Любен Дилов: Ако сменим правителството с националния по футбол, нищо няма да се промени нито във футбола, нито в политиката

Любен Дилов

© Цветелина Ангелова

Любен ДиловНа 22 април ще бъде тържественото представяне на Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД). Сред създателите на движението е Любен Дилов, на когото изпратихме въпроси за участието му в политиката, за управляващите и за новото движение.


С какво политиката привлича интелектуалец и артист като Вас?


- Трудно е да кажа "привлича". В политиката губя време, пари и приятели... Но смятам, че хората трябва да имат заявени граждански позиции, иначе критиката им нищо не струва. Когато казваш "как не трябва", длъжен си да кажеш и "как бих го направил аз" – ако те разберат и подкрепят, тогава си длъжен да се опиташ да го направиш. Плащам си данъците – съответно имам мнение за това как да бъдат харчени парите ми от държавата. Това е политиката. Не повече, но не и по-малко.
Имате ли приятели сред т. нар. професионални политици? Кои? За какво си говорите с тях?


- Да. И това не са лидери на партии. Усещам много от депутатите на ОДС, с които бяхме в Народното събрание, за свои приятели. Най-много ценя тези, които имат професии извън политиката – лекари, инженери и пр. Смятам, че трябва да имаш поприще, което е извън политиката и ти дава сили и сигурност, че има къде да се върнеш, когато "службата свърши".


За коя своя политическа постъпка съжалявате? Коя случка Ви кара да се смеете? Коя Ви е накарала да се чувствате горд?


- Не съжалявам. Както казвал шопът, като се връщал от пазара в Елин Пелин, където го били, ограбили и изнасилили – "от друга страна, човек се учи" (смее се). По време на един предизборен дебат за местни избори в София бях зверски уморен и от известен фитнес инструктор поисках нещо, което "да ме вдигне" преди дебата. Излъчваше се по Би Ти Ви, участваха Стефан (Софиянски), Надежда (Михайлова), Стоян Александров и Лучано (Васил Иванов)... И този шемет да вземе да ме натъпче с някакво производно на ефедрин. Бях станал като тролей – можех да се хвана за жиците. Тогава пред един милион зрители ръснах онази глупост за кучетата. Стефан разказваше за програмата за кастрация на общината, а аз го прекъснах, че бездомните кучета не ни таковат, а ни хапят... Голяма простотия! Стана виц после, разправя се и до днес. Сега се смея, но си давам сметка, че на Стефан дължа много извинения. Особено на фона на управниците на София, които дойдоха след него!


Иначе съм наистина горд по работата си по Закона за Черноморското крайбрежие заедно с Тодор Батилов (депутат от "Атака" в предишното Народно събрание), по закона за лобизма с Ася Михайлова и от цялостната си позиция по закона за културното наследство. Разбира се, гордея се и с политическата доктрина на "Гергьовден". Мисля, че няма по-човешка и философска програма за участие в политиката от доктрината на "Гергьовден" от 1999 г.


Какво у Слави Бинев цените толкова, че да се присъедините към ГОРД? Защо не отидохте в ГЕРБ. Разликата е само в две букви?


- За мен ГЕРБ е изкуството да вярваш в колективната правота на индивидуалното невежество. ГОРД не е политическа партия, а клуб, в който участват хора с различни, а понякога с противоположни политически убеждения. Обединява ги това, че демокрацията е ценност, която трябва да бъде съхранена. И още – че ако в името на повече икономическа сигурност си готов да загубиш малко свобода, обикновено губиш и двете.


Как ще обясните на изненаданите това, че попаднахте в една компания с хора като Чавдар Чернев, Тихомир Чернев, Михаил Михайлов, Румен Ралчев и ген. Стоян Андреев?


- Коректността изисква да споменете и Чапа (Георги Чапкънов), Любо Ганев, проф. Валери Стефанов, Илия Илиев, Стъки (борецът Станислав Недков), Владо Пенев, Николай Овчаров, Николай Бухалов, Краси Дачев, Вальо Михов, генерал Лазаров, професор Яръмов, Петьо Заберски, Крум Савов, Устата, Пеньо Грозев и още куп достойни и успели българи.


Нямам никакви основания да се срамувам или притеснявам от имената, които цитирате. Нещо повече – ако трябва да го кажа с ръка на сърцето, трудно ми е да си представя по-добър вътрешен министър от Чавдар Чернев. Самият факт, че нито една от управлявалите партии не му предложи този пост, за мен е диагноза за политическата класа. Тези хора може да имат политически идеи, с които не съм съгласен, но не мога да не ги уважавам като личности.


Имам аз един въпрос – не към вас, а към хората, четящи това интервю: Вярвате ли, че в България с около два милиона трудоспособно население една партия е в състояние сама да извади от редиците си достатъчно подготвени хора, които да посрещнат предизвикателствата на времето, в които живеем?


ГОРД декларира: "Ние ще се борим със законни средства за държава със самочувствие и силен глас на световната сцена, която да устоява с достойнство националните си приоритети, а не да е смирен подгласник на външни повели. Ние ще постигнем сплотена нация, излязла от демографската катастрофа и заслужено наредила се сред най-успелите европейски народи." Постижими ли са тези цели и в каква перспектива?


- Метафорично казано - цели се в звездите, ако искаш да уцелиш поне Луната. Иначе вярвам, че една политика, основана на разум, прагматизъм и християнски добродетели, може да постигне десетократно увеличение на стандарта на живот в рамките на 25-30 години. Не казвам, че това е по силата на една партия, но един политически клуб може да зададе посоката, така както в следвоенна Германия групата "47" зададе посоката за излизане от невероятната духовна и икономическа катастрофа, в която я остави нацизмът.


Като човек на словото и спектакъла как преценявате сценичния талант на премиера Бойко Борисов?


- Въпреки честото усещане, че имаме спам, а не премиер, намирам господин Борисов за гениален по отношение на публичното си присъствие. Познавам го и не мога да не оценя умението му да играе едновременно и по Брехт, и по Станиславски. С мащабни, площадни жестове и с невероятен психологизъм в обитаването на собствения му образ на мачо, уморен от битка с несгодите и наследството на тройната коалиция.


Той дава с пълни шепи на българите онова, от което най-много се нуждаят – визията за национален юнак, стъпил с единия крак на Витоша, а с другия на Балкана. Очаквам скоро да започне и изграждането на метростанция "Подуене".


Ако имахте възможност да промените това правителство, кого бихте уволнили и кого бихте запазили?


- Стига бе?! Сериозно ли мислите, че в това правителство има министър, от чиято смяна нещо ще се промени? Рокадата на здравните министри не е ли доказателство?


По-скоро е валидно правилото, че ако смените целия министерски съвет с националния отбор по футбол, нищо няма да се промени нито във футбола, нито в политиката... Да живеят тигрите от Банкя!


Бихте ли се върнали в парламента? А става ли Ви се министър, например на културата?


- Да на първия въпрос. Дори само за да премахна малоумната наредба за водолазната дейност. По втория - не вярвам, че има нужда от отделен министър на културата. Бих слял три министерства – спорта, културата и туризма, на едно място, а външните работи и военното министерство - аташирани към президента. Казвам го съвсем сериозно. Той и без това се меси постоянно там. Могат да бъдат запазени канцелариите и ресорните заместници, но нямаме нужда от фигурата на министъра.


Време ли е за ново "Ку-ку", или ще чакаме ново поколение да го направи?


- В момента куку поколението е част от мейнстрийма, най-изявените лица на българските медии днес са били по някакъв начин свързани с "Ку-ку" и "Каналето" в периода 1990 – 1998. Новото ку-ку ще дойде от ъндърграунда. Вероятно съществува някъде, но още не сме го забелязали. "Преобличането" на Паметника на съветската армия беше чудесен пример, че духът му е жив. Има ли го Духът, ще се появи и Словото. Така пише в Библията!

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1097 Разстроено

  Остроумните спекулации на един човек без собствена политическа физионимия и биография.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Всички партии водят началото си от Дилов-син,
  без традиционните.

 3. 3 Профил на PetarSt
  PetarSt
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#2:"xalikarans"]Всички партии водят началото си от Дилов-син,
  без традиционните.[/quote]
  Ами той е човек на изкуството, творец така да се каже.
  В случая твори партии.

 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Тази политическа п. (пчела де), дето обиколи всички цветове , пак се прави на остроумен.

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 745 Любопитно

  Аз пък друго ще кажа - и 24 депутата да имаме и 240 нищо няма да се промени.. Въпросът е защо са ни толкова алчни маймуни на клона???

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 6. 6 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Като човек го уважавам страшно, но след Гергьовден няма шанс да ме спечели отново.

  Моралът не е порок!
 7. 7 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 578 Неутрално

  възможно ли е трезво мислещ човек да вярва и на една дума на политик?
  изключително приятни словестни еквилибристики не могат да прикрият стремежите за власт и пари, само това

 8. 8 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 745 Неутрално

  България е с най-много политици и милиционери на глава от населението!!!...Ето това когато се промени ще станем нормална държава!!!!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 9. 9 Профил на jud990
  jud990
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "С какво политиката привлича интелектуалец и артист като Вас?"

  инТЕЛЕ какво??? Артист?

  "Комсомолка, спортсменка, настоящая красавица"

 10. 10 Профил на MArts Kasabov
  MArts Kasabov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дилов е син на един велик червен герой! И ще ни говори за демокрация?

 11. 11 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  ГЕРБ, ГОРД накрая гроб за България...

 12. 12 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1212 Весело

  "бездомните кучета не ни таковат, а ни хапят... "

 13. 13 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "... че ако смените целия министерски съвет с националния отбор по футбол, нищо няма да се промени нито във футбола, нито в политиката.... Да живеят тигрите от Банкя!"
  –––––––––––––
  Нищо лично, но и с политици от ГОРД да ги замениш, все тая!
  " Огледал се Илия, пак в тия!"

 14. 14 Профил на baba_meca1
  baba_meca1
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Надут пуяк! Набеден интелектуалец!

 15. 15 Профил на mitkobomb
  mitkobomb
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Любчо е типичен пример за хамелеон и все пак основния му цвят е червен !!

 16. 16 Профил на kh
  kh
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Аз ли бъркам или пчеличката Мая каца на поредното пъстро цвете?

 17. 17 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Добре е казано,.......... но си е хамелеон от класа.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 18. 18 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Бойко като централен нападател ще бележи поне :bigok:

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 19. 19 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 796 Неутрално

  А за подмяната, не съм съгласен, защото тогава със сигурност Дянков ще вкарва още по-обозримо автоголовете, подадени му от Борисов, иначе за съжаление е прав - средният ешалон векуващи държавни служители и техните онаследяващи ги потомци са за брак!
  Тленен човек, с тленни интереси, в тленна среда - изучил е изкуството на смуутф самоафиширащото се поведение, което за жалост му е тленен прерогатив, а не същността на въжделенията!
  Софиянски, добре че поне хубави щерки е направил, че да не спират да го хвалят, разни паркетни(салонни) лъвове...

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 20. 20 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 983 Неутрално

  За бавноразвиващ се има прилична снимка. Трябвало е само да се научи да говори и би могъл да стане комедиант. Показното самочувствие в случая е доста неуместно.

 21. 21 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#12] от "Варненски":

  А бездомните политици какво ни правят?

  Любов и светлина!
 22. 22 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  А вие г-н Дилов ще сте резервния вратар на националната гарнитура

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 23. 23 Профил на bravo
  bravo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да не остане партия неопрашена! Тоя май само в БКП на другаря Владимир Спасов не е бил.

  Българските политици не са раждани - те са изходени.
 24. 24 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#5] от "ostin22":

  Така сформираха по коуноидному Конституцията за да има държавен поколенчески ориентиран сладък леб за истърсаците им.

  Дилов-оцветен или безцветен опита от него и му се услади.
  КрасноРечието му може да бъде и по-екзекутивно надминавайки днешните образци, ако не беше говорният му дефект.

  Затова само в комисиите по предложенията и изследванията на артистичната съпричастност на нацията към отредената и съдба. Там му е мястото.

 25. 25 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  "В политиката губя време, пари и приятели"
  Хм, Любчо, чудя се защо се натискаш. От друга страна виждам, че с политика се печелят лесни пари, ходенето в парламента не е задължително, а с добри позиции се печелят и приятели. Така, че не на мене тия.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 26. 26 Профил на lordbelial
  lordbelial
  Рейтинг: 409 Весело

  предлагаме за говорител на новата партия --> УСТАТААА

 27. 27 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 483 Неутрално

  И Ку-ку и Каналето бяха поръчкови.

  4itatel
 28. 28 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Боко,ще има да се чуди,това комплимент ли е,обида ли е!

 29. 29
  ****

  Мненията на потребителя Zlodeyski бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 30. 30 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  Ако Дилов - син се пресели на Луната, някой ще забележи ли (освен съоснователите на ГОРД)? Впечатлява ме арогантността на изпадналите политически прости.утки на прехода, които не се уморяват да генерират най-различни паравани, за да скрият продажността и непотребността си. Да ми прости Висоцки за префразирането, но принципът на тяхното съществуване е "запах денег общепримеряющий".

 31. 31 Профил на miron4o
  miron4o
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Любен Дилов- на всяко гърне мерудия. Говори си глупостите, па кой ли го слуша. Добре, че го канят в разни предавания да блести, иначе само той ни липсваше в политиката.

 32. 32 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 696 Неутрално

  СЕМ трябва да разпореди статии с продуктово позициониране като тази , във вестници и сайтове да са в друг цвят, за предпочитане жълт.

  икономист - неграмотник с диплома
 33. 33 Профил на raz_2_tri
  raz_2_tri
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И до сега не мога да си обясня що за име на партия беше "Гергьовден" и защо не "Димитровден" например? Чии интереси изразяваше? Партия на овчарите, на Георгиевците или просто на незнаещите какво искат...

 34. 34 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 638 Неутрално
 35. 35 Профил на posledno10
  posledno10
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Много оригинално интервю, пълно с оригинални изказвания, като се почне още от заглавието.
  А ако тези ви звучат познато -
  -"Если поменять местами наше правительство и сборную Росиии по футболу, то абсолютно ничего не изменится ни в футболе, ни в нашей экономике"
  и
  -"Впрочем, непонятно зачем псин кастрировать — они же людей не ебут, а кусают"...
  ...да знаете, че Любен Дилов-син ги е измислил а световният интернет ги е откраднал от него. Както и всичко написано в последните му книги. Лош, лош, лош интернет!

 36. 36 Профил на МАХАТМА ГАНДИ
  МАХАТМА ГАНДИ
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Вярвате ли, че в България с около два милиона трудоспособно население една партия е в състояние сама да извади от редиците си достатъчно подготвени хора, които да посрещнат предизвикателствата на времето, в които живеем?"

  Каква е връзката между трудоспособното население и подготвените хора? Според мен няма пряка и права корелация г-н Дилов. За да отбележим напредък най-важното е да спрат кражбите /във всичките им форми/. Но вие не говорите за това, което не ми харесва....

 37. 37 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  До коментар [#35] от "posledno10":

  Копирах думите ви в една световна търсачка и излезнаха 85 точни попадения. Е изтрих едно "и"

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 38. 38 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  Политически гастербайтер, играещ уж умно, но смело и нацупено дете. Жалки стъпки в политическата кариера и недостойни такива в личния живот. Заедно с Драгомир Драганов и Яне Янев и Семов може да говори по всяка тема от живота почти убедително, но напълно свободно и манипулативно. Скъп гост на закъсали телевизионни предавания. Политическите трупове са станали от гробовете и търсят отново човешко месо/ пари/.

 39. 39 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ако и Любен Дилов син бъде заменен с някое шимпанзе от зоопарка, също така нищо няма да се промени!

 40. 40 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  някои хора толкова много се компрометираха и омръзнаха на публиката през годините на т.н. преход че не представляват вече интерес за абсолютно никого освен за някои поръчковите БГ медии

 41. 41 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 581 Весело

  Не съм фен на Любен Дилов, даже напротив. Но това (заглавието) си е добро попадение

 42. 42 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Още един ГОРД философ...

 43. 43 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  [quote#42:"Митридат"]Още един ГОРД философ...[/quote]

  Пардон, не философ, а цветарка.

 44. 44 Профил на kirilrz
  kirilrz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ГОРД-и че разграбват България

 45. 45 Профил на Нервната акула
  Нервната акула
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Чудесната илюстрация към днешната статия за чалга-политиците. чалга, по-чалга, Дебилов.

 46. 46 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  "как бих го направил аз?"

  ЛД-син или червен, хайде сега обясни какво направи като бизнесмен, прочетох, че нямаш фирма регната по ДДС, т.е. прихода за 1 година е по-нисък от 50хилки; като ПиАр и на кого; като писател знаем- провал на Фейсбуки, книга по сценарий- Тилт и т.н. И откъде тогава идват доходите ти, за които в едно интервю казваш, че са по-високи от тези на евродепутат. Нали трябва да знаем за кого гласуваме

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 47. 47 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1324 Весело

  Любен Дилов: Ако сменим правителството с националния по футбол, нищо няма да се промени нито във футбола, нито в политиката
  Любчо, лелиното! Времето минава ,ти нийде не се застоя ,нийде корен не пусна ,нийде семе не зася, нийде китка не откъсна!
  Тажна работа е твойта ! е колегата ти го е казал!
  [quote#15:"mitkobomb"]Любчо е типичен пример за хамелеон и все пак основния му цвят е червен !! [/quote]

  Като коментар ще ти кажем туй:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/04/19/1811193_durjavata_si_vrushta_ot_banevi_183_dka_v_rusalka/?ref=id

  Пък ти ако искаш продължавай да плямпаш празни приказки като малтинчо!
  Народа рекъл -" Вола рие на гърба ме пада"

 48. 48 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1324 Весело

  [quote#45:"Нервната акула"]Чудесната илюстрация към днешната статия за чалга-политиците. чалга, по-чалга, Дебилов. [/quote]
  +++++++++++++++++++++++++
  Изпреварил си ме
  Бра'ос !

 49. 49 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Ех Дилов, същия си като Кушлуков. България има нужда от умни хора като вас, ама защо сте толкова безпринципни и повърхностни?

 50. 50 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#47:"Да бе да"],нийде семе не зася[/quote]
  Ндьей така ва, има 3 деца!

 51. 51 Профил на МАХАТМА ГАНДИ
  МАХАТМА ГАНДИ
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#35] от "posledno10": Само от руски ли преписва или и от други....

 52. 52 Профил на МАХАТМА ГАНДИ
  МАХАТМА ГАНДИ
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#49] от "gsb":

  Кошлуков ли е умен! Не ми се връзва нещо...

 53. 53 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#50] от "gsb":

  Говоря за идейно

 54. 54 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#52] от "МАХАТМА ГАНДИ":

  Изключително умен, невероятен оратор. Може да навре бате ти Бойко на кучето... в... по абсолютно всяка тема, само че е изключително безпринципен, кариерист, и .. абе каквото се сетиш. Но че е умен, няма спор

 55. 55 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Понеже смятам, че българите имаме проблем с паметта си позволявам да направя една препратка отпреди почти 10 години от същото издание, което четем сега.

  "Прозрачно, та чак неприлично
  Редакционен коментар на "Дневник"
  Още с първия ден на новото общинско управление в София прословутият принцип на прозрачността, включен в споразумението между СДС, ССД, Движение "Гергьовден" и БЗНС - Народен съюз, Демократическата партия, лъсна по не по-малко прозрачен начин. След "материализирания" по думите на лидера Праматарски принцип на взаимен контрол, т.е. разпределението на ключовите постове в общината, за всеки, който е поне малко ориентиран в столични дела, е ясно, че статуквото на интересите е бетонирано. Кръгът около Софиянски ще продължи да контролира досегашните си сфери (строителството, Общинска банка например), кръгът около Антоан Николов - своите (имотите, "Егида" например).
  Този извод е неизбежен след разиграните в последните дни сценки между двете основни групи по интереси. Софиянски, нападнат за концесиите в чистотата, самоотвержено заяви, че ще си подаде оставката, ако в работата на общината бъдат открити доказателства за корупция. И на свой ред предложи ликвидирането на ноторно известната "Софийски имоти", чийто шеф Тошко Добрев оглави групата на Дилов, Мозер и Праматарски. Срещу избързването с такова решение се обяви пък новоизбраният председател на общинарите и зам.-председател на СДС, който е и по-тесен партньор с "Баба, дядо и внуче". А Любен Дилов-син поиска да бъде разгледана и дейността на Общинска банка.
  След тези леки коалиционни "контракции" се стигна до свръхоригиналното решение две комисиии да проверят концесиите за водата и чистотата, както и общинските фирми. Изключително забавен момент е, че в едната лидерът на "Гергьовден" ще проверява избрания със същата листа Тошко Добрев в качеството му на шеф на "Софийски имоти", а в другата самият Тошко Добрев пък ще проверява концесиите. Познайте от три пъти ще си подаде ли Софиянски оставката и ще бъде ли ликвидирана "имотната" фирма. И от един път - (ще) има ли корупция в общината?"

  Човекът, който включи въпросният Тошко Добрев в листата на Гергьовден просто няма как да спечели доверието ми.

  generator
 56. 56 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Поредната политическа прост****ка

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 57. 57 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Поредната гениална простотия на Любен Дилов-син. За съжаление в България всеки не успял, решава да се пробва като политик.

 58. 58 Профил на onufrij
  onufrij
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Що ли имам чувството, че баща му се срамуваше от неговата политическа кариера?
  Много ми гила лафа: Любен Дилов - червен.
  Не мое да те назначат комсомолски секретар на най-големия у-т, ако не си червен в червата. Другите у-ти имаха дори щатни, платени комс. секретари. В моя, завършилият вече, го назначиха на четвъртинка асистент, плюс комсомолското място. После го взеха в министерството. На ноо интересн длъжност. Отговаряше за връзка между отделите. Като има празник и се прави джамбуре, въпросният го организираше, събираше пари и правеше софра. А по време на помощите от чужбина(щедър Петко Симеонов, желев човек) окраде 2-3 вагона помощи.
  И това е комсомолско секретарче на миниатюрен ВУЗ с 2 хил студента. А СУ е с къмто 40 хиляди. Правете сметка, що за длъжност е заемал Любен червен!

 59. 59 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Чавдар Чернев от Столична дирекция на МВР. Генерал Стоян Атдреев от едно немного ясно поделение и после съветник на президента Желев. Мишо Михайлов - агент на Националната служба за сигурност. Румен Ралчев - бивш високопоставен служител в УБО (сега НСО), организирал охраната на Живков.

  Г-н Дилов, тъп ли сте или играете куку, та не виждате каква компания прави новата партия-ин-витро?!?!

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 60. 60 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#35] от "posledno10":

  Любен Дилов-морав абсолютно всичко е изплагиатствал в тоя живот, включително и от мен. Но не се свени да обяснява как бил на ефедрин, затова му дошла "гениалната" идея с кучетата. При условие, че от всички които му прочетат интервюто тук, все ще се намерят някой да го изобличи в плагиатство, да се чуди човек от къде толкова наглост в тоя екземпляр.

  Няма шики-мики.
 61. 61 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Весело

  По-ялов политик от Либен Дилов-син няма в България! Бута се в политиката от много време, като го гледам скоро ще се пенсионира!

  Ама е от типа пишман-политици, да е в "играта", алъш вериш да става!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 62. 62 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Този бивш комсомолски секретар Дилов вече става вреден - навсякъде грозната му физиономия ни дава акъли или ръси глупости.

 63. 63 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 4387 Неутрално

  Някой го беше казал много добре-Любен Дилов трябва да си смени прозвището от Любен Дилов-син на Любен Дилов -червен

 64. 64 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2864 Весело

  До коментар [#54] от "gsb":

  "Може да навре бате ти Бойко на кучето... в... по абсолютно всяка тема..."

  Ти пък намери критерий....?!

 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2864 Весело

  "Стефан разказваше за програмата за кастрация на общината, а аз го прекъснах, че бездомните кучета не ни таковат, а ни хапят... Голяма простотия! Стана виц после, разправя се и до днес."

  Сравни с пост № 35! Голям интелектуалец, голям виц, няма що!
  Като става дума за виц, може ли изразът "Дилов-политик" да претендира за най-къс анекдот? Какво е мнението?

 66. 66 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Любен Дилов: Ако сменим правителството с националния по футбол, нищо няма да се промени нито във футбола, нито в политиката
  ........................................................................
  Ако след 50 години някой напише в някоя търсачка "Любен Дилов",ще излязат доста материали за български писател фантаст.
  Ако пък напише "Любен Дилов син" най вероятно отдолу ще пише "може би имахте предвид Любен Дилов,български писател фантаст"

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 67. 67 Профил на azamara1
  azamara1
  Рейтинг: 237 Неутрално
 68. 68 Профил на velevdve
  velevdve
  Рейтинг: 8 Весело

  Личният опит е важен!

 69. 69 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 474 Неутрално
 70. 70 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 552 Весело

  До коментар [#35] от "posledno10":

  позволете да Ви допълня: "The ability to quote is a passable substitute for wit."

  п.п. това не съм го измислил аз, а Съмърсет Моъм.

 71. 71 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2864 Весело

  "- Коректността изисква да споменете и Чапа (Георги Чапкънов), Любо Ганев, проф. Валери Стефанов, Илия Илиев, Стъки (борецът Станислав Недков), Владо Пенев, Николай Овчаров, Николай Бухалов, Краси Дачев, Вальо Михов, генерал Лазаров, професор Яръмов, Петьо Заберски, Крум Савов, Устата, Пеньо Грозев "

  Ха сега да ми каже, кой от изброените е показал поне едно качество ( освен пустословието), което да използува за достигане на целите, които декларира ГОРД? И пак ще се борят! Бившите комунисти и комсомолци друго, освен борба не знаят! Първанов се бори, Станишев се бори, сега Дилов се бори, Кунева и тя се бори... От борба не им остава време да свършат нещо като хората. Пък и не умеят!

 72. 72 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Г-н Дилов, моля не обиждайте футболистите ни! Те поне са професионалисти, за разлика от политиците - пожарникари, физкултурници, фотографи и т.н.
  А и последният мач на Националният ни отбор не беше никак лош. Ако и правителството ни можеше да е на нивото на унгарското, аз бих бил спокоен и дори няма да се дразня, че квадратният индивид е премиер.

 73. 73 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1269 Весело

  [quote#39:"gibi"]Ако и Любен Дилов син бъде заменен с някое шимпанзе от зоопарка, също така нищо няма да се промени![/quote]
  Знае ли човек,може със шебека работите да потръгнат

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 74. 74 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 925 Весело

  До коментар [#1] от "Югозомби":
  До коментар [#4] от "daniel defoe":
  До коментар [#7] от "ana_ni":
  До коментар [#38] от "grayeagle":

  БОЖЕ,КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЗИ СВЯТ

  и най-умният си е малко прост....
 75. 75 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  кви граждански позиции имаш ти, бре, Любене?!?

  провали втория мандат на Петър Стоянов, след което продължи да се дъниш и като общински съветник и простотиите с кражбите около Софийски Имоти.

  и тръгнал да критикува, тоя нито реализиран шоумен, нито политик, нито бизнесмен. аман от Гамизовци и Диловци!

  РЕФОРМИ !
 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  [quote#23:"bravo"]Тоя май само в БКП на другаря Владимир Спасов не е бил. [/quote]Там няма почва за него, може да са всякакви и да вярват в каквито си искат таласъми , но имат непоклатими идеи и железни принципи!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  С две думи: активиране на второ поколение агентура.

 78. 78 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Тоя май само в БКП на другаря Владимир Спасов не е бил. - цитат на коментар #23 от “bravo”
  Там няма почва за него, може да са всякакви и да вярват в каквито си искат таласъми , но имат непоклатими идеи и железни принципи!
  ....................................................................................
  Ъхъ,имат си!
  Вся власт советам!
  И безплатни ченета за активните борци.

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 79. 79 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Без даже да съм чел интервюто казвам на Любен Дилов-син

  Любене, да беше си останал с писането на интересни книги. Така ни политиката ти е политика, ни писането ти е писане.

 80. 80 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#74] от "kardinalat":

  Аха... колко мъка има в комунетата. Напоследък вече не се и прикриваш, че си комуне, много бяхте такива дето се правехте на десни или безпартийни и стоите по форумите само за да плюкате. Но като балони пукате

  Няма шики-мики.
 81. 81 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 996 Разстроено

  За този човек ЛСС - важи максимата, "Таланти много , характери малко..."

 82. 82 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Хайде стига бе, плазмодий! Преди беше Гергьовден, сега - ГОРД. А утре в какво превъплащение ще се събудиш???

  Европейски ценности: слушкаш Шорош, папкаш грантове! (наръчник на българските либерални медии)
 83. 83 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Дилов е разкрит - дори от форумните мнения се вижда, че отдавна е кинкалерия и момче за дребни поръчки на средни мафиоти - така си изхранва прехраната, но самият той би трябвало добре да знае, че тези работи се плащат накрая, а когато един скорпион го играе тарикат - той плаща с по-голяма лихва от останалите.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 84. 84 Профил на lot49
  lot49
  Рейтинг: 638 Неутрално

  'Пази, Боже, сляпо да прогледа!"

 85. 85 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  [quote#82:"Скакауец"]Хайде стига бе, плазмодий! Преди беше Гергьовден, сега - ГОРД. А утре в какво превъплащение ще се събудиш??? [/quote]

  Политиците -простаци опорочиха Гергьовден, Великден и ГЕРБ, сега е дошъл реда на ГОРД!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 86. 86 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  тук не става въпрос за "сляпо", а за златната младеж на червената аристокрация - оттам и шутовството му и безпринципността му, а от комсомола остава доживотната дамга на пълната некадърност. В комсомола и най-умният става некадърник, и най-скромният - гнусен и изпечен лъжец. Искаш ли да затриеш нещо - дай го на комсомолски активист от висок ранг - какъвто 100% беше Любчо.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 87. 87 Профил на posledno10
  posledno10
  Рейтинг: 423 Неутрално

  До коментар [#70] от "Bira":

  Но, уважаеми, Съмърсет Моъм очевидно говори за способността да цитираш чужди думи, а не да си приписваш авторството върху тях. Това второто - желанието хората да вярват, че едни остроумия са твои, когато те определено не са, издава най-вече неуважение към интелектуалните качества на публиката, подплатено с надеждата, че тя няма необходимите познания и няма да те разкрие. Но дори и допускайки, че желаете да извинете обсъждания господин, ще ви отговоря в рамките на шегата с друга мисъл, за която той отдавна е пропуснал момента да вземе предвид - Originality is the art of concealing your sources. (Оригиналността е изкуството да прикриваш източниците си).

 88. 88 Профил на kardinalat
  kardinalat
  Рейтинг: 925 Весело

  До коментар [#80] от "daniel defoe": Дани,явно съдиш по себе си

  Може да попиташ Румен, никога не съм крил,нито се притеснявам от социалистическите си убеждения или членството си в Социалистическата партия

  Като погледна миналото си,и това на фамилията си,нямам поводи за притеснения за разлика от настоящия премиер и камара депутати на управляващото мнозинство

  и най-умният си е малко прост....
 89. 89 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Не съм дочел интервюто , но нещо ме заинтригува - къде вижда "демокрацията, която трябва да се съхрани "?

 90. 90 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 643 Весело

  http://www.dnevnik.bg/i/emoticons/face-devil-grin.gif Всички ли , дето не могат да казват "Р" са като Любен?

  Обичам Лайна като мед!

  Драгалевския и той голем нещастник!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 91. 91 Профил на posledno10
  posledno10
  Рейтинг: 423 Неутрално

  И понеже - виж ти, съдба - ми попадна току-що едно изречение на шотландския писател Томас Карлайл, ще се включа още веднъж и няма да се връщам към това интервю, защото не знам какво (и чие) още ще излезе от него...
  "- За мен ГЕРБ е изкуството да вярваш в колективната правота на индивидуалното невежество". -
  "I do not believe in the collective wisdom of individual ignorance". Thomas Carlyle

 92. 92 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 865 Неутрално

  не знам, но трябва да си доста посредствен и меркантилен, за да уàстваш в нещо от рода на някакви талнати, а пък да съзираш гениалност там където смърди на ментален задух, просто нямам думи, Любене, и ти си ми интелектуалец

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 93. 93 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Дилов е герой и жертва на нашето време, талантлив и морално банкрутирал

 94. 94 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 581 Неутрално

  трибуните избирателните урни празни
  сьдиата ....рефер енд ум
  и да паднем и да бием пак ще се напием
  господ е бьлгарин
  45 минути стигат полувремето е наше
  бьлгари Юнаци
  пеневата чета парк де пренс сащ94

 95. 95 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Както не се промени нищо и когато Любен Дилов беше в политиката и в парламента.

  Има ли живот след демокрацията ?
 96. 96 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 757 Неутрално

  На тоя душичката му и морала му вонят и през ектана на компютъра! А тези дето редовно ни информират какво бил казал не са по-стока!
  Не може този гнусен комунисически глист, да скрие вонята си зад находчиви и остроумни(пък дори и верни) фрази!

  Няма ли да ни информирате и за "икономическите анализи" на Емил Хърсев и Каролев?
  Или за "политическите анализи" на Андрей Раичев и Валери Найденов
  Или за "анти-криминалните" размисли на Красимир Петров и Бриго Аспарухов?

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 97. 97 Профил на Mickey
  Mickey
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#85:"Курт Деликуртев"]Политиците -простаци опорочиха Гергьовден, Великден и ГЕРБ, сега е дошъл реда на ГОРД! [/quote]
  За политиците простаци съм съгласен, ама пък тия организации дето ги споменаваш БИЛИ ЛИ СА НЯКОГА НЕОПОРОЧЕНИ????
  Те са си заченати такива, от такива!

  Изгони КомуноЧенгесарския ГЕРБ - спаси България !!! (Ама, не ни натрисай другарите им от БСП пак ! )
 98. 98 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 645 Неутрално

  [quote#11:"elevation04"]

  ГЕРБ, ГОРД накрая гроб за България... [/quote]

  Мдам - очевидно е, че въображението на ДС започва да се изчерпва. Вече дори едно смислено име на полит-проект не могат да сътворят.

  Моралът не е порок!
 99. 99 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#98] от "dnk":
  Що бе, "гроб" звучи много смислено, реално достижимо и неизбежно, особенно когато се напише с главни букви! А за значението на самата абревиатура има много варианти като например "Група Разбойнически Обрани Българи" или "Гангстери за Разбойническо Обиране на България". Нямам претенции за авторство, но ми звучи добре, пък и като вариант изглежда вероятно - едните на власт, другите опозиция, и на всеки 4 години се сменят ролите. Изглежда вероятно, нали?

 100. 100 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 810 Неутрално

  той люпчу убаво влиза гордо отножо на трапезата, ама софиянци помним една измислена карикатура която качи видимо 50 кила в нашия СОС

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK