Вежди Рашидов: Монополът доведе до медийно килърство

Вежди Рашидов

Снимката е от средата на март, когато Рашидов сдаде поста си на служебният министър на културата Владимир Пенев

© Юлия Лазарова

Вежди Рашидов Снимката е от средата на март, когато Рашидов сдаде поста си на служебният министър на културата Владимир ПеневВчера неофициален разговор на бившия министър на културата Вежди Рашидов с репортери, публикуван от сайта "Пик", предизвика скандал заради изявленията на Рашидов, че за да си осигурят медиен комфорт бившите управляващи са оставили държавните пари да минават през банката на Доган, а медийната империя свързана с банката така се е разраснала, че сега почти не са останали независими медии. 


По време на този неофициален разговор репортерът на "Дневник" отправи покана за интервю с Вежди Рашидов, в което да бъде питан при включен микрофон за коментар и обяснения за държавните пари, медийния комфорт на ГЕРБ и т.н. Разговорът се състоя малко след като неофициалните реплики бяха оповестени вчера. 


Казвате, че с медиите в България има проблем с монопола. Какво имате предвид?
- Записът днес е поредното доказателство, че медиите в България са средство, за да се концентрира общественото мнение в определени посоки и върху определени хора. Как е възможно след свободен разговор между хора да излизат материали без съгласието на записаните? Нерегламентирани? И да станат обществено достояние?


Ако ние сме борци срещу нерегламентираните подслушвания и нерегламентираните специални разузнавателни средства, каква е разликата с поведението на определени медийни сайтове и с това да бъдеш подслушван и манипулиран? Когато жълти медии излизат с материали, които целенасочено създават конкретен образ на хора, конкретно отношение към хора с единствената цел да бъдат дискредитирани, за мен това е медийно килърство.


И днес вече сме свидетели на едно тежко, много тежко медийно пространство, където медиите от средства за информация, балансьори и филтър на едно общество бавно се превръщат в оръжие в ръцете на определени хора. Когато днес обществото иска да се бори сериозно срещу монополите, които го задушават – в енергетиката, при цигарите и алкохола, мълчим услужливо срещу монопола на медиите. И това ще даде много сериозно отражение в развитието на демократичния процес, когато няма плурализъм в медиите. Това е много страшно – пътят към самоубийството на самите медии. Всичко останало е за сметка на определени кръгове от хора.


Кои кръгове?


- Аз никога не съм крил, че монополите в медиите са в ръцете на Делян Пеевски и те все повече стават. Този кръг.


Кой финансира кръга на Делян Пеевски и защо това беше....


- Обществена тайна е, че финансирането на медиите на Пеевски идва от една българска банка.


Това същата банка ли е, в която са голяма част от парите на държавните предприятия?


- Да, и за съжаление или радост парите на държавата трябва да минават през някаква банка. Ако не е през тази, ще трябва да минат през друга банка. За съжаление аз откровено казвам – ако ГЕРБ остави в тази ситуация тази банка да работи с държавните пари, то е било само за да няма конфликти и за да има евентуално някакъв медиен комфорт. Всички бяхте свидетели, че тези медии бяха най-зловещи и зли срещу ГЕРБ на изборите през 2009 г. и коренно различни и сервилни в момента, в който излязоха изборните резултати. Същият спектакъл се повтори, когато предсрочните избори минаха и още на следващата сутрин медиите се обърнаха пак на 180 градуса.


Да, може би предоверяването невинаги е било полезно. И когато човек има една партия, има много хора зад гърба си, има понякога нужда и от медиен комфорт. Ако днес реакцията ми е много остра към някои, това е, защото в жълтите медии все повече се прокрадват манипулации и лъжи. Като министър аз самият не съм разполгал с пари, които да се раздават на медиите и не съм участвал в подобни манипулации.


Щеше ли да се стигне дотам, ако ГЕРБ не позволяваше в продължение на 4 години банката на Цветан Василев да концентрира парите на държавата?


- Ако трябва да бъдем откровени, тези пари са концентрирани от времето на управлението на царя и на ДПС.


В началото на мандата на ГЕРБ там са малко над 30%...


- ГЕРБ не ги изтегли и ги остави, просто ситуацията остана същата. Това, което направи тройната коалиция и управлението на царя. Така че, ако това е грях, той е, че така или иначе тези пари трябва да стоят някъде и са оставени на спокойствие да работят с тези пари в тази банка. Държавните пари не са безконтролни, те по някакъв начин трябва да работят.


Въпросът е как избира тази банка...


- И тъй като днес всички знаят, че Делян Пеевски е един доста вреден човек за българската държава, това го казвам дословно, защото ясно си давам сметка, че медиите са много важен фактор с огромна обществена роля – медиите създават документацията на времето, в което живеем, и когато всеки ден потъваме в медийните лъжи и интриги - така се деформира процесът на развитие на медийното пространство и на съществуването на медиите.


Така че това трябва да безпокои всеки български гражданин. Тази манипулация, тази лъжа, която се лее. Аз няма да простя на медиите на Делян Пеевски. И аз се обадих и на неговата майка, за да кажа, че не е честно – аз съм дядо на две внучки. Не може децата в училище да питат внучките ми "твоят дядо по леки жени ли ходи". Първо, личният ми живот е само мой. Второ, не съм длъжен да давам отчет на медиите на Делян Пеевски за моя живот. И той няма правото върху личния ми живот. И непростимо е да пишат за леки жени и да слагат снимки на моите внучки.


Това е проблемът с пожълтяването, който е различен от проблема с монопола.


- Този проблем обаче засяга конкретни хора – в случая човекът, който трябва да има един портрет и да бъде обрисуван, единият в областта на културата съм аз. Независимо, че аз винаги мога да кажа, че в областта на културата успях да направя това, което много години никой не е успял. Но това не е беда – нещо се прави и нека то да продължи. То е в полза на тези, които правят култура в България. Не за мен, не за новия министър, не за стария. Това е всичко, което трябва – само за бъдещето на българската нация.


Иначе аз си правя скулптурите прекрасно, на Делян Пеевски не разчитам да купува скулптури. Не се прехранвам от него, прехранвам се от покупките на големи колекционери по света и музеите. Но Делян Пеевски не може непрекъснато да обрисува хора – да клевети и най-лошото е, че законът за печатните медии трябва да се развие. Аз знам, че това ще разбуди много страсти. Но не е почтено медиите да са защитени, а хората да нямат право на своята защита.


И аз днес неслучайно казах – което е изпуснато много внимателно в сайта - че не е възможно да съдя журналист, който е наемен работник за 1000 лева и изпълнява поръчките на своите собственици. И затова не бих искал да съдя един невинен човек. И затова казвам: един съд може да осъди едно такова дете и аз ще взема от него 500 лв., но тези пари са пари за слънчогледови семки в джоба на Делян Пеевски, който притежава дори "Булгартабак", най-богатата, най-печелившата фирма на България! "Техномаркет" – половината държава е изкупена от един млад милионер. Как така става?


Тези неща не са ли собственост на кръга около КТБ? Нали така?


- Все едно. Пред тях седи човек, който носи отговорността и манипулира обществото.


Нали не се лъжа, че за същата банка говорим?


- Да, той е в тази банка, той за нея работи. И този човек трябва да може да носи отговорност! Вие давате ли си сметка, ако Делян Пеевски стане шеф на ДАНС, най-секретната информация днес щеше да пълни всичките му медии?


Защо се обърнаха така срещу вас по време на кампанията? Работехте с тях добре...


- Първо, аз не съм член на ГЕРБ.Това не са мои решения. Аз съм бил експертен министър и съм свършил своята работа за това, което са ми правомощията – честно и почтено. За всичко останало си има институции – прокуратура и съд. Аз спя спокойно, защото честно и почтено си свърших работата. Все някой ще ми каже "благодаря". За съжаление все повече разбирам, че това е невъзможно.


Но някой си позволява и на мен нещата са ми пределно ясни – че Доган е в лостовете на управлението и няма какво да се лъжем, защото прошката на управлението не е нищо друго освен това. Аз за пръв път разбих бастиона на ДПС - Кърджали на изборите, дано не са ме забравили и да нямаме къса памет. И когато тази година отидох и в Пловдив, от 20 години за първи път ДПС нямаше депутати там. Където се появя аз, както моите приятели се шегуват, там ДПС не никне. Не могат да ми го простят.


Добре, защо не се разправиха по време на управлението ви с ГЕРБ и с Вас като човека, който, където се появи, ДПС не никне?


- Да, тогава наистина са правили много големи метани на ГЕРБ, за да може ГЕРБ пък да не бъде вражеската страна и да не търси сметка за банковите сметки, които са там. Успели са да излъжат дори Бойко.


Той се е съгласявал на това през цялото време.


- Не, той нищо против – и преди са минавали тези пари. Пак казвам: не бива да бъде осъждан Бойко за това, че парите на държавата трябва все отнякъде да минат. Ако те не са влезли там, ще бъдат в друга банка. В интерес на истината тези хора, те са неблагосклонни към цялата му партия, към управлението. Добре, да приемем този грях. Това ли е ценното?


Защо след скандала с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС се говори много за Пеевски, а за Цветан Василев и "Корпоративна търговска банка" не се говори?


- Това са политически говорения. Аз нито имам банкови интереси, нито съм човекът, който ще коментира. Това, което е истина, е, че с парите на тази банка, в тази банка има конкретни пари на определени хора, защото тази банка не работи с пари от въздуха. И онова, което казахме за държавните пари – че това така или иначе е започнало от Тройната коалиция, по-скоро от времето на Доган, а не толкова на царя.


Факт е, че при ГЕРБ тези пари се умножиха. Процентът държавни пари нарасна много.


- Не се умножиха, а просто останаха, без да ги закачат. Те са били сложени там, просто ГЕРБ не ги закачи заради някакъв медиен комфорт и тази грешка е казвана, тя не е тайна. Оставили са ги там тези пари, там са ги нагласили, защото те държат всички медии. Няма какво толкова грях да търсим. Защо сме против Делян Пеевски ли? Пеевски предизвика такива вълнения и страсти в държавата. Неговото име разклати държавата. Защо ГЕРБ не ги наказа? Ами откъде да знаем, че Пеевски ще бъде предложен за шеф на ДАНС? Тази тема щеше да отсъства, ако това не беше прецедент на българското общество – и нахалството на едни партии да предлагат медиен магнат, който да получи достъп до всички тайни. Нали си давате сметка за какъв конфликт на интереси става дума? Разбиване на нацията и на държавността.


Кои бяха другите "грехове" на управлението на ГЕРБ?


- Бойко се е предоверил, за да има едно спокойствие. Добре, получил е това спокойствие. Защото дайте да не се лъжем – всяка нормална партия иска да има някаква медийна подкрепа. Медиите са сила и няма защо да си затваряме очите. Медиите са страшна сила, но трябва да бъдат и коректив. Всяка партия, независимо дали се казва ГЕРБ, ДПС, БСП, "Атака" или по друг начин, има нужда от някакъв тип обществена подкрепа. Така че нека да допуснем, че това е било едно предоверяване в името на това хората да имат някакво поле това, което правят, да се види, това, което говорят, да се чуе. Колкото да има къде да се изявят хората, които имат нужда от това.


Но когато в един откровен разговор съм бил добре записван и подслушван, защото за мен това е подслушване без разрешение, без мое желание – да изразя в свободното си отношение, в контакта с хората – това е поредната манипулация. И когато казвам ясно и точно, че аз обичам Тошо Тошев, за мен Тошо Тошев е един прекрасен български журналист, защото години наред прави прекрасни медии и Тошо е един прекрасен български писател. И аз обичам Тошо, защото от години сме стари приятели. Когато Валерия Велева казвам, че я обичам, това е, защото имаме старо приятелство. Това не е тайна за никого. Така и Петьо Блъсков за мен винаги ще си остане като брат, каквато и да се случи. Това, което не приемам днес, е интригата, която ще ни убие всичките, ще ни противопостави един на друг. Затова говорим за медийно килърство.


Дълбоко се извинявам на всички достойни, сериозни медии като "Стандарт", "Преса" и моите приятели, че ако нещо съм ги засегнал днес, ги моля за прошка. Манипулации ще има и целта е хората все повече да се разединяваме и да се караме.


Днес казахте, че те са Ваши приятели и много добри журналисти, но са зависими...


- Аз казах, че цялото медийно пространство е зависимо от монопола на разпространението. Много точно го казах. И искам точно да излезе. И ако това не е така, нека някой да излезе и да ми го каже. Аз знам вестници, на които вече месеци наред не им се плаща от самия Делян Пеевски, като стратегията е да не може вестникът да излезе и да бъде изкупен. И аз не бих желал в тази държава един човек да управлява общественото мнение, защото тогава убиваме държавата – изчезва самата държава. Искат да ме разединят от приятелите ми с тези неща... Един човек по този начин желае да владее ситуацията.


В контекста на това, което казвате за разединението, за държавата – какво е отношението Ви към протестите?


- Протестите за щастие са от едни много млади хора, образовани, симпатични, които имат три искания – двете вече са ги казвали, третото аз им го казвам, те още не го знаят. Едното е оставка на това правителство – ясно и точно искане. Другото е поправки в изборния закон.


Третото е: за първи път въстават млади хора, които искат да носят политическа отговорност. Да участват в политиката. Пасивността беше големият проблем на младите хора. 20 години те казваха: нас не ни интересува, другите да се интересуват. За първи път тези хора са готови да направят живота си такъв, какъвто желаят да си го изживеят, а не друг да им казва как да живеят. И това е красивото на този протест. Тези хора искат да го направят сами. Те искат сами да живеят този живот, своето бъдеще, и това трябва да им се даде.


За съжаление мирните протести не дават резултат. Това е много красиво – прилича на едно интелигентно поведение в стила на какви ли не шоупрограми. Но когато човек тръгва да воюва за идеи, защото това е война на идеи – на война се отива като на война, с оръжие. Няма война с шоу. А тук има война на поколения! И тази война без оръжие – оръжието на характера, на искането – трябва да се победи.


Каква е разликата с февруарските протести?


- Има огромна разлика. Онези протести подадоха някои сигнали. Първо, всички, които протестираха тогава, сега си говорят с БСП - ако добре се загледате във физиономиите.


Има и други.


- Другите се покриха. Те не са на тези митинги. Борисов каза нещо много точно, когато даваше оставката през пролетта - "На мен този народ ми даде властта, днес той ми я иска обратно. От този народ получих властта и на него я връщам". А този народ – червен, зелен, лош – това е българският народ.


Това казваше Борисов тогава. Сега казва, че протестиращите пред февруари са били платени.


- Ако смятате, че Мишо Шамара без пари ходи по протести... Но в момента още не са се набъркали партийните организации – реформаторско мнозинство и други. Правят кръгли маси, това е аматьорщина. Трябва сериозна кръгла маса, на която да се вземат важни решения.


А каква е ролята на ГЕРБ?


- ГЕРБ като млада партия допусна своите грешки. Ние не сме били цял живот нито министри, нито депутати. Наивници сме. Аз дори днес проявих наивност, водих разговор пред недобронамерен човек. Това значи, че в тази държава СРС-то и нерегламентираното подслушване е по-важно от нещата, които имаме да си кажем.


Но скандалите със СРС-тата направо избухнаха по времето на ГЕРБ.


- СРС-та винаги е имало. Ще го кажа така: ние всички сме имали опасения дали не сме подслушвани – това беше психоза в нацията и тя се създаде точно от опозицията. СРС-та винаги е имало, всяка държава ги ползва. В България не текат само мирни протести, но и гадни, мръсни процеси. И държавата затова е държава, за да има власт върху това нещо. И тази психоза притесни всички. Опозицията казваше: министрите нямаха нищо против да бъдат подслушвани. Я си отворете сайтовете и вижте кой какво е говорил! Аз казвах – това е много неприятно нещо. Не исках да бъда подслушван. Не съм извършвал престъпления.


Имаше ли масово подслушване?


- Не мога да кажа, не съм бил шеф на МВР. И аз затова казвам: ако има доказателства, аз съм първият човек, който ще си тръгне отвсякъде!


Аз не съм дошъл да ставам министър в едно правителство, в което не са ми имали доверие, да речем – това би било аргумент. Да, не бих бил доволен. Не искам да живеем по трима в домовете си – искам да живеем по двама. Личният ми живот е мой и не съм длъжен да давам отчет пред никого. Да, не съм стерилен човек. Но това не трябва да става обществена драма.


Но кое е по-различно между СРС-то на един подставен журналист? Защото той е подставен - това беше провокация да говоря против ГЕРБ. Непочтено и недостойно е. Трябва да си имаме доверие.


Ако днес мълча и стоя до Бойко, стоя, защото не съм от типа предател, аз съм го написал в хиляди интервюта. И Бойко винаги ме е подкрепял и е бил диалогичен. Когато му кажа: "Дай да помогнем на артистите, да вземем субсидии, да вдигнем малко заплатите – винаги съм говорил, получавал съм разбиране. И ми е казвал "да, добре, ти ги познаваш, ти разбираш, аз ще ти помагам". Помагал ми е.


Какви грешки допусна той като министър-председател?


- Всички имат грехове, но имат и достойнства. Да, Бойко има грехове, но дава и доверие. Може ли без доверие? И днес това, което излезе – манипулация! Да, аз съм емоционален, така правя и изкуство и не искам никой да ме лиши от емоциите ми. И като министър не съм бил като другите. Нямам никакъв проблем, дори ми тежеше министерският пост, защото е отговорност и я носих честно и почтено. Станах депутат, за да осигуря едно място на ГЕРБ в Пловдив. 4 години работих за Бойко и за ГЕРБ.


Къде е границата между Бойко Борисов и ГЕРБ? Каква е ролята на останалите хора там? Как работи ГЕРБ?


- Това, което се опитва опозицията да внуши – че там има диктатура на Бойко, не е вярно. Това никога няма да го потвърдя. Бойко е много либерален, дори бих казал прекалено. И ако някъде в ГЕРБ има пукнатинки, това е само защото е много либерален с хората, с които работи. И в партия със 100 000 членове може ли да не си малко и толерантен, и вяра да нямаш – това е невъзможно! И ако той носи някакви негативи на партията, те са именно в неговата либералност. Това, че е диктатор, точно пък за него не е вярно.


Какво мислите за новия министър на културата – Петър Стоянович?


- На новия министър пожелавам успех. Доколкото виждам, той не е лишен от интелект човек, не знам доколко му е силна сферата на културата. Дано продължи да прави за българската духовност неща. И ларгото да излезе, и Лувърът да се довърши – български национален музей, не е за мен, не е за него – за българския народ е. За нашата идентичност. Просто да седне и да продължава. Не съм му враг. Реваншизмът не е градивен.


Има много проблеми – стандартите на артистите, киното има нужда от средства... Читалищата имат, писателите имат... Има работа, наистина, но му пожелавам успех. Времето е най-добрият съдник.


Какво мислите за Пламен Орешарски като министър-председател?


-Не познавам някой, който ще каже за Пламен Орешарски, че не е експерт. Прекрасен български финансист. Но той е в друг джаз – в политическия джаз, от който аз бягам. Защото удряйки мен, удрят и ГЕРБ. Удряйки Орешарски, удрят БСП и ДПС. Тежко. Всички сме използвани, изконсумирани от хора, които нямат никакво значение за историята. Идват, отиват си и зад тях остава шумът на казанчето. А способните хора са единици. Не всяка сутрин се раждат.


Отново за Орешарски. Как се отнасяте към хората, които през последните години преминаваха от една партия в друга или пък останаха независими...


- Никога не съм обичал кариеристите. И никога не съм бил член на която и да е партия. Не съм бил и от любимците на прословутата Държавна сигурност, от която някои хора се оядоха. Щях да бъда по-добре, да се оям и аз. Никога през живота си не съм бил друго, освен скулптор и художник. И затова не научих какво значи да си министър. Не съм гонил поста. Бях поканен и това ми беше третата покана. Канен съм и от други хора в правителства.


Винаги съм казвал – да, не съм готов, отговорността е голяма, боравиш със съдбата на хората, това не е твоята съдба.


Как се спря Борисов на Вас за министър на културата?


- Познаваме се много отдавна. Не сте ме чули да се кича с титли и нито един български вестник не е написал какви титли имам – това е страхотна тайна за българското общество.


Аз съм академик на Европейската академия за изкуства във Франция, на Руската академия за изкуства, а от миналата година – и на Имперската академия за изкуства. Член-коресподнент на БАН съм – и доктор хонорис кауза на един български и един чужд университет.


Откъде се познавате с Бойко Борисов?


- В ранния социализъм, когато всички бяха добри граждани на България, на много млади години бях състезател по джудо в "Академик". Бях ученик в Художествената гимназия. Всичките ми колеги знаят. По-късно винаги съм ходел да гледам добрите мачове от този спорт. По времето на социализма карате и джудо не се тренираше по официалните клубове, само самбо. Единствено в школата на МВР имаше курс по карате. И в тази школа бяха Томо Борисов, Борисов, Петьо Василев – с черен колан седми дан, много добър състезател, и преди много години се събрахме ентусиасти и направихме карате клуб "Алфа". И до днес всички ходят, тренират, имаше една програма как да се защитим. Това е малкият ми принос към този тип спорт и оттогава познавам Бойко. Малка е държавата. Познавам много хора.


Как гледате на обвиненията към Борисов за връзки с организираната престъпност?


- Пълни глупости. Неща недоказани. Не бих коментирал. Непрекъснато създаваме чужди образи.

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  И до пръкването на най-голямота падение в журналистиката - Барекоф.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2 Профил на Ivan Kunchev
  Ivan Kunchev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ха-ха, след дъжд качулка. Видяхме в една друга статия какво точно мисли Вежди и каква точно е ситуацията..почна с извиненията, за да си спаси кожата..

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 672 Любопитно

  [quote#0:"статия"]Как е възможно след свободен разговор между хора да излизат материали без съгласието на записаните? [/quote]
  И аз това се питам: Как може Буда да изнася разговори, които е подслушал в трамвая, без да иска съгласието на говорещите???

  "We're not gonna take it! Anymore."
 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  Бойко Борисов храни, храни, храни, храни, храни, храни прасето и то накрая ... го изяде него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Поклон!

  Етнически турчин и голям човек!

 7. 7 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Весело

  Веждито - притеснен от "неудобните" медии. Смеех

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 886 Неутрално

  За това в нормалните държави има закони срещу концентрацията на пазарна сила. Но има и държавни органи, които следят такава концентрация заплашваща пазара да не се случва.

  За това в нормалните демокрации има и разделение на власттите. Защото когато една власт няма коректив друга официална власт, тя расте безконтролно. Превръща се раково заболяване върху държавата. И това което остава на гражданите е те да излезат като коректив на местазиралата власт.

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Мдам.
  Вчера се питах дали са го напили, дали са го хванали пиян или си е гербаджийски пиарски демарш.
  Е, оказа се третото. Пропагандица, лъжи, извъртания и манипулации.

  И ги пускат през Веждито, че в образа му на пияндурник-бохем е по-приемлив някакси за мат'ряла.
  Именно за мат'ряла. Той е целта на демарша, да го завръщат в кошарата. На Невинния и Подло Измамения. Да ги поведе пак в Бурбътъ, ама вече щяла да бъде истинската. Само да ги поведе ...
  Стройте се, бе!

 11. 11 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  не бива да бъде осъждан Бойко за това, че парите на държавата трябва все отнякъде да минат. Ако те не са влезли там, ще бъдат в друга банка. В интерес на истината тези хора, те са неблагосклонни към цялата му партия, към управлението. Добре, да приемем този грях

  Греховете съди Господ!
  Нарушенията и престъпленията други.

 12. 12 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Цитат: Първо, личният ми живот е само мой.

  Не бе вежди, като публична личност и животът ти е публичен, като си искал да си живееш тихо и спокойно, да не си се правил на министър, за който пост си като слон в стъкларски магазин.

 13. 13 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "Това, което не приемам днес, е интригата, която ще ни убие всичките, ще ни противопостави един на друг. Затова говорим за медийно килърство."
  ...
  Веждю май апелира да седнат и да се разберат в Синдиката. Трепането да става пак с огнестрелни уреди, а с вестниците да маат само по мухите.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 14. 14 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 671 Неутрално

  "ова е малкият ми принос към този тип спорт и оттогава познавам Бойко."

  Като не ходите да спортувате-няма да станете министър...

 15. 15 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 450 Весело

  ''Да, аз съм емоционален, така правя и изкуство и не искам никой да ме лиши от емоциите ми.''

  В ''емоционално'' състояние, хвърли още малко запалителна течност в двора на най-добрият ти приятел Бойко ! Машаллах !

 16. 16 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Какъвто Пеевски такива и тези около Пожарникаря. И едните и другите са вредни за БГ.

 17. 17 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Хм, мисля си, че това, което казва Рашидов всяко дете в България го знае вече. Това, което той не каза, е, какви са новите договорки с кои стари-нови играчи, например - кой къдрува в България? Не е ли жената на един партиен лидер? В договорка с ГЕРБ? И Игра по интереси за медиите, особено държавните?

 18. 18 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  "Щеше ли да се стигне дотам, ако ГЕРБ не позволяваше в продължение на 4 години банката на Цветан Василев да концентрира парите на държавата?
  - Ако трябва да бъдем откровени, тези пари са концентрирани от времето на управлението на царя и на ДПС."

  Това последното е известно като "тройна коалиция", от която "съвсем случайно" е пропусната БСП - като най-невинна ли?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 19. 19 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#18] от "etty1":

  Точно така е. И Дянков има сериозна заслуга за това. Да не говорим за малка Иринка, Доротейка и други за осъществяване на неофициални контакти.

 20. 20 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Пич, е и си го казва в лицето каквото има да каже.

 21. 21 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Едно обидно нечестно интервю.
  Дадено от един професионален лакей.

 22. 22 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 720 Неутрално

  удивително интервю.
  или Вежди е шизофренен, или е неадекватен по времето на даването му.
  лов с малък капан не убива слонове.
  безмълвен оставам...

 23. 23 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#20] от "plf":

  Ако беше толкова печен, нямаше да се гъне пред своите партийни другари, нали? Или греша. Ако беше толкова печен, нямаше да остави Дянков да го мачка. Или греша. Ако беше толкова печен, вече нямаше да е в ГЕРБ.

 24. 24 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 616 Неутрално

  въобще не опират нещата до медиен комфорт, а до директно разпределяне на тези пари.
  прости, прости, ама не сме чак толкова прости.

 25. 25 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  "Делян Пеевски, който притежава дори "Булгартабак", най-богатата, най-печелившата фирма на България! "Техномаркет" – половината държава е изкупена от един млад милионер. Как така става?"
  ...
  А де?! ....Дай да видим при кого стана и ще разберем как стана.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 26. 26 Профил на katq_mihaylova
  katq_mihaylova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  беше изключително циничен вчера обаче

 27. 27 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 616 Неутрално
 28. 28 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 609 Любопитно

  Интересно ми е мнението на феновете от Пловдив за КТБ?

 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#24] от "kr":
  Не са само парите в КТБ.
  Имаме и парите на държавните предприятия, които пласират реклами ... ей тъй, както си решат, може би, ако вярваш в дядо Коледа ...
  Имаме и парите от отделните министерства, които се разпределят не с търг, а по усмотрение на министера. Това е по закон така.
  Доста се насъбира извън парите в КТБ ...

 30. 30 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Весело

  "аз обичам Тошо Тошев"
  "Валерия Велева казвам, че я обичам"
  ...
  Бор, ..Бреза. ...Веждито обича гората. ..Я си сипни ена дабъл-дабъл водка и изпей: "Хууубаааавааа сииии, моооояяя гоооооро"

  Свобода за СЛАВЕНА!
 31. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#10] от "xm...":

  Разбра ли как им се вика на хора дето привикват при себе си прокурори за да ги питат кои са пИдали и кои манафи?

  Наричали ги либерали.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 32. 32 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#28] от "Моди трий нищо да не остане!":
  "Интересно ми е мнението на феновете от Пловдив за КТБ?"
  ...
  КТБ е банка. ..А иначе феновете от Пловдив 4 години ви дърдорихме за горещата любовна връзка Буда-Сава. ... А вие .. барбекюто, та барбекюто. ...Дето ни излезе по 100 млн. сигурно квадратен метър ЗП.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 33. 33 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ''-Не познавам някой, който ще каже за Пламен Орешарски, че не е експерт. Прекрасен български финансист. Но той е в друг джаз – в политическия джаз, от който аз бягам. Защото удряйки мен, удрят и ГЕРБ. Удряйки Орешарски, удрят БСП и ДПС. Тежко. Всички сме използвани, изконсумирани от хора, които нямат никакво значение за историята.

  Мъка , мъка , Вежди ефендиииии....кой в какъв джаз не се знае вече ! Май всеки в своя ,, джоб-джаз'' гледа !

 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#31] от "tribiri":
  Ъхъм, даже прекалени либерали, да сме точни, че ще ни се обиди Вежди и на нас.
  И с нЕкои пукнатинки, пак да сме точни, верно, ама то е от главозамайването от успехите. Тук-таме и по места ... нЕкои места, дребни и изолирани ...

 35. 35 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#23] от "salinarka":

  "Първо, аз не съм член на ГЕРБ."

  Моля, четете преди да коментирате. За сведение само:
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8_%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2

 36. 36 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Вижте, г-н Оков и Дневник, не ни интересува медийния комфорт на ГЕРБ и продажните журналисти!

  В аудиото ставаше въпрос за ПРАНЕ НА ПАРИ по дяволите!!!!!!!!! И за арабски шейхове, свързани с Доган!!!!!!!!!!!

  Нито един въпрос за езика на екс-министъра на културата, дали е толкова цветущ в личен разговор....

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 37. 37 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#25:"Мани"]А де?! ....Дай да видим при кого стана и ще разберем как стана[/quote]
  Tи пък.Нали ги виждаш,разкайват се.Бъди милостив.
  Това, трябва да си много проЗт(милиционер?), за да си помислиш,че подарявайки държавата на някой си купуваш лоялността му завинаги.
  Сега ще се чисти "партията" ГЕРБ, явно катарзиса е заразен,бетер спина.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 38. 38 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 616 Гневно

  Абе алкохолик, защо не го каза преди две години това ????

 39. 39 Профил на graham
  graham
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Уникална смесица от наистина публично известни факти и някои безумни до наивност факти (като например, че ББ бил измамен и подведен).

 40. 40 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#32] от "Мани":

  Абе то май Мустака доста по-скъпо ни излиза....

 41. 41 Профил на elica.dikova
  elica.dikova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А кой доведе монополът на власт??? Не бяхте ли вие, които сега го заклеймявате отчаяно??? И Бойко не е либерален, а глупав - със собствените си съюзници не успя да се справи и го завлякоха на дъното!!!

 42. 42 Профил на katyamatya
  katyamatya
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ААА не! Медиите, точно в този случай никакъв образ не създават целенасочено! Просташкия образ Рашидов сам си го създаде! Поне успяхме да чуем какви ги мисли в действителност! Не, че не ни беше ясно колко му е капацитета на екс-културния ни министър, но да го чуе човек е друго и ако е останал някой неубеден, че Вежди трябва да си се занимава само със скулптурите и да си мълчи, да намери записа и да го чуе още поне 100 пъти!

 43. 43 Профил на katq_mihaylova
  katq_mihaylova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Езикът му за културен министър ли беше?

 44. 44 Профил на elica.dikova
  elica.dikova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#1] от "web_2.0_vs._dc":

  Едва ли е по-голямо падение от теб! Не е хубаво да даваш квалификации без аргументи!!

 45. 45 Профил на mariqivanova84
  mariqivanova84
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Едно ми е интересно. Преди няколко дни те видяхме ти що за човек си. Не може човек, който говори на такъв език все едно, че е в махалата сега да реши да изразява мнение на такива важни теми.

 46. 46 Профил на mariqivanova84
  mariqivanova84
  Рейтинг: 395 Неутрално

  И искам да добавя в този размисъл. Има порочни медии като БТВ и тем подобни, но тук едва ли не се слагат всички телевизии под един знаменател, което не е правилно. Още повече, човек като теб, който се видя, какъв цветущ език има, не може да дава такива мнения и да се прави сега на много културен!

 47. 47 Профил на Анализатор
  Анализатор
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какво му се кефите на брадатия алкохолик? Кефи те ли се, че напсува целият български народ и ни нарече цигани? Подобен човек вече трябва да е в затвора, не да се оправдава по медиите и да се прави на светец. Когато ядоха кюфтетата не реваха, сега им стана тежко, а? Ми нека да видят как е живота, как медиите манипулират всичко, в полза на властта. Като му беше удобно нищо не казваше, сега почна да мрънка и да псува. Пълен простак, да си ходи в Истанбул!

 48. 48 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#28] от "Моди трий нищо да не остане!":

  Ами трябва да ти кажа, че поне половината град е наистина много положително настроен! ))

 49. 49 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 609 Весело

  До коментар [#48] от "geneva_1980":

  Добре, че е по-малката част

 50. 50 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#49] от "Моди трий нищо да не остане!":

  Е, тука вече не мога да кажа със сигурност. Все пак като абсолютно число никак не са малко!

 51. 51 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#9] от "kai":

  Е, в САЩ главния прокурор е и министър на правосъдието. Къде е разделението на властите. Неколкократно съм питал по форумите в коя държава гражданското общество (каква му е дефиницията) участва в управлението на държавата. Кой даде на Обама почти 500 милиона долара за предизборната му кампания и не търси ли този някой да си върне парите? Как гражданското общество в Англия сваля и качва правителство с улични протести и дали изритва пожизнените лордове от горната камара. Същото за пожизнените сенатори в Италия. Вероятно тамошното гражданско общество денонощно е нащрек е готово да свали правителството, ако назначи някой за зам. министър. Очевидно тъпите български глави точно така си представят тези работи. Хората там стачкуват и протестират единствено за икономическите си интереси. Да не би заплатите там да им се дават даром? Ха-ха! Извоювали са ги с много борба. А ние с каква бораб ще искаме от толкова обичаните от управляващи чужди инвеститори. Хайде де синдикати поведете хората срещу чуждите инвеститори и ги накарайте да плащат по 2-3 хиляди евро заплати. Да, ама както казваше баща ми:"Има ли параходче в окото ми"? Така че тези протестиращи да не се люшкат напред-назад, да не слушат продажниицте от "Отворено общество" и сие, ами да поставят ребром въпроса: Покажете какви мерки ще предприемете, за да може България да се отлепи от дъното по доходи и то не в обозримо бъдеще, а след 3-4 години. Само чужди инвестиции никога няма да донесат значими доходи по обясними за всеки що годе мислещ с главата си човек. Примерът на Япония след 2-та световна война е показателен. нито за миг не са разчитали на чужди инвестиции. Напротив цялата нация е впрегната да създава принципно нови изделия във всички области на индустрията. това са електроника, биотехнологии и т.н. Всяко откритие по света, веднага се проучвало и още в ранен стадий се преценявало дали ще има реализация. Такъв показателен пример е едно вещество т.н. Коензим Q10, което се намира във всяка клетка на човешкия организъм и което "пали" горивото за да се отделя енергия. Японците, непосредствено след откриването му през 1957 г., започват интензивно изследване за да се стигне до днес, когато Япония е най-големия производител на Коензим Q10, спасяваш милиони хора от сърдечна недостатъчност. Това е едно от трите вещества, които възстановяват митохондриите в човешката клетка, отговорни за стареенето на организма.

 52. 52 Профил на katq_mihaylova
  katq_mihaylova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не очаквах такъв цветущо просташки речник от един КУЛТУРЕН министър

 53. 53 Профил на amy_forever
  amy_forever
  Рейтинг: 229 Неутрално

  ". Така че, ако това е грях, той е, че така или иначе тези пари трябва да стоят някъде и са оставени на спокойствие да работят с тези пари в тази банка. Държавните пари не са безконтролни, те по някакъв начин трябва да работят."

  Е, друго си е да се угоди на завистниците от Икономедиа, които искат просто тези пари да стоят в близки до ТЕХНИТЕ интереси банки - като например на Цветито Бориславова и нейната Сибанк. Просто пример.

 54. 54 Профил на amy_forever
  amy_forever
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#52] от "katq_mihaylova":

  Рашидов е срам не само за културата, но и за идола му Боко!

 55. 55 Профил на Nyama Znachenie
  Nyama Znachenie
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#18:"etty1"]Отговор
  - Ако трябва да бъдем откровени, тези пари са концентрирани от времето на управлението на царя и на ДПС."

  Това последното е известно като "тройна коалиция", от която "съвсем случайно" е пропусната БСП - като най-невинна ли?[/quote]
  Не, Рашидов има предвид правителството преди тройната коалиция, НДСВ+ДПС. Твърдението е, че още оттогава (т.е., от първото правителство с участие на ДПС) КТБ държи голяма част от държавните пари. В края на следващото правителство (БСП+НДСВ+ДПС) парите там бяха над 30%.
  Но Рашидов се гърчи и отрича всеизвестния факт, че при ГЕРБ парите в КТБ се удвоиха като процент.

 56. 56 Профил на lone_S
  lone_S
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#52] от "katq_mihaylova":


  [quote#52:"katq_mihaylova"]Не очаквах такъв цветущо просташки речник от един КУЛТУРЕН министър [/quote]
  ЗБОГОМ!

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5dieYm04So
 57. 57 Профил на Gianpiero
  Gianpiero
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Веждата май се е презобал с уискита

 58. 58 Профил на Ламинат Латексов
  Ламинат Латексов
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Продължава този човек да използва нападки към кого ли не. Защо когато беше министър на културата не се застъпи за тази си позиция, а сега когато не е абсолютно никакъв? Много е лесно да го правиш, когато не носиш никаква отговорност.

 59. 59 Профил на rado44
  rado44
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Рашидов почна с оправданията - вчера псуваше като каруцар. Сега вече дава отмерено интервю в стил бла бла.. Хората понеже са глупави.

 60. 60 Профил на katq_mihaylova
  katq_mihaylova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  накарали са го да се извини, все пак се държа направо каруцарски

 61. 61 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Хаде сега Пеевски само крив,а Веждю не си ли спомня нещо за СРС-та-наши хора ,ваши хора,ала бала дей са милионите..ГЕРБ,Боко,Цецо Златистия ..пардон Цветистия

  Наистина е жалко сдухани алкохолизирани мозъци да определят кое как по въпроса за правата..

 62. 62 Профил на lone_S
  lone_S
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#61] от "Дива селянка":

  Главния мултак:

  http://vbox7.com/play:1434af27

  http://www.youtube.com/watch?v=Q5dieYm04So
 63. 63 Профил на merunka
  merunka
  Рейтинг: 395 Неутрално

  А защо никой не се осмели вчера да му напише едно към едно приказките на Вежди по адрес на българите, където такива цветущи определение се чуха, че не е истина. И това ми беше министър на културата, няма такава държава!

 64. 64 Профил на division bell
  division bell
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Браво на Слав за точните въпроси.

  Какво разбрах аз:

  1. Няма принципна разлика между подслушване от страна на държавата и запис без предупреждение от частен субект. (да, страх ме е от културата на министъра)

  2. Парите в КТБ са почнали да се концентрират при царя и сокола, затова не бива да осъждаме Лойко, че не е имал против.

  3. Вежди няма да прости на Пеевски, защото в неговите парцали пишело, че ходи по леки жени.

  4. Законът за печатните медии трябва да се развие, защото хората (и мултаците) вмомента не могат да се защитят.

  5. "Защо сме против Делян Пеевски ли? Пеевски предизвика такива вълнения и страсти в държавата." (а страстите са опасно нещо)

  6. Темата за медийния монопол щяла да отсъства, ако не било това назначение. (и ако Пеевски не беше толкова грозен?) Има доза истина, за съжаление.

  7. ГЕРБ просто си издействали поле, "колкото да има къде да се изявят хората, които имат нужда от това." (управляващите съвсем естествено имат най-големите нужди)

  8. Тошо Тошев, Петьо Блъсков, Мадам В са прекрасни приятели на Вежди.

  9. Държавните пари все трябва да се поверят на някого (анблок и на една честна дума?), те просто допуснали ужасна грешка с конкретната групировка.

  10. ИЗРОДИ

  Run, rabbit, run, dig that hole, forget the sun And when at last the work is done Don´t sit down, it´s time to dig another one
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 66. 66 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  На Веждито явно са му се разтрепелили шушоните след изтеклото изказване. Едно шикалкавене, едни любовни обяснения: и Валерия Велева много я обиЧал, и Тошо Тошев, и Блъсков... Няма толкова ясен пример за стокхолмски синдром. Рита по Пеевски, щото Пеевски е само пьонка. Браво на Спас Оков, Че не се отказва да му задава неудобни въпроси.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 67. 67 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 718 Неутрално

  "Аз съм академик на Европейската академия за изкуства във Франция, на Руската академия за изкуства, а от миналата година – и на Имперската академия за изкуства. Член-коресподнент на БАН съм – и доктор хонорис кауза на един български и един чужд университет."

  Вежди, много си учен, но си изключително ПРОСТ !!!!!

 68. 68 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 718 Неутрално

  "Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация – това го напишете, ама няма да посмеете. "

  Няма ли някой да го попита този пияндур, той от коя нация е ?

 69. 69 Профил на vivaldi
  vivaldi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички са навързани като свински черва, а алкохолът не прощава на никого! Това, че е добър скулптор го прави занаятчия, а не интелектуалец, но бат' Бойко забалежете се е заобиколил със себеподобни. Извън всякакви норми и морал е използвания от него цветист език. ще го оставя без коментар. Посланието пък ще го оставя без коментар.

 70. 70 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 733 Весело

  [quote#53:"amy_forever"]Цветито Бориславова и нейната Сибанк. [/quote]
  Четеш стари вестници - отдааавна не е нейна!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 71. 71 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3284 Неутрално

  Не му вярвам на нито една дума! Казва известни неща а после хвърля прах в очите.Защо мълча докато беше с Бойко сега вече е много смел и честен!

  klimentm
 72. 72 Профил на omgguesswhat
  omgguesswhat
  Рейтинг: 395 Весело

  [quote#68:"magistrat"]Няма ли някой да го попита този пияндур[/quote]

  Няма. Тука журналистите не задават неправилни въпроси на правилните хора. Санким по герберастките мерки това е независима медия. Както и няма да го попитат защо публично псува като каруцар? Как така беше поканил покойната от 7 години Гена Димитрова на концерт в Балшой театър? Търкалял ли се е като прасе по пода на публични места? И много други красоти...

  Имахме един министър-професор, който пишеше "збогом", но явно министрите-академици на няколко академии са напред с материала. И други алкохолни дегенерати са ни управлявали, но такова чудо не сме имали честта да наричаме министър.

 73. 73 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Тарикат и слагач на всички силни на деня. И чалгар в изкуството.

 74. 74 Профил на bigbolkit
  bigbolkit
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не слушайте Веждито, той почна да ги бращолеви "едни..", дето са "публична" тайна. Както навремето Уорлик за "двете съдебни системи" в България Нищо, че на протестите от февруари и сега, много хора го потвърдиха..И други "нелицеприятни" неща "под юргана".
  Но това са си "разговорчики/масали", според речника на новата ни ориентация. Сега по-полезно е да се четат "тезисите" на "Планът Сидеров срещу колониалното робство" и да се гледа какви ги върши АВТОРА им за падане на България под ВАСАЛНО РОБСТВО (на Русь и Османската). Надали този план е "дневникът на един луд" и надали авторът му си прави каквото "си иска" само защото се казва ВОЛЕН (Вольний, Сербест).

 75. 75 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 506 Весело

  Ето как две-три години в политиката, могат да заличат четиридесет години кариера в изкуството....

  И Вежди, и Мирослав Найденов са си обикновени крадци, който се разплакаха след като им взеха паничката.

  Късно е момчета... С нищо не сте по-различни от Доган, Пеевски, Цветанов или другите престъпници, който сега обиждате

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Европеец
  Европеец
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Правдивите думи не са красиви. Красивите думи не са правдиви. Добрият не е красноречив. Красноречивият не е добър. Знаещият не е всезнаещ. Всезнаещият не е знаещ. ..."
  Лао Дзъ

  Българите са свикнали и обичат да слушат красиви думи и не харесват когато някой казва истината ...

  "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
 78. 78 Профил на tanazius
  tanazius
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Всички сме използвани, изконсумирани от хора, които нямат никакво значение за историята. Идват, отиват си и зад тях остава шумът на казанчето. А способните хора са единици. Не всяка сутрин се раждат."
  Велик!!!

  "Социализмът е философия на провала, люлка на невежеството, евангелие на завистта; неговата основна добродетел е равенство в мизерията, нищетата и немотията."
 79. 79 Профил на pi314
  pi314
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Та значи тези мили хора от ГЕРБ съвсем добронамерено оставили държавните пари в една банка, за да имат медиен комфорт. Оставили им паричките, взели си комфорта и единственото кофти в ситуацията е, че ония не се оказали честни като тях и взели че се продали на следващите, които също обичат комфорта! А най-ужасяващото е, че бившият министър дори не си дава сметка колко абсурсно е изказването му и колко противоречи на идеята за демокрация и разделение на властите. Не бил диктатор Бойко, той за добро се корумпирал, ама тия дето му платили с комфорт не се оказали читави!

 80. 80 Профил на kyphacah71
  kyphacah71
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Руждито -полубългарче , се напина в тохалетната , нали ??
  Белким изкара нещо !!

 81. 81 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 598 Неутрално

  какво е това "килърство" бе кретени безподобни? откога това е дума в българският език и защо продължавате да повтаряте и ползвате тази идиотщина в медиите?

 82. 82 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  Това е най-умното интервю което съм чувал с Рашидов. Като министър никога не ми е правил добро впечатление но сега е различно - не знам министерството кресло затъпява хората ли?

 83. 83 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  [quote#77:"Европеец"]Красноречивият не е добър. Знаещият не е всезнаещ. Всезнаещият не е знаещ. ..." [/quote]

  Бе щом е необходим и Лао Дзъ за да обясним Рашидов, ще се примирим някак:
  Голема грешка бил направил г-на Борисов, щото му трябвало медиен комфорт, па онези били мерзавци...
  В резултат на туй - "Да ве еба в циганската нация на 1300 години", щото целия Дръндар управлявал некакъв фес....
  Упссс...
  Май е по-добре да пуснем изящната словестност на Главния мултак без да я преразказваме: 3'28"
  https://soundcloud.com/pik-bg/vejdi-rashidov

  Ecrasez l’infâme
 84. 84 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Откъде се познавате с Бойко Борисов?

  - В ранния социализъм, когато всички бяха добри граждани на България, на много млади години бях състезател по джудо в "Академик".
  "Джудиста - мултак" Вежди Рашидов бие дори полицай...като добър гражданин на България.

 85. 85 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  До коментар [#63] от "merunka":

  Абе, приказките бяха, че българите явно сме тъпи, за да търпим хора като Доган и Пеевски. Това всъщност лично мен не ме обижда- истина си е. Определено не е език за министър, но пък и разговорът е неформален, че и Вежди бая си е събрал на медиите. Лично аз неговата личност не я уважавам дотолкова, че да смятам, че става за управленец, но пък няма какво да се и говори колко тъп е в записания разговор или обижда на етнос, ако казва истини и всъщност не обижда българите повече от това, което ние сами се обиждаме в мислите си(Аз лично си казвам често "Абе, тъпи сме, щом търпим тая клика.", но в нея включвам и Рашидов.).

  Не е ли прав с неговото по спомен цитирано "Б...х му м...та, що за стока сте българите, за да се оставите тоя шалвар Доган да ви върти така!"? Всъщност, този запис ми вдигна мнението за личността му- поне е прям.

 86. 86 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  "И в тази школа бяха Томо Борисов, Борисов, Петьо Василев – с черен колан седми дан, много добър състезател, и преди много години се събрахме ентусиасти и направихме карате клуб "Алфа"..."

  Това трябва да е било къде 1001вата нощ?! Наоколо саде ченгета, а в средата Вежди?! Скулптор, художник, мултак, а сега са оказва джудист и каратист!!! Ха наздраве!

  I Want To Believe
 87. 87 Профил на nelinda77
  nelinda77
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Да си служиш с мнението на Вежди Рашидов, за да докажеш собствени тези е тъжно. и жалко. Колко пъти се правехте, че го няма, когато беше в управлението, сега изведнъж се оказа, че говори само истината.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK