Лютви Местан: Избирам интелекта на Орешарски пред интуицията на Борисов

Лютви Местан

© Георги Кожухаров

Лютви МестанПри съставянето на новото правителство ДПС няма да се включи в традиционна форма на коалиция, а ще търси формула за съставяне на експертно-политически кабинет. Това заяви лидерът на движението Лютви Местан в интервю за БНТ.


"Дневник" публикува цялото интервю на Местан пред БНТ, цитирано от БТА:


Водещ: Вашето движение е безкрайно важно и изключително интересно сега, когато, така разсъждаваме... какво ще се случи след изборите, макар все още официалните резултати от Централната избирателна комисия да не са излезли, и там очакваме един много важен мандат - дали ДПС заедно с БСП ще имат 121 депутати или обратното. Но какви са шансовете този парламент да състави правителство, при положение че, ето, вие казвате, с ГЕРБ и с "Атака" няма да влизаме в коалиция, остават БСП. Ако говорим за политически кабинет.
Л. Местан: Ако въобще говорим за коалиция. След изборите трябва да се свърши онова, което всъщност поискаха българските граждани с вота си на 12 май. Ние сме длъжни да прочетем вярно този вот. Има няколко извода.


Първият е, че моделът на управление ГЕРБ е отречен. Фактът, че ГЕРБ изглеждат първа политическа сила, не променя тази оценка. Аз използвам може би леко странния израз "изглеждат първи" не само защото загубиха близо 600 хиляди избиратели, а най-вече защото трябва да се направи един малко по-прецизен анализ на структурата на вота за ГЕРБ. На изборите през 2009 година тази партия получи мощна, дори, бих казал, искрена подкрепа, защото българското общество беше в едно своеобразно опиянение от поредния свой месия, който ще реши вместо нас проблемите ни. Той е носител на магическа пръчка, идва величествен, ще въздаде справедливост, ще вкара в затвора престъпниците. Само че не само че не се случи нищо от тези очаквания...


Вместо да пребори корупцията и престъпността, те, корупцията и престъпността, просто бяха припознати в услуга на новата управляваща партия. Замразени бяха пенсиите за сметка на щедро раздадени бонуси за хората от централната изпълнителна власт, приближени на управляващата партия. Да не говорим за израждането на еднопартийния модел на властта в своеобразен авторитарен модел. Така или иначе обаче този вот през 2009 година беше искрен. Сега структурата на тези около един милион гласа за ГЕРБ е много интересна. Аз съм сигурен, че немалка част от тази подкрепа вече се дължи на властовите зависимости, защото ГЕРБ са първата партия след 1997 година, която реализира тотална чистка на всички кадри, назначени от предишни управляващи мнозинства. Забележете, че става въпрос за високообразовани кадри, които бяха заменени, включително и в бордовете на държавните дружества с принципал държавата или в които държавата има дялово участие, с едни силоваци, с наименования на едни или други животни или с Калинки. Ще рече, лица с фалшиви дипломи. И естествено така не се управлява...


Но така или иначе това са назначени от ГЕРБ лица, които... на които им се внуши страхът, че оцеляването им на позиции зависи от оцеляването на партията, която ги е назначила. Имам предвид не само високите етажи на властта, защото чистката на ГЕРБ засегна цялата вертикала и хоризонтала на държавните назначения. Стигна се до уволняване на домакини на училища... Стигна се до обслужващия персонал. Така че дали този милион е продукт на свободна воля на избирателите или на властови зависимости е въпрос от съществено значение, защото трябва да бъдем честни. Ако изборите са проведени нормално, честно, осигурена е среда за изява на свободната воля на българските граждани, там вече има класически, сме изправени пред класическа ситуация политическа, при която имаме победител в изборите, макар и с малко.


В конкретния случай аз мисля, че победителят в изборите не е победителят, защото собствено в лицето на ГЕРБ имаме един тотално нелегитимен от гледна точка на възможността тази партия... да се управлява страната политически субект. ГЕРБ са в тотална изолация, в заслужена изолация и практически верният прочит на вота на българските граждани предполага да се търси формула за съставяне на правителство извън доскоро управлявалата партия ГЕРБ.


Водещ: При всички положения обаче това правителство трябва да получи парламентарно мнозинство, нали така, г-н Местан?


Л. Местан: Да, разбира се.


Водещ: Дори да е политическо, дори да е експертно, програмно, както и да го наречем, възможно ли е да се стигне до такава конфигурация, която да подкрепи едно подобно правителство, каквото и да е правителство, при положение че съществува математически паритет в Народното събрание, при положение че политическите сили имат изключително конфликтни, така, наслоявания една срещу друга, ето, пак ви повтарям, вие казвате - ние с "Атака" и с ГЕРБ в комбинация няма да влезем.


Л. Местан: Разбира се, че трябва да се намери изход от тази ситуация. Първо нека да изчакаме ще падне ли заветният 37-и мандат за Движението за права и свободи, вече което... с който би се преодоляла тази патова ситуация, но дори ние да получим 37-ия мандат за сметка на ГЕРБ, това няма да промени изначалната ни теза, че сега е време за надпартийни усилия, че сега не е време нито за еднопартийни кабинети, нито за коалиционни съглашения. Сега е време за намирането на друга, наистина нова формула за управление на страната, която формула да включва интелектуалния потенциал на цялата нация. Този израз вече звучи леко клиширан и, забележете, звучи клиширан, без да е реализиран досега като съдържание. И затова бива да се повтаря с риска, че звучим клиширано.


Ние избираме правителство на интелекта пред правителство на интуитивното начало. И в този смисъл, макар че не е изречено в класическия сравнителен аспект, общо взето, първият мандат ще бъде получен от ГЕРБ и най-вероятно пред нас отново ще бъде изправена корпулентната фигура на г-н Бойко Борисов като кандидат за министър-председател. Само че той вече има излъчването на човек от миналото, от политическото минало на България.


От другата страна има вече номинация за възможен премиер на експертно-политическо правителство на България в лицето на г-н Орешарски. Честно казано, аз избирам интелекта пред интуицията. Избирам първото лице множествено число ние, който е в устата на г-н Орешарски - ние, ние, а не аз: аз построих магистрали, аз ви направих детските градини, аз - метрото. Защото нито един министър-председател не прави това с бащините си пари. Освен това избирам емоционалната хладност, рациото на г-н Орешарски пред изблиците на егото, защото България се нуждае от умни решения.


България се нуждае от управление на един преди всичко министър-председател интелектуалец, защото вече със закани, с емоционални напъни няма да можем да изведем страната от тежката социално-икономическа криза. Има нужда да се възстанови и доверието в демократичните институции, не само в персоните. При нашия модел и най-силните фигури ще се вместват в демократичната система, а няма да се опитват да я подчиняват на себе си.


Водещ: С какво самочувствие, г-н Местан, ДПС би управлявало с БСП, при положение че не всички рани от времето на тройната коалиция са затворени. А сега, ако трябва да бъдем коректни, една сериозна част от червения електорат дори не питае особено топли чувства към вашето движение.


Л. Местан: Съвършено естествено. И в Движението за права и свободи има много силно настроение срещу Българска социалистическа партия, не трябва да се гледа само едната посока на негативните настроения и точно тук е политическата зрялост, намесва се политическата зрялост да се положат надпартийни усилия в името на националния интерес. Освен това аз продължавам да казвам, че въобще няма да се включим в каквато и да е коалиционна формула от традиционен тип. Ние имаме ясното съзнание, че еднопартийният кабинет ще има достатъчно кратък живот. Също така и класическа коалиция, било двойна, било тройна, всъщност тройна не е възможна, защото третият политически субект би трябвало да бъде или ГЕРБ, или "Атака".


Аз вече имах възможност да заявя абсолютно категорично, за да разсея всякакви спекулации по тази тема, че коалиция между ДПС и "Атака" в каквато и да е форма означава тотално израждане на политиката. Нашият избирател има много солидна, много здрава ценностна система и абсолютно никой, никой няма право да прави експерименти с душевността на избирателя си. Предполагам, че това се отнася и за други политически сили. Освен това не случайно ние нямаме пред себе си кандидатурата на г-н Сергей Станишев за министър-председател. Доколкото ми е известно, г-н Пламен Орешарски не е член на Българската социалистическа партия. Това е един политик с много интересна биография, десен по своя генезис, но... и като министър на финансите доказа, че това е един експерт, който може да носи отговорност, без да се изхвърля, повтарям, подчинявайки всички свои действия на една много ясна визия за управление на страната.


Точно от това има нужда и българският бизнес - да има пред себе си един уравновесен, един емоционално хладен, ако щете, министър-председател, чиито действия ще бъдат предвидими както от днес за утре, така и за целия мандат на управление. Бизнесът се нуждае от много ясни правила, нуждае се да бъде освободен от партийния рекет и мога да кажа, че предприемачеството има своето парламентарно представителство в лицето на Движението за права и свободи. И съм сигурен, че ще има своя коректен партньор в лицето на един евентуален министър-председател, който ще се казва Пламен Орешарски.


Движението за права и свободи получи много солидна подкрепа от над 400 хиляди избиратели, които издържаха на изключително силен натиск както вътре в страната, така и отвън. И трябва да кажа и от студиото на националната ни телевизия, че аз не просто благодаря за този вот, аз изразявам своето възхищение от стоицизма на нашите избиратели, за които ценностите се оказаха по-силни от страха, който им се внушаваше през последните 4 години.


Водещ: Кое победи в тези избори, г-н Местан? Казвате, че ГЕРБ само изглежда победител в тези избори. Да не би вие да имате самочувствието, че победихте в тези избори?


Л. Местан: Не, ДПС издържа на най-тежкото си изпитание. Това са първите избори, на които ние се явяваме като опозиция. Това са избори, в които ДПС отстояваше и своята идентичност на светска, неетническа, национална партия с европейска легитимация. Аз съм изключително доволен от резултата и може би вие сте най-подходящият събеседник, с който трябва да се сподели, че има един много важен резултат за ДПС...


Водещ: Защо да съм...


Л. Местан: ...че тези 36, евентуални 37 мандата не са продукт на автобусите, ще го потвърдите ли, бяхте в Кърджали?


Водещ: Да, категорично да. Със сигурност.


Л. Местан: Благодаря ви. Нашите зрители вече чуват, че има български журналист, който потвърждава, че на парламентарни избори 2013 г. ДПС получи своето парламентарно представителство без автобусите от Република Турция. Надявам се този...


Водещ: Аз още в неделя го казах това от Кърджали.


Л. Местан: Благодаря ви за което наистина, надявам се, че вече сме погребали мита за автобусите. Убеден съм, че съвсем скоро ще погребем още един мит за ДПС като за някаква по-особена, затворена етническа партия. Заявявам, това е най-отворената партия. Ще се види от състава, етнорелигиозния, и на парламентарната ни група. Разбира се, трябва да кажа съвсем ясно, това не означава, че ние ще правим отстъп от своя неотменим приоритет, да отстояваме правата и свободите на всички български граждани, в това число и техните етнокултурни права. Защото това е... без това е немислима и самата демокрация.


Водещ: Сега, отворихте темата за Кърджали. Лично съм изкушен да чуя вашият коментар, ДПС загуби там два мандата на тези избори, нещо, което не се е случвало...


Л. Местан: Сега...


Водещ: ...досега.


Л. Местан: ...аз искам искрено да ви благодаря за този въпрос. А какво ще кажете например, ако в това студио застъпя тезата, че ДПС направи грандиозен пробив, като взе 3 мандата в столицата? Чудесно звучи, нали.


Водещ: Абсолютно сте прав, да.


Л. Местан: Сега, искам да ви кажа, че и двете тези са еднакво верни и недотам верни. Всичко е продукт на новата методика за разпределение на мандатите. Аз вече бях изразил резерви към новата методика за разпределение на мандатите, защото тя разширява географията на парламентарното представителство на партиите. Ако система ДОНТ и предишното разпределение на мандатите поощряваха пост най-силните райони на партиите, а такъв безспорно е Кърджали за Движението за права и свободи, което правеше възможно с 53 000 гласа ние да реализираме 5 от 5 мандата в Кърджали. Г-н Стефан Данаилов например с цели 18 000 не можа да реализира нито един мандат. Сега новата методика взима от силните райони на партиите и прехвърля преходните остатъци в други избирателни райони. В резултат ние имаме страхотно разширение на географията си. Например за първи път имаме мандат във Враца, само че той е реален, зад този мандат стоят близо 9000 гласа, това наистина е реално разширение на партията. Но ще ви изненадам ако ви кажа, че имаме мандат и във Видин. Само че зад този мандат стоят 474 гласа. Да ви попитам ние пробихме ли бастиона на червените във Видин?


Водещ: Формално погледнато, да.


Л. Местан: Ако това е вярно... и те са пробили бастиона на ДПС в Кърджали. Освен това зад трите ни мандата в София стоят общо 5000 - 6000 гласа. По 1250 в двата и близо 3000 в София област. Така че трябва да бъдем малко по-предпазливи в оценките си, кой къде какво е пробил. Аз вече бях заявил в това студио, че една от целите на партията ни е да разшири географията на парламентарното си представителство като част от завършването на процеса на изграждането ни... ние сме изградени като национална партия, но възприемането ни като нормална национална либерално-демократична партия. Това на тези избори се случи, но сме склонни да правим разлика за начина, по който реализирахме мандата във Враца, и начина по който беше реализиран мандатът например във Видин. Във Видин мандатът е въпрос на случайно стечение на обстоятелства, така както по случайно стечение на обстоятелствата в резултат на новата методика ДПС има 3 от 5 мандата в Кърджали. Но аз няма да се сърдя нито на вас нито на другите ваши братя журналисти и на нашите политически опоненти да... как да кажа, да обслужват все още остатъчните си антидепесе страсти и с доволство да говорят за това, че е пробит Местан в Кърджали... Някак нормално е.


Водещ:
Добре. Сама аз никога не съм имал антидепесе страсти нали с това да се уточним. Последен въпрос. Моля ви за съвсем кратък и лаконичен отговор. Преди още да започне работа този парламент, в този момент какво ви се струва по-вероятно - скорошни предсрочни избори много спешни или ново правителство?


Л. Местан: Аз бих искал да кажа какво трябва да се случи. Бързо съставяне на отговорно правителство, защото най-лошият сценарий за България е да се върви към още едни избори. Това е най-лошия сценарий и струва ми се, че колкото и трудна да изглежда задачата за съставяне на стабилно правителство, ние ще се справим с тази задача. Длъжни сме.

Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ясни сте от 8 години вече... От една хранилка ядете, заедно крадете...

 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Боце, Боце, а ти да държиш 1млрд лева 4 години в техната банка? Извъртяха ли те, или ти самия искаше да ги върнеш на власт?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 636 Весело

  От това уверено говорене долавям желание за поне 3 министерства

  EU now have 1 GB empty space
 4. 4 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Аз не ви искам вас бе!

  Любов и светлина!
 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3057 Весело

  Единственото хубаво на ситуацията ,че единствените пари които останаха за крадене в момента са от еврофондовета !
  Следователно "загробеният от ГРОБ" малък и среден обрязан до червено бизнес поставен 4 години на диета и невъзможност за крадене е озверял за евробанкнотите на чичко Брюксел !!!

  Да ама не , ако няма прозрачни търгове ще има пляс през крадливите ръчички и тогава на неграмотния им коалиционен електорат ще му остане да яде единствено положения от Борисов асфалт !!!

 6. 6 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 684 Весело

  др.павел,може би под *интелект* разбираш *гьопферен*?Че той си върти задника както му е изгодно!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1264 Любопитно

  Все пак един финансист е за предпочитае ,пред един пожарникар

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 9. 9 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 890 Неутрално

  А ако зависеше изцяло от мен - избирам но не и теб

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 10. 10 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Любопитно

  като му знам студентите на Орешарски от НБУ, знам и той какво представлява като преподавател, като икономист и като знания. Гола вода.

  И ДПС не се включват в това само заради краденето, те просто искат да павят сечено на цялата държава. Сигурно им е кеф да ни заливат с глупостите си и да ни карат да тънеме в мизерия

 11. 11 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Любопитно

  не знам за БАН дали правят наука, но това със сигурност не е икономика, и не е политика

 12. 12 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#8] от "sto67nes":

  Да по-добре е да е финансист, пожарникарят като краде, можеш да го засечеш до 4 години, а финансистът краде и разбираш след 15

 13. 13 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Да не говорим за израждането на еднопартийния модел на властта в своеобразен авторитарен модел. Така или иначе обаче този вот през 2009 година беше искрен. Сега структурата на тези около един милион гласа за ГЕРБ е много интересна. Аз съм сигурен, че немалка част от тази подкрепа вече се дължи на властовите зависимости, защото ГЕРБ са първата партия след 1997 година, която реализира тотална чистка на всички кадри, назначени от предишни управляващи мнозинства. Забележете, че става въпрос за високообразовани кадри, които бяха заменени, включително и в бордовете на държавните дружества с принципал държавата или в които държавата има дялово участие, с едни силоваци, с наименования на едни или други животни или с калинки. Ще рече, лица с фалшиви дипломи. И естествено така не се управлява...
  Точна диагноза ... рентгенова снимка...моделът на управление на ПП ГЕРБ трябва да бъде отречен веднъж и завинаги. Престъпниците трябва да бъдат наказани най-сурово. Народът иска те да бъдат сурово наказани.

 14. 14 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#10] от "bette":
  Разделяй и владей, тресат Държавата правят я нестабилна, а турското малцинство, бавно, но сигурно ни завладява... И докато комунисти, герберисти,псевдо-патриоти и разни други бизнесмени се боричкат за властта, ДПС си вършат съвестно задачите поставени от турското правителство и бавно подриват доверието във всички държавни институции ...

 15. 15 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 633 Весело

  До коментар [#10] от "bette":Само интелигентен човек като Орешарски може да организира кражбата на 8млрд"излишъци" и 9 млрд от заменки.Супер талант!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 16. 16 Профил на Бай Стоен
  Бай Стоен
  Рейтинг: 479 Гневно

  едно правителство ще съставят, че ум ще ни зайде. Но в края на краищата политиката е мръсна игра, така че не е изненадващо.

  st-impex.com
 17. 17 Профил на kay_atan
  kay_atan
  Рейтинг: 217 Разстроено

  Честито на печелившите

 18. 18 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#3] от "DATAS":

  Ми, да! И аре на бас ,че едното ще е това на земеделието. Ти къде си виждал по големи земеделци от дпс-то. Животновъдите само това чакат за да започнат стачки. Да не ти говоря пък за зърнопроизводителите. Щото така или иначе Брюксел ще затвори "кранчето" при една такава ,позната ,крадлива политическа конфигурация от недалечното гоцево-станишевско-доганско минало.

 19. 19 Профил на Бай Стоен
  Бай Стоен
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Напълно съгласен съм с s1lv3r

  st-impex.com
 20. 20 Профил на Здравко Здравков
  Здравко Здравков
  Рейтинг: 632 Неутрално

  БСП-то да бяха избрали Първанов щяха да имат повече симпатии.

 21. 21 Профил на Бай Стоен
  Бай Стоен
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Да бе, Първанов е политически презерватив.

  st-impex.com
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Е, тъй, но колко му струва интелектът на Орешарски, ако е в служба на сто-и-кусур-годишната Мадам и посткомунистическите й партийни издънки?...
  [quote#0:"въшката на челото"]най-лошият сценарий за България е да се върви към още едни избори[/quote]
  Най-лошото за кръвосмучещите паразити е гостоприемникът да се чеше по-начестичко, естествено...

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Аре стига бе натегач.Почвайте да работите в ползу народу/а не само роду/. Дреме ми кой харесваш.

 28. 28 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#13] от "latcho59":

  Ако, мнение и личен опит различен от Вашия имат значение: Аз съм един от тези, които нито съм зависим, нито мога да завися от администрирането на държавата. Не съм бил и гласоподавател на ГЕРБ досега. Гласувал съм през всички 23 години за СДС и след това за ДСБ... до тази година. Няма да се впускам в подробности за своя избор, но според мен докато избирателите, които са против Белене, отмяна на плоския данък, фискална стабилност и ограничаване на харчовете, с две думи десните избиратели и техните лидери, не разберат, че глупостите от рода на "мутрата", "пожарникаря" и други заклинания, поразително приличащи на позитански не спрат и не се замислят защо 1 милион души гласуваха за ГЕРБ а не за Костов, до тогава Кремълската партия и етническата и патерица ще ни управляват. Не може вечно да се казва, хората са прости затова не гласуват за нас.

 29. 29 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#15] от "Аксел":

  предполагам, че се радваш по същия начин като те претърашат джепчийки на улицата

 30. 30 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 740 Неутрално
 31. 31 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Орешарски, всъщност, е добър професионалист. Не го казвам като симпатизант на БСП или ДПС.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#31] от "Nikolay UK":
  В сравнение с Бойко, всеки
  [quote#31:"Nikolay UK"] е добър професионалист.[/quote]

 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#10] от "bette":

  Всъщност, той е финансист, та не знам за кои точно негови знания говориш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Само да кажа,че не ми се коментира - повръща ми се.

 36. 36 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Тук обаче, колкото и да е неприятно на аудиторията, трябва да споделя, че Местан е наистина много ерудиран и интелигентен и може да гледа в краткото бъдеще. Съжалявам, но е факт. Аз не си заравям главата в пясъка, когато истината не ми харесва.

 37. 37 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Никой не се е и съмнявам, че БСП и ДПС ще си лижат з**** взаимно.

 38. 38 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Всъщност аз не мога да разбера ,защо се заяждаме с Местан ! Сравнение с него имаме толкова много наши ,,боси,,политици....хайде да не посочвам имена ! Имали значение от каква етнос е , бил агент на ДС ...яли ...крали....! Има ли някой чист ...за когото да не са писали нещо вярно или невярно ! Политик ,,девица'' не можем да намерим, дори да ги търсим под дърво и камък ! Важното е да намерят общ език със ,,знаещи и можещи,, за да търсят изход от създалата се ситуация...!!!

 39. 39 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#3:"DATAS"]От това уверено говорене долавям желание за поне 3 министерства [/quote]
  ...............
  Първото от които задължително е земеделското

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 40. 40 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#36:"izbiram"]Тук обаче, колкото и да е неприятно на аудиторията, трябва да споделя, че Местан е наистина много ерудиран и интелигентен[/quote]
  ................
  Напълно съм съгласен. Другият като него е (беше) Костов. Лошото е, че на Местан партията е много крадлива, а Костов взе, че се оттегли. Останаха за избиране само циркаджиите (с)...

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 41. 41 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#33:"latcho59"]В сравнение с Бойко, всеки

  е добър професионалист.[/quote]
  ...............
  Сигурен съм, че Не си виждал Боко как навива пожарникарски маркуч за норматив ... така, че не му подценявай професионализма

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 42. 42 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 972 Неутрално

  От поведението на Местан и приказките му кадрите от мутромилиционерската партия може само да се учат. Ама то не може да си полупримат с ВИФ или Симеоново и да не говориш глупости.

  Колкото и да са ми неприятни Орешарски и Местан се кат титани на мисълта в сравнение с цялата мутромиционерска сган.

  Крадлива са това е безспорно, но поне ще го поравят по перфидно,а не по мутренски с бухалката.

 43. 43 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Избираш да делнете кльопачката с комунягите!

 44. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#42] от "olimpipanov":

  Аз не мога да се начудя, как така Герб не си направиха поне един извод от предишните управления!?

 45. 45 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1221 Любопитно

  До коментар [#4] от "petranica":
  Аз не ви искам вас бе! "

  -Повече от всичко не искам ГЕРБ и Атака.
  Не искам и ДПС и БСП,но все пак са по-малкото зло.

 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  [quote#28:"trafopost"] поразително приличащи на позитански[/quote]

  А ти да се замисляш, че политиката на Герб за отказ от реформи поразително приличаше на позитанско-царистката?! И че тая политика беше златна за монополите+олигархията....

 47. 47 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1264 Любопитно

  [quote#3:"DATAS"]От това уверено говорене долавям желание за поне 3 министерства [/quote]
  Земеделието и храните (бащинията им), + околната среда и водите. Кое е третото? Реаставрираното министерство за бедствените случаи? Или направо Енергетиката, като подобаващо на критичен (без който не може) партнер?

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 48. 48 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  [quote#24:"neo"]правителство на БСП и ДПС[/quote]

  Видели сме ги вече заедно в правителството на Беров и в тройната коалиция - безвремие, държавата върви на самотек...

 49. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  [quote#13:"latcho59"]ГЕРБ са първата партия след 1997 година, която реализира тотална чистка на всички кадри[/quote]

  Не знам по какво съдиш за това?! .......В Добрич Герб управляват с кадрите на Бкп/Бсп на всички нива - от кмет, зам.кметове, та до селски директори на училища....

 50. 50 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Гледайки безпристрастно интервюто не мога да си изкривя душата. Местан говори много добре и казва много верни неща. Както винаги съм казвал, Орешарски е смекчаващо вината обстоятелство за БСП, така че и моят избор за премиер в тази ситуация би бил той. Никаква база за сравнение с ББ!
  Това е, ако говорим за личности. Иначе негативните наслоявания за БСП и ДПС са много големи...

  Who Is John Galt?
 51. 51 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#49] от "dobrich":
  Това за чистката е вярно. На всички нива! Имам преки наблюдения.

  Who Is John Galt?
 52. 52 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Гневно

  [quote#51:"heavymetal"]Това за чистката е вярно[/quote]

  Какво е верно?! Боко допусна същата грешка, като Костов, когато беше премиер! Мислеше си, че комунягите ще му служат предано!? И ги остави по места....В министерствата ври от техни кадри, които нищо ново не могат да измислят! На всичкото отгоре, ги остават сега да работят до умирачка, тези "незаменими специалисти"....

 53. 53 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#28] от "trafopost":

  +++++++++++++++

  Birds of a feather flock together.
 54. 54 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 322 Неутрално

  За Доган се говореха същите неща, колко опитен политик, как всяка негова дума тежи и т.н. врели некипели винетки обграждащи отвратителния образ на безогледен крадец. За тези хора държавата е ООД а те са винаги в борда на директорите. Престанете да казвате, че БСПИДПС (това е новата партия) са по-малкото зло. Те са ГОЛЯМОТО ЗЛО. Разбирам да сте кацнали току що в БГ, все едно не сме им сърбали попарата. Повръща ми се от тази сган и невинните им лица.

 55. 55 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2152 Разстроено

  [quote#24:"neo"]БСП и ДПС са по-компетентни от ГЕРБ.[/quote]

  Това не е никакво постижение.
  Нямам никакви илюзии по отношение на парламент, в който най-либерална е ДПС.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 56. 56 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  "евентуален министър-председател, който ще се казва Пламен Орешарски"...всъщност той е ваш проект(на ДПС),нали

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3667 Неутрално

  Абе избираш господарите си от ДС!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Това хубаво ага, ама си направете коалиция, а не ни баламосвайте че ще подкрепяте като индивидуални депутати това правителство. Такъв филм няма! А и да има мен ме притеснява как едно правителство ще бъде направлявано от кафенето на парламента. Тия хитринки за бягане на отговорност както от избирателите така и от собствените ви членове ги продавайте в Кърджали, а не на нас!

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 59. 59 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Избираш партията която ви отне имената. Нищо чудно за агент "Павел" на ДС. Не са виновни такива, виновни са турците че са стадо.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 60. 60 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 627 Весело

  Единственият стабилен кабинет е ГЕРБ/ДПС.
  Математика, майката на науките

 61. 61 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#60:"Big_Villager"]Единствният стабилен кабинет е ГЕРБ/ДПС.
  Математика, майката на науките [/quote]
  Благодаря, кабинет с хора които винаги могат да ти забият ножа в гърба никога.

  Мая Манолова току що каза по бТВ - "Избори след година но с наше правителство" /съкратено е но смисълът същият/. Това е обяснение защо според тях изборите опорочени но като опарени бягат от касиране. Свършиха компроматите и подготвените "спящи клетки".

  Тогава с тяхното правителство ще видите кои ще са печатниците и всичко останало. И дали ще посмее МВР да разбива вериги за купуване на гласове за ДПС като във Варна или дали Цацаров ще си мръдне пръста.

  Ясно ли ви е сега защо реват че изборите са опорочени но не искат касиране? Искат тяхно правителство да си ги нагласи.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 62. 62 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 950 Разстроено

  Мама му стара, яд ме е че турците от ДПС успяват да излъчат политик, който е над средното ниво на политиците, излъчени от българските партии. Не ми е ясно как става това. Честно. Електоратът им да не би да е по-интелигентен? Ами не е! Защо тогава? Защото гледаме с подозрение на всеки "твърде умен" българин ли?

 63. 63 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Почнаха турските врътки-нямало да е баш коалиция,ами подкрепа на експерти,идеи,ала-бала..

  И тоя Местан кого хвали толкова-касиерът на мафията Орешарски?!

  Айде ,холан,не сме забравили!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 64. 64 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#49:"dobrich"]ГЕРБ са първата партия след 1997 година, която реализира тотална чистка на всички кадри- цитат на коментар #13 от “latcho59”

  Не знам по какво съдиш за това?! .......В Добрич Герб управляват с кадрите на Бкп/Бсп на всички нива - от кмет, зам.кметове, та до селски директори на училища....[/quote]
  Това им беше грешката на ГЕРБ, че не го направиха. Сега за благодарност ги заливат отвсякъде с компромати и кал.

  Сега БСП ще настани навсякъде своите хора. Затова е този неистов стремеж за правителство въпреки че ще е нестабилно и с кратък живот - да завземе всички стратегически места. След това ще има голям рев за демокрацията и как им гонели кадрите. "Скромно" забравяйки каква чистка са направили преди това.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 65. 65 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  До коментар [#61] от "Fred":

  [quote#61:"Fred"]Мая Манолова току що каза по бТВ - "Избори след година но с наше правителство" [/quote]

  Ако така е казала това още един път потвърждава че има мозък колкото зелена еуглена. Ако след 1 година има предсрочни избори правителството пак ще е на Плевнелиев.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 66. 66 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  .........Избирам интелекта на Орешарски.......

  Въобще не си в позицията да избираш ДС боклук.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#62:"zg"]политик, който е над средното ниво на политиците, излъчени от българските партии. [/quote]
  ДПС имат много силна кадрова политика и това се дължи на Доган. Младежката им организация е много силна. Четох навремето един репортаж в Капитал за подготовката на млади кадри с европейски средства и експерти, ДПС единствена беше на ниво. СДС май че дори не бяха пратили хора което много ме ядоса.

  Както виждаш съм обективен. Въпреки че мразя Доган винаги ще кажа истината ако има нещо добро.

  Докато не съм забравил, не подценявайте турците /вече говоря за Турция/. Те имат много силен елит и много правилна политика за разлика от нас. При тях обикновеният народ е по-слабо образован в сравнение с нас а и религията ги дърпа назад. Но като елит турците са много над нашите, то нашите и елит не може да ги наречеш такова блато е там.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#65:"emil"]Ако след 1 година има предсрочни избори правителството пак ще е на Плевнелиев.[/quote]
  Това не бях се сетил. Действително при предсрочни избори се назначава служебно правителство от президента.

  Аз естествено предадох смисъла не точните думи защото е дълго. Когато я попитаха защо твърдят за големи нарушения но не искат касиране отговори, че това служебно правителство не можело да ги организира добре. Трябвало да дойдат други хора в контекста тяхно правителство. По нататък се говореше за стабилността на правителството и не изрази увереност че то ще изкара 4 години. Т.е. отново опираме до служебно правителство на Плевнелиев но никой не се сети да я попита за това.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#42:"olimpipanov"]Крадлива са това е безспорно, но поне ще го поравят по перфидно[/quote]
  Искаш да кажеш че ще крадат повече? Като за начало Белене за 40 милиарда.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#50:"heavymetal"]Орешарск е смекчаващо вината обстоятелство[/quote]
  Помня, че когато беше Орешарски цяла година ни недоплащаха 10% от заплатите и чак в краят на годината ги даваха. Май че имаше и някаква скромна коледна премия но не съм сигурен. В бюджета имаше около 3 милиарда излишък, 1 милиард даваха за тези "добавки" 2 милиарда изчезваха нанякъде. Май че 1 милиард за резерва и 1 милиард за някакви поръчки явно за "правилните" хора.

  Всичко това в условията на добра международна обстановка и имотен балон. Но сега обстановката съвсем не е такава. Според мен Орешарски ще го "изгорят" за около 1 година зависи и от търпението на хората. Няма начин в сегашните условия да се подобри съществено.

  PS Сега чух как Плевнелиев казва, че в петък вечер Цацаров му е докладвал и той му е дал препоръка да действа! Боклук смачкан, а после лицемерно се възмущава какво било ставало!

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  [quote#5:"SS"]Единственото хубаво на ситуацията ,че единствените пари които останаха за крадене в момента са от еврофондовета ![/quote]
  Те ще са първите които ще ги спрат. При СтаниШеф веднъж вече го направиха.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 897 Разстроено

  Кофти, жалка комбинация - ерудиран и агент Павел ! И турците, като българите ги тресе Стокхолмски синдром - от един дол дренки в случая. Що да им съчувствам ?! Аз на късопаметни не съчувствам - да си теглят теглото, като им е по-трудно да мислят..Освен всичко това, ДПС е противоконституционен картел на "свои" - ВЪЗГЕЧ !!!

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 73. 73 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1316 Весело

  Предимно твои хора са спипани и осъдени за купуване на гласове, любезни.

  Свобода за Надежда Савченко!
 74. 74 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 583 Неутрално

  добре казано!

  plamenhristov5
 75. 75 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  "Аз съм сигурен, че немалка част от тази подкрепа вече се дължи на властовите зависимости, защото ГЕРБ са първата партия след 1997 година, която реализира тотална чистка на всички кадри, назначени от предишни управляващи мнозинства. Забележете, че става въпрос за високообразовани кадри,"
  .........................................................................................
  Местан го стяга чепика за 6000 полуграмотни депесарски активисти които дори и български не знаят като хората но бяха инсталирани по всички нива на държавната администрация. Сега разбира се ако ДПС се докопа до властта първата му работа ще бъде да ги върне обратно.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 76. 76 Профил на Николай С
  Николай С
  Рейтинг: 306 Неутрално

  За доброто на страната, дано горното не са само приказки, а и дела. Успех на новото правителство на г-н Орешарски.
  Всеки има право на нов шанс и кредит на доверие.

 77. 77 Профил на flagellumdei
  flagellumdei
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Искам първо да благодаря на модераторите за едномесечния бан. Спестихте ми толкова много нерви, просто не знам как да ви благодаря. Искам да благодаря и на българския народ за проявената мъдрост. Така всякакви неясности и неточности просто изчезват.
  Да живее БКП, другари!

  България е древна и заслужава много повече!
 78. 78 Профил на std
  std
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#3] от "DATAS":

  Малкоса.....

 79. 79 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Само че изобщо не е важно какво избира Местан , а какво ще реши Борисов до понеделник !
  И ако Герб реши да касира изборите или ако бойкотира структурирането на нов парламент , за което има основание, то при повторния вот след 2 месеца е много вероятно ДПС да олекне с 5-6 мандата за сметка на накоя преструктурирана партийка , актуализация на листите в Герб и мобилизация на българите.

 80. 80 Профил на std
  std
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#66] от "Росен (загубихме...... всички)":

  Малко срам нее излишна .

 81. 81 Профил на std
  std
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#63] от "mr.wonderworld":

  Прост народ слаба държава. Завист ...завист. Беднотия и сиромащия.

 82. 82 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Абе, доносник долен!
  Няма ли някой от вас да се изпусне да каже аджеба с какво сте ги стиснали тия хорица за гушите та са като верни кучета на господарите си!
  Уникум!
  И предателите, и предаваните мълчат!
  Първите си пълнят гушите, а вторите едвам вързват двата края!

  Да е само от шубе?
  Като нищо, тия изроди не се шегуват!

 83. 83 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#28] от "trafopost":

  +++++++++++++

  Машини прости, народ неук.
 84. 84 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Местан е обикновен доносник на бившата Държавна сигурност!
  Боклук, топил колегите и съседите си в Народната милиция!
  И тоя боклук ще управлява България!
  Българският народ е паднал много ниско ,щом позволява такива неща въобще да се случват!
  Безработен комунист и агент на ДС начело на държавата!
  Жалка долна картинка!

  Машини прости, народ неук.
 85. 85 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  "Избирам интелекта на Орешарски..."

  Интелектът на Орешарски се простира от "Да закрием седянката" до "Да закрием държавата". Не е чудно, че Местан го предпочита.

 86. 86 Профил на gerotheone
  gerotheone
  Рейтинг: 552 Неутрално

  "имаме мандат във Враца" - е , как няма да имат мандат - нали там беше един от случаите, които прокуратурата покри за купуване на гласове. И точно с човек на ДПС.
  Да не говорим за случая във Варна - там беше ачик-ачик , но отново се потулиха нещата.
  Ясно е че на тези избори, Бойко игра не срещу партии, а срещу прокуратура и "дебели" медии.
  Интересно е как Местан избира "интелекта на Орешарски", като програмите на ГЕРБ и ДПС са доста по-сходни, отколкото тези на ДПС и БСП? И двете партии са против Белене и двете партии са за запазване на плоският данък и т.н. Ама и аз какво гледам програми - те са за изборите, след това е важно как да се намърдаш по-близо на софрата.

 87. 87 Профил на rumenvl
  rumenvl
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Явно Орешарки ще играе куклана конци.
  В ролята на кукловода, Ахмет Доган.

  Или както би казал Жорж, Е браво Българино! Заслужи си го!

 88. 88 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#87:"rumenvl"]Явно Орешарски ще играе куклана конци.
  В ролята на кукловода, Ахмет Доган.
  [/quote]
  ============
  ...ся като му направят на оня мангал новото барбекю, там ще са инструкциите и серГей ще стиска палци изпотен в очакване...

 89. 89 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Любопитно

  [quote#49:"dobrich"]Не знам по какво съдиш за това?! .......В Добрич Герб управляват с кадрите на Бкп/Бсп на всички нива - от кмет, зам.кметове, та до селски директори на училища....[/quote]
  Ти до кой клас изкрета?!

 90. 90 Профил на k
  k
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#28] от "trafopost":

  Поздравления за коментара!

  Подписвам се под това което сте написали!

 91. 91 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Ъ-ъъъ, Местан е прекалено дипломатичен. Ако не беше толкова дипломатичен, щеше да прати много поздрави на Ердоган, Боко, Касим Дал и по веригата до дребни родоотстъпници като Октайчето.

 92. 92 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#13] от "latcho59":
  Макар и интуитивно, описваш истинските мотиви на политическият Преврат, който тече в страната.
  Обвинението на амбасадата срещу ГЕРБ е, че стига до опасни за Системата като цяло, тенденции към Реставрация в нейната Политическа ниша...

 93. 93 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Доста по-интересен е начинът на осъществяване на този Преврат.
  Векторите в него произтичат от БСП, докато "десните" зачатъци на различната политическа самостойност се "самоотстраняват".
  Получава се "естествено" по своя характер Преструктуриране в системата на собствено политиката, но върху платформата на още несключен Обществен договор.
  Не подготвим ли своевременно такъв, ставаме неспасяеми !!!...

 94. 94 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Защото, "самоубиването" на БСП и ГЕРБ-векторите автоматно разголва общият ни живот на турски "анклав" в границите на ЕС.
  Накратко:
  Модерната Ревизия на акта на Съединението на България, която тече в годините на т.н. "преход" към демокрация у нас, е на път да приключи, с всички привидности на наше "общо" усилие да поддържаме държавен суверенитет...

 95. 95 Профил на Шефа
  Шефа
  Рейтинг: 227 Любопитно

  "Интуитивният ум е велик дар, а рационалният ум е верен слуга. Ние създадохме общество, което почита слугата, а забравя за свещения дар! " Алберт Айнщайн
  Какво повече може да се каже ....

 96. 96 Профил на newstream
  newstream
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Лютви, аз избирам да се изходя на тъпата ти, крива картуна!

 97. 97 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Абе Местан Ага, "Ако изборите са проведени нормално, честно, осигурена е среда за изява на свободната воля на българските граждани" - говорейки за нормално и честно - ДПС е етническа партия защото огромното мнозинство на членовете и са етнически Турци. Според Българската Конституция такава партия не бива да съществува. Гръбнака на ДПС са изселниците етнически Турци които са БЪлгарски граждани живеещи постоянно в Турция. Без тях ДПС не може да съществува. Това са хора които не живеят в България и не се интересуват от съдбата на България. Аз разбирам разочарованието им от България и желанието им да подкрепят това което те си мислят че са хора които представят интересите им. Но не мога да разбера защо толерират непрекъснатото флиртуване с БСП - комунистите кото точно ги изгониха от България. Това не е достойно за уважение и не служи на БЪлгария. Ако тази група от хора се извади от изборите ДПС ще падне около 4%. Тогава етническите Турци които живеят в България най-после ще се отърсят от "задължителното" гласуване за ДПС и ще започнат да гласуват за представители които може и по-добре да им служат. И тогава този посерко Лютвито ще има да мрънка по пазарите и да разправя на дядовците как би било - "Ако изборите са проведени нормално, честно, осигурена е среда за изява на свободната воля на българските граждани ... в Турция".

  California Über Alles
 98. 98 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  До коментар [#28] от "trafopost":

  "Не може вечно да се казва, хората са прости затова не гласуват за нас."

  В деня преди изборите едно момче изрично написа, че се отказва да гласува за ДСБ персонално заради Костов и понеже НЕ харесва ГЕРБ, ще гласува за "Зелените". Първият отговор на костоварите към него започваше с... "ти не за пръв път проявяваш симпатии към ГЕРБ" ?!?!
  Просто не зная, какво им е насипано в главите на въпросните другари, но каквото и да е, дано го избият по-бързо оттам. Не е приятно чувството, когато човек признае пред себе си, че дълго се е самозалъгвал, но пък не е и толкова страшно да кажеш "баста", след като си го разбрал. Изпитал съм го върху себе си, е...още съм жив, а сега дори в известна степен и щастлив.

 99. 99 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално


  Щом и тоя шопарт взе да ми говори за интелект окончателно се убедих, че бъдещето на света е в интуицията! Видя се "интелектът" до какво води.

 100. 100 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#62:"zg"]Не ми е ясно как става това. Честно. Електоратът им да не би да е по-интелигентен? Ами не е! Защо тогава? [/quote]
  ЗАЩОТО ЗАЛАГА НА ИНТУИЦИЯТА СИ И ХИЧ НЕ ВЯРВА НА НИКАКЪВ ИНТЕЛЕКТ!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK