Бойко Борисов: За ГЕРБ е най-добре изборите да са 2015, но това ще е пагубно за държавата

 

© Надежда Чипева, Капитал

 Агенция "Фокус" започва серия от интервюта, в който ще зададе 10 еднакви въпроса за политическата 2013 година и предстоящата 2014 година към лидерите на парламентарно представените партии. Първи на тях отговаря лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Г-н Борисов, как оценявате политическата 2013 година?
Празна година. Ние спечелихме изборите, останахме в опозиция. Тези, които загубиха изборите – управляват. Никой не е доволен от положението, в което се намираме, защото да си загубил избори, а пък да се правиш на управляващ, трябва да имаш изкривен морал. В същото време, да си спечелил изборите и да си стоиш в опозиция, пък е много неестествено за избирателите, които са гласували най-много за тази партия. От февруари до декември, не са спрели протестите. Това са хиляди, хиляди на ден. Ако се превърнат в работни часове, всичко това би дало много продукт. Аз винаги съм твърдял, не само че съм десен човек, в смисъл, идеологията, която изповядвам и партията е център дясно и аз самият, е че само работата може да спаси България.


И не случайно и след войни, благодарение на земеделието, ние сме плащали репарации, защото българите са работливи. А, когато толкова хора са по площадите, толкова много човекочаса работа се губи, когато бидейки, пък по площадите затрудняват движението на други, които отиват на работа, предизвикват закъснения, сътресения, обходни маршрути, повече нерви и разход на горива, ако щете, за тези пък хора, това не е добре за една държава. Ние сме малко хора, които работят. И затова аз дадох оставка февруари. България трябва да се развива в спокойна среда и за хората, и за бизнеса и да се работи, да се учи от студентите, да се работи от работещите и продуктът да може да стига и за пенсии, и за заплати и за всичко останало. Цяла година, затова казвам празна година, цяла година премина под това ще има ли оставка правителството, няма ли да има.


Протестите изиграха своята роля, макар управляващите да се държаха като дебили
Как гледате на протестите?
Протестите изиграха роля. Ние, говоря за нашата партия, осъзнахме наши грешки, поправихме ги, поправяме ги. Но изобщо не повлияха на управляващите, те се правят, че не ги виждат. Помните, особено в началото, десетки хиляди излизаха вечер в София, но те се държаха като дебили. Все едно не им се случва това и не дадоха оставка. И това постепенно, постепенно ги изчерпва протестите. Но те изиграха и играят огромна роля.
Гражданското общество се събужда, хората все пак в България, поне в това отношение има демокрация и могат да си кажат мнението, въпреки тоталната медийна манипулация, която има по протестите, особено с бройките им - колко хора протестирали, колко хора били. Най-малкото, което е – те събудиха европейската, световна общественост, че в България нещата не са наред. И сега съм убеден, че и мониторинговият доклад ще бъде лош и оценките, които България вече получава и от "Стандарт енд Пуърс" и от рейтинговите агенции, ще бъдат все негативни. Дано това накара управляващите три партии да отидат на избори и да се нормализира страната, така както ни изберат хората, така да се управлява.


Вижда се активната роля на студентите в протестите, избират нови форми на изразяване на несъгласие. Младите хора протестират срещу всички в политиката.
Това е присъщо на младостта. Ако погледнете в развитие, в годините, историята още на хипи-движенията срещу войната във Виетнам, поне аз оттам горе долу някъде съм ги следял, младите хора винаги се бунтуват, винаги им се иска всичко и веднага, но пък това бута политиците, бута управляващите да работят по-бързо, по-качествено и на хората да им се случва това, което искат днес. И аз мога да кажа - когато дойдохме на власт, София нямаше спортна зала, направихме едно прекрасно съоръжение. Сега младите хора могат да ходят на какви ли не спортни състезания, на какви ли не изпълнители и концерти, което е за тях. Когато дойдох, в София с часове се чакаше по задръстванията, сега има може би най-доброто метро в Европа, където младите хора да могат да си ходят до Студентски град, до центъра, където искат.


Направих кварталите на София с метрото, все едно са част от центъра. За 7 минути пристигаш на пъпа на София. Булевардите бяха целите разкопани, сега са асфалтирани. "Витошка" беше едно бунище, сега е прекрасна пешеходна зона за младите хора. Парковете, градините, кръстовището при Телевизионната кула и се продължава. И не само София, просто давам пример, един кристален вид. А колко пари се дадоха, над 100 детски градини са направени. Това е за младите хора, това е за студентите - да си остави детето и да отиде на лекции майката или бащата.


Младите хора искат и нов морал в политиката. Как вие го виждате? Как прочитате техните искания?
Просто натискът, който получават политиците от подобни движения го гарантира, защото като направиш някакъв грешен закон или грешно движение, те веднага дават възможност да го погледнеш. Защото във всяка партия, във всеки кабинет, във всеки парламент има и лобисти, които бутат в дадена посока даден закон да отиде, някаква поправка или нещо от този вид. Вие знаете забраната за тютюнопушенето колко твърдо ГЕРБ отстоя да бъде гласуван във вида му, който нали, в цял свят, в момента се върви в тази посока. Така че, всичко това, което изброих, е в услуга на младите хора. Ако някъде сме сгрешили, те ще ни покажат, ще се поправим. Вземете нашия кабинет, болшинството в него – министри, зам.-министри бяха на тяхната възраст. Така че, имаме този диалог с тях.

Няма събитие, донесло добро


Кое е най-значимото събитие, според Вас от тази година? В политическия, в обществения живот?
За съжаление, няма такова събитие, което да е донесло за добро. Нито нашата оставка донесе нещо по-добро, нито новото правителство донесе нещо добро. Нито в края на краищата и протестите донесоха резултат някакъв да падне това правителство. Държавата премина тази година на един празен ход.


Все пак, трябва да има нещо полезно.
Ние казахме кое е полезно - все пак тези хора, които са на площадите допринесоха за нов морал, най-малкото да бъдат внимателни политиците, за всяко твое действие.


Ще продължат ли протестите и следващата година?
Не мога да кажа. Вече идват хора при мен и ми обясняват, дори от тези, които пряко са участвали в нашето сваляне, вече ми е ясен целият алгоритъм на свалянето на нашето правителство. И съм убеден, че затова БСП и ДПС всеки ден говорят "ГЕРБ ще ни свали по незаконен начин", или "ГЕРБ подкрепя протестите". Да, ние подкрепяме протестите във формата, в която винаги сме казвали – и "Ранобудните студенти", и всички, които са на площада, имат своята кауза, по никакъв друг начин. Докато БСП и ДПС чрез своите патерици са използвали хора, които да влязат директно в разпра с полицията през февруари месец. И тези хора намериха начин да се свържат с нас, да разкажат как точно е станало, което ме кара да си мисля защо БСП и ДПС говорят така.
 Има една приказка, че когато знаеш какво си направил, очакваш същото да ти се направи и на теб. Затова са всеки ден толкова настоятелни в тезите си, че ГЕРБ ще използва агитки, ще използва подобни структури – защото те са използвали точно такива. Не може да има обяснение - отива опозиционен лидер или премиер и участва в политическо предаване и да го посрещат агитки. Това е непродуктивно. Повтарям, това са човекочасове работа. Тези хора са излезли от работа или не почиват след работа, за да са там – и едните, и другите. Това създава напрежение, това създава несигурност в страната, това създава омраза.


Политиката трябва да е като мачове на "Левски" и ЦСКА


Цялата нишка в моето интервю е, че трябва всички дружно да работим. И неслучайно съм казвал – политиката трябва да е като мачове на "Левски" и ЦСКА – има мач, мразим се, викаме, на другия ден коментираме и на следващия ден вече няма никакво значение, не го питаш "Ти от "Левски" ли си или от ЦСКА?", а отиваш на работа, работиш с тези хора, приятели са ти, и т.н. Имам толкова приятели от ЦСКА, но на мач всеки си отива, един-два дена не си говорим, докато ни мине, който е паднал, другият леко му се подиграва, но те се менят нещата. Така трябва да бъде и в политиката.


А така ли е?
Не, не е така. Виждате - такава омраза, която в момента насадиха срещу нас. Няма някой да се изкаже в парламента и те да не кажат, ама те го хванали на Варадеро, ама друг го хванали, че летял с "Авиоотряд 28", трети еди-къде си. Той не обяснява защо, ами казва "Ама той и Борисов така". Ти си отговаряй за тебе, Борисов е опозиция сега, стига с тоя Борисов. Отговаряйте си за вас. Всеки в изказването си започва не да гледа себе си, а гледа мен. Ние доказахме, че сме единствената партия, която може да променя статуквото и да не влиза в комбинации, затова и всички удари са срещу нас.


Това им е целта на тройната коалиция сега – БСП, ДПС и "Атака" - да отлагат всичко за 2015 година. Виждате техните поредни лъжи и поредни измами. Какво говореше Пламен Орешарски преди изборите и аз тогава му казах - добре вземете и управлявайте, затова върнах мандата да управляват те. Той каза, веднага 250 хиляди работни места, намаляване на безработицата, увеличаване на пенсиите и заплатите, увеличаване на чуждестранните инвестиции, започваме да строим "Белене", "Южен поток", големи инфраструктурни проекти. Аз понеже знаех, че тези неща не могат да станат, казах - все пак може да са по-умни, може да имат някаква схема по която да го направят и затова сдадохме властта. Това е демокрацията. Само че, какво се оказа? Безработицата расте, инвестициите в пъти падат, теглят кредити милиарди, милиарди непрекъснато, които няма как да бъдат върнати с реална икономика, кредитният рейтинг на страната пада, не се строи нито "Белене", нито "Южен поток", нещо повече - Европейската комисия ни иззе, за радост, суверенитета да преговаряме като държава за своите инфраструктурни проекти.


Това са безмилостни факти. Контрабандата скочи в неимоверни размери, цената на горивата скочи. И всъщност от всичките им лъжи – какво остана? Замразиха, не мога да си обясня по каква причина, плавното вдигане на годините за пенсия. За една година само я замразиха. Значи от 2015 година ще започнат да я вдигат. Каква сметка на експерта Орешарски доказа, че може една година да е нулева, в смисъл да не повдигат и препращат всичко за 2015 година.


Ето, вчера - имали идеи, че ще правят данък за богатите, ама 2015 година. Защо не го направихте? Вече влизате във втора година на управление. Защо не го правите? А защо 2015-а? Вие, 2015, ако го правите, то ще влезе в 2016-а. Ще правят 7-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй", ама от 2016-а. Ще правят увеличение на работните места, но в края на мандата. Ще увеличават пенсиите и заплатите, но в края на мандата. Ще върнат сега взетите осигуровки, държавата трябва да ги върне, ама 2015 година, близо 200 милиона лева.

Следващите управляващи трябва да върнат всичко, което е не популярна мярка


На какво се дължи това отлагане, според Вас? Правят ли се сметки друг да е на власт тогава?
Изводът се налага от само себе си. Този, който от 2015-а ще се нагърби да управлява, трябва всичко това да върне, което е не популярна мярка. Вдига годините за пенсия 2015-а, защото те така са казали всъщност, а такава е препоръката на Европейската комисия. Започват да връщат 200 милиона лева за осигуровки, милиардите, които са взети с лихвите, които ще надминат сигурно 700, 800 милиона. Е, кое правителство ще издържи тогава? А те ще имат обяснението пред своите избиратели, ще кажат – виждате ли, ние като дойдохме, вдигахме и ви дадохме по 20 лева за това, 30 лева за онова. Ама това, че са от заеми и те трябва да ги върнат с лихвите, това си го запазват като тишина. Това няма да го казват.


За хората е важно в момента да имат прехрана.
Затова има нации, които са проспериращи, които гледат в дългосрочен план и нации, които за съжаление, точно тези партии БСП и ДПС в тези години преход са ни превърнали да се борим за насъщния и за оцеляването ден за ден. И те затова държат своите електорати най-бедните, за да могат по този начин да ги манипулират и да казват - "Еми, ей Борисов, какво, като е построил мостове, зали, магистрали, Станишев ни даде 20 лева за Коледа". То е дори гротескно, но е факт.
Аз не обвинявам хората, но просто съм убеден, че когато се прави инфраструктура и се повдига нивото на живот, на индустрията, на бизнеса, на туризма, на археологията, на културата, това ще допринесе през следващите години да се вдигне и стандартът на живот. Нужно е време и е нужна правилна посока. Затова казвам – има държави, в които дали са леви или десни правителствата, гледат все пак да са постига това ниво. Не само популизъм.


Лъжата на годината е: Ще направим 250 хиляди работни места


Коя е най-голямата политическа лъжа тази година?
Не е само една. "Ще направим 250 хиляди работни места" - голяма лъжа.


Казаха, че ще е до края на мандата
До края на мандата. Какво значение има до края на мандата? Аз мога да кажа, че ако ние управляваме 2018-а ще има 300 хиляди, кой ще чака за 2018-а, затова казвам голяма лъжа. Ще намалят контрабандата – голяма лъжа. Ще строят "Белене" – брадата лъжа. Ще строят "Южен поток" – голяма лъжа. Ще вдигат пенсии, заплати – голяма лъжа. Ще пазят финансовата стабилност – голяма лъжа. Ще махнат данък лихви – голяма лъжа. Ще направят корпоративен данък – голяма лъжа. Всичко, което го препращат след 2015 – 2016 година, са абсолютна заблуда за хората.


Партиите поеха ангажименти преди изборите. Кои от ангажиментите на ГЕРБ са изпълнени и кои не успяхте?
Ние изпълнихме абсолютно всички ангажименти пред нашите избиратели. Те не искаха да направим коалиция с БСП, ДПС и "Атака" и ние не направихме и останахме в опозиция. Това е най-големия ангажимент, който сме поемали пред нашите избиратели, и го спазихме в пълния обем. Спомняте си, пред изборите, първият въпрос на всеки журналист към мен беше – "ще правите ли коалиция с БСП, ще правите ли коалиция с ДПС?" и т.н.


Ние категорично показахме, че сме единствената партия, която не влиза в безпринципни коалиции. Да, ако те бяха казали да направим експертно, програмно правителство, за една година, за две години, да мине кризата, защото безспорно финансово-икономическата криза в света е страховита, тогава можеше да се говори с тях. Но те решиха, ползвайки златния глас на Волен Сидеров, да си направят правителство и го направиха.


Само стабилност ще върне инвеститорите


Какви са перспективите на българската икономика, според Вас, за следващата година?
Ако се работи правилно, перспективите могат да са добри, защото в европейски план Европа леко излиза от кризата. Ние сме все пак скачени съдове и ако средата тук в България е добра, България по-бързо ще излезе от кризата. Но всичко това зависи от правителството. В бюджета виждам само пари, които се харчат, без да има възвръщаемост. И никъде не виждам нещо заложено, което да подскаже, че там ще има растеж на икономиката.


Как могат да се върнат инвестициите в страната?
Само при стабилност. Кой инвеститор, като дойде вечерта, кацне в София и не може да мине през центъра, защото има протести, не може да излезе от хотела, където е настанен, защото има протест и мине през центъра и види целият парламент ограден като крепост, какво ще си каже? Тук е стабилно, тук ще сложа милиони евра.


Какви са приоритетите на ГЕРБ за 2014 година?
Много е важно през февруари да променим Устава на партията, да увеличим броя на заместник-председателите, да вкараме нови хора в Изпълнителната комисия, да я разпределим като тежест и ресори и от там насетне решенията вече ще бъдат обявявани не като на лидера или кой какво казал, а това, което Изпълнителната комисия взима като решения. Това ще бъде органът, който ще бъде цитиран. Затова искам Изпълнителната комисия и заместник-председателите така да бъдат избрани, че това да са хора с обществено доверие, хора, които тежат на мястото си. И когато се съберем, да се взима така решението, че след това партията да го изпълнява и да знае, че това е колективно, правилно взето решение, след необходимите разисквания и дебати, а не еднолично или решение на няколко души.


Колко заместник-председатели предвиждате да има партия ГЕРБ?
Трима.


Сигурно ще се появят коментари, че това е леко оттегляне от политиката. Така ли е?
Преди четири или пет години в партията всички бяха непознати имена. Докато сега, ако се гледа рейтинга на политиците през годините, от ГЕРБ в първата десетка има винаги 5-6 души. Това означава, че партията е произвела вече своите кадри и имена, които могат да взимат и взимат добри решения. Защо да не се възползваме от повече ум? Хората са казали, че две глави мислят по-добре от една. А когато са 11, винаги е по-добре. А и в края на краищата всеки има своя зенит, своя предел. Това са кадрите, които постепенно, след две-три или когато прецени партията, че трябва да има нов председател, от там ще излезе и новият председател. Няма вечни хора или вечни имена. Все пак аз съм близо 15 години непрекъснато в устата на хората. Това ме и уморява, и в края на краищата води до..., това си е голямо напрежение.


Заздравяването на партията е приоритетът ми за 2014


Какви са Вашите лични политически приоритети за следващата година?
Заздравяване на партията – това е много важно, програма. И в момента имаме най-добрата програма с подготвени изпълнители за нея, за да може във всеки един дебат – и за Европейски парламент, и ако има предсрочни избори, вече на хората да казваме не само какво мислим да направим, а и кой ще го направи. Например, като казваме, че ще има финансова дисциплина, ще има този министър, с тези заместници; като казваме регионално развитие, ще строим "Марица" и "Хемус", това ще е министърът, това ще са заместниците; ако продължаваме да работим в културата и археологията – това ще е министърът, това са му приоритетите, това е програмата. Подготвени екипи, а не като Станишев и Орешарски – да говорим едно, а като дойдем на власт, да говорим, че ще стане 2017, 2018, 2025 г., да се оттеглят нещата във времето. Трябва да се знае какво се прави от първия ден и кой отговаря, за да могат хората да си ни представят. Ако не ни стигат силите, ако има експертно, коалиционно правителство, в зависимост от това как ни подредят хората, да кажем – това са ни екипите.


Колко реална е възможността да има предсрочни избори през следващата година?
Начинът, по който прехвърлят всичко за 2015-а, 2016-а, моят анализ е, че няма да искат да се направят избори две в едно, а ще търсят догодина по това време да се измъкват. Когато страната ще е в много тежко положение. За следващия бюджет, ако отново трябва да се изтеглят по 4 милиарда, за да компенсират всичко това, те няма откъде да дойдат. И 2015-а, ако са те на власт, как ще платят няколко милиарда с лихвите? Просто БСП и ДПС ще потънат в земята, няма да ги има като партия.


За ГЕРБ кога е най-добре да има предсрочни избори?
За ГЕРБ е най-добре да са 2015 година. Тогава няма да има практически противници, но това е пагубно за държавата. Не случайно ние направихме правителство на малцинство и управлявахме четири години, защото просто нямаше кой друг и с кого. В случая се разминава интересът на партията с интереса на държавата. Аз истински се надявам да проявят държавнически усет и да направят предсрочни избори май месец, за да се успокои държавата. Избори две в едно, за да не се харчат още 30-40 млн. лв. За референдум за "Белене" похарчиха милиони, казаха, че от първия ден ще строят "Белене". Минаха осем месеца, брадати лъжи.


Как виждате възможността за коалиционно правителство следващата година след евентуални предсрочни избори?
Да дойдем до тогава и ще говорим. Виждате какви коалиции се пръкват – никога не съм мислел, че "Атака" и ДПС са в коалиция. Никога. Но благодарение на "Атака" ДПС управлява държавата. Така че, да изчакаме. В България всичко е възможно.


Отворен съм за разговори с всички от център-дясно


Виждате ли партньори в дясно, с които да работите заедно?
По принцип всички партии в център-дясно, които имат желание да разговарят, съм готов и отворен за разговори с тях. Но това винаги е взаимно. Ние сме избрали своя курс и го следваме неотклонно. Така че оставям на другите партии и коалиции да взимат своите решения. Ако съвпадат с нашите, са желани партньори. Ако не съвпадат, всеки по своя път.


На евроизборите е важно да сме първа политическа сила


Какви цели си поставя ГЕРБ за евроизборите през 2014 г.?
Важно е да сме първа политическа сила. Ако може пак да имаме 5 депутата ще е добре.


Евроскептицизмът набира сила, как това ще се отрази на изборите?
Набира сили в държавите донори, които дават милиарди, а пък в същото време така са подписани договорите, че имат еднакъв глас с тези, които получават милиарди. А на тях тези пари също им трябват – и за техните доктори, и за техните учители, и за техните инфраструктурни проекти. Но европейската солидарност е такава. Както пък България дава пари на страни от третия свят. За България в момента европейските фондове са най-важният доход за балансиране на икономиката, най-вече в екологията, инфраструктурата, конкуренцията, енергийната ефективност. За нас са жизнено важни и затова се надявам българският народ да оцени това и да участва ефективно в изборите за Европейски парламент.


Кои са основните цели за развитието на България, които трябва да се случат на национално ниво следващата година?
Балансът между финансова стабилност и икономически растеж – това е най-сложната, но най-важна задача пред всяка една държава. Без да пуснеш дефицитът да расте, да създадеш необходимият икономически механизъм, икономиката да се развива.


Сегашното правителство способно ли е да направи това?
По начина, по който взима кредити, не може. Колко и да се опитват да прехвърлят вина на нашето правителство, има една безспорна статистика – тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ – спрени абсолютно всички еврофондове, идва ГЕРБ – пуснати абсолютно всички еврофондове, идва тройната коалиция – БСП, ДПС, "Атака" – започват отново да спират еврофондовете. И ако това стане практика – да им спрат голяма част от програмите, важните програми за България, това ще допринесе още повече за катастрофа в икономиката, защото през тези програми работят фирми, общини, жизненоважни проекти във ВиК-сектора, в инфраструктурата, екологията, земеделието. Истински се надявам това да не стане.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (212)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 646 Весело

  И тоя е почнал с опорните точки-политически удавник си Боце, само че, ще потъваш с държавна субсидия.

 2. 2 Профил на tagged18
  tagged18
  Рейтинг: 221 Весело
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  А сега !!! Нали беше за бързи и не забавни избори !!! или нещо пропускам ??? 2015 я камилата, я камиларя !!!

 4. 4 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Много е прав. Герб са в коалиция с БСП и ДПС и се разбират чудесно. За всички тях, избори колкото по-късно - толкова по-добре. От идеята за избори веднага, се мина към идеята за избори напролет, сега лека полека се прокрадва идеята за 2015.

  И да, за страната ще е пагубно, но вие го допускате.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 5. 5 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  "... нещо повече - Европейската комисия ни иззе, за радост, суверенитета ..."

  Ето това е цитатът на деня.

  TAKE THE RED PILL!
 6. 6 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Мисли от селската кръчма?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 7. 7 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 811 Весело

  По принцип радикалните демократи не вярват в предсрочните избори. Щом народът е бил толкова прост, че да избере маскари, като "Коалиция за ДПС"/атакисти/ бъдещи "Коалиция за ДПС"/люспи/ и в дългосрочен план "Коалиция за ДПС"/бареков-курво/, значи трябва да си изпие горчивата чаша до край.

  Аз обаче не съм чак такъв демократ, затова - ОСТАВКА!

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 8. 8 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Извода е, че в парламента са скачени съдове.
  Но има и истина в думите на ББ без да са популизъм. оправляващите не се справиха с обещанията.

 9. 9 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Весело

  Врът,врът!
  Фръц,фръц!
  Двоен аксел ,троен луц!
  Пумпал!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 10. 10 Профил на llq17382290
  llq17382290
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да, Буда , прав си - което е най-добре за Герб, е пагубно за държавата !

 11. 11 Профил на Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Странна фирма в странната визитана Плевньо в Китай
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Боко спира своите от протестни действия.Да видим кои и колко остават недоволните.

 12. 12 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Мутроний е решил е да не пуска властта до край.

 13. 13 Профил на Телурократия
  Телурократия
  Рейтинг: 480 Гневно

  Ние спечелихме изборите, останахме в опозиция. Тези, които загубиха изборите – управляват.


  Язък, че пуснах глас за тебе тикво!

  övp беше трета! Трета подред през 2000 година, но оглави правителството и управлява цели 8 години след това.
  мандатите на първите по избор spö и второто хайдерово FPÖ не можаха да бъдат изпълнени, тъй като никой не искаше да се коалира с тях.
  Schüssel успя да вземе под ръка хайдер и го разгроми още първите две години.
  Така функционира демокрацията! Управлява тоя, който успее да се коалира за правителство.
  Затова не се опитвай да манипулираш, че едва ли не сте аут незаслужено!

  IMAP (iPad) (IP 85.125.247.50)
 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Целият политически елит е некадърен и крадлив до мозъка на костите си! 24 годин застой и нулев или отрицателен икономически растеж! Но с пълнене на офшорните сметки!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Плам
  Плам
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#6] от "Къти":

  Вечери в Антимовския хан :Д

 17. 17 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 65 Весело

  Тукашните костомолци ако ги питаш ще ти кажат, че искат избори докато Ванчо Костов или РБ съответно не ги спечели, а като ги спечели после няма да искат никакви избори.

 18. 18 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#4:"Тони!"]От идеята за избори веднага, се мина към идеята за избори напролет, сега лека полека се прокрадва идеята за 2015. [/quote]
  Когато наближи 2015, ще се мине към 2017.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Уж искаше догодина избори,сега 2015..де са герберята да коментират?
  Иначе..каквото и да се каже,ще е излишно....БокУ си е БокУ..

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 21. 21 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Докато всички говорят за равносметки за изминалата година

  нека помислим за това, което предстои и да се подготвим

  АНОНИМЕН СИГНАЛ Планира се операция наречена "Черния Януари", разговорно наричана от организаторите й Блек Джек. Целта й е провеждане на събития водещи до масов страх и психоза сред населението и като резултат отнемане на протестната енергия като пълен монопол над версиите за случващото се по време и след това ще имат пеевските медии, които вероятно ще блестят със съмнително бързи реакции.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 22. 22 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 840 Весело

  Знаем, че това което е добре за ГЕРБ е пагубно за държавата. Излишно е Борисов да го казва.

 23. 23 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 640 Весело

  Колко е несправедлив животът!
  Да изпрати годината в която спечели изборите само с невротичният си героичен тенор, без да могат боготворящите Го да следят умния му поглед и напъни за мисъл по лицето.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 221 Весело

  [quote#14:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Целият политически елит е некадърен[/quote]
  През февруари някакви радетели за нова политическа система така казваха и се видя резултата от омерзението на омерзените какъв е.
  Ангел Че и Стъки вече са при Бареков.
  Гласувайте за БСП!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на beelonzz
  beelonzz
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#19] от "andimo":

  факт...ама богат и мат'ряла го обича. След това се чудим защо има изтичане на мозъци, че вече и на ръце и крака..

 29. 29 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#20:"Cherry"]БокУ си е БокУ..[/quote]
  Стратег Велик е той, признавам
  Печели той играта, кат едно "судоку"!
  Че ентилект голем е.. на, ся осъзнавам

 30. 30 Профил на Рамзан Кады́ров
  Рамзан Кады́ров
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#5] от "Beyond":

  Той е иззет още 1944 година.

 31. 31 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  От 2007г. ГЕРБ е първа политическа сила на всички избори. Европейски, общински и парламентарни. Така ,че Б.Б. има нюх и го е доказал. За Герб по - късните избори са изгодни щото ще лъснат глупостите на БСП и ДПС за доходи, пенсии, монополи, Белене, Козлодуй, Южни потоци. НЕК ще фалира.Орешарски и Стойнев ще станат за смях в енергетиката.За жалост е прав ,че това е изгодно за ГЕРБ , но не е изгодно за държавата.

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#18] от "poan":

  Именно. Дай боже всеки му такава сервилна опозиция.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Една истина, която е публична тайна и едва ли някой с образование по-високо от оснвоно се е опитвал да оспори, освен ако не е лично заинтересован. Цитат:

  "БСП и ДПС в тези години преход са ни превърнали да се борим за насъщния и за оцеляването ден за ден. И те затова държат своите електорати най-бедните, за да могат по този начин да ги манипулират и да казват - "Еми, ей Борисов, какво, като е построил мостове, зали, магистрали, Станишев ни даде 20 лева за Коледа""

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#33] от "cinik":

  пълна глупост си написал

 36. 36 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Весело

  [quote#4:"Тони!"]Герб са в коалиция с БСП и ДПС и се разбират чудесно.[/quote]

  Много правилно. Иначе неговата партия щеше да действа като истинска опозиция, а не да "ляга" като Гонзо да дузпа, т.е. колкото за прах в очите.

  [quote#4:"Къти"]Мисли от селската кръчма![/quote]

  Из фейсбук0

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  всъщност , някой успя ли да изчете схване мислите МУ до край

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 221 Весело

  [quote#32:"Тони!"]Именно. Дай боже всеки му такава сервилна опозиция. [/quote]
  Това са ни убедените анти-управляващи и техните идеи, устройва ги държавата да се влачи още 2, 4 или десет години със стария основен закон прокаран с фалшивото БСП мнозинство.
  Герб или смърт!

 39. 39 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 948 Любопитно

  До коментар [#35] от "oto55314000":

  какви са аргументите за обратното?

 40. 40 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Така е, много шум за нищо! След два месеца Бат Бам ще клекне и на 2017 година, когато му е редът а и се пада да има редовни парламентарни избори.....
  Ама пусто тегли го към СМИ умре да се гледа на фотка или по ТВ екрана... Човешки слабости!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 41. 41 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 541 Неутрално

  През 2015 са най-големите плащания по дълга, както и въведеното от тройната ламя връщане на ДОД на хора с минимални доходи. До 2015та изолацията на кабинета ще е довела до нула инвестициите и вероятно още спрени програми. 2015 ще е съкрушителна за държавата, което е ситуация изодна за всяка опозиция, особено за тази, заинтересувана повече за политическото си бъдеще отколкото за националното, каквато Борисов не желае да бъде ГЕРБ. Всичко това се съдържа в краткото изречение в заглавието. Разбира се, червени и реформирани, синхронно плуващи срещу Борисов, прочитат заглавието както им отърва. Нека минусите започнат сега.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 42. 42 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  За доста неща е прав. Как ги е страх комунистите и разни издънки от Борисов. Не случайно му спретнаха това през февруари. А, какво казваше Станишев - да се гласува за когото човек иска, но не и за ГЕРБ. Този .....дали е осъзнал колко хора гласуваха за ГЕРБ само заради тези му думи. А, историята с Костинброд. Много ги е страх другарЕте

 43. 43 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  [quote#32:"Тони!"] Дай боже всеки му такава сервилна опозиция.[/quote]

  Че то електоратът на останалите партии е един опозиционно настроен...Залял е улиците, площадите, на избори изобщо не ходи на гъби, риба и на лов, въпреки че раздадените ловни и риболовни билети за 600 хиляди....

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 44. 44 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#37] от "deribeev":

  Бат Бам не говори за да бъде схванат, в смисъл разбран, а за да има достатъчно текст отдолу, да му подпира фотката в съответното СМИ... като постамент нещо!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 45. 45 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#42] от "daam":

  Добре бе, като толкова много се перчите, че сте победители на изборите, защо не приехте мандата? Или не го приехте, защото бяхте омели хазната и трябваше да седнете на кормилото на Държавата без пукнат грош? Знаехте, че трябва да се теглят кредити и предпочетохте да си седите по домовете, вместо да ходите на работа, и оттам да критикувате?
  Кои сте вие и какво сте направили? Страхливци! Никога България не е имала по-осмиван премиер отколкото Борисов. е да се вписва в историята, света да обърне - фактите са си факти!
  Самохвалко над самохвалковците!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#44] от "boby1945":
  аааа, ми казвайте бе . тъкмо търсих някакви курсове ли да карам ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  [quote#45:"Freedom of Speech"]Добре бе, като толкова много се перчите, че сте победители на изборите, защо не приехте мандата?[/quote]

  кой мислиш, че заблуждаваш??
  и на децата е ясно, че евентуално правителство на ГЕРБ нямаше как да бъде гласувано в парламента.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  "....Г-н Борисов, как оценявате политическата 2013 година?
  Празна година...."

  Май Тиквите от бостана са празни...

  Мнозинството от хората смятат друго.
  Най-добрата новина от България през изминалата година безспорно бе падането на режима на ГЕРБ – позорен за страната и за Европа, режим разбойнически, корумпиран, авторитарен, полицейски, беззаконен, разрушителен за българската политика, държавност, култура и нравственост, оскърбителен за истинската българска интелигенция и за всички порядъчни българи, режим, крепящ се на страха, глупостта и подлостта – и на всичкото отгоре и режим антисоциален, с коренно сбъркана – особено в разгара на световната криза на търсенето – пазарнофундаменталистка икономическа ориентация. ГЕРБ си отиде - най-добрата новина Падането на ГЕРБ наистина страшно закъсня и дойде съвсем не в резултат на форумните приказки на „интернет интелигенцията”, която според Огнян Минчев свалила Борисов по естетически съображения. То дойде с „дъжд и урагани” – с всенародните февруарски гладни бунтове, превърнали се в стихийна революция, когато най-сетне, поне за час „хладилникът победи телевизора”, народът „въстана от мрака тревожен на своя живот”. Това е то, което ще запомни историята утре, когато по-несъщественото бъде забравено. Несъществено от историческа гледана точка беше и че гладните бунтове бяха проява на храносмилателния тракт, почти без връзка с най-горната част на тялото и че три месеца след тях ГЕРБ пак успя по инерция – и с обичайните си байганьовски манипулации, макар отслабени от костинбродската афера – да вземе най-много гласове, но не успя да задържи властта. Голямата страшна риба обърна корем (went belly up)! Дойде вменяем – да, това е точният термин – кабинет, който бе исторически осъден да бъде анти-ГЕРБ, да се пребори с опустошенията от ГЕРБ – и на първо място, без съмнение, да води активна икономическа политика на развитие, повишаване на доходите на мнозинството чрез съживяване на остатъците от бизнеса, реиндустриализация и намаляване икономическото неравенство и от двете страни – и с премахването на корпоративните монополни ренти и прогресивно облагане на богатите. Това е така и защото новият кабинет от първите си седмици се научи да чува и гласа на обществото, на обикновените хора, и в общи линии да се самоконтролира.

  http://glasove.com/komentari/31890-2013--godinata-v-koqto-ribite-izpluvaha

 49. 49 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  на този форум му липсва филтър "кутевци".

 50. 50 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Нали ГЕРБ сте дясна партия защо ще крепите статуквото което отричате ?
  Ако всички от ГЕРБ напуснат Народното Събрание и предизвикат предсрочни избори ще се легитимират пред десния избирател който по - лесно ще приеме една бъдеща коалиция РБ с ГЕРБ а ако чака 2015 г. заедно с БСП - ДПС - Атака ще заминат на политическото бунище при дедо цар и ще докажат, че това управление е в четворна коалиция - ДПС - БСП - Атака - ГЕРБ.
  Сега е момента да се разграничат но като чета наш Боце що дума ще трябва да затънем до ушите и тогава да се вадим от комунистическото блато.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 51. 51 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Боже, колко дълго шикалкавене. Не знам дали останаха хора, които да се връзват на селските тарикатлъци на Борисов.

 52. 52 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1377 Любопитно

  [quote#33:"cinik"]"БСП и ДПС в тези години преход са ни превърнали да се борим за насъщния и за оцеляването ден за ден. И те затова държат своите електорати най-бедните, за да могат по този начин да ги манипулират и да казват - "Еми, ей Борисов, какво, като е построил мостове, зали, магистрали, Станишев ни даде 20 лева за Коледа"" [/quote]


  А ДПС държи своя и необразован...

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Разбрахме вече, че заветната мечта на Борисов е през 2015г да стане президент, но няма как народа да избере за поста отново човек от ГЕРБ.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Бате Бойко, ти си мъж,
  ти ще поведеш народа.
  Между впрочем не веднъж,
  и за собствена изгода...

 57. 57 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 692 Неутрално

  [quote#15:"mtmvb"]официозът Дневник помества обширно интервю на кошмара за Раданкъневците Борисов[/quote]

  Защо да е кошмар? Просто РБ се дистанцира от ГЕРБ които недвусмислено дадоха да се разбере, че за тях властта е плячка.
  Ако ГЕРБ положат необходимите усилия и изчистят името си и освен това приемат безусловно 12-те начала - мисля, че не невъзможно и те да се присъединят към РБ.

 58. 58 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#20] от "Cherry":
  Комай си попрекалил с вишновката по Коледа, а като гледам не си и сам.
  "Добре за ГЕРБ, но зле за държавата"-това е казал.
  Чети бе човек! Ама преди това си свали "очилата"!

 59. 59 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  [quote#56:"Доби ВЕЛКОВ"]и за собствена изгода... [/quote]
  Вий затуй ли гладен ходити?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 60. 60 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#59] от "опорно-гледна.":


  [quote#59:"опорно-гледна."]Вий затуй ли гладен ходити? [/quote]
  Аз храня се редовно виртуално.
  То не изисква отделяне......редовно...

 61. 61 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Най-добре за България ще е Тиквун да го нямаТой е срам и проклятие за страната ни.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 62. 62 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Весело

  До коментар [#60] от "Доби ВЕЛКОВ":

  Храната за духа визирате?
  И Борисов подозирате?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 63. 63 Профил на TAC
  TAC
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Боко,ако ти искаше да се случи нещо положително в България,щеше да се държиш като истинска опозиция,а не като махленския бабаит!Така,че хващай си под ръчичка Станишката,Доганя и Волен и...дим да ви няма!Ама реално няма един читав,който да управлява - ей това ни е драмата!!!

  rock n' roll is king!
 64. 64 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално


  "
  За ГЕРБ кога е най-добре да има предсрочни избори?
  За ГЕРБ е най-добре да са 2015 година. Тогава няма да има практически противници, но това е пагубно за държавата."

  Така, така... 2013 не съумя да предизвика предсрочни избори- поради политическа и електорална немощ.
  2014 я отписва, по същите причини.
  А 2015 ГерБ нямало да има политически противници- по простата причина, че ГерБ няма да съществува.

  Разпадът вече е започнал -бивши гербери на ята в РБ, при Бареков. Планираното през февруари преустройство на ръководните структури -всъщност, ограничаване брастта на Цвък, просто няма как да завърши без разцепване. А загубата на изборите за ЕП през май 2014 просто ще довърши процеса на изчезване на тази лидерската партия .

  Груба политическа грешка е да признаеш, че и 2014 не си в състояние да предизвикаш и да спечелиш пресрочни избори.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 65. 65 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 655 Неутрално

  [quote#27:"oto55314000"]софия не е България,време е тиквата от банкя да го разбере ,както и останалите крадливи маймуни [/quote]
  Какво направиха за Северна България ? В София построиха туй-онуй - Браво ! Магистраили и тн.. ОК. Ама в Северна България - НИЩО

 66. 66 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#62] от "опорно-гледна.":


  [quote#62:"опорно-гледна."]Храната за духа визирате?
  И Борисов подозирате?! [/quote]
  Борисов, опиат за масите,
  и блян за старите моми.
  Кръстоска той е между расите,
  с едни таквиз.....добри очи.

 67. 67 Профил на Todor
  Todor
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Toва интервю веднага извади поне 2 % от избирателите на т.н. партия ГЕРБ. Трябва всеки ден по една такова. Всеки ден.

 68. 68 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Факт е че колкото повече новата тройна коалиция е на власт, толкова ще е по-зле за страната. Но тя, страната, е вече поначало толкова затънала, че като че няма накъде повече...

  Така че бих посъветвал Бойко Борисов да се съсредоточи малко повече в истинското демократизиране на ГЕРБ, с истинско, не само да се каже, и истинска работа с гражданското общество. А е ясно че с наличните сили и капацитет, отвътре, това не можа да стане.

 69. 69 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2444 Неутрално

  [quote#66:"Доби ВЕЛКОВ"]Борисов, опиат за масите,
  и блян за старите моми. [/quote]

  Защо пък не и за богатите вдовици,
  красиви, молещи за ласка ...птици.
  Очите му са като океана - черни,
  буреносни, но пък като кмет си беше...сносен.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 70. 70 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#31:"1_bulgarin"]За Герб по - късните избори са изгодни щото ще лъснат глупостите на БСП и ДПС за ... [/quote]

  Неее. По-изгодни са, защото повече народ ще забрави простотиите на ГЕРБ. Хората, които помнят делата на партиите, постъпват по един отследните начини: или не гласуват вече изобщо, или си хвърлят гласовете напразно за малки партии, които не влизат в НС/стигат само до усвоявне насубсидии, или правят компромис за пореден път, казвайки си, че всичко е по-добре от ГЕРБ/БСП/ДПС и пр. Обаче тези хора са все по-малко определящи вече от гледна точка надежда за смяна на системата, освен ако няма генерална помяна на изборното законодателство.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 71. 71 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#68] от "evkalipt":


  [quote#68:"evkalipt"]А е ясно че с наличните сили и капацитет, отвътре, това не можа да стане. [/quote]
  Егати съветите му дадохте, начи...
  Излиза, че му трябва външна намеса...

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#70:"doneva_a"]Неее. По-изгодни са, защото повече народ ще забрави простотиите на ГЕРБ.[/quote]

  Да поясня - далеч не твърдя, че това е прийом само на ГЕРБ - това е масова практика на по-крупните партии с относително твърд електорат, т.е. онези, които успяват да просъществуват парламетарно представени в две или повече НС. Стратегията е негативна - постоянно говориш за золумите на опонента и се надяваш, че собствените ти золуми ще изпаднат от късата памет на потенциалните избиратели до следващите избори, независимо кога са те.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 75. 75 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#47] от "kaiser":
  "кой мислиш, че заблуждаваш??
  и на децата е ясно, че евентуално правителство на ГЕРБ нямаше как да бъде гласувано в парламента."

  И кво да праим сега? Да клатиме държавата, докато в парламента бъде гласувано правителство на ГЕРБ?

  ПП
  Ами тогава Борисов да не реве непрекъснато, като вдовица за.., че бил победител, пък не управлявал. Като не може да си постеле - да лежи на земята

 76. 76 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#73] от "2013г.":

  Не знам дали Вучката е посъветвал Бойко, но той не вкара държавата в разходи около 3 милиарда с Белене и Цанков камък. Само тази "идея" струва 10 пъти повече от всичките гениалности на тройните - предишни и сегашни.

 77. 77 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#71] от "Доби ВЕЛКОВ":

  Трябват му не само Цецка, Цецо, Менда и Горанов.

 78. 78 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#77] от "evkalipt":


  [quote#77:"evkalipt"]Трябват му не само Цецка, Цецо, Менда и Горанов. [/quote]
  Ако бъдем честни, само Томислав Дончев е по-умен от Цецо и Менда, заедно...

 79. 79 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#47] от "kaiser":

  Що да нямаше как?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 80. 80 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Не го дочетох. Нищо ново не казва, както и нищо, което да показва, че му просветва поне малко под шапката. Безнадежден случай. Весело посрещане на Новата година!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 81. 81 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1646 Весело

  До коментар [#61] от "омбре":


  [quote#61:"омбре"]Най-добре за България ще е Тиквун да го нямаТой е срам и проклятие за страната ни[/quote]
  Едно напълно демократично мнение...има човек има проблем...няма човек няма проблем...само забравих кое комуне го каза...

 82. 82 Профил на horemag
  horemag
  Рейтинг: 541 Весело

  Търкулнала се Тиквата па се спряла при кратунките ...Ланската тиква до напролет се вкефва - га е на открито пилците й изкълвават семената . Та тая "видна Тиква" е повече от "ланска" и вече е на открито . Той акъл си немаше и преди ама сега съвсем го е изгубил. "Чавка му е изпила акъла" дет се вика.
  Егати държавата дето такъв я е управлявал... Егати електоралния мат'рял дето ги избира таквиз като таа Тиква ...

  Да си върнем държавата и бъдещето
 83. 83 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Не знам за кой ,ама за пореден път ще пиша ,че във всяка селска или квартална кръчма ще има поне един когото го гони логореята и може да плеска глупости по 2-3 часа като повтаря едни и същи неща като Мирча Кришан за краставицата.
  Само къде ония требе да светнат 3-4 ракии ,а на Слънчо ракиите са му по рождение.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 84. 84 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#31] от "1_bulgarin":

  Бойко Борисов реално взе цялата,истинската власт едва към края на 2008год. И се провали с гръм и трясък,и самозапалвания!!!
  Не трябва да слагаме в сметката периода на кметуването на ГЕРБ,защото да си кмет на София,(с бюджет от милиард и половина,както и това,че 70% от българската икономика е в столицата),не коства кой знае какви усилия! Да не забравяме и че метрото е построено със заеми!
  Дори и когато беше главен секретар на МВР,(икономическата) престъпност се ширеше наляво и на дясно,просто защото гл.секретар няма власт сам да се справи с нея.
  Та резултата от "управлението" на Бойко се изразява само с една дума-ПРОВАЛ!

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  [quote#79:"Тони!"]До коментар [#47] от "kaiser":

  Що да нямаше как? [/quote]


  Задачата е за второкласници. Събери гласовете на дпс/бкп/атака и ще разбереш.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 87. 87 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#70] от "doneva_a":

  Мисля,че грешите! Често пъти за да се разбере,какво се е случило в близкото минало или дори вчера,на човек му е нужна малка дистанция във времето. В този смисъл всяко отлагане на изборите е пагубно за ГЕРБ,защото все по-ясно се вижда какви откровени простотии сътвори Бойко!

 88. 88 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Новото правителство през 2014 г. най вероятно ще е коалиция между Реформаторския блок и Герб , иначе демокрацията и икономиката губи шанс за позитивно развитие , трябва чрез нови избори да се спре разрухата и задкулисието провеждани от Бсп и Дпс, Атака няма да бьде в парламента

 89. 89 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Не намирам нищо невярно в думите му. БСП се нагуши с каквото й трябваше и сега ще гледа бързичко да хързулне властта на някой друг, за да може отново да започне да храчи по него - нещото, което тя умее най-добре. Толкова им трябваха - 6 месеца, за да захлебят за една петилетка. Това вече сме го гледали.

 90. 90 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 534 Неутрално

  ,,Интересът на партията се разминава с интереса на държавата''

  ПРИ ТОВА ЦИНИЧНО ПРИЗНАНИЕ , ЛОГИЧНО Е РАЗПУСКАНЕ НА ПАРТИЯТА .

  ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ,КОНСТАТАЦИЯТА Е ВЕРНА ЗА ВСИЧКИ .

  АКО ИНТЕРЕСА НА ПАРТИИТЕ СЕ РАЗМИНАВА С ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА - НАРОДА , ТО ТЕ СА НЕКОНСТИТУЦИОННИ .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  НАЛИ БЪЛГАРИНО .???????????????????????????

  СВОБОДЕН
 91. 91 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#15] от "mtmvb": ≪Дневник помества обширно интервю на кошмара за Раданкъневците Борисов, в което той ясно и точно обяснява как стават нещата..... Странно.....≫

  Няма нищо странно. В РБ има прекалено много вождове и прекалено малко индианци. Вероятността да заемат първо или второ място при избори е минимална, да не кажем, че изобщо не съществува. А и при първите по-сериозни трудности може да се очаква разпадане. Така че въпреки многото прогнози как ГЕРБ ще се разпадне на съставните си части, за сега повече отразяват какво биха искали пророкуващите, а не какво ще се случи наистина. Фактът, че въпреки управлението си по време на криза и изненадващото му слизане предсрочно от властта той остана първа политическа сила, както и фактът, че от него за сега излязоха само най-краставите магарета, които хич не се чуват, дава право на ГЕРБ с оптимизъм да гледа на своето политическо бъдеще в близките седем-осем години.

  Прав е Бойко и за това, че за ГЕРБ най-печеливши биха били едни избори след две години. До тогава сегашната управляваща коалиция толкова ще е загазила, че вероятността ГЕРБ да спечели над 50% от гласовете изглежда напълно реална. Но вярно е и това, че до тогава държавата толкова ще е затънала, че може и да е мече невъзможно в предвидим срок да излезе от ямата, в която ще бъде натикана. И това че той го е разбрал, е е много добре.

  Не очаквах, но той е разбрал и друго – че когато са на власт тези две партии правят всичко възможно да оберат държавата и едновременно да направят нещо видимо в полза на своите избиратели, но така, че за всичко това да плащат тези, които ще управляват след тях. Така избирателите, които не са на ТИ с политиката остават с впечатление, че те, ДПС/_БСП са добри, а техните противници – лоши.

  Това, което Бойко не е разбрал, това е че БСП и ДПС не са нормални политически партии. Че те правят всичко възможно за да раздробят цялото останало политическо пространство, така че винаги, когато си поискат, да могат да управляват. И затова те ще направят всичко възможно, за да демонизират ГЕРБ така, че той да бъде маргинализиран и дори ако дестните спечелят, при изравени сили на управляващата им коалиция и при посетите дрязги между лидерите винаги да могат да ги свалят от власт когато си решат.

  ГЕРБ не е политическата партия, която бих избрал, ако имам възможност за по-широк избор. Нито пък съм фен на ББ. Но без ГЕРБ в сегашната ситуация нищо не би могло да спре ДПС/БСП да превърнат държавата в нещо като бащина мошия и да си правят в нея каквото си искат, в това число и да я затрият от политическата карта на Европа като държава. А и като народ.
  à è ѝ ò „” –

 92. 92 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Това е доста добро и искренно интервю за Българските стандарти.

 93. 93 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#84] от "deaf":То ако е само негов провал нищо работа ами е за страната ни за хората и.Много пъти съм се чудил на "кариерата "на Борисов.От нищо и никакъв бодигард,а като него има стотици . Първанов го направи генерал, за какви заслуги само той си знае.То и на магарето да му метнеш един чул с генералски пагони и на него ще козируват...и от там тръгна та кмет та премиер толкова е самовлюбен в себе си и си повярва че всяка дума започва с АЗ.Загуби властта изгониха го ,и продължава да си вярва че пак ще се върне ,хареса му услади му се безконтролното "управление" подчинено изцяло на хрумванията му в момента..Е стига,никога повече такива хора без качества във властта.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 94. 94 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  ПП Чудно ми е как хората ще гласуват като логото на тоя тип е никаква грижа за възрастните никакви действия и политики за повишаване жизненото равнише.Нима България ще е нужна на някой друг освен на населението си.Докато бе злополучен милионер непрекъснато се оплакваше какво му оставили преди него ,а когато си тръгна остави по малко от това което е заварил.Сега пък се извъди голям критик,икономист и оракул.Марш на коневръза.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 95. 95 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1646 Весело

  До коментар [#83] от "navy":


  [quote#83:"navy"]Не знам за кой ,ама за пореден път ще пиша[/quote]
  А тебе не логореята а графоманията те гони...а сопри се де...

 96. 96 Профил на Питър Паркър
  Питър Паркър
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Задълбочен политически анализ..особено в частта за Левски и ЦСКА.

 97. 97 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Борисов е много добър политик и,независимо какво го питат,той съумява да извлече политическа изгода от ситуацията,защото просто знае как това се прави.
  За мене е губене на време да му опонирам там,където откровено лъже,защото съм убеден че не говори на мен.Той си има достатъчно избиратели да му се връзват на приказките и си ги обслужва политически.
  Това че ще се строи комунизъм много по-отвратителен от този,който помним,не е негово решение,то си е бизнес на едни други хора с много пари.Работата на Борисов е да влезе в играта и да я играе по техните правила.Да не пречи тяхното богатство да се увеличава ежедневно,да остави хората свободно да изповядват каквато си искат идеология,колкото по-крайна,толкова по-добре,но никога да не се отказва от услугите на хора като Дянков,които да внимават хората да не мърдат много много,да не работят за себе си така успешно,както биха могли,съобразно образованието и способностите си.Хората ще бъдат преследвани вече не за това какво мислят и какво говорят,а за това какво вършат и дали в резултат на това не биха могли да станат прекалено независими.

 98. 98 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#88:"za1221"]Новото правителство през 2014 г. най вероятно ще е[/quote]
  Всеки ден от управлението на Пламен Орешарски (на което не му се види края, между другото) е пирон в ковчега на ГЕРБ.....

 99. 99 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#91:"glog"]Прав е Бойко и за това, че за ГЕРБ най-печеливши биха били едни избори след две години. До тогава сегашната управляваща коалиция толкова ще е загазила, че вероятността ГЕРБ да спечели над 50% от гласовете изглежда напълно реална.[/quote]
  А бе вие двете ком.партии кво искате само да се менкате хайде марш и двете банди и кой от къде е.

  писнало ми е от левичари
 100. 100 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1231 Любопитно

  [quote#88:"za1221"]
  Новото правителство през 2014 г. най вероятно ще е коалиция между Реформаторския блок и Герб[/quote]

  Защо новото, а не старото?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK