2F%2Fwww.blitz.bg%2Fnews%2Farticle%2F115610&ei=Rd-2TsPAGtH0-galgPGEBg&usg=AFQjCNEdOU5DesAHXMXjfUwCAJQjgMfnMA

 99. 99 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Рапона е умен човек и добре осъзнава къде може да бъде ударен в близко бъдеще.

  От нова партия, която ще прави нещо като ремайк на това което той направи преди няколко години - движение, после партия, която основна теза, ще е - "Ние сме новите"

  Затова и Пеевски/ Свиня Майка така усърдно плюеха по Кунева няколко месеца. Чат-пат нещо за БСП, нито ред за ДПС. И всяка седмица - Кунева.
  Знае Рапона къде го стяга чепика...

 100. 100 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1416 Весело

  Надникнах в статията, щото нещо ми замириса..... на гербери )))) Руслане, приятел, кога ще извадиш от употреба някои груби, звучащи направо селски(не провинциално) "термини" в изказа си? Хубава, лоша, момата събра не малко гласове, при това не можеш да я обвиниш в злоупотреби! "Сини" и "Червени" ги разбирам защо не я харесват, ама причината на герберите ми е направо смешна - и тя, и Борисич "светнаха" по едно и също време, благодарение на ... е ще ви спестя името му, щото ще се разхвърчат едни стърготини )))))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK