Иван Костов: Не е политика партиите да се занимават с Делян Пеевски

Иван Костов

© Юлия Лазарова

Иван КостовДоскорошният председател на ДСБ и бивш премиер (1997 - 2001 г.) Иван Костов даде интервю за предаването "Нека говорят..." по Би Ти Ви. То е първото, след като преди дни Костов оглави изследователското звено "Лаборатория Управление на рискове" на Нов български университет в София. В интервюто той застъпи тезата, че не е работа на политиците да се занимават с отделни личности, включително депутата от ДПС Делян Пеевски, вместо да правят политика. Призова и Реформаторския блок да смени тактиката на поименни атаки. 


"Дневник " публикува разговора на Жени Марчева с Иван Костов с незначителни съкращения, като използва стенограмата на БТА. 


Как сте?
- Много по-спокоен отпреди.


Защо?


- Защото няма напрежение.


Как минават дните ви?


- Всичко е свързано с работата, която сме започнали. Този проект за лабораторията има големи амбиции и много напрегната програма. Всичко трябва да се направи, да се предаде...


Ще стигнем и до лабораторията, ще поговорим, защото това е един прелюбопитен проект. Но наистина, как минават дните ви откакто не сте в голямата политика?


- В непрекъсната работа. Непрекъснато работя някакви текстове, с нещо съм ангажиран, с някакви неща, с преговори.


Имате ли повече време за семейството си, за съпругата си, за внуците?


- Би трябвало да имам, но засега поне на старта на лабораторията такова не се очертава.


Липсва ли Ви голямата политика?


- Не.


Искате да кажете, че не ви липсва парламентът. Я вижте, колко е интересно. . . В момента там може всичко друго да е, но поне не е скучно. Бият се, има успокоителни почивки, вие сте солиден мъж, здрав мъж, щяхте да се справите.


- Разбирам закачката Ви, но, знаете ли, аз мисля, че не е добра средата сега, никак. Даже някак си по-добре е човек да стои настрана. Българската политика не изглежда никак добре, гледана отстрани.


Като гледате отстрани, сега имате това преимущество да сте наблюдател, какво виждате?


- Аз не гледам много политиката. В момента всички сме ангажирани да следим това, което наричаме рискови знаци, т.е. информация, че някакви обстоятелства са се променили така, че са създали предпоставки да възникне риск, да има щети. И се занимаваме преди всичко с това - да следим всички информационни източници и правим анализи.


Смятате ли, че е много сериозен риск това убийствено ниско доверие, което българите изпитват към абсолютно всички институции в момента.


- В доклада за доверието в политическите институции ние имаме задача да определим така наречения рисков критерий или допустимото ниво на риск на спад на доверието примерно в Народното събрание. Защото очевидно институциите се крепят на доверието и когато то стане съвсем оскъдно, наистина възниква риск от политическа криза.


Добре. Започнахте за лабораторията, хайде да поговорим за нея. Що за лаборатория е това? Всъщност с какво ще експериментирате в тази лаборатория?


- Няма да експериментираме нищо, просто анализираме рисковете в няколко основни направления. Едното е рисковете за сигурността, политически и икономически, и такива, които са дефинирани в закона като рискове за националната сигурност. Това е тематика за политическата констелация, както го наричаме ние. То е отношението и позициите, които имат основните политически институции - парламентът, правителството и президентът, плюс политическите партии в парламента и при едно разширение -  и тези политически формации, които биха се оказали в парламента, защото тези неща са много важни. Те говорят за това дали страната ще остане стабилна или ще бъде нестабилна в близко бъдеще.


Къде е гаранцията, че тези анализи няма да бъдат политически оцветени? Вие не сте кой да е, вие сте Иван Костов - бивш лидер на ДСБ, бивш премиер на страната. Къде е гаранцията, че няма да смесите и да се изкушите по-скоро да смесите политиката и науката?


- Два от анализите, които се отнасят до рискове на нашата страна,предоставихме на съответните компетентни министри и те ги приеха с внимание и със загриженост, с благодарност.


Кои са компетентните министри?


- Нека да оставя това, защото то няма значение в случая. Важно е, че работата по рисковете за сигурността на страната е свързана с нещо, което има във всяка страна, това е консенсусът по въпросите на националната сигурност. И от тази гледна точка, когато се изследват тези рискове, би трябвало това да интересува всички.


Така е, но все пак не ми отговаряте на въпроса ще се изкушите ли да превърнете тази лаборатория в инструмент, чрез който да влияете върху политиките на ДСБ или на Реформаторския блок като цяло.


- Тази лаборатория е академично звено. Тя ще обучава студенти напълно отговорно, магистри и докторанти, и няма да внася в своите изследвания идеологически или партиен код, защото, ако го внесе, ще се отдалечи от науката, т.е. от безпристрастното академично третиране на въпросите. Ние ще се опитаме и аз вярвам, че ще запазим тези ангажименти към академичните изисквания, да бъдем безпристрастни напълно.


Не ви ли е тясна дрехата на доцент Костов?


- Не, никак, никак не ми е тясна. Знаете ли, никак не е лесно да си преподавател и изследовател днес в България. Първо ситуацията е много променена, много, и то към по-добро, но изисква страшно много труд.


Нека ясно да прозвучи за хората, които в момента ви гледат, Иван Костов приключи с българската политика.


- Да.


Завинаги.


- Да, нямам. . . Е, нали казват, че никога човек не бива да казва никога и завинаги, защото. . .


Е, моля ви, за по-голяма категоричност.


- Не, не, наистина аз съм излязъл от политиката и съм се отдал на тази работа, която ми е много интересна, която ме вълнува и която мисля, че ще мога да направя изключително качествено. Аз съм създал много неща в тази страна, малцина знаят какво. Всъщност тези, които са в отделните професии поназнайват, но защо да не направя и една лаборатория, която да почива на академични принципи.


И никога повече няма да се върнете в политиката?


- Нямам никакви амбиции и никакво желание.


Честна дума?


- Честна дума, разбира се.


На финала ще поговорим за това, да не накъсвам логиката на разговора за лабораторията. Бежанците, доколкото разбирам, по тази тема един от междинните доклади вече е готов, излязъл е. На страницата си във "Фейсбук" зададохте един много любопитен въпрос - контролирано ли е влизането на сирийски бежанци в страната ни, попитахте вие, и тук аз веднага ще ви помоля вие самият да отговорите на въпроса, който зададохте.


- Вижте, първо, това не са бежанци. Те, разбира се, бягат и медиите ги наричат бежанци, защото хората бягат, идват, търсейки закрила в България, обаче според Женевската конвенция от 1951 г., според нашите закони, според директивите на Европейския съюз бежанец се става, като се придобива статут на бежанец. Не всеки човек може да стане бежанец. И има ред условия. От тази гледна точка хората, които са влезли в България, и то нелегално, пресичайки границата незаконно, са незаконно пребиваващи имигранти с идеята да имигрират в България или в някоя друга страна. И те могат да получат, част от тях, статут на бежанци, но това става едва впоследствие, защото по-нататък страната ще определи каква форма на закрила ще предостави.


Но колкото до въпроса контролирано ли е влизането на тези хора тук у нас?


- Не е контролирано и в това се състои най-големият риск за сигурността на страната. Ние направихме краткосрочна прогноза до края на годината - вероятно те ще бъдат между 12 и 19 хиляди души.


Единадесет хиляди, казва вътрешният министър.


- Добре, а ние казваме между 12 и 19 хиляди, което обаче не изяснява докрай процеса, защото тези хора могат да продължат да идват и след Нова година, ако в Сирия нещата не приключат и ако страните от Северна Африка не се успокоят след тази Арабска пролет и хората не престанат да нахлуват в България, т.е. този риск е неопределен, от най-лошите рискове. За него много малко може да се каже.


Г-н Костов, ако днес бяхте на власт, щяхте ли да направите това, което направихте през 1999 г., да затворите границите?


- Правителството не изпълнява, според моята преценка, и те няколко правителства не изпълняват това, което е записано в закона. Те са много неща. Аз, разбира се, не мога да разкажа всичко, но го има чл. 80 в Закона за убежището и бежанците, в който е разписано как действа българското правителство. Защото, ако то оказва временна закрила на тези хора, защото голяма част от икономическите нелегални емигранти от Северна Африка не може да претендират да бъдат бежанци, там има ред усложнения. Примерно, те идват от трета сигурна страна, каквато е Турция.


Тоест, вашата теза е, че сме прекалено гостоприемни към хората, които търсят убежище и подслон в България?


- Да, аз мисля, че въобще процесът не се контролира. Ако се съди от мерките, които бяха обявени от правителството, всички тези мерки според стандарта за управление на кризи са или опортюнистични, или опит за споделяне на риска с ЕС.


Биха ли се минимизирали тези рискове, за които говорите, ако се построи 30-километрова техническа преграда по границата с Турция, в региона на Елхово, откъдето, доколкото разбирам от официалните власти, от изявленията им, влизат най-голяма част от незаконните емигранти?


- Може би, но по-големият проблем е защо България не изпълнява една спогодба, която има с Република Турция за граничните инциденти от 1967 г. Вижте какво става с околните страни. Всички страни ни връщат тези хора, когато те се опитат да пресекат техните граници. Защо България е отворила границите и не санкционира граничните инциденти веднага и не прави комисията, и съответно не реагира, искайки обяснение от турската страна? Не е ясно защо не изпълняваме тази спогодба.


Ако днес бяхте в обувките, в стола на премиера Орешарски, какво щяхте да направите?


- Много неща.


Например?


- Ние завършваме този междинен доклад с предложения за мерки. Например най-сериозното е това, което трябва да направи Народното събрание. То в някакъв смисъл е блокирало цялата процедура и не дава възможност на Министерския съвет и на Държавната агенция за бежанците да действат в тази специална ситуация, в която хора незаконно пресичат границата и идват от трета страна в България.


Защото е казано, че тогава България може да не разглежда техните молби за получаване на статут на бежанец или друга форма на закрила, защото се счита, че Турция е сигурна страна и тя би трябвало да им окаже убежище. От тази гледна точка Народното събрание е длъжник веднага да дефинира тази част, има един сериозен пропуск, който има българският закон, и трябва това нещо да бъде затворено. Защото така, знаете ли, Държавната агенция не може да дава статут на бежанци. Министерският съвет не знае дали да ги третира като хора, търсещи временна закрила. И заради това не е привел в действие всички изисквания на чл. 80 от закона, който изисква да се предупреди ЕС, да се определи срок, да се представи план за действие, да се каже какъв капацитет има България и ред такива неща.


Хайде, нека да завършим с някаква оценка по тази тема, за да е пределно ясно. Ако днес бяхте в парламента, бяхте парламентарно представена сила ДСБ, щяхте ли да поискате вот на недоверие към кабинета?


- Аз никога няма да бъда в парламента и да ме слагате в тази роля и на министър-председател, и на парламентарист не е продуктивно, защото искам да напълня със съдържание новата си роля.


Какво се е случило с вас, г-н Костов, през последните 5 месеца, защо е това поражение? Вие не бяхте такъв човек. Защо така пораженчески гледате към политическото си минало?


- Може би, може би е така, но как да гледам по друг начин? В края на краищата аз не съм политик вече и няма смисъл да гледам с особен оптимизъм, изобщо с оптимизъм, просто това не е...


Къде сгрешихте? Къде сгрешихте, че днес десницата не е парламентарно представена от 1989 г.?


- Е, това е дълъг разговор, който...


Резюмирайте. Не, той е важен, важен е за хората, които гласуваха за вас.


- Не ми се води този разговор. Само едно ще кажа, защото вие казахте, че ме питате за определени процеси, и може би няма да стигне време. Аз мисля, че е голяма грешка когато политиците, не други, политиците, се занимават със сочене на имена и по този начин сатанизират този или онзи. Аз понеже съм бил 12 или 20 години сатанизиран по всякакъв повод, включително чрез персонални атаки срещу мен...


И днес, и сега ли се чувствате така?


- Не, нека да довърша, знам, че това е средство, което е от комунизма. Това е средство на комунистическия репресивен апарат, това е КГБ и Държавна сигурност. Не бива днес политици български, откъдето и да са, да се занимават с личности, а да не се занимават с политики. Това за мен е крайно притеснително, защото когато те се фокусират върху личностите, за политиката не остава никакво място. Не е вярно, не е вярна тезата на бившия репресивен апарат, че всяка политика минава през човек и ако го няма човек, няма да я има и политиката. Това са сталинови формули.


Ще се хвана за думата демонизирам, демонизиране. Демонизиран ли е според вас в обществото ни образът на Делян Пеевски?


- Да, определено.


Кой го демонизира?


- Ами... сега, кой го демонизира, който има интерес или на който пречи, или той самият е дал основания. Но вижте, не е политика да се занимават политическите партии с Делян Пеевски. Политическите партии, казвам пак, партиите трябва да се занимават с добруването на хората, с неутрализирането на рисковете пред страната. Те трябва да помагат България да намира път в тази трудна ситуация, а не да се занимават с този или онзи.


И все пак през седмицата на въпрос дали анализирате Делян Пеевски, казусът "Делян Пеевски" като риск, вие отговорихте да.


- Да, знаете ли защо, веднага ще ви кажа. Риск е, защото неговото номиниране срина доверието в правителството, подкопа доверието в мнозинството, което управлява Народното събрание. И от тази гледна точка си е истински риск.


Застъпник ли сте на тезата, че всъщност тези, които демонизираха образа на Делян Пеевски, направиха така, че зад неговия образ се скриха истинските олигарси, които в момента потриват ръце?


- Аз не искам никой да бъде демонизиран в тази страна. Това, повярвайте ми, е ужасно чувство. Първо, то е непродуктивно, то не носи абсолютно нищо, то разпалва един песимизъм, един негативизъм сред хората. То кара всички да бъдат нещастни.


Не се ли отърсихте от това чувство, с което живеете през последните години?


- Не, аз, да кажем, съм се отърсил, но това не е европейска политика, това се опитвам да кажа, хайде така да го кажа. Това не е Европа, това не е европейска политика, там хората не се занимават с такива персонални атаки срещу който и да е. Вие. . .


Да завършим с още нещо, с което лабораторията ще се занимава - енергетиката. Преди минутки, преди да влезем в студиото казахте, че е готов междинният доклад и за енергетиката. Какво е важното?


- Не за енергетиката като цяло, има междинен доклад, който анализира само един от рисковете и той е свързан с арбитражното дело между НЕК и "Атомстройекспорт". Част от този риск беше "Уорли Парсънс", чийто договор беше прекратен. Това цялото нещо се анализира и ни кара да се притесняваме, че няма да бъде  добре защитен българският интерес в това арбитражно дело.


Но доколкото НЕК прекрати договора си с "Уорли Парсънс", това минимизира ли рисковете?


- Може да се каже, че намалява частично част от тях, но в никакъв случай не гарантира, че интересите са ни защитени.


На финала ви питам, според вас верен ли е пътят, по който върви Реформаторският блок?


- Реформаторският блок има, разбира се, своите добри и своите слаби страни. Хубаво е тези, които го ръководят, да четат внимателно съветите, които им дават хора, които са добре разположени към тях. Много силни са гласовете, които искат те да имат ясни отношения към ГЕРБ, и по-точно към ръководството на ГЕРБ.


А нима нямат ясно отношение?


- Ами някак си, щом продължават да търсят от тях изясняване на това отношение, очевидно трябва. . . След това трябва да изоставят практиката на поименни атаки на определени лица, независимо колко ефектни им изглеждат, и непременно да се фокусират върху икономическите програми, върху програмите изобщо, за съдебна реформа, които се очакват от всички хора.

Коментари (324)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Лелеееееей, колку леб дади на форума тоз Иван Костоооооооф....

  Както се казва, загорял беше форумния ум за него, та колко време мина....

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Мъка. Чета в другата статия гърчовете на тъмносините талибани и ми става мъчно. Е... не много. "Костов както винаги е прав, това е високо ниво недостъпно за прости хора'' дрън-дрън и дрън. Искам само да ми отговорите ако Боко беше казал "Не демонизирайте Пеевски, дайте да бъдем европейци, да говорим за политики, има по-важни нещаи т.н." какво щяха да квичат и вият същите тъмносини убавци. Помислете и ми отговорете честно.

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 597 Весело

  А така, оставете човека на мира да стане шеф на ДАНС, или поне конституционен съдя

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 4. 4 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  2,93%.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 5. 5 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  "- Два от анализите, които се отнасят до рискове на нашата страна,предоставихме на съответните компетентни министри и те ги приеха с внимание и със загриженост, с благодарност.

  Кои са компетентните министри?

  - Нека да оставя това, защото то няма значение в случая. "

  За бавно съобразяващите обяснявам бавно: Костов е направил анализи какво е опасно за СЕГАШНОТО правителство и ги е предоставил на министри от НЕГО. Те съответно са ги приели с внимание и благодарност.

  Нищо чудно, човекът многократно е доказал квалификацията и успехите си при спасяването на комунистите. Като се почне от 1989г когато даваше съвети на БКП как да си смени кожата за да оцелее, мине се през 1997г когато спаси БСП от възмездието за националната катастрофа /втората/ и до днешни дни. Чудя се само каква е тарифата му. Впрочем дъщеря му нямаше ли някакви сметки в кипърски банки?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 6. 6 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 529 Неутрално

  ако това беше обявено като интервю с Местан или с Асланов, или с някоя друга кука, щеше да има някои адекватни реакции като коментари, но сега същите думи от устата на куката костов ще произведат комедия на кудкудякящи марионетки, които да ни обясняват какво се имало предвид, леко изтръпнали от неминуемата предстояща коалиция с бсп и дпс след такива директиви лично от Гуруто

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 7. 7 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#2] от "Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?":

  Трябва да призная, че имаш известно право. Но Буда никога няма да каже такова нещо. Та нали той го демонизира, за да отклони вниманието от себе си и за да може да яхне протеста и да се опита да се върне на бял кон, за да ни онаде за още 4 години.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 8. 8 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 900 Весело

  КОЙ демонизира Пеевски? Кой? Кой? Кой?

 9. 9 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 216 Неутрално

  До коментар [#4] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Кво е тва?

 10. 10 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#0:"статията"] Българската политика не изглежда никак добре, гледана отстрани.
  [/quote]
  Тук Костов е много прав.
  Не, всъщност не е. Защото моментният миш-маш изобщо не може да се нарече политика.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 11. 11 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 900 Разстроено

  Патриарха на българската политика нещо не харесва българската политика отстрани? Защо така? Това е все едно да не си харесваш детето... или внучето...

 12. 12 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Весело

  Как да е политика, Иване!

  Че той Пеевски е син на Ирен, която по твое време се накъка с мангизи!

  Как да критикуваш създадена от теб олигархична фамилия? Не става, ама на нас не ни пука каква е твоята оценка, ние си имаме наша!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 13. 13 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Няма никакво значение какво казва един "преподавател" от един шапкарски "университет", който дори си има цял президент, който е доносник на ДС.

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2

 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  [quote#2:"Daniel Defoe - Аз ходя на протест. А ти?"]Искам само да ми отговорите ако Боко беше казал "Не демонизирайте Пеевски, дайте да бъдем европейци, да говорим за политики, има по-важни нещаи т.н." какво щяха да квичат и вият същите тъмносини убавци. [/quote]
  Ако по цял ден се занимават само с Пеевски ти (а и всички останали български граждани) ще живееш ли по-добре?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  П. п. Между другото, в навечерието на изборите от 12 май Костов отказа ясно и гласно да посочи като ключов за управлението на страната проблем прекомерната концентрация на държавни ресурси, медийно влияние и политическа власт в една свързана с Делян Пеевски банка:

  Асен Генов: Нормално ли е 50% от парите, около 54% мисля, че беше числото, което напоследък излезе, да са в една банка. Една частна структура. Парите на държавата…
  Иван Костов: Ако тя дава най-добрите условия за съхраняване на депозитите е обяснимо, но аз не знам каква е структурата на депозитите и какво получават фирмите срещу това, че са си оставили…

  http://asengenov.wordpress.com/2013/10/15/kostov_ktb/

  Ще напомня на ортодоксалните му поклонници, че в онзи период Костов беше в предизборен тактически съюз с БСП и ДПС, подигравателно наричан ОФ.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 16. 16 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално
 17. 17 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Разстроено

  "Не е политика партиите да се занимават с Делян Пеевски."

  Ето тук , Иван Костов е прав!!! Работа на прокуратурата и съда е , да се занимават с Делян Пеевски!!! Само ,че то , със съдии и прокурори -хотелиери , не става!!!


  Цацароооов, къде спиш??? Още ли ваканцуваш , или само броиш "фалшиви" бюлтини???

 18. 18 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Впрочем за наивниците които си мислеха, че с Радан започва някакъв процес на обновяване в ДСБ мисля че това е голям шамар. Костов дори не се крие, той директно дава заповеди с какво да се занимават в РБ. Да, именно цялото РБ а не ДСБ. Толкова е нагъл, че дори не се опитва да дърпа конците зад кулисите като Доган ами се разпорежда като старшина пред строя. Впрочем призивите да не се занимават с личности мигновено изчезват когато стане дума за ББ.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 19. 19 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  До коментар [#9] от "65":

  Следете парламентарните избори, моля.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  [quote#12:"Курт Деликуртев 590 plus 6"]Че той Пеевски е син на Ирен, която по твое време се накъка с мангизи! [/quote]
  Е това е гнусна лужа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Риск е, защото неговото номиниране срина доверието в правителството, подкопа доверието в мнозинството, което управлява Народното събрание. И от тази гледна точка си е истински риск
  ------------------------------------------------

  Я виж ти, Костов се е запретеснил за правителството на национал-социалистите! Костов, нали уж беше десен бре?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 22. 22 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 216 Неутрално

  Айде тлолчета, дойде вашият звезден час!
  Костов пак е тук, действайте, вие си знаете как.

 23. 23 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 216 Неутрално

  До коментар [#19] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Следя ги, е и?

 24. 24 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Любопитно

  дано Костов продължи да хвъля от време на време по някой камък в българското политическо блато

 25. 25 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#3:"FvH"]А така, оставете човека на мира да стане шеф на ДАНС, или поне конституционен съдя [/quote]
  Анджък! Това се разбира от заглавието (признавам си без бой че не съм прочел статията)

  Или някой манипулира с извадени от контекста изрази, или на Командира чавка му е изпила акъла.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 26. 26 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Любопитно

  Разбира се - работа е на прокуратура и съдилища ( вкл. и КС)... Най-лесно за някой, който иска да октлони вниманието ни от актуални теми, е да захапе "дъвката" Пеевски.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Костов, провали се като реален политик, не падай толкоз низко да се провалиш като човек!

  Стой настрана от политиката, не успя да хванеш апогея си и да се оттеглиш с чест!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 29. 29 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#13] от "richi":

  Те в НБУ са се прегърнали сини и червени боклуци и си живеят в любов и разбиране. Още когато чух, че им дават сградата на АОНСУ си казах "Тези не са читави". За които не знаят АОНСУ ковеше елита на социалистическата номенклатура, не се дава на случайни хора такава сграда.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 30. 30 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  До коментар [#23] от "65":

  С резултат 2,93% на 12 май партията на Иван Костов изпадна от Народното събрание.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 31. 31 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Костов е най-добрият политик на БСП последните 20-на години, като само Луканов може да му е конкуренция

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 216 Неутрално

  До коментар [#30] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Е, и?

 34. 34 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Искам да попитам като какъв дава съвети Костов?

  Като успял политик? Ми не е успял, закопал е цели 2 партии, от 64% електорална подкрепа падна на 2,93%!!

  Като политолог? Ми не е политолог, от третия ещалон на БКП е, 2 пъти безуспешно е кандидатсвал за БКП, отххвърлен е!

  Икономист ли е? Да, специалист по политикономия на СОЦИАЛИЗМА!

  Иване, глей си унуците бре!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 35. 35 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Говори като държавник, и Е такъв! Ако някой свали това правителство ,ще са бежанците!

 36. 36 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 216 Неутрално

  До коментар [#30] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Е, и?

 37. 37 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  До коментар [#33] от "65":

  Задайте смислен въпрос, може и да отговоря.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Костов е прав!!!Времето ще го докаже!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 40. 40 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Имам чувството, прочитайки интервюто, че Костов е проумял какво се случи със страната през всичките тези 24 години и че и той допринесе своето за това.

  Радвам се ако наистина мисли, че сегашното ръководство на ДСБ и на РБ трябва ясно да се разграничат от ББ и ЦвЦв, които се провалиха напълно като политици.

  Дано Кънев и сие го послушат, и най-накрая проумеят кои са истинските врагове на демокрацията.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  [quote#32:"Велислав"]не пазихте ли дърветета[/quote]
  Те за туй трябва да се пазят дърветата , за да се използват. По екологичен начин.

  We dont forget , we dont forgive. Много са му на Костов тия 2.93% , ама как да е той е на бунище на историята. Сега е ред на БКП> Без милост

  15.02.1989 - 07.02.2018
 43. 43 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Прав е! Защото макар и много показателен, е частен случай! Политика би било да се наложи със закон доказване на произхода на капитала за 25 години на зад! Но тогава никой няма да може да докаже богатството си! Не само Пеевски или Цветан Василев

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 44. 44 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Или с какво Пеевски/Цветан Василев е по-лош от някой анцуг-собственик на ВЕИ-та! Цв.Василев/пеевски поне не ми бъркат в джоба ако не реша да се бръкна за смехотворните им вестничета/малотиражки!
  Или с какво Цветан Василе е по-лош от Гигов-оня дето срещу 25% комисионна набута България да купи ненужните френскиКугъри/хеликоптери за армията/
  Гигов, дето щерка му я гледате по Нова тв!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 45. 45 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 216 Неутрално

  До коментар [#37] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Не държа. Предполагам, че си приел, че на 12 май е имало избори.
  Аз съм на различно мнение.

 46. 46 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1059 Любопитно

  Коментар на Антоанета Цонева, представител на НПО и един от неформалните водачи на протестите:

  кой е доволен от появата на костов по медиите днес - властта, която получи съпорт, а кой е нещастен - костовистите, които чуха, че не иска да се връща в политиката - това две добри или две лоши новини са - оставям на вас
  преди 48 минути

  https://www.facebook.com/a.tconeva/posts/10201633587754632

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 47. 47 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#42] от "Karelson (Не съм платен ,мразя ви безплатно)":

  До сега ме дразнеха националисти, които приемат външно финансиране...но явно е нищо в сравнение с " природозащитник", който иска да убива хора, и то с помощта на дърветата..... Както е казал героя на Йовков - Пешо Моканина: "Боже, колко мъка има по тоя свят божеее..."

  Почти съм сигурен, че това не е официална позиция на "Зелените", но все ще се намери някой да принизи достойните природозащитнически каузи..............

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Костов в едно е прав. Занимаваме се с Пеевски, а пропускаме Доган и Цветан Василев.
  Шишото е само примамка, макар и доста едра. Нали трябва да се скрият големите играчи.

  Миша
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на sinkreten
  sinkreten
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#49:"Миша"]Костов в едно е прав. Занимаваме се с Пеевски, а пропускаме Доган и Цветан Василев.
  Шишото е само примамка, макар и доста едра. Нали трябва да се скрият големите играчи. [/quote]


  А не е ли прав че прекалихте с оплюването на успелия бизнесмен Пеевски?

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Любопитно

  [quote#5:"Fred"]За бавно съобразяващите обяснявам бавно: Костов е направил анализи какво е опасно за СЕГАШНОТО правителство и ги е предоставил на министри от НЕГО. Те съответно са ги приели с внимание и благодарност. [/quote]
  Умнико,ако за се о.ере ТОВА правителство,трябва да се затрие ТАЗИ страна,то лисни бензина и драсвай кибрита.Ако има неща премного опасни,то те трябва да бъдат дадени и най-гадното правителство,а дали ще произтечат верни действия от това,е друг въпрос.Това правителство е вредно и некадърно и ако някой малко успее да отклони от поредната нова глупост,то е за добро.Не става само с бърз прочит,помисли,не боли.Не можеш да спреш насрещен влак,но поне можеш да предупредиш че идва.Ако те чуят де.

 56. 56 Профил на sinkreten
  sinkreten
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#31:"hhhuuunnnn"]Костов е най-добрият политик на БСП последните 20-на години, като само Луканов може да му е конкуренция [/quote]


  Косъм не даде БСП да падне от главата му. Ценен кадър е наистина наш Ваньо.

 57. 57 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Весело

  Поздравления за г-н Иван Костов!Желач му успех и в новото предизвикателство.
  За мен Иван Костов си остава най-успешния министър-председател,човек,който никога не изневери на синята идея,не излъга хората и се оттегли от ДСБ,за да даде път на новите млади лидери.
  Здраве,успех и късмет !

  Tony
 58. 58 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Темата с демонизирането,не е любима на командирчето.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 59. 59 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#38:"Dante"]Единственото, което може да направи Костов е да им даде малко акъл, защото парламентарно представените суяци определено си нямат. [/quote]

  Бе тоя Костов, ако беше поне наполовина умен, можеше да е още в Парламента!

  Десните избиратели се отдръпнаха лека-полека от него, разбраха какъв лъжовен десен политик е!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 60. 60 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#55:"Лелка"]Това правителство е вредно и некадърно [/quote]
  Не подхождай политически към въпроса, защото е грешно. Орешарски използува единствено икономически лостове. те са валидни в целия свят. няма начин да се провали, защото е много, много голям. Всички гербери го знаят и затова крякат панически - ше земе да им докаже, че знае как да оправи икономикатаи тогава..леле майко. Ще се разбере, че Дянков наистина е наистина некадърник, а покрай него и останалата герберска дружинка, закърмена със сицилиански симпатии

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Костов каза, че Пеевски не е проблем................ особен
  Сакса каза същото..............
  Преди седмица Петър Стоянов същото..............
  това не е случайно. ...май
  Костов, Костов, нека ти го кажем- за нас е проблем Бате, за Вас щом не е голям, за нас е. Ходи се гръмни. Четири месеца гори в България, той се крие и сега изведнъж- няма проблем, политиките били важни. Как ще правиш политики с Пеевски бе Костов, той не може едно изречение да завърши, той фъфли и съставя словосъчетания като....Кой Ви страхува....

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  [quote#62:"grayeagle"]Четири месеца гори в България, той се крие и сега изведнъж- няма проблем, политиките били важни. [/quote]

  За протестите се обади веднъж, било грешно да се протестира!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 65. 65 Профил на sinkreten
  sinkreten
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#59:"Курт Деликуртев 590 plus 6"]Десните избиратели се отдръпнаха лека-полека от него, разбраха какъв лъжовен десен политик е! [/quote]


  Първи те не са десни и второ и да им вменяваш някаква способност да разбират е първо нелепо и второ комично!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Ето ви главният лаборант от лабораториите за генно инженерство, агитация и пропаганда, сугестия и манипулации на дс /бкп - др.бр..костов!
  И после някой ги сатанизира? Та комунистите по произход са сатани!!
  Хвърлили са се зверски у борбата да се бранят, защото си знаят магариите!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#47:"Велислав"]Почти съм сигурен, че това не е официална позиция на "Зелените",[/quote]
  В грешка си! Karelson е "зелен" ама не е еколог, еуглена е!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Любопитно

  [quote#60:"Култура ми Бойко"]няма начин да се провали, защото е много, много голям. Всички гербери го знаят и затова крякат панически - ше земе да им докаже, че знае как да оправи икономикатаи тогава..леле майко. [/quote]
  Завиждам ти на оптимизма.ДОРИ и да знае и може,тези които го назначиха и НЕ му позволяват да се оттегли,нямат полза от възмогването на бизнес който не контролират и на хора,мислещи за нещо повече от насъщния.Нито ДС въхушката на ДПС,нито червените принцове от БСП биха жертвали гадничката си власт за нечие добруване.За Волен пък е въпрос на живот и политическа смърт/уви,закъсняла/.Това правителство се контролира от оная банка,в чийто Управителния съвет има дял Оманско/сирийско/присъствие,Внешторговбанк/ако това му беше името на КГБ-ското перо/и още доста офшорни неясности.Та профешънала на Премиера е без всякакво значение.
  ОСТАВКА!!!

 72. 72 Профил на sinkreten
  sinkreten
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#17:"kimba3"]Не е политика партиите да се занимават с Делян Пеевски."

  Ето тук , Иван Костов е прав!!! Работа на прокуратурата и съда е , да се занимават с Делян Пеевски!!! Само ,че то , със съдии и прокурори -хотелиери , не става!!!
  [/quote]


  Как е прав бе демократе? Нали партиите го излъчиха за шеф на ДАНС? Ти вчера ли се роди?

 73. 73 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Весело

  [quote#61:"Белият Негър"]Вие седерастите,сте болни личности.Нарочно не ви наричам хора. [/quote]
  Гле сега,всички личности са хора,но не всички хора са личности.Ти например хич не си.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Това е една хубава вечер за българската демокрация! Радвам се че интервюто е станало достояние на цяла България. Защото непредубедените и мислещи привърженици на всичко, което се свързва в политическата ситуация с Костов, ще изяснят отношението си към РБ и истинските му цели за себе си окончателно. Защото Костов е РБ. А сега подкрепяйте си го. Най-много да си останете около 2%.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Защо продължава да се обажда?

  За 23 години всички много добре видяха какво може и какво направи. Не е да не е имал шанс...

  Или вече сме като Александър Лилов хванеш ли кокала - доживот!

  Много българи се изживяват за папа, много е смешно отстрани...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 78. 78 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 935 Разстроено

  За няколко часа две новини за едно и също и двете с подвеждащи заглавия. Много важни неща е казал Иван Костов, ама едно си баба (Дневник) знае - едно си баба бае: Пеевски, та Пеевски.
  И 80% от коментиращите изобщо не четат статията, а само заглавието и плюят ли, плюят.
  Е как да вземеш насериозно такива медии и такива форуми? Как да вярваш, че на такива медии и такива коментатори наистина им пука какво става в горката ни държавица, освен ако не засяга пряко личния им интерес?

 79. 79
  ****

  Рубриката Трудовоправна консултация на "Кариери" помага безплатно само на непрофесионалисти в тази сфера. Ето защо Вашият въпрос беше изтрит от администратора на сайта.

 80. 80 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Весело

  Тази вечер доста от форумните сестрици трепят даже акулите в океана, да не говорим за рибата...


 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  Ами,прав е И.Костов.Партиите не са нито прокуратура,нито съд.Само там се доказва кой е престъпник.А защо прокурорите и съдиите мълчат,защо не се поровят по казуса "Пеевски"?Интересно,какво ли ще излезе.А може би всички в този парламент имат полза нищо да не излезе.

 82. 82 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 872 Весело

  До коментар [#75] от "raining":

  вас герберите Костов много ви страхува

 83. 83 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#81:"rosiraycheva50._"]А защо прокурорите и съдиите мълчат,защо не се поровят по казуса "Пеевски"?[/quote]
  Щото..мама ше ги напляска ено убаво..

 84. 84 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1617 Весело

  До коментар [#83] от "Култура ми Бойко":  !

 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#75:"raining"]Защото Костов е РБ. А сега подкрепяйте си го. Най-много да си останете около 2%.[/quote]
  Третото плузчи е мойто
  Забелязал съм, че есенцията винаги е в малки количества, защото е ноо ценна..

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2318 Неутрално

  Гласът на разума е тих, поради това глупакът не го различава, от бръмченето на глупостите в главата си. Иван Костов е, и ще бъде, човекът дръзнал да направи за България това, което титаните на българската икономическа мисъл сега проповядват. По-неумел като политик, но добър държавник, той успя да измъкне страната от финансовия колапс и да я стабилизира! Мони, може само да сънува такива успехи, граничещи с героизъм.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2233 Весело

  "Но вижте, не е политика да се занимават политическите партии с Делян Пеевски..."

  Кой да се занимава тогава?
  Не знам, защо "рабалаторията" на чичко Костов ме подсети за лабораторията на онзи хидроинженер с главоломния хонорар. Да не се окаже, че и Командира мести едни пари...
  Що се касае до демонизирането, при Пеевски , както и при Костов сигурно има своите причини?! - дано, както казва сега Костов поставено на академична база да открие корена на негласуването за него и да му направи лабораторен модел!

  I Want To Believe
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3463 Неутрално

  До коментар [#40] от "socialen":

  Дано Кънев и сие го послушат, и най-накрая проумеят кои са истинските врагове на демокрацията.

  Е добре, да го послуша. А според тебе от БСП, ДПС, АТАКА и ГЕРБ, кои са истинските врагове на демокрацията.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Весело

  [quote#30:"Югозомби (цензуриран от "Икономедиа""]С резултат 2,93% на 12 май партията на Иван Костов изпадна от Народното събрание. [/quote]

  ми радвай са вееее... нъл пък други са попаднале... глей ква добра работа вършат... и ся да не земеш да креснеш КОЙ

 97. 97 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Айдее и другаря Костов се включи в политическата лакардия. Като не можаха да пробутат Пръмова нищо чудно да го изстрелят него като тайното оръжие на следващите избори.

  Too much цензура Баце.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Весело

  [quote#85:"Култура ми Бойко"]а коментар #75 от “raining”
  Третото плузчи е мойто [/quote]
  Мило...получаваш погалване с лапичка..без нокти де.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 100. 100 Профил на kos
  kos
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ако, И.Костов прочете по горните коментарии ,с голямо съжеление ще разбере, колко много франкелщаиновци е създал през политическата си кариера.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK