Лъчезар Косев от "Протестна мрежа": Не е работа на протеста да дава решения на политиците

Лъчезар Косев

© Юлия Лазарова

Лъчезар КосевЛъчезар Косев е от създателите на Протестната мрежа. Участва в антиправителствените демонстрации от първия ден. Той е един от администраторите на ДАНСwithme. Вихърът на събитията, както казва, е изтласкал на заден план музикалната му кариера и обичайните му занимания. Но той просто не може да спре да протестира.


От медийните изяви на протестната мрежа до момента е ясно, че тя трябва да подобрява координацията между отделните групи на протеста. Има ли проблеми в координацията?


- Това е само една от причините. Когато бутахме картонената Берлинска стена пред немското посолство, се оказа, че три независими групи правят същото. Едва в последния момент се разбраха коя група да го направи и обединиха усилията си. Това е разхищение на енергия.
Протестът започна и продължава да бъде съвсем спонтанен и стихиен. С тази организация не искаме да задушим това или да го ограничим. Идеята ни е групите, които съставляват протеста, да останат напълно независими, като оформят единствено хоризонтална структура. Тези групи получават единствено среда, в която да обменят информация. Ако някой има добра идея, може там да я сподели с другите. Същевременно протестната мрежа може да събира информация за много такива идеи, които по-лесно да срещнат подкрепа. Има група, която ние наричаме "театралите", има и група от хора, които се занимават с PR. Те непрестанно имат предложения. Искаме мрежата да бъде максимално полезна на всички тях. Протестната мрежа би могла да е чудесен инструмент за разширяване на протеста като влияние, за достигането на хора, които до този момент бяха неинформирани и безучастни.


Прекрасно разбирам притесненията на много хора, че някой може да се опита да се възползва от протеста, да се издигне, да направи кариера. Но нещата се случиха по един абсолютно спонтанен начин и вярвам че повечето от нас, участниците в тези събития, не само не можехме да имаме някакви планове, но дори до днес все още следваме тази спонтанност. Например моят разказ изглежда така: Събудих се една сутрин, отворих както обикновено един новинарски сайт и изведнъж видях водеща новина "Делян Пеевски назначен за шеф на ДАНС". Мигнах няколко пъти, като не вярвах, че това може да се случи. По същия начин, по който след 11 септември 2001 г. видях новината за атентата в САЩ.


Автоматичната ми реакция беше да се обадя на няколко приятели, които сега също администрират фейсбук групи за протеста. Разбрахме се да излезем пред Министерския съвет същата вечер. Асен Генов, който също е сред контактите ми във фейсбук - до този момент не го познавах лично, но сме се свързвали заради каузи, които е защитавал - беше направил събитие във фейсбук за протеста. И решихме да му помогнем. Така се оказах като един от администраторите на ДАНСwithme, което тогава се казваше все още "Не искам Пеевски за шеф на ДАНС". Тогава имаше по-малко от 1000 души - минути след като поканата беше публикувана. И аз бях един от многото администратори във фейсбук. Пред очите ни групата за протеста започна да расте - 2 хиляди, 3 хиляди. 10 хиляди, 15 хиляди души. Със скорост от над 100 души в минута. Не съм виждал такова чудо в българския интернет, а го ползвам от 20 години, от началото на 90-те, професионално.


Просто се оказахме във вихъра на събитията. Не съм го очаквал, още по-малко пък търсил. Имам интензивен живот като музикант, за който сега не ми остава време. Не изпитвам нужда да правя кариера - точно обратното. Заради протеста личният ми живот и музиката останаха на заден план, от което не съм доволен. Но продължавам в тази посока, защото след няколко години усещане, че положението е безнадеждно, за първи път виждам възможност гражданско общество в България да се появи, да въздейства на това, което се случва, политиците да имат респект от народа си, а не да ги третират като овце.


Променя ли се нещо в действителност? Какво очаквате да произлезе от протеста?


- Дори сред протестиращите понякога се носи притеснението, че протестите не са постигнали нищо. Това не е вярно. Най-малкото, което постигнахме, е, че Делян Пеевски не е шеф на ДАНС. И това е най-малкото. След това очевидно по реакцията на самите управляващи, които са на моменти параноични, на моменти тотално отхвърлящи това, което става на улицата, може да се съди, че има промяна. След случката с белия автобус заседанията на парламентарните комисии започнаха да свършват съмнително рано. За мен този протест съществува като натиск, който, колкото и политиците да се опитват да неглижират, им влияе. България вече не е същата - дори ако теглим чертата дотук. И протестът продължава въпреки отпуските и въпреки жегите. Нещо повече - аз не мога да спра да протестирам. Обратното означава да призная поражение.


Трябва ли протестът все пак да излъчи някакви лидери, за да изпълнява целта си по-успешно, отколкото досега?


- Протестът няма да приеме никакви лидери и това би могло само да ме радва, защото показва зрялост. На всички протести досега се появяват лидери, те си мислят, че могат да задават тон на хората и в даден момент, изкушени от властта, преминават от другата страна на барикадата. Аз като протестиращ не бих приел това по никакъв начин. Не харесвам и модела на лидерските партии - един човек дава заповедите, а всички надолу изпълняват.


В тази политическа среда трябва да си Исус Христос, за да не се изкушиш. Получаваш някаква власт за 4 години, през които хората наистина спят, а ти можеш безконтролно да правиш каквото си искаш. Никой не излиза на улицата, никой не търси отговорност. В тази среда се изисква ненормално висок морал.


Така че това, което трябва да се промени, не е да се появи нова партия. Нови партии ще продължават да се появяват. За мен това, което липсва в пъзела, е живото гражданско общество, което да реагира, както става в нормалните държави.


Грешката на предишните хора, които излизаха от някакви протести и тръгваха към властта, беше, че те измениха на гражданите, на чиято страна стояха, и не помогнаха на огромната енергия, която всеки протест притежава, по някакъв начин да отиде към политическата класа и да я държи изкъсо. Затова този протест няма да приеме лидери и тази протестна мрежа няма да ги излъчи. Не ни е цел.


В принципния документ, който обсъждаме, всяка група запазва идентичността си, но отделните групи общуват и когато постигнат споразумение, правят нещо заедно. Разбира се, ще трябва да има група администратори в мрежата, които са като квесторите в Народното събрание - нямат реална власт, не гласуват, просто се грижат за реда. И ако всички групи около протеста, 50, 100 или колкото се съберат, решат, че искат да излъчат списък от искания към правителството, те могат да изпратят представители и да го направят.


Как гледате на идеите за дебати или преговори с правителството и с премиера Орешарски? Имаше предложение за дебат в предаването "Референдум" по БНТ.


- Досега всички, съдействали успешно на протеста, се били зад него, а не пред него. Мисля, че по-голямата част от хората на улицата нямат желание да влизат в преговори с Орешарски под каквато и да било форма. Аз също не бих направил такова нещо. Автентичните протестиращи, които нямат партийни и лидерски интереси, а просто искат нормална държава, не искат на водят преговори с правителството. За тях то вече лъга достатъчно много пъти и загуби всякакъв възможен кредит. Ако искат да преговарят с насq нека правителството подаде оставка, нека има предсрочни избори, нека се оформи ново политическо статукво.


Защото партиите в момента в парламента не представляват реалното политическо статукво. На следващи избори нито "Атака" ще вземе толкова гласове, защото обърнаха на 180 градуса позицията си, нито много от избирателите на БСП ще са щастливи, защото те до такава степен измениха на принципите си само и само да останат на власт, за ДПС не знам. Ако както БСП казват, според техните социологически проучвания, те печелили с 18%, а ГЕРБ били с 16%, защо се притесняват тогава, пак ще спечелят, нека отидат на избори. Едно ново правителство може да започне на чисто, можем да водим конструктивен диалог и да кажем на политиците очакванията си към тях. Но в този формат всеки, който се опита да преговаря с правителството, ще измени на протеста.


Колкото до дебати – видя се, че това правителство бяга от открита дискусия, може би знаейки колко глинени са аргументите им, и колко трудно ще е да отговарят за, меко казано, арогантните действия на кукловодите им.


А какво става, ако следващият парламент изглежда по същия начин или по малко по-зле? Има такива прогнози.


- По този въпрос съм мислил много, защото политиците обичат да го задават, и имам своя отговор: не е наша работа. Аз не съм финансист или специалист по държавна администрация. Защо трябва да питат мен какво ще се прави с държавата. Не сме ние тези, които трябва да определят конкретните параметри на политиката и да задават решенията. Има си точно за това партии и експерти, нека да предложат решения. Ще отида и ще гласувам за тези, които ми предложат най-разумните решения. Ако след това тези хора си вършат работата, не вярвам някой от нас да излезе на улицата и да си губи времето с протести.


Аз съм музикант. Ако пея фалшиво, ще ме освиркат – не е нужно да си специалист, за да доловиш фалшиво пеене. Не е работа на публиката да ме учи да пея. По същия начин аз не съм специалист по финанси, но не е и нужно, за да усетя, когато има нещо принципно нередно. Нито пък е нужно да съм специалист по сигурността, за да разбера, че лицето на олигархията не може да бъде шеф на агенцията за национална сигурност. Нашата позиция е срещу това, което чисто човешки не може да бъде прието – без да сме експерти. Защото доста от топките, които това правителство подава от самото начало, са толкова ниски, че дори не са за ниво специалисти. Вероятно след време и протестната мрежа би могла да излъчи специалисти, които да подпомогнат изготвянето на политики или да формират позиции. Но не ни е цел. И не може да стане при това правителство.


А как гледате на идеята за широк граждански съвет към Реформаторския блок, който да включва граждани, интелектуалци, експерти? Бихте ли се включили в него? Или към подобна структура в друга партия?


- Самата протестна мрежа има ясен надпартиен характер. Не би могла да сключва съюзи с партии или да приема партийни групи вътре в себе си. Ние можем да получим подкрепата на всяка партия за принципите си, но не можем да оказваме подкрепа на партиите, защото ще бъдем обвинени, и то с право, че взимаме страна в партийната система. А ние просто сме на страната на гражданите.


Така че аз се радвам на добрата идея на Реформаторския блок, но това си е тяхна работа. Да, би трябвало всяка партия да го направи, но това е техен въпрос – мрежата не може да го реши. И ако някой се съгласи да влезе в съвета, това не е в качеството му на член на мрежата. Така, както на протеста има много политици, но нито един от тях не е там в качеството си на партиен представител и няма да бъде приет като такъв, а само като личност.


В момента в мрежата има хора с най-различни убеждения – както десни, така и хора, гласували за БСП. Има хора, свързани със "Зелените", като Асен Генов. Дори някой да е член на мрежата, той е там като личност и се бори за същите граждански идеали, за които и останалите. Иначе просто няма да бъде приет.


Имаме подкрепата на хора от Реформаторския блок, на хора, които симпатизират на ГЕРБ. Но е разумно да се отнасяме равнопоставено към партиите. Ако те се реформират, научат си урока и не служат на олигархията, а на България. Това важи дори за БСП, за която аз самият никога не бих гласувал. И обратното – трябва да сме критични към всяка партия, която поражда съмнения, дори тази, която харесваме. Така можем да възпитаме нормални партии, които, когато вземат властта, действително да изпитват страх от избирателите си, защото отговарят пред тях. Това обединява протестиращите.


Какво става с комуникационните канали на мрежата? Обещахте уебсайт, вестникът вече излиза, телевизия. И как ще финансирате всичко това?


- В момента всичко това изглежда като строеж, на който стърчат само основите. Търсим подкрепа, обратна връзка от хора, които могат да прочетат документа с принципите ни, когато е окончателно готов, и да постигнем най-доброто, например в механизмите за взимане на решения. Търсим всякакви мнения и ще се опитаме да излезем заедно сред протеста, за да бъде припозната мрежата като инструмент на самия протест. Затова чисто структурно строежът измества сайта и телевизията. Времето на този строеж е сега, докато депутатите си почиват, а ние не.


В момента обсъждаме, срещаме се – мрежата на практика съществува отдавна. Сега се опитваме да я облечем в по-ясна форма, без да я загрозим. Тепърва ще влизат нови и нови групи, но и това не е започнало.


В известен смисъл този формат вероятно е по-неудобен и за управляващите, които не срещат срещу себе си една глава, която да омаскарят и така да провалят всичко. На последната пресконференция имаше 7 души, защото имаше 7 места на масата. Следващия път ще сме повече или по-малко. Или други. И вероятно могат да ни компрометират – има и такъв риск. Но за нас е по-важно енергията на недоволството да бъде съхранена дори и след като това правителство евентуално си тръгне – така че в бъдеще, ако се наложи, много бързо да вдигнем знамената.


Колкото до финансирането – неведнъж вече казахме, че всичко, което досега е направено, е много евтино и не е проблем да бъде направено с финансирането на тези, които го започнаха. Това са много добре похарчени пари, защото ни помагат да изразим себе си.


А телевизията аз си представям по-скоро като малко предаване, може би час - "Часът на протеста", за което лесно можем да направим студио с една маса и два стола, както и с любителска камера. Ще се радваме, ако някоя телевизия го намери за интересно и така получим и ефир. Вярвам, че ще бъде интересно и ще се гледа, представям си го малко като "Ку-ку" от началото на 90-те. Но не е обсъждано в подробности.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  има резон.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Най-малкото протеста ще покаже, че тумора Бсп/Дпс няма да бъде допуснат отново на власт.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3 Профил на Олег Георгиев
  Олег Георгиев
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Действието на природния феномен цунами е известно. Трябва да има условие за висока, мощна вълна, която да помете всичко по пътя си. Условието е в близост на мястото на труса да се намира стръмен склон, който да отрази създалата се вълна от земетръса и по този начин да увеличи десетократно разрушителната и мощ. За съжаление подобен скат в България не съществува.

 4. 4 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  аре сиктир, аман от кибици и семкаджии с много акъл.
  седи си в къщи и не се появявай че да не те объркат че не ти е там работата - на площада да протестираш.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 5. 5 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Поздравления за гражданската позиция!
  Чакаме коментари от едни платени с обвинения, че вие сте платените.

 6. 6 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Този протест ако не друго показа едно нещо , което никога няма да се върне назад - властта вече не страхува хората. От тук нататък дните на БСП са преброени. Дали ще станат бутикова партия , която постепенно ще заелезе или ще имаме супернова - времето ще покаже.

  Но след този протест България вече не е същата. Никога вече хората няма да се страхуват от властта като в Русия ,а вече завинаги властта ще се страхува от тях като в Европа

  15.02.1989 - 07.02.2018
 7. 7 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#2] от "web_2.0_vs._dc":

  Това едва ли ще се случи в близките поне 30 години. Двете партии си имат верен електорат, който на избори е винаги пред урните. Та дори Кирил Рашков за премиер да сложат, резултатът им вероятно ще се запази.

 8. 8 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1463 Весело

  [quote#5:"gogo2011"]Чакаме коментари от едни платени с обвинения, че вие сте платените. [/quote]

  Много ясно - всяка вечер лично Сорос идва да ни разкешва по 50 кинта!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 9. 9 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 998 Неутрално

  За Пеевски му вярвам.За мене също беше шок,когато видях новината.Сравнението му с 11 септември също е сполучливо.

 10. 10 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 583 Весело

  ,, В България само абортите са спонтанни,,

 11. 11 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 837 Весело

  До коментар [#2] от "web_2.0_vs._dc":

  Докато има 500 000 безработни и дефлация, според статистиката, можеш да си сигурен че и трите партии ДПС, БСП и АТАКА ще са "сигурно" в Парламента... виж за седерастията определено няма да има място, затова и скачат по жълтите павета....
  Ако и когато нещата в България потръгнат за олбикновения люд, само тогава влиянието им ще тръгне надолу...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 12. 12 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#4] от "Десен":

  Ти, струва ми се много се дразниш от хора, които смеят да изразяват политическа позиция без да са членове на някаква партия.
  Зелените ти бяха криви, че не потърсили партийна помощ, когато спасяваха Витоша. Сега интервюираният ти е крив, ама не можах да разбера за какво точно, защото не си го изразил разбрано.
  Кой според тебе има право да протестира?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 13. 13 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1028 Весело

  "А телевизията аз си представям по-скоро като малко предаване, може би час - "Часът на протеста", за което лесно можем да направим студио с една маса и два стола, както и с любителска камера. Ще се радваме, ако някоя телевизия го намери за интересно и така получим и ефир."

  Това е много добра идея, която ще бъде много полезна за информиране на многото хора които не ползват Интернет, а гледат телевизия.

 14. 14 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Да ама Орешарски предпочита и припознава Петното, а не човек като този.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 15. 15 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#10] от "g1barko":
  В България само абортите са спонтанни,,"

  -И те не винаги,но протеста със сигурност не е.

 16. 16 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Благодаря за интервюто.

  Хубав синтез на "автентичен протестиращ".

  Човек на изкуството (музикант, театрал, или ПР - без икономически/юридически познания). Познава интернет от зората (интерент лумпен). Десен избирател, често лъган от тези, за които е гласувал ("спасителите", които е избирал, не са изпълнили, това, което са му обещали). Не иска лидери (не е готов да се довери на някой, който да работи за изпълнение на исканията му). Не признава изхода от изборите (защото партиите в момента в парламента не представляват реалното политическо статукво.). Ако се отаже от протеста, щяло да бъде загуба (но говори колко много вече бил постигнал протестът). Не влиза в диалог и се капсулира. (Диалогът го разбира, като оставка на тези, които не харесва. "Който влиза в преговри ще измени на протеста). Няма политически амбиции (няма и как да има, защото няма конструктивни идеи за разрешаването на проблемите на обществото).

  Моето заключение: Хем го боли, хем го сърби, но ако може някой друг да вади кестените от огъня.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 17. 17 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Доста объркан човечец. Най много ме шокира предположението, че няколко милиона избиратели ще изберем ново правителство за да седне то да преговаря с няколко хиляди "протестиращи" (ядрото на които сигурно е под 1000) от София, които са опънали 2 маси пред Народното събрание. Протестиращите наистина се самозабравят. Ако ще е така направо да правят преврат да вземат властта и да управляват от името на "народа" или "гражданското общество"

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 18. 18 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#16] от "Neyk":

  Анализът ти е точен!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 19. 19 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Любопитно

  До коментар [#17] от "kihano":

  на кое точно викаш "народ"?

  на тия 50%, които не искат да участват в държавата по никакъв начин? или на тия, дето ги карат с автобусите от югоизток? тия, дето гласуват за по 30 лв?

  тези, които презрително слагаш в кавички, всъщност са единствената смислена част от държавата.

  интересно ми е ти кои припознваш за "свои", с кои избиратели се консолидираш - тия от Столипиново, тия от Бузлуджа, от Арена Армеец? може и на лично.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 20. 20 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#19] от "galio":

  С тия от столипиново.

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 21. 21 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#17] от "kihano":

  Заповядай да се срещнеш с ядрото на протеста, за целта е необходимо просто да дойдеш в София и да се разходиш из по-многолюдните места. Може да влезеш и в метрото, от там ядрото избликва по площадите...

 22. 22 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#17:"kihano"]Протестиращите наистина се самозабравят. [/quote]

  единствените самозабравили се са в правителството плюс Местан, Серго и Волен.
  Като чета поста ти си също напълно неадекватен. Като мая манолова. Сутринта обяснява, че преговаряла и с хора от криминалния контингент, защото не можела да отсее ЕДНИТЕ от Другите, а и искала да чуе всчики. Е българите не искаме да чуваме мнението на Братя Галеви и Делян Пеевски, нито на БЧисер Петното и тн. Щом Мая не може да ги различи от истинските българи и нормални хора ДА СИ ХОДИ! ОСТАВКА!

 23. 23 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#19] от "galio":

  [quote#19:"galio"]единствената смислена част от държавата. [/quote]

  Тук нещо марксизъм ли надушвам? Каква ще бъде следващата стъпка? Да го превърнем в марксизъм-ленинизъм - една "прослойка" от обществото да определя на къде ще върви цялото общество?

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 24. 24 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#21] от "vasill":

  Само че метрото не стига до там където съм. Освен това не виждам каузата на протеста. А това е един доста сериозен проблем!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 25. 25 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#23:"Neyk"] една "прослойка" от обществото да определя на къде ще върви цялото общество? [/quote]

  ами той ПРОТЕСТА Е ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА! Хората протестират, зощото не искат прослойка от олигарси и мафиоти да тормози цялата държава.

 26. 26 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Весело

  До коментар [#23] от "Neyk":

  там има много прослойки. не, че има как да знаеш, без да излезеш да видиш.

  активните хора са тези, които имат значение.

  активни в смисъл на такива, които си идентифицират нуждите, заявяват ги и ги защитават.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 27. 27 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#25:"nando"]прослойка[/quote]

  не е ясно как яползва колегата.

  би трябвало да значи хора със сходен икономически статус. неприложимо е за протестиращите, ама нека първо се изясни човека. ако иска, де.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 28. 28 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  "Има си точно за това партии и експерти, нека да предложат решения. Ще отида и ще гласувам за тези, които ми предложат най-разумните решения."

  Най-мъдрото поведение, което виждам след 23 години

  подпис
 29. 29 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Разстроено

  До коментар [#20] от "kihano":

  не ми се искаше да го приемаш на т@ш@к, ама твоя си работа

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 30. 30 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#24] от "kihano":

  сутринта след случката с белия автобус се запознах с един човек, който се беше вдигнал от Русе да дойде. с кола, сам.

  имаше двама от Хасково, пак така дошли с кола.

  и една дама на години, която твърдеше, че с мъжа и са живели в СССР в едно общежитие с половината червени от настоящето правителство. и тогава не са били такива боклуци. тя също им искаше оставката.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 31. 31 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#25] от "nando":
  До коментар [#26] от "galio":

  Може да си протестират, колкото си искат, но не и да ДИКТУВАТ на всички останали какво да се прави, кое е хубаво, кое лошо, и най-вече как и КОЙ да управлява.

  Тези неща се решават на избори, на които гласуваме всички заедно. Който не харесва резултатите от изборите ИМА право да агитира и разпространява идеите си в следващите ЧЕТИРИ години, за да убеди в правотата си по-голяма част от избирателите.

  На тези, на които не им харесва тази система да си ходят в Русия или друга недемократична страна по техен избор.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 32. 32 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#31:"Neyk"]На тези, на които не им харесва тази система да си ходят в Русия или друга недемократична страна по техен избор. [/quote]

  тя Русия идва насам, няма нужда.

  в момента 240 диктуват какво да се случва, а на тях им диктуват още по-малко. ти от какво си недоволен? че едни 80-100 000 активни хора излезнаха да си кажат, че им писна ли?

  50 и повече процента от държавата е абдикирала. в подкрепа събраха 300 000 подписа май? дори да приемем, че са реални, като сложим едни 100 000 протестиращи срещу парламента, стват 400 000.

  другите 6 500 000 души нямат никакво отношение или как следва да се разбира?

  колкото и да си политически пристрастен е абсурд да не ти е ясно, че повече от половината българи не си припознават нито президента, нито парламента, нито държавата за техни собствени и не желаят да участват.

  и да се обръщаш срешу малкото, които все още имат енергията да се заявят ми изглежда доста цинично.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 33. 33 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  "Така можем да възпитаме нормални партии, които, когато вземат властта, действително да изпитват страх от избирателите си, защото отговарят пред тях."

  подпис
 34. 34 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#14] от "Gopeто":
  Да ама Орешарски предпочита и припознава Петното, а не човек като този.
  ----------------------------------------------------
  Всъщност Петното припознава Лешников, на "този" ( и "тези" му дреме на сайдера за Лешников...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 35. 35 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 415 Неутрално

  "Така можем да възпитаме нормални партии, които, когато вземат властта, действително да изпитват страх от избирателите си, защото отговарят пред тях. Това обединява протестиращите."

  Посоката е вярна, но все ми се струва, че това е дългият път. По-рационалното решение за мен е пряка демокрация, вероятно мажоритарни избори в 2 тура. А и чак да изпитват страх, достатъчно е да имат респект към избирателите си.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 36. 36 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#32] от "galio":

  [quote#32:"galio"]в момента 240 диктуват какво да се случва,[/quote]

  Диктуват защото са ИЗБРАНИ, да диктуват. Ходят на кампания, излагат идеите си, борят за вот. Зад тези 240 стоят всички, тези, които са гласували за тях.

  [quote#32:"galio"]ти от какво си недоволен ? [/quote]

  Ако има от какво да съм недоволен, е че аз не съм гласувал за никой от тези 240. Но приемам първо, че ИМА правила, и, второ, че такива като мен са малко, но на следващите избори ще бъдем повече, за да може нашият глас да участва в правенето на законите.

  [quote#32:"galio"]че едни 80-100 000 активни хора излезнаха да си кажат, че им писна ли?[/quote]

  От това няма как да съм недоволен. Недоволен съм от това, че същите тези са тръгнали да ми казват коя е правилното, кое не е. Да се налагат над останалите 6 500 000 (по твои сметки).


  [quote#32:"galio"]повече от половината българи не си припознават нито президента, нито парламента, нито държавата за техни собствени и не желаят да участват.
  [/quote]

  Не участват в какво? Не участват в избори? Отказват да плащат данъци, които издържа президента, парламента, държавата? Искат анархия? В какво точно не искат да участват?


  [quote#32:"galio"]и да се обръщаш срешу малкото, които все още имат енергията да се заявят ми изглежда доста цинично. [/quote]

  Цинично е ТИ да не ми празнаваш правото на мнение срещу кого АЗ да се обръщам и кого да подкрепям. Цинично е точно ти да ме плашиш с Русия.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 37. 37 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Ние сме в свободна държава, протестиращите имат право да са на улицата, ако не нарушават чуждите права. Граждански натиск над правителството и парламента е нужен, за да не забравят защо са избрани. Мога да се съглася, че протестът има успехи: отмяната на назначението на Пеевски и други ноподходящи кандидати. Само че нещата преминаха в една инфантилна фаза, когато остана само искането "Оставка" и "Нови избори". На уместната забележка, че още не е минало достатъчно време, за да има устойчиви промени в нагласите на повечето хора, се отговаря - не знаем със сигурност, затова да опитаме. Ако не ни хареса, ще опитаме пак. Само че как се прави разумна политика в такава обстановка, протестиращите не искат да кажат. Не било тяхна работа.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 38. 38 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1236 Любопитно

  До коментар [#28] от "Иван К":

  "Има си точно за това партии и експерти, нека да предложат решения. Ще отида и ще гласувам за тези, които ми предложат най-разумните решения. "

  Това е голяма глупост! Защото г-на на последните избори вероятно е направил точно това - подкрепил е партията с "най-разумните решения". Излиза, че просто има проблем с приемане изборните резултати?!
  Участвам в протрестите, като напоследък не ходя всеки ден - първите 30 дни участвах редовно. Според мен хората протестират, защото партиите прехвърлиха(не че са спрели да го правят) всякакви морални граници и за капак се опитаха да замажат с "I am sorry". Впечатлението ми е, че протестиращите са по-скоро "десни избиратели". Драмата е резултат от това, че на последните избори гласовете на тези избиратели се разпиляха условно в 3 посоки:
  - гласуваха за ГЕРБ(за да не дойде новата тройна по формулата проф. Константинов)
  - гласуваха за БСП(за да не дойде ГЕРБ)
  - гласуваха съответно за ДЦБ/СДС/ДБГ/НДСВ и т.н.
  И на следващите избори не се очерртава разсичане на възела, защото понастоящем НЯМА сериозен десен проект, който да събере всички тези гласове. Реформаторския блок? За мен е абсурд. Нещо, което стартира като фарс, обикновено завършва по определен начин... Ако съберат на една софра всичките "десни деривации", сумата от личните рейтинги на лидерите им едва ли ще доближава тази на Борисов. За да не бъде така, трябва да се мине през прелиминарни избори и нов субект, но тогава много народ ще отпадне от хранилката. Сиреч, проблемът е в самата политическа класа или по-точно в десните и рудименти. И малките деца знаят какво се прави с възпален апендикс...

  I Want To Believe
 39. 39 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Наистина не е работа на протеста да дава решения на политиците,работата на протеста е да зашлевява политиците, които и да са на власт в момента в който решат д9а употребяват властта за себе си , както беше досега вече 23 години...

 40. 40 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Ако нямаме мнение, друг който има ще решава вместо нас. Съжалявам за голяма част от обществото, но ние решаваме как да водим съпротивата срещу мафията вместо тях, за доброто на всички.

 41. 41 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#36:"Neyk"]Зад тези 240 стоят всички, тези, които са гласували за тях[/quote]

  които са около 25% от всички избиратели

  [quote#36:"Neyk"]Но приемам първо, че ИМА правила, и, второ, че такива като мен са малко,[/quote]

  НИЕ пишем правилата. аз съм непредставен също. непредставени са към 75% от българите (50% негласували и 25% неперскочили прага)


  [quote#36:"Neyk"]Недоволен съм от това, че същите тези са тръгнали да ми казват коя е правилното, кое не е.[/quote]

  ами недоволствай тогава. на другите не им пука, все някой трябва да казва кое е правилно, а ония 240 отдавна са изгубили критерии за морал.


  [quote#36:"Neyk"]В какво точно не искат да участват? [/quote]

  в нищо. не гласуват, не си заявяват доходите, плащат си под масата постоянно. заобикалят държавата, не участват в нея, защото не я разпознават.


  [quote#36:"Neyk"]Цинично е ТИ да не ми празнаваш правото на мнение срещу кого АЗ да се обръщам и кого да подкрепям. Цинично е точно ти да ме плашиш с Русия. [/quote]

  признавам ти правото на мнение. то съществува в момента само във виртуалния свят. разбираш ли, ти сам си случваш нещата, аз не съм никакъв. не те плаша с нищо, еле пък с Русия.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 42. 42 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Нашата позиция е срещу това, което чисто човешки не може да бъде прието – без да сме експерти."

  Ето това не разбират другарите или се правят, че не разбират. Мръсотията в политиката преля чашата.

  И наистина не е работа на протеста да излъчва лидери и да налага идеи. Поне няма да заприлича на февруарския пуч, когато кандидатите за вождове на пролетариата щяха да се избият помежду си.

 43. 43 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До коментар [#36] от "Neyk":

  Анализът на коментара ми хареса с обосноваването на мнението ти. За това: ++++++! Харесва ми и по спокойният тон на комуникация, липсата на лозунгови фрази, т.е. има диалог.
  По темата - демокрацията е постоянен диалог и доказване на идеи, но не с лозунги, които да бъдат възприемани от повечето хора, дори и тези, които не мислят така в началото. Ако си разумен човек, няма как да не подкрепиш основните идеи в интервюто. Но за съжаление това не се отнася до доста хора тук и м/у протестиращите. Това е мое мнение, тъй като не съм оторизиран нито от народа нито от всички българи.

 44. 44 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  "този формат вероятно е по-неудобен и за управляващите, които не срещат срещу себе си една глава, която да омаскарят и така да провалят всичко. На последната пресконференция имаше 7 души, защото имаше 7 места на масата. Следващият път ще сме повече или по-малко. Или други."

  СУПЕР СТРАТЕГИЯ

  подпис
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3270 Весело

  Малийййй!
  И после се чудите, що още Орешарски си стои?

  А "идеята" да спретнат една талавизийка с една маса и два стола и по един час да лакърдийстват и преливат от пусто в празно, па току виж излязло нещо, е просто покъртителна.

  Маамустара, и що ма карате да започна да си мисля, че Ленин е бил прав за енетелегенцията? Вкарвате ме в ерес, бе!

 46. 46 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До коментар [#40] от "vasill":

  Е те и сегашните така казват:
  [quote#40:"vasill"] ...., но ние решаваме как да водим съпротивата срещу мафията вместо тях, за доброто на всички. [/quote]
  По какво се различавате от тях?!...

 47. 47 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  До коментар [#39] от "pentuer":

  След това какво?

  I Want To Believe
 48. 48 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#46] от "batzdravo":

  Скоро ще научиш.

 49. 49 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Протестиращите са наясно с всички мръсни тактики на всички диктатори през Ленин и Хитлер до Пол Пот и Енвер Ходжа. Теди хора знаят какво правят и по тази причина ще го постигнат

  подпис
 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  [quote#39:"pentuer"]Наистина не е работа на протеста да дава решения на политиците,работата на протеста е да зашлевява политиците[/quote]
  Разбира се.
  Само да се уточним - кой протест.

  Онзи, който ошамари политиците и отвя Пеевски беше едно, а сегашната перманентна вувузелия е съвсем друго.
  И сегашната перманентна вгледаност в пъпа си само разпилява енергията на гражданския коректив, вкарвайки я в едни опорочени дрешки. Профанизира идеята, разпилявайки я и измествайки акцентите.
  Защо си мислите, че още не са разпиляли протестантите?
  Мислите, че не могат? Да, бе! За нула време ще очистят терена, ако решат управляващите. Ама не го правят. И защо?
  Защото са добрички и демократи? Ами! Защото така им отърва!
  В този му вид протестът ги обслужва идеално! Дреме им, че ги псували и подигравали! Пачавра леке не фаща! А утричка, като опре до истинския протест - ще посочат с пръст тези. Та да бламират сериозния протест, който вече наистина може не само да им накриви капите, ами и да им посегне наистина на властта и капиите, които са окупирали.

 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  [quote#37:"stein"]Само че как се прави разумна политика в такава обстановка, протестиращите не искат да кажат. Не било тяхна работа. [/quote]
  Френд, управляващите не са венчани за властта. Протестиращите не са длъжни да им дадат рецепта как да у правляват.
  Управляващите още в началото допуснаха няголко груби грешки - това е достатъчно. Във фирмите за една-единствена грешка те уволняват, не смятам че е нормално в държавната машина тепърва да се учиш какво да правиш.

 52. 52 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#41] от "galio":

  [quote#41:"galio"]които са около 25% от всички избиратели [/quote]

  Тука не си прав. Повече са. за 4-те партии са гласували общо 2.68 млн души. Ако беше прав българските избиратели трябваше да се 10.7 милионоа, а не са. Тази ти грешка и лекотата, с която боравиш числата, ме кара да се съмнявам в достоверността ти и за бройката на протестиращите от предишния пост.

  [quote#41:"galio"]НИЕ пишем правилата.[/quote]

  Правилата се пишат в парламента. За да участваш има два начина - или се явяваш на избори като кандидат депутат, и искаш да ти дадат подкрепа, или гласуваш за кандидат депутат. Следва процес - в единия вариант търсиш и подкрепа от другите партии, за да подкрепят проекта ти, или си годиш на срещи с депутата и го питаш какво става с твоя закон. И двете неща стават с ДИАЛОГ. Не с транспаранти, не с ултиматоми, не с блокади и т.н. Трябва да се научим да ОБЩУВАМЕ, ЗАЧИТАМЕ чуждото мнение, и да спазваме ПРАВИЛАТА. А не да си правим ПЪРФОРМЪНС, като този музикант отгоре от интервюто, който търси начин за самоизява.

  [quote#41:"galio"]не гласуват, не си заявяват доходите, плащат си под масата постоянно. заобикалят държавата, не участват в нея, защото не я разпознават. [/quote]

  Това ли са недоволните от олигархията хора? Това ли са хората на протеста? Тези, които не признават правителство, президент? Тези ли са ти тръгнал да защитаваш, към тези ли аз трябва да се присъединя?

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 53. 53 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  До коментар [#48] от "evkalipt":


  [quote#48:"evkalipt"]Скоро ще научиш.
  [/quote]
  Обясни, какво?

 54. 54 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#51:"historama"]Френд, управляващите не са венчани за властта. Протестиращите не са длъжни да им дадат рецепта как да у правляват.[/quote]

  Ами за какво тогава протестират?

 55. 55 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 535 Неутрално

  БРАВО! Едно много зряло и разумно изказване! Прочетох част от собствените си мисли. Благодаря!

 56. 56 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#31:"Neyk"]ИМА право да агитира и разпространява идеите си в следващите ЧЕТИРИ години,[/quote]

  виждам, че нещо си против Русия. Аз съм русофил, въпреки че приемам Путин за много вреден за Русия. Независимо от това ти препоръчвам едно четиво - КОНСТИТУЦИЯ на България. Там ще намериш отговорите на поставените от теб въпроси. Ако проявиш задълбоченост може да се върнеш към Томас Хобс, Джон Лок, Монтеско и Русо. Може да прочетеш няколко Декларации и Харти за правата и свободите на гражданите. Може да се запознаеш с конституциите на някои държави като САЩ и Франция. Може да прочетеш малко литература и за Търновската конституция. Ако все още имаш въпроси те съветвам да се обърнеш към Сервантес и Дон Кихот и към неговите съвети към Санчо за Свободата и Върха на копието. Ако и тогава не си разбрал за какво става дума ти предлагам да поискаш гражданство в КНДР, за да разбереш от личен опит хората в Европа за какво са се борили в последните столетия!

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  [quote#31:"Neyk"]Тези неща се решават на избори, на които гласуваме всички заедно[/quote]
  А какво да кажем, когато ти дават възможност да избираш между лайно, говно и фъшкия? Виждаш в държавата мненията и хората са силно поляризирани, а в НС са представени партии само от едната страна-проруската! (ГЕРБ не са много по-различни от останалите 3). Проевропейските партии не са представени в НС, или ако има нещо европейско, то това е да се присвоят еврофондовете, нищо повече.

 58. 58 Профил на block
  block
  Рейтинг: 819 Неутрално

  До коментар [#54] от "reakzioner":
  [quote#54:"reakzioner"]Ами за какво тогава протестират? [/quote]
  Против малоумните им действия и малоумните им идеи за действия. ферщест ду?

 59. 59 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1542 Весело

  До коментар [#45] от "xm...":
  "Маамустара, и що ма карате да започна да си мисля, че Ленин е бил прав за енетелегенцията?"

  Да прав е Ленин за интелигенцията и обратното. Интелигенцията също е права за Ленин

  подпис
 60. 60 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Лъчезар Косев е от създателите на Протестната мрежа. Участва в антиправителствените демонстрации от първия ден. Той е един от администраторите на ДАНСwithme."
  И на децата им стана ясно, че това са банда платени гербери, които се чудят по какъв начин да оправдаят некадърниците, довели страната до сегашния резил!

 61. 61 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#56] от "nando":

  Постът ти е безсмислен. Изобщо не разбирам накъде биеш. Или защото тъп, неук, не съм на твоята висота (от твоята прослойка), или защото си гледал да блеснеш с изборояване на имена и държави, вместо да бъдеш конкретен

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  [quote#56:"nando"]Независимо от това ти препоръчвам едно четиво - КОНСТИТУЦИЯ на България.[/quote]
  Добре, относно конституцията. В нея е казано, че частната собственост е свещенна и неприкосновена. Само че не така. Има десетки примери колко лесно може да бъде отчуждена, и жилище, и имот, и земеделска земя. Един червен гений реши, че може да се обжалва оценката на отчуждителното производство, но не и самото производство. Тогава къде остава неприкосновеността?
  Да приемем ли, че законотворците не познават Конституцията? Кво прайме тогава?

 64. 64 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#52] от "Neyk":

  не те четох.

  нали разбираш, че си просто виртуален, докато не излезнеш навън, за да си кажеш каквото и да е?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 65. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  [quote#60:"Култура ми Бойко"]И на децата им стана ясно, че това са банда платени гербери, които се чудят по какъв начин да оправдаят некадърниците, довели страната до сегашния резил![/quote]
  Мисля, че бъркаш. Повечето от протестиращите не приемат ГЕРБ. Всъщност ГЕРБ без бой предадоха властта на БСП и ДПС.

 66. 66 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#63:"historama"]Да приемем ли, че законотворците не познават Конституцията? Кво прайме тогава? [/quote]

  излизаме навън.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 67. 67 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#57] от "historama":

  [quote#57:"historama"]Виждаш в държавата мненията и хората са силно поляризирани,[/quote]

  Ти виждаш силно полязирани мнения, аз виждам силно поликинастване и насъскване на хората по няколко оси - Европа-Русия, комунисти-антикомунисти, умни и красиви - тъпи и стари. У коментарът ти е напълно в тази посока - чисто политиканстване, нищо общо с реалността.

  [quote#57:"historama"]в НС са представени партии само от едната страна-проруската![/quote]

  И трите големи партии са част от европейски политически семейства, които имат ръчки да има влияят и това се случва непрестанно. Напомням, България е част от ЕС, има еврокомисар, избира евродепутати. Исторически влиянието на Русия в България е момента е най-малко изобщо от освобождението насам. Единствената антиевропейска партия в парламента е Атака.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 68. 68 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 868 Любопитно

  Много добре изразена и вярно построена позиция.
  Това е лицето на този протест и добре ,че сме помъдрели като общество и не се въвличаме така лесно във водовъртежа на политическата мелачка.
  И да вярно е политиците ,"дисижън мейкърите' т.е. хората назначени да взимат решения и то не какви да е а правилни ,стратегически решения ,питат нас обществото ,
  какво да правим ,това е абсурд.
  По този начин разбиран ,че казват само казват ние сме некадърни но вие ни плащайте на нас а си го направете както искате и можете.Пълен абсурд!!
  И тезата не подкрепяме партия а ИДЕЯ, ИСКАНИЯ за по-добър живот, изказана тук е най-добрата ,стойностна която сме достигнали през тези 23 години.Нека си я пазим и се борим за нея винаги!!!
  Поздравления и моите най-големи уважения за човека ,който лично не познавам.

 69. 69 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 723 Неутрално

  [quote#67:"Neyk"]Исторически влиянието на Русия в България е момента е най-малко изобщо от освобождението насам.[/quote]
  Но най-големите проекти, и приоритетните проекти са свързани с Русия - Ю.П. и Белене - за какво говорим тогава?
  Така че в голяма степен споделям мнението на хисторамата.

 70. 70 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#15] от "dedo pepo":

  Борислав Геронтиев: В България спонтанни са само абортите

  п.п.: Пернатите абортирали,като снасяли на цимента...а НПО-тата абортирали на жълтите павета

 71. 71 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Б-я се управлява от абсурден алианс на мафиоти, олигарси и национални предатели с кретенско поведение. Това е нетърпимо за обществото. Есенните протести ще ги отвеят.

 72. 72 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 377 Неутрално

  [quote#6:"Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)"]Този протест ако не друго показа едно нещо , което никога няма да се върне назад - властта вече не страхува хората.[/quote]

  А по важното е че вече власта се страхува от хората!

  Не случайно червените чугуни тук са толкова активни - техните работодатели просто ги е СТРАХ. И понеже нямат в ръцете си разумни доводи от работата на парламента и правителството (т.е. с какво да се похвалят), тактиката им е да омаскаряват и умаловажават протестите, протестиращите. Нещо в стил - ама вие що биете негрите. Почва се едно разтягане на локуми:
  - ама нямало нова дясна партия - голям майтап как комунисти се притесняват че нямало дясна партия, хахахаха..
  - те резултатите от едни избори сега щели да бъдат същите,
  - едикойси плащал на протестиращите - паши, бойковци, сорос, марсианците, евреите и т.н.
  - те тия не са за свят - ама я виж кви бяха предните,
  - това не било демократично (то все едно червен чугун си има хабер от демокрация),
  - протестиращите не били народа
  - веднага се почва бой по Б.Б., И.К., СДС, НПО, и т.н.

  Всички тези тези имат само една цел - да ги закрепи колкото може повече на власт - и показват единствено големия им СТРАХ!

  И това е един голям успех на Българското общество и нормалните хора в нашата мила татковина!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 73. 73 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2018 Неутрално

  "Имаме подкрепата на хора от Реформаторския блок, на хора, които симпатизират на ГЕРБ. Но е разумно да се отнасяме равнопоставено към партиите. Ако те се реформират, научат си урока и не служат на олигархията, а на България. Това важи дори за БСП, за която аз самият никога не бих гласувал. И обратното – трябва да сме критични към всяка партия, която поражда съмнения, дори тази, която харесваме. Така можем да възпитаме нормални партии, които, когато вземат властта, действително да изпитват страх от избирателите си, защото отговарят пред тях."

  Това е наистина добре формулирано.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 74. 74 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Значи световните олигарси са донори на нашите така наречени протестиращи Асен Генов и компания оммммммммм и протестират срещу месните олигарси? И това ако не е майтап.

 75. 75 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#31] от "Neyk":

  Когато едно правителство се е компроментирало и няма подкрепата на мнозинството от народа, то си отива независимо от изборните резултати. С просто око се вижда, че правителството не е в състояние да извърши разумни ходове. Едиственият капитал на едно правителство е доверието към него. Доверието е изгубено. Както при банките. Като се загуби доверието към някоя банка хората си теглят парите от нея и тя фалира. Така и това правителство вече е фалирало. То просто не иска да приеме този факт.

 76. 76 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#75] от "bawarec":

  Ти, разбира се, говориш от името на "мнозинството от народа" Направо да те помолим да посочиш следващите управляващи, за да не харчим отново пари за избори

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 77. 77 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Проблема в БГ се крие в една народна поговорка - "По- умният винаги отстъпва". И така образованите, можещите и с морал хора оставиха в политиката да влязат най - некадърната част на обществото. Нима забравихме кой и как влизаше в БКП и сега са членове на БСП. как добрата част от БКП се ядосваше на странните назначение на техни хора, но отстъпваше.
  Сега, когато за първи път "по-умните" не искат да отстъпят, властта не знае какво да прави.
  Време е за друга поговорка "Всяка жаба да си знае гьола".

  Пътуващ
 78. 78 Профил на Плам
  Плам
  Рейтинг: 374 Весело

  Хахаха, и аз протестирам срещу тъпотата ти, не ми е работа да давам решение как да се справиш с нея, пък и не знам дали има

 79. 79 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 580 Разстроено

  До коментар [#16] от "Neyk":

  Тъжната истина!

  pastor
 80. 80 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#24] от "kihano":

  Това не е сериозен, а основен проблем!
  За съжаление 4 години имахме управление, което не можеше да вникне и формулира проблемите. Така каруцата беше винаги пред коня и той трябваше да върви назад.
  Жалко е, че протестиращите не го осъзнават и не могат да формулират искания освен ОСТАВКААААА!!!

  pastor
 81. 81 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Извинявайте,но само питам,как на пример факта,че Мишо Шамара оглави контрапротестите, ще се отрази на преговорите на правителството с Петното?

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 82. 82 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 377 Весело

  До коментар [#81] от "д-р Петроff":

  Положително!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 83. 83 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 639 Весело

  До коментар [#81] от "д-р Петроff":

  петното е от милицията на шамара.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 84. 84 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#11:"boby1945"]Докато има 500 000 безработни и дефлация, според статистиката, можеш да си сигурен че и трите партии ДПС, БСП и АТАКА ще са "сигурно" в Парламента... виж за седерастията определено няма да има място, затова и скачат по жълтите павета.... [/quote]
  До коментар [#11] от "boby1945":
  Те може и да намерят място в Парламента /за Атака се съмнявам/, но при един по-силен вот тежестта им ще намалее и е прав #2, че няма да бъдат допуснати във властта. А що се отнася до "седерастията", въобще не си прав. Точно тя ще бъде следващия определящ политиката фактор в следващото НС, особено ако се яви на изборите обединена.

 85. 85 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#12:"rapidfire"]Ти, струва ми се много се дразниш от хора, които смеят да изразяват политическа позиция без да са членове на някаква партия.
  [/quote]
  До коментар [#12] от "rapidfire":
  Този "десен" е фалшив и подставен червен трол.

 86. 86 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#13:"BlueWater"]"А телевизията аз си представям по-скоро като малко предаване, може би час - "Часът на протеста", за което лесно можем да направим студио с една маса и два стола, както и с любителска камера. Ще се радваме, ако някоя телевизия го намери за интересно и така получим и ефир." [/quote]
  До коментар [#13] от "BlueWater":
  Смятам, че мястото на едно такова типично гражданско предаване е в БНТ.

 87. 87 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#17:"kihano"]Доста объркан човечец. [/quote]
  До коментар [#17] от "kihano":
  Нищо не му е объркано на човека. Напротив много точно се е изразил, дори е дал пример със себе си. Не е работа на публиката да учи певците да пеят. Работата ѝ е да ги оценява - с овации или с дюдюкане. Така е и с нас гражданите. не ни е работа да учим политиците, а да оценяваме работата им нон стоп. Щом изпълняват това, което са заявили като програма и с нея са получили най-широка и голяма обществена подкрепа, то не би имало и протести, но щом се отклоняват от заявеното, работата ни е да протестираме. Това е казал човекът, а собствената си роля в процеса вижда като администратор - квестора в НС - не се вижда като политик, т.е. желаещ да участва във властта, а като администратор на процеса - осигурява средата за по-доброто функциониране на протеста. Точно и ясно.

 88. 88 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#24:"kihano"]Освен това не виждам каузата на протеста. А това е един доста сериозен проблем![/quote]
  До коментар [#24] от "kihano":
  Значи си сляп и глух, заблуден или платен, за да се правиш на първите 3.
  ОСТАВКА и НОВИ ИЗБОРИ - ето това е каузата на протеста.

 89. 89 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#31:"Neyk"]Може да си протестират, колкото си искат, но не и да ДИКТУВАТ на всички останали какво да се прави, кое е хубаво, кое лошо, и най-вече как и КОЙ да управлява.[/quote]
  До коментар [#31] от "Neyk":
  Момент, момент. Това е така, но само до момента, в който разминаването между заявеното и действително вършещото се стане такова, че големи обществени групи не започнат да заявяват своето недоволство и в един критичен момент то не прерастне в масов протест. Ето затова се правят периодични проучвания на общественото мнение и когато добрата стара социология изплюе 72% неодобрение, то е логично да се очаква кой вече "диктува" положението. Явно не управляващите. Ясно е също така, че сред тези 72% показващи неодобрение са не само непредставените в Парламента и частта от представените опозиционно, но има и от гласувалите за управляващите.
  Протестиращите 10000, 15000 или 50000, са само върха на айсберга. Подводната част са тези 72% - това са милиони.

 90. 90 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  Разумни Българи-хора на 21-ви Век,
  Нека спрем с Евро-Лобистските "плевненски" констатации , и започнем да даваме идеи за ИЗХОД ОТ ЕДНО ИЛИ ДРУГО СОЦИАЛНО, БЕДСТВЕНО-ПОЛОЖЕНИЕ, ЕТО ТАКА!!

  1/ ИДЕЯ ЗА ПЕНСИИТЕ;
  ИСТИНСКИТЕ ДЕМОКРАТИ-БЪЛГАРИ ОТ НАЧАЛOТПО НА АВГУСТ МЕСЕЦ 2013г. ПИСАХМЕ ДО Парламента, ЗА ДА СЕ НОРМАЛИЗИРА И ИЗРАВНИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТА НА ЧОВЕКА в България, СЛЕДНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ;

  ‘ЕЖЕМЕСЕЧНО ДА СЕ ОТДЪРЖАТ 2% ОТ ЧИСТИЯТ ДОХОД НА ВСИЧКИ РЕГУЛЯРНО НАЗНАЧЕНИ МЛАДИ ( от 20 до 55 години) ТРУДОВИ служители, и сумата да се внася държавно в пенсионниоят фонд за ПЕНСИОНЕРИТЕ, КОЙТО ДА БЪДЕ СТРОГО-ДЪРЖАВНО ОШЧИТОВОДЯВАН И ПРЕДАДАВАН ЕЖЕМЕСЕЧНО!!’

  ЦЕЛТА НИ НА ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ като ДЕВИЗ:
  "Задължение на младитe към РОДИТЕЛИТЕ",
  Е ДА СЕ ПОСТАВЯТ В ПО-ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ ДЕЦАТА И МЛАДОО ПОКОЛЕНИЕ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ И ВЪЗРАСТНОТО ПОКОЛЕНИЕ В РОДИНАТРА НА ДЯКОНА, И ДА СЕ ПОДПОМОГНЕ НЕ МАЛКО куцащият СЛЕД ГОРБИ-ПЕРЕСТРОИЧНАТА АНАРХИЯ в таз насока, БЮДЖЕТ на БЪЛГАРИЯ!!

  Хей Българи, можели да каже някой КАКВО ЗНАЧИ ЖИВОТА ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ??
  Mожели да каже някой КАКВО ЗНАЧИ ВЯРАTA?
  НЕ... , РАЗБИРАСЕ, ТOЧНО ЗА КАКВОТО СТАВА ДУМА СЕГА.
  А АЗ ЕНЧЕВ ЩЕ ВИ КАЖА;

  ЖИВОТА ТОВА ЗНАЧИ ОТГОВОРНОСТ КЪМ ТЕЗИ КОИТО СА РЯДОМ ОКОЛО НАС!
  ДА ИМЕННО ОТГОВОРНОСТ, А НЕ ДРУГО!!
  A ВЯРАTA, това значи МОРАЛНО УСЪРДИЕ НА ДУШАТА ЗА ОБЩ ПРОГРЕС.

  ТОГАВА КАКВО МОЖЕ ДА КАЖЕ ОРЕХ-ЗАКЕСТЕНЯЛОТО САМОНАЗНАЧИЛО СЕ ПСЕВДО-ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ОТГОВОРНОСТТА МУ КЪМ ИСКА НА РЕВОЛЮЦИОННО НАДИГНАЛИЯ СЕ НАРОД, ЗА ИСТИНСКЛИ-ДЕМОКРАТИЧНА ПРОМЯНА, А ТО БЕЗОТГОВОРНО И ВСЕ ОЩЕ ЕВРО-ЧУЖДОПОКЛОН-ЛОБИСТСКИ НЕ СЕ И ВСЛУШВА В ТОВА?

  2/ ИДЕЯ ЗА БЮДЖЕТА;
  Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-ПЕРЕСТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО ЗАХВЪРЛЕНИ;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г.;
  “КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!”

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ".

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНO-ОТЧЕТНА "КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТTA НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ", ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА ПРОКУРОР-СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ, след обаче издържан ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ И СВЕЩЕННА КЛЕТВА ЗА ЧЕСТНОСТ ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА, ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!

  До кога ЧУЖДОПОКЛОННО ще се влачим под опашката на тази “Дем(ек)-ократска Йевро-АНАРХИЯ”, ПИТА (полит-съветника, пророк ) ИЛИЯ ЕНЧЕВ, чието име цяла една улица в родният му град-ПЛОВДИВ, не случайно носи??

  Забележете каква масонизирала сбирщина е €вро-Ш€НГ€Н-конгломерата!
  ПРАВИЛНОТО НАЗВАНИЕ НА €C / €U-то е;
  АВАНТЮРИСТИЧНО-Н€ДООБМИСЛ€Н €-КОНГЛОМЕРАТ на
  КОНЦЕПТУАЛ€Н, Ш€НГ€НO-МАСОНСКИ, КОЛОНИАЛЕН-(и в прекият и коствен смисъл на думата)-КОНСТРУКТИВИЗЪM.

  КОЛОНИАЛЕН КОНГЛОМ€РАТ-Сбирщина от Царства, Кралства, Р€публики, Монархии и даже най-срамното, в чл€нство € допуснат най-голямия КОЛОНИАЛИСТ в момента на планетата; Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ.
  Колониалиста Но-1, кралство-АНГЛИЯ € подложила на ИЗГНАНИ€ до д€н дн€ш€н, цял €дин Народ без Родина, д€мек-ократично?
  Става дума за Народа на Островите Чагос.
  БРИТАНСКИТ€ КОЛОНИАЛИСТИ Но: #1 в 21ви В€К, НЯМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПОТВЪРДЯТ МИЛИТАРИСТИЧ€СКИЯТ СИ КОЛОНИАЛ€Н-Г€НОЦИД НА ОСТРОВИТЕ ЧАГОС??
  За да скрият престъплението си са дали острова под наем на НАТО от 1970г., а народа е изселен в ИЗГНАНИ€ до сега.
  Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnp2_8klt0I

  СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТИ В РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ВЕЧЕ €ВРО-КОЛОНИАЛ КОНГЛОМЕРАТ!
  ТАЗИ МАСОНИЗИРАЛА СБИРЩИНА В КОЯТО ДОПУСНАХМЕ МАСОН-ЛУКАНОВИТ€ ПРЕСТЪПНИЦИ - "РАН-ЪТ" < http://bgsviat.narod.ru > ДА ПОСАДЯТ И БЪЛГАРИЯ В €ВРО-КОЛОНИЯЛ ЧЛЕНСТВО, НИКОГА Н€ € БИЛА А И Н€МОЖ€ ДА БЪД€ в тази си ФОРМА, съюз, а кмоли "демократичен", както са се самоназвали, незнаейки значението на истинската ДЕМОКРАЦИЯ!
  Къде въобще има, истинскa-демокрация в света?

  БЪЛГАРИЯ;
  ДЪРЖАВА ЗАЛЪГВАЩА НАРОДА СИ С ПОДАЯНИЯ ОТ КРАДЦИ.
  ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА ХАРЧЕЩА ДВА ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ГОДИШЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОДУКТ.
  ДЪРЖАВА С ПСЕВДО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДОПУСНАЛА И НЕЙНОТО ЧЛЕНСТВОТО В €-КОНГЛОМЕРАТА С КОЛОНИАЛИСТИ, продължаваща да проповядва "православие".
  ДЪРЖАВА НА ТРОИЧНАTA-БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ОТ / ПОЛИТ-КУЛТОВИ-ИДЕОЛОГИИ, МУЛТИ-РЕЛИГИИ, МНОГО-ЕТНИЧЕСТВО / ПОСТОЯННО-ПОБОРНИЧЕСКИ, ВРАЖДУВАЩИ-ПАРЛАМЕНТАРНО, СЪЗДАЛИ и потдържащи БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА И ПАРЛАМЕНТАРНАТА-ДИСКРИМИНАЦИЯ.
  ДЪРЖАВА ПРЕВЪРНАЛА ШКОЛАТA СИ В СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГАШСКИ ФИРМИ А ДЕЦАТА СИ, В ИНСТРУМЕНТ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, диферeнцирани с дух расисткото прозвище-"ИНДИГО".
  ДЪРЖАВА Б€З НИТО ЕДНА СОБСТВЕНА НАРОД-ОДЪРЖАВЕНА БАНКА, НО С 25 МАСОН-РОДШИЙЛД-ЧУЖДИ КЛОНОВ€, ДОИЗГЛОЗГВАЩИ ПС€ВДО-Р€СТИТУЦИОННО ЦЯЛАТА И Н€ДВИЖИМА-НАЦИОНАЛНА СОБСТВ€НОСТ.
  БРАТЯ БЪЛГАРИ,
  ДО КОГА ТАКА ЩЕ КРЕТАМЕ и ще си въобразяваме че живeeм?

  “Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда”!
  Стара Славянска поговорка

  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 91. 91 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#89] от "choss":

  Е, социологически агенции много. Данни всякакви. Всеки е свободен да ги тълкува и да си играе с числата както си иска.

  Моля дефинирай "масов протест"

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 92. 92 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  "Събудих се една сутрин, отворих както обикновено един новинарски сайт и изведнъж видях водеща новина "Делян Пеевски назначен за шеф на ДАНС". Мигнах няколко пъти, като не вярвах, че това може да се случи. По същия начин, по който след 11 септември 2001 г. видях новината за атентата в САЩ."

  Авторът е описал същото, което се случи и с мен в онзи юнски ден. Бях далеч от София, иначе първат ми реакция беше - къде мога да отида да изкажа омерзението си открито.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 93. 93 Профил на amanve4e
  amanve4e
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#10] от "g1barko":
  Пич, много си се объркал - абортите са предизвикани, тъй като сексуалната култура е слаба , а , ако се съди по твоето изказване, не само тя, а и политическата !

 94. 94 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#65:"historama"]Мисля, че бъркаш. Повечето от протестиращите не приемат ГЕРБ. Всъщност ГЕРБ без бой предадоха властта на БСП и ДПС.[/quote]
  До коментар [#65] от "historama":
  И не само това. ГЕРБ и Бойко в частност предадоха и протестите, обявявайки се за избори 2 в 1 през май догодина.
  Протестиращите са непримирими в искането си за незабавна оставка и действително по-голямата част от тях не приемат ГЕРБ и не протестират тяхна защита. Отделен е въпроса, че при едни нови избори най-вероятно именно герб ще се възползват от това и ще извлекат незаслужени ползи.

 95. 95 Профил на amanve4e
  amanve4e
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#31] от "Neyk":
  Човече, хората точно това искат нови избори! И то защото предишните бяха опорочени от сегашните управляващи в комбинация с "независимия" съд!

 96. 96 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#75] от "bawarec":
  Браво на "Бавареца".
  Точно, много точно.

 97. 97 Профил на amanve4e
  amanve4e
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#37] от "stein":
  За каква разумна политика ми говориш при такъв фалстарт?! Дори и в спорта лошо стартиралите отпадат ! А тези са се закатанчили и не искат да си ходят...Вижте как е в нормалните демократични страни - издъни ли се някой, подава оставка незабавно! А на тези им я искаме 2 месеца и пак не я подават ! Какво е това?!

 98. 98 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Това просто не е вярно:

  "Протестът започна и продължава да бъде съвсем спонтанен и стихиен."

  В протеста от първия му ден има и стихийно и спонтанно протестиращи граждани, и групи партийни активисти, и добре сработени неформални общности.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 99. 99 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#95] от "amanve4e":

  Човече, аз се притеснявам, когато някой ми говори от името на "хората" . "Хората" искат това, искат онова Да бе, да.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 100. 100 Профил на amanve4e
  amanve4e
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#62] от "tribiri": Ти пък откъде знаеш какво е сега и какво е било преди 2 мес., като не си помирисвал протест и само се вихриш във форумите ? ! Нищо не се е променило, освен че с всеки изминал ден правителство и парламент доказват , че не работят за народа. Размахват метлата и назначават откровено криминални хора на ключови позиции и бавят промените в изборния закон ... За това ли да ги търпим?! ОСТАВКА !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK