Прошко Прошков, ДСБ: Редуцирахме се до инструмент за оцеляване на върхушка и лидер в политиката

Прошко Прошков

© Анелия Николова

Прошко ПрошковПрошков Прошков е общински съветник в София от "Синята коалиция" от квотата на ДСБ.Той водеше листата и беше кандидат-кмет на миналите местни избори. Класира се трети след победилата на първи тур Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) и претендента на левицата Георги Кадиев. Преди това беше районен кмет на район "Лозенец", избран пряко. Основател е на ДСБ. Преди няколко дни напусна националното ръководство на партията. "Дневник" разговаря с него за мотивите за решението му, за бъдещето на десницата дали поема по нов политически път.


Напуснахте ръководството на ДСБ, в което бяхте избран неотдавна - през миналия ноември. Какво се промени за това време, какви са мотивите за решението ви?
- През ноември изненадващо за мен бях поканен в ръководството на ДСБ. Не бях водил разговори с Иван Костов, но приех предизвикателството. Искаше ми се да видя как функционира националното ръководство като орган и можем ли да изведем партията и коалицията на различно ниво.


От 2007 г. обаче констатираме едно и също нещо. Председателят на партията тогава каза, че ние губим доверие, заради постоянно влошаващата се позиция на партията в политическия живот. Че не постигаме цели. Че демотивираме нашите привърженици, загубваме се като опозиция в очите им. Разбирали сме, че трябва да спрем постоянната спирала на загуба на избори и на присъствие, защото преставаме да бъдем алтернатива на всякакви управляващи, да сме политически фактор в страната и източник на перспектива за управление. Това са констатациите, които бяха направени през 2007 г. Добре направени тогава.


Апаратно си пречим на това да има енергия. Апаратът беше срещу щаба на изборитеЗа да знам, че това не е просто демагогия, искам да виждам реално действие. Много пъти съм се питал защо не вървят нещата, защо е трудно, защо винаги има основания да се счита, че някак си дори апаратно си пречим на това да има енергия. Апаратът беше срещу щаба на изборите и това не е тайна.


Анализът е основната причина, която ме кара да мисля, че не мога да съм полезен като ръководител там сега. Тръгвахме от грешни начални условия и анализ - така не можеш да си решиш задачата. Самозаблуда е да казваш, че всичко е наред - имали сме пак 100 общински съветници, което означавало, че ще имаме 30 народни представители в следващия парламент с коалицията.


Изказвали ли сте позицията си вътре в ДСБ?
- Казвал съм я на последните събрания на ДСБ-София, където присъстваше и Костов. Казах, че не приемам анализа не от честолюбие за провала в София. В столицата резултатът е лош, но е трето място, а навсякъде другаде в страната сме на шесто и назад. Лош резултат, за който имам вина и аз. Не отричам. Сигурно можеше да бъде направено и по-добре от самия мен, но ако причината е само един кандидат на партията или минали кандидати, тогава защо трендът е винаги отрицателен? Ние не можем да генерираме личности или какво?


В ДСБ има много смислени хора с ниво. Не приемам анализа, не защото е по някакъв начин атака към мен и щаба, а защото е вреден и грешен. Отговорът защо вървим все надолу от 2004 г. е друг.


Отговорът е следният: Ние загубихме по някакъв начин нашата идентичност, идентичност като кауза. Основахме се като гражданска формация с най-силната декларация в историята на 20-годишния преход. Тя беше срещу фасадата, картелирането, политическите договорки и т.н. След като се основахме по този начин, успешно в последните 7-8 години се спихваме, не сме последователни като позиция. Станахме партия, която прави само един ход напред, не мисли за близко бъдеще.


Редуцирахме се до проект за оцеляване, или инструмент за оцеляване на върхушка и лидер в политиката. Не виждам големите политически идеи, които да ни извадят от състоянието, в което се намираме. Не мога и сам да ги дам като рецепта. Аз не съм способен да посоча пред вас трябва да се направи - едно, две, три... Бих участвал в такъв разговор, ако знам, че ситуацията е такава и тя е реалистично анализирана.


В ДСБ вместо гражданската енергия вкарахме мнителност. Вместо политически идеи има противоречия, пренебрежение към истината и нетърпимост към чуждото мнение

Апаратът в момента не трябва да ни кара да се занимаваме с нападки към един или друг човек. Малките хора коментират останалите хора. Големите хора говорят за идеи и решения на проблеми. Някакси ние в ДСБ вместо гражданската енергия вкарахме мнителност. Вместо политически идеи има противоречия, пренебрежение към истината и нетърпимост към чуждото мнение, каквото и да е то. Много болезнена констатация е, че станахме партия, която отглежда поколение с единствена цел да получи същите френетични ръкопляскания като ръководството в една капсулирана малка зала. Не сме способни да излезем на терена и да посрещнем критики, където ще те блъскат и ще те обругават.


Какво трябва да се промени?
- Смятам, че не сме в крак с времето, както гласеше предизборното ми мото. Политическата класа има нужда се ъпдейтване, да влезе в час. Може да стане съвместно между поколенията. Гражданите не се включват вече само на четири години в политиката. Всичко е в социалните мрежи и интернет. Избирателят вече четири пъти на ден те тегли и те преценява, избира, избягва...


Като експертно говорене не сме лоши. Мисля, че сме предлагали добри неща. Те нямат отзвук, не се отразяват на управлението на страната, защото са с малка тежест, не привличат повече доверие. Не очаквам всички да се съгласят, но нека провокирам разговор.


Използвах и момента точно преди събирането на софийската организация в събота. Не отидох, защото не искам да слушам бравурни неща или нелепи лични нападки, простотии. Не ме е страх. Най-запознатият съм със софийската организация на ДСБ.


Казахте, че определено партията трябва да преразгледа коалиционната си политика, защото в момента "не работи самоуверено и като истинска алтернатива, а гони заветните 4%". Смятате ли, че самостоятелно ДСБ има шансове? Виждате ли друг партньор освен СДС?
- Факт е, че най-големият проблем веднага след основаването на ДСБ, беше определянето на СДС като мръсна дума. Винаги съм твърдял, че избирателите на ДСБ и на СДС са хора от една и съща кръвна група. Поради ред причини са разделени в политическото си представителство, но нападки между двете партии няма да доведат никога до добро, защото това са едни и същи хора. Не сме важни ние, апаратите и партиите ни, важни са тези, които представляваме. Тези, които ни избират, все още си пият бирата заедно. Този знак е много важен. Те никога не се разделиха помежду си.


Спорят, но си пият бирата заедно. Връщането на духа в тялото, някак си стана изкуствено. Не съм против "Синята коалиция", но наистина ме е страх просто, че тя се превръща в брак по сметка. И не само това, но и умело го показахме на хората в последните години.


Какво не ви харесва в "Синята коалиция"?
В медиите изтичат предимно разприте от типа каква процедура ще протече за еди кое си, как ще подредим листата, какво ще се случи с квотите на разпределение. Едва ли това са новини, които вълнуват обществото. Това са вътрешни процедури в някаква коалиция. Те стават повод за основни новини от самите нас. Много искам да кажем, че "Синята коалиция" е работеща, но да спрем с това: Ние без тях не можем, за жалост. Да кажем: Хайде, хора. Имаме толкова общи неща, да не кажа почти всичко.


През второто поколение на СДС и ДСБ, което си говори много добре, е възможно да се слепим и да прераснем отново в силно движение

Какъв е механизмът? Да се слепим и да прераснем отново в силно движение, защото това е възможно. Може да стане през второто поколение на СДС и ДСБ, което си говори много добре. Ако има някакви драми, те са много високо. Младите нямаме драми помежду си.


Ако се оттърсим от това, ако оставим това комплексарско говорене за бариерата от 4% и дали ще я прескочим, можем ли да сключим споразумение, което ни обвързва с общи идеи? Нека дискусията да е затова кое ни пречи в съюза. Да не лъжем, че ще сключваме сериозна коалиция.


Струпване на партии не води до резултат. Мартин Димитров казваше на изборите, че зад кандидатурата за президент Румен Христов стои най-широката коалиция в историята. Бяха 16 или колко партии. Това доведе до шесто място, което е обидно и за кандидата и за всички нас, и за подкрепилите го. В никакъв случай не е само проблем на кандидата.


Не сте доволен и от направения анализ след президентските и местните избори. Какво не одобрявате?
- Не одобрявам затварянето на очите пред очевидния факт, че загубата на доверие не се дължи на отделните мажоритарни кандидати в градовете, защото всеки може да бъде под обстрел. Нашата непоследователна политика трябваше да бъде очертана в този анализ.


Да бъде подчертано, че преди две години ние подкрепихме ГЕРБ в София, противно на мисленето на членската маса, която беше категорично против. Помня тежкия дебат. Нося вина и аз, защото съм бил част от софийското ръководство тогава. Носи вина и националното ръководство, защото без негова санкция нищо не става в ДСБ. Не може софийското ръководство да е решило само да подкрепя Йорданка Фандъкова. Това беше грешка. Трябваше да се явим сами на тези избори, ако ще да се класираме осми.


Даваме кредит на доверие на правителството, крепим Фандъкова, изведнъж много внезапно се разочароваме. Предпочитах да дефинираме и отношението си към БСП и ДПС. Можем ли да напускаме залата, вместо да гласуваме с тях на вот на доверие на кабинета.


Чувствате ли се неразбран от съпартийците си?
- Не се чувствам неразбран. Мисля, че хората ме разбират, не разбират докрай мотивите ми да критикувам. Ако някой не ме разбира, му казвам, че по никакъв начин не се сърдя.


И тези, които ще хвърлят камък по мен, ще кажа, че ги разбирам и са мои приятели. Нека се замислят, когато съм печелил тяхното доверие, дали наистина са чак пък толкова непреценяващи хора. Затова слизам от високото ниво, за да говоря на ниско ниво, да говоря с тях. Готов съм да застана да разговарям с всеки, дори с този, който ще ме разпъне на кръст. Ще се помъча да бъда изслушан. Надявам се да стане.


Какви са отношенията ви с ДСБ-София и с Атанас Атанасов?
- ДСБ-София е организацията, за която най-много милея, защото съм работил за нея толкова много време. Познавам повечето хора. Повечето са изключително смислени и добри. Ще ми се да имаха през последните години по-голяма възможност да правят общинска политика, а не събранията им да се превръщат в една говорилня на тема с кого ще се коалираме, колко СДС-то еди кво си, да говорим за общи приказки по вестниците. Твърдя, че софийската организация е апендикс на националното ръководство. Тя не взима сама решенията.


Лични отношения не коментирам. Само малките хора коментират други хора. Коментирам идеи. С всеки мога да работя, с всеки в името на някаква кауза. Видя ли я с всеки ще работя.


Способен ли Иван Костов е да ни гарантира устойчивост, защото всяко лидерство има край? Най-малкото човек се оттегля от всяка работа.

Каква е оценката ви за лидера на ДСБ Иван Костов? Как преценявате поведението му от изборите досега?
- В позицията на редови член искам да задавам въпроси. За времето си като политик и държавник Костов е бил адекватен на това, което е правил. Това трябва да се отчита исторически. В контекста на оглавената от него партия ДСБ мисля, че трябва да задаваме въпроси.


Питам ДСБ като гражданска партия редуцирана ли е до инструмент за оцеляване? Способен ли Иван Костов е да ни гарантира устойчивост, защото всяко лидерство има край? Най-малкото човек се оттегля от всяка работа. Кои са хората, които получават възможност да правят истинска политика? Каненето на млади хора на високи партийни постове само по себе си нищо не означава.


Оценката ми в момента? Не разбирам напълно какво се случва. Не мога да разбера защо не искаме да чуем реален анализ. Ако търсим инструмент за оцеляване на един лидер, да се дадат аргументи защо.


Какво правим с всички натикани в ъгъла десни хора, които десет години не намират смислено политическо представителство. Ако го намираха в нас, то изтля. Те не виждат как техният глас ще стигне до взимането на решение в тази страна.


Искате ли да станете председател на ДСБ или на софийската организация?
- Никога не съм ламтял за партийни постове. Обичам в политиката да съм на терен. Чувствам се добре, изоставам даже с общинската политика, която най-много искам да правя. Заради всички крамоли и разправии си губя времето. Партиен пост нищо не значи. Имах много номинации -  поне от половината организации - да оглавя ДСБ-София. Това обаче не е най-важното. Приех аргумента, че трябва да се стига да някакво единение, на което по някакъв начин аз съм пречил. Не знам защо, след като съм бил и кандидат-кмет на партията.


Не ми е това проблемът. Оттеглих се публично пред всички и подкрепих номинацията на Иван Иванов. Пожелах му успех. Обещах му, че ще му бъде помагано от всички в общината.


В изказвания пред медиите заявихте, че страхът и отчаянието владеят ДСБ. Кога точно установихте това?
- Това е процес. Не е събитие - изведнъж да стана и да го установя. Не. Нещата се трупат капка по капка. Подозира се, че понеже в момента аз съм в страшно настроение през трансферния период в политиката и във великите нови проекти, си търся алиби, за да си реша кариерен проблем. Ама ако беше така, щях да съм отишъл в голяма партия, която ще управлява страната. Всички я знаехме коя е още преди 5 години.


Моментът да говоря дойде точно преди събранието в събота на най-голямата ни организация ДСБ-София, която между другото не е чак толкова голяма. Не е свързано с никакъв друг момент.


Страхът и отчаянието ни владеят отдавна. Едното е, че няма да влезем в парламента и ще изгубим смисъла си на съществуване като политическа партия и се налага да правим какво ли не като споразумения и коалиции. Отчаянието е това, че да не можеш да кажеш прощавайте, ама в момента ни говорите глупости. Ние сме все надолу и се срутваме, а си разчистваме вътрешни сметки в партията. Малцина смеят да си кажат мнението.


В социалните мрежи тези, които ме критикуват остро, ме критикуват публично. Тези, които казват най-сетне го каза, го правят на лични съобщения и са повече от другите. Това на какво ви прилича. Не са хич малко тези, които ме поздравяват за смелостта да говоря и да остана в битка за истината, колкото да звучи високопарно. Общо взето съм земен. Дебатът за истината от коридорите и пушалните трябва да се пренесе в залата.


Засега оставате член на партията. Предлагали ли са ви да се присъедините към друга партия или гражданско движение?
- Никой не ми е предлагал.


Нямам никакви предложения да ставам член на нещо. Много е трудно да ме накараш да бъда в нещо, което няма никакъв смисъл. Иначе съм щял да избера да бъда в голяма партия от типа на ГЕРБ.

Говори се, че ще станете член на евентуалната партия на Меглена Кунева. Имате ли предложение?
- Нямам никакви предложения да ставам член на нещо. Много е трудно да ме накараш да бъда в нещо, което няма никакъв смисъл. Иначе съм щял да избера да бъда в голяма партия от типа на ГЕРБ.


Не си търся алиби за нищо. За мен е по-важен аргументът да кажа защо стоя в ДСБ. Какво правя? Дали ще остана независим и да си правя сам общинска политика. Нищо друго да не ме интересува.


Спекулации има всякакви. Чух, че и ГЕРБ ми се предлага. Нямам в главата си мисълта да поемам друг път. Предпочитам дори да съм вътрешна опозиция. Искам да пробвам какво ще стане. Имам мисълта за спешен анализ в ДСБ.


Присъствали ли сте на събитие на Кунева?
- С Кунева се срещнахме след изборите. Установихме, че трябва да направим политическа среща с хората от нейния и моя щаб, защото след изборите се разбра, че вотът в София - моят и нейният, се припокриват. Хората, които масово са гласували за мен, са гласували и за нея.


Как разчитате това?
- "Синята коалиция" действително продъни кандидата си за президент. Явно наши симпатизанти са гласували за Кунева. Както и симпатизанти на друг политически субект са припознали мен. Ставаше въпрос за хора, които не намират друга алтернатива, а не че ние сме с най-великолепната кандидатура за кмет.


Срещата с Кунева беше кратка, още преди появата на нейното движение.


На тази среща бяхте като кандидат-кмет или по партийна линия?
- Не беше партийна среща. Моите срещи ги правя в лично качество. Аз съм свободен човек, нищо че съм партиен член. Партийните членове на ДСБ трябва да могат спокойно да си говорят, с когото поискат. В това няма нищо лошо. Срещата ми с Кунева беше само рекапитулация на преминалите избори и изразихме общ потрес от проведените от ГЕРБ избори. Тогава подадох и жалба в съда.


Пред медиите тези дни критикувахте непоследователната политика на ДСБ към ГЕРБ. Какво според вас трябва да бъде отношението към управляващите на централно ниво и в София?
- На централно ниво е късно да правим каквото и да било, защото направихме няколко хода в едната и в другата посока. По отношение на София  - абсолютно критика към всяко безобразие независимо кой го предлага.

Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално
 2. 2 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Мишка... Иначе е готин!

 3. 3 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Кариеризмът винаги е бил лош съветник!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 4. 4 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  около костов все е драматично - салта, предателства, интриги...

  поне да вкарваха малко повече клоунада, а то даже и класната не я пускат с мустаци.

  толкова ли не могат да си поделят има-няма 4%?

  политическа партия "пълна драма"

 5. 5 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 668 Неутрално
 6. 6 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  И този най-накрая се усети че ДСБ съществува само Лостов да е депутат и да има имунитет...... Браво все пак!! По-добре късно, отколкото никога, нали?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 7. 7 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Старите котараци трябва да се оттеглят и да дадат път на такива хора - млади, мислещи, можещи и без предрасъдъци. Тогава може и да гласува някой за тази партия...

 8. 8 Профил на jetchev
  jetchev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  абе както е тръгнало съвсем ке се изгубиме ний демократите , айде Костов да си оди в пенсия

 9. 9 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Хареса ми интервюто с Прошков, верни неща казва.

 10. 10 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  абе спомням си предишната боркиня за правда и свобода къде отиде и какво направи за Капон говоря де ако някой не се сеща, дето се вика като се махна и прокопса......

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 11. 11 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  В изказването има много истина и едно изключително точно напипване на вярната посока - влезте в Интернет, отворете се за хората и ги слушайте.
  Те ще ви кажат какво да правите. НЕобщуването с хората навремето изяде главата на синьото управление.
  Общуването с тях ще ви спаси. Няма от какво да се страхувате.
  Един път се умира, човек за едната чест живей!
  Последното важи и за хора и за партии и за политика.
  Който се страхува, той пада. В момента на България и е нужен Левски. Или камикадзета.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 12. 12 Профил на smog
  smog
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Костов е повече вреден от полезен за синята идея, отдавна трябваше да се оттегли.

 13. 13 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Наивниците - привърженици на дсб все още смятат, че Костов е искрен и добронамерен в идеите си и в приказките си. Просто някак все не му се получавало заради матряла, медиите и тн. С подбора на хората около него - също - то не бяха Филчев, Нейнски, Катето, Богомил Бонев, Абаджиев и секви такива - легион са. И там бил наивен и тн. Наивността на симпатизантите на дсб не е функция на ограничен умствен капацитет, а на ценности много общи с тези на комунистите - реваншизъм, борба за справедливост, месианизъм. В блатото на подобни ценности и най-благородно звучащата реторика накрая се превръща в в кал от същото това блато - античовешко, ретроградно, готово за сделка с лъжата.

 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Айде десебарите, след като се оставихте комунистите да ви приобщят в техния хор и бяхте много гласовити, тук нещо не ви се чува гласеца. Прошко беше най-големия пич с пяна на уста стояхте зад него, хайде сега кажете той ли е пич или Иван костов е пич, щото няма как и двамата да са пичове. Вече четох коментари, че бил ренегат и плъх ама не бяха от автентични десни, ами от същите червени злорадници. Сега се чудя с БСП ли сте или против БСП (Джокер - минаването към Кунева не е против БСП)

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1582 Любопитно

  От многословието изгубих нишката...
  Каква е идеята? Още един глас клеймящ лошия Костов? Сякаш лошия Костов седи с автомат и ги кара насила да участват?

 16. 16 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Прошко е просто по-откровен търговец и тарикат от Костов. Костов е длъжен заради оцеляването си да бъде прикрит - иначе гори със страшна сила.

 17. 17 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Я, някой каза, че царя е гол. Само не се захласвай по Кунева, че ще изгориш много бързо.

 18. 18 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 470 Неутрално

  слава богу не гласувах за този клоун, и този път инстинктът ми не ме подведе. да си взима притоплените глупости и да ходи при кунева !

 19. 19 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 521 Весело

  Абе га го издигаха за кметче си трайкатше. Като изгуби изборите стана голям критик. Хайде да ходи да си готви по телевизията и да не се прави толкова на интересен. Щото неговия Лозенец беше една от най-корумпираните администрации

 20. 20 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Ако не беше Костов ЗНАЕШ ЛИ КОГА ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ КМЕТ НА ЛОЗЕНЕЦ...а световно неизвестен...

 21. 21 Профил на НЕгласуващ
  НЕгласуващ
  Рейтинг: 470 Весело

  Лешояда-Костов усеща, че той и партията му ДС-Б няма да влезе в следващия Парламент и сега започва пак да се увърта около Боко-Тиквата другата рожба на партията-майка БКП : http://btvnews.bg/tazi-sutrin/razgovori-s-gosti/aets-belene-e-spryan-oshche-prez-1991-g-po-moe-predlozhenie.html

  Ако Изборите можеха да променят нещо в живота на хората,то те щяха да са ги забранили отдавна. Изборите променят живота само на политиците и техните близки !
 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Именно тази кал, тези интриги, тази негативна спирала и това вкопчване в миналото, а не поглед към бъде6тето ме отблъснаха от ДСБ, които безспорно имат много качествени хора, както и идеи.

  Дано си подредят дворчето най-накрая, БГ има нужда от автентична дясна партия.
  А до тогава - гласувам за едни други, които се борят за опазването на една друга кауза, за която милея - Природата! ПП Зелените са моята алтернатива!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Казва много верни и точни неща, но бъдещето ще покаже колко е искрен в отношението си към проекта на Миглена Кунева. Ако тя е е притегателен център за десни симпатизанти, аз веднага ще стана фен на левицата
  Не й вярвам на тази жена и то не толкова заради номенклатурния й произход, а заради действията й като преговарящ с ЕС и като еврокомисар !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 24. 24 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  така е, за съжаление. Десет години след слизането на Иван Костов от властта, това е реалността. Може би самият Костов трябва да последва Филип Димитров и Петър Стоянов.

  low riders team
 25. 25 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Не мога да разбера, какво плюете по Прошков? Всеки политически проект се стреми да печели, а откакто е създаден ДСБ какво печели? Кметове, президенти или е увеличил процента гласуващи? Не искам да плюя по Костов, но на такива въпроси трябва да си отговорим. И ако нищо не печели ДСБ, кой трябва да си ходи Костов или Прошков? Аман от секти. Жалко, че смислени десни проекти не се случват в БГ. За това се раждат ГЕРБ и такива недоразумения като Слави Бинев и апаратни фигури като Кунева.

 26. 26 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#12] от "smog":
  Костов е не просто вреден за ДСБ, в исторически план той се оказа зло за България и за демократичното й развитие. Склонните към поетизиране биха го определили като троянски кон, аз бих го нарекъл просто предател!

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 27. 27 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Любопитно

  Макар да не съм съгласен с част от интервюто определено е вярно, че ДСБ трябва да седат и да се определят най-накрая каква политика ще водят. Това, че са с най-добрата експертиза в парламента не е достатъчно. Пасивността най-вече в отношенията със СДС им прави много лоша услуга.

  От друга страна трябва да са много по-остри спрямо недоразумението БамБам и неговото управление, независимо от провокациите, че били гласували с БСП и ДПС. Тези които имат глави на раменете си ще разберат разликата, а другите така или иначе не са потенциален електорат за дясна партия.

  В момента потенциалните избиратели на ДСБ се чувстват изгубени и объркани, и бягат в друга посока.

  Прошко е част от потенциала на ДСБ за бъдещо развитие и е добре да бъде част от партията. Там му е мястото като начин на мислене. Бягство при мадам Йес ще го маргинализира.

  Дано не се окаже поредния Николайчо Младенов...

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 28. 28 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Неутрално

  най-накрая да се намери някой да каже истината такава каквато е. без излишна демагогия, без изпускане на собствената роля в грешките, без да го е страх да излезе и каже какво мисли и къде е сгрешил

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 29. 29 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Г-н Прошков е един изключително честен човек от новото поколение политици, със силно изразено демократично мислене, позиции и разбиране! Ясно личи от интервюто болката, с която се отнася към настоящето и бъдещето на ДСБ, защото наистина пред тази партия стои един ОГРОМЕН въпрос - с или без Иван Костов начело! Въпрос, който няма еднозначен отговор, но чието решение не търпи отлагане, защото наистина огромна част от дясноориентираният избирател е силно обезверен и отчаян от липсата на силно представена автентично ДЯСНА политическа сила, имаща смелостта и най-вече Силата да се противопостави на сегашното налудничаво управление!

 30. 30 Профил на Bagryan Malamin
  Bagryan Malamin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Хората гласуваха за ДСБ (Синята коалция) не заради Прошко, а заради Костов.

 31. 31 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#25] от "SSS":

  Аз затова написах, че казва верни неща. Защото наистина е абсурдно една партия да съществува само и само да додрапа до заветните 4 %, за да има за кого да гласуват нейните симпатизанти - типичен пример за § 22. С това свое изказване Прошков улучи десятката.
  От друга страна обаче ме дразни че винаги подобни критики идват с голямо закъснение. Защо тези нещо Прошко не ги каза още докато беше районен кмет, те съвсем не са от днес, вчера или няколко месеца по-рано ?
  Или тогава партията му цъфтеше и вържеше, та си е мълчал

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 32. 32 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Толкова много думи,в които е трудно човек да схване някакви наистина сериозни аргументи...Някой пречил ли му е на Прошко да говори в националното ръководство? Май самият той си пречи.

 33. 33 Профил на karatista1
  karatista1
  Рейтинг: 213 Неутрално

  много се е разпенявил. не успях много добре да разбера, какъв проблем решава, вероятно го пише някъде между редовете, но при такова словоблудство не мога да стигна до там. някой друг път

 34. 34 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Казвал съм го и преди. Костов е супер упорит и инатлив човек, който ще прави каквото си е наумил. С годините не омеква към хората, а се озлобява и става все по егоцентричен. Всяка сутрин тича да обижда другите по предаванията. Днес пок го гледах по БТВ- Не, не чувствал никаква вина за приватизацията, не чувствал абсолютно никаква вина че Кремиковци е препродаден за стотици милиони , защото междувременно Захариев го бил санирал и стегнал. Едностранчиво мнение за Белене, нямало нужда от повече електроенергия- производството щяло да пада. Само енергийна ефективност- изолации, дограми и други. Няма какво да се добави. А когато след месеци поскъпне топлоенергията- нямало пак нужда от централа. Опасъл се е с червени линии, които счита за верни и по които не иска да се дебатира и неговото е меродавно.Ограничено мислене. След мен и потоп. Дори Соколов каза, че обществото очаква някои от очевидните грешки да се признаят. Но Костов каза, че само НДСВ има грешки и трябва да ги признае и подчерта правилното според него становище на ДПС, че атомната енергетика е едно ненужно патриотарство. Не харесвам Прошков, понеже реално нищо не оставя зад себе си- в Лозенец няма проект Прошков, нама обект Прошков, нищо, а се държа надменно на изборите. Но досега той нищо не е поискал и следва да се чуе. Иначе след 5 години дядо си отива и партията си отива. Иначе разчитеш само на няколко платени и няколко убедени драскача по форумите, ръководени от Ломева. Страшно нещо е манията и обсесиите.

 35. 35 Профил на sofia_b
  sofia_b
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Прошков, който много критикуваше ГЕРБ и Фандъкова вече е на една софра с тях))

  http://www.sofia.bg/SOPF.asp

  А догодина ще го видите в изборните листи на Кунева. Костов вече е излишен.

 36. 36 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#30] от "bm":


  До коментар [#33] от "karatista1":


  До коментар [#32] от "gonzalez":

  Ето затова говорим. Току що регистрирани "анонимни" мнения в безпринципна и немотивирана подкрепа на Костов. Не може нагло да завладяваш общественото мнение с такива елементарни разсъждения. Личи и отблъсква.

 37. 37 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Преди няколко дни Прошков каза нещо интересно, няма го в това интервю. Каза, че много го смущавал начина, по който се мотивирали хора да гласуват за ДСБ: гласувайте за нас, за да ни има в парламента, за да има после за кого да гласувате. Този Параграф 22, казва Прошков, не води до никъде.

 38. 38 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Българската десница (изключвам останки от тоталитаризма като СДС - София) е като Костов - имат се за елит, експерти са в определени области в политиката и икономиката, но не мислят за хората. А светът се е променил. Хората искат политиците да гледат на тях като на клиенти. Те искат диалогичност и взимане на решения отдолу нагоре. Политиците трябва да се научат да профилират избирателите и да говорят езика на тази група, която е най-близо до ценностите им и може да бъде спечелена (в стабилна демокрация това са swing voters, в България това е почти цялото общество). Адам Къртис документира този процес в англо-саксонския свят (http://www.youtube.com/watch?v=50BmeYHjmEw).

  Бойко Борисов съумя да го направи, но за съжаление той няма развити ценности от които да изгради стратегическа перспектива. Костов има ценностите, но е до такава степен не-диалогичен, че (не без чужда помощ) стана символ за проваления преход. Стига с този Костов. Ако в България имаше само един способен политик, що за безмислена скупщина сме тогава. Знаем, че има кадърни политици. Явно обаче те не разбират, че и в политиката, както и в бизнеса трябва да се прави маркетинг. И на мен някои от фактите във филма на Къртис не ми харесват, но това са реалностите - трябва да се работи с тях и над тях.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 39. 39 Профил на نجمة الصباح
  نجمة الصباح
  Рейтинг: 389 Весело

  Абе Дневник ама го забутахте интервюто на 10 глуха Сигурно защото Прошко казва нелицеприятни неща за гуруто на маргиналната драгалевска секта хахахахаха

 40. 40 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1620 Весело

  Всъщност Прошков не казва нищо ново, което да не знаем от детската приказка-царят е гол!

 41. 41 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 575 Неутрално

  като член и един от основателите на ДСБ смятам че анализът на проблемите който се върти просто не е верен! големия пропуск е че гледаме на нещата от егоцентрична гледна точка без да отчитаме тенденциите и промените които стават в държавата

  ДСБ била в упадък - това не е така

  1. ДСБ бе основана за да заявява и защитава публично определени демократични ценности и според мен изпълнява тази си функция пълноценно и в парламента и в обществото

  2. нека да сравним с другите партии и ще видим че ДСБ продължава да генерира най-адекватните оценки и предложения за действия. нека да сравним с другите партии и ще видим че ДСБ има най-много млади хора на водещи позиции които не са кукли на конци на ченгета, а активни политици

  Вярно е че не печелим избори, но когато казваме това трябва да имаме предвид общата картина в страната

  1. кой печели изборите в България, с какви послания и с какви похвати - според мен, по-скоро би било упадък ако ДСБ използваше механизмите с които популисти и манипулатори печелят изборите !

  Може да е важно една политическа партия да печели избори за да реализира политиката си, но не по-малко важно е в днешното политическо и морално блато в България да казваш ясно кое е добро и кое е лошо !

  Повечето политически партии са еднодневни проекти чиято единствена цел е да осигурят доминирането на олигархията на ДС в икономическото пространство...

  Аз не съм основавал партия с 10 год. хоризонт, а с 100 годишен - спокоен съм че ще дойде времето когато ценностите на ДСБ ще се припознаят отново от мнозинството, а нашата цел е да сме тук и да ги предлагаме на политическия "пазар"

  2. резултатът ни падал надолу от 97-ма, а най-голямото доказателство била София...

  ...но никой не прави сметка колко се промени държавата и София за това време! че голяма част от мислещите хора емигрираха, а бяха заместени (особенно в София) от армии от новобогаташи, кариеристи, хора без принципи и нагаждачи чиято цел е само оцеляването днес и утре за което е най-добре да си със силните на деня

  колкото до проблемите вътре в ДСБ - такива има във всяка колективна структура - самия факт че постоянно ги има и се обсъждат публично за мен е доказателство за пълноценен живот, качествени индивидуалности и свобода на мисълта в партията

  Синята коалиция - проблема е много голям - всички които са били част от този процес знаят че ДСБ се отдели от СДС защото ръководния апарат на последните започна да се сговаря с НДСВ и ДПС за властови позиции. ако тогава не бяхме направили този ход, сега СДС щеше да е една присъдружна партия на ДПС както се видя и от игрите на Бакърждиев, Софиянски и т.н. около кадидатурата на Румен Христов !

  Въпреки голямото усилие което направиха членовете на СДС с избора на М. Димитров, апаратчиците все още владеят СДС и до голяма степен определят неговата политика...докато тези хора не бъдат отстранени или поне неутрализирани Синята коалиция ще продължи да прави една стъпка напред-две назад и да не може да функционира пълноценно !!!

 42. 42 Профил на eterc
  eterc
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#24] от "Comandante Marques":

  Добър ден!Костовистите трябва да разберат нещо - когато едно политическо лице (Костов) в очите на огромната част от обществото се е провалил и е дори мразен независимо дали е справедливо или не (няма значение), ако е наистина далновиден политик какъвто го изкарват трябва да се оттегли в името на бъдещето на партията, която е работила за него иначе ги обрича на бавна агонизираща смърт, което и става.

 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#41] от "dun":

  И на ДеСеБарите матрЯла им идва лош като и на ББ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#13] от "hhhuuunnn":

  В този "подбор" ще припомня "емблемите" на "синята идея" - Христо Бисеров, Йордан Цонев,Е. Бакърджиев, Ал. Божков(лека му пръст),Луджев и т.н. - все "политици" които съсипаха синята идея и надеждите на милиони българи по времето на т.н. преход.

 45. 45 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Я, зададе се влакът "Кунева" и онези, които проспаха кометата "Борисофф" преди няколко години, взеха да предприемат необходимите предпазно-осигурителни мерки грешката да не бъде повторена: вече са на гарата в опит да си купят спасителен билет.
  Сеирът не ни мърда, мисля, избори идат!

  Не съм магаре;-)
 46. 46 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Трудно ми е да се сетя за по-голямо зло случило се на България от Иван Костов. Народът му даде шанс да направи нормална страната и да отидем на друга орбита, но той го пропиля най-брутално. В резултат всички мислещи и умни хора напуснаха страната и вече никой с нищо не може да и помогне.

  икономист - неграмотник с диплома
 47. 47 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#41] от "dun":

  Това е типично партийно писане и говорене. Много думи и нищоказване. Партийни проекти се правят с цел да се печелят избори, а те се печалят от много избиратели, които трябва да ги убедиш да гласуват за ТЕБ. Кви са тия приказки за след 100 години.? А след 200? Ебати - да се мумифицираме дотогава и след това да гласуваме наново ли? Ако беше доказано, че ще се преродим да гласуваме за Костов. Ама къде ще се преродим - не е ясно

 48. 48 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#45] от "Марко":

  Нормално, Прошко натрупа някакво политическо капиталче и го пуска на пазара, чака най-добрата оферта. Реално с нищо не е по-лош от милионите емигранти които напуснаха България за по-добри оферти, дайде да бъдем честни и да не оплюваме човека.

  икономист - неграмотник с диплома
 49. 49 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#27:"NK"] Тези които имат глави на раменете си ще разберат разликата, а другите така или иначе не са потенциален електорат за дясна партия. [/quote]
  това не е съвсем така. т.е. така е, но поради естеството на избирателите в БГ, това би означавало ДСБ да се откаже завинаги от спечелване на избори, и евентуално невлизане в някой от следващите парламенти. това всъщност е като че ли проблема- лашкане между принципност и мислене от една страна , което ги обрича на изборен провал, и популиъзм от друга, с тайната надежда повече хора да гласуват от тях. това лашкане обаче отблъсква и малкото им мислещи привърженици (точно както и БСП, ДСБ има твърд електорат, който квото и да стане си гласува за Партията па ако ще и турско да стане)

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 50. 50 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#47] от "SSS":

  [quote#47:"SSS"]Партийни проекти се правят с цел да се печелят избори, а те се печалят от много избиратели, които трябва да ги убедиш да гласуват за ТЕБ.[/quote]

  така е, но е една нормална демократична среда. при положението в България трябва да пръснеш мноооого пари през медийното пространство което в 80-90% се държи от ДС и да използваш доста чалгаджийски послания за са спечелиш

  аз обаче като десебар не искам моята партия да прави нито едното нито другото защото такова ми е възпитанието, разбираш ли !

  Колкото до политиката, виждаш сам че управляващите България щат-нещат трябва да се съобразяват с политиките на ЕО и за изпълняват неговите закони което вече е достатъчно добра рамка за развитие на областите човешки права, демокрация, икономика, опазване на околната среда и т.н.

 51. 51 Профил на smog
  smog
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#22:"B52"]Именно тази кал, тези интриги, тази негативна спирала и това вкопчване в миналото, а не поглед към бъде6тето ме отблъснаха от ДСБ, които безспорно имат много качествени хора, както и идеи.

  Дано си подредят дворчето най-накрая, БГ има нужда от автентична дясна партия.
  А до тогава - гласувам за едни други, които се борят за опазването на една друга кауза, за която милея - Природата! ПП Зелените са моята алтернатива![/quote]

  Напълно споделям позицията!

 52. 52 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Тъй, а сега малко неща от кухнята.
  Прошко не е най-добрият със сигурност. Далеч не е идеалният. Всъщност е направо посредствен кандидат за шеф на гръбнака на ДСБ - Софийската организация.
  Но той е реален земен и избираем човек с общ език със всички и винаги открит и готов за дискусия. Казвам го от личен опит защото аз бях против него и начина по който беше посочен, все едно нарочен за кандидат за кмет. Просто го посочи Костов и каза той ще е. А всички гласуваха като кучета на Павлов. И го избраха почти единодушно. Прошко беше човека който обиколи тогава абсолютно всички квартални партийни организации и се запозна и говори с всеки който благоволи да дойде. Направи си кампанията по направо западен маниер - с пунктове, срещи, дискусии. Напълно честно и почти без пари а с труда и ентусиазма на млади хора обединени зад неговата кандидатура.
  Иван Иванов е съвсем различен човек. Технократ и буквоед, това според мен е перфектния парламентарист, но шеф на софийската организация - надали. Нека да видим как го избраха.
  Събраха се от 5000 регистрирани члена не повече от 400, появиха се разни смърфчета които казаха че останалите номинации - 8-те председатели на квартални организации си били направил отвод ръиръшле и затова избираме Иван Иванов.
  Резултатите съм ги постнал в Дневник Лайв малко след избора. По памет - 8 въздържали се и двама против.
  Това е положението - избира се една единствена алтернатива и се гласува като на пленум на БКП защото Костов, Михайлова и още 3-4 апаратчици си бяха направили избора.
  Въобще съществува ДСБ на две скорости - това на висшия ешелон който пуска толкова пара в свирката колкото Костов каже и на друга - това на младите и активните хора в него, които търсят и не намират изява, биват острацизирани и впоследствие просто изпадат от влака изтикани от останалите опортюниости от твърдото ядро. Прошко просто се опитва да им каже че влака не върви на никъде. И утре ще иде при Кунева, или при друг, но който поне се движи на някъде защото политика е такъв не за чест и слава, а за да изразява гражданските позиции на доверените нему избиратели. Е нека Костов да каже дали не е така. Прошко има избиратели което е видно от последните избори. РЕдно е да търси изява вътре в партията си, но ако не я намира - какво, трябва да седне и да каже на избирателите си - "бе вижте, сега малко ще потрая няма да ви изразявам известно време щото Костича има други планове".
  Въобще това са нормални неща за една партия - постоянно да има несъгласни хора. Но успешния политик събира несъгласията и ги свежда до изпълняването на общия интерес на хората които представлява. Който не го може това - не може да се нарече политик, пък лидер на партия - хептен, независимо дали се казва Костов, Прошко, Екатерина или който и да е.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 53. 53 Профил на g.kuchukov
  g.kuchukov
  Рейтинг: 385 Гневно

  Когато човек е искрен в БГ никой не желае да го подкрепи.
  Поршков си плати урока - апаратът му провали възможността да е поне 2-ри с шансове за успех.
  Евентуален успех в София беше заплаха за превърналия се в тотем Иван Костов. с него остават само фанатиците, вярващи в неговия култ.
  Факт е, че от ДСБ е останала само някаква шепичка хора в София. А имаше потенциал за нешо много по-голямо и мсислено за България

 54. 54 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 624 Разстроено

  Добро интервю с Прошков. Така или иначе дясното политическо пространство у нас отдавна е в дълбока криза. Ако ми позволите, виждам паралел между Прошко Прошков и Татяна Дончева. И двамата не се страхуват да са откровени, да улучват в десятката с коментарите и позициите си, и да нямат шанса да заемат влиятелни политически постове, защото ръководствата на партиите им отдавна нямат друг приоритет освен собственото си политическо оцеляване. Ясна е нуждата от такива хора на ръководни постове в двете (уж) противоположни партии, така както са кристално ясни и причините поради които това не става и не става! Сигналите от избирателите също са отдавна ясни - от 1989 насам три пъти БСП е губила сериозно. Всеки път, когато се мобилизира десният електорат. И всеки път този, който го е "яхвал" е получавал цялата власт и все не е оправдавал доверието му. Но най-разочароваща беше загубата на Костов - факт. За мен лично също беше така. Съжалявам, но се чувствам доста излъган, лично.
  Простичко е защо имаха такъв успех следващите политически проекти - Симеон и сега Бойко - хората предпочитат по-скоро да дадат шанс на непознат, който говори нещата, които искат да чуят, вместо на добре познат, който ги е излъгал сериозно. Елементарна психология и едва ли съм единствения, който го осъзнава.
  Убеден съм, че ако днес Костов се оттегли и например Прошков го смени, на следващите избори сините ще отвеят и Атака и евентуално Кунева. А това би бил най-големият им успех от десет години насам. Дори само за това, не си ли струва жертвата "Командире"?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 55. 55 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Другарю дун, Вие говорите за религиозни възгледи. И тук не става въпрос дали тези религиозни възгледи са ок - на мен са ми овехтели и нелепи, евтинджос и цървулщина, на някои може им да им лепнат. По-същественото е, че религиозността не бива да се меша с политиката, където рационалността е задължително условие. Разликата между сектантското мислене и рационалното не е в това кои ценности са по-близо до доброто иили злото, а в признаването на диалогичността за неотделим елемент на всеки анализ. Диалогът е изначално вреден за всяка секта - там гуруто диалогизира единствено с пъпа си, наричан от него Бог, дух, джин, морални ценности, икономическа целесъобразност и секви такива кухи имена.

 56. 56 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Смешко Смешков кмет беше нещо като виц , ама ДСбарите правиха агитация с пяна на уста Сега какво , нещо мъцат раздвоени между гуруто с тена и смешковите верни приказки Как така за пръв път липсва реститутката Тони в първата петица с мнения

 57. 57 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Преди няколко дни, в коментарите относно изказване на Костов написах следното:
  http://goo.gl/H1YS1

  Няма да коментирам многото постове на интимно влюбените в Костов, те никога не казват нищо ново. НО най-после в ДСБ се надигна някакъв вътрешен глас, който, независимо дали от идеалистични или други лични подбуди, задава точните въпроси и казва много истини.

  Въпрос №1
  "... защо трендът е винаги отрицателен?" - естествено става въпрос за изборните резултати на ДСБ

  Въпрос №2
  "Ние не можем да генерираме личности или какво?"

  Въпрос 3
  "Способен ли Иван Костов е да ни гарантира устойчивост, защото всяко лидерство има край? "

  Истина 1 и 2
  "Редуцирахме се до проект за оцеляване, или инструмент за оцеляване на върхушка и лидер в политиката."

  Истина 3
  "Много болезнена констатация е, че станахме партия, която отглежда поколение с единствена цел да получи същите френетични ръкопляскания като ръководството в една капсулирана малка зала."

  Истина 4
  "Каненето на млади хора на високи партийни постове само по себе си нищо не означава."

 58. 58 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#42:"eterc"]трябва да се оттегли в името на бъдещето на партията[/quote]
  Нищо подобно. Факта е че не някакво си ефимерно теоретично общество избира председателя на партията, а членовете на самата тази партия. ДСБ без Костов не съществува и Костов, Екатерина Михайлова, Атанасов, и по известните около него са основата на партията. Без него и без тях - ДСБ изчезва още на следващия ден и е абсурдно да се говори какво те трябвало да правят и как трябвало да отстъпят. На мен а и на останалите десебари уверен съм не им трябват политици които отстъпват под обществен натиск. Точно обратното даже. На нас ни трябват бойни кучета - путбули които да ги пускаме сред лъвовете. Това е положението. А да вееш знамето на некви си общество дето искало нещо си... Бе то обществото иска и реактори в Белене, тока по 2 стотинки, парното по 1, вестник работническо дело от 6 и сръбска музика по първа програма. На това ли "общество" да му откликваме с оставка на най-личните и дейните ни хора? Айде моля с тия съвети - нейде у лево. Там в бесепето много ги обичат такива.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 59. 59 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 525 Неутрално

  [quote#48:"tel_112"]Реално с нищо не е по-лош от милионите емигранти които напуснаха България за по-добри оферти, дайде да бъдем честни и да не оплюваме човека. [/quote]

  Да се приравни един партиен тарикат средна ръка с милионите емигранти, е интересен подход. Подход на личност с особени представи за "честност", разбира се....

  Не съм магаре;-)
 60. 60 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#41] от "dun":
  „като член и един от основателите на ДСБ смятам че...“

  „....ДСБ не е в упадък!“ Разбирам те и ти съчуствувам! И ще се съглася с теб, защото ДСБ никога не е била във възход, така че няма откъде да дойде и упадъкът й. Още когато Костов я създаде, за да не остане без партия, тя се оформи като маргинално образувание с размити политически функции и прибра под крилото си най-болшевизираните елементи от СДС. С течение на времето не претърпя никакви промени, прочу се единствено с интригите на лидера си и неговото близко обкръжение. Сега това образувание се превръща в тежест дори и за някои от собствените си членове, които вече са в състояние да погледнат нещата с трезви очи. Нормален процес, няма място за истерики, толкова партии в България са си отишли в името на прагматизма и здравия смисъл!

 61. 61 Профил на Hermit Bob
  Hermit Bob
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Иначе аз лично не смятам Костов за човек с религиозно мислене и самомнение на гуру. Костов е най-обикновен селски тарикат и подлец, който вирее в подходяща, но все по-стесняваща се среда на свои "поданици".

 62. 62 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#49:"beatles"]това не е съвсем така. т.е. така е, но поради естеството на избирателите в БГ, това би означавало ДСБ да се откаже завинаги от спечелване на избори, и евентуално невлизане в някой от следващите парламенти. това всъщност е като че ли проблема- лашкане между принципност и мислене от една страна , което ги обрича на изборен провал, и популиъзм от друга, с тайната надежда повече хора да гласуват от тях. това лашкане обаче отблъсква и малкото им мислещи привърженици[/quote]

  Именно поради тези причини за тях самите е по-добре да застанат на твърда, макар и непопулярна позиция, защото се вижда, че другият начин не сработва. Така биха понесли краткотрайни негативи, но в дългосрочен аспект могат да формират едно сериозно ядро, около което да се събира по-голям избирателски потенциал. И това с негативите не е много сигурно.

  Вярно е, че има достатъчно голям риск да потънат в небитието, но в сегашния вариант единственото, което печелят е оставане в парламента малко над границата на влизане. Минимално влияние в парламента, тук там публични изяви по медиите, но нищо сериозно.

  Ако нямаше интернет отдавна да са потънали. Казвам го, защото се опитвам да съм обективен, макар да съм им привърженик. По масмедиите бозата е пълна и се носят две основни мантри "Бойко е велик" и "Костов е виновен". ОК, ясно е, че зад тях стоят интереси, ама иди го обясни на баба Гинка от Долно Уйно дет знай, чи тиливизуръ само истина говори.

  Манипулацията по националните медии е тотална. Ама това едва ли има полза да се коментира.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 63. 63 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Аз лично се надявам оттеглянето на Прошко да не е във връзка с коалиция с ГЕРБ за каквато Костича загатва тук:
  http://bit.ly/GW01Pb
  защото тогава не ДСБ, не Драгалевци, не София, ами България ще му се види тясна!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 64. 64 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Я яяяяяяяяя вицът на район Лозенец пак се занимава с политика, вече почнал да говори до болка познати нещица без да чете.
  Тоя трябва верно да го изтипосат за шеф на синята коалиция та да се приключи окончателно с тая идея.

 65. 65 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#58:"Десен"]ДСБ без Костов не съществува и Костов, Екатерина Михайлова, Атанасов, и по известните около него са основата на партията. Без него и без тях - ДСБ изчезва още на следващия ден[/quote]

  Това за питбулите и лъвовете и хубава метафора относно политическото лидерство, но цялостната постановка, че няма ДСБ без Костов и обратното, директно отвежда към логическото заключение, че тази партия трябва ритуално да се самозакрие. Повтарям се, но все пак ще кажа, че Костов наистина е незаменим в ДСБ, но, за да оцелее партията и идеята той трябва да мине на втора линия. Нови и смислени лица, достойни за политици винаги ще се намерят. Не може априори да се приема, че това е невъзможна мисия.

  Спомням си ситуацията в БСП преди двадесетина години в БСП имаха сходен лидерски проблем. Почти никой не си представяше БСП без Александър Лилов. Той обаче постъпи много разумно като сам се оттегли от публична активност, но остана в мозъчния тръст на партията със значително влияние при взимане на важните решения.

  Историята с незаменимостта на Костов притежава характеристиките на футболната фенщина и буквално срива ДСБ.

 66. 66 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  [quote#29:"ultra_61"]бъдещето на ДСБ, защото наистина пред тази партия стои един ОГРОМЕН въпрос - с или без Иван Костов начело! Въпрос, който няма еднозначен отговор,[/quote]
  Отговорът е г-н Костов почетен председател,а младите начело.Капацитетът и опитът на Костов като управленец и държавник са национален капитал,който трябва да бъде използван,но като партиен строител не е добър.Десните се чувстваме като армия без водачи,крайно време е по-старите да отстъпят крачка назад,защото личностните противоречия омаскаряват всичко/а то е много/,което направиха СДС и ДСБ за да имаме Европейска България.Същото важи и за СДС.

 67. 67 Профил на Вишински
  Вишински
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Преди няколко дни Костов, който все се жалва, че медиите не го обргижвали с нужното внимание и който постоянно кисне в телевизиите, реши да вземе отношение по темата за евентуален нов заем от страна на България. Костов, за когото не същестува област, в която да не е абсолютен специалист, да разбира нещата в детайли и да разполага с единствено правилните решения, сподели, че идеята никак не била лоша. Според него сега заем можело да се получи много изгодно, при положение, че се изпълнявали точно неговите, на Костов, съвети. И без да се смущава от нищо, продължи да втрещява публиката: аз, каза, още преди две седмици съм му написал на хартия на Дянков какво трябва да парви и съм му я дал!

  Е, Костов, това е една от многото причини да не те харесват хората!

  Защото, представете си: вие вършите някаква работа, седите си на работното място и се занимавате с онова, което постът ви изисква. Изведнъж се появява човек, който не ви е нито работодател, нито колега, нито партньор, не ви е никакъв, и започва да вика така, че всички да го чуят: ти не вършиш работата си добре, ти грешиш ужасно! Ето ти тук, на лист съм ти написал какво да правиш, следвай го безропотно!

  Ако подобен човек ми е симпатичен, аз няма да го псувам. Ще поема дълбоко дъх, ще помълча малко, ще се постарая да се овладея, а после ще му кажа учтиво да си вземе листа. Ще му кажа, че не съм инвалид и не се нуждая от чужда помощ за да върша работата си. И че занапред настоявам повече никога да не си позволява да ми дава подобни листа.

  Това е само, ако ми е симпатичен. Ако не е, ще го напсувам така, както аз си знам. Ще взема листа, ще го скъсам на малки парченца и ще ги метна по него с колкото сила имам.

  Защото, това си е тежка обида. Първо, казва ми, че не си разбирам работата. Че не мога да я работя, не знам как. Че тъкмо той е подходящ за тази работа, само той ще я свърши добре. И всичко това е заявено пред хора.

  Този човек не можа да проумеее през всичките тези години как с всяко нещо отблъсква хората.

 68. 68 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#58:"Десен"]А да вееш знамето на некви си общество дето искало нещо си... Бе то обществото иска и реактори в Белене, тока по 2 стотинки, парното по 1, вестник работническо дело от 6 и сръбска музика по първа програма. На това ли "общество" да му откликваме с оставка на най-личните и дейните ни хора? [/quote]

  Тотална загуба на връзка с реалността. Излез от вътрешнопартийната локвичка и се огледай. Следващите избори чукат на вратата и "бутиковите" партии с възвишени идеали ще бъдат изхвърлени от системата.

  И едно доказателство затова, докъде е паднала ДСБ. Години наред, а мисля и досега, дясното беше приоритет за младите, докато всички смятахме БСП за партията на червените бабички. Е, добре. Великото ръководство постигна това тенденцията да се обърне. В момента младите, симпатизиращи на БСП са два пъти повече от тези, които симпатизират на ДСБ.

 69. 69 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Малките хора коментират останалите хора. Големите хора говорят за идеи и решения на проблеми.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 70. 70 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 726 Неутрално


  Прошко не е важен в случая...

  Въпроса е Костов да остане начело на ДСб и да го доведе до окончетелния му разпад...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 71. 71 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  "Редуцирахме се до проект за оцеляване, или инструмент за оцеляване на върхушка и лидер в политиката. Не виждам големите политически идеи, които да ни извадят от състоянието, в което се намираме"

  Не са идеите виновни Прошко, а това което си казал в първото изречение. Идеите са си добри, но по цял свят лидерите на губещите партии отстъпват от постовете за да дадат знак за промяна. Това само у нас не се случва. Стоят лидерите до дупка и влачат партиите надолу заедно със себе си. Затова се пръкнаха НДСВ и ГЕРБ защото хората спряха да виждат в СДС и по-късно в ДСБ промяната. И златни да бяха по-добре да си бяха тръгнали.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 72. 72 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#63] от "Десен":

  То имаше начало на коалиция с назначенията на Младенов, Ломева и Евдокия Манева. Не се безпокой- няма да има коалиция. Тона на Костов е ултимативен, той иска да е Йохан на барикадата. "....На барикадата Йохан е сам...." Костов няма да преговаря, а ще втвърдява. Плюс това той заяви оня ден, че правителството няма нужда от коалиция за да изкара мандата. Последваща следващите избори коалиция е също малко вероятна. Помня лично разговори за коалиция Костов при одс, като член на група от едновремешното вмро. При Костов преговори няма. Той ти казва - два депутата и един заместник областен. Ти показваш, че имаш избираеми позиции и ги посочваш. Той ти казва- два депутата и един зам. областен... Три срещи загубено време. От друга страна депутатите бяха явни агенти на ДС- Еков и Каракачанов. Това явно не го притесняваше изобщо. Каквото си реши предварително това ще направи. След такива моменти иконите падат и все пак се надяваш на успех на сините.

 73. 73 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  прощават се само грехове и пари
  божите заповеди триабва да се спазват
  не знам прошко дали знае какво да прощава

 74. 74 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 880 Разстроено

  [quote#68:"conTXT"]. В момента младите, симпатизиращи на БСП са два пъти повече от тези, които симпатизират на ДСБ.[/quote]

  Ако са само два пъти, пред ДСБ има бъдеще
  Защото младите с ретроградно мислене, които смятат че социализмът е бил хубаво нещо, че СССР е бил много велика държава, че руснаците са ни освободили два пъти, че "хамериканците" са причина са всички злини на човечеството са много пъти повече от нормалните младежи !
  Една от причините десницата да е в криза е и тотално променената демографска картина в България. Голяма част от инициативните хора, които по принцип са дясномислещи, емигрира. Населението застаря, увеличава се броя на неграмотните и слабограмотните, на безработните и маргинализиращите се. Това е чудесна основа за избуяването на различни популистки и левичарски формации, макар че на думи всички се тюхкат за дясното. Но точно тези, които леят крокодилски сълзи за него, с най-голямо удоволствие участваха в успешното унищожаване на десния полюс, организирано от ДС с довличането на мадридския комарджия, дето щеше да оправи матриала за 800 дни.
  Всякаква журналистическа, социологическа и политологическа сган ни обясняваше денонощно колко вреден е двуполюсния модел. И затова го превърнаха в еднополюсен.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 75. 75 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Прошко, прочетох ти интервюто докрай. В началото повярвах че си искрен, но накрая останах с лошото чувство че действаш като троянски кон на Кунева. Ако привържениците ти са недоволни от ГЕРБ с какво повече ще ги привлече Кунева та да ви се припокриват избирателите. С какво Кунева е по-издигната над седемте смъртни гряха в които обвинявате Бойко и ГЕРБ? По-синя ли е? По-необвързана с БСП ли е? По-принципна ли е?

  Накъде дърпаш Прошко колата? Към Кунева ли най-накрая ще закачаме вагончето?

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 76. 76 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#72] от "grayeagle":
  Не съм съгласен. Именно ВМРО (ако успее да разкара агентите), зелените и СДС са хората от следващата коалиция.

  [quote#65:"conTXT"]но, за да оцелее партията и идеята той трябва да мине на втора линия.[/quote]
  Това не ти е БСП за да правиш такива паралели. Нито БСП е способна да налага стандарти на политическа практика, нито някой има правото да нарежда на членовете на ДСБ как да гласуват. Те искат Костов на първа линия, гласуват го на събрание и той е точно там - където му е и мястото.
  Тия театри зад кулисите от столетницата ние не ги играем.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 77. 77 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#68] от "conTXT":

  На индоктринирани комундери не виждащи нищо извън партийната им повеля за плюене в кръгова отбрана не отговарям. Казвам ти лично защото ми е пределно ясно че от намек надали би разбрал.
  А за младите деот се стичали при комунистите - тия ги разправяй на някой от твоя психодиспансер, може би ще ти повярва, ама претоплени манджи от предишните избори тука не ядем.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 78. 78 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#13] от "hhhuuunnn":

  хаха - напълно си прав - едно време сталинистите обясняваха, че сталин бил подвеждан, лъжели го и т.н. та до ден днешен.

 79. 79 Профил на eterc
  eterc
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#58] от "Десен":

  Абе щом избирателите си ги пращате у лево - успех

 80. 80 Профил на eterc
  eterc
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#58] от "Десен":

  Да знаеш точно за бесепето гласувам аз....

 81. 81 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Весело

  Прощко не постъпва честно , развали карето и сега ванката вместо да играе белот ще учи сантасето

 82. 82 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#77:"Десен"]А за младите деот се стичали при комунистите - тия ги разправяй на някой от твоя психодиспансер, може би ще ти повярва, ама претоплени манджи от предишните избори тука не ядем.[/quote]

  Високомерието към собствените или потенциални гласоподаватели никога не е добра политика. Обидите - още по-малко. А дали може да се правят паралели с БСП-аз твърдя, че може защото ситуациите са близки, колкото и да не ти се иска.

  Въпросната "претоплената манджа" е от февруари 2012 г. Ако имаш по-сериозен интерес, пиши на лична. Може и без пари да ти разкажа повече подробности.

  [quote#77:"Десен"] ...индоктринирани комундери не виждащи нищо извън партийната им повеля [/quote] гарантирам ти, че отстрани, това изглежда като един доста сполучлив автопортрет

 83. 83 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 470 Неутрално

  на първо четене Прошков звучи резонно, но дали е искрен?
  Влезна в СО , но докато негови колеги там от СК вече раздухаха малко проблеми и успяха да коригират няколко глупости на ГЕРБ, Прошков все едно не същуствува. Половината му предизборна програма, частта за прозрачност и т.н., може да я реализира като общински съветник. Защо не го направи?
  Не искам да вярвам, че ще ходи при Кунева, защото имам добро мнение за него и не мисля, че е чак такъв продажник. По-скоро мисля, че в ДСБ измежду по-младите назрява желание за пълна раздяла със СДС и заявяване на собствен път, докато "старите кучета" малко ги е страх от подобно действие. И така да е, реакцията на Прошков не е правилна - като член на ръководството има много начини да наложи идеите си и да залага политическия курс на партията, до сега обаче не го е правил. След оставката ще има три интервюта и дотам, после ще изчезне от хоризонта и няма да има възможност нищо да промени. Глупаво импулсивно решение , което показва , че не е добър политик, макар и да е иначе свестен и кадърен човек.

 84. 84 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#55] от "hhhuuunnn":

  за вас, другарю, религиозните възгледи и съпътстващия ги морал, може да са излишни в политическото пространство затова спокойно можете да гласувате за партиите които ви отговарят на интересите

  ДСБ обаче е ХРИСТИЯНДЕМОКРАТИчНА партия, за нас тези неща са важни и именно тях търсим в политиката защото смятаме че другото е просто най-обикновен утилитаризъм който води държавата и нейната нация до двете основни функции и съпровождащите ги действия: ядем и с.рем...

  наистина 50 год. комунизъм успя да причини това на голяма част от българите, но пък ние - в партия или индивидуално ще продължим да даваме всичко от себе си това да се промени ...

 85. 85 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Тоя много се е оял бе?

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 86. 86 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Вече всъщност са ми забавни сектантите от ДСБ. Ако чете човек само форумите ще остане с впечатлението че половината народ е луд фен на Костов, докато истината я знаем всички каква е.
  Част е явно че са платени, част са членове на партията, тях няма смисъл да ги коментираме. Но има и една част която искрено вярва че Костов е Месията, а тези хора леко ги съжалявам. Така и не разбраха че Костов уж трябва да е политик. А той точно като политик е най-големият провал. Не става въпрос дали е умен, дали е демократ, дали е експерт. Kолко е успешен един политик си личи на избори, аз поне не знам голям политик който да се бори на всички избори да прескочи 4%. Не е политик човек който успя в името на личните си егоистични интереси да разбие дясната алтернатива в България и да очужди и накара да го намразят голямото мнозинство от народа. Не е политик човек който си затваря очите и не вижда абсолютно никога вината в себе си. просто Костов не е истински, голям политик, това е.
  И докато той е там където е, партията му ще върви само надолу. Да видим с кой ще се коалира на следващите избори с надеждата че ще прескочи трапа пак, на него един депутат му трябва, той самият. Жалка картинка.

 87. 87 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  За тези, които казват, че Костов е неадекватен - кой пръв публично говореше за газови централи като алтернатива на Белене? Кой предупреждаваше, че трябва да платим милиард и нещо по външния дълг? А за гурутата, които си мислеха, че са родени със сребърни лъжички в устата и е важно какво става само в по жълтите павета - прав им път!

 88. 88 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1098 Любопитно

  [quote#26:"Анализатор"]Косов е не просто вреден за ДСБ, в исторически план той се оказа зло за България и за демократичното й развитие. [/quote]

  Никога няма да му простя, че се намеси некомпетентно и ненавреме и спря инфлацията на смешно ниски нива. Левът трябваше да се обезцени поне още сто пъти, ама не това стана. Пенсиите трябваше да станат по 1-2 цента, щото матриялът толкова заслужава. Едва сега се намери по-достоен човек, дето го именуват Рапоня, че да постави лакомите и ненаситни пенсионери по местата им. Няма да им вдига незаслужените пари, докато измрат до крак. И тогава бюджетът ще въздъхне с пълни гърди и ще Го възнагради щедро...

 89. 89 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#58:"Десен"]На това ли "общество" да му откликваме с оставка на най-личните и дейните ни хора? [/quote]

  ми кат не се съобразявате с обществото, каквото и да е то, но то ви плаща заплатите и ви избира, супате духата и това е. козирувате на костов, следвайте партийната линия, пишейки се демократи или десни, оставате с под 4% и да видим тогаза колко още ще издържите.

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 90. 90 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Любопитно

  [quote#63:"Десен"]защото тогава не ДСБ, не Драгалевци, не София, ами България ще му се види тясна! [/quote]

  ето пак, типичен деомократичен, десен подход. който не слуша, аз на него мамата....
  и после що сте само една шепа хора...еххххххххх

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 91. 91 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  "костовист" си е диагноза.

 92. 92 Профил на tozionzi
  tozionzi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Защо недоволства по медиите??!! Да напуска и партия, и СО, защото те са го вкарали там. Прави си партия с всички онези, които стояли по ъглите скрити и подтиснати от Костов, а последния го оставят да гине и да се губи сам в небитието.
  Или мерака е да стъпи на рамене на Костов и оттам да се извисява, ама лошото, че Костов с всичките си кусури е направил нещо, а Прошко само пробва- ту в частния бизнес, ту по проект в Германия, ту кмет- а на това му викат правене на кариера, ама хайде не на моя гръб.

 93. 93 Профил на ooonufri
  ooonufri
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Прошков е умно момче, което, в това интервю, казва многословно, малко истини. Не е достатъчно откровен.
  Не посочва, само намеква. Тъй не става. Трябва да се конкретизира.
  Спадът започна през 1999. Анализ досега официален не е праве. Както и за другите провали на следващите избори. Анализ означава да си посочиш най-паче грешките и виновниците. Няма и помен. Това охлади дори твърдото ядро.
  Имаме кошмарен кадрови подбор, еле по места. Хора на хранилка. Да вземем за пример скромната ни миниатюрна парламентарна група от 5 човека. Що дири там геният Агов? С какво е той полезен, в кои комисии участва, кой законопроект е съставил като законотворец-депутат, от кво разбира горкия? Две свестни приказки не може да каже.
  Другите партии прикоткват популярни капии, може да е популистко, но такива печелят избори, срещу местни апаратни мижитурки, като издиганите от нас.

 94. 94 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#62:"NK"]Манипулацият по националните медии е тотална. [/quote]

  не е въпроса само до медиите, а до едни дълго насаждани реакции от типа
  [quote#62:"NK"]"Бойко е велик" и "Костов е виновен".[/quote], в частен случай костов е велик или царя еди-кво-си. докато има такова делене на света на черно и бяло и див култ към личността, оправия едва ли ще има.

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 95. 95 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  България на гражданите събира супер тийм!

  Всички демократи десни хора с интелект умения знания реформатори се обединява ти пресъединяват към Б-я на гражданите!

  Единственият реформатор от управлението на Костов насам! Имам предвид доказан с успешна реформа която може би беше по-тежка и от предстоящата здравна такава Дани Вълчев! Разбира се Меги Кунева която ни вкара в ЕС и цяла Европа уважава!

  Новите лица - Христо Ангеличин бивш зам кмет на София от ДСБ! Спекулира се и за Трайчо Трайков!

 96. 96 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#94:"beatles"]докато има такова делене на света на черно и бяло и див култ към личността, оправия едва ли ще има.[/quote]
  +++

  Но това не променя фактите с манипулирането към настоящия момент.

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 97. 97 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ето официалното инфо от 24часа

  Христо Ангеличин премина в Б-я на гражданите!

  Бившият зам.-кмет по културата Христо Ангеличин е бил в Стара Загора на срещата на сдружението на Меглена Кунева “България на гражданите” със сподвижници. А от пресцентъра на Кунева го обявиха официално за учредител.

 98. 98 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  [quote#23:"БЕЗПАРТИЕН"]прокта на Миглена Кунева. Ако тя е е притегателен център за десни симпатизанти, аз веднага ще стана фен на левицата [/quote]

  +++++++++++++++++++ Никой трезвомислещ човек не трябва да гласува за Пръмова !

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#23:"БЕЗПАРТИЕН"]Не й вярвам на тази жена и то не толкова заради номенклатурния й произход, а заради действията й като преговарящ с ЕС и като еврокомисар ! [/quote]
  Освен това, както разбрах днес, М. Кунева е една от виновните, които по времето на НДСВ са подписали съвсем неаргоментираната решение да възобновяване строителството на АЕЦ "Беляне". Решение, което ни висеше до днес (Надявам се!) като камък на шията...
  Като сложим и измамата на Велчев с външния дълг, ще ни стане ясно, че българите има още много да плащат за глупостта да изберат лъжеца и колаборационалиста Симеон Кобурготски.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  [quote#95:"merkel"]Меги Кунева[/quote]
  Хе-хе! Иначе казано, Пръмовица...Хем тъпа, хем кариеристка... Дето казват хората: "Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK