Лидерът на ДПС Лютви Местан: Не разбирам защо политическите реалности се свеждат до "Кой предложи Пеевски?"

Лютви Местан

© Георги Кожухаров

Лютви МестанЛидерът на ДПС Лютви Местан даде интервю за предаването "Нека говорят..." по Би Ти Ви, в което обяви, че има сценарий за демонизирането на Делян Пеевски, от което се облагодетелстват истинските олигархични кръгове в България. "Дневник " публикува разговора на Жени Марчева председателя на ДПС с незначителни съкращения.


Преброени ли са според вас дните на това Народно събрание?


- Тезата, че дните на това Народно събрание са преброени всъщност е тезата за предсрочните избори. Аз бих искал да попитам на свой ред: Защо? Защо се твърди, че 42-то Народно събрание е било нелегитимно?
Много дълго разсъждавах върху този въпрос и стигам до извода, че основанието да се обяви 42-ят парламент за нелегитимен е отсъствието на ясно мнозинство, което стои зад кабинета "Орешарски". Нека обаче си дадем сметка, че най-вероятно и занапред избирателят ще постави и следващите издания на Народното събрание пред още по-трудни ребуси, които ние трябва да решим.


Но вие не можахте да преминете този по-мъничък камък, който ви се изпречи пред Народното събрание – че ГЕРБ отказа да се регистрира, въпреки че присъстваше и това, че "Атака" беше на воаяж в Брюксел ...

- Да, аз всъщност говоря точно за това. Съотношението на силите в 42-то Народно събрание е по решение на суверена. Кои политически сили ще намерят своето място в един парламент и какво ще бъде съотношението на силите е въпрос от изключителните компетенции на негово величество избирателя.


Понеже няма ясно мнозинство, собствено, в това издание на Народното събрание, това не е основание да пледираме за незабавни избори, защото това би означавало да твърдим, че българските избиратели са сгрешили и затова те трябва да се явят отново на вот, за да поправят грешката си.


Извинете, аз съм последния политик, който ще оценява по този начин суверена. Обратно, дължим уважение за волята му. И точно това направихме, избирайки кабинета "Орешарски."


Нима Бойко Борисов не доказа тезата си, че всъщност този парламент и това правителство живее своя живот благодарение на "Атака"?


- Точно Бойко Борисов да твърди подобно нещо... Ще ви припомня, съзнавам , че ви е леко неприятно да връщам лентата назад, но това е последният политик, който има право да бъде морален съдник за особената роля на "Атака" в 42-то Народно събрание. Ще припомня, че в продължение на цяла година, особено след като в 41-ия парламент РЗС и "Синята Коалиция" оттеглиха подкрепата си за Борисов, той оцеля в три поредни вота на недоверие заради откритата подкрепа, която получаваше от "Атака".


 Да оставим настрана конкретния пример. Има нещо далеч по-важно според мен...


- Не може да оставим настрана, защото ако аз съм морален съдник на някого, първо ще си задам въпроса дали съм сторил онова, заради което осъждам другите.


Г-н Местан, виждате какви са резултатите от посещението на групата на ‘Атака" в Брюксел. Ако съдим от престижното издание "EuroActiv", нито ЕНП, нито ПЕС са пожелали да се срещнат с "Атака", и като виждате тази изолация, кажете ми, че съжалявате днес, че не взехте този един единствен глас за да направите правителство от Бойко Борисов, а не от Волен Сидеров.

- Къде беше този глас?


Той ви го предложи в началото, при тържественото откриване на 42-то Народно събрание.


-  Извинете, не съм съгласен. Нямаше подобно предложение от Борисов. Това беше поредният политически пирует на г-н Борисов, който тогава беше в достатъчна степен притеснен от факта, че му се налага да играе нова роля. Галеникът на политическата съдба разбра, че никой не плува вечно на гребена на всенародната любов.


И понеже партията му беше партия на властта, след като стана ясно, че се намира в тотална изолация, след като си даваше сметка, че цялата предизборна кампания беше именно в името на възстановяването на демокрацията, дискредитирана от четиригодишното му управление, той търсеше бърз реванш. Този глас, който уж бил обещал…


Чувствате ли се заложници на "Атака"? "Атака" е в парламента, има кворум, има заседание, взимат се важни решения, "Атака" не е в парламента, няма кворум, парламентът не работи...

- Аз може би за стотен път отговарям на въпроса, че при деструктивната роля, която играе ГЕРБ, кворумът в Народното събрание, при откровеното нежелание на Бойко Борисов да се регистрира, кворумът зависи от "Атака".


Какво искате още да кажа по този въпрос? Да, повтарям и пред зрителите на Би Ти Ви, казвам честната си дума – да, кворумът в това Народно събрание, при тази деструктивна роля на Бойко Борисов, зависи от "Атака", но това е волята на българския народ. Той определи това съотношение на силите. Защо не зададем въпроса на основната опозиционна сила: Защо придава такава тежест на "Атака"?


А защо тогава, разчитате на този един глас на "Атака", след като сам казахте, че в предишния парламент ‘Атака" подкрепяше Борисов? Днес "Атака" е с вас. А утре?

- Кога съм казал, че разчитаме на този глас на "Атака"?


Гласовете на БСП и ДПС са 120, а кворумът е 121.


- А защо не броите 97 гласа за кворума. Народно събрание се състои от 240 народни представители. Задължение на всеки народен представител е да изпълнява функциите такива, каквито са му вменени от суверена.


Съгласен ли сте с това, което каза вашият колега от БСП, Георги Кадиев - че хората гледат какво се случва в Народното събрание и без значение кой крив, кой прав, ще дойдат и ще ви изхвърлят с камъни?

-  Да, съгласен съм с тази теза. Какво да кажа по въпроса за онова, което се случва в Народното събрание? Моята парламентарна група, всяка сутрин - освен колегите, които отсъстват по уважителни причини, е в Народното събрание.


Разбирам, че при отсъствието на "Атака" и на ГЕРБ няма необходимия кворум. Аз питам: Какво ще стане, ако имаме подобно съотношение на силите и в следващото Народно събрание? Отново ли и на кого ще се сърдим? Ще определим ли и това Народно събрание за нелегитимно?


Казахте, че Ви е неприятно да връщате лентата, но приятно ли Ви е да върнете лентата във времето, когато днес почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, тогава лидер на ДПС, не ходеше на работа в парламента?

-  Отговорих и на този въпрос, при това от високата трибуна на парламента. Да, когато един народен представител не е в пленарната зала и отсъства, това е просто отсъствие. Това отсъствие може да бъде по уважителни или по неуважителни причини, но е отсъствие.


Не може за четири години парламент да отсъстваш 99% от времето...


- Чуйте малко. Ние д-р Доган ли ще обсъждаме днес, почетният председател?


Не, въпросът е абсолютно принципен и затова ви го задавам.


- Именно. Защото и г-н Борисов във "Фейсбук" е отразил една позиция, която прилича на открито писмо до мен: "А къде беше г-н Доган, къде беше г-н Станишев?"


 А вие всъщност приятели ли сте във "Фейсбук" с г-н Борисов?


- Не, не комуникирам във "Фейсбук" с г-н Борисов. Само да кажа, че и на мен ми се е налагало да отсъствам от парламента. Вероятно, понякога и по неуважителни причини. Но това е мое отсъствие, както е и отсъствие на всеки един, който не присъства в пленарна зала.


Но да бъдеш в пленарна зала, с всичките си 97 народни представители, при това, когато това заседание се излъчва пряко минимум по националните медии, и да не се регистрираш, това вече не е отсъствие. Това е демонстрация на деструктивна позиция. Определих го като тарикатлък точно по тази причина.


Как си обяснявате днешните резултати от изследването на АФИС, според, които вие, Волен Сидеров и Цветан Цветанов сте най-необичаните политици?


- Вероятно, това отразява отношението към по-особената роля на ДПС... Ние не сме политическа сила, която да има резултат като на голяма партия – 30% - 40%, и по тази причина най-вероятно и рейтингът на лидера горе-долу отразява и рейтинга на политическата сила. Аз нямам самочувствие да бъда в Народното събрание с одобрението на целия български народ или на по-голяма част.


Какво прави г-н Пеевски? Къде е той в момента?


- Не знам. От къде да знам какво прави Делян Пеевски?


Не се ли чувате? Не комуникирате ли с него?


- Вие смятате, че аз съм говорител на г-н Пеевски?


Не, но доколкото знам, той е все пак част от парламентарната група на ДПС и смятах, че…


- Много добре знаете за решението му - докато няма решение на Конституционния съд да не участва в работата на Народното събрание. Впрочем това е второ негово решение, което е според мен адекватен отговор на публичната реакция, която се събуди срещу решението за избирането му за председател на ДАНС. Той отказа да встъпи в длъжност от уважение точно към тази публична реакция и понеже беше на път да се разгърне нова вълна заради неяснотата дали е народен представител или не, той заяви, че няма да участва в работата на Народното събрание до решението на Конституционния съд.


Казвате, че откакто Народното събрание гласува прекратяването на правомощията му като шеф на ДАНС не сте го виждал? Ще се яви ли г-н Делян Пеевски, според вас, на изслушването пред Конституционния съд на 8 октомври?


-  Да продължим г-жо Марчева, да продължим.


Да продължим с какво, г-н Местан?


-  Да продължим с разговора.


Защо приемате въпросите ми за Делян Пеевски към вас по този начин? Абсолютно не разбирам реакцията ви...

- Аз съм готов да говорим на тема Делян Пеевски. Това е изключително важно... Но не ме питайте къде е Делян Пеевски, защото може би трябва да се съгласите, че няма как да знам, къде е Делян Пеевски.


Ще преформулирам въпроса си - Реформаторският блок излезе с позиция, че това, което прави Конституционният съд, е израз на специално отношение към г-н Пеевски, и по никакъв начин няма да доведе до бързото развитие на неговия казус. Съгласен ли сте с тази позиция?

-  Вие нямате ли усещането, че всички сме в ужасен капан? Ако всички проблеми на българското общество се сведат до една персона…наречена Делян Пеевски. Ако ние наистина смятаме, че с Делян Пеевски приключват всички проблеми на корупцията, на олигархията... Представете си утре г-н Пеевски да си събере багажа и да тръгне някъде из Европа, и в миг България ще се събуди некорумпирана. България ще е решила всичките си проблеми. Вярвате ли в тази теза?


Мисля, че никой не би повярвал на такава теза.


-  Тогава защо политическите реалности в България, или може би аз греша в това си усещане, са сведени до един единствен въпрос – Кой предложи Пеевски?; Къде е Пеевски?; Какво прави Пеевски? Аз мисля, че има един изключително удобен сценарий за демонизирането на г-н Пеевски, за превръщането му в своеобразен параван, зад който се крият истинските недъзи на българското общество, които са от системен характер.


Най-доволни от преекспонирането на Пеевски са истинските олигархични кръгове. Най-доволни са онези лица, които са реализирали корупционните си схеми и контрабандните си схеми през четирите години управление на ГЕРБ.


Замисляте ли се защо беше демонизиран образът на г-н Пеевски? Аз имам простичък отговор - защото около името му и неговата номинация за шеф на ДАНС се създаде омерта между БСП и ДПС как това се е случило.


- Отговорих на този въпрос отдавна. Ако искате ще повторя: номинирането на Делян Пеевски е политическа отговорност на партиите, които подкрепят правителството. Аз знам, че се търси един по-конкретен отговор – кой точно го предложи. Заявих, че за да задоволя това любопитство, аз мога да кажа още нещо.


Не остана много време, но наистина съвсем кратък въпрос. Ще се явите ли на 16 октомври в съдебната зала, за да дадете показания по делото срещу  Октай Енимехмедов?


-  Не съм призован като свидетел. Ако бъда призован, най-вероятно ще ми се наложи да се явя.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 539 Гневно

  ОСТАВКА!!!

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1318 Разстроено

  Защо ли винаги като чета интервю на Местан, после ми става едно мазно, все едно съм преял с овча яхния...
  Егати и хлъзгавия и мазен човек е тоя...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 4. 4 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 818 Разстроено

  Лютви Отмъстан трябва да бъде по-откровен. Кои са истинските олигарси според него? Ако всичко се сведе до Прокопиев, ще стане смешен. Каквото и да е правил евентуално Прокопиев, само в неговите издания се прокрадва някаква истина и обективна оценка. Много от реалните скандали тръгнаха от там.
  Затова другарю-аркадаш Лютви, както викат твоите руски началници: "не вешай лапшу на наши уши", а се изразявай по-конкретно.

  Миша
 5. 5 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Най-доволни от преекспонирането на Пеевски са истинските олигархични кръгове.

  Е ти най добре знаеш местане, на турско кафенце и баклава ли то го казаха? "Лютви ефенди, аферим, много ни е арно че се раздухва името на младото шопарче, голям рахат ни е, гледай да не ни спира кефа"

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 6. 6 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 660 Гневно
 7. 7 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  Това заявление на ББ за единия глас е идиотско излиза че е готов да влезе в коалиция с турската партия ДПС само и само Атака да няма влияние. Много по-разумно беше предложението му да даде нужните депутати на БСП да управлява без ДПС.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 8. 8 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 534 Разстроено

  До коментар [#4] от "Миша":

  аха мазния лавира като изпечено ченге.като заточи някой локум и накрая нищо неказва.демагогия от най-долна проба

  харпун
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Преекспонирането от страна на агент Павел на екстравагантната парадигма досежно ексклузивността на Пеевски спрямо олигархичните структури демонстрира есктраординерно подценяване на аудиторията.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 609 Весело

  Щото идва от умните и красивите

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 11. 11 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 589 Разстроено

  Нахален пустословец!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 12. 12 Профил на zavoi1
  zavoi1
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Оставка!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Безсмислено е да се слушат и четат приказките на хора като агент "Павел". Интересите им нямат нищо общо с тези на българското население.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 14. 14 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Щото искаме да знаем кой го предложи бе, г@с смот@н.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 15. 15 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  "Лидерът на ДПС Лютви Местан: Не разбирам защо политическите реалности се свеждат до "Кой предложи Пеевски?"

  Очевидна е демонстрацията на парадоксална и нарочна неадекватност от страна на предозирания наратив. Струва ми се обаче че с тези словесни луминесценции, индивидът Павел завоалира силната интровертност на духа в която е пикирал във времевата структура обхващаща последните две-три седмици. Физиономията му инспектирана през призмата на трезвата преценка излъчва все по-кахърни импулси а речта му придобива характеристиките на иженарицаемия изпаднал германец.

  Няма шики-мики.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#14] от "Нефертити":

  И така може да се каже

  Няма шики-мики.
 19. 19 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Лидерът на ДПС Лютви Местан: Не разбирам защо политическите реалности се свеждат до "Кой предложи Пеевски?"

  Аз също не разбирам как така изключвате Пеевски от политическите реалности.

 20. 20 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  А защо така панически не иска да каже това "още нещо"?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Кой предложи Пеевски ??? ууууууу ааааааааа?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ти ли не разбираш г-н Агент? Ти ли? ти електорат може да не разбира. Но ти!?

 23. 23 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 630 Неутрално

  "д-р Доган"

  Моля?!?!?!? Кога пък стана доктор или докато съм гледал волейбола са го направи доктор на хидроложките науки??!!

  Veritas odium parit obsequim amicos
 24. 24 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 823 Неутрално

  как ще разбираш ти нямаш мозъка да разбереш нещо толкова елементарно, понеже си една пешка на шахматната дъска.

 25. 25 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Кой предложи Пеевски?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 26. 26 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#23:"anihilator_jack"]"д-р Доган"

  Моля?!?!?!? Кога пък стана доктор[/quote]

  Ам чи доктор си е чиляка от краййй време, по ЗАБАЛАМОСВАНЕ !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 27. 27 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 497 Любопитно

  "Лидерът на ДПС Лютви Местан даде интервю за предаването "Нека говорят..." по Би Ти Ви... "

  Дрън, дрън, предаването беше "Честна дума" (с Лютви Местан) !

  Накрая Лютви-То го нарече дори "опит" за разговор (!), очевидно неговата "любима" форма на "разговор"
  е МОНОЛОГА!

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 28. 28 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Другаря учител,агента на ДС.Същият,който е долкадвал всяка пръдня на колегите си и съседите си си присвоява достойнство и пита "ЗАЩО".
  Бе, я си събирай нещата и изчезвай.ОСТАВКА!
  Потенциален затворник!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 29. 29 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#7] от "Julian Mall":

  [quote#7:"Julian Mall"]с турската партия ДПС[/quote]

  Ко?Нъе.

  shut up retard
 30. 30 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Забавно е да се гледа реакцията на гнидите от четворната коалиция в 42 НС при споменаването на сакралното име. Очаквам скоро политик да сграбчи за гушата журналист, попитал го нещо за Пеевски.

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#30] от "vasco":
  Въпросът за скандала "Пеевски" е изключително интересен !

  Още когато Пеевски размахваше пръст на Боко и Цоко при откриването на НС стана ясно ,че има някакъв сценарии !

  Когато отидете на куклен театър е същото куклите се ритат по-между си а кукловода ги държи едновременно с лявата и дясната си ръка
  [quote#29:"nonsense."]Ко?Нъе.[/quote]

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 611 Неутрално

  не знам колко от вас си направиха труда да прочетат статията, но тези които са я прочели са забелязали ниското ниво на журланистката. местан няма какво да го коментирам, съгласна съм с всички изказани за него мнения над моето.

  иначе това е смешно: А вие всъщност приятели ли сте във "Фейсбук" с г-н Борисов?

  тоя фейсбук стана повече от религия

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 33. 33 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 796 Неутрално

  „Той отказа да встъпи в длъжност..“

  Само дето се закле, срещна се с главния птокурор, даде интервюта...

  Това някаква басня за пред Конституционния съд ли е?

  @)----,--'--
 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  След като никоя от партиите в парламента не предложи управленска програма, то е логично политиката като такава да не съществува в дневния ред. Нормално, тя се замества от идиотщини. Това все пак беше избор и на ДПС, та лидерчето да не се обяснява много за неща, които ги знае чудесно...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Колкото разбрахме "Кой уби Лора Палмър", толкова и ще разберем "Кой предложи Пеевски". Този шопар и мамата му са едни от най-гадните мутри на прехода.

 36. 36 Профил на Eternal Barabarian
  Eternal Barabarian
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Като не разбираш - чупката!
  Ако ще имаме политическа класа и политици нека да са знаещи, можещи и разбиращи ...

  Предварително изгубени войни не водя!
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 388 Неутрално

  И ДНЕВНИК СТАНАХА КОМУНОИДИ, ТУРКОИДИ .САМО ЦЕНЗУРА

 39. 39 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4921 Неутрално

  ВЕНТРОЛОГИЯ
  Куклата само си отваря устата.
  ГОВОРИ КУКЛОВОДЪТ.
  Нали не се заблуждаваме,че ДОНОСНИКЪТ ПАВЕЛ,изписван като "Лютви Местан" изговаря собствени думи и мисли.
  Само,че го прави по един арогантен начин,който е ОБИДА ЗА ВСЕКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩ БЪЛГАРИН.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#40:"lz2"]КОЙПРЕДЛОЖИПЕЕВСКИБЕ? КОЙПРЕДЛОЖИПЕЕВСКИ?[/quote]
  Да си призная уважавам много коментарите Ви и мисля, че сме съмишленици. Но искам да Ви обърна внимание на едно нещо, което от известно време, особено след случая с Дойче веле не спира да бме тревожи. Не мислите ли, че заслепени от текущите събития, някак си неусетно забравихме, че има много по-важен въпрос: Кой уби Георги Марков? Как бих искал многохилядния протест поне един ден да крещи само този въпрос пред Народното Събрание, пред другите институции и пред всички партийни централи! Поздрави!

 42. 42 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#35:"apolitichna"]

  Колкото разбрахме "Кой уби Лора Палмър", толкова и ще разберем "Кой предложи Пеевски".[/quote]

  Също и "Кой уби Георги Марков". Комунистите-талибани подскачат до тавана, като му чуят името.

 43. 43 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  То с хора като вас отговорите се свеждат до "ко, нье", та ... к`во ли питаме.
  Но пък, от друга страна, ако ще си задаваме въпроси, бих попитала ЗАЩО?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 44. 44 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Нито един отговор на зададените въпроси. Хлъзга се като гол охлюв покрай въпросите и вместо отговор оставя гнусни лигави следи на охлюв. Оставка!

 45. 45 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 497 Неутрално

  След побой над стюардеси в Луфтханза бизнес клас,ритници и блъскания по депутати в парламента и побой над журналисти този път Бурен скандал се разрази в Брюксел от българският депутат Волен Сидеров който изправи на нокти и брюкселската полиция в сряда вечер.В ресторант на площад "Гранд Плац"в Брюксел ултра-националистът решил да почерпи депутатите си, с които бе в белгийската столица до петък. (Парламентарната група на "Атака" замина в сряда на работно посещение и не е била приета от нито един евродепутат в белгийската столица Брюксел ) По време на нескромната си вечеря обаче,депутатът,лидер на "Атака" на няколко пъти се оплакал от : '' много лошото обслужване в заведението '' Той търсил управителя на ресторанта с викове: "Where is the boss?" Where is the boss?" разказваха смаяни очевидци на случилото се . ''Сидеров се държеше изключително грубо,нагло, арогантно и непристойно с персонала ,а накрая започна и да излива бутилките върху съдовете за приготвяне на десерти като смеейки се ехидно заплашваше персонала". Според присъствували недоволството на Сидеров се превърнало в огромен скандал с целия персонал на заведението.
  Заедно с лидера на "Атака" в заведението били и повечето от депутатите му. След скандалните закани и обидите на Сидеров към персонала на заведението последвал и отказ той да си плати сметката. Заради това и шефът на заведението заключил ресторанта си и извикал полиция. В създалата се суматоха депутатите от "Атака",придружаващи лидера си, решили те да му заплатят сметката на стойност 1600 евро.
  В това време пристигнала и полиция, но поради дипломатически имунитет с който се ползува лидерът на Атака В.С. той не бил задържан, коментираха Българи в Брюксел. Мобилният телефон на Сидеров е изключен от вчера.

 46. 46 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Въпросът кой уби Герги Марков е много важен защото същият предложи и Делян Пеевски. Ако го принудим да си признае веднага ще последва следващият въпрос ЗАЩО? Такъв въпрос отправен неадресирано точно към когото трябва няма как да получи отговор освен злостни подмятания от сорта "Тука е така"!

 47. 47 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Кой , кой.... един въпрос повтарян до втръсване наистина важен и без отговор, и въпросът кой го гласува някак остана на заден план. Ако поименно беше изнесен списъка на гласувалите го нещата щяха да изглеждат малко по иначе.

 48. 48 Профил на alterego222
  alterego222
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Тоя нещастник ще излезе по-голяма гад от сопола.. Говори много, но не казва нищо...

  ОСТАВКА!!!!!!!

 49. 49 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#46] от "gibi":

  Е, то се знае защо. Нито един комунистически писател не си е и помислял да напише истината за социалистическия рай, издевателствата над хората, стъпкването на морала, некадърното управление, фалша, злоупотребите.
  Задочните репортажи звучат силно и актуално и днес, а навремето са били нещо нечувано.

 50. 50 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 551 Гневно

  "Лидерът на ДПС Лютви Местан: Не разбирам защо политическите реалности се свеждат до "Кой предложи Пеевски?""

  За да стане ясно на всички задкулисието в което взимате гнусните си решения. Защото, когато стане ясно, няма повече да гласуват за вас, мръсни доносници от ДС!!!

  911,959,964,993
 51. 51 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#15] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Политическите реалности се свеждат "екзактно" до оставка, отстраняване, неизбиране на всички политически субекти, дали клетви за вярност на тоталитарния режим, и които днес са послушни на Задкулисието / външно и вътрешно /. Даже и да стихнат протестите, даже и да се намали бедността ,нестихващият изразяван стремеж на младите демократи по улиците на София за Европейска политическа система /не балканска/, за европейска култура /не чалгаджийска/,за Европейска правосъдна система /не мафиотска/ ще продължи искаме или не искаме...Този стремеж на младите не е от вчера , още от Възраждането е...

 52. 52 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Да ме извинява Местан, но предложението "Пеевски" е най-точният израз на реалната политика в България. Повярваха си повече и свалиха за момент маските и така нареченото задкулисие изпълзя на светло. Отчетоха си грешката, но нещата се пропукаха.
  Другото е "бля-бля" за пред хората, подкрепено с някой друг лев, за да замажат положението.

 53. 53 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 823 Разстроено

  Слаб съм. Не мога да се мотивирам да го прочета това интервю.

  ОСТАВКА.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 54. 54 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Към въпроса "Кой предложи Пеевски" аз имам още един въпрос: какво е имал предвид лидерът на БСП/БКП когато е казал: "Или гласуваме за Пеевски или правителството пада".
  А иначе сравнението с въпроса "Кой уби Георги Марков?" е много уместен. Има въпроси, на които колкото по - упорито хората на власт не отговарят, толкова по-значими стават.

 55. 55 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2317 Любопитно

  "демонизирането на г-н Пеевски, за превръщането му в своеобразен параван, зад който се крият истинските недъзи на българското общество, които са от системен характер."

  Дрън-дрън! Новото клише! Кусурите ни били със "системен характер"!
  г-на с Катинарчето да свикне да говори на български, хем го раздава филолог.
  ДПС е именно такава "ситемна грешка" - наличието на етнически вот какво друго, ако не изкривява вотът на избирателите изобщо?!
  Днес напр. ДПС е срещу Белене - ако утре позицията им се обърне на 180 градуса, това ще се отрази ли на изборните им резултати? Друг път - раята ще нагнетява пак същата бюлетина! Същото като с джагалите и платения вот - нема мангизи, нема вот - NO MARTINI, NO PARTY!

  I Want To Believe
 56. 56 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Щом не разбираш се махни.

 57. 57 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#20] от "Gopeто":

  А защо така панически не иска да каже това "още нещо"?"

  -Вероятно като разберем отговора на точно този най-съществено важен въпрос и Боко изведнъж ще стане умен и мил.


 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Марта
  Марта
  Рейтинг: 688 Гневно

  Има сценарий за демонизирането на Делян Пеевски, за превръщането му в параван, зад който да се скрият истинските недъзи от системен характер". Това заяви в интервю за Би Ти Ви лидерът на ДПС Лютви Местан.
  Господин Местан! Вие или сте много наивен или си въобразявате ,че протестиращите за много глупави. Не разбрахте ли, че вашият депутат- Делян Пеевски притежава само една съмнителна диплома за висше образование и много семпъл интелект, който му стига единствено да бъде депутат от вашата партия, но за шеф на ДАНС?! Всички чухме и видяхме изявите му в Парламента.
  Този продукт на прехода - Делян Пеевски издигнал се благодарение на хитрата си майка , известна като царица на далаверите, една шмекерка - вярна слугиня на едни още по-големи шмекери, които окрадоха България и в последствие излязоха на светло като добре облечени бизнесмени и банкери.
  Те и до днес продължават да се прикриват зад гърбовете на дебелокожите майка и син, защото нечестните им сделки не са спрели. Това са лицата ,все обвързани с ДС и червената номенклатура ,които финансираха купуване на гласовете на циганите, които ви донесоха 3 депутатски места и с които много се гордеете.
  Добре е, че най-сетне сте прозрял за ролята отредена на Пеевски .Да той и майка му играят ролята на параван и не възразяват да са неугледните чучела поемащи хулите срещу истинските демони на прехода у нас.Естествено срещу много добро заплащане.
  На кого му пука ,нали така " Гусуйн" Местан?
  " Страхува" ли ви от тези които стоят зад паравана?

 60. 60 Профил на ivan_lozev
  ivan_lozev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Понеже няма ясно мнозинство, собствено, в това издание на Народното събрание, това не е основание да пледираме за незабавни избори, защото това би означавало да твърдим, че българските избиратели са сгрешили и затова те трябва да се явят отново на вот, за да поправят грешката си."
  ....................
  Поредната манипулация! Първо, резултатите от изборите са плод на компроматната война на БСП и много ниската избирателна активност. Второ, дори при тази конфигурация на парламента, разчитането на подкрепа от Атака си е престъпление спрямо държавата. Препоръчвам на Местан да погледне резултатите от изборите в Германия и да се поучи как западните демокрации се справят в подобна ситуация - няма и намек за включване на бившите комунисти в лява коалиция!

 61. 61 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ,,Дневник'', престанете да публикувате интервюта с подобни празнословци.

 62. 62 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 758 Любопитно

  И все пак - КОЙ???? Чакаме отговор.

  За едни благата, за други ла*ната
 63. 63 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДРУГО ДА КАЖАТ!
  ТЪРСЯТ СИ ПРЕТЕКСТ,ЗА ДА СТАЧКУВАТ ЖАДНИТЕ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ.
  ТОВА СА НАЙ-ЛЕСНО СПЕЧЕЛЕНИТЕ ПАРИ - С ХАЙМАНОСВАНЕ.

 64. 64 Профил на nelva
  nelva
  Рейтинг: 497 Неутрално

  КОЙ ГО Е ПОДСКАЗАЛ- ББ

 65. 65 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не разбираш, щото си тъп и нагъл до безумие, френд.

 66. 66 Профил на damianrm
  damianrm
  Рейтинг: 442 Весело

  Кой предложи Пеевски -->Кой трябва да бъде уволнен -->Кои са олигарсите???

  Мн. неудобен въпрос, вярно. Като няма отговор-няма един двама да си ходят -> ВСИЧКИ ЩЕ СИ ХОДЯТ !

 67. 67 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Много добре разбира...ама не му изнася!

  haokarapora
 68. 68 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Жалко че не разбираш, господин Местан... В такъв случай, за съжаление, никой не може да ти помогне... Страхувам се, че всички, които не разбират (или се правят, че не разбират) са излишни...

 69. 69 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Никой не го е предлагал. Заповядал им е този, който им плаща, на този и на оня бурсук с очилцата. Всички го знаят кой е. Тия нямат думата, никой не ги пита.

 70. 70 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 980 Весело

  Не разбирам защо политическите реалности се свеждат до "Кой предложи Пеевски?"

  Ми щот се сучете като мокра връв и не давате отговор.

  Каква друга политическа реалност искаш да видим?
  "Екзактна"
  "Риторическа"
  " семантичното поле на думата политика."

 71. 71 Профил на соня иванова
  соня иванова
  Рейтинг: 448 Неутрално

  ники
  ...защото ни се повръща от Вас, Гьонсуратлъ! Аман, холан!

 72. 72 Профил на deelee
  deelee
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Това много кратко за Местан изречение казва всичко за него самия - напълно неадекватен политик, бивше ченге, прикриващо негодността си за политически живот зад неспирни словесни диарии. Сори за грубия език, ако някой прочете мнението ми.

 73. 73 Профил на Хора и ръченици
  Хора и ръченици
  Рейтинг: 1312 Разстроено

  Какви хора ни управляват

  Хайде на хорото!
 74. 74 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 551 Неутрално
 75. 75 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 544 Весело

  Това е все едно да се чудиш защо е изграден ЦЕРН след като целта е само Божията частица. Политическата реалност днес е разследване, направо научно разследване.

  Ако съпоставим политиката с ЦЕРН, то въпроса "Кой предложи Пеевски?" е то "Кой предложи вселената?".

  Вселената се разширява, Пеевски и въпроса също. Щом за отговора на един въпрос е изграден ЦЕРН...

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 76. 76 Профил на aglar
  aglar
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Заптието да мълчи!!! Долу ДПС, "да" на обикновените турци!!!!

 77. 77 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ДС агент!
  За пълно изваждане на всички ДС агенти от държавна, общинска администрация и Народното събрание!

 78. 78 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Въпросът "Кой предложи Пеевски?" би звучал нелепо ако ставаше дума за чиновник от среден ранг, хайде и за министър. Но става дума за шеф на ДАНС, българското ФБР. Дори нещо повече. Сигурността на държавата. И във вътрешен, и в международен план. Контрашпионаж, борба с организираната престъпност и т.н. Цялата агентура срещу руското и турското разузнаване, например, щеше да попадне в ръцете на съмнителен тип, предложен от руско-турска банка. Тъй, че Местан да не се прави на ощипана булка.

 79. 79 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не разбирате ли? Прекрасно разбирате, но отговорът не ви изнася. На всички! А той е, че до такова омерзение доведохте народа, че той с кеф издевателства над вас и пита. Но това е нищо, вие вкупом издевателствате над нацията в продължение на години.

  Та кой предложи Пеевски? Считайте, че съм ви питала толкова пъти, колкото е нужно да ви предизвика епидемия от инфаркти.

 80. 80 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Да говориш правилно, явно не означава да мислиш правилно. Ще уточня на агент Павел, нещо екзактно ясно за всеки политически грамотен човек- въпросът Кой предложи Пеевски? не е въпрос за Пеевски, а за това кой управлява държавата. Все пак, господин Местан, въпросът е кратък и ясен-кой предложи Пеевски?, а не кой е годподин Пеевски?

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 81. 81 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 577 Неутрално
 82. 82 Профил на Memish Mustafov
  Memish Mustafov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хуйвенбините, талибаните и фундаменталистите се обидиняват в този форум.Нищо добро не се вижда на хоризонта.Колко жалко.Ако се стегнем и дадем отпор на лумпените-ще имаме и настояще и бъдеще.Ще бъдем ли на нивото и нуждите на времето???????С или БЕЗ извинения.Зависи кой , как се разпознава.

 83. 83 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  Ако в 2001 г. имаше гражданско общество, щеше да реагира по същия начин за назначаването на Боко за гл. секретар на МВР в двойната коалиция, както сега реагира срещу Пеевски!....

 84. 84 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#59:"Марта"]Делян Пеевски издигнал се благодарение на хитрата си майка[/quote]

  Възхода и забогатяването на Пеевски продължиха и по времето на мандата на Герб. Боко дори призна, че когато беше премиер, се съветвал с Пеевски за "смесените райони"!?

 85. 85 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Какъв гнусар ни управлява,а?!

  4itatel
 86. 86 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 173 Неутрално

  До коментар [#82] от "memish_mustafov":
  ХуЙвейбини? Сигурен ли си, че така се пише?

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 87. 87 Профил на Memish Mustafov
  Memish Mustafov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До #85 -не съм сигурен, за което се извинявам.

 88. 88 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Кой предложи Пеевски?

  Global Genocide Forget Heaven
 89. Повръща ми се вече!
  Нямам повече въпроси ,а само едно ясно искане-ОСТАВКА!!!

  Боли ме от овчедушието на хората...
 90. 90 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Лютви Местан почва да събира в себе си, всичкия тепегьозлик на субектите в днешната ни Политика...
  Бива - бива, ама толкова наглост и дебелоочие в един човек, не бива ...

 91. 91 Профил на Ritter 1
  Ritter 1
  Рейтинг: 442 Гневно

  Този заслужава да преживее поне няколко катарзиса! ОСТАВКА!!!!

 92. 92 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  ами защото прокуратурата работи. затова

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 93. 93 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Докато Местан разбере,"защо политиката се свежда до това,кой предложи Пеевски"- БСП,ДПС и Атака вече няма да са във властта!

 94. 94 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Лютви Местан е "Гьон сурат №1 на РБ"!

 95. 95 Профил на rosicastoyanova
  rosicastoyanova
  Рейтинг: 388 Неутрално

  КОИ ОТРОНИ ИМЕТО НА ПЕЕВСКИ

 96. 96 Профил на loreth
  loreth
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Аз пък "не разбирам" защо в крайна сметка не отговорите?

 97. 97 Профил на xsc07311823
  xsc07311823
  Рейтинг: 388 Гневно

  Оставката му е малко! Този е разстрел - публично, на стадиона и в компанията на Сергей и Ахмед - те и без това са си другарчета!

 98. 98 Профил на jijok
  jijok
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ами защото е реалност бе Ефенди....

 99. 99 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Гневно

  От заглавието е видно,че за агента Павел и сие управляващи, лъгането,криенето,заблуждаването на "електората" , не са проблеми от битноста на политическите реалии.Да правят кадрови предложения, заради които преживяват катарзиси и се срамуват да признаят от кой са внесени, е екзактно и напълно в парадигмата на политическия живот на агентите,техните вербовчици и инквизитори и онези фини,нежни лирични души, келипирджиите от хАтака. А МОЖЕ БИ ИМ Е ЗАБРАНЕНО ДА КАЗВАТ???

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 100. 100 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#76] от "aglar":

  Само искам да кажа,че онзи хорица с работните дрехи,галошите и мантите, не са подобрили живота си с нищо.За сметка на това погледни елита на ДПС и лично НВ "брилянтния политик"Сава-Андреев-Сергей.от 20 г изкупуват определени фирми тютюна по 2-3 лева.Геберасите вкараха конкуренция с дуга цел,но се вдигна на 12 лв.Нали се сещаш къде е отивала разликата 20г.?

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK