Бойко Борисов: Щом темата за пушенето е толкова важна, нека парламентът я обсъди отново

Бойко Борисов: Щом темата за пушенето е толкова важна, нека парламентът я обсъди отново

© Анелия Николова
Публикуваме интервю с премиера Бойко Борисов от 9 декември 2012 г. Разговорът с водещата Диана Найденова, цитиран от агенция "Фокус",  беше излъчен на живо в предаването "Нека говорят" по bTV.   

Да започнем първо със срещата ви президента Обама – една от най-дискутираните теми на седмицата. На мен например не ми стана ясно защо бяхте във Вашингтон?


- Съжалявам, че не ви е станало ясно. Ние имаме много активна външна политика и непрекъснато се срещаме на различни нива с различни ръководители на държави. И за нас това не е някаква новина, че ще имаме среща поредна с президента Обама. 
Световните медии говореха за това, че вие сте първият европейски лидер, когото той приема след спечелването на изборите.


- Така е. Когато се обади да поднесе съболезнования на България за терористичния атентат в Сарафово, тогава се уговорихме веднага след изборите да се видим. И просто той даде три дати – 3 декември, 17 декември, на 17 декември имаме смесено заседание с гръцкото правителство и мисля, че 20 януари. Считате ли, че съм длъжен на някого да обяснявам защо съм приел 3-ти, а не 17-ти или 20-ти, на някои анализатори, в кавички, които се изявяват? 


Защото от информациите от срещата ви излязоха толкова много комплименти за вас като политик, а и в лично качество от съпругата му, че си спомних думите ви, че като чуете повече от веднъж канграчулейшън и започвате да се притеснявате. Наистина ли не поискаха нищо от нас? 


- "Кангратюлейшън". Това го научих, между другото.


Да, аз не съм го научила добре. 


- С "т" е. Те затова ми го пуснаха няколко пъти, така че да не допуснем същата грешка. Вижте, досега българските държавни ръководители, дали е президент, дали е премиер, когато ги поканят в Щатите или когато отидат в Брюксел, все едно това е някакво огромно събитие, нали, все едно това е някакво признание, все едно някаква кой знае каква случка.


Е не е ли? 


- Докато за другите хора, нормалните политици в Европа, това са работни нормални срещи, които се провеждат често и си говорят хората по различни теми. И затова аз само се надсмивах над писанията по вестниците, защото за радост към днешна дата и с президента Обама, и особено с неговите съветници в лицето на господин Бренън, на директорите на националните му служби, на федералните служби, прекрасни колеги, добри приятели. И вие видяхте, че министър Цветанов направи едно изключително посещение в САЩ при тях, и във Великобритания, и в Брюксел. Така че ние отиваме там при приятели и партньори. 


Добре, но нека да разсеем следните съмнения. Появиха се три, да ги наречем спекулации, вие ще кажете дали са такива. Първо, че са ни натискали да отменим мораториума за шистовия газ. Да или не? 


- Въобще не е ставало дума за шистов газ. И не само, че не е ставало, просто за българския народ казвам, че в момента САЩ имат може би три пъти по-евтин газ благодарение на шистовата революция, както те я наричат. Те вече нямат интерес дори да проучват или добиват на друго място газ, защото не само, че им стига шистовият газ за тях самите - те вече са конкурент на световния пазар. Те ще искат утре да ни продават газ. 


Да де, ама в Полша разработват находища. 


- Не. Просто водят хората да погледнат там. Рано или късно и в България може би ще дойде технология, която ще го добива. Но ние сме сложили мораториум. И за да няма никакви спекулации, отговорът на въпроса е не. Не.


След отказа на Путин руснаците да строят "Белене", да не би сега да дадем на американците да строят седми реактор на "Козлодуй"?


- На "Козлодуй" ще има седми реактор. Това ще е първият реактор за "Белене", който беше, само че ще бъде хибрид. И в момента се извършват предпроектните проучвания. И това е абсолютно нормално, защото имаме пети и шести реактор, руски, двойки, както ги наричат експертите; седми е две плюс, нормално да е на същото място, където са другите реактори, защото там има електроприсъединителна мрежа, има хиляда инженери, има инфраструктура, населението там е приело, че има ядрена централа и просто там е естественото място на седми реактор. Но той ще бъде руския, който сме предплатили или две трети платили до момента. 


ПРО на наша територия, да не би за това да сте си говорили?


- Не. Въобще нямаше тема. 


Може ли да кажете, че отношенията ни с Русия с днешна дата…


- Виждате колко смешни са тези твърдения, защото в същото време, когато тези хора са ги твърдели, НАТО взе решение и заедно с Турция да сложат ракети на турско-сирийската граница. И хубаво стана, че точно по времето, когато бяхме ние с президента Обама - изключителен човек, изключителен приятел на България - заедно с техните служби, заедно с всички, които в момента са в американската администрация, мога да кажа, че България е сочена за един изключителен партньор. 


По същото време, докато вие бяхте при господин Обама…


- Президентът Путин с моя турски колега Ердоган бяха от другата страна, така че беше много… Всички чакаха. 


Това беше разчетено от международните анализатори като сериозно стопляне на отношенията между Русия и Турция за сметка на отношенията между нас и Русия. Защото Русия ще строи ядрена централа за 20 милиарда. 


- Кажете сега кои са тези анализатори.


Да не ги споменаваме. 


- До вчера Турция и Русия си разменяха толкова остри реплики. Това е нашата граница през Черно море – оттатък е Русия, от другата страна е Турция. След Турция идва Сирия, от другата ни страна е Сърбия, Косово. Просто непрекъснато в този регион има конфликти. Аз толкова много се радвам, че президентът Путин беше отложил, ако си спомняте, визитата, отиде да се види с премиера Ердоган и дойдоха такива добри новини оттам. 


Но вие не отидохте на първата копка на "Южен поток", отиде рожденичката Лили Павлова. 


- Тя не беше рожденичка. 


Ами на следващия ден, след като празнува рождения си ден. 


- То аз след шест месеца съм имал рожден ден, значи и аз съм рожденик...


Добре, ден след като отбеляза рождения си ден, замина за първа копка на "Южен поток". Защо не вие? 


- А защо аз? Аз не ходя на първи копки, много рядко ходя. Аз ходя на откриване. Така че…


А, публиката се весели. 


- Да, разбира се. Там отидоха министрите на другите държави. Ние имахме в същото време една изключително важна работа с Делян Добрев, свързана с програмата за конкурентоспособност. Там вече над 700 милиона са раздадените пари на малкия и средния бизнес, и то за енергийна ефективност, за повишаване на капацитета.


А, това с книгата за похвали и оплаквания?


- Всички фирми до една, които бяха там, аз им давах думата. Имайте предвид, че това е безвъзмездна помощ между хиляда, две, три, 500 хиляди лева. Имаше фирма, която от няколко програми досега безвъзмездно е взела 7 милиона за своите действия. И затова отиде Лили Павлова. Аз не мога да разбера защо трябва аз да отида. 


Защото такива бяха очакванията. Защото се говореше, че вие в началото на декември ще посетите Русия. Признайте си.


- Аз мога да отида когато искам в Русия. С президента Путин ако искате утре да поискаме разговор, утре ще ни даде. И той щеше да дойде, ако нямаше, знаете, проблеми, сега да не ги коментирам, не ми е работа. 


За наша радост ние имаме прекрасни отношения и със САЩ като наш стратегически партньор, имаме и с Русия, имаме и с Турция, имаме разбира се и с Европейския съюз. Няма баланс иначе. 


Хубаво е, че направихме тези уточнения. Сега се връщаме в България. Преди да започнем политическите анализи, защото предизборната кампания струва ми се не само започна, а вече се ожесточи, да ви питам ще има ли коледни добавки към пенсиите?


- Не. 


Може ли да попитам първо?


- Не. 


Какво не? Какво ще ви питам…


- Казвам ви, че няма.


Какво? 


- Дали ще има коледни добавки. 


За пенсионерите. 


- Има Закон за бюджета, няма да има коледни добавки, тъй като няма пари от бюджета.


Защо социалният ви и финансов министър вече трети месец не спират да говорят за това, че се чакат показателите…


- Защото и аз много искам да дадем коледни добавки, но няма в хазната. И ако не искаме да се превърнем както Италия, днес премиерът си даде оставката; в Испания виждате избиват се хората по улиците вече, Португалия, Ирландия и кой ли не, просто трябва да продължим със същата фискална дисциплина. Кой не иска да даде? Кой политик не иска? Но кой иска да си направи държавата след това развалина? Аз не съм такъв. 


Тотю Младенов и Симеон Дянков знаеха ли все пак…


- Нали беше блиц?


Да. Но знаеха ли все пак…


- И блицът е с "да" и "не". Питахте ме, отговорих. 


Докато вие бяхте във Вашингтон, за да не обвиняваме тук политически анализатори и спекулации, сигурно не сте чул, че европейската статистика излезе за пореден път с информацията, че ние наистина сме най-бедния народ в Европейския съюз.


- Естествено, че ще бъдем най-бедния народ. Естествено. Ние продължаваме още да избираме комунистическата бивша партия в България 20 години след революцията, продължаваме ДПС да има винаги по 10% и да е балансьор в парламента и да създават проблеми. Естествено, че ще бъдем. Кога сме били по-богати в 100-годишната история на БСП да ви питам? Кога сме били по-богати?


Ние колкото сме били по-приближени към социалистите навремето или по-развит социализъм, в кавички, толкова по-бедна е държавата. Защо сега в Брюксел бившите соцстрани ходим и се молим за кохезионна политика и казваме, че сме приятели на кохезията, сиреч това са парите за инфраструктура главно. Защо? Защото всичките сме заварили руини. Нито имаме инфраструктура, нито имаме магистрали, нито има… Руини. Ами това сме. 


Мая Манолова ви отвори един халваджийски тефтер и ви казва…


- Аз бих й отворил пък, да я пратя да отиде при господин Иван Искров и да отвори спестяванията на българските граждани в БНБ – над 33 милиарда лева. До нейния халваджийски тефтер, аз й казах – болно ми е, че има и такъв тефтер, стоят 33 милиарда спестявания на граждани в банката. 


Аз съм съгласна с вас и бих ви казала, че може например да направим едно сравнение, което ще е удачно за широката публика, че през 2007-ма ние бяхме изключително бедна страна, когато влязохме в Европейския съюз и българите не трябва толкова нетърпеливо да мислим, че всичко ще се поправи за няколко години. Но все пак ролята на държавата е да подпомага ония, които най-много страдат в кризата. А това са пенсионерите. 


- Тези, които работят. 


Ама и пенсионерите са работили, господин премиер.


- Да, безспорно. Миличките мои. Но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите. 


И какво, да ги накажем ли? 


- Не ги наказваме. Тези хора са им похарчили парите. Тези хора са държали държавата най-бедна. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много, но аз искам да мисля и за тези хора, които работят; тези, които искат да отиват на работа по добър път, да имат метро, да имат комуникации, да имат чиста среда и екология. Аз мисля и за тези хора, защото те са носители на прогреса. И виждате, че сега от април месец ще вдигнем и пенсиите. От първия ден, в който дойде ГЕРБ на власт, ние вдигнахме пенсиите. Нека това да не го забравяме. 


Гледах Станишев преди дни - така ехидно ви се присмя и казва: "С пет лева". 9% е най-високата надбавка към пенсиите. 


- Точно Станишев, където цялата му рода през годините са допринесли за това да сме най-бедни, да е ехиден, не му отива. Просто не му отива. 


Емилия Масларова ще ви каже, че през четирите години социална политика, ръководена от нея, пенсиите се качваха по швейцарското правило и хората действително…


- Какво ще ми каже? Нали бях кмет през това време и давах разрешенията, за всеки четвъртък пенсионерите правеха протестен митинг пред "Александър Невски". Какво ще ми каже Масларова? Тогава аз давах разрешенията за митингите. Всеки четвъртък бяха на протест. Не помните ли учителската стачка…


Седянката. Помня я, да. 


- Даниел Вълчев им каза, че тази седянка трябва да я разтуря. Те просто мислят, че българите са с толкова къса памет, че да забравят всичко. Ами от първия ден с последното решение на Станишев на последния Министерски съвет те вдигнаха пенсиите. Ние от първия ден започнахме да ги изплащаме. Така че ние не предизборно сега вдигаме. Ние следизборно започнахме да ги плащаме. Това са истини и те са написани черно на бяло. 


Ще отмени ли партията, чийто лидер сте, отмяна на тоталната забрана за тютюнопушене? Ресторантьорите вече плашат с бойкот. Трима депутати, ако не греша, искаха да се отмени това решение и да се върне старата правна норма.


- Моето мнение по темата е категорично. Едно време се пушеше в самолетите, пушеше се в градския транспорт. Сега ако някой запали цигара там, това би било много лошо възпитание, всички биха го погледнали…


А в ресторантите? 


- Абсолютно съм убеден, че във времето особено до 20.00 часа в ресторантите не трябва да се пуши. Разбира се, когато приехме тази забрана ни се виждаше прекалено, ако има отделно помещение в ресторанта, което не пречи на останалите, и някой иска да пуши, да не може да пуши, а да трябва задължително да излиза навън. Затова може би най-правилното е, след като е толкова важна темата и толкова се коментира в обществото, да се повдигне в парламента и нека да я обсъдят. 


Как си го представяте, да има зали за пушачи, както беше преди, или след определен час да се пуши на местата за…


- По принцип след 22 часа всеки работещ човек или семеен човек, който е отишъл на ресторант със семейството си, се прибира вкъщи. Иначе на другия ден не може да отиде на работа. Но, ако има отделно помещение, може би да. Но нека да го обсъдят. В края на краищата аз не съм мерило дали нещо е абсолютно правилно. 


Пушите ли? 


- Когато ми се пуши, пуша. Но примерно в Министерски съвет излизам на терасата.


Вие излизате на терасата?


- Да. 


Не пушите в кабинета?


- Не. Отивам на терасата. 


Но, ако има частно парти, него давам пример, защото завчера Тошо Тошев направи 70 години и беше поканил много хора, мисля, че всички, от много партии бяха там, и ме попита: добре, сега като съм си откупил ресторанта и искам да си запаля една пура, тук са само мои гости, няма случайни, ако някой не иска, примерно ще се разсърди и ще си тръгне. Защо да нямам право, сиреч, ако дойдат инспектори да ни глобят. И вика: ще си запаля. 


Значи клякате. И вие запалихте.


- Не, аз си тръгнах. На седмата минута си тръгнах. Защото той казва: аз ще си запаля. Викам: в мое присъствие няма как да си запалиш, защото трябва или да извикам да те глобят, или да глобя заведението, ако нарушаваш закона. След като мина официалната част, изказванията, си тръгнах. И то затова си тръгнах. 


Ще подкрепи ли парламентарната група на ГЕРБ втората къса клечка, която издигнаха независимите депутати за конституционен съдия след Венета Марковска – прокурор Гугушева? 


- Мисля, че утре в 17.00 часа парламентарната група на ГЕРБ има среща с госпожа Гугушева. Има да зададе въпроси. Тя трябва да им даде отговори. Според нея това, което знам, са компромати това, което излиза. Но ние сме длъжни като партия да я поканим на среща и тя да бъде така добра да защити своята репутация. 


Казвахте същото и за Марковска, след това ви се наложи три пъти да я помолите да си ходи, а тя инатлия се оказа, не си тръгна.


- Е, накрая си тръгна. 


Но не по собствена воля. 


- Парламентът е колективен орган. Не случайно всички партии се борят на изборите да вкарат повече депутати в парламента. Там се одобряват процедурите, там се решават законите, там се подкрепят или не дадени кандидати. И по един или друг начин затова там има председателски съвет, представители на всички партии се събират и решават какво да се прави. Обсъждат теми. И вече в зала всеки гласува по съвест. 


Притеснява ли ви фактът, че президентът продължава да ви изпреварва по рейтинг?


- Не. Президентът е обществена, обединяваща  фигура, обединяваща фигура, той не влиза в конфликти, от него не зависи дали да даде пенсии или коледни надбавки, дали вкарва някой в затвора. Неговата е представителна функция и е нормално той да бъде най-обичан, най-уважаван. Така че…


С какво си обяснявате факта, със сигурност това ви прави впечатление…


- Виждате, много пъти и моите министри ме изпреварват по рейтинг. И Лили Павлова, преди Росен, Цветанов ме изпреварва. И това е нормално. Сега, някой дали си мисли, че магистралите ги строи Лили, а не аз, и не правителството? Но просто има хора, които за дадения момент, като се концентрират само в тази област, тя, разбира се, се справя прекрасно и за радост расте рейтингът.


Или в София госпожа Фандъкова – страхотен кмет. Но ако ние не строим, дали ще изглежда така градът? Аз съм бил в обсадна ситуация, когато ми правеха всеки ден боклучена криза в София. А видяхте, откакто дойдохме на власт, чакай да не ги подсетя само пак да ходят да ръчкат хората, пет години Суходол си работи. Пет. Разбирате ли? А помните Станишев какво правеше по София – ходеше с Вълка заедно с маркучите да ми правят криза. Прибираха кофите посред нощ. По принцип тази партия е много силна на конспиративни…


Сега ще си поговорим и за тази партия конкретно. Но кажете с какво си обяснявате факта, че личният ви рейтинг спада и то спадът се превръща вече в тенденция? 


- Това е нормално. 


Редица медии написаха: "Харизмата Борисов гасне". 


- Чудесно. Това може да успокои противниците. 


А вас? 


- Аз правя всичко, което е правилно за държавата. И съм убеден, че ако вдигна сега пенсиите или дам коледни надбавки, както искате, ще ми се вдигне рейтингът. Но ще превърна държавата в това, което превърнаха много колеги европейските държави. Затова рейтингът няма никакво значение. Всеки трябва да си плати своя дан за стабилността на държавата. 


А по принцип образът на премиера е много обичан и много мразен от различни съсловия, всеки проблем идва при мен. Всяко "да" или "не" от моя страна създава чувство на любов или омраза. Това е нормално да е така.


Дават ми сигнал, че имаме седем минути, явно много бързо тече времето. Доволен ли сте от публичното поведение на финансовия си министър, който през седмицата нарече депутатите "пияници" и му се наложи да се извинява?


- Аз съм доволен от Дянков. Даже се чудя как е говорил за коледни надбавки, като прекрасно знае, че в бюджета няма, но той свърши много работа. Както вътрешният министър свърши много работа в Щатите и във Великобритания, и в Брюксел, така и Дянков свърши много работа по финансовата стабилност на България. И завчера, между другото много, да ви кажа, защото доста дела водехме, най-сетне, знаете че през 2001 г. по времето на Костов Гад Зееви подаде иск, освен авиокомпания "Балкан" с всичките й ЛОТ-ове, за 220 милиона щатски долара.


Помня, че искаше обезщетение от нас.


- Да, да. През 2006 г. Арбитражният състав е постановил решение, с което осъжда България…


Да му платим милиардите?


- Не, да платим на Зееви 10 милиона и 400 хиляди щатски долари. За радост и благодарение на много усилия от страна на Дянков, през месец март 2011 г. Федералният съд на Южния район на Ню Йорк отхвърли молбата на Зееви и на 24 август 2011 г. вече Федералният апелативният съд на САЩ, с една дума, няма да даваме пари. Решението е окончателно.


Какво казвате, че онези пари, за които ни съдеше Гад Зееви, ние няма да ги дадем сега?


- Няма да ги дадем, да и решението е окончателно. И нека да изчакаме на 20 декември, обещавам да ви го пратя Данков, защото свършихме още една изключително ценна за България работа с едно дело, но ще изчакаме 20 декември. Ще го пратя ако е тук в България, да дойде да каже, защото над 180-190 милиона лева сме спечелили на България.


Кажете сега за социалистите, притесни ли ви изявлението на…


- Комунистите, защото те само са си сменили името. Иначе конгресите са им четиридесет и някой. Така че те са си същите.


Кажете обаче притесни ли ви онова предупреждение на лидера и на европейските социалисти господин Станишев, че като не си отидете с мир, ще си отидете по друг начин?


- Те веднъж са убили дядо ми. Така че аз ги приемам много на сериозно тези работи. И взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити.


Какво значи това?


- Да се охраняваме. Те са много страшни. Те са много страшни, Станишев е много страшен. Той по другия начин, той ги разбира тези работи още така по наследство.


Как, какво, притеснявате се физически?


- Как се убиват хора, как се правят концентрационни лагери, той прекрасно знае какво е било в "Белене" преди атомната централа да тръгне да я строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият начин, другият, е ясен. Но мисля, че няма да му се дадем така лесно, колкото и да е страшен. Защото безспорно те са много страшни. Те са много страшни.


23% за ГЕРБ и 21% за БСП. Чух ви някъде през тази или миналата седмица, докато рязахте лента на някакъв път.


- Не някой път. Всеки ден откриваме опери, театри, читалища, пътища и ги даваме на българския народ.


Не, път беше си спомням. Вие тогава казахте пред хората, събрали се на площада, че...


- Вие цитирате една агенция. Средно разликата е между пет и шест на всички агенции процента в наша полза.


Добре, но вие сам казахте, че сте притеснен за предстоящите избори.


- А когато те бяха на третата година и половина, ГЕРБ ги водеше вече с 10%, ако си спомняте.


Т.е. спокоен ли сте за предстоящите избори?


- Абсолютно съм спокоен. Абсолютно съм спокоен, защото това, което строим; това което правим и това, което до изборите ще се направят още, народът ще го оцени, убеден съм.


А защо убихте СДС?


- Кой?


Вие.


- С кое?


Срещата с лидера им, на когото едва 2% от българите знаят името, предхождаше такива разрушителни процеси.


- Вижте, аз ви моля, да не използвате такива думи. Защото, ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов. Иван Костов е убиецът на СДС. Той е точно като един частник, защото е меркантилен човек, който като пасивите ги оставя на СДС и си прави една нова партия ДСБ с активите. Това какво сме предложили ние? Да предложат конституционен съдия. Ами Екатерина Михайлова, много уважаван, разбира се, прекрасен човек, но тя беше в моя кабинет да поиска тя да стане конституционен съдия. Костов е идвал толкова пъти в моя кабинет.


За какво?


- За какво ли не.


Кажете.


- Аз съм дискретен човек. Но дано ме гледа, защото не му прави чест. Но най- от всичко беше учудване за всички нас, когато спечелих изборите и бях на операция, първият ми посетител в болничната стая, още не бях излязъл от упойката и ми се струваше, че халюцинирам, беше Иван Костов.


Когато там с крака имахте проблем?


- Да. Първият. И Цецо чака в коридора, Цветанов, и не може да влезе от него. И като влезе и го видя и вика: аз сигурно пак много работи не съм разбрал. Ето, живи свидетели са докторите, всичките.


Значи този човек може да си затвори очите и да дойде при мен в болницата и да каже: ти си мотора на дясното, давай, защото можете само вие да биете БСП. И е факт, че само ние можем и продължаваме да водим на БСП в условията на най-тежката криза, искам да кажа. И да не забравя, защото той много обича да лъже напоследък Станишев. И онзи ден в парламента ме намери неподготвен с някои числа.


А той, между другото, ви обвини, че преди две седмици беше наш гост и това също исках да ви питам.


- Той е всеки ден в телевизиите. Той е всеки ден в телевизиите и във всяка телевизия казва, че няма свобода на словото. Всеки ден е в националните телевизии. Просто такъв смях няма като него.


Чакайте обаче. Той ви обвини, че от оставения от социалистите резерв вие сте го похарчили и пет милиарда още сте натрупали дългове.


- Искам на това да му отговоря. В БНБ има публичен сайт. Нашият резерв в момента е 6 и половина - 7 милиарда. Имаме 1 милиард да взимаме от Брюксел. Не го взимаме по простата причина, че Европейският парламент каза да се спрат парите на цялата Европейска комисия, защото няма бюджет. Много важно нещо. Иначе щяхме да имаме 7 милиарда и нещо. Станишев ни го остави на 7 милиарда и 700. Само че не беше платил 2 милиарда и половина по договорите, беше вдигнал с един милиард пенсиите за година напред.


900 милиона.


- Добре, 900 милиона, близо милиард. Махай по милиард и веднъж от 7 милиарда и 700 хиляди вадим един милиард, стават 6,7; вадим 2,5 милиарда неразплатени, колко стават?


От 6,7, стават 4,7.


- Под 4. Под 4. Плюс Орешарски публично пред всички медии го покани…


500 милиона.


- 500 милиона, колко е оставил? А сега, ако отидете и бръкнете вашите оператори в БНБанка в сайта, ще видите - нашият е 6,5 сега. Ще стане 7 щом ни плати Брюксел по фактури. Абсолютни лъжи говори. Това се проверява и е хубаво журналистите, когато някой говори лъжи, изваждаш цифрите и казваш: ето какво е казано, но то не е така, вие как бихте коментирали? Това е сериозен подход според мен в журналистиката. И понеже той ме хвана с няколко цифри, не можах да му отговоря, защото нали ги нахвърля, аз съм ви донесъл и ще ви ги оставя, защото той често идва при вас.


Какво?


- Като дойде следващия път да го питате. Договорени и реално изплатени средства от структурните и кохезионния фонд. Ето ги - към 1-ви август 2009 година. 


Камерата не може да ги покаже обаче.


- Не, аз ще ги подпиша и ще ги оставя. Понеже ми ги е дал Дончев, ще ви ги оставя. 184 милиона са усвоили те към август 2009 г.


Добре, а към днешна дата?


- Ето, към днешна дата 7.12.2012 г. – 5 милиарда и 69 милиона. Значи на 1.08.2009 г. – 184, отгоре пише "по реално изплатени средства по структурни и кохезионни фондове". Отварям другата страничка: "Договорени и реално изплатени средства"…


Но минутата мина, сега ще кажат подмазват се на премиера…


- Вместо да говорим 10 пъти за някакви мними коментатори, можеше важните неща да кажем.


Добре, давайте.


- Ето усвояването и го подписвам - 2007 г. - 0,03; 2008 г. - 0,04; 2009 г. - 0,41, 2010 г….


И ето ви 2012 г. - 5 милиарда и седем. Ето я графиката и ви я оставям вашите хора ето да я покажат и като дойдат да го питат. И още нещо, защото той ще ти каже не са ни били спрени фондовете.


Той го каза при нас.


- Да, точно. Но Европейският съюз не използва думите спрени. Те примерно, когато искат да те накажат с мониторинг пишат отгоре: "Доклад за напредъка". Какъв напредък, като в случая става мониторинг върху съдебната система и борбата с организираната корупция и престъпността. Но думичката е "напредък". Те използват думите "не съответства".


Така, давайте сега какво сте ни донесъл?


- Ето ги. Аз съм ги донесъл черно на бяло, официалните писма на Европейската комисия. Ето за 2009 година - тяхната, където пише: Комисията счита, че предадените документи "не са приемливи" и така до края по всички програми. А ето ви 2010 г. при нас какво се случва. Същата страничка, само че пише: "Предадените документи за оценка на съответствие са приемливи".


Добре стига реклама, стига реклама.


- Не, това не е реклама. Вие го държахте половин час да лъже. Той лъже, аз му нося документи и искам хората да чуят как лъже.


Аз ще му ги покажа следващия път…


- Защото знаете ли те на какво разчитат? Че ако излезеш и кажеш примерно Станишев е откраднал 100 милиарда или неговото правителство изяло фискалния резерв, понеже никой не го проверява и те разчитат, че така си говорят лъжи.


А това остава за нас.


- Оставям ви го на вас. С обяснителна записка за кое е съответствие и кое не е съответствие.


Само на края ми кажете, ако не сте премиер какво ще правите след следващите избори?


- Това не е ваша работа. Аз не ви питам вие какво ще правите след предаването.

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Само на края ми кажете, ако не сте премиер какво ще правите след следващите избори?


  Ще продължи да умножава милионите и яко ще пафка...

 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3133 Весело

  "Щом темата за пушенето е толкова важна, нека парламентът я обсъди отново" - а за ХЛЯБ, МЕД и МАСЛО например никак не е важна темата, защо да се обсъжда?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Гоуееем! И каква отмъстителност към пенсионерите! Те ще му го върнат на изборите!

 4. 4 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 958 Весело

  Хехехехе! Наш Боко пак пуска лафове! СмУех през сълзи

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 5. 5 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 683 Неутрално

  [quote#2:"А БЪ В"]за ХЛЯБ, МЕД и МАСЛО [/quote]
  За техните -по цял ден "работят"...

 6. 6 Профил на pinoki0
  pinoki0
  Рейтинг: 458 Неутрално
 7. 7 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Защо Слънчицето е намръщено на снимката? Изглежда в Симеоново е минавал и театрална школа?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 8. 8 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1298 Весело

  До коментар [#3] от "SSmart":

  За сметка на пенсионерите е много щедър към социално слабите, разбирай циганите главно. Общините получават в пъти повече пари за следващата година. Няма нищо общо с изборите...

 9. 9 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Ако убийството на СДС започна с отделянето на Костов , то заиграването със СДС-Кабаиаванов го довърши.

 10. 10 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 853 Неутрално

  "Бойко Борисов: Щом темата за пушенето е толкова важна, нека парламентът я обсъди отново"

  - Еми то и цената на бензина е важна за народа , нека я обсъди парламента ,ако пък те няма това право , то нека има референдум за цената на бензина колко да е " .

  Бойко стига с тези пуполистически номера . /изборите са важни за теб , но има много непушачи ........../

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 11. 11 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално
 12. 12 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Е за кво им правите реклама на бтв-то и тази джурналистка найденова?
  Това интервю беше колкото да се покаже пожарникаря по ТВ-то и да напсува за н-ти път станишев и бсп-то. Нищо съществено.

 13. 13 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 507 Неутрално

  "Бойко Борисов: Щом темата за пушенето е толкова важна, нека парламентът я обсъди отново"
  Както винаги особенно последователен , в своята непоследователност.

 14. 14 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 612 Любопитно

  Някакси последните седмици две беше доста спокой... но ТЕ се завърнаха и се започна единия неделя след обяд, другия понеделник сутрин, аман! ТЕ в БурсаТВ на щат ли са?

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Малко изнервен и доста нагъл

 16. 16 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  "От първия ден, в който дойде ГЕРБ на власт, ние вдигнахме пенсиите"

  Лъже като индобългарин! Вдигнаха минималната и вдовишките добавки. А останалите 2/3 от пенсионерите?!

  За модератора: Аз квалифицирам това, което прави - лъже; а не го наричам "лъжец", което би било обида.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Много тежко интервю, в много теми.
  1. Така и не отговори какво е правил в щатите.
  2. Позицията му за пушенето е директно признание за лобисткия натиск.
  3. Костов е виновен.
  4. Пълно непознаване на елементарни правни рамки.
  5. Говорене за резерв в стил бакалския тефтер на Манолова, дълбоко погрешно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Първо : темата за пушенето изкуствено се прави важна. По някакви причини.

  Фтору : безумно "интервю".

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 19. 19 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  "пет години Суходол си работи. Пет. Разбирате ли?"

  Аз пък разбирам, че ни излъга с приказките си за завод за боклука. Досега трябваше да го има - ако, разбира се, приемаме приказките Му насериозно.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1416 Весело

  Леко ме досрамява като чета такива интервюта. Неудобно ми е, че това редко е най-доброто, което може да произведе политическио процес у нас.

  Прост народ, слаба държава, квалитетни политици.

  Чалгадюлешънс.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 21. 21 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  С една дума: Господин Бойко Борисов е: Велик.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 22. 22 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  "Както вътрешният министър свърши много работа в Щатите и във Великобритания, и в Брюксел,"

  А аз си мислех, че работата на вътрешния министър е вътре в страната - до лови престъпниците. Колко съм глупава...

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 23. 23 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Всъщност, от доста време си мисля, че Доган игра пряко за Тиквата в предишното правителство, и всички скандали, породени от ДПС и директно от него, имаха за цел да дискредитират онова правителство, за да може на повърхността да изплува тиквената пяна.
  Доказателствата: всички ги виждаме. Какво стана с Доган след това - покри се и дума не се чува от него, какво стана със заканите тиквени към бея и барбекюто му - нищо. Комунистите бяха извозени за втори път.

 24. 24
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 25. 25 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 507 Неутрално

  В българското законодатество е прието,че който умишлено си уврежда здравето няма право на обезщетение. Ако аз ударя някой и му причиня рана, която ще заздравее и няма да има дори и белег, даже лечение няма да е нужно и няма да повлияе на работоспособността му, аз съм престъпник и ще бъда осъден. Пушача знае, че цигарите са вредни и за неговото здраве и за здравето на околните.Това е ясно и на тези които пишат законите и на тези които ги прилагат.

 26. 26 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#20] от "jubal harshaw":

  Колега, чекам да ми пееш. За еталон на политици и политическа система и техните критици. Нещо съвременно?

  И така помежду другото прескочи Германия, че сме много близо до нея.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 27. 27 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 576 Неутрално

  аз пък много искам да се превърнем в италия, испания португалия, всички тези лоши страни...човек направо не вярва какво е нивото

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#23] от "tsu":

  Факт, но комунистите са част от него, а не извозените. БСП, ДПС, Герб - три глави, една ламя.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  [quote#19:"Вени Г."]Аз пък разбирам, че ни излъга с приказките си за завод за боклука.[/quote]

  След като лъже за елементарни неща, не трябва да му се вярва за нищо "Даниел Вълчев им каза, че тази седянка трябва да я разтуря".

  Всеки знае, че "седянката" беше изпусната от Орешарски.

 30. 30 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Въпрос на ОЦЕЛЯВАНЕ за управляващите !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 31. 31 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Уникално интервю с вожда. Ама и как завърши само

  "Само на края ми кажете, ако не сте премиер какво ще правите след следващите избори?

  Това не е ваша работа. Аз не ви питам вие какво ще правите след предаването."

 32. 32 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Цялото интервю е бисер!

  И си личи, как водещата и премиера са си лика прилика. Уникално излагане и от двете страни... иначе, толкова неща правят впечатление, че ако трябва да ги цитирам, значи да пействам цялото интервю... и все пак:

  -А той, между другото, ви обвини, че преди две седмици беше наш гост и това също исках да ви питам.

  -Той е всеки ден в телевизиите. Той е всеки ден в телевизиите и във всяка телевизия казва, че няма свобода на словото. Всеки ден е в националните телевизии. Просто такъв смях няма като него.
  ........

  И това го казва Боки, дето сутрин с него се събуждаме и с него лягаме?!? Стьига бье...?!??

 33. 33 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Не е пушенето, бате Бойко, от тази сутрин Цветанов ти е най-големия проблем ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 34. 34 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#3] от "SSmart":


  [quote#3:"SSmart"]И каква отмъстителност към пенсионерите! Те ще му го върнат на изборите![/quote]


  Така е. За ГЕРБ гласуват младите, умните, висшистите.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Весело

  Припреничък е нещо вождът на индианците. Сигурно го чакат важни държавни дела, а тука само го питат разни неща и губят времето Му.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 37. 37 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Българските пенсионери имат основание да заведат дело в Страсбург и да потърсят обезщетение за геноцид и политическа и възрастова дискриминация от страна на изпълнителната власт на страната ни...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 38. 38 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Както казват сърбите - Пуши к...ц! Важна е не темата за пушенето, кой ще го пуши накрая. Май обикновените българи. Какво става с яденето? Аз искам ядене и топло!

  malart.blog.bg
 39. 39 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много отмъстително отношение спрямо пенсионерите, защото 22години гласували за БСП, не смятам, че е лоялно от негова страна. А и много примерен се изкара, тръгнал си, за да не стане свидетел, че се нарушава забраната, нещо не ми се много вярва.

 40. 40
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 41. 41 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 462 Неутрално

  "Но най- от всичко беше учудване за всички нас, когато спечелих изборите и бях на операция, първият ми посетител в болничната стая, още не бях излязъл от упойката и ми се струваше, че халюцинирам, беше Иван Костов.

  Когато там с крака имахте проблем?

  Да. Първият. И Цецо чака в коридора, Цветанов, и не може да влезе от него."

  Без коментар!!!

 42. 42 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#39:"Съни"]защото 22години гласували за БСП[/quote]
  напротив и тук не е прав, реално пенсионерите избраха, и царя и него!

 43. 43 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Всеки отговор на "Премиера" е абсолютно умопомрачителен и не се нуждае от коментар.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 44. 44 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#34:"Wrornoxmaniak"]За ГЕРБ гласуват младите, умните, висшистите.[/quote]
  ти към кои се причисляваш!

 45. 45 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#12] от "xymax":

  принципно е добре БСП-то да се псува. А Найденова, която преди имаше някаква репутация, след като се опита да направи някакъв еколог на нищо, а само се изложи, никакво мерило не ми е.

 46. 46 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  Нямам забрана , като истински десноцентрист, да посетя коктейла по повод 70 годишнината на видния ДС- доносник ,другаря тошо тошев !!!
  Щом обаче запушиха и нарушиха закона - аз се изнизах..
  Никога НЕ съм нарушавал Закона, в моя живот :)))) Особено забраните за пушене !! :))))))))

  BIG AL
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Весело

  До коментар [#44] от "ban":

  100 пъти си ви го писал. Я съм от младите. За другото преценете сами.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 49. 49 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Русия ще строи в Турция ядрена централа за 20 млрд ... а защо нашата да е по-малко ???
  Това да казват до референдума !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 50. 50 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#38] от "malart":


  [quote#38:"malart"] Аз искам ядене и топло![/quote]


  Аз пък не искам да ти го дам. Иди сам си изкарай парите.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 51. 51 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Весело

  [quote#47:"Wrornoxmaniak"] мъгла. Гъста, сива, непрогледна. И там съм специалист. [/quote]
  Защото всички гербери сте от "мъглата", паднала върху свободата на словото българско! Ама и на вас ви дойде времето да се изметете, което пък ще бъде повод за "Безйкраен празник". Защото партията изгуби усета си за вкус, щом навлезе в климактериума. Беше наистина странно. Изведнъж престана да различава добрата картина от лошата))))

 52. 52 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#47] от "Wrornoxmaniak":

  Какво сериозно? Кой да гласува за читави политици, че да се пръкнат отнекъде?

  В Бг-то традицията не се променя. 5% гласуват за Доганя, 10% гласуват за червените, 15% гласуват против тоя, за който са гласували на предните избори всеки път. Честито, ти си в тая категория. Още 5-10% гласуват случайно, щото не разбират какво пише на бюлетината, а останалите ходят за гъби и са над "тия работи".

  Умните млади отдавна са се чупили от България, както и висшистите, чиято диплома има некакъв смисъл и нито ги ебе какво става там, нито кой дои данъчната система в момента.

  Тва е.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 53. 53 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Признавам си имах голямо желание имах да прочета цялото интервю, но този път само първите няколко отговора ми стигнаха. Срам - голям срам!

 54. 54 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#48:"Wrornoxmaniak"]Я съм от младите[/quote]
  а.., да не би да си от онези 40%, до 25 години, които не учат и не работят, защото не си написал, че си с висше образование, т.е. считаш се за достатъчно умен!?

 55. 55 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тоя се измъква като ... из гащи. Па и нервен, на всичките глупости дето ги изприказва, отгоре.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 56. 56 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Премиерът беше много добре подготвен за интервюто имаше диаграми, графики, които дори подписа.

 57. 57 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Весело

  До коментар [#51] от "qwertasdf":


  [quote#51:"qwertasdf"]Защото всички гербери сте от "мъглата", паднала върху свободата на словото българско! [/quote]

  Тогава ти заповядвам веднага да вземеш един чук и да си строшиш компютъра и никога повече да не пишеш коментари в Интернет.

  Изпълнявай.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 58. 58 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 1087 Любопитно

  Каквато Диана, такъв и Бойко т.е. нули.

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 59. 59 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3274 Весело

  [quote#29:"Роси Кирилова"]"Даниел Вълчев им каза, че тази седянка трябва да я разтуря".

  Всеки знае, че "седянката" беше изпусната от Орешарски. [/quote]
  Росе .... ама Орешарски в момента не е никакъФ.
  А Даниел Вълчев е при Куневата, нещо в ръководството им.

  Та ... атаката си е разбираема.
  Слънцеподобният си лъже съвсем целенасочено. Както винаги

 60. 60 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#52] от "jubal harshaw":


  [quote#52:"jubal harshaw"]Честито, ти си в тая категория. [/quote]

  Винаги гласувам в синьо. За частната инициатива. Най-синьото сърце в Дневник. До последната капка кръв.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Весело

  Синята коалиция ще бъде основа на дясна коалиция срещу невежите тикви от ГЕРБ.

 62. 62 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Неутрално  ДСБ упълномощи лидера на партията Иван Костов да проведе незабавно среща с Надежда Нейнски и с десните формации от Синята коалиция с цел бързо подписване на коалиционно споразумение и реална работа за изборите.

  Това обяви Радан Кънев след заседанието на Националното ръководство. По повод срещата на Национален съюз „Единство" в Пловдив и регистрираното в последствие Гражданско сдружение „Единство" Кънев заяви, че ДСБ вижда в тази среща желание и готовност десницата в България да се обедини въз основа на съществуващата Синя коалиция, напусната от СДС.

  По думите му съществуващата Синя коалиция трябва да бъде основа на дясна коалиция срещу ГЕРБ. Същата позиция заемат и в „Единство", подчерта Кънев и изрази увереност, че ще се обединят с ДСБ и веднага след това ще се мине към преподписване на споразумението за Синя коалиция.

  От ДСБ отново заявиха готовност за дебати за предстоящия референдум по темата „Белене" и отбелязаха, че все повече партии започват да се отказват от дебати по референдума. Редно е политическите партии да влязат в открит дебат, категорични са от ДСБ.

 63. 63 Профил на kalina_v
  kalina_v
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Тютюневите лобита спечелиха за пореден път, няма какво да се лъже. Тая наредба и половин година не издържа, а как само се бе заканил Бойко...

 64. 64 Профил на dimitarnz
  dimitarnz
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Тая журналистка що му вика да спре с "рекламата", като 4овека си показва конкретни факти и цифри написани 4ерно на бяло, в отговор на поставения от нея въпрос?

 65. 65
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 66. 66 Профил на gan4o
  gan4o
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#22:"Вени Г."]Колко съм глупава..[/quote]
  Не си глупава,просто той е мн-умен))

 67. 67 Профил на saseff
  saseff
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Няма кво да ми обсъжда парламента отново.щом един път е приет закона,край!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  saseff
 68. 68 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  "Да, безспорно. Миличките мои. Но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите. "

  Циничен и отмъстителен човек, мръсник............

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 69. 69 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 907 Весело

  До коментар [#41] от "reakzioner":
  [quote#41:"reakzioner"]
  "Но най- от всичко беше учудване за всички нас, когато спечелих изборите и бях на операция, първият ми посетител в болничната стая, още не бях излязъл от упойката и ми се струваше, че халюцинирам, беше Иван Костов.

  Когато там с крака имахте проблем? [/quote]
  Какви са фактите?
  - Слънчо повреди крачето на 14,05,2009
  - операция му е правена на 11,06,2009
  - Костов е ходил при него на 12,06,2009
  - парламентарните избори бяха на 05,07,2009

  Патологичен лъжльо- едно изречение 3-4 лъжи!
  И още нещо - информацията че не му е стигнал ден и половина да излезе от упойка та бил замаян.
  Ама си мисля ,че Слънчо е под упойка вече 10-ина години така че това нема да го броиме към лъжите.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 70. 70 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#1] от "moni56":

  ,,Това не е ваша работа....аз пит.............правите,,

 71. 71 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Борисов: Миличките мои пенсионери, но 22 години те поддържаха БСП

  Ало-о-о, премиерът - ти не си премиер само на членовете и л....е на ГЕРБ! Като си спечелил изборите си премиер на една държава и всички хора в нея! Тези съвсем на сериозно се взеха - хем некомпетнтни, хем егоисти, хем алчни, хем пък се сърдят, че не ги подкрепят!Ами да бяхте се постарали да убедите и тези, които не гласуваха за вас, че сте компетентни, че мислите за хората! Ама няма как да стане! С вашето самоуправство и лапане без лев за нито една прослойка в обществото, с вашето насаждане на омраза и настройване на обществото всеки срещу всеки - краят на властването ви иде!

 72. 72 Профил на dimitarnz
  dimitarnz
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#66] от "gan4o":

  За съжаление колкото и да е умен, за България няма по-добра алтернатива. Аз ли4но го предпо4итам със вси4ките му титли "златна тиква" и тем подобни пред комунистите, които интелектуално не стоят по-високо, но дърпат в ло6а посока и крадат в пъти пове4е. Тои си е най-доброто което българите можахме да излъ4им. Много съжалявам ама не това ни е "елита".

 73. 73 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Миналата седмица, в Брюксел се проведе семинар на тема "Корупцията в страните членки на Европейския съюз", организиран от евродепутати членове на "Специалната комисия за корупцията, организираната престъпност и прането на пари" (CRIM). Участие взеха и журналистите от Биволъ Атанас Чобанов, Асен Йорданов, заедно с Петър Пенчев от Асоциация за свободното слово "Анна Политковская". В препълнената зала, те представиха доклад за криминалното минало на Б. Борисов, с видео-мост с Асандж директно от посолството на Еквадор в Лондон.
  Както стана практика напоследък, такива събития не са приоритет за подчинената журналистика в България. Защо Дневник не отрази това събитие, всеки сам може да се отговори...

 74. 74 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Забравих линка към презентацията - https://www.bivol.bg/bivol-ep-conf.html

 75. 75 Профил на Пропаганда
  Пропаганда
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А темата за пушенето е поредната пушилка за замъгляване на хоризонта... Замъгляване на неудобните факти, като например немското разследване за наркотрафик с данни за "Големия брат" Бойко Борисов.

 76. 76 Профил на dimitarnz
  dimitarnz
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Исках да кажа това ни е елита. Преди това кой гласува за царя и за БКП-то? Те много интелигентни визионери ли ви се сториха?

 77. 77 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Весело

  До коментар [#57] от "Wrornoxmaniak":

  Вече никой не слуша герберите, за всеобща радост, защото само лъжете народа! Което е и добро предназнаменование за изборите - означава, че народът вече е разкрил бандитската същност на това управление. Много ви здраве от папата, гербери

 78. 78 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 458 Неутрално

  този човек или по-скоро тази креатура дали си дава сметка какви ги плещи? Ами той по нищо не се различава от празноглавците непосредствено след 9.9.44. Просто ми е отвратително да го слуша. Сякаш чета наръчник на агитатора

 79. 79 Профил на Durruti
  Durruti
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "По принцип след 22 часа всеки работещ човек или семеен човек, който е отишъл на ресторант със семейството си, се прибира вкъщи"
  Интересно, какво трябва да значи този бисер - че пушещите са долни пройдохи, че седящите в завдение след 22 ч. са долни пройдохи, че в почивните дни заведенията не работят, или че честно работещия семеен човек няма почивни дни?

 80. 80 Профил на dimitarnz
  dimitarnz
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Минахме през всякакви знамения, царе, феи, тройни лами, т.е триглави. Мисля 4е Принц 4арминг още не се е кандидатирал, но ако ре6и да го стори през следва6тите 4-5 месеца със сигурност ще гласувате за него (той съществува, единствено в главите на българите - щото е нещо по-специално - поне така си го представям(е) )) . Ама ако не се яви той ще избирате между Тиква и Станиш!!! За мен Борисов е моного по-добрия вариянт за държавата. Разбира се ако е до6ъл момента може да се избере лявото ама то пък е комунисти4еско ляво. И това е много, много неприятно!

 81. 81 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#77] от "qwertasdf":

  Абе, каквото е оставил ГЕРБ може да се види, пипне, усети. Да му се радваш и да се възползваш.

  Крадците много добре ги знаем кои са.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 82. 82 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 733 Весело

  Когато там с крака имахте проблем?

  Да. Първият. И Цецо чака в коридора, Цветанов, и не може да влезе от него. И като влезе и го видя и вика: аз сигурно пак много работи не съм разбрал.
  ----------------------------------
  цялото интервю е готино, ама на тази част се откиням от смех...

 83. 83 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Бойко това с английския някой лошо го е излъгал. Много усилия ми коства след това да продължа да чета. Единственото хубаво е, че ушива БСП добре, ама хората толкова им е писнало от него вече, а и нямат избор, че не знам БСП ли, Кунева или Костов ще се изтарикатят да приберат тоя вот. Губим при всички случаи.

 84. 84 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Видяхте ли лицето, интонацията, поведението на г-н Борисов ? От всичко, което той казва личи, че нещата не вървят на добро за ГЕРБ. Елементарния начин, по който напада и Станишев и Костов не му осигурява никакво предимство. Борисов се прави на обиден, уплашен и .....заплашва. Странна реакция. Нали беше каратист и треньор по карате с докторска дисертация и трябва да знае, че който не се владее - губи.
  Начинът, по който г-н Борисов заплашва наляво и надясно ми напомня за времето, когато тъмносините извадиха "картата на България с черепите" и в резултат - на изборите победа с"нипон" за противника.

 85. 85 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#66] от "gan4o":

  За съжаление колкото и да е умен, за България няма по-добра алтернатива. Аз ли4но го предпо4итам със вси4ките му титли "златна тиква" и тем подобни пред комунистите, които интелектуално не стоят по-високо, но дърпат в ло6а посока и крадат в пъти пове4е. Тои си е най-доброто което българите можахме да излъ4им. Много съжалявам ама не това ни е "елита".

  Ако се абстрахираш от името и четеш интервюто,все едно интервюират посредствена кука с болни амбиции,цинично изражение и липса на всякаква етикеция.
  Много ниско го слагаш тоя наш "елит".

 86. 86 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Весело

  [quote#81:"Wrornoxmaniak"]Абе, каквото е оставил ГЕРБ може да се види, пипне, усети. Да му се радваш и да се възползваш. [/quote]
  Да се "пипне" мизерията и отчаянието на 99% от българите ще бъде забележително постижение на герберите в края на тяхното четири годишното мародерствуване по българските земи, прав си

 87. 87 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Весело

  До коментар [#86] от "qwertasdf":

  Аз не съм мизерник. Ти мизерник ли си?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 88. 88 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  [quote#85:"ludiakolio"]Много съжалявам ама не това ни е "елита". [/quote]
  Гранде глуповетина! Винаги побеждава войнствуващата посредственост, от чиито среди е излъчен и този Бойко ли, какъвто е там гангстер от подземния свят на СИК..не го оправдавай, а му бий шута, за да знаят всички останали мутри, че управлението на една държава няма нищо общо с това на мафиотските им формирования в отточните канали на града...

 89. 89 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Весело

  В коментарите на 90% от форумните "експерти" липсва конкретика - не се коментират думи, а се плюе личността Б.Б. Така се държат бичетата, когато им размахат червен пищимал под суратите - рият с копита, фучат, грухтят и се пенявят... Да разбирам ли, че "Дневник" вече е аграрна медиа и сите аграрахмакгалфон се изказват "не по темата"?
  Кое, дУругари, не ви хареса в думите на интервюирания? Конкретни, ясни, простички (за да ги схванете одма) и по същество... отговори по зададените въпроси. Откъде блика мъката и злобата ви, че пак сте недоволни?

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 90. 90 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Весело

  До коментар [#88] от "qwertasdf":

  Многословно сте го описал, но шокиращото е, че точно такъв човек управлява толкова успешно България в момента. Къде ли изчезнаха префинените ерудити, които УВИ!, не успяваха да постигат нищо друго, освен национални катастрофи. Българи, огледайте се. В Испания, Италия, Гърция, Ирландия... цели области фалират, цели градове опустяват, хиляди и хиляди хора изпадат в крайна бедност. Толкова ли сте тъпи наистина, че не виждате каква мизерия марширува из света? Или просто сте си заврели главиците в пясъка и толкоз?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 91. 91 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#87] от "Wrornoxmaniak":

  Айде, бе не може да си толкова глупав, че да не си извадил заключенията, които биха ти били от полза в случая. В противен случай..имаш девиации някакви ментални, струва ми се?

 92. 92 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#62] от "Роси Кирилова":

  Инициативите на Радан Кънев са винаги грандиозни! Ха-ха-ха.
  Аз пазя спомена за една друга грандиозна инициатива, но...когато му дойде времето!

  The best way out is always through Robert Frost
 93. 93 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#91] от "qwertasdf":

  Следващият път като копираш цитати от
  морал и социализация на децата малко поне ги обработвай, та да се разбира какво искаш да кажеш, а не да се получават безсмислици.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 94. 94 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#62] от "Роси Кирилова":

  За "Белене" с кого от ДСБ искаш да се дебатира?! Те са страхотни специалисти по атомни централи! Така е.

  The best way out is always through Robert Frost
 95. 95 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Весело

  До коментар [#93] от "Wrornoxmaniak":

  Радвам се, че ме оценявате толкова високо! Аз никога не копирам, напротив - от мен копират умните хора Това не се отнася за гербрите, искам да съм напълно ясен, нали?

 96. 96 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#68] от "etkata":

  Какво му е отмъстителното? Коледните надбавки а въпрос на бюджет, не на лични предпочитания.

 97. 97 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#63] от "kalina_v":

  Ами трябва непушачите да излязат на протести.

 98. 98 Профил на qwertasdf
  qwertasdf
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  [quote#90:"moriarti"]но шокиращото е, че точно такъв човек управлява толкова успешно [/quote]
  ?? Вие може би наистина не си давате сметка в какво състояние се намира в момента България..няма да споря, защото краят е близо и всеки ще го усети на гърба си.

 99. 99 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 853 Весело

  О, да! Как да не си давам сметка? Виждам "празните" МОЛ-ове, магазини, ресторанти, барове, улиците, по които няма автомобили (с по един мунчо вътре - за спестовност)... Вие знаете ли какво значи криза? Или сте от хората, за които моментното неразположение е ГРАНДИОЗНА драма? Стига евтина пропаганда, моля. Ще повярвам, че в България нещата са зле, когато се повторят събитията от 1996-1997 г. Тогава НАИСТИНА комуноидите ни ограбиха, фалираха и даже се опитаха физически да ни унищожат. Ако ще ми размахвате просто някакви лозунги (без НИКАКВО покритие), моля, спестете ми го.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 100. 100 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#98] от "qwertasdf":

  www.dnevnik.bg/skorost/2012/12/10/1965042_fiat_osvobojdava_1500_dushi_ot_zavoda_si_v_polsha/

  Далеч съм от мисълта да бъда адвокат на ББ , но сякаш че Вие , както и 99 % от форумните безделници забравяте за и за форсмажорните обстоятелства около нас. Дайте ми някакъв коментар на тази статия от днес.Благодаря предварително !

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK