Експертът по контратероризъм Боаз Ганор: Атентатът е провал на българските служби

Експертът по контратероризъм Боаз Ганор: Атентатът е провал на българските служби

© Личен архив
Д-р Боаз Ганор е основател и изпълнителен директор на института по контратероризъм (ICT) в интердисциплинарния център "Херцлия" (IDC) в Израел. Публикувал е десетки статии по въпросите на тероризма и контратероризма, както и няколко книги. Бил е съветник на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Основател и председател на Международната академическа общност по контратероризъм (ICTAC).


Как бихте описали атентата? Провал на израелските, българските или и на двете разузнавателни служби?
- На първо място отговорността за сигурността на туристите лежи на раменете на местните власти. Когато говорим за спиране на терористични атаки, има два основни стълба – а) притежаване на предварителна информация за намеренията и възможностите на терористите на територията на атакуваната държава и б) действията по сигурността, които трябва да предотвратят или да откажат терористите, извършващи тези нападения.


Както казах, смятам, че тези отговорности лежат на първо място и преди всичко на раменете на българите в този конкретен случай. Изглежда, е провал и на разузнаването – нямаше предупреждение, идващо от службите, доколкото знам. Охраната също се провали, тъй като е нямало никакви мерки за сигурност, когато пътниците са напуснали терминала.


А какво можеше да бъде направено по-добре от израелска страна?


- Службите за сигурност на Израел са известни със своята ефективност при превенцията на терористични нападения, понякога благодарение на предварителна информация. Наскоро станахме свидетели на осуетен план в Лимасол, Кипър. Макар и да не бе казано публично, кипърските власти намекнаха, че са получили информация от Израел. Така че бих очаквал Израел да помогне - най-вече да помогне на местните сили за сигурност - да си изяснят какво се случва, ако имат информация.


От моя гледна точка фактът, че терорист от "Хизбула" е арестуван в Лимасол, най-вероятно със същия modus operandi (начин на действие – бел. ред.), трябваше да задейства червена лампа в съответните агенции. Тези служби трябва да знаят и да вземат предвид, че "Хизбула" и Иран са извършвали подобни атентати по същия начин в други държави в миналото.


Възможно ли е това да е част от синхронна кампания?


- Склонен съм да вярвам, че нападението в България е било планирано като едновременно нападение с това в Кипър, било като синхронна акция, било атаки една след друга. От ретроспективна гледна точка със сигурност бих помолил местните власти да увеличат бдителността си за други възможни мишени. Казвайки други възможни мишени, може да е във всяка държава по света. Броят им обаче може да бъде ограничен, знаейки кои са най-посещаваните от израелски туристи места. Ако се ограничим до тези държави, ще имаме не повече от 4-5-6 държави и България е една от тях. Така че това е нещо, което в ретроспекция Израел можеше или трябваше да свърши по-добре.


Що се отнася до отговорността за сигурността, суверенът е само България. Израел не може и не трябва да има въоръжена охрана на територията на България и не трябва да възниква тази необходимост. Така че те (българските служби) са онези, които е трябвало да направят изчисления, да анализират риска и заплахите. Знаейки, че израелците по принцип са мишена на терористични нападения, и концентрацията на израелски туристи със сигурност е мишена, някакъв вид сигурност е трябвало да бъде осигурена, дори и само за респектиране. Когато обаче нямаш никаква сигурност, това е уязвимост, която сама проси да я нападнат.


Какви мерки за сигурност се взимат по отношение на израелските туристи в други държави? Полетите на El Al по принцип се охраняват, но когато пътниците излязат от терминала сигурността се променя. Къде минава границата?


- Това е много добър въпрос, за който нямаме добър отговор. Във всяка държава е различно и отново зависи от правилниците на местните служби за сигурност и полиция. С това наум бих направил разликата между обикновените израелски туристи, които идват на семейна екскурзия, наемат си кола и отиват в хотел и те нямат необходимост от специални мерки за сигурност, макар и рискът за израелски туристи по принцип да е по-голям. От друга страна, когато имате съществуваща концентрация на израелски туристи като групи, това трябва да се приеме като нещо, което, ако не да бъде подсигурено, то поне да е анализирано от местните власти. Смятам, че това е случаят с Бургас, който се е превърнал в една от най-популярните туристически атракции за израелците. Не става дума само за обикновените туристи, това е индустрия – в такава индустрия сигурността трябва да играе някаква роля.


Съществува ли възможността това да не е било терористично нападение, а разчистване на сметки на местно ниво? "Хизбула" отказа да поеме отговорност вчера, днес иранското посолство също разпрати подобно съобщение.


- От моя гледна точка, ако имате терорист от "Хизбула", който преди няколко дни беше арестуван в Кипър, планиращ подобна атака, и след това имате извършване на нападение в България, като и в двата случая говорим за две от най-популярните за израелски туристи държави, това не е случайност. Като българин знаете по-добре от мен, че такива случайни нападения не се случват всяка седмица в България. Ако беше се случило в Ирак, тогава може би да, но не говорим за това. Това е планирано нападение, планирано да се случи в България, в Бургас. Терористите са събирали информация за действията на туристите, разбрали са, че няма мерки за сигурност там, не са били уплашени от българските служби за сигурност.


Те са били много убедени - и за съжаление се оказаха прави - че ще успеят да изпълнят това нападение на българска земя.


А какво бихте препоръчали?


- Моята препоръка е, вместо да се замитат нещата под килима, да се признае, че е имало грешка на силите за сигурност и разузнаването и да се опитат да я поправят в бъдеще. Най-лесното нещо да се каже "Беше случайно, не беше Иран – те казаха, че не са". Какво очаквате да кажат – да, направихме го на българска земя, направихме фалшив американски паспорт... "Хизбула", разбира се, също ще отрекат, това е хибридна терористична организация, която е активна в политическата сфера и терористичната сфера в едно и също време. Разбира се, че ще отрече всяко нападение на територия на трета страна. Само четири държави в света определят "Хизбула" като терористична организация и тя би била много предпазлива, преди да поеме отговорност за такива терористични нападения. Затова не съм особено впечатлен от отричането на Иран и "Хизбула".


Честно казано, силно съм убеден, че в краткосрочен период, когато атаката бъде анализирана, бъдат направени следствените действия и анализи на информацията, както и бъде интервюиран активистът на "Хизбула" в Кипър, тогава всички точки от картината ще бъдат свързани и ще е доста ясно, че това е свързано с Иран, със силите "Ал Кудс" (революционната стража) и/или с "Хизбула".


Смятате ли, че нападението в Бургас може да послужи за casus beli (повод за война) срещу Иран или "Хизбула" в Южен Ливан?


- Не мисля, че Израел ще реши да предприеме ответно нападение срещу Иран заради взрива. Ако Израел някога реши да започне военни действия срещу Иран, ще е заради опасност за самото съществуване на Израел, а не поради терористични действия. Що се отнася до регионалните дела, ако се докаже, че "Хизбула" е отговорна, тогава при определено развитие на събитията Израел може да реши да атакува.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (187)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sakis_rouvas_jr
  sakis_rouvas_jr
  Рейтинг: 451 Любопитно

  Атентатът е провал на българските служби
  ---------------------------------------
  Факт!
  Оставки ? - Няма, защото това можело да се случи навсякъде ....

 2. 2 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 572 Неутрално

  А я вижте какво изтече току що по жицата:


  http://news.ibox.bg/news/id_434546872

  Вяра. Надежда. Любов.
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5866 Неутрално

  след акта е лесно да се говори на чужд гръб !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3736 Неутрално

  Ами това е! Провал! Само със СРС не става ,трябва и акъл!

 5. 5 Профил на bingbong
  bingbong
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Обвиниха ни!
  И как да има ефективност при превенция на терористични удари, когато тук досега не е имало такива?

 6. 6 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Най-после се намери някой, който да им го каже в прав текст!

  Вещица от Овнерог
 7. 7 Профил на dragalevski
  dragalevski
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Добър анализ на знаещ експерт. Но дали ЦЦ и МВР имат мозъчния капацитет да четат и анализират подобни текстове?!?

 8. 8 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Значи кипърците получили предварителна информация от Израел, а нашите - не. И по тази причина не си били свършили работата и се били провалили. Интересна логика.

 9. 9 Профил на milen888
  milen888
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Крайно време е оня некадърник Флоров, дето се води началник на ГДБОП да си подаде оставката и да се измита оттам!! Държат го там единствено защото е роднина на Цветанов!

 10. 10 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#2] от "smehur_co":

  Ако действително е това момче от снимката ,да отидат да проверят къде се намира

 11. 11 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#10] от "pitanka_3":

  Може и да не се сещат.

  Вяра. Надежда. Любов.
 12. 12 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#1:"sakis_rouvas_jr"]Атентаът е провал на българските служби
  ---------------------------------------
  Факт!
  Оставки ? - Няма, защото това можело да се случи навсякъде .... [/quote]


  Полетите на El Al по принцип се охраняват, но когато пътниците излязат от терминала сигурността се променя. Къде минава границата?

  - Това е много добър въпрос, за който нямаме добър отговор.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 13. 13 Профил на bingbong
  bingbong
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#8] от "Митридат":

  Много ме радва, когато тук някой чете статиите правилно.
  А с тия плюсове и минуси... голям смях.

 14. 14 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Sad but true!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 15. 15 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Най накеая някои ясно да пбясни мълчанието на иран и отричането на хизбула.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 16. 16 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  1)Аз пък ще ви кажа господин "експерт", че България е малка и мирна страна, че никого не заплашваме и общо взето никой не ни е враг.
  2)На нашите служби не им е работа да охраняват туристите по морето, нямат такъв капацитет и не виждам смисъл да имат. Още повече, че никой не се е занатискал да им плаща за целта и вероятността това да остане за сметка на нашия данъкоплатец е доста голяма.
  3)Ако някой си е спечелил за врагове половината свят, може би той трябва да помисли за сигурността на гражданите си, а не да изисква от целия свят да му ги охранява.
  4)Ако този някой, който си е спечелил за врагове половината свят, не е осигурил ефективна охрана на гражданите си по-скоро е правилно да приемем, че провала е на неговите служби.
  5)Аз познавам само един народ, който се е докарал до състоянието неговите граждани да са заплашени навсякъде по света и който да вменява в задължение на целия свят да му ги пази. Не познавам много такива народи, познавам само един ! Не съм сигурен, че всички нации са задължени вечно да вардят представителите на една единствена нация. Сетете се сами кой е този народ.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 17. 17 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Опа, вчера ЕК, днес Израел... става неприятно, като те бият от все страни...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 18. 18 Профил на bingbong
  bingbong
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До всички гласували с големия МИНУС

  Превенцията би трябвало да обхваща:
  - изучаване, анализиране и разкриване на факторите довели до терористичен акт
  - отстраняване на тези фактори.
  А сега ми отговорете.... колко фактора за анализ е имало в БГ досега?

 19. 19 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#2] от "smehur_co":

  Форумци на news.bg удариха в зематя всички служби. Бравус!

  Моралът не е порок!
 20. 20 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3142 Разстроено

  "...действията по сигурността..." - сигурност в БГ няма, не само за "гостите" и... Болезнено прав... Самовлюбени ОПравници, забравили за какво са на власт...

  Обичай света като самия себе си - тогава наистина ще можеш да се грижиш за всичко
 21. 21 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  "- Службите за сигурност на Израел са известни със своята ефективност при превенцията на терористични нападения, понякога благодарение на предварителна информация."

  Ами тогава говорете си за вашия провал защото тук в България се провалихте.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 22. 22 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#19:"dnk"]Форумци на news.bg удариха в зематя всички служби. Бравус![/quote]

  Еми хората са активни, тук само "България е кенеф и разграден двор".
  Впрочем младежа от снимката много мяза на тоя от видеото.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 23. 23 Профил на Йосиф
  Йосиф
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#5] от "bingbong":

  Прав сте, секторът ни за сигурност няма значим реален опит в борбата с тероризма. Но все пак опит и опитни специалисти се намират, експерти също, симулационни центрове също има, в миналото и тренировъчни учения са провеждани ...... През февруари е имало и предупреждение за активизиране на терористичната дейност спрямо еврейски и израелски обекти......
  Тук явно става дума за СПИН, който върлува из сектора за сигурност в РБ (СПИН - синдром на придобита или постоянна интелектуална недостатъчност).

  rakas
 24. 24 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#13] от "bingbong":

  Да, аз чета подробностите. И с риск отново да ме оплюят като чалма и какво ли още не, ще добавя, че Ганор, който призовава да не се замитат нещата под килима, не обяснява как така великите и постоянно нащрек израелски служби, които са знаели какво ще стане в Кипър, са проспали атентата в Бургас. Значи:

  1. Израелските служби също са се издънили, ама на Ганор му е по-изгодно да стовари отговорността единствено върху българските.
  2. Израелските служби са знаели, че предстои атентат, но умишлено не са подали сигнал до нашите, които нямат нужния опит, защото този атентат политически обслужва чудесно Израел. В полза на последното говорят синхронните и моментални обвинения срещу Иран от страна на Нетаняху и Перес.
  3. Израелските служби са в дъното на атентата, защото този атентат политически обслужва чудесно Израел. Отново в полза на последното говорят синхронните и моментални обвинения срещу Иран от страна на Нетаняху и Перес.

 25. 25 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 572 Гневно

  Колкото до експерта по контратероризъм: какво констатираш, байно? Че държавата ни е разнебитена? Ами това си го знаем и ние.
  Погледнете внимателно снимката:

  http://www.standartnews.com/articles/gallery/157844.html?return=%2Fbalgariya-obshtestvo%2Feto_go_teroristat_ot_atentata_v_burgas_video-157844.html


  Над главата на преполагаемия терорист, моля увеличете, стоят двама хубавци в униформи във входа, през който никой не минава, скръстили са ръце и си говорят. Охрана, байно е осигурена, ама матряла кат' е такъв, съставен от мърлячи с настройка "Споко! Не се спичай" нищо не може да помогне освен СОПА. Да се издирят двамата от охраната и да им се потърси отговорност къде са бляли.

  Вяра. Надежда. Любов.
 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Подсушват се докторите от Горна Оряховица случайно там да не се роди някой терорист.

  ОСТАВКИ.

  ======================

  По 16 разрешителни за подслушване е разписвала Владимира Янева през всеки от 365-те дни на 2011 година.

  Само два пъти Софийският градски съд е отказал да разпише използването на специални разузнавателни средства. За сметка на това издадените разрешения за подслужване и следене са 6008 за цялата 2011 година. От всички тях обаче само 799 са веществените доказателства.
  Това става ясно от отчета на съда, председателстван от Владимира Янева - известна като близка семейна приятелка на вецпремиера Цветан Цветанов. Нейното избиране през миналата пролет предизвика мощен скандал в гилдията. Нейният предшественик - Георги Колев, пък беше в основата на друг скандал. Той разписа разрешителното за подслушване и следене на митническия шеф Ваньо Танов, откъдето изтекова разговорите му с Бойко Борисов за Мишо Бирата.

  За сравнение: през 2010 година издадените разрешения за използване на СРС-та са били 6213, а през 2009-а са наполовина - 3662.

  http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=58280:2012-03-15-07-27-16&catid=65:2008-10-05-17-23-33&Itemid=107

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 27. 27 Профил на tyrel
  tyrel
  Рейтинг: 235 Неутрално

  От дъщеря ми , която работи в летище Бургас зная че например във Швейцария охраната на пътниците от Израел е дело на тяхната полиция. Както ми е разказвала , посреща ги тежко въоръжена охрана която ги пази от нападения. Убеден съм че това не е случайно.Така или иначе трагедията се случи и някой трябва да поеме отговорност.Най-малкото да си подаде оставката.Днес иначе слънчевите и пълни с туристи улици на Бургас бяха унили , тъжни,и празни.Бог да прости невинните жертви на това безумие!

  t.j. yotov
 28. 28 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  По нашето Черноморие, а и по планиснките ни курорти идват какви ли не - англичани, французи, руснаци, чехи и т. н. и т. н. Никой от тези хора не е заплашен от терористични актове ! Може би само от битова престъпност като кражба, сбиване ... Тогава защо трябва да поддържаме някаква супер антитерористична система ?! За да дойдат няколко хиляди души, представители на една нация, които имат поне 1 милиард потенциални врагове ?! Добре, те ще донесат пари в държавата, но ако ние трябва да се натоварим с разходи за охраната им тогава де е Киро на кирия ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 29. 29 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Мен лично ме втрещи това, че при положение, че става въпрос за организирана туристическа група, та макар и от 150 човека, нито фирмата-посрещач (нито се чу за водач на групата) не е разполагал с идея кои хора ще се превозват с тези автобуси.

  А иначе съм абсолютно съгласна с Ian Smith!

 30. 30 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#25:"smehur_co"]Да се издирят двамата от охраната и да им се потърси отговорност къде са бляли.[/quote]

  Опа успокй се. Искаш да кажеш, че полицаите трябва да преджобват всички посрещачи, така ли?

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 31. 31 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#28] от "Ian Smith":

  Нещо не ми е ден - 2 пъти поред ти цъкам + под една и съща статия.

 32. 32 Профил на reshuffle
  reshuffle
  Рейтинг: 684 Весело

  Малко извън темата: Боаз Ганор - нещо средно между Джордж Клуни и Куентин Тарантино.

 33. 33 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 722 Гневно

  До коментар [#25] от "smehur_co":

  Е на същата снимка има и още двама с раници и джапанки и едно момиче с куфар! Кой от всичките , според експертното ти мнение , е трябвало да заподозрат за суисайд бомбър? Мрънкало!

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 34. 34 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  [quote#8:"Митридат"]Значи кипърците получили предварителна информация от Израел, а нашите - не. И по тази причина не си били свършили работата и се били провалили. Интересна логика.[/quote]
  Израелските "служби" са бая по активни в Кипър, по ред причини. Една от тях е че там в миналото е имало няколко атентата срещу израелци. По тази причина те са забелязали терориста в Кипър и са информирали властите.

  В България който е трябвало да следи, и събира информация, за потенциално опасна исламистка дейност явно не си е свършил работата както трябва.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 35. 35 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Взех "засилка" и искам да кажа на "експерта" още нещо ( не знам дали ще ме прочете - по скоро не ).
  Господин "експерт", вашите туристи са добре дошли в гостоприемна България! Но ако вашите туристи влачат със себе си тероризма който ги следва по целия свят ( включително и в родината им където вие така "ексертно" ги охранявате ), мерси. Това създава опасност вместо да спечелим от вашите туристи, те да прогонят наши традиционни гости. Това създава опасност и за нас самите - има загинал български гражданин. Може би вие трябва да помислите за други дестинации.
  Може би, господин "експерт" вие трябва да насочите експертните си усилия в една друга насока - как да се помирите с останалата част от света.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 36. 36 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 722 Любопитно

  [quote#34:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Израелските "служби" са бая по активни в Кипър, по ред причини. Една от тях е че там в миналото е имало няколко атентата срещу израелци.[/quote]

  И са станали активни преди или след атентатите?

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 37. 37 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#35] от "Ian Smith":

  Братле, съвсем сериозно те питам - някой да не ти е хакнал профила. Не мога да те позная!

 38. 38 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  [quote#34:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]В България който е трябвало да следи, и събира информация, за потенциално опасна исламистка дейност явно не си е свършил работата както трябва.[/quote]

  Моше, ни можем, а и ще се разорим, да закачим за всеки израелски турист агент на ДАНС и полицията да го пази. Солидаризирам се изцяло с мненията на "Ian Smith".

 39. 39 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#29] от "veragena":

  Благодаря

  До коментар [#31] от "Митридат":

  И на вас благодаря за "грешката"

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 40. 40 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#37] от "Митридат":

  Не бе, аз съм си
  И не съм пил нищо повече от една боза

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 41. 41 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#33] от "Karla хейтър-хейтър":

  Не казвам, че са щели да го хванат, но и мухабетецът по време на служба ти оправдаваш ли го?
  Всяка охрана, въоръжена или не, има поставени конкретни задачи по отбраната на определен обект. Демонстрирането на присъствие, още повече въоръжено, има респектиращ и сдържащ ефект, пойна птичке.
  Всеки трябва да си спазва задълженията и този мой призив не е "мрънкане".

  Вяра. Надежда. Любов.
 42. 42 Профил на Асенчо
  Асенчо
  Рейтинг: 402 Неутрално

  откъде пък накъде ние сме виновни
  все едно в израел не стават нападения като искат евреите да идват на курортите ни да си плащат на частни охранители или на полицията да ги охранява и от тях да се търси отговорност ако се случи бомбено нападение

  Казвам се Асен и съм от Сливен но не съм Костовист
 43. 43 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#40] от "Ian Smith":

  Странна метаморфоза у теб. В Кавказ впрочем бозата я правят с доста високо алкохолно съдържание. Да не си ударил една "казказанка"?

 44. 44 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  А бе що не си пазат евреите ми ние да им ги пазим, аааа, да се оправят най-накрая ...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 45. 45 Профил на bravo_vn
  bravo_vn
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ако трябва да бъдем честни, извън летищните терминали никъде по света няма контрол, който да може да хване взривно устройство.

 46. 46 Профил на kras 059
  kras 059
  Рейтинг: 583 Неутрално

  За съжаление, направените констатации от израелския експерт по контратероризъм, във връзка с терористичния акт на летището в Бургас, не са никак ласкави за нашите специални служби.

 47. 47 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ian Smith":

  Боже колко познато, познато, пък не се сетих веднага.

  Ти си Цецо Цветанов - само той може да говори глупост след глупост и така да се самоомайва, че следващата да е по-голяма от предишната.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 48. 48 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#36] от "Karla хейтър-хейтър":

  Разнебитването на една държава започва от отношението на хората в нея към всичко което ги заобикаля и към самите тях.
  Мърляшкото отношение към носенето на службата и изпълнението на служебните задължения на двамата поплювковци на снимката е част от изчезването на държавността, защото държавата е такава каквато ние си я направим, тя е съвкупност от хора като теб и мен. Не правителсътвото е държавата, а хората с тяхната лична отговорност или безотговорност.
  За това си стягай задните части и не се "олабвай" като тюфлеците на снимката.

  Вяра. Надежда. Любов.
 49. 49 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5608 Неутрално

  [quote#27:"tyrel"]От дъщеря ми , която работи в летище Бургас зная че например във Швейцария охраната на пътниците от Израел е дело на тяхната полиция. [/quote]
  Абсолютно, виждал съм го с очите си. На летището в Цюрих даже бронетранспортьор пъплеше покрай самолета на Ел Ал по рульожката чак до пистата за излитане. На Швехат (Виена) има двойки полицаи ли са, войници ли са, не знам, но са с автомати, вървят по двойки и спират и проверяват на случаен принцип всякакви хора по цялата територия на летището.

  Gunter glieben glauchen globen
 50. 50 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  До коментар [#15] от "leko_uchuden":
  "Отричането на Хизбула"
  Факт от интервюто
  "Само четири държави в света определят "Хизбула"
  като терористична организация."
  Като кои ли ще са те?

 51. 51 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ian Smith":

  Самият експерт те подкрепя:
  "Израел не може и не трябва да има въоръжена
  охрана на територията на България .."

 52. 52 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#49] от "g_t":

  Пък на Мадрид-Барахас има двама шишковци от Просегур , които им проверяват билетите и отварят багаж на хазартен принцип (два за целия самолет). През януари пътувах Мадрид-Тел Авив.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 53. 53 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#37] от "Митридат":

  Виж, аз си имам моята си политическа ориентация и тя не се е променила. Но ми писна ... куцо, кьораво и сакато се научи, мине не мине, да плюе по Родината ми. Идва някакъв розов за*ник с русоляво окосмяване и европейски произход и почва да ни наставлява. Еееее, хайде холан, 'айде преметете си дворчетата, ние на'што и така ...
  Към евреите и израелците изпитвам ... добро отношение. Смятам, че са народ с изключителни качества и достижения, народ от който има какво да се научи, дори народ със сходна съдба.
  В интерес на обективността обаче трябва да се признае, че днешния световен тероризъм в основни линии е предизвикан от тях, е заради тях. Цял свят се занимава вече повече от 50 години с тяхната държавичка, която е горе-долу колкото Северена България. Къде, къде по-големи държави не ги и чуваме с месеци, но за Израел слушаме ежеминутно. Заради тях света нееднократно се изправя на ръба на ядрена катастрофа, а реалните конфликти са в пъти повече от тези между други къде по-големи държави.
  Ами това малко ми идва в повечко дори и на мен.
  А и сега трябва да се занимаваме със загиналите израелци.
  Ужасно съжалявам за тях !
  Но може би и те трябваше да изразят съжаление, че заради тях загина българин - шофьора на автобуса. За него обаче нито дума ! Ами той да не е по-ниска порода, а ?!

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 54. 54 Профил на reshuffle
  reshuffle
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#2] от "smehur_co":

  Форумците на News.bg веднага да заменят досегашните следователи в българските служби!

 55. 55 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3511 Неутрално

  Много адекватно и аргументирано становище.
  Поздравления!

 56. 56 Профил на bingbong
  bingbong
  Рейтинг: 515 Неутрално


  До коментар [#34] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

  "В България който е трябвало да следи, и събира информация, за потенциално опасна исламистка дейност явно не си е свършил работата както трябва. "

  Само да попитам - има ли такъв, който..... нещо не ми се вярва!

 57. 57 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#53] от "Ian Smith":

  +++++++++++++++++

  Още 5-6 такива коментара и направо те добавям в "последвани".

 58. 58 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Екпертът пропуска да отбележи,че атентатът главно е срещу реномето на България.Факт е,че досега не е имало такъв атентат срещу туристи от друга националност.Израел следва да се замисли защо:1.Срещу тях се акумулира омраза от векове.2.Докога ще бъдат в положение на война с арабския свят?3.Докога политиката им ще бъде зъб за зъб и атентатите срещу техните граждани в самия Израел и по целия свят не е ли резултат от ескалацията на тази политика?
  Другве въпросът,че службите ни са неефективни-те не могат да се оправяъ с квартирни кражби,та с терористи ли?Атентатът е унижение за страната ни и тези ,които го проспаха трябва да си подадат оставките веднага-поне по морални критерии,а не да се оправдават,че видите ли той бил камикадзе,ама не е много ясно.И за какво бяха тези пиар акции-президент,министри,само патриарха липсваше...

 59. 59 Профил на xrp43572691
  xrp43572691
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  [quote#53:"Ian Smith"]Ами той да не е по-ниска порода, а ?![/quote]

  Ми.... гой. Кучета го яли загиналия българин.

 60. 60 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#7:"dragalevski"]Добър анализ на знаещ експерт[/quote]

  Напротив, общи приказки на политически ангажиран дърдорко - сериозните хора не приказват толкова леко за вина и отговорност, преди да са налице пълните данни за случилото се!

  Не съм магаре;-)
 61. 61 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Много глупаво интервю. Тъпи въпроси.
  "Съществува ли възможността това да не е било терористично нападение, а разчистване на сметки на местно ниво?..." Какви местни сметки, това да не е кирка в мерцедеса на местен бабаит?
  Или бисерът "Смятате ли, че нападението в Бургас може да послужи за casus beli (повод за война) срещу Иран или "Хизбула" в Южен Ливан?".
  Каква война бе човек, Израел е подложен на такива атаки от години, ти от луната ли падаш?
  Иначе идеята да се интервюира този човек е добра, но въпросите са меко казано наивни.

 62. 62 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#53:"Ian Smith"]Смятам, че са народ с изключителни качества и достижения[/quote]
  Евреите са Божия народ, това е първото, което трябва да се каже за тях. Изобщо борбата в света е кои са "новите евреи", на кой Бог е положил избора си - арабите ( и мюсюлманите изобщо) твърдят, че са те, англичаните - също (Когато Бог реши да извърши добро дело, поверява го на англичаните - Ед. Грей) и т.н. А за българския шофьор си прав, по горчива ирония на съдбата, той се е казвал Мустафа. Бога да го прости и него и всички жертви на това жестоко деяние.

 63. 63 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Нашата полиция нас не може да опази камо ли израелците. Нашата полиция иска да получава заплата и да проспива работното време.

 64. 64 Профил на doneva
  doneva
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "Полетите на El Al по принцип се охраняват, но когато пътниците излязат от терминала сигурността се променя. Къде минава границата?

  - Това е много добър въпрос, за който нямаме добър отговор. Във всяка държава е различно и отново зависи от правилниците на местните служби за сигурност и полиция. С това наум бих направил разликата между обикновените израелски туристи, които идват на семейна екскурзия, наемат си кола и отиват в хотел и те нямат необходимост от специални мерки за сигурност, макар и рискът за израелски туристи по принцип да е по-голям. От друга страна, когато имате съществуваща концентрация на израелски туристи като групи, това трябва да се приеме като нещо, което, ако не да бъде подсигурено, то поне да е анализирано от местните власти. Смятам, че това е случаят с Бургас, който се е превърнал в една от най-популярните туристически атракции за израелците. Не става дума само за обикновените туристи, това е индустрия – в такава индустрия сигурността трябва да играе някаква роля."

  Точно този въпрос си задавах и аз сутринта, но според мен инициаторът трябва да си е израелската страна или най-малкото да е съвместно.

 65. 65 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#53:"Ian Smith"]Но ми писна ... куцо, кьораво и сакато се научи, мине не мине, да плюе по Родината ми. [/quote]

  рече и отсече! +++++

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 66. 66 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#18] от "bingbong":

  Имаш ли представа колко бомбени атентата имаше в последните години??? Между групировки,политици,редакции.....

  Или...ако не е срещу чужденци - не е атентат?

 67. 67 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#57] от "Митридат":

  Ще се старая

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 68. 68 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#34] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

  "В България който е трябвало да следи, и събира информация, за потенциално опасна исламистка дейност явно не си е свършил работата както трябва."

  Кого имаш предвид - със следенето и събирането на информация - от израелска страна или от българска?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 69. 69 Профил на ХДС(CDU)
  ХДС(CDU)
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ian Smith":

  ООН създаде Израел, защото този народ беше подложен на геноцид в цивилизована Европа не само от немци, а и от много други ентусиасти, радетели на идеологията за чиста раса и свръхчовек. Проблема е в извратеното мислене на арабите, но ти това не го коментираш. Всеки стъпил на българска земя трябва да бъде спокоен за здравето и живота си и отговорност за това носят силовите структури на държавата. Ама той бил евреин, турчин, арменец, руснак, хамериканец, немец. Какво значение има - той е жив човек. Нима арменци и евреи не намериха спасение на наша територия, нима тези хора не са приети и не са интегрирани в обществото. Винаги ще има причини да се воюва. Относно световния тероризъм, той е предизвикан от сблъсъка на цивилизации и Израел се намира именно на тази граница.

 70. 70 Профил на doneva
  doneva
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#67] от "Ian Smith":

  И от мен имаш дузина +.

 71. 71 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Разстроено

  Разбира се, че е провал на БГ служби. Като разкрихме всички агенти, работещи за България и нейните интереси.... Сами се самоизяждаме...То само с пожелания за добрите дюнерджийници не става....

 72. 72 Профил на kalo_7
  kalo_7
  Рейтинг: 428 Неутрално

  а двете кули на 11 септември на кой са провал?!
  смешко...

 73. 73 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#66] от "g1barko":

  Ако си решил да наричаш мафиотско разчистване на сметки "атентат" - добре , но това си е лично твоя терминология.

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 74. 74 Профил на El Chuncho
  El Chuncho
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#69] от "ХДС":
  +++++++++++++++++++++++++++++++++

  Никъде по света борсите не са определящи за икономиката.- цитат на коментар #70 от “др. Иванов
 75. 75 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Никак не ми допада високомерният тон на интервюирания, но не виждам как може да се опровергае.

 76. 76 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#30:"Леми Килмистър"]Опа успокй се. Искаш да кажеш, че полицаите трябва да преджобват всички посрещачи, така ли? [/quote]
  В доста статии и коментари се обсъжда фактът, че предполагаемият атентатор, младежът от видеото цял час се е мотал из летището. Питам се, ако и да са "спали" полицаите и другите служби, има ли някаква логика човек с фалшиви документи и раница с взрив, цял час да "боде очите" на охраната, сякаш целта му е да бъде проверен? Ако е имал план да взриви конкретния автобус, за какво му е да обикаля из чакалнята и да се върти пред ченгета и камери? Могъл е поне да седне на една пейка до рейса и да чака удобен момент.
  Накратко, историята с видеото и афроскандинавеца е за хора, откърмени с холивудска боза.

 77. 77 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#62:"Каишков"]Евреит са Божия народ, това е първото, което трябва да се каже за тях. Изобщо борбата в света е кои са "новите евреи", на кой Бог е положил избора си - арабите ( и мюсюлманите изобщо) твърдят, че са те, англичаните - също [/quote]
  Ще ме прощавате, но това си е чист нацизъм (понякога наричан фашизъм)! Започне ли един народ да се мери с "по-особен" аршин, краят му е предизвестен. Първо вгорчава живота на другите, а после му се връща тъпкано.

 78. 78 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Борисов с нова изцепка след дюнерите.

  Всеки можел да влезе в аерогарата, да си се "шляе", да си "пазарува"

  Само заради това твърдение на Борисов а и предишното с дюнерите което показва ПРЕСТЪПНА БЕЗОТГОВОРНОСТ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ ЦЯЛОТОП РАВИТЕЛСТВО ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ДА БЪДЕ СЪДЕНО!
  Превърнаха ни в държавата на глупостта простотията некадърността некомхетентността калинките и Тодор Живковския хумор.

 79. 79 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  По примера на ПУТИНОИДНА РУСИЯ и БОКОПОДОБНА БЪЛГАРИЯ търси опасности и вината за нея предимно ВЪТРЕ в страната.

  Когато тя идва отвън ВИНАГИ ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ за нея, а сигурноста е нещо непосилно поради нереформираните иститути по сигурноста, работещи по инерция и с похвати от агентурното си минало.

  ОСТАВКАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!

  ИНАЧЕ СМЕ БАЛКАНСКИ ГЬОНСУРАТИ!

 80. 80 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  ТАКОВА управление и такова КОМПРОМЕТИРАНО вече и международно правителство, никакви 50 км. асвалтирани пътища немогат го спаси.

  ТОВА е провал на сигурноста, международен и национален.

  ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА ВСЯКА ГОДИНА ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА

 81. 81 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ian Smith":
  най-тъпия начин на мислене- "на мен това никога не може да ми се случи"
  да, обаче на планетата земя това съществува и се случва по различни причини на различни места, което не изключва и България, не сме богопомазани и службите за сигурност трябва да следят за спокойствието и сигурността на гражданите

  Cogito ergo sum :)
 82. 82 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ian Smith":

  Наистина интервюто звучи доста неубедително. Факт е, атентатът е срещу специфична група туристи. Фирмата,която работи с този вид туристи, е длъжна да има предвид всички специфики и -евентуално- да поиска предварително съдействие от МВР, освен,че вероятно работи в сътрудничество с израелски фирми, които също трябва да носят отговорност за туристите си.
  Второ, би следвало да има някакви договорености -на държавно или на специализирано МВР ниво за специален ангажимент, който да имат българските служби по отношение на тези специфични туристи.
  При отсъствието на такива официални договорености и задължения на българската страна, господинът от снимката няма никакво право да предявява изисквания към нас по отношение на сигурността на гражданите на страната си.
  Нашата отговорност е само дотолкова,доколкото сме допуснали това да се случи, а именно: допуснат е терорист - на територията на страната без достатъчно проверки и може би с фалшиви документи.След като снимките му са известни в цял свят, как те не са известни на граничните ни пунктове?Друго - кой му е дал информация в България, кой му е помогнал тук за подготовката на взрива - ето това са интересните въпроси,които ни касаят. Всички други обвинения,предявени към нас от г-н Ганор, фактически са неоснователни.

 83. 83 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#53] от "Ian Smith":

  АНТИСЕМИТИЗМА е брат на РАСИЗМА, а от там до ТОТАЛНАТА КСЕНОФОБИЯ има само една крачка...

  Много са готови да я направят веднага.

 84. 84 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Сега хляба и тока още ще поскъпнат - нали трябва от бедните българи трябва да вземат за да платят за избитите...

 85. 85 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 916 Весело

  Ционетата да не се дървят непракъснато на който попадне и няма да имат чак толкова проблеми, "да би мирно седяло, не би чудо видяло" нал тъй?
  Сигерно няма да направил Израел в България, на всеки километър блок пост, аде няма нужда....!!!,

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 86. 86 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#8] от "Митридат":

  Ето къде е ключът от бараката! +++++++++++++++++++++

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 87. 87 Профил на bingbong
  bingbong
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#66] от "g1barko":

  Такъв терористичен акт е за първи път в БГ!
  Нямам предвид друго.
  А и да обвиняваме страната си - точно сега... няма да спечелим от това!

 88. 88 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 458 Весело

  Ха, "служби за сигурност"... Интервюираният явно не е на ниво... в България служба за сигурност е единствено тази, която пази "избраните" от "избирателите"... т. е. от "народната любов"...
  Само тогава службите се размърдват да "служат", макар и не на достатъчно ниво всякога... Във всяка друга сфера понятието "служба за сигурност" е като взето от научната фантастика!...

 89. 89 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 762 Любопитно

  До коментар [#16] от "Ian Smith": Това ти ли си го написал или някой те е замествал? Ако си ти ,браво !!!

 90. 90 Профил на varog
  varog
  Рейтинг: 471 Неутрално

  [quote#82:"waterfall"] допуснат е терорист - на територията на страната без достатъчно проверки и може би с фалшиви документи.След като снимките му са известни в цял свят, как те не са известни на граничните ни пунктове?[/quote]
  Навярно в цял свят са снимани клипове на въпросния терорист по време на атентати. Е, поне нашите са последни.

 91. 91 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#82] от "waterfall":

  Сигурна ли си, че Ганор трябва да свърши всичко това, защото ИЗРАЕЛСКИТЕ туристи били специфични, а БЪЛГАРИТЕ безотговорни по традиция.

  А не, че някой е готов винаги и нарочно да взривява...

 92. 92 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 515 Весело

  Повече от 10 години един дебил, без елементарни познания по правопис дори беше начело на българското разузнаване... генерал кирчо - накрая се оказа и крадец на дребно - крал е от командировъчните на служителите зад граница. Другите, които са отговаряли за националната сигурност като ги гледам - трактора, и цецко. Цецко е учител по физкултура и харесва да си купува апартаменти... Къде тук очаквате някакъв професионализъм????

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 93. 93 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 946 Весело

  Аз поддържам предложението си България като туристическа дестинация да бъде временно затворена за туристи от Израел.Нека това бъде по-скоро сигнал за останалите гости,че на наша територия Израел няма да бъде наказван от своите врагове.А че не сме на тяхното ниво в разузнаването и сигурността си го знаем и сами.

 94. 94 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#85] от "boby1945":

  За комуноидните пънове, действително нема нужда, но не така мисли света.

  БОРИСОВ Е КОМПРОМЕНТИРАН ЗАВИНАГИ НАВЪН.

  А вътре може да продължи с асвалта, но Тракия няма да завърши и догодина. Не че неиска, а защото неможе.

  Парите се дават на МВР.

 95. 95 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "провал на българските служби за сигурност" ..

  Как може да се провали нещо, което не съществува вече 23 години - изтърбушени структури, прогонени експерти, попилян натрупан дългогодишен опит, осветена агентура, закрити мисии в чужбина. Е, не е един Цвъцко виновен за днешното отчайващо дередже на т.н. "служби".

  И като капак - напъните на външния ни министър - барабар Петко с мъжете - превърнал ни в едно мюре за ястребите в глобалната политика...

 96. 96 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#16] от "Ian Smith":

  Евала за позицията !

 97. 97 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#87] от "bingbong":

  А и да оправдаваш някого сега....в името на страната ни ...повече губим.Имаме нужда от можещи,а не от някой който сега ще почне да се учи да може.

 98. 98 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#87] от "bingbong":

  КОГА да я обвиняваме, та то остана само едното асвалтиране, друго няма за хвалба.

  Сигурно атентатора трябваше да се взриви не на входа а вътре в автобуса...Как не се е сетил?...

 99. 99 Профил на bingbong
  bingbong
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#97] от "g1barko":

  Можещите първо са учещи....
  Оправдание от мен не търси, но не ми харесва да ни обвиняват в отговорност за това, че се случи този атентат. Дълбоко съжалявам за случилото се.

 100. 100 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 762 Неутрално

  [quote#72:"kalo_7"]а двете кули на 11 септември на кой са провал?! [/quote]
  Незнам дали е провал или успех ,защото тия които го направиха ,го прехвърлиха успешно на други и получиха огромни права ,които нямаха до тогава . Освен това нападнаха своите марионетки и им запушиха устата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK