Илияна Цанова, вицепремиер и министър по еврофондовете: Всеки трябва да излезе извън България, за да я оцени

Илияна Цанова, вицепремиер и министър по еврофондовете: Всеки трябва да излезе извън България, за да я оцени

© Анелия НиколоваПубликуваме с незначителни съкращения интервюто на вицепремиер и министър по управление на средствата от Европейския съюз в предаването "Панорама" на БНТ.Има ли риск България да загуби пари точно сега?


- Риск според мен няма, тъй като ние успяхме да избегнем успешно тази политическа криза, която застрашаваше усвояването на европейските средства и процеса на преговаряне поради два фактора според мен. Първият фактор е това, че президентът успя да назначи сравнително успешен служебен кабинет с единно мислещи и мотивирани хора, които работят в името на една кауза и това е България. Вторият фактор, който има огромно значение, са хората, които работят в самите министерства. Това са едни мотивирани експерти на най-високо европейско ниво, така че поради тези две причини мисля, че ние преодоляхме този риск.


Сравнително успешен казвате за кабинета, в който вие участвате. Това не е ли леко подценяване?
- Ще видим, времето ще покаже.


- Какво заварихте? .. България напред ли е или назад в усвояването?


- Аз ще говоря с факти, те ще докажат това, което бих искала да кажа. Всъщност заварих една работеща система, заварих мотивирани хора, заварих правила, заварих контрол. Имайте предвид, че в последните три години от 2010 г., когато ние реално започнахме да усвояваме европейски средства, ние успяхме да усвоим над 6 милиарда лв. или това са 36 процента, 37 процента от цялата рамка. Друго, което бих могла да кажа и за мен е изключително важно - видях се с колегите от Европейската комисия вчера, това беше моята първа среща с тях, и те ми казаха нещо, което мен лично много ме развълнува. Казаха ми, че Европейската комисия вече не разглежда България като рискова държава по отношение на управление на европейските средства. През 2012 г. ние нямаме нито една спряна програма и само 4 държави от страните - членки в Европейския съюз, са в този група. Това са Швеция, Финландия Дания и България. Така че трябва да се гордеем с това.


Това число, 37 процента, знаете ли колко ще бъде разпъвано по предизборните дебати... опозицията ще каже, че е малко със сигурност.


- Така е, но пак апелирам към всички да говорят и да се придържат към факти. Значи, ние усвоихме тези 37 процента за три години. Това означава, че през този период толкова много работа беше свършена, толкова много капацитет се изгради на ниво бенефициенти... на всички по веригата всъщност, на ниво управляващи органи, на ниво бенефициенти, на ниво контролни органи. Резултатът говори сам по себе си. И аз мисля, че ако ние надграждаме над това, което вече имаме като институционална инфраструктура, през следващия програмен период ние можем да постигнем много повече.


Обаче, веднага казвам аз, България много разчита на тези пари, като наркоман на дрогата си. Не е ли всъщност това белег за слабостта на българската икономика? Няма ли да дойде ден, в който ще се лекуваме от тази зависимост?


- Г-н Василев, Европейския съюз е една солидарна система...и всички страни членки имат еднакви права да се възползват от това, което им предоставя тяхното членство. Включително и България. Всички страни членки имат програми, Германия също има програма "Конкурентоспособност", както и България, така че ние няма от какво да се притесняваме... Да. Наистина процентът е много различен в Германия и в България например. Ние разчитаме до голяма степен на тези европейски пари, които влизат в нашата икономика и създават работни места, но също така ние трябва да имаме самочувствие, че ние също даваме нещо на Европейския съюз. И това е нашата финансова сигурност, която на фона на това което се случва в Европа, мисля, че не е малко. И дори последните няколко дни цената на българския държавен дълг се повиши, което означава, че инвеститорите всъщност разглеждат България като една стабилна икономика.


Тази финансова сигурност, т.нар. остерити, не е ли мръсна дума вече в Европа? Защото, ако един много гладен човек стегне колана, ще умре.


- Това е така, но не може и без финансова стабилност.


Добре, какво реално вие може да свършите за 2 месеца? Защо вицепремиер по фондовете?


- В момента системата работи на толкова високи обороти, че аз се притеснявам, че имам само 24 часа в денонощието. 2013 г. е изключително важна за България, тъй като ние приключваме един съществуващ период по усвояване на европейски средства и в същия този момент ние договаряме следващият програмен период с един и същ човешки ресурс. Моята роля е да осигуря ефективно действаща система, да запазя темпа на усвояване на средствата, да бъдем готови през месец май с първия проект, всъщност официален, на договора за партньорство. Това е моята роля - непрекъснат контакт с Европейската комисия, координация с всички звена по системата, стабилност на институциите, за да можем ние да се справим с това, бих казала, огромно предизвикателство.


Вие обаче защо от Европейската банка дойдохте да сте министър за 2 месеца в България?


- Аз мисля, че всеки един българин иска да направи нещо за България.


Или всеки един българин иска да бъде министър?


- Не, категорично не...От опита ми през първите 5 дни в офиса просто разбирам, че тази позиция не е никак лесна. Но, бидейки извън България в последните 7 години, въпреки че аз се връщам всеки месец, тъй като работата ни в Европейска банка беше такава, че аз отговарях и за България, оцених много повече България. И аз мисля, че всеки българин трябва да излезе извън България, за да я оцени. Така че аз имах тази привилегия и тази възможност да направя нещо за моята страна. И когато споделих с мои приятели и семейство за предложението на президента Плевнелиев, майка ми мисля, че загуби абсолютно... тя се разтревожи толкова много. Каза, че е сериозна авантюра, която би била доста рискова. Други хора много ме поздравяваха. Истината е, че това не е нито повод за поздравления, нито е авантюра, нито е глупост, това е една огромна отговорност. И аз поемам тази отговорност като вицепремиер в служебното правителство и министър по управление на еврофондовете за времето, в което съм на този пост.


Обаче вие, ето, вие сте финансист. Бизнесмени има там, в това правителство, дипломати, професори. На какъв език ще говорите с улицата?


- Ние ще говорим на нейния език, г-н Василев, защото езикът на улицата...е езикът на цивилизована Европа. Хората искат адекватна заплата, стабилност, адекватна здравна услуга, инфраструктура - това, което всъщност цивилизована Европа би трябвало да предложи на своите жители. Така че моят език ще бъде техният език, защото на нас ни омръзна, не на нас, на хората всъщност, да живеят в интересни времена. Крайно време е да имаме предсказуемост и спокоен живот, това бих казала. Ние говорим един и същ език.

Ключови думи към статията:

Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Да,ама излезе ли,не се връща....

 2. 2 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#1] от "xmm":

  а ти прави разлика между гурбет и туризъм..

 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1123 Любопитно

  ...Германия също има програма "Конкурентоспособност", както и България...
  -----
  Защо е толкова тромава тази програма?
  И защо само който има парите я спечелва?
  Защо НГФ не се заеме с кредитирането?

 4. 4 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Винаги съм се питал защо страната ни не довърши Хемус и Тракия в партньоство с чужди компании, държавни и частни от които имаше сериозен интерес, а парите за инфраструктура от ЕС можеха да бъдат използвани в други проекти от които имаме нужда!

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 5. 5 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Вярно е, но родните "американци" не са излизали в чужбина и мислят, че там от крановете тече масло и мед.

  In debt we trust
 6. 6 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Само общи приказки и комсомолски патос. Традицията, наложена от предишните се продължава. Да видим до какво щедоведе.

 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Поздравявам г-жа Цанова.

 8. 8 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Много хора излизат. Едните са умни и успяват да се реализират в чужбина. Другите са тъпи, връщат се в България и стават министри.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 9. 9 Профил на bullgar
  bullgar
  Рейтинг: 491 Неутрално

  За сега професионализма надделява над политиканстването при г-жа Цанова, дано не я претопят бързо

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5136 Неутрално

  отвън блатото мирише още повече !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#2] от "kolizej":

  Еми нито съм на гурбет, нито на туризъм... заминах, както много други българи,за да живея по-добър живот, да се развивам професионално и да получавам качествени услуги срещу това ,което заплащам... И пак съм на мнение, че почти всеки, който излезе от България, после се прибира само за да види роднините и приятелите...

 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2760 Любопитно

  "заварих една работеща система, заварих мотивирани хора, заварих правила, заварих контрол..." - пък то к`во стана - срутила се заради някакви си улични протести?! Ценна си НИ е България, но ценностите и усвояват по-ценители, та затова нека дитирамбите им ги пазят за другаде.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#11] от "s1lv3r":

  Явно не си добре там където си завинаги. Иначе нямаше да клепиш като кон на празна ясла в бг сайт и то политически.

 14. 14 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#13] от "kolizej":

  Просто ми е интересно какво се случва в Родината ми и се надявам един ден нещата да се оправят за всички там... Защото патриотизмът не е да си стоиш в държавата и да търпиш мизерията от любов към нея, а да помагаш с каквото можеш на всички близки и приятели дори и да не си там!

 15. 15 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 434 Неутрално

  " Или всеки един българин иска да бъде министър? "

  Дълбокомислен и своевременен въпрос .
  Разбира се , че не . Някои искат да са пророци или банкери .

 16. 16 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#14:"s1lv3r"] Защото патриотизмът не е да си стоиш в държавата и да търпиш мизерията от любов към нея, а да помагаш с каквото можеш на всички близки и приятели дори и да не си там! [/quote]
  Ако така мислиха и онези от '' О,Шипка'' тук все още щеше да е вилает Булгаристан. А ти спиш ли спокойно...

 17. 17 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Животът на успелите българи на Запад в повечето случаи е ограничен в много тясна лична рамка. Радват се на благата на цивилизацията, но си остават чужденци. Не казвам, че е лошо, но и няма какво толкова за завиждане. Единственото лошо е, ако не можеш да живееш добре в България. Но ако можеш, защо ти е да емигрираш. Все пак - не всички българи са бедняци и окаяници...Стегнете се малко.

 18. 18 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Бе то тъй, ама що ли на мутрофедалите, управляващите, партократите и всякаква друга сган и паплач, синчетата и дъщерите силно любят чужбината и нямат никакво намерение да оценят родината си, камо ли да се върнат в нея?
  Да не говорим за млионите други, дето оцениха живота навън, макар и по принуда!

  ура и да живей!!!
 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1962 Весело

  " Всъщност заварих една работеща система, заварих мотивирани хора, заварих правила, заварих контрол."

  О, чудо! Заварила била работещи чиновници! Ама момееее, та на територията остана работа само за чиновниците... и тя ще свърши под зоркия ви поглед!

 20. 20 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "- Ние ще говорим на нейния език, г-н Василев, защото езикът на улицата...е езикът на цивилизована Европа. Хората искат адекватна заплата, стабилност, адекватна здравна услуга, инфраструктура - това, което всъщност цивилизована Европа би трябвало да предложи на своите жители."

  Ахааа,българинът мизерен на Европата е приравнен с европееца,който е по улиците на ЕС,защото и там били искали...адекватни заплати,здравни услуги,стаблиности,инфраструктури??!!!??!!!Браво!
  Цивилизована Европа трябвало да предложи тия неща на БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ...??!! И какво е това,що за лафоризъм е това?! Европата е виновна за безичнството дългогодишно в България??!!
  Аз всъщност съм навит и съм го казвал- европейски политически борд/власт в България и никакви тук новостари местни или "чуждоземски" комсомолки и марионетки!!!
  Комсомолска наглост,още една добра ученичка на предалите й власта нейни ментори....Старите хубостници говорят през и чрез тия "нови" уста....

 21. 21 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 648 Неутрално

  А бре, защо служебнити минстри, може би пи примера на премиера ни, все хубави и витиеват приказки говорят? Защо продължават макар в друг стил да повтарят мантрите на Боко, колко сме стабилни и колко ни ценяли навън а пък:
  1. Навън хич, ама хич не ни искат!
  2. Народът обеднява с всяка измината минута?
  3. Релните действия са в ръмките на поклащането на дупарата?

  ура и да живей!!!
 22. 22 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  оценил съм я и я оценявах дълги години ,докато бях в нея и още преди да съм излязъл от нея,другарке! Лоша ,отвратителна оценка беше...после просто се изнасяш навън ,свежия полъх и вълна те понасят и отмиват нечистотията,забравяш и се чувстваш отлично!! Защото виждаш че мърсилката в БГ си продължава и държи бетонно...

 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Илияна Цанова: И аз мисля, че всеки българин трябва да излезе извън България, за да я оцени. Така че аз имах тази привилегия и тази възможност да направя нещо за моята страна...Илияна Цанова, и аз мисля, че всеки българин трябва да излезе извън България на работата в Европейската банка за възстановяване и развитие с огромна заплата, за да я оцени - явно само това е начина да може реално да започнеме да усвояваме яко европейски средства. Евгени Ангелов, бивш зам.-министър на икономиката и сега съветник на президента също е работил е в ЕБВР в Лондон, какво съвпадение само, а Цанова. Страшна е мимикрията ЕБВР, която е собственост на частни и публични акционери от европейски страни, както и неевропейски страни, които са членове на Международния валутен фонд - общо от 61 държави, ЕС и ЕИБ, за да я бъркат хората с Европейската инвестиционна банка - финансова институция на Европейския съюз. В Съвета на гуверньорите на Европейската банка за възстановяване и развитие по правило се назначава министъра на финансите на държавите акционери.

 24. 24 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хехе, да, бе! България изглежда дори като още по- голяма кочина когато се завърнеш. Аз повече от две седмици в България не мога да изтрая.

 25. 25 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 488 Неутрално
 26. 26 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#16] от "kolizej":

  Тогава сме били под ятагана на чужд народ! А сега под чий сме ?! Кой е виновен за сегашното положение... Ти като си такъв патриот какво се пениш по форумите, хайде ходи си изливай злобата другаде, познавам много като теб, които са в България, само защото нямат интелектуалния капацитет и образованието, за да се котират на чуждите пазари, защото много заминават в чужбина, но и много се връщат... На всеки му е сладко да си е в Родината, на сигурно, където все ще избута някъде,роднини и приятели са около него и каквото и да стане, ще има на кого да се подпре... Но е глупаво да плюеш българите в чужбина и да ги наричаш родоотстъпници, защото ако погледнеш статистиката особено през последните години, именно парите пращани от тези българи поддържат жива българската икономика, в години на липсващи инвестиции и затъващ частен бизнес...

 27. 27 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#21:"пуц муц"]1. Навън хич, ама хич не ни искат!
  2. Народът обеднява с всяка измината минута?
  3. Релните действия са в ръмките на поклащането на дупарата?[/quote]
  точно така си е,драги как защо,защото са..същите ,бе,от същото мляко са закърмени,знаете го много добре...
  Те гледат да избутат временцето,да избутат задачките мафиотски,които предните не можаха да довършат,ще разпределят и усвоят някой милиард и..да заповядат следващите комуно-комсомолци! какво чудно,какво ново тук и най-важното - откъде ще се вземе?! " Някои ще кажат,ама другарю Живков,Партията така ли ще остане,няма ли Партията нещо да нпарави,бе?! Другари,ние решиъме,ъъъъ,да изчакаме,да видиме,да мине тая бУУриа,и чак тогаз да се преустройваме,аХааХа-хахаха ",не е 100% точен цитата ,ама същината е тая...преустройството ,перестройката отдавна минаха,всичко е по амбразурите и с тежкия калибър! Да му мисли дивеча за отстрел....

 28. 28 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 698 Неутрално

  "И аз мисля, че всеки българин трябва да излезе извън България, за да я оцени."
  Излизал съм не веднъж, но след кото се върна, съжалявам че не съм останал там!
  Тези сладки приказки вървят пред хора, които не са работили и живяли в нормални държави.

 29. 29 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  "Всеки трябва да излезе извън България, за да я оцени"

  Още не съм излязъл, а вече ми липсва. Липсва ми държава, липсва ми нация, липсва ми образование, липсва ми здравеопазване.
  Нещо ми липсва!

 30. 30 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#26:"s1lv3r"]защото много заминават в чужбина, но и много се връщат... [/quote]
  тия лафчета ей тъй,уж лекичко,в междуредието,си ги запазете и не се излагайте....народът бяга на пожар!
  хаха,отишли,а,па после се връщат-щото заплащането по белите страни е зле,по-слабо от българското и не се живее....така ли например? Ей,чиче,и циганите не щат да се връщат даже...с армия трябва да ги гонят за да ги върнат насила,ама и това засега не става!!

 31. 31 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#30] от "triton123":

  На такива като теб, които не знаят изобщо за какво става въпрос, няма смисъл да им се обяснява

 32. 32 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  [quote#8:"cnn"]Много хора излизат. Едните са умни и успяват да се реализират в чужбина. Другите са тъпи, връщат се в България и стават министри. [/quote]

  Не може да се генерализира; това е въпрос на лично усещане, нагласа и избор. Има все още хора, които не се ръководят изцяло от материалните си интереси, както има и такива, които се опитват да се възползват от корумпираната система в България и да се обогатят повече, отколкото биха успели в чужбина.

 33. 33 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  [quote#24:"Schliwobeatz"]Хехе, да, бе! България изглежда дори като още по- голяма кочина когато се завърнеш. Аз повече от две седмици в България не мога да изтрая.[/quote]
  нямам какво да добавя,аз максимум 1 седмица изтрайвам и гледам да бягам,че инак нещо те завлича,омотава глава и крака и те тегли нейде надолу,към тресавището...

 34. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#23:"latcho59"]Илияна Цанова: И аз мисля, че всеки българин трябва да излезе извън България, за да я оцени. Така че аз имах тази привилегия и тази възможност да направя нещо за моята страна...[/quote]...в чужбината...
  Във вестник „Независимост“ на 28 април 1873, в бр. 32, Каравелов пише: "Ние сме родени да кърпиме чуждите дрехи, българете обичат да плачат по чуждите, когато техните собствени родители лежат в земята непрелеяни, неоплакани и непоменени ... Кой помага на чуждите правителства да деморализират народът ни и да го направи неспособен за нищо? - Българете... И така, ние сме родени на тоя свят или да кърпиме чуждите дрехи, или да плачеме на чуждите гробища."
  Илияна Цанова, вицепремиер и министър по еврофондовете, еми дай по тая логика всички българи или на работа в Европейската банка докато не стане министър поне за 2 месеца в България, или в чужбината да кърпиме чуждите дрехи, или всички накуп да се самозапалим в протест на площада, щом само това пътя и само така се оправят нещата по управление на средствата от Европейския съюз! Тъпи сте като галоши ...всички вие накуп, но по-тъпи сме ние, българите, че ви търпим клептомания и простотиите!

 35. 35 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Всеки трябва да излезе извън България, за да я оцени...

  ...и да разбере, че в кочина не е хубаво да се живее!
  Че такива като станишевци, борисовци, куневици, костовци, догановци...нямат място сред свободните хора, а даже трябва да понесат отговорност!

  И да разбере, че гащите може да си ги сваля само той и НИКОЙ друг!

 36. 36 Профил на prokopi
  prokopi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#4] от "Gaetano Scirea":ами защото тези частни компании няма да ти я построят без пари, ще има такси за всяко преминаване. И ако не за пътища за какво друго мислиш че е по-важно да се дадат парите-майчинство, пенсии, пари на хора които ги мързи да работят???

 37. 37 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#36] от "prokopi":

  Е така се строи по цял свят, ти да не мислиш, че Боко и ЕС са измислили магистралите? И чети внимателно - имах предвид средствата да бъдат инвестирани в други инфраструктурни обекти - например ремонт на жп линиите, вдигане на средната скорост, републиканските пътища. Какви майчинства те гонят?

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 38. 38 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#35:"péro"]"Всеки трябва да излезе извън България, за да я оцени...

  ...и да разбере, че в кочина не е хубаво да се живее! [/quote]
  До коментар [#35] от "péro":
  Ти си прав, но ние, целото форум, няма да ти идваме на гости.
  Поне казваш и предупреждаваш, не бой се - няма да ти идваме на гости.

 39. 39 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#38] от "latcho59":

  Лачка,
  опитай още един път, че нещо ???...

 40. 40 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 488 Неутрално

  АКО НИЕ НЕ ГИ ИЗГОНИМ ,ТЕ НАИСТИНА ЩЕ ГО НАПРАВЯТ .

  НИЕ ДО СЪСЕДНОТО СЕЛО НЕ МОЖЕМ ДА ИДЕМ ,ТАЯ НИ ПРАЩА НА ЕКСКУРЗИЯ БЕЗ ПАРЧЕ ХЛЕБ.

  СВОБОДЕН
 41. 41 Профил на poijn
  poijn
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Излизаме бе, оценяваме и точно поради оценката се не връщаме.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#39] от "péro":Умислено пощипваш зурлата си и оглеждаш кочинката си ..?.
  Грух, обратно в кочинката, "péro".
  Имало едно време, едно самовлюбено прасе!
  Това самовлюбено прасе си грухтяло сладко в кочинката и си рупало помийката, когат му сипят...Гледало замислено калната локва в двора и си представяло колко хубавко може да се овъргаля в нея и после да си легне и да нанка сладко.

 43. 43 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#42] от "latcho59":

  Лачка, трефа!


 44. 44 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Гледам тук доста българчета отишли в чужбина, дали им заплатка и станали чорбаджии. Гнусят се от България. Станали немци, американци и ингилизи. И ние сме виждали Запада. Я тия със заплатките да кажат кога ще си купят апартаментче. А някои ходят ли на зъболекар? И т.н. Хвалете се, че сте се видели некое евро, но не плюйте България. Че може пак да се върнете!

 45. 45 Профил на gabarkov
  gabarkov
  Рейтинг: 648 Неутрално  [quote#24:"Schliwobeatz"]Хехе, да, бе! България изглежда дори като още по- голяма кочина когато се завърнеш[/quote]
  Ама си е родна кочинаКато във вица за глиста и малкото глистче.

 46. 46 Профил на gabarkov
  gabarkov
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#2:"kolizej"]а ти прави разлика между гурбет и туризъм.. [/quote]
  Ако гурбета беше толкова зле нямаше един милион българи да са в чужбина.

 47. 47 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Моля пишещите във форума да отговорят на един прост въпрос. А той е: Чуждите инвестиции ща доведат ли до повишаване доходите до тези на европейците?

 48. 48 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 488 Весело

  Защо ли имам усещането, че това ще поредната другарка Калинка .Нищо, че има СВ от Европейската банка.
  Как разбра за няколко дни, че по отношение ефективното използване на Европейските фоднове всичко цъфти и връзва .
  Защо предпочита да се хвали колко много сме усвоили, вместо да каже, че има по-високи цели и тя през следващите няколко месеца ще работи освен за по-висок процент, но основно за повишаване качеството на проектите?
  Като за капак въобще не отговаря на въпроса, не е ли нещо централно сбъркано в икономиката ни щом разчитаме основно за Европейските фондове за разстеж?
  Калинка, калинка, калинка мая .

 49. 49 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 488 Весело

  Пропуснах, най-смешното "Всеки трябва да излезе извън България, за да я оцени".
  Като излезеш навън и още поясно осъзнаваш колко сме бедни, че инфраструктурата е в ужасно състояние, че икономиката ни всъщност е политикономика, че всъщност още не сме започнали да вървим в правилната посока , а може би само поглеждаме от време на време .
  Определено всеки е много важно да посети поне за малко, която и да е от централно Европейските държави.Така е възможно да осъзнае огромната разлика в качеството на живот, което са изградили и евентуално да поиска това да се случи и тук в България.

 50. 50 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#44] от "smej":
  [quote#44:"smej"]Я тия със заплатките да кажат кога ще си купят апартаментче.[/quote]
  ´´´´´´´´´´´´
  Днес се съгласявам с всички.
  Та за нотариалните актчета.
  Скоро да сте събирали пари за покрива, че тече!
  Как беше?
  Майко мила. Единия вика на мен не ми тече, другия-нямам пари, третия пенсионер...
  Ами като не можеш да поддържаш имота, продаваш го и в "маалата", пък и парички ще ти останат!
  Майко мила, какви усти!
  И аз имам "апартаментче", ама ще го махам ей заради такива дивотии и параджиите!

 51. 51 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 620 Гневно

  [quote#13:"kolizej"]Явно не си добре там където си завинаги. Иначе нямаше да клепиш като кон на празна ясла в бг сайт и то политически. [/quote]
  Това,че сме извън България не означава,че не ни интересува какво се случва там! Коня на празна ясла си ти! Стоиш си на село и клопаш злобно по клавиатурата. Всеки си прави избора.Живота ми е един и не искам аз и семейството ми да го пропиляваме в държава организирана и управлявана от престъпници. Явно и ти не си доволен от нея щом клепеш по форумите (твоята логика),само,че за разлика от нас излезлите в чужбина на теб или не ти стиска или нямаш нужните качества, или и двете, ако не по-скоро второто.

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 52. 52 Профил на corelli
  corelli
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#21] от "пуц муц":

  Напротив,искат ни,навсякъде! Ако си образован и трудолюбив ще те вземат! Цигани и чистачи си имат обаче!

 53. 53 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Вие дойдохте наречени ИЗУЧЕНИ,само че ние не си даваме вече държавата.Ще си я управляваме по простия начин..смятането ще е с десетопръстната система.А прогнозата-като погледнем Небето.

 54. 54 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Пожелавам успех на всеки, който търси по-добър живот. Но отиването на Запад не е успех само по себе си. Това че немците са си лъснали държавата не означава, че и личния живот на емигриралия ще бъде лъскав. И най-важното - не плюйте България, за да се радвате колко сте се издигнали като сте я напуснали.

 55. 55 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 914 Разстроено

  "Имайте предвид, че в последните три години от 2010 г., когато ние реално започнахме да усвояваме европейски средства, ние успяхме да усвоим над 6 милиарда лв. или това са 36 процента, 37 процента от цялата рамка"

  Всъщност за този период получените европейски средства (до 28.02.2013) са 2.235 млрд., които не са 37%, а са 33.5% от парите по структурните и кохезионния фонд. Темпът на реализация на проектите въобще не е достатъчен въпреки дитирамбите, а наложеният у нас от политическата класа термин "усвояване" илюстрира за какво точно "развитие" иде реч. Комсомолската патетика на президента ми идеше малко множко, но да я чуя от човек в ЕБВР (макар и назначен по българската квота в нея) наистина е прекалено!

 56. 56 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2740 Весело
 57. 57
  daria_vip
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 58. 58 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#34] от "latcho59":Моного ти е накипяло.
  И за да не ме бамнат - Изкара си го на И. Цонева.

  apoloniy
 59. 59 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 620 Гневно

  [quote#44:"smej"]Гледам тук доста българчета отишли в чужбина, дали им заплатка и станали чорбаджии. Гнусят се от България. Станали немци, американци и ингилизи. [/quote]
  9 години изкарвам работейки в чужбина за да мога да изпратя на семейството си пари в България за да живее нормално. Извади статистика колко пари с такъв произход се наливат в България годишно! Винаги ще си остана българин,както и почти всички напуснали страната българи. Не се гнуся от България а от безпътицата в която са ни вкарали престъпните групировки!

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 60. 60 Профил на Elitsa Dimitrova
  Elitsa Dimitrova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#11] от "s1lv3r":
  До коментар [#24] от "Schliwobeatz":

  Емигрирайте си, бъдете щастливи и като не помагате, поне не пречете с негативизма си. Аз съм живяла в чужбина, имам възможност да живея там, но избирам България. Тук ми е по-хубаво. Има по-важни неща в живота от парите, да не говорим, че и в България начини да се изкарват пари колкото искаш, само да ти се работи.

 61. 61 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#29:"yavooor"]"Всеки трябва да излезе извън България, за да я оцени"
  Излизаме и останалите до момента тук.

 62. 62 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#60] от "abete":
  Живей си в България, радвам се че си успяла да намериш мястото си.Всичко е въпрос на приоритети и на мнение Никого не ангажирам с моето, не знам защо си помисли, че агитирам някой да живее в чужбина, но не приемам твърдения от типа, че сме родоотстъпници или, че не помагаме на държавата си! А за парите е друга тема, за моята професия е доста абстрактно да я свържеш със продукт=заплащане!Просто няма почва за развитие в България... И все пак ми е много интересно, къде по точно ще работи човек, за да изкарва достатъчно пари, за да поддържа стандарт на живот на средния европеец ?! Заплата между 5-6 хиляди лева взимат политици, мениджъри на банки и директори в частни фирми.Не поглеждам към частните предприемачи, защото тогава трябва да правим сравнение със същите навън.Не може всички да сме шефове и директори. Аз нямам намерение да се лишавам от нищо, защото живея само един живот и след като Държавата не ми предлага такива условия, отивам там където ще се чувствам по-добре! На който му е добре, да си стои там, никого не са изкарали от България насила

 63. 63 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#59] от "Петър Костов":
  ++++++++++

  apoloniy
 64. 64 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#51] от "Петър Костов":
  ++++

 65. 65 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Любопитно

  [quote#58:"Apolon ot Tiana"]До коментар [#34] от "latcho59":Моного ти е накипяло.
  И за да не ме бамнат - Изкара си го на И. Цонева. [/quote]
  До коментар [#58] от "Apolon ot Tiana":
  За първото - " накипялото " е вярно, но коя е И. Цонева?

 66. 66 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#61] от "papadok":
  Дали още 1 млн няма да гласуват с краката си, през Т1 и 2, Варна и Бургас, Калотина и Дунав Мост 2?
  Както върви задкулисието, това е редно да стане! Днес една мургава "студентка", дето не може да чете и пише май, от тези дето точат помощите на Германия и Англия, каза, че е в зала "Арена"защото било платено и организирано да подкрепи студентите и Стоичков и че била от ГЕРБ.
  Май всичко е ясно, какво повече......

  apoloniy
 67. 67 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#65] от "latcho59":Илияна Цанова, вицепремиер и министър по еврофондовете, грешка моя, при писането.

  apoloniy
 68. 68 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#58] от "Apolon ot Tiana":
  Как да не ти накипи, като тези си повярваха? Илияна Цанова, вицепремиер и министър по еврофондовете да чете,
  Решение № 20 от 23.XII.1992 г. на КС на РБ по конст. д. № 30/92 г. и Конституционният съд КАКВО РЕШИ в: II. Относно правомощията и срока на служебното правителство.
  „Четене му е майката!" ни казваха възрастните навремето.

 69. 69 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#68] от "latcho59":Маразим да чèтем, мразим да учим, мразим да мислим,но най ми е хубой да лежим и да праим комплоти.
  Виж какво става със студентите и Ицето, което уж се обърна против този, който изкара хората на улицата.

  apoloniy
 70. 70 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Какви отровни коментари са повечето от горните, дано И. Цанова не ги прочете.... Това което най ни пречи в България е злобата и негативизма - оттам идва и корупцията, и липсата на вяра в самите себе си. Проблемът е в душите ни, не в тези или онези управляващи.

 71. 71 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  [quote#60:"abete"] като не помагате, поне не пречете с негативизма си[/quote]
  Помагат! Официално признат факт. И не бъркай критицизма с негативизъм.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 72. 72 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#69:"Apolon ot Tiana"]Ицето[/quote]
  Велик спортист и прост човек, отвратителен и неблагодарен български гражданин, лош мат`рял.
  До коментар [#69] от "Apolon ot Tiana":

 73. 73 Профил на Smarty
  Smarty
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Има ли такава държава? Та ние не сме се връщали след като бяхме социално изключени завинаги.

 74. 74 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  До коментар [#70] от "kman" и

  до коментар [#60] от "abete":

  Сладките на татко герберунгелчета, ненагледни!
  Елате татко да ви цунка по главичките.

  Та дано ви дойде акъла по-бързо и да разберете и прогледнете и се изучите като кака ви ИЛИАНА ЦАНОВА, че да ви брати следващият Председател у ЕБВР-то та да ми философствате като нея за моя чест и гордост.

 75. 75 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#51] от "Петър Костов":
  Петьо,
  не обръщай внимание на...крете****
  Аз след костов, макар че не бях малък напуснах...

  блатото!

 76. 76 Профил на Elitsa Dimitrova
  Elitsa Dimitrova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#62] от "s1lv3r":

  Стандартът на средния българин е различен от стандарта на средния европеец, това е очевидно. Различен е и от стандарта на средния африканец. И все пак има други фактори освен парите, например да развиеш нещо в твоята професия, което го е нямало до сега в България. Да си вършиш работата добре тук. Може би ще си един от малкото. Докато чакаме на държавата да ни предложи условия ще си останем с чакането.

 77. 77 Профил на Elitsa Dimitrova
  Elitsa Dimitrova
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#51] от "Петър Костов":

  Вие не искате да се обобщават всички емигранти като родоотстъпници (аз такова нещо не съм казала). А защо обобщовате всички останали в България като некадърници и страхливци???

 78. 78 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 596 Неутрално

  ако е безкористна адмирирам ентусиазма на минстърката по отношение на страната ни
  но изразявам огромен скептицизъм за адекватността на оценките и

 79. 79 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Само на мен ли ми се стува или всички министри от Служебното правителство говорят подозрително еднакво. Като наизустено ми е някак с тези "мотивирани хора".
  Как ги е мотивирал Буда? Като им оряза бонусите ли?
  Очевидно е, че за Бандата на Буда или добро или нищо.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 80. 80 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Цитат
  "...Всички страни членки имат програми, Германия също има програма "Конкурентоспособност"..."
  Това е вярно, но само че в Германия парите по тази програма отиват в малките производствени фирми. У нас тия пари отиват основно в монополните структури на олигарсите и банките. Малкият бизнес тук служи за дране. Уж данъците ни били ниски, ама таксите смет, данък сгради, рекета на многобройните чиновници, изкуствените и естествени монополи, успяха да създадът такава среда, че малките да изчезнат. И на никой не му пука. Всички краде ли краде.

 81. 81 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#17] от "smej":

  Мнението ти е подобно на мненията от типично българско село отпреди 100 години. "Защо да ходиш в града или в друго село -- цял живот ще си другоселец." Но традициите се променят, включително и от действията на "другоселците"

  Romanes eunt domus!
 82. 82 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  И аз излязох от БГ и я оцених. Резултатът? Не бих се върнал да живея там.

  Romanes eunt domus!
 83. 83 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#44] от "smej":

  Купили сме си "апартаментче". И на зъболекар ходим, за щастие са несравнимо по-добри от българските. Спомням си как се чудеше зъболекаря ми в Ню Йорк на произведенията на българските си колеги

  Romanes eunt domus!
 84. 84 Профил на andro31
  andro31
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Извенявайте госпожо миналата годинабех 40 дни в Канада Монреал.Вярвайте ми не ми си говори каквото видях.Един виц за Вуте ще Ви кажа.Питали Вуте как е са Канадците не ме ги разправай те са се надвилина мастрафа сега меслят за ,,комунизъм,,.Мисля преди да седнат на управлението на държавата да посетят Канада да ведат каква е ХАВАТА.сЪЩО СЕ ОТНАСЯ И И ЗА ДЕПОТАТИТЕ.

 85. 85 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 541 Неутрално

  От един милион емигранти, питам западните отворковци, какъв процент наистинаха успяха - 30,40...Нали не броите тук общите работници в Испания, или работещите на 3 места в САЩ. Така че 300 000 човека си оправиха живота и в България. А това, че западните държави са по-уредени и много по-богати е ясно. И, запомнете, в България има скъпи зъболекари, не по-лоши от тези в Европа и САЩ. Просто трябва да имаш пари.

 86. 86 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Не всички българи в чужбина живеят добре и не всички българи в България живеят зле. Дай Боже всички да заживеят добре!

 87. 87 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално
 88. 88 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#86] от "smej":


  Съдебен спор

 89. 89 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#86] от "smej":
  Само простотията като я няма ти стига!

 90. 90 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Перо, ако от неоправии в блока, хората емигрираха, цлият свят щеше да е в движение. Не ми казвай, че не си чувал за междусъседски проблеми в добре организираните страни. Там коректните отношения са достигнали степен на дресура. Но въпросът не е в дреболиите. Българите изчезваме като нация. 25% от децата ни напускат България с родителите си, а младите раждат в чужбина още българчета. Това е много хубаво. Те ще израснат като хора от други националности и ще живеят по-добре от родителите си. Но все пак, когато България умира, не се хвалете със скромните си постижения - кола, апартамент и хладилник с храна. Живейте си живота, но освен пари за близките си, изпращайте и една добра мисъл за България. Потърсете нещо добро в нея и дори по-добро, от това, което сте видели на Запад. Похвалете я за нещо пред колегите си и приятелите, ако имате такива. Бъдете българи, каквито сте се родили. Знаете, че никога няма да станете други. Ще си останете българи. А децата ви ще бъдат деца на българи. Поучете се от емиграцията в САЩ и почитта и уважението, които се буквално се изискват от всеки към страната, от която е дошъл.

 91. 91 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#90] от "smej":
  Върнал съм си децата(те се върнаха, защото са патриоти )

  образовани и казват "Добър ден" като едно време аз и жена ми.
  Надявам се, че бързо ще им писне!
  За мен и жена ми здравеопазването в България не отговаря на нуждите ни, макар че пенсията ми в България е много над тавана.
  Просто не ми се ще да я давам за лизингите на колеги на жена ми, която работи само със здр. каси, но в бяла страна!

 92. 92 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#83:"|"] Спомням си как се чудеше зъболекаря ми в Ню Йорк на произведенията на българските си колеги [/quote]

  ++++++++++++++++++

  Спомням си в Ню Джързи една зъболекрака пипаща като 2 годишно дете как ми обърна всичко наопаки .
  Превърна ме в показно за 2-ма студенти стажуващи и що е това държавата Булгаристан и как не трябва да се правят зъби,помби,лечение нищо там .
  Какво да кажа - умрях от срам на въпроса и кой е правил всичко това в устата ми ? (учил е по точно)
  За какви работи извади докато реконструира всичко 2 месеца не ми се говори изобщо .
  Естественно не остава много освен да се усмихваш с 2 зъба и да и кажеш да оправи всичко подеред но срама да споменеш къде е тая държава на кадърни специалисти естественно си остава То е повсеместно качество на матриала не само в областта зуботехнич.услуги у нас а изобщо .

 93. 93 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Сеола, не обобщавай. В България има великолепни зъболекари,които работят с европейски цени. Тоест скъпи са за повечето хора. Но ако твърдиш, че в САЩ всички зъболекари са добри, а всеки американец има чудесни плобми се излагаш. Прочети какво написах по-горе. Толкова ли е трудно да кажеш нещо добро за България.

 94. 94 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тачно така. Човек трябва да излезе малко извън България , но не като турист , а като свободен предприемач за да оцени че единствено у нас може да се живее почти без пари и човек да се самоизхрани от собствения си двор, така както са живели хилядолетия преди това и да не зависи от държава.
  Това обаче се забравя когато дойдат цивилизационните дяволски изкушения като мобилни телефони, таксита, разходки в молове, нонстоп интернет и кабелна телевизия, обилни хипермакети и други .

 95. 95 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  smej,
  аз знам, че в България има способни зъбодекари. но защо никой от тях не работи със здравната каса?
  Аз знам какъв е отговора де, ама нейсе ...!
  Ти си носи старите гащи, пък зъболекаря...

 96. 96 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#76] от "abete":

  Ох, хайде стига с тези утопии, живеем в меркантилен свят и трябват пари за всяко едно начинание, с каквото и да се занимаваш... Така че успех в дейността в България, аз нямам намерения да се боря с вятърни мелници там! Достатъчно години съм опитвал и съм видял как усилията ми отиват на вятъра, а навън резултатите са налице... Всеки с късмета си

 97. 97 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 620 Весело

  [quote#51:"Петър Костов"]само,че за разлика от нас излезлите в чужбина на теб или не ти стиска или нямаш нужните качества, или и двете, ако не по-скоро второто. [/quote]

  До коментар [#77] от "abete":

  Тук съм споменал един човек. За това съм писал " на теб"
  Или май гузен не гонен бяга...
  Никога не бих сложил под един знаменател голяма група от хора.Би било несериозно.

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 98. 98 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#93] от "smej":

  [quote#93:"smej"] Толкова ли е трудно да кажеш нещо добро за България. [/quote]

  Ще кажа това.
  1/Страната ни е превърната в експериментален концлагер -
  2/Съжалявам, че се върнах .....
  3/Европейските цени са не само в зъболекарите,лекарите храната,цената на живота е европейска изобщо с сомалийски подаяния.
  4/Деградирал е Социума и държавната структура с всичко е пред колапс и на крачка от всепомитаща социална експлозия,детонация с непредвидими последици за оставащите да живеят тук .

 99. 99
  tarator9
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 100. 100 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#93] от "smej":

  [quote#93:"smej"]

  Сеола, не обобщавай. В България има великолепни зъболекари,които работят с европейски цени.
  [/quote]


  Коментар [#99] от "|":

  [quote#99:"|"]
  Преди години при едно от редките ни посещения в БГ, жената я заболя зъб. Правиха и снимка, зъболекаря каза, че трябва да се умъртви корена и го направи, но нямаше време да довърши зъба. Като се върнахме вкъщи и отиде при зъболекаря ни в САЩ със снимката, той се хванал за главата. Оказало се, че просто е имала синузит и умъртвяването на зъба е било пълно малоумие. [/quote]


  Няма да обобщавам.,
  Просто ще кажа ,че е показателно за хилядите стоматолози и лекари при които немърливостта е възприета просто като начин на живот,а подценяването на проблемите е менталността с която се постига това нещо да може всеки "шпек"
  да се учи" и експериментира върху теб жена ти ,дъщеря ти с своето квартално придобито образование .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK