Росен Плевнелиев: Ситуацията в България е извънредна

Росен Плевнелиев

© Георги Кожухаров

Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев коментира ситуацията в страната на продължаващи повече от 35 дни многолюдни антиправителствени протести за "Дойче веле". "Дневник" публикува интервюто на държавния глава, оповестено на сайта на президентската администрация.


Господин Президент, вече повече от месец, директно под прозорците Ви, хиляди българи протестират срещу новото правителство на страната. Какво е Вашето мнение за протестите?


- Днес протестира средната класа, младите хора, интелектуалците и това е един напълно нов знак за България. А именно - гражданското общество в България е много активно. Всъщност, българското гражданско общество, а не политиците, открива път за развитието на демокрацията в България.
Протестиращите казват ясно и директно на политиците – от 23 години вървим по пътя от комунистическия тоталитарен режим към истинската европейска демокрация. Но все още не сме стигнали до целта. Ние смятаме и оценяваме днешната ситуация в България по-скоро като фасадна демокрация, а не като желаната от нас истинска европейска демокрация. Затова мисля, че днес гражданското общество протяга ръка. Хората протестират по много демократичен и креативен начин и така дават шанс на българските политици да се променят и да изградят реална демокрация.


Споделяте ли възгледите на протестиращите?


- Вече оповестих позицията си пред обществото ясно и отчетливо. Радвам се, че гражданското общество в България е активно. Радвам се, че българските граждани изразяват ясно позициите си за демокрацията, институциите, които са направени за обществото, а не за силните на деня. Радвам се, че с помощта на новите технологии, с активната си гражданска позиция, българите изразяват ясно посланието си към политиците: "Внимавайте какво правите. Ние искаме една модерна, открита и ефективна държава, а не задкулисно правене на политика."


Как според Вас изглежда решението на политическата криза в България?


- Решението няма да дойде от днес за утре. Важен е обаче процесът. Имам една надежда и едно разочарование: разочарованието ми е, че голяма част от политиците не разбират колко голям шанс получава България от гражданското си общество, което се стреми към европейски ценности и модерна демокрация. Надеждата ми обаче е свързана с това, независимо дали политиците в страната ще се променят или не, гражданското общество е на правилен път. То ще се справи. И вече всяко проблемно решение, взето от което и да е бъдещо правителство, ще бъде разпознавано и своевременно коригирано от гражданите. Радвам се, че в бъдеще ще имаме по-добър диалог и сътрудничество с гражданското общество.


Протестиращите настояват за оставка на правителството и бързото провеждане на нови избори. От Ваша гледна точка, това ли е решението?


- Изразих позицията си преди няколко дни. И се молих и се надявах, че всички смислени идеи на гражданите ще стигнат до дневния ред на българските политици, до правителството и парламента. Второто, което заявих, е, че за съжаление днес няма диалог.


Ситуацията в България е извънредна. Ако погледнете българския парламент, ще видите, че това е парламентът с най-ниско доверие от началото на демокрацията в България. Същото е положението и с правителството. Доверието на гражданите към всички политици е изключително ниско. Не само към управляващите в момента. Доверието трябва отново да бъде спечелено и това ще стане с ясни мерки за повече прозрачност.


Това няма да се случи с назначения от рода на шефа на ДАНС – един известен медиен магнат, който държи всичко в ръцете си. Единственото, което му липсваше, беше Агенцията по сигурността, но и тя щеше да му бъде подарена. Гражданското общество реагира светкавично на това. Надявам се тази тежка ситуация, при която партията, спечелила изборите, не е в парламента, а другите две направиха правителство с 50 процента от гласовете и решиха съвсем съзнателно да бъдат зависими от една ултранационалистическа и антиевропейска партия, да се разреши.


И тук има много противоречиви решения. Липсва доверие. И днес търсим решения. Протестиращите подават ръка и се надявам, че скоро ще бъде намерено правилното решение.


Ако скоро не бъде намерено решение, не е ли застрашена европейската интеграция на България? В края на годината влиза в сила свободното движение на хора или присъединяването към Шенгенското пространство. Ненамирането на решение не застрашава ли тези теми?


- Смятам, че протестите на гражданското общество засилват интеграцията на страната, а не я заплашват. Мога да посоча някои факти - броят на емигрантите от България намалява. Наблюдаваме обратна вълна към България от Испания, Гърция и Кипър, но и от други страни. Протестиращите днес казват ясно: "Ние искаме да останем в България. Искаме и децата ни да останат тук. И затова излизаме на протест." Според мен това е положително. Естествено, българската държава трябва да изпълни задълженията си по отношение на Шенгенското споразумение и за европейската ни позиция. България постигна много и смятам, че сме на правилния път.


Посланиците на Германия, Франция и Нидерландия изразиха необичайно ясно позицията си за случващото се в България. Беше ли правилно това, според Вас?


- Трябва да кажа, че това са истински приятели. Защото истинските приятели казват истината директно. Това не е старата дипломация, при която посланикът само представлява страната си. Това са истински приятели, а ние всички сме в едно европейско семейство. Смятам, че това което направиха посланиците, е правилно. И то много помогна. Естествено, въпросът е кой е чул думите им. И все пак смятам, че те казаха истината.


Протестиращите отговориха по един особено креативен начин - разиграха Френската революция от 18 век пред посолството на Франция в София. На следващият ден изградиха "Берлинската стена" пред германското посолство и я разрушиха, за да дадат сигнал за това, че нямаме нужда от стени, а искаме истинска демокрация. Много сме благодарни на нашите приятели в Берлин и Париж, както и в много други европейски държави, за подкрепата, която ни оказват по пътя.


С какво Германия би могла да бъде полезна за решаването на политическата криза в България?


- Германия е голям приятел на България. А днес Европа в някаква степен говори немски. И според мен това е правилно. Някой трябва да поеме отговорността за изграждането на силна и интегрирана Европа. В случая това е тандемът Германия-Франция. Европа е проект от изключителна важност – не само за 28-те държави членки, но и в световен мащаб. Това е най-голямата икономика в света. Това е съюз, който показва бъдещето!


Като президент много пътувам и по време на посещенията си в различни страни, например в Близкия Изток или в Азия, винаги ме питат: "Как успяхте да се помирите в Европа? Само преди 15 години на Балканите падаха бомби, водеше се война? Германия и Франция водеха войни стотици години. Как успяхте?"


В европейския проект не става въпрос само за милиарди. Това не е проект на счетоводството. Това е проект, свързан с ценности, с мир и с възход. Германия е водеща страна в Европа и това трябва да остане така. Виждате много положително развитие в Балканския регион. А протестите показват, че гражданската енергия тук се нуждае от повече Европа. Погледнете знамената на протестиращите. Половината носят българския флаг, а другата половина - европейското знаме. Намирам това за прекрасно.


Накрая искам да Ви задам един въпрос, свързан с икономиката на България. Става дума за корекциите на Бюджет‘2013, които бяха предприети от правителството преди дни. До момента България беше много пестелива и внимателна по отношение на дълговете си. Актуализацията на бюджета обаче води до увеличаване на нетното кредитиране до степен, близка до максимално допустимата според Маастрихтските критерии. Какво е мнението Ви по този въпрос?


- Това е сложен въпрос. Честно казано съм много притеснен. Притеснявам се, че това може да се превърне в тенденция. България е символ на култура на стабилността. Ние винаги сме работили и сме създавали сами бъдещето си. И именно затова съм притеснен, че дефицитът се увеличава от 1.3 на 2 процента. За мен проблемът е, че срещу това увеличение не виждам повече инвестиции за конкурентноспособност, за по-добра инфраструктура или по-добри позиции за българските региони. Това, което виждам, са само разходи и не мога да подкрепя тази тенденция.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (222)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  И ти, Роско, имаш съществен принос за това, заедно с ментора си Буда и всички рожби на БКП! ИЗЧЕЗВАЙТЕ!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Президентът е най-висшата институция в държавата и като такава трябва да изразява своето мнение свободно по актуални теми!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Омръзна ми от протяжни словоизлияния.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1508 Разстроено

  Държавата - враг на България

  Апокалипсисът апокалиптичен
 9. 9 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Любопитно

  [quote#7:"bbd.bg"]Задействай армията[/quote]
  Колко демократичен призив!!!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на KATARAMA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "socialen":
  Не,не е! Прочети Конституцията!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 924 Гневно

  До коментар [#9] от "Antonio Candreva":

  Каквото повикало - такова се обадило !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Г-н Плевнелиев,

  Много Ви моля, да не се съобразявате с лумпените от Атака, БСП и ДПС, а да назовавате нещата с истинските им имена!
  Например: "Второто, което заявих, е, че за съжаление днес няма диалог."

  Какво значи "диалог" в днешната ситуация?! То освен договорки, под масата, друго не може да стане!

  Трябва директно да заявите: "ОСТАВКА"! И да го повтаряте по три пъти на ден! Ако трябва, ще отидете при протестиращите за да ги подкрепите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 988 Неутрално

  добро утро гусин Плевнелиев! Ма те много хора от ГРОБ чак сега го разбират това! Повече от дузна самозапалвания не бяха достатъни! Но когато на някой от ГРОБ ще им повдигат обвинения за малко от безбройните ЗУЛУМИ и беззакония, тогава вече ситуацията става извънредна и за ВАС! Когато вие от ГРОБ не сте в изпълнителната власт и малка част от истината се открехва!
  Милиони хора трябва да избират-или само храна, или само лекарства, или отопление! Само за едно от тях стигат парите! Ако си болен-ядеш и без лекарства-мреш! Като седиш и на студено! За да работи Козлодуй на половин мощност, но да си пълнят политици и олигарси като Цевтелина офшорните сметки от ВЕИ-ток! За тях-хората от народа- ситуацията стана извънредна след няколкогодишното управление на ГРОБ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#10] от "bullgar":

  Плевнелиев като президент не е перфектен, но е близо до много добър!
  БГ е парламентарна република. Единствената критика, президентът трябва да се избира от НС + интелектуалци, общественици, заслужили в обществото и с подобаващ респект хора. Прякото му издигане от една партия с актуалния процес прави изборът му силно политически, което винаги му се натяква при ситуации като сегашната, че не е безпристрастен.
  Единствената "критика" към сегашната конституция.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 20. 20 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Г-н Президент, няма как да се очаква дъртите комундели да се променят, за това трябва да ги изфъшкаме от властта! Оставка!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 21. 21 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#13] от "bbd.bg":
  [quote#13:"bbd.bg"]такова се обадило[/quote]
  Аз като гражданин нямам нищо общо с армията и излизането й по улиците. Та не знам кой се е "обадил", не ще да е от протестиращите, които се борят за възстановяване на законността и справедливостта, доколкото ми е известно, не за военни преврати.
  Без никакво съмнение армията като е излизала на улицата винаги се е възстановявала демокрацията - световният опит го доказва предполагам.

  Внимавайте какво си пожелавате, безумци!

 22. 22 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 659 Неутрално


  Еврокомисията призова политическите сили в България към диалог в името на стабилността и благоденствието на страната.

 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#14] от "sqrt":

  Офшорките са някакъв проблем ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Всяко едно сбъднато пожелание е ПО-ДОБРО от сегашното положение, !

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Неприятно ли ви е, че президентът не е от кръга на парламентарната мафия?

 26. 26 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Извънредна е защото срещу президента бе извършен ПРЕВРАТ и неговия служебен кабинет бе свален от самопровъзгласила се шайка за 42-то НС

  нямаща право да осъществява власт и всеки път когато го прави е ПРЕВРАТ тъй като в конституцията е записано чл.1 (2), че цялата власт произтича от народа.

  Превратаджиите от фалшивото "42-ро НС" щяха да се оттеглят и да подадат ОСТАВКА ако вярваха, че могат да спечелят на избори с нов избирателен закон който да не позволява недемократично управление. Дай ми още ЛЕД...

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 27. 27 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Ние винаги сме работили и сме създавали сами бъдещето си."

  Между освобождението от турско робство и навлизането на съветските окупационни части през 1944 година, вероятно.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Довечера трябва да сме повече от всякога! С тъпани, свирки, тромби, знамена! Нека национал-социалистите разберат, че не се шегуваме!

  Радостно е, че поне една институция в България реагира напълно адекватно на протестите ни. Довечера, под прозорците на Президенството, ще извикаме: Благодарим Ви, г-н Президент!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Вчера Боко по БНТ, днес Росенчо.
  В паника от тефтерчето.
  Това е истинската причина за изявлението.
  Президентът защитава себе си, не страната.

 31. 31 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#15] от "sqrt":

  Ние сме правова държава по управление. Ако искаме да бъдем наистина такава, трябва да ижчакаме конкретни факти, а не да "съдим" хората предварително.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 32. 32 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "KATARAMA":

  "Говоря" за "Институция", не за "Орган".

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 33. 33 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#8] от "Bulgarische Motoren Werke":

  http://www.dw.de/държавната-измяна-на-властта/a-16961806

  Държавната измяна на властта

  Правителството на България върши държавна измяна. Планомерно и подло. Позорно. Ден след ден, седмица след седмица. Случва се по един доста нагъл начин. Систематично и прагматично. Случва се пред очите на милиони българи. Пред очите на всички онези комисари и експерти от Брюксел, на които България им е ресор и които вчера преглъщаха истини и констатации в приглушената акустика на устния отчет "за напредъка на страната по механизма за сътрудничество и проверка".

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 34. 34 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#29] от "ПАВЛА - సటోరి":  [quote#29:"ПАВЛА - సటోరి"]Плевнелиев се явява като глътка свеж въздух след вонящата клоака, наречена парламент. [/quote]

  ++++++++++
  Много им е гадно, че има човек, който не е покварен като тях.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 35. 35 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#31] от "socialen":

  Първо всички много добре знае че не сме правова държава, а сме олигархия. И не виждам защо олигарсите около Плевню да са по-добре от олигарсите около Орешарски.

 36. 36 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  [quote#34:"Велислав"]човек, който не е покварен като тях. [/quote]

  Ако някой не разбира думата покварен, каквото е 42-ро НС, мога да доуточня:

  Синоними на думата покварен:

  (прил.) корумпиран, развратен, развален, пропаднал, провален, морално паднал, безнравствен, деморализиран, извратен, безсрамен, безочлив, циничен, неморален, разпуснат, битово разложен, разложен
  (прил.) нецеломъдрен, порочен
  (прил.) изроден
  (прил.) безчестен, продажен

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 37. 37 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#34] от "Велислав":
  Важното е да умееш да си признаеш грешките и да се изправиш и след тях, нещо, което нашите "политици" не познават. Вещаят бури, а цял живот пълзят, както се пееше в една песен.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#37] от "ПАВЛА - సటోరి":

  Много добре казано !

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Президента Плевналиев, ИЗГЛЕЖДА НАЙ-ЧЕСТЕН и НАДЕЖДЕН човек от всички останали до сега.
  ДАНО ВСИЧКО ВЪРВИ ДОБРЕ С НЕГО.
  Мисля, че с него е възможно ГРАЖДАНСТВОТО ще сме способни да се увенчеем с УСПЕХ.
  И ПЪТЯ Е ТРУДЕН НО СЛАВЕН.

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 42. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#35] от "sqrt":

  Нямаш идея какво означава олигарх, нали?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 497 Гневно

  Когато комунистите вземат властта, ситуацията в България винаги става извънредна. Затова, за добруването на България - нов Закон за защита на държавата и забрана на БСП, етнически и националистически партии.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 45. 45 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#22:"Мoni56"]Еврокомисията призова политическите сили в България към диалог в името на стабилността и благоденствието на страната. [/quote]
  ЕК призова Станишев да си обира чуковете от властта и да насрочва нови избори.
  Станишев не чува.
  Станишев под диалог разбира да заповядва на Борисов, да се върне в НС, за да гои направи съучастник в безумието което се лее от НС. .
  ЕК има и други лостове и ще ги задейства. Не му е за първи път на Станишев да го бие тая гьостерица.

 46. 46 Профил на Гавроско от ДКМС
  Гавроско от ДКМС
  Рейтинг: 171 Весело

  До коментар [#43] от "Sinite - завоят наляво забранен":
  "чудесно е, че в тази криза на доверие поне имаме свестен Президент"
  ...
  Викаш, че баш мутромилиционерите издигнаха кандидатурата на един свестен?! ..Нещо са объркаха, ..а? ...Па може, ..щеше да е чудесно, ако вервах в чудеса.

  Idiocracy
 47. 47 Профил на Гавроско от ДКМС
  Гавроско от ДКМС
  Рейтинг: 171 Разстроено

  До коментар [#27] от "Dehumanizer":
  "Ние винаги сме работили и сме създавали сами бъдещето си."

  Между освобождението от турско робство и навлизането на съветските окупационни части през 1944 година, вероятно.
  ...
  А, ..и тогава ръчкахме народа към метежи, ..обири на мандри и горене на данъчни книжа, ...чат-пат и бомби по черковите тургахме.

  Idiocracy
 48. 48 Профил на MoX
  MoX
  Рейтинг: 388 Неутрално

  - След като казваш "протестира средната класа" под прозорците ти - преброи ли я ? Видя ли до колко бройки ни докарахте след четири години ваше управление.
  - И може ли поне в едно интервю да не се излагаш? Може ли да не бъркаш преврата на 28-ми Юли 1830-та година с Френската революция.

 49. 49 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  [quote#46:"Гавроско от ДКМС"]Викаш, че баш мутромилиционерите издигнаха кандидатурата на един свестен?! ..Нещо са объркаха, ..а? ..[/quote]

  преценявай по делата на хората

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Средната класа била протестирала според тоя алабаладжия, дето хабер си няма от това щои е туй "средна класа"
  ---
  Протестират порастналите деца на тия татковци, които страхливо, примирено и обречено пропуснаха възможността да защитят работните си места - заводите и фабриките.
  Тия същите татковци, които преди двадесетина години не посмяха да излязат, да направят жива верига пред заводите и да препречат пътя на малоумните мутри - посредниците на десарите да им заграбят заводите и да ги разпродадат после за старо желязо.
  И да ви стъпят сега на главичките в качеството си на "олигарси", дето ревете сега от тях.
  Питайте протестиращи младежи вашите родители - защо повярваха тогава на малоумници, като Миленчо - оная малка подскачаща козичка от "Нова", дето ден не пропускаше да проблява, как всичките ни заводи били "картонажни фабрики"
  Сега тези ваши татковци са пенсионери и чакат от вас безработните си синове и дъщери не само да си изкарвате сами хляба, а и да внасяте от заплатите си за техните пенсии.
  А работа няма защото икономика няма.
  И щото само с офиси и "юпии-бизнес" не става ... трябва и производство... трябва да има и от оная, презираната от вас класа на бачкерите, които да се давят в калната глина на рудниците и да блъскат, като роби в заводите, и да си вадят очите, като тъкачки и шивачки в цеховете, където са им нормирани и минутите в които да притичат до тоалетна.
  Повече от двадесет години икономиката ни живее от разпродажбата на държавата ни.
  Е свърши вече почти всичко за продан.
  И лееекинко взеха да ви увират тиквите, че без производство не става.
  Късно.
  Ревете сега.
  Ако ревете достатъчно дълго и жалостиво, олигарсите ще се засрамят, ще изпитат катарзис и ще въстановят заводите, вашите татковци ще се върнат на работа в заводите, вашите майки ще се върнат на тъкачните станове и вие ще можете да продължите с увереност в утрешния ден и вяра в светлото си бъдеще да продължите следването си по специалност "междсународна търговия, световно и галактическо стопанство"

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 53. 53 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А защо просто Президента не инициира референдум, за пример за намаляване брой депутати, или друг въпрос, който да доведе прекратяване правомощия на седянката в народното събрание. Май никой не иска референдум, като това е един от най- демократичните инструменти заедно с изборите.
  Определено Президента може много повече в тази ситуация, но реагира с голямо закъснение.
  Аз нямам доверие нито в партиите в парламента, както и в Президента.
  Никой от политическите субекти не говори с протестиращи, дори и Президента. Явно голям страх ги е обхванало, щото не идват просто да поговорят, а постоянно повтарят, че протеста няма лидери.

  Пътуващ
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 388 Любопитно

  [quote#43:"Sinite - завоят наляво забранен"]чудесно е, че в тази криза на доверие поне имаме свестен Президент[/quote]

  Виж ти като чуваш това което искаш и изведньж човека е свестен независимо от това какьв е но ако някой има различно мнение и става - боклук и прочие суперлативи. Интересен морал как успя да го изградиш???

 57. 57 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1966 Весело

  """Росен Плевнелиев: Ситуацията в България е извънредна"""<<<>>> - Е чак пък "извънредна" ! -"Извънредна" може да стане, ама сега още не е !

 58. 58 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Умерен, предпазлив, но ясен - това е за мен Президентът на България и най-вече вписващ се достойно в европейските норми и ценности. Разбира се и той е в някаква стеепен наш, роден продукт и търпи също развитие като ввсеки нормално мислещ човек - накратко, Плевнелиев може да остане ! За другите - ОСТАВКА, защото се оляха на ачика още в началото със серията неслучайни гафове ( зависимите и абсурдни назаначения станали на тъмно и отхвърлени от дълго мамения, но не глупав български гражданин) и защото ни пробутват отново руски интереси и заробване за тоз дето духа.

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 59. 59 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Изключително правилен анализ на президента за политическата ситуация в Бьлгария и Европа кьдето водещи сили като Германия и Франция ни подават рька за преодоляването на моментната криза в нашата страна. Поздравления за позицията и на Холандия и Белгия както и на Европейската комисия в лицето на комисар Рединг. Гражданското общество в Бьлгария е силно и несьмнено ще постигне своите справедливи искания, за да бьдем достоен член на европейското семейство

 60. 60 Профил на Alexbg
  Alexbg
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Правилно говори президентът! Правилно се изказва и за европейската ни интеграция и кой ни помага, в труден момент ,което показва в действителност ,кой ни е приятел и кой национален враг.В случая, като истински приятели се показаха Франция и Германия..които чрез своите посланици изразиха мнението на своите правителства и на "главните действащи лица" в Евро-съюза..!Ето защо ,ние добре трябва да разберем ,че нашият национален приоритет е към демокрартична Европа и никъде вън от нея..!Ако не беше така, нямаше да бъде ,токолова "остър" отговорът, на анти-европейската коалиция партии, в нашия парламент ,тази на БСП/БКП ,на ДПС и ,на "лъже"-националистите от "Атака" именно те ,които са "рупора" на новата про-московска 3-на коалиция ,казаха съвсем не без озлобление ,че "тези посланници трябвало веднага да бъдат отзовани"..Ами какво да кажем за руския посланник?Той не трябва ли вече многократно да бъде отзован? Ами ,че те руските империалисти, съвсем открито действат ...чрез агент-провокаторите си, от партии ,като БСП/БКП /стара руска агентурна мрежа в България..!/,ДПС /филиал на комунистите и "ужким" защитаваща интересите ,а всъщност , ги предава , тези на малцинствата в България..!!!/и "Атака" ../специално подготвени агенти ,които имат цел,да създават разкол в обществото ни../.Те руските дипломати "ужким" не се месят в делата на България ,но живота показва друго...МНОГО АКТИВНО ,НАМЕСВАНВЕ НА РУСКИ ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ КАПИТАЛИ В ИКОНОМИКАТА НИ.!Това не би било опасно ,ако Русия беше истински демократична държава ,но тя не е ..! И скоро няма переспектива да бъде.! При управлението на Путин ,от Кемъл се задвижват "механизмите" на държавен деспотизъм и отхвърляне на демокрацията ,като държавно управление.Виждаме ,как се възстановяват герои и практики от ,болшевишкото минало ,как дори се говори "добре" за крепостничеството ,което по същество е нещо между робовладелство и феодализъм.! ЗАТОВА,НАРИЧАМЕ ДНЕШНА РУСИЯ ..ПОЛУ-ФЕОДАЛНА..! Ето защо ,демократична България протестира и се опасява с основание,за своето бъдеще..!НЕКА БЪДЕМ ВНИМАТЕЛНИ ,БДИТЕЛНИ И..СМЕЛИ!

 61. 61 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  [quote#56:"nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )"]Виж ти като чуваш това което искаш и изведньж човека е свестен независимо от това какьв е но ако някой има различно мнение и става - боклук и прочие суперлативи.[/quote]

  ами човека говори разумно и е за про-европейската ориентация на държавата - какво неможеш да схванеш

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 62. 62 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Естествено, че ще е проевропейски ориентиран, в ЕС затворите са хубави, а в Иран щяха да му отрежат ръцете, в Китай да го разстрелят.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 63. 63 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Росен Плевнелиев: Ситуацията в България е извънредна :)
  ..............
  Айде сега , извънредна :
  Ами твоите комсомолци те атакуват , по комсомолски .
  Бил си там , в тази среда и си знаеш комсомоло- комунистическите "тактики" ..
  Не си външен човек , за да се изненадваш :)))
  А пък не си и учил Право и затова си , и зелен :))

  BIG AL
 64. 64 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#60:"Alexbg"]че нашият национален приоритет е към демокрартична Европа[/quote]

  Нашия пьт е с Европейските Дьржави защото и ние сме в Европа. Дали тия дьржави са демократични е друг вьпрос...

 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#54] от "Гавроско от ДКМС":

  По- големи проститутки от комсомолците , мечтаещи за БКП - кариера , НЕ е имало в българската история :
  И това ли не знаеш??
  Даже доста комсомолци получиха куфарчета , за сметка на партийни БКП - членове ..)
  Добре проституираха пред луканов :))

  BIG AL
 66. 66 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#62] от "др. Иванов":

  Иванич , недей бе ..)
  За някой апартамент на двойна цена - продаден и ТИ щеше да съхнеш на някой стълб в Иран или Китай :)))

  BIG AL
 67. 67 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#55] от "Гавроско от ДКМС":

  А от виден комсомолец- виден БКП партиец- после маймуно такъв и накрая - с активна БКП пенсия и сталин на снимка в кухнята :)

  BIG AL
 68. 68 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Аз затова не ходя в Китай и Иран, но разликата между мене и този на фотото е, че аз не давам оценки кой е морален и кой не.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 69. 69 Профил на Гавроско от ДКМС
  Гавроско от ДКМС
  Рейтинг: 171 Разстроено

  До коментар [#67] от "BIG AL":
  "А от виден комсомолец- виден БКП партиец"
  ...
  Ама баш тогава за беда са смениха времената, ...и Камсамолеца получи ено куфарче и квота от кака Ема Мазната и отиде да става капталист по немачките паркинЗи. ...Съдбъ!

  Idiocracy
 70. 70 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 714 Весело

  [quote#68:"др. Иванов"]Аз затова не ходя в Китай и Иран, но разликата между мене и този на фотото е, че аз не давам оценки кой е морален и кой не.[/quote]

  Аз баш в Китай отивам другата седмица и да ти кажа там градят капитализъм, а ние реставрираме комунизма.

  Китай вече е светлинни години преди България в технологиите, а да не говорим за икономиката.

  Едва напоследък Китай започна да прилага масово зелени технологии в енергетиката, а ние междувременно купихме всички . китайски панели и дружно с Германия го поехме вътрешно. Е, кой знае да си прави сметката?

  Наскоро в Китай осъдиха на смърт поредния министър за корупция - бившия на транспорта. Преди това Бо Силай му разказаха играта, а той беше Станишефчето на китайската партокрация. Сравни с нас, не само това, ами си и перназначаваме корумпетата от тригъзата коалиция.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 71. 71 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Мъдри мисли на господин президента. Но няма кой да ги чуе. Комунягите, ДПС и Юруш са заставени от КГБ и руската мафия да се държат до последно за да могат да прокарат определени сделки...

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на валери
  валери
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Президентът Плевнелиев явно има някои положителни качества, щом е привлякъл такава жена като Юлиана, но в ролята на адвокат на Борисов не е убедителен и няма как да бъде, понеже е назначен от него.

 74. 74 Профил на ermahttt
  ermahttt
  Рейтинг: 388 Гневно

  Да извънаредна е ситуацията в България, но е важно всички политиците да си зададат въпроса, защо е така.
  А положението е такова защото 23 години лъгаха и крадоха народа като бесни, а сега се чудят, какво да правят.
  АМИ ДА СЕ ОМИТАТ АМА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ТОВА Е НАЙ ДОБРОТО, КОЕТО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на skyfighter
  skyfighter
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#35] от "sqrt":
  Всички олигарси са лоши, така е, но видяхме вече един кабинет реден от Плевнелиев и да приемем хората около него, и разликата е от земята до небето. Освен това няма олигарси около Олигарски, той е тяхна марионетка, добре платена, докато президентът има тежест самостоятелно. Малко случайно стана президент, но ако беше Калфин сега нямаше да има никаква надежда.

 78. 78 Профил на skyfighter
  skyfighter
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#75] от "adenauer":
  Спор няма, че планът ти е добър, но също така мисля, че няма спор, че е най-меко казано непреодолимо труден за осъществяване от служебен кабинет.

 79. 79 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#7] от "bbd.bg":
  Задействай армията, за да бъдем равнопоставени"

  -Няма надежда за тази държава с такива умни красавци с такъв стил на поведение и толкова зависим президент,брънка на олигархията.

 80. 80 Профил на Baldzhi
  Baldzhi
  Рейтинг: 442 Неутрално

  тц-тц-тц-тц много форумни комунисти, мноГОООООО
  Вън вие и ваш'та партия, мизерна. Вървете си в Раша там има достатъчно място за всичката БКП ИЗМЕТ.
  ОСТАВКА!

  когато забранят чалгата със закон, България ще просперира
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Споделяте ли възгледите на протестиращите?

  - Вече оповестих позицията си пред обществото ясно и отчетливо
  ----
  Кво пречи бе Росене да отговориш с "да' или "не" ?

 84. 84 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  [quote#27:"Dehumanizer"]Между освобождението от турско робство и навлизането на съветските окупационни части през 1944 година, вероятно. [/quote]
  Някои не знаят историята на България, близката,.... за указаният период управниците алафранги на България спретнаха таман три национални катастрофи, загубихме таман четири войни.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Росен Плевнелиев: Ситуацията в България е извънредна

  И е такава от доста време. Цинизъм е правителството да се прави, че всичко е наред.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 87. 87 Профил на Нощен злодей
  Нощен злодей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Роско... Каквото и да напиша ще бъде изтрито от модераторите... Кютай си там мандата и кроти... Вече е скучно да бъдеш четен...

 88. 88 Профил на Граф фон Пърчевич
  Граф фон Пърчевич
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#82] от "krummm":
  "Смятам, че това което направиха посланиците, е правилно. И то много помогна. Естествено, въпросът е кой е чул думите им. И все пак смятам, че те казаха истината.

  Протестиращите отговориха по един особено креативен начин - разиграха Френската революция от 18 век пред посолството на Франция в София. " - Държавната глава на републиката демонстрира познания с френските революции, съпоставимо с познанието й за Пампорово.

  След пет пълни мандата на НС България ще прилича на пакистанска провинция.
 89. 89 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Ей, много комунист на амбразурата бе! Явно поръчението от Кутев е приритетно да се срине имиджа на президента.

 90. 90 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#83:"Ментор"]Кво пречи бе Росене да отговориш с "да' или "не" ?[/quote]
  +++
  примерно..така:
  http://moral-100.skyrock.com/3005630357-Get-out-of-my-life.html

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#77] от "skyfighter":

  Мда и каква точно е надеждата освен за парите в Кипър? А служебния кабинет какво точно постигна за 2 месеца освен че се издъни при организацията по изборите и служебния премиер се самоназначи за посланик? Нищо.

 93. 93 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  За мен като атакист е съвсем естествено да не признавам лицето Росен Плевнелиев за мой президент.
  Той е с европейска и НАТО-вска насоченост(западна марионетка),
  а аз съм с АНТИ-европейска и АНТИ-НАТО-вска ориентация
  (по точно ориентация към БРИКС).
  Какво друго да кажа,освен:....
  Импийчмънт за лицето Росен Плевнелиев...

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#23] от "Тони!":
  [quote#23:"Тони!"]До коментар [#14] от "sqrt":
  Офшорките са някакъв проблем ли?[/quote]
  Да,проблем са.Чрез тях пребоядисаните комунисти перат крадените си пари.Но ще станат още по-голям проблем(за пребоядисаните комунисти),когато ги смажем и ги разкичим откъм крадените кинти....защото пък -от крадец да откраднеш,това не само,че не е никакъв проблем,ами даже е и Богоугодно дело!...

 96. 96 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#25] от "stedim":
  [quote#25:"stedim"]Неприятно ли ви е, че президентът не е от кръга на парламентарната мафия?[/quote]
  Неприятното в случая е(най-вече за самият него),че е от кръга на ИЗВЪН-парламентарната мафия!

 97. 97 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело

  До коментар [#26] от "tripleaaa":


  [quote#26:"tripleaaa"]Извънредна е защото срещу президента бе извършен ПРЕВРАТ и неговия служебен кабинет бе свален от самопровъзгласила се шайка за 42-то НС
  нямаща право да осъществява власт и всеки път когато го прави е ПРЕВРАТ ...Дай ми още ЛЕД...[/quote]
  Не само няма да получиш лед,но и уискито ще ти спрем,както и фъстъците!....А ще ти вземем и натрупаните кинти!Това е положението-вашите паднаха!Свиквай и бегай се крий некъде...,или бързо хващай първо самолетче,за към твоите западни юдео-масонски господари!

 98. 98 Профил на Орлин Данев
  Орлин Данев
  Рейтинг: 604 Весело
 99. 99 Профил на DEDOVIA
  DEDOVIA
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Българинът е беден и иска бедни политици. Случайно ако някой има 2 лева повече и е мафиот. И поради тая причина средностатистическия българин е лесно манипулируем. Само спомени(не е нужно да даваш никакви доказателства) че някой някъде има една овшорка и мълвата я прави на 100, без да мисли дали това е така, а дори да е така с какво това вреди на средностатистическия българин.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 100. 100 Профил на zechariah
  zechariah
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Протестиращите отговориха по един особено креативен начин - разиграха Френската революция от 18 век пред посолството на Франция в София."

  Леле, леле, леле...
  То е ясно, че интелигентните и креативните не знаеха на кое събитие е посветена прочутата картина на Дьолакроа, която пресъздаваха. Но поне ПР-ките на президента да бяха чукнали с маникюрче по клавиатурата и да се бяха допитали до гуглето...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK