Найден Зеленогорски, заместник-председател на СДС: Виждам в Кунева възможност за сътрудничество

Найден Зеленогорски

© Красимир Юскеселиев

Найден ЗеленогорскиСДС и ДСБ преговарят за препотвърждаване на "Синята коалиция" за общо явяване на парламентарните избори през 2013 г. От двете партии съобщиха, че вървят към подписване на коалиционно споразумение. Заместник-председателят на СДС Найден Зеленогорски е част от преговорния екип. "Дневник" го попита докъде са преговорите с партията на Иван Костов, възможно ли е включване на други партии в съюза, както и какво е отношението на десницата към ГЕРБ и "България на гражданите" на Меглена Кунева. По същите теми "Дневник" ще разговаря и с представител на ДСБ. 


След една година са парламентарните избори. Текат преговори между СДС и ДСБ. Ще се явят ли заедно като "Синята коалиция"?
- Проведохме няколко срещи с колегите от ДСБ, както и с партньорите в "Синята коалиция" - Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия, БСДП. От СДС разговаряхме и с Българския демократичен форум. Самата идея беше в началото да преговаряме в рамките на "Синята коалиция", защото при евентуално препотвърждаване на съюза, тогава на база на съществуващо споразумение ще вземем решение заедно за евентуално разширяване. Ако коалицията ще се разширява, това не може да става само с решение на една от партиите. Трябва всички да са съгласни.


Това означава ли, че искате да избегнете ситуацията от миналите избори, в които СДС подписа споразумение с новото ОДС без съгласието на ДСБ?
- Целта е при коалиционно разширяване всички партньори да са съгласни с включването на новия партньор. Той трябва да отговаря на много изисквания. Да бъде автентично дясноцентристки ориентиран, партия с демократични устои, с потенциал. Важното е всички партньори в "Синята коалиция" да имат съгласие върху разширяването с друга политическа сила, за да се намали евентуално напрежение. Да сме съгласни, че такова решение ще доведе към добро, а не да наруши устоите на съюза.

 
Важното е всички партньори в "Синята коалиция"  да имат съгласие при присъединяването на друга политическа сила,

От ГЕРБ се определят като десни. Ако ви предложат, възможно ли е влизането в коалиция с тях за изборите?
- Ако решат да ни предложат, националният съвет на СДС, ръководството на ДСБ и останалите в "Синята коалиция" вероятно ще обсъдят предложението. Няма да коментирам нещо, което не се е случило. Факт е обаче, че в рамките на Европейската народна партия (ЕНП) членуват и СДС, и ДСБ, и ГЕРБ. Факт е, че в България ратуваме за едно дясноцентристко управление. Работим за това. В контекста на това съвсем нормално и логично е да обсъждаме всякакви предложения, включително и такова.
За мен по-важното е "Синята коалиция", ако тя бъде препотвърдена, да стане по-силна и да създаде по-добър начин на правене на политика и на преодоляване на раздвояването. В момента за съжаление има известно раздвояване. По определени теми СДС има една позиция, ДСБ - друга. Дори коментираме на различни пресконференции отношението по един или друг политически въпрос. Съвсем логично е, нормално е да се опитваме да уплътним образа и посланията. Да представим една антикризисна програма, която работи в момента, защото безспорен факт е, че СДС и представители на "Синята коалиция" са участвали в най-успешното правителство в България, което изведе страната от тежката криза през 1997 г. Смятам, че имаме и нужната подготовка, за да го направим.

 
СДС и ДСБ трябва да уплътнят образа на "Синята коалиция"

Това уплътняване може ли да доведе до сливане на СДС и ДСБ в една партия?
- На този етап не бих могъл да кажа това. Ако ще се случва нещо през следващите години, то трябва да стане по естествен път с желанието и на двете страни - и на СДС, и на ДСБ.


Има ли такова желание?
- В момента желанието е да има един по-плътен образ, за да можем да уплътним и подкрепата си. СДС и ДСБ заедно в коалицията имат сега електорален потенциал около 4% от всички избиратели, което реално е около 7%. Приблизително толкова, колкото получихме на последните парламентарни избори.


Проучванията обаче показват, че при една по-добра и по-ефективна политика на "Синята коалиция" можем да получим резултати от порядъка на 6-7% от всички избиратели. Това говори вече за 9-10-11% от гласоподавателите. Според мен това е потенциалът, към който трябва да се стремим. Той ще ни даде възможност за по-сериозно представителство в парламента и за по-добра работа на парламентарната група.


Трябва да търсим повече това, което ни обединява, а не това, което ни раздалечава. Трябва да постигнем съгласие по най-важните проблеми.


Има ли набелязани първи стъпки в тази посока?
- Първата стъпка е препотвърждаването на коалицията. Ако това не стане, очевидно е, че това не може да стане. В момента и в СДС, и в ДСБ, се работи по антикризисна програма. Факт е, че икономиката боксува. Факт е, че трябва да постигнем икономически растеж, ако искаме България да върви в една по-добра посока.

 
По огромна част от важните проблеми за страната с Кунева имаме единни становища.

Мартин Димитров извади като поука от изборите през миналата година късното започване на кампанията. Има ли план кога и как да се води кампанията за вота догодина?
- Такава нагласа има. И от СДС, и от ДСБ настояваме да вземем решението за споразумение максимално скоро. При нас на 15 май, а при тях - в края на юни. Това означава, че ще имаме почти година. Ще имаме достатъчно време да работим, за да наложим политиките си.


Смятам, че ще е нужно да се заложи на по-чести срещи с избирателите. И в големите областни центрове, и в големите населени места, за да може хората пряко да комуникират с нас като политическа сила и да получават отговори. Да има обратна връзка. Не е достатъчно една политическа сила да се изявява само в парламента и само пред медиите. Трябва да се води ежедневен пълнокръвен дебат с хората.


Ще заложите на обиколки из страната. Една друга формация - на Меглена Кунева, обикаля в момента. Как ще коментирате "придърпването" на десни лица от сдружението й, което прераства в партия?
- Мисля си, че проектът на Кунева трябва да бъде наблюдаван изключително внимателно от страна на "Синята коалиция". Лично аз виждам в този проект евентуална възможност за сътрудничество.


Това означава ли, че привиждате в "България на гражданите" коалиционен партньор?
- Това означава, че е евентуална възможност за сътрудничество. По огромна част от важните проблеми за страната ние имаме единни становища. И по отношение на европейската ориентация, и НАТО, и идеите за европеизиране на цялото общество, на всички механизми за вземане на решения за управление...


Що се отнася до това дали такова сътрудничество ще има или не, ако би имало и на какъв етап би се случило, това е въпрос, който предстои. Все пак все още не е създадена партия, с която Кунева да участва в изборите.


От думите ви се разбира, че очаквате проектът на Кунева да е десен.
- Не аз ще го определя. Ще го определи програмата на бъдещата политическа сила. Смятам, че това ще бъде един центристко-десен проект. Съществува възможност за потенциално сътрудничество.

 
Не изключено и в България, както стана във Франция и Гърция, да се появят крайно леви и крайно десни партии, които да събират доверие с антиевропейски тези.

Какво е отношението на СДС към ГЕРБ? Каква опозиция сте?
- "Синята коалиция" има едно принципно отношение към ГЕРБ. Подкрепяме всички добри решения за страната. Смятам, че сме го показвали нееднократно. При движение в негативна посока, сме ги критикували по различни теми. Принципната политика продължава и най-вероятно ще продължи до края на мандата.


Изборите във Франция и Гърция изведоха на преден план крайни формации. Възможно ли подобно развитие и у нас?
- Има и крайно леви, и крайно десни политически проекти, които правят пробиви и в Гърция, и във Франция. Този сценарий също е възможен в България. "Синята коалиция" много пъти е правила предложения към мнозинството в парламента и към правителството за реализирането на антикризисни мерки. Те биха довели до подобряване на финансовото състояние в страната и евентуално биха пречели да се реализират подобни проекти у нас.


Допускам възможността на следващите парламентарни избори да се появят нови политически субекти, включително и крайно леви, и крайно десни. Те биха могли да се опитат на базата на съществуващите проблеми в икономиката да формулират някакви антиевропейски тези, с които да печелят подкрепа. Виждате, че в Гърция подкрепата идва точно така.


В събота очаквайте интервю със заместник-председателя на ДСБ Радан Кънев, който е в преговорния екип за препотвърждаването на "Синята коалиция" за парламентарните избори.

Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на at.kaan
  at.kaan
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Това означава, че е евентуална възможност за сътрудничество. По огромна част от важните проблеми за страната ние имаме единни становища


  Текат ли ви лигите за власт?! Ветропоказатели!!!!

  http://youtu.be/yPsUxLLeV1E
 2. 2 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно  - ГАРАНТИРАНО от СДС !!!  чрез ДС на БСП и ДС на ДПС.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 3. 3 Профил на Shlosera
  Shlosera
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Ясна работата, Кунева се оказва спасение за всички остатъци от старите десни партии в България!
  Точно пък тази госпожа, т.нар. "успешен еврокомисар", моята прогноза, е че ще събере достатъчно гласове да влезе в парламента, ще престои там един мандат, ще влезе в коалиция с ГЕРБ и веднага след последващите избори ще се върне на работа в банката в която работеше в чужбина... този филм сме го гледали вече...

 4. 4 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Поредно PR материалче за г-жа Кунева, която следва да се привиди на десномислещите хора като новата спасителка.

  Г-н Марчев, господа и дами журналисти от "Дневник", на толкова наивни ли ви изглеждаме?

 5. 5 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#3] от "Shlosera":
  Кунева ще вземе най-малко 15 % и ще се коалира най-напред с ДПС и БСП. Това е планът и смисълът на заниманието: 3 коалиция reloaded.
  Костов навремето анатемоса НАДСВ, после подкрепи ГЕРБ, сега отива и към подкрепа на Кунева, нещо май на лична основа е била цялата работа.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 6. 6 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Вижда възможност да крадат заедно.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 7. 7 Профил на anzug
  anzug
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Вие се обединявайте с Кунева, пък после се чудете защо ви се топи електората.

 8. 8 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Треперите ли, треперите ли чалгаджии!?!?

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Весело

  До коментар [#9] от "barcelonski":
  И от "квадратния" на 1 ви член от конституцията за ръководната роля на БКП - Пръмови.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 11. 11 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всяка коалиция е добра, стига да паднат тиквите....

 12. 12 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Този джетълмен да внимава да попълни папирите на СДС за изборите както трябва, за да не се окаже коалицията извън Парламента ... както самият той на изборите за кмет на Плевен .....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 13. 13 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Любопитно

  [quote#10:"Gouverneur général"]1 ви член[/quote]
  През 1971 г. в новата Конституция се добавя т.нар. „член 1“, който узаконява БКП като единствената управляваща „ръководна сила в обществото и държавата“.
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 14. 14 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1291 Весело

  Найден Зеленогорски, заместник-председател на СДС: Виждам в Кунева възможност за сътрудничество

  Не възможност за сътрудничество, а последен шанс за влизане в следващия парламент. В името на тази "дясна идея", не бих се учудил, ако някой ден видите възможност за сътрудничество и с младежите и девойките от Позитано 20.

  /не се чете/
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Добро движение, ще доведе до мана по тиквите...

 17. 17 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  "Смятам, че това ще бъде един центристко-десен проект. Съществува възможност за потенциално сътрудничество''


  комунистическа снаха и дясно-центристки проект голям майтап! и за какво сътрудничество ми говори найденчо, при положение, че ходещата-реклама-на-пластината-хирургия им взе половината депутати?

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 18. 18 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Сами ще си влезем в Парламента! Вашите прокоби ги слушаме вече 12 години...

 19. 19 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 718 Весело

  Само аз ли виждам как тънко си прави майтап с въпросното мегленче - ще видим, евентуално, то няма такава партия, ще ги видим,ще обсъдим с другите, ще преценим... Къде го видяхте да каже - "да с тях сме " Стила е същия като когато се видиш с далечен познат - ще ти се обадя тия дни, евентуално нещо да измислим да се видим... Доста подвеждащо заглавие, Дневник

  Eff U Greta
 20. 20 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да, по-добро е от камунистически пъдарин начело на държавата...

 21. 21 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 930 Неутрално

  НАЙ ЗЕЛ е много жалък :(

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Станишев е шеф на Еврокоминтерна, Кунева е бивш комисар с подкрепа на Барозо, от тук идват най-малко 25-30 % + 10-12 % от ДПС и ей ти я на Тройната. Матряла няма начин да не се подхлъзне по европейската карта на първите двама.
  Това означава реактивация на Белене. Последствията ще бъдат катастрофални.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 23. 23 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Къде Зеленогорски ги вижда тия 7% за СК на изборите догодина?!
  Така наречените малки партньори в СК - Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия, БСДП и пр., са един файтон нечистоплътни кариеристи, преминали през какви ли не формации. В Синята коалиция не разбраха ли, че тези партийки-фантоми само отнемат гласове, и не принасят никаква полза за подобряване на имиджа на коалицията?!

 24. 24 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Е ти ни видя ли, колко гласове донесоха другите „десни“ на Президентските!!?? Колкото сме -толкова!

 25. 25 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако трябва и Белене ще построим, но първо ще свалим Тиквата!!!

 26. 26 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  доста ще се закопаете, бих казал дозакопаете, ако се коалират ес Кунева, та тя е предател и нищоправец

 27. 27 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Зеленогорски ми е много неприятен и е тръгнал по лош път - Меглена Кунева. Тази пошла женичка продължава да манипулира общественото мнение в своя полза, но до изборите рейтингът и ще е приключил! Тя не заслужава определено да участва в политическия живот на страната.

 28. 28 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Кунева е лош избор, това е зле

 29. 29 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Къде сме говорили за коалиция! Говорим за общи действия! И те ще са насочени към сваляне на Тиквата от Националния ефир, на първо време!

 30. 30 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  СДС и ДСБ приподписват отново. Че този брак беше ли консумиран изобщо?! Явиха се "булката" и "младоженеца" на избори и ги употребиха други. Голямо "употребяване" падна. Сега какво, аджеба, целят? Апетитът идва с яденето май!?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 31. 31 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1348 Весело

  [quote#17:"Милен"]комунистческа снаха и дясно-центристки проект[/quote]

  Па по-добре звучи "снаха" от милиционер-комунист у ЕНП.
  Кунева не е била член на БКП, а у "дясната" ГЕРБ - комунист до милиционер и обратно...

  Ecrasez l’infâme
 32. 32 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Общи действия означава да пресечем възможността, Тиквата да направи ново правителство на малцинството. Това е най-важната задача. В такива условия, много лесно ще ви лъсне некадърността...

 33. 33 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Кой ни е употребил!?? Да не би да ни бъркаш с Атака!!?!?!

 34. 34 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#25] от "00222":

  Не ви ли е срам?! Не сте си правили психопреглед вече 67 години. Съвсем се запуснахте, другарю. Ще ви изгоним от блока, от мазето и от "Клуб на ударника". И ще ви турнем будьоновка на главата. А, вие вече си имате...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 35. 35 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#22] от "СДС":

  долу-горе на същия принцип платените соц. агенции на кунева определят рейтинга и и после го обявяват публично в медиите

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 36. 36 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Срам ме е! Срам ме е от съществата около мен!

 37. 38 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#36] от "00222":

  Изплувайте от дупката на клекалото и се нанесете в бидето. Така ще направите качествен скок.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 38. 39 Профил на Alexx
  Alexx
  Рейтинг: 470 Неутрално

  От Кунева трябва да се бяга както дяволът бяга от тамян. Тази жена с изкусните си интриги и машинации е способна да създаде политически апокалипсис.

 39. 40 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#32] от "00222":

  човече, ти явно си или на 100, или си страшно заблуден, стига си ни пробутвал скапани комуняги, дето са милионери с хотели и кво ли не - само за сведение щше ти кажа, че областният лидер на БСП в моя град е милионер, който притежава хотели - какъв социалист е това,. или Серго, дето няма един работен ден, или Гоце агента - бегай с теиз далече

 40. 41 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  а Кунева е проект на всичко мазно и тъмно

 41. 42 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Запазена марка на родните политици.Коалиция на всяка цена без оглед на идеи,важното е да се докопа кокала.Няма да я бъде тая България просто няма надежда.

 42. 43 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Разстроено

  Не съм вярвала, че някога сините ще се коалират с това подобие на политик, Меглена Кунева. Няма такова падение! Какво ги омагьоса тази магарица, та всички ги дърпа към полата си?! Аз разбирам, че вече са по-ниски от тревата от към електорат, но някак си тяхното съживяване трябваше да е самостоятелно, а не под крилото на Куневица и респективно под диктатурата на някой олигарси и монополисти искащи неистово да се докоснат до властта...

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 43. 44 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#42:"exit13"]
  Запазена марка на родните политици.Коалиция на всяка цена без оглед на идеи,важното е да се докопа кокала.Няма да я бъде тая България просто няма надежда.[/quote]

  Разбираем е гербаджийския страх, но къде видя да говорим за коалиция с Кунева!?? Къде!??

 44. 45 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#43:"monika_"]
  Не съм вярвала, че някога сините ще се коалират с това подобие на политик, Меглена Кунева. Няма такова падение![/quote]

  Хайде и теб да попитам същото! Съвсем се попикахте от страх!

 45. 46 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#44] от "00222":

  ей, комуне, бегай

 46. 47 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#40:"iliope4enia"]само за сведение щше ти кажа, че областният лидер на БСП в моя град е милионер, който притежава хотели - какъв социалист е това,[/quote]

  По-богат ли е от премиершата!??

 47. 48 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#46:"iliope4enia"]ей, комуне, бегай[/quote]


  Лапе, скрий се някъде! Комуне ще викаш на този дето носеше ибрика на бай Тодър!

 48. 49 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Комунистическата снаха се е засилила да узурпира властта в държавата, ама и тя като царя ще излезе просто една еднодневка. Пък и аз честно не мисля, че нещо е направила за българския народ, докато се подвизаваше като Еврокомисар. Само доката боклуците по българските супермаркети, та да им ядем консервантите...

 49. 50 Профил на iliope4enia
  iliope4enia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  стига с тия комуняги бе, какво ни ги дуреш, виж, че си само ти, никой друг не ги харесва

 50. 51 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#50:"iliope4enia"]
  стига с тия комуняги бе, какво ни ги дуреш, виж, че си само ти, никой друг не ги харесва
  [/quote]


  И аз не ги харесвам, но повече на харесвам вас!!!!

 51. 52 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#49:"nochkopenev"]
  Комунистическата снаха се е засилила да узурпира властта в държавата, ама и тя като царя ще излезе просто една еднодневка.[/quote]


  Прав си, но как кореспондира това твое възмущение с гласа,който си дал за Тиквата... Така поне предполагам!

 52. 53 Профил на vesel
  vesel
  Рейтинг: 367 Неутрално
 53. 54 Профил на pipistrella
  pipistrella
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Сините действително са много изпаднали, но чак пък толкова да си продадат душите на червената Кунева, която мина през всички цветове на дъгата и винаги ще си остане зле лансирана издънка на номенклатурата, която гони единствено личния си интерес и създава комфортна среда за отбрани граждани.

 54. 55 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#45] от "00222":

  Директно ти отговарям: "Лично аз виждам в този проект евентуална възможност за сътрудничество." /отговор на Зеленогорски/

  Ето тука ВИДЯХ.

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 55. 56 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Сътрудничество не означава Коалиция!

 56. 57 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#53:"vesel"]
  Нагаждачи![/quote]


  Не сме! Доказахме го 2001! Такива като теб също се доказа щи за матрял са през 2001!!!

 57. 58 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  Гербаджии, бързо си пуснете Хр. Ботев! Там д-р Михайлов на живо ви лекува!

 58. 59 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#4] от "Читател":
  [quote#4:"Читател"]Г-н Марчев, господа и дами журналисти от "Дневник", на толкова наивни ли ви изглеждаме? [/quote]

  Като гледам как гласува съвкупният български народ - всеки път за поредния месия, мисля, че - да.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 59. 60 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Найдене за евентуални партньори в управлението се говори след изборите. В началото сме на изборна кампания което означава че Кунва и ГЕРБ са ти политически противници. И още по лошо че това са политическите ти противници които дърпат от твоя - десния електорат. Откъде накъде Кунева ще представлява автентичните десни на България . После се чудите защо СДС се топи като пролетен сняг.Караш десномислещите хора да подкрепят Кунева това е политическо безумие и предателство спрямо автентичните десни.

 60. 61 Профил на мрачен интелектуалец
  мрачен интелектуалец
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#56] от "00222":

  означава коалиция, само че неформална! не се прави на луд!

 61. 62 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Много сте ревниви, бре! Много!

 62. 63 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#61:"svoboden_udar"]означава коалиция, само че неформална! не се прави на луд!
  [/quote]


  Означава изолация и озъптяване на гербаджийския гьонсуратлък! Това ви плаши! Щото в момента в който в политиката се заговори с нормален тон, вашата простотия ще стане излишна!

 63. 64 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#57] от "00222":

  Какви гербаджий бе? Малцинството, което ще гласува за Кунева ЕВЕНТУАЛНО, ако влезе в парламента, ще се състои от хора, които са прочели точно САМО една книга и би било късмет, ако това е телефонния указател....

  Кунева беше мадам "Yes" при затварянето на блоковете в Козлодуй, а после стана член на борда на директорите на френска банка, лобирала за това. Тя договори заробващи условия в договора за присъединяване към ЕС, тя излъга избирателите си за европарламента, но плещи сладки приказки за гражданите на България. Само че тя утре ще се сговори с когото й е удобно, а "люспите" напуснали партиите си, ще са барабар с нея. Тя е и единственият еврокомисар, който напуска партията, която го е издигнала. Това определено не се приема положително в европейските партийни централи и в политическите групи - не се приема добре и от нас, гласоподавателите!

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 64. 65 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много грешни изводи си правят някои хора за Меглена Кунева. Тази жена е склонна да забие нож в гърба на българите, като се коалира с БСП и ДПС след края на изборите догодина. Не се заблуждавайте в това, че обявява десните си намерения, защото много бързо може да промени позицията си. Така тя би се превърнала в поредната неоправдана надежда в политиката. Хората взеха да се усещат вече накъде отиват работите и догодина тя едва ли ще събере дори заветните 4%, които да я вкарат в парламента.

 65. 66 Профил на el_sofia
  el_sofia
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#63] от "00222":  Сериозно ли мислиш, че Зеленогорски, който завърши ВИИ "К. Маркс" по линия на Рабфак е заплаха ?

 66. 67 Профил на kalina_v
  kalina_v
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Отношенията на сините и Кунева все повече наподобява Стокхолмския синдром - колкото повече членове и вот от тях измъква бившата еврокомисарка, толкова по-ясни са декларациите за тяхната подкрепа. Вярно, че медийните империи, които стоят зад балона България на гражданите (все още не е ясно кои точно), правят партията й да изглежда все по-привлекателна, но и сините без идеи и реална активност са обречени на предизвестена смърт, от която лешояди като Кунева вече се възползват.

 67. 68 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Само един въпрос! На последните избори за кого си гласувала! И на „ония“, през 2001...

 68. 69 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#66:"el_sofia"]Сериозно ли мислиш, че Зеленогорски, който завърши ВИИ "К. Маркс" по линия на Рабфак е заплаха ?
  [/quote]


  Не, но ви е страх да загубите мнозинството си! В опозиция ще умрете за по-малко от 2 години...

 69. 70 Профил на yanko.velev
  yanko.velev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Съжалявам да прочета, че Зеленогорски подкрепя Кунева - самата Кунева няма ясна ориентация и според мен няма да търси реално дясното пространство. Найден малко поизбърза!

 70. 71 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И точно това ще направим! В следващият Парламент ще сте сами или поне ще направите компромиси с отвращение и това ще ви ерозира като явление в политиката... Копие сте на НДСВ...

 71. 72 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#70:"yanko.velev"]
  Съжалявам да прочета, че Зеленогорски подкрепя Кунева [/quote]


  Не, не съжаляваш! С удоволствие правиш манипулативен извод!

 72. 73 Профил на el_sofia
  el_sofia
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#69] от "00222":


  На знам кои сме ние, които ще загубим мнозинството си. Аз съм само един, който си изказва мнението.
  Друг е въпроса, че ставаш смешен с приказките за ония и тия, след като БКП управлява вече 68 години. Просто са налице радзни формации на един отбор - ГЕРБ, СДС и т.н. Та какво принципно отличава Зеленогорски от Цветанов ? Интересно как Зеленогорски беше шеф на пощата в Плевен от 1992 г. до 1997 г. ? По времето на Беров и Виденов ?! Нали е антикомунист.

 73. 74 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#73:"el_sofia"]На знам кои сме ние, които ще загубим мнозинството си. Аз съм само един, който си изказва мнението. [/quote]


  Да, знаем ви тези, дето никога не си признавате от кои сте. Помним ви как заклахте България 2001!

 74. 75 Профил на el_sofia
  el_sofia
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#74:"00222"]Помним ви как заклахте България 2001! [/quote]

  Кои са тия ? Дето биха дузпата на един преподавател по политическа икономия ли ? Ами много добре направиха. След като го изритаха България влезе в НАТО и подписа договор за присъединяване към ЕС.

 75. 76 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Започна политическия алъш-вериш...
  Разпределяне на територии,влияние..
  Кой ти мисли за народа.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 76. 77 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  Знаех,че си от матряла...

 77. 78 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  Вие, матряла, гласувал и подкрепял най-безпринципните коалици, днес сте ни съдници....

 78. 79 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#78] от "00222":

  Много си наспамил бря?! ) Кунева на парче ли ти плаща или на бройка??

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 79. 80 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  До коментар [#63] от "00222":
  „Щото в момента в който в политиката се заговори с нормален тон, вашата простотия ще стане излишна!“

  Докато от политика си пълнят гушката хора, които само говорят, дори простотията (ако е действуваща), върши работа, която хората оценяват! В неразбирането на тази проста истина се крие трагедията на алабалистите от всички отиващи си партии!

 80. 81 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Както се вижда няма алтернатива на Бойко,а това не знам дали е по малкото зло.

 81. 82 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#75] от "el_sofia":

  Не си наред с главата......... Тоя преподавател ни вкара и в НАТО, и в ЕС......

 82. 83 Профил на vance
  vance
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Пак ще трябва да се избира между ГЕРБ и тройната коалиция май... хвани единия, удари другия. Ще си тъпчем на едно място и следващите 5 години.

 83. 84 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#81:"bta"]Както се вижда няма алтернатива на Бойко,а това не знам дали е по малкото зло. [/quote]
  Чак не мога да повярвам на очите си......... Този път ще се съглася с теб....... Това е най-голямото зло в момента, което - като нищо, предвид матряла - ще му донесе още един мандат...... Разбира се, че в коалиция с Пръмова - та нали и ГЕРБ е комунистическа режисура..... А БСП ще се посниши още малко и те така.....

 84. 85 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Един съвет от мен - ако ще има пак Синя Коалиция, този път лицата да не са Мартин Димитров и Иван Костов, а де се избере демократично трето лице за Председател на Коалицията и той да бъде водещото. Така ще се намалят негативите на Костов и Мартин към електората на съответно на СДС и ДСБ, защото със случките около последните избори много хора от тези партии вече НЕ ИСКАТ такава коалиция. Така че едно трето лице да води коалицията ще бъде нужният обединител

 85. 86 Профил на boyan_vakev
  boyan_vakev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не може да й се отрече на Кунева, че е действа доста пресметливо и хитро. Легитимирайки се като дясна, заедно с всички амбициозни сини дезертьори би могла да обере солиден вот. Нищо, че държи цялата си политическа кариера на червените, включително и най-забележителната част от творческата и биография - мандатът й като еврокомисар, за който бе номинирана от Сергей Станишев, а сега се обявява срещу БСП. Всичко в името на личния интерес!

 86. 87 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#48] от "00222":
  Ти с "матряла" не можеш се пребори !

 87. 88 Профил на Георги Марчев
  Георги Марчев
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#4] от "Читател":

  Знам, че е по-лесно журналистите да са виновни. А защо не се опитате да помислите над казаното от интервюирания. Не аз съм казал думите. А прочетете и въпроса за отношението към ГЕРБ. И на ГЕРБ ли съм пиар, може би и на десните...

 88. 89 Профил на yanko.velev
  yanko.velev
  Рейтинг: 367 Разстроено

  До коментар [#72] от "00222":

  Кого и в каква посока манипулирам според теб?

 89. 90 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#79:"monika_"]Много си наспамил бря?! ) Кунева на парче ли ти плаща или на бройка?? [/quote]


  Плаща ми, на тиква...

 90. 91 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Политическите фантазии са голяма сила в политическото мислене на нашенските пишман десни. Щяло да има разширяване и с кого...с партиики файтони. Нашенските пишман демократи дотам я докараха, та да се страхуват, че няма да влезнат в следващия парламент. И ако това не е пълна политическа некадърност, здраве му кажи!

 91. 92 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#70:"yanko.velev"]Съжалявам да прочета, че Зеленогорски подкрепя Кунева[/quote]


  Ето това ти изречение е манипулация... Демек съчувстваш на СК... Но какви са гадове, да подкрепят Кунева! Което пък е абсолютна,нагла манипулация.... Не лъжа, а манипулация...

 92. 93 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#91:"reakzioner"]Нашенские пишман демократи дотам я докараха, та да се страхуват, че няма да влезнат в следващия парламент. [/quote]


  Истината е друга! Страхуват се тези, които не ни искат в следващия Парламент. Това им е мечтата вече 12 години. Може да сме с 10 човека, но и от това ви е страх!Щото все пак сме някаква гаранция за принципност последователност... Ако не нашите избраници, то поне ние които ги пращаме и ви се налага да се съобразявате с това (скърцайки със зъби)... Нас ни има, свиквайте с тази мисъл...

 93. 94 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#93] от "00222":

  Самозалъгването и матросовщината и те са голяма сила. Никой не се интересува, камо ли страхува, от маргинални партиики, без всякаква възможност да влияят на вземането на политическите решения!

 94. 95 Профил на el_sofia
  el_sofia
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#82] от "rosko1306":

  Май доста си пил. Я провери докога тоя беше премиер и кога България стана член на НАТО и кога подписа договора с ЕС.

 95. 96 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#94:"reakzioner"]Самозалъването и матросовщината и те са голяма сила. Никой не се интересува, камо ли страхува, от маргинални партиики, без всякаква възможност да влияят на вземането на политическите решения!
  [/quote]


  Фактът, че си си направил труда да го отбележиш говори обратното. Истерията по медиите в последните дни, също!

 96. 97 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#96] от "00222":

  Единствената причина да обръщам внимание на т.н. десни е, първо фактът, че съм им бивш и избирател и второ смехотворната диспропорция между приказки и реалност!

 97. 98 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#95] от "el_sofia":

  Абе, комуне, кой подаде молбите за членство, бе? Виденов ли? Комунистите до последно не искаха, та се взе решение - за да се спазят сроковете - служебното правителство да го направи.

  Или НАТО и ЕС са заслуга на царя и серГей?

  Тва късата политическа памет е пагубна за народа! Ние сме пълното доказателство за това!

 98. 99 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да, такива като теб винаги са с „реалността“! Днес да с в реалността се иска да си матрял...

 99. 100 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK