Меглена Кунева, председател на "Движение България на гражданите": Членството ни в ЕНП скоро ще е факт

Меглена Кунева

© Красимир Юскеселиев

Меглена КуневаСлед заседанието на разширения Национален съвет на "Движение България на гражданите", на който стана ясно, че Националното събрание ще вземе решение за бъдещето на партията в Реформаторския блок, "Дневник" потърси позицията на лидера на ДБГ за блока, отношенията между десните формации, ролята на ЕНП и докарването на симпатизанти с автобуси за протестите в София.


Социологическите агенции дават на Реформаторския блок около 7% електорална подкрепа. Такава коалиция обаче засега няма. Как си представяте политическото бъдеще на блока и ролята на "Движение България на гражданите" (ДБГ) в него?


- Представям си реформаторската платформа точно така, както се случи в ДБГ. Партията се оказа лаборатория, тест дали могат да се съберат хора с различен опит в партии център-дясно, които искат, без да изменят на идеологията и целите си, да направят стратегия за това дясно според нуждите на страната. И това се случи. В "България на гражданите" хората с политически опит бяха от СДС, ДСБ и НДСВ - хора, които, ако не се познават, то поне имат широк кръг общи приятели със сходен начин на мислене. Този опит се оказа изключително необходим. Само след няколко заседания не можеше да се разбере къде се съединяват идеите. Не се виждаше никакъв шев, никаква спойка. Всичко беше хомогенно.
Така че "България на гражданите" беше важна и с оглед на Реформаторския блок, и с оглед на бъдещето, като доказа, че ако е имало противоречия, те са били по-скоро елементи от конюнктурата, отколкото същностни различия.


На изборите бяхме партия на 10 месеца. Не получихме достатъчно, за да влезем в парламента, но постигнахме най-добър резултат от партиите в дясно-център. Смятам, че това ще е ролята на ДБГ и за в бъдеще - политическият опит, но и опитът в събиране на хора.


Ако Вашата партия беше "само" на 10 месеца при изборите и постигна по-добър резултат от това, което сте очаквали, не се ли притеснявате, че отлагането на следващ вот ще има обратния ефект за блока? Той черпи енергия от протеста срещу кабинета сега. Ако изборите се забавят, може би няма да има какво да държи партиите заедно, защото има много неща, които ги разделят.


- Има много неща за вършене и за мислене в България и е нужна стратегия как да ги постигнем. Най-напред самото усъвършенстване на партиите е много важно - не само на тези в Реформаторския блок, а въобще. Защото в България вече "партия" е символ на "интерес", на неясна икономическа подкрепа, много често прерастваща в олигархия, и на затваряне. Т.е., класическо противопоставяне на партийния елит и хората, в името на които се прави политика. Първите казват "такъв е материалът", а вторите - "всички са маскари". Това положение не може да продължи да съществува, защото ще роди чудовища. И това е задачата на блока - партиите вътре да променим и останалите, и политиката, която правят.


Проблемът е как формациите от блока да се превърнат в изразител на желанието на гражданите. За целта е необходимо много малко участие на партиите, които пък да поемат ангажимент да отворят политиката си към активните хора. Ще успеем само ако има откритост и контрол от страна на хората.


Това е много голяма задача и тя няма да приключи с явяването на изборите. Шансът е, че съвременно мислещи хора от различни възрасти с една и съща цел и мислене в една и съща посока се стремят към общ резултат. Това сходство в мисленето на лидерите на много от формациите вътре в блока според мен е шанс не защото лидерите са нови, а защото мислим по един и същи начин. Надявам се, че така ще превъзмогнем сенките и неразбирателствата от миналото, защото имаме обща цел.


Дали трябва да се затваря Реформаторският блок? Според мен не. Аз бих искала много хора и неформално да припознаят доброто, което се прави, и да го използват в своите партии. Но самият мениджмънт на блока трябва да бъде оперативен. Така че това, което са говорили моите колеги на последните заседания, е, че е възможно Реформаторският блок да се разширява чрез представителство. Според мен има смисъл, за да се с пази оперативността при вземането на решения. Това според мен е възможна формула, така че никой партньор вътре да няма чувството, че неговият глас не се чува.


Т.е., очакваме и нови партии да влязат в блока?


- Да. Има партии, за които според мен е важно самите членове да го поискат. Има партии, които са дали такава заявка и е въпрос на това как да намерим златното сечение между оперативност и разширяване.


От гледна точка на оперативност как гледате на идеята на "Синьо единство" за ротационно председателство на блока?


- Аз от самото начало прокламирах тази идея по примера на ротационното председателство на Европейския съюз. Тук обаче не става дума за авторството - всичко, което работи и запазва идентичността на партиите, е добре дошло. Аз харесвам идеята.


Има обаче неща, които трябва всеки ден да се решават. Всеки колективен орган има и секретариат - един изпълнителен орган, например Европейската комисия, който да може да реагира бързо. Аз лично чувствам остра нужда Реформаторският блок да има сайт, както и по-плътна координация между пресцентровете. Това са неща, за които, надявам се, скоро ще вземем мерки.


Работим и с фондация "Конрад Аденауер", която ще ни помогне да организираме срещи на няколко места в страната. Защото ако Реформаторският блок иска да набира автентична скорост, трябва да бъде обединение на хора, а не на партийни лидери.


Кой ще присъства на тези срещи?


- Ще поканим всички членове на съответните партии, всички, които искат да дойдат. Моите предизборни срещи бяха под формата на town hall discussions - градски дискусии, на които всеки, който иска, е добре дошъл, включително хора с възгледи, противоположни на нашите.


В медиите се появи информация за среща, която Европейската народна партия (ЕНП) ще организира през октомври, за да обедини българските десни партии. ГЕРБ губи доверие и е нормално ЕНП да търси по-широката подкрепа за десните партии в България с оглед на предстоящите евроизбори.


- Срещи с ЕНП предполагам, че ще има. За обща среща обаче не знам. Няма нищо по-естествено от това да се виждаме, но смятам, че е важно партиите да запазят идентичността си и отговорността си вътре в Реформаторския блок. Много голямо умение се изисква да запазиш лицето си и въпреки това да умееш да работиш в сътрудничество.


Сведохме думата "компромис" до нещо лошо, а тя не е. Време е да ѝ върнем европейския блясък и да си дадем сметка, че няма по-голям интерес от това хората да бъдат представени - хора, които не искат БСП да бъде на власт и не смятат, че ГЕРБ е алтернатива. Тук е и мястото на Реформаторския блок.


На последните избори БСП и ГЕРБ единствени успяха да влязат в мач. Според мен и сега работят заедно. Виждаме много пъти как си подават топката, дори имат съвместни акции. Ако питате Найден Зеленогорски какво се случва в Плевен, или пък някой в Русе, ще разберете, че тези партии работят заедно по места. Но една голяма част от хората, които не искаха в никакъв случай ГЕРБ да продължава, решиха, че само БСП може да ги спре. И обратното. Това е причината за тази патова ситуация - липсата на смелост да подкрепиш това, в което наистина вярваш.


Ситуацията е патова по друга причина. ГЕРБ остава най-голямата партия. Ако скоро има избори, на които се появи алтернативна дясна формация, тя ще трябва да си сътрудничи с ГЕРБ. И колкото по-голяма е подкрепата за такава формация, алтернативна на партията на Борисов, толкова по-важно ще е за ГЕРБ да работят заедно за дясно мнозинство.


- През цялото време на предишните избори изпитвах тежестта на обещанието, което със сигурност щях да спазя - да не се коалираме нито с ГЕРБ, нито с БСП. Защото едната партия е неправилна, а другата - неприлична. Не оспорвам различното мислене. Ако хората смятат, че БСП им предлага идеология, която им е близка, това е тяхна партия. Аз и голяма част от българите не мислим така.


По отношение на ГЕРБ - на думички го докарваха. Декларираха се като дясна партия, член на ЕНП. Но дори в момента на местно ниво има определени противоречия между ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок. Те просто търсят коалиция с БСП, това е ситуацията.


В момента ГЕРБ имат възможност като опозиция да правят това, което като управляващи не правят. И ако те не променят поведението си, сами затварят вратата. Тяхното е чист опортюнизъм - за да влезеш във властта, си готов да продадеш и майчиното си мляко.


Промяна в поведението означава ли промяна в ръководството?


- Винаги ми е било странно, когато някой каже "ще направим съюз с еди кой си, ако те махнат или сложат някого". Това си е работа на партията. Ако те го направят, трябва да е по собствена воля. Защото така са решили, а не защото някой отвън им е казал. Искра Фидосова си отиде, но в Монтана фидосовщината остана. Самото махане на един човек не променя нещата, ако има кой да поеме и продължи същата политика.


Така че нямам намерение да давам каквито и да било съвети на г-н Борисов какво да прави в партията си персонално. Просто гледаме как се държат - с ясни аргументи и ясни доказателства. Те сами могат най-силно да си затворят вратата.


Очаквате ли конкуренция за лидерския пост в партията на Националното събрание на 21 септември?


- Иска ми се. Хора като Найден Зеленогорски например биха работили прекрасно, но той категорично отказва.


Как гледа ДБГ на едно бъдещо членство в ЕНП?


- Положително. Обмислено е. Това става на базата на устав, на желание, на едни избори, през които сме минали, на участието ни в Реформаторския блок и на всичко, постигнато дотук. Според мен всички компоненти са налице, това е желанието и на голяма част от нашите симпатизанти.


Аз лично определям като поведение ДБГ като дясно-център. Не просто защото сме умерени хора, което е характеристиката на центризма, а защото това не е консервативна партия, каквито традиционно са десните и ЕНП. Смятам, че това е едно от предимствата на Реформаторския блок. Там има по-силно консервативни партии и такива, които са по-скоро дясно-център като ДБГ.


И "Зелените".


- Те бяха членове на координационния съвет на СДС от началото. При нас традициите на зелените са свързани повече с дясното.


Но те не искат да се припознават като дясна партия.


- Това е тяхно право. Тъкмо заради това не трябва да казваме за Реформаторския блок, че който не е вътре и не е в съюз и не се явява заедно с нас на изборите, няма повече да си говорим.


В нашия устав е записано, че сме дясна партия. Сега има предложение за промяна, ако бъде прието, ще пише, че сме дясноцентристка партия. Аз нямам намерение да отстъпвам нито от дясната икономическа политика, в която винаги съм вярвала и съм правила, нито от социалната политика. Защото дясното в България трябва да има много силна социална политика - теми като образование, здравеопазване, минимум услуги, на които гражданите имат право, са par excellence дясна политика. Това е дълг на българското дясно. Германия е добър пример в това отношение.


Как гледа ЕНП на едно бъдещо членство на ДБГ?


- Предполагам, че няма да има никакви проблеми. Скоро ще е факт. Познавам се с много от ключовите хора и смятам, че си имаме доверие. Както вече казах, работим с фондация "Конрад Аденауер", така ще се явим и на следващите избори.


За момента все пак единствените сигурни избори са тези за евродепутати.


- Правителството пропусна да извърши морален акт и да подаде оставка. Оттук нататък, ако се стигне до предсрочни избори, те ще са не защото управляващите са разбрали и са поели отговорност, а защото просто не могат да продължат и всички пътища са им затворени. Това е по-лошият вариант и за тях, и за достойнството на държавата. Непонятно е, непреводимо е, че родихме абсурди като "протест в подкрепа"!


Оттук нататък те могат да запазят правителството, но на много ниски нива на доверие и в сътрудничество с ГЕРБ, което според мен ще омерзи много от симпатизантите на БСП, ДПС и, разбира се, "Атака". Възможно е от Европа да се появят сигнали, че в името на целостта, парламента и т.н. трябва да се намери общ път, но много трудно може да се мотивира и обясни, когато той не е стъпил на някакво приличие.


Как ще се отрази на протеста подкрепата от симпатизанти на ГЕРБ, организирани с автобуси от страната?


- Репутацията има най-голямо значение в политиката, равна е на доверие. Каквито и критики да има към управлението на ГЕРБ, не може да се отрече на неговите избиратели правото да протестират. Оттам нататък твърдо и завинаги отвхвърлям това партиите да влизат в бизнеса с автобусите или платените гласове. Най-важно е не само какво се казва, а кой го казва. Протестите са територия на гражданска съпротива. Политиците трябва да дават отговори. Затова и през февруари, когато БСП харесваше протестите, и сега физически не съм се изкушавала да ги яхна. Това, което направи ДБГ, беше да каже, че черпи морална сила и енергия от моралната сила и енергията на протеста.


За мен протестът означава "живи сме, няма да ви мине номера". Това ме вдъхновява. БСП не бива да забравя, ме нейните симптизанти и галсоподаватели бяха активни на предишните протести и трябва да се равняват по тях, а не да свличат хората до "ако не си нас, си против нас". Истината за проетстите е една и също от първия - масови и граждански.


Споменахте отварянето на политиката към гражданите - това е и функцията на гражданския съвет към Реформаторския блок. Докъде стигна той?


Той ще бъде обявен следващата седмица (б.а. интервюто е взето миналата седмица, а блокът ще бъде обявен днес, 10 септември). Забави се, защото се оказа по-трудна задача от очакваното. Една неправителствена организация няма как да не работи с правителството, което и да е то. Тъй като няма култура на отношение към критиката и към независимото мислене, допускам, че част от хората все още изчисляват какво би им струвало да се появят в гражданския съвет на Реформаторския блок. Сигурно една част трябва да бъдат убеждавани, че това не е загуба на време. Друга част пък може би смятат, че през партия нещата ще се свършат много по-добре.


Аз съм много доволна, че Любомир Христов прие (б.а. Христов беше кандидат за вицепрезидент заедно с Меглена Кунева - кандидат за президент през 2011 г. ). Той е човек, от който има най-голяма полза от него, когато е свободен. Това му е задачата в живота - типичен граждански човек.


В момента има криза на доверието, на това, което партиите могат да предложат като израз на гражданския интерес. Колко му е за 10 минути да създадеш група във "Фейсбук", която да поеме инициатива? Преди това е можело да стане само през физическото присъствие на хората и през физическото представителство в парламента.


Но не трябва да забравяме, че протестът може да формулира с какво не е съгласен, но трудно ще формулира решението. Т.е., да, партиите трябва да свикнат да реагират на това. Гражданският съвет може първо да ни връща в правилната посока, второ, да бъде дежурен по критика, и трето, да дава идеи, които на партиите не биха им хрумнали.


В първия стълб на програмата на ДБГ е описана идеята за гражданско участие в политиката. Защо да нямаме гражданска законодателна инициатива? Събират се 10, 20, 50 души, които дават законодателна инициатива за нещо - от това, което най-пряко ги вълнува, до образованието. Партиите не смеят да направят това.


Как гледате на гражданските дискусии за нов изборен кодекс? Не рискува ли всяка гражданска законодателна инициатива да прерасне в нещо подобно?


- Моите колеги, които дойдоха след такова заседание - млади юристи без партиен опит, решиха, че това е опит за приспиване, а не истинска дискусия.


А гражданската инициатива не се прави с участието на властта. Изисква се зрялост, за да може гражданските организации да водят този процес. Няма да стане лесно.


В момента например участвам в гражданска инициатива, свързана с образованието, която започна от Гърция - парите, свързани с образованието, да не се изчисляват в дефицита на държавния бюджет, т.е., даваш за образоване, но тези пари отпадат от изчисленията за дълга. Това за Гърция е много важно. Причината е проста - ако не даваш пари за образование, никога няма да се измъкнеш. А ако калкулираш всяко капиталовложение в образование в дефицита, просто няма да смееш да правиш нищо и това обрича нацията.

Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Незнам каква е, но не е никак глупава..

  Fail with honour then succeed by fraud
 2. 2 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  "Работим и с фондация "Конрад Аденауер", която ще ни помогне да организираме срещи на няколко места в страната."

  Чудна работа...не мой си организирате срещите...по селцата и фондация е необходима... Една каручка и една магаричка стигат...

  А пък начи ЕНП и Герб и той там ... и всички си харесват начи ЕНП-то... Нямат си собствена идеология хората и си ползуват чужда... ако изобщо става въпрос за каквито и да е идеологии...

  Как ще сте противници с ГЕРБ след като фактически ще сте от една партия не ми става много ясно някак си...
  ЕНП ще ритне ГЕРБ ли ?

  Зачервихте го туй ЕНП с комунисти и скоро ще очакваме да се разлюспи и гътне...

 3. 3
  calc
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 4. 4 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  За да улесни РБ, Кунева трябва да подаде оставка!...........

 5. 5 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Абе снахата? Ти не подаде ли оставка?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 6. 6 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  До коментар [#5] от "Dorian Gray":

  Подаде ама излезна явно, че е наужким. За очи тъй да се рече.

 7. 7 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 568 Любопитно

  Както винаги Кунева като добър чиновник умее да говори много и същевременно да не казва нищо.Кунева беше част от НДСВ и даже от тройната колиция и тя е част от това срещу което сега хората протестират.Не смятам,че тя има място е Реформаторския блок,ако е искала да реформира нещо имаше достатъчно време на власт за да го направи.

 8. 8 Профил на ===.....
  ===.....
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#1:"issunbōshi"]Незнам каква е, но не е никак глупава..[/quote]

  в Политиката НЯМА Глупаци.........

  те са Извън политиката

 9. 9 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#7] от "moloko_":

  Боко беше част от двойната коалиция и се разсърди, че не го направиха министър в тройната коалиция...

 10. 10 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Такива новини е редно да се публикуват във вестник "Дума" или на сайта на младежкото БСП. Стига сте ни занимавали със снахата Пръмова.

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 11. 11 Профил на Gianpiero
  Gianpiero
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ще се гушнете с Бойко, няма къде да идете!

 12. 12 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Много ме притеснява участието на Кунева в реформаторския блок. Довчера за нас беше "кукувицата", днес един от нас, много бързо ми дойде тази промяна. А и като се сетя как бяха в една коалиция с БСП на изборите за кмет във Варна.

 13. 13 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Единствения читав човечец там е този Любо Христов. Тя го изрита след президентските, защото...беше обикновен човек, а не политик. В момента е активен в мрежите в полза ня хората, но е доста предубеден към някой неща и май не вярва много в промяната-явно е прозрял в какви среди се намира... А другите от РБ стари, изтъркани муцуни с изключение на двама триме ренегати, пълни копия и подражатели на предходните провалени лидери... Мисля си, че от ЕНП ще ги натиснат за коалиция с Боко, ама ако се чудят сега как да разпределят милинката, Бойко се качва на протестите и ще гледат реформаторите парламента пак от същата позиция-отвън на следващия протест

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "issunbōshi":

  Да - глупак е всеки който и вярва.

 15. 15 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Лъжкиня, гладна за пари и власт.

  Да живее България и българският народ.
 16. 16 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Пръмова нали си беше подала оставката и щеше да напуска политиката, сега защо се меси във властта и дори е готова да се съюзи с ГЕРБ само и само да се докопа до управлението на страната ни. Тази жена постига целите си с манипулации и интригантство, затова трябва много да се внимава с нея.

 17. 17 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 723 Весело

  [quote#7:"moloko_"]Кунева беше част от НДСВ и даже от тройната колиция и тя е част от това срещу което сега хората протестират.[/quote]

  Дори каза че през 1997 тод. е гласувала за Костов.Изобщо-бита карта.

 18. 18 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Но дори в момента на местно ниво има определени противоречия между ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок. Те просто търсят коалиция с БСП, това е ситуацията."

  Явно остарявам и ме хваща склерозата. На мен все Варна ми се привижда и чакам опровержения, а то било обратното. На БСП съм им свикнал и знам, че правят обратното на това, което говорят, ама...

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 19. 19 Профил на daniel666
  daniel666
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Срамно е една партия,която е лява,а претендира че е дясна да влиза в ЕНП.

 20. 20 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Меглена под името "Миглена" Кунева-Пръмова, председател на "Движение България на гражданите": Членството ни в ЕНП скоро ще е факт
  ЕНП подкрепи маоиста Барозу за втори мандат, а Кунева -Пръмова и Барозу не са били само колеги. Още с пристъпването си в европарламента Кунева успяла да очарова важната личност и между двамата ...
  Секретариата на ЦК на БКП в действие...

 21. 21 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Весело

  "При нас традициите на зелените са свързани повече с дясното..."

  При кои вас?
  Комунистите?
  Доносниците?
  Обикновенните крадци?

  Пръмовица е поредния лош спомен от миналото, който трябва да бъде изтрит...


  Всички деца и снахи на Политбюро, се изредиха да ни дават акъл...

  На тая нация 9.09. й влияе пагубно

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 22. 22 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#4] от "dobrich":

  Да, така е, ама като гледам няма такива намерения. Виж, че я питат, дали очаквала конкуренция за председателския пост... Ще се получи май нещо като преизбирането на Сидеров в неговата партя... А иначе не разбирам каква е тази "радост" около ЕНП. Първо трябва да се гледат българската политика, реформи и т.н. , а след това общоевропейската.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 23. 23 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 688 Неутрално

  [quote#20:"Гневник"]Католичката Меглена под името "Миглена" Кунева-Пръмова[/quote]на 29 май 2002 г. бе избрана за първия министър по европейските въпроси на католика Симеон Сакскобургготски. Цял век Кобургите си играят на верско двуличие. Фердинанд се явява вторият български княз. Той обаче е католик, т.е. избирането на Фердинанд за български княз е противоконституционно, защото нарушава чл. 38 от Търновската конституция. Чл. 38 гласи: "Българский Княз и потомството му не могат да изповядват никоя друга вяра, освен Православието. Само първий избран българский княз, ако принадлежи към друга вяра, може да остане в нея."
  Както е известно, първият български княз Александър Батенберг е протестант. Фердинанд се явява вторият български княз. А именно Фердинанд е родоначалник на династията, която, както се вижда, е кормчия на българската история и днес, през настоящия век. На 15 май 1893 г. Народното събрание променя член 38 от Търновската конституция под давлението на Стамболов и Фердинанд си остава законно католик. Личният секретар на Фердинанд граф дьо Бурбулон обаче свидетелства за скритата кореспонденция между тогавашния папа и Фердинанд: "...дали Светият отец не би могъл да си затвори очите за този член (от конституцията), или да намери друго решение, чрез което престолонаследникът тайно да е кръстен в католическата вяра, а явно официално да изповядва православната?", пита Фердинанд.
  Пак според същия Дьо Бурбулон ето какво казва князът на премиера Стоилов:
  "...Аз ви давам сина си, а вие ще ми подпишете документ, в който се задължавате никога да не се месите в религиозното му възпитание. И ви предупреждавам, че това възпитание ще продължи да бъде изцяло католическо!"
  Всички по-нататъшни действия на династията, разположени в координатата монархизъм-духовност, потвърждават наличието на задкулисни действия между Ватикана и Кобургите: нито един от членовете на фамилията (династията) не влиза в брак с лице, изповядващо православието. Браковете и на Борис III, и на Симеон II са с католички. На всичкото отгоре сватбата на действащия цар Борис III с католичката Джована Савойска (царица Йоанна), която не приема вярата на своя съпруг и народ, се извършва по католически обряд извън царството - в италианското градче Асизи. Между другото гражданският акт на 25 октомври 1930 г. се подписва в общината лично от Бенито Мусолини в ролята му на кралски нотариус.
  В българската столица се инсценира "втора венчавка". За целта митрополит Стефан е принуден да изобрети обред-заместител.
  Да не забравяме, че Борис III се възкачва на българския престол на 3 октомври 1918 г., няколко месеца след гибелта на Николай II и цялото му семейство (16-17 юли). Така Борис III остава единственият в света носител на свещената православна титла "цар". Още един симптом - за 25 години царуване на православен цар в България - от 1918 до 1943 г. - не се избира глава на Българската църква - екзарх.
  Все уникални въпроси, навярно и с уникални отговори, които обаче ние не знаем. "Православният" Симеон Сакскобургготски на свой ред се жени за католичка. Оставайки "де юре" български цар, той изобщо не се грижи да подготви престолонаследник. Синовете му до един са католици, нямат българско самосъзнание, не знаят български език. Така, вече четвърто поколение, в заключение изтъква Георги Тодоров, българската Кобургготска династия играе на "верско двуличие". Още две думи в заключение: и досега Симеон Сакскобургготски като светска персона се подписва с фамилията Рилски, например когато инкогнито нощува по световните планински курорти. Някой беше предсказал, че възходът на България ще започне тогава, когато бъде ремонтирана и възстановена в пълния й блясък търновската църква "Св. Четиридесет мъченици". При управлението на Симеон Сакскобургготски обаче тя почти се срути.
  Който вижда, да вижда.

 24. 24 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#22:"Велислав"]каква е тази "радост" около ЕНП[/quote]

  Разбира се. ЕНП са доказали, че могат да приемат всякакви формации, които се самоопределят като десни!? Дори да не водят дясна политика, както в случая с Герб.....Колкото до Кунева - нека членовете на БГ се вземат в ръце на предстоящия им форум?

 25. 25 Профил на GM
  GM
  Рейтинг: 531 Весело

  Не, не, аз искам да видя списъка с 22 книги на Кунева

  "Давайте БЪЛГАРИ, да се съберем и да строшим на ламята главата!!!Ма аз баш тогава не мога да дойда, че ми излезна една работа..."
 26. 26 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#24] от "dobrich":

  Точно това искам да кажа и аз.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 27. 27 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  Язък за Реформаторския блок...толкова надежди възлагах на него...но с Пръмовица ще си стоят на 7%...как ще изгонят БСП и Тройната с тях не знам...

 28. 28 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 589 Неутрално

  А бе тази другарка не подаде ли оставка?

 29. 29 Профил на svejarov
  svejarov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Кунева е единственото евро лице ,което може да ни измъкне от блатото наречено БКП-ДС т.е. Станишев-Борисов унищожителите на съвременна България.

 30. 30 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 740 Весело

  Прекрасна манипулация,украсена с удобни въпроси и подходящи отговори.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 31. 31 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#29] от "svejarov":
  Тогава защо и комунетата и герберите са изпълнени с ненавист към тая интелигентна кака? Семейтвото и е от червените, а с бат Бойко май бяха у ена партия? Йезуити са, мисля аз..лъжци

 32. 32 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#29:"svejarov"]Кунева е единственото евро лице ,което може да ни измъкне от блатото наречено БКП-ДС[/quote]
  Кунева ни закопа с предприсъединителните преговори за членство в ЕС и най-вече със затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй.
  А като партийна кариера по й отива членство в Коминтерна.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 33. 33 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#12] от "foxa5": За разлика от Костов, Кунева нито веднъж не си позволи да изрече обидни епитети по отношение на политически опоненти. То не беше Гаргамел и още какво ли не, после искаха да се коалират...махленска работа. И сега освен "снахата" друго почти не се среща като аргумент. Ами как търпяхте мъжа на партийната секретарка?


 34. 34 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Две са нещата, които ме възпират да гласувам за РБ - Кунева, и "зелените"!

  Оставка другарко Кунева, оставка! Послушате съвета на стария Роджър, надписите са за всички!

  Бих се радвал да науча от автора и/или редактора, защо е спестен въпроса за няколкото заместник министри от нейната партия, в сегашното правителство! Предварително благодаря!

 35. 35 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1696 Любопитно

  До коментар [#29] от "svejarov":


  [quote#29:"svejarov"]Кунева е единственото евро лице ,което може да ни измъкне от блатото[/quote]
  Хубаво бе...нямам нищо против да ви измъкне...но аз като човек практик питам...как ще стане аджеба като на предните избори не влезе изобщо в парламента...а сега дърпа РБ надолу и едва събират седем процента...обясними как ще стане това?

 36. 36 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Заради присъствието на Пръмовица в Реформаторския блок няма да гласувам за него.

 37. 37 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#25] от "GM":

  Списъкът с 22 книги на Пръмовица е изчерпателен:

  Тезисите на Тодор Живков от том 1 до том 22
  Спестовната книжка на дедо Сакскобурготски

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на Milen Milenov
  Milen Milenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Де факто Кунева беше мотора на присъедняването на България към ЕС , до голяма степен и към НАТО.
  НДСВ беше много про-европесйка партия.

  Голям политик !

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  По отношение на ГЕРБ - на думички го докарваха. Декларираха се като дясна партия, член на ЕНП. Но дори в момента на местно ниво има определени противоречия между ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок. Те просто търсят коалиция с БСП, това е ситуацията.
  По отношение на ДБГ- на думички го докарваха. Декларираха се като дясна партия, член на ЕНП. Но дори в момента на местно ниво има определени противоречия между ДБГ и партиите от Реформаторския блок. Те просто търсят коалиция с БСП, това е ситуацията.
  Открийте разликата!

 43. 43 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Кунева - рафинирана демагогия. Много и се отдава.
  От всичко казано от нея съм наясно с едно нещо, което можеше да не казва, защото е ясно по подразбиране, когато стане дума за "хомогенни" десни формации - "Работим и с фондация "Конрад Аденауер". Че кой има съмнение от къде идат парите, кому ще се отчитате и чия политика ще провеждате. Нищо реформаторско не виждам в "блок" обединен от пари, пари и пак пари. Защото персоните, които се канят да реформират държавата изглеждат много демоде - ренегати, антикомунисти, жалки люспи. Некадърна работа. И всичко това за да бутнат един друг некадърник в ляво. Сега като се прегърнат и с Пидала, съвсем ще им лъснат задниците. Истината е проста - друго си е да стоиш до касичката с европейски мангизи. За скачащия електорат - поредна надежда. Е, ще си я получи надеждата - поредната порция светло бъдеще с Кунева и Сие.

 44. 44 Профил на Milen Milenov
  Milen Milenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#32:"Орешко Работният, покажи си тефтерчето"]Кунева ни закопа с предприсъединителните преговори за членство в ЕС и най-вече със затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй. [/quote]

  Не блоковете за затваряне ги договори Костов.
  А и то не зависи от БГ, всички блокове от този тип са затворени, същите ги има в Литва и Словакия. И те го затвориха.

  И според мен за добро ги затворихме, не дай си боже да стане нещо с тях. Това са стари, от 60-те години ядрени реактори. И западни да са им идва времето, еле пък съветски.

 45. 45 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#38:"Milen Milenov"]Дано Кунев смачка крадците от ГЕРБ и ги измести от дясното пространство. [/quote]

  ?????????? Пръмовица???????

  Още една безпринципна коалиция, типично по български - Пръмовица и ДСБ. Както етническата партия ДПС и башка националистите от Атака. Абсурд на абсурдите, типично по български. Още един опит да бъде размито политическо пространство. Нито дясното е дясно, нито лявото-ляво нито пък центристите са на място, та даже и едни националисти като националисти си нямаме. Така е когато политиците ни са наемници.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 680 Весело

  До коментар [#36] от "baxter":

  Що? Касим Дал и Корман Исмаилов по- ли са цвете?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 48. 48 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#47:"galio"]Що? Касим Дал и Корман Исмаилов по- ли са цвете?
  [/quote]

  А така де, като сложим и нововъзникналия тумор Касим Дал Ердогански, картинката става цяла.

 49. 49 Профил на genius777
  genius777
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Защо като чуя ЕНП и се сещам за КПСС и по-приятна ли ще стане за българския избирател като е в тази измислена партия?

 50. 50 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#4] от "dobrich":

  Ще ти се... Ама няма. По стечение на обстоятелствата, Кунева е топлата връзка на блока с Европа, та без Кунева сте за никъде.

  Вече веднъж пробвахте да се сърдите на ЕНП и вижте докъде се докарахте ДСБ-арите...

  Научете се на политика, ако искате да сте политици. На съвременна политика!

 51. 51 Профил на gretastoianova
  gretastoianova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#12] от "foxa5":

  Изпитах съчувствие към теб, искрено ти го казвам. Цитирам: "Довчера за нас беше "кукувицата", днес един от нас, много бързо ми дойде тази промяна."
  Да си спомним: определението дойде от човек, който вече е извън политиката, защото не успя да се развива в крак с времето. Беше голям политик, след това се самовлюби и стана ретро.
  Съчувствам ти за това, че си допуснал той да мисли вместо теб и той да определя отношението ти към хората. Но имаш шанс да се излекуваш. В Реформаторския блок са хора като Кунева, които никога не биха си и помислили да ти спускат клишета и да ти казват кой какъв е. Радвай се - имаме шанс за развитие. Отпусни се, остави партийната дисциплина настрана и ела при хората, които няма да ти казват как да се държиш и какво да мислиш. Стъпи на платформата с други думи.

 52. 52 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  До коментар [#17] от "vjacho":

  Абе не е по-бита от дедо ти Той поне гарантирано вече е аут от БГ политическия живот.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мърмор":

  Хайде сега ни обясни и за БСП - откъде идват техните пари? От членския внос на "меринджеите", които докара бат Сали?

 55. 55 Профил на huh
  huh
  Рейтинг: 479 Неутрално

  виждания, срещи, дискусии, кой има нерви да я чете тая...
  единствения който работеше беше Бойко сега това, което ви чака е дискусии, безработица и протести...

 56. 56 Профил на savsemnov
  savsemnov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Меглена Щилянова Кунева - Пръмова
  По-голяма неглост и нечистоплътност в политиката едва ли има!!!
  Конрад Аденауер си нямат работа и ще ги легитимират навън, ще легитимира политическия хамелеон Кунева - Пръмова... Ужас!!!

 57. 57 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 583 Любопитно

  "Сведохме думата "компромис" до нещо лошо, а тя не е. Време е да ѝ върнем европейския блясък и да си дадем сметка, че няма по-голям интерес от това хората да бъдат представени - хора, които не искат БСП да бъде на власт и не смятат, че ГЕРБ е алтернатива. Тук е и мястото на Реформаторския блок."

  Предстои да видим бляскавият компромис на др. Пръмова!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 58. 58 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 665 Неутрално

  "Работим и с фондация "Конрад Аденауер", която ще ни помогне да организираме срещи на няколко места в страната. "

  Е, щом немска фондация ще ви помага да си организирате срещи в страната - изводите са печални и разочароващи.


  "Той е човек, от който има най-голяма полза от него, когато е свободен. Това му е задачата в живота - типичен граждански човек."

  Култов цитат - тук веднага следва лавина от въпроси за свободата на въпросната дама и антуража й ...

  "... парите, свързани с образованието, да не се изчисляват в дефицита на държавния бюджет, т.е., даваш за образоване, но тези пари отпадат от изчисленията за дълга. Това за Гърция е много важно. "

  За Гърция е АРХИважно с оглед на тарикатлъците които постоянно пробутват. Завидна грижа за гръцките учители !!! ... Само не знам какво общо има с България, икономическата логика и "дясната" ориентация на госпожата ... Все някой трябва да плаща масрафа, но със сигурност няма да е Кунева - тя е по хвърлянето на идеи ... Популизъм от най-чиста проба !!!

 59. 59 Профил на pipistrella
  pipistrella
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Брей, в ЕНП от кога приемат партии начело с червени снахи, чиято политическа кариера е започнала в БКП?! При Кунева положението леко е леви-десни, леви-десни ще вървим напред... към пореден европейски пост.

 60. 60 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 723 Неутрално

  [quote#52:"niakoi_si"]Абе не е по-бита от дедо ти Той поне гарантирано вече е аут от БГ политическия живот.[/quote]

  Дедо ми,и единият и другият са аут от живота въобще,от доста време.Впрочем какво направихте с вършачките им?Нали ги експроприирахте в народна полза?

 61. 61 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Надявам се, че хората ще се осъзнаят и ще натикат Кунева и целия й блок от стари лисици в ъгъла, където им е мястото. Сори за израза, но нов бардак със стари ку-и не става. А всички в този „блок“ са такива.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Народната партия и либерализъм е като снаха на комунистически убиец - демократка.
  А по въпроса - що за политик е Пръмова - назначена е, по темата за "реформаторския" блок и Пръмова - освен да реформира фамилията си от фамилия на убийци от БКП във фамилята на някакви, уж, "репресирани" нейни роднини и да се изкара "пострадала" нищо друго. Куненва е "плеър" на задкулисиетно от ДС, набързо станало "масонска интелигенция" от работническо-селски произход с очакваните просташки чупки за тази ментални пустота.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 64. 64 Профил на katq_mihaylova
  katq_mihaylova
  Рейтинг: 217 Неутрално

  тази е дясна точно колкото свекър си - пловдивският кръволок Пръмов

 65. 65 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#54] от "aralambi":


  [quote#54:"aralambi"]Хайде сега ни обясни и за БСП - откъде идват техните пари? От членския вно[/quote]
  Станишев каза от къде им са парите.
  Теглен е заем. С парите от държавната субсидия за БСП е върнат този заем.
  Ама хората гласуват за Партията и тя има депутати в НС т.е. субсидията е голяма.
  Жалките десни партийки, че не можаха да вкарат един депутат си е проблем на техните ръководства.

 66. 66 Профил на gretastoianova
  gretastoianova
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#31] от "Култура ми Бойко":

  Комунетата и герберите са изпълнени с ненавист към Кунева именно защото тя е тяхната алтернатива и реалната заплаха за удобното им живуркане във властта. Спомни си как бяха впрегнали срещу нея цялата си пропагандна машина преди изборите и ще ти стане ясно колко е голяма Кунева.

 67. 67 Профил на katya.stoeva
  katya.stoeva
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Именно поради факта, че Кунева е в РБ, няма да гласувам за тях. Със стара ... нова политика НЕ СЕ ПРАВИ.

 68. 68 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 723 Любопитно

  [quote#63:"marquis"]Куненва е "плеър" на задкулисиетно от ДС, набързо станало "масонска интелигенция" от работническо-селски произход с очакваните просташки чупки за тази ментални пустота.[/quote]

  Впрочем,има ли българин,който да не можете да сринете със земята?Само информативно питам,не че Кунева е нещо,което да браня.Дори от известно време ми е безразлична и подозрителна,подобно на всички искащи оставка и нови избори.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Darina Mincheva
  Darina Mincheva
  Рейтинг: 165 Неутрално

  И Кунева е страшно зависима от олигарси. Фактът, че въпреки нестихващите ѝ провали, тя продължава да се изявява в политиката, говори достатъчно ясно, че има някой, който я лансира. Някой на висше ниво изкуствено поддържа нейното присъствие във властта.

 72. 72 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Членството ни в ЕНП скоро ще е факт"
  ===
  Щом почнахте и в църква да влизате, колко му е да ги заблудите хорицата!
  Да, ама ние си ви знаем и от там ще ви дойде проблема за намеренията и целта! Ако не ходим за гъби де!
  Не може и при комунизма и сега да се щракат пръсти. Цял живот, би му мамата!

 73. 73 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Какво се случи, тя не си ли подаде оставката след трагичните резултати на изборите? Много подмолно ми се вижда да яха така народното недоволство. Все пак не бива да се изненадвам от партизанската й практика. Все пак семейството формира модела на поведение.

 74. 74 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#25] от "GM":

  Ще бъде най-добрият, не се съмнявайте!
  Вече свикнах да тълкувам изобилието от глупави коментари под наистина важните новини.

  "Winter is Coming"
 75. 75 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#33] от "classmate67":

  +++

  "Winter is Coming"
 76. 76 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#68] от "vjacho"
  градски, защото май сме от един град, може и да се знаем, а може и да не се знаем, но за Кунева - Пръмова, благодарим оядохме се от обещанията и за демократична и европейска републка, както и от обещанията на всеки роден "политик", който напира с калните си галоши да ни "оправя".

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 77. 77 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#1] от "issunbōshi":

  Може да не е глупава ама кво ни грее, то и Орешарски сигурно не е глупав, колкото и да не ни харесва какво прави.

  Birds of a feather flock together.
 78. 78 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1620 Весело

  До коментар [#8] от "Димитров":

  А, има, има... Компенсират с наглост.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 79. 79 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#77] от "rldkfl":

  Това наистина е вярно, чисто интелектуално погледнато сигурно се справят добре. Но всички знаем, че за политическите постове се иска характер. Това е което и на двамата им липсва!

 80. 80 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#4] от "dobrich":


  [quote#4:"dobrich"]За да улесни РБ, Кунева трябва да подаде оставка!........[/quote]Ако не се откачите навреме от Пръмова и Касим Дал ще берете ядове.Ама ще ви е трудно-та Пръмова има повече електорална тежест от вас.А и ако се откачите от нея може пак да не влезете.Пък и да влезете с нея,пак ще ви предаде в следващия парламент.А ако си мислите,че като си подаде оставката нейното движение ще има изобщо някаква тежест сте в дълбока грешка-Пръмова е "България на гражданите" .А иначе-да не мислите,че Даниел Вълчев е по-добър вариант?!В момента в който на Пръмова и замирише на власт-ще ви предаде.Както си предаде избирателите на няколко пъти,последния-като нейното движение влезе в кабинета на Орешарски и даде свои министри.Та сега е позиция на жабата-разкрачена-с единия крак е във властта,с другия е опозиция.

 81. 81 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#11] от "Gianpiero":


  [quote#11:"Gianpiero"]Ще се гушнете с Бойко, няма къде да идете! [/quote]Кунева ще се гушне с БСП/ДПС.И сега го е направила,нищо,че няма парламентарно представяне-министри има...

 82. 82 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#12] от "foxa5":


  [quote#12:"foxa5"]Довчера за нас беше "кукувицата", днес един от нас, много бързо ми дойде тази промяна. А и като се сетя как бяха в една коалиция с БСП на изборите за кмет във Варна. [/quote]просто ще ви използва,за да се докопа до парламента-там пак ще игра с БСП.Имате ли съмнения?!Погледнете сега нейните министри в кабинета на Орешарски.Зинаида Златанова,Петър Стоянович,Людмила Елкова.Иначе официално се водят "експерти" .

 83. 83 Профил на ===.....
  ===.....
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#78:"etty1"]А, има, има... Компенсират с наглост.[/quote]

  Наглостта не е Глупост
  Политик е този-който е ВЪВ властта
  ако съумява да е винаги на власт-значи е Мъдър

  иначе може да е простак,арогантен,нискоинтелигентен,с кофти физиономия....това е нюанс без значение

  Глупаците са Далече от държавната софра-
  по това се познават

 84. 84 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#27] от "BGman1":


  [quote#27:"BGman1"]но с Пръмовица ще си стоят на 7%...как ще изгонят БСП и Тройната с тях не знам... [/quote]Пръмова няма за цел да гони БСП и ДПС от властта.Има за цел да ги държи там..

 85. 85 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#40] от "Milen Milenov":


  [quote#40:"Milen Milenov"]Де факто Кунева беше мотора на присъедняването на България към ЕС[/quote]Сега разбирам защо присъединяването ни към ЕС се оказа толкова несполучливо...

 86. 86 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3326 Неутрално

  До коментар [#66] от "gretastoianova":


  [quote#66:"gretastoianova"]Комунетата и герберите са изпълнени с ненавист към Кунева именно защото тя е тяхната алтернатива и реалната заплаха за удобното им живуркане във властта. Спомни си как бяха впрегнали срещу нея цялата си пропагандна машина преди изборите и ще ти стане ясно колко е голяма Кунева. [/quote]Здравей,ново тролче.Пръмова се видя колко струва на изборите.Другото са приказки на пазара...

 87. 87 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 471 Неутрално

  "По отношение на ГЕРБ - на думички го докарваха. Декларираха се като дясна партия, член на ЕНП. Но дори в момента на местно ниво има определени противоречия между ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок. Те просто търсят коалиция с БСП, това е ситуацията."
  И това го казва лидера на партия, която само преди месеци на МЕСТНО ниво подкрепи червен кмет на Варна?
  Просто дрънчи от принципност и кънти на нов морал!

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#66] от "gretastoianova":
  Ох, моля ти се, не се отнасяй толкова. Всички видяхме какво направи на изборите. Нищо. Кунева не е заплаха за никого. Освен за постовете, които се опитва да заеме.

 90. 90 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#67] от "katya.stoeva":

  Тя именно по този начин ще откаже доста хора!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на query
  query
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Самото заиграване на РБ с кунева вече отказва много хора да го подкрепят. Хеле пък заедно да се явят на избори, тогава и 7% ще видят на куково лято.
  Същата тъпанарска грешка като да издигнеш мартин заимов за кмет на София1 малейййй ...

 93. 93 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1620 Любопитно

  [quote#83:"Димитров"]Глупаците са Далече от държавната софра-
  по това се познават [/quote]

  Вие от кои сте?
  Да наричате мъдър с главна буква някой, който си е купил депутатски мандат, който четири (осем, дори дванадесет) години е бил представител на народ, който не познава, презира и би продал за жълти стотинки?!
  Глупаци ще бъдем, ако продължаваме да позволяваме това да се случва в толкова катастрофален мащаб.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 94. 94 Профил на query
  query
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Да припомня само как дсб/костов се заиграваха с отцепниците от нДСв бнд (великов, ралчев и останалите въжеиграчи) и само твърдата позиция на мартин димитров/сдс спря това гнусно съешаване.

 95. 95 Профил на query
  query
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Аз лично не мога да си представя какво си говорят с един от най-перфидните и активни плювачи по сдс и правителствот на одс даниел вълчев. Тука не може да става дума за какъвто и да е компромис, това си е сделка!? и го намирам за подло.

 96. 96 Профил на Прокопеевски
  Прокопеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  На ЕНП им трябват бройки и не подбират.
  Количеството е важно, качеството не ги бърка.
  Беше жестоко да гледаш, как обръщат гръб на умиращия СДС за сметка на бившия охранител на комунистическия диктатор.
  Сега, когато и неговите акции постепенно се сриват, ЕНП ще му бие шута без никакви сантименти.
  В тази игра приятели няма.
  От друга страна, кой не мечтае да бъде издържан от "Конрад Аденауер"?
  Благини са това и находчивата Меги няма да ги пропусне.

 97. 97 Профил на gagata
  gagata
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Е и кво от тва? ))))))))))))

 98. 98 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тъкмо си мислехме, че сме се отървали от тая, и тя пак ни се бута!!! Реаниматорският блок са нов бар.д.ак със старите к.у.р.ви!!

 99. 99 Профил на krista_p
  krista_p
  Рейтинг: 479 Весело

  Снаха, червена, кукувица, тая нали подаде оставка - точка по точка инструктаж какво да се пише под заглавие с Кунева
  Много им пречи на "големите партии" тая жена, ей!

 100. 100 Профил на ===.....
  ===.....
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#93:"etty1"]Вие от кои сте?
  Да наричате мъдър с главна буква някой, който си е купил депутатски мандат, който четири (осем, дори дванадесет) години е бил представител на народ, който не познава, презира и би продал за жълти стотинки?!  Глупаци ще бъдем, ако продължаваме да позволяваме това да се случва в толкова катастрофален мащаб.[/quote]

  ние Сме глупаци - от 9.09.1944 год.....

  и ще бъдем такива до 9.09.2944 год
  ..........

  виждам , че идеализЪма ВИ е в повече

  политика и Морал са оксиморониЩА

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK