Йорданка Фандъкова, кмет на София: Ще работя по проблема с бездомните кучета, иначе останалото се обезсмисля

Йорданка Фандъкова

© Георги Кожухаров

Йорданка Фандъкова"Дневник" разговаря с кмета на София Йорданка Фандъкова по наболели проблеми на столицата – бездомните кучета, транспортната инфраструктура, както и за почистването на парковете и реконструкцията на тротоарите.


Неотдавна определихте като основни проблеми на София бездомните кучета, местата в детските градини, инфраструктурата и санирането на сградите. В каква последователност ще насочите усилията си за решаването им?
- Това са голяма част от приоритетите ми в работата за идващите години. Бездомните кучета са проблем, който засяга живота, здравето и сигурността на хората и затова той е с приоритет за спешно решаване. Изисква сериозна и ежедневна работа, а за останалите са нужни последователност и добро планиране, както работим.


Детски градини строим от няколко години. Още нови 8 детски ще са готови само през тази година. Основните ми приоритети са инфраструктурата, образованието и екологията. По темата образование, освен строителството на детски градини, инвестираме и в подобряването на средата в училищата и градините. Залагам на комплексния подход, за да спрем работата на парче. Не става изведнъж, но това е посоката.
По отношение на екологията мисля, че всички виждат, че усилията София да е по-чиста дават резултат.


По отношение на транспортната инфраструктура - тази година започна изграждането и на второто кръстовище на две нива - при Телевизионната кула.


Какво предстои още през тази година?
- Следващият етап за транспорта е ремонт на кръстовището на Семинарията. Тези ремонти ги правим стъпаловидно, защото се причиняват много неудобства, стеснява се движението, затваря се. Хората очакват от нас да се работи и когато го виждат са търпеливи и се съобразяват.


Нищо не става и без контрол. Заложила съм на строг, а за големите проекти, личен контрол. Не се притеснявам да го призная. В понеделник бях на Телевизионната кула. Отивам, срещам се и започвам да изисквам по-интензивна работа от работниците. Тези проекти са важни, защото освен че облекчават трафика, подобряват и качеството на въздуха в града. Всички имат и екологична оценка.


Темата с бездомните кучета се превърна във вечна. Защо се въртим в омагьосан кръг от години и в момента инцидентите продължават, а бездомните кучета са на улицата?
- Прав сте. Звучи и изглежда като омагьосан кръг. Аз съм твърдо решена да се занимавам с този проблем лично, колкото и това да се струва на някои неправилният начин. Казах, че докато има хора, които печелят по един или друг начин от този проблем, той няма да се реши.


Затова и по отношение на работата на общинското предприятие "Екоравновесие" показах строгост и безкомпромисност. Само за година и половина смених двама директори. При първия бяха съмненията за злоупотреби. По мой сигнал в момента прокуратурата прави проверка. Във втория случай директорът без разрешение беше намалил ловните екипи. Нещо напълно недопустимо. Действително исках да бъде намален бюджетът за тази година, но защото исках да се докаже необходимост от средства в предприятието. Няма как да позволя просто да се залагат едни средства и да се харчат безконтролно.


Искам да работим по нашите проекти, както правим с европейските - прозрачно и с отчет за всеки лев. Има и криворазбран хуманизъм, макар и това да не е точната дума, защото все пак става дума за животни. Подчертавала съм нееднократно, че аз обичам животни и имам куче. Но смятам, че кучетата са домашни любимци и мястото им е в домовете при стриктно спазване на регламента, който беше приет миналата година в наредбата за домашните кучета.


Очертайте какви са следващите стъпки за решаването на проблема?
-Започваме с изграждането на още приюти след промяната на наредбата от Министерство на земеделието и храните. Категорична съм, че на улицата глутници и агресивни кучета не трябва да има. Законът е ясен - кучета, които проявяват агресия и застрашават живота и здравето на хората се приспиват.


Продължава програмата за кастрация и акцентът върху кастрацията в проблемни райони, на които не се е обръщало достатъчно внимание досега.Такива са промишлените зони, строежите, крайградските зони. Миналата година с "Четири лапи" влязохме в ромските квартали. Сега акцентът поставям и при дворните кучета и разбира се на животните по строежите.


Важен е и контролът при домашните кучета, който започна едва от 1 януари тази година. Дадохме достатъчно толеранс. Вече сме направили графиците си за контрол. Припомням, че хората са длъжни да поставят чипове на домашните си любимци. Разбира се, да декларират кучетата в данъчните служби на районните администрации. Това е единственото, което трябва да направят, за да ни подадат информацията. Разпоредила съм да не се налага гражданите да ходят в няколко служби да декларират, а всичко да става по вътрешен път.


Липсата на регистър не обезсмисля ли поставянето на чип. Ще има ли електронен регистър?
- Чипирането не е безсмислено. И в момента имаме четци. Възложила съм да се купят още, за да може всеки еколог на район да има уред. Разбира се, че е изключително важен и електронният регистър. Имам уверението, настоявала съм пред министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов да се довърши националният регистър и да се даде достъп на общините. Работата на национално ниво е важна, защото пред кучетата няма как да се поставят бариери между общините. Надявам се, че регистърът ще се направи с национално финансиране, така че да заработи. На наше ниво сме разработили регистри, не са модерни, но все пак са регистри.


Как въвеждате данните?
- Разработваме софтуер. Има заявка от страна на наши партньори абсолютно безвъзмездно да разработят лесен и лек софтуер, но той няма да е специален. Целта му е по-бързо да се правят процесите, защото сега не съм съгласна с бавния темп на работа. Когато става въпрос за ръчно въвеждане или препредаване, независимо дали ще бъде по електронен път или с документи, става бавно.


Стимулираме поставянето на чипове. Затова собствениците, които поставят чип на любимеца си, са освободени от такса куче за годината. Още повече стимулираме кастрирането на домашно куче. Тогава собственикът напълно и завинаги е освободен от таксата. Отговорните стопани трябва да направят това. И моето куче вкъщи ще бъде кастрирано щом порасне. Идва един момент, в който собственикът трябва да помисли за поколението на животното си. Ако не можеш да се грижиш за него, по-добре кастрирай кучето си.


Йорданка Фандъкова

© Георги Кожухаров

Йорданка Фандъкова

 
И все пак няма регистър...
- Регистърът си е регистър - той е за удобство на контролните органи. Ако щете и на министъра върху кметовете, което също е важно. Само по себе си наличието на чип и възможността той да бъде прочетен, е наистина една огромна крачка напред по отношение на контрола. Ще работя по решаването на проблема с бездомните кучета, защото иначе се обезсмислят всички останали хубави проекти.


Защо не приехте оставката на ресорния зам.-кмет Мария Бояджийска?
-Ако смятах и за момент, че оставката на Мария Бояджийска ще помогне за решаването на проблема, нямаше да има колебание за приемането й. Има неща, които не са свършени. Факт е, че от няколко години се работи за подреждането на тази дейност - вероятно бавно и недостатъчно ефективно. Разчитам на предложенията и на Бояджийска, и на целия си екип за по-висока ефективност и координация в прилагането на новите мерки.


Хората очакват от нас по-бързо решение на проблема с бездомните кучета и аз смятам, че нямаме време за губене и протакане. Знам, че в момента имам и обществената подкрепа за ясни и твърди мерки за решаване на проблема.


С какво Бояджийска успя да запази поста си?
- Много са причините. Тя отговаря за много дейности. "Екоравновесие" е сравнително самостоятелна структура в цялата дейност на общината. Ресорните кметове наблюдават общинските предприятия, но те нямат пряко участие в тяхната работа. Затова в годините назад съм търсила отговорността от директорите. Затова и сега поисках "Екоравновесие" да се отчита публично всеки месец за свършената работа и изразходваните средства.


Веднага след инцидента в "Малинова долина" поехте от Бояджийска пряко управлението на проблема с бездомните кучета. В момента в кого е отговорността?
-В нейния ресор е. Тя оперативно работи по изпълнението на въпросите, но аз наблюдавам лично дейността с оглед на големия обществен интерес и очакване. Иначе отговорността ми е лична. Не само я осъзнавам, ами си я нося. В този смисъл при приоритетни въпроси, при приоритетни проекти искам да имам личното наблюдение. В същото време имам много добър екип. Повечето са млади хора, които са достатъчно работливи, работят денонощно. Работата е много, затова разчитам на всеки един от тях да придвижва въпросите. Когато има някакъв проблем, да го сподели, за да се намеся. За мен контролът е важен, затова не пестя сили и енергия.


Казахте, че проблемът няма да се реши, докато има хора, които печелят от него. Същевременно прехвърчаха упреци между вас и представители на неправителствени организации. Как оценява работата им?
-Не поставям под един знаменател НПО-тата. Работим отлично с "Четири лапи" и Animal Rescue. Не мога да давам оценки, не ми е това работата и не бих искала.


Неотдавна заявихте, че непрекъснато мислите за оставка - във всеки един момент и по всеки един повод. Какво може да ви накара да се оттеглите от поста кмет на София?
-Поела съм огромна отговорност, заемайки тази позиция, но за да свърша работа. Не съм тук, за да си държа поста. Едва ли някой ще го оспори. За мен оставката е носене на отговорност, когато това наистина помогне или съответно става дума за персонален гаф. Не бих имала колебание. Правила съм го в друго качество. Отговорността, която нося, е да търся всички възможности за решаването на проблеми. Най-лесното е, когато има някакъв проблем, да се оттеглиш. Старая се да вършим работа, да показваме резултати както аз, така и екипа ми и общинските съветници. С много от тях работим в добър синхрон.


Предстои приемането на програмата за овладяването на безстопанствените кучета. Бихте ли си поставили срок за справянето с бездомните кучета, извън заложеното в този документ?
-Много конкретен срок заложихме при представянето на програмата, въпреки че той звучи далечно. И в момента е заложено да бъде намалена популацията с 50%. Смятам обаче, че нямаме толкова време. Лично ще работя за по-ускорени темпове, за да може хората да видят резултати, да ни повярват и да решим проблема трайно.


Кой е най-трудният проблем, с който не сте се справили?
- От години най-трудно решим е проблемът с бездомните кучета. Всеки от останалите проблеми има своето решение. В почти всички сфери сме поставили нещата на здрава основа с нужното планиране, с ясната визия къде какво правим в следващите години, а голямото предизвикателство вече е енергийната ефективност.


Парите за снегопочистване се стопиха в изминалата тежка зима. Похарчиха се повече пари от предвиденото. Какво ще правим, ако вали много сняг през ноември и декември?
-Ще чистим снега. За да осигурим проходимост в града, така както и през изминалата тежка зима. Безспорно имахме готовност за пренасочване на средства, наложи се. За мен най-важното и гаранцията за хората е това, че договорите са такива, че се плаща за реално свършена работа. Стигнаха до 3 млн. лева удръжките на фирмите за некачествено свършена работа. В интерес на истината в тежката зима и фирмите положиха много усилия.


Ще се отрази ли това на парите за останалите дейности по перото, например измиването на улиците?
-Оперативните летни планове се правят на базата на останалия финансов ресурс. Добре е, че в последните години ние имахме повишение на средствата за почистване, така че можем в тези рамки да си позволим пренасочване. Ако не бяхме изхарчили толкова през зимата, щяхме много повече да мием. Тази година миенето няма да бъде по-малко, но бяхме заложили повече.


Какво мислите по предложената от главния архитект наредба за прилежащи площи в големите жилищни комплекси. Одобрявате ли заложеното предложение за прехвърляне на собствеността върху етажните собственици, след като 10години стопанисват терена?
-Това предложение дойде от самите домоуправители. То се подкрепя от тях. Винаги обръщам сериозно внимание на предложения от хората. Всички тези дейности трябва да стават доброволно. Никой не трябва да ги задължава. Тези от тях, които искат да се чувстват стопани в тази територия, където живеят, мисля, че няма нищо лошо. Трябва да има ясни отговорности, правила и права.


Не създава ли опасност от изникването на казина, кръчми, дискотеки...
-Не. София има своя план. Приети са устройствените планове, където ясно се казва какво може и какво не може да се строи на дадено място. Проблемът в годините назад е в сфери, където липсват правилата. Когато има правила, когато има контрол, няма опасност.


Какъв е планът за реконструкцията на тротоарите?
-Тази година възложих да бъде изготвена средносрочна програма за ремонт на тротоарите. Започваме да я реализираме. На "Раковска" е започнала реконструкцията от страната на Руската църква. Общо 2 млн. лева са заложени за 2012 година. Това е крайно недостатъчно за състоянието на тротоарите, но все пак задачите са много, а средствата са ограничени. Важно е тук да има ясна програма, а да не работим на парче. Тук ще добавя и изграждането на велоалеи. Правим пълна реконструкция. Това се случи в "Младост" миналата година, и на "Гоце Делчев". Сега подготвяме проект за бул. "България". В същото време изграждането на новите булеварди, включва задължително изграждане на тротоари.


Тръгна метрото до "Цариградско шосе". Толкова дълго говорим, че няма подземни паркинги, защото общината не строи. Той е на две нива, огромно пространство, което позволява достъп на автомобилите, но и на хората до метрото и до улицата. Направили сме диференциация на цените. Който използва метрото за 2 часа безплатно, а след това по 50 стотинки на час. С това искаме да стимулираме хората да използват метрото. Иначе е 1 лев на час за свободно ползване. Целта ни е да стимулираме хората да използват метрото. Само с пускането на тези две нови станции в "Младост" и на "Цариградско шосе" се откриват нови 50 работни места.


Нашата основна задача е да осигурим работа за бизнеса и хората. Средната безработица в столицата е три по-ниска от тази в страната, което никак не е без значение.


Кога ще бъде открит вторият метродиаметър от "Надежда" до "Лозенец"?
-Работи се по график. През септември ще бъде пусната линията изцяло заедно със завършени два буферни паркинга – на "Ломско шосе" и на "Черни връх". Ще бъде открит и изцяло реконструираният бул. "Черни връх". Ремонтът на бул. "Мария Луиза" ще започне по-късно, заради процедурите, които текат. Най-важното е, че 400 000 души дневно ще могат да ползват най-модерния и удобен транспорт, който осигурява и по-чиста среда.


Всички наши усилия са насочени към развитие на електротранспорта и тролеите. В следващия програмен период залагам и трамваите, така че постепенно да модернизирам транспорта. Метрото е безспорно интегриран проект. Освен транспортен, заедно с него се реконструират 4 подлеза. Постепенно се подобрява средата с такива големи проекти, в които се инвестират милиони левове. Всички знаем, че това е проектът, който се дава за пример от Европейската комисия. Повечето средства са и безвъзмездно европейско финансиране. Иначе трудно би си позволила София, ако не са европейските средства, съфинансирането от държавата и заемите на Европейската инвестиционна банка.

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ти не работиш, бе Данче, ти само приказваш!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 2. 2 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Аз съм твърдо решена да се занимавам с този проблем лично, колкото и това да се струва на някои неправилният начин."

  Ами хващай тогава примката и чувала и почвай. До края на мандата все ще хванеш 2-3000 песа. С писане на софтуер няма да стане.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Гневно

  КОГА ЩЕ РАБОТИШ ??? Я ПО-ДОБРЕ СИ ХОДИ ЧЕ САМО ДАСКАЛУВАШ И ОТ ТЕБ ПОЛЗА ЗА ГРАДА И ХОРАТА НИКАКВА !!! ДАЖЕ ВРЕДИШ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "В същото време имам много добър екип. Повечето са млади хора, които са достатъчно работливи, работят денонощно."

  Тоест ловят кучетата и денем и нощем или как? Или местят папки насам-натам?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 5. 5 Профил на Barionas
  Barionas
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Да , ама леваците си гласуват за нея , нищо ,че не работи . Боци да не би нещо да работи ?

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2429 Гневно

  За 4 годинди по въпроса с кучетата 0/както казва цв.цв,зеро/Тепърва баба за дЪрва! кой е виновен за смъртта на човека?Ако една смърт не е повод за оставка ,какво ли може да е? Още ли вярвате на марионетката?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 8. 8 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тя ако беше работила до сега щеше да има резултати, а не нагризани и изядени хора. От Пловдив й предложиха евтина помощ, тя реши да нагуши някой предварително избран. Да си хваща екипа и да си ходи. Умря човек, няква кифла искаше да си подаде оставката, а Данчето не й я взе. Поне извини ли се на семейството на професора??!?!

 9. 9 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Две метростанции = 50 работни места.

  На това му се казва ефективност на труда... мургавите лелки с метлички по улиците нищо не са.

 10. 10 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Много хубаво рецитира женицата. Добре, че интервюто е в писмен вид, че сърце ми се къса като я видя на живо вече един месец с тая хрема.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 12. 12 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 508 Весело

  Оф, аз също се уморих да чета празни приказки, предимно в бъдеще време - ще, ще, ще...
  Резултати - очаквано нулеви.
  Лошото е, че само приказва, а една лъжа, повторена стотици пъти....като с рекламата.

 13. 13 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  Ако сега тепърва ще работи, до момента да не би темата да е отлежавала и тя или съответните институции да са си почивали?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 15. 15 Профил на laveol
  laveol
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Все повече ми се струва, че бездмните кучета никога няма да изчезнат. Дори след всичко, което се случи, явно нито кметът, нито по-голямата част от НПО-тата, нито държавната администрация всъщност иска да се справи с проблема. Започва да ми омръзва полуразумни лели да поставят живота на толкова хора в опасност.

 16. 16 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Какъв е планът за реконструкцията на тротоарите?
  На "Раковска" е започнала реконструкцията от страната на Руската църква..."

  Тоест ремонтираме тротоара на 100 метра от общината, а е пълно с такива из града, които не са пипани от 1955 година насам, че и отпреди 9.9.1944 година, от времето на кмета Иван Иванов.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 17. 17 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Пуснете десеттина немски овчарки и да приключваме въпроса.

 18. 18 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Уважаема Г-жо Кмет, ако четете поне малка част от коментарите за себе си, е редно да сте си подала оставката досега!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 19. 19 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  И като споменах кмета Иван Иванов, ето какво е направил този човек едно време. Без софтуер и европейски програми. http://tinyurl.com/bsj72kp

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 20. 20 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "Повечето средства са и безвъзмездно европейско финансиране. Иначе трудно би си позволила София, ако не са европейските средства, съфинансирането от държавата и заемите на Европейската инвестиционна банка."

  И колко са тези средства бе Фандъкова! Да не би "случайно" да са половината от всичките за страната?

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 21. 21 Профил на debutant
  debutant
  Рейтинг: 546 Гневно

  Вече 7 години кметовете на София са от ГЕРБ и ги видяхме какво направиха с бездомните кучета, въпреки хилядите им обещания. Те са виновни с некомпетентността и корупцията си за смъртта на горкия човек. Но понеже са алчни и нагли дори и за секунда не помислят за оставка, гади ми се от тях. Какво повече да ги слушам как ми говорят празни приказки?

 22. 22 Профил на avalon_j.n.
  avalon_j.n.
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Сит търбух за изядените от дивите кучета софиянци е глух...

  По Радой Ралин

 23. 23 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Данче, знаем, че си съвестна, но нали трябва да изпълняваш повелите на първия "кучкар" (по неговите думе) на Републиката. Нали той си хареса министър взет от кучкарника, защото неговата програма съвпадаше с мнението на първия. Как да се опълчиш срещу тях - не ти стиска!

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Любопитно

  До коментар [#19] от "Dehumanizer":

  ОСВЕН ТОВА Е БИЛ КМЕТ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  "Ще работя по проблема с бездомните кучета"
  Ми ади де, ся ли чак ша почвате?
  На човека му даваха 40 вече...
  Толко ли ни съ сещате барем в точно в същия район да изтребите човекоядните псета?!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 26. 26 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Вие като се видите в огледалото и себе си ли плюете, колеги форумници?

 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Фандъкова , цялото безсмислие е , че ти си 'кмет" ...
  Това е проблема ...))

  BIG AL
 28. 28 Профил на Poi Nhy
  Poi Nhy
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Абе, че няма да направи кой знае какво - няма, ама поне да опази това, което другите са градили в Града и да изтрепе песовете.

 29. 29 Профил на Тюхчев
  Тюхчев
  Рейтинг: 426 Весело

  Умолявам те Фънди,неработи!Ще сториш по-малко беди за София.

  69
 30. 30 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 553 Неутрално

  За бездомните кучета се води война между общината и софиянци срещу мошеническата пасмина кучезащитници. Към последните трябва да насочим нашата непримиримост. Кучетата и кучезащитниците трябва да бъдат отстранени бързо и едновременно.

 31. 31 Профил на Тюхчев
  Тюхчев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#26] от "stedim":

  Вярно е че плюем,ама то е за да вървят нещата по вода.За разлика от тия дето лижат,за да лъскат оакани дирници.

  69
 32. 32 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  Госпожата бивша директорка и настоящ политик от Дясната Европейска партия ГЕРБ е ясна. ЩЕ, Ще, ще прелива от пусто в празно с кучетата. Пари ще текат и КРЪВ ще се лее. Човешка кръв. И кучетата доволни, и съветниците доволни, и спонсорите доволни ….
  Изобщо – димна завеса за останалите оперативни действия по усвояване на имотите и парите на гражданите. В полза на олигархията!
  !

 33. 33 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Все пак интервюто беше за София. А тук всички червени селяндури се надпреварват да пишат глупости.

 34. 34 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Променят Наредба на Закона за защита на животните,като нещо което отчитат за работа !!! А кога ще видим Закона за защита на Човеците?
  За съжаление вместо отговорни за кастрирането на кучетата в нашия си СОС имаме преобладаващо кастрирани мозъчно съветници и затова все ще се отлагат животоопределящите решения за София.
  Професорите кучетата ги яли, а мария Бояджийска и нейната орисница фандъкова нека се тупат в гърдите и си раздават бонуси за прекрасно свършена работа...

  >Какво мислите по предложената от главния архитект наредба за прилежащи площи в големите жилищни комплекси. Одобрявате ли заложеното предложение за прехвърляне на собствеността върху етажните собственици, след като 10години стопанисват терена?
  Фандъкова:-Това предложение дойде от самите домоуправители. То се подкрепя от тях. Винаги обръщам сериозно внимание на предложения от хората. Всички тези дейности трябва да стават доброволно. Никой не трябва да ги задължава. Тези от тях, които искат да се чувстват стопани в тази територия, където живеят, мисля, че няма нищо лошо. Трябва да има ясни отговорности, правила и права.

  N.B. Забележете Фандъкова говори за стопани на земята под блоковете, а не за СОБСТВЕНИЦИ на земята!
  Прекрасен пример за лукавост с надежда,че плебса е неграмотен!
  Цялото интервю бъка от лукавост, особено относно смисъла на оставките през очите на тези които са за уволнение !!!!

 35. 35 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  До коментар [#33] от "valbe":

  Точно така. За София. В София има проблем с изяден от кучета човек. Има и други неща в София. Да вземем да попитаме и за тях? Ти й предай въпросите и ни върни отговорите. Да не мислиш, че ще си направи труда да прочете мненията ни. Тя е по оптимизациите. Направо оптимизира такива като теб и като нас. Нали знаеш какво е оптимизация? В политическия речник.


 36. 36 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Фандъчката да си ходи, все пак кучета помиярчета изядоха жив човек в "повереният" й град.... Фандъчката вън!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 37. 37 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1316 Весело

  Естествено, че щом е с ИД Фандъкова, ще е за София Опазил ни Господ, ако зависеше нещо от нея за страната

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 38. 38 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 553 Неутрално

  А аз пък мисля, че червеният боклук концентриран на Позитано никога няма да управлява София. Тъй като е нищожна и намаляваща бройка. Все пак инкубаторът им за тъпанари е твърде, твърде немощен.

 39. 39 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Фандъкова,
  би ли ми казала къде по света има друг случай на човек изяден от кучета в столицата на дадена страна.
  Единственото, което ти и твоята заместничка Бояджийска би трябвало да направите е веднага да си подадете оставките.
  Нямате друг полезен ход!

  The best way out is always through Robert Frost
 40. 40 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Гневно

  Данче,
  ние не искаме да РАБОТИШ по проблема, ние искаме да го РЕШИШ и то ефективно! Нямаме нужда от такава "работа" като твоята!

  Ако не можеш да се справиш, вдигай си парцалките!

 41. 41 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Хроника и АНОЛОГИЯ на две събития.
  Преди да се УПРАЖНИ и идеологията на комунизма у нас през 50-60-те години на миналия век, който в последствие си СВАЛИ МАСКАТА и се превърна в КАТАКЛИЗЪМ за България, София ТРЕПЕРЕШЕ от Харалампи „Кучето”. Той убиваше жени с павета и върлуваше из цяла София. Дали Демокрацията, която все още няма идеология, чрез тази нова „КУЧЕШКА” история, която може да е и КОНСПИРАЦИЯ, да е сигнал за нещо ЛОШО, което като ПАВЕ предстои да удари отново България и свали маските на Демокрацията? Нека и това да се има из предвид!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 42. 42 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хм... проблема не е във Фандъкова. Бездомните кучета са си сериозен "бизнес". И докато №1 не е обществената полза, а личната печалба, докато нашето общество е с приоритет печалба, а не социален ефект, ще е така... До следващия "страшен съд", "напроден съд" или "всемирен потоп"... които са неизбежни в общество, в което "бизнеса" е по-ценен и по ценен от човешкия живот!...

 43. 43 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#8] от "trol76":

  Не, не се извини на семейството на професора, но каза, че ще му стиска палци.

 44. 44 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Любопитно

  Данче,
  Я да те питам аз - ти от колко години си кмет на София? И защо чак сега тепърва ще работиш по проблема с кучетата?! Досега какво прави?! Къде е тази многото работа дето ти и екипът сте я свършили?!

 45. 45 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Фандъка, хайде няма нужда. Стига "работи", ходи си вкъщи

 46. 46 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Тази лейка никога няма да има достойнството да си падоде оставката

 47. 47 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 740 Любопитно

  "Ще се отрази ли това на парите за останалите дейности по перото, например измиването на улиците?"

  От кога се плаща и за дъжд?

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 48. 48 Профил на Roger
  Roger
  Рейтинг: 740 Неутрално

  И стига вече с тея псета- писна ми.Майната им на псевдо еколозите,майната им на помияролюбците! Евтаназия,растрел,убийство- кой както иска да го нарича.Това е решението.До едно както се трепят плъхове и хлебарки.

  НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ.
 49. 49 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Да попитам пак уважаемия модератор (и автор на темата) въпроса, който попитах преди седмица (коментар #15, в темата http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/04/19/1810980_pri_200_000_domashni_kucheta_v_sofiia_554_sobstvenici/#msgid4907064 :
  Гн. Марчев, като журналист в уважавана медия, бихте ли осведомили читателите как изглежда структурата на Екоравновесие днес, моля? Да видим какво се е изменило от 2007 г,. когато структурата беше като в линка:
  http://www.dnevnik.bg/novini_ot_vas/2012/04/12/1806511_struktura_na_ekoravnovesie/#msgid4878940[/quote]

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 50. 50 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не съм видял кмет на друга европейска столица непрекъснато да говори за проблемите си като улични кучета, разбити тротоари и т.н. Просто си гледат работата, за която са избрани. Тези плочи, с които се правят тротоарите, са с доказани от години крайно лоши качества. Ръчният начин на поставяне и заливане с нещо като циментов разтвор върху мърдаща подложка е първобитен, поемащ много труд и в последна сметка скъп за общината и нас гражданите, които плащаме това. Никой ли в тази община не е погледнал как се правят тези неща другаде? Нали само ходят за наша сметка нагоре надолу из Европа. Или си има общината тяхен човек-бизнесмен, който само това може да прави.
  За кучетата е същото. Само приказки и приказки, че се прави нещо, а на лице нищо. Когато спрат да препускат кучешки глутници по Граф Игнатиев и Патриарх Евтимий. Когато изчезнат от центъра на града и по другите квартали. Само тогава може да се каже, че нещо е направено по въпроса и ще поздравим кмета.

 51. 51 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Конят цял живот пасе трева и не става зелен. Така и учителите цял живот учат на ум и разум, но не стават умни.

  Та така, учителка станала кмет - какво очаквате? Нещо умно? То ако не падне под нивото на пожарникаря, пак добре.

  Клишета, клишета. На такова я е научил вожда-тиква, това разправя. Денонощна работа, т.е. приказки му е майката.

 52. 52 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тази леля, с манталитет на селска даскалица от миналия век, си е повярвала че е блестящ управленец!? Господи!!! Но не е виновен, казал е българина, този дето яде зелника! А вие софийски"граждани" дор три пъти избирахте, онази лигава крадлива муцуна Софиянски- заради фамилията може би!??? После простака генерал- Капитан, от баш мутрите! Сега гласувате за това недоразумение и пак искате нещо да се случва !? Кучета-куршум или примка! Друго решение просто няма! Строг, ама наистина строг контрол на домашните кучета! А, "защитниците" на помиярите, съответните санкции при нарушаване на обществения ред! Не е ли престъпление 47% от случаите на кучешка тения в ЕС да са в България!??? Погледнете световната статистика от преди 25-30 години и вижте къде сме били! Или мръсните комунета и тази статистика са фалшифицирали!?? Всеки народ(както и хората), си носи сам кръста!

 53. 53 Профил на Poi Nhy
  Poi Nhy
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Някъде тук из 'Дневник' се дискутираше дали да има глоби за тези, които хранят безпризорните кучета. Погледнете всъщност кой ги храни, отглежда бебетата им и после ни ги пуска из Града. http://arsofia.com/bg/glad - "КУЧЕТАТА НА КРЕМИКОВЦИ". Чудех се от къде придойдоха в квартала, а то Кремиковци им е като развъдник.

 54. 54 Профил на mila34
  mila34
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хубаво е, че в интервюто сте наблегнали доста на проблема с кучетата, но трябва още да се отбележи, че това не е критична тема само за София. Разбира се, мерките, които са взели г-жа Фъндъкова и министър Мирослав Найденов, са напълно приложими и към останалите райони на страната. Промените, които са направени в закона, отварят много възможности за по-строг контрол над работата по въпроса. Личат си усилията в съвместната работа и желанието проблемът да излезе от графата „вечен“.

 55. 55 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#50:"pantarea"]Не съм видял кмет на друга европейска столица непрекъснато да говори за проблемите си като улични кучета, разбити тротоари и т.н. Просто си гледат работата, за която са избрани.[/quote]
  ПовЕрвай ми, преди мнооооого години ВСИЧКИ кметове в следвоенна Европа са имали подобни проблеми. Но са ги решили. Между другото, защото съдилищата са отсъждали ЯКИ глоби+ОЩЕ ПО ЯКИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ на граждани, вчупили крак/глава, като се препънали в неравен тротоар
  [quote#50:"pantarea"]Тези плочи, с които се правят тротоарите, са с доказани от години крайно лоши качества. Ръчният начин на поставяне и заливане с нещо като циментов разтвор върху мърдаща подложка е първобитен, поемащ много труд и в последна сметка скъп за общината и нас гражданите, [/quote]
  За част от плочите си прав. Но имай предвид че ако се паркират коли върху плочи предвидени САМО за пешеходци-рано или късно има проблем, Иначе технологията как се поставят плочки на тротоар е почти същата по целия свят. Само 'дето в София не я спазват (разни неща като трамбоване до определена плътност на земята, правилна градация на насипния материал над нея до плочките и неговото трамбо(У?)ване) и т.н.
  [quote#50:"pantarea"]За кучетата е същото[/quote]
  И ЗА кучетата е същото. И в следвоенната Европа е имало глутници бездомни кучета, които са били умъртвявани масово, докато се е стигнало до положението броя им да е малък, и тогава са ги вкарвали в общински (или частни) приюти. НО НЕ СА ГИ ВРЪЩАЛИ НА УЛИЦАТА!!!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 56. 56 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1594 Любопитно

  До коментар [#51] от "Kurt":
  До коментар [#52] от "Гражданин":

  Вие и двамата сте се поддали на една от продължителните и мръсни кампании по опростачване на нацията. Кампанията за дискредитация на учителите. Умела кампания си е и не сте виновни. Но госпожата има вина. Тя е от организаторите на тази кампания.
  Фандъкова не е учител. Тя е Директор. У нас това е ориенталска традиция, щом станеш Директор то е ЗАВИНАГИ. Номенклатура! Без значение от държавната форма – дали е монархия, дали е диктатура, дали е демокрация … Такива нарцистично приемат себе си за ГОСПОДАРИ, а всички останали са ТЯХНОТО стадо.
  Госпожа Директорката и политик от Дясната, галеничката на ЕНП, партия ГЕРБ има интересно кариерно развитие. Директор става под крилото на Вили Лилков и с директното разпореждане на заместникминистър-председтел Веселин Методиев. След това се завърта в орбитата на Бойко Борисов, а на хоризонта се мержелее и Даниел Вълчев … И всичко това потопено в соса на разни училища за политици, школи, „семинари” от разни фондации, многопосочни политически поддръжки и непрекъсваеми връзки с издигащите. Сосът на недосегаемата единна политико-икономическа каста, управляваща с ”различни” лица. Вижте им само политическата и властовата стратификация на изброените ...
  Не сравнявайте учителите с такива субекти. На тези субекти много им се иска учителите да са виновни за всичко. Така се отклонява вниманието на мат”риала. По-лесно е …
  !

 57. 57 Профил на c.s.i.m.l.
  c.s.i.m.l.
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Абе Данчето е ясна!
  Тя обича да и изнасят персонални културни-развлекателни програми комбинирани със запивки - аз лично съм я виждал как в 21 ч. мобилизира за купон в с градата на училището, учителите по физкултура, музика и танци и др., докато беше директорка на 73-то.

 58. 58 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Специални чипове, съвети от психолози и психиатри, регистри, специални наредби за създаване на луксозни приюти, и като резултат от всичко това - два пъти повече улични кучета и три пъти по-агресивни глутници, убиващи беззащитни хора. Но някои други хора от години правят милиони от този бизнес с т.н. бездомни кучета.
  А нещата са прости - повече ловни екипи, повече евтини непокрити кучешки приюти и поголовно приспиване. Никакви кастрации, никакви чипове и никакви съвети от психолози и психиатри. Дежурният ветеринарен лекар да преглежда кучетата и да разписва протокол за всяко малко по-агресивно куче, което трябва да бъде приспано. И приспиването с инжекция да се извършва веднага.

 59. 59 Профил на Георги Марчев
  Георги Марчев
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#49] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

  Казах преди време, че работя по темата

 60. 60 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Той Моше си е такъв - все бърза.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 61. 61 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Весело

  [quote#56:"AzDebil"]Директор то е ЗАВИНАГИ. Номенклатура! [/quote]
  Пък аз мислех че само завършилите "директорския факултет" (по татово време това беше ВИИ "Карл Маркс" са диретори за винаги

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 62. 62 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#59:"Георги Марчев"]Казах преди време, че работя по темата [/quote]
  Помня, и за това припомням. Ако структурата не е засекретена, не стига ли едно писмено запитване от реномиран вестник като Дневник, за да се получи отговор? Ако може със заплатите на функционерите, не поименно а по длъжност?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 63. 63 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  До коментар [#54] от "mila34":

  Ей, Миле, по-казионно и аз не мога да го кажа! Кака Гинка се опитва да пише подобни дитирамби в чест на ГЕРБ, ама не може да стигне до твоето ниво! Ти си неподражаема! Твоите писания са връо на сервилността! Само ми е любопитно ти сама ли си ги измисляш, или ти ги казват?

 64. 64 Профил на Георги Марчев
  Георги Марчев
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#62] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

  Направил съм, каквото трябва. Чакам.

 65. 65 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Трябва да се засилят реформите в системата за борба с това негативно за нащето съвременно общество явление

  Birds of a feather flock together.
 66. 66 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  [quote#10:"Мария Антоанета"] Добре, че интервюто е в писмен вид, че сърце ми се къса като я видя на живо вече един месец с тая хрема. [/quote]
  Учителките са малко кекави ...ама ще се оправи !
  Жената има желание да се справи с много проблеми ама да не забравяме ,че е на пряко подчинение при ББ !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 67. 67 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 479 Весело

  Ахахах... Глаголът "чипирам"

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 68. 68 Профил на Imigrant
  Imigrant
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#58] от "kirsner":
  Абсолютни идиотщини. Как другите държави се справят без масово да ги приспиват, а България не може. Чип се слага ако се загуби лесно да се намери собственика.По света в чипа са заложени данните на собсвеника и и ма национален електронен регистър, който всеки ветеринар има право на достъп. Данък в размер около $ 30 на година се плаща към съответната община където е имота на собственика на животното. На всеки 200 метра по паркове и алеи има малки найлонови торбички за техните фекалии и кофи до тях, но никой не краде нито торбичките, нито кофите. Най важния момент е че когато човек отива да вземе животно от приют, то трябва да докаже по документи къде живее и те идват на проверка да преценят че за животното което кандидатсваш има условия да се гледа и ако те одобрят то то се кастрира за сметка на новия собственик и въпроса е решен. Освен това ако си оставяш животните в хотел/ приют докато си на почивка ако няма кой да се грижи за тях, то задължително се представя имунизационен паспорт, за да няма проблеми и зарази на други животни.
  Хората са го измислили ама нали българите все много знаем акъл не щем, само даваме, ама от този дето българина дава няма никаква полза.

  Imigrant
 69. 69 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Трябва близките на професора да осъдят Данчето,за да разбере,че проблема с кучетата не е в кастрирането,а трябва да се убиват,ако искат софиянци да няма и други хора разкъсани от кучета.

 70. 70 Профил на go
  go
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Хората очакват от нас по-бързо решение на проблема с бездомните кучета и аз смятам, че нямаме време за губене и протакане." - ще падна от смях просто.

  И кви тротоари ще правят, като не е решен проблема с паркирането. Искам да чуя какво се прави по този въпрос и по въпроса с цялостната концепция за гр. транспорт в обозримо бъдеще. 71. 71 Профил на glupakat
  glupakat
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ГЛУПЕНДЕР.ПРОСТ И ТЪП.

 72. 72 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Обещания,обещания...
  Наслушахме се на обещания,обяснения и обвиняване на предишните управници,как те са виновни за всичко.
  СТИГА!!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 73. 73 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#56] от "AzDebil":

  Хей, уважаеми господине благодаря за критиката! Макар че, изобщо не съм искал да обиждам учителите. Аз съм от поколението, което след сваляне на шапката поздравяваше УЧИТЕЛЯ. И сега когато се сетя за някои от тях бих искал да ги срещам със свалена шапка, но си отидоха от този свят-светла им памет! Но за това недоразумение, просто нямам думи! Политически боклук! А и не всички учители, все пак са най добрите граждани! И там като навсякъде има много мърша!

 74. 74 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 689 Любопитно

  Фандъкова - "трудно би си позволила София, ако не са европейските средства, съфинансирането от държавата и заемите на Европейската инвестиционна банка."
  А къде отиват парите на София ,при положение,че бюджетът на София е като този на Брюксел? Защо там стигат за състоянието на европейска столица ,а тук стигат само за кръпки тук и там?

 75. 75 Профил на kiselo_mliako
  kiselo_mliako
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Фандъчка, нищо не работиш скъпа!
  Приказки много никаква работа!
  В идеалният център на София се рушат исторически стари сгради.
  София е по-грозна от всякога.Нямам работа в центъра и рядко ходя до там, но като мина се ужасявам всеки път.Разруха като при война!!Една лъскава пешеходна Витошка, по която инвалид няма как да се придвижи.А улиците ЗАД Витошка?
  Срам ме е от чужденците!Честно!
  Изобщо откакто ГЕРБ е на власт всичко се руши!
  Може би сънуваш ,че работиш Фандъчка!
  Но истината е ОЧЕВАДНА-че нищо не правиш!

  Не е страшно да си прилеп-нещата обичайно са с главата надолу.Страшно е да си прилеп с разтройство!
 76. 76 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Неутрално

  [quote#74:"cobanmaala"]А къде отиват парите на София ,при положение,че бюджетът на София е като този на Брюксел? [/quote]

  Цвъ Цвъ, неговия човек Андрей Иванов, Боко Тиквата, Фандъчката и др. крадат в промишлени размери . В техните джобове отиват съществена част от нашите данъци

 77. 77 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  През ония години имаше кампания мразеща кучетата и по селата се ходеше от къща на къща с флоберки и КУЧЕТАТА СЕ ИЗБИВАХА по дворове, балкони, стълби. По градовете почти никой не гледаше куче. В момента в България протичат толкова много конспирации, че страната ни е беззащитна и безсилна да се справи с демагогиите на НОВИЯ РЕД.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 78. 78 Профил на Poi Nhy
  Poi Nhy
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#67] от "kollin":

  Същият като "входирам", дето го измисли физкултурникът.

 79. 79 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  С каква непосилна лекота тая се гаври с избирателите си. "Категорична съм, че на улицата глутници и агресивни кучета не трябва да има". Селската даскалица иска да убеди матряла, че ако помиярите не са на глутници, а са единаци, то тогава могат да се разхождат спокойно из столицата. Щяла да намали популацията с 50%. А останалите? Мъ ни мой така ма, Йорданке! Некадърните герболяшки миндили вън!

 80. 80 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#16] от "Dehumanizer":

  И като се замислим, тротоарите, правени преди 60 години са далеч по-читави от тези, "ремонтирани" в последните няколко...

 81. 81 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ами щом бат Бойко е преценил, че Фандъкова ще е кмет на София значи, че това е най-доброто както за града така и за страната (все пак София е сталица), другото са претенции.

 82. 82 Профил на zaharievaa
  zaharievaa
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тя ще се справи с този проблем!

 83. 83 Профил на katerinaangelova
  katerinaangelova
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Вярваме и и сме убедени, че тя може да реши кучешката напаст в София.

 84. 84 Профил на dinev83
  dinev83
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Определено ще се справи, това все пак е Фандъкова.

 85. 85 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  [quote#79:"Lemmy"]"Категорична съм, че на улицата глутници и агресивни кучета не трябва да има".[/quote]
  На (по?...)улиците НИКАКВИ кучета не трябва да има, освен такива на каишка, желателно с намордник.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 86. 86 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  срамота. толкова кухо, обидно кухо звучи на фона на проблемите, и на скорошната смърт. ама софия си я заслужава - още на първи тур бе избрана, да няма грешка.

 87. 87 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Любопитно

  [quote#82:"zaharievaa"]Тя ще се справи с този проблем! [/quote]

  [quote#84:"dinev83"]Определено ще се справи, това все пак е Фандъкова. [/quote]
  Ай' да станем прави и да поскандираме КПСС БКП ВЕЧНА ДРУЖБА, АМ?!?

  За 3 г' кметуване Фандъкова дори не е и бъзикнала проблема с бездомните кучета. А ако не беше случая с починалия професор едва ли щеше и да го споменава. Та престанете с това клакьорство по работно време, НЕуважаеми общински чиновници, а си вършете работата!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 88. 88 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#78] от "e.lady":

  Ех тези творчески натури... Напъните за нови думи явно са твърде силни ...

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 89. 89 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Весело

  Айде бе! От #81 до #84 ЧЕТИРИ последователни поста с вяра в Данчето?! Брех, от ГЕРБ трябва да са отпуснали средства предпразнично

  До коментар [#82] от "zaharievaa":
  До коментар [#83] от "katerinaangelova":
  До коментар [#84] от "dinev83":

  Ми вярвайте си, те доста хора вярват и в извънземни, ама резултат досега няма, та дерзайте!

  От четиримата само #81 се е изказал правилно, точно така трябва - щом Шефа така е казал, това е най-доброто! Както казват братушките: "Молчать и не рассуждать!" Ми така де, много сте претенциозни, бе, откъде-накъде искате да живеете в европейски град!

 90. 90 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Йорданке, оставка! Срока за почването на конкретни действия изтече. Оставка!

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 91. 91 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  Не очаквам от Фандъкова да се справи с уличните кучета.СПоред нея-залавянето и умъртвяването им нямало да реши проблема.А кое тогава ще го реши след десетилетни, безуспешни мъки за кастрация и обезпаразитяване,а сега и чипиране...бла-бла-бла...

 92. 92 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 583 Любопитно

  СкъсАхте се от работа , ей! И един завод за боклук е надигнал снага край София, ама само вий го виждате.

 93. 93 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#89] от "luda_krava":

  Тия ги има във всяка статия за Фандъчка, просто не си обърнала внимание досега. Винаги така - трите постчета заедно, през няколко минутки.

  Типично по герберски.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 94. 94 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Весело

  До коментар [#93] от "Тони!":

  Наистина, не бях обърнала внимание, ама сега като ми каза и се разрових, точно така е. И винаги именно в този ред: "zaharievaa", "katerinaangelova", "dinev83"!

  Не ги бях забелязала (май по-правилно е "не бях Я/ГО забелязала", вероятно защото и/му липсва фантазия и стил - я виж, любимката ми Мила в пост #54 как ги къдри...


 95. 95 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Фандъчката още ли е кметица?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 97. 97 Профил на lexxy
  lexxy
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ами работѝ бе Данче свикай хайки от авджии и готово !
  Народът само това чака

 98. 98 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Весело

  [quote#93:"Тони!"]Тия ги има във всяка статия за Фандъчка, просто не си обърнала внимание досега. Винаги така - трите постчета заедно, през няколко минутки.

  Типично по герберски. [/quote]

  Ха-ха, Дневник, Фандъка пише 3 ник-а

 99. 99 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1140 Разстроено

  До коментар [#95] от "boby1945":

  За съжаление, да.

 100. 100 Профил на Donix
  Donix
  Рейтинг: 531 Гневно

  След смъртта на дядото тази трябваше да е в затвора вече, а не да има наглостта да дава кухи интервюта. И през 2010 обясняваше как усърдно работят по проблема - сега й виждаме всички резултатите. Същото ще е утре, вдругиден и така до края на мандата. Само кьорфишеци за до следващите избори....

  Боян Р.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK