Йоханес Хофман, "Дойче веле": Изборът на теми от България няма да се промени

Д-р Йоханес Хофман

© "Дойче веле"

Д-р Йоханес Хофман"Дойче веле" прекрати сътрудничеството си с журналистите Еми Барух и Иван Бедров за българската секция на радиото с кратко съобщение до двамата на 12 септември. След като това стана известно публично, от медиата съобщиха, че причината е, че са нарушили стандартите й. Случаят, който предизвика остра реакция на българските медии, журналисти и експерти, започва от писмо от Корпоративна търговска банка (КТБ), в което тя възразява срещу публикации основно на двамата автори, които засягали името на мажоритарния й собственик Цветан Василев. Още в първата реакция от медиата казаха, че проверка на текстовете за банката не е показала да има проблеми, а става въпрос за други материали на Барух (коментар от нея - тук) и на Бедров (негов коментар - тук). За да изясним случая, "Дневник" изпрати въпроси и на ръководителя на българската секция Александър Андреев и на отговарящата за нея като шеф на редакциите в Източна Европа Верица Спасовска. Получихме отговор на въпросите от говорителя на "Дойче веле" - д-р Йоханес Хофман.   


Бихте ли посочили в кои материали на двамата журналисти са нарушени стандартите на "Дойче веле"?


- Материалите на DW са свободно достъпни, включително и публикуваните текстове на двамата журналисти. Моля, проявете разбиране, че искаме да обсъдим фактите първо лично с госпожа Барух и господин Бедров. През идните дни ще се свържем с двамата автори по тази тема.
В първата реакция на "Дойче веле" казахте, че е направена проверка на твърденията на КТБ и те не са основателни. Да разбираме ли, че няма текстове, свързани с банката и Цветан Василев, които да са нарушили стандартите?


- Неоснователни са обвиненията, че DW води целенасочена кампания срещу КТБ с идеята да урони престижа на банката и на господин Василев. Също толкова неоснователно е обвинението, че отразяването на събитията в DW е под влиянието на определени кръгове в България.


Независимо от това се вижда фактът, че в текстовете на двамата автори има липси, които не са съвместими с журналистическите стандарти на DW. В това влиза, на първо място, стриктното разделение между новина и коментар и, второ, основополагащото нещо, че всички страни трябва да бъдат чути и, трето, че мненията трябва да се опират на проверими факти. DW трябва да отразява независимо, обширно и надеждно.


Имали ли сте срещи или разговори с Цветан Василев или представители на банката след получаване на тяхното писмо?


- Лично не съм говорил нито с него, нито с представител на банката. И все пак редакцията се свърза с банката за уговаряне на интервю.


В реакцията ви от петък пишеше, че ще бъде потърсена позицията на КТБ, защото това досега не е било направено. Има ли вече отговор от тях?


- Част от основните журналистически правила е да се даде думата на всички страни в един проблем. Засега DW се е обърнало към господин Василев за интервю и междувременно той се съгласи. Разговорът е планиран за тази седмица. 


Колко редовно се прави преглед на спазването на стандартите? Кога е била последната проверка на българската секция?


- Проверката на качеството на журналистиката е един винаги течащ процес. Така например миналата година бяха установени пропуски при избора на илюстрации и текстовете под снимка. Те бяха коригирани след съответната дискусия с редакцията.


Как ще се отрази случаят на жанровете на материалите и избора на теми в българската секция на "Дойче веле"? Последните дни има основно материали по чужди теми?


- Българската редакция ще продължава и занапред да покрива всички журналистически формати. Нищо няма да се промени що се отнася до избора на теми в България. Естествено кризата в Сирия и изборите за Бундестаг определяха подбора на теми през последните дни. DW ще продължава и занапред да покрива всички релевантни теми около политическите развития в България и германските перспективи към тях.


Не е ли много тежка оценката в писмото ви от вторник - за нарушени стандарти, за допълнителна работа по оценка на качеството на българската секция?


- DW приема сериозно всеки сигнал за липси в журналистическите работа и проверява дали критиката е основателна. Това се случва напълно независимо от това кой отправя тази критика. Диалогът с потребителите за публикациите ни за нас представлява начин за поддържане или подобряване на качеството.


Българският хелзинкски комитет ви призова да направите разследване за непрозрачната медийна собственост в България и за неспазването на свободата на словото в някои медии - какво ще отговорите?


- Години наред DW пише подробно за състоянието на българския медиен пазар – концентрацията на медиите – и за развитието на свободата на пресата и на изразяването. Затова и с удоволствие бихме влезли в интензивен диалог с българските колеги за ценностите и стандартите на журналистиката, за която ние в DW чрез публикациите си се застъпваме.

Ключови думи към статията:

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Весело

  DW леко ми паднаха в очите с това сервилничене към българското, да го кажем, задкулисие, но Хофман си знае по-добре какви са му приоритетите.

  Въобще, българската редакция отдавна не е оная българска редакция, която слушахме по Брежнево време.

  ден година храни.
 2. 2 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 580 Весело

  Някои в действителността, DW - в бял костюм...

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 3. 3 Профил на lady_garga
  lady_garga
  Рейтинг: 418 Весело

  Ау, горките журналисти! Тцтц, горките те!

  Just ride.
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Неутрално

  Дойче веле се уплете като пиле в кълчища.Как точно след писмото на КТБ се сетиха, че Барух и Бедров не спазват стандартите?Стават смешни.И кой ще им вярва занапред?

 5. 5 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  [quote#0:"статия"]DW се е обърнало към господин Василев за интервю и междувременно той се съгласи. Разговорът е планиран за тази седмица. [/quote]
  Това би било нещо ново, ама нещо не ми се вярва! Дотук Мустака кара само на платени публикации.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 6. 6 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  Друго си е логото на ДВ да ти блесне над размишленията! Така хем им се придава тежест на меродавни хем са безкритично "цитирувани"

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 7. 7 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#4] от "hodounski":

  Точно.
  Каквото и да говорят занапред, само ще увеличават недоверието.
  Имат само 1 полезен ход, нека сами се сетят.

 8. 8 Профил на lady_garga
  lady_garga
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#4] от "hodounski":

  Аз. Аз им вярвам. Безумно смешно е това, което намекваш в момента, нали се сещаш? Чела съм материали и на двамата. Видимо е, колко тенденциозно и нагласено пишат особено Барух, направо крещи на платено. Няма как просто да ме убедиш в противното. Но тук целия зор е за това, че КТБ е поискала тяхното увлнение, заради чистата клевета в която те директно я обвиниха, без доказателства, без доводи, без нищо. И понеже в страните от белия свят се случва "невероятното нещо" да се уволянват журналисти заради тенденциозно написани статии (особено в Гермнаия), за разлика от при нас, и понеже двамката бяха писали за Капитал преди, сега всички вие врякате и крещите срещу това напълно нормално уволнение, защитавайки своите. Очевидно е това, което правите, така че няма какво дори да спорим по темата.

  Just ride.
 9. 9 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "- DW приема сериозно всеки сигнал за липси в журналистическите работа и проверява дали критиката е основателна. Това се случва напълно независимо от това кой отправя тази критика. Диалогът с потребителите за публикациите ни за нас представлява начин за поддържане или подобряване на качеството."

  Мисля че много точно и ясно го казаха, че няма да махнат никой техен журналист, или пък да нарочат някого, ако има неоснователен сигнал срещу него. Пускат си собствена проверка, установяват дали критиката отговаря на информацията и тогава взимат решения. Мисля че е редно да им се доверим, защото все пак това е "Дойче Веле", а не някоя българска медия, за да се каже, че може да бъде упражнен контрол над нея.

 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  До коментар [#6] от "argosan":

  Така е... по-тежко, по-авторитетно някак... "Според материал в Дойче Веле..." и следват една камара плюнки по Борисов да речем. Плюнки ама по Дойче Веле... има тежест... а като погледнеш по-внимателно, матриала е списан от дъртата комуниста Еми Барух.

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Д-р Хофман отговаря стандартно. "Дойче веле" не може да си позволи скандал, дори заради добри и дългогодишни автори.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Неутрално

  До коментар [#8] от "lady_garga":

  Аз не се съмнявам в техните критерии.Просто се учудвам на съвпадението.

 13. 13 Профил на sister_bliss
  sister_bliss
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Никой не иска от д-р Хофман да сменя темите.. По - важното е да назначи журналисти в истинският смисъл на думата, които да са обективни и да спазват правилата на Дойча Веле.

 14. 14 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  От цялата работа, най-скандалното е, че КТБ са имали наглостта да се оплачат от тенденциозност и да искат спазване на журналистически професионални стандарти, като знаем как се използва и какви "стандарти" има медийната империя, с която разбира се КТБ няма нищо общо
  Дразнещо е, че тези варвари се възползват от това, че цивилизованите хора трябва да играят по правила, които те самите не се свенят да нарушават.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 15. 15 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1308 Весело

  До коментар [#10] от "Daniel Defoe - Аз бях на протест. А ти?":

  За тебе май всичко се пречупва през призмата "ти уважаваш ли Боце?"

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 16. 16 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1308 Любопитно

  [quote#13:"sister_bliss"]По - важното е да назначи журналисти в истинският смисъл на думата, които да са обективни и да спазват правилата на Дойча Веле. [/quote]
  А Василев, Бареков и Пеевски кога ще почнат да назначават такива журналисти? Или правила трябва да има само в "Дойча веле" ?

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на lady_garga
  lady_garga
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#17] от "utrepaniq":

  Именно. Имат достатъчно контакти на местна почва, включително явно и в Икономедия, че да има къде да си изкарват хляба - вече друг е въпроса, дали ще продължат с тенденциозното писане, за което със сигурност вече ще бъдат следение под лупа.

  Just ride.
 19. 19 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Човека много ясно е обяснил,че има нарушаване на всички нормални журналистически стандарти.Това,че в България журналистите си мислят,че могат да пишат каквото си искат не значи,че така се прави журналистика в белите държави.

 20. 20 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#16] от "vasco":

  А що бият негри в Америка?


  До коментар [#17] от "utrepaniq":

  Твоите съждения не се различават по характер камо ли по обективност с тези на др. Барух! Само кавички ти липсват на всяка втора, трета, дума

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 21. 21 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#1:"патиуанчо"]DW леко ми паднаха в очите с това сервилничене към българското, да го кажем, задкулисие[/quote]Няма никакво сервилничене - гледайки нахъсените статии на Барух (несамо срещу КТБ и ГЕРБ, но и по повод спасяването на евреите) бях започнал да си мисля, че редакционната работа на ДВ куца и се оказах прав. Слава богу, с известно закъснение, се усетиха и те.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 22. 22 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#6:"argosan"]Друго си е логото на ДВ да ти блесне над размишленията! Така хем им се придава тежест на меродавни хем са безкритично "цитирувани"[/quote]Точно това е. ДВ се усетиха, че ги използват за вътрешно-политическа пропаганда и се дистанцираха. Само ми е странно, че завеждащият българската секция се е оттървал с мъмрене, защото той определено носи отговорност за пропуските.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 23. 23 Профил на tutti_frutti
  tutti_frutti
  Рейтинг: 367 Неутрално

  ДВ са взели решението за отстраняването им още преди писмото. Не можете така да обвинявате хората. Сега след като не са на работа, започнаха да се оплакват като малки деца, на които са им взели бонбоните. След като са нарушили политиката на медията нямат място там. В другите държави и медии, не се толерира целенасоченото писане и клеветата, докато тук има един куп продажни журналисти. Не може да си позволиш да пишеш такива неща и още по-малко без да провериш фактите. Но тези двамата журналисти са си дали прекалена свобода, за това сега да си носят последиците от поръчковите материали.

 24. 24 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1308 Весело

  Много платена любов , омраза, плюсове и минуси виждам под статиите по казуса Бедров-Барух.
  Разбира се, и с това КТБ няма нищо общо!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 25. 25 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#17:"utrepaniq"]Госпожа Барух и господин Бедров да не се притесняват. Сега ще си ги приберат в Икономедиа и на воля ще могат да си пишат колко лош е Цецко Василев и как господин Плевненлиев е баща и майка и кърмачка на нацията[/quote]От цялата дандания за мен Икономедия е в най-небрано лозе защото Бедров беше дълго време при тях и няма как да се е придържал до по-високи стандарти. Признавам им, че за България не са никак зле, но западните стандарти са по-високи.

  Изобщо българските журналисти са като футболните ни грандове - като излязат на международно ниво им лъсват кусурите.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 26. 26 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 451 Любопитно

  Ама дълги ръце имат нашите,а?!

  haokarapora
 27. 27 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "Nikolay UK":

  Определено би трябвало да хване пътечката наедно с тях! Но да не спекулираме с причините и последствията...паживьом увидим

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 28. 28 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Немски целувачи на мутрешки задници.

  4itatel
 29. 29 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 367 Гневно

  Песничка за гнусните тролове на Корпоративна търговска банДа:

  Другарки, другари, платени пиари
  на шефчето - циганор,
  как спите спокойно, щом недостойно
  живеете като пор?!

  Без ценности, без любов,
  като прокъсано портмоне,
  захранвано след постинг нов
  от въпросното цигане...

  А утре, когато със гняв
  поиска ви сметка детето,
  как ще платите за тоя масраф -
  с душата или с портмонето?!

 30. 30 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Германското държавно чиновниче упорито премълчава три очевидни неща:
  Че "Дойче веле" е евро-германска колониална Ал Джазира.
  Че обслужва германския колониален обир над Европа в най-добрите традиции и практики на Третия райх !!!
  Че тези две колаборационистични журналистчета, които обслужваха германския пропаганден интерес, си получиха заслуженото поради външен натиск.

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 31. 31 Профил на lady_garga
  lady_garga
  Рейтинг: 418 Весело

  Очаквайте скоро КТБ да стане виновна и за световния глад! По новини само и единствено от Икономедия!

  Just ride.
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на Лола
  Лола
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "стриктното разделение между новина и коментар и, второ, основополагащото нещо, че всички страни трябва да бъдат чути и, трето, че мненията трябва да се опират на проверими факти." - едва ли може да бъде казано по-ясно. Зачетете част от материалите на Бедров и Барух в "Дойче веле" и ще видите колко пристрастно са поднесени някои материали и как някои мнения се опират единствено на слухове и внушения от родни медии с особен афинитет към банката. Кадруването в чужда медия, не е като това в Икономедия.

 34. 34 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#30] от "appen 13":

  appen 13,

  ами затова известните бълг. журналисти трябва да работят за бълг.нац.медии (били те държавни или частни) , не за някакви си велета.

 35. 35 Профил на Gianpiero
  Gianpiero
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Независимо от това се вижда фактът, че в текстовете на двамата автори има липси, които не са съвместими с журналистическите стандарти на DW. В това влиза, на първо място, стриктното разделение между новина и коментар и, второ, основополагащото нещо, че всички страни трябва да бъдат чути и, трето, че мненията трябва да се опират на проверими факти. DW трябва да отразява независимо, обширно и надеждно."

  Това смятам да го разпечатам и да го изпратя на Барух и Бедров! Всъщност те е трябвало още в началото да ги знаят тези неща.

 36. 36 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 512 Весело

  До коментар [#1] от "патиуанчо":

  хе хе то отдавна нищо не като по Брежнево време

 37. 37 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1369 Неутрално
 38. 38 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Честно да ви кажа, тия двамата мухъли, които реват като сомалийски вълци, и да не ги бяха уволнили, след поредицата мрънканици щях да искам да ги уволнят

 39. 39 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Темите ще са същите, но ще се пише позитивно за КТБ и Пеевски. Дойче Веле направо да започнат да препечатват статиите от онова безплатно издание на Пеевската майко, което тези свине раздават безплатно в Европейския парламент. Чели ли сте го?

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 40. 40 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  То не беше реване за тия, като вдовица за.....А засрамете се, бе

 41. 41 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  На мен тия двамата грам не ми липсват, нито едностранчивите им новини. Комунистката Барух - не ми пука за тая живковистка. Толкова ли няма кой да я замести, някой от тука,а? признайте си де

 42. 42 Профил на princesa_vesa
  princesa_vesa
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Добре са ги махнали тези ,много се радвам,дано сложат наистина читави хора,които да представят обективно случващото се в страната ни.

 43. 43 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 521 Неутрално

  дрън-дрън-дрън. Едно интервю, от което единственото ясно нещо е че ще дадат думата на Пеевски и Цветан Василев. Ама няма нужда бе Дойче веле - те от сутрин до вечер ни натрапват тяхната гледна точка! На нас ни трябва медия, която независимо от тези мафиоти да дава коментар и анализ.

 44. 44 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#43] от "nando":

  Да, да, добра реклама му правите на Василев, едни добри пари ви е дал

 45. 45 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#35:"Gianpiero"]Това смятам да го разпечатам и да го изпратя на Барух и Бедров![/quote]

  Нямаше нужда от толкова думи от страна на ДВ - достатъчно беше да кажат - дайте думата и позицията на Цецо и Пеевски, пък другите какво казват НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА!

 46. 46 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  И дума не пишете за напъдените журналисти от БТВ, а за тия двамата оревахте света, писна им на всички. А за Еми Барух, моля ви се, мислех, че вкуса ви е по-елитарен...

 47. 47 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#46:"albenka_1976"]за Еми Барух, моля ви се, мислех, че вкуса ви е по-елитарен..[/quote]

  не, вкуса ни е егалитарен! А тая вашата елитарност я оставяме за ДВ, Пеевски и Цецо мустака!

 48. 48 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Независимо от това се вижда фактът, че в текстовете на двамата автори има липси, които не са съвместими с журналистическите стандарти на DW.Достатъчно

 49. 49 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#48:"albenka_1976"]в текстовете на двамата автори има липси[/quote]

  е кои са тия липси бе?! Нали това е въпросът на въпросите. Защо никой досега не можа да посочи тези липси! Ако ДВ бяха ги посочили ок. А това, което пише Цецо мустака в писмото си е за ЕВРЙСКОТО ЛОБИ и неговото разложително влияние върху българо-немските отношения. Ето го и този лизнатия от ДВ - питат го и единственото, което повтаря е ИНТЕРВЮ, та интервю с Цецо Василев. АМА АЗ ТОВА ИНТЕРВЮ още сега мога да го дам - достатъчно е да отворя някоя от тв-та или вестниците му и веднага ще ви дам ИЗЧЕРПАТЕЛНО ИНТЕРВЮ.

 50. 50 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 521 Неутрално

  впрочем гледахте ли предаването на Валя Ахчиева?! Айде да се хванем на бас, че източването на 100 млн. от банка(заради ипотека след заменка) и намесата на съдия от Търговище, за да се откраднат парите от банката чрез фирмите кредитополучатели, СЪС СИГРУНОСТ някъде по веригата е замесена КТБ или ПЕЕВСКИ. Ако някой се разрови съм убеден, че подобна схема за БАНКА-ЗАМЕНКА-удобен СЪДИЯ е точно СХЕМАТА НА ЦЕЦО И ПЕЕВСКИ. То просто вече на всички е ясно какво става в БГ само ДОЙЧЕ ВЕЛЕ не знаят!

 51. 51 Профил на Alexx
  Alexx
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Част от основните журналистически правила е да се даде думата на всички страни в един проблем." - Точно тук е моментът, където двамата журналисти се издъниха. Те представяха винаги само едната гледна точка - тяхната си. За какво обективност може да свата дума тогава.

 52. 52 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 521 Весело

  Както коментари на журналисти не могат да стигат до зрителя, слушателя и читателя така е и с песните на певци дето пеят.

  1. Кhaled - C`est la vie
  2. Pit Leffer - No Lies
  3. Dan Balan - Lendo Calendo
  4. Pink - Just Give Me A Reason
  5. Nicole Cherry - Memories

  Това е пеевски топ пет. Хитовете, които не се чуват в България не защото българският слушател ги е отхвърлил, а...

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на albenka_1976
  albenka_1976
  Рейтинг: 367 Неутрално

  А напишете нещо за журналистите от БТВ? Какво ги дъвчете само тия, излязоха ни на пъпа

 55. 55 Профил на патиуанчо
  патиуанчо
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#36] от "goshogoshev":

  Така е, но много хора гледат на Дойче Веле като на българската редакция от ония години.

  Тогава в ръководството не обръщаха внимание на воплите на тошовата номенклатура, но вече нещата са се обърнали.

  ден година храни.
 56. 56 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#41] от "albenka_1976":като те чета все се сещам за сития търбух-за наука глух - що така простееш - чела би си барем и ред от дойче веле?

 57. 57 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Объркали са новините с личните коментари.Все пак нямат предишен стаж в "Дойче Веле".

 58. 58 Профил на argosan
  argosan
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#32:"utrepaniq"]DJ Ванката Бареков[/quote]

  "Bolshevism is not a policy, it is a disease."
 59. 59 Профил на goshogoshev
  goshogoshev
  Рейтинг: 512 Весело

  До коментар [#55] от "патиуанчо":

  гледат защото толкова и разбират Те и тия от протеста си слагат печат по краката "народна милиция "/както било през 50те г уж /само дето не знаят че през 50 не са се носели къси поли

 60. 60 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#5] от "vasco": "Засега DW се е обърнало към господин Василев за интервю и междувременно той се съгласи. Разговорът е планиран за тази седмица." Тъй, де тъй, прекрасна реклама за господинът Василева...

 61. 61 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Общи приказки и нищо конкретно, г-н Хофман!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 62. 62 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1308 Любопитно

  [quote#53:"Шашкънка"]защо не ги в уволнила, след като явно им е било практика да пишат тенденциозно?[/quote]
  Това как го установихте?
  "Икономедия" според мен, поддържат сносни стандарти, особено на фона на медийната смрад наоколо.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 63. 63 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Повече контрол, херр Хофман, че нашите журналисти са особено племе!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 64. 64 Профил на pul58310746
  pul58310746
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Нашите" и "Вашите"-прекрасен пример за комунистическа лексика от класически тип,която изчерпва и възможностите за диалог с автора.Някои хора са родени роби,харесва им да са роби и мразят всеки,който не е роб.Лошото е ,че са се научили да пишат и могат да пръскат отровата си по-нависоко и по-надалече.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK