Пламен Орешарски: Мечтая за милионния руски турист в България

Пламен Орешарски: Мечтая за милионния руски турист в България

© Георги КожухаровБългарското общество поддържа ядрената енергетика. Имаме дългогодишен опит в тази сфера. И ако се върнем в миналото, ще видим, че това е ставало с помощта на Русия и на руските технологии. Затова и съм оптимист за бъдещето на ядрената енергетика в България. Ако говорим за проекта "Белене", за съжаление, поради неумело управление той се намира в състояние на арбитраж и поради тази причина ще се въздържа от по-нататъшни коментари на тази тема."


Това казва министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за руската информационна агенция ИТАР-ТАСС в навечерието на Олимпийските игри в Сочи. Текстът е предоставен от правителствената информационна служба:


Какво мислите за Олимпийските игри в Сочи?
- От информацията, с която разполагам, мога да кажа, че съм силно впечатлен от създадената организация, от изградената инфраструктура. Не се съмнявам, че Русия ще организира образцови олимпийски игри.
Какво искате да видите на Олимпийските игри, какви срещи планирате да проведете?
- За съжаление програмата не ми позволява да остана по-дълго. Ще присъствам на откриването, след което ще трябва да се връщам в България. Но ще запазя интереса си към всичко, което става в Сочи и много внимателно ще гледам, практически всяка свободна минута, състезанията по телевизията.


Що се отнася до краткото ми посещение в Сочи, ще имам възможността да участвам в многостранните събития, да се срещна с други колеги – правителствени ръководители и президенти.
- Убеден съм, че за мен Олимпиадата ще бъде вълнуващо събитие, тъй като на откриване на олимпийски игри ще присъствам за първи път.


Сигурно е, че ще имате среща с президента Владимир Путин. Какви теми ще обсъдите?
- Надявам се такава среща да се състои. Между България и Русия винаги има за какво да се говори. Най-вече за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество. В момента търговският ни баланс е със сериозен дефицит. Доста голяма разлика се е формирала в търговията между двете страни и ние се стремим да насърчаваме износа на наша продукция в Русия. Смятам, че и руската страна също мисли в тази посока, тъй като асиметрията в търговията никога не е добър показател.


А ако говорим за българо-руските отношения като цяло?
- Мисля, че те са много добри в настоящия етап и имат голям потенциал за развитие. Между България и Русия винаги е имало добри отношения в исторически план, но в последните години потенциалът им стои неоползотворен напълно. Заслужава си да решим този въпрос.


Какви резултати очаквате от работата на междуправителствената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, чието заседание ще се проведе през април в София?
- Аз съм присъствал на такива заседания в миналото, когато заемах по-ниски позиции в администрацията и правителствата. Подобен род срещи винаги са били ползотворни, всяка от страните е разбирала отлично съществуващите проблеми. За съжаление, не винаги е имало добри резултати от преговорите. Сега си поставяме амбицията на тази среща да приемем такива решения, които ще доведат до задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в търговско-икономическата и в научно-техническата области.


Може ли по-подробно – какви съвместни проекти смятате да обсъдите?
- Основните проекти през последните години са в сферата на енергетиката. България традиционно внася от Русия енергоносители. Имаме въпроси, свързани с машиностроенето. Сферата, в която можем да постигнем сериозен напредък, е туризмът. През последните години се радваме на ръст на руските туристи в България. Трябва да отбележа, че руските граждани придобиват недвижима собственост у нас, т. нар. летни къщи. За нас това е много добър показател, че гражданите от двете страни се разбират, че у руснаците съществува доверие към България. Човек никога не купува къща на място, което не му харесва.


Още малко за икономиката. Как бихте оценили перспективите за развитие на ядрената енергетика в България и в частност – възобновяването на проекта "Белене"?
- В българското общество, за разлика от други страни, този въпрос не стои. Българското общество поддържа ядрената енергетика. Имаме дългогодишен опит в тази сфера. И ако се върнем в миналото, ще видим, че това е ставало с помощта на Русия и на руските технологии. Затова и съм оптимист за бъдещето на ядрената енергетика в България.
Ако говорим за проекта "Белене", за съжаление, поради неумело управление той се намира в състояние на арбитраж и поради тази причина ще се въздържа от по-нататъшни коментари на тази тема.
Но като цяло, оставам оптимист за бъдещето на ядрената енергетика в страната.


Какви ползи очаквате от проекта "Южен поток"?
- Проектът "Южен поток" е важен и за руската, и за българската страна. У нас той е обявен за национален приоритет при нас. Нещо повече. Нашето правителство успя да навакса изоставането от графика за реализация на проекта. Положихме много усилия. Сега на практика се намираме вече в рамките на предварително очертания график. Лично наблюдавам развитието му, за да не допуснем дребни технически проблеми да го забави. В обобщение, държим на този проект и искаме да бъде реализиран в определените срокове.
За България той ще допринесе в няколко посоки. Първо, това е диверсификацията на пътищата, по които страната получава газ. Помним 2009 г., когато заради спорове между Украйна и Русия (не искам да заемам страна в тях) България в продължение на няколко месеца беше лишена от газ, което се отрази отрицателно на индустрията ни. Проектът ще ни донесе ползи и под формата на таксите за транзит на газа на българска територия. Не на последно място – в продължение на няколко години ще доведе до икономическо съживяване в регионите, през които газопроводът преминава. Той ще издигне и ролята на България като място, от което може да се ретранслира газ към други страни.


Казахте добри думи за руските туристи, но съществуват ли планове за облекчаване на визовия режим между страните ни?
- Отчитаме този проблем, той реално съществува. Възложил съм на Министерството на външните работи задачата да използват по отношение на руските туристи най-добрия европейски опит, за да бъдат облекчени всички процедури. Вие знаете, че България спазва европейската визова политика като държава-член, но в тези рамки ще търсим най-благоприятните възможности, в това число заимствайки опит от Италия и Испания. Те имат по-ускорени процедури от нашата.


Руснаците ще бъдат желани гости в България.
- Те винаги са такива. Миналата година повече от 600 000 руснаци посетиха България. Мечтая за милионния турист. Готов съм лично да го посрещна.


Кога ще може това да се случи?
- Надявам се, в близките няколко години. Ще съм много щастлив, ако това стане през 2014 г., но изпитвам определени съмнения дали още тази година ще успеем да привлечем един милион туристи.


Връщам се на Олимпиадата. Какво бихте пожелали на организаторите на състезанията?
- Като познавам руската страна и капацитета й да организира големи мероприятия, запазвам значителна степен на увереност, че организацията на Олимпиадата ще бъде на най-високо равнище. Желая на организаторите успех и да се сбъднат всички техни предварителни планове. А на зрителите – да видят добре организирана Олимпиада, на която да се наслаждават.

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  4/5 от българският народ пък чакат твоята ОСТАВКА!!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Само Русия Ви е в главата, продажници!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 4. 4 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Я, дървеното човече си имало една мечта Явно репетира думите, с които ще се обърне към Всесветлия Джуджан Къси (ако успее да го сгащи в кенефа на неформална среща, без вратовръзки)

  'Let light surround you' Dream Theater
 5. 5 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Имаме ли премиер мечтател. Дано не е за дълго.

 6. 6 Профил на jorosrabskia
  jorosrabskia
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз си ме4тая да подадеш оставка......

 7. 7 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  КОй е по-голям слагач на руснаците-Орешарски или Боко?
  И най-вече на техните енергийни проекти-Белене и Южен Поток!
  КОй по-малко защитава българския интерес там?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#1] от "Политически Емигрант":

  Чисто формално, Пламен Орешарски никога не е бил член на БСП, камо ли на БКП!
  Съвсем реално, Бойко Методиев през 90-та напуска пожарната, за да остане член на БКП!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 9. 9 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  "В българското общество, за разлика от други страни, този въпрос не стои. Българското общество поддържа ядрената енергетика. "

  Както винаги, отлично знаещ и разбиращ какво иска българското общество . С какво толкова заслужихме лошата участ да ни управляват подобни "гении"?

 10. 10 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 817 Гневно

  Как така не стоял бил въпросът за ядрената енергетика!? Какво нахалство!
  И щом "това е ставало с помощта на Русия и на руските технологии", бил оптимист! Защото в Чернобил бяха китайски технологии сигурно!

 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Този човек е най-неадекватното същество, което съм виждал! Нито знае какво прави, нито защо! Експерт по НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  [quote#8:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Чисто формално, Пламен Орешарски никога не е бил член на БСП, камо ли на БКП!
  Съвсем реално, Бойко Методиев през 90-та напуска пожарната, за да остане член на БКП! [/quote]

  Чисто технически:

  ВСИЧКИ КОМУНЕТА СТЕ НАГЛИ ДО ОТКАТ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Дума не виждам за евразийския съюз. Пацо, кажи си, че натам те тегли ...

 15. 15 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#6] от "jorosrabskia":
  [quote#6:"jorosrabskia"]
  Аз си ме4тая да подадеш оставка...... [/quote]
  Аз си мечтая на политическия небосклон да изгрее звездата на политик, по-компетентен от Орешарски, прочел повече книги от него, разбиращ повече по макро-икономика и финансии от него!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  [quote#8:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Чисто формално, Пламен Орешарски никога не е бил член на БСП, камо ли на БКП!
  Съвсем реално, Бойко Методиев през 90-та напуска пожарната, за да остане член на БКП![/quote] И кво? Моят баща (лека му пръст) влезе в БКП, за да мога аз да уча в училището, в което учих, посъветван от партийния секретар на завода, който по случайност беше и човек. Искаш ли да си върна дипломата, или как?

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  [quote#15:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Аз си мечтая на политическия небосклон да изгрее звездата на политик, по-компетентен от Орешарски, прочел повече книги от него, разбиращ повече по макро-икономика и финансии от него! [/quote]
  Чело коте книжки как се ловят мишки.

 18. 18 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1089 Весело

  И да ги води маршал Толбухин,пък и да поостанат поне нови 45 години.Гиди душо продажна...

 19. 19 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Ами да! Добре, че са руските и украинските туристи,та запълват капацитета на курортите ни. Умеят да почиват и да се веселят. Пък и по манталитет са ни най-близки. А англоезичните са ни ясни. И Би-Би-Си ни го показа.

 20. 20
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Весело

  До коментар [#19] от "paf": 18+ !!!

  http://goo.gl/chjlez Гледайте и се учете що правят англо-саксонци на родна земя, в общество по англо-саксонски модел

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 22 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Сервилността на едно политическо недоносче.

 23. 23 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Весело

  До коментар [#11] от "lz2":
  [quote#11:"lz2"]Този човек е най-неадекватното същество, което съм виждал! Нито знае какво прави, нито защо! Експерт по НЕКОМПЕТЕНТНОСТ![/quote] Това за Боко ли е казано? След него такива "върхове" трудно се достигат, факт, тъжен!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 24. 24 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2033 Неутрално
 25. 25 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#1] от "Политически Емигрант":
  Говориш глупости, без никакъв хабер. Какво общо имат числата, които следи Орешарски с тъпите гербери, примерно? Или пък с червените чугуни? Той е там, защото е голям! Не само голям, той е много голям. Винаги, когато се е оттеглял, този човек не го е било срам. Защото критиките, добронамерени или тъпи, с общи приказки винаги са свършвали, където говорят числата. А именно в това Орешарски е недостижим, всичко там! В този исторически момент единствено този човек може да изведе страната от кризата, която докараха неадекватните Дянкови действия!

 26. 26 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1508 Весело

  "За съжаление програмата не ми позволява да остана по-дълго. Ще присъствам на откриването, след което ще трябва да се връщам в България.
  Но ще запазя интереса си към всичко, което става в Сочи и много внимателно ще гледам, практически всяка свободна минута, състезанията по телевизията."

  хаха, и никакви контраакции по време на предаванията... да не огорчим савецките хора нали щото ... мисля че ми допада чувството му за хумор

 27. 27 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  На мен и така ми се повдига от повечето руски туристи, а пък ако станат и един милион, не ми се мисли...

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 28. 28 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#25] от "Култура ми Бойко":

  Вие добре ли сте?
  "Той е там, защото е голям! "
  Той е голям и костелив орех! Не подкрепям герб но комунягите ги мразя!
  Не ставайте смешен! Мислете - ако комунист може да мисли!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 29. 29 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 775 Разстроено

  Отчайващо малко туристи, от които отчайващо много руснаци.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 30. 30 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#27:"Станислав"]На мен и така ми се повдига от повечето руски туристи[/quote]
  Все пак, ако дойдеш в Бургас, ще изпаднеш във захлас - преди "мангалска реч се чуваше навред, сега е руският език наред. Туй за предпочитане е френд

 31. 31 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#28:"Политически Емигрант"]Мислете - ако комунист може да мисли![/quote]
  Казах - без общи приказки, ако обичате, нали? дайте поне един пример, който да оправдае хулите по адрес на това правителство? Самият факт, че дългът в края на годината беше намален драстично от Орешарски, трябва да ви накара именно подобни на вас люде да мислите сериозно. Да не говорите " на аба", да изследвате фактите, да бъдете разумни, да се опитате да станете поне малко обективни. Но това става със задълбочено четене. Препоръчвам ви го. тук няма идология, няма ком,унизъм или герберизъм. Само числа. А те говорят именно това - Орешарски е гениален мозък. Късмет за България!

 32. 32 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2626 Весело

  [quote#31:"Култура ми Бойко"]Орешарски е гениален мозък. Късмет за България! [/quote]
  Колега Орешарски е мечтател за светлото комунистическо бъдеще на България. В този смисъл отговорността за този мечтател трябва да носи този, който го лансира - мисля че беше Ваньо Костов. Ако греша, поправете ме?

  Пазете се от доносника vesolr
 33. 33 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Другарю Орешарски аз теб те виждам като еднопосочен турист за Сочи!

  The best way to predict the future is to invent it.
 34. 34 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Гледах документален филм за Норилск в Сибир (който се води най-северно разположеният град на земята), където има и голямо замърсяване, заради металопреработващите предприятия. Продължителността на живота там не е голяма, работниците се пенсионирали повечето рано с ракови заболявания и предаваха кадри от болницата на Норилск, която не е ремонтирана от 30 години, а е построена кой знае кога..Катастрофално състояние на здравеопазването.

  Та защо разказвам впечатления? На работниците в предприятието се осигурявала лятно време почивка на българското черноморие..

  Как да коментирам това? Освен да добивам, мечтаем за измъчения натровен милионен руски турист? Стори ми се нелепо и нехуманно.

 35. 35 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Я па тоа... до преди малко се надяваше да срещне Путин, сега мечтае за милионния руски турист. В Брюксел го отвириха и сега отива да се мазни на бащицата.

  Няма шики-мики.
 36. 36 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Хубаво би било този да продължи да си мечтае за Русия, но някъде между лекциите във ВИИ "Карл Маркс", а не в премиерското кресло.

 37. 37 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#19] от "paf":


  [quote#19:"paf"]Добре, че са руските и украинските туристи,та запълват капацитета на курортите ни. Умеят да почиват и да се веселят. Пък и по манталитет са ни най-близки.[/quote]Може и да са ти близки-не знам.Моята представа за забавление не е изпиване на 2 литра водка и пълзене под масата.

 38. 38 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 838 Неутрално

  това все едно изказване на руски външен министър не на премиер на независима държава , всичко само Русия - туристи , технологии ,ами дай направо да им пратим и молба да се пръсъединим като губерния към тях, срамно поведение на лакей.

 39. 39 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 450 Весело

  Както се казва: "Като няма риба, и рака е риба!"

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#27] от "Станислав":


  [quote#27:"Станислав"]На мен и така ми се повдига от повечето руски туристи, а пък ако станат и един милион, не ми се мисли... [/quote]Ама строителната мафия явно го планира-затова бързат да излеят бетон де що е останало незагрозено.Руснакът си обича панелките-такъв тип курорти му предлагат и нашите мутрохотелиери-от съвецки тип

 41. 41 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  [quote#31:"Култура ми Бойко"]ком,унизъм или герберизъм. Само числа. А те говорят именно това - Орешарски е гениален мозък. Късмет за България![/quote]
  С такъв обожател като теб, Орешарски няма нужда от врагове..
  Щом не разбираш че с подобни коментари само умножаваш противниците му...Сорри!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2917 Неутрално

  До коментар [#34] от "Bluesky":


  [quote#34:"Bluesky"]мечтаем за измъчения натровен милионен руски турист? [/quote]Не ние.Мутрохотелиерите за такива мечтаят-само ан такива могат да си пробутат услугата-бетон на първа линия,до отходната тръба.И изобщо не се замислят,че читавите българи взеха да бягат в Гърция-със същите пари далече от бетон..

 43. 43 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Толкова жалко правителство не сме имали до сега, благодарим ти Партийо любима

  Birds of a feather flock together.
 44. 44 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Любопитно

  ..."енергетика. Имаме дългогодишен опит в тази сфера. И ако се върнем в миналото, ще видим, че това е ставало с помощта на Русия и на руските технологии. Затова и съм оптимист"
  Орешарски, няма АКО...направо ни върнахте в социализъма, ама в някакъв мутро-модифициран олигархичен вариант...Да не стане някой мутирал сценарий на "Брулени Хълмове", напр. "Брулени ОРЕХИ"?! Щото както сте я подкарали...не сте безсмъртни!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 45. 45 Профил на julyanna
  julyanna
  Рейтинг: 450 Весело

  Не, че съм фен на Орешарски, ама човека просто си мечтае, пък нали викат, че мечтите са безплатни? Та да го оставим да мечтае - докато лети в облаците, то поне на земята поразии няма да прави. Пък и какво сте ревнали - ако в Русия му хареса, то може и да остане там човека. Нека бъдем оптимисти, стига с този песимизъм......

  Колкото до руските туристи, а стига лиготии. Парите не миришат. И това, че някой налива пари в нашия туризъм би трябвало да ни радва. Какво ни пука дали са руснаци, англичани или африканци? Да им вземем парите, че малко от малко да си оправим икономиката, пък кой от къде е. Ако стоим гладни и подсмърчаме като циганета пред витрина с пасти по-добре ли ще е? Нали няма ни да ги осиновяваме руснаците, ни да им даваме гражданство......нека идват и нека харчат пари у нас. Голия патриотизъм не се яде, не дава пари и не ни е нужен. И както ние не сме Орешарски, така и руснаците не са Путин.

  Книгата е като огледало. И ако в него гледа маймуна, от там не може да се види лик на апостол. Лихтенберг.
 46. 46 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#42] от "yanne":
  Аз не протестирам срещу руските или британските туристи. Който където желае, там да почива. В България идват туристи от цяла Европа, от Израел, сигурно и други. Нима можем да се сърдим за това, че идват туристи, при качеството на туризма у нас си е геройство.
  Мен ме подразни това, че О. мечтаел за милионния руски турист, а него го изпраща Норилск Никел, като през останалото време го трови с метали и без болница в града. Тъжно е това.

 47. 47 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  [quote#38:"palermo88"] срамно поведение на лакей.[/quote]
  Та къде съзря лакейско поведение? Енерго източници основно от Русия, основни купувачи на недвижими имоти пак от там? Това са факти, а това, че не ни харесват е съвсем друга манджа Дано Орешареца да не земе да закара и той някое куче за подарък ... и да почне да са фали, че му казали "поздрвляю" )

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 48. 48 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1120 Весело

  [quote#46:"Bluesky"]при качеството на туризма у нас си е геройство[/quote]
  И кво му е на качеството? Щом идват, значи им харесва при това осъзнават, че за тия пари няма да е като "Варадеро" я ... не сме депутатска дестинация а бачкерска Ние сме като ниско бюджетните превозвачи

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 49. 49 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  [quote#22:"spiegel"]Сервилността на едно политическо недоносче.[/quote]
  Абсолютно, но от недоразумение друго не може да се очаква.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 50. 50 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Това са написали от ИТАР ТАС, на това се е подписал.
  Какво толкова, измекяр.

 51. 51 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 450 Весело
 52. 52 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  [quote#49:"bee"]Абсолютно, но от недоразумение друго не може да се очаква. [/quote]
  Недоразумение, ама си е наше бесепаро-депесарско, не си го заменяме за нищо на света! Между другото как не ги е срам крадците от БСП(к) и ДПС ( за юрушчиите дори не си струва да се споменава) да се мъкнат по целия свят и да се мазнят на де когото видят?! Няма ли поне малко достойнство у тези хора? Явно няма, нека не забравяме че управляващите не са точно българи.....

  Пазете се от доносника vesolr
 53. 53 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Отивай при путя, грешко на природата, и хич не се връщай. Ма си вземи и останалите рушители на България.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 54. 54 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#53] от "ПАВЛА - SorryLol":

  Не се ядосвай те живеят в някакъв паралелен свят...

  Любовта ще спаси света!!!
 55. 55 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#52] от "GreenEyes":

  Ти в натегач достойнство виждал ли си? Защото аз не съм. А недоразумението хич не ме интересува чие е, може да си отива спокойно там, където прави поклони.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 56. 56 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  [quote#55:"bee"]Ти в натегач достойнство виждал ли си? [/quote]
  Този отдавна съм го отписал като човек. У него е останало само подлизурската усмивка.

  Пазете се от доносника vesolr
 57. 57 Профил на Bagryan Malamin
  Bagryan Malamin
  Рейтинг: 229 Неутрално

  WTF е Пламен Орешарски?

 58. 58 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#31] от "Култура ми Бойко

  Гениален разваляч на седянки! Засрамете се!
  Да ходи да събира събира съветските републики!
  Гадни подлоги!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 59. 59 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#32:"GreenEyes"]отговорността за този мечтател трябва да носи този, който го лансира - мисля че беше Ваньо Костов.[/quote]
  Има ли нещо по-престижно от това да те препоръча не кой да е,а доайенът, корифеят, "заслужилият майстор на спорта" в икономиката

 60. 60 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#58] от "Политически Емигрант":
  Туй неразумно е отсекъде твърдение,
  мисля, че сте в странно неведение

 61. 61 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#45:"julyanna"]Нека бъдем оптимисти, стига с този песимизъм...... [/quote]
  Умно момиче, подарявам ти първото кокиче

 62. 62 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#60] от "Култура ми Бойко":

  Ма нямаш спирка ти нали?
  Развихрил си са,чак кипи.

 63. 63 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 743 Неутрално

  [quote#0:"****"]Коментарът беше изтрит от автора, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към сексуално насилие по адрес на конкретни роднини на министър-председателят Пламен Орешарски.[/quote]

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 64. 64 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#61] от "Култура ми Бойко":


  Нали знаеш момиче и кокиче с кое се римува?

 65. 65 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#64:"fener"]Нали знаеш момиче и кокиче с кое се римува? [/quote]
  Сърцето и умът ми градина със цветя и теб рисува

 66. 66 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#62:"fener"]Развихрил си са,чак кипи. [/quote]
  С теб духът ми нависоко, в Космоса лети

 67. 67 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1404 Весело

  Разни хора - разни мечти. Дето се вика, по мечтите им ще ги познаете.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 68. 68 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1404 Весело

  [quote#64:"fener"]Нали знаеш момиче и кокиче с кое се римува? [/quote]

  С птиче.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 69. 69 Профил на redo
  redo
  Рейтинг: 229 Неутрално
 70. 70 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Ще присъствам на откриването, след което ще трябва да се връщам в България."

  Ааааа, стой си, стой си

 71. 71 Профил на Туриста
  Туриста
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мечтаел, мислел, надявал се... такива пожелателни приказки няма дори в профеционалната биография на 18г секретарка.
  Този е държавник!!!! Имаме си един надуваем палячо за министър.

 72. 72 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#31] от "Култура ми Бойко":

  Показател / година 2008 2009 2010 2011 2012
  Държавен дълг 4 842 4 829 5 385 5 946 6 991

  Фискален резерв 4 286 3 923 3 074 2 556 3 109

  Данните са в евро.
  Както се вижда в краят ва 2008 дългът е бил 4 842 млн евра.
  В краят на 2012 е станал 6 991 млн. евра.

  Като извадим от 6991 4842 получаваме 2149 млн евра.

  ФР

 73. 73 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Весело

  "Аз съм рубладжийче и силна
  матушка ме е родила;
  с рубли, дарове обилни
  мойта матушка ме е дарила.

  Аз съм рубладжийче. Обичам
  наште планини да изсека,
  рубладжия да се наричам –
  първа радост е за мене.

  Аз съм рубладжийче некадърно,
  в край поробен аз живея,
  всичко руско и масковско
  любя, тача и милея.

  Аз съм рубладжийче и расна
  в дни продажни, в гладно време,
  син на матушка прекрасна,
  син на руснашко племе."
  подпис Пацо

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 74. 74 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#72] от "сидер":
  Има сайт на МФ. Там пише като за гербер:
  в края на 2013 от дългът 14.4 милиарда, вследствие на действията на Орешарски, е паднал на 14.1.

 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#31] от "Култура ми Бойко":
  Искате числа ето ви ги за размисъл малко.
  АЗ не съм като някои спецове да тръскат таблици и други неща без да ги обяснуват.
  АЗ съм все пак образован човек можещ да борави с цифри.
  Показател / година 2008 2009 2010 2011 2012
  Държавен дълг 4 842 4 829 5 385 5 946 6 991

  Фискален резерв 4 286 3 923 3 074 2 556 3 109

  Данните са в евро.
  Както се вижда в краят ва 2008 дългът е бил 4 842 млн евра.
  В краят на 2012 е станал 6 991 млн. евра.

  Като извадим от 6991 4842 получаваме 2149 млн евра.

  ФР в краят на 2008 г 4286 млн. евра.
  В краят на 2012 година ФР става 3109 млн евра

  Като извадим от 4296 3109 получаваме 1187 млн евра.

  Събираме 2149 със 1187 и получаваме 3336 млн евра

  Или за 4 години брутният дълг е нараснал с 3336 евра
  Това са данни изтеглени от статистиката.
  А сега по памет
  МГ Август месец е иницииран дълг от около 400млн евра.

  Пак МГ октомври май беше е теглен външен ( държавно частен) заем за 350 млн. евра.
  Какво е това държавно, частен заем.
  Държавата го тегли от чужди банки като чужди банки го гарантират

  Тази година началото на Януари май беше нов дълг за около 500 млн евра
  И така събиряме 400 със 350 със 500 и получаваме 1250 млн евра дълг натрупан само за 5 пет месеца. 76. 76 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#68] от "VenRus 2008 #Нова година - нов премиер!":

  Ваня Петкова е на гости на проф.Вучков и чете стиховете си.
  В един момент разчувстван той заявява:
  - Ето,това е истинска поезия!То не е като да римуваш момиче,с кокиче,с добиче.
  Това ми е едно от любимите негови изказвания.

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#74] от "Култура ми Бойко":

  Аре стига с тея клишета. Дадеш две цифрички и мислиш че си казал нещо. За пет месеца направен дълг от 1250 млн евра за да се намали дългът с някакви си 300 млн лева.

  Пак ще повторя направен дълг за 5 пет месеца в размер на 1250 млн евра за да се намали общият дъл с 150 млн евра де е киро на кирия.

 78. 78 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#77] от "сидер":
  Хаха, ти още ли плюнчиш молива, вее, гербер нещастен? Имам чувството, че си паднал от луната. Омръзна ми да те уча. Има книжки, сайтове, оди да се трудиш. Това, което аз казвам е вярно, как да ти го обясня с думи прости - въпреки тегленият заем, вместо да се увеличи, дългът е намалял. Това е положението, има един магесник, казва се Орешарски. Не е Дянков, а Орешарски - с главни букви

 79. 79 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Весело

  Орешарски може би ще се срещне с Путин и след 2-3 години мечтаел за турист. Като умножиш може би по 2-3 години се получава едно - а дано, ама надали

  И тоя човек държава управлява - ха-ха-хааха ))

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 80. 80 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Аз лично съм за бизнес с руснаците, но има два проблема
  -- първо са корави копелета и с тях трябва да се работи твърдо, дипломатично и трябва да се носи на пиене
  -- второ имаме една американска база на наша територия, която нищо друго не върши, освен да ни влошава отношенията

  Така че, бедни ми Орешарски, с подмазване няма да стане. Борисов постъпи хитро - буквално поиска американски ракетен щит и едновременно с това пусна руски газопровод, този ход ще влезе в световните учебници по дипломация и бизнес, а в моята памет ще остане като голям урок. С това спечели уважението и на руснаците и на американците. Сегашните абдали не успяха да защитят тази сделка, подмазват се на руснаците, на американците и позволяват на европейците да се лигавят.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 81. 81 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#78] от "Култура ми Бойко":

  Ма то позитанските тролчета сте ммлогу яки бре.
  Хайде да ти светна малко, чи аз нарочно не ти помогнах одеве, пак се оля с някакви си там книжлета дето и ти не ги четеш ил не знаеш.
  Да са сещаш за едно търкаяно вече забравих колко години Милен Велчево задължение от около 1000 млн лева. Ето тука са отишли парите. Ма ти нали си едно позитанско тролче тея неща млогу не са ти ясни.
  Сеги няма да та уча за кво са пръснати парите предните четири години. За да видиш за какво са пръснати влез в сайта на МФ и си изтегли от там годишните финансови отчети

  ТРОЛЧЕ ПОЗИТАНСКО ТАКОВА

 82. 82 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3205 Неутрално

  [quote#80:"bibian"]Сегашните абдали не успяха да защитят тази сделка, подмазват се на руснаците, на американците и позволяват на европейците да се лигавят. [/quote]
  Този филм е изключително интересен. Може да сте го гледали, не знам. За един истински комбинатор.
  http://www.youtube.com/watch?v=65D66yj_wcE

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#80] от "bibian":

  И още нешо забравяш. За пръв път в цялата история след 1990 та година Борисов принуди Руснаците да намалят цената на синьото гориво за България. За това всички световни медии писаха. Има го черно на бяло.

 84. 84 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#82] от "дъждовита":

  Не, не съм, мерси гледам с интерес. Обичам много Бавария, имам скъпи спомени от мюнхен, познавам доста добре баварците. Нищо чудно да са се харесали с Живков и Щраус, баварците имат много български черти в характера си според мен, също както и каталунците, междувпрочем.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 85. 85 Профил на Xintu
  Xintu
  Рейтинг: 727 Гневно

  "...А на зрителите – да видят добре организирана Олимпиада, на която да се наслаждават..."

  Добре организирана Олимпиада, на която да се наслаждават.... зрителите....Не че не сме наясно, но човека го натъртва, основните цености на/в/около и сред Олимпиадата са "добрата организация", тип Първомайски и Деветосептемврийски парад и свободно произтичащата от това наслада за всички присъстващи, на локалните зрители и радиослушатели и на международните такива!

  Close to the Edge
 86. 86 Профил на Xintu
  Xintu
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Най важното е, че Тази Олимпиада ще се проведе в населено място, свободно от индивиди с нехарактерна за съответния географски пояс сексуална ориентация.

  Welcome to the Gay-Free Olympics!

  Close to the Edge
 87. 87 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  [quote#31:"Култура ми Бойко"]Казах - без общи приказки, ако обичате, нали? дайте поне един пример, който да оправдае хулите по адрес на това правителство?[/quote]

  Кой? Това е въпросът! Много конкретен! Кой предложи Пеевски? По стенограмата бе предложен от любимият Ви Олигархски!

 88. 88 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 704 Весело

  Има някакво недоразумение. Ологархски е нерарзбран. Всъщност той казва:
  Мечтая за милионЕР руски турист в България...

 89. 89 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Това ми дойде в повече!

  911,959,964,993
 90. 90 Профил на astonis
  astonis
  Рейтинг: 395 Неутрално
 91. 91 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Орешарски в Сочи, няма лошо. Лошото е,че май мисли, да се връща.

  chavo64
 92. 92 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Аз пък мечтая за милионния БЪЛГАРСКИ комуняга, изнесъл се в русия!

 93. 93 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 824 Неутрално

  а аз за германският. за пияндетата няма начин ще се дотръскат

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 94. 94 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  АЗ МЕЧТАЯ,МИЛИОНИ БОГАТМ РУСКИ ТУРМСТИ ДП ДОЙДАТ В БХОНАРИЯ ,ДА Я ИЗКУПЯТ БАРАЬАР С/ЦИНАНИТЕ И ЛА СТАНЕВ РУСКАЯ ГУЬЕРНИЯ,КАКТО СА ИСКАЛИ РУСКИТЕ ЦАРЕ СЛКД ОСВОБОЖЛЕНИЕТО.ТАК ЩЕЛАЛЬ И ТОВ .СТАЛИН НО ПОДЛИЕ ИМПЕРАЛИТСИ НЕ СОГЛАСИЛИС.РЧЕН ЖАЛКО

 95. 95 Профил на isopropophlex
  isopropophlex
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Мечтая тоя и събратята му да отидат с еднопосочен в Сибир.

 96. 96 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Мечтае за поредни руски милион по-точно.

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4012 Неутрално

  Оставете патоса на страна господине! Замязахте досущ като Станишев, Манолова, Йовчев и подобни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2707 Неутрално

  Орешарски, ти, депутатите ви и мафията ви спкойно минавате за руски туристи.
  Актуализирай данните.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 99. 99 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Весело

  "Българското общество поддържа ядрената енергетика. Имаме дългогодишен опит в тази сфера. И ако се върнем в миналото, ще видим, че това е ставало с помощта на Русия и на руските технологии"

  Питали радио Ереван: Може ли да роди мъж?

  Всезнайкото отговорил: С помощтта на Русия , всичко е възможно.

 100. 100 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Все пак, ако дойдеш в Бургас, ще изпаднеш във захлас - преди "мангалска реч се чуваше навред, сега е руският език наред
  Култура ми Бойко.  Така е , бъдещия българин- кръстоска от цигани и руснаци

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK