Едвин Сугарев: Нечистите сделки във Великото народно събрание се отразиха и на конституцията

Едвин Сугарев

© Анелия Николова

Едвин СугаревЕдвин Сугарев е поет и е сред изявените лица на СДС от зората на демокрацията до неотдавна. Депутат от Великото Народно събрание (ВНС). Той е един от 39-имата народни представители от СДС, които през юли 1991 г. напуснаха парламента в знак на несъгласие с приемането на новата конституция, чиято промяна се иска сега от протестиращи.


Вие бяхте сред 39-имата, които не подписаха новата конституция - какво ви мотивира тогава?
- Всъщност самата идея преходът да започне с Велико народно събрание и писане на нова конституция си беше достатъчно малоумна – и доста откровено обслужваше разработения от БСП сценарий за самия преход. Имаше много по-належащи неща, от които трябваше да се започне: смяната на собствеността, икономическият и финансов модел и неговите приоритети, геополитическата ориентация, доктрината за национална сигурност и прочее.


Старата конституция без член първи за ръководната роля на БКП и с минимални промени, гарантиращи свободите на гражданите и тяхното право на избор, би могла да издържи поне докато основните икономически и геостратегически важни закони бъдат приети. Не знам дали някой си спомня кой предложи на кръглата маса, да се започне с ВНС и нова конституция – струва ми се, че беше Стоян Ганев, който точно тогава се пръкна незнайно откъде – и изведнъж, редом с Димитър Луджев, се оказа пръв съветник на Желю Желев, първия лидер на СДС. И някъде точно тогава се случи и това, което се случва сега – БСП обязди народното недоволство и започна да моделира български преход според собствените си интереси.
Точно това пролича по време на нейното правене. Не толкова конституцията беше дразнеща, колкото действията на ВНС. Имаше много дразнещи хората неща, свързани още с неговото конституиране. Първо съгласието с изборите на такава ранна дата – при условие че СДС нямаше почти никакви структури в провинцията – беше един от големите грехове на тогавашните сини лидери. После пък съгласието да се признаят очевидно опорочените и манипулирани избори – и то тайно, без санкцията на Националния координационен съвет на СДС – това вече намирисваше на същинско предателство. И най-сетне политическата сделка по формулата: президентът – ваш, на опозицията, правителството – наше, на комунистите – беше късогледа и порочна. Върхът на всичко обаче беше коалицията между СДС и БСП след оставката на второто правителство на Луканов, което роди правителството на Димитър Попов. В един момент, в който можехме да отидем на избори и да ги спечелим с огромно мнозинство, лидерите на СДС се сговориха с комунистите, направиха широка коалиция с тях и съставиха това тъй наречено "правителство на националното спасение".


След което ВНС забрави, че трябва да прави конституция. Капанът се състоеше в това, че то няма краен срок на действие – когато направи конституцията, тогава се разпуска, може да кара така с години. И то тръгна да крои закони, които били нужни за прехода, а конституцията остана на заден план. Именно това предизвика бунта на 39-имата – това предполагаше ВНС да продължи, докато бившите комунисти стъпят окончателно на краката си, което не беше добра опция за България.


Свръх всичко течаха и активни процеси на разцепление вътре в СДС – бяха проведени два национални конференции, които взеха решение за напускане на парламента с огромно мнозинство – само че тогавашните лидери като Петър Дертлиев, Милан Дренчев, Петко Симеонов, Петър Слабаков и Александър Каракачанов отказаха да се съобразят с тях. Опитаха се – със съдействието на Желю Желев – да организират преврат в СДС. Обявиха създаването на СДС-център, с което се надяваха да приватизират електоралното наследство на синята коалиция. Превзеха ръководството на парламентарния съюз и прогониха различно мислещите от всякакви ръководни позиции. И така се стигна до нашето напускане – като протест срещу тази колаборация с комунистите и като възможност България да тръгне реално по пътя на демократичните промени.


Какви недостатъци и качества има приетият тогава основен закон?
-
Недостатъците са много, по-трудно е да се посочат качествата. Самата конституция имаше много трески за дялане. Както и може да се очаква от конституция, съставяна с мнозинство на БСП. Нейните най-основни недъзи личат пределно ясно днес – особено по отношение на съдебната система, която се радва на независимост и права, но спрямо която липсват механизми за контрол и за търсене на отговорност. Резултатът е липса на справедливост. Най-големият дефицит по време на българския преход.


 Как оценявате исканията на протестите за промяна на конституцията?
- Протестиращите, изглежда, не знаят, че за да се вземе решение за свикване на ВНС, то трябва да бъде гласувано от 2/3 мнозинство в този парламент. Такова мнозинство няма и няма да има – поне за десетилетия напред.  Не че е лошо да се гласува нова конституция – тази е и калпава и отживяла времето си. Но е невъзможно.


Но  да не се забравя, че конституцията може не само да се подобри, може и да се влоши – в зависимост от интересите на гласуващите я. И че конституцията не може да се изменя под диктат от улицата. Тя е инструмент, който въздава и изисква легитимност.


Да се намали ли броят на депутатите? Не са ли много наистина 240 за малка страна като България?
- Горе-долу са съответни. Могат да бъдат малко повече или малко по-малко – но това не изменя ситуацията. По-важното е как да се създадат механизми, които да изискват от тях определени отговорности, както и санкции, ако не ги спазват. Депутатите сами по себе си не са голям харч – но техните решения, ако бъдат повлияни от користни подбуди, могат да бъдат.


 Възможността за отзоваване на народни представители отдавна се коментира и изоставя като идея, но сега масовите протести отново я поставят на дневен ред. Вашето мнение?
- Според мен трябва да има такъв механизъм – но той не бива да предполага волунтаристични действия. Би могло да има отзоваване при искане, подкрепено с идентичен или по-голям брой гласове в сравнение с тези, с които е бил избран депутатът. Или пък провеждане на референдум в неговия район при наличие на искане, подкрепено със строго регламентиран минимум избиратели. Иначе подобна възможност би се превърнала в спекулативен механизъм – и в шанс да бъде упражняван рекет срещу народните представители с оглед на конкретни икономически или политически интереси.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Кой е Едвин Сугарев.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Много мъдрост има в думите му.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1455 Неутрално
 4. 4 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Няма да е зле ако такива като Едвин Сугарев престанат с облъчването... Плетените фланели и белите хавлиени чорапи провалиха прехода на България!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 5. 5 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 875 Неутрално

  То, какво друго да очаквате? Петър Слабаков депутат от СДС после депутат от БСП?

 6. 6 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#2] от "ПАВЛА, Sorrylol":


  [quote#2:"ПАВЛА, Sorrylol"]Много мъдрост има в думите му.[/quote]

  Благодаря. Това да го каже човек който поддържа Костов и при положение, че Едвин Сугарев многократно застана на стараната на Бойко Борисов е истински комплимент.

 7. 7 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2446 Разстроено

  Нито дума за Блага Димитрова. Аз ще я спомена с любов:
  "... Ръката, която посегне да подпише тази Конституция или нечия смъртна присъда, нека за един миг се вцепени, преди да подпише!
  ... Ръката, която посегне да удари гражданин или полицай, дете или животно, нека за един миг се вцепени, преди да удари!
  ... Ръката, която коренно промени и поправи тази Конституция, превръщайки я от унижение в упование на човешкото достойнство, нека бъде благословена!
  ...... Ръката, която посегне към белия лист да напише стих или повествование, любовно писмо или песен, нека бъде благословена!
  ... Ръката, която посегне да погали детска главица или бездомно коте, нека бъде благословена!
  ... Моята ръка, ако не посегне да защити поваления и оскърбения, нека се вцепени завинаги!
  ... Нека бъде благословена ръката, която ще хвърли шепа пръст върху гроба ми с думите:
  - Бъди простена!"
  16 юли 1991 г.
  Блага Димитрова

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 8. 8 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#6] от "Wrornoxmaniak":
  Уорни, не всичко е политика на този свят, чети между редовете...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 9. 9 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1588 Любопитно

  Имаше време когато си мислех, че Сугарев е малко луд, но честен. После взех да си мисля, че Сугарев си е малко луд и леко нечестен. Когато замина за Монголия си помислих, че е съвсем луд и подобаващо нечестен.
  Сугарев се оказа подобаващо нормален и напълно покварен. Не знам дали това е негова житейска или моя интелектуална еволюция, а той си е бил съвсем покварен още от времето, когато малко "дисидентстваше" на страниците на "Септември" с Владо Левчев и повече - из "Ловна среща", пак с Левчев и компанията от културтрегерския "Изток".

  Ecrasez l’infâme
 10. 10 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  И е прав Едвин, че Конституцията е калпава, направена с далавери и трудно променяема, защото комунистите така си я написаха.
  Същото преди един мандат направиха със Закона за референдумите и всички се уверихме в плачевния резултат.
  Когато комунист пише закон, той го пише за индивидуално, еднократно, ситуационно и облагодетелстващо само него (дори поименно) ползване.
  Затова комунистът не е роден да управлява и да изгражда, а да руши всичко онова, което не съответства на персоналната му мярка и умствения(ограничен, анархо-пролетарски) багаж.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 11. 11 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#1] от "mtmvb":

  Поне не е спамер като тебе.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 12. 12 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  И другарят Костов се пръкна от нищото, т.е. от скута на Андрей Луканов, архитект на прехода в България и кръстник на сините комунисти.

  In debt we trust
 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 928 Весело

  едвин не е точно като яне но все пак ...

 14. 14 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 881 Разстроено

  5 души изказали се, един се е вслушал в думите на Сугарев. 20 % не е съвсем зле, можеше къде по-лошо.

  Основните проблеми в България, в момента:
  1. почти пълна липса на доверие
  2. всеки говори на всекиго
  3. почти никакво вслушване

  Аз не зареждам в Лукойл.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  До коментар [#1] от "mtmvb":

  Чувал съм че не е преподавал история на комунизма и не е кандидатствал за член на БКП и не е учил в СССР. Май и жена му не е била партийна секретарка като в случая с дрогаря Иван Костов.

  In debt we trust
 17. 17 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 875 Весело

  До коментар [#8] от "ПАВЛА, Sorrylol":


  [quote#8:"ПАВЛА, Sorrylol"]чети между редовете...[/quote]

  Само там чета. Едвин Сугарев още тогава е прозрял, че конституцията е чамова, а се опитват да ни я пробутат за дъбова. Обаче чамът си е чам, не е дъб.

 18. 18 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#8] от "ПАВЛА, Sorrylol":

  „...чети между редовете...„

  Мъчиш го.

 19. 19 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 881 Неутрално

  ПП. Глей кво става. Доде напища три реда от #6 станах #14.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 20. 20 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#16] от "Dollar Akbar":

  И освен това, никога не се е споразумявал с БКП-БСП, за разлика от измамника с големите джуки!

 21. 21 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#16] от "Dollar Akbar":

  И освен това, никога не се е споразумявал с БКП-БСП, за разлика от измамника с големите джуки!

 22. 22 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Отвратителен помияр, който се предлага на всяка власт. Покварен е доста меко казано.
  И всички останали са му виновни, разбира се.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 23. 23 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Гневно

  [quote#2:"ПАВЛА, Sorrylol"]

  Много мъдрост има в думите му. [/quote]

  След дъжд качулка бил помъдрял? Защо се е оставил да го бъзикат навремето?

  Мълчеше и той гузно, от известно време взе да ръси истините!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 24. 24 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Едвин Сугарев продължава да робува на виденията си които го доведоха до безумието да обяви гладна стачка срещу Желю Желев. Недосегаемостта на съдебната власт във ВНС бе сътворена от адвокатското лоби от всички партии с аргумента, че така сме щели да станем правова държава без партиен контрол върху съдебната система.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 25. 25 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5151 Неутрално

  Прав е Едвин за всичко.

  Gunter glieben glauchen globen
 26. 26 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#12:"Dollar Akbar"]И другарят Костов се пръкна от нищото, т.е. от скута на Андрей Луканов, архитект на прехода в България и кръстник на сините комунисти. [/quote]

  Доста инфантилна трябва да е била ръковдната маса на високо ниво в СДС, щом все са допускали "парашутисти"! Направо всички са били инфилтрирани от БКП, включително Едвин Сурогатов!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 27. 27 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#23] от "Курт Деликуртев - фен на Карла!":
  [quote#23:"Курт Деликуртев - фен на Карла!"] Защо се е оставил да го бъзикат навремето?[/quote]
  Резонно е този въпрос да го отправиш към Едвин Сугарев, не към мен.
  Друг въпрос е, ако го правиш само за участие, което ти е напълно в стила.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 28. 28 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#15] от "ПАВЛА, Sorrylol":

  ++++++++++++++

  Много добре си направила, че си посочила линка. Сугарев отдавна говори истини, но много не искат нито да го чуят, нито да го четат.
  Мили хора идват избори и мислете за кого гласувате. Не давайте възможност на БСП пак да дойде на власт. Целта им е да си продължат далаверите, а не, че са загрижени за народа.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 29. 29 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Глупости приказва Сугарев, не трябвало да има ВНС, старата Конституция стигала. Не е проблемът във ВНС, а в неговия състав и в това, какво е свършили респ. несвършило!

 30. 30 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#28] от "AModoMio":
  [quote#28:"AModoMio"]Много добре си направила, че си посочила линка. Сугарев отдавна говори истини, но много не искат нито да го чуят, нито да го четат. [/quote]
  Не, колегата Читател го посочи, аз само го разпространявам. Колкото повече хора го видят, толкова по-добре!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 31. 31 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#27:"ПАВЛА, Sorrylol"]Резонно е този въпрос да го отправиш към Едвин Сугарев, не към мен. [/quote]

  Докато папкаха на яслите бяха съгласни със всичко, когато станаха пенсионери били против!

  Сугарев е бил част от системата, която ми открадна бъдещето в България! Няма как да се опитва сега да си пере мръсните ризи!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 32. 32 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5151 Неутрално

  [quote#31:"Курт Деликуртев - фен на Карла!"]системата, която ми открадна бъдещето в България! [/quote]
  какво бъдеще бе, Щуцер, ти си по-дърт от Едвин.

  Gunter glieben glauchen globen
 33. 33 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ТОЗИ КОМЕНТАР , докато пристигне от Индия, то парламентаристите окрадоха държавата и правителството падна . Къде беше до сега - ЦВЕТЪЛ ЛЪЧ НАРОДЕН

 34. 34 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#22] от "bgkurshum":


  [quote#22:"bgkurshum"]Покварен е доста меко казано.
  И всички останали са му виновни, разбира се.[/quote]
  Много ясно, че на комунетата няма да им е приятно истините които казва Сугарев.

 35. 35 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#1] от "mtmvb":

  а ти кой си дето питаш....?

  чети , мисли и преценявай.... какво почваш да съдиш..

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#9] от "Graf":

  за разлика от тебе , някакво миризливо селянче от софийските поляни ..въпросния сугарев не е подписал тази конституция и ако трябва някой да говори , той е с пълното си право...така че недей да се правиж на еволюирал задник и се сгъни в черевната си дупка най-добре.....дразнещо досаден си....

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 38. 38 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Прав е Сугарев За съжаление така беше

 39. 39 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#31] от "Курт Деликуртев - фен на Карла!":

  Прочети внимателно и после коментирай.
  От Рейтинга,който имаш, виждам че си доста компетентен.
  На Думи!

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  Така наречените лидери на сегашните протести да четат и да се учат, защото БСП са измамници от класа. Не случайно (нещо, което писах вече) БСП и ДПС бързат към предстрочните избори, а Борисов и Плевнелиев им помагат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#1] от "mtmvb":
  ами три пъти е бил депутат и ако може да падне от някъде още едно мандатче "берекет версин", както казват едни наши съседи.

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  [quote#31:"Курт Деликуртев - фен на Карла!"]Сугарев е бил част от системата, която ми открадна бъдещето в България![/quote]
  Най-малко Сугарев трябва да виниш.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#41:"kodimar"]и ако може да падне от някъде още едно мандатче "берекет версин", както казват едни наши съседи. [/quote]

  За мен зад позата на Сугарев може би наистина се крие да чопне още едно мандатче! Лошото е, че първосигнално гражданите му дават право, а той е бил дълги години част от системата, която съсипа живота на милиони българи!

  Но трябва да гледаш на нещата отстрани, от дистанция, която не всеки форумец има!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 44. 44 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#30:"ПАВЛА, Sorrylol"]Не, колегата Читател го посочи,[/quote]


  Извинявам се на колегата, но първо го забелязах на твоя линк. Може би защото и аз мислех да го пусна, но първо бегло прегледах дали някой не го е пуснал.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 45. 45 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 987 Неутрално

  писмото е брутално.

  към това ако се добавят и подозренията (засега), че терористичната структура БКП с масовото манипулиране на електромерите е планирала да организира метеж и в мътната вода да канализира гражданското недоволство в своя полза, прави картината крайно червено-кафява

 46. 46 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  [quote#33:"milevskimartin"]Къде беше до сега - ЦВЕТЪЛ ЛЪЧ НАРОДЕН[/quote]

  Сугарев пише много отдавна, но това, че Вие другарю, не сте го чел е само ваша грешка.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 47. 47 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#41] от "kodimar":
  Какво да кажем за Янаки Стоилов?

 48. 48 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 515 Весело


  "Всъщност самата идея преходът да започне с Велико народно събрание и писане на нова конституция си беше достатъчно малоумна"

  Сугарев е "забравил", че за тази идея настояваше именно СДС...

 49. 49
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 50. 50 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Винаги съм бил противник на този човек.Но изглежда с годините той поумнява. Мъдри думи,мъдри мисли,особено по въпроса за правото на отзоваване.Защото малко хора си задават въпроса до какво би довело подобно право.На какъв рекет биха били подложени депутатите !Също и позицията за броя на депутатите., недопустимост една Конституция да се променя под натиск от улицата. Този човек сякаш е слушал лекций по конституционно право ?

 51. 51 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#9] от "Graf":

  А аз никога не съм преставал да си мисля, че ти си по дефиниция нечестен и служиш не един специфичен политически интерес!

 52. 52 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#22] от "bgkurshum":

  Не квалифицирай, а кажи кое не е вярно!

 53. 53 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#48] от "petrov9":Българинът генетично е програмиран да забравя,или да помни до утре сутринта и след това забравя. Друг пример. Българите,които четат историята,са забравили,че не коунистите са създали Народния съд,а Наредбата-закон е изработена и внесена в Народното събрание от депутата Никола Петков-БЗНС от политическия кръг "Звено".

 54. 54 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#33] от "milevskimartin":

  Не е важно кога е дошъл този лъч, а дали носи истина. Не подменяй въпроса!

 55. 55 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 942 Неутрално

  [quote#12:"Dollar Akbar"]И другарят Костов се пръкна от нищото, т.е. от скута на Андрей Луканов, архитект на прехода в България и кръстник на сините комунисти. [/quote]
  Но въпреки всичко ти предпочиташ да гласуваш за оригиналните, истинските (суперкрадливите) комунисти, нали!
  Първанов, Гергов, Л. Гоцев, Руменовците, и разни други бандити.

 56. 56 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#41] от "kodimar":

  Дребно бакалско мислене! А това, което казва в писмото си - лъжа ли е или не? Отговаряй!

 57. 57 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#45] от "хм":

  Точно така е! При токът никога не е имало възможност за фалшификации както при парното с неговата прословута "сградна инсталация". И очакваха това да накара хората да се сетят кой им обещава евтин ток от бъдеща атомна централа.

 58. 58 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#50:"molesan2"]Този човек сякаш е слушал лекций по конституционно право ?[/quote]
  Множественото число никога, ама никога, не завършва с "й", просто няма такъв филм ...

 59. 59 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#53] от "molesan2":

  Вапросът е какво се разбира под "Народен съд". За комуниста това е съдът на техния произвол.

 60. 60
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 61. 61 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  *само че тогавашните лидери като Петър Дертлиев, Милан Дренчев, Петко Симеонов, Петър Слабаков и Александър Каракачанов отказаха да се съобразят с тях. Опитаха се – със съдействието на Желю Желев – да организират преврат в СДС. Обявиха създаването на СДС-център, с което се надяваха да приватизират електоралното наследство на синята коалиция. Превзеха ръководството на парламентарния съюз и прогониха различно мислещите от всякакви ръководни позиции. И така се стигна до нашето напускане – като протест срещу тази колаборация с комунистите и като възможност България да тръгне реално по пътя на демократичните промени*
  Нарочно го копирах този абзац и дано някой от горните амсалаци го прочете!Ако сте забравили или се правите на забравили,аз помня какво и как!И не само аз,за голямо ваше съжаление.....

 62. 62 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#5] от "Wrornoxmaniak":


  [quote#5:"Wrornoxmaniak"]То, какво друго да очаквате? Петър Слабаков депутат от СДС после депутат от БСП? [/quote]Синът му уверено върви по неговите стъпки.

 63. 63 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Писмото на Сугарев трябва да се подкрепи и от обществото. Групите които се обособиха по време на протеста, могат да започнат подписка в подкрепа на искането. Дано Прокурора на Бг има смелост да започне разследване.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 64. 64 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#59] от "nedyan":Каквото и да се разира,или да се е разбирало, е без особено значние.Защото създадения чрез проекта на наредбата закон Народен съд действа до края на 1945 г.,когато и БЗНС с Никола Петков и политечския кръг " Звено" са в парламента,членовете в отделните състави на Народния съд са от всички политически партий,влизащи в Отечествения фронт,в това число и БЗНС/ по-късно той става казионен, Социалдемократическата партия, "Звено",безпартийни.Комунистите в съставите са били малцинство,както са и в правителството на Кимон Георгиев. В Белгия например подобен на нашия Народен съд издава около 11,500 смъртни присъди,от които са изцпълнени над 9 хиляди.А Белгия е държава по население почти колкото България. В Италия Мусолини,избиран винаги чрез избори , дори не е съден от легитимен съд,а от партизански и е екзекутиран чрез въз основа на тази партизанска присъда.Дори и тялото му е било окачено на въже на градски площад. Във Франция партизани от френската съпротива /вероятно ще кажеш,че те не са биликато нашитерзащото не са били комунисти публично на площадите стрижат до голо млади девойки по подозрение че са били в интимни отношения с германски войници и офицери !!! ра след това част от тях са разстрелвани без съд и присъдалТова може да се види в редица документални филмиризлъчвани през последните години от Дискавъри

 65. 65 Профил на torondor
  torondor
  Рейтинг: 458 Гневно

  Прав, крив положението е такова. За мен всички участвали в управлението на България, по времето на тоя прословут преход, са национални предатели, повечето просто защото са гледали безучастно какво се случва и са си мълчали или крили от нас. Идва време за възмездие на народа.

 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#45] от "хм":


  [quote#45:"хм"]към това ако се добавят и подозренията (засега), че терористичната структура БКП с масовото манипулиране на електромерите е планирала да организира метеж и в мътната вода да канализира гражданското недоволство в своя полза, прави картината крайно червено-кафява [/quote]А можеш и да добавиш онова предаване на Кулезич,където беше пуснато интервю с бивш служител на КГБ,който каза,че в България действа доста силна агентура на сегашните руски служби,които имат за задача да създадат хаос и да откъснат България от ЕС и НАТО и да я върнат в руска орбита..Като знам,че скоро Сидеров ходи скоро в Москва на инструктаж,и че индивиди като Светлана Шаренкова(онази,дето по късна доба изпра МОЧА) действат обезпокоявани в България.Даже един от лидерите на протеста си беше директно от някакви движение "русофили" .Та така.Русия има най-голям интерес от хаос и се надява да върне пак БСП на власт,хем да възобновят аеца,хем да защитят Хизбула.В Кипър се работи и заловения там на летището си призна,че е член на Хизбула и разкрива интересни подробности. http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/02/27/2011831_razsledvaneto_sreshtu_zadurjaniia_chlen_na_hizbula_v/

 67. 67 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#48] от "petrov9":


  [quote#48:"petrov9"]"Всъщност самата идея преходът да започне с Велико народно събрание и писане на нова конституция си беше достатъчно малоумна"

  Сугарев е "забравил", че за тази идея настояваше именно СДС... [/quote]Всъюност подшушната от БКП.В централно-европейските държави направиха правилното-само махнаха член 1-ви и въведоха лустрация и върнаха частната собственост,съответно проведоха и реституция,и въведоха многопартиен модел.Чак няколко години след това вече без бившите комунисти и агентурата на комунистическите служби се приеха новите им конституции.Това се случи в Полша,Чехия,Унгария.При нас,понеже БКП/БСП дирижираше прехода ,първо създадоха хаос,докато прочистат досиетата и архивите,после почнаха да унищожават създадената от тях опозиция и да се окопават във властта,като предварително бяха изнесли парите,които после малко по малко се върнаха като "чужди инвестиции" от огромни икономики като Кипър,Австрия,Малта и разни карибски острови.А накрая Костов осигури прехвърлянето на останалата държавна собственост в частна,чрез "приватизацията",като собствеността отиде в ръцете на червени олигарси.Тогава всъщност се появиха олигарсите.И преходът всъщност приключи.Просто резултатът беше плачевен.

 68. 68 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#57] от "nedyan":


  [quote#57:"nedyan"] При токът никога не е имало възможност за фалшификации[/quote]Аа,не е имало!Почти всеки познава някой,който може да му "реши" проблемът с тока,било то да го свърже незаконно или да му манипулира електромера,че да му докара ниска сметка.нали се сещаш,е краденото от един се пише на някой друг?!

 69. 69 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#61] от "tedif":
  За бай Милан Дренчев, Дертлиев и Слабаков нЕма 'а сА разбера с Еди...Тук не сАм сАгласен с тоА брАснач...Клиентелата разтури СДС-то...нищо друго.И то от тиА де остана'а там...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 70. 70 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#54] от "nedyan":


  [quote#54:"nedyan"]Не е важно кога е дошъл този лъч, а дали носи истина. Не подменяй въпроса! [/quote]

  НА ТОЗИ ЕТАП ИСТИНАТА Е ЗАКЬСНЯЛА - НОВАТА Е ЧЕ СЬС СТАРИТЕ К**ВИ НОВ БАРДАК ИДА НАПРАВИШ , ЩЕ РАБОТИ ПО СТАРИЯ НАЧИН, А ИМЕННО ; - ДА КРАДЕ

 71. 71 Профил на nikodim821
  nikodim821
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Писането във форумите е толкова безполезно колкото на слепите да показваш и на глухите да приказваш.Да изложиш някаква съществена теза е необходима аудитория от знаещи, който да е оборват с аргументи а не с емоции.
  Все пак ще се опитам да посоча, какво би се случило ако искането на тълпата за президентска република, мажоритарен избор на депутатите и как би изглеждал настоящият парламент.
  1. Президент ще бъде Бойко Борисов-който лъже че на 24 Септември 1944 година дядо му/ всъщност прадядо му/ е пребит със тояги от комунистите, защото бил привърженик на Никола Петков.Навярно истина е че е убит, но никой журналист не провери дали по това време в селото е имало комунисти.Колкото до това че някой ще тръгне да убива близък на министър от действащото тогава правителство. Има световна мъдрост, че ако някой те излъже веднаж, той ще опитва да те лъже през целият си живот.
  2.Ако кандидатите за депутати се избираха мажоритарно та в парламента щеше да се състой само от ГЕРБ и ДПС. Всъщност само те вкараха в настоящият парламент мажоритарни кандидати, което даде предимство ГЕРБ да получат почти пълно мнозинство макар че само месец преди това на изборите за европейски депутати спечелиха само БСП един мандат в повече.
  3.Ако не бяха задължени да се регистрират като партии Движението ГЕРБ и Движението за права и свободи, Движението на Симеон Втори, щяха да бъдат в парламента нищо нямаше да е по различно.
  4.Президентски републики са Тунис,Египет,Иран,Сирия, Индонезия,Филипини,Беларус и т.н и едва ли някой желае президента да се казва Садам , Маркос,Кучма,Елцин и т.н

 72. 72 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1190 Весело

  Едвин Сугарев. Една мумия от ранната демокрация. Най-добре е да стои в музея и да не ходи наляво и надясно да дава интервю!

 73. 73 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  До коментар [#51] от "nedyan":

  По "дефиниция" ?
  По чия дефиниция и каква дефиниция?
  Да ти рекна нещо. Че си се задълбал да си общуваш из нета. Сугарев е един от ярките герои довели СДС до там, че да се бори за един двама депутатина.
  Когато "поетът" хукна към монголските степи се прояви като баналния трапезаджия, който вечно врещи та да му пъхнат биберона в човката. И на там хукна - врещейки и омазвайки всичко около себе си. После намрази Костов. Сега обича Мутрата, но утре пак ще врекне за биберончето.
  И пак ще е "моралният" императив и коректив на "властта"...
  Ае сега, кръгом, па бегай да четеш защитната пледоария на Сашо Апашо за Кремиковци, услужливо снета в писмото на вресльото, а аз ще ти припомня, че Апашо взе 9(девет) години ефективно на първа инстанция.

  Ecrasez l’infâme
 74. 74 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  [quote#9:"Graf"]Имаше време когато си мислех, че Сугарев е малко луд, но честен. После взех да си мисля...................................., [/quote]цялото

  На 100% съм ЗА. По-добре не може да се охарактеризира и напише

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 75. 75 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#64] от "molesan2":

  Комунистите в съставите са били малцинство,както и в правителството на Кимон Георгиев, но комунистите в Червената армия са били, повярвай ми, болшинство. Това обяснява всичко. Останалото е комунизъм.

 76. 76 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#68] от "yanne":

  Говоря за тока на национално равнище. А сега как така всички оператори надуха на всички потребители тока? Не виждаш ли връзка с неуспешния референдум за Беляне? Ерго, да се сети електоратът за обещавания евтин тов в светлото атомно бъдеще?

 77. 77 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 458 Весело

  До коментар [#47] от "shumkar":
  Ами както казват "бития бит, еб...... ....".
  Истински герой и поборник за правда, който накрая притичка при Санишката и се сгуши на рамото му.Но пък няма да има проблеми с мандатчето, като Едвин.

 78. 78 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#70] от "milevskimartin":
  Така е, ама коя ти е опорната точка, която няма да остави нито една стара курва?

 79. 79 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#72] от "Варненски":
  За да има място за децата на комунистическите мумии от перестройката ли?

 80. 80 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Освен оплаквания за съдебната система няма нищо конкретно по темата за конституцията. Лирическите отклонения на исторически теми от типа кой колко е лош не се броят. Не било можело да се смени конституцията: погледнете сами колко пъти са правени изменения в нея:

  http://www.parliament.bg/bg/const

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 81. 81 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#73] от "Graf":
  Използваш класически комунистически трик: някой все пак приел да работи някъде за пари и ето- значи и той е маскара и каквото и да каже, не трябва да се слуша. Ти ли даде идеите на столетницата да набиват в главите ни - всички са грешни.
  Резултатът е - отваряне на пътя за истински грешните - тези които оглавяват групировки, мрежи и клики. Я прочети писмото му да видиш за колко случаи става дума, това за един ден ли се натрупва, за да го вземат, разбираш ли, утре на работа. Не всеки има твоя тесен кръгозор и тънки партийни ангажименти.
  Сугарев през всичките години е изнасял подобни информации и каква по-благоприятна почва от време, в което гражданите са на улицата и искат да изхвърлят политически мърши като теб.

 82. 82 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#56] от "nedyan":
  Мисля че в по-голямата си част е вярно.
  Мисля също че не казва нищо ново, че е адресирал писмото до всевъзможни институции само заради медийния шум, както и че не е гледал прехода в кристална топка, а е участвал в него, а сега видите ли имало много неправда на този свят-смешник.

 83. 83 Профил на gonzzo67
  gonzzo67
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#67] от "yanne":

  абсулютно вярно...
  и сега хората реват.ами ще ревете като позволявате да ви манипулират.и още ще се реве и още...

 84. 84 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  [quote#64:"molesan2"] В Белгия например подобен на нашия Народен съд издава около 11,500 смъртни присъди,от които са изпълнени над 9 хиляди.[/quote]
  Това просто не може да бъде вярно. Дай линк. В противен случай приемам, че лъжеш

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 85. 85 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  [quote#81:"nedyan"]Използваш класически комунистически трик: някой все пак приел да работи някъде за пари и ето[/quote]

  Монголия беше най-подходящата дестинация за поета. И Индия. Въобще, съвсем по специалността на литератора.
  Това обаче е малката беда. По-голямата е, че лумпени и кресльовци като Сугарев смазаха нормалното и демократично ляво в СДС в полза на БСП. Сега пак крякат, но вече за сребърници. Тогава крякаха заради "властта" и посланическите места.
  Та така със Сугарев, крякането му и борбата с комунизмите.


  ПП
  Те, комунизмите са му жизнено необходими, защото иначе без тях Сугарев става едно нищо. Голямо кръгло нищо. А сега е борец...
  Направо ги е смазал като гледам. Помлял ги е.

  Ecrasez l’infâme
 86. 86 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1085 Весело

  Еди Сугарев гладувал с мерак
  Еди гладувал от сутрин до мрак
  тъкмо му минала таз щуротия
  и туп, на главата му падна ютия...

 87. 87 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1085 Весело

  [quote#86:"Antonio Candreva"]Еди Сугарев гладувал с мерак
  ... [/quote]
  По мотиви на ранната студентска програма "Ку-ку".
  Обезсмъртен герой на посткомунизма .

 88. 88 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#84] от "Червената шапчица":
  Напротив вярно е , различни цифри от различните източници но е вярно,друг е въпроса колко са изпълнени.
  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=476:-1944-1945-&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61

 89. 89 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Дописката започва със следното (цитирам): `Едвин Сугарев е поет`

  Тук бих искал да освежа паметта на форумците от периода на голямото синьо люспене, когато титанът на мисълта Гошо Т. изрече следното токровение: `Ако някой казва, че ЕС е поет, нека изрецитира един негов стих...`

  Разтурям колоквиума!
 90. 90 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  [quote#64:"molesan2"]Народен съд издава около 11,500 смъртни присъди,от които са изцпълнени над 9 хиляди.[/quote]

  До коментар [#88] от "kodimar":

  В посочения линк пише друго.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 91. 91 Профил на milevskimartin
  milevskimartin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#78] от "nedyan":


  [quote#78:"nedyan"]ама коя ти е опорната точка[/quote]

  все още я няма , докато избирателите не го разберат сами - около 25 години

 92. 92 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 790 Весело

  До коментар [#16] от "Dollar Akbar": ГолЕмо удоволствие е да те гледаме ка се въртиш на костовия...давай, още може

 93. 93 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 610 Неутрално

  От интервюто прозира литератора Сугарев.Връща се към миналото за да успее да оформи сюжета за бъдещата си книга,като "предъвква" факти от близката ни история.Поглед в миналото и липса на идеи за бъдещето. А "бог е сложил очите ни отпред за да виждаме къде отиваме ,а не къде сме били" г-н Сугарев.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 94. 94 Профил на damianrm
  damianrm
  Рейтинг: 458 Весело

  Депутатите сами по себе си не са голям харч – но техните решения, ако бъдат повлияни от користни подбуди, могат да бъдат.

  Тотално погрешно!!! Ако се намалят с 1/2 - това ще е един от безусловно НАЙ-ГОЛЕМИТЕ резултати! Защото надали има и 10 % от депутатите, които да работя за каквото са избрани, останалите 90 % не само че не работят, но и пречат! Не знам колко им е бюджета, ама все ще паднат един 50 млн. на година - умножете ги по 10 год. - 500 млн. - ехаааааааа!

  Я вижте пропорцията - население / бр. депутати в др. страни ... нащите са м/у 2 и 5 пъти повече от ВСИЧКИ др. страни !!!

 95. 95 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Местото на поета е в мансарда от слонова кост с изглед към звездите... В реалната икономика, която бива изнасилвана от мутрите и изкористявана от политиците, няма место за поети. Напъните на поета де прави нещо, дето е противно на несъвършената човешка природа, си е някакъв вид лудост. А да прекараш години време на изток и да не проумееш как функционират човешките общности в зони на конфликтуващи цивилизации си е вид ранна склероза.

 96. 96 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#7] от "etty1":

  И осинови виетнамче, като заклейми американските империалисти-убийци

 97. 97 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Добре, че има хора в България като Едни Сугарев, различни и нестандартни, с изострено чувство за справедливост, че иначе положението и без това е трагично - това с чипа в главата!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 98. 98 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Господи, колко злоба се е събрала в тая България!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  [quote#45:"хм"] терористичната структура БКП с масовото манипулиране на електромерите е планирала да организира метеж и в мътната вода да канализира гражданското недоволство в своя полза, [/quote]
  СтаниШеф заяви, че щели да включат хора от протестите в листите им за депутати. Какво мислиш са правели тези....техни представители на протестите?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 796 Неутрално

  този трябваше да бъде обесен като национален предател

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK