Атанас Атанасов, актьор: Надявам се медиите наистина да станат четвърта власт

Атанас Атанасов като Андрей Кръстанов

© Яна Блажева, БНТ

Атанас Атанасов като Андрей КръстановБългарският актьор и режисьор Атанас Атанасов е в ролята на един от основните герои в новия сериал на БНТ "Четвърта власт" - журналистът с неразрушими принципи Андрей Кръстанов. Той е част от екипа на едноименния вестник, който се сблъсква с мрачните страни на властта в опитите си да утвърди разбиранията си за независима журналистика. Сериалът започва тази неделя - 29 септември от 20:45 часа по БНТ. 


Пред "Дневник" двукратният носител на "Аскеер" разказва повече за героя си, творческите предизвикателства при портретирането му, пророческите моменти в сценария и мнението си за протестите срещу кабинета.


Казвате, че ролята на Андрей Кръстанов Ви е замислила за личното Ви битие, за собственото Ви минало, настояще и бъдеще. Какво в характеристиките на персонажа провокира тези лични асоциации?
- Всеки от нас има някакво понятие за правда, което отстоява. Нито един от нас не е ангел и когато тръгнеш да преследваш някаква цел, има едни препъни-камъни. В историята са засегнати въпросите за достойнството, докъде може да отстояваш някои общоприети истини, до каква степен можеш да компенсираш житейските си грешки в търсенето на някаква обективна истина, доколкото тя съществува. Както и доколко можеш да съчетаваш професионалния и личния си живот, доколко амбициозният и талантлив човек е самотен. Това е една изключително важна тема. Имаше едно стихотворение, не помня от кого беше, в което се казваше, че великите винаги са самотни. Разбира се, далеч съм от мисълта, че Андрей е велика личност...


Но е самотник?


- Да, той е доста самотен човек. Има много теми, които са в състояние да накарат човек да се замисли покрай тази роля – за грешките, които е правил, както съзнателно, така и несъзнателно. Понякога мислиш, че компромисът носи някакви позитиви, но се оказва, че това след известно време не е така.


Андрей ли е будната съвест на екипа?


- Да, може да се каже. Той е журналист, който сценаристите определиха като прям, откровен. Донякъде е човек от "старата школа", който се адаптира към новата среда и малко идеалистично преследва истината и прозрачността. При него идва въпросът доколко вършенето на добро е направено, за да компенсира минали грешки. Мисля, че в живота на всеки един от нас има такива случаи и той компенсира тези липси чрез отдадеността си в работата. То е малко като в сънищата – човек изхвърля там това, което не може да бъде в живота му.


От това, което казвате, оставам с впечатление, че наред с политическите и медийни теми, може би сериалът обръща внимание и на последствията от професионалния живот върху личния?


- Не бих казал, че има някакви категорични и видими признаци в тази посока. По-скоро се опитваме да провокираме едно вътрешно движение в героя, което дори може да е невидимо за зрителя. Бягахме от буквализма и знаците, които да го характеризират като изцяло положителен или пък негативен герой. Но във всички случаи Андрей е човек, който се бори за доказване на истината, но се оказва, че тя има много лица. Самата му житейска истина има много лица. Като цяло в тези 12 серии повече се загатва, отколкото се казва направо за неговото минало и настояще.


Сериалът даде ли ви някаква по-различна перспектива към журналистическата професия и въобще по темите, които засяга?


- Покрай сериала се замислих за доста неща. Според мен големият проблем на медиите тук е, че те започват да си приличат. Нито един от големите ежедневници няма собствен облик, спортните пък са си като жълтите. Има няколко издания, които по-редовно следя и които се опитват да са различни. Но сякаш е малко като при театъра в България – нима Народният театър се различава особено от Армията или Сатирата?


А като говорим за т.нар. "четвърта" власт, не бих казал, че медиите в България са такава. Често те са манипулирани, а дори и като се посочват факти, нищо не произлиза. Медиите ще бъдат четвърта власт, когато не само се посочва, а има противодействие. Такова нещо засега не виждам. Така че би било чудесно, ако те се превърнат в четвърта власт, но това не е реалността.


В "Четвърта власт" участват още Христо Шопов, Самуел Финци, Михаил Билалов, Снежина Петрова, Деян Донков, Ана Пападополу, Владимир Пенев.

© БНТ

В "Четвърта власт" участват още Христо Шопов, Самуел Финци, Михаил Билалов, Снежина Петрова, Деян Донков, Ана Пападополу, Владимир Пенев.


В самия екип на сериала има много актьори, които не са сред типичните лица в българската телевизия. За самия Стоян Радев е дебют в жанра, а за изпълнителния продуцент Найо Тицин най-амбициозен проект досега. Донесе ли това някаква свежест в работата по сериала?


- Да, нито Снежина Петрова, нито Светлана Янчева са хора, които се снимат по сериали. Но не мога да преценя как това е повлияло на крайния резултат, тъй като още не съм го гледал. Аз съм от актьорите, които не обичат да се гледат, тъй като винаги се връщам към обстоятелствата, в които филмът е заснет и не мога да се абстрахирам, започвам да откривам грешки, ставам критичен. А и трябва да мине определено време, за да преценя трезво. Но беше много приятно да си партнирам с колегите, те са много добри артисти. Имал съм прекрасни срещи с тях в театъра.


Хубаво е, че малко се разбива стереотипът българските режисьори да налагат едни и същи лица, за които смятат, че ще им донесат успех. Тези колеги може сами по себе си да са добри, но те ги експлоатират толкова често. Киното е все пак типажно изкуство, там нямаш време и възможност да се разположиш както в театрална роля. Така самите режисьори си вкарват автогол с това влизане от филм на филм. И така на зрителя му омръзват тези лица. Има прекрасни актьори, които вече никой не иска да види.


Това идва и от факта, че се броят на пръстите на едната ръка кинорежисьорите, които ходят на театър. Много малко следят развитието на актьорите. Повечето живеят спомена за нечия роля отпреди 10 години и когато актьорът се яви на снимки, режисьорът се учудва, че той е вече различен – има посребряла коса, повече бръчки... Има някаква инерция в българските кинорежисьори, които разчитат на личностите на гребена на вълната. И от експлоатацията тези актьори просто се изчерпват много бързо.


Атанас Атанасов в кадър от сериала

© Яна Блажева, БНТ

Атанас Атанасов в кадър от сериала


Театралността в играта е нещо, което често се критикува в българските сериали и филми. Спасява ли се "Четвъртата власт" от опасността да изглежда като телевизионен театър?


- Това зависи от опита на актьора. Тази театралност се проява по-често, ако той снима по-рядко. Ние въртим по 15-20 представления на месец и няма начин това да не излезе на камерата, ако нямаш опит с другото. Сцената има едни закони, в които всичко е по-ярко, по-видимо, по-експресивно, а киното има други. В театъра актьорът трупа опит, а в киното го експонира. Много е важен и опитът на режисьора, тъй като много често той няма времето да се занимава с актьори. Той се съобразява с неща като дали слънцето е зад облака, кога да завали насред кадъра, има страшно много работа с операторите, сценографите, гримьорите. И често актьорът остава на заден план. Може би защото Стоян е човек на театъра, а Шошо  (другият режисьор Димитър Коцев - бел.ред.) ходи много на театър, в "Четвърта власт" често беше отделяно допълнително време да поговорим.


Имаше коментари, че сериалът се очертава едва ли не като пророчески, тъй като е заснет преди актуалните политически събития. Има ли наистина паралели?


- Това беше една от изненадите, тъй като снимките завършиха в края на март, преди лавината от събития. По някакъв начин всичко, което го има в сериала, се случи. Но българската политическа действителност след 1989 г. винаги е била някак си...


Предвидима?


- Да, хората са едни и същи, действията им са предвидими, събитията също. През 7-8 години пък стават някакви поразии. Така че приликите между сериала и реалността са както изненадващи, така и не особено.


Напоследък се е наложила максимата, че телевизията е новото кино, тъй като сериалите стават все по-драматични, героите все по-дълбоките, самите им създатели казват, че на малкия екран има много повече творческа свобода. Трудно е все още да се говори за това в България, но виждате ли подобна тенденция?


- И тук се усеща такова нещо. В сериалите актьорът има повече време да разположи героя си, има повече материал за действие. Голямо значение има опита, но във всички случаи пред теб стои предизвикателството да го направиш интересен за повече време. Едно е да постигнеш този ефект в час и 15 мин, друго е в 15 епизода. Кинопроизводството отива повече към създаването на сериали и мисля, че е за добро.Какво е вашето отношение към протестите?


- Ходих няколко пъти на протестите срещу правителството. Мисля, че в сегашната си форма не биха променили нищо в статуквото, макар че алтернативите ми се струват твърде агресивни. Ето, медиите казват 30, 60, 100 дни, но кой ги слуша? В парламента се намират едни много смешни хора, които едновременно с това стават все по-опасни...


Звучи като зловеща комбинация...


- Много зловеща. В парламента се разиграва някакъв сценарий а ла Хичкок. Сутрешните блокове се превърнаха в място, където се събират 2-3-ма и почват да се карат. Те не се стараят да разрешат някакъв проблем, те дори не могат да го обговорят, а вървят към взаимен бой. Все по-озлобени стават лицата им, а те не си дават сметка, че хората не са слепи. Но изглежда това е българинът, не можем да се сърдим, все пак сме си заслужили управляващите.


Понякога си правя експеримент – изключвам звука на телевизора и гледам израженията им, ехидни усмивки. Това е някакъв абсурд. Не знам и защо се канят постоянно едни и същи лица, които нищо не казват. Така че за каква четвърта власт говорим...


Получава се като омагьосан кръг, защото тези хора не дават отговори, но зрителите продължават да ги изискват от тях...


- Не разбирам от тази материя, но понякога искрено се забавлявам, а понякога се чудя кога ще достигнем до дъното. Дъно всъщност няма, пропадането е безкрайно и като че ли непоправимо, вечно. Има и много хубави неща, които се случват и се правят тук, но много малко хора им обръщат внимание. Винаги стоим в опозиция срещу всички и всеки, не се сещаме да похвалим някого, а се радваме на грешките. И те се трупат. Българският народ го спасява единствено чувството за хумор.


Ще бъде истински доволен, ако сериалът по някакъв начин промени нещо в тази посока, макар че знам, че е невъзможно. Просто се надявам, че някой ще си даде сметка, че медиите трябва да бъдат четвърта власт. Но самите медии трябва да бъдат по-безкомпромисни, да отстояват правото и на мълчаливите, и на подкрепящите протестите, и на тези, които по някаква причина може да не ги подкрепят.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Те и в момента са власт, но в чужди ръце.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 2. 2 Профил на шемет
  шемет
  Рейтинг: 213 Весело

  Важно е и да има над кого да се властва.
  Демокрация и властолюбие не се връзва,но да пробваме.

 3. 3 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Те са, но в услуга на третата.

 4. 4 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Ще бъде истински доволен, ако сериалът по някакъв начин промени нещо в тази посока, макар че знам, че е невъзможно.
  =====================================
  Единственото, което сериалът ще промени в положителна посока е банковата сметка на "актьорите" и т.нар. "продуцент' Тицин. При това с държавни, бюджетни пари. Те това е - четвъртата власт в тяхна полза.

 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  Е па власт са си....ама контролирана от задкулисните играчи....И ние нямаме средства за масова информация, а за масова дезинформация....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#4:"Каишков - Гласът на Америка"]Единственото, което сериалът ще промени в положителна посока е банковата сметка на "актьорите" и т.нар. "продуцент' Тицин.[/quote]


  Верно ли бе, че соросоида се е нагвачил с държавна пара за сериала.....
  А стига бре......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 7. 7 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#4] от "Каишков - Гласът на Америка":

  В активния период на протестите, когато бяха по-масови, Тицин пускаше всекидневно снимки и репортажи от тях, както и чат-пат някой линк или коментар за сериала. В последните седмици нищо вече не подава за протестите, ала линковете за сериала се умножиха многократно.

  Не само неговата банкова сметка се пълни с обществени пари и насреща получаваме халтура. "Под прикритие" е същата боза, с претенция за голям екшън и документалност. Доколкото четох преди време, един от продуцентите има нещо общо с програмната директорка на БНТ. Та така. Ами "Шоуто на Канала"? И ред подобни недоразумения. Не че и частните телевизии бълват кой знае колко качествени неща (и там доминира плявата, за да се въртят едни пари между наши хора), ала държавната телевизия бая трябва да мисли, преди да дава средства за нещо.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  В момента медиите СА четвърта власт в ръцете на хора като Пеевски и Гергов.Те формират общественото мнение извън големите градове.

 9. 9 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Атанас Атанасов, актьор: Надявам се медиите наистина да станат четвърта власт
  ========================
  Глупости. Всяка медия е собственост или издържана от олигарх.

 10. 10 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2180 Любопитно

  "Надявам се медиите наистина да станат четвърта власт"

  И аз се надявам, но не вярвам. Смислено интервю.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 11. 11 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Четвърта власт ли? Няма такава власт! Тя за разлика от първите три не е изборна. Главният редактор може да те назначи за журналист, но не и да те направи. Веднъж в Съветския съюз Тодор Живков се изтърва, че се бил разбрал с българските журналисти – да не пишат какво се случва, а „каквото се полага”. Речта му излезе даже в книга – „Като братя при братя”. Медиите, с много малки изключения, се делят на два вида – такива, които вземат, и такива, които си искат. Това в ЕС се нарича търговия с влияние и тя се върши по всички редакционни етажи – на едро или на дребно. Редакциите с гордост съобщават, че техни журналисти са получили награда от едно или друго ведомство – нещо, което във Франция например е абсолютно забранено. Доста хора от централни вестници работят на граждански договор като PR агенти на външни структури. Те са нещо като кавър версия на героя на Робърт Луис Стивънсън от романа „Д-р Джекил и мистър Хайд”. Сутрин са платени консултанти на тези, за които пишат, вечер стават журналисти със собствено мнение и отразяват дейността им „обективно и безпристрастно”. В Германия осъдиха двама редактори на един спортен сайт, задето срещу заплащане отразявали незначителни събития. Прилагането на строги професионални критерии при подбора на информацията се смята за дълг на журналиста към обществото. У нас повечето медии имат тарифа за скрита реклама и не го крият – вижте сайтовете им в интернет.
  Въпросът кой властва в четвъртата власт и как я управлява става все по-важен. Представителите на „четвъртата власт” безсрамно се слагат на първата, на втората и третата. Но по-страшното е, че медиите у нас започнаха да се изживяват като първа власт, не като „четвърта”. http://www.monitor.bg/article?id=172837

 12. 12 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Искаме или не искаме 4-тата власт е на медиите,стига те да са наистина свободни,а не зависими и манипулирани от определени кръгове.Всъщност това зависи от личния морал на журналиста!
  Желая на сериала на добър час.Очаквам го с нетърпение!

  Tony
 13. 13 Профил на corelli
  corelli
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Дано сме живи да ни се случи и на нас?!

 14. 14 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 688 Разстроено

  Надеждите са добра закуска...

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 15. 15 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Дано е хубав сериала. Макар и измислица. Подозирам, че ще се убедим, че медиите няма как да са четвъртата власт, а са подвластни на определени диригенти.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3432 Разстроено

  Най важното "оръжие"на гражданското общество са медийте.
  Уви ние не го притежаваме.

  klimentm
 17. 17 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 663 Неутрално

  [quote#6:"ARRI"]Верно ли бе, че соросоида се е нагвачил с държавна пара за сериала.....
  А стига бре...... [/quote]
  Маската на преврата Н. Тицин* се нагушил с няколко милиона държавна пара (от БНТ)... Май и списващият тука в защита на преврата Стоян Радев също се облажил покрай наш Найо...
  Наште десни се характеризират с това, че благоговеят пред частната инициатива, но живеят единствено и само от държавна (общинска) пара, държавни/общински поръчки и финансиране от чужди НПО-то.
  Както е знайно тези НПО-та са `лицата` на демократичните и бели държави, които осигуряват пенсиониран и деййстващ персонал от специалните си служби, които осъществяват техните `идеи` как да се развиват подвластните народи в техен интерес и преди всичко в интерес на господарите на света.
  ---
  През декември 2012 година БНТ му отпуска 2 млн. лв, за да направи сериала „Четвърта власт“.[4]
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D0%B9%D0%BE_%D0%A2%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD

  Разтурям колоквиума!
 18. 18 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 663 Неутрално

  По точното название на т.нар. четвърта власт колеги е ПРОПАГАНДА...
  А пропагандата е знайно кому принадлежи и за какво се ползва.
  Принадлежи на господарите и се ползва за промиване и пилене на мозъци!

  Разтурям колоквиума!
 19. 19 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Доган - хидроинженерът на Републиката, Тицин - продуцентът на Републиката...
  Но Доган опънал един милион от частна фирма, Найо - два, но от държавна...

  Разтурям колоквиума!
 20. 20 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Чудесно интервю, браво на насо Атанасов! Дано и сериалът се е получил и успее да ме задържи повече от 1-2 серии! Поначало сериалът е плебейско забавление и като си помисля, че го продуцира един истински прислужник, който обича да се взема насериозно и със сигурност постоянно е досаждал на сценарния екип и режисьорите, мога да допусна, че масовият телезрител отново ще е в любимия си телешки възторг

 21. 21 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Много баби - хилаво дете дет има една приказка...
  А другия въпрос който напира...като каква власт трябва да се явяват медиите, кого да управляват и за кого да властуват ?
  Че то имаме много власти и всички работят със сигурност не за нас като народ и държава, а твърде определено за тях си, лично и съвсем частно...

 22. 22 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#1] от "Freedom of Speech":

  +1 те са власт, но много продажна!

 23. 23 Профил на Aнгел Варна
  Aнгел Варна
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#5:"ARRI"]нямаме средства за масова информация[/quote]
  Информацията е стока, съответно пари.
  Естествено че ще я ни дозират и изкривяват, както си искат.

 24. 24 Профил на Aнгел Варна
  Aнгел Варна
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#22] от "plf":

  Не са власт. Ако един журналист се превърне във фактор и започне да играе срещу създателя си - капитала, го заменят на секундата. Има и по-жестоки разправи с летален изход.
  Използват ги за сензации и после ги захвърлят като изхабена салфетка. Най-добре се вижда с уистблоърите от скандала Уотъргейт. Някое мощно лоби, противник на Никсън наема двама хаховци и ги прави звезди за три месеца, след което светът забравя за тях.

 25. 25 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Те са си власт!
  Но повечето не са обективни, етични и професионални, и може би никога няма да бъдат в достатъчна степен!
  Свидетели сме как в България медиите често съсипват съдби на невинни хора, издигат престъпници и обслужват интересите на магнати.
  Единственото хубаво е, че сега някой се опитва да постави темата на дневен ред! Успех!

 26. 26 Профил на Aнгел Варна
  Aнгел Варна
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#25] от "bulgaria111":

  Те са инструмент на властта. Не са власт.

 27. 27 Профил на sandoy
  sandoy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  С нетърпение очаквам първият епизод утре!

  Гласувайте!
 28. 28 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#24] от "Aнгел Варна":

  Това за мен си е власт - да манипулираш хората. А я се замисли колко са тези дето пропускат възможността да го направят.

  И тук не говорим за журналистите а за медиите.

 29. 29 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Тя журналистиката наистина си е четвърта власт, ама от пред назад, т.е. последната власт, най-отзад, слугинята на първите три власти...
  Когато журналистите сгрешат реда и си помислят или си повярват, ча са равни на първите три власти, и настъпват проблемите за работещите за четвъртата власт журналисти, издания Немски вълни и прочие ...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 30. 30 Профил на Aнгел Варна
  Aнгел Варна
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#28] от "plf":

  Прав си! Който иска да е фактор на тая земя, а не да лапа мухи по фортумите, си наема ПР.
  ПР индустрията е също вид медия, но е вграден линк в мултитранскорпорации и партии. Или е самостоятелен бизнес за имиджмейкъри, сиреч лъжци на тарикати, дето искат да манипулират останалите.

 31. 31 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 759 Неутрално

  [quote#26:"Aнгел Варна"]Те са инструмент на властта. Не са власт. [/quote]

  -"Четвъртата власт" всъщност е "власт" в кавички.Някои журналисти, обаче твърде буквално възприемат себе си като представители на власт.И то не на "четвърта", а на "абсолютна" власт. И си позволяват да менторстват по всякакви въпроси,а не да отразяват мнения на различни хора-специалисти и неспециалисти- и/или групи от населението. По такъв начин те натрапват собствените си схващания и разбирания,представят ги като истини "от последна инстанция" и манипулират общественото мнение.Техните мнения,които "споделят непрекъснато",дори когато са поканили специалист да каже своето мнение като "гост" в студиото,често са пристрастни,едностранчиви и дори неграмотни,изказвани със самочувствие под лозунга "Четвърта власт"./ Вж,напр. Ризова и Цонев/. Да не говорим за "анкетите",които правят и цитират като нещо сериозно. А филмът вероятно ще просто филм-дано е добре направен,макар че ме съмняват БГ-талантите в тази област.

 32. 32 Профил на kirkor
  kirkor
  Рейтинг: 521 Разстроено

  "изпълнителния продуцент Найо Тицин". Какво можеш да очакваш от този върл соросоид? Язък за 'Четвъртата власт"! Само миазми ще се получат!

 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3067 Неутрално

  Медиите са собственост на олигархията. Олигархията управлява държавата. Журналистите обслужват управляващите. За каква четвърта власт става дума! Битието определя съзнанието. Нали всички работим за пари.

 34. 34 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Любопитно

  СДо коментар [#1] от "Freedom of Speech":

  Съвсем точно казано-но чуждите ръце са ръцете на българските комунисти-комсомолци и агенти на ДС -ЗАЩОТО бИВШ КОМУНИСТ И АГЕНТ НА ДС НЯМА-КАКТО НЯМА бИВША МАЙМУНА И бИВШ НЕГЪР=

 35. 35 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#34] от "adenauer":

  Обяснете го това на привържениците на дженерал Бойко Борисов, господине...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 36. 36 Профил на malenna
  malenna
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Страхотен актьор много го харесвам! И ролята му е супер

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK