Кирил Добрев: Въпросът на БСП не е кой е на първия ред, а енергия или бавно самоубийство

Кирил Добрев, депутат от БСП

© Красимир Юскеселиев

Кирил Добрев, депутат от БСПЗа настроенията в БСП след изборната загуба и месец преди подготовката й за новия конгрес напролет разговаряме с Кирил Добрев, депутат и председател на БСП в София-област. Като член на вътрешната парламентарна комисия той е притеснен, че "ГЕРБ кастрира ДАНС". Син е на покойния Николай Добрев, който през февруари 1997 г. заедно със сегашния президент и тогава лидер на БСП Георги Първанов върнаха мандата за съставяне на ново правителство на БСП след оставката на Жан Виденов. Кирил Добрев е смятан за един от най-близките до Първанов. - Хората ни не се гордеят, че сме втори в състезание, в което сребърни медали просто няма
- Познатите през последните 20 г. политически физиономии днес отново искат да са алтернатива, може би на себе си
- Дори и с един милион гласа на изборите няма как да претендираме за управление и да имаме стабилно мнозинство в следващия парламент
- Голяма част от хората не гласуваха "за" нас, а "против" ГЕРБ
- Цветанов много държи да сложи ръка на информационния масив на ДАНС и да продължи да упражнява политически и икономически рекет

Появиха се информации за различен брой служители на МВР и ДАНС, които подават рапорти за напускане или пенсиониране заради намалените им привилегии. Вие като член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност с каква информация разполагате?
- Има вълна от напускащи системата. Имам информация за над 200 рапорта и още 350 души, които чакат какво ще се случи и ще си тръгнат от ДАНС. Проблем е не само орязването на привилегиите и намаляването на заплатите.


С този бюджет агенцията, която трябва да защитава националната сигурност, няма как да си изпълнява функциите. Загива кадрово, и технически. ГЕРБ кастрира ДАНС. Възможно е това да е един етап от подготовка за преструктуриране, преминаване на ДАНС към МВР или закриване. Тези неизвестни влияят на хората в службата.


Борбата е за контрола на информацията, която има в ДАНС. Цветанов много държи да сложи ръка на информационния масив на службата и да продължи да упражнява политически и икономически рекет.


Това, което се случва, праща подготвените и обучени кадри от другата страна на барикадата. Мит е, че в ДАНС вземат извънземни заплати. Стартовата заплата е 1200 лева, с намаляването ще вземат 750-800 лева. Агентите трябва да го карат на ентусиазъм и морал. Тази мотивация не е адекватна за хора, които имат задачата да разкриват корупция за милиони.


Как ще коментирате подобно сътресение в системата? За много хора извън нея пък е крайно време привилегии на военни и полицаи да бъдат отнети. Пенсионират се рано, взимат високи пенсии и отиват на работа в частния сектор...


- Трус по време на криза точно в системата на сигурността не е добър сигнал. Имаме бум на битовата престъпност, финансовите престъпления и ръст на контрабандата. В същото време сме в топ 3 на ЕС по брой полицай на 100 000 души население. Скоро разбрахме и че сме най-корумпираната страна в ЕС. Това показва, че без реформи няма да минем.


Цената на реформите ще платят отново редовите полицаи, които работят в ненормални условия, които са на улицата, а ведомствените "чантаджиите" пак ще останат. МВР влиза в новините, че е с най-големия преразход в държавата в "кризисната" 2010 г. – 83 милиона лева според доклад на Сметната палата, не вярвам служителите в РПУ-та да са изхарчили парите.


Идеята полицаи и военни да си поемат осигуровките няма да реши проблема на пенсионната реформа. Още повече че едновременно с това се говори за компенсация на възнагражденията им. Не става ли дума за едни и същи пари. Преливаме от пусто в празно.


Дефицитът на НОИ, фактът, че разходите за пенсии са по-високи от приходите от вноски, не са проблем на хората. Това е проблем на управлението.


Вдигат възрастта и това не влияе върху приходната част. Само се намаляват разходите. Изгодният за правителството, но болезненият за хората вариант. Истината е, че сме зле с приходите – няма борба със сивата икономика, а очакваме осигуровките да са на светло, не се справиха с безработицата, мачкат бизнеса. Това не е социална политика, даже това въобще не е политика, а симулация на реформи за запълване на кратери от управленски грешки.


Защо заглъхна СРС скандалът, добил популярност като "Ало Ваньо"? Вие като опозиция ще оставите ли така нещата? Твърдеше се за още флашки, които ще излизат покрай изборите - има ли ги, няма ли ги?


- Флашките изиграха своята роля. Поразместиха някои пластове, пренаредиха отношения и толкова. В държавата на Бойко и Цецо публиката е преситена от толкова скандали, че те могат да си позволят да скрият развръзката на единия от тях. Или да ни поднесат измамно щастлив край – като при сагата с шестте апартамента.


Цветанов се постара да превърне прокуратурата в отдел на МВР, демонстрира сила, премиерът показа, че е неуязвим.


Всъщност не знам кое от двете е по-лошо – да заглъхне или да не заглъхне скандалът около СРС-та. Държава, в която органите, които поддържат, укрепват и пазят държавността, могат да бъдат управлявани, натискани с две-три флашки – каква държава е това?


Как ще коментирате изборните резултати на БСП? "Морален победител" ли е?


- Морален победител в тези избори няма. Имаше един супернеморален, даже брутален участник в тях и това беше властта. Стабилизирахме подкрепата си на ниско ниво. За един месец се наслушах на различни интерпретации. Има едно много просто правило, по което се смятат изборните резултати.


Авторитетът на партията e равен на гласовете, подадени за листите на БСП. Към тях прибавяме или изваждаме, резултатите на кандидат кметовете на левицата. Някои кандидати за кметове имаха на този мажоритарен вот по-малко гласове от листата.


Съвсем различна е формулата, с която се получава резултатът на кандидатпрезидентската двойка. Не можем просто ей така да си припишем гласовете на Калфин и Данаилов, защото подкрепата за тях излиза далеч от лявото и нашия традиционен електорат.


Аз разбирам необходимостта да говорим публично, че сме моралните победители, но как обясняваме факта, че в 9 областни градове сме трета, четвърта и пета политическа сила, т.е. нас ни няма. Дори и с един милион гласа няма как да претендираме да управляваме, да имаме стабилно мнозинство в следващия парламент.


Ние загубихме изборите, но е факт, че управляващите загубиха доверието. Вече всички знаят, че изборите са като стока и можеш да си ги купиш.


Защо въпреки кризата, нарастващото недоверие в правителство и социалното недоволство на хората БСП не успя?


- Не ни припознават като реална алтернатива. Голяма част от хората не гласуваха "за" нас, а "против" ГЕРБ, пускайки бюлетината с кандидатите на БСП.


Причините са много. За две години, откакто не сме на власт, хората, бизнесът, синдикатите видяха ли в нас партньор? Експертите твърдят, че опозиционните ни управленски проекти са добри. Замръзнали сме обаче само "на хартия". Затворени сме в парламента и в телевизорите. Всичко това е комплекс от фактори. Към тях добавям и познатите през последните 20 години политически физиономии, които днес отново искат да са алтернатива. Може би на самите себе си, не знам.


Румен Овчаров критикува младежкото обединение, че не е работило достатъчно в предизборната кампания или поне не в София. Вашето мнение какво е?


- Младежкото обединение не е организация извън партията, нито пък е някакъв сателит на кораба майка. То е част от организма. Работата на младежкото обединение е отражение на работата на самата партия - на национално, градско, областно и общинско ниво. Моите данни сочат, че младежкото обединение има около 200 общински съветници и 17 кметове в актива си след изборите.


Младежите при мен, в София област, изнесоха огромна част от кампанията, даже водеха самата кампания, те бяха нашите кандидат-кметове в седем общини - Сливница, Самоков, Костенец и др. Участваха на челните места в листата. Отдавна не са само пълнеж за залите и дежурна група за лепене на плакати. С тяхна инициатива бяха проведени граждански кампании срещу купуването на гласове, което ни отвори към хората.


Затова и убедително спечелихме изборите в Софийска област по всички критерии. Спокойно мога да кажа, че в София-област има ново поколение управленци в БСП.


Преди седмица Сергей Станишев беше избран за временен председател на ПЕС, а злите езици веднага заговориха, че е "назначен" заради крехките баланси на партиите в ПЕС. Вие как мислите, това наистина ли е престиж и успех за БСП и Станишев?


- Това е признание и за БСП, и за председателя й, голямо предизвикателство и възможност. Нямам съмнение, че той ще се справи, на него това му идва отвътре, а и му отива.


Президентът Георги Първанов вероятно ще "седне на последния ред" на конгреса догодина, поне така обяви. Там ли е мястото му и очаквате ли да участва в избора за председател?


- Едни го канят на първия ред, други на последния, трети в екипа си. Аз пък му предлагам да остане прав. Защото не е въпросът на кой ред трябва да седне Първанов.


Големият въпрос е какво прави БСП с ресурса, който има – къде отива най-успешният президент на страната от началото на прехода, какво се случва с бившите областните управители, бившите кметове на левицата... да изброявам ли още? Това е гръбнакът на партията. От тях има хора, които загубиха с измама, те не са виновни, че участваха в африкански избори. Това е безценен ресурс, който никой не използва. Ако младежите са остриетата, то тези хора са необходимият тил, за да спечелим.


Някои казват, че Станишев и Първанов ще се договорят трета личност да поеме БСП. Имат ли основания подобни схеми?


- Казвате схеми – наистина напоследък БСП непрекъснато е в схеми. Някой има интерес да задава грешния въпрос - Първанов или Станишев? Правилният въпрос е друг - "Къде отиваме?".


Истината сега е, че категорично не сме припознати масово от активните хора около и под 40 години. А те са тези, които решават и ще решават изхода от изборите. Какъв проект предлагаме на обществото? Конгресът и новият лидер трябва да решат как да стане така,  че да ни подкрепят заради нас, а не защото сме по-малкото зло или защото няма друга алтернатива. Ами ако такава алтернатива се появи, докато ние разсъждаваме кой харесваме повече – Станишев или Първанов?


Какви са очакванията ви за следващия конгрес напролет?


- По-интересни ще бъдат отчетно-изборните конференции преди конгреса. Има два варианта - да минат като "преброяване" на хората на "този" и на "онзи" или пък да дадат тон за политиката на БСП, за визията на БСП, за развитието на БСП, да изведат на преден план други лица, този втори ешелон. Някъде ще се случи първият вариант, другаде – вторият. Разпределението ще е интересен знак.


Конференциите за мен са шанс политиката и организационният живот да се раждат отдолу нагоре. В това има смисъл. Знам, че някои другари ще се подсмихнат на тази теза, защото са приучили структурите само да им "спускат" отгоре. Да, в краткосрочен план, това е добър механизъм за управление. Дългосрочно обаче отнемането изцяло на инициативата отдолу води до изпразването на структурите от съдържание, от енергия. Е, не е ли това форма на бавно самоубийство?


Вярвам обаче в зрелостта на партията и в нейното чувство за самосъхранение. Знам, че хората по места не се гордеят от факта, че сме втори в състезание, в което сребърни медали просто няма.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mayhem
  Mayhem
  Рейтинг: 434 Весело

  Нека бъде "бавно самоубийство".

  - Защо СерГей говори толкова бавно ? - Защото превежда от руски !
 2. 2 Профил на mazen
  mazen
  Рейтинг: 434 Любопитно

  И що точно от тоя контрабандист зимате интервю?

 3. 3 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Кирчо Трафикантчето!
  И другарите му го наричат така !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 4. 4 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 594 Весело

  Крайно време беше хиените да започнат да ръфат трупа на столетницата, с надеждата да откъснат по-голямото парче.

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 5. 5 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 541 Весело

  Може да е бавно но пък е сигурно самоубийство - с такива "КИРчовци" това е логичния край.

  Да си върнем държавата и бъдещето
 6. 6 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Парадоксалното при социалистите е, че биологическите им наследници са и партийни наследници.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 7. 7 Профил на partakesh
  partakesh
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#2] от "mazen":
  До коментар [#3] от "navy":

  В последно време престъпниците ни ги представят като герои!

 8. 8 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  "Въпросът на БСП не е кой е на първия ред, а енергия или бавно самоубийство"

  Както и да го увъртат, научният термин за състоянието на БКП е "вегетиране"! Лошото е, че заедно с нея вегетира и политическият живат в лявото пространство. За една страна с претенции да става модерна държава в рамките на ЕС, това е недопустимо, на България й трябва както съвременно "дясно", така и съвременно "ляво". Засега няма нито едното, нито другото. Но отнякъде трябва да се започне, защо да не е отляво?

 9. 9 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Ква енергия бе? Манджуков пак ли му е спрял парното? Ужас, това означава че и Зорка и гоце мръзнат.
  Горките.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 10. 10 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тоя цялата рода му е корумпирана.

 11. 11 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 434 Неутрално
 12. 12 Профил на ena
  ena
  Рейтинг: 381 Неутрално

  трафикант, или не, но май само на този не пука да си казва нещата, както са...
  те и затова го отлюспиха

 13. 13 Профил на mazen
  mazen
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ena,
  щото никой не ги знае иначе...
  дума дупка... и т.н.

 14. 14 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#1] от "Mayhem":

  Но ако може по-бързо.

 15. 15 Профил на taypan
  taypan
  Рейтинг: 541 Неутрално

  А не може ли по-бързо да се самоубивате?!

 16. 16 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Гневно

  "Кирил Добрев: Въпросът на БСП не е кой е на първия ред, а енергия или бавно самоубийство"

  Аз пък си мисля, че същинският въпрос на БСП е: КОГА БСП пак ще дойде на власт?

 17. 17 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Весело

  "Дефицитът на НОИ, фактът, че разходите за пенсии са по-високи от приходите от вноски не е проблем на хората. Това е проблем на управлението".
  Браво бе, Кире!
  Ето това са думи на истински комунист! Добре, че го каза - иначе щях да си помисля, че и във вашата партия вече сте станали по-отговорни.

  И не разбрах само как точно ще я изсветлите тази сива икономика - щото с фенерче не става...
  Ама карай, нали все някой ще се върже...

 18. 18 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#6] от "Distributed":

  Като наследници на своите зли предци те имат за генерална задача да реалибират изцяло паметта им, дори да ги изкарат същински борци са човешки правдини.
  Само като види човек полуразциврената физиономия на Евг. Живкова му се обръщат червата. С този кьосавият работата е същата.

  CONTADOR GRATUITO!
 19. 19 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1341 Весело

  Нито енергията, нито бавното самоубийство на БСП са приемливи варианти. Стискаме палци за енергично самоубийство

  Свобода за Надежда Савченко!
 20. 20 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Явно е имал достатъчно време да обмисли тезата си на задната седалка на A8-цата с личен шофьор - новата вълна млади български социалисти.

 21. 21 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  поредният политически труп, изявяващ се като ментор на нацията.

 22. 22 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Същият кретен като баща си

 23. 23 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Има едно кратко и ясно правило за политиците желаещи да променят нещо и то гласи:
  Ревнат ли от БСП против вашите действия - значи сте на прав път.

 24. 24 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  БеСеПарското Мутре

  умно-говори за корупция ...... !??!!

  направо ще разплаче бабичките в Подуяне.  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 25. 25 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  Мазна

  Нагла

  Бесепарска

  Соц.-просташка

  МУТРА.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 26. 26 Профил на NewRe
  NewRe
  Рейтинг: 488 Неутрално

  менте социалисти - смешници

 27. 27 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 534 Неутрално

  комунистите дьржаха питомното до 1989 сега гониат довото вече 22 години

 28. 28 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Весело

  Тоя с тия жестове да не показва какво ще прави ако е на власт?!Като митничаря-плувец!

 29. 29 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#6] от "Distributed":
  Имам чувството, че всичките една Бащица ги е правила - звучат еднакво :
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zADWoOD2yIw

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Иначе не може ли да изберат енергично самоубийство!!

 31. 31 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 701 Весело

  Добрев, де бе, се се каня да питам, какво стана с онова куфарче дето уж имало много пари , пък Ваша милост уж си го пренасял през Калотина, та та бяха запрели в кауша?
  Ама добре му натрихме носа на Костов от нашта Партия тогава ей! Бравос, маладец.
  Да търси теле под вола. И то за нищо и никакви 200000 марки ли долари ли? Гаче ли не се види, ама де де ...

 32. 32 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#2] от "mazen":

  Разбираме, че въпросът е риторичен, но искаме отговор.

 33. 33 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Биляна или от редакцията да отговорят.

 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  БСП отива в мазето на музея,защото и като умряла,за нея или лошо,или нищо!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на mr4i4o
  mr4i4o
  Рейтинг: 541 Весело

  [quote#22:"exit13"]Същият кретен като баща си[/quote]
  Дай му дължимото, напреднал е в кретенизма.

 36. 36 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Киро га носеше куфарчетата не рива , а ?

 37. 37 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Кирил Добрев, в свободното си от лъскане на паметника (МОЧА) на РККА, давал и интервюта. http://news.ibox.bg/material/id_147081636/fpage_38

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 38. 38 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Щом БСП опря до Добрев-младши да й лъска имикджа-работата е добре!

 39. 39 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 725 Весело

  Защо ми изтрихте коментара,леваци?
  Еталон за падение станахте,честито!
  Ако наистина сте уволнили Л.Русева,това е вече мерзост.
  Има толкова приятни спомени в думите И,макар да дразнят!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 40. 40 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#39] от "Белия(т) Негър":

  не белия негър гъзо му е все така червен.

 41. 41 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 820 Неутрално

  "Истината сега е, че категорично не сме припознати масово от активните хора около и под 40 години."

  И не само от тях!
  Припознати сте само от носталгиците и безинициативните.
  Припознати сте от хората, които не искат да вземат живота в ръцете си, а чакат кякой да се грижи за тях.
  Не е необходимо да си собственик на компания за да си с десни възгледи. Лошото е че тия с левите възгледи много алчно гледат в чинията на всеки, който поне малко е стъпил на краката си.

  Да разлая троловете!!
 42. 42 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 306 Весело

  Снимката говори.

  Въпрос от Билянчето Рилска:
  - Как сте господин Добрев?

  Кирчу:
  - Ами...добре, добре. Въртим едни пари тука...и те така!

 43. 43 Профил на totilas
  totilas
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#39] от "Белия(т) Негър":

  Не са я уволнили - тя си е тръгнала... и сега е при Тема... има статия в мрежата....

 44. 44 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 541 Гневно

  Защо изобщо давате думата на подобни компрометирали се личности?

  Боян Р.
 45. 45 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Неоспорими факти казва Киро, ала нали тук драскачите са си сини и в червата, а на други просто не им изнася истината...естествено е,че ще цъкат минусите.
  В БСП,както и в другите партии винаги е имало и послушковците- гъзолизци и мислещите хора,едните винаги са недолюбвани.Познайте кои?
  На БСП и е нужен малко свеж въздух и конкретно политическо говорене и действия.Летаргията отблъсква хора на действието.А на Овчаров ще кажа,че е факт и че в момента единствената работеща младежка организация е тази на БСП,колкото и да не му харесва-въпросът е как да заработи още по-добре.

  bravy
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  На човек, залавян на границата с куфарчета евро, мястото му не е в парламента, а в Централния затвор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на gb35
  gb35
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До Анна ТодороваРейтинг: 1005
  Като всички са сини и в червата вие червените за какво сте?

 48. 48 Профил на rosen
  rosen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Кирил Добрев може да казва истината, но няма моралното право да се изказва за каквото и да е. Лека пръст на баща му-свестен човек беше, но синът му е мутраген, не е политик.

  Свободата е на върха на копието...
 49. 49 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Дневник, я по-сериозно.Този контрабандист може да дава интервюта за уикенд или галерия.

 50. 50 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 859 Любопитно

  Закон Божи - не всеки отвратителен мръсник е от БСП, но всеки от БСП е отвратителен, гаден мръсник.

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 51. 51 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#17] от "theanalyser":
  Ами наистина е въпрос на властта! Да измисли и приложи правила и стимули да се работи на светло, а не в сивата икономика. Като начало, трябваше да се държи почтено с бизнеса, който издържа впрочем тази власт, и да изплати задълженията си, а не да се прави на ударена с мокър парцал, че изненадващо имало било задължения от предишната власт! По същата линия, защо трябваше да крещят по целия свят колко сме били корумпирани и да изгонят външните инвеститори. Не че няма корупция, но да сте чули да цирикат така в Италия, Испания, Португалия или където и да е! Мога да изброявам до безкрай простотиите на това правителство, но защо - някой интересува ли се истински от доводи! Само Левски или само ЦСКА, друго не ни интересува!

 52. 52 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#34] от "lz2":
  Много такива "гробари", като теб е видяла тази партия, не се пресилвай, че ще напълниш гащите! Партиите съществуват за да защитават класови интереси. БСП се отклони от собствените си принципи в последните 20 години, но ще намери верния път, не заради Станишев и Първанов или който и да е, а защото живота изисква най-голямата лява партия да поеме своята отговорност- да защити интересите на труда!

 53. 53 Профил на kim_filbi
  kim_filbi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В ДАНС мишоците вземат по 3 000 лв. и затова бързат таз година да се пенсионират, че да вземат по стария закон 20 заплати.
  20 заплати х 3000 лв = 60 000 лв

  Догодина: 15 заплати х 1500 лв х 75% = 16 000 лева

 54. 54 Профил на Милан Момчилов
  Милан Момчилов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Кирил Добрев. Здравей !
  Познавах татко ти лично./ лека му пръст на духа му/ ,беше прекрасен човек!!! Още пазя спомените си когато седяхме в Надежда с него . Той бе един прекрасен човек! Дай боже и ти да си наследил неговите качества!
  за повече неща ако искаш да научиш : [email protected]

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK