Росен Плевнелиев: Изборът на шеф на ДАНС е ярка демонстрация на политика на задкулисие и сделки, а не на политика на принципност

Росен Плевнелиев: Изборът на шеф на ДАНС е ярка демонстрация на политика на задкулисие и сделки, а не на политика на принципност

© Юлия ЛазароваБроени часове, след като призова парламентът да преразгледа избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, в петък вечер президентът Росен Плевнелиев беше гост в предаването "Панорама" по БНТ. Той говори за бъдещите си отношения с премиера, правителството, БСП и ДПС и техните лидери. Публикуваме цялото интервю. 


Какво се случи днес (навсякъде в текста под днес - се има предвид петък, 14 юни - бел.ред.), господин президент?


- Днес снех в политически аспект доверието си от министър-председателя Пламен Орешарски, както и от лидерите на двете управляващи партии – БСП – Сергей Станишев и ДПС – господин Местан. В чисто професионално експертен план днес изгубих някои илюзии и оттук нататък ще внимавам доста повече с аргументите за целите, които се поставят и обосновките от гледна точка на реформите в сектор "Сигурност".
А в чисто граждански план, личен план като човек и гражданин на държавата, се чувствам измамен, чувствам се омерзен. Защото това, което се случи днес пред нацията, е една, бих го нарекъл демонстрация, бих го нарекъл арогантна демонстрация на нещо, което гражданите в последните 23 години много ясно сигнализираха, че е крайно време да се отървем.


Политика, която е поставена на принципна основа; процедури, които са прозрачни, които дават възможност на хората да видят в парламента от най-високата трибуна кандидата, неговия интегритет, неговата компетентност, неговия професионализъм, неговата концепция за това как да управлява една от най-важните институции в държавата. Вместо това, на нацията беше направена една ярка демонстрация на политика на задкулисие, на политика на сделки, а не на политика на принципност.


Защо точно това събитие трябва да стане този праг – да изгубите, казвате, доверието в премиера, Станишев, Местан.


- Защото това, което се случи днес, за мен е символ на един порочен модел, който много се надявам да отиде в миналото, но за съжаление не. Един модел, в който ние трябва да си задаваме въпроса не на база на ясно и точно поставените аргументи защо това е най-добрата кандидатура, защо тя ще придвижи нацията напред, ще направи по-сигурна средата, ще направи по-висока репутацията на България и в без това много консервативния свят на хората, които са в сектор "Сигурност" в България, в Европа и по света. Но нямаше такъв дебат.


Това е един порочен модел, в който ние трябва да се догаждаме, да се съмняваме, да се чудим защо и как. И преди всичко, все пак нека да е ясно – моралът има значение. Моралът във вземането на решенията също има значение в парламента и в политиката. Това, което ние виждаме е, че един човек, който е свързан с частни медийно и финансови структури, на него му се сервира на тепсия целият сектор "Сигурност".


Всеки е свързан с нещо. И вие сте били в бизнеса.


- И именно затова е важно да се чуе обосновката за точното място на точния човек.


Вие срещу личността ли възразявате или срещу процедурата? Срещу личността Делян Пеевски или срещу процедурата?


- За мен е важен подходът. За мен е важна процедурата като такава. Защото аз имах среща с господин Станишев и господин Местан, и самият аз подкрепих идеята и се отказах от едно мое правомощие. То не е по Конституция, то е по закон.


А защо го направихте?


- Защото аз вярвам, че това е добро решение. Аз вярвам, че е по-добре за нацията председателят на ДАНС да може да се избира публично в парламента пред очите на всички, да се чуе опозицията, да се чуят управляващите, да се чуе кандидатът, да се чуе неговата концепция, да се чуят професионалистите. Има комисии по сигурност в парламента, има толкова много компетентни органи в парламента.


Считам, че е по-добре за нацията да има такъв подход. Вижте избора на главния прокурор – два месеца публичност, концепции, защита, дискусии по интернет. Защо не го направихме по същия начин? И вярвам, че това е по-добрият начин. Това, което считам, че е по-добре за нацията, е да има публични дебати, ясна обосновка и тогава да имаме избран кандидат.


Пак повтарям, вие сам подкрепихте прекрояването на службите. Вие сам се отказахте да назначавате шефа на ДАНС. Вие сам казахте, че това, което се случи днес, е по-хубаво. Казахте го предишния ден. Много хора се учудиха, но вие сам отстъпихте власт.


- Заставам зад тезата, че е по-добре за нацията шефът на ДАНС да бъде избиран от парламента. И вече обясних защо. Също така като президент още в първите месеци на моя мандат аз посочих и постигнах консенсус заедно с всички парламентарно представени политически сили, и съм им благодарен, и много пъти съм го казвал, че реформата в сектор "Сигурност" трябва да продължи.


Подготвиха се четири пакета закони. Тези закони дори влязоха в 41-то Народно събрание. За съжаление не можаха да бъдат приети. Какво пречеше днес в новото 42-ро Народно събрание на база на постигнатия консенсус, на база на обещанията на много хора, които днес имат и трябва да обяснят какво се случи днес, които казаха, че ще има интегриран подход, които казаха, че няма да се работи на парче, ние ще седнем, ще направим дебатите и съответно ще приемем този пакет законопроекти. Случи се точно обратното.


Какво ще се случи обаче оттук нататък? Защото, за разлика от случая "Марковска", вие нямате ход да напуснете и да спрете процедурата.


- Аз дълбоко вярвам, че това решение, според мен погрешно решение, ще бъде прегласувано. Разбира се, парламентът, както и управляващите, носят отговорността за своите действия.


Обаче това да призовавате към прегласуване не е ли надскачане на конституционните ви правомощия?


- В политиката, освен правила, трябва да има и морал. Аз го доказах с действията си в последната година и половина, включително и по казуса "Марковска". Тогава, когато правилата не могат да ни помогнат, моралът може. Усещането, че всички ние, политиците, сме изправени пред лицето на гражданите, че ние трябва да вземаме решенията пред тях, а не под масата и зад кулисите. Това е важно, срещу това се опълчвам.


Господин президент, докъде може да стигне ескалацията? Казахте тежки думи: "свалям доверието си", но докъде може да стигне тази ескалация? Как ще работят институциите без взаимно доверие?


- Не участвам в каквито и да било битки. Не вярвам, че институциите трябва да се съревновават или да се състезават. Дълбоко вярвам, че институциите в България трябва да си сътрудничат и трябва да бъдат полезни на хората. Убеден съм, че в следващите дни ще има много дебати и също така вярвам, че и погрешни решения могат да бъдат поправени.


Вярвам, че едно "извинете" от политик може да свърши много повече работа, отколкото да се опънеш на инат. Също така дълбоко вярвам, че тези времена, на които ние в момента сме свидетели, са много специални и много различни от всичко, в което България досега се е намирала. Това означава отговорно отношение, това означава не да разделяме нацията, а да обединяваме нацията.


И какво ще стане, ако не бъде прегласувано? Вие какво ще направите?


- Самият аз ще спазвам, разбира се, Конституцията, така, както досега. Самият аз ще продължавам да бъда силен глас. Тогава, когато виждам несправедливост, неморалност, ще говоря. Защото народът ме е избрал директно и ми е гласувал доверие да бъда негов глас. Разбира се, отново казвам, зависи от управляващите. Зависи от парламента.


Много често се случва така, че мислим, че номерът ще мине, че това е една буря в чаша вода, която ще отмине. Но аз мисля, че това, което се случва днес, и това безпринципно назначение, и тази арогантна показност, с която беше направено, е нещо много повече. То е тренд, то е задаване на посоката и това ме притеснява много.


Консултираха ли се с вас по този и по другите въпроси новите управляващи?


- По отношение на моите правомощия да назначавам шефа на ДАНС и съответно оттук нататък той да бъде избиран от парламента – да, имах разговори с господин Станишев и с господин Местан, и подкрепих тази идея. И сега вярвам, че е по-добре за нацията да бъде така. Но за всичко останало не. Самото лице, кандидатурата на конкретния човек, който днес бе избран, по никакъв начин не е съгласувана с мен.


Какво ви казват сега, сега говорите ли с тях. В момента?


- В последните часове – не. Аз мисля, че за съжаление като че ли оттук нататък и позицията на управляващите ще дефинира следващите стъпки. Казвам го за съжаление със съжаление, защото аз подходих с доверие. Ние трябва да сме проектово ориентирани, да посочваме проблемите и когато има проблем да търсим решението и евентуално да се извиним за допуснатата грешка. Но не вярвам, не обичам и по никакъв начин не мога да подкрепя е играта зад кулисите. Усещането, че всичко което казваме на гражданите няма значение, защото всъщност правим нещо друго. Къде са обещанията на госпожа Манолова, че ще поканят гражданите, че всяка промяна в закона ще бъде публична. Къде са обещанията за прозрачност, къде са думите на министър-председателя Орешарски и господин Станишев за прогнозируемост. Каква прогнозируемост, когато за 15 минути избираме шеф на една от най-важните институции в държавата, на туй отгоре, натоварена с огромни правомощия. Този подход не е добър, надявам се да се промени.


Тук въпросът е кой е по-голям – избраният от народа президент или също така избраното от народа Народна събрание? 


- Няма война, аз не съм този, които ще води война с когото и да било. Вярвам че войните, в дългосрочен аспект не водят до нищо и за безсмислени, но вярвам в аргументите, морала и преди всичко в професионализма, най-вече р прогреса. Ние искаме българите да имат още по-голяма доверие на следващите управляващи, на следващия министър, на следващия шеф на ДАНС. За съжаление това което се случва в момента не е стъпка в правилната посока.


Как възприехте факта, че вашият бивш шеф на кабинет Цветлин Йовчев стана вътрешен министър, а сега вече и вицепремиер?


- Не съм участвал в създаването на каквито и да било правителства или коалиционни уговорки. Не е съгласувано с мен, както назначението на днешния шеф на ДАНС, така и на господин Йовчев. Отново подходих с доверие, добронамереност, дадох своите 100 дни, пожелах успех, бях градивен и подкрепях всяка едно действие. Ще продължавам да го правя, но ще бъда много фокусиран върху всяко едно действие. Ще бъде много по-внимателен и ще се отнасям с много по-голяма доза недоверие. Всеки законопроект оттук нататък ще се гледа внимателно. За всяко едно действие ще се пита, ще се очаква ясен ангажимент, защото към момента виждам предпоставки за неизпълнение на важни за нацията, а считам и за трудната среда, в която се намира днес българската политика ситуация. А е нужна повече прозрачност, повече професионализъм, повече вяра, повече доверие, доверие. Говорили сме 100 пъти. Доверие в институциите, доверие в европейските ни партньори, доверие в институциите, с които работим заедно по целия свят и доверие на гражданите.


Това не е ли защита на действията на Бойко Борисов и ГЕРБ и щит пред Цветан Цветанов?


- Доказах с действията си в последната година и половина, че наистина браня независимостта на президентската институция. Дълбоко вярвам в това. Вярвам, че в нашата Конституция много точно е предписана ролята на президента и много вярно, още преди двадесет години е прогнозирано и колко важно е той да бъде равно отдалечен и надпартиен. Така както не завися от Станишев и Доган, не завися и от Борисов и Цветанов.


Господин президент, нали вие харесвахте някои от мерките, програмите, ходовете на новата власт. Нали, стори ми се, че подкрепихте и отделна агенция за подслушванията. Ще оттеглите ли всички тези подкрепи, които дадохте? Деликатни, гласни, негласни, ясни или да речем на четири очи.


- Не, няма да оттегля цялостно своята подкрепа. Просто ще гледам оттук нататък под лупата всеки проект, всяка идея, всяко предложение. Добрите, смислените – ще бъдат подкрепени


Какво става на този фон с най-важния въпрос – излизането от мизерията?


- Трудно е да излезем от мизерията, тогава когато, хоризонтът продължава да е много скъсен, тогава когато от 23 години назад винаги търсим само кой е виновният. А въпросите са много по-различни. Например, кое е смисленото, кое ни движи напред, кое ще даде на нацията възможност да се развива, да просперира. От тази гледна точка аз вярвам, че надграждането, приемствеността са изключително важни, но днешният акт, който ние виждаме и всичко друго, но не надграждане и приемственост.


Чакайте, за това че българската политика е изключително токсична в момента, нали смятате, че вина имат и сегашните и предишните. Или смятате, че вината е само на сегашните.


- Вина имат всички. Това казах и преди малко, че от 23 години търсим да посочим виновния.


Но това е важно, ако някой е крал е важно.


- Разбира се, че е важно. Справедливост трябва да има и тя минава през доказаната вина на всеки, който не е спазвал правилата и всеки, който ощетил обществото. Но търсейки винаги кой е виновен пропускаме по-важното – каква е смислената посока, ден по ден, а не да гледаме назад и да търсим удобни виновни, а всеки ден по една крачка напред. По-модерна, по-богата, по-справедлива държава, а и по-морална.


Мен обаче не ми е ясно как сега ще говорите за любимите ви теми – санирането на панелките, енергийната ефективно, Европа 2020, електронното правителство. Как въобще ще е възможно да говорите за тези неща, след като вие ще държите една лупа и ще гледате всеки акт на кабинета под нея.


- Надявам се на приемственост, защото това са много смислени приоритети на нацията. Ако по тях се постигне прогрес, аз ще стисна ръката на всеки, но се притеснявам. Притеснявам се защото в политиката и в икономиката не всичко е просто конкретни проекти, които са облечени в пари и обществени поръчка на база, на които се избират изпълнителите и се върши нещо. Отново се връщам на голямата тема – европейските фондове, които са ни жизнено важни, за да можем да финансираме именно тези неща – енергийна ефективност, магистрали, пречиствателни станции, чисто море, туризъм за България, подкрепа на малките и средни предприятия. Те са и функция на доверие и морал.


Все пак, защо българската политика е толкова токсична днес. Заради това, че търсим вината ли? Заради това, че не можем да намерим същността и, или за това, че не можем да намерим съгласие?


- Много се надявам, че идеята за постигане на национален консенсус върху дългосрочна програма за развитие, всички политици да застанат зад нея. Реформи, които са синхронизирани с националната програма за развитие. Включително и тези в сектор сигурност, но и в много други направление – здравеопазване, образование. Има много смислени реформи, които трябва да се случат. Това е голямата тема, която трябва сега да се случи и в нашия парламент. Жалко за това, което се случи днес. Но аз се надявам. Аз по природа съм реалист, но и оптимист. Едно извинение, едно по-добре обосновано и по-професионално решение ще свърши много работа. Един фокус в парламента върху тези важни за нацията въпроси ще свърши много работа. Нека да се хванем с двете ръце и пред очите на нацията да вършим смислени неща, да приемаме смислени законопроекти и да покажем морал и отговорност. А не политически игри и странни сделки.


На фона на това, което става, още и ли вярвате, че служебното правителство е успокоило страната?


- Историята така или иначе ще каже своята тежка дума. Но дори в рамките на няколко седмици, днес хората вече могат да преценят някои от и действията на служебното правителство и някои от действията на днешното в парламента. Защото служебното правителство встъпи с идеята за граждански борд. С обществените съвети, които работиха много добре. С това, че сложи 200 договора в енергетиката, най-страшно пазените тайни в тази наши прословута енергетика, ги сложи на сайта, даде заявка за прозрачност и за отговорна позиция. Дано да продължи и оттук нататък така.


Защо днес не отидохте на Дунав мост 2. Този мост, за който се говори толкова дълго време, той какъв символ е. Дълго правен, пътищата към него не са наред. Толкова ли бавно и мъчително стават общите ни работи, господин президент. 


- Пак е символ на приемственост. Този мост е строен от шест правителства. Едното го е приоритизирало и договорило. Другото е подписало договора и е стартирало изпълнението, третото е ускорило здраве изпълнението и е спасило еврофондовете. Другите по веригата са го довършили. Но той показва и нещо – че има много по-важни неща в дейността на всеки един от политиците, а те са свързани с това да показваме всеки ден на нацията смисъла на нашите действия. А по резултатите те да отсъдят – кой крив, кой прав. Време е скоростният път към Видим да се случи. След това е време да се случат и специалните мерки за съживяване на Северозападна България. Също така да се направят тунела под Шипка, магистрала "Хемус", тези неща, които наистина ни помагат да виждаме смисъла.


Съжалявате ли, че сте се опитвали да се еманципирате от Бойко Борисов и ГЕРБ, ако въобще сте се опитвали?


- Лесно ми е да отговоря на вашия въпрос, защото не съм правил такива опити. Моите отношения с Бойко Борисов винаги са били много мъжки, много ясни, много место сме спорили. Аз искам да имам такива отношения и със Станишев и с Местан, и с Орешарски, но днешното действие не е в правилната посока.


Възможно ли е да имате такива отношения, оттук нататък?


- Все още вярвам, че мога да имам, но не го поставям като условие, защото вярвам, че в живота и политиката е важно всеки да си носи кръста, да си носи отговорността. Те ще носят отговорността за своите действия, така както аз нося за моите.


Все пак вие казахте снемам доверите си от тях, посочихте ги по име, как това нещо може да се прекрачи.


- Посочих ясно как. Днес аз снех доверието си поради тяхно действие. Оттук нататък всеки ден ще видим какво правят, как го правят. Не искам да им казвам какво да правят, не им нареждам, аз ги моля за морал и прогнозируемост.


Вашата роля оттук нататък – помирител или воюващ?


- Мога да бъда помирител, но мога да бъда и боец, тогава когато правата на гражданите са застрашени, тогава когато искрено вярвам, че върви към лошо. Считам че е мой дълг и мой ангажимент да посочвам. Разбира се, ще посочвам и успехите. Аз не се натискам да режа лентички. Не искам моя рейтинг да е висок и по-висок. За мен това няма голямо значение. Но има огромно значение да спя спокойно с това, което правя, с вярата, че има морал в политика. С вярата че съм полезен на нацията и с вярата, че всички ние, в тази много трудна и тежка ситуация за държавата вършим правилните неща, включително и в сектор сигурност.


Казахте, че сте загубили илюзии. Коя е най-голямата илюзия, която загубихте?


- Много пъти съм се укорявал и упреквал, че съм добър човек, който е добронамерен, но може би някой път наивно добронамерен. Надявам се да съм си взел поуки от това, което се случва днес в държавата и се надявам всички ние да си извадим изводите. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Рокааа, Роска, Ти просто не си за тази работа пич. Ти проспа цялата галимация. Мислех да те посъветвам да смениш всички тези, които трябваше да те информират какво гласят комунистите, ама в същност Ти си за смяна.

 2. 2 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Очаква се нова вълна на напускащи България,и обвинения, обвинения... кой е виновен/тъжно/.

 3. 3 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Започна пуч българи! Но тъй като нямам информация, кой кой е и зад кого стоят бигбрадърите, немога да прогнозирам изхода от тук нататък. Жалко за надеждите за промяна към по добро! Както винаги, почти всички сме излъгани! В един обран бостан, за кого по напред?!

 4. 4 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Едно извинение, едно по-добре обосновано и по-професионално решение ще свърши много работа.
  =====================================
  Комунист да се извини - никога!
  На комунист доверие - никога!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 5. 5 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Прецакаха го и сега след дъжд чадър. Все пак по-добре ако беше някой президент от БСП. Но тепърва ще трябва да доказва че наистина е по-добре. А за борба с мафия като тази която ни яхна си трябват топки, гооолеми топки.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 6. 6 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много точно и премерено изказване на президента.
  Май комунетата му гласят импийчмънт за нарушаване на Конституцията. Така ще принудят Борисов да се кандидатира за президент (както обеща) и с това ще обезсилят ГЕРБ (тъй като, ако стане президент, Борисов ще трябва да напусне ГЕРБ).

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 7. 7 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 515 Весело

  Щял да гледа под лупа! Дано под лупа лайното изглежда по-добре и мирише по-малко.

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 8. 8 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Президентът в момента е единствената политическа фигура с някакъв живот в себе си. Много хора го подценяват , но няма друг човек с власт , който да има такава популярност сред хората. Точно за това след протестите , той е най-голямата заплаха за новата тройна коалиция. И ако последните не отстъпят от назначението на Прасо ди тути праси за ДАНС само президентът може да помогне на протестите за събарянето на властта.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 9. 9 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  [quote#6:"Орешко Монтерейски - Закривай седЕнката"]Май комунетата му гласят импийчмънт[/quote]
  Не им стигат 10 депутата , няма как да се случи

  15.02.1989 - 07.02.2018
 10. 10 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Дано президентът "порасне с няколко века" за кратко - ще бъде добре. Но - дали има капацитет за това, не знам. Това изказване показва,че има наченки, дано.

 11. 11 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#9] от "Karelson":

  Да, прав си. Не съобразих. За импийчмънт трябват 161 депутата.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 12. 12 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Цялата тая акция с която подмамиха Росен и му го забиха след това беше проведена по типично комуно-византийски стил. Турците едно време са били жестоки но не са били византийци. Тия покрай ДС и БСП и тия трикове са овладяли.

  Други неслучайни неща:

  - честите и неочаквани за нас изказвания на Пеевски срещу Цветанов
  - внезапното внасяне на точката в деня за парламентарен контрол. Без ГЕРБ и Атака собствените отсъствия на БСП (като Кадиев) съвсем биха лиснали и резонирали
  - организаторът на боят над Люба Кулезич е самият настоящ шеф на ДАНС дебелосеркото. Не забравяйте че предаването и почва след един час по Нова ТВ.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 13. 13 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Неутрално

  По-интересно е какво ще последва от цирка в парламента и протестите.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 14. 14 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Няма нищо ново под слънцето - Еклезиаста. Поздрави.

 15. 15 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 697 Неутрално

  НАИВНО ДОБРОНАМЕРЕН.Това е нашият президент.Наивността е резултат на откъсване от действителността в България(за времето в което е бил на работа в чужбина).Това за човек незапознат с истинската същност на БКП-БСП е пагубно.Соооори!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 16. 16 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Целият модел "Мама Праска - Малък Прасчо - Цветан с мустак голям" е проект на Ахмед Доган. А именно, да се създаде с помоща на държавата една мощна олигархична структура, с която той да контролира съдбините на България. За това хитрецът се премести на сянка, за да дърпа конците с още по-голяма сила.....

 17. 17 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Тази политическа проститутка би ли казала колко трая обсъждането на назначенията в ДАНС при ГЕРБ?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 18. 18 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2519 Весело

  До коментар [#1] от "442":
  "Рокааа, Роска, Ти просто не си за тази работа пич. .... Ти си за смяна."

  Например с Ивайло Калфин

  подпис
 19. 19 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 458 Неутрално

  С всичките си думи и действия откакто е станал Президент, Плевнелиев показа, че заслужава да бъде такъв! Пожелавам му успех, защото той ще остане единствената властова фигура, различна от мафията. И единствената надежда...
  Хайде сега всички, които подозираха, че с избирането на Плевнелиев цялата власт отива при Борисов, да си помислят какво би било, ако сега президент беше Калфин!

  Who Is John Galt?
 20. 20 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Този не беше ли от групировка,известна с "ярка демонстрация на политика на задкулисие и сделки"?
  Не беше ли герберска пионка,която мълчеше като комунист,когато излязоха доказателства за престъпленията на "шефа"?
  Въобще,не трябва ли да е президент на всички,а не на една групировка и олигарсите,стоящи зад нея?
  Омерзен съм от лицемерието на марионетката,Тя не заслужава да бъде президент на България!

  Liberate Your Mind!
 21. 21 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  До коментар [#18] от "Иван К":

  [quote#18:"Иван К"]Например с Ивайло Калфин [/quote]

  Впрочем Калфин, който си е човек на Първанов, вероятно от корист зае привидно достойна позиция и осъди избора на Пеевски. Очаквам сега с интерес пленумите на Станишев.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 22. 22 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1709 Весело

  Проваленият, но гербопослушен бивш главен прокурор кой го назначи за конституционен съдия? Отговор: Росен Плевнелиев. Да говорим ли, че съветник по националната сигурност на президента е червен генерал от бандата на Велко Палин в отдел "Социална и национална сигурност” при ЦК на БКП - Стоимен Цветанов Стоименов. Него кой го назначи? Отговор: Росен Плевнелиев.

  Поне замълчи бе!

 23. 23 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#17] от "др. Иванов":
  Логиката ти е, че ако ГЕРБ бяха лоши, тези трябва да са още по-лоши ли?
  И, моля те, не обиждай Президента на България, защото само той ни остана!
  Прав е Орешарски: ситуацията никога не е била по-лоша - БСП, ДПС и Атака ( ДС) на власт и ГЕРБ (същите) като опозиция. Разбирай - цялата власт на ДС!

  Who Is John Galt?
 24. 24 Профил на naonit
  naonit
  Рейтинг: 458 Неутрално

  грешен ход на Плевненлиев да се лиши от права', щом народа го е избрал не трябва да преодстъпва права особенно на мнозинство избрано от малка част от българите и сега се оправдава да се стегне и да направи всичко възможно дадено му от неговите правомощия прекратяването на това народно събрание и нови избори колкото по скоро толкова по добре много хора проспаха важни неща заслепени от еофорията по падането на ГЕРБ от власт това е гн. ПРЕЗИДЕНТ

  никога да не се забравя , че комунизъм е равно на фашизъм .
 25. 25 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#8:"Karelson"] няма друг човек с власт , който да има такава популярност сред хората[/quote]
  Каква е популярността му сред хората? Той изчезва от политическия живот за дълго и се появява като стане нещо или за да не го забравим, че го има. Да печелиш плюс от това, че се криеш не е популярност, а евтина тактика, от която пореден президент се ползва.
  МВР министъра не беше ли в неговия екип?

 26. 26 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 627 Весело

  Защо смятате, че е грешен ход на президента да приеме промените в закона за ДАНС?? Понякога трябва да жертваш една пешка. Просто ги остави да си свалят маските на третата седмица и вече никой няма и грам илюзии какво правителство имаме...

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 27. 27 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#7] от "kollin":Лупата има късо фокусно разстояние и лесно може да си топне носа.

 28. 28 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#20] от "baghatur":То жена му не го брои за президент , ти - " за всички българи " !

 29. 29 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Ами това трябва да е фигурата на Президента - да обединява !
  Ако още от началото беше скочил с "рогата" най много да беше втвърдил Коалицията (за България) !!
  Сега просто трябва да подпомага центробежните сили в столетницата !!!

 30. 30 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Я ми припомнете как избирахме президент ?
  Бат Бойко нали рече ,че който е да е бил предложен...

 31. 31 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Росен Плевнелиев: Изборът ми на служебното правителство назначено с мой указ № 56 бе ярка демонстрация на политика на задкулисие и противоконституционни сделки, а не на политика на принципност.
  Ще се сетиш ти и ще престанеш веднъж и завинаги да нарушаваш Конституцията.

 32. 32 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  В БЪЛГАРИЯ народа е обречен да стачуква,защото когато му се предостави възможност той не може да управлява.Просто летвата за тези 20 години се вдигна....Завършил ли си Харвард,че знаеш много?Имаш ли стаж в Лондонското Сити?

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  [quote#17:"др. Иванов"]Тази политическа проститутка [/quote]

  Станишев ли имаш предвид? Той дори не е проститутка, а обикновена уличница, защото проститутката го прави за пари и изгода, а той - защото му иде отвътре.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Здравейте.
  Понякога човек се чувства осенен сякаш е открил топлата вода дори и от съвсем простички свои мисли.
  Вчера цял ден си блъсках главата,споделих си главоблъсканиците и тук във форума.Те бяха на тема - Защо след такава предвидима и очаквана реакция всред обществото,съселът-гей и Опустошарски тръгнаха с рогата напред с тая абсурдна кандидатура,отказват да я оттеглят дори след настояването на Президента / който де факто ги бламира/,дори след очертаващото се разцепление на БСП по тоя повод,дори изправени пред разбунено 10 000 множество на улицата вчера / а днес.../.Защо е това твърдоглавие,защо е това тъпо упорство пред задаващите се сопи...
  Някои съфорумци споделиха същото учудване,в късния следобед по някои медии някакви хора се питаха същото.Някои изразяваха съмнения,че се прикрива ,,нещо голямо,, , че е димка за разсейване на вниманието,но отговор категоричен така и не се намери.
  Следователно,въпросът стои - Защо така.
  Доколкото можах вчера следих изявленията и на съсела-гей и на кухия орех.
  И двамата имаха вид на притеснени смъртници-орехът заекава леко,съселът-безстрастен и като напикан.И у двамата - никакъв хъс да защитават тезата си.И двамата притеснени,със шарещи празни погледи.Защо ли...
  Защото,щукна ми изведнъж,вероятно ТОВА КОЕТО Е ЗАД ТЯХ Е ПО-СТРАшНО ОТ ТОВА КОЕТО Е ПРЕД ТЯХ.Ето защо.
  Пред тях е пропаст и те я виждат.Но по-добре смърт политическа,смърт обществена,отколкото смърт физическа.
  Зад гърба им,изглежда,стои самият Руссиян /по Мунчо/ с опрян в главите им наган.Нещо като ,,СМЕРш,, през войната-ако не вървиш напред,своите ти теглят куршума със сигурност.Напред може и да оцелееш,назад - никакъв шанс,
  Българската мафия винаги е била дериват на руската мафия,а и двете са си отрочета на комунистическата мафия управляваща днес глинения колос.
  Ей затова тия двамата нещастници ходят цял ден като урочасани.Не им е лесно на завалиите-мислите ли,че са забравили една смърт на улица ,,Латинка,,.
  Едва ли.
  Обяснението е супер просто,но вижда ми се съвсем ,,обясняващо,,.
  Преценете вие и прощавайте за твърде дългия пост.

  Homo ludens sum
 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#30:"ahasver"]Я ми припомнете как избирахме президент ?
  Бат Бойко нали рече ,че който е да е бил предложен...[/quote]
  с тази "макулатура" в свръхтираж на печатницата на "Мултпринт" в Костинброд, щеше да стане президент и вицепрезидент. Щеше да бие - както обича да изказва мутрата.
  http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/10/30/1191465_borisov_koito_i_da_biahme_izvadili_shteshe_da_bie/

 36. 36 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 402 Неутрално

  СЕГА ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ПОСЕГНАТ И НА ПОСЛЕДНОТО ДЕМОКРАТИЧНА ВЛАСТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА! - ПРЕЗИДЕНСТВОТО! ТОВА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ - ДА ЗАСТАНЕ В ЗАЩИТА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИЯ НАРОД! аКО НЯМА ДРУГА ВЛАСТ, КОЯТО ДА РАБОТИ ЗА НАРОДА ОСТАВА САМО ТОЙ! ЕЙ ПРОКУРАТУРАТА, СЪДЪТ, ПАРЛАМЕНТА, ПРАВИТЕЛСТВОТО - СА НАЙ- ГНИЛОТО ОБЩЕСТВО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА! СЛУЖИТЕЛИ НАДАНС, ГДБОП - НИМА ВИ ХАРЕСВА ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА?

 37. 37 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#8:"Karelson"] той е най-голямата заплаха за новата тройна коалиция.[/quote]
  Нека да не забравяме ,че 70% от населението няма никакви симпатии към парламентарно представените партии и не е гласувало нито за гербери нито за комунисти , нито за ДПС , нито за Сидеров!
  http://www.vbox7.com/play:a374f74da5

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 38. 38 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ПО НАГЛО ПОВЕДЕНИЕ ОТ ТЕЗИ ЧЕРВЕНО-ЛИЛАВИ ИЗМЕКЯРИ НЯМА!

 39. 39 Профил на osudeni_dushi
  osudeni_dushi
  Рейтинг: 402 Неутрално

  НА ПРОТЕСТИ ДО СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! ЩЕ ВИ ГОНИМ ДО КРАЙ, ПЕРВЕРЗНИ КОПЕЛЕТА! КРАДЛИВА МРЪСНА СГАН! ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ! ВОЛЕН НЕ Е НАЦИОНАЛИСТ! ТОЙ Е НАЙ АЛЧНОТО КОПЕЛЕ НА ТАЗИ СТРАНА! ДА ГИ СЪДИМ! ДА ГИ ЛИНЧУВАМЕ! ПРЕДАТЕЛСТВОТО Е НАЛИЦЕ И Е ОБЕКТИВЕН ФАКТ ЗА ИЗМЯНА! ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО! СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА И ПРОТЕСТИ ДО КРАЯ НА ТОВА БЕЗУМИЕ!

 40. 40 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#35:"Гневник"] тази "макулатура" в свръхтираж на печатницата на "Мултпринт" в Костинброд, щеше да стане президент и вицепрезидент.[/quote]
  +++
  Президента е като олигарх в инвестициите е много по-интелигентен и възпитан от бруталния Пеевски !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  Цецка Цачева заяви, че изборът на Пеевски е бил записан преди да бъде поставено някакво предложение за избора му пред Народното събрание.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#23:"heavymetal"]Логиката ти е, че ако ГЕРБ бяха лоши, тези трябва да са още по-лоши ли? [/quote]

  Да, защото очевидно хората само тогава се чустват щастливи!
  Четири години тройната се чудеше как да угоди на всички, заплатите нараснаха в пъти, пенсии двойно, учители стачкуваха за 100% увеличение на заплатите на веднъж, вдигнаха 40-50% те пак недоволни. Дойде ГЕРБ, 3.5 години мачкане е разруха и хората доволни, че им взели много, а не всичко. При това положение защо някой да се мъчи да се хареса на народа!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#40] от "comandante":

  Може да е, може да не е! Това ще разберем по нататък....
  Но как ще обясни 12-те милиона ЕВРА на "книжка" след 3-4 години предприемачество, ще му е малко трудно, особено ако пита ДАНС, затова и подскача.....
  Досега Пеевски не му пречеше като депутат..... сега му пречи че са го избрали за 15 минути, ако бяха го избирали 125 минути, кво тогава?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#34] от "Nacho Libre":

  Наистина всички интелигентни хора вчера си задаваха този въпрос, а реално отговор няма... написаното от теб звучи много логично и аз не измислих нищо по-добро. И все пак не вярвам на Любянка да са толкова прости. Можеха да сложат някое световно неизвестно корумпе-"експерт" и да си управляват със същия успех?! Аз лично очаквах повторение на тройната коалиция на нов глас - слагат Лешника параван и очилати льольовци като Чобанов, а отзад Серго, Доган и Мустака си дърпат конците (а на тях други хора). И щяха да си управляват безпроблемно, а не да изкарат 10 000 човека на улицата на 3тата седмица...

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 45. 45 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#42] от "др. Иванов":

  Нищо де, сега Делянчо чрез ДАНС при едно рамо от Цацаров и пазене на реда от МВР, ще изясни защо така стоятха нещата последните 10-на години.....
  Например, подсказвам,
  1. В чий интерес Флик и Бат Бам сринаха износа на електроенергия от България почти 10-пъти....
  2. Като как калинки управляват фонд земеделие след едно преспиване с шефа на ОЛАФ?
  3. Като как Деди се "разделя" с политиката с едни 245 млн. ЕВРА имотец, вероятно за заслугите на кобургите към българския народ (все пак спретнаха три национални катастрофи за 32 години, не всеки може)...
  Ще е интересно за народа да разбере тънката политика....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  До коментар [#34] от "Nacho Libre":

  За този коментар - БРАВО!!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#44:"FvH"]И все пак не вярвам на Любянка да са толкова прости.[/quote]
  Не са те прости....пияни са били пак сигурно....
  Сериозно-това измислих-това споделям.
  Давайте и Вие и вие....то така става.
  че,струва ми се важно...

  Homo ludens sum
 48. 48 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  От Вас е комплимент,който особено ценя.
  Благодаря.
  Но давайте да мислим...

  Homo ludens sum
 49. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#34] от "Nacho Libre":

  Не си измисляй конспиративни теории, Любянки, СМЕРШ и подобни глупости.....
  Обяснението е много по просто и "вътре" в България....
  След 23 години рестипутско-седерастки преход, макар и бавно, у нас се образува естиблишмент (виж в гугъл какво е естаблишмент), който е решил че е време да се въведе ред, икономиката да заработи, всеки да си знае мястото и да работи, а не разни Деди, Бат Бам, Лостов да си играят на "Европа", приватизация, "ние ги ловим, те ги пускат", на калинки, на футбол, на "нулев фискален дефицит", на обзавеждане с апартаменти, на подслушване, на кътане на 12 млн.ЕВРА на книжка и прочие любителски рабошки ....

  Капитализмът, като лозето, иска мотика, не политиканстване.... рано или късно трябваше да се случи...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  [quote#48:"Nacho Libre"]Но давайте да мислим...[/quote]

  Няма какво да му мислим - всички на улиците! Плюс писма и петиции до съюзническите посолства: на САЩ, Великобритания, останалите страни от НАТО и ЕС. Нека видят, че мълчаливото мнозинство ПРОГОВАРЯ. Иначе ще ни отпишат, и става страшно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  До коментар [#45] от "boby1945":
  Всичко което казваш е ВЯРНО !
  Но този г-н Пеевски не е човека който трябва да ни предостави тази информация , има достатъчно млади хора от кариерата които могат да я свършат тази работа .
  Има достатъчно либерастки медии и псевдо журналисти които никога не са повдигали такива въпроси !
  Време е българите да се събудят и да изметат цялата сган която обгрижва в парламента чуждестранни финансови мародери и нашата мутро олигархия!!!
  Libertarianism is just anarchy for rich people
 52. 52 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#49] от "boby1945":

  ...а каквое естаблишмент...

  Homo ludens sum
 53. 53 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#45] от "boby1945":

  Не ме интересува какво ще правят, ако мене ме подгони ДАНС имам адвокати. Другите да си берат гайлето. Не може да се остави задкулисието да ръководи държавата! Не може идеи минаващи не през парламента и правителството, а по блогове, сайтове и медии на ДС да определят политиката. Тази политика не може да се ръководи и от народа. народът управлява 3.5 години чрез едно правителство, което беше оставило държавната политика на улицата и се занимаваше само с грабежи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 54. 54 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#51] от "comandante":

  Е, излиза че Делянчо е избора на управляващите днес.... специалистите, либарастките медии, както сам виждаш, не се справиха досега, трябва нещо нестандартно, ново, "отвън" на системата...
  А Делаянчо отвсякъде и нещо ново, нестандартно, "отвън" за ДАНС и системата за сигерност, при това "вътре" в естаблишмента.....
  Например няма да го купиш с 6 апартамента или с полети на Кугар......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 55 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#52] от "Nacho Libre":

  Виж в Гугъл, да не кажеш че те манипулирам с чуждици....
  Ако потърсиш с "естаблишмент " ще намериш обяснение на сръбски, близко до истината, според мене....
  Ако напишеш "establishment" ще намериш много съдържателно и вероятно вярно обяснение на англицки ....
  Но няма да намериш смислено обяснение на български, затова и смятам че естаблишментът, establishment, сега се "събужда" в България.... и оттам цялата паника сред прежде управляващите....
  Какво и как ще стане, ще разберем в Гугъл не пише....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 56. 56 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  [quote#53:"др. Иванов"]Не може да се остави задкулисието да ръководи държавата![/quote]
  Не може, прав си, никой "зад завесите" да управлява държавата, освен establishment-та.... който явно се е събудил след 24 години рестипутски "Преход" ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 57. 57 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#55] от "boby1945":

  Ок.
  Deal.

  Homo ludens sum
 58. 58 Профил на ton.the.truth
  ton.the.truth
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Невероятнен старт на новото управление. Тези хора ни взимат за кръгли идиоти. Мисля че е време хората да излезнат на улицата и да свалят това правителство. Всички масово да се организираме и да свалим мафията от власт. Само така народът ще бъде чут.

 59. 59 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 656 Неутрално


  "Ирена Кръстева и Делян са верни само на изгодата си.Вече трябва да падне прокурорският чадър над тях двамата, казва бащата на депутата от ДПС Делян Пеевски Славчо Кончев. Според него Делян може да пребори корупцията, ако е наясно колко ще вземе за това, а наследниците на Държавна сигурност казват на Доган кой може да работи за него"- http://www.blitz.bg/news/article/58110

  "Бащата на Делян Пеевски: Доган взе Ирена Кръстева и Делян, защото могат да правят далавери!" http://afera.bg/interviu/6698.html

  ДЕТСКАТА МЕЧТА НА ДЕПУТАТА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ:
  "ТАТКО, на 25 го­дини ще бъда милионер!" - то­ва каза синът ми Делян Пеевски още като не­връстно момченце. Най-интересното е, че май успя"-обяснява баща му Славчо Кънчев.‎
  Покрай бившата си съпруга и син Славчо Кънчев се е впрегнал да бори корупцията. Дори е основал Асоциация и пуска жалби и сигнали по всич­ки институции срещу Кръстева и Пеевски. rudocs.exdat.com/docs/index-555726.html?page=5

 60. 60 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#50] от "Norman Granz":

  Търсенето на помощ от някаква висша сила(и) е характерно за низшите духом и изостаналите в развитието си ...

  Liberate Your Mind!
 61. 61 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#56] от "boby1945":

  Айде спри с бълнуванията. Май те тресе деветосептемврийски плам а? Разни партизани ти се присънват. Но този път жалката Ви шайка бандити няма да успее.

 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#61] от "Стан":

  Е не партизани няма мешани, има мешани богаташи, много големи богаташи, на които явно им е писнало блогери, Бат Бамовци, Дедивци, Фликовци, Калинки, Лостовци да си играят на политика, икономика, обилно подправени с "брюкселски" мантри....
  Така да се каже пречи на капитализЪма да се развива... пречи на потреблението.... а богаташите не обичат да им пречат... въздухарчо.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Колко бързо Росен Плевнелиев забрави как и защо беше избран за президент! Едва ли имаше по-неподходящ човек от него за този пост в държавата! Но той е! На всички е известно защо.

 64. 64 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#34] от "Nacho Libre":

  Не - напротив, това, което е пред тях е далеч по-съблазнително и ги заслепява. Парите, парите -тоталната власт чрез парите - чии, отговорете си сами. А не си дават сметка,че просто ще бъдат отритнати от господарите си като употребени и напълно ненужни и излишни, те само ги използват в момента. Толкова са глупави.

 65. 65 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Росен Плевнелиев: Изборът на шеф на ДАНС е ярка демонстрация на политика на задкулисие и сделки, а не на политика на принципност
  Продуктът на това задкулисие и представител на едната клика във властта без да иска разкрива механизма на действие на кликата. Оня ден се договори с Орешарски и Станишев, а вчера се оплаква че го били излъгали. Когато нещата се решават не открито и принципно ,тогава могат да те излъжат ей така.

 66. 66 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  На мене ми звучи правилно и достойно. Не подценявайте факта че президента е избран директно от народа за разлика от Министър председателя и останалите дюмбели. Освен това има и политическо влияние в чужбина. Като гледам много добре отразява настроенията на народа. А и не се изцепва като някой селяк. В тази обстановка трябва да има поне един политик който да може спокойно да изложи позицията си и тя да съвпада с тази на народа. Изглежда че правилно се е разграничил от партиите. Той трябва да бъде надпартиен лидер. Не виждам нищо лошо в изказването му, даже ми дава надежда.
  При всяко положение ще направи работата на мръсниците по-сложна отколкото си мислеха.

  California Über Alles
 67. 67 Профил на venkata333
  venkata333
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Демонстрация на политика на задкулисие и сделки-ЗДРАСТИ!!!

 68. 68 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1134 Разстроено

  "Не, няма да оттегля цялостно своята подкрепа."

  Там ти е грешката!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 69. 69 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  [quote#54:"boby1945"]специалисите, либарастките медии, както сам виждаш, не се справиха досега[/quote]
  Че нали мама с крадените пари му купи либерастка медия??? Сам не се е справил със себе си или какво?
  Нима не разбираш колко е страшно за демокрацията на такива комплексари да им се дава власт ???
  Да си управлява там империята изградена с крадени пари да ходи на слафитските сбирки на ДПС ама да не се вре във властта !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 70. 70 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 451 Неутрално

  2011 г. не можаха да му хванат на този бюлетините в Костинброд.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 71. 71 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#17] от "др. Иванов":

  Да, ама нито при ГЕРБ, нито когато и да било по-рано, шеф на ДАНС или на аналогичните й предходни структури, не е ставал човек:
  1. С трудов стаж числом и словом 8 (осем) месеца!!! И то като следовател. През останалото време е бил депутат, като не е ходил в парламента.
  2. С тежък конфликт на интереси
  3. От турска етническа партия - проводник на турски национални интереси (това не е изключение, тъй като по-рано ДС беше ръка на КГБ).

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 72. 72 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 853 Весело

  [quote#63:"myth"]Едва ли имаше по-неподходящ човек от него за този пост в държавата![/quote]
  Самия факт, че Плевнелиев избра служебното правителство за да изкара държавните пари от банката на мустака и Пеевски, говори достатъчно. Беше и много успешен министър, на всичкото отгоре!
  С две ръце ще гласувам за него на следващите избори!!!

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 73. 73 Профил на kamilar
  kamilar
  Рейтинг: 458 Любопитно

  ОЩЕ ПОМНИМ как беше избран Плевнелиев за Президент.
  Посочен беше еднолично от Бойко, и до последният момент никой в държавата не знаеше, кого Бойко си е наумил да прави Президент на България. След това беше пусната в ход машината за печелене на избори на ГЕРБ, и ето ви го новият Президент -- демократично избран.
  Ликуй народе!!!
  Сега същият този "президент" изразява претенции за непрозрачност на избора на един висш чиновник от изпълнителната власт.
  Каква наглост!!!

 74. 74 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  [quote#26:"FvH"]Защо смятате, че е грешен ход на президента да приеме промените в закона за ДАНС?? Понякога трябва да жертваш една пешка. Просто ги остави да си свалят маските на третата седмица и вече никой няма и грам илюзии какво правителство имаме...[/quote]Не мисля, че приемането на закона е "ход" на Плевнелиев. Просто е постъпил наивно.

  Но сте прав - всяко зло за добро. Така вече и той и ние знаем с кого си имаме работа.

 75. 75 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#71] от "Орешко Монтерейски - Закривай седЕнката":
  Пишеш пълни глупости!
  1. Буда с колко месеца стаж стана главен секретар на МВР?
  2. Какъв конфликт на интереси има? Икономедия са във война с Нова медийна група (или там както бяха) и КТБ. Ако не си подкрепян от Икономедия, какъв ти е проблема и къде виждаш конфликт на интереси?
  3. В България няма турски етнически партии. Ако има, Президента трябва да сезира Конституционния съд, за да я закрие.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 76. 76 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#74:"Nikolay UK"]Не мисля, че приемането на закона е "ход" на Плевнелиев. Просто е постъпил наивно.[/quote]
  Дали "наивно" няма да поиска да прехвърли някоя от къщите си на мое име?
  Да не говорим изобщо, че Президентът има екип и съветници, с които взема решенията и никога не действа сам.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 77. 77 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#71] от "Орешко Монтерейски - Закривай седЕнката":

  И тези с многото стаж каква работа свършиха?
  Отделен е въпросът, че всеки с повече от 3 месеца стаж в МВР е за ареста, той си знае за какво.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 78. 78 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#75] от "cnn":

  Ако аз пиша глупости, значи и Ройтерс и Франспрес пишат глупости: http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2013/06/14/2081799_svetovni_medii_veche_pishat_za_spornoto_izbirane_na/?ref=id#comment-20


  "Ройтерс": "партията на етническите турци ДПС"
  Агенция "Франс прес": " партията на мюсюлманското малцинство ДПС"

  Само според българския Конституционен съд, самото ДПС и cnn ДПС не е етническа партия.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 79. 79 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#78] от "Орешко Монтерейски - Закривай седЕнката":
  Това са мненията на Ройтерс и Франс прес, предадени от "независимата" Икономедия, това не са факти. Ако партията е етническа, Президента трябва да сезира Конституционния съд. Президента има своя квота в Конституционния съд и няма да му е трудно да закрие тази партия - Борис Велчев - бившия главен прокурор, червен до мозъка на костите си, от червено потекло, е избора на демократичния платен комсомолски секретар Плевнелиев.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 80. 80 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#7] от "kollin":


  Щял да гледа под лупа! Дано под лупа лайното изглежда по-добре и мирише по-малко"

  -И дано под лупа не изглежда голямо лайно.

 81. 81 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#79] от "cnn":

  Президентът не може да сезира КС по въпрос, по който КС вече се е произнесъл. А защо така се е произнесъл, е друг въпрос. Въпросното решение, доколкото помня, не е взето единодушно. А и по онова време кой кой е в КС и какви зависимости е имал, не ми е известно. Мога само да предполагам, че щом т. нар. "задкулисие" или октопод си е пуснал пипалата навсякъде, значи - и в КС.
  А има неща, които се виждат и с просто око и само човек, който казва на бялото черно и на черното бяло може да твърди, че ДПС не е етническа партия.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 82. 82 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#81] от "Орешко Монтерейски - Закривай седЕнката":
  Ако има желание, ще се намери начин за сезиране. Въпросът е дали няма да се радикализират малцинствата, ако ДПС бъде забранена. Но това са дълбоки води и не желая да коментирам.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 83. 83 Профил на Roro
  Roro
  Рейтинг: 402 Гневно

  Дружно братя българи -
  в боя да вървим
  Дружно братя българи -
  враг да победим

  https://www.facebook.com/events/515265125212955/

 84. 84 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  [quote#60:"baghatur"]Търсенето на помощ от някаква висша сила(и) е характерно за низшите духом и изостаналите в развитието си ...[/quote]

  А гласуването за разклоненията на БКП/ДС е характерно за говеда, на които изобщо липсва дух и развитие.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 85. 85 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Представям си ако Първаноглу беше на Дондуков 1 в момента, какви ускукани фрази щяхме да чуем!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 86. 86 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#56] от "boby1945":

  иммено събудилия се естаблишмент (след 24 години) е този , който се опитва да се възстанови - това е комунистиЧеската номенклатура - ЦК на БКП и подлизниците им.

 87. 87 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Остава ми един Плевнелиев в когото да вярвам, който има морал, има представа от европейски ценности и демокрация и най-важното според мен има воля да се опълчва на свинщините в този Парламент.

  Изборът на фигурата Пеевски е гротескно, мерзко изплюване в лицето на свестните български граждани и срам за Станишев и Местан. Сидеров е срам, тъй или иначе ! Отговорните за този избор оцапаха Парламента, вместо да го издигнат на по-европейско ниво .

  Извън темата, драги Дневник, крайно досадно е да се четат текстове с толкова много грешки както в случая. Едва ли не свикнахме текстовете тук да бъкат от грешки, но те не стават по-малко а напротив..Сигурно е чист технически проблем, но си остава проблем и накърнява доверието на читателя . Хайде, стегнете се и намерете устойчиво решение !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 88. 88 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#86] от "bachmann":

  О не не си в час, комунистическата номенклатура на БКП (истинската), отдавна се оттече в канала на историята (като Луканков, Тодор Вълчев, Пешо танкиста, Румен Георгиев старши, Ананиевица, Лилов, Христо Христов ...)
  Даже първото поколение перестройчици, лозунгари про НАТО, про ЕС, про пазар на дребно, се оттекоха (Руменчовците, Гоце )....
  Сеага на сцената излизат чисти капиталета, с много сериозен политически ресурс (не само с пари и връзки и готови да им служат политици), на които им писна да няма потребление в страната.... да се меши кой от където дойде в проектите им.... в следването на икономическите мантри на брюкселските зелки...

  Хора от типа на Берлускони, дето, въпреки че са богати, не ги мързи да вадят кастените от огъня със собствените си ръце... Нещо като тези дето управляват Турция днес....

  Може още да не са от класа на Силвио или Коч ефенди, но вървят напред, учат се, а и са млади....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 89. 89 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#85] от "today":

  Нищо нямаше да чуеш, Гоце е учил задълбочено марксистко-ленинската философия и практика и по никой начин нямаше да си даде лостът в силовата власт, каквато е прерогативата да назначава директора на ДАНС, както направи набързо скалъпилия 12 млн.ЕВРА "идеалист" от политиката Росенчо...
  Такава елементарна политическа грешка, даже околийските партийни секретари не правеха преди 1989....
  Но необразованото си е необразовано.....
  И виж каква каша забърка Росенчо..... от липса на образование по философия... между другото и грубо нарушение на духа на Конституцията по частта "разделение на властите"

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 90. 90 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#84] от "Norman Granz":

  Прав си!
  Поради тази причина не гласувах за Костов!

  Liberate Your Mind!
 91. 91 Профил на bachmann
  bachmann
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#88] от "boby1945":

  Да бе - баш са си децата на номенклатурата - кой е баща му на Станишев?
  А дядото на Пеевски - председател на окръжния съвет на БКП Плевен.

 92. 92 Профил на nasa
  nasa
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Другарю Плевнелиев ако крадците и престъпниците се осъждат,

  ще има яснота, доверие и морал.

  Нещата са мнооооого прости, засега брътвежите Ви не ни впечетляват!!!
  Това е и вашата игра, хем богатство, хем чисто име и никакъв затвор...

 93. 93 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#91] от "bachmann":

  И двамата бащи са били добре платени чиновници от апарата на БКП и нищо повече.... само добре платени, всеки частен занаятчия, кинкалерия или частно практикуващ лекар, зъболекар, зъботехник, в онези години, 60-80-те изкарваха в пъти повече от тях....
  И днес Станишко е само партиен лидер, на висок пост в ПЕС, вероятно добре обезпечен и толкова, докато Делянчо е КАПИТАЛИСТ, вярно местен, далече от Бъфет и Берлускони, но КАПИТАЛИСТ, решил със собствените си ръце да извади кестените от огъня...., когото не могат да купят с 6 апартамента .....
  Най-малко го интересува ти и аз, или Станишко какво мислят по въпроса....
  Дали ще успее, ще видим, ако не успее, естаблишментът ще намери друг кандидат... веднага....
  Щото любителския рестипуто-демосратски 23 годишен преход на любители политици досади на всички.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 94. 94 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#92] от "nasa":

  До затвор заради едни 12 млн.ЕВРА едва ли ще се стигне, все пак сме в "капитализЪма", не в "Цоциализъма", но ще го държат "курдисан" определено.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 95. 95 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#31] от "Гневник":

  Та как точно е нарушил конституцията?

 96. 96 Профил на Warrior
  Warrior
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това е война между мафията и калинките на Бойко Борисов, подкрепени от избрания с фалшиви бюлетини Плевнелиев, срещу червените богаташи, които се представят за леви. Всички те са партийната олигархия на проваления преход, която ни доведе до сегашната мизерия. Крайно време е хората да изритаме всички стари алчни мошеници от властта и да изберем нови млади и способни водачи, които да ни поведат към просперитета на България. Този път не допускайте да подменят протестите на суверена - народ, както ни измамиха през пролетта Плевнелиев заедно със старите партийни ку.ви!

  За България не е ли направено всичко, не е направено достатъчно.
 97. 97 Профил на dakl
  dakl
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Един от най -видните представители на задколисието е именно Плевнелиев.Странно е че той говори за морал в политиката!

 98. 98 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "Росен Плевнелиев: Изборът на шеф на ДАНС е ярка демонстрация на политика на задкулисие и сделки, а не на политика на принципност"

  Не ходите ли в Парламента? Не виждате ли как ги приеха промените в този закон?
  Трябваше вето. Сега посочете вратата на този Вас съветник, който Ви подведе да подпишете закона за "нула" време.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 99. 99 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#95] от "BohrMottelson":
  [quote#62:"Гневник"]Случая "Венета Марковска", нарушаване на Конституцията и Закона с указ 56 на президента Росен Плевнелиев, с който беше назначено „явлението“ служебно правителство. [/quote]
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/14/2081665_prezidentut_nastoiava_parlamentut_nezabavno_da/?ref=id#comment-62

 100. 100 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Росен Плевнелиев: Изборът на шеф на ДАНС е ярка демонстрация на политика на задкулисие и сделки, а не на политика на принципност...

  - А, ако нямаше протести, какво щеше да е ?..

  urkobozambo
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK