Радан Кънев, ДСБ: Ще трябва да обединяваме десни избиратели, а не лидери

Радан Кънев

© Красимир Юскеселиев

Радан КъневСлед като ДСБ не успя да влезе в 42-ото Народно събрание, цялото ръководство начело с лидера на партията Иван Костов подаде оставка на 13 май. Насрочено беше национално събрание на 23 юни, на което да бъде избран нов председател. Досегашният зам.-председател на ДСБ Радан Кънев, който по професия е адвокат, беше първият предложен. Кандидатурата му беше издигната от ръководството в оставка и от водачите на депутатски листи. "Дневник" разговаря с него за бъдещето на десницата, новия парламент и предстоящото управление на страната.


Накъде трябва да поеме десницата, след като за пръв път от промените тя няма представителство в Народното събрание?
- Първо трябва да си отговорим на въпроса кой е десницата. Това са живи хора. Едните са категорични антикомунисти от поколения. Те винаги са се определяли като десни. Освен това очевидна десница са всички хора, които вярват, че със собствени усилия отговарят за живота си, за работата си, които полагат усилия да създават работни места първо за себе си, за семействата си, а после и за други хора. Винаги съм определял като десница и хората, които смятат, че тяхното образование и на децата им е това, което създава шансове в перспектива.


Действително десницата, погледната не просто като отделни политици, а тази в обществото като цяло, е непредставена в парламента, което е много тревожно. Това, че хора с опит и компетентност, каквито например винаги са били депутатите от ДСБ, не са в парламента, само по себе си е достатъчно неприятно и създава проблеми пред управлението на страната.
Ние знаем какъв е бил техният принос дори и в опозиция. Но това, че хората, които реално създават продукта, създават работните места и са двигател на образованието на страната, като граждани са непредставени, това вече е голямата тревога. Това поставя България пред много лоши перспективи.


Как оценявате отдръпването на Иван Костов от лидерския пост в ДСБ и като цяло от политиката?
- Оставка подаде цялото ръководство на ДСБ начело с лидера. Просто той направи заявка, че няма да се кандидатира отново, което беше очаквано. Ние не можем да си представим Иван Костов като лидер на извънпарламентарна формация. Просто не е това нивото, но той не излиза от българската политика. Имаме неговия ангажимент към партията, имам и неговия личен ангажимент, че той остава. Рано е да си представим българската политика без Иван Костов. Да се надяваме, че това няма да стане скоро.


Ако имаше промяна в ДСБ преди изборите - обновяване, дали това нямаше да помогне да бъде премината 4-процентната бариера и въобще да има възраждане на дясното?
- Разбирам въпроса и съм чувал това мнение многократно, но категорично не го споделям. Не смятам, че с един силен лидер по-малко си по-силен. Това е само по себе си несериозно. Не вярвам в образа на Иван Костов като воденичен камък, иначе не бих работил през целия си политически живот в ДСБ. Част съм от партията на Костов, правил съм политика там и всичко, което съм научил през годините, е именно от работата с него.


Това ме е убедило, че в никакъв случай не е воденичен камък. Той беше локомотив на българската политика като лидер на ДСБ. Твърде често откъснат от вагоните, защото страшно много позиции - и негови лични, и партийни, които сме заемали през 2009, 2010 г., станаха обект на консенсус в предизборната кампания през 2013 г. Бяха нужни четири години, за да бъдат приети от всички, и то почти дословно преписани и приети.


За нас оставката на Костов е загуба. Ние няма да бъдeм по-силни без него. Ние ще бъдем по-слаби. Това е голямото предизвикателство оттук нататък.


На какво се дължи фактът, че не успяхте да влезете в Народното събрание? Ако имаме предвид, че Иван Костов е личност, която много силно поляризира емоции, една по-ранна смяна би могла да доведе до друг резултат.
- След изборите вече можем да си дадем сметка и да говорим по-открито за неща, които не се казват в предизборна кампания. Истината е, че резултатът, който постигнахме, означава значителен ръст спрямо това, което имахме като социологически данни преди кампанията. Особено в хипотезата на раздяла с формацията "Синьо единство". Нашите данни показваха по-ниски резултати заедно с тях спрямо това, което постигнахме на финала.


Моята лична оценка, която се споделя от щаба, е, че 20 - 25 хил. гласа бяха привлечени през кампанията, което е много добро постижение. Въпросът е, че в този си вид ние нямаме достатъчно доверие и си даваме сметка за това.


При откриването на кампанията във Варна казах, че ние сме сами на дясната писта и се надбягваме само със себе си. Има хора, които или ще гласуват за ДСБ - БДФ, или ще останат вкъщи. Много от тях останаха у дома, т.е. не спечелихме дори състезанието със себе. Оттук нататък следват анализът и решенията по какъв начин продължаваме състезанието.


Кандидатурата ви беше издигната от ръководството в оставка на ДСБ. Това означава ли, че ще сте фаворитът за нов лидер на партията или възможността за други кандидатури остава валидна?
- Други кандидати ще могат да бъдат номинирани, ще могат да участват. Ние имаме устав, който ще бъде спазен, а той допуска дори на самото събрание да се издигат нови кандидати. Така че кой ще бъде председател, ще кажем следобед на 23 юни.


Чувствам се като човек, който е получил доверие на един доста широк и авторитетен кръг лидери на партията, защото това не беше само ръководството, но и всички водачи на листи. Предполагам, че тези хора дойдоха в София след консултация със своите щабове, със своите ръководства.


Ще бъдете ли новото лице на ДСБ? Говорите с уважение за Иван Костов, но все пак всеки има свой почерк?
- Лидерството занапред ще бъде възложено на много сериозен екип. Индивидуалното лидерство не е в никакъв случай по моите сили или на когото и да било другиго. Разчитам, че много скоро ще видите като наблюдатели и ще оцените един силен екип.


Тоест след ерата на Костов няколко души ще движат партията?
- Задачите, които си поставяме - нова организационна политика, еволюция на посланията, работа за обединение на десните като избиратели като общност, не са по силите на един човек.


Но един човек трябва да носи отговорността...
- Това е и смисълът на демократичния процес. Правата и функциите ще бъдат в ръцете на силен екип, но отговорността ще бъде в този, който ще бъде избран за председател.


Набелязали ли сте вече хора за този екип?
- Да. В голяма степен. На събранието на 23 юни ще се боря за доверието на хората и предполагам, че ще бъда питан предварително. Костов имаше достатъчен авторитет, за да не го питаме предварително кого е номинирал, но очаквам аз да бъда питан и ще посоча екип.


Ако бъдете избран за председател на ДСБ на 23 юни, кои са първите стъпки, които ще направите за възраждане на дясното? Ще търсите ли обединение?
- Първите стъпки няма да бъдат за обединение. Това е съществено. Представил съм възгледите си пред този кръг от хора, които ме номинираха. За мен първата стъпка ще бъде към организационно укрепване и организационна промяна, защото ние сме в ново състояние - без професионални политици, нямаме хора, които се издържат от политиката. Оттук нататък бихме използвали това нещо като предимство, освен като слабост, защото очевидно това е затруднение.


Всеки лидер на ДСБ оттук нататък, всеки човек, който ще търси доверието на десните хора, на тези всичките непредставени граждани, е всъщност човек като тях - кой като професионалист, кой като свободна професия, кой в малкия бизнес. Една част са като мен със свободни професии. Трябва да се възползваме от това, че ние говорим с хората, на които търсим доверието, на един и същи език.


Видях го в кампанията. Сигурен съм, че много повече хора ни чуха, отколкото гласуваха за нас. Така че възможността оттук нататък да печелим допълнително доверие е значителна.


Казахте, че първите стъпки няма да бъдат за обединение. Това означава ли, че няма да има разговори със СДС, "Синьо единство", може би с партията на Меглена Кунева?
- Втората стъпка ще бъде промяна на модела на публичното ни поведение. Не можем като извънпарламентарни партии, говоря и за другите, не можем да си позволил повече позицията на коментатори и анализатори на това, което се случва в Народното събрание. Трябва да имаме собствени идеи, които да налагаме в обществото, след като нямаме парламентарната трибуна. Това също трябва да използваме като предимство, защото тя дава един авторитет, но тя е чужда на хората.


Те гледат на всичко, което се казва от нея, с голямо отчуждение. Това в България за съжаление е факт. Трябва да намерим други трибуни, които са по-близки до тях. Трябва да намерим нов модел на общуване с медиите, въобще на популяризиране на посланията си, но трябва да задаваме дневния ред. Тези хора, които са в момента в парламента, в това съотношение, са напълно неспособни да задават дневен ред за промяна на обществото. Нито имат желание, нито имат капацитета, нито имат обществената подкрепа.


В тази плоскост ние ще си сътрудничим с всички хора, които са със сходни с нашите идеи, Дай боже, да не сме единствените с нови идеи. Ние ще сътрудничим с различни формации.


Третата стъпка е да обединяваме избиратели, а не лидери.


А къде ще се намира ДСБ. В центъра на тези консултации?
- Някак си тази представа, че можеш точно ти да си гравитационният център на десницата, е нанесла много големи поражения и най-вероятно е една от стратегическите причини тези 1 млн. избиратели на десницата да са непредставени. Разбирам, че това няма да се хареса на някои, но не вярвам, че можем да бъдем гравитационен център. Безспорно можем да бъдем и досега винаги сме били най-активни в новите политически идеи. Можем да бъдем изключително отворени за диалог. Можем да бъдем в основата на мрежа за общуване.


Целта на всичко това е да налага дневен ред за промяна, след като управляващите са неспособни, какъвто и да е кабинетът, излъчен от този парламент. Около тези идеи да се обединяват избирателите на дясното.


Неотдавна Петър Москов каза, че на българската десница й предстои да се бори за 51% и затова трябва да има организационно, комуникационно, персонално обновяване. Съгласен ли сте с това твърдение?
- Най-същественото, което трябва да се случи на десницата, е да формулира новите правила, около които да се обедини. И по този начин да мобилизира избирателите си за следващите избори. Не смятам, че на следващите избори той може да бъде 51%, но със сигурност може да бъде такъв, че да успее да ги наложи тези нови правила.


В крайна сметка около това се върти политиката. Кризата се дължи на лошите правила, с които се управлява държавата. В момента има най-малко две причини сегашният парламент да не произведе нови правила. Едната е, че очакваме правителство без парламентарно мнозинство. Втората - очакваме правителство, което няма намерения да променя правилата.


Как ще коментирате 42-то Народно събрание, в което нито една партия няма преимущество и дори коалициите изглеждат антагонизъм?
- Това, което виждаме в политиката, е една много жестока война. Надявахме се, че тя ще свърши с изборния ден, но се вижда вече, че ще продължи. Целият арсенал на такива войни е криминален дневен ред, процедурни хватки в парламента вместо идеологически сблъсъци, а залогът е кой да краде парите на данъкоплатците. Войната е затова.


Така че тя не може да създаде по-добри правила за управление на парите на данъкоплатците, няма това за цел. Когато залогът е да се откраднат едни пари, всичко е възможно. Всякакви съюзи са възможни.


Ще бъде ли стабилен кабинетът на Пламен Орешарски?
- Той може да бъде много стабилен като престой в сградата на Министерския съвет, но той ще бъде напълно неспособен да променя страната към по-добро. Подкрепящите го нямат мнозинство в парламента, но нямат и желание за промени.


Как оценявате плана с мерки на БСП, наречен "Орешарски"?
- Т. нар. план "Орешарски" не съществува. В неделя изтръгнах от г-н Антон Кутев от БСП при среща в една медия, че няма такъв документ. Това е добре звучащ рекламен слоган - нищо повече. Това, което ни се представя като някакви точки и проекти, звучи безобразно общо.


Запомних две неща - задвижване на бизнеса, каквото и да означава, а второто беше правилно разпределение. Много се тревожа, че двете значат едно и също - задвижване на свързания с мнозинството бизнес, което си представям как ще случи, за съжаление виждали сме много пъти. И правилното разпределение няма нужда да го коментираме. Дали е правилно или не зависи само от гледната точка на тези, които успяват да крадат, или от тези, които са отстранени от хранилката. Това е много тревожно за страната.


Няма решения по основните проблеми, които изкараха хората на улицата и свалиха предишната власт. Антимонополно законодателство няма, тук-там се прокрадва. Няма конкретен ангажимент за здравеопазването, в което едновременно изтичат много пари, а няма никакъв резултат. Реално го няма. Няма заявка за промяна в социалната политика. Най-важното - няма реална заявка за промяна на трудовото законодателство.


Пламен Орешарски по-скоро беше във вътрешен конфликт с БСП заради идеите, които левицата лансира, за да спечели гласове на изборите, а сега се отказва от тях. Проблемът е дали БСП и ДПС ще позволят на икономиста Орешарски да направи нещо различно от тяхното желание за разпределяне.
- Пламен Орешарски е инструмент на червените за обяснение на лъжата към избирателите. Те няма да направят нищо от това, с което спечелиха гласове, като ще използват личните възгледи на Орешарски. Хората обаче са гласували за БСП, а не за Орешарски. БСП ще използва и ДПС за мюре, за да блокират това, за което нямат пари - АЕЦ "Белене", и това, за което никога не са имали намерение - ревизия на плоския данък.


Никой не може да ме убеди, че за ДПС е много важно да остане плоският данък, защото техните избиратели са бедни, а няма да има необлагаем минимум. Това е очевидна глупост. Има една игра в защита на хората с високи доходи вътре в двете партии, защото в техните апарати са много заможни хора.


Това правителство заслужава ли обичайните 100 дни кредит на доверие?
- За мен това няма особено значение. Никой кабинет не е паднал в първите си 100 дни, дори да е бил атакуван. Нито е оцелял благодарение на комфорта, който му е бил предоставян. Ако питате за лично мнение - не. Коалиция между "Атака" и ДПС не заслужава нито един ден доверие.


Очаквате ли нови предсрочни избори и кога?
- Пак казвам - кабинетът може да бъде формално доста стабилен и затова не е работа да правя прогнози. Нашата работа е да даваме идеи.


Как оценявате реакциите на водачите на ГЕРБ след изборите?
- Нямам желание да коментирам това, което се случва. Твърде дълго време се занимавахме да коментираме ГЕРБ. Това е станало малко като национален спорт - упражняваме чувството си за хумор върху недостатъците на ГЕРБ, а това не създава доверие. Може да забавлява хората във "Фейсбук", но не е път към доверието.


А каква опозиция очаквате да са те?
- Очаквам много мръсна политическа война оттук нататък. Очаквам това, което вече виждам - самоцелни процедури, хватки от двете страни... Въобще нищо добро за политическата култура в България.

Коментари (292)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Ще му е много трудно на Радан с това наследство и с оглед на даденостите - http://kololoto.blogspot.com/2013/05/blog-post_27.html

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Ако г-н Петър Москов беше станал лидер на ДСБ, със сигурност щях да съм фен №1, ама за тоя не скачам....Слаб избор, много слаб....Никаква харизма...никакво излъчване....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  Фатално късно Радан Кънев осъзна контрапродуктивността на едно типично за редовия ДСБ-последовател поведение, в което и той сам участва:

  "Това е станало малко като национален спорт - упражняваме чувството си за хумор върху недостатъците на ГЕРБ, а това не създава доверие. Може да забавлява хората във "Фейсбук", но не е път към доверието."

  Тази критика обаче трябваше да се чуе преди една година, когато беше нужно изграждане на коалиция с ГЕРБ, прицелена в спирането на БСП и ДПС.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 4. 4 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "Разбирам въпроса и съм чувал това мнение многократно, но категорично не го споделям. Не смятам, че с един силен лидер по-малко си по-силен. Това е само по себе си несериозно."

  Е тогава обясни ни СЕРИОЗНО защо след изборите, които са оценката на избирателите си подадохте оставки и защо сменяте силния лидер?

  "Нямам желание да коментирам това, което се случва. Твърде дълго време се занимавахме да коментираме ГЕРБ. Това е станало малко като национален спорт - упражняваме чувството си за хумор върху недостатъците на ГЕРБ, а това не създава доверие. Може да забавлява хората във "Фейсбук", но не е път към доверието."

  Адмирирам, 80% от избирателите на Герб са бувши такива на СДС а и на ДСБ, с елитарните претенции и обвинения няма нищо да се промени. Оттеглянето на Костов , ако е факт а не само проформа дава нови възможности. От вас остава да ги приемете и използвате.

 5. 5 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  [quote#3:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]Това е станало малко като национален спорт - упражняваме чувството си за хумор върху недостатъците на ГЕРБ, а това не създава доверие.[/quote]

  Г-н Кънев, вярно е , ама доста късно!

  Но така искаше Костов, а той се оказа троянски кон на БСП, жалко!

  А дясно има в парламента, Радане!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 6. 6 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Тежък кръст ще носиш, приятелю.
  Успех от все сърце!!!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Радан е умен и интелигентен.Според мен ,ДСБ няма проблем с кадрите на високо ниво.Остава да им пожелаем успех и здрави нерви.Ние,техните привърженици ще им помагаме с каквото можем.

 8. 8 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Това, което костовистите отказват да разберат е, че ако Костов се беше оттеглил в полза на Радан Кънев преди няколко години, сега ДСБ спокойно можеше да е в парламента.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 9. 9 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Много добро интервю - уважение и признаване на миналото, чист и ясен поглед към бъдещето, базиран на реалности и свеж поглед. Вероятно ще му е трудно най-вече откъм организационна работа, но някои неща ще станат съвсем лесно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 10 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#3] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  По-добре късно отколкото никога.
  Самоубийствените войни трябва да спрат.
  ДСБ е под микроскоп и ако наистина променят риториката и поведението си без Костов и костовизма имат шанс,

 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  [quote#5:"Кефиш ме, Мойше! 418 Фото Галерии"]дясно има в парламента[/quote]

  Като бяхте на власт не се доказахте за десни!

 12. 12 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  До коментар [#10] от "olly":

  Съгласен съм. Радан Къне ще има шанс само ако скъса с конфронтацията с всички десни, налагана за цели 10 години от Иван Костов. Нужни са диалогичност и широко дясно обединение, включващо и ГЕРБ.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  До коментар [#8] от "Константин":

  Подкрепям Ви. Младите в ДСБ трябваше да получат шанс още през 2005 година.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 15. 15 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  [quote#3:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]преди една година, когато беше нужно изграждане на коалиция с ГЕРБ, прицелена в спирането на БСП и ДПС. [/quote]

  !?..........!?..........

 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Гербавите очевидно си мислят, че пасажа на тема Герб означава, че ДСБ ще завие в тази посока. Голямо разочарование ги чака обаче. ДСБ просто няма да се занимава с мизерии като Герб, БСП, Атака, ДПС - в момента няма и нужда, те самите с безпрецедентната си коалиция си показаха същността. От тук нататък, работата на ДСБ е да предлага алтернативи и да накара избирателя да усети, че са в една плоскост и говорят на един език.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17 Профил на Udo Ulfkotte
  Udo Ulfkotte
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#2] от "ARRI":
  Общувал съм и с Москов, и с Кънев. В компания Москов е о.к., но не е човек за вършене на работа. Пада си малко лаладжия, докато Радан е работяга. Казвам го съвсем безпристрастно, тъй като въобще не съм костовист.

  "Купените журналисти" ("Gekaufte Journalisten")
 18. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#8] от "Константин":

  Вероятността ДСБ да се беше разпаднала, ако това се беше случило тогава, беше огромна. Такава вероятност имаше и сега, и коства немалко усилия на лидерите да задържат организацията, което се получи. Но тогава нямаше да се получи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 19. 19 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тони!":

  Няма нужда да доказваш че си верен на преродения спасител. Преброихте се и той се разочарова от това.
  Дай поне шанс на Кънев.

 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1203 Любопитно

  [quote#12:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]широко дясно обединение, включващо и ГЕРБ[/quote]

  Не знам как ще се докажете за десни в опозиция?!

 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Нищо дясно няма в парламента, ако милиционера ЦЦ и пожарникаря ББ е дясното в БГ аз съм трамвай.
  В БГ има близо 7-800 хиляди десни избиратели. Дано се случи наистина десницата, иначе ще тънеме в мизерия още 50 години под отломките на комунетата/сега ги наричат бизнесмени/

 22. 22 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Умряла работа!
  Ама отвсякъде умряла!
  Дето се вика - само поп и трябва!

  ПП: А от адвокат нищо не очаквайте!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Иван Костов остава в политиката!Просто няма да е на ръководен пост.За ужас на комунягите.

 24. 24 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#16:"Тони!"]ДСБ просто няма да се занимава с мизерии като Герб, БСП, Атака, ДПС[/quote]

  Разбрах те, Тони!

  Сега ДСБ ще се занимава със собствените мизерии! Има опасност въобще да изчезнат от политическия ландшафт!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 25. 25 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  А с какво ще ги обедините, когато почти 10 години сами се забивате в лявото и постоянно се оставяте по 4-5 от разпознаваемите партии да ви заобикалят отдясно? То не беше половин ДДС за първи апартамент, то не беше 39/67-ми ДДС за втори апартамент, то не беше необлагаем минимум, прогресивен данък, 7-8 различни ставки ДДС - една за бебешки пелени, втора за бебешки чорапи, трета за ученически чорапи..дотам ви четох глупостите, после може да е имало и още....Та като слуша човек Владимир Каролев, Любен Дацов, Владо Горанов, дори комуниста Емил Хърсев, вие изглеждате като леви радикали в сравнение с тях!

  Съвет от мен: виждате какво правителство е предложено днес. Всичките до един поборници за държавен капитализъм, просто са програмирани да направят много големи бели за много кратък период. Какво се очаква от десницата? Вземате всички фундаментални трудове на икономическия либерализъм (Адам Смит, фридрих Хайек...) и ги изяждате с кориците. И оттук насетне, стрелба по властта само от този рупор. Пуснете ли се по лявото, там партии бол....Така направихте и се претопихте в общия кюп, сега е последният шанс да поправите грешката...

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 26. 26 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Пичове и мацки. Вярно е, че имам доста особени "симпатии" към ДСБ, ама този пич ми допада. Дано да има силици да понаправи нещо.

 27. 27 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2828 Весело

  На ДСБ им изяде главата раздвоението на личността !!!

  Да си в ЕНП пък да подкрепяш ПЕС ...
  Всъщност кога Костовистите са припознавали "комунягите" (не комунистите като враг ?
  Доколкото имам спомен зорлем набутаха турчулята при царя и бяха опозиция с БСП (за гласуването в тандем с комунягите,макар и с "различни"мотиви в предишният парламент пък да не говорим) !!!

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#19] от "olly":

  Нещо си сбъркан кардинално. Радан дори в личен план ми е по-близък от Костов. Но не си мисли, че ще смени посоката и ще търси компромиси - наблегни на това, че няма да тръгне да прави малоумни обединения, и това беше съвсем ясно представено.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#27] от "SS":

  В какво гласуване са били тандем с комунягите бе комунистче? Щото за герб е ясно кога гласуваха с комунистите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#12] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  герп са десни колкото левият ми крак.

 31. 31 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Ако имаме предвид, че Иван Костов е личност, която много силно поляризира емоции, една по-ранна смяна би могла да доведе до друг резултат."


  Каква поляризация може да има между 98.5% и 1.5% от гласопадавателите?

  Със същия успех може да се каже, че Трактора поляризира общественото мнение, защото събра около 1% на президентските избори, ха ха.

  In debt we trust
 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Като първа итерация ... по-скоро добре.
  Виждам ясно изказани две-три тежки констатации, което говори за отказ от клишета и заблуди. Макар със заблудите да си мисля, че все още е фифти-фифти.
  Върху това може да се гради.
  А може и да не може ...
  Ще видим ...

 33. 33 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  [quote#29:"Тони!"]В какво гласуване са били тандем с комунягите бе комунистче? Щото за герб е ясно кога гласуваха с комунистите. [/quote]


  Помня, че на последните избори 7% от сините братовчеди(малки братчеди на червените), гласуваха за БСП.

  In debt we trust
 34. 34 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Много интелигентен, начетен, проницателен, дисциплиниран и енергичен човек. Успех, г-н Кънев!

 35. 35 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#28] от "Тони!":

  Никой не иска малоумни обединения, вие като бизнесмени възприемате всичко като някакви сделки.
  Става въпрос за промяна в реториката позволяваща хора които не приемаха Костов(без да коментираме защо), да разпознаят ДСБ и да приемат че е възможно в дясно да има нещо различно от кавги, обвинения, цепение......
  Такива има колкото искаш.
  Ако ще ни го завирате постоянно пред очите, то от сега сте загубили.
  И какво значение има кой ти бил близък, какви са тези глупости. Говоря за възможността на следващи избори да имаме силен, десен, демократичен политически субект, ти пак някакви полусемейни драми вкарваш/

 36. 36 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#12:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]Нужни са диалогичност и широко дясно обединение, включващо и ГЕРБ.[/quote]

  Ти утепа шарана....ДСБ в коалиция с грОб ??? Га цъфнат налъмите......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 37. 37 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  ДСБ са политически самоубийци от години!

  Сега щели били да се променят и да консолидират дясното! Забравиха ли каква "консолидация" направиха с отцепниците от СДС? Нул кома никс!

  Бля, бля, става за приказка в хоремаг.

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 38. 38 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Изясни ли се защо двукратният кандидат-член на БКП поиска 1 милион лева гаранция от синята братовчедка позната като гаражната Надка за коалиция преди изборите?

  Откъде трябваше да ги вземе? Да продаде откраднатия по негово време гараж на УБО?

  In debt we trust
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. Гледах го господин Кънев по БНТ е неделя и много ми се искаше да го харесам и подкрепям. Обаче странно защо му мълчеше на Антон Кутев и позволяваше да го затиска? Това господин Костов нямаше да го позволи никога. Просто щеше да го смрази с един единствен поглед. Дори Петър Москов можеше с лекота да го надвие, а да не говорим и за логистичната подкрепа на Румен Леонидов.

  Все пак оставам положителен, но зверски времена като днешните тази благост не нужна. Успех.

  Wornoxmaniak
 41. 41 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Г-н Кънев трябва да си отговорите на няколко много прости въпроса, както отбелязва и Калин Янакиев в друг анализ - защо се появи Царя през 2001, ЗАЩО ВАЦ заедно с Тошо атакуваха десницата, ЗАЩО Белене се проектираше заедно с немците, защо Шрьодер е в Северен поток, защо се сключи пакта Рибентроп -Молотов?!!!! Ами защото Германия играе с Русия заради суровините. Е в замяна дава на Москва България или Полша или подобни да си разиграват коня(оттам корупция, фалшиви избори и прочие). Единствената причина Костов да не е убит, е че е по-лесно да го дискредитират, както ще направят и с ВАС! АТАКУВАЙТЕ Герамния и Берлин. Меркел води страшно вредна политика в Европа, това съсипва целия континент. Германия не поема никакви ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИ ходове в подкрепа на САЩ или Запдана Европа. Напротив оставили са ги да се пържат на огъня на талибаните, както СССР в Афганистан. Спасението на ДЕСНИЦАТА, България и ЕВРОПА ДОРИ е в Германия лоялна на Запдната демокрация и икономически по-слаба и зависима от ЕС(а не както е сега ЕС да е зависими от БЕРЛИН). Това е политиката, която трябва да провеждате и прилагате. Каквото и да говорите Костов и Стоянов се приемаха като хората на САЩ, а Царя, Първанов, Бойко, Росен и тн са хора на Москва и Берлин плюс Турция за цвят!

 42. 42 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#9:"Тони!"]Много добро интервю - уважение и признаване на миналото, чист и ясен поглед към бъдещето, базиран на реалности и свеж поглед.[/quote]

  Точно на обратното мнение съм - слабо и безхарактерно. Особено ме дразни импотентноста в частта да се обясни провала на проекта ДСБ - увъртане, заравяне на главата и отричане. А думата е именно "провал". Докато не чуя много ясен анализ на причините за провала, нямам никакво доверие на Радан, че знае за какво става дума.

 43. 43 Профил на qurt
  qurt
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Радане,

  Ти си готин и откровен. По принцип. В това интервю все едно говори Костов. Ти не си Костов. Вземи най-доброто от него, а не най-лошото. Струва ми се, че вземаш без да подбираш.

 44. 44 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Сами нема да направите нищо-4% са много за вас, дори при ниска активност! Широко дясно обединение извън герб-това ще е от полза за страната! Но в дясно вечния конфликт е за лидерството! А голяма разлика в програмите в дясно няма!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 45. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#3] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Герб винаги е искал Вливане, а не коалиция на другите десни. /Казвам това с уговорката, че едва ли повече ще гласувам за тях

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#35] от "olly":

  Че точно това, което казваш в това си мнение очевидно се случва. Нещо не ти се вярва ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на wiraqocha
  wiraqocha
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Десните избиратели са обединени от неколко години и гласуват само за ГЕРБ - единствената проевропейска партия, подкрепяна и от ЕНП. А това другото са секти и политически вкаменелости - и да се обединяват, и да не се обединяват, файда нема...

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Късно е либе за китка. Благодарим на другаря за добрината, която стори. Так нада товарищ Костов, хорошо сделал молодец Кременчуковский.

  Надмина очакванията на ГРУ за ликвидиране на дясното в България - братовчедите са в ъгъла и на колене.

  In debt we trust
 50. 50 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#46] от "Тони!":

  По ясно ако обичаш, кое се случва?

 51. 51 Профил на Защотака?
  Защотака?
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Ама каква е тази измислена десница. Първото му изречение е за антикомунизтити. Те на това рамо си лежат 20 години . Ама изтъня работата и сега НС само в Петък по БНТ. Ха-ха-ха.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Честита ви новата "1984"-та
 52. 52 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "- Задачите, които си поставяме - нова организационна политика, еволюция на посланията, работа за обединение на десните като избиратели като общност, не са по силите на един човек."

  Задачите са същите, по същия начин не знаете и как...Че поне направете един конкурс на идеи...

 53. 53 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  [quote#41:"nando"]Единствената причина Костов да не е убит, е че е по-лесно да го дискредитират, както ще направят и с ВАС! [/quote]


  Костов го мрази единствено народа, а комунистите му са благодарни до гроб, че ги направи олигарси-индустриалци и закри синия катун. Не съм сигурен, че ако се появява сред народа няма да бъде убит, както ти предполагаш, пък и вече един влезе в двора му да си търси парите.

  In debt we trust
 54. До коментар [#46] от "Тони!":

  Само да те питам харабийската, замислял ли си се някога колко много пречиш и отблъскваш хората от едно бъдещо дясно единство?

  Wornoxmaniak
 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  [quote#35:"olly"]Става въпрос за промяна в реториката позволяваща хора които не приемаха Костов(без да коментираме защо), да разпознаят ДСБ и да приемат че е възможно в дясно да има нещо различно от кавги, обвинения, цепение...... [/quote]

  Мнението ти е чудесно, и точно това се случва. Анонса към Костов е очакван и необходим - ако си очаквал Радан да започне да го плюе, няма да стане. От тук нататък, това обаче е минало и Радан ще върви по нов път. Аз лично съм запознат с него и одобрявам в голяма степен.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 56 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Българите трябва да са наясно, че "технологиите" им на организираност и оценка на личността е доказано банкрутирала...

  Та търсете идеи, които не бива да са като досегашните...От хора, които не бива да са като досегашните.

 57. 57 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#48] от "Wornoxmaniak":

  Викаш ДСБ да се обедини с "десните" мюлюциюнери герп?
  Мокри сънища Козарев!Ще ти се!

 58. 58 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#17:"Константин"]В компания Москов е о.к., но не е човек за вършене на работа. [/quote]

  Косьо, на ДСБ и трябва харизматична личност, който да привлича фенове. А Москов е точно такъв. Ако Москов обиколи университетите, за няколко дни ще омае поне 80% от студентите, раданчо нема да заинтригува и 10%.....Грешен избор направиха като сложиха постния радан на чело на партията....а, че бил умен, интелигентен и др. тинтири минтири на никой не му пука. Важно е лидера да те грабне първо с визията си а другото е на заден план. Ама явно ПРите на ДСБ са слаби и не се усетиха, че Москов би измъкнал партията от забвение.....Яд ме е като куче, че Москов не е шефа.....яд ме е....яд ме е.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 59. 59 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 934 Неутрално

  [quote#37:"Кефиш ме, Мойше! 418 Фото Галерии"]

  ДСБ са политически самоубийци от години! [/quote]
  По-скоро политически убийци на всяко жизнеспособно обединение в дясно. Тези избори бяха черешката на тортата в дългата кариера на гл. ас Костов.

 60. 60 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#58:"ARRI"]Косьо, на ДСБ и трябва харизматична личност, който да привлича фенове. А Москов е точно такъв.[/quote]

  ако бяха избрали Москов щяхте да "плачете" за Радан. Чудя се дали сами си вярвате на изтърканите червени интриги?!

 61. 61 Профил на 1_chrome.
  1_chrome.
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Крайно време е десницата да се обедини. В момента парламентът е съставен от леви партии, които са производни и наследници на БКП. Да се надяваме до следващите избори да се създаде ЕДНА истинска консервативна партия и да се спре раздробяването и междуособиците.

 62. 62 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#55] от "Тони!":

  Аз адмирирам и то силно подобна промяна, ако се случи.
  Леко съм скептичен, но то е разбираемо.

 63. 63 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  До коментар [#45] от "~песимист с бедна фантазия":

  Какво обаче предлагаше насреща ДСБ? Иван Костов се стремеше да претопи и оглави останалите "автентично десни" наследници на СДС, привличайки техните последователи, паралелно с което посредством активно рушене на ГЕРБ се надяваше отново да заеме водещото място в дясната част на политическия спектър. Осъществяването на мечтата му за еднолично безразделно властване в дясното, уви, завърши с довеждане на БСП на власт, превръщане на ГЕРБ в основна десноцентристка партия и маргинализиране на ДСБ.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 64. До коментар [#57] от "герб:Шъ викам,че съм пИдал та да изглеждам умен!":

  В кой от коментарите се разпозна, та изливаш злобата си чадо?

  Wornoxmaniak
 65. 65 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Най-лесно се обединяват избиратели като им обясняваш , че не са мислещи щом не са от твоите , че са чалгаджии по същата причина , че ти си много над тях щото ти ги разбираш нещата а те - не , да правиш каламбури с имената им и да ги питаш кой им плаща.
  За това именно ДСБ(к) ще обедини десните избиратели , защото всичко това те го владеят до съвършенство.

  п.п. Просташкият език също много ще им помогне.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на ggrigorov
  ggrigorov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За половин час под статия косвено свързана с Иван Костов има близо 70 коментара, при условие, че по същото време се съставя новото правителство на България.
  ))

 68. 68 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Радан Кънев, ДСБ: Ще трябва да обединяваме десни избиратели, а не лидери [/quote]
  Тук е много прав. Няма да е лесно, за жалост. Но си е абсолютно вярно, че няма дясна партия в НС в момента.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 69. 69 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#64:"Wornoxmaniak"]В кой от коментарите се разпозна, та изливаш злобата си чадо? [/quote]
  Грешнице, откак пиша в тоя форум не съм казвал и една злобна думичка срещу Господин Козарев! В грешка си грешнице!
  А това, че герп възприемат желаното за реално е факт от има-няма 4 годин!

 70. До коментар [#58] от "ARRI":

  Москов е мъжкар и харизматичен, но му липсва бърза светкавична мисъл и мигновена реакция. Не е лош, но не е обигран оратор. Веднъж го гледах при Карбовски срещу Костадин Чакъров и в интерес на истината загуби вместо да го смаже. Много се ядосвах тогава.

  Wornoxmaniak
 71. 71 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Любопитно

  разумни и достойни политици като Костов и Радан Кънев са възможни в цивилизовани и демократични общества ,за съжаление обществото на абсурдистан съвсем не е такова

 72. 72 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  [quote#65:"Karla Hanneman"]Най-лесно се обединяват избиратели[/quote]+++ БРАВО КАРЛА +++ Направо диагноза!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 73. 73 Профил на Граф Влад Задунайски
  *****
  Любопитно

  [quote#70:"Wornoxmaniak"]Москов е мъжкар и харизматичен, но му липсва бърза светкавична мисъл и мигновена реакция.[/quote]
  Че кво тогава муй мъжкарското?

 74. 74 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 687 Весело

  До коментар [#72] от "t' Ankus":

  Ей го тоя над теб я е потвърдил.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 75. 75 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Дясното не се нуждае от никакви лидери. Дори думата лидер трябва да се забрави. Десните хора са активни личности и не се нуждаят някой да ги води. Неужна е само форма за взаимодействие между дясно настроените личности и щатен персонал да ги обслужва. Точната дума е обслужващ персонал, т.е. някакви администратори на партията а не лидери. Администраторите да се сменят постоянно. Така БКП няма да може да се ПРИЦЕЛИ ДА ГИ КОМРПОМЕНТИРА

  подпис
 76. 76 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#63] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Основното в Герб е че там няма мозък! Най-корпоративното правителство/до момента де/беше това на Герб.
  Костов при всички случаи предлагаШЕ/да не прекаляваме с миналото/ мозък и експертиза на тези незнайковци, които 4 години с рязане на лентички и ритане на мачлета успешно баламосваха чрез медиите доста хора! Ако не да ги харесват, поне да си траят!
  Да не прекаляваме с миналото като този Радан Кънев, който си мисли, че е пъпа на дясното, и че другите, видите ли, трябвало да го припознаят за дясно светило и слънце и да го харесат и т.н.! Това няма да стане, без значение дали ДСБ са по-качествени да речем от СДС! Сравнение с празноглавците от ГЕРБ няма да правя!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 77. 77 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Нека подскажа - трябва да намерите начин да спечелите доверието на избирателите, но не с организации, митинги, програми и заклинания...

  Ха, де. Можете ли да свържете личната с обществената полза, солидарността и обединяване на човечността и честността.

 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  [quote#0:" въпрос от статията"]На какво се дължи фактът, че не успяхте да влезете в Народното събрание? [/quote]
  На това, че БСП използва медийните си помощници тотално да подмени смисъла на предизборната камания. Така най-доброто от ДСБ, тяханата програма за излизане от кризата, не можа да стане известно и достатъчно добре разяснено на обществото. Заради машинациите на БСП хората дори не можаха да изберат която и да е (ако ги е имало) икономическа програма.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 852 Весело

  До коментар [#48] от "Wornoxmaniak":

  Ахахахахахах Ама не си демократичен Уорни ))) Бива ли такова отношение към по-малката сестринска партия?

 80. 80 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#78] от "Храбър":

  Ей, стига, стига, стига....Колко банкрута ще са ти нужни за да ти светне лампата и спреш с повърхностните си доводи.

 81. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Всеки говорещ от десните, в чиито думи прозира желание да бъде някакъв център не е десен.
  И защо се питаме с абревиатури ДСБ СДС .... Не ни трябват наследени абревиатури, защото не ни трябват старите лаври.
  СДС беше сбор от хора отричащи комунизма, но половината бяха леви. Нямаше как да има дълъг живот. Сега става дума за дясна партия.

  подпис
 82. До коментар [#69] от "герб:Шъ викам,че съм пИдал та да изглеждам умен!":

  Слушай и чети какво ще ти кажа. Иван Костов може и да допускал някакви житейски грешки. Но, ако преди 5 години някой ми е казал, че ще напиша лоша дума срещу него да съм го заплювал директно на секундата в лицето. Някога дадохте ли си сметка в какво се превърнахте? В какво ни превърнахте? Какъв обаче е резултатът? Помислихте ли? Вие сте на дъното подали оставки. ГЕРБ е първа политическа сила, но се готви да ни управлява отново БСП и сигурна поредна 4-та национална катастрофа от 1989 година досега.

  Wornoxmaniak
 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#58] от "ARRI":

  Москов е по-краен. Би бил чудесен лидер на силна партия, но ДСБ в момента не е такава. Радан като че ли повече брои до 10 преди да захапе.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Brickleberry
  Brickleberry
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#3] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Глупости на търкалета. Ако има едно единствено нещо, в което да са единодушни гласувалите за ДСБ и феновете на Иван Костов в частност е именно отвращението от ГЕРБ.
  Ако не беше така, и 1% нямаше да получат. Тези думи на Радан сега според мен са скрити сигнали за преосмисляне на ситуацията и собствените им позиции, и са насочени към гласувалите за ГЕРБ, както ги наричат социолозите "традиционни десни избиратели". Ясно е че такива има доста и бяха привлечени в тази посока основно заради внушенията и размаханото червеното наметало от мнозина уважавани десни фигури от близкото минало. Уважавани доскоро, всъщност.
  Заигравка и общи действия с ГЕРБ от ДСБ никога няма да има. Кой би искал да си има вземане даване с разлагащ се труп...

  "Не е важно какво е казал, все е вярно каквото и да е казал" by shileto @ 11:18; 18 ное, 2015
 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  До коментар [#82] от "Wornoxmaniak":

  Порняк, както и да го смяташ, ако ДСБ бяха в парламента, сегашната малоумна коалиция нямаше да бъде възможна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  [quote#80:"evkalipt"]Колко банкрута ще са ти нужни за да ти светне лампата и спреш с повърхностните си доводи.[/quote]
  Ами обясни защо са повърхностни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Каква полза мога да имам аз от някакъв лидер! В какво може да ме води един политик. Ако трябва да ме убеждава в нещо - за това си има анализатори, експерти.

  подпис
 88. До коментар [#79] от "Федор Венедиктович Езерский":

  Верно не съм. Аз съм от твърдите ядра.

  Wornoxmaniak
 89. 89 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#63] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Абсолютно правилно++++++

 90. До коментар [#87] от "Иван К":

  Ти може да нямаш и аз нямам, но така е устроен света. Не може без звезди.

  Wornoxmaniak
 91. 91 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#67] от "ggrigorov":
  Само заглавие "ДСБ", дори и без статия, би довело до същото.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 92. 92 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#65] от "Karla Hanneman":

  Абсолютно вярно++++++

 93. 93 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Цитат: "Първо трябва да си отговорим на въпроса кой е десницата. Това са живи хора. Едните са категорични антикомунисти от поколения. Те винаги са се определяли като десни. Освен това очевидна десница са всички хора, които вярват... " = Г Р Е Ш К А !!! Искате секта , а не партия ... Докато не поумнеете сте във фризера! Десните са съвсем малко в БГ. Заложете на тези които искат да станат десни. Мнозина искат да станат богати и успешни.
  ... И този път НЕ ни лъжете, както 1997 - 2001

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 94. 94 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#65] от "Karla Hanneman":

  Абсолютно вярно++++++

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#51] от "zashtotaka":
  Ти навярно считаш "комуниЗтити" за десни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#55:"Тони!"]От тук нататък, това обаче е минало и Радан ще върви по нов път. Аз лично съм запознат с него и одобрявам в голяма степен. [/quote]
  Грешно---------

 97. До коментар [#85] от "Тони!":

  Защо тогава не поискахте касиране на изборите? Господин Иван Костов можеше да бъде убит и намушкан с нож право в сърцето в най-важният ден?

  Wornoxmaniak
 98. 98 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Трябва да се измисли нова парадигма за дясно политическо сътрудничество. Да се използват нови методи и нови технологии за организиране и взаимодействие. Кой може да направи такова нещо ако не хората, които създават всички други новости по света - десните.

  подпис
 99. 99 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Радан определено има качества на нов десен лидер - млад, открит, солиден като носител на идеите на ДСБ / Костов, интелигентен и смел по своему. Мисля също, че е доста уязвим тъй като не е тип човек да разчита на евтини, безпринципни комбинации и ефекти , но той тепърва ще расте като лидер. Оставам неизменно зад принципите и идеите на ДСБ и новия им лидер. Дано междувременно честните и мислещи гласоподаватели у нас станат повече и дадем шанс на дясното, без което агонията на нещастния ни преход ще продължи за радост на мастити и неморални келеперджии. Успех, Радане !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 100. 100 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#82:"Wornoxmaniak"] В какво ни превърнахте? Какъв обаче е резултатът? [/quote]
  Никой в нищо не ви е превърнал, винаги сте си били такива, просто не сте го осъзнавали! Резултатът е:
  България най-бедната държава в Европа! С такъв мат'рял толкова!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK