Антон Кутев, БСП: Това, което се случва на улицата, е борба за безвластие

АНТОН КУТЕВ

© Надежда Чипева

АНТОН КУТЕВСлед близо месец на многолюдни антиправителствени протести, които искат оставката на кабинета "Орешарски", в който управляващите продължават да се правят, че не забелязват исканията на демонстрантите, а президентът Росен Плевнелиев подкрепи протестиращите, потърсихме мнението на медийния секретар на мандатоносителя БСП Антон Кутев.


Кой ще е по-издръжлив - протестиращите или правителството?


- Според мен протестиращите. Аз съм убеден, че протестиращи ще има и след това правителство и веднъж излезли на улицата, хората поне десетина години няма да се върнат. Когато и да е краят на това правителство, протестиращи ще има и след него.
А вие защо не се вслушвате какво казват протестиращите, а те не искат само оставка на правителството?


- Не мисля, че е така. В огромната част от това, което искаха през февруари и започнаха исканията, и сега сме се вслушали. Протестите започнаха срещу Делян Пеевски - Делян Пеевски не е шеф на ДАНС.


Исканията им прераснаха в оставка на правителството и не само. Най-вече призиви за справедливост и мафията и олигархията да не управляват...


- Аз не се чувствам като представител на мафията. Не смятам, че моята оставка би помогнала по някакъв начин за откъсването на мафията от държавата.


Вече нееднократно сме казвали, че протестиращите са важна част от обществото, лично аз смятам, че това, което се случва по улиците е важно. Това правителство рано или късно - дали след месец, след три месеца или след 4 години, то ще си отиде. Но това, че в България вече има мощен коректив от улицата, който не дава да се правят безобразия, е хубаво също. Аз разчитам на това, че този коректив няма да заспи така, както беше заспал последните 4 години, дори съм убеден в това.


Не съм склонен да обвинявам протестиращите "къде бяхте, докато Бойко тъпчеше всички", защото си давам сметка, че това е процес, който се развива. И че при Бойко ги потискаха и голяма част от тези хора си мълчаха. Но веднъж излезли на улицата, тези хора няма да продължат да си мълчат, независимо дали ще бъде Бойко или друг. Дълбоко вярвам, че ако не същите тези хора, то други като тях не биха мълчали, ако Бойко Борисов се върне на власт.


Затова и считам, че тезата "тръгвате си вие, идва ГЕРБ и нещата ще се оправят" е невярна, защото първо не вярвам, че ще дойде ГЕРБ след това правителство...


На кого е тази теза?


- Виждам я често в публичното пространство, поне представители на ГЕРБ така си я представят. За мен истината е, че ГЕРБ няма да дойде никога повече на власт, благодарение и на сегашното управление, независимо дали управлява за три месеца или три години. И хубавото донякъде е, че тези хора вече са постоянен коректив на властта, която и да е тя.


И в кои послания на протестиращите сте се вслушали?


- Ние се вслушваме в това, което можем да свършим в момента. Ако ГЕРБ бяха направили промените в законите за енергетиката, които ние приехме, и бяха увеличили майчинските, минималната работна заплата, ако търсеха стимули за бизнеса, нямаше да ги има февруарските протести.


Питам ви за юнските протести.


- Ние отговаряме на протестиращите, когато те имат социални и икономически разумни искания.


Но хората казват "Мафията вън!"...


- Пак казвам, че лично аз не се считам за представител нито на олигархията, нито на мафията.


Преди ден и лидерът ви Сергей Станишев призна за кръг на КТБ и че Делян Пеевски е част от него...


- Това, което се опитваме да направим, е да отговорим на исканията на протестиращите в онази им част, в която те касаят живота на всички българи. Дълбоко не вярвам, че всички българи искат свалянето на това правителство. Напротив - има огромна част от обществото, която го подкрепя. И аз постоянно разговарям с тази част, защото в моя избирателен район хората казват това.


Не считам, че може една част от обществото да налага по този начин мнение. Всъщност всичко може, накрая може и да падне правителството, няма лошо. Правителствата се издигат, падат, това е част от демократичния процес, няма драма. Въпросът е, докато са на власт, правителствата да изпълняват това, което трябва. А това, което в нашия случай трябва, е да се изпълнява социалната програма - да се вдигат майчинските, да се намалява цената на тока, да се преразпределят парите от големите корпорации към малките плащачи на сметки, тоест да се направи онова, което се иска от нашето общество.


Ако успеем да го направим, успеем, като не успеем - ще дойдат следващите, те ще направят колкото могат и така.


Вече близо месец хиляди хора протестират, от три седмици парламентът заседава под блокада. Колко време може да продължите така?


- Това ще продължи с различна интензивност в близките 10 години. Моето усещане е, че ние трябва в условията, в които се намираме, да свършим максималната работа, за която сме избрани. Пак ви връщам към програмата ни - до един месец трябва да приемем няколко закона - да спрем покачването на възрастта за пенсиониране, да се опитаме да преразгледаме бюджета, за да може от септември болниците да не спрат да приемат пациенти, защото е напълно възможно, да се опитаме да направим възможна и някаква коледна добавка към пенсиите. Имаме конкретни задачи, които трябва да бъдат свършени.


Във всяко едно общество има различни гледни точки - на едрия бизнес, на хората със средни доходи, които казват "на нас не им пука за сметките за ток". Има и трета гледна точка - на онези, които не могат да докарат до края на месеца. В силистренските села има около 90% безработица и в порядъка на 150 лв. пенсия за тези, които получават пенсия. Тези, които получават 150 лв. пенсия и не могат да живеят с нея, те хранят онези, които нямат доходи. Тези хора имат различни интереси от хората, които свиркат пред парламента, има разлика в техните искания.


Смисълът на политическата борба е в защитата на определени интереси от обществото. В това няма лошо, но важното е, че ако ние ще водим тази борба, тя е политическа битка, трябва да я водим като борба. Защото тези, които са гласували за мен, не са го направили, за да стана и да си тръгна при първите подсвирквания. Те очакват от мен да защитя интересите им и ние правим това.


Класова борба.


- Не съм използвал тези думи. Обяснявам рационално от съвременна гледна точка към процеса.


Хоризонтът, който очертахте пред правителството, е до Нова година...


- Още преди изборите очертахме три плана - 100 дни, до Нова година и 4-годишен мандат. В момента се борим за толеранс в първите 100 дни, които още не са минали. Това означава, че не може да се оцени капацитетът на едно правителство. Не казвам, че това правителство не може да се провали, но без 100-те  дни толеранс не може да разберем дали се е провалило или не. Когато то е 100 дни под натиск, разбира се, че резултатът ще бъде лош за всички.


За държавата е изключително лошо след резултатите от управлението на Бойко Борисов да влезе в цикъл на чести избори и на смяна на правителствата през 3 месеца. Политики за три дни не се провеждат, нито за два месеца. Неслучайно демократичната практика иска 4-годишен мандат. 


Ако влезем в сценарий на смяна на правителства през 3 или 4 месеца, тогава големите капитали, истинската олигархия ще получат изключителна власт - възможност да прокарват големите си проекти, енергетиката да се развива все по-добре в тяхна полза и все по-малко хората до получават сносни заплати там, те ще си дадат възможност държавата да преразпределя в полза на едни, а не на други, защото за последните 23 години ножицата между бедни и богати стана огромна.


Коя е истинската олигархия?


- Онези корпорации и големи фирми, които имат пряко въздействие върху политическия живот. Такива има доста в България, няма нужда да ги споменавам аз. Аз не съм кръстникът на олигархията, за да кажа аз коя е олигархията. Хората достатъчно добре знаят кого визирам.


Хората свързват днешното управление с олигархията.


- Напоследък твърде много хора говорят от името на "хората". Тези хора, които протестират, са с една гледна точка, хората, с които аз говоря и са гласували за мен, са с друга. Аз твърдя, че нямам нищо общо с олигархията и имам всички доказателства за това. Всеки от тези, които викат отвън, най-вероятно е по-богат от мен от гледна точка на имущество, аз имам само дългове и кола на лизинг.


Ако изобщо може да се говори за олигархия в България, определението за олигархия са мощни капитали, които имат политическо въздействие. Когато едни мощни бизнес кръгове започнат да се занимават с политическо инженерство, се превръщат в олигархия. Може навремето да е имало "Мултигруп", сега има други играчи на пазара. Продължавам категорично да смятам, че тези играчи, които определят в момента политическата обстановка, са групирани около президента Росен Плевнелиев.


Не считам, че президентът Плевнелиев е непочтен човек, той се опитва в рамките на своите възможности да си свърши работата. Но смятам, че голяма част от решенията му са по един или друг начин повлияни от хора с мощни бизнес интереси, които са в неговия кръг, благодарение на които той стана министър и след това президент.


В България олигархия има, поне това, което хората разбират като олигархия, и не аз съм нейният представител. Тоест, ако тези, които мислят и които имат възможността да правят оценка, би трябвало, ако наистина се борят с олигархията, да премислят накъде са насочили енергията си.


В БСП мислите ли за избори 2 в 1 през следващия май?


- Това е много далеч. Избори може да има преди следващия май, както и след него. Зависи до каква степен ще намерим модуса за полезност и ще успеем ли да убедим обществото, че това, което правим, е смислено. Аз нямам съмнение за себе си, че този парламент е приел много по-полезни за хората закони, отколкото предишния за цялото си съществуване, смятам, че този парламент показа смелост в борбата с големите корпорации, каквато не е имало нито в предишния, нито в по-предишния. Нямам съмнение в полезността на това, което правим, друг е въпросът дали може да го обясним на гражданите.


Работата на парламента обаче е блокирана и зависите от волята на "Атака". Колко време може да издържи БСП така?


- Докогато продължи. В момента ситуацията е такава, че нито едно управление не е сигурно. Бих се радвал, ако имаше изход, в който, ако подадем ние оставка, идва стабилно правителство и то управлява 4 години. Такъв изход обаче няма. Следващите избори ще повторят сегашната конфигурация и шансът ГЕРБ да участва в следващо управление е нищожен.


Следващото правителство изобщо няма да бъде по-стабилно от сегашното, тези, които протестират сега навън, пак няма да са представени в парламента, защото не са се обединили около обща кауза. Каузата "да убием комунистите" не може да бъде кауза, каузата е нещо позитивно. Досега не чух позитивни послания, "оставка" не е позитивното послание. Всяко позитивно искане сме готови да обсъдим, но искането "мразя ви, не искам да ви гледам" не може да бъде политическо искане.


Знам, че има достатъчно много хора в България, които ме мразят, и аз не разчитам на техните гласове. Тези, които свирят пред парламента, не са гласували за мен, няма и да гласуват.


БСП изпадна отново в зависимост от ДПС, но сега и от "Атака". Какво ви казват вашите привърженици за това? Как смятате, че ситуацията, в която изпадна БСП, ще й се отрази в дългосрочен план?


- Не бих говорил за зависимост. От "Атака" пък съвсем, защото те поддържат кворума и не се месят в политиката оттам нататък. За зависимост от ДПС също бих казал, че е силно казано, защото всяка съвременна политика се води на нивото на някакви междугрупови компромиси, включително и тази на Бойко Борисов - той първоначално зависеше от "Атака", после от РЗС.


Предпочитам кворумът да се крепи на ДПС и на "Атака", отколкото на Бойко Борисов. Каквото и да си говорим за Волен Сидеров, той сигурно има много недостатъци, но прякото сравнение с миналото и настоящето на Бойко Борисов в моите очи не е в полза на Борисов.


Посланиците на Германия и Франция обаче изразиха опасения от поведението на "Атака".


- Изчетох внимателно становището на двамата посланици и според мен то казва, че в България трябва да има стабилност. И както пише, че подкрепят президента, не по принцип, а в усилията му да поддържа единството на нацията, които аз често пъти подлагам на съмнение, по същия начин там пише, че ГЕРБ трябва да се върне обратно в парламента. Там има изказани съмнения за "Атака", но аз не вярвам, че като се върне в парламента, ГЕРБ ще бъде конструктивната подкрепа, от каквато ние имаме нужда. Не вярвам, че те ще поддържат кворума. Убеден съм, че в момента, в който нещо не им хареса, ще провалят кворума.


Не разчитате на опозицията в парламента, нападате остро президента... Колко време може да издържим в тази ситуация на липса на диалог между институциите?


- Ще ни се наложи, независимо кой е на власт. Според мен ситуацията е продиктувана от две сили - хора в ГЕРБ, която се опитва да се задържи на власт на всяка цена.


Същото може да се каже и за БСП. Отстрани изглежда, че БСП е готова на всякакви компромиси, за да се задържи на власт.


- Някой може да каже всичко. Когато бяхме опозиция, може да сме напускали в определени случаи парламента, но нали се съмнявате, че 500 души, които викат по цял ден пред парламента, са гласували за БСП. Рано или късно ще се стигне до ново парламентарно мнозинство и ново правителство и ако ние сме в опозиция и имаме 200 000 членове, при определена мотивация бихме могли да ги вадим пред парламента. Това означава ли, че демокрацията е - който победи, другият вика пред парламента. Ние не може да управляваме така, тази държава не може да се развива нормално, когато опозицията не стои в парламента.


Какво ще стане, ако ние дадем команда на всичките ни хора да излязат на площада - ще се избием едната група с другата? Това се нарича нарушаване на гражданския мир и е неприемливо в една европейска държава. Има някакви рамки на демокрацията, които не могат да бъдат прескачани. Има моменти, в които отиваш в опозиция, имаше такъв момент и за нас и 4 години спазвахме всички правила на демокрацията, защото тя е обществен договор.


Когато не ходиш 3 седмици на работа, това е нарушаване най-малкото на Кодекса на труда, но в този случай и на моралните ти права, че хората са те избрали, а ти не вършиш това, за което си избран. Няма начин да има управление без опозиция и ако опозицията не иска да спазва правилата, а излиза навън и започва да подготвя псевдореволюция, държавата няма да направи крачка напред.


От това печелят единствено т.нар. олигарси, хората не печелят, моите баби в Алфатар няма да получат нищо от това, няма да спечелят и стотинка. Бизнесът ще върви все по-трудно и единствените, които ще спечелят, е онази шепа от 20, 30 или 50 супер мощни хора, които управляват политически процеси - те се наричат олигархия. Това може да бъде възпроизвеждано до безкрай.


Имаме демократично избран парламент и законно правителство, фактът, че няколко човека мразят правителството или парламента, не може да доведе държавата до криза.


Посланиците на Франция и Германия са загрижени и за медийната среда и липсата на плурализъм. Вас не ви ли притесняват подобни констатации?


- Един от проблемите в момента на тази политическа нестабилност е, че много трудно се приемат важните закони, каквито биха били едни промени за медиите - изсветляване на собствеността им, гарантиране на публичните и обществените им функции и пр. Важно е да се осъзнае, че медиите са четвърта власт и да се знае тя как се финансира и какви позиции заема. Смятам, че депутатът има по-малко власт, отколкото един водещ на сутрешния блок, и затова е важно да знаем не само колко получава водещият, но и как се финансира медията, за която той работи, какви стандарти спазва.


Какво е вашето обяснение за ниската активност на варненци и за резултата на БСП?


- Факт е, че хората са омерзени от цялата политическа ситуация. Това, което се случва на улицата в България, за мен не е борба за власт, напротив, това е борба за безвластие. Има политически и икономически кръгове, които нямат нужда от властта, те имат нужда от това да няма власт. Защото те са достатъчно силни икономически и финансово, за да могат да плуват в мътни води. Защитата на държавата вече не им трябва, те могат и сами, на тях държава не им трябва, защото държава означава налагане на правила, които са в полза на всички, а не на силните. Силните, богатите, те плуват във всякакви води, в мътни най-добре. В мътните води страдат бедните, нещастните и болните, затова определени кръгове в момента имат интерес от дестабилизация.


Не се ли опасявате от трайно отдръпване на хората от политическото?


- Това е целта на тези кръгове. Колкото и да е невероятно, в началото на 21 век попадаме в капана на огромното противоречие между големите пари и малките хора.


Лютви Местан, а преди това и Ахмед Доган, говори за нуждата от ново дясно. И вие ли смятате, че има нужда от нова десница? Каква точно десница би ви била удобна?


- Безспорно е, че е по-добре е да има силно дясно, отколкото популисти на власт. Колкото по-силна е десницата, толкова по-силна е левицата. За да има полза в един политически диалог, трябва да има ясни основи и открай време това са лявото и дясното. За мен голямата загуба за обществото са популисткото говорене и популистките партии.


Как ще коментирате първите заявки на "Реформаторския блок"?


- Не е моя работа да давам оценки. Мога само да пожелая силно дясно, защото България има нужда от него. Дали точно тези ще са хората, за мен не е от значение.


Не даде ли БСП твърде много на ДПС във властта?


- Това е стар мит, който се вади всеки път, когато се наложи по много причини да управляваме с ДПС.


Каква е прогнозата ви кога ще са следващите парламентарни избори?


- Не искам да правя прогнози. Възможно е да са скоро, но това няма да е полезно. За мен най-ранната дата, от която може все пак да има някакъв смисъл и да се направи крачка напред, а не да се въртим в кръг, е май следващата година.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (239)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  b777
  Рейтинг: 497 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Безвластието цари на тази земя вече 69 години, Кутьо! Властта ще възтържествува, когато си биете камшика и изчезнете! За винаги! Или ние да ви бием камшика? За да се изкарате малтретирани от малтретираните от вас?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Тия абсолютно неадекватните продължавата да наглеят и да се правят на луди Пари ли ви вече яко под червените з.дници, комуненца? Тепърва ще има да ви запари . Ама сами си го правите де. Днес съм изключително доволен, че заграбихте властта и показахте отново на народа какви сте. Имаше хора заблудени от вас или млади и незнаещи. Е вече всички ви знаят

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Лошо е когато интелигентни хора работят за сбъркани идеи. Хем хабят енергията на Националния Дух, хем дърпат развитието на държавата назад!

 6. 6 Профил на followed
  followed
  Рейтинг: 497 Гневно

  Тоя К(П)утев трябва да го забранят. Както и цялата гмеж, част от която е...

 7. 7 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4586 Неутрално

  Поредния червен неадекватник.

  Gunter glieben glauchen globen
 8. 8 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Гневно

  Всички останали: Това, което се случва в НС и МС, е СВИНЩИНА!

  ОСТАВКА!

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 9. 9 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Този нефелен човек щеше да е чудесен член на политбюро - (кутев това не е комплимент, това е обида )

 10. 10 Профил на Desmond
  Desmond
  Рейтинг: 497 Неутрално

  БСП идва, лъже, краде, корумпира. Винаги свършва по един и същ начин!

  "Човек, на когото е нужен господар, е животно."
 11. 11 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Другарю Кутев, чудя се дали всички на Позитано се раждате толкова тъпи, или карате някакви специални курсове? Или и това се предава по полов път?

 12. 12 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 984 Неутрално

  "Не съм склонен да обвинявам протестиращите "къде бяхте, докато Бойко тъпчеше всички""

  Кого е тъпкал Бойко, стига глупости? Сигурно не е имало протест при Бойко, дето да е останал с неизпълнени искания.

 13. 13 Профил на Ron
  Ron
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Да, безвластие. За БСП.

 14. 14 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  "Не съм склонен да обвинявам протестиращите "къде бяхте, докато Бойко тъпчеше всички", защото си давам сметка, че това е процес, който се развива. И че при Бойко ги потискаха и голяма част от тези хора си мълчаха."

  Наглец , точно Бойко показа на хората, че от протести имаполза и сега ще берете плодовете на цялата истерия и омраза, която насаждахте през годините.

  Няма шики-мики.
 15. 15 Профил на spanopolski
  spanopolski
  Рейтинг: 501 Неутрално

  "Аз не се чувствам като представител на мафията. Не смятам, че моята оставка би помогнала по някакъв начин за откъсването на мафията от държавата."

  Забележете че юнака не казва, че не е представител на мафията, само че не се чувствал такъв ..

 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Антон Кутев, БСП: Това, което се случва на улицата, е борба за безвластие...:)))
  ........
  Кутевче, това е БОРБА против ДС- муцуните, които посаждате НАВСЯКЪДЕ /във Външно, в Кинтекс, зам. министри, сестри- тук и там, ДС- ДПС_ областни и т.н..
  ТОВА е борба против РЕСТАВРАЦИЯТА комедианте , против руските КГБ агенти, които ПАК действате в интерес на Русия ..
  ОЩЕ ли не го разбрал ???
  Или ти , глупако , ще ни КАЖЕШ - на нас - за какво сме протестирали !!???

  BIG AL
 17. 17 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Абе Кутев, вие може да не считате, че сте от мафията, ама ние които протестираме а и огромна част от народа мислим, че вие сте най-гнусни и долни престъпници и мафиоти!
  Май не само социализма а и кретенизма се разпространява като СПИН!
  Вън идиоти! Оставка!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Протетираме срещу мафията , кутевче , която 99% - е червена , с ДС-БКП - корен :)
  А това , че ТИ не си от мафията, а си ТЕХЕН СЛУГА - са подробности:)

  BIG AL
 20. 20 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  А бре, този колчем си отвори човката, от нея само простотии се леят.
  Тея от БСП-то съвсем са закъсали, щом такъв екземпляр им се явява говорител и анализатор на събитията.
  Ако не му затворят устата, само негативи ще берат, но така по добре!

  ура и да живей!!!
 21. 21 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дълъг ферман с противоречащи си една на друга комунистически уйдурми. Нищо ново, което не сме чули през последните десетилетия. Вън!

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Другари, вие сами сте си най-големите врагове. Всеки ден по някой некадърник от БСП се бори за званието топ-идиот. Вчера беше Вагинин, но ти другарю Кутев уверено се бориш за първото място.

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 999 Неутрално

  На такива им викам - Червен екстремист.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  А това ,че ти не си от мафията , а си техен СЛУГА - са подробности ..
  КОЙ казва , че не трябва да протестираме И срещу слугите на мафията ???? :)

  BIG AL
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 947 Неутрално

  баща му е гнусно ченге, комсомолец, той е завършил в Москва, целият му работен път е на Позитано. Е какво да очакваме от такъв индивид?

 28. 28 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 442 Гневно

  "Безвластие" за вас, комунистически мекерета! За следващите 100г.! Вие на власт винаги сте довеждали Родината до просешка тояга.

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 29. 29 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Значи, ако се проведат нови избори и понеже вие ще изгубите катастрофално и това значи безвластие? Прав си другарю комунист - безвластие ще е за вас!!! Няма да имате повече власт!

 30. 30 Профил на 2last
  2last
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Кутев, като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите....същата работа е и като си тъп! Мъчно ни е такива тъпанари да ни управляват и затова протестираме. Някой знае ли Кутев какво е работил, освен на партийно бюрце?

  Сега разбирате, че не може един крадлив цига*ин да се представя за честен и голям политик, като Стамболов." - Никола Филчев
 31. 31 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Путев, Путев..... бездарието е присъщто и блести, предавано по полов път. Дали пък няма да дръпнеш спусъка на БСП в главата?

 32. 32 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 936 Гневно

  Това безвлатие е насочено ТОЧНО срещу вас, и ще спомогне да се забранят със закон и БСП и ДПС !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Безвластие е факт от зимата насам, но последните 2 месеца положението е направо бедствено. По министерствата няма кой да ти вдигне телефона. Европроекти, които по времето на Дончев се бълваха на конвейр, сега папките се трупат на купчини и се чака "заповед отгоре", която скоро няма да дойде. За м. май 6% срив в индустрията, 10% в износа и 14% в общественото строителство на годишна база - такова нещо е нямало от фалита на Лемън брадърс насам и ако още не се осеща, то е защото трябва да се натрупат още 4-5 такива, че цялото стопанство да се почувства като стадо кошути при горски пожар - огънят да наближава отвсвякъде...

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 34. 34 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 648 Гневно

  "Протестите започнаха срещу Делян Пеевски - Делян Пеевски не е шеф на ДАНС."

  Поредното манипулативно твърдение. Протестът на 14-ти беше ПРЕД Министерски Съвет, а не пред ДАНС. Всички скандираха Оставка и "Червени Боклуци" заради куклата Олигарски. Назначението на Пеевски беше само повод.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 35. 35 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Интересно ми какво мисли Кутев за начина по който руски капитали последните години влизат в България. ВТБ в Корпоративна банка, Виваком, Булгартабак. И до колко правителството на БСП са защитници именно на това руско влияние. След като искаха да направят човек свързан с тези руски кръгове шеф на разузнаването - очевидно с достъп и до тайни на НАТО.

 36. 36 Профил на Rothschild
  Rothschild
  Рейтинг: 442 Гневно

  "Аз не се чувствам като представител на мафията"

  Ти и тебеподобните СТЕ мафията!!!

 37. 37 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Гневно

  Това, което се случва на улицата е за да ви се отнеме властта завинаги!

 38. 38 Профил на ГОГО
  ГОГО
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Г-н Кутев няма как да защитава интересите на избирателите си, тъй като е подчинен на партийната структура. За съжаления на него и съпартийците му, функционирането на парламента (кворума) се подсигурява от партиен лидер, чието поведение не може да бъде оправдано от никой. Няма как да се даде шанс на структура, в която са заложени толкова много капани водещи до провал дори и при липса на алтернатива.

 39. 39 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Някой да е очаквал да каже нещо друго ) Кво му се палите толкова

 40. 40 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Това, което се опитваме да направим, е да отговорим на исканията на протестиращите в онази им част, в която те касаят живота на ВСИЧКИ българи. :)))
  ...........
  ШУТЕ, животът на всички българи , ЗАВИСИ от червената МАФИЯ, номеклатурата на БКП - която ни ограби и ОЩЕ иска , още е на власт ..И това ли "мозък" отричаш ?? :)

  BIG AL
 41. 41 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#11:"tolex"]Другарю Кутев, чудя се дали всички на Позитано се раждате толкова тъпи, или карате някакви специални курсове? [/quote]

  Това го учат в Москва

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 42. 42 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Е, няма такава наглост!
  [quote#0:"Кутев"]Каузата "да убием комунистите" не може да бъде кауза, каузата е нещо позитивно. Досега не чух позитивни послания, "оставка" не е позитивното послание.[/quote]
  А вашите послания преди изборите какви бяха бе, урод алкохолизиран? Не бяха ли "Да свалим ГЕРБ", "Да вкараме Цветанов в затвора", "Борисов е диктатор"... Кое ви беше положителното послание, гниди червени, че сега да чакате от нас положителни послания?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 43. 43 Профил на dostalsky
  dostalsky
  Рейтинг: 8 Весело

  "Не бих говорил за зависимост. От "Атака" пък съвсем, защото те поддържат кворума и не се месят в политиката оттам нататък."

  Ето това е цитата на деня за мен!!!

 44. 44 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 442 Гневно

  "- Аз не се чувствам като представител на мафията. Не смятам, че моята оставка би помогнала по някакъв начин за откъсването на мафията от държавата."

  Въпорсът, Кутев, е дали твоето присъствие помага за откъсването на мафията. Явно не. Тогава -- оставка.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 45. 45 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  До коментар [#40] от "BIG AL":

  Комунист е, душа дава,
  но не свойта душа братя,
  а душата на народа!

 46. 46 Профил на blockhead
  blockhead
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Този предлагам да го изнесем първи от парламента. Кой е за?

 47. 47 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Другарю Кутев,
  Вземете си подръчичка вас, вашата Българо Съветска Партия, вашата Държавна Политическа Сигурност, бАтака и най-вече вашите поддръжници и напуснете!
  Незабавно!
  Вашата мафиотска държавност ни писна!
  И все шасове искате, все време не ви достига, да лъжете, да крадете, да правите още 1001 гряха и все да сте света вода не на пита!
  Хай сиктир и руските чугуни!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 48. 48 Профил на leo1971
  leo1971
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "... бяха увеличили майчинските, минималната работна заплата, ако търсеха стимули за бизнеса ..."
  увеличение на минимална работна заплата стимул за бизнеса ли е?
  така и иначе на всички им е ясно че можещите и умеещите не работят за МРЗ, или се осигуряват на по-висока заплата или горницата я получават под форма на бонуси, екстри по мен. договори итн
  увеличение на МРЗ най-много се отразява в държавния сектор, а такова увеличение там трябва да има чак когато производителността и ефективността се увеличи и работа свършена в бела държава от 5 души не я вършат 10-15 наши административни "специалисти"

 49. 49 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Точно така това е борба за ОБЕЗВЛАСТЯВАНЕТО ви!!!

 50. 50 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Е не можах да стигна до края. Просто не можах. Стигнах до там където Кутев вади червените бабички срещу протестиращите и настъпва масов бой.....
  "Хората искат да си ходите" - "Тези с които аз говоря подкрепят правителството"????? Не с домати, с камъни трябва да ви мерят хората.

 51. 51 Профил на smokingpipe
  smokingpipe
  Рейтинг: 442 Неутрално

  " - Не бих говорил за зависимост. От "Атака" пък съвсем, защото те поддържат кворума и не се месят в политиката оттам нататък. "

  И това не пречи да се правят специални промени на правилника на НС , в угода на "Атака" ...

  Не човек , а желязо .

 52. 52 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#35] от "kai":

  ама, казвай цялата истина, кога, при чие правителство се случи това нещо!

 53. 53 Профил на dostalsky
  dostalsky
  Рейтинг: 8 Весело

  Леле, бисерите валят един след друг

  "Какво ще стане, ако ние дадем команда на всичките ни хора да излязат на площада - ще се избием едната група с другата?"

 54. 54 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 497 Гневно

  и тоя изсипа поредния лайновоз върху народа... нямат спирка тези хора

 55. 55 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Според Кутев демокрацията е от парламентарни избори до парламентарни избори - веднъж на всеки 4 години.

  Докопал властта вече може да не слушаш протестите, ако всичките няколко милиона избиратели не се изсипят на улицата, но дори тогава полицията може да ги преброи както тя си знае, нали така, Кутев?

  Типично поведение на политически олигарх - взе властта чрез демократични избори и я държи като убеден диктатор. Хитлер също е започнал така в бизнеса.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 56. 56 Профил на galina_blanca
  galina_blanca
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Предпочитам кворумът да се крепи на ДПС и на "Атака", отколкото на Бойко Борисов." - БЕЗ КОМЕНТАР!!!!!!

 57. 57 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  "Пак ви връщам към програмата ни - до един месец трябва да приемем няколко закона - да спрем покачването на възрастта за пенсиониране, да се опитаме да преразгледаме бюджета, за да може от септември болниците да не спрат да приемат пациенти, защото е напълно възможно, да се опитаме да направим възможна и някаква коледна добавка към пенсиите. Имаме конкретни задачи, които трябва да бъдат свършени."


  >>> Тя програмата беше за дострояване на АЕЦ Белене, заедно със строителството на заводи, които да поемат излишния ток от нея. Но след известно интелектуално лутане се е стигнало до това, с което комунистите са останали в историята: да вдигнат мерника на средната класа в полза на латиноамериканския тип държава с 90% бедни (кой с помощи, кой без помощи) и няколко партийно обезпечени олигарси около държавния казан.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 58. 58 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "В силистренските села има около 90% безработица и в порядъка на 150 лв. пенсия за тези, които получават пенсия."

  Ако партията ви не беше правила десетилетия наред хората зорлем фабрични работници, за да си отглеждате "пролетариат", не ги беше тъпкала в панелни жилища в големите градове, за да бачкат в губещите ви, можещи да виреят само в изкуствената икономика на СИВ, заводи, нямаше да е така сега. Затова вън веднага, престъпници!

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 675 Весело

  Антон Кутев успява по един изключително креативен начин, при всяка своя публична проява, да бъде все по-колоритно антипатичен. Др. Кутев, поздравления за креативността ...

 61. 61 Профил на Kobra
  Kobra
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Земи се скрий ве боклук!

  Noone needs the truth.
 62. 62 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 483 Весело

  "Неговите баби в Алфатар "... Ебаси наглеца. Бъдещето на България протестира ,а комуноида го интересуват основно зомбираните червени Тошо-носталгични баби в северната част на България. И прави впечатление неистовата и неприкрита злоба към ГЕРБ. Изглежда сега ГЕРБ е единствената им пречка към кражбите и прозира големия им страх ,особено като видяха че ГЕРБ не се разпада и печели избори. Явно не ги е страх комунягите от Реформаторския Блок, както не ги беше страх от Царя и създаденото с тяхно дирижиране СДС,пълно с агенти перестройчици. Борисов е доста елементарен тип ,но ми става много симпатичен като гледам как пяна им излиза от устата на болшевиките и имат желание да се разправят с него както го направиха след 09/09/1944.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 63. 63 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#53:"dostalsky"]Леле, бисерите валят един след друг

  "Какво ще стане, ако ние дадем команда на всичките ни хора да излязат на площада - ще се избием едната група с другата?"[/quote]

  Хитлер, след като печели демократично изборите точно това прави. Хич не е смешно, начина на мислене е този.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 64. 64 Профил на fallon_fallon
  fallon_fallon
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#59:"fallon_fallon #ДАНСwithme"]Големият взри [/quote]

  Вече започнах да пропускам и букви

  "All good things are difficult to achieve; and bad things are very easy to get."
 65. 65 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 711 Весело

  До коментар [#58] от "Dehumanizer":

  айде дежурните простотии, абе дневник направете отделен форум за тия дето работят тук! Или поне им блокирайте едни и същи коментари, тука има един дето всеки път на село иска да ни връща, за него няма нито индустриализация, нито компютъризация! Абе ей, хората искат на жълтите павета, на интернета да работят, нали видя, стига си ги пращал на село!

 66. 66 Профил на potrime
  potrime
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ех, този Бойко Борисов! Сра им в устата, не могат да го преглътнат никога!

 67. 67 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2352 Весело

  Oппааа, след като разобличихме агитката платени форумни списвачи от Позитано 20 по два елементарни критерия: набиваща се на очи прородна тъпота, съпроводена с прясна форумна регистрация, сега инструкцията е да се цъкат само минуси, без да се пише нищо

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 68. 68 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Каузата "да убием комунистите" не може да бъде кауза, каузата е нещо позитивно. Досега не чух позитивни послания, "оставка" не е позитивното послание....)))
  ....
  ДА ТЕ УБИЕМ ?? ТОЛКОВА СИ ЖАЛЪК , чЕ НЕ СИ СТРУВА , ШУТЕ ..)
  Но каузата - "Никога комунисти от ДС-БКП - на власт", си е наистина обща , народна кауза.
  .ВСИЧКО до което се опряхте , го унищожихте :
  Морал, свобода , икономика , справедливост, съдебна система,...Всичко ..От 1944 година - насам ...
  Само деградирали лумпени , изкукуригали , стара номенклатура, дс - мутанти , руските агенти - могат да ви подкрепят !!! И платено простолюдие - разбира се ..

  BIG AL
 69. 69 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 711 Весело

  До коментар [#62] от "doctor_v_ispania":

  абе ти доктор на науките ли си като доктор Замен, или си истински доктор, в испания?!

 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  " В силистренските села има около 90% безработица и в порядъка на 150 лв. пенсия за тези, които получават пенсия."

  Факт. Важно е да се отбележи обаче и че точно тези села са традиционно червен електорат от години насам. Връзката - червен район + бедност е покъртителна.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Докато не паднат няколко червени боклука няма да има спасение за България! Тези се готвят да управляват 4 години!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 72. 72 Профил на forifori13
  forifori13
  Рейтинг: 388 Неутрално

  до герберите ако излезем тия платенитеви 3000 човека каде ли ще ходите

 73. 73 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 497 Весело

  Харесва ми Кутев, добре ще е да смени Станишев.
  Сега да обърна внимание на модератора! От известно време ми прави впечатление, че системата за отчитане на +- или не работи или понеже не му харесвам не отчита. Слагам -, отчита един - и 16 +. Не че ми пука, но ако ще е система да е!

 74. 74 Профил на abrasha
  abrasha
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Невероятно. Начинът, по който отговаря на въпросите, лъха само на едно - мозъчно измит комунист.

 75. 75 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 388 Гневно

  " БСП: Това, което се случва на улицата, е борба за безвластие"

  НЕ! Това, което се случва на улицата, е борба България да остане в ЕС!

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#5] от "emilm13":
  Лошо е когато интелигентни хора работят за сбъркани идеи. Хем хабят енергията на Националния Дух, хем дърпат развитието на държавата назад! "

  -Как хубаво си ни беше с неинтелигентния Боко!!!

 78. 78 Профил на blackboard
  blackboard
  Рейтинг: 225 Гневно

  Дневник,защо ни занимавате с Антон Кутев.
  БСП е пълна с манипулатори.Тези пичове са учили дар слово и нямат един работен ден!Този агент е избран с гласовете на хората от град Силистра-а никога не е живял там.
  Просто и ясно трябва да е в парламента-на хранилката!
  Не върви точно той да разправя как хората из силистренските селата вземат 150лв пенсия.
  Проследете какво общо има образуванието на Кутев с ЧЕЗ.
  НИЩО-Изкуствознание,Икономика на Киното,Публична администрация,Говорител!!!

  Биография от уики:
  Антон Кутев е роден на 13 септември 1968 година в град София.Завършва специалност „Изкуствознание“ в Художествената академия. Учил е икономика на киното и телевизията в Московския киноинститут. В периода от 2003 до 2007 година следва европейска публична администрация в Софийски университет.

  През 2003 година става съветник на БСП в Столична община. През 2007 година е избран за говорител на БСП. При управлението на тройната коалиция в продължение на три години е член на борда на директорите на ЧЕЗ. По-късно става секретар на изпълнителното бюро на БСП и депутат в 41-вото Народно събрание, избран от 20 МИР Силистра.

 79. 79 Профил на forifori13
  forifori13
  Рейтинг: 388 Неутрално

  дотам ви докараха тия гербери като видите 20 лв и тичате като полудели да викате нема значение кво трба да викате само пари дасе зимат

 80. 80 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#67] от "cinik":

  ама, и аз това предлагам, да направят отделен форум за платените като теб, а всички други да си обменяме, примерно до 10 коментара на ден!

 81. 81 Профил на metzanviolinov
  metzanviolinov
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Тия са като наркозависими, направо като пристрастени към глупости: всеки път, когато позатихнат малко нещата откъм техния бряг, тамън всички са се устискали за около 24 часа да не говорят глупости и пак на някого се оказват слаби ангелите и изтърсва поредната чутовност.

  Антон Кутев засега води вътрешното първенство по неадекватност обаче и явно трябва да полага сериозни усилия за да остане начело.

 82. 82 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#65] от "ban":

  Направих си труда да преброя коментарите ти от вчера - 28 са. Моите, пак вчерашните, са 14. Та кой казваш работи във форума?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 83. 83 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 483 Весело

  Какво ли ще стане ако наистина изсипят червени баби от Алфатар в София ? Ще трябва да се ваксинираме срещу бяс, тетанус и Червен Вятър. Бабите няма да те спасят Кутев... Електоратът ви си отива по естествен път. Вече убежище търсите в ромските махали и контролирания вот на Д(п)С. И на всичко сте готови знаем... Дори да разпалите етническо напрежение с вашия луд Болен. Вие сте безродници ,безсрамни съветски подлоги ,най-гнилата част от нашето общество. Историята ще запрати вашата терористична партия на бунището.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 84. 84 Профил на doctor_v_ispania
  doctor_v_ispania
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#69] от "ban":
  Лекар съм.

  Let The Groove In Your Shoes Release You From The Blues
 85. 85 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#73:"Стенли1"]От известно време ми прави впечатление, че системата за отчитане на +- или не работи или понеже не му харесвам не отчита. Слагам -, отчита един - и 16 +[/quote]

  Не можете да насмогнете да слагате минуси, другари. Знам, че боли, предполагам и от стотинките ви режат.

  The best way to predict the future is to invent it.
 86. 86 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 457 Любопитно

  Аз не съм кръстникът на олигархията, за да кажа аз коя е олигархията. Хората достатъчно добре знаят кого визирам.. -------------------------------
  Аз предлагам най-после да я назовете поименно тази олигархия, та да разберем с кого точно смятате да се борите. Нароченият за олигарх от медиите, свързани с Цв. Василев, Иво Прокопиев при предното правителство очевидно не засили влиянието си, а изпадна в доста трудна ситуация, довела го до продажба на ключовия му актив - Каолин. А и медиите му заедно със Сега бяха единствените критикари на ББ, докато беше на власт! Друг нарочен беше Огнян Донев. Но също беше яко ошамарен и принуден да продаде Труд и 24 часа на Цв. Василев. Е, не пряко, но откъде Венелина Гочева извади пари да ги откупи от Донев, който година-две преди това плати на ВАЦ 64 млн. евро?
  Божков също загуби ключови бизнеси и активи. Ковачки яко закъса, но съда го спаси от затвор. Един от малкото, развили се доста успешно по времето на ББ беше именно Цв. Василев. Факт! Купи БТК, купи Булгартабак, активите на банката му се удвоиха, свързаната с него Водстрой 98 от малка сливенска фирмичка се превърна в национален играч с обществени поръчки за стотици милиони....
  Та да се върна отново към въпроса - Кой са, аджеба, тези олигарси? Нямат ли си имена? В Панорама зададоха този въпрос на Мая Манолова и тя определено се стъписа - спомена някакви котараци. Станишев говори за някакви кръгове около "Глобална България" и групата "Типинг пойнт". Кутев пък твърди, че са около Президента, но нямало да ги каже, ние сме си ги знаели. Абе, кажете имена, бе!

 87. 87 Профил на blackboard
  blackboard
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тони!":
  +++
  Хората на село,обичат хора като Кутев-оратор демагог!
  Все едно има цирк в селото.
  Затова още не са му теглили един як бой,защото хората на СЕЛО са почти НЕЗАВИСИМИ-т.е. освен за хляб и ток-Пари за друго не се дават!
  Да ми каже какво той е направил за селяните от силистренско!
  НИЩО-Единствено-да ги убеди да гласуват за БСП!


 88. 88 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 712 Неутрално

  "Предпочитам кворумът да се крепи на ДПС и на "Атака", отколкото на Бойко Борисов. Каквото и да си говорим за Волен Сидеров, той сигурно има много недостатъци, но прякото сравнение с миналото и настоящето на Бойко Борисов в моите очи не е в полза на Борисов."

  Достатъчно е да с епрочете това изречение за да се разбере колко дълбоко покварени и платени са комунягите

 89. 89 Профил на dostalsky
  dostalsky
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#63] от "bibian":

  Повярвай, напълно съм наясно колко опасна и критична е ситуацията в България! Просто на моменти си позволявам най-искрено да се присмея на безграничната глупост на другаря Кутев, защото вече чувствам как главата ми ще се пръсне от всичко на което ставам свидетел всеки ден от 28 дни насам... и продължава...

 90. 90 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1091 Неутрално
 91. 91 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Той не бил от мафията.....ми то се иска акъл за тази работа ...кутев ти си само слугинаж на мафията, ще те употреби и ако не сте на власт ще те изхвърли на боклука....

 92. 92 Профил на Kobra
  Kobra
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#64] от "fallon_fallon #ДАНСwithme":
  Ми то човек като е ядосан. Нормално

  Noone needs the truth.
 93. 93 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#84] от "doctor_v_ispania":

  лекар си, ама не мислиш, и говориш като лекар, сред тези червени баби може и да е твоята майка! Ако си наистина в Испания, разкажи ни как наричат техните пенсионери, и как живеят те! Иначе мога да те уверя, че ако още утре в България не остане, нито един пенсионер, положението няма да се промени изобщо, напротив ще се влоши, защото пенсионерите, почти веднага връщат всичките си пари, в държавните предприятия НЕК, Топлофикация, и купуват предимно български продукти!

 94. 94 Профил на ноо съм голям
  ноо съм голям
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Антон Кутев им го каза точно макар и да боли. Браво Антоне.

  И отново пак се напълни форумът с герберски калинки малинки да опяват блажено почившата си власт и да се надеют на сророшно визкресение. И ся как ще се поздравявате, о, герберастчета?

  БОРИСОВ ВОСКРЕСЕ!
  ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ!

  Защо не си на протест бе да любя твойта мама!
 95. 95 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#82] от "Dehumanizer":

  виждаш ли как са ви научили да манипулирате в ПР агенцията, сравняват се коментарите за един ден, та твойте за вчера колко са, и мойте за вчера колко са!

 96. 96 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  [quote#66:"potrime"]Ех, този Бойко Борисов! Сра им в устата, не могат да го преглътнат никога![/quote]

  Това е вторият закон за маркетинга - за тезата и антитезата, поради който на върха има винаги по две марки. Кола - пепси, найк - адидас, мтел-глобул и т.н. Явно се опитват да си закрепят рейтинга по този начин, въпреки че всички други действат на същия принцип: ако се чудиш какво да гововиш на електората, удряй по ГЕРБ и няма да сбъркаш. С което още повече му вдигат акциите.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 97. 97 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 872 Неутрално

  [quote#52:"ban"]ама, казвай цялата истина, кога, при чие правителство се случи това нещо! [/quote]

  Е аз и тогава го казвах ГЕРБ вкарват руски интереси в България. И в прокуратура и в бизнес и в силови структури. Сега БСП действат още по брутално и реално заплашват и сигурността на НАТО, освен стабилността на банковата ни система, а вече и на пенсионната ни система.

  БСП и ГЕРБ са кучетата на Путин в ЕС и НАТО. За това и няма как да очакват подръжка от Европа и от САЩ.

 98. 98 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 711 Весело

  До коментар [#82] от "Dehumanizer":

  о, ти си оня дето все ни връща сто години назад, извинявай, ами все пак за тебе интернета, това е нещо странно!

 99. 99 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  [quote#80:"ban"] да направят отделен форум за платените като теб[/quote]

  Аз съм регистриран 2008 година. Кой ми е плащал цялото време, още повече че не спестявам на никого, ха-ха

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 100. 100 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Пред вашата власт всичко е за предпочитане...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK