Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас

Антон Кутев

© Георги Кожухаров

Антон КутевНа заседанието си на 48-ия конгрес на БСП лидерът на социалистите Сергей Станишев обяви, че страницата АБВ е затворена. За процесите вляво, предстоящите евроизбори и бъдещето на кабинета "Орешарски" потърсихме мнението на медийния секретар на БСП Антон Кутев. (Разговорът е проведен, преди във вторник вечер да излезе информацията за отчети от ПР фирма изпращани до Кутев за използването на тролове във форуми и социални мрежи, която той отрече - бел.ред.)


АБВ наистина ли е затворена страница за БСП и взехте ли си поуките?


- Правим всичко възможно да е затворена страница, друг е въпросът, че вие, журналистите, правите така, че да я отваряте отново. Според мен нищо ново не може да се каже за АБВ и изпадаме в разсъждения какво не е направил или щял да направи Георги Първанов. Той каквото можа направи и оттук насетне всякакви разсъждения върху неговата листа са абсолютно ненужни. Да видим как ще продължи нататък.
Цялата партия се изказа по въпроса, не виждам какво повече трябва да се занимаваме с него.


Как се изказа цялата партия, при положение че конгресът не е излязъл с решение?


- Не, напротив. На този конгрес имаше много изказвания и всички бяха в една посока и никой не посмя да се изкаже в обратната. Може и да е имало 2-3 в тази зала, които са могли, можело е да застанат зад Първанов, но те не посмяха да се изкажат. Така че волята на конгреса е абсолютно ясна, а преди това и Националният съвет взе достатъчно ясна позиция за сваляне на политическото доверие и конгресът по никакъв начин не я опроверга.


Мислите ли, че след евроизборите има връщане назад?


- Не. Не виждам нито от наша страна, нито от страна на Първанов желание да се връща. Всичко, което направи, очевидно е целенасочено, за да разцепи партията, и аз не си представям, че той по някакъв начин би се опитал да се върне обратно. Още повече че и не виждам как ще го направи. Той вече няма проблем с ръководството на партията, той има проблем със самата партия, която не приема действията му. Той оттук нататък не може да влезе в една партийна организация.


Не мислите ли да се вслушате в критиките, които той отправя към ръководството на БСП, на което и вие сте член?


- Това е трети път поред, когато този проект се опитва да оживее по някакъв начин. И трети път поред единственото, което създава, е медиен шум.


Нямам нищо против да разсъждаваме по критиките на когото и да било. Партията си има ясни механизми за вътрешнопартийна критика и той вече 4 години поред ги използва и никой не му е казал нищо за това. През 2009 г. Първанов обясняваше как едва ли не партията е загинала и оттук нататък ще върви само надолу и това е най-големият провал и както виждате партията, отново е на власт, мандатоносител е на правителството, което от 8-9 месеца работи и няма никакви изгледи поне в близките месеци да спре да работи. Така че всичките му прогнози се оказаха несбъднати.


АБВ беше проект, който започна с идеята да спасява лявото пространство след краха на БСП, само че се оказа, че крахът беше на АБВ, а БСП се върна на власт отново. Всички прогнози на Първанов досега са се оказали зле направени, всички критики към партията - нереални. Това не значи, че в думите му няма някъде истини, те са въпрос на преосмисляне. Имаше време, в което вътрешнопартийната му критика беше слушана, той беше член на Националния съвет, стоеше на първия, на последния, на средния ред, на който поискаше, критикуваше, отговаряхме на критиките - вслушвахме се в тях или не. Но в момента вече той не е там и то не защото ние сме го отделили, той сам се отдели. Той много разчиташе, че ще го изключим, няма да го изключим, той сам се изключва.


Връщане назад няма от страна на Първанов, проектът му не е замислен с идеята да работи в БСП. Той се опитва да създаде конкуренция в лявото с паралелен проект, очевидно вреден за БСП.


На конгреса след АБВ най-споменаваната дума беше победа. Кое е победа за БСП на евроизборите?


- Най-много гласове и дай Боже най-голям брой евродепутати.


Колко?


- Това може да го формулира Националният съвет, но предполагам, че ще е най-голям брой евродепутати.


А ако не го постигнете?


- Проектът АБВ има тази цел. Аз съм убеден, а и социологията показва, че ако не бяха намесите на Първанов, който сигурно ще свали около 30 000 - 50 000 гласа от БСП, а с тях може и да сме първа политическа сила. Нека да видим резултатите от изборите и ще ги тълкуваме, няма нужда да говорим в условно наклонение 4 месеца преди изборите.


Политическата битка е също толкова и принципна и безкомпромисна, колкото и битката в бизнеса. Тоест когато не си професионалист и не вършиш нещата както трябва в политиката, системата те изхвърля по същия начин, както в бизнеса, дори бих казал, че при нас конкуренцията е по-голяма и доста по-несправедлива.


Обвързвате ли резултатите от евроизборите с евентуален предсрочен парламентарен вот?


- Ще има косвена връзка. При една сериозна и значителна победа на БСП, ако такава изобщо се случи, естествено, че апетитите на много хора да събарят правителството рязко ще спихнат. От тази гледна точка косвена връзка има.


И обратното - ако се окаже, че ние сме втора политическа сила, недай си Боже, естествено, че много хора ще решат, че ей сега е моментът да ги съборим, защото ще дойдем на власт. Този избор е много показателен, защото показва не просто социологически проучвания, а реални нагласи за гласуване. Вярно е, че нагласите при парламентарни и при европейски избори са различни, но въпреки всичко ще бъде достатъчно показателно какъв е реалният вот на хората.


Затова смятаме, че тези избори са решаващи и сме си поставили за цел да ги спечели с най-много гласове.


А възможно ли е сами да си предизвикате предсрочни избори?


- Не е изключено, стига това да е полезно за България. Властта не самоцел, особено пък тази. Повярвайте ми, че в момента да бъдеш на власт и да бъдеш в управляващото мнозинство никак не е приятно. Онзи ден пак някакви хора се опитваха да ми преграждат пътя и да скачат върху колата ми, стана модерно - ще взема да обявя конкурс за тази работа с награден фонд. Не е комфортно в никакъв случай.


Като не ви е комфортно, защо не отидем на избори?


- Защото моят или чийто и да било друг комфорт не е залогът в този момент. Залогът е дали ще успеем да вдигнем доходите на хората, дали ще върнем икономиката да работи, дали ще намалим безработицата. Това са ангажиментите ни и ако ние получим резултати в това отношение, има смисъл от цялата тази борба. Ние не се борим за личния комфорт - моя или на когото и да било.


Това е съвременна България, по едни или други причини тя е стигнала до тези нива на общуване и в тези нива на общуване някой трябва да свърши реалната работа. И аз с огромно съжаление го казвам, констатирам, че ние сме единствената партия, която има капацитета да свърши изключително много работа с всички грешки, които сме правили. Ние сме единствената демократична партия в България, изградена по европейски принцип.


А ДПС?


- ДПС е партия с много възможности, но тя не е нито толкова демократична, нито толкова европейска. Те си имат своите недостатъци, но не искам да им давам оценка. Демократичността в БСП е с пъти по-голяма от всяка друга партия и тя е на напълно европейски нива. Няма по-европейска партия от БСП в момента.


В същото време от Брюксел идват критики на политолога Жан-Мишел де Уале, който сравни лидера на БСП Сергей Станишев с камък в обувката на Мартин Шулц. Той ли ще води евролистата?


- Не бих дал такова определение. По опита на нашите политолози да знаете, че трябва много добре да преценяваме кой какво казва. Това, че белгийски политолог го е казал, не е достатъчно, за да се коментира.


Сергей Станишев ще води листата на БСП, ако иска. Той като президент на ПЕС има всички основания да води листата в България и няма никакво основание някой да счита, че той по някакъв начин би бил вреден. Друг е въпросът, че Станишев в качеството си на президент на ПЕС ще бъде полезен на тази листа и не само като неин член. Той може просто да я подкрепя и да работи, което отдавна е декларирал, че ще прави.


Кога ще е готова листата?


- Не бързаме засега, защо пък трябва да сме първите. Защо трябва всички да се упражняват върху нашата листа и без това 24 години се упражняват върху БСП - кой разбрал и кой не разбрал как се прави политика, все за нас говори.


Какво трябва да е отношението на гражданската квота?


- Това ще се реши от Националния съвет. В последните десетина години БСП винаги се е стремяла към разширяване на позициите си чрез въвличане на хора от т.нар. гражданска квота. Факт е, че в момента не знам дали е толкова полезно. Аз мисля че БСП вече е извоювала своя авторитет в обществото и трябва да се върне на по-партийни позиции. В тези избори може да имаме по-широка гражданска квота, те са европейски, има логика, но въпреки всичко моето дълбоко убеждение е, че партийните листи и хората, които работят в партията, са изключително важни.


Ние наистина сме отгледали цяло поколение професионалисти в политиката. Това са хора, които знаят какво правят, политиката е изключително сложно нещо. Идеята, че можеш да дойдеш от улицата и да станеш политик, е нелепа. За да можеш да бъдеш стойностен и качествен политик, ти трябва да имаш много качества, които се възпитават с годините, те не могат да бъдат научени в книжките. Дори да имаш талант за това, трябва да имаш познанията как се прави.


Дълбоко не вярвам, че хора, дошли отвън, могат ей така на да станат големи политици, те трябва да минат школата в политиката и да научат достатъчно много неща.


Достена Лаверн може ли да стане ей така политик?


- Не говоря конкретно за тези избори. Познавам я от известно време, тя е един интелигентен човек, който би бил полезен за избори като европейските. Тя е с европейско мислене, има личностни измерения, напълно съпоставими с профила на евродепутат, и би била полезна.


Друг е въпросът, че опитите да прикачваме външни хора към листата много граничат с поуките, които би трябвало да сме си взели от Ивайло Калфин.


А Петър Курумбашев вписва ли се в тази граждански квота?


- Неведнъж съм изразявал своето мнение, че Курумбашев е изключително полезен човек и той би бил полезен в листата. Той е човек с пари и с възможности, но в същото време е доказал социалното си мислене. И във всичките пет години, в които работя с него в парламента, не съм видял Петър Курумбашев да защитава по някакъв начин други позиции освен социалните.


Тоест приемате тези две имена да бъдат на избираемо място в листата?


- Това не е моя работа, а на пленума, ще се решава на друго ниво. Но аз нямам против нито един от тях и напротив - стига те да бъдат в листата аз ще работя за тях с удоволствие. Считам, че са интелигентни и смислени хора, които заслужават доверие.


Няма да постъпят като Калфин...


- Това винаги е проблем, въпрос на бъдеще. За Петьо съм убеден, Достена не я познавам толкова добре.


Какъв трябва да бъде профилът на следващия еврокомисар?


- Със сигурност трябва да е един от европейските хора, защото породата европеец на Балканите не е много разпространена. И в същото време ние имаме достатъчно хора, които отговарят на този профил и достатъчно дълго са работили в европейска среда. Искам да обърна внимание, ако има някъде българи, които са успели в политически структури да оглавят световни структури, и двамата са свързани с левицата  - Сергей Станишев като президент на ПЕС и Ирина Бокова като генерален директор на ЮНЕСКО.


Така че аз нямам никакво съмнение, че ние имаме достатъчно хора, които са компетентни и знаят как да го правят. Друг е въпросът какъв ще бъде изборът, но със сигурност трябва да са от тези хора, които се приемат добре на Запад, владеят езици, защото банкенксият език не е подходящ в този случай, трябва малко по-широк спектър от езици. Трябва да имаме хора, които могат да общуват - доверието се печели по един начин на Запад и по друг начин на Балканите. На Балканите то се прави през някаква форма на принизена комуникация, за да може влезем в контакт със собствените си избиратели, докато в Европа не е така.


А Станишев ползва ли се с европейско доверие?


- Безспорно и това е доказано - да бъдеш президент на ПЕС е изключително. Учудвам се на стръвта, с която много хора в България се опитват да очернят тази му позиция, само защото не споделят политически му възгледи. За мен би било гордост, ако България има шеф на ЕНП, както е гордост и позицията на Станишев. 


Да се опитваш да омешваш европейската политика, за да очерниш този човек, е балканско и диво и никога няма да ни доведе до добро.


Ще го номинирате ли за еврокомисар?


- Това пак зависи от неговото собствено желание. Станишев има сили, за да бъде реален еврокомисар. Но дали той ще поиска да работи това, нямам такова усещане. На този етап виждам, че той има много повече интереси към вътрешната политика, отколкото към външната.


Дали не е заради страх от предсрочни избори?


- Не мога да кажа каква е неговата мотивация. Но може би има проста логика - партийната власт винаги е била най-силната. Да управляваш най-голямата партия, каквато безспорно БСП в България е, е изключително голяма възможност. И ако ти си се доказал като политик, защото той е бил най-добрият министър-председател до момента, съдейки по икономическите показатели, историческата ти роля е да развиваш по някакъв начин държавата, а не себе си. И според мен той това се опитва да прави. Той в момента не работи за себе си, както виждате, не стана министър-председател, въпреки че беше логично, не бърза да се кандидатира за евродепутат, въпреки че това е много добре платено и най-вероятно и да се кандидатира, няма да заеме позиция в ЕП, както вече е заявил. Виждаме поведението на един човек, който е воден очевидно от стойностни, неличностни подбуди.


И мислите, че няма нищо общо със скандала в Брюксел с европроекта на фирмата на съпругата му?


- Скандала ние сме си го въвели, не смятам, че той има кой знае колко европейски измерения. Той се пренася в Европа, доколкото български политици държат да го пренесат. Не вярвам и нямам наблюдението, че европейските граждани са скандализирани от това. Напротив, имам твърдото усещане, че няколко медии и тинк-танк централи в България се опитват на всяка цена да наложат тезата за скандала.


Непочтено е не към Сергей Станишев, той отдавна е готов на всякакви удари под, над и около кръста и си ги получава, но е непочтено към България и към гражданите на държавата, които би трябвало да стигнат до гордостта на това, че един българин е оглавил една от големите европейски институции. Дребните боричкания биха могли да бъдат проведени най-малкото с по-елегантни средства и не толкова по балкански.


Не ви ли притеснява поведението на партньора ви Делян Пеевски и че е бил близък с Цветан Цветанов от ГЕРБ, чието управление заклеймявате като най-авторитарното?


- Не е тайна, че Пеевски беше в идеални отношения и с Цветанов, и с Борисов при управлението на ГЕРБ, но това не е променливост на нашата позиция, а на неговата.


Фактът, че някой ден Делян Пеевски ще работи срещу нас, е абсолютно очевиден и не виждам как може да ме притеснява това. Това е част от политическия живот на страната. Аз се стремя и през целия си живот съм доказал своята политическа адекватност от гледна точка на възгледите си. Това, че има други, които не го правят, си е техен проблем.


Когато подкрепихте кандидатурата му за председател на ДАНС, съзнавахте ли, че ще дойде време, в което той ще се обърне срещу вас?


- Тогава нямахме чак толкова много време да съзнаваме чак толкова дълбоки последствия. Истината е, че тогава ставаше дума за едни 15 минути. И, честно казано, историческият контекст в тези 15 минути надали е бил основният.


Сигурно е логично да си го съзнавал, но тогава не мислехме за това. Ясно е, че предложението на Пеевски беше грешка, както е ясно, че тя просъществува един ден. И опитите на някакви медии тинк-танкове да разказват месеци и година наред е също форма на политическа борба, която на моменти е почтена, в други - не, или по-точно не е по-почтена от цялата ситуация на политиката в държавата.


Но с признанията си от понеделник Пеевски не показва ли, че е част от задкулисието?


- Пеевски може и да е част от задкулисието, но в това задкулисие има много други, които са част от движението срещу Пеевски до голяма степен. Защото това движение, което се получи в дадена своя част беше абсолютно задкулисна и продължава да бъде.


Какво движение?


- Цялата кампания срещу БСП и управлението на Орешарски, която върви от онзи ден нататък и която се опитва да демонизира веднъж Пеевски, който на мен лично не ми е симпатичен като политик и като човек, но моите лични пристрастия нямат никакво значение. Но демонизирането на тази личност в никакъв случай не е демократичен процес, всички опити той да бъде насложен като голямото зло на прехода ми приличат на опитите преди това да бъде направено същото с Доган. Истината е, че Доган е вече извън политиката, но по-добре ли стана държавата от това.


Сигурен ли сте, че е извън политиката?


- Според мен е. Някой ден и Пеевски ще излезе от политиката, но държавата няма да стане по-добра. Определени централи се опитват да създадат демоните на прехода и да кажат, че ето тези хора са виновни за лошото ни състояние. Не мога да скрия, че Делян Пеевски не е много симпатичен на вид, чисто визуално, което създава с лекота възможността да бъде демонизиран. Но ако с това обясняваме грешките на прехода, бихме сгрешили.


Аз ще задам много по-големия въпрос - какво направи възможно определени структури, а те не са далеч само една, да монополизират цели сектори. Може би приватизацията, кои са хората, които са се ползвали от приватизацията през това време и дали те са само от страната на Пеевски или предимно от другата страна. Има ли богати хора, които са се ползвали по най-различен начин от приватизацията - касова, масова и т.н., тоест прибрали са парите на моите баща и майка, които са работили целия си живот, за да строят социализма. И има ли такива хора, които да стоят срещу Пеевски и да мотивират протестите, според мен има.


И ако това е така, обяснението как Пеевски е злото на прехода е най-малкото несериозно и грешно.


Злото на прехода според мен е абсолютно грешният начин, по който протече раздържавяването, цялата идиотска идея с връщането на имотите в реални граници, разбиването на селското стопанство и изходът от всичкото това и последствията на всяко едно от тези грешни действия води до състоянието на капитала в момента и до това, че едни групи на капитала, забогатели по един начин, се опитват да си решават сметките с други групи на капитала, забогатели по друг начин.


Едните имат едни медии, другите - други и сблъсъкът между тях поражда видимостта, че видиш ли, от едната страна голямото зло беше Цветелина Бориславова, или Светльо Божилов, или братя Прокопиеви (Иво Прокопиев е съиздател на "Дневник", срещу него, бизнеса му и медиите се води кампания от Делян Пеевски и изданията му. "Капитал" и "Дневник" са сред първите медии, които пишат за възхода на депутата от ДПС още преди пет години и разрастването на влиянието му. Управляващите се опитват да представят това като личен сблъсък - бел.ред.), от другата страна - голямото зло е Делян Пеевски. Това е сблъсък на две противоречащи си корпорации, те не са само две, те са повече, но тук се сблъскват позиции в бизнеса, а не позиции в политиката и се опитват тези позиции в бизнеса да се преструват на граждански.


Пеевски политик ли е?


- Депутат е, като депутат би трябвало да е политик.


Управлява ли с БСП?


- Той не управлява лично заедно с БСП. Опитът да демонизираме Пеевски е непочтен. Пеевски не ми е симпатичен, последният човек съм, който би защитавал Пеевски. Но от другата страна на барикадата има хора със също толкова съмнителни биографии от гледна точка на корпоративен интерес със също толкова политически амбиции.


Пеевски е очевидно свързан с бизнеса, така знаем всички и в същото време участва като депутат в политиката, той има политически амбиции. Докато в същото време виждам оттатък хора, които не са посмели да станат депутати и някак си се правят, че не са в политиката и през цялото време се занимават с политически проекти. Не знам кое от двете е по-почтено.


Ще се конкурирате ли с ГЕРБ в бъдещ парламент за партньорство с "България без цензура"?


- Нямам представа, на този етап смятам, че "България без цензура" няма да влезе в следващ парламент. Рано е за подобни сметки с кого ще се партнира в бъдещ парламент и няма да са верни.


Какво ще правите с Румен Йончев, когото Николай Бареков обяви за своя глас в парламента? Ще го изключите ли?


- Той направи груба политическа грешка, но оставам на неговата съвест подобни действия. На този етап няма да го изключим, но какво ще е развитието му си е негов проблем.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Естествено че ще работи срещу тях. Само да набере още сила.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 2. 2 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2022 Любопитно

  "Някой ден Пеевски ще работи срещу нас"

  Кутев, този ден е 14 юни 2013 година.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 3. 3 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1258 Весело

  Грешка, след евроизборите вие ще сте безработни, защото Гоцье ще си вземе партията обратно

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 4. 4 Профил на Øϰϰå Çҩßё
  Øϰϰå Çҩßё
  Рейтинг: 605 Неутрално

  ох ма бошкей, как се джавкат, като лешояди над умиращо сумалийче

  иронията е моята първа, втора и трета природа, аронията няма нищо общо
 5. 5 Профил на georgi_val
  georgi_val
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Той вече работи срещу вас... нещо повече, вече не му стигат банки и медии, той си създава партия която да дирижира свободно ...

 6. 6 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 713 Любопитно

  .."БСП - демократична партия" ?
  Нонсенс!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 7. 7 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Стига театър. Разбира се че няма да работи срещу вас защото вие му плащате.

  And Freedom for all
 8. 8 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 529 Неутрално

  [quote#5:"georgi_val"]Той вече работи срещу вас... нещо повече, вече не му стигат банки и медии, той си създава партия която да дирижира свободно ... [/quote]


  Срещу тях? Пълен нонсенс.

  And Freedom for all
 9. 9 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Може да не харесваш Кутев,може и да не харесваш БСП,но това което е казал и точно така: Едните имат едни медии, другите - други и сблъсъкът между тях поражда видимостта, че видиш ли от едната страна голямото зло беше Цветелина Бориславова, или Светльо Божилов, или братя Прокопиеви,от другата страна - голямото зло е Делян Пеевски. Това е сблъсък на две противоречащи си корпорации, те не са само две, те са повече, но тук се сблъскват позиции в бизнеса, а не позиции в политиката и се опитват тези позиции в бизнеса да се преструват на граждански.

 10. 10 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1458 Весело

  Кутев май живее на някаква друга планета.
  Нищо де, фактите имат неприятното свойство рано или късно да те удрят в лицето......

  Знанието е сила, информацията - власт
 11. 11 Профил на v_vendeta
  v_vendeta
  Рейтинг: 714 Весело

  "... Сергей Станишев, той отдавна е готов на всякакви удари под, над и около кръста и си ги получава"
  След няколко Доганосвски коалиции, дори за Кутев е видно

  the more we learn, the more we die...
 12. 12 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  "Фактът е, че някой ден Делян Пеевски ще работи срещу нас е абсолютно очевиден и не виждам как може да ме притеснява това. "

  Може ли мислещ човек да направи подобно изказване. Да си сигурен, че някой ще работи срещу теб и да не ти пука, даже да го обгрижваш и да го предлагаш на ръководни постове, да си сътрудничиш и съглашателстваш с него ???...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  До коментар [#7] от "zapadnqka":

  Плаща му този в чиито кабинет е ходил всеки месец в продължение на 3 години и половина за да си получава хонорара.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 404 Неутрално

  "Някой ден Пеевски ще работи срещу нас"


  Той винаги е работил за себе си и неговите господа. А такива като бсп и герб искаха да му седнат на удобния .... И той ги изклати... и бсп и герб. Сега àка следващите .

 16. 16 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Има ли богати хора, които са се ползвали по най-различен начин от приватизацията - касова, масова и т.н., тоест прибрали са парите на моите баща и майка, които са работили целия си живот, за да строят социализма."

  Живи да ги оплачеш, горките труженици.

 17. 17 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хе, Тампон Кутев отново в искрено и лично. Поредното признание че, Дебелянчо работи с тях в момента.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Герберите освен, че сте тъпички като вожда си, сте и късопаметни като него!

  Вожда ви вчера беше забравил, че е подписвал спогодба със северна Корея, вие днес сте забравили, че Прасгруп беше медийната група, която най-много хвалеше слънчицето ви!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Ми защо го додндуркате сега, продажници!

 21. 21 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  "Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас"

  Гьобелса на БСП казва сам, без ТРОЛетериата си, поредната си пропаганда!

  ОСТАВКА наглеци!

 22. 22 Профил на kimik
  kimik
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Кутев тотално обърка опорните точки:

  "На този конгрес имаше много изказвания и всички бяха в една посока и никой не посмя да се изкаже в обратната. Може и да е имало 2-3 в тази зала, които са могли, можело е да застанат зад Първанов, но те не посмяха да се изкажат."

  и обратното:

  "Демократичността в БСП е с пъти по-голяма от всяка друга партия и тя е на напълно европейски нива. Няма по-европейска партия от БСП в момента."

  "Фактът е, че някой ден Делян Пеевски ще работи срещу нас е абсолютно очевиден и не виждам как може да ме притеснява това. Това е част от политическия живот на страната."

  да се чете - всички сме маскари и какво от това...

  "Виждаме поведението на един човек (Станишев), който е воден очевидно от стойностни, неличностни подбуди."

  и появи се нов светец - свети Сергей

  "Истината е, че Доган е вече извън политиката, но по-добре ли стана държавата от това."

  сериозно?!

 23. 23 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Тоя Титан на мисълта пак е снесъл грандиозни мисли. Е нищо, отглеждайте си го Пеевски, щот сега много хубаво плюе в правилната посока, утре ще ви питам.

  Няма шики-мики.
 24. 24 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2400 Весело

  Комунетата и те се разграничиха от КОЙ......СТАВА ВЕСЕЛО...

 25. 25 Профил на Касио
  Касио
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Да бе, да! Имаме много такива случаи, когато креатурите стават непослушни и създателите им (ДС) ги премахват, като започнем от Васил Илиев и стигнем до брат му, лека им пръст.
  Така че, хайде стига демагогия, похватите на червената чума са ни добре познати!!!

  Много ПЕСоглавец, малко индианец!
 26. 26 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Весело

  Той работеше срещу вас, когато предните бяха на власт. Общо взето като сдадете поста, той ще работи със следващите, така че има логика изказването ти

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Този е толкова.....семпличък. Защо не му забранят да си отваря остата.
  В прав текст си казва, че Пеевски работи за тях. Следователно са си едно с мафията

 29. 29 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Съжалявам за грешката - устата, разбира се

 30. 30 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Брей, какво прозрение! Ама със задна дата.

 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2131 Любопитно
 32. 32 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Душичката Кутев - много въпроси, но задаващия въпросите не е познал - няма огъване - не човек а желязо.
  Това Станишев, Моника и прочие, те са истината и те са правилните,а що се отнася до Местан, Пеевски и прочие, докато дораснат до високата степен на тяхната демократичност много хляб има да ядят.
  Всъщност да се правиш когато те плюят,че Божа роса те роси, не е нито умно, нито особено героично. Това говори за наличие на махленски-нахална и по Андрешковски безсрамна наглост, каквото Кутев притежава в извънредни размери.
  А за неговата вярност към вожда в момента всичко е ясно - това е игра ва-банк и той прекрасно знае, че падне ли правителство и парламент, неговото дередже, заедно с още няколко други, начело с Мая става отчаяно. Така че не със зъби и нокти (власта не била самоцел ли , ами със всички сили ще се държат. като удавник за сламка - все пак относително млади хора и трябва да си изкарват хляба - да не вземат да отидат по строежите я.

 33. 33 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 388 Весело

  Този път А. Кутев ме изненада! Такова волнодумие не си позволява даже и щатният им "опозиционер" Кадиев!!!

  Ама ще го привикват на килимчето май...

 34. 34 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Сегашното ръководство на БСП е толкова неадекватно, че не разбира как след точно една година, Задкулисието ще го изхвърли и ще си измие ръцете с партията, която е набрала толкова много негативи (основно заради задкулисието, което все още влияе сериозно над политическите действия на някои висши партийци). Хората с влияние не им пука дали ще подкрепят БСП или някоя друга партия. Кутев май започва мътно да осъзнава този процес, но вече мисля, че е късно. Делян Пеевски ще си движи бизнеса и след 5 години, но Сергей Станишев и Антон Кутев съвсем възможно може да не са депутати в следващия Парламент.

 35. 35 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4531 Неутрално

  Пеевски и сега работи срещу вас ,защото вие управлявате само формално и носите отговорността и негативите на всичко това. От ДПС ясно ви го заявиха. За вас са греховете за тях баницата.

  klimentm
 36. 36 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Божеее

  Global Genocide Forget Heaven
 37. 37 Профил на florina
  florina
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кутев пак го е хванала словесната логорея . Безкрайното му плещене има за цел да накара всеки опонент да се измори и да се откаже да го оборва .За да обориш някого, тезата му трябва да съдържа някаква елементарна логика и последователност , а Кутевското плещене е просто шум , в който да потъне всякаква критика срещу БСП и вожда му. Нелепо е да твърдиш,че си знаел как Пеевски е пръв приятел на ГЕРБ, а да гласуваш за него под строй. Ако някой си направи труда да прочете брътвежите на Кутев по време на назначението на Пеевски, ще установи,че тогава Кутев пее съвсем друга песен.
  Разбира се, морал и принципи от Кутев не могат да се очакват .
  За наше съжаление, с такива политици като него, ще сме на дъното на Европа докато изчезнем.

 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Тоя Кутев, хич го няма без "опорни точки"! Бързо говори, ама трябва някой да му каже-какво! Оставен на собствено мислене, все някоя каша ще забърка!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тоя пък с неговите тролове к'о само се излага!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 40. 40 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2980 Неутрално

  До коментар [#9] от "deftones":

  Извинявай, но собствеността на Пеевски, която се продава по вестникарските будки е всичко друго, но не и медия. Както и ТВ7.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 41. 41 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Цялото интервю е една голяма опорна точка.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 42. 42 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Гневно

  Тоя да не плямпа глупости и само да се ослушва за тролове, опорни точки за Г"Е"РБ, кой да маскари и други простотии, 'ми да махат плоския данък!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 43. 43 Профил на zlatediki
  zlatediki
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас"
  Какво велико прозрение, какъв титан на мисълта е този Кутев !

 44. 44 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  И тоя мазник и мазникът Местан с всички сили се преструват, че третият мазник Пеевски няма нищо общо с тях..Като че ли някой ще им повярва...

 45. 45 Профил на lil.brain
  lil.brain
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "Или гласувате за Пеевски, или кабинетът пада".
  Сърбайте си попарата сега.

 46. 46 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 544 Неутрално

  разочароващо неинтелигентен човек, ососбено, като се има предвид рода от който прозихожса - пълен провал. кутев се изживява като шефа на пропагандата на бсп, човевче някакво, взело се насериозно, в действителност - заблуден за мястото си във вселената семпъл индивид (с много лош български, особено за човек, претендиращ да е полит-масовик-пропагандист) ..

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2967 Весело

  "Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас"

  Този ден вече дойде.
  Няма защо да се сърдите, Вие отдавна работите срещу нас гражданите.

  подпис
 49. 49 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Кутев е по-смилаем,когато мълчи.А за Пеевски -и против вас ще работи,разбира се!))

  4itatel
 50. 50 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 538 Весело

  Кутев, ма ти да не мислиш, че Пеевски работи сега за вас? Вие работите за него драги. Така са ви навърволили от ДПС, че не може да мръднете.

  "Я з москалями не балакаю!"
 51. 51 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#27] от "glas":

  Дам, но никой не може да бие червената лайкучка Мая. Тя е №1

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 52. 52 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 722 Весело

  Най-добре ще постъпи Кухев, ако си гледа бизнеса с бельо и изостави политиката.

 53. 53 Профил на Urkobozambo
  Urkobozambo
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас..

  - Не, Кутев ефенди
  - Някой ден ..
  със Пеевски , ще сте във затвора
  за анти държавна дейност и връзки с мафията

  urkobozambo
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4134 Неутрално

  Много се съмнявам!
  Та вие (БСП) и Пеевски сте едно и също!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Що за логика, да знаеш, че някой ще се обърне против теб и да продължаваш да си го обгрижваш?!?

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 56. 56 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  най-после дойде времето, в което престъпването на основни морални и етични принципи започва да се изсипва с огромна обратна сила върху главите точно на онези, които погазват тези принципи през целия си съзнателен живот.

 57. 57 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Дори и на "баш-медиатор" Антон Кутев не светва,
  Чий "работник" е Делян Пеевски ???...
  Кутев, Кутев, другарю,
  Като се сторваш, че не сещаш дори,
  Ти и не заслужаваш да бъдеш връзка между Общество и Партия...
  Одма си прибери котилото от форумите и аут от политиката...

 58. 58 Профил на avalon2468
  avalon2468
  Рейтинг: 442 Неутрално

  стигнахте до тук - да ви е срам, че сте българи...времето ми показа, че съм бил прав в избора си да се откажа от бг гражданството си...няма по-голям срам от това, да те подиграват и да те сочат с пръст, че си българин...а на вас, които живеете в бг - бедни и богати - дано имате сили, да се справите с всички негативи..не може да си богат и да си щастлив сред такива хора, като тези от статията...

 59. 59 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#58:"avalon2468"]стигнахте до тук - да ви е срам, че сте българи[/quote]
  за вас не знам, за мен е превилегия да съм тук в българия точно сега...

 60. 60 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Гневно

  А ти,
  ако знаеш какво противно ко**** си!
  Едно време в махалата такива ги млатехме още като се покажат от вкъщи!
  Червен устат боклук!!!

 61. 61 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#59] от "bi_u":
  [quote#59:"bi_u"]за вас не знам, за мен е прЕвилегия да съм тук в българия точно сега...[/quote]
  ===========


  Браво!
  Да се надявам, че тази прИвилегия има благороден подтекст!
  Сигурно сте и щастлива!
  Желая ви крепко здраве, защото лечението не е по силите на повечето българи!

 62. 62 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  "Той(Курумбашев) е човек с пари и с възможности, но в същото време е доказал социалното си мислене. "

  Кутята е добър ученик на своя учител, както казваше Тато, решава, този който има пари - ако нЕмаш пари, какво ще решаваш...

  I Want To Believe
 63. 63 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#61] от "péro":

  винаги има повече от един начин да виждаш дадена ситуация. а знаеш, че имаш прИвилегия да си някъде, когато осъзнаваш промяната и твоя шанс да си в точния момент на точно това място. българите чакахме много дълго обществото ни да се събуди. това все не се случваше. и без непременно да има виновни за това... от много години не се случваше както се случва сега. дали е шанс? да, абсолютно. много мои приятели, учители и близки не дочакаха да видят това. за мен това е прИвилегия.

 64. 64 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#63] от "bi_u":
  Напълно подкрепям!
  Лошото е, че много силна дс имаме и бяхме жестоко подвеждани, когато трябваше да свършим това, за което пишете. Та много народ(ядрото от откровени хора жадуващи за демокрация и прогрес) загуби вяра и дълги години са в чужбина заради отговорност пред децата си.
  Разбирам, че сте млада и се моля искрено за вас всички да убиете змея!
  Успех!!!

 65. 65 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 616 Неутрално

  ... ами к'во сА чудиш бре, Кутев... Съвестта на Делянчо е УврЪзана с лентички от БНБ с печат... "1оо къса от еди коя си банкнота"...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 66. 66 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2261 Любопитно

  Кутев трябва да бъде уволнен! По няколко причини. Първо назначените от него кутевчета във виртуалното са пълни некадърници. И второ тезата му за Пеевски не работи за партията му, а точно обратното вреди й. Др. Кутев да ви напомня, че в последно време Делянчо пое изцяло борбата срещу Герб, щото Сергея е ошашавен от съчмите на Гоце. Голямата борба на мафията сега е да поставят Делянчо в ролята на неудобен Волен. Въпреки усилията си да обслужва образцово мафиотите, Сергея вече разбра, че също ще бъде принесен в жертва, отиде на кино и европейската му кариера, та затова е тази лошо прикрита паника.

 67. 67 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#64] от "péro":

  благодаря

 68. 68 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Чудя се на кого служи в-к Дневник. Днес има сериозни разкрития в Биволъ, а всички медии с изключение на сутрешният блок на НОВА ТВ си мълчат. Защо ли? https://bivol.bg/bsptrolls1.html
  Това, което всички ние честно коментиращи подозирахме, че много от коментиращите по форумите в същност са платени от БСП боклуци, днес беше доказано от публикуваните 15 дневни отчетите към Антон Кутев и Румяна Йотова.

 69. 69 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 749 Неутрално

  БСП е преименувана БКП, но разликата в структурата на двете партии е огромна. Мнозина все още възприемат БСП-то като партия на трудовия народ (работниците и трудовите селяни). В състава на БКП на времето имаше запазена квота от над 50% за работническата класа. Днес кого представлява БСП? Необходимо е да се направи точен анализ, но в никакъв случай не представлява трудовия народ. Петър Корумбашев стана известен в лобистки- развития бизнес със зелената енергия. У нас няма истински предприемачи и истински милионери (герои на капиталистическия труд). Имаме олигарси, селски тарикати, латифундисти и мафиоти. Делян Пеевски има таланта да се зъби и ще го прави, докато му се позволява.

 70. 70 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Пеевски отдавна работи срещу вас, още от деня, в който го избрахте за шеф на ДАНС, та досега. Нас това не ни засяга, но ни засяга това, че работи против България и българските интереси.

 71. 71 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2739 Любопитно

  [quote#58:"avalon2468"]времето ми показа, че съм бил прав в избора си да се откажа от бг гражданството си[/quote]
  Аз пък съм доволен , че такива като тебе са се отказали от "бг гражданството си.И какво гражданство получи, та сега си така впечатляващо интелигентен и морален?

 72. 72 Профил на gunyogunev
  gunyogunev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-н Кутев!
  Явно Вие не сте учили елементарна логика! А тя е както
  следва.

  1. Щом казвате, че Пеевски някой ден ще работи срещу Вас,
  да се разбира БСП, това означва цге сега работи С вас (БСП).

  2. Пеевски РАБОТИ срещу България! Това означава че и
  БСП работи СРЕЩУ България! Елементарно. Но не за ВСЕКИ!

  3. Пеевски и в бъдеще ще работи срещу България!

  Дали БСП някой ден ще работи ЗА България - дълбоко
  се съмнявам! БКП/БСП е работила за Коминтерна и за СССР,
  но НИКОГА за България.

  Така, че правилният израз е: някой ден "МОЖЕ БИ" Пеевски....

  Кажи му КОМУНИСТ и повече не го обиждай!

 73. 73 Профил на gunyogunev
  gunyogunev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Кутьо, Кутьо.. голям си ПУТЬО.

 74. 74 Профил на fawni42
  fawni42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Антон Кутев: "Някой ден Пеевски ще работи срещу нас".
  Кои сте вие? - питам аз.

 75. 75 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 931 Неутрално

  ГЛУПАКО, ТОЙ ВЕЧЕ РАБОТИ СРЕЩУ ВАС!!! И НИКОГА НЕ Е РАБОТИЛ ЗА ВАС, КОИТО И ДА СТЕ ВИЕ... ОХ, ГЛУПАКО, ГЛУПАКОООО!!!!

 76. 76 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Кутев, Кутев, ДПС и турчолята винаги са работили срещу българския национален интерес, само вие комунягите още им ходите по гайдите. Даже Първанката се възмути и заяви, че ДПС злоупотребяват с положението си.
  Кой да помни, че още преди 20 г. Костов заяви, че Доган и ДПС са проклятието за България.

 77. 77 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас"

  тоя Кучев е колкото противен, толкова и прост и нечистоплътен.

  Пеевски винаги е работел против БКП, просто защото работи само и единствено за собствения си интерес и следва заповедите на господарите си - Василевич и Доган.

  ДПС и БКП са едно и също нещо. разликата е там, че за ДПС целта оправдава средствата. докато за БКП целта оправдава и средствата и подсъдимите

  ОСТАВКА !

  РЕФОРМИ !
 78. 78 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Антон Кутев: "Някой ден Пеевски ще работи срещу нас"
  Кутьо, и що не му резнете тиквата тогава още сега?
  Аз с моите врагове въобще не се церемоня, просто ги приключвам.
  Що не разбивате медийния монопол на мама Праска?
  Що не изтеглите държавните пари от КТБ и не разкарате Цв. Василев от хоризонта? Покажете, че политиците управляват страната, а не парите на олигарсите. Баси и мизерниците сте.

 79. 79 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 771 Неутрално

  [quote#39:"socialen"]Тоя пък с неговите тролове к'о само се излага![/quote]
  Кутев е пълна трагедия.
  Даже троловете му във форума се справят по-добре.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK