Мая Манолова: Който печели служебно избори, не може да управлява служебно

Архив

© Юлия Лазарова

АрхивГодина преди редовните парламентарни избори темата за правилата, по които ще се организират, отново е на дневен ред. В сряда президентът Росен Плевнелиев събра на кръгла маса "Изборният процес: проблеми и решения" представители на парламентарните партии, които обявиха за какви промени настояват. Авторът на Изборния кодекс и зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова даде срок на другите партии до 10 юли да внесат предложенията си, за да може да бъдат приети до края на годината и достатъчно рано да са ясни правилата, по които ще се правят изборите. За идеите на БСП и за коментар на предложенията на ГЕРБ разговаряме с депутата от левицата Мая Манолова.


На кръглата маса при президента Росен Плевнелиев сякаш всички се обединихте, че най-важното е да се върне доверието на гражданите в политическата система и те да бъдат мотивирани да гласуват. Какво предлага БСП, за да стане това факт?


- Няма как да се върне доверието на гражданите без общите усилия на всички политически сили и най-вече на управляващите. Приветствах идеята на президента за срещата, мисля, че тя беше полезна, защото големият въпрос, който вълнува хората, е доколко следващите избори ще бъдат честни.
За съжаление няма никакви сигнали от управляващите, че мислят да прекратят безобразията, които видяхме в края на миналата година. Не чухме никакво признание, че имаше страхотен хаос в организацията на последните избори "2 в 1", че за първи път имаше такова масово купуване на гласове и контролиране на вота, мачкане на политически опоненти.


При положение че хората не вярват, че гласът им ще бъде отчетен правилно, естествено, че голяма част от тях няма да гласуват.


Ако ГЕРБ не въведе ясни правила, които да ограничат контрола на вота, използването на държавната машина в избори и за купуване на гласове, то следващият парламентарен вот ще бъде още по-безобразен.


Част от идеите на ГЕРБ са в тази посока, поне така бяха представени - ограничаване на броя на застъпниците и използване на СРС, за да има вече осъдени организатори на изборна търговия.


- ГЕРБ ще въведат само тези промени в изборното законодателство, които работят за техния интерес. Казвам го от опита си в 41-ото народно събрание, включително и от работата по Изборния кодекс.


Една от формите за законно купуване на гласове е регистрирането на неограничен брой застъпници и политически пълномощници. Не вярвам, докато не видя, че ГЕРБ ще фиксират броя на застъпниците, които може да има една политическа сила до това, което ние предлагаме – на секция най-много по двама застъпници на една партия.


ГЕРБ обаче мълчат по втората форма "политически пълномощници", както стана в Кюстендил на частичните избори за общински съветници. След като алармирах, че коалицията около кмета Петър Паунов регистрира 1000 застъпници и че ГЕРБ се готвят за същото, те не регистрираха нито един, но упълномощиха огромен брой политически пълномощници, които имат близки права до тези на застъпниците.


Но не са ли точно застъпниците тези, които подпомагат партиите за нарушения в избирателните секции?


- Да, но да са в ограничен брой – по двама на секция са напълно достатъчно.


А по въпроса за прилагането на СРС искам да напомня, че в България подслушването е над всякакви европейски и световни стандарти. Въпреки клетвите на управляващите за миналата година подслушваните са с 25% повече спрямо 2010 г. Независимо че ГЕРБ твърдят, че искането ще се прави от прокурор, цялата дейност по реализиране на едно СРС се извършва от МВР.


Казахте, че не вярвате на ГЕРБ, докато не видите черно на бяло текстовете. За кои други техни идеи имате съмнения?


- При президента доста ентусиазирано подкрепиха идеята за повече прозрачност и публичност в работата на ЦИК. Нека да припомня, че през септември миналата година внесох предложения протоколите на ЦИК да се публикуват в интернет, наблюдатели да могат да присъстват на заседанията й и нейните решения да се обжалват, но това беше отхвърлено от мнозинството.


Парламентът вече два пъти дебатира това – веднъж при обсъждането на Изборния кодекс, след това през септември 2011 г., когато се видя как върви кампанията и ЦИК действа по безобразен начин като избрано, тайно общество, което си живее в собствен свят и си взима решения в ущърб на всички партии без ГЕРБ.


Защо да им вярвам, че сега ще го направят – те правят само това, за което имат достатъчно обществен натиск, какъвто е случаят с отказа на вътрешния министър да е шеф на предизборния щаб. Но защо това трябва да бъде записано в закон, може би ГЕРБ нямат доверие сами на себе си, че ако веднъж вземат такова решение, след това ще го изпълнят. А главният секретар на МВР може ли да стане шеф на предизборния щаб, като законът не го забранява?!


Вие чували ли сте за идея на ГЕРБ да въведе т. нар. гръцки бонус – ако първата по резултат партия на избори не спечели мнозинство и е на 5% преднина пред втория, да взима 121 депутати, достатъчни за мнозинство?


- Депутати от 41-ото народно събрание потвърдиха, че такива идеи са обмисляни от управляващите.


От народни представители от ГЕРБ ли?


- Не, от други колеги.


А вие лично бяхте ли чули такова нещо преди медийните публикации?


- Бях чула, но не мога да гарантирам нещо, което официално не е съобщено от политическа централа. Не твърдя, че те са искали официално да лансират подобна идея, но не изключвам тя внезапно да се появи между първо и второ четене на промените в Изборния кодекс, дори да е предложена от независим народен представител, декларирал принадлежност към ГЕРБ. Случвало се е многократно.


Това е най-сигурният начин ГЕРБ да загуби изборите, защото ще е капката, която ще прелее чашата и вълната на народно недоволство този път наистина ще ги помете.


Чисто тактически би трябвало да си мълча и да стискам палци ГЕРБ да приемат подобна идея, защото това е най-сигурният начин да загубят изборите, от което естествено ще спечели БСП. Не искам обаче моята партия да печели служебно, защото се оказва, че който печели служебно, не може да управлява служебно. Това се вижда и от сегашното управление.


Защо не подкрепяте призивите за дистанционно гласуване по интернет? Граждани вече събират подписка за референдум по въпроса да се въведе ли онлайн гласуване.


- Безспорно това е бъдещето, то ще стане повсеместно. Но избирателните системи са моментна снимка на ситуацията в една страна.


Идеята е да се преборим с най-острите недъзи на изборния процес в България – най-важният сега е контролираният вот и купуването на гласове. Дистанционното гласуване в България би улеснило политическите брокери. Те няма да си играят и да превозват цели групи избиратели, които да гласуват за определена партия, а просто ще вземат интернет регистрации и ще гласуват вместо тях.


Същото важи и за лансираното машинно гласуване...


- Ние предлагаме то да е в контролирана среда – в избирателната секция. Твърдя, че най-големите фалшификации и манипулации на изборите се извършват в секционните избирателни комисии (СИК) – спомняте си обучението в Пловдив, в което областният шеф на ГЕРБ съветваше членовете на СИК от неговата партия как да фалшифицират бюлетини и да ги правят недействителни. После се видя, че това не е тренировка на сухо, а беше повторено в плевенското село Бохот, където една случайно забравена камера беше засне как членове на СИК от ГЕРБ подменят бюлетини.


За да се избегне този момент, най-сигурната форма е машинното гласуване, което изключва субективния фактор – членовете на СИК, които раздават бюлетините и след това ги броят да сложат второ кръстче и да направят бюлетината недействителна.


Такава форма имахме експериментално през 2009 г.


- Да и тя сработи доста добре


Но дали ще повлияе положително на избирателната активност – аргументът за дистанционното гласуване по интернет.


- Няма да повлияе и отрицателно. Даже хората, ако имат повече гаранции, че изборите ще са честни, ще гласуват повече. Инвестицията за машините никак не е скъпа. Няколко милиона лева ще спестят парите за милиони бюлетини за години напред.


Не мога да не ви подсетя за онзи запис на разговор между активисти на БСП в Сливен, които си говорят как ще хакнат системата на Общинската избирателна комисия (ОИК), за да манипулират резултатите. Каква е гаранцията, че това не може да се случи и с машините?


- Председателят на ЦИК обясни, че това е практически невъзможно, защото в сайта на ОИК не се съдържат данни. Това е просто едно надлъгване на маса, за което представителят на БСП Мартин Славов понесе своята отговорност и вече не е председател на структурата и беше лишен от право за една година да заема изборни длъжности в партията. Понесе своята отговорност за тази лакардия на маса.


Ние предлагаме двойно подсигуряване – резултатите да се отчитат машинно, но да излиза бележка с номера на партията, за която е гласувал избирателят и тя да се пуска в урна, за да има двоен контрол. Изключено е да има манипулации, макар че от ГЕРБ всичко мога да очаквам – спокойно могат да програмират машините така, че всеки пети глас да се отчита за ГЕРБ, затова ще има двойно подсигуряване.


Как се отнасяте към идеята с граждански подписки да бъдат издигани не само независими кандидати, но и кандидатски листи? Беше лансирана от Борислав Цеков и движението му "Модерна България".


- В избори участват политически партии. Така че би следвало да се регистрират като партия, ако ще участват с повече от един кандидат.


Какви са конкретните предложения на БСП?


- Предлагаме гражданите, които бъдат включени в забранителния списък, да бъдат уведомени за това, тоест да се обърне ангажиментът – не гражданинът да е длъжен да следи, а когато държавата го лишава от конституционно право да гласува, да го уведоми за това с писмо на постоянния или настоящия му адрес. Проблемът не е в съществуването на самия забранителен списък, а в това, че десетки хиляди граждани бяха незаконно включени в него и те нямаха право да се защитят.


Ще настояваме всички решения на ЦИК да могат да се обжалват, за да се избегнат абсурдите като този Найден Зеленогорски да се кандидатира от друга партия.


Ще предложим още равен достъп на всички кандидати до медиите, което е в интерес на гражданите, за да направят информиран избор. Искаме и забрана на държавните и общинските чиновници да участват в предизборната кампания – само извън работно време, защото на много места ГЕРб наистина не купуваха гласове, но манипулираха, пресираха и издевателстваха със силата на държавния апарат.


Хората може би забравиха, че на парламентарните избори догодина ще се гласува с отделни бюлетини, което означава хаос и изборни маймунджилъци, които бяхме забравили през последните десетина години. Това е огромна крачка назад, която ГЕРБ прави и ще отвори широко вратата за множество манипулации от най-нисък тип. Затова ще предложим да се гласува с интегрални бюлетини.


Отскоро сте и председател на контролната комисия на БСП, известна и като т.нар. другарски съд. Как ще се грижите за партийната дисциплина?


- Това се оказа много по-сериозна и по-мащабна работа, отколкото си мислех. Има доста жалби, много организации не са в добра кондиция. От контролната комисия до голяма степен зависи какво ще бъде лицето на БСП.


В случая със Сливен мисля, че действахме адекватно и съм оптимист за сливенската организация, че ще имат добри резултати. При това ние наказахме за един разговор на маса, за който самият Мартин Славов твърди, че в голяма степен е манипулиран, така че трябва да внимаваме със строгостта на партийните санкции, защото ГЕРБ влязоха във фаза предизборна кампания и е възможно да бъде написано и казано всичко за всеки – като случаите с Кирил Добрев и Младен Червеняков, които бяха замесени в познанства със Сретен Йосич.


Ще има опити за омаскаряване и клеветене на хора от БСП до изборите все по-интензивно, което не означава, че ние трябва да работим като помощно звено на МВР.


И президентът призова предизборната дискусия да бъде на основата на политики, не на компромати...


- Колкото повече разговори за честността на изборите, толкова по-добре. Президентът не трябва да приключи с това.


Първия си тест за независимост и защита на гражданското общество не го издържа, защото първото му вето върху закона за съдебната власт беше по команда от изпълнителната власт, второто на закона за горите с разрешение от изпълнителната власт.


Този изпит обаче трябва да го издържи и да се превърне в гарант за честността на изборите, да хвърли партийните си одежди и да прояви характер по една изключително важна тема. Става дума за това дали той ще гарантира конституционното право на хората свободно да избират и да бъдат избирани или съвсем конформистки ще се прави, че нищо не се случва.

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Разстроено

  дааа, крайно време е президента да се еманципира и да се пребори за собствената си независимост !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 1040 Весело

  Вярно е, справка Тодор Живков, Жан Виденов, Сергей Станишев. Служебно спечелени избори 99% и пълен провал до доброволно отказване от власт 10.11.1989 г. и со малко кютек - Жан Виденов 1997 г.

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 3. 3 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 696 Весело

  Като чуя Манолова да говори... и гледам къде е Слънцето...

  bigman
 4. 4 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2611 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма характер.Ако си спомняш ББ му даде един само мандат.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  Това червените много ревливи бе! Чунким и те не прилагаха същите номера, когато бяха на власт.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Комунистите продължават с лъжите и манипулациите. Ще повтарят тая простотия със служебната победа до безкрайност само и само някой да им се върже. Гьобелс пасти да яде.

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на Хейтъромразец
  Хейтъромразец
  Рейтинг: 466 Весело

  Вий си рИвете, Пчеличката си бръмчи !

 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  Някой може ли да обясни защо в парламентарната група на БСП винаги има по една-две ей такива устати, нахални, позатлъстяли и много отблъскващи личности?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Тая какво циври? Ниската избирателна активност помага на БСП и ДПС и вреди на ГЕРБ. Елктората на чумата и потурите гласува под строй, така, че колкото по-малко хора гласуват, толкова по-добре за тях.

 10. 10 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#0] от "статията":

  " Не искам обаче моята партия да печели служебно, защото се оказва, че който печели служебно, не може да управлява служебно. Това се вижда и от сегашното управление."

  Колко ги е яд, че техните изборни машинации през 2009-та ги прецакаха, не е истина

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 11. 11 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Maя е шеф на т.нар.Другарски съд в БСП,да понатрупа опит за предстоящите парламентарни избори и наше главно оръжие срещу ЦИК....
  "ЦИК действа по безобразен начин като избрано, тайно общество, което си живее в собствен свят и си взима решения в ущърб на всички партии без ГЕРБ".

 12. 12 Профил на mopper
  mopper
  Рейтинг: 466 Весело
 13. 13 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Тая пача още ли не е заминала при дружките си Галеви?

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 14. 14 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 516 Неутрално

  2009г. , как Герб спечелиха служебно, като нямаха едно човече в дори една селска секция. И кой Ви би по кухите манерки да правите мажоритарни избори та Герб ви го начука. Прост, по-прост , най-прост , комунист.

 15. 15 Профил на funny_jazzy
  funny_jazzy
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#3] от "BGman1":

  Аз пък се питам, къде ли са нейните добри приятели - братята Галеви?

 16. 16 Профил на funny_jazzy
  funny_jazzy
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#8] от "Храбър":

  По 1-2 ? Та има ли някой от тях, който да не е такъв?

 17. 17 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Всъщност на последните избори станах свидетел как точно техните коалиционни партньори се опитаха да манипулират изборите в една секция в чужбина. Накрая дойде и полиция. Доста нелепа ми се вижда позицията на Манолова. Но при нея съм забелязал, че няма значение какво говориш, а колко много и високо говориш. А и да не даваш думата на опонента си.

 18. 18 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Последните избори - имах предвид тези от 2009 година.

 19. 19 Профил на ANAGOR
  ANAGOR
  Рейтинг: 524 Неутрално

  От прочетеното в първия абзац е ясно какво ще говори госпожата до края на интервюто, независимо от въпросите.
  Едни и същи простотии и безмислени мрънкания.
  Ако това е креативна опозиция кажи ми АСАН /както казваше дядо ми/.

  Майка ви проста!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Весело

  Сигурно си няма огледало в къщи горката?

 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Напротив, може! ДС си управлява България служебно през последните 23 години с малки изключения!/Които няма да се повторят!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 22 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тази другарка май още не е разбрала за провала на партията й на предните избори."Комунистът е човек с особено устройство на мозъка"-точно и актуално и до днес.

 23. 23 Профил на analiziraitova
  analiziraitova
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Може би трябва да мериме успеха на едно управление не по думите на този и онзи, а по това каква част от доходите ни остава след като си платиме сметките към монополистите.

 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Няма служебна победа,има заслужена победа!Дори,само членове на БСП,да пуснем да гласуват на следващите избори,пак ГЕРБ ще спечели,защото групичките им по интереси,ще си правят сечено,до последно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Ясен Бояджиев - http://www.kafene.net/analysis.html
  "злоупотребата не е аргумент срещу употребата, а начините за справяне с евентуалните злоупотреби са съвсем други".

  Мая Манолова:
  "Дистанционното гласуване в България би улеснило политическите брокери."

  Издишаш Майче, фърли си дипломата.

 26. 26 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 581 Весело

  Мая Манолова се изявява като говорител на комунистите ( на ужким социалисти). Преди нея беше Татяна Дончева. Помните ли я? Колкото помните Татяна, толкова след време ще си спомняте и за Мая. А иначе ,като повечето комунисти ( на ужким социалисти) , изразните й средства се свеждат до няма и стотина думи - до болка познатите заучени фрази от които на човек му се придрямва ако й слуша глупостите по-дълго време.

 27. 27 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Как пък можахте интервю да правите баш с тоя клоун ?

 28. 28 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#26] от "redrock":

  Тази нито е комунист, нито социалист, нито нищо /като повечето си "съпартийци"/ ... само за далаверата и егото е там ... и е по-ниска топка от Т. Дончева ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 29. 29 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1876 Весело

  До коментар [#22] от "papadok":

  ."Комунистът е човек с особено устройство на мозъка"

  Да уточня- особеността е в прекомерно развитие на тази част, която управлява рефлексите, особено първичните- и преди всичко на подчинение и послушание. Да не забравя и стадния синдром. Това развитие е за сметка на аналитичната и синтезиращата част на мозъка, в резултат на което обикновеното поведение се свежда до изпълнение на команди.
  Участъците от мозъка, отговарящи за изработване на чувство за вина, покаяние, съпричасност, отговорност и др. са окончателно атрофирани в резултат на дългогодишното зомбиране с комунистически клишета. Това пък става за сметка на тумороподобното развитие на участъка от мозъка, който регулира инстинкта за присвояване. Този тумор се развива пропорционално на нивото на съответния екземпляр в иерархията на партията.
  Да ме извинят лекарите, но диагнозата на пациентите е очевадна, нямам кой-знае каква заслуга за това, че не е нужно да се прибягва до помощта на дипломираните медици!

 30. 30 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 638 Неутрално

  до 29
  Научно обосновано.Вероятно сър У.Чърчил е имал точно това предвид когато го е казал.Макар арогантността и наглостта на посоченото лице за пример е безгранична,непозната за онези години.

 31. 31 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 631 Гневно

  Кресливата ...СВРАКА .... Мая ... --- Много ...Крека ... и нищо конкретно ...НЕ КАЗВА .... ЗАЩИТАВА СЕНЧЕСТИЯТ БИЗНЕС И ПРЕСТЪПНИ ОЛИГАРСИ .....

 32. 32 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1201 Весело

  Мая Манолова е добра приятелка с братя Галеви!
  Нали редовно им ходеше на рождените дни!

  Машини прости, народ неук.
 33. 33 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Предполагам, че Мая Манолова си спомня, че по време на управлението на Тройната коалиция Бойко Борисов от неизвестен никому пазвантин на бай Тошо и Сакса беше превърнат в медийна звезда. той започна да се появява по екраните най-малко на две телвизии всеки ден по два пъти.
  Ясно е, че управляващите са знаели това. То е организирано целенасочено. Защото ГЕРБ не е нищо друго, а Б-отборът на БСП.

  The best way out is always through Robert Frost
 34. 34 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 631 Весело

  На снимката се е .. начервила .. като ... Червена Проститутка ... ....

 35. 35 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#28] от "deepdp":

  Да ,Татяна е "класика в жанра" спрямо Мая , и показа характер като се махна от Парламента виждайки ,че комунетата "съпартийций" там не правят политика а въртят далавери и превърнаха през годините депутатството в доходоносен бизнес. Същото важи дори и в по-голяма степен и за ДПС.

 36. 36 Профил на КАШАЛОТ
  КАШАЛОТ
  Рейтинг: 466 Любопитно

  "Ах, спомняте ли си, госпожо..."
  ... как Ви снимаха и Ви качиха в нета, докато се карахте на председателя на една изборна секция в Кюстендил и се мъчехте да манипулирате преброяването на бюлетините на същите тези президентски и местни избори, които загубихте толкова сладичко наскоро?

  Брей, че изрод мръсен и нагъл!

  Willst du dich von etwas trennen, dann must du es verbrennen...
 37. 37 Профил на philipo
  philipo
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Дайте да съберем малко пари за другарката Мая, да я пратим на специалист по лечение на логорея.

 38. 38 Профил на bright
  bright
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#29] от "Дон Кихот":+1 Блестящо!

 39. 39 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#29] от "Дон Кихот":

  Чудесна тема за дисертация :"Дисекция на комуноидите и тяхното влияние върху обществените процеси в резултат на патологични мозъчни увреждания."
  И от мен ++++++

 40. 40 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Колко много излишни думи...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 41. 41 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1105 Весело

  До коментар [#5] от "Храбър":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++
  Като се заслуша човек за какво се жалват ,ривът и критикуват червените и веднага ти става ясно като бял ден, с какви подробности познават тези механизми.

  Голям фото шоп са и дръпнали на майчето!
  Ако можеха така да разкрасят и столетницата ,може би на снатиШевчето , ще му се "вдигне "имиджа!

 42. 42 Профил на Ал Тиквоне
  Ал Тиквоне
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#12] от "mopper":

  И Корнелия и Манолова са МИЛФки ,а ГЕРБерасите нека да си угояват хипопотами като Лиляна и Фидосова , която прилича на 4-ти реактор на АЕЦ-а

  ПРОСТ БОЙКО - СЛАБА ДЪРЖАВА !
 43. 43 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 681 Неутрално

  тая все по угоена изглежда, май скоро ще има нова говорителка, както преди в тази роля беше Илиана Идиотова, но после заприлича на свиня майка и сега рядко я показват

 44. 44 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Мая,
  кажи ми честно и на ушенце, вярваш ли си?!
  Толкова усилия, за да накараш хората да те псуват и наричат каква ли не!
  Кажи душицо!
  П.П. Не че другите са по-различни, но някои откровено си траят!

 45. 45 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1876 Весело

  До коментар [#8] от "Храбър":
  "Някой може ли да обясни защо в парламентарната група на БСП винаги има по една-две ей такива устати, нахални, позатлъстяли и много отблъскващи личности?"

  Ако трябва да бъдем откровени, всяка парламентарна група си има такива. Някои им се радват още от създаването на поредния парламент , други си ги угояват в хода на парламентаризма. Разликата между двете категории е, че извънпарламентарно угоените намекват за недобра храносмилателна политика на съответната партия преди изборите, докато изящните създания на парламентаризма са индикатор за нарастващия стрес в партията им от резонния въпрос: "А ще ме има ли в следващия парламент?". В резултат получаваме лице на партията от вида на горепредставеното.

 46. 46 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 650 Неутрално

  БСП се опита да спечели служебно през 2009-а. Въведе 28 областни мажоритарни кандидати и загуби всички. Спечели 40 депутати в селата /с фалшификации/ и с циганските гласове. На общинските избори в Кюстендил циганите гласуваха за БСП срещу заплащане. Загубиха. Сега разчитат на медийна пропаганда и червени спонсори. Няма да сполучат.

 47. 47 Профил на Компютърджия
  Компютърджия
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#12] от "mopper":

  Малеее, яко со го закъсал...

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  [quote#19:"ANAGOR"]Ако това е креативна опозиция [/quote]
  От червени креативна опозиция няма да дочакаш. Включили са оплюването на пета и хич не мислят за последствията.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Весело

  Айше пита: Другарко Манолова моя Асан да е у вас?
  Не бе Айше , защо го търсиш при мен?
  Ами говорят че тръгнал по к....ви та рекох да не е у вас!

 50. 50 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Точно пък някой от БСП да говори за изборен закон е все едно член на Ал-Кайда да поиска свикване на Съвета за сигурност към ООН за да обсъдят как да се избегнат бъдещи терористични актове. Точно БСП и техните приятели от ДПС си промениха закона преди последните парламентарни избори, но бяха неприятно изненадани, понеже избирателната активност се оказа много по-висока от прогнозираната.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 51. 51 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 754 Весело

  "На кръглата маса при президента Росен Плевнелиев сякаш всички се обединихте, че най-важното е да се върне доверието на гражданите в политическата система"

  Демек да не се разваля софрата, пък на нея вече кой квото докопа.

 52. 52 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Дори не ми се и включва в прастралката каквато всъщност няма . Форума е богат на оплювки и беден на факти . . Ще се опитам да опресня спомените на някои . Единствен случай доказан с видеокамера - на събрание на партия ГЕРБ в Пловдив един от районните кметове инструктира застъпници как да чманипулират избори те . Случая се разглежда и в Брюксел. Друг слечай е разнасянето на чувалите с изборни бюлетини от депутати на ГЕРБ в изборната нощ. Да не говорим за ролята на цецко като ръководител на предизборен щаб. Толкова законно , че сега сам се отказва от тази роля . Ама по-добре да дремна , отколкото да чета и да не научавам нищо . И съществено и несъществено . Плява . Ще си щракна и един минус . Да ви улесня .

 53. 53 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Само и единствено в България вицепремиер и министър на вътрешните работи бе и шеф на предизборен щаб на управляващата партия! И само тук мафията си има държава! И само тук мафията плаща да си има плювачи по форумите.

  нели ангелова
 54. 54 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Тая Манолова е от оня дразнеш тип п@тки, които само ломотят ама нищо не казват. И разчитат опонента да са откаже щото не му са спори с радиото. Много досадна к@чка.

 55. 55 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1569 Любопитно

  Тази другарка май иска да внуши на публиката, че червените са по-малки маскари, хехехе. Трябва да й се препоръча и на нея, а и на всички останали говорители, да препрочетат как бай Ганьо прави избори още "от време оно".

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 56. 56 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1569 Весело

  До коментар [#37] от "philipo":

  Може да се опита нетрадиционно лечение: поредица от интервюта на Мая в предаването на Диана Найденова. Оцелялата в този двубой няма да подлежи на никакви други терапии.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK