Даниел Вълчев: ГЕРБ, БСП и ДПС към момента не могат да са ни партньори

ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ

© Надежда Чипева

ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВНа 1 юли ще бъде учредена партия, начело с Меглена Кунева. През цялата кандидат-президентска кампания тя и вие – хората около нея, критикувахте сегашната политическа система. Защо сега решихте да направите партия и да се включите в тази система?- Никой не може да говори от името на хората от митингите през 1990 г. и да си присвоява историята


- Чакаме господин Борисов ясно да заяви, че никога няма да влезе в коалиция и няма да ползва парламентарна подкрепа от БСП и ДПС


- Играем за златен медал


- От гледна точка на структури започваме от нулата, не стъпваме на организациите на досегашни партии

- Вярно е, че по време на кампанията основна теза на Меглена беше, че в България има партиен картел. За 20 и няколко години преход нещата стигнаха до там, че формално има управляващи и опозиция, но на практика всички по някакъв начин са представени във властта. Има много такива примери, мога да дам такъв с Инспектората на Висшия съдебен съвет, където вместо да влязат безспорни фигури, партиите се събраха и си разпределиха местата – толкова за ГЕРБ, толкова за БСП, ДПС, за този и за онзи. Друг пример е и законът за горите – спорните поправки станаха факт едва с малко над 70 гласа и човек се пита къде бяха останалите партии, опозицията, която има много повече гласове. Тя не се противопостави, направиха се на ощипани, за да могат техните лидери – от Борисов, през Станишев, до Доган и Иван Костов, да направят това, което бяха обещали на определени кръгове.
Така че тази оценка продължава да е в сила и фактът, че има много хора, които не могат да намерят своето политическо представителство, я потвърждава. Що се отнася до това трябва ли да се прави партия в тази ситуация – имахме доста дебати по въпроса, имаше процес на узряване. Обиколихме страната и повечето хора, с които се срещаме, твърдят, че това е необходимо. Нашето притеснение беше това да не е поредната политическа сила, чиято голяма цел е как лидерът и неговото семейство да оцелеят и да са представени в парламента. Очевидно това за нас не представлява интерес и затова изчакахме да видим дали наистина има енергия за нов голям десен политически проект. Според нас има сериозно очакване, подкрепа и енергия и преценихме, че е добре тази енергия да се насочи към това сдружението "България на гражданите" да създаде свое политическо острие.


Но няма ли да ви се наложи и вие да влезете в този картел? Нали все пак ще трябва да общувате с останалите партии.


- Надявам се ние да не бъдем като партиите, представени досега в парламента. Умни хора са казали, че политиката е въпрос на компромиси, но според мен политиката обхваща и знанието за това, кога не бива да правиш компромиси.


Това изключва ли тогава диалог с досегашните партии в Народното събрание?


- За нас не стои въпросът за начина на участието в изборите. "България на гражданите" ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Колкото за след това – първо никой не знае какви ще са резултатите. Колкото до социологическите прогнози, навремето не бяха малко тия, които твърдяха, че Борисов е просто един голям балон.


Може би дойде време да се сложи малко повече ред и в социологията. Ясно е, че проучванията влияят върху общественото мнение и в много държави големите агенции са приравнени с медиите и държавните органи относно необходимата публичност на собственост и финансиране. Иначе можем само да благодарим за високата оценка, която се дава на още несъздадената ни партия.


Колкото до политическото сътрудничество и позициониране – ние се опитваме да правим десен, но и дългосрочен политически проект, който да е контрапункт на относително стабилната левица. Въпросът за това с кого може да се партнира не е въпрос на шамани, които да кажат: "Никога с този и само с онзи", а е въпрос на ясни програми.


Ние вече сме започнали да изготвяме нашата програма и ще поставим много ясни условия за всички секторни политики. Бихме подкрепили политики, а не определени аритметични мнозинства. И ще сме алтернатива не на това или онова управление, а на модела. Например никога няма да подкрепим правителство, което не си поставя за задача още в първата година от мандата си да въведе електронен здравен паспорт на всички граждани. Без това у нас никога няма да има нормално здравеопазване.


Да гледаме свършеното до момента. Като виждате направеното от ГЕРБ, виждате ли ги като партньори?


- На този етап не. ГЕРБ имат тепърва да доказват принадлежността си към дясното политическо пространство. За три години управление, не ми е известно да са извършили последователна реформа, която да е насочена към традиционните десни разбирания – повече конкуренция, растеж, отговорност и ред. Всички очаквахме повече, но в края на третата година става ясно, че те все още се пързалят по повърхността на водата, а не навлизат в дълбочина проблемите. Наред с това нека да припомня, че господин Борисов никога не е заявявал, че той никога и при никакви условия няма да влезе в коалиция и няма да ползва парламентарна подкрепа от БСП и ДПС. В момента, в който той го заяви, ние ще се позиционираме веднага спрямо неговото заявление.


Да разбирам ли от думите ви, че и вие като дясна партия никога и при никакви условия не бихте влезли в коалиционен кабинет с БСП и ДПС?


- Ще изчакаме господин Борисов като по-голям и претендиращ за десен политически деец да каже много ясно това. След което нямайте съмнение, че госпожа Кунева ще направи необходимото.


Но защо действията на вашия политически субект зависят от друг, за който смятате, че е в картел?


- Защото трябва не просто ние да се самоопределяме като леви, десни, червени, зелени и пембени, а да работим за някаква сравнимост между отделните политичесики субекти. Трябва ли да припомням, че ГЕРБ започна манадата си с категоричната подкрепа на РЗС. После го смени с "Атака". После напазарува депутати оттук оттам.


Бяхте обаче в кабинета на Сергей Станишев. Хареса ли ви какво направи той и бихте ли подкрепили отново левицата?


- Госпожа Меркел беше в кабинет със социалдемократи, но на никой в Германия не му идва наум да определи госпожа Меркел като лява. През 2005 г. беше създаден кабинет, чиято основна задача беше да вкара България в ЕС и в този смисъл той изпълни своето предназначение. По отношение на БСП не може да не признаем, че това е автентична лява партия. Тя е подкрепяла и десни решения, например за оплоскостяване на данъците. Това не е ляво решение, дори Иван Костов не е взимал такова решение, а ако го питаме той ще се постави най-вдясно, даже отвъд дясното. Така че едно ляво правителство, може да взима десни решения. Макар че има много политики, които и тогава и сега не беше направено нищо, даже имаше крачка назад. И пас ще дам пример със здравеопазването, където години наред не е направено нищо, а и в момента ГЕРБ продължава бездействието. Или усвояването на еврофондовете – България хем е на бюджетен дефицит, хем не усвоява достатъчно еврофондовете и ще трябва да връща пари в Брюксел. Човек се пита защо. Защото тези пари не могат така лесно да потънат, както средствата от бюджета, там усвояването се следи стриктно. Всъщност вместо да говорим абстрактно кой е ляв или десен, трябва да се гледа кой какво прави.


Заговорихте за това къде се позиционирате и за компромисите, но това зависи и от действията ви до момента. Как сега се позиционирате вдясно, след като бяхте депутат в центъра, твърдяхте, че центърът има нужда от вас, а след това бяхте и в правителство с ляв премиер?


- Не виждам противоречие. За правителството се изяснихме, още веднъж да посоча случая с госпожа Меркел. Едното няма общо с другото. По отношение на центризма – в България под центрист се разбират две неща. В хубавия смисъл това са хора, които не са крайни и са спокойни, в този смисъл ние сме центристи, но не по скалата ляво-дясно. И второ – в много случаи под центрист се разбира човек, който е готов общо взето да се прегърне с всеки, стига да е на власт. Ние не сме такива и ще го докажем. Така че не виждам никакъв проблем.


И искам да подчертая, че България не е страна с улегнали представи за ляво-дясно, нито с улегнали политически институции, още по-малко партии. И в този смисъл не вярвам някой да е истински учуден от това, че премиерът Борисов беше водач на две листи на НДСВ през 2005 г. И вие колко пъти сте му задавали този въпрос? Според мен нито веднъж. Ами господин Костов, който напусна СДС, създаде нова партия, след което влезе в коалиция с напусната от него партия. За нас е важно, че огромният брой хора, които подкрепят "България на гражданите" никога не са членували в партия.


Но отстрани изглежда, че се позиционирате вдясно, защото в момента там има вакуум.


- Не знам у кого се създава такова впечатление, допускам че се създава у тези, на които господин Борисов  им е казал да се впечатлят от това. У хората остава едно основно впечатление – че някой много се притеснява да не би догодина да има някаква алтернатива на сегашния панаир.


Казвате, че коалицията с левите, не ви е направила леви. В бъдеще изключвате ли такава коалиция?


- В бъдеще, когато се учреди партията, тя ще има много ясни позиции за това кое е разрешено и кое не. Вече казах, че ГЕРБ от наша гледна точка не се различават много от БСП и ДПС, защото еднакво нямат десни позиции. В този смисъл и трите партии към момента не представляват интерес за нас. Напротив, нашето разбиране е, че те вече са постигнали съгласие помежду си и господин Борисов вероятно ще се опита да получи втори мандат, с подкрепата на ДПС. Не е тайна за никой, че той има добри връзки с депутатите от групата на ДПС и това лесно може да се види най-малкото от гласуването. И няма никакво съмнение, че въпреки, че неговият фаворит за поста на председател на БСП– господин Първанов – не успя, той ще се опита да намери приятелски настроени среди и там. Така че темата за бъдеща коалиция е до голяма степен предрешена. Въпросът е дали ние няма да имаме толкова много места в парламента, че да предотвратим това.


Но ако ще обръщате балансите, с кого ще ги обръщате? С кои партии?


- С хората, които ни подкрепят. И за да няма някакво недоразумание – ние се борим за златен медал. Не отиваме да тичаме просто по терена. И то ще се борим сами, не по двойки или тройки.


Започнахте ли вече изграждане на структури по места?


- Не. Регистрираното сдружение "България на гражданите" няма местни структури, има опорни екипи из страната от 3-5 човека, които организират местните посещения. След учредяването, ще започнем и този процес. Предпочитаме хора без опит, има и тук-таме хора, били досега в политическия живот, но предпочитаме нови лица. Предпочитаме млади хора, професионалисти, свързани с гръбнака на интелигенцията – учители, лекари, инженери, държим да има и много жени.


И не се опитвате да стъпите на полуразрушени структури на НДСВ или десните?


- Категорично не. Нито един случай няма, в който да сме стъпили на структура на отделна партия, има отделни хора, които са били членове на други формации. Разбира извън младостта и ентусиазма, е добре да има и хора с политически опит. Но в никаква степен това не е водещо. От гледна точка на структури започваме от нулата.


Но пък при учредяването на инициативния си комитет, използвахте кадри от протестите 1990 г. Вие лично къде бяхте тогава?


- Време е вече да се освободим малко от тези комплекси за малоценност, които някои "десни" хора не ги напускат толкова години. На тези митинги имаше стотици хиляди българи. И някой да си присвоява правото да говори от името на тези хора, според мен е изключително глупаво. Това е част от българската история, от историята на всички нас. На тези митинги бяха и хора, които после учредиха ДПС, бяха и хора, които останаха в БСП. За какви десни и леви говорим тогава въобще. Това бяха митинги, които казаха "НЕ" на стария режим. И това, което искахме да кажем, е че тогава хората смятаха, че много бързо България ще тръгне напред, че е въпрос само да се махне Тодор Живков и за няколко години всичко ще се нареди. Иначе за протокола тогава с жена ми и голямата ми дъщеря живеехме на ул. "Бенковски", аз бях аспирант в Софийския увиреситет и всеки ден ходех до факултета и до Националната библиотека. Ходил съм и на първите митинги. Но не се определям като участник, а като свидетел. И повечето честно казано бяхме свидетели, защото това да присъстваш или да викаш, не те прави участник. Истинските участници се оказаха съвсем други. Но това разбрахме години по-късно.

Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sofioter
  sofioter
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ей, нови комунисти, я се скрийте бързо!

 2. 2 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 932 Любопитно

  ДС седянката вместо лустрация и "брифинг" от затвора правят партия да изкарат някой лев от субсидии и препродажба на гласове за БКП/БСП.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 3. 3 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 865 Любопитно

  "Надявам се ние да не бъдем като партиите, представени досега в парламента."
  Вярвате ли си г-н Вълчев?

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 4. 4 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1283 Любопитно

  "че формално има управляващи и опозиция,"


  "Формално" ли беше "царя" в коалиция с комунистите,които го изгониха от България?!

 5. 5 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално

  "Ще изчакаме господин Борисов като по-голям и претендиращ за десен политически деец да каже много ясно това"

  Как може Борисов, който е бил член на БКП да е десен!?

  Повечето кадри на ГЕРБ са стари и печени комунисти - Цачèва, Божо Димитров, Цветанов е започнал работа в ДС, ...

 6. 6 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 870 Любопитно

  Надявам се ние да не бъдем като партиите, представени досега в парламента."

  Нали бе там - видяхме те и тебе

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Говори като закъсала нимфоманка.
  Кои,какви и колко партньори й трябвали ????
  Вместо да се похвали какво надробиха той и съпартийците му,включително и Партийната им Секретарка - Меглена Кунева през ОСЕМТЕ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ,та искат още да си доуправляват.

 8. 8 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Уважавам като личност като г-н Вълчев, обаче.
  Точно госпожата министерска снаха , оставила следи в Габонската афера, излъгала избирателите си като отстъпи място за друг човек в Европарламента не е човекът , който ще промени нещо. Това поредната червена подставена личност целяща да раздвоява десният вот.

 9. 9 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Ето го и идера на ГЕРБ, Борисов като млади напет ганстер, организатор на коктейл на престъпниците от СИК, и близък техен съратник:

  capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/11/27/1045108_sic_duhna_sveshtichka_pod_zvucite_na_roial/

 10. 10 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#8:"drago62"] излъгала избирателите си като отстъпи място за друг човек в Европарламента [/quote]

  Като чичò Бойко, който водеше 2 листи на НДСВ 2005 и се отметна и излъга избирателите като даде мястото сина друг.

 11. 11 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 418 Весело

  Голям смях,Вълчев говори,сякаш никога не се е занимавал с политика и сякаш не беше част от тройната ламя,която направо ни разказа играта.Нямало да се коалират с ГЕРБ,ДПС и БСП,а с кого бе Вълчев с гаргите ли,щото то други в парламента няма да има? Опитват се пак да ни натресът поредния спасител Кунева,който да ни оправи в сексуалния смисъл и вероятността Кунева да направи коалиция с Доган и Станишев,ако влезе в парламента е голяма.

 12. 12 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Отсега ви казвам: Тия са толкова измислени, че няма да влязат в Народното събрание.

 13. 13 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Някъде към края на третата година от управлението на царя, партията беше овладяна от нашенската измет и НДСВ тръгна надолу.
  Това, което отвращава при тях е предателството им към всички и всичко, те са групов образ на Костов - никога нямат нищо общо с нищо, никога не са имали вина за каквото и да било, винаги те са чистите, а тези около тях лошите.
  Ало, нашите! Когато хората критикуваха тройната коалиция в 90% от случаите имаха предвид НДСВ и ДПС и не може да се правите, че вие нямате нищо общо с управлението и всичко се отнасяло за другите!
  Най-гнусното нещо в политиката са лъжата и предателството.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 14. 14 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 470 Весело

  Пак залъгват матряла с приказки за приспиване ... докато докопат властта ...

  Liberate Your Mind!
 15. 15 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 789 Гневно

  Точно на учителите никак не разчитайте, господине.
  Те не са забравили как се отнесохте с тях!

 16. 16 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#3] от "alchemist":

  Не е важно политиците да си вярват, по-важното е че на подобни ДС проекти като НДСВ, Герб и Меглена Кунева все още доста хора вЕрват.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 17. 17 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 608 Весело

  До коментар [#13] от "др. Иванов":

  Другарю Иванов, 2003-а ли сте успели да ги овладеете окончателно? Мислех че е 2001, но явно някои са оказвали съпротива. Я ни кажи Вълчев кога се огъна?

 18. 18 Профил на el_sofia
  el_sofia
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Разбира се, че не могат да са партньори сега. Те са тогава когато ти си министър. Нали не си забравил близкото си минало ?

 19. 19 Профил на curious1234
  curious1234
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Жалко, Даниеле. Пак се навря в кацата с лайна.

 20. 20 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Че кой ви пита пък точно вас ?

  Пък и за коалиция нали първо трябва да "влезете" в Парламента ?
  Което,естествено , вече никага няма да се случи !

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  НДС2

  Този път начело с другарката-комисарката.

 22. 22 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Вие първо постигнете резултат, който да ви позволява да управлявате, пък тогава започнете с изцепките с кого ще си партнирате....че нещо рейтингът на Кунева май е доста по-голям от този на партията и да не се окажете излъгани на изборите.....защото народът отдавна знае, че нов бардак със стари к...и не се прави, а повярва на Бойко и Царя заради новите лица, които те издигнаха..........друг е въпросът, че тези лица се оказаха маски.......

 23. 23 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  знам, че имате народа за глупав и късопаметен, но аз не съм такъв - Вълчев, та ти беше вицепремиер , както и оная чанта, дето ни я пробутваш, министър, именно в правителството на БСП и ДПС. А основоположниците на ГЕРБ бяха от партията ви НДСВ, която ви издигна и която напуснахте, а всички са от старото БКП. Какви ни ги пробутваш бе?и как сега отведнъж вече не могат да ви бъдат партньори - не можахте да разделите милиардите крадени от общрествените поръчки ли?

 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Любопитно

  До #12:
  Ще запомните ли казаното от Вас?
  И ако не се случи?

 25. 25 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  а като беше министър защо беше толкова некадърен? аз тогава бях учител и те помня.

 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3213 Неутрално

  Защо никъде не мога да видя какво ново предлагат тия?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  Бря бря бря, министэр на образованието от ксвотата на БСП, тя министерска снаха. Той, Даниел Вълчев бивш комунист до край свързан с партията си, тя Кунева Пръмова бивша снаха на партийно величие кое момиче преди 1989га година па и сега може да стане снаха на партиен бос бре другарко и другарю, че как да ви хвана вяра че сте станали истински демократи, а не къртици които по заповед от централата да спъвате развитието на страната.

 28. 28 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2881 Весело

  Този говори ,като че ли ей сега се е родил. Та нали беше зам. министър председател в догановото правителство?Ние не ядем доматите с колците!

 29. 29 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Това, което правят напоследък Кунева и Вълчев е доста разочароващо и никак не кореспондира с идеята как щели да разбият картела на политическите партии. Те градят партията си почти изцяло с хора на НДСВ и ДСБ - неуспели да се реализират кариеристи, които пет пари не дават за никакви идеи, само търсят ракета-носител, която да ги върне в политиката. Партията им рискува да загуби лицето си още преди да създадена.
  Ако някой иска нов морал и партия, която се ръководи от нови принципи, защо вкарва в партията хора с доказано съмнителни морални устои?

 30. 30 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#13] от "др. Иванов":

  Иванов, пак ли си сънувал Иван Костов???? Стига вече с тия кошмари!!!

 31. 31 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  заобиколена от предатели нищоправка, това е Кунева

 32. 32 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#30] от "Вели":

  Иван Костов не е кошмар на никой, НДСВ е негов събирателен образ - ни чул, ни видял, ни разбрал, но винаги невинен! Само дето няма кой да вярва и подобно държание отблъсква, но вие си знаете, щом си го харесвате да сте живи и здрави.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 33. 33 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  аман от предатели, едни и същи

 34. 34 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1291 Весело

  "Но не се определям като участник, а като свидетел. "

  Ндаам, помня ги такива, гледаха от балконите като суяци, а ако требваше да минат покрай митингите, заобикаляха през две преки.

  Явно са знаели къде са фотографите.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 35. 35 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Вълчев е типичен представител на новото полит-Убразувание! Много приказки и накрая, нещо като нищо.
  Единственото, което повтаря постоянно е, че ще са дясна партия, на която дясното и пречи и, че ЗАСЕГА няма да се коалират с БСП,ДПС и ГРОП ! Засега! А утре? Кариеристите идеи и спирачки нямат. Важно е, крачетата с лачени обувки веднъж да стъпят в парламентчето, после било каквото било, от тук нататък, каквото беше.

 36. 36 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Тя Пръмова,като е за народа,защо му е** мамата,с пр еговорите за присъединяване?!Няма държава,присъединила се към ЕС,която да е с по-неизгоден договор,от този,договорен от Кунева!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 37. 37 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#27:"sider"] кое момиче преди 1989га година па и сега може да стане снаха на партиен бос бре [/quote]

  Цветелина Бориславова например, половинката на Бойко Борисов и най-богата жена в България по последни данни.

 38. 38 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#19] от "curious1234":
  Той НИКОГА не е излизал от нея. Това е едно от най-нечистоплътните морално същества, които познавам и то от години, завършен безпринципен опортюнист, готов да предаде всеки за жълти грошове, дълбоко презиращ хората около себе си и поставящ личния си интерес над всичко. Христоматийният алекоконстантинов балкански политикан-келипираджия, но с повечко лустро и с несръчни театрални изпълнения, на които се хваща част от медийното стадо....

 39. 39 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Ключовото е "към момента" !!То и Дедо Симо Крадливи така говореше през 2005-та,ама после се споразумяха за 8:5:3 с ДПС и БСП.Та и Пръмова ще се прегърне с БСП и ДПС,стига да съберат достатъчно гласове(което е целта на цялото мероприятие-нова Тройна Коалиция)

 40. 40 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  Заглавието направо ме разплака... Ама как така? Не бяхте ли коалиционни партньори с БСП и ДПС? Не плюскахте ли заедно от една софра? Не си ли разпределяхте сферите на влияние и кражбите? Сега в позата на недоволен разбойник, плюещ главатаря си, ли се явявате? Аз викам да се скриете някъде и подмолно да избутате напред някоя "подводница". А, вече сте го направили??? Пръмовица плува... Ашколсун, комуноид ханъм!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 41. 41 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Абе кви политици,кви партий в България.
  Всички са скупщина от крадци,лъжци и подлеци.Всички.!!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 42. 42 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  И Кунева, и Даниел отбягват въпроса за предателството - нечестни са към партия, от която са тръгнали /НДСВ/, защото благодарение на структурите на НДСВ Кунева събра подписи да се кандидатира за президент. Непочтенни са към сините, защото взеха митинга им, вместо да извадят посрещането на царя. Опитват се да загърбят миналото си, но то е факт. Не говорят сега за коалиции, но след изборите, ако евентуално влязат в парламента, ще са готови да се предложат на всяка партия и с това отново ще покажат, че са едни лъжци и нищо повече.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 43. 43 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 682 Неутрално

  офффф, на тези май още не им е ясно , че партията им е на командно дишане и наи-добре да се разформироват. Всъщност глупости говоря, нали идват избори и има една държавна субсидия, която им се полага...

  А и не ми стана ясно защо царят не уважи конгреса им с присъствие а само с писмо?....

 44. 44 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#37] от "Малката Пица":

  станишев ти ли си бре съселче дребно.... ех как си се маскирал - типично за съселите .Я марш в дупката си, червейче дребно и досадно

 45. 45 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 842 Неутрално

  В първия момент се опитах да се сетя този екземпляр от кои беше - от ГЕРБ или БСП. А той май беше от другата фракция на БКП - НДСВ.

 46. 46 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 682 Неутрално

  а между другото познати от неговото бившо министерство разказваха как при всяка командировка в чужбина като кацнат, най-усилено Вълчев се захващал първо с шопинг обиколки барабар с колежките...

  Чудно ми е защо продължава да витае някакво схващане, че уж е политик с някакъв потенциал...Кунева също можеше да подбира малко повече...

 47. 47 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  От това интервю става ясно единствено, че на лидерите на "България за гражданите" още нищо не им е ясно...
  С кой ще се коалират, пък най-малко.
  А иначе били десни... ама и с БСП може...
  Умен човек е Вълчев, Кунева също, ама само това не стига.
  За съжаление политиката у нас все още не е поприще за умните и честните хора...
  Или поне за честните...

 48. 48 Профил на Милен
  Милен
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  "Надявам се ние да не бъдем като партиите, представени досега в парламента."

  Само можеш да се надяваш Защото няма причина да мислим, че няма да сте по-различни от тези, които са в парламента! С подобни приказки можеш да залъгваш децата в детската градина

  "Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит."
 49. 49 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 609 Неутрално

  той Вълчев преди 7 години също не искаше за партньори БСП и ДПС, но като тръгнаха да режат баницата и на него се падна министър на образованието стана по-нисък от тревата

 50. 50 Профил на desi_li
  desi_li
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Далавераджийката Кунева не ни трябва отново във властта! никой вече не я иска! Знае се, че има взимане даване с едни известни наши олигарси, които сгазиха лука вече!

 51. 51 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#37] от "Малката Пица":

  теб не мога да те разбера, нещо лично ли са ти направили от ГЕРБ, под всяка новина без значение за коя партия става въпрос почваш с някви лозунги " ама те ББ и ГЕРБ бият негрите "

 52. 52 Профил на petkova43
  petkova43
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Стара песен на нов глас! Как не им е неудобно на тези муцуни непрестанно да сменят цветовете и позициите си?! Видяхме г-н Вълчев като министър на образованието до къде я докара и не разбирам самочувствието и дързостта, с които се изказва. И на негло взеха да му свършват финансите, че е решил отново да влезе в политиката или вижда в очите на Кунева новия цар, който ще излъже народа и ще го бутне отново в парламента!

 53. 53 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "И повечето честно казано бяхме свидетели, защото това да присъстваш или да викаш, не те прави участник."

  Би могло да се каже, че повечето присъствали на митингите сме били редови участници. Все пак дори само присъствието беше израз на подкрепа на тезите на тогавашната опозиция и тази подкрепа имаше значение. Имаше, разбира се, и елемент на интерес и любопитство какво ще кажат различните оратори. А имаше дори и хора, които публикуваха статии във вестници, без да получават хонорар - нещо като сегашните участия във форумите

  Иначе идеята на Даниел Вълчев от едно предишно негово интервю за чести допитвания до гражданите по определени политически въпроси чрез гласуване в Интернет е интересна - дано бъде изпълнена добре, например с изискване за електронен подпис.

 54. 54 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2820 Весело

  До коментар [#9] от "Малката ПиШКа":

  Колкото и да го мериш на Бате Б. е по голям ...

  реитингът !!!

 55. 55 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  партия от ренегати и отцепници, хора, желаещи да крадат - някои наново, други - за пръв път

 56. 56 Профил на yanko.velev
  yanko.velev
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Всички около Кунева са като този - мазници, и се чудят как само да са във властта.

 57. 57 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Вълчев, това е вярно за преди изборите. За след тях е вярно точно обратното. Та нали целта ви е да оберете недоволството от ГЕРБ и после да го прелеете я пак на ГЕРБ, я на БКП(гоце). Ма те гоце и боце по един калъп са правени.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 58. 58 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тази фамилиарност - "Меглена", не я ли намирате за малко просташка?! Кунева май има претенции за нещо повече, а с какви хора се е заобградила....

 59. 59 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ах, „към момента“! Със същата формулировка, Кобурготски прилъга матряла „да му гласува“! И тези ще излъжат 200-300 хиляди човечета...

 60. 60 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#58:"Яна"]Тази фамилиарност - "Меглена", не я ли намирате за малко просташка?![/quote]


  Не е! Просто западно маниерничене, там си говорят на малко име, дори когато си правят гадости!

 61. 61 Профил на 00222
  00222
  Рейтинг: 418 Весело

  Гербаджиите да не проявяват крайно възмущение... Все пак вчера вождът им се среща с Димитър Стоянов, за да обсъждат отношенията ни с Македония... Не е толкова гнуслив Тиквата, за да откаже втори мандат.

 62. 62 Профил на filip
  filip
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Миглена Кунева , спри да лъжеш безочливо народа - не разбра ли , че твоите игри вече ги знаем ?? Докога ще отричаш ти самата очевидното , а именно че си мошеничка ?????

 63. 63 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Трите приоритета с които Меглена Кунева ще смаже милицията, мутрите, статуквото - иначе казано тройният ояден октопод ГЕРБ, БСП и ДПС!

  Вече и за децата е ясно тайната коалиция ГЕРБ и ДПС! Ахмед Доган на два пъти спечели изборите за ГЕРБ плюс фалшификациите на изборите разбира се, а по време на управлението Борисов напълни джобовете на ДПС и кръговете им, но не с милиони, а с милиарди левове. Само в банката им се наляха 1 милиард лева държавни пари от които на година се губят по 100 милиона лева лихва! Това е най-голямата корупционна схема в историята на Б-я! Кръговете от медии финансирани с тия пари са личният слугинаж на Бойко! Момчетата за мръсни поръчки на режима са Ники дудука, Волен, Яне и Кошлука! Срещу липсващите в мандата на ГЕРБ общо 400 милиона лева лихви държавата или трябва да получи съответинят дял за тези пари или да получи парите от лихвите. А тези 1 милиард лева моментало да бъдат изтеглени от банката освен ако тя не плати и държавата не придобие контролният пакет ! Също да бъде разследван медийният слугинаж от същите кръгове и дали няма държавна помощ търговия с влияние и опит за монопол!
  Затова Кунева в името на демокрацията в Б-я и свободата е задължена да спечели за да спечели европейска България, а не мафията и монополите!
  Ето трите хода с които Кунева ще унищожи тройният октопод!

  1 10% ДДС за храните, тока, лекарствата и книгите!

  2 ИСТИНСКИ РЕФОРМИ в МВР, административна, образователна, съдебна и здравна

  3 Държавните пари в държавната банка, плюс край на парите в пликове и под масата за депутатите и на партийната субсидия от 50 милиона лева на година за партиите.

  Какво ще постигне г-жа Кунева с тези три приоритета?
  Точка 1 е най-важната защото засяга всеки български гражданин по възможно най-прекият начин - джоба му и е чисто икономическа и за да обясна как ще се финансира започвам от точка 3 - на година се губят 100милиона лева в банката на ДПС! В момента там има около 1 милиард лева държавни пари с които управляващите си купуват медийно внимание и монопол. Кръговете от медии на тази банка са най-верният слугинаж на Борисов и режима! Премахване на 50-те милиона лева на година хранилката на партиите в парламента! Премахване на необлагаемите пари в плик е по-скоро символ на морал и достойнство то няма да донесе огромни приходи на бюджета, но е знаково. Дотук спестени са 150 млн. на година. Плюс 100 млн. лева за подслушване на милиционерите ето ти 250млн. лева - с тях и още спестявания от реформите ще се финансира точка 1 което е и ключовият и най-важен приоритет за народа, а именно 10% ДДС за храните, тока, лекарствата и книгите! Това напрактика засяга всяко едно домакинство и всеки един български гражданин! Никое домакинство не може без храна и ток! А лекарствата са особено важни и чувствителни особено за болните а с намалението за книгите бюджета така или иначе не губи кой знае колко а се подпомага културата! А най-важното е, че 10% намаление на ДДС за тока може да се осъществи още на слеващият ден когато г-жа Кунева е част от управлението, защото пазара там е силно регулиран и намалението не може да отиде за ЕРП-тата, а ще остане при хората и домакинствата. Така във фактурите вместо 20% облагане с ДДС облагането ще е с 10%! Тоест всяко домакинство ще плаща всеки месец с 10% по-малки сметки за ток веднага! Това наистина е уникално решение и глътка свеж въздух за народа. За храните е малко по-сложно тъй като пазара там не е така регулиран и търговците може да се опитат да изземат част от намалението, затова е важно превантивна работа на администрацията. Но така рязко ще се усети намаляване на разходите на хората особено за тока ще е брутални видно. Това трябва да са трите приоритета под които г-жа Кунева трябва да обяви че няма да отстъпи никога и на никаква цена!

 64. 64 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Който се хване с тези мишоци ще сгреши!

 65. 65 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Меглена Кунева ще разбие картела между ГЕРБ, ДПС и БСП и ще се превърне в българската Маргарет Тачър - реформаторът който ще промени и обнови Б-я! Има интелекта, знанията, опита, качествата, уменията и е точният контраст на властта, която се превърна в символ на простотията и глупостта! Тя НЕ е мутра, НЕ е милиционер, а е точно обратното истински демократ и европеец! Тя ще спаси Б-я от задаващата се катастрофа към която я води октопода ГЕРБ!

 66. 66 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  По-малкото зло е ГЕРБ! На хартия са десни въпреки че 4 години управляваха като социалисти популисти и АНТИ-реформатори! Ако влязат само 4 партии в парламента ГЕРБ първи БСП втори България на гражданите трети и ДПС четвърти ще трябва някак си да се управлява с ГЕРБ НО само при условие че примат програмата на Б-я на гражданите за РЕФОРМИ и истинско реформаторско управление! Както и ИСТИНСКА борба с монополите и олигарсите а не пишман театъра който е сега! Както и защита на демокрацията и демократичните права на българите! Б-я на гражданите трябва да е ГАРАНТ за европейско поведение и реформите!

 67. 67 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 938 Весело

  "Даниел Вълчев: ГЕРБ, БСП и ДПС към момента не могат да са ни партньори"

  То, към даден предишен момент, нямаше и партия да правите , ама сега отдалече - "Рибата още в морето ,вие тигана слагате"

  А имаше вид на свестен човек!
  Ама така е, хората са казали:
  "На нов политик и малко прасе не се радвай - не се знае каква свиня ще излезе!

 68. 68 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Гневно

  До коментар [#8] от "drago62":

  Провери на Гугъл за Дани Вълчето - периода му на юрист на разни червени далавераджийски фирми и тогава го "уважавай"!?

 69. 69 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#65] от "merkel":

  Ти нали се изявяваше като боковистка преди няколко месеца, ма?

 70. 70 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Как би изглеждал кабинет ГЕРБ-България на гражданите ?!

  Тъй като най-вероятно в следващия парламент ще влязат само 4 политически партии като вероятно ГЕРБ първи БСП втори България на гражданите трети и ДПС четвърти. ГЕРБ ще има около 100 депутати колкото БСП и ДПС заедно и Б-я на гражданите ще трябва да избира по-малката злина! Все пак с тях в управлението едно демократичните права на гражданите и демокрацията е гарантирана. Без опасност от милиционерщина и т.н. Затова по-малкото зло е ГЕРБ! Как би изглеждал такъв кабинет!

  Премиер Бойко Борисов (ГЕРБ)

  Вицепремиер и министър на външните работи и икономиката Меглена Кунева (Б-я на гражданите)

  Вицепремиер и министър на финансите Влади Горанов (ГЕРБ)

  МВР - ГЕРБ, но НЕ Цветанов! Вероятно Анастас Анастасов (ГЕРБ)

  Министър за защита на потребителите и борбата срещу монополите Иван Стамболов (Б-я на гражданите)

  Министър на образованието Даниел Вълчев.(Б-я на гражданите) Така ще си довърши единствената истинска и силна реформа от 97-на насаъм!

  Министър на Енергетиката и туризма - Добрев (ГЕРБ)!

  Министър на здравеопазването (Б-я на гражданите) тука дори интелекта и знанията на хората на Кунева може да се окажат недостатъчни щото батака в здравното министерство е невиждан и нечуван! А краденото безогледно.

  Министър на околната среда и водите (ГЕРБ)

  Министър на земеделието (ГЕРБ)

  Министър на културата Иглика Трифонова (Б-я на гражданите)

  Министър на спорта Пламен Константинов (Б-я на гражданите)

  Министерство на правосъдието - (ГЕРБ)

  МРРБ (ГЕРБ)

  Министерство на труда (ГЕРБ)

  Министър на отбраната (ГЕРБ)

  Министерство на транспорта Московски (ГЕРБ)

  Управление та средствата то ЕС (ГЕРБ)


  Или общо премиер ГЕРБ по един вицепремиер на двете партии и 10 министри от ГЕРБ и 5 министъра от Б-я на гражданите!

 71. 71 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#70] от "merkel":

  добре ли ти плаща Прокопиев да хвалиш безполезната кукувица и да плюеш правителството, което не беше благосклонно към неговите кредити и игри?

 72. 72 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Дани Вълчев е един от малкото истински РЕФОРМАТОРИ и достойни министри от 97-година насам които имаах ТОПКИ и СМЕЛОСТ за да правят реформи! Благодарение на него успя да се случи най-силната и добра реформа и сега образованието не е на нивото хаоса и батака на здравеопазването! Ще е добре ако успее да си завърши реформата защото тя остана недовършена - естествено след ниго никой не посмя да пипне висшето образование и 12344 университета и т.н. ОСвен това трябва да се продължи с модернизирането на средното образование интернет инфраструктурата и т.н. Но само с външното оценяване и матурите заради които тогава беше оплюван Вълчев трябва да му се издигне паметник! Стискаше му имаше акъл и знания и необходимия интелект и свърши ИСТИНСКА РЕФОРМА! Ето това е пример за реформа макар и все още недовършена! Същото трябва да се случи и със здравното министерство!

 73. 73 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#65] от "merkel":

  Много я надценяваш! Дори самата Кунева, колкото и нагли претенции да има за себе си, едва ли вярва, едва ли дръзва да помечтае, че може да е българската Маргарет Тачър. А и формално погледнато, нито е "желязна", нито е "лейди". Прилежна зубрачка със скучни дрехи и заучени реплики е тя- няма как да се издигне до нивото, към което я буташ

 74. 74 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 938 Весело

  [quote#7:"messia"]Говори като закъсала нимфоманка. [/quote]
  +++++++++++++++++++
  хе-хе--е-е-е-е
  А може ли и - мечтае като закъсала нимфоманка?

 75. 75 Профил на robbie_williams
  robbie_williams
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Кунева се изтърка вече като продукт. Аз не я харесвам и никога няма да я подкрепя на изборите, както и Даниел Вълчев - нагледали сме се на старите муцуни на НДСВ, които ни докараха до тука, включително другарката Кунева, дето по безобразен начин ощети българските земеделци посредством ниските субсидии, които договори.

  Ти виждаш нещата и питаш защо? А Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам - защо не?
 76. 76 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#72] от "merkel":

  ..."най-силната и добра реформа и сега образованието"...Реформаа на Вълчев бяха т.нар. делегирани бюджети, които прехвърлиха отговорността за издръжката на училищата от държавата върху директорите. Но от тогава до сега качеството на образованието се влошава катастрофално! Заради делегираните бюджети и неприемането на новия образователен закон?! Който Дани обеща още в 2005 г. на даскалите!?.............Сегашнит обещават, че закона ще влезе в сила от....2013 г. Когато няма да са във власта. Питай някой даскал за да разбереш каква е трагикомедията на цялата ни образователна система....

 77. 77 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Това за златният медал ми се вижда малко трудничко защото според последното изследване на Алфа рисърч които винаги са били най-точни Б-я на гражданите бие с малко ДПС но са прекалено далече от ГЕРБ и БСП и реалната победа ще е третото място! Все пак и гласовете от турция не се броят!

  "Алфа рисърч": Партията на Кунева и ДПС се борят за трето място
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/14/1846033_alfa_risurch_partiiata_na_kuneva_i_dps_se_boriat_za/

 78. 78 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Първият закон който трябва да обяви, че ще приеме в парламента "България на гражданите" е отмяна на субсидията и бонусите за партиите. Само в мандата на ГЕРБ партиите ще си разпределят 200 милиона лева. Само ГЕРБ ще излапа 80 милиона лева бонус. И после се правят на благодетели с държавни пари и слагат лимит на трансплантациите тоест цена на живота на децата. Позор, върховно лицемерие и наглост!
  Герберите естествено се оправдават с предишните и лапат. Б-я на гражданите да покаже как ще управлява с интелект, а не оправдания заради собствена некомпетентност и глупост и още сега да обяви, че това ще е първият закон който ще промени и ще прекрати държавната хранилка на партиите. В САЩ политиците набират пари само чрез дарения. Така ще окаже натиск и върху властта! Не може деца да умират деца и властта да твърди, че няма пари, а политиците да лапат милиони левове в същото време! Същата гнусна практика е и парите в пликове за депутатите.

 79. 79 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  До коментар [#78] от "merkel":

  Какво мисли Кунева за задължително гласуване на изборите? Под една или друга форма.....

 80. 80 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#65] от "merkel":

  тя ще се коалира с ГЕРБ, ако разбира се, влезе в парламента, на което аз не вярвам, защото се оплете с олигарси като Любо пъпката.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 81. 81 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#78] от "merkel":

  Че как да поискат да го отменят този закон - нали и те ще лапат, благодарение на него. а те именно заради лапачката влизат в политиката

 82. 82 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 418 Гневно

  До коментар [#78] от "merkel":

  Що се отнася до даренията - любимият прийом на Кунева - 1. тук има толкова много богати хора, от които всеки свестен човек би се погнусил да вземе и пари за хляб, само на Кунева не й пречи! 2,. Смяташ ли каква зависимост ще има политикът от големия дарител и как после ще работи за него - вярно е, че Кунева и в това е много добра, заемът го доказва (сещащ се за кой, нали?)) Ако това за теб е проява на управление с интелект, може само да ми е много болно за теб

 83. 83 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#81:"Яна"]Че как да поискат да го отменят този закон - нали и те ще лапат, благодарение на него[/quote]

  Ето именно затова трябва да го отменят за да не може никой да не лапа. В демократичния свят има два вида политическо финансиране такова каквото е в САЩ чрез дарения и такова каквото е в Русия държавно субсидирани партии!

  В Б-я е безумие властта да казва няма пари мрете вашта мама и пенсионери и народ и в същото време да лапа всяка година само за партиите по 50 милиона лева БЕЗУМИЕ! Колкото може да изкара от дарение една партия толкова ще харчи ТОЧКА!

 84. 84 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#5] от "Малката Пица":

  Да не забравяме, че в навечерието на 10-ти Ноември у нас имаше около 1 млн. "партийци". Каква част от тях са били комунисти едва ли може да се докаже, но събитията след промените са доста показателни.

 85. 85 Профил на Alexx
  Alexx
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Каквото и да прави , каквото и да говори Меглена Кунева си остава колосаната яка на Държавна сигурност!

 86. 86 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#83] от "merkel":

  Малко избирателно ми отговаряш на коментарите. Ще оповести ли г-жа Кунева ПЪЛНИЯ списък на дарителите си, особено през 2013 г.?!

 87. 87 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Надявам се Дани Вълчев сам да отвори въпроса за отмяна на закона за субсидиите на партиите ако журналист не го попита и да заяви че Б-я на гражданите ще е ГАРАНТ за демокрацията за демократичните права на българите че ще се противопостави на милиция и че ще е гарант за отмяната на закона за бонусите на партиите наречени субсидии! Съшо Б-я на гражданите ще учоства в управлението самостоятелон или в коялиция само при условие че може да изпълни икномическата и реформаторска програма включително 10% ДДС за ТОК ХРАНА ЛЕКАРСТВА И КУЛТУРА-книги и филми! И това да бъде въведено в рамките на един мандат! През първата година ще бъде намален ДДС за тока като най-лесно тъй като е регулирано и ЕРП-тата не могат да токрадн намалението! ДДС-то за култура книги и филми няма да ощети държавата много по-скоро досега не се намаляше заради МЪРЗЕЛ на даминистрацията а ще е наиситна тлътка свеж въздух за културата! За планата и лекарствата ще е най-тежко да се въведе намалението щото там бая играчи ще искат да го окрадат за себе си вместо например да намалят цените на храните и лекарствата и там ще трябва предварително работа с администрацията! Само със спирането на субсидиите държана ще спестява по 50 милиона лева на година! Които да покрият част от загубите от намалянето на ДДС-то за тока за бюджета например! А това ще е наиситна глътка въздух за всички семейства и домакинства. Ако плащате 100 лева за ток сега плащате 120 на месец с ДДС-то а така ще плащате 120 на месец. А зимата всички знаем какви сметки се плащат за ток. Особено сега с това БРУТАЛНО увеличение!

 88. 88 Профил на alf
  alf
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Пак със стари курви нов бардак, ейййй не се наядоха тия като Вълчев, бе, мамицата им мръсна...

 89. 89 Профил на mihal_mh
  mihal_mh
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Като всички останали и Кунева се оказа мошеничка, която се интересува само кой да прецака и колко пари да прибере в джоба си......така, че да не се прави на невинна и да ни хвърля само пясък в очите.

 90. 90 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#86] от "Яна":

  Категорично. Аз лично ще даря на Б-я на гражданите само и единствено ако ясно се заяви че пратията НЯМА да вземе един лев бонус субсидия или както там си го наричат от парите на хората! В САщ системата е такава всеки американски гражданин може да дарява до 100 000 долара мисля че беше но партиите не получават пари от данъкоплатците! В момента е неравностойно и дори бих казал НЕДЕМОКРАТИЧНО едни партии да получават десетки милиони левове БОНУСИ от парите на хората а други да разчитат само на дарения. И в същото време тия дето лапат бонусите да викат децата да мрат щото няма пари за трансплантации! Семействата да мрат ще им вдигнем с 10% цената на тока! И водата ще увлеичим мрете бееееееееееее. Обаче пустия народ не ще да мре и се държи още.

 91. 91 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#87] от "merkel":

  Ти член ли си на сдружението? говориш от тяхно име, затова питам.
  [quote#87:"merkel"]Съшо Б-я на гражданите ще учоства в управлението самостоятелон или в коялиция само при условие че може да изпълни икномическата и реформаторска програма включително [/quote]
  с 5 процента колко депутати да имат, че и сами да участват в управлението, и реформи да прокарват. А ако не прокарат реформите, описани от теб, какво става - днешния сценарий, в който всеки си взема заплатката и дава интервюта.

 92. 92 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Очаквам Б-я на гражданите да даде шанс на много млади българи и блогъри. Включително и за дупататски места и след това в управлението! Иван Стамболов е идеален за министър за защита на потребителите и борбата срещу монополите. Но също така има редица блогъри и защо не дори журналисти като Иво Инджев и Милен Цветков който дали като депутати или във властта могат да бъдат много полезни в обясняването особено на тежки и непопулярни реформи като тази в здравеопазването която без съмнение предстои!

 93. 93 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#91] от "Яна":

  Категорично не! Аз съм обиктовен българин като теб. Никога не съм бил член на политическа партия. Подкрях СДС след това ГЕРБ. Сега съм разочарован и от едните и от другите и подкрупям тази партия но НЕ съм член.

 94. 94 Профил на HAGBARD
  HAGBARD
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Много добре, Даниелчо, значи няма никаква вероятност пак да станеш образователен министър!

 95. 95 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Опа пропуснах втората част на въпроса да не помислиш че нещо се правя на ударен....
  [quote#91:"Яна"]с 5 процента колко депутати да имат, че и сами да участват в управлението, и реформи да прокарват.[/quote]

  Ами според последното проучване на алфа рисърч бият минимално ДПС 5.5 за Кунева 5.4 за ДПС-без гласовете то турция очевидно е това проучване. Това релано е 11% на национално ниво Мишо Константинов го е обяснявал може да порчетеш защо. Тоест ако сравним с миналите избори ДПС в тоя парламент влезе с 37 депутата! Ако Б-я на гражданите влезе с 35-40 депутата и има само 4 партии в парламента нека кажем ГЕРБ 100 депутата БСП 70 ДПС 30-35 депутата то ГЕРБ и БСП плюс ДПС ще са напълно равни и тая ситуация малкия партньор придобива МНОГО по-голяма тежест отколкото са реалните му гласове. Виж например в Германия ка малки партия имат огромно влияние в САЩ такива хора ги наричат КИНГМЕЙКЪРИ. Защото то тях зависи кой ще пуравлява с каква програма и т.н.

  [quote#91:"Яна"] А ако не прокарат реформите, описани от теб, какво става - днешния сценарий, в който всеки си взема заплатката и дава интервюта. [/quote]

  Честно ли??? Пак ще се разочаровам и тотално ще спра да се занимавам с нашите политици. Най-вероятно ще последвам примера и на останалите млади хора с багажчето и айде навън! Все пак нямам съмнения за интелекта и знанията в Б-я на гражданите даже е малко в повече малко елитарно е. Но пък нищо чудно да си остане добри намерения само и те да се оплетат във властта. Няма ли реални реформи а не театър и то направени с много ум и инетлект при всички случаи ще го загазим яко ВСИЧКИТЕ!

 96. 96 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  това не е реално, проучванията са мамипулирани, така че....нищо не се знае

 97. 97 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Изключително силно интервю на Дани Влъчев. Особено ми отговори как заяви първо Борисов да каже че няма да влезе в коалиция с БСП и ДПС и тогава ние!

 98. 98 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#95] от "merkel":

  Уви, скептично съм настроена към всички политици и не вярвам, че скачайки от партия в партия се постига нещо добро. Кунева ще е поредният провалил се (или провален от членовете) месия, който ще ни води към дъното.

 99. 99 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Няма какво да ни се обяснява Кунева. Ясна е на всички що за човек е. Явно всичко около нея е било една голяма лъжа.

 100. 100 Профил на morskia_1972
  morskia_1972
  Рейтинг: 367 Неутрално

  кунева и обиколилите я лъжци предатели няма как да бъдат взети насериозно

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK