Катрин Барбър, зам.-посланик на Великобритания: Правителството в Лондон не води кампания срещу българите

Катрин Барбър, зам.-посланик на Великобритания

© Красимир Юскеселиев

Катрин Барбър, зам.-посланик на ВеликобританияПрез последните месеци британски политици подеха кампания срещу наплива от български и румънски имигранти от 2014 г., което предизвика ответни реакции на граждани и политици в двете най-нови държави - членки на ЕС. За това има ли антибългарска кампания в Обединеното кралство и за отношенията между София и Лондон, Лондон и Брюксел разговаряхме със заместник-посланика на Великобритания в България Катрин Барбър.


Основната причина да поискаме интервю с вас са скорошните кампании във Великобритания срещу българи и румънци, но, ако е възможно, да започнем първо с въпрос за най-актуалното – обявяването от страна на българското правителство, че "Хизбула" е съпричастна за атентата в Бургас от миналото лято. Какво смятате за това?
- Нашият външен министър направи изявление за това, което вече сте видели. Поздравяваме българските власти и министъра на вътрешните работи за много старателното и пълно разследване. Те го направиха много внимателно, в сътрудничество с Европол, с международните партньори и вярваме, че са събрали добри доказателства и че връзката, която министърът направи с военното крило на "Хизбула", е основана на добри доказателства.


Можем ли сега да очакваме проблеми в Европейския съюз, където има различни позиции за "Хизбула"? Каква е позицията на Великобритания за вкарването на групировката в списъка с терористични организации на ЕС?
- Великобритания вече е посочила военното крило на "Хизбула" като терористична организация, имаме санкции срещу тях. Това е атака на европейска земя и затова от всички държави на ЕС зависи предприемането на колективни действия срещу извършителите на атентата.
И да се върнем на основния въпрос. През последните месеци в Обединеното кралство има кампания срещу български и румънски граждани, а някои политици опитват да разпространяват страхове за вълна от български и румънски имигранти. Защо се случва това?
- Първо трябва да кажа, че няма кампания от британското правителство и британското правителство има ясна позиция, че през януари ще отворим пазара си на труда изцяло за български и румънски граждани. Вече има много българи, които работят легално във Великобритания, които са дошли или като самонаети, или като висококвалифицирани професионалисти и допринасят за британската икономика, което признаваме.


Има обаче много спекулации в медиите, че ще има разширяване на контрола за български и румънски граждани след първи януари, а това не може да се случи. Това е част от задълженията ни към законодателството на ЕС и ангажиментите са след този преходен седемгодишен период да позволим да българи и румънци да идват свободно във Великобритания, за да работят. Няма промяна в политиката на британското правителство за това. Така че се опитвам да успокоявам част от страховете за това в България, защото то не се основава на факти. Това е основното нещо от гледна точка на правителството на Великобритания.


Има публикации в британските медии, хората имат различни позиции за имиграцията, Великобритания мина през някои големи промени през последното десетилетие. Знаете, че бяхме една от първите три страни (с Ирландия и Швеция – бел. ред.), които отвориха пазара си на труда през 2004 г., когато новите десет държави членки се присъединиха към ЕС. Очаквахме други западни държави да го направят, но това не се случи и вероятно като резултат повече хора пристигнаха в Обединеното кралство от очакваното. Говорим за стотици хиляди хора от Полша, балтийските страни и други държави от Източна Европа. Това имаше значение за нашата икономика, а и бързо доведе до някои доста големи промени.


Данни от миналата седмица, които продължават да излизат от преброяването, направено през 2011 година, показват, че полският език е вторият майчин език във Великобритания. Повече от 500 000 души използват полския като техен майчин език. Тези промени са доста големи, а и се случиха в момент, когато има европейска икономическа криза. Нямаме висок растеж, а напротив – през последните 4-5 години растежът ни е нисък, а безработицата е много висока. Така че, когато всички тези фактори се обединят, мисля, че могат да предизвикат известно безпокойство за имиграцията. Особено в момент, когато британският бюджет се съкращава – има действителни съкращения в почти всички министерства.


Става въпрос и за социалните придобивки за британските граждани, които слушат истории за имигранти, които скоро са пристигнали във Великобритания, търсейки социални помощи – това е много емоционално. Това е и една от причините правителството да търси какво може да направи в рамките на ангажиментите с ЕС и без да дискриминира която и да било от държавите членки, а да провери какви възможности има, за да се увери, че няма да има злоупотреби със системата за помощи.


Смятате ли, че обезпокоените гласове са по някакъв начин свързани с процесите във Великобритания за предоговарянето на условията с ЕС?
- Смятам, че трябва да разгледаме въпроса преди следващите ни избори и след това. Да, Великобритания преосмисля връзката си с ЕС. В момента правим нещо, което наричаме преглед на баланса на компетенциите, което събира сведения за всички правомощия, които са в Брюксел, които са в националния парламент и правителство, и проверяваме, дебатираме за това какъв трябва да бъде балансът. Няма предложение за момента за предоговаряне на връзката с Европа.


Премиерът скоро произнесе реч, но той говореше за това какво може да се случи след изборите през 2015 г., ако Консервативната партия ги спечели, и като дипломат не мога да спекулирам за това какво правителство ще представлявам след 2015 г. Това, което мога да кажа сега, е "да", има някои хора, които смятат, че трябва да има по-строг контрол за миграцията. Има и такива, които искат Великобритания да излезе от ЕС, но има и много други хора, които вярват, че Великобритания е по-добре в ЕС и смятам, че премиерът е един от тях. Той го каза в речта си, така че това е нашата позиция в момента.


Като казвате за позициите на хората, какво смятате за истинските мнения на британците за българите и румънците. Действително в момента сте тук и нямате големи наблюдения за ситуацията във Великобритания, но какво смятат вашите познати, близки?
- Мисля, че всеки, който е бил в България, би имал положителни впечатления. Близо 300 000 британци идват всяка година на почивка тук, така че съм сигурна, че те пазят добри спомени за България. Вече има и българска общност във Великобритания и смятам, че хората, които имат контакт с нея, приемат отношенията като добри.


Слушах някои интервюта през последната седмица с български граждани, които работят или следват във Великобритания, и имаше въпроси за това дали към тях се отнасят различно, защото са българи, имало ли е отрицателно отношение, а те отговаряха с "не" и допълваха, че Великобритания е много разнообразна страна и всъщност е много отворена и гостоприемна, че към тях не са се отнасяли лошо, защото са чужденци или българи. Така че се надявам това да е действителността и хората, които са там, да се чувстват добре дошли, и това да се случи и за тези, които ще пристигнат след 1 януари.


Ние обаче получихме сигнал от български студенти, че имат затруднения с получаването на жълти карти, които им позволяват да работят в Обединеното кралство, и това се отнася само за тях и румънските им колеги. Защо се случва това и какво прави британското правителство, за да реши проблема?
- На първо място искам да кажа, че всички български и румънски студенти, разбира се, могат да идват във Великобритания без визи и това отново е част от ангажиментите към ЕС. Казваме, че можете да идвате да следвате, радваме се, че искате да дойдете да следвате във Великобритания, хубаво място е, имаме много отлични университети и училища и в същото време добавяме, че ако искате да работите, това е част от седемгодишния преходен период и трябва да получите разрешение за работа, за да го направите. Проблемът е свързан с това, че британското правителство обработваше молбите по-бавно, отколкото би искало. Имаме конкретна цел за обработването на молбите в рамките на шест месеца.


Миналата година, отчасти заради олимпийските игри и напрежението покрай тях, не успяхме да се справим с тези срокове. Мога само да се извиня за това и да кажа, че сега имаме повече персонал, който работи в граничната агенция на Обединеното кралство за това и вярвам, че ще постигнем шестмесечния срок от момента, в който хората кандидатстват, до момента, в който получат разрешение за работа. Разбира се, след по-малко от единадесет месеца българските студенти изобщо няма да се нуждаят от разрешителни за работа.


Британското правителство прави ли някакви анализи за това колко имигранти се очаква да пристигнат във Великобритания от 2014?
- Не правим конкретни цифрови прогнози, смятам, че това би било много сложно, защото зависи от различни фактори, включително в кои други страни българските граждани биха искали да работят, каква ще бъде икономиката в този момент.


Поискахме обаче проучване от независима тинк-танк организация – Националния институт за икономически и социални проучвания – и те работиха в сътрудничество с изследователи тук в България и в Румъния. Те създадоха доклад за това кои са водещите фактори, кои сектори са най-привлекателни, какъв е прецедентът с предишни мигранти, които дойдоха във Великобритания, какво можем да очакваме. Но няма да има конкретни числа в него, защото има голяма степен на несигурност. Този доклад ще бъде публикуван скоро.


Започва ключов Европейски съвет утре (интервюто беше взето в сряда – бел. ред.). Великобритания запазва ли позицията си, че трябва да се направят големи съкращения в следващия бюджет на ЕС за периода 2014 - 2020 г.?
- Да, без съмнение. Както казах, това е време, в което правим съкращения в собствения си бюджет. Външното министерство, за което работя, ще направи съкращения от 25% за четири години и често има британски министри, които правят дори по-големи съкращения. И не е приемливо за нашите данъкоплатци и за европейските данъкоплатци като цяло, да виждат повишение в европейския бюджет, докато ние пестим.


Така че ще продължим да настояваме на този съвет заедно с други партньори да има значително намаление на предложението, направено през ноември. Очаквам да видя точно това. Разговарях с българското Министерство на финансите и зная, че България е предприела реалистичен подход към преговорите и се надявам и другите страни да го направят.


Катрин Барбър

© Красимир Юскеселиев

Катрин Барбър


А готови ли сте на компромис? Няма ли да бъде трудно да се постигне сделка между държави като България, които настояват за бюджет поне колкото предишния, и като Великобритания, които искат възможно повече съкращения?
- Смятам, че в някои отношения Великобритания е много гъвкава. Имаме една приоритетна цел и това е общият размер на бюджета. В момента разговаряме за бюджет от един трилион евро за седем години и не мога да повярвам, че не могат да се направят съкращения в бюджет от 1 трилион евро. Заявихме, че ако тази цел е постигната, сме отворени за преговори и дискусии за това къде да бъдат съкращенията, кой бюджет да е по-голям и къде трябва да е по-малък.


Има някои бюджетни пера, които смятам, че ясно се нуждаят от преразглеждане – за администрацията, например. Има въпроси за това трябва ли европейските служители да получават автоматични повишения. Ако се откажем от това автоматично повишение, можем да спестим лесно 1.5 милиарда евро. Подобно е с схемите за пенсиониране на еврократите. Има редица от мерки, чрез които можем да намерим 7 милиарда евро спестявания само по административното перо. И не мога да си представя, че много български граждани биха се противопоставили на това. Условията за българските държавни служители са много, много далеч от това, което техните колеги получават в Брюксел, така че смята, че има съгласие между нашите страни за този подход.


Освен това Великобритания също така заяви, че когато става въпрос за кохезионни фондове, искаме да видим страните, които са в най-голяма нужда, най-бедните, да получат по-голяма част от бюджета и това ще бъде за сметка на по-богатите държави членки, включително на нас. Смятам, че това е позиция, която България оценява и не трябва да предизвиква несъгласие между нас, така че докато заявяваме, че общият бюджет трябва да се намали, не казваме, че сумата за България трябва да се намали.


Като дипломат не можете да спекулирате, но все пак – какво мислите за бъдещето на Великобритания в ЕС?
- Смятам, че Великобритания може да направи много положителни неща в ЕС. Като британско посолство работим с българското правителство по въпроси с растежа. Работим по цял спектър с въпроси. Миналата седмица например имахме среща между нашето Министерство на иновациите и бизнеса и министерството на образованието тук за това как да признаваме професионалните квалификации. Предстои директива и тя се обсъжда в Брюксел в момента за това как да се признават квалификациите, ако британски архитект иска да практикува в София или български зъболекар иска да практикува във Великобритания например. Обсъдихме добре с българското министерство на образованието как този процес да се облекчи, така че да се повишат възможностите на професионалистите да се движат в рамките на ЕС, на европейския трудов пазар.


Това е само един пример, когато говорим за завършване на единния пазар, и това е нещо, от което Великобритания много се интересува и което има истинска стойност в ЕС. Друг приоритет за нас е, и смятам, че всички наши политически партии смятат така, ЕС да бъде насочен повече навън. Например в насърчаването на търговски споразумения. В момента се работи по няколко търговски споразумения между ЕС и САЩ, ЕС и Япония, ЕС и Сингапур, ЕС и Канада и тези неща наистина биха били подходящи за нашата икономика. Смята се, че само сделката със САЩ ще бъде на стойност 50 млрд. евро.


Така че това са областите, в които Великобритания иска да работи с останалите си 26 партньора, скоро 27. Това са положителните неща, които Великобритания има за ЕС. Има и такива, които не харесваме толкова, но това е разбираемо. Смятам, че всяка държава членка има неща, които харесва, и такива, които не харесва в ЕС.


А как оценявате отношенията между България и Великобритания?
- Смятам, че са отлични. Преди всичко много хора идват тук – както казах 300 000 посетители годишно, и много българи отиват във Великобритания да работят, да следват, да живеят и смятам, че този човешки контакт е много важен. За нас като посолство консулската работа, която извършваме с британците, живеещи тук, е една голяма част от заниманията ни. Смятам, че на този фронт отношенията са много добри.


Много сме близки и по въпросите за прилагането на закона. За разследването на атаката в Бургас, например лондонската полиция и нашите агенции за сигурност помогнаха, колкото можаха, през последните почти седем месеца, така че имаше много тясно сътрудничество в това отношение и също за справянето с организираната престъпност в региона. Нашето министерство на вътрешните работи е в тясно сътрудничество с вътрешното министерство тук, за да се случи това.


В съдебната система също – министърът на правосъдието посети Великобритания през януари за няколко дни с членове на Висшия съдебен съвет и бяха посрещнати от нашия върховен съд и от нашето министерство на правосъдието. Има непрекъснат обмен, който се надявам, че е полезен за България. Тези неща са двустранни, но често координираме позициите си и двустранно на ниво ЕС, така че смятам, че нещата се развиват добре.


Споменахте организираната престъпност и съдебната система. В тази връзка – в понеделник имаше неофициален доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка и разбрахме, че британският представител е изразил несъгласие, че не е имало официален доклад за България, както за Румъния. Като човек, който следи въпроса от близо, какво смятате за това?
- Мисля, че механизмът е много полезен, но смятам, че неговата истинска стойност е, когато България прегледа анализите и препоръките и си помисли: това е нещо, което искаме да направим за себе си, защото ще направи нашата страна по-сигурно място, ще засили икономиката, ще повиши доверието и увереността на нашите граждани към институциите. Това са причините защо българското правителство и българските власти трябва да работят по механизма за сътрудничество и проверка. Не защото Великобритания или Европейската комисия, или някоя друга държава членка казва "трябва да го направите".


А какво смятате за скорошните назначения в съдебната система?
- Нашият посланик говори много за значението на прозрачността в изборния процес. Смятам, че при избора на Висш съдебен съвет за първи път кандидатите силно се застъпиха за повече прозрачност. Техните биографии, техните резюмета бяха достъпни преди това. Изслушванията бяха излъчвани по телевизията и смятам, че това помогна на гражданите да са уверени в хората, които са избрани на тези важни позиции. Едно от нещата, които ще наблюдаваме през следващите седмици, ще бъде изборът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и работата ѝ и се надявам там също да има развитие на прозрачността на процеса.


На въпроса за британските граждани тук – работите ли още по проблема с имотите, защото знаем, че през последните години имаше проблеми в тази област?
- Да, работим. Една от целите ни като посолство е да даваме съвети на хората, преди да си купят имот тук. Ако мога така да се изразя, започнахме атака с много информация за това как се купува имот, как се наема независим адвокат, за да сме сигурни, че хората познават българския закон. Така че се надявам хората, които купуват имоти, сега да го правят на основата на по-добра информация и по тази причина в следващите години да нямаме такива проблеми.


Все още има някои остатъчни случаи от вълната от инвестиции през 2006 - 2008 от британци тук. Справяме се с тях с общините в някои случаи или с министерството на регионалното развитие. Радваме се, че беше направен сайт за чужденците, които купуват имоти, който също им предоставя информация за законите, за правните възможностите, ако хората не са доволни, ако имат проблеми. А ние работим с правителството, за да сме сигурни, че това наистина е интерактивен сайт и ако хората пишат с проблем, ще получат отговор от компетентните органи.


А има ли все още интерес от британски граждани да купуват имоти в България?
- Има. Има интерес в закупуването на ново строителство, но все повече се развиват и препродажбите. Чух за няколко случая, при които британци са си купили имот тук, в който може би са живели няколко години и са решили да го продадат на друг британец.


Понеже все още сме в началото на годината, кои са основните задачи на посолството за тази година?
- Имаме непрекъсната работа по икономически въпроси, по вътрешния пазар и, разбира се, по съдействието за търговията между Великобритания и България, което е голяма част от нашата работа. Второто нещо е свързано с прилагането на закона и сигурността и продължаваме да работим с вътрешното министерство, с митниците през годината. В консулската служба пък работим по това британците, които идват тук на посещение или да живеят, да са толкова щастливи, колкото е възможно. Разбира се, предстоят и избори тази година и това е важно за посолството – да проследим какво ще се случи, да разберем политиките, да имаме добър контакт с всички политически партии. Това също ще бъде част от работата ни тази година.


България започва нова кампания, която да привлича инвестиции в страната. От ваша гледна точка като експерт в областта на икономиката кои са основните предимства на България като място, в което може да се инвестира?
- Има много привлекателни причини за инвестиции в България. Разбира се, има квалифицирана работна ръка, а цената на труда е по-ниска, отколкото в друга държава - членка на ЕС, което е голямо предимство. Смятам, че ниските нива на данъците са полезни. Макроикономическата стабилност е нещо, което също не трябва да се пренебрегва. За първи път бях тук през 2002 г., когато работех в агенция към министерството на финансите. Тогава не беше минало много време от валутната криза и високата инфлация, а през 2002 г. не беше гарантирано, че през следващото десетилетие валутният борд ще работи перфектно, че ще има макроикономическа стабилност. Но няколко последователни български правителства се справиха с това и смятам, че е голям плюс за България.


Това, че сте в ЕС също е причина за инвестиции тук и съм сигурна, че инициативата посочва това на компании, които търсят нови пазари и къде да инвестират. Щом нещо се произведе тук, то вече е в ЕС, няма митнически бариери и тарифи, това трябва да бъде плюс. Както виждате съм много положително настроена за България.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  А срещу римляните ли?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Е, Барбарела, как така не водите кампания? Почесвате се, където не ви сърби, оправдавате се с Олипмиадата, легализирате свещенослужението между другите островитяни (от Лесбос)... Това ваше алангле съвсем недопечено излезе

 3. 3 Профил на Health Care
  Health Care
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ми к'во се обяснява тогава ?!

  Богата и здрава държава не се прави с беден и болен народ ! (Ain't buying no shit)
 4. 4 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Това какво мислите за нас го разбрахме. Освен това се светнахме и какво да разбитраме под "честни британски" приказки.

  Моралът не е порок!
 5. 5 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1318 Весело

  няма кампания от британското правителство ...
  ...........
  Колко прфесионално лъжат, чак окото й не мигна, дори се усмихна.
  Бравос!
  Добре, щом няма кампания срещу българите, разгъвайте след година по една червена пътека, фанфари, ръкопляскания и бира със сосъджис.
  Няма кампания, насладете се на бг и компания ( казват, че са от една бивша великобританска колония, започва на И).

  nemo malus felix, minime corruptor.
 6. 6 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1144 Весело

  Хех , вица на деня.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 7. 7 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  браво на дипломатката от УК , ясно казано от 01.01.2014 трудовия пазар в УК е отворен за българи

 8. 8 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1144 Весело

  [quote#7:"dgidgo"]браво на дипломатката от УК , ясно казано от 01.01.2014 трудовия пазар в УК е отворен за българи [/quote]
  И като дойде датата ,ще се окаже че да ,ама не съвсем.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 9. 9 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 796 Неутрално

  "от преброяването, направено през 2011 година, показват, че полският език е вторият майчин език във Великобритания"

  защо ли си мисля, че не е вярно, урду и хинди сигурно са много по-застъпени

 10. 10 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#5] от "СДС":няма кампания против българите , кампанията против българите е разиграват опозициони нациски партии като тази на фараж и някои медии , забавянето на жълтите карти за студенти е елементарно нямат технологи4но време за обработка на 80 000 карти например за българи и румънци просто администрацията им е много мързелива , които е в УК знае това , дори ако си в един обикновен магазин , продава4ите се мотаят с слонско спокоиствие въпреки 20те 4овека които са се наредили и 4акат

 11. 11 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#8:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]И като дойде датата ,ще се окаже че да ,ама не съвсем.[/quote]

  Защо бе, тогава мин. председател ще е я Станишев, а Първанов, ще ни приемат с отворени обятия.

 12. 12 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1144 Весело

  Между другото няма нужда от кампания против.Достатъчно е да разлепят снимката на амбасата , за да видят всички какво ги очаква.Сега разбирам що пъбовете и пиенето са на почит в УК.Бая алкохол си требе да се преживее тоя ежедневен стрес.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 13. 13 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1144 Весело

  [quote#11:"aralambi"]Защо бе, тогава мин. председател ще е я Станишев, а Първанов, ще ни приемат с отворени обятия. [/quote]
  Мне..ще кажат че вече немаме министър председател мафиот и пак ще ни резнат.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 14. 14 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 636 Весело

  Само го погледни това същество и ми кажи как бих могъл някога да поискам Великобритания. Ама никога никога не ща и да им стъпвам даже. Пък на всичкото отгоре са ми и много брутални

 15. 15 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#8] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  няма да се окаже , от 6 години съм в англия и от 12 в европа , след като е подписано и ратифицирано от парламента и правосъдния министър проблем няма , но може да има изменения в социалното подпомагане , изискване за три години престои за да се ползва социално подпомагане , там би имало някви промени , но те биха въжали както за българите и румънците ,така и за новопристигнали поляци , французи , испанци и така нататък

 16. 16 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#14] от "Стан":като имигрант с много опит бих ти казал , 4е в УК е наи лесно да се адаптира българина , минусите са влажния климат , не доброто здравеопазване , скъпите наеми , минималната ставка от 6,25 за един 4ас

 17. 17 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#16] от "dgidgo": ама аз нямам нужда да ходя до УК.

 18. 18 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  аз съм от 6 години в УК и се радвам , 4е нови българи биха опитали късмета си в УК след падане на ограни4енията , те ми слагат минуси

 19. 19 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#17] от "Стан":ми никои не те насилва и аз няма да стоя ве4но в УК

 20. 20 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1144 Весело

  [quote#15:"dgidgo"]няма да се окаже , от 6 години съм в англия и от 12 в европа[/quote]
  Па аз съм в Европа откакто съм роден.Па Бг е в Европа много преди да има УК,изобщо.Нема нужда се убеждаваме.Грозни жени и гадна бира.Тъпо време и идиоти навсекъде.Предпочитам континента.Мое мнение си е това.Не ангажирам никой с него.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 21. 21 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#17] от "Стан":просто новината е добра за българите

 22. 22 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#20] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  всеки си има субективно мнение , да климата е отвратителвн , да докторите са гола вода , да наемите са много скъпи и цените на имотите , да британците са супер грозни и особено пакистанците с британски паспорти и все пак по добре в УК от колкото в БГ

 23. 23 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#21] от "dgidgo":

  прав си. нека опитат. който е инициативен може да пробие. а на мен просто не ми се ходи

 24. 24 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1144 Весело

  До коментар [#22] от "dgidgo":

  Наздраве , по случая.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 25. 25 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#20] от "Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД":

  И не , не мисля , 4е БГ е в европа по стандарт на живот , по скоро латинска америка , бедните държави , 1 процент свръх богати и 99 процента бедност

 26. 26 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#23] от "Стан":тук не става въпрос за пробиване , след като си в УК няколко поредни години се разбира , 4е при цена на тристаен апартамент от 400 000 паунда е безнадежно , 4е някога би имал собствен изплатен имот , тогава за какъв пробив гоорим , по скоро заблуда , нахранен , с хубави дрехи , два пъти в годината на море маиорка или където ти е кеф и това е , друго няма

 27. 27 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#26] от "dgidgo":да и понеже това го имам и тук затова не виждам смисъл да ходя до УК.

 28. 28 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  колкото и страно да зву4и УК само пе4ели от имиграцията , млади хора отиват там да работят , а България губи

 29. 29 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#27] от "Стан":няма как да има6 по 2000 паунда приход на месец в БГ, дори да махнем 500 паунда за наем

 30. 30 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#29] от "dgidgo":

  мислиш ли?
  жена ми взима 3200 паунда заплата
  моята е по-ниска - но не е зле 1500паунда
  и отделно има бонуси

 31. 31 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 429 Неутрално

  " Правителството в Лондон не води кампания срещу българите"
  Така е кампанията на британското правителство е срещу ЕС,ние сме твърде незначителни,просто насочват посоката на промиване на мозъци чрез английските таблоиди към страни обречени да бъдат второ качество членове-България и Румъния.
  Колко от българските евродепутати отговориха на последните нападки на Найджъл Фараж в Европарламента-един Д-р Ковачев.
  За сметка на това Слави Бинев докара заместника му,за да ни обясняват кое е хубаво за нас.

 32. 32 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Колкото повече се запознавам с проблема за мигрантите и страховете на британците, се убеждавам, че става въпрос, за страховете им от мигранти български роми, които вече шествуват из Европа, организирано, като някой им обещава хубав живот и социални помощи, това очакват да се случи и във Великобритания. Проблемът е, че не могат, а и не им е изгодно да назоват нещата с истинските им имена, а аз си мисля, че вместо да насаждат омраза у двата народа с глупави политики, биха могли да седнат двете правителства и да помислят как да ограничат инвазиите на българските роми и какво може да се направи за да могат ромите да се развиват в някаква посока и не да бъдат вечният проблем.

 33. 33 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#16] от "dgidgo":

  аз пък си мисля, че Щатите са най добро място за нас, понеже там си просто европеец, а не източноевропеец, ако я нямаше тази криза бих казала щатите, американците са приятни и климатът е добър.

 34. 34 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#28] от "dgidgo":

  да това е вярно, България губи, но аз съм оптимист, че ще има и обратен процес, смятам, че след тази криза светът няма да е същият.

 35. 35 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#31] от "bogomilok":

  съгласна съм с изводите, но не съм съгласна, че сме обречени, просто, че българските политици и в частност евродепутати са отрепки, не значи, че ние сме обречени.

 36. 36 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 429 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/180909
  Ето,това са желаните имигранти във Великобритания.

 37. 37 Профил на tanas_dochoolu
  tanas_dochoolu
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Да бе да, нямало!? А защо тогава само на българските студенти им трябва разрешително да работят на острова, а за всички останали не?!?!?

 38. 38 Профил на fifiperoto
  fifiperoto
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Впредвид името й,това е жена!?!?

 39. 39 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#10] от "dgidgo":

  не бих опростявал нещата на ваше място, там идва и проблемът, като си зариваме главата в пясъка и си викаме, че не те ни плюват, а то вали, потвръждаваме сългасието си с тезата, че сме втора категория, а не сме. Трябва ние сами да си кажем не не сме, ние сме умни, способни хора. Имахме малшанс, но кой ли в историята на Европа не е имал. Нациски или не, те са част от британската политика, и след като във Великобритания няма кой да ги спре, значи е проблем. Ако аз повторя тук в сайта хиляда пъти, че някой е глупак, независимо, че не съм особено популярна, най накрая ще ми повярват, така работи мисленето на хората, още повече, че те идея си нямат какво е българия, просто, не се интерсуват много от друго освен от себе си.

 40. 40 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#15] от "dgidgo":

  аз бих обвързала социалните помощи с работата и образованието, ако си работил преди това поне три години и имаш някаква професия, образование или квалификация, моля помощи и то не не ограничени, защото живота на помощи става професия неусетно, а търтеите не искам га ги храня с парите от данъци дето плащаме в европа.

 41. 41 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#38] от "fifiperoto":

  И моят мозък отказва да го приеме..

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 42. 42 Профил на tanas_dochoolu
  tanas_dochoolu
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "и в същото време добавяме, че ако искате да работите, това е част от седемгодишния преходен период и трябва да получите разрешение за работа, за да го направите."

  А защо тогава не искате разрешение за работа от индийци, бразилци, китайци и всички останали студенти?

 43. 43 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#38] от "fifiperoto":

  Първо - повечето англичанки, за съжаление, са грозновати. Вероятно тъкмо поради тази причина навремето английските мъже си поставиха за цел - и постигнаха - създаването на огромна империя, която им даваше достъп и до по-добре изглеждащи представители на другия пол.
  Второ - жената е права в твърдението си. Това не е кампания на британското правителство. Огромната част от твърденията, инсинуациите, обидите и хулите произлизат от политици, които нямат много общо с британското правителство (нашата реакция е доста зле прицелена - все едно евреи, цигани и негри по света да посочат изявления на Сидеров и да ревнат, че БЪЛГАРИЯ и Българското правителство ги нагрубяват).

  Свобода за Надежда Савченко!
 44. 44 Профил на Harald Blåtand
  Harald Blåtand
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Това на снимката е Катрин Барбър бай хърселф? Или сте сбъркали снимката? Тя прилича на уелски селянин на когото му закъснява пубертета...

  Extensive Master in Dealing With Stupid People.
 45. 45 Профил на smehur_co
  smehur_co
  Рейтинг: 542 Весело

  До коментар [#38] от "fifiperoto":


  До коментар [#41] от "forum_terrorist":


  До коментар [#44] от "She de Ville":

  Йес, бейби, итс а "ши"!
  И то какво!

  Вяра. Надежда. Любов.
 46. 46 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#20:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]Грозни жени и гадна бира.Тъпо време и идиоти навсекъде[/quote]
  Айдееее, почнахме с обобщенията!
  Климата като не ти понася не стой там!Живях там през деветдесетте и имам съвсем други впечатления от Инглезите, любезни, сърдечни и приятни хора.С много от тях сме приятели до ден днешен.
  Колкото до жените, жени като на всякъде, има и хубави, има и не чак толкова.То па в България сигурно само фотомодели се разкарват.
  А пък за бирата, ама въобще не си прав!Не мога да се сетя марка бира която да не се продава там, купувай си която предпочиташ.
  Пък идиотите и идиотщините в България са повече, за това бас връзвам!

 47. 47 Профил на panzerino
  panzerino
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Рецитал на двуличие. Типично. И по всички теми... .
  Откъде ги намират такива пионерки надъхани не ми е ясно в този Британски "Форин Офис"... .

  Тъга пълна... .

 48. 48 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 426 Весело

  Хехехехе! Нови лъжи и лицемерие от розовата "раса" ... Кампанията започна онзи лигльо МП-то им. Видяхме го само как се справи с безредиците в Лондон. Ха-ха-ха! На всички им е ясно че кампанията е против циганите (които са най-много в Румъния). И за да не излезе че са едни гнусни и лицемерни расистчета, започнаха да завоалират. След референдума в Шотландия как ще ви се смея само!
  Свобода за Северна Ирландия!

 49. 49 Профил на kosovar
  kosovar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  само да попитам това мъж ли е или жена ????

 50. 50 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#31] от "bogomilok":еми не сме второ ка4ество европеици българите и им го доказваме всеки ден на ингилизите , те имат стотици хиляди малоумници британци в държавата си , не мога да бъда по долу от някои безработен техен убитак , та дори от пове4ето им работници , които са много тъпи

 51. 51 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#40] от "rantantan":след като си образована зна4и и с мисленето си добре , мога да ти докажа със сигурност , 4е държавата УК , никога не е на загуба данъците , които се взимат са много пове4е от социалното подпомагане , един пример с пенсионото осигуряване , промер за УК , клас 2 осигуровки от 1 до 10 квалифицирани години не ти се полага пенсия , от 11 до 29 квалифициани години от 26, 80 стотинки за 11 квалифицирани години и се вдигат постепено , помисли сега в която и категория от тези да си винаги си на загуба , до 29 квалифицирани години пенсията не може да се пренася в друга държава директно , а попада под европеиските закони за пенсиониране , , които важат в последната държава в която живеете

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4360 Гневно

  Абе ясно е, че ще мъркате по този начин сега!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 836 Неутрално


  Не ми се ще да го вярвам, но виждам как заместник посланник лъже!
  Какво ако не анти-българска политика е да разрешаваш на всякакви други студенти, включтелно от страни извън ЕС, да работят, а да караш българите да чакат "само" 6-9 месеца.

  Мисля, че да се изгони Британия от ЕС е едно отговорно към бъдещето решение, защото тяхната политика да приютяват всякакви чàлми е като отворена врата в ЕС.

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 54. 54 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 836 Весело

  [quote#53:"Demokrat"]Не ми се ще да го вярвам, но виждам как заместник посланник лъже! [/quote]

  Не ти се ще ли?
  Ами това да не е скандинавец!

  Лъже като дърт "индиец" дошъл в Европа с армията на Алаксандър Велики.
  И за какво си прави труда?

  Можеха да наемат няколко "културно особени" и да организират кампания с девиз:
  "Батеее, илаа да ти казвам как Англията ни води пол'тиката срищу българ'ти, ила, ила!"

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 55. 55 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 598 Неутрално

  She looks like a dude on the picture, but I am the dude.

  Сениоре Модератόре, да не ме изтриеш сега, ще се обидя.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 56. 56 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Българските студенти откога стенат от безумните проучвания, траещи по 6-9 месеца за издаване на разрешително за работа в кралството. Докато студенти от други страни от ЕС нямат такива пречки. Дори студенти от Азия, Африка и откъдето се сетите със студентските си права получават и правото за работа.
  Апропо - какво направиха за премахване на тази дискриминация нашия образователен министър, трудов министър, външен министър?

 57. 57 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Това горе на снимката - жена или мъж е ???

 58. 58 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 598 Разстроено

  До коментар [#57] от "zheravna":

  Това е англичанка.

  When I was re-born I realized that it was too late.
 59. 59 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#58] от "The Dude":

  Казва се: "мома англичанка"...

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 61. 61 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 564 Весело

  До коментар [#1] от "Къти":
  Римляните са отдавна изгонени от Острова. Кампанията на ОК е "чисто и просто", срещу Континента и "провинциите" им в него...

 62. 62 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#60:"волтер"]Катрин Барбър - моного як пич![/quote]

  Аз съм мома англичанка,
  измамена от любов,
  но сега не се считам
  достойна за любов.

  Преди петнайсет години
  бях чиста като цвят,
  сега ме не зачитат,
  вдовица, ни мома.

  Гори, морета минавам,
  мен не ме е вече страх,
  ще ида да го диря
  измамника си аз.

 63. 63 Профил на karakolq
  karakolq
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да махнат всички социални придобивки за НЕ англичани от 30 години и острова ще се изпразни.Пълно е с пакистанци, индийци, китайци и всииички жълти, черни и т.н..Сега българите им пречели.Ами върнете и другите - от колониите си.

 64. 64 Профил на torondor
  torondor
  Рейтинг: 426 Весело

  Агитирам за осведомяването на мангасарите, че във Великобритания е много хубаво, помощите са 10 пъти повече и всичките им прадеди от Индия и Пакистан са там. Отивайте там не се свенете!

 65. 65 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Ами браво на момата англичанка. Така трябва да говори политик. Защитава позициите на страната си с ясни и точни изрази, не го усуква като нашите.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 66. 66 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 740 Неутрално

  От сайта на Иво Беров

  Отворено писмо до българите по повод дрязгите им с Англия.  Уважаеми българи,

  Тъй като вече стана едва ли не всенароден обичай да се пишат отворени писма до всеки и до всички, най-вече до англичаните, защото англичаните били гонили българите от Англия / от Англия, представете си !/,, реших и аз по този повод да напиша, едно отворено писмо към всеки и към всички, но най-вече към българите този път.

  Уважаеми българи,

  Искам веднага да споделя с вас два сигурни и безотказни начина да не бъдете никога и по никакъв повод гонени от Англия. Първият от тях, между другото е два пъти по-сигурен и безотказен от втория.

  Не ходете в Англия. Това е първият начин.

  Вторият начин е - ако ходите там, ходете само с пари. С много пари. Колкото повече пари, толкова по-добре. Защото толкова повече своеобразия можете да си позволите. Толкова по-ярко можете да изразите своите битови, родови, и национални особености. Онези, заради които бихте били изгонени, ако нямахте пари.  Знам какво ще ми възразите. Ще кажете, че ходите в Англия тъкмо за да изкарате пари. / Аз пък за малко щях да си помисля, че към Англия ви води единствено природната любознателността и желанието да научите повече за историческите и културните забележителности на тази далечна страна/

  Само че тук ще трябва да ви издам една дълбока, вековна и ревниво пазена тайна.

  Знам, че вие сте умни, възпитани, образовани, учтиви, приветливи и чистоплътни, знам че не сте никак завистливи, че мразите далаверите, мошеничествата и кьоравото, знам че сте трудолюбиви, честни и почтени, знам че сте добронамерени към чужденците и малцинствата и ненавиждате простащината.

  С типичното си английско самомнение, северна студенина и имперска надменност, обаче, англичаните, колкото и чудно и неразбираемо да ви се струва това, са построили своята индустрия и търговия, изградили са своята демокрация, своята държава и своята цивилизация за самите себе си, а не за нас българите, макар да сме известни в целия свят със своя ум, възпитание, образование, учтивост, приветливост, чистоплътност, липса на завист, непоносимост към мошеничествата, далаверите и кьораво, с трудолюбието, честността и почтеността си, с доброто си отношение към чужденците и малцинствата и непоносимостта си към простащината.

  Та каквото са направили англичаните, направили са го за англичаните, а не за нас, или за който и да било друг – това е тайната.

  http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BC-%D1%81-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%8F

 67. 67 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#66] от "the_sceptic":господин беров , вие сте наи малкото елементарен , първо УК е подписала вси4ки европеиски договори и трябва да ги спазва , ако не желае да ги спазва да си направят референдум и да излизат от ЕС , второ всеки европеец има право свободно да живее където пожелае в ЕС , при4ините за да живее където пожелае са негови и НЕ ГИ ТЪЛКУВАИТЕ , всеки 4овек е разли4ен и има разли4ни мотиви , а ако говорим за самата великобритания то там наи сре6таното име на новородено дете е МОХАМЕД

 68. 68 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  [quote#9:"aralambi"]от преброяването, направено през 2011 година, показват, че полският език е вторият майчин език във Великобритания"

  защо ли си мисля, че не е вярно, урду и хинди сигурно са много по-застъпени [/quote]

  Не е така - с полски са около половин милион жители. Всеки от индийските езици се говои от по около 100-200 хиляди; само ако се съберат ще станат вторият майчин език.

 69. 69 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  [quote#8:"Трактор , Тиква и на Цецо кумецо ООД"]И като дойде датата ,ще се окаже че да ,ама не съвсем. [/quote]

  Да, ще се окаже, че само най-добрите, интелигентните и кадърните ще бъдат допуснати.

 70. 70 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#46] от "peshistia":като е толкова хубав климата и хората са много готини , за6то не остана в УК , аз живея 6 години в лондон и сега се махам на брега на средиземно море еми писна ми от тези дъждове всеки ден , мра4ното време и влагата

 71. 71 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#68] от "princess_x":в ук има наи много 500 хиляди поляци и наи малко 6 милиона индиици и пакистанци

 72. 72 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#69] от "princess_x":като индииците и пакистанците бурно се разрастват с МИНИМУМ по 4 деца

 73. 73 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  [quote#71:"dgidgo"]До коментар [#68] от "princess_x":в ук има наи много 500 хиляди поляци и наи малко 6 милиона индиици и пакистанци
  [/quote]

  Само че индийците и пакистанците не говорят само един език:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2270638/Revealed-The-language-map-England-shows-40-people-say-English-mother-tongue.html#axzz2KIL9CwIY

 74. 74 Профил на svoboda1
  svoboda1
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Отвратително - лицемерни расисти ! Винаги са имали политика за унищожаването на България от турско робство още, през 2та Световна и до ден днешен !!! Никога не бих живял в тази пропита от расизъм, отчуждение, алчност и бездуховност държава със социално разделение от 17 век и брутално агресивни и жестоки хора !!!

 75. 75 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ние,конекрадците от долен Дунав не смятаме така.Да ви са живи и здрави милионите чалми на острова,които даже успяха да ви спретнат едно атентатче.Явно християни не ви трябват.А християнките-нашенки са наистина опасност за империята-току виж момите ви останали "стари "завинаги.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#16] от "dgidgo":

  Е, при територия малко по-голяма от тази на България, а население около 55 мил., какви да бъдат наемите? Ако у нас живееха 35 мил., какви щяха да са наемите според теб - дори без оглед на покупателната способност?
  Ставката, която си посочил, е проблем основно ако живееш в Лондон...

  До коментар [#75] от "papadok":

  Наистина са изключително недалновидни, да не кажа глупави, да скимтят толкова много за няколко десетки хиляди румънци и българи, а да не виждат, че чалмите и другите мангали представляват много по-голям проблем за тях. Все пак, и ние, и румънците сме християни, цивилизационно и на външен вид не сме много по-различни от местните, не виждам защо е цялата дандания. Ако са толкова принципни да не приемат каква ли не измет от бившите си колонии.

 78. 78 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#76] от "Norman Granz":

  Съгласен съм, че са свестни хора, аз съм имал възможността да общувам с немалко дори тук, любезни, общителни, стабилни хора. Проблемът е, че у нас впечатлението за тях до голяма степен се оформя от алкохолните туристи, които по правило са утайката на английското общество. А и че англичанките по външност не могат вода да донесат на нашенките, също е вярно В смисъл, виждал съм да бъдат оценявани като хубави жени, с които бих излязъл само ако ми платят пиенето в заведението

 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  [quote#78:"iron_cross"]Проблемъ е, че у нас впечатлението за тях до голяма степен се оформя от алкохолните туристи[/quote]

  А при тях отношението към нас - по циганките с български паспорти, които просят, крадат и серат по пероните на Чаринг Крос и останалите лондонски гари, много от които са културни институциии, станали световно известни чрез романите на английските класици.

  Постави се на мястото на средния англичанин.

  Разбира се, интелигентният човек винаги прави разлика между индивида и нацията и никога не говори обобщително.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  [quote#67:"dgidgo"]наи сре6таното име на новородено дете е МОХАМЕД
  [/quote]
  Да , ама на Мохамед майчиният му език е английски,
  а не полски(или друг език от славянската група)

 81. 81 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#79] от "Norman Granz":

  Абсолютно така е, дори само онази мегаизлагация със закланите за храна лебеди е достатъчна да се създаде негативно мнение към всички българи за десетилетия наред...

 82. 82 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  В този момент милата Катрин дали не си мечтае да се беше отказала от политиката докато е време. Кофти номер е когато шефовете ти правят гафове, ти да трябва да отричаш все едно всичко е наред.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 83. 83 Профил на osho
  osho
  Рейтинг: 434 Весело

  Три пъти "Ура" за красивите британки!

 84. 84 Профил на alicekapital
  alicekapital
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Малее, колко много нискочели идиоти се са изредили да обяснят, че зам-посланичката не била убава. Жената е завършила Харвард; говори английски, френски, руски; има кариера на дипломат. Австралопитеците, които я плюят, имат, какво- дъх на пръжки с лук и комплекси, които избиват по форумите.

  Разбира се, българските жени са най-красиви, българските мъже са най-потентни, българският народ е най-гениален и понеже всички са толкова най, затова са на този хал.

 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  [quote#84:"alicekapital"]Австралпитеците, които я плюят, имат, какво- дъх на пръжки с лук и комплекси, които избиват по форумите.[/quote]

  Преди година същите "авторитети" по женска красота разправяха и за Кейт Мидълтън, че била грозна като смъртта, скоба, скумрия и какво ли не.

  Сигурно техните жени и гаджета са до една хубави като Андрея, Гергана, Белана и останалите цицорести чалгаджийски, дето ги слушат до дупка в миришещите си на чорапи и кисело зеле гарсониери с фототапет от Нойшванщайн на стената.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на Vladimir
  Vladimir
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#85] от "Norman Granz":
  Трябва да се съгласим, че не се иска гениална журналистическа мисъл, че да се сетиш предварително какво ще се случи във форума, ако лепнеш и тази снимка над статията. Очевидно умишлената "грешка" на редактора да сложи и снимка е ясна, нали?
  За да сме честни, не може да се каже че жената блести с красота, а българинът (а и повечето хора) очаква в една жена да види все пак жена, както и в един мъж - да види мъж, не бебе или жена, нали?
  Това е все едно по радиото новините да води някой с тежки дефекти в говора, понеже имал два доктората и бил умен - между другото имаме такива бисери дори из големите български радиостанции днес...

 87. 87 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  [quote#86:"Vladimir"]За да сме честни, не може да се каже че жената блести с красота...[/quote]

  ... а българските мъже, понеже са простаци и харесват фолк фурии, я стъпкаха в калта с всичкото й образование, езици, култура и т.н.?

  Що всички кръчмарски плювачи не вземат да пуснат по една снимка на жените си?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 88. 88 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Дамата не че е грозна, но умишлено заличава женското във вида си. Една по-дългха коса, малко вежди и подчертаване на очите и устните ще й дадат съвсем друг вид. Много жени на Запад робуват на така наречения абсолютно естествен вид, което в крайността си означава неподдържане и заличаване на женствеността.

  'Let light surround you' Dream Theater
 89. 89 Профил на barabana
  barabana
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Навсякъде в Европа са нужни работници, даже и в България. Но никой в Европа няма нужда от просяци и престъпници - това са основните приеснения на правителството в Англия. Местното население се поддава на страховете от бъдещето и вярва на популисти и медии, които твърдят, че отиваме там да крадем и убиваме, да взимаме социални помощи и да правим секс със сестрите и майките им. Както би казал един другар: Английо, земьо македонска и за теб ли ке се тепаме!

 90. 90 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  [quote#86:"Vladimir"]За да сме честни, не може да се каже че жената блести с красота, а българинът (а и повечето хора) очаква в една жена да види все пак жена, [/quote]

  За да сме още по-честни, можем да кажем, че ако тази жена я подложим на всички процедури, които т.н. български красавици използват, за да се покажат пред света, тя ще стане неотразима. Тя има хубава форма и структура на лицето, устни, очи и.т.н. Това, което би я променило, за да се доближи до блаканския вкус на Ганьо, е малко грим и лека промяна в прическата. (Всъщност май трябват тонове грим, ако трябва да заприлича на 'неустоимите' българки, които виждаме по телевизията и улиците.)
  Що се отнася до прехвалената красота на българките - красотата не е само физическа величина и при доста нашенки онова другото, неизмеримото, много често липсва. Да не говорим, че местните хубавици сами се загрозяват с вулгарен грим, облекло и поведение. Но може би всичко е наред, щом се харесват на също така изпростелите си мъжки половинки.

 91. 91 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#90] от "princess_x":
  Голяма омраза към българките! Или сте грозна българка (рядкост!), или грозен българин, на когото хубавите българки не обръщат внимание.

  'Let light surround you' Dream Theater
 92. 92 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#79] от "Norman Granz":

  Лондон не е УК! Просяци има на острова но те са почти изцяло британци, индийци и пакистанци!

  Лумпена Фарадж плещи глупости за всички държави, това го е превърнало в аутсайдер в ЕП, но той е избран от британци където има не малко евроскептици! Позицията му не е позиция на правителството, разлика която изумително много елементи в инт-ет пространството и медиите не могат да проумеят!

  Да не изпадам в подробности общо взето България спрямо острова е по-добра за живеене!

  http://www.psycholocrazy.com/10-reasons-why-uk-sucks

 93. 93 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#84] от "alicekapital":

  Едно време и аз се надъхвах срещу държавата ни! Пообиколих света и мнението ми се обърна на 180 градуса!

 94. 94 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#22] от "dgidgo":


  Не съм съгласен с една заплата от 1000лв в Бг можеш да живееш по-щастливо отколкото със заплата от 1500 паунда в УК!

 95. 95 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#94] от "БамБам":

  Подкрепям коментарите Ви!

  'Let light surround you' Dream Theater
 96. 96 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#56] от "Г-н D.":

  Британците са меко казано странни птици! В УК можеш да се натъкнеш на много шокиращо-примитивни неща! Тука важи закона на джунглата в пълна сила! Дори нямат качествен зкаон за човешките права!

  Едно време имах банков проблем в Германия - проблема беше решен за два дни! Абсолютно същия сценарии се случи в УК, такова ходене по мъките беше и в крайна сметка проблема НЕ беше решен! Обжо взето алчен и лицемерен и пълен с измамници народ!

  Но пълен и със самочувствие! Ти да видиш чувал съм неща от сорта на САЩ не били развита държава, Германците са калпави никой не е стока само "ние'' сме най-великите!

 97. 97 Профил на jajabinx
  jajabinx
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#88] от "ariel28": да точно така е, нашите пък прекаляват в обратната насока.. истината е някъде по средата.

 98. 98 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#94] от "БамБам":зависи първо да ли си сам или с жена и дете , дали има6 апартамент в бг или не , но калкулацията се прави лесно , примерно сам с малък апартамент в бг приходи 1000 , храната и тока в бг и англия са на еднакви цени , ток средно 1200 на година или 100 лева на месец , храна 300 лева на месец , транспорт 70 лева на месец , дрехи 100 лева на месец или около 570 разходи без кафета и алкохол те не са задължителни , англия приход 1500 паунда квартира стая 350 на месец с тока вътре , храна 150 паунда на месец дрехи 100 паунда , транспорт 100 паунда , разходи 700 паунда , в единия слу4аи ти остават 330 лева спестени , в другия слу4аи ти остават 800 паунда спестени , маи в бг и англия е разли4но

 99. 99 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#94] от "БамБам":друг е въпроса , 4е парите и според мен не са наи важното в живота , парите ти носят само беди , ако си много ал4ен

 100. 100 Профил на rantantan
  rantantan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#93] от "БамБам":

  мисля, че повече от нас трябваше да научим този урок, жалко е, но факт,

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK