Мартин Димитров, лидер на СДС: Самозабравянето на ГЕРБ ще им изиграе лоша шега

Лидерът на СДС и съпредседател на "Синята коалиция" Мартин Димитров

© Юлия Лазарова

Лидерът на СДС и съпредседател на "Синята коалиция" Мартин ДимитровВ края на март изтича крайният срок за решение по проекта АЕЦ "Белене". Миналата седмица изненадващо от кабинета си замина ресорният министър Трайчо Трайков. Оставка подаде и министърът на здравеопазването Стефан Константинов след скандал с високи цени на някои лекарства. Тези теми коментира лидерът на СДС и съпредседател на "Синята коалиция" Мартин Димитров, който е и председател на парламентарната икономическа комисия.


Защо решението за проекта за АЕЦ "Белене" се бави? Имате ли информация какво пише в доклада на консултанта банка HSBC, който многократно изисквахте от кабинета?
- В момента се готви вариант, при който инвеститор да бъде представен като западен, а всъщност той да работи с руски пари. Този вариант е лош за България. Прави се опит да бъдат излъгани българските граждани. Изявлението, че България е станала Троянския кон на Русия в Европейския съюз, е точно така. Гледаш го отвън кон, а отвътре пълен с войници. Същото се опитват да направят и с АЕЦ "Белене". HSBC не са готови с крайния доклад, но като информация знам, че проектът не може да бъде защитен като икономическа активност. Нека да видим и окончателният доклад, за да бъдем ясни. Отдавна изисквам техните предварителни данни, но никой не ги дава. Редно ли е да се крият тези данни?


Защо премиерът Бойко Борисов на няколко пъти съобщаваше, че до две-три седмици ще е известна позицията на страната по проекта, но това все още не се е случило?
- Те са изпаднали в паника, защото от една страна искат да строят "Белене", но от друга знаят какво е общественото мнение, както и нашата позиция. Няма да отстъпим нито на сантиметър. Затова се чудят какво да правят и търсят маскиран като западен инвеститор, да го обявят като спасителя и да строят.
Знаете ли кой е този инвеститор?
- На този етап това мога да кажа.


Каква е връзката между проекта за "Белене" и оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков?
- С Трайков сме имали различия по темата АСТА. Имаше сериозно напрежение между нас. Но по отношение на "Белене" той направи важни за държавата неща. Призна, че проектът струва 10 млрд. евро, което е два, три пъти повече от първоначалните данни на тройната коалиция. Той защитаваше националните интереси. Дори е влизал в спор с други политически лица. Трайков е махнат, за да се разчисти пътя. Въобще не вярвам, че бил на плаж в Катар и не знам каква среща не се получила... Извинявайте, но по тази логика министри като земеделския - Мирослав Найденов, и вътрешния - Цветан Цветанов, трябваше да си отидат преди години. Единият-  за полицейско насилие, другият - за серия от неадекватни действия, с дипломи, без дипломи, българският Бил Гейтс и каквото си изберете. Истинската причина за отстраняването на Трайков е разчистване на пътя. Явно този човек показа,че има характер и не иска да продаде България, както другите около него.


Как оценявате избора на новия министър Делян Добрев, който досега беше заместник, а преди това и депутат?
- Много добре го оценяваме. Той беше и зам.-председател на парламентарната икономическа комисия. Според мен разчитат определени лица, че като млад човек Делян Добрев по-лесно ще бъде притиснат да приеме условията по "Белене". Пожелавам му да прояви характер, твърдост и мъжество, защото в този живот е най-важното да постъпиш честно и принципно. Всичко друго е временно. Накрая остава резултат. Ако тези хора се запомнят със строителството на "Белене", ще се запомнят с национално предателство. Това искат да остане след тях. С това ли да ги помнят хората? Това са онези, които предадоха България.


Има ли връзка между оставката на Трайков, който беше "за" добива на шистов газ в страната и крайното решение за забрана?
-Шистовият газ ще се развива като технология. В момента, в който се стигне до безопасно използване на шистовия газ, няма нищо лошо да бъде използван. Сега обаче има сериозни рискове. Получих писмо от Европейската комисия, в което са написали техническата експертиза за рисковете – за подпочвените води, за наземните води... Трябва да си гарантираме първо законодателство, което да предпазва от екологичните рискове. След това самата технология да се развие и в един момент ще опрем до добив на шистов газ, но когато е безопасно за околната среда. В България нямаме пустини, нямаме каменисти местности и не можем да правим експерименти. В следващите години чистата питейна вода ще се окаже най-важният ресурс.


Трайков беше уволнен изцяло заради позицията си за "Белене". Другите въпроси са второстепенни – шистовият газ, Катар... Очевидно е, че "Белене" е проблемът на правителството. Очевидно е, че Бойко Борисов не може да обоснове, не може да го обясни на хората. Чуди се какво да прави.


Беше обявено, че има картел при формирането на цените на горивата? Отдавна сигнализирате за този проблем. Доволни ли сте от реакцията на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)?
- Преди година извикахме КЗК в парламентарната икономическата комисия и поставихме пред тях много тежки въпроси. Те казаха, че им трябва една година, за да анализират пазара на горива. Тази година почти изтече. Добре е, че са събрали данни и показват съмнения за картел. Сега трябва да има много сериозно разследване, а не да се гледа лежерно и да се правят философски трудове. Трябва много сериозно разследване, защото цените на горивата в България са много високи. Това е свързано с ограниченията по вноса, които трябва да бъдат преодолени. Част от експертите твърдят, че трябва да се пребори контрабандата. Трябва да се измисли вариант – хем да има внос, хем да няма контрабанда, хем цените да са по-ниски. С тези ограничения по вноса "Лукойл" придобива изключително положение на пазара.


А що се отнася до КЗК за нас те са много плашливи, много боязливи, търсят някоя малка компанийка да я накажат. По ключовите въпроси на обществото няма движение. На практика те бранят монополите от конкуренцията. Ако така погледнете тяхната работа, там са са много ефективни. Ако трябва да защитят самата конкуренция, изобщо ги няма. Глобили някаква фирма, на която името й не знаем. Как са еднакви цените на всички бензиностанции? Как става това? Ама не може, няма логика. При различни фирми, различна норма на печалба, при различни инвестиции, при различни разходи и приходи. Няма логика. Все пак има внос от различни страни.


Продължавате ли да искате оставки в КЗК?
- В КЗК трябва да има изцяло нов състав. Промени трябва да има и в КРС. Трябва да бъдат обществени авторитети. Няма за назовавам имена, но има една група обществени авторитети, които заради личната си репутация, ще си вършат работата. Това са хората, които медиите търсят като независими експерти с позиция. Ето това трябва да е КЗК, а не анонимни експерти или политически лица.


Все пак КЗК понякога се вслушва във вашите сигнали. Доволни ли сте от решението за намаляване на таксите при банкови разплащания, което стана по Ваше предложение?
- Сезирахме КЗК и започна проверка защо банките събират много високи такси по отношение на сметките към бюджета. Получихме десетки писма от граждани, че платили 10-12 лева, а в някои случаи и по 30-40 лева, за плащания към бюджета. Идеята сега е да няма такива такси, или да бъдат минимални. Идеята е наша и беше подкрепена от финансовия министър Симеон Дянков, което му прави чест. Въпросът е да се случи.


СДС повдигна темата с бонусите в здравеопазването. Доволни ли сте от оставките, които последваха скандала - на председателя на здравната каса Нели Нешева, после и на зам.-министър Гергана Павлова, а накрая и на самия министър Стефан Константинов?
- От ГЕРБ обещаваха  открито управление. Оказа се, че то всъщност е скрито управление. Извинявайте, но може ли председателката на Агенцията по вписванията да вземе 72 000 лева бонус, от които 48 000 лева, които сама да си е определила. Тази жена продължава да обяснява как това било справедливо. Ако не бяха нашите сигнали и скандалът, който ние направихме, щяха да продължават да си раздават по 72 000 лева бонуси. Сега премиерът какво казва, че не знаел. Ама затова има премиер, за да ги знае тези неща. Ако той не знае заплатите и бонусите на администрацията, цената на яйцата ли  знае. Какво знае? С какво иначе се занимава при положение, че контролът трябва да бъде в него. Добре, че направихме този скандал, който след себе си доведе до важни разкрития, доведе и до въпроса с цената на лекарствата. Доведе до изваждането на дневен ред на много важни въпроси. Ние не сме за това да няма бонуси, напротив. Но трябва да бъдат ясно регламентирани и според резултатите.


Как оценявате избора на новия здравен министър Десислава Атанасова, която досега беше шеф на парламентарната здравна комисия?
- Бях сериозно смутен, когато чух тази жена да казва, че била тежката артилерия на ГЕРБ. Това, което почва да ме притеснява в правителството, извън сбърканата кадрова политика, е появата на самозабравянето. В рамките на един мандат имаше и българският Бил Гейтс, и Калина Илиева с фалшива диплома, и Мирослав Найденов, който преследва цените на яйцата. Кадровата политика е тотално сбъркана. Десислава Атанасова сама да се определи като тежка артилерия показва, че извън това започва и силно се развива процесът на самозабравяне, което се вижда реакциите на премиера. Ама тия ли ще ме питат за АЕЦ "Белене" беше казал по наш адрес. Подобна реакция е подходяща, ако го питат за неговото семейство и какви картини си държи вкъщи. "Белене" е обществен въпрос, не личен. В този живот първо трябва да свършиш работа, да бъдеш що-годе смирен, и тогава да очакваш другите да те оценят. Не съм Чърчил сам да се определя като тежка артилерия в книгите, които са останали след него. Това самозабравяне ще изиграе много лоша шега. Самозабравилият се човек започва да прави големи глупости.


Достатъчна ли е годината, която остава до края на мандата?
- И за един месец стават големите глупости. Много страшно нещо са самозабравили се политици. Най-важното е един политик да бъде смирен, да е стъпил на земята, да знае с какво се занимава, а не да се държи като господар на света.


Каква е оценката Ви като цяло за кабинета напоследък?
- Мирослав Найденов направо стряска със своята некомпетентност. Той каза, че щял да внася яйца от Полша, което няма нищо общо с функциите на един министър. Ролята на държавата по отношение на храните е да създава условия за нормална конкуренция, която да сваля цените. И министър може да се намеси, когато види, че някой някъде е узурпирал пазара и изкривява конкурентните механизми. За съжаление поведението на Найденов е изключително неадекватно. Винаги там, където се намеси, той създава лостове цените да скачат. Вижте стандартите "Стара планина", цената на хляба... Най-малко успява да стресира пазара там, където се намеси. Това води до изкривяване и по-високи цени. Моят съвет към него е да стои повече вкъщи и нищо да не прави, защото така ще е по-безопасен.


По време на заседанието на Министерския съвет миналата седмица премиерът заяви, че заедно със Симеон Дянков ще обикалят по магазините, за да проверят цената на яйцата. Как ще коментирате това изказване?
- Това показва, че тези хора не знаят как работи пазарът. Не знаят за какво става въпрос. Не знаят от какво зависят цените. Между другото няма лошо да обикалят по магазините, за да си пазаруват за вкъщи, но иначе не това е ролята на едно правителство.


След президентските избори поискахте от съпартийците си вот на доверие и го получихте. Веднага след това казахте, че ще преразгледате коалиционните отношения на СДС. Какво се случва близо половин година след изборите?
- Тези въпроси ще бъдат решени от националния съвет на СДС. Лично продължавам да бъда на тезата за обединение на българската десница. Видя се на последните избори, че търсенето на пълното обединение на всички десни партии не е необходимо. По-скоро води до проблеми, отколкото до резултати. По последните социологически проучвания имаме около 4% от всички избиратели, което е потенциал 7-8% на избори. Но това не може да е достатъчно и не може да бъде целта. Смятам, че трябва да направим всичко възможно за двуцифрен резултат.


Точно колко процента очаквате?
- Колкото Господ рече.


Ваши опоненти създадоха сдружението "Демократично действие - Д2", оглавено от Стефан Иванов. Това разцепване на СДС ли е?
- Няма разцепвания, няма такива работи. Нормално е хора да се събират в клубове по интереси. Имало е винаги подобни неща. Това въобще не ме притеснява. Който какъвто клуб иска да си направи, да си прави.


След миналите избори изведохте поуката, че трябва поне една година, за да бъде организиран един вот. Започна ли вече подготовката за наближаващите парламентарни избори през 2013 година?
- Наистина трябва по-рано да започне подготовката. Затова на следващия национален съвет на СДС това ще бъде една от обсъжданите темите. Трябва доста по-рано да започнем да се готвим за тези избори. Самите срокове ще приеме националният съвет.


Държавата е в много тежко положение. Ледът на финансовата стабилност е много крехък. За следващата година трябва да се платят различни плащания за 5 млрд. лева. За тези финансирания не виждам капацитета на ГЕРБ. На този фон ние трябва по-рано да се подготвим за изборите и с основни приоритети. Във всеки един смисъл трябва да сме готови. Идва един важен въпрос – кой може да извади страната от тази криза. Точно тук е потенциалът на СДС и на "Синята коалиция". Кой – БСП ли? Всяко тяхно управление приключва с криза. Вижте Станишев, Виденов, Луканов. Кой – ГЕРБ ли? Три години бяха на власт. Къде е растежът, а когато го няма, не се развива икономиката.


Какъв тип опозиция ще бъдете?
- Ще бъдем интелигентна, но категорична опозиция на ГЕРБ. Най-важното сега е да се опази стабилността и да не допуснем да дестабилизират държавата.


Какви решения на ГЕРБ бихте подкрепили?
- Ако има нещо разумно, ще го подкрепим. ГЕРБ обаче произвеждат малко разумни неща. Фактът, че обикалят магазините за яйца. Да сте чули някой европейски лидер да обикаля по магазините за яйца. Дейвид Камерън или пък Ангела Меркел да обикалят по пазара?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  Магтинчо това го знае от гогчив опит, той се замозабгави още пгеди да е имал възможност да дойде на власт.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 2. 2 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 625 Любопитно

  Седенето на два стола - ЕС и РФ е вредно за здравето на премиер. Падането е тежко и може да е с летален изход.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 3. 3 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  ГЕРБ ще си отиде , като всичките ни генно модифицирани политически проекти на проруските ченгесари.
  Проблемът е за страната и нацията. Те са обречени на бедност, духовна нищета и постепенно отмиране във вид на Задунайская губерния !

 4. 4 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4115 Весело

  ГЕРБ е политически АЗИС.
  Името му - европейско, манталитетът и поведението му - съветско-ченгесарски...

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  "Прави се опит да бъдат излъгани българските граждани." - нито е за първи път, нито ТЕ ще са последни, но ОПозицията нали е затова, да КОНТРОЛИРА и да помни. Ще дойдат изборите, пак честни естествено, ще ни лъготят пак същите, по същите правила...

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 6. 6 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 761 Весело


  Потенциал за 7-8%...ха-ха...

  Алелуя...от твоите уста, в Костовите уши...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 7. 7 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  Цугцванг е термин в шаха, изразяващ неблагоприятно положение за играча, който е на ход. По отношение на АЕЦ Белене, Боко е в състояние на цугцванг. Защо? От една страна го натиска руското енергийно лоби, начело с Вальо Златев, а от друга - американците! Не случайно Хилари Клинтън направи 5 часова визита у нас. Тя дойде, понеже американците са разколебани в позицията на Боко относно бъдещето на ядрената енергетика у нас и дойде да му набие канчето, доколкото може. Поради това, както и и поради безизходицата, в която е изпаднал, Боко реши да отстрани Тайчо Трайков и да сложи на мястото му този младок, от който се очаква послушание и изпълнени на решения, взети някъде другаде, но не и в България!
  Затова народът е казал:
  " Малките гяволи жертва са ставали,
  ако си гявол - голям бъди !!!"

 8. 8 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Синята коалиция трябва да се обновява и засили и да я подкрепим.
  Целта е да вземат добри проценти на следващите избори и те да са фактор , а не турците, неясни куневчета и тем подобни ракети носители на агенти на ДС и "честния" едър монополистичен "бизнес".

 9. 9 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  "В момента се готви вариант, при който инвеститор да бъде представен като западен"..

  Това пък изобщо не е новина - просто си беше въпрос на време)))

 10. 10 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#3] от "elevation04":
  Проблемът е за страната и нацията. Те са обречени на бедност, духовна нищета и постепенно отмиране във вид на Задунайская губерния !
  ............
  Кой ги избра ГЕРБ, филанкишията?
  Ами Атака, БСП?
  Супата е надробен, сега трябва да се сърба.
  Както си постелиш, на това спиш.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#3] от "elevation04":

  Това правителство е ЕДИНСТВЕНОТО,КОЕТО НЕ Е ПРОРУСКО,ОТ 1989 ГОДИНА,ДО СЕГА!Затова е цялата ви врява срещу него!Ама народа поумня и няма промяна на елекоралната нагласа от предните избори до сега!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  Що се се хванали на Найденов за яйцата.Защо не пробвате да внесете един ТИР захар или олио,да видим каква хурка ще гризнете?

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 13. 13 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  [quote#11:"lz2"]Ама народа поумня[/quote]
  За матряла ли става дума?

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 14. 14 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Тоя клоун с неговата изчезваща партия СДС все още се мислят за някакъв фактор в политическия живот на страната.Просто следващото НС няма да ги има.

 15. 15 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Весело

  Точно колко процента очаквате?
  Колкото Господ рече.
  =============================
  Мартине не разбра ли, че за изборите е по - важно какво ще рече Туй а не Господ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 16. 16 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 573 Неутрално

  "Ще бъдем интелигентна, но категорична опозиция на ГЕРБ. Най-важното сега е да се опази стабилността и да не допуснем да дестабилизират държавата."

  Същите думи каза и Първанов само преди четири дена в интервю. Дали е случайно?! Не, не е. Казано е по делата им ще ги познаете.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 17. 17 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1540 Разстроено

  Разумни приказки които няма кой да чуе....
  На матрЯла му дай сеир, не тихи, ефективни и последователни действия за изправяне държавата на крака....
  Докато е така разни полуписти ще обикалят магазините за да си търсят яйцата, докато мокрите поръчки ще се изпълняват зад завесата.
  Богатите ще стават все по-богати, а овцете все по-остригани. И пожарникарчето и неговата команда ще попадне в същата категория на измикяри като "царчето" и неговата свита от еничари.
  Предни загубени години за страната ни, но такива "лидери" си избираме като колектив.

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 18. 18 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Хаосът ще настъпи на следващите избори ,не вярвам някоя политическа сила да има повече от 18-20% максимум !!!!

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#18] от "mitkobomb":

  Недей смята,защото ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство,а Мартин Димитров,я влезе я не,в Парламента!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на петър палчев
  петър палчев
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#14] от "exit13":
  Съгласен съм ако Кунева направи партия сдс ще са извън парламента.

 21. 21 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 880 Разстроено

  Истински тежкото наследство на тройната коалиция, и на конюнктурата, и на мъртвата хватка ...
  Поне в КЗК да има малко размърдване, но надали ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 22. 22 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Мартине я кажи кой ти снаса инфо.,защото така поднесено някой диктува как да стане ,кой е той?

 23. 23 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "А БЪ В":

  къде видя мартин опозиция

 24. 24 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#8] от "moni56":

  Ти замисли ли се що не става нищо от синята коалиция.

 25. 25 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#13] от "Майндърбайндър":

  Матеряла никога няма да поумнее ,защото е матеря,а който се смята за матерял найстина е .....

 26. 26 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1404 Разстроено

  От тия "шеги" на ГЕРБ си изгубих чувството за хумор!

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 27. 27 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Но не и като вашата,
  дето не можете да излезете
  от кашата!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  www.berbenkov.hit.bg
 28. 28 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 521 Весело

  Тежък случай на логорея и демагогия е тоя .... за Витоша ски нищо не споменава, а обещаха да дадат промените в закона за горите на съд !

 29. 29 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#25] от "bta":

  Я ти, железобетоне, кажи кога се пише буквата И скратка.

 30. 30 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#19:"lz2"]Недей смята,защото ГЕРБ ще има абсолютно мнозинство,а Мартин Димитров,я влезе я не,в Парламента![/quote]
  И като има "абсолютно" мнозинство и какво? Сложил съм го в кавички, заради измекярите в това "мнозинство" Ти вярваш ли, че и догодина пак ще го имат? ГЕРБ, с този си лидер, няма как да влезат в коалиция с когото и да е, а това е лоша перспектива, защото може и да ни управлява някоя "четворна" коалиция ))
  Малко смело Мартинчо приказва за "двуцифрен" резултат, но не мога да отрека, че самия той е "пораснал" малко ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 31. 31 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Dобре казано Мартине..
  Много добре , но по- често и..минавай на ДИРЕКТЕН сблъсък-тези ни закопават с АЕЦ-а ..Няма за какво да ги "съветваш' и предпазваш- мутрите са опасни , когато са на власт ..
  НИЩО не се прави - за конкуренция , свободен пазар ,мафия, контрабанда,властване на руски агенти ...
  ВСИЧКИ трябва да разберат- какво закопаване е Белене - всеки ден трябва да се повтаря..:))
  Империята , чрез икономически лостове иска пак да се настани - вечно - в политическата власт ..Губерния да сме си .
  Поне 30 % от гражданите са ПРОТИВ АЕЦ- а - защото мислят с главите си ..)
  Много категорично трябва да се обяснява..Никакви меки критики на тези ..Една мутра и мнооого калинки - ще ни закопаят..
  По- смело , явно , откровено , нападателно , атакуване на глупостите на герб!!!

  BIG AL
 32. 32 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "Жълт кантарион":

  Ми ти не знаеш ли

 33. 33 Профил на Лъвица
  Лъвица
  Рейтинг: 470 Неутрално

  димитров,вие ПАРТИИТЕ все повече заприличвате на футболни отбори....ВСИЧКИ ДОКАЗАХТЕ ДО ДНЕС ЧЕ СТЕ ГОЛА-ГОЛЕНИЧКА ВОДА!!!-ВЪПРОСЪТ Е-КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЗЛОНАМЕРЕНИ ПРАВИТЕЛСТВА (каквито са у нас до сега)...и...БЕЗ ПРАВИТЕЛСТВО...???

 34. 34 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#29] от "Жълт кантарион":

  И като знаеш си го пиши ,на мен така ми е гот.

 35. 35 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#23] от "bta":

  Де юре, че и де факто Е...

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  И вече го писахме - 1% "финландско " участие , 2 % 'френско и 0,05 % сръбско и -.........
  централата вече НЕ била само българо - руска :......
  Това е за смях , когато става дума за дребни работи - но за много милиарди - на гурба на цял един народ - никак не е за смях..
  Директен сблъсък - с номерата на Боко, няма време ..
  Ясно , открито, честно , публично ...
  Аман от ДС-БКП-тайнствеността на ченгетата и мутрите ..

  BIG AL
 37. 37 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#35] от "А БЪ В":

  Ама не му виждал конструктивната критика,то всеки може да критикува ,ама решения не предлага никой.
  Това е като да си изолират хората жилищата,ако човек си го направи сам е 2-3 бона ама трябва с фирма -е 10 бона ,ама бил си подпомаган с до 1000 лв,ама отиваш в банката и ти дават кредит за тая работа за 10 години с 18% лихва.

 38. 38 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Мартине, ти също си самозабравил се. Вместо да развиваш тези и да даваш акъл, вземи си подай най-накрая оставката като лидер на СДС заради тоталния изборен провал, сътворен от теб. Иначе говориш хубави неща!

 39. 39 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  АЕЦ-Белене е , все едно :внос на 1 милион 'Москвича", които ТРЯБВА да се "продават" по 10 000 евро всеки = 10 милиарда евро :))
  И това ни се представя за "икономически ' изгодна сделка :)))
  Без да броим -5000 руски строители - със семействата им - към 15000 души - чиято издръжка поема "богата" България..))- за сметка на цената :)- така е по договора ...
  А кой знае - каква е цената ??
  Имате ли представа от РУСКА КАЛКУЛАЦИЯ ?? :))

  BIG AL
 40. 40 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1668 Весело

  До коментар [#29] от "Жълт кантарион":

  Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е првътаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ещ пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 41. 41 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  България има нужда от истинско дясно управление.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 42. 42 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#40] от "Майндърбайндър":

  вярно, всичко разбрах от това, което си написал.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 43. 43 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Добре бе, г-н Димитров, в опозиция всички сте много отворени. Ами хайде убедете ни да гласуваме за вас, ама да не стане на 3-тата година същата кочина? Ще осигурите ли по-подходящи кадри?

 44. 44 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Неутрално

  СеДеСе...СеДеСе...СеДеСе.....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 45. 45 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#34] от "bta":
  Ако пишеш само затова "на тебе да ти е гот", го прави на собствения си компютър и не публикувай нищо! Така няма да измъчваш други хора.

  Who Is John Galt?
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  "По последните социологически проучвания имаме около 4% от всички избиратели, което е потенциал 7-8% на избори. Но това не може да е достатъчно и не може да бъде целта. Смятам, че трябва да направим всичко възможно за двуцифрен резултат.."
  В тази връзка, Синята коалиция трябва да взима много по-активно участие в политическия живот на страната. Гласът на истинското дясно трябва да се чува още повече и много по-отчетливо. Знам, че при този толкова червен медиен климат е много трудно, но нали това им е работата да търсят начини и методи, за да достигнат до всеки български гражданин.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#41] от "soave":

  Напълно си прав. Лошото е,че в България в момента няма истинска силна дясна партия. А такава липсва и заради простата причина, че липсва и достатъчно десен електорат. Такъв мога да са млади и активни хора. С все повече пенсионери и маргинали популизмът ще продължи да цъфти и дава отровни плодове

 48. 48 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#45] от "heavymetal":

  Ма ти отдавана пишеш тука а.

 49. 49 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#24:"bta"]До коментар [#8] от "moni56":
  Ти замисли ли се що не става нищо от синята коалиция. [/quote]

  За това съм написал:трябва да се ОБНОВЯВА И ЗАСИЛИ....
  Според теб в сравнителен анализ ДПС, Атака, РЗС, Кунева и сие и още 200 назначени партийки по-стават да влияят на нашия живот??

 50. 50 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#40] от "Майндърбайндър":

  Да, занм, ткаа мжоете да илъжзете вяска маишна, котяо селди черз кюлчвои дмуи

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  До коментар [#17] от "B52":
  Голяма част от страданията на този народ идват от неговите собствени грешки и доверчивост. От поддаването на чувствата вместо на разума. Всичко това червените демагози го знаят много добре. Не от вчера манирулират българския народ....И как хората да схванат къде им е интереса, след като няма нито един истински антисоциалистически вестник или каквато и да е медия? Как да видят алтернативата на набедените "бизнесмени" червените олигарси. Как да схванат колко много е загубила икономиката на родината ни само защото общественото богатство е отишло в тъпи и некадърни люде, които могат само да краднат и лъжат, но никога не са се и зам,исляли да вложат пари в истинско производство, в истинска индустрия, които да дадат хляб на все повечето безработни...Съществуванет на такава антиБСП медия има смисъл дори само заради необходимата алтернативна мисъл, която на глупавите опити на червените за разсъждения да противопостави най-здрава логика и да даде поне малко от толкова изобилстващите примери по света.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#34] от "bta":

  Е, мерси че ме следваш, ама все пак да знаеш: Й не се пише след всяка гласна, а само където е нужно

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  До коментар [#50] от "Жълт кантарион":
  Що преди да правиш опити да мислиш, не отидеш да поспиш и да изтрезнееш.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Жълт кантарион
  Жълт кантарион
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#53] от "Храбър":

  Щото съм на работа, няма как

 55. 55 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1958 Неутрално

  Ми то идеално за теб и Костов нали Мартин? Герб е ужасна, ужасна олигархия, недемократична, с чудовищна некомпетентност, тя не говори с хората и се е скрила във висините, журналистите са бити/ и взривявани/, няма никаква надежда. И ето идат избори. Герб е действал в полза на Синята коалиция през мандата си. Синята коалиция печели десетки хиляди нови гласове, обаче това се равнява на ............/ на колко процента Мартин/. Колко процента ще вземат верните съюзниците на Герб в ЕНП ?

 56. 56 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мда! Фактите са тъжно нещо. Системно обезлюдяване на страната и то от най-младата, работоспособна и интелигентна част от населението. Системно убиване на българският бизнес! Системна промяна на етническото съотношение. Системно унищожаване на образованието, здравеопазването и пенсионната система. Системно създаване на вездесъщи монополи. Изобщо СИСТЕМА и СИСТЕМНОСТ.
  Следствието е подкупност, некомпетентност и зависимост от всеки и всичко. Терор от страна на държавната администрация и просперитет за тези които са на власт и са в симбиоза с политиците и администрацията. Та откъде да дойдат самостоятелно мислещи, можещи, необвързани и независими избиратели, които да гласуват за сини идеи?

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 57. 57 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#40] от "Майндърбайндър": Браво, Майлоу! Гениален си!

 58. 58 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1490 Весело

  Мартин Димитров за предстоящите парламентарни избори:
  -"Смятам, че трябва да направим всичко възможно за двуцифрен резултат."

  -Това "смятане" е съизмеримо с искането на Георги Първанов за 140 депутати от БСП.
  -Ама всеки може да си помечтае-лаф и моабет да стават.

 59. 59 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Що ми е толкова против този мазньо не мога да разбера! Не харесвам нито една кукла на конци, която се управлява от Ибан Костов!

 60. 60 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Марто, давай на Костов да се изказва. Него поне вашите избиратели го обичат, пък тебе всички не могат те понасят. Иначе и двамата сте на формулата- истина, която която всички знаят, на висок глас.

 61. 61 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 932 Неутрално

  "Точно колко процента очаквате?
  Колкото Господ рече."

  Тоя смята да се явява на избори в Рая май.
  Алоооуу Маутинчооо , процентите ги дават избирателите според това колко ти вярват на програмата и политиките , Маутинчооо.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 62. 62 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 500 Неутрално

  На този вече не му вярвам на една дума.

 63. 63 Профил на БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  БОКУ И ЦВИНОКИО-ПЪТНИЦИ
  Рейтинг: 470 Весело

  Ми Мартинчо, не тъ аресвам особено, ма некои верни неща си казал!!!! особено за АЕЦ БЕЛЕНЕ и всичко дет върви с него.

 64. 64 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1160 Весело

  Мартине, спирай да се дуеш и почвайте леко да се присламчвате към ГЕРБ, че без Бойко да ви даде някое място в листите ще сте много зян на следващите избори. Да не кандисате накрая на Куневица!

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  До коментар [#40] от "Майндърбайндър":
  По-интересното е как успяваш да напишеш всичко това и как не ти писва по време на кълването буква по буква...Щото ако пишеш нормално поне следваш нещо вече познато.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3358 Неутрално

  До коментар [#62] от "nilak":
  Като гледам рейтинга ти, май си от скоро тук, което пък значи че си тук по поръчка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Аман от циркаджии, вчера ни пробутваха ваньо днеска тоя Сигурно някой се надява да не ги забравим съвсем та ни занимават всеки ден с тези клоуни Няма да им помогне, на следващите избори най много да спечелят място на чистачи в някое неизвестно селско кметство

 68. 68 Профил на nilak
  nilak
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#66] от "Храбър":

  като цъкнеш на името ми пише:
  Дата на регистрация

  08 ное 2011

  Но щом си такъв специалист да преценяваш по рейтинг, а не по дата на регистриране, те поздравявам. Ако случайно натрупам рейтинг, по твойта логика вече няма да съм по поръчка и тогава кво правим? А иначе относно мартин, човек трябва да е глух, сляп и тъп за да не види, че е неспособна марионетка без качества на лидер(а и без качества като цяло)

 69. 69 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#37] от "bta":

  Донякъде обаче е критиката, нима трябва да ИМ дава готови решения?!? Нали затова са ТАМ, мислителите ни, че и отракани вече, за всяка издънка имат оправдания... Колкото до изолациите, вярно е, но пак е политика на държавната чиновническа мисъл – просто посредниците от веригата(не само в случая) носят и повече приходи за бюджета...

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 70. 70 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 630 Неутрално

  [quote#69:"А БЪ В"]Колкото до изолациите, вярно е, но пак е политика на държавната чиновническа мисъл – просто посредниците от веригата(не само в случая) носят и повече приходи за бюджета... [/quote]
  Ааааа, за бюджета не съм съгласен! Да не да се отчитат в извънбюджетни сметки само..... Не може една фирма да взема 45 лв за кв.м. изолация, а по думите на Лилето - санирането на двустаен апартамент да е 10 000 лв. Това прави над 200 квадрата, няма начин....... Аз затова я препоръчвам тази програма само на убедени гербери!

  А и да плюете, и да не плюете - всичко, което е казал е самата истина.

 71. 71 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1727 Любопитно

  "....Но по отношение на "Белене" той направи важни за държавата неща. Призна, че проектът струва 10 млрд. евро, което е два, три пъти повече от първоначалните данни на тройната коалиция. Той защитаваше националните интереси...."

  В Китай за такова нещо разстреляха двама министри и цената тутакси падна два пъти. Значи в България се пада да разстрелят 3 министри, за да се върне цената на началната позиция...

 72. 72 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Страхотно интервю, с точни и коректни въпроси, направено от много кадърен журналист и представено в много точно премерен момент.
  Евалата!
  Браво и на Мартин Димитров за ясно и точно завената му позиция. Пожелавам му да има силата и мъжеството да я наложи убедително над всички в СДС.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 73. 73 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1668 Весело

  [quote#65:"Храбър"]До коментар [#40] от "Майндърбайндър":
  По-интересното е как успяваш да напишеш всичко това[/quote]
  Обичам къси реплики,затова горния цитат е "копи-пейст".Ако се окаже,че има авторски права,ще се извиня на авторите.

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 74. 74 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 360 Неутрално

  До коментар [#72] от "Десен":

  хахахахах ти да не си му ПР-ра на Малтинчо - фъфлечето недорасло?

 75. 75 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#69] от "А БЪ В":

  Ми хората виждат

 76. 76 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#19] от "lz2":Сметката е проста ДПС/твърдогарантиран електорат -13% ,БСП също като ДПС +купени ромски гласове -15-18%, ГЕРБ натрупа много негативи ,но и много пари-20%,Атака може и да не влязат ,което няма да е голяма загуба ,проектът на Кунева показа мускули на президентските избори но едва ли ще мине 18% ,за СДС-ОДС е трудно да се гадае ,но със сигурност ще имат поне 8%,РЗС са под въпрос дали изобщо ще влязат !!!
  Като сметнем и всички отвратени от родната действителност ,се очаква около 40% да не гласуват !!!

 77. 77 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#70] от "rosko1306":

  "просто посредниците от веригата(не само в случая) носят и повече приходи за бюджета" - посредниците са най-обикновени нищо неправещи, които обаче малко или много дават и лептата си... А, естествено е, че толкова пари за "труд" няма как да се осветлят без надписване, излишно разбира се.

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 78. 78 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Кой беше Мартин Димитров?

 79. 79 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#76] от "mitkobomb":

  Смяташ, че Кунева ще има гласове колкото ГЕРБ? Не ставай смешен.

 80. 80 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#79] от "kaka_ginka":Времето ще покаже !!!

 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Бойко, вслушай се - това че самозабравянето води до лоши последствия сините са го научили на собствен гръб!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на Huku
  Huku
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#81:"Pavlik Morozov"]Бойко, вслушай се[/quote]
  Ти някога Бойко виждал ли си го да се вслушва в каквото и да е , освен гласа на своята алчност - политическа и финансова.

 83. 83 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Дано да има още един шанс за "синята идея" и СДС да е неин носител. Но ситуацията е критична за автентичното дясно, което е заменяно периодично с псевдодесни партии и лидери

 84. 84 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 715 Весело

  Популизмът на болните от политическа шизофрения,трайно и безвъзвратно заемат трибуна в т.н. свободни електронни медии.
  Похвално.
  Не желая да коментирам особата,смятана от мен за индивид с не здрава политическо-социална психика.
  Избирателите са далеч по-активни в мероприятието.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 85. 85 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 715 Весело

  За протокола,какво стана с олиото от Амстердам, и берлинските банани пасторе?
  Да не потънаха в Драгалевския балкан?

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 86. 86 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Те СДС ззнаят от собствен опит и след това се сърдят на целокупния Български Народ ...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 87. 87 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  седесе ,както винаги провежда много слаба и непродуктивна политика ,смятам че в следващия парламент изобщо няма да го има с тези кадри начело ,един Иван костов седесе не прави за съжаление ,това го казвам ,като заклет антикомунист с много близки пострадали в комунистическите концлагери ,за вас и аз няма да гласувам вече ,защото не изкарахте дори досиетата на ДС ,въпреки цялата власт която държахте ,да не приказвам ,че нито един член на СДС по окръзите не беше назначен нито в полиция ,нито в митница ,нито на някоя длъжност ,въпреки,че имаше много хора с ценз,точно по ваше време се назначиха най много верни на БКП кадри и в службите и на синекурни длъжности ,е сега кво си ревнал бе момко ,къв ти е проблема ,егати демократите .

 88. 88 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 572 Неутрално

  На 20 и колко го направиха лидер? С ограничено образование от УНСС, което ти дава само знания как да си правиш сметките.
  С идиотско изражение, липса на мисъл, ограничен речников запас, а с високо самочувствие.
  Не е ли всичко нагласено, за да си разиграват комунистите коня както искат?

 89. 89 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 418 Неутрално

  БОЙКО.НЕ СЕ ВСЛУШВАЙ В "УМНИТЕ"СЪВЕТИ НИТО НА ЧЕРВЕНИТЕ,НИТО НА СИНИТЕ.
  ВСИЧКИ ТЕ СА БИТИ КАРТИ ОТ МИНАЛОТО/ЗНАЯТ ГО,НО ВЕЧЕ СА СЕ ПРОДАЛИ/
  НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ И ВЕЧНИ ВРАГОВЕ.ИМА САМО ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ!АКО ЗНАЕШ КОИ СА НАШИТЕ,ЗАЩИТИ ГИ.

 90. 90 Профил на 4i4ok
  4i4ok
  Рейтинг: 418 Неутрално

  А ОТНОСНО МАРТИНЧО!
  ДОБРИ ХОРА,ЗАПАЛЕТЕ ПО СВЕЩИЧКА ЗА СДС.
  ТЕ НИ ПРЕДАДОХА!

 91. 91 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 596 Неутрално

  [quote#4:"messia"]ГЕРБ е политически АЗИС.
  Името му - европейско, манталитетът и поведението му - съветско-ченгесарски...[/quote]

  Азис е европейско име? От коя част на Европа?

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 92. 92 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До Кака Гинка №78
  Кой е Мартин Димтров.
  Како Гинке ,Мартин Димитров е десен депутат от синята коалиция с най- голяма законодателна инициатива в парламента защитавайки интересите на гражданите, малкия и среден бизнес и държавата.Нека имаме поне малко уважение не към политика, а към човека защитаващ интересите ни, на нас обикновенните хора Пиша това защото една голяма част от депутатите са в парламента само за далавери и лична изгода а най големите негодници там лобират за мафиотски структори от всяккъв род.И прочети внимателно отгворите на въпросите отправени му в нтервюто.

 93. 93 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 596 Неутрално

  [quote#12:"Майндърбайндър"]Що се се хванали на Найденов за яйцата.Защо не пробвате да внесете един ТИР захар или олио,да видим каква хурка ще гризнете?[/quote]

  Аз знам- този път наистина трябва да се плати мито и ДДС, та затова ти е хурка.

  Преди беше лесно- "отворена бариера"...

  Тежичка е хурката.

  Свиквайте.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 94. 94 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  Не стана ясно с какво ми предлагаш да свикна? С картелни цени на държавно- толерирани терористи? В Германия също плащат акциз и ДДС,заплатите им май са по-високи,а захарта-1.60лв./кг на цена на дребно.И при олиото е горе-долу така.Само не им знам цената на кухите лейки в магазина,че да свикна и с това.

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 95. 95 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  До коментар [#93] от "952":

  ???

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 96. 96 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 835 Весело

  Този приятел наистина се изживява като голям политик.... да ме се не начудиш биля.... "самозабравянето" е детската болест на всички български политици от 1878 година насам, не само на ГЕРБ...... а какво ще им се случи ще видим на изборите догодина....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 97. 97 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Доста приятно ме изненада Мартин Димитров. От доста време за пръв път виждам политик, чиито мнения изцяло съвпадат с моите.

 98. 98 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Горко и жалко ако Мартинчо стане правител на България !

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 99. 99 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 675 Неутрално

  "Мартин Димитров, лидер на СДС: Самозабравянето на ГЕРБ ще им изиграе лоша шега"

  Би било по-добре ако Мартин Димитров се загрижи за населението българско, което понася резултатите от упправлението на ГЕРБ изразяващо се в продържаващ спад в икономиката,в галопиращата безработица, практическата липса на здравеопазване,в повишаването на цените на газа,парното,горивата и т.н.

 100. 100 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Божке мили,тоя за шегички ми фреска,че били и те УЖ лоши?! Много лоши шегички са от 3 годинки...а партийните и личните сметки пращят по шевовете на касите и трезорите!! Ама така си беше и преди,от десетилетия.... Смешни лилипути,ама титани по милионни сметки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK