Радан Кънев, зам.-председател на ДСБ: Ако Кунева говори страхливо, не може да се сближаваме с нея

Радан Кънев

© Красимир Юскеселиев

Радан КъневСДС и ДСБ преговарят за препотвърждаване на "Синята коалиция" за общо явяване на парламентарните избори през 2013 г. От двете партии съобщиха, че вървят към подписване на коалиционно споразумение. Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев е част от преговорния екип. "Дневник" го попита докъде са преговорите с партията на Мартин Димитров, възможно ли е включване на други партии в съюза, както и какво е отношението на десницата към ГЕРБ и "България на гражданите" на Меглена Кунева.


На същите теми ден по-рано беше и интервюто със зам.-председателя на СДС Найден Зеленогорски.

След една година са парламентарните избори. Текат преговори между СДС и ДСБ. Ще се явите ли заедно като "Синята коалиция"?
- Преговорите вече приключиха. Преговорните групи са подготвили проект за споразумение. Надявам се, че в СДС мнозинството от хората ще приемат този вариант на сътрудничество на 15 май, когато ще има заседание на ръководството. На 30 юни ДСБ има насрочено национално събрание на партията, на което ще вземем решение за коалиционната политика, независимо какво е решило СДС.


Има ли разговори за включването на други партии в "Синята коалиция"?
- Няма такива разговори засега в ДСБ.
Възможно ли е сливане на СДС и ДСБ в една партия?
- Вярно е, че в двете партии има хора, които искат това нещо. Чуха се гласове, които искат това. Много хора не искат нестабилност в коалицията и виждат решението в някакъв вид федеративен субект. Няма да скрия, че в дългосрочен план съм един от тези хора. Според мен начинът, по който беше сформирана коалицията единствено за парламентарните избори през 2009 г., беше бомба със закъснител. Тя избухна на местния и на президентския вот.


Виждах как проблемът зрее между двата вида избори. По тази причина публично на националното събрание на ДСБ и на други затворени форуми съм казвал, че такъв тип коалиция не е добро решение, че е нужно още сега коалицията да бъде много по-интегрирана. Коалицията трябва да бъде общ политически субект с общи ценности, в който естествено съществуват две отделни партии, които имат своите различни позиции не по един или два въпроса.

 
Начинът, по който беше сформирана "Синята коалиция" единствено за парламентарните избори през 2009 г. , беше бомба със закъснител.

Знам, че двете партии не са готови за обединителен процес. Това, което казва депутатът от СДС Михаил Михайлов - че трябва утре да започнем обединителен процес, би било бутафория. Двете партии не са готови. Има достатъчно чисто идейни различия, а не просто лични проблеми в един или друг град. Че трябва още сега коалицията да бъде по-стегната, по-обвързваща, отколкото беше до момента, и че би било добре след едни хубави резултати на парламентарните избори тази тенденция да се засили, е мое убеждение. Мисля си, че е безспорно убеждение на хора и от СДС, и от ДСБ.


Мартин Димитров извади като поука от изборите през миналата година късното започване на кампанията. Има ли план кога и как да се води кампанията за вота догодина?
- Историята на съюзите между СДС и ДСБ е почти толкова дълга, колкото историята на разделението. За мен това е по-различна тема, отколкото за мнозина други. Не съм бил член на СДС и не съм се занимавал с политика в епохата преди разделението. Едно от общите неща на коалициите през годините беше, че коалиционните споразумения бяха подписвани в последния момент, често пъти и кандидатът ставаше известен в последния момент. Той няма време за кампания, не може да бъде разпознат. Има и друг парадокс - има много места в България с високи резултати за десницата, където не сме били заедно.


Така се пораждат твърденията, че отделно сме по-силни. Това обаче въобще не е вярно. Вярно е това, че трябва да имаме време, да изберем безспорна фигура, която не е плод на компромис сама по себе си, силен политик, издигнат с обща воля.


Коалицията трябва да се създаде една година преди изборите. Да отмине неизбежното напрежение на водачите на листи. Това напрежение не е междупартийно, а вътре във всяка партия. Трябва да се даде достатъчно време, включително на кандидатите за народни представители, да развият личните си качества и регионалните си приоритети. Така цялата коалиция да се наложи. За разлика от политически опоненти, ние стъпваме на политически послания.

 
В решенията на един кръг от хора да променят партията си също няма изненада.

Как ще коментирате "придърпването" на десни лица от проекта на Меглена Кунева "България на гражданите", който прераства в партия?
- Съвсем нормално е. Всеки, който е бил в ДСБ, и познава нивото на политическия дебат в партията, не може да бъде изненадан от това, че други политически фракции се домогват до експертизата, до опита, до посланията на ДСБ, а и на СДС. Този натиск по-скоро идва от ГЕРБ, а не от формацията Меглена Кунева. Тук няма изненада.


В решенията на един кръг от хора да променят партията си също няма изненада. За мен по-скоро неприятна изненада е моментът, в който смениха партията си. Те изведнъж загубиха патоса за силни силни политически послания, които имаха в ДСБ. Оправдаха напускането си с липсата на достатъчно ясна политика, а по-аморфно политическо формирование от зачеващата партия на Кунева в момента няма. И това е тъжно.


Защо?
- Защото колкото повече партии вървят по линията на политическата безличност, толкова по-голям е шансът тя да се наложи. Много е глупаво да стоим и да злорадстваме, че това е поредната партия без икономически послания. Ако всички партии, както се очертава, са без икономически послания, много ми е трудно да си представя как точно политическото лидерство ще помогне за излизане от кризата.


Къде поставяте проекта на Кунева?
- Много смешен разговор, в който Кунева и кръга около нея изглежда се вкарва сам. Да си говорят дали са десни или център. Ако са десни, дали са автентични и дали са по-автентични от ДСБ и СДС.


На първо място - това не говори абсолютно нищо на избирателите. Няма как да очакват, че българските граждани ще тръгнат да правят своя избор според това дали някой е автентично десен или не. Така че за мен какъв етикет си слагат тези хора няма никакво значение.


Те имат две неща - политическа история зад гърба си, която се олицетворява от Меглена Кунева и Даниел Вълчев, и политически послания пред себе си, които за момента не ги идентифицират никъде. За съжаление, всичко, което са казали до момента, е че са "десен център" или "дясно", което се използва от Вълчев. Всичко друго може да бъде подписано от всяка партия в България и това важи за мнозина.

 
Ако Кунева заговори смело, както говорим ние, е възможно сближаване.

Възможно ли е сближаване на ДСБ с Кунева?
- Сближаване винаги е възможно. Голямото ми опасение е дали бъдещата партия на Кунева действително ще залитне по тази проектна идентичност. Преживял съм периода, в който ДСБ го направи - разсъждаваше за себе си като за проект, а не като за дългосрочен политически субект, зад който стоят избиратели и който има трайни идеи, непроменящи се от конюнктурата. Трябва да видим и какви са били позициите на Кунева в близкото минало, защото - макар и зад гърба ни, това е важно.


Трябва да видим и какви са нейните позиции по големите въпроси на близкото ни бъдеще, а те са големи. Каква икономическа, социална, европейска политика ще провежда България. По тези въпроси може да се говори само по два начина - смело или страхливо. Тук ляв и десен подход тук няма. Кунева в момента дава знаци, че ще говори страхливо, а ние категорично ще говорим смело. Ако тези тенденции продължат, мисля, че няма да има сближаване. Ако заговори смело, както говорим ние, всичко е възможно естествено.


Какво е отношението на ДСБ към ГЕРБ?
- Ясно е, че никой съществен политически субект преди изборите няма да прави специални политически коалиции. ГЕРБ ще участват самостоятелно, БСП в тяхната форма, в която не знаем имената на другите партии в съюза, ДПС ще са сами, Кунева заяви същото, ДСБ и СДС са на път да доразвият начина, по който са се явили на предишните избори.


Отношенията на ГЕРБ и "Синята коалиция" се определят от икономическата политика на ГЕРБ, политиката им по отношение на вътрешната сигурност и правата на гражданите и на това по какъв начин ГЕРБ се отнася към представителите на "Синята коалиция" в местата власт. Ако тръгнем отзад напред, виждам, че кметовете на СДС и на ДСБ са първостепенен враг на ГЕРБ.


В сферата на личната сигурност политиката на ГЕРБ е много лоша и още се влошава. Те не могат да се справят с престъпността. Битовата престъпност е проблем, който лавинообразно се влошава и при сегашното управление. Показаха, че опитите за справяне с организираната престъпност са единствено публични акции без всякакво съдържание. Положението по отношение на разделение на властите и индивидуалните права се влошава постоянно.


Остава големият въпрос за всяко политическо действие, което важи не само тук, но и в Европа като цяло - това е икономиката в широкия й аспект - финанси, решения в здравната политика, икономическа и индустриална политика. По всички тези теми Бойко Борисов и цялото му правителство предпочитат да не се говори. Най-важното в политиката при ГЕРБ е скрито, за да не се види, че няма такава политика.

 
В сферата на социалната политика ГЕРБ продължи модела на Масларова и дори положението се влоши многократно.

Към всичко това влизат и постоянните публични изяви на Симеон Дянков, който твърди, че харчи по-малко пари от предшествениците си, а цифрите показват обратното. ГЕРБ просто не говорят. В момента, в който започне да се говори за политика, те започват да питат защо биете негрите и да разправят истории от преди 6 или 12 години.


В може би най-тежката сфера - здравеопазването, смяната на четирима министри за три години е емпирично доказателство, че няма политика. Не може и да има, без един човек да поеме отговорност за малко по-дълго време. В сферата на социалната политика няма и една крачка напред. Един много лош модел - на Масларова, се влоши многократно. Наблюдаваме политическа безпомощност, бездействие и отказ от политика. Няма как дори да си помисли трезвомислещ човек да подкрепи подобно поведение в положението, в което България и Европа се намират, и в положението на съседните Гърция и Румъния, където икономическата криза стана и политическа.


Изборите във Франция и Гърция изведоха на преден план крайни формации. Възможно ли подобно развитие и у нас?
- Вкарването на Франция и Гърция в един кюп е много порочно, макар че много сериозни издания го направиха, защото звучи интересно. Нищо особено не се случи във Франция, включително шарените резултати на първия тур на президентските избори. Това е правилото, а не изключението, защото това се е случвало и в миналото.


В Гърция виждаме една десетилетна политическа система напълно срината и разтурена. Куп нови играчи в парламента. Партии, които преди сами са сформирали правителство, а сега нямат мнозинство. Дали е възможно на изборите, които предстоят в България, да видим гръцки сценарий с водеща роля на радикални парти? Мисля, че не е възможно. Надявам се, че не е възможно. По всичко личи, че няма такива радикални настроения и голяма част от хората ще се доверят на днешните големи партии.

Коментари (202)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gerjik
  gerjik
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Тия са бита карта вече

 2. 2 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Гладна кокошка просо сънува. Време е да се хващат на работа, на строежите има недостиг от работна ръка.

  In debt we trust
 3. 3 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Партията на Кунева е просто spin-off на НДСВ, което умря окончателно. Има голяма символика в сградата на Земеделско знаме, където са сега царедворците - там е като гробище за слонове и мъртвородени проекти. Аз очаквах от Милен Велчев да се опита да облече в повече политика някои свои иконономически лостове, но той явно се е отказал...

  low riders team
 4. 4 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Цялото интервю е едно празнословие и замазване на жестоката истина! Двете "партии" вървят към кота нула!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 5. 5 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  ...............Надявам се, че в СДС мнозинството от хората ще приемат този вариант на сътрудничество на 15 май, когато ще има заседание на ръководството. На 30 юни ДСБ има насрочено национално събрание на партията, на което ще вземем решение за коалиционната политика, независимо какво е решило СДС............................

  ДСБ + сдс продадено от ЮДА е крайно лоша комбинация на нас, живялите по онова време. КРАЙ с гласуването за тях.
  Политическата проституция за разлика от неполитическата не я харесваме меко казано. Затова ТЕЗИ ще правят фелацио след изборите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 6. 6 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Радане,всяко сближаване с герб е гибелно за дсб.Ментето герб трябва да се вкара в дупка.

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2827 Неутрално

  "Герб не говорят по важните въпроси ,Кунева е страхлива"Това е важното от статията.А защо е така ? ами защото са троекти на олигарсите!Без идеи!Само за заблуда ,че са десни!Пръмова си е комунистка,а за боце да не говорим...Мислете като гласувате!

 8. 8 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#2] от "Dollar Akbar":

  + ама не разбрах само къде видя строежи?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 9. 9 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#6] от "andimo":

  ГЕРБ няма как да бъде заобиколен.
  Гледаш статистиката и тогава мислиш.
  Това е положението.
  Въпроса на въпросите е, че тези си правят полит. харакири с общата партия, за която е знайно, че юда димитров я продаде.
  Зеленогорски пък се кани да влиза в коалиция с пръмовица.

  Познай кой е големият печеливш от цялата история.

  малък жокер - същите тези, дето най-много мразиш във Фейса и тук.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 10. 10 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Частната партия на Командира вече на командно дишане?

  Търчат като хлебарки насам натам и търсят с кой да се съюзят, за да не потънат в небитието!!!

  Че той костов е умрял преди 11 години, бре!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 11. 11 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Като гледам колко бързо са се включили оплювачите, трябва да са рекордьори по бързо четене и усвояване на непознат текст...

 12. 12 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  Пръмова била страхлива, ха-ха, тя просто си търси удобна пътечка през блатото в момента...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Кунева е лицето! А Бориславова е кукловода!
  След изборите се очертава "интересна" коалиция от семеен тип: Борисов-Бориславова

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1412 Любопитно

  [quote#8:"Росен"]+ ама не разбрах само къде видя строежи?[/quote]

  Хм...
  Ти още малко ще кажеш, че онова по тИлИвизора, с Лилянка и Фандъкова, водени от главатаря са потьомкиновски селца..
  Абе, а Фандъкова какво го диреше по табана, сред птичките и таралежчетата?

  Ecrasez l’infâme
 15. 15 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Весело


  ДСб - ковачница на кадри...

  Направо АОНСУ...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 16. 16 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Весело

  До коментар [#13] от "~":
  ...от затворен тип в Старозагорския Затвор за по 20 години и тотална конфискация.
  БКП във всички цветови нюанси на дъгата и РФ мафиотски връзки на МНС.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 17. 17 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Две неща ми правят впечатление - ДСБ говорили смело . Преживяхме една поговорка от периода на Критика и САМОКРИТИКА - Говори смело и заминавай на село .
  и второто - Невзрачно било движението на Кунева , неясно по политическа идея и затова не било приоритет на ДСБ за евентуално сближаване на позиции . Умун народ сме - и за случаи ,като този си имаме лаф- не го искат в селото , то пита за поповата къща . Да им имам самочуствието . Дави се и си държи на своето - стрижено е , не е косено .

 18. 18 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#14] от "Graf":

  Не си Фанал правилно идеята ми.
  Времето на бетонирането на черноморието ни мина, докато на власт беше тригъзата.
  Други строежи в България няма от 40-на години.

  п.с. Магистралите не влизат в това число.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#17] от "papyre":

  Папурчо, ами същите са вече като твоите комуноиди ма. Не схващаш ли приликата?
  [quote#17:"papyre"]не го искат в селото , то пита за поповата къща . [/quote]
  А самочувствието им не можеш да имаш. Все пак комуноид не може да разбере друго мислене.
  [quote#17:"papyre"]Да им имам самочуствието[/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  [quote#2:"Dollar Akbar"]на строежите има недостиг от работна ръка. [/quote]

  Ами какво чакаш - бегай да ГРАДИШ БЪЛГАРИЯ.

  Радан е много свестен и положителен човек, но за съжаление такива като него, формиращи ядрото на ДСБ, са остров на трезва нормалност сред океана на евтин балкански тарикатлък, който постепенно ги залива и задушава отвсякъде.

  Хубаво е, че сега управляващите понякога се вслушват в гласа им, дори да крадат идеите им и да ги пробутват за свои.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#1] от "gerjik":

  Е, пък онези, дато според теб не са, направиха България бита карта!!! И най-вече българите!!!! То не бе цар и юпитата му (дошли през 2001 год като голтаци, а днес са едни от най-заможните в България), то на бе "тройна коалиция", напълнила гушата от кражби и далавери, то не бе и ГЕРБ, заГРОБила България и довела българите да просешка тояга! Да ти е честита новата партия на монархо-комунистическото протеже, свързано чрез Габонската сделка с ДС - Миглена Кунева, дето партията и преди да е обявено създаването и вече влиза в парламента!! Затова гръците даже и в тази ужасна криза ЩЕ ЖИВЕЯТ МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ НАС! Сърбите и Румънците - също. Та даже в БЮРМ вземат по-големи заплати, ама там никой не вика на мин. председателя им "конгратулейшънс" и той да се дуе като пуяк!!!

 23. 23 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  Със старите нов няма да стане.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 24. 24 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#5] от "Росен":

  Росене , как да се разбире това "край на гласуването за тях"? Окончетелно ло скъсваш с Костов и минаваш към ГЕРБ ? Щото съм чел в постовете ти и неща като "политическа проституция " например.

 25. 25 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Мен повече ме вълнува друг въпрос!

  Къде ще отидат синовете на партийните секретари или унуците на генералите? При Кунева?

  Само да не отидат в ГЕРБ, ще развалят хубавата партия и ще опорочат наченките на нещо положително в България!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 26. 26 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#20:"dodge_ram"]Радан е много свестен и положителен човек, но за съжаление такива като него, формиращи ядрото на ДСБ[/quote]

  Така разправяхте и за Прошко.

 27. 27 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1278 Разстроено

  Герб не желае да слуша и коментира критиките от дясно? Истината е, че без реформи ние вървим по гръцкия сценарий в една по далечна перспектива. Правителството е популистко, но за съжаление такава е и средата в която управлява.

 28. 28 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1278 Любопитно

  До коментар [#10] от "Курт Деликуртев":

  .."костов е умрял преди 11 години, бре!"...Като е умрял защо го плюете постоянно и най много?

 29. 29 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#21] от "andimo":

  ++++++++++++++++++++++++

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  [quote#26:"normandy"]Така разправяхте и за Прошко. [/quote]

  Би ли ме цитирал?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Мечтата за равноправие и равнопоставеност е връстница на експлоатацията,оттук и богатото нюансиране на идеите които е сътворило човечеството в борбата за по-добър живот.Не вдсички са имали шанса да се претворят някои са останали като утопии.Унас борбите започват още през средновековието между богомили и адамитите като борба за социално нивелиране в условията на феодално общество.

 32. 32 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#19] от "Росен":

  " Твоите комуноиди МА ?" Не знаех , че папур е женски род. Но това си е елемент от образованието и не искам да задълбочавам в него . По - ми харесва че "комуноид не може да разбере друго мислене ". Признавам си - не очаквах от тебе такова САМОПРИЗнАНИЕ ! Евалла.

 33. 33 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1278 Весело

  До коментар [#31] от "xalikarans":

  .."У нас борбите започват още през средновековието между богомили и адамитите като борба за социално нивелиране"...Много четеш идеологическа литература от преди 1990 г.!?

 34. 34 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#33] от "dobrich":E оттогава датират Партиите и борбите между тях,нищо ново

 35. 35 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  ДСБ и дядя Ваня - един мъртъв проект, един прашасал, продухан Командир - довиждане!!!

  ура и да живей!!!
 36. 36 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Весело

  Комсомолец и колхозничка
  „В бричката седеше един господин, не хубавец, но не и с лоша външност – нито много пълен, нито много тънък; не можеше да се каже, че беше стар, ала не беше и твърде млад…”
  „Мъртви души”, Н. В. Гогол
  http://www.bdforum.bg/prelom/?p=611
  средностатистическият гербер е провинциален чиновник или дребен бизнесмен, обиколил поне три партии, преди да паркира при Б.Б.: бил е комсомолски активист, малко в БСП, после в СДС и после царист (НДСВ). Комплексар със средно образование и успех от добър 3,50 до мн. добър 5,20. Завършилите висше са прекъсвали по няколко пъти или са учили задочно. Значителен е броят на милиционерите, започнали да „служат” на народа преди 1990 г. Те са преминали през ДС, ВКР в армията или са били дребни риби в МВР.

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 37. 37 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#25] от "Курт Деликуртев":

  Не мога да разбера - дали е ирония или сериозен размисъл? Все пак ако сериозно мислиш - ето ти повод за тест - Цецка Цачева . Впрочем - греша . Ти говориш за ДЕЦАТА на партийните секретари , пък аз - за самите партии-йни секретари . Извинявай .

 38. 38 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#21] от "andimo":

  Въпроса сега не е в ГЕРБ и как и защо спечели.
  Проблем за мен е излитането окончателно на ДСБ от политическия хоризонт. Ако нещо можеше да е градивно, това беше ДСБ.
  За нещастие това го казвам в минало свършено време.
  Вече е ясно, чя НЯМА да се разграничат от юда предателя от сдс.
  Това пък води до факта, че няма да гласувам за тях, а за ГЕРБ.
  Това също не съм очаквал да се случи, но натам отива.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Неутрално


  ДСБ - Демократичните Сили Бълнуват...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 40. 40 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#28] от "dobrich":
  [quote#28:"dobrich"].Като е умрял защо го плюете постоянно и най много? [/quote]
  Такава е партийната им повеля на комуноидите.
  Щуцера как да е по-различен?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 42. 42 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1391 Весело

  .."финанси, решения в здравната политика, икономическа и индустриална политика. По всички тези теми Бойко Борисов и цялото му правителство предпочитат да не се говори. Най-важното в политиката при ГЕРБ е скрито, за да не се види, че няма такава политика".
  Е..са - казват, че щраусът /от много акъл/ си заравял главата в пясъка. Всички знаят какво обаче му се вижда в наведената/герберска/ поза)))))

 43. 43 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Единственото сближаване ,което може да се толерира от хората подкрепящи ДСБ е това със СДС/и то с много уговорки /.
  Поне тези ,които аз познавам ,а те не са чак толкова малко сблежаване с Кунева и с милиционерите ще доведе до отказ от гласуване.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 44. 44 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Весело


  Радане, Раданее...

  Вече ви е.е, който ви хване...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 45. 45 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  [quote#41:"Курт Деликуртев"]Бившите комунета много обичат култовете към личността[/quote]

  Деликуртев, по-голяма политическа брантия от теб, дето един ден си с Бойко, на другия ден си против Бойко, ама винаги си с Путин - аз лично не мога да си представя. Затвори си устата и един ден се отдай на онова, което умееш най-добре - прекопай градината. Ако нямаш своя, прекопай някоя обществена.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 46. 46 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#24] от "papyre":
  До коментар [#37] от "papyre":

  Папуре, точно в това е проблема при вас, комуноидите. Много са нещата, за които нямате достатъчно мозъчни гънки да ги разберете.

  Днес чакай добър рейтинг. Щуцера има отлична програма за плаващо ай-пи и ще даде и на теб. Вече си личи работата му.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 47. 47 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#38] от "Росен":

  Аз ще гласувам за този, който повдигне обвинение за подписите на бившия кмет на София,не са фалшиви и има лична отговорност.Наско Атанасов искаше,но тая измислена гнус енп сложи прът.Крайно време е да има политик при бай Ставри.

 48. 48 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Коалицията трябва да се запази на всяка цена!
  Защото в противен случай в политиката
  остава само чалга от комунисти, "бивши"
  демократи - все юнаци с умни калпаци...
  А то май това заслужаваме! ... и след това Гърция...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#43] от "navy":

  Няма такъв филм. Не може и със СДС вече (от август миналата година - предателството на юда димитрол). Тоест не биваше.
  Политическата проституция за разлика от нормалната не се харесва на никого.
  Това слага края на ДСБ като партия и като присъствие в парламента.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1934 Неутрално

  „Има достатъчно чисто идейни различия, а не просто лични проблеми в един или друг град.“

  Това, което се вижда с просто око, е липсата на перспектива. А единствената идея е как да се оцелее!

 51. 51 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#47] от "andimo":
  [quote#47:"andimo"]Крайно време е да има политик при бай Ставри. [/quote]
  Това време ще го доживеем, но за съжаление не вярвам много да се промени от това.
  Политиката ... не е хубава професия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Радан е човек с позиция. Продължавай, Радане, политиката е това - позиция по проблемите на държавата и света и планове за преодоляването им. Това, че в България всички други не са политици, т.е. намирате се в държава на ненормалности не е ваша грешка. Може накрая 50 хиляди да останете, след цялата целенасочена съсипия, но пак казвам това е проблем на простия избирател. Един от малкото ви недостатъци е, че не вземате активни мерки за ограмотяването му, докато всички останали устремно го затъпяват.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 53. 53 Профил на venci_kr
  venci_kr
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Умрялата" Синя коалиция и още "по-умрялото ДСБ на Иван Костов" само за един час в събота сутринта предизвика над 50 коментара. Начело с редовните плювачи, които кой знае защо още се занимават с това. като от години драскат по форумите, че вече са били "в историята". Явно на някои много им се иска да е така, или пък получават заплата за това. Ако е второто, добре е да се помисли от къде идват парите за тези заплати.

  Интересното в днешния форум е включването на "Росен" в правенето на дъжд от храчки. Доскоро се прикриваше. Или е част от Прошковата група.

 54. 54 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1278 Разстроено

  До коментар [#46] от "Росен":

  Росене, днеска се изложи?!

 55. 55 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#50] от "Дон Кихот":
  [quote#50:"Дон Кихот"]Това, което се вижда с просто око, е липсата на перспектива. [/quote]
  Да, на принципа "да изберем по-малкото зло", се вижда до какъв грандиозен батак стигнахме...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 56. 56 Профил на Гръмотевичен
  Гръмотевичен
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Форумните списвачи все не може да им се угоди. Веднъж бил съсипал "синята идея" като напуснал СДС, сега пък недоволни, че ще правят коалиция. Радан Кънев е доста по-известен от Курт примерно от форума, че да пита кой е тоя. Росенчо пък ни казва за кой ще гласува, въпреки че не ни интересува. Важно е да се пише за "рейтинг". Тоя форум е пълно олицетворение на държавата и ако се замислите (които могат) ще разберете защо сме на тоя хал.

 57. 57 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#53] от "venci_kr":

  Ха сега вземето публично да си ръфате месата!

  Роско е от бандата на комунетата, с баща партиен секретар на цех, а твоят какъв пост заемаше в партията-Майка?

  Според последната социологическа стъкмистика СК взема 2,6 % от гласовете на избирателите. Затова сега сте плъзнали кат хлебарки и търсете спасение при Кунева!

  Спокойно, господа-другари! Кукловодите ще ви съобщат скоро , дали ви оставят да съществувате , а ако искат да ви реанимират ще ви кажат къде да се присламчите!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 58. 58 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#45] от "dodge_ram":

  Путин е като Костов...за всичко е виновен...

  Само че не измествай темата към Русия...знаем, че е слабото ти място, но статията е за друго...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 59. 59 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#53] от "venci_kr":
  До коментар [#54] от "dobrich":

  Прошко и по-рано не можех да го трая, но си мълчах.
  Вече няма защо да мълча.
  Може да съм създал погрешно впечатление та да уточня.
  ДСБ трябва да участва самостоятелно на изборите - иначе са обречени дори да влязат в парламента. Ще са още по-безлични.
  Да не говорим за съвокупление от политически тип с червената снаха пръмовица - това е краят.

  По-ясен не мога да бъда.
  Толкова от мен.


  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 60. 60 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#55] от "ПАВЛА":


  [quote#55:"ПАВЛА"]Да, на принципа "да изберем по-малкото зло", се вижда до какъв грандиозен батак стигнахме... [/quote]
  Да бе, а когато гласувахме по друг начин не беше още по голям батака?

  bigman
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1278 Разстроено

  До коментар [#59] от "Росен":

  .."ДСБ трябва да участва самостоятелно на изборите"...Това са мокрите сънища на един куп платени политолози и партийни "величия", които искат по този начин да предотвратят влизането на двете сини формации в парламента!

 63. 63 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#56] от "noxs":
  [quote#56:"noxs"]Тоя форум е пълно олицетворение на държавата[/quote]
  Първа и основна грешка. Ако можеше да си правиш изводи щеше да знаеш, че в ТОЗИ форум точно ГЕРБ има подкрепа ТРИ %. Питай, ще ти обясня.
  [quote#56:"noxs"]Важно е да се пише за "рейтинг". [/quote]
  Това щото си нямаш ли?
  Е, да те светна - отнет ми е към 9 000 рейтинг. Нещо да ти говори колко ми пука? Щото не ми е отне изведнъж, а на порции. 50 бана от миналия май досега.
  Това е защото не съм бъзлив като теб. Наричам всеки с името, което му се полага. После си плащам за това разбира се.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#62] от "dobrich":

  Няма две сини формации - пробвай пак.

  Съветвам с десни, но пак няма да се получи защото юда димитров не е десен, а просто тъп като галош.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 65. 65 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Незнам, може да този ми коментар да бъде цитиран извън контекст, но ....
  ДСБ трябва да завие малко наляво. Досега са на позиция, че всеки сам си носи отговорността за решенията и всеки сам, трябва да вземе решение. Но оказва се че в бг няма достатъчно хора, а са предимно овци. Та ДСБ трябва да почнат да ги подкарват тея овци по някакъв начин или да ги очовечават. Първото е съмнително, затова второто.(Знам, че се повтарям, ама ще ме слушате. На хората се извинявам предварително).

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 66. 66 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#63] от "Росен":

  руслане, въртиш се като комуненце!
  Човека ти казва, че за теб е важен предимно полит-рейтинга и го преекспонираш, без да отбелязваш че ГЕРБ-ерския такъв е кух - няма политика зад рейтинга, само смотан популизъм.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 67. 67 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#66] от "zrenaxby":

  Е, не съм вдянал, но пък така излезе в крайна сметка.

  Освен това знаеш, че това което пиша в пост № 63 е абсолютна истина.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 68. 68 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#65] от "zrenaxby":

  Такава е "линията" в цяла Европа.
  Това обаче не значи ДСБ да се превърне в полит. проститутка.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#49] от "Росен":

  Роска,твоите разбирания ,че ДСБ може с милиционерите ,а не може със СДС са си за твоя употреба и ти сигурно един от малкото /в този форум си единствения / който застъпва тази теза.
  Вярно е ,че на МД на врата му са се метнали и се мъчат да го удушат /първо цялата софийска клиентелистка организация-Любен Петров,Бориславчо,Сотиров,ванов,Личо ..+ Борис Марков/ и всичко е защото ги гони единствено омразата към Костов.
  Но на изборите догодина СДС и ДСБ без много усилия могат да мобилизират 250-300000 човека да гласуват за СК и тя отново да е парламентарно представена.Това са реалностите в момента -хипотетичния максимум е 400000 с много условности и почти невъзможна.Просто в България никога не е имало повече от 500-600000 истински разграничаващи се от комунистите хора.
  При състоянието на матряла ,не може да се очаква мисъл и отлива примерно от Герб може да се насочи към нов месия /съмнявам се Пръмова да стане такава защото и тежат свекъра и съпруга,3 и 4 блок,ЙЕС СЪР,Париба и Габонската сделка и на кукловодите ще им се налага да вадят и друг жокер от ръкава/ но съвсем малко към СК.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 70. 70 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#66:"zrenaxby"]руслане, въртиш се като комуненце! [/quote]

  Той си е комуне, в душата, ако изобщо има такава!

  Проектът СДС/ДСБ е пред фалит? Много интервюта, много оправдания, само последния да не забрави да пусне завесата!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 71. 71 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Това "ляво" което имам предвид аз е малко различно от това което имаш предвид ти. Казвам че бг електората е политически прост и ДСБ трябва да го ограмоти малко, а не да се надява, че той сам ще я свърши тая работа и тогава ще почне да гласува за ДСБ, вече разполагащ с що годе адекватни представи що е ляво и що е дясно и защо второто ни е нужно.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 72. 72 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#69] от "navy":

  Не знам колко малко са точно, но заради смотания кандидат на президентските на СК и заради правилно наричания юда димитров(предателство по учебник си беше неговото), гласувах наказателно за пръмовица. Трябва да си призная, тогава не с голяма погнуса. Погнусата, отвръщението спрямо нея дойде после, когато собственоръчно проверих някои неща за нея, за хората около нея, за морала и методите им.
  Съгласен съм определението че 2012 ще гледаме коалиция: "Царя ни създаде, а него - ДС"

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 73. 73 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Ако ДСБ се коалира със СДС... ще гласувам "с отвращение" като знам какви помиярски истории постоянно излизат в партията на Мартинчо. С отвращение, но със съзнанието, че в противен случай в Българският парламент трябва да има ПОНЕ ЕДНА национално-отговорна партия, която не разчита на дивия популизъм.

  Ако започнат да се присламчват към Пръмова или към ГРОБ... ще ги отпиша и вероятно ще гласувам за Зелените само "за спорта". Защото започне ли такава тенденция... това ще е окончателния край на автентичната десница в България.

  Аз лично бих се радвал да заложат на самостоятелна кампания без коалиции. Така ще се идентифицират ясно в публичното пространство. Освен това имат немалък шанс да съберат гласове на хора, които в този момент не припознават нито един политически субект като "свой".


  Разбира се има риск и да не влязат в парламента въобще. Само че това може би не е чак толкова лошо. Или ще се приключи десницата и ще минем през катарзис, както Гърция сега (всички други партии водят лодката в тази посока и Пръмова няма да е изключение)... или ще използва момента да се активизира във всички населени места, а не само да ги слушаме на ниво парламент.

  N.B. Горното го пиша в качеството си на неофициален (редови) симпатизант на политиката на ДСБ без да съм член и някъде да имам личен контакт с партията.

  В момента България заслужава управлението на ГРОБ, както и на последиците от него. Следва поредната триглава или четириглава ламя, или пък поредния ДС-проект - дериват на царската партия.

  Всеки народ си заслужава управниците. Докато не поумнее и не проумее, че ще има живот и след нас и носим отговорност към идните поколения!!!

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 74. 74 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#70] от "Росица":

  Ако мога да ти отговоря злобно, защо не изкоментираш овчаров? Какво значи неговия заник? Връща ли се гоце?

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 75. 75 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#61] от "Росен":

  Не Фана идеята ми...

  Някои разводняват темата, като насочват собственото си безсилие в съвсем друга посока...

  А дали съм прав за Путин и Костов - ще поживеем, ще видим...

  За единия май вече е ясно...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 76. 76 Профил на BGmama
  BGmama
  Рейтинг: 616 Любопитно

  [quote#52:"zrenaxby"]Радан е човек с позиция.[/quote]

  Ама с позиции семейство не се храни!

  А те всички 11 години са на гладна ПОЛИТИЧЕСКА диета! Старчето Костов има запаси от приватизацията, жена му още цоца от фондацията си!

  А Прошко, Радан / тея по смешни имена ли ги приемат?/ и другите едвам свързват двата края!

  Има две крайности : Да не слушаш разума и да слушаш само него. /П./
 77. 77 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#76] от "Росица":

  Така ли? С позиции семейство не се храни? А който няма позиции, кво - чака държавата да му даде, а на нея кой? А аз мислех, че говорим за позиции, които ти позволяват в България да вирее конкуренцията и да се развива бизнеса от всякакъв клас, да има правила - и следователно и ти къде да работиш и чак тогава да храниш семейството си. За овчия кажи, там е интересно.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#69] от "navy":
  [quote#69:"navy"]на изборите догодина СДС и ДСБ без много усилия могат да мобилизират 250-300000 човека да гласуват за СК и тя отново да е парламентарно представена.[/quote]
  МожехА. Вече не, не и след предателството.
  Костов го отмина почти с мълчание преди президентските избори, защото нямаше нужда да влошава допълнително нещата. И без друго нямаха шанс. Да не говорим, че Прошето си показа мръсната душичка.
  [quote#69:"navy"]в този форум си единствения / който застъпва тази теза. [/quote]
  Аз съм свикнал да съм единствен за много неща, както и да познавам за много неща.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на Тъмносин вирусоносител
  Тъмносин вирусоносител
  Рейтинг: 782 Неутрално


  - Ало, реанимацията ли е ?

  - Да, кажете..

  - Караме една коалиция в клинична смърт...

  - Такива не приемаме, закарайте я при д-р Пръмова...тя отговаря за аутопсиите...

  Иво Инджев - вербуван на 8.07.83г. от ст.л-т Иван Димовски. Регистриран на 12.11.83г.
 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#75] от "Six feet over":
  [quote#75:"Six feet over"]Не Фана идеята ми... [/quote]
  Много добре я Фанах, затова и така ти обясних "деветте" разлики.
  Путин - диктатор.
  Костов- демократ.
  Ако не правиш разлика в понятията е ясно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Бутиковата партия ДСБ си търси нова ракета-носител, за да вкара Костов и още няколко верноподаници за пореден мандат в НС.

 84. 84 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#60] от "BGman1":
  [quote#60:"BGman1"]Да бе, а когато гласувахме по друг начин не беше още по голям батака?[/quote]
  Е, за това идеше реч, че става все по-голям. И не виждам как Пръмова в каквато и да е коалиция би могла да го оправи!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 85. 85 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#73] от "NK":

  Аз точно това казвам /също като теб човек гласувал от 1990 без пропуск на всички избори само за СДС и след това за ДСБ без да съм член или функционер някакъв/, че всяко залитане на ДСБ в пръмова /и не дай боже янева/посока ще доведе до категоричен отказ и отлив от почти всички нейни симпатизанти.
  Те в СДС винаги са имали залитания по разни политически помияри да не ги визирам ,но дано здравия разум надделее.
  Защото както казваш на България е нужна поне една партия или коалиция ,която да далече от дивия и нагъл популизъм.Мисля ,че в ДСБ ще го разберат по-лесно ,но в СДС ламтежа за допир до властта идва от много посоки.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 87. 87 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#84] от "ПАВЛА":

  Червената снаха нищо не се кани да оправя освен собственото си положение.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 88. 88 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#46] от "Росен":

  Росене , установявам, че когато и да прочета пост от тебе , и мозъчните ми гънки се изправят. И сега е така- не мога да разбера що е това комуноид и има ли то съвместивост с мене ? Ами изясни ми поне понятието . Ако означава да съм син /или пък дъщеря , според твоите разбирания /на комунист - не съм. За разлика от тебе . Пак ми се изправи една гънка . А пък за Щуцери , плаващи Ай Пи -та там изобщо не ме търси . Невнятен съм по темата .

 89. 89 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#87] от "Росен":
  А ако се коалира с ГЕРБ?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 90. 90 Профил на uporit1914
  uporit1914
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Перфектен коментар на Радан Кънев на цялата политическа картина.

 91. 91 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#76] от "Росица":
  Можеш да провериш само колко земя в Драгалевци е имала кака ти Ленче ,колко е струвал квадратния метър и колко струва още ,колко са продали и ще видиш ,че само с 2 средно големи нивички останали от баща и ,кака ти Ленче/и старчето Костов/ е милионерка в зелено без да се муши в разни афери.Има декларации за тая работа.
  Ако мислиш ,че Костов е да прецени това се лъжеш жестоко.И да види ,че си е богат без краде.
  А и повече от 10 години го проверява кой ли не .Грам истина да имаше за приватизационните му грабежи да са го заключили за това.И за те изпреваря мнозина депутати с кеф щяха да му свалят имунитета -толкова е "обичан" от червени,жълти,милиционери и фесове.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#88] от "papyre":
  [quote#88:"papyre"]установява, че когато и да прочета пост от тебе , и мозъчните ми гънки се изправят. [/quote]
  Нямам заслуга за това. Това е заради партията ви червена и крадлива.
  И не, не е е задължително да е комунист твой роднина за да си такъв ти. Аз съм типичният пример. Никога не съм бил комунист и никога няма да бъда.

  Останалите неща са важни и ако ми пишеш на л.с. бих ти ги обяснил. В коментар не му е мястото. Не искам да изпробвам търпението на личния ми Мод.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#89] от "ПАВЛА":
  [quote#89:"ПАВЛА"]А ако се коалира с ГЕРБ? [/quote]
  Това червената снаха ли?
  Беся се веднага.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#93] от "Росен":
  [quote#93:"Росен"]Беся се веднага. [/quote]
  Заради Пръмова, много ти е слаб ангела, момче...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 95. 95 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#94] от "ПАВЛА":

  Момента е политически. Иначе как ще се беся за баба .

  А, и мерси за момчето - още нямам 60 наистина.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Всеки,който се свърже с Паръмова,че е политически самоубиец.Нека си направят сметка.

 97. 97 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#92] от "Росен":

  Партията НИ ? Хайде де! Не знаех че съм партиец. Не знаех ,че си и ясновидец. Пишман, както ,всички подвизаващи се под път и над път. Между другото - пак се изхвърляш- никога не казвай никога . Защото ако преди известно време НИКОГА не би ти минала мисълта да изневериш на Костов , сега вече си готов гербер. Но не го смятай за упрек - всеки човек е в правото си да има свободна воля . Стига да не я използва конюктурно . Тогава вече се намесва и друго понятие-морал. А колкото до това да ти пиша до л.с., звучи ми като до лунната соната . Неразбираемо е . И ми звучиш малко уплашено - личният ти Мод. Толкова ли е страшен. А , в подкрепа на това , че си готов гербер- отговора ти до Павла ,че си готов да се обесиш , ако Кунева се коалира с ГЕРБ. По-скоро обратното . Ня ма да се обесиш ,такива сме слушали много пъти . Един щеше да си изяде дипломата , друг да си отреже опашката / но стана професорска опашака/. Но чак пък бесене ... Я се успокой .

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  [quote#9:"Росен"]ГЕРБ няма как да бъде заобиколен. [/quote]
  Заради такива некадърни и псевдополитически разбирания България е на това дередже! Какво ново даде ГЕРБ, та да накара един умен избирател трябва да се съобразява с него? Какво ново ще донесат БСП, след като почти не са слизали от власт и нищо свястно не са донесли на обикновените хора...С една дума, аргумента ти е глупав. На българия и трябват хора с идеи (нови идеи), с които да се промени икономическата реалност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  [quote#76:"Росица"]А Прошко, Радан / тея по смешни имена ли ги приемат?/[/quote]
  Аргументите ти срещу политически напълно аргументирана партия са неотразими.......
  Да се чуди човек от къде изпадат такива!!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#98] от "Храбър":

  Не е важно аз какво мисля, а какво е действителното положение.
  Заслушай се в "ако изборите бяха утре ГЕРБ отново ще спечели".
  Това казва всичко.
  Ако не ти е ясно ще дообясня, но не мисля че ще трябва.
  [quote#98:"Храбър"]На българия и трябват хора с идеи (нови идеи), с които да се промени икономическата реалност. [/quote]
  Пробвано е вече неведнъж, но българинът реши, че Костов е свършил достатъчно работа и може да бъде заменен с крадливия от Мадрид (в това число и съм и аз). Е, платихме си. Време и място на нови "месии" няма. Изборите в политически план са утре, така че този ти довод е наистина доста наивен. Наивен, не глупав. Глупостта е съвсем различно нещо.

  До коментар [#99] от "Храбър":
  [quote#99:"Храбър"]Аргумените ти срещу политически напълно аргументирана партия са неотразими......[/quote]
  И на други казах - това е Щуцера. Стилът не ти ли е познат?
  Просто в събота и неделя ползва този ник да не си "хаби" рейтинга на другия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK