Сергей Станишев: Лидери, заявяващи, че са демократи, приемат подход като на хунвейбините

Лидерът на БСП Сергей Станишев излиза от студиото на "Всяка неделя"

© Юлия Лазарова

Лидерът на БСП Сергей Станишев излиза от студиото на "Всяка неделя"Телевизионното участие на Сергей Станишев във "Всяка неделя" на 10 ноември ще се запомни и с блокадата на парк-хотел "Москва" от студенти и протестиращи. Те се събраха около сградата в квартал "Изток" почти два часа преди лидерът на БСП да пристигне за гостуването си, обявено в рубриката "Събеседник по желание".Това затрудни влизането му и той използва заден вход, а на излизане колата му премина по маршрута, на който се бяха струпали протестиращите и възникна напрежение в опитите на полицията да ги удържи. 


Докато търсеше къде точно се намира студиото на "Всяка неделя" по етажите на хотела, екип на "Дневник" попадна на Станишев в коридора (оказа се, че студиото всъщност е зад врати с табели TV1). След като видя репортери, лидерът на ПЕС и на БСП побърза да загаси цигарата си и да влезе вътре. Охраната му се осведоми кои са медиите ("Дневник" и БГНЕС) и информира Станишев и придружаващия го шеф на пресцентъра на БСП Валентин Иванов, а на репортерите беше казано, че след края на предаването ще имат право на по един въпрос. 


Лидерът на БСП удържа на думата си да отговори на въпроси, за които даде пет минути. В тях той повтори тезата, използвана през последните две седмици, че студентите имат право да протестират, но не трябва да пречат на останалите, които искат да учат като окупират и заплашват, че така може да има нулева година. Станишев използва и раздуханата през последната седмица тема с появата на списък на хора, които не подкрепят протестите, за да не отговаря пряко на въпросите за протестите и искането на оставка. Ето краткия разговор:  

Станишев отговаря на въпроси след предаването

© Юлия Лазарова

Станишев отговаря на въпроси след предаването


Хиляди хора протестираха днес (неделя, 10 ноември - бел. ред.) в София, какво трябва да се случи, за да да свалите доверие от правителството и да позволите да подаде оставка? 
- Смятам, че правителството изпълнява тази програма, заради която беше избрано. 


Аз уважавам всеки протест, стига да спазва законите и стига да спазва правата на другите граждани, защото нали добре разбирате, че между окупация напр. на Софийския Университет и спазване на Закона за академичната автономия няма нищо общо. Окупацията е пряко предизвикателство към автономията на вузовете и към това, че те са деполитизирани. И в тях не бива да се води партийна агитация и политическа агитация. Така ли е по закон - така е. 


Но в такава ситуация как ще коментирате поведението на ректора на УНСС Стати Статев, който каза на студентите като не им харесва да емигрират, че пречат - това не беше поведение и отношение, каквото заслужават студентите. Те имат право на глас и начин как да го изразяват...

- Да, имат право на глас, добре е да го изразяват по демократичен начин. Аз казвам - уважавам всеки протест и защитата на всяка лична позиция - политическа и неполитическа, дотолкова доколкото тя не ограничава други позиции и права. Защото когато се окупира целия Ректорат - тези, които окупират - 100 или 200 души засягат интересите и правата на всички останали - студенти в СУ. И ги поставят под риск между другото, ако това продължи от нулева година, които учат в сградата на Ректората.


Има начин това да се менажира...


- Не ми харесва и нещо друго, което върви много упорито през последните дни - налагането на морален диктат от страна на хора, които заявяват че са демократи, че са демократични политици…


Какво имате предвид?


- Ами визирам напр. този прословут списък с посочване на враговете на народа - 45 журналисти, общественици, които изразяват различно мнение, които не са съгласни с тезата на протестиращите.


Не е ясно кой е авторът на този списък.


- Ами аз, доколкото знам, той е качен на официалния сайт на протестиращите. Аз не съм чул един от лидерите...


Имаше го на различни места в интернет...


- Едно е да циркулира някъде из интернет, друго е да го качиш на сайта, който е официален организатор на протестите. 


Те не са организатори на протестите...


- Моля ви. 


Може ли да се върнем към въпроса от началото…(Станишев продължава отговора си)


- Това, което ме смущава, че лидери на партии и политици, които заявяват, че са демократи приемат този подход, който много ми прилича на подхода на хунвейбините от Китай през 1966-67 - кликнете в интернет на "Уикипедия", ще разберете за какво става дума. Благодаря ви. 


Не отговорихте на въпроса Вие в каква ситуация бихте свалили доверието си от правителството...


Тук охраната вече поведе Сергей Станишев към стълбището, за да го изведе от сградата.


Първият въпрос в коридора след предаването беше зададен от "ТВ Европа", която има студиа на същия етаж в хотела и които също получиха право да питат. Репортерът им каза, че го пита като лидер на ПЕС и и попита дали са достатъчно средствата, които са отпуснати на България за следващия програмен период и каква оценка ще даде на това? 


Средствата можеха да бъдат повече, ако имаше своевременно поставяне на редица въпроси, които не са били поставени. Визирам това, че повече десет страни от ЕС за своите по-изостанали райони извоюваха допълнително средства за тези райони за кохезия, за сближаване. Това са и Унгария, и Испания, Португалия, Италия, Гърция. Дори Германия има такива средства - допълнителни. За съжаление България ги няма и ще се налага да компенсираме в рамките на този бюджет, който е определен през февруари за най-изостаналите региони като допълнителни разходи в една рамка, която обаче има своите ограничения". 


След като излезе под стълбите през заден вход на хотела, Станишев беше пресрещнат от блогъра Асен Генов, който го попита дали "Моника Йосифова управлява държавата" (такъв въпрос за съпругата на Станишев зададе и водещият на "Всяка неделя" - виж надолу) и "Кой предложи Пеевски?", на което лидерът на БСП реагира само с "това са глупави въпроси". 


Ето интервюто, което той даде преди това в студиото на "Всяка неделя" едно към едно. Заглавието е на "Дневник". 


Сергей Станишев : Студентските стачки досега не са донесли нищо добро, и са част от разочарованието от прехода

Сергей Станишев след участието във "Всяка неделя"

© Юлия Лазарова

Сергей Станишев след участието във "Всяка неделя"


Добре дошъл, да започваме работа. Искаш ли преди това да ти покажа един фрагмент от интервю от 2002 година?
- Добре.


(от записа) 
Да видим прилики, отлики, какво си мислил тогава. 168 часа се самоопределяш като лошо момче. Това е преструвка обаче, нали?
- Мисля, че в известен смисъл, но се налага понякога.

"Кеш" те нарича "играчът", играч ли си?
- Не съм хазартен човек, бих казал. Но когато трябва да се проявява някаква решителност, мисля че успявам след достатъчно сериозно обмисляне, да тръгна напред с рогата.


Можеш да го направиш?
- Да.


Кои игри в политиката смяташ за непозволени?
- Ударите под пояса. Аз винаги съм на принципа на принципните игри, на устояване на определени виждания, а не на личностни сблъсъци. Не обичам непочтените похвати и не ги използвам.


Какво искаш да промениш?
- Много неща бих искал да променя и в БСП, и в политиката по принцип. Мисля, че след 12 години преход има огромна пропаст между хората и политиците. И властта по принцип. И това доверие много трудно се възстановява. Това е една от драмите на българското общество, защото никой на никого не вярва и в нищо не вярва, ние сме негативисти. Отнасяме се скептично към всичко, защото сме били много лъгани. И това е голямата вина на нас политиците, според мен, за тези години.


Какво няма да можеш?
- Със сигурност няма да мога да…

(край на записа) 


Дотук.. чу го добре, има ли нещо, от което би се отказал?


- Мисля, че не. Така че като гледам външно при мен промените са по-видими, отколкото при теб.


Промените външните остави. Дума по дума зад тях стоиш?


- Да. За съжаление мога да кажа, че нещата не са напреднали много и това е една тъжна констатация. Аз бих казал, че през последните четири години особено, се вкара една отрова в обществото. Отрова, защото ГЕРБ през цялото време съществуваха и съществуват чрез противопоставяне. То беше позаглъхнало по времето на управлението на Царя. Имаше някак си толерантност много по-голяма и търсене на някакво съгласие. Ако щеш дори тройната коалиция, която много оплювана, коментирана беше, също форма на национално помирение в името на някакви национални интереси. Като членството в Европейския съюз например. Сега в резултат на последните четири години омразата и противопоставянето, разделянето, се върнаха. Ние се върнахме в 90-те години като обществена атмосфера. И аз не мога да приема тази омраза като обществена и политическа среда. Опитвам се да я преодолявам, сигурно не винаги успявам.


Малко си фиксиран в ГЕРБ.


- Не, не съм. Не съм фиксиран в ГЕРБ, но фактът е, че в момента те са основен опонент и то реалният опонент на това управление. И всъщност управлението се формира и създаде в името на това България да се върне към една демократична нормалност, към правата на гражданите, към работеща пазарна икономика и към социална справедливост. Затова се създаде управлението и днес протестиращите, било то студенти или не студенти, понякога не осъзнават струва ми се, че обективно погледнато със стремежа за незабавна оставка на правителството – те обслужват именно Борисов и ГЕРБ. А ГЕРБ не могат да приемат един факт. Да, те са най-голямата парламентарна група, но те са в опозиция. И поведението му през всички последни месеци се свеждат до едно – ако аз не управлявам държавата, нека се срути държавата.


Бойко е напълно сигурен, че се връща във властта.


- Това е внушението, чрез което той задържа…


Кого?


- Хората в своята парламентарна група, дава им кураж, спира недоволните от това, което е правено четири години. То започва да излиза наяве.


Ти уплашен ли си от това?


- От кое? От Борисов?


Да.


- Не. Аз мисля, че се свърши много добро нещо за всички в страната. Един авторитарен режим, който беше поставил всички на колене – икономически субекти, медии, дори политически партии, съдебна система, си отиде. И това е едно постижение.


Съдебна система?


- Да. Че Цветанов привикваше прокурорите на оперативки при себе си, това нормално ли е?


Те защо ходят?


- Не знам, защото явно така ги бяха наплашили.


С какво могат да ги наплашат?


- С какво ли не.


Ти си напълно спокоен сега, при тази ситуация?


- Не. Аз не съм спокоен от гледна точка на това, че ме тревожи това противопоставяне, защото огромна енергия се хвърля.


Сега например и тук има хора, които протестират защо си поканен.


- Нека да задам аз един въпрос.


Това трябва да го кажа, за да сме коректни. Малко е озадачаващо разбира се, защото така беше 90-та година.


- Така беше.


Като поканих Луканов едни го посрещат с карамфили, други с камъни, изобщо…


- Това, което наблюдавам ми напомня етапи, през които вече сме минали и които не са донесли честно казано нищо добро, и са част от разочарованието от прехода. Защото нека си спомним – след първите окупации и студентски стачки – 1990-1991 година какво настъпи? Управлението на СДС и разбиването на селското стопанство. Разпарчетосването на земята, унищожаването на кооперациите…


Като правиш това сравнение трябва да кажеш, ако студентите постигнат успех сега техните протести, окупации, прочие – какво ще бъде разбито?


- Нека стигна дотам, да. 1997 година – втора вълна, нали "Кой не скача е червен", "БКП в Сибир". Какво последва? Приватизацията на безценица, от която всички са недоволни сега. Между другото исторически единствената партия…


Извинявай, ама ако Кольо Добрев, Бог да го прости, ако не беше направил заверата с Костов, нямаше да има приватизация. Вие на тепсия дадохте властта.


- Точно затова смятам, че сега би било престъпление към държавата, да върнем властта в ръцете на ГЕРБ. Защото всички сме наясно – Реформаторският блок засега е в насипно състояние, алтернатива няма. Два са политическите субекта, които ще се борят за първото място – БСП и ГЕРБ. ГЕРБ все още плашат хора, все още държат огромен финансов натрупан ресурс, административен ресурс и какво ли не. И в момента не е време за предсрочни избори, не само защото ще се обслужи впрочем ГЕРБ. А защото имаме правителство, което работи. Работи с ясна посока.


Тези, които протестират ясно казват, че не работят за ГЕРБ.


- Те така си мислят. То тези, които протестираха срещу Луканов през 1991 година имаха едни идеи, пък се получи друго…


Извинявай, ако ти беше премиер,…


- Тези, които протестираха през 1997 година също протестираха и имаха различни идеи от това, което се случи.


… а не Орешарски, как щеше да ти влияе натискът?


- Натискът никога не е приятен. Но когато имаш позиция и имаш кауза, аз имам кауза, си способен да отстояваш на този натиск. Защото искам да кажа едно нещо – аз уважавам всеки протест. Правителството, а и парламентарните сили, които го подкрепят, винаги са изявявали готовност за разговор – политически, икономически, социален, на всякаква тема. Това, което ме притеснява обаче е, че хора, които се смятат и заявяват, че те са демократи, те са носители на нов морал – те отказват правото на различно мнение. С този списък, който се появи в медиите, който е качен на официалния сайт на протестиращите, на 45 журналисти, общественици, хора с различно мнение – какво е това? Заклеймяване. Посочване на обществения враг. Това означава едно нещо – неприемане на различното мнение и отказа то да има право на съществуване.


Ти кога си…


- Диалог не може да има по този начин.


Добре. Ти кога си бил съгласен за Бойко Борисов?


- Аз мога да кажа, че винаги, още когато му предавах постът му казах: Господин премиер, ако имате нужда от информация за това какво сме правили и какви проблеми сме имали, винаги съм на разположение.


Остави го това. Сега, сега. Например кога си разговарял за последен път с него?


- На 4 септември или малко след това, в началото.


Това в самолета ли?


- Не. Септември месец. Предложих му декларация на Народното събрание за националните приоритети. Опитахме се да формулираме реално съществуващи проблеми. В това число и влиянието на икономическите субекти върху властта, как да се прокара границата между техния интерес, който съществува и обществения.


Аз имам предвид, г-н Станишев, личен, персонален разговор.


- Аз ще стигна и до личния. Но за да има личен разговор, трябва да има нагласа. Аз казвам много ясно – Борисов не желае диалог и ГЕРБ не желаят диалог, защото не могат да се приемат като опозиция, въпреки че имат толкова възможности да бъдат силна, ефективна, алтернативна опозиция. 97 народни представители. Аз ако имах в миналия мандат такава сила като опозиция, много неща щяха да бъдат различни.


Да не те питам какво щеше да направиш, но…


- А с г-н Борисов си говорихме на път за Брюксел, когато…


За мораториума?


- Да.


Сигурно и двамата сте били смаяни и уплашени.


- Аз му казах, че според мен трябва двете парламентарни групи, макар че едната е в управлението, другата е в опозиция, да коригират едно решение, което е емоционално.


Емоционално?


- Да, то е емоционално. Аз разбирам народните представители, в някакъв смисъл показват загриженост.


Да.


- Но то е неработещо, то би могло да доведе до отваряне…


Какво ти каза Борисов?


- Съгласи се с мен. Аз и друго нещо му казах.


Двамата на път за Брюксел се съгласихте, че това е глупава грешка на 171 депутати?


- Да, и тя трябва да бъде коригирана. Трябва да бъде коригирана по начин, по който да покаже, че търсим решение. В това число подготвени са промени в закона, които ще създадат допълнителни изисквания, ако някой иска да купува земя, не просто да върви този процес неконтролируемо от държавата. И другото нещо, което му казах: Добре, вие отивате на среща на ЕНП, на премиерите и партийните лидери. Аз отивам на среща на ПЕС. Хайде да поставим въпроса, и вие пред вашето семейство, и аз пред моето за това, че проблемът с бежанците в България и с нелегалните имигранти, става твърде сериозен икономически, социално и политически и ние очакваме, както и други страни, които са по границите на ЕС, европейска солидарност и реална подкрепа.


И?


- Поставен е този въпрос и мисля, че се работи сериозно. Както между другото правителството на г-н Орешарски има цял план за действие. Вие чули ли сте за това? За съжаление медиите го пренебрегват. Там много ясно е записано.


Сега да не би да кажеш, че нямаш и контрол върху медиите.


- Не, нямам естествено. В смисъл…не разбрах въпроса.


В прекия смисъл. Понеже спомена Орешарски, после ще го говорим за това, но…


- Да, но това е важен въпрос, по който трябва да има национална политика.


Да. Орешарски прави ли ти впечатление, че все повече изглежда като твой гръмоотвод?


- Не.


Не ти прави впечатление?


- Г-н Орешарски е премиер със собствена позиция и със собствена визия.


Налагаш ли му някои решения?


- Не. Той е достатъчно самостоятелен и мисля, че всеки който познава Пламен Орешарски знае, че мнение или решение, което той отхвърля вътрешно, той няма да приеме да му го наложи, който и да било.


Ако обаче цъфне една заран при теб утре и каже, че си подава оставката, какво ще кажеш?


- Не мисля, че ще го направи, защото добре осъзнава своята отговорност, в това число пред страната.


Но ако го направи?


- Няма да го направи според мен.


Абсолютно си сигурен?


- Не виждам основание за това.


Натискът?


- Натискът, той не е приятен, разбира се, на всеки човек индивидуално. Но това правителство свърши за 4 месеца повече важни неща…


Отколкото за 4 години ГЕРБ?


- Отколкото Борисов за 4 години, да.


Моля ти се, това са преувеличения сега.


- Точно така е. Поне в социалната сфера, това е категорично така. И нещо повече. Има най-сетне нова философия на бюджета, защото бюджетът концентрира цялата политика на една държавата. Приключи се с политиката на Борисов и Дянков. Това е бюджет на растежа и на социалната ангажираност.


Като говорим за Орешарски и кабинета, в началото ти твърдеше, че ще правите програмен кабинет. В кой момент реши да се откажеш от тази идея, защото това си остава една сянка на съмнение върху говоренето?


- Изобщо не съм се отказал от тази идея. Това е програмен кабинет.


Това не е програмен кабинет.


- Това е кабинет с ясна програма.


Това ли означава програмен кабинет?


- Кабинет, който не е затворен в рамките на една или две партии. В който водещото е експертното начало, а не политическото начало на членовете на кабинета. Погледни състава. Повечето не са членували в партия или в различни ръководства на партии. Защото това беше моето убеждение, че след един период, в който властта, държавата беше окупирана от една партия, която се срасна с държавата, трябва да има отваряне и към различните гледни точки, и към различните експерти.


И към кого се отворихте? Към ДПС и към…


- Не, защо. Виж състава на кабинета. Много хора, които нямат общо нито с БСП, нито с ДПС, като биографии и като експертиза.


Като е така, защо не предложихте министерски пост на "Атака"? Така и така се крепите върху средния пръст на Волен.


- Не се крепим на това.


Е как да не се крепите?


- Така. Има много спекулации. Искам да кажа едно нещо много ясно. "Атака" участва в парламента и се регистрира за кворум. Питат: "Каква е сделката?" Няма сделка. Единственото нещо, което е ясно и то преди изборите беше ясно – г-н Сидеров заяви: Ще направя всичко възможно г-н Борисов да не се върне на власт. И той изпълнява това нещо.


Т.е. обединява ви омразата към Борисов. Това не е много разумно от гледна точка на големите цели и прочее. Омразата да сродява.


- Не е омразата към Борисов. Аз никого не мразя, лично.


Не ти, но ето той казва, че няма да допусне Борисов, ти казваш, че няма да допуснеш Борисов. За ДПС да не говорим.


- Аз съм убеден, че много бързо забравяме къде живеем. И в какво живяхме 4 години, когато всеки инакомислещ трябваше да бъде сгазен и смачкан. Било то синдикати, бизнесмени, хора от опозицията, всеки трябваше да бъде подчинен и това се правеше много целенасочено и методично. И от това България трябва да се отърси. Дори протестите в някакъв смисъл за свидетелство на това, че страхът изчезна, отиде си, отлетя. И това също е постижение.


Доколкото разбирам от теб, кабинетът се държи чудесно.


- Аз имам своите забележки и очаквания.


А ти правиш прогнозата, ти си казал пред кметовете, края на септември, че ще изкарате цял мандат. Това какво говорене е? Увереност лична, която искаш да предадеш?


- Да. Аз смятам, че има такава възможност, но тя ще зависи от това, кабинетът какво ще свърши. Дали тази политика, която беше формулирана ще бъде изпълнявана последователно, ясно и прозрачно. Към момента виждам това нещо.


Но ти самият казваш, че това не се чува. Няма чуваемост, няма акустика.


- Няма чуваемост, защото има много съзнателна кампания за промиване на мозъците пак.


Кой я прави тази кампания?


- Част от медиите, част от политиците и естествено основната опозиционна сила. Тя не желае да води разговор за политики. Не желаят, за съжаление, въпреки че има възможност. Пак се връщам към тази декларация, която предложихме през септември. Хайде наистина да се опитаме всички да решаваме съвместно и да търсим най-добрите решения в няколко сфери, които са жизнено важни за България - как да потръгне икономиката. Има конкретни идеи в бюджета и политики за това.


Как гледаш на идеята, която лансираха някои умни хора за някаква колаборация между БСП и ГЕРБ? Абсолютно фантазия?


- До момента тя не е възможна.


Заради теб и Бойко или по принцип?


- Не, заради смисъла и съдържания на политиката на ГЕРБ и нашето виждане. Ние не можем, не искаме да се върнем към бюджетите на Дянков, например и към тази политика, в която макроикономическата стабилност се гарантираше за сметка на нарастващата мизерия. Напротив. Сега се опитваме с новия бюджет да рестартираме икономиката първо, да влязат пари в реална икономика, в инвестиции, в производство и наред с това много добре разбираме, че хората са толкова обеднели и отчаяни, че не може да не се протегне ръка към тези, които най-много се нуждаят – към майките с деца, към пенсионерите, към хората, които се нуждаят от енергийни помощи.


Смяташ ли, че това ще бъде оценено на едни избори?


- Не знам дали ще бъде оценено или не. Знам, че не е редно да продължава вече. 4 години беше така.


Ти си имал същата философия и през 2005-2009. И Орешарски беше твоят министър. И накрая се случи онова, което се случи. Защо? Имаш ли реална представа за това нещо, къде сбъркахте? Философия на грешката можеш ли да съобщиш?


- Със сигурност имаше много грешки, но това изисква много дълъг и отделен разговор.


Но осъзнаваш грешката?


- Разбира се. Иначе нямаше да загубим сигурно изборите. Но сега е важно да се гледа напред, как да се изведе държавата от днешното състояние.


А не е ли хубаво да се гледа малко назад?


- Хубаво е да извлечеш поуките, но да гледаш напред.


Много съм впечатлен от разговора ви с Борисов, доколкото човек може да се впечатли от такъв разговор. Но понеже ставаше дума за мораториума…вие познавате ли народа? Специално ти, понеже с теб говоря. Ако сега се направи един референдум за земята, знаеш ли какъв ще бъде резултатът, независимо какво говорят клакьорите и социолози, и т.н.


- Затова са и политиците, лидерите на партиите, да носят отговорност.


Не. Въпросът е дали познавате народа.


- Защото сигурно референдумът винаги носи риск от емоционални решения, които няма да проработят, които сигурно ще обслужат нечий друг интерес. Например на едрите земевладелци в България, които са накупили огромни парчета земя и искат да продължат този процес. Затова не искат например европейци да могат да купуват земя в България.


Обикновените хора са далеч от тези сметки. Тях ги води друго – една връзка с корена.


- Емоцията, да.


То не е емоция, това е дълбоко програмирано. То е в ДНК-то на всеки един човек, да мисли за земята си.


- Добре, нека бъдем откровени. Нали знаем, че и в момента последните 20 години се изкупува земя чрез фирми. Важното е да се въведе ред. Затова сме подготвили законопроект, който да ограничава произвола в това отношение, да има контрол от страна на държавата и държавна политика в тази област.


Как гледаш на контрапротестите пред президентството?


- Гледам на тях като също нещо естествено.


Имат ли връзка с "Позитано"?


- Не.


Сигурно е?


- Не, нямат. Ние честно казано на два пъти, когато имаше заплаха за щурм на парламента и т.н..... защото сред протестиращи има най-различни хора. Има искрено и граждански протестиращи. Има политически мотивирани хора, привърженици на партиите.


Кои са повечето?


- Вече не мога да ги преценя. Има и едните, и другите. В това число и днес, на днешния протест, има различни хора. Аз уважавам гражданския протест, но много добре знам, че има и политически организиран, мотивиран протест. Това не е тайна.


БСП доскоро беше майстор на това нещо.


- И на два пъти ние, когато имаше заплахи, че парламентът ще бъде обграден и щурмуван…


Повикахте хора.


- Казахме на нашите структури, които отдавна искаха да дойдат и да кажат, че има различна гледна точка. Има хора, българи, които мислят различно от протестиращите. Тогава казахме: Добре, елате. Ние не търсим това противопоставяне и ескалация.


На контрапротеста имаше един възрастен човек, който носеше портрет на Сталин и заради това ти ядоха много цървулите във френския печат.


- Ние не контролираме нито контрапротеста, нито всеки един човек. Има различни хора с различни мотиви.


Моника ли управлява държавата, извинявай?


- Кой твърди това?


Първанов.


- Това няма нищо общо с действителността.


Защо тогава той казва, че едно семейство управлява държавата? Освен това казва, че БСП е заложник на "Атака".

- Смущава ме едно нещо, когато бившият президент и бивш лидер на БСП говори едно и също нещо, което говорят Борисов и Цветанов, честно казано.


Какво те смущава?


- Смущава ме това съвпадение на тези ме притеснява.


Нещо друго намираш ли зад това?


- Друго… може да има най-различни теории. Но аз искам да кажа едно нещо много ясно. Говориха какво ли не хора, които се опитват по този начин да ударят мен, не нея. Около два месеца преди раждането на сина ни, Моника беше в болница, задържана, защото имаше риск. Някой да ми каже как се управлява държава от една болница, в която си постоянно в наблюдение, процедури и прочее. Такива неща.


По телефона.


- По телефона… това е наивно и глупаво.


Плашиш ли се от Първанов, г-н Станишев?


- Аз не се плаша от никого, както и не мразя никого.


Това има ли връзка с това, че твоята кариера е свързана с Брюксел и перспективата ти е ясна? Т.е. твоите сигурност и спокойствие от това ли идват?


- Не.


А от какво?


- Аз просто имам кауза. Убеден се, че това, което правим като цяло е правилното за държава и за нашето общество. Със сигурност имаме грешки не една или не две.


Добре, ако падне кабинетът, какво ще си мислиш за каузата си… че не сте разбрани?


- Не, ще си помисля, че не сме успели в нещо, което е полезно, защото последиците са много ясни. Служебен кабинет, назначен под диктовка на Борисов в много голяма степен, какъвто беше предишният служебен кабинет, посочен от президента Плевнелиев. Избори направени под техен контрол. Възстановяване на статуквото в много голяма степен и за съжаление виждам, че хора от "Реформаторския блок" са склонни за колаборация с ГЕРБ и от традиционната десница. Те ще се превърнат фактически в едни обслужващи на това статукво, от което освободихме България.


Добре, тук да приключим, за да не ни отрежат. Спокойно ли ще излезеш, за да видиш окупаторите?


- Трудно се води разговор при викове, за съжаление.


Добре, благодаря.

Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Станишеф, ти какъв демократ си, щом за да си захапал кокала се съюзи с ксенофобската партия АТАКА?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на monka57
  monka57
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не човек, а ламарина....

  Право и Икономика
 4. 4 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ох, милото, то, бе! Пак се изказа по специалността си - демокрацията.

 5. 5 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Хунвейбините това ми звучи като нови комунисти.А иначе думичката запова с една сричка дето е точно за вас г-н Станишев.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Гневно

  В това интервю Станишеф говори само клишета без никакво покритие! Социалната дейност с мижавите закони само замазват положението, от друга страна прави заеми които нашите деца трябва да плащат, т.е. социална дейност на наш гръб!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 8. 8 Профил на rrv
  rrv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тая дума 99% от електората на БКП-то си няма идея какво и си мислят че е някаква вулгарност...

 9. 9 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Наближава "Св.Бисер" за вас, другари комунисти.
  Дните са ви преброени.

  Можете много да ни разправяте за разни хунвейбини. Не ни пречите

 10. 10 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Я кажи ти как ската казармата в СССР през социализма?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 11. 11 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1251 Весело

  "Моника ли управлява държавата, извинявай?
  - Кой твърди това?
  Първанов."

  Мразят се като кучета...

 12. 12 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 652 Неутрално
 13. 13 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 519 Неутрално

  не спира да ме изумява тоя пич.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................искам да каже ясно, че за мен, който е пуснал бюлетина за БСП е национален предател.

  Ти за мен си Мики Маус!
 14. 14 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5024 Неутрално

  Дните ти са преброени, Сергей Дмитриевич.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Съселът лъже, лъже, лъже, лъже и лъже!!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 17. 17 Профил на Туриста
  Туриста
  Рейтинг: 388 Неутрално

  малко в страни по темата: едно голямо благодаря на скъсалите билборда на сидеров. видях снимка в статията за вчерашните протести.

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Чакай само да се сетя... това хунвейбините бяха китайски последователи на британските лейбъристи, нали? Не, не, на германските християндемократи... не бе, на френските консерватори... нали, Станишев? Я да видим тези методи отдека са дошле??!

  Доброто е заразно
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на iliander
  iliander
  Рейтинг: 550 Неутрално

  За последните 3 години,4 пъти променяха законът за песиониране в Р.България,хората се чустват измамени от законодателите,затова ,че не са имигрирали с тези 3 000 000 българи-напуснали страната за последните 24 години на "Преход".

  В България,ако не те смачкат циганите ,психиатрите те правят на парцал!
 21. 21 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  На зла круша- зъл прът

 22. 22 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2181 Разстроено

  Двамата събеседници са си твърде близки - извратена метафора на прехода.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 23. 23 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Ето кой спуска глупостите на платените червени драскачи по форумите. Повтарят от няколко дни за "новите хунвейбини" и то по повод на един съвсем истински списък. не им е приятно да ги вкарват в списъци, свикнали са те да вкарват в списъци и да са моралните пискливи стожери.

  Няма шики-мики.
 24. 24 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  - Смятам, че правителството изпълнява тази програма, заради която беше избрано.
  --------------------------------
  Да видим:
  1. Либерализация на режима на пушене - дотук греда. Дори Станишев е пушил в хотела, трябва да бъде санкционира управата му.
  2. Премахване на плоския данък - чобанов се отказа от това. Пак греда.
  3. Няколко стотин хиляди работни места - Ко? Не!
  4. Рестартиране на БеляНе - няма пари за това, но поне Станишев ще плати неустойка на Руснаците. С нашите пари. Да го приемем за частично изпълнено?
  5. Борба с монополите - ХАХАХА! Пеевски в ДАНС? Какво повече да кажа?
  6. Отмяна на данъка върху депозитите - ще стане факт след 5 години. Правителството обаче няма да оцелее толкова. Дотогава може да променят закона 4-5 пъти.
  7. Граждански контрол - ако приемем, че Петното представлява гражданите това е изпълнено.
  8. Спасяване на българското здравеопазване - ако са го спасили, защо Пирогов стачкува?
  9. *сиране на пенсионната реформа - изпълнено. По-високите пенсии ще се финансират с дълг, явно.
  10. Разплащане с бизнеса - Изпълнено. Нямаше пари, но изтеглихме дълг. Налидруг ще го плаща?
  11. Подобряване на образованието и степента на грамотност - чувам, че университетите са под блокада? Защо така?

  Увеличението на майчинските и пенсиите е изпълнено. Коледните бонуси към пенсиите я ги има, я не.

  Може и да пропускам нещо, но в общи линии това са "постиженията" на Ламята.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  За този очилат ПОЛУБЪЛГАРИН И БОТЕВ И ЛЕВСКИ СА ХУНВЕЙБИНИ.
  Зер и те са правели едни такива лоши и насилствени нещица спрямо ЗАКОННАТА ВЛАСТ НА НЕГОВО ВЕЛИчЕСТВО СУЛТАНА.

 26. 26 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  наглост,наглост и пак наглост,крепяща се на олигархичните кръгове в държавата с подарените им средства от ДС!За такива люде/като серГЕЙ/ се казва,че не са сами-факт!Демагогията му излиза извън рамките на приличието,много му е зор за тези"дето искат да учат",а по-скоро да ги няма онези "събудените".
  Държавата се тресе,а той плаши"гаргите" с Борисов/огледалния му образ/.Елементарно,Уотсън!На ината, се отговаря с инат!Някой ще успее!

 27. 27 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Половината отговори са откровени лъжи, другата половина е доста евтин популизъм.Много лошо е да те управляват задръстени комплексари.

 28. 28 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Лидерът на европейските хунвейбини таварищ Станишев пак се изказа не особено подготвен. Чудя се той ли си ги измисля или някой му ги подшушва.

  Иначе в аналогията с хунвейбините може и да е прав , ама точно той да я прави е изключително безочливо!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 29. 29 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1383 Весело

  "Едно е да циркулира някъде из интернет, друго е да го качиш на сайта, който е официален организатор на протестите."

  Ахахах, сериозно
  Почвам да правя хронологичен списък с циркулацията на думичката "хунвейбин"... със задна дата Глупаво, нали

 30. 30 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  Сергей Станишев: Лидери, заявяващи, че са демократи, приемат подход като на хунвейбините

  сергейчо, ами вие направете като китайските комунисти. Изкарайте армията и танковете.
  Нали затова вашият военен министър раздаде на армията трийсет милиона бонуси, белким сте успели да купите армията да ви защити като смаже с танковете хунвейбините хи хи хи

 31. 31 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 668 Гневно

  „Смятам, че правителството изпълнява тази програма, заради която беше избрано.“

  ИМЕННО! Точно за това са протестите. Популистки замаскирана лобистка програма. Първата им работа е да прекарат под формата на „изпълнение на предизборни обещания“ лобостките си интереси.

  @)----,--'--
 32. 32 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  "- Смятам, че правителството изпълнява тази програма, заради която беше избрано. "
  Тук е ключът, човекът е отговорил много точно. Заради какво е избрано правителството обаче знае само той и още няколко човека. Със сигурност обаче не е за да работи за хората в България.

 33. 33 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Весело

  Серьожа, ветър тебе веет на белая лошадЬ...

 34. 34 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 713 Неутрално

  [quote#32:"gogo2011"]Заради какво е избрано правителството обаче знае само той и още няколко човека[/quote]

  Въпросът е и кой го избра. Избирателите на Атака(к) , на ДПС(к)? Бяха ли те в предизборна коалиция? Май не.
  Чиста проба лъжа беше това , че някой е избирал ТОВА правителство.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1383 Весело

  [quote#28:"Karla ОСТАВКА Hanneman"] в аналогията с хунвейбините може и да е прав [/quote]

  Че тя не е негова тази аналогия... като списъците е... циркулира и тук-там я качват хаха

 36. 36 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Личи си комунистическо-номенклатурното възпитание и образование. Лачените обувчици на другаря Станишев никога не са докосвали прахоляк. Полираните нокти на другаря никога не са събирали работническа кал. Другарят Станишев мирише на на скъп парфюм. От Нова излезе с мерцедес. Другарката Йосифова има детегледачка - червени буржоа са те.

  Кога Ленин и Сталин ще ти говорят на "хунвейнбин" на работническия пролетариат.

  Кой от затъналия в прах, мръсотия, мизерия и отровни газове миньор, работник в предприятие или шивашки цех, безработен, слабообразован, земеделски надничар или млад ляв чалгаджия е чувал за китайските хунвейнбин от кумунистическия режим на Мао.

  Личи си колко другаря Станишев е близо до пролетарията. Това от друга страна е добре, защото една идея по-малко ще им се промиват мозъците на бедните бедни пролетарии

 37. 37 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1366 Весело

  Какво мило, човеколюбиво човече е другарят Дмитриевич... И аз не съм възхитен от "списъка на комисарите" - най-малкото понеже съм мързелив и гледам с известно подозрение на всекиго, дето не го е домързяло да съчини, подреди и публикува подобно творение... Ама где беше чистото възмущение на демократа Дмитриевич, когато връз страниците на поддържащите него и кабинета (пикливо-жълта) преса лъсваха подобни списъци с имената, "прегрешенията" и "обвързаностите" на някои, придобили повече популярност лица на протеста? Онези списъци бяха поносими, а този - не, така ли? И защо? Хвани единия списък, удари другия - така мисля аз. Но е пошло да си мълчиш за единия, а да подскачаш като ощипан пред другия.

  Свобода за Надежда Савченко!
 38. 38 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Добре че не го гледах, загуба на време и хабене на думи! Те и друго не могат червените!

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 39. 39 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Това което се забравя често , е че Сергей Дмитриевич е косвено продукт на чужда армия -тази на съветска Русия, която ни обяви война, окупира и тури такива като баща му на власт. Без тази армия, те щяха да размахват до днес геги из балкана...Забравя също, че Сергей Дмитриевич е гражданин на съветска Русия ...
  Какво повече чакате от него?

 40. 40 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#38] от "alehandro77":

  Аз дори не го и чета. Само до заглавието спрях. И това е много.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Любопитно

  А такива като станишев, които се пъчат на сайт на Хизбула, завземат властта и управляват като терористи, в нормални държави са лишени от политически права и разследвани!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 43. 43 Профил на val71
  val71
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Ако обаче цъфне една заран при теб утре и каже, че си подава оставката, какво ще кажеш?

  - Не мисля, че ще го направи, защото добре осъзнава своята отговорност, в това число пред страната."
  ================
  Я, колко интересен отговор на Станишко. Пред кого друг според него има отговорност Орешарски, освен пред страната? В този отговор има доста заплашителна нотка, струва ми се, с това споменаване на някакви отговорности извън тези към страната.

 44. 44 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Неутрално

  до коментар #39 от Петър Иванов
  ++++++++++++++++++++++++

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 45. 45 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 454 Весело

  „... на което лидерът на БСП реагира само с "това са глупави въпроси.“
  Айдеее, сега ще го наредят в студентското дандзибао, ако вече не е там, де...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 46. 46 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Хунвейбини са мобилизираните от БСП млади социалисти, кво се прави на шемет тоя

  Birds of a feather flock together.
 47. 47 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ох, чета ги тея глупости и ми иде да повърна.. Този "човек" е най-голямото наказание за България.. Желая му ВСИЧКО най-лошо, докато не изчезне завинаги оправия няма да има.. срам за България, срам дори за БСП.

 48. 48 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Браво на Станишко, идеята за хунвейбините е добро и точно попадение....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 49. 49 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 424 Неутрално

  БСП си измислиха враг (Борисов) с който ни разиграват. Лично за мен - не искам нито БСП, нито Борисов отново на власт. Еднакво пагубни са за държавата.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 50. 50 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Любопитно

  сергей дмитриевич - жалък, зъл демоноид

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 51. 51 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#43] от "val71":

  Ами така е, отговорност на министър председателя е и да гарантира и осигури приемлив ред в страната....
  Новопоявилите се хунвейбини, както ги величае Станшко, очевадно от дума не разбират..... ще има шоу....... на темата въвеждане на ред....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 52. 52 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  ОСТАВКА ДРУГАРЮ ДМИТРИЕВИЧ !!! НА ТЕБ И ЦЯЛОТО ТИ ОСРАНО КОМУНДЕЛО-ФЕСО- ШИЗОФРЕННО ВОЙНСТВО !!! ОСТАВКА НА ОЛИГАРСКИ И НЕАДЕКВАТНИТЕ МУ ЧУГУНЕНИ ЕКСПЕРТИ, КОИТО НАПРАВО КЪРТЯТ С ТЪПОТИИТЕ СИ !!!

 53. 53 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 714 Весело

  А ,Боби, добре че се появи , чети и ще научиш и днес нещо. Хунвейбини , на мандарин значи "червени бунтари". Точно като тези от БКП...

 54. 54 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#36] от "agata_kristi":

  Не го мисли трудовият народ за толкова тъп. Ако си мълчи, засега, не значи че няма мнение по ситуацията..... да си нямаме неприятности опосля!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 55 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Какво е изцъркал хамстера? Нямам време за морски свинчета и други опитни зайчета.

  Туй да говори за демокрация е, като Мария Антоанета да говори за социална политика! Нали 45 години бяхме "народна" република, тоест нито народна, нито република, под "вещото крило на предците му!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 56. 56 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#53] от "Петър Иванов":

  Съвсем скоро ще разберем кои точно са хунвейбини и кои само малки!! Не препирай!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 57. 57 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 751 Весело

  Още едно упражнение в нищоказване, нещо типично за интервютата на българските политици.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 58. 58 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#39] от "Петър Иванов":

  Чакат още малко да ги умори от глад, наглост и простотия, а после нито китайската, нито съветската армия могат да му помогнат! Още малко ще им търпят мазните муцури! Българите търпят дълго, но след това, нищо не може да помогне на душманите им!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 59. 59 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "Добре дошъл, да започваме работа."

  Отдавна подозирах, че гостуването по разни предавания е бизнес - ето го и потвърждението.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 60. 60 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  за коледа ще има пърлен хамстер.

 61. 61 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 675 Любопитно

  До коментар [#11] от "dobrich":

  По интересно е че вместо да каже "не", отговаря с въпрос
  "Моника ли управлява държавата, извинявай?
  - Кой твърди това?"
  Което в признак, че не е сигурен в отговора.
  Няма ли някой психолог който да разнищи това интервю?
  предполагам, че заедно с видеото, думите му издават много скрити емоции.
  Търси се писхолог във форума?

 62. 62 Профил на jijok
  jijok
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Другарю Станишев, защо се криете така? Човек се крие така, ако е откраднал от някого, ако е оби(ди)л някого, ако се срамува от нещо....Политиците се придвижват като мафиоти....в близкия изток вече се опитват да се социализират, акъде сме ние?!?

 63. 63 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#54] от "boby1945":

  Мисля го Боби и твърдя, че 2/3 от пролетариата не разбира елитарния снобски правоговор на новите стари левеещи буржоа.

  Дъревиите пък пасквили на две страници от в. "Дума" ги разбират само бивш полит-агитатори настоящи пенсионери.

  Дори статиите на новите Иво Христов и Симов са изпълнени с толкова натоварена остаряла, забравена и изхабена идеология, че се чудя тези хора съзнават ли за кого пишат - дали това са просто самозадоволяващи интелектуални напъни, предназначени за четене от тесен кръг хора, които да ги потупват по рамото и да ги възвеличават, или тези хора живеят в тотално измислен свят далеч от потискащото пролетарско ежедневие на реалити-формати, жълта преса, хороскопи и Лична драма.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4023 Любопитно

  Как така Кеворкян е на ти и с Борисов и със Станишев и с Волен?!
  Оцеля през всички години на лъжи и подлости.

  klimentm
 66. 66 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#1] от "Курт Деликуртев 623 галерии плюс 3":

  Кур ти , защо не попита Бойко ,дето управлява 3 години с Атака преди да си купи от нейните дупетати ?

 67. 67 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Интересно как "демократи" се оказаха в един окоп с ченге (няма епитети за да не изтрият постинга, но каквото и лошо и отвратително си помислите е вярно ) като Кеворкян.

 68. 68 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  е не е ли нагъл мушморока:
  "Сергей Станишев: Лидери, заявяващи, че са демократи, приемат подход като на хунвейбините"

  последните 5 месеца ни квалифицираха като продажници, богатите и ситите, окупатори, реакционери и всякакви други обиди. но ние сме хунвейбините?!?

  ОСТАВКА, мишок!

  РЕФОРМИ !
 69. 69 Профил на Dundaky
  Dundaky
  Рейтинг: 551 Разстроено

  Моников,
  Гейм Овър!
  Сори...

 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#63] от "agata_kristi":

  Не ги познаваш, разбират и още как!
  Те си имат система за политическа просвета, не ги мисли..... ако някой не е наясно, обикновени пита и винаги има кой да обясни....
  Мини пийни едно кафе в кварталното капанче в събота по обед и сама ще се убедиш....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Хунвейб̀ини (традиционен китайски: 紅衛兵, опростен китайски: 红卫兵, пинин: Hóng Wèi Bīng) или "червеногвардейци" са участници в китайската Културна революция през 1960-те години.
  Това са били необразовани младежи, на които е внушено, че те ще управляват страната, която е превзета от учени и партийци. Така наречените „революционни комитети“ започват масов терор и разгром на партийните комитети, науката и културата, и религиозни символики.
  След като с помощта на хунвейбините се справя с опонентите си, Мао Дзъдун обявява края на Културната революция. Хунвейбините стават непотребни, защото са пропуснали да се образоват или да добият професия. През 1969 г. те са изселени в селските райони.

  от Уикипедия

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 72. 72 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Станишев е ЛЪЖЕЦ.
  И съм готов да го докажа в съда, ако на този канален вредител му достига смелост...

  п.п. Не му препоръчвам засега адвокатката на братя Галеви - Мая Манолова. Тя ще му е необходима в една по-късна фаза при защитата му за обвинение в национално предателство. И то само при условие, че и срещу нея не е повдигнато обвинение за набедяване...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 73. 73 Профил на val71
  val71
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#51] от "boby1945"
  Отговорността на министър председателя да осигурява ред в страната си е част от отговорността на министър председателя към страната, а не в това число към някаква друга отговорност на Орешарски, за която заплашително намеква Станишко.
  Та питам аз какви отговорности извън отговорността към страната има Орешарски? Какви и към кого? И каква цена трябва да плати , ако наруши тези намекнати скрити отговорности? Вероятно са я договорили предварително, както ако си напусне поста, така и ако си стои. Та интересното е, ако Орешарски сега реши да подаде оставка за какво ще става въпрос в личен негов план- само за пропуснати ползи или и загуба на .......

 74. 74 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  Равносметката:Станишев защитава Орешарски от Кеворк.Между другото гладех интервюто на Кеворк с Луканов(1990г.).Един такъв подплашен изглежда Кеворк като на разговор с Т.Живков, а сега като че ли е пръв Ръководител..."Остави го това. Сега, сега(аа...."
  Нямам думи.

 75. 75 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Крадецът вика "Дръжте крадеца!".

  Ето кои са ХУНВЕЙБИНИТЕ:

  www.youtube.com/watch?v=v5-FgCrtaoo

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 76. 76 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 499 Весело

  *бобчо*,мамин,нали знаеш,а може и да си забравил,те такива като тебе строители на цоциализма вече ги гони склерозата,че хунвейбините са рожба на братската на бкп-бсп партия?Та хамстера пак се е объркал,ама простено му е - той знае и твори само за руската военна туджурка!

 77. 77 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  "... екип на "Дневник" попадна на Станишев в коридора (оказа се, че студиото всъщност е зад врати с табели TV1). След като видя репортери, лидерът на ПЕС и на БСП побърза да загаси цигарата си и да влезе вътре."
  ––––––––––––––––
  Нямаше ли забрана за пушене в закрити помещения, обществени сгради и т.н.?????
  С какво ПРАВО Станишев е пушил в коридора на обществена сграда?
  Да се сигнализират органите и да му се наложи съответната ГЛОБА!!!!!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 78. 78 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#4] от "evkalipt":

  имаш правописна грешка - не 'изказа' а 'изака'

 79. 79 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Абе, преди 8 месеца тоя разправяше, че ще сваля ГЕРБ с "други средства" сега що плаче. Мирният протест е част от демокрацията. Оставка и нови избори.

 80. 80 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 551 Гневно

  Събудете се!
  ОПАСНИ СА! ВЕЧЕ ПРОДАДОХА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ (ЗАСЕГА ТРАКИЯ), ОСТАНА ИМ САМО ДА РЕАЛИЗИРАТ СДЕЛКАТА

  * Събитието беше анонсирано официално онзи ден, на 8 ноември, в столицата на Европейския съюз – Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия” най-официално: от “Делегацията на българските социалисти” към европейския парламент. И вече започва конкретната работа по продажбата.


  Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия”.
  Дипломатическата инициатива на България беше представена и като обществена чрез Съюза на тракийските бежанци.
  Организаторът е официален (запомнете го добре) – “Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.” Външнополитическият акт се състоя в най-официално място – в сградата на Европейския парламент, в една от залите му.

  На конференцията в Брюксел членът на НС на БСП, председател на Федерация “Открит форум”, заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Красимир Премянов от името на обществеността у нас (чрез тракийските дружества) представи идеята за (цитирам):

  “ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ” чрез “СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ. Това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС”

  И т.н., и т.н. „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция”, добави Премянов.

  В конференцията освен родните социалисти участваха и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова.
  Значението й и официалния характер бяха запечатани чрез посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов, чрез екскандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.
  Като патрон се изяви външният министър Вигенин, който също беше цъфнал там, за да декларира адмирациите и съпричастността на правителството и държавното ръководство за инициативата за отделяне на Тракия.
  Присъстваха отговорни европейски фактори, западни дипломати, висши служители на Еврокомисията, фактори от турското Външно министерство.

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 81. 81 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 912 Неутрално

  като го видях вчера по телевизора издържах само 5 минути и смених канала. комунизма е психично заболяване.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 82. 82 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 785 Весело

  Хм..., харесва ми това момче, прави всичко, даже преко силите си да повлече столетницата към гробището. Вече и некои не до там зрящи са на път да прогледнат що е комунист. Младите не знаят много - да гледат и да попиват...

  Айде...., чекаме следващия епизод - сготвен съсел по Позитански. Според добрите стари рецепти 'на баба', обичали дивеча обработен с малко катран, поръсен с повечко перушина и едно по-големко перо отзад за разкош... а може и морковче, ко няма .... после след гощявката щяло да има групово ММА без особени правила...

  Колкото повече, толкова повече!
 83. 83 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Лъжбшв Съсльо наш, какво повече да кажем!

  ура и да живей!!!
 84. 84 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ау, каква истерясала злъч ЛЕЕТЕ!

 85. 85 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Когато Станишев уважава правото на другите да протестират, той дали си дава сметка, че изолира голяма част от обществото, чийто вот бе подменен. Ако студентите са хунвейбини, обективно БСП, ДПС и Атака са алианс на три загубили изборите партии. При това с купените гласове. Три партии, обединени от желанието да подменят вота на гражданите, с мобилизация на етнически вот отвън.
  Подценената ситуация на изолация на значителна част от избирателите катализира напрежение, което няма да може да бъде дълго игнорирано. Атака загуби своите избиратели, а ДПС се забърка в серия от скандали.

 86. 86 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 388 Весело

  БЪЛГАРСКИЯ народ за радост все още не е съставен само от форумни тролчета
  Който и да е на власт даже любимият ви агент Буда, все едно. Трябва инициативност и трудолюбие, само с плюене не става. Имам един такъв нещо като приятел, с вашите "убеждения"/предразсъдъци, човекът е нонстоп кьоркютюк пиян и се вихри в нета. Син е на полковник от МИЛИЦИЯТА и много мрази комунисти и комсомолци, че не са му осигурили финансовото бъдеще като не са му дали от куфарчетата с парите, ония митичните...
  Милият демократ, и той като вас... Склонен е към корупция но няма пост от който да "оправя" страната и да лапа. Мислеше да го турнат някъде калинчо, но не го огря и сега е от Ръ Бъ Кефите ме уа!

 87. 87 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 959 Весело

  [quote#62:"jijok"]Другарю Станишев, защо се криете така? Човек се крие така, ако е откраднал от някого, ако е оби(ди)л някого, ако се срамува от нещо...[/quote]
  -Или просто,за да избегне среща с глутница от хиени и чакали.Всеки нормален човек би постъпил така в такива случаи.

 88. 88 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 959 Весело

  [quote#52:"mils5656"]ОСТАВКА ДРУГАРЮ ДМИТРИЕВИЧ !!! НА ТЕБ И ЦЯЛОТО ТИ ОСРАНО КОМУНДЕЛО-ФЕСО- ШИЗОФРЕННО ВОЙНСТВО !!! ОСТАВКА НА ОЛИГАРСКИ И НЕАДЕКВАТНИТЕ МУ ЧУГУНЕНИ ЕКСПЕРТИ, КОИТО НАПРАВО КЪРТЯТ С ТЪПОТИИТЕ СИ !!! [/quote]
  -Написаното е класически пример за изящна словесност,родена в тъмни нощи на творчески напъни, отразяващи интелектуалната мощ на автора си.

 89. 89 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Уважаеми истерични в злобата си дами и господа (ще го изтрият сигурно като обида, а това си е общовиден факт и истината не е обида, би трябвало да се гордеете) след 45 дни идва нова година и с това и нов бюджет. Няма да има вече постна пица а например ще се увеличат пенсии, заплати, ще се покрият дълговете на болниците, гарантирани от ГЕРБ. И неслучайно прогнозата е за 2% ръст а ще са три. Затова е зора за бързи избори, за да не схване зомбираният народ разликата.

  Злобата не е градивно чувство!

 90. 90 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 959 Весело

  [quote#36:"agata_kristi"]Кога Ленин и Сталин ще ти говорят на "хунвейнбин" на работническия пролетариат. [/quote]
  -Никога! "Хунвейбини" се появиха чак по времето на т.н. Културна революция на Мао. Тогава и двамата бяха вече покойници, а дори нито Ленин,нито Сталин могат да говорят от "онзи свят". Ако става дума за "Десет малки окюпета" тогава -може да се пита такова нещо.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Ясно е, че всички приемат Станишев за премиера, а Орешарски марионетката. Но Станишев не носи отговорност, задкулисно си дърпа конците. Никой не му задава този въпрос, макар че всички го знаят.

 93. 93 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 959 Весело

  [quote#8:"rrv"]Тая дума 99% от електората на БКП-то си няма идея какво и си мислят че е някаква вулгарност... [/quote]
  -Това важи за съвсем друг електорат, на друга партия. За всяка друга,чиито електорат смята,че демокрацията е единоначалие.Бъркаш фактите.

 94. 94 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Нямам и желание да чета "мъдрите" мисли на другаря Станишев.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 95. 95 Профил на v666
  v666
  Рейтинг: 8 Неутрално
 96. 96 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Станишев е шлифован партиен кадър - речта му иде гладко, поназнайва думички и дори ги използва в правилния им смисъл. Личи си доброто номенклатурно семейство и стотитиците хиляди дадени за образование както в Москва, така и "за рубежом". Затова и е опасен. Най-страшният мошенник е образованият. Той може да открадне милиони напълно законно. Което Станишев прави от няколко години насам (напр. чрез Хохегер). А в същото време успя да постави на позорния стълб Борисов за това, че бил качил махленския си отбор на правителствения самолет. Което, разбира се, е много простовата постъпка, но, въобще не е от същия мащаб.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 97. 97 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 442 Неутрално
 98. 98 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Искам да му взема едно "интервю" само за 10 мин.
  Ще бъде интересно, най-вече с истинските отговори!

 99. 99 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 605 Весело

  такаааа, кой преписва от Люба Русева?!? такъв е льохман Станишев, че дори и собствени примери не може да си измисли.

 100. 100 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 442 Неутрално

  #пакмиседоповръща

  Global Genocide Forget Heaven
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK