Иван Костов: Докато дясното се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи

Иван Костов

© Юлия Лазарова

Иван КостовИван Костов, бивш председател на ДСБ, който излезе от активната политика и създаде Лаборатория за управление на рисковете, в интервю за предаването "Тази събота" на Би Ти Ви с водещ Антон Хекимян, което публикуваме едно към едно (текстът е свален от агенция "Фокус"). 


Когато говорим, че сте извън политиката, гледате на политическите процеси отстрани или от високо? 


- Вижте, политическата професия е преследване на идеал. Академичната е преследване на истината. Идеалът и истината са понятия разнородни. 
Има ли истина в политиката, малко трудно може би се открива? 


- Така е. Истината в политиката е поставена по специален начин, преди всичко се преследват идеални цели би трябвало да е в, при една добра политика, докато академичният интерес е преди всичко истината такава, каквато тя е. Особено за ключови процеси, които заплашват сигурността ни. 


Политиците преследват идеални или материални цели по-скоро, за да приключим тази тема? 


- Би трябвало да преследват идеални цели. Общото благо е категория на Платон, на Аристотел още от преди 2400 години.


Но в нашите географски ширини, в нашите времена, в които живеем май общото благо е по-скоро личното благо. Съгласен ли сте?


- Аз съм съгласен, че в много отношения българската политика не е тази идеална дейност.


Ще избуи ли сега дясното пространство, когато лявото пространство гори?


- Не мога да ви кажа. Всъщност мога да ви кажа, докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи, защото той е лидерът на опозицията в парламента. 


А зад него стои ли Реформаторският блок? 


- Да отговори Реформаторският блок. 


Ами вие кажете, защото вие наблюдавате процесите. Къде е Реформаторският блок – зад него, до него, встрани, отпред? 


- Той прояви, той заяви едни позиции, които трудно се тълкуват в момента от гледна точка на анализа на политическата констелация. Тоест къде стоят и как стоят не е много ясно, точно по отношение на ГЕРБ. 


И въпреки всичко, социологическите агенции дават по последните си проучвания, ако изборите са сега, Реформаторският блок да влезе. Това се дължи на техните усилия или на това, че вие не сте там? 


- Не е сигурно за това, че не съм там. Не му е лесно и в момента те решават, досега решават проблеми, които ги отдалечават от вземането на позиции по актуални политически проблеми, които са интересни за хората, защото за хората е важно какво политиците мислят за техния живот, а не какво мислят за организацията на собствените си формации и как я постигат. Това какво те правят със себе си и как се организират, и как се построяват, за да участват в битката за печелене на доверието на хората, за хората не е важно. За хората е важно какво те ще кажат за тях самите. 


Ама казват ли им нещо, защото ето и вие по някакъв начин ги упреквате, че те не казват?


- Това казвам, че заети с решаване на такива неща, те все пак трябва да решат тези проблеми – да се конструират като политическа формация, да се построят по определен начин. 


Кунева полезна ли е към този момент? 


- Не мога да преценя. Тези неща вече те ще си ги преценят. 


Кое от актуалните политически събития следите? Следите ли например медийния диалог между Цветан Цветанов и Делян Пеевски?


- Не. 


Защо? Не е ли важно?


- Той е без значение, той няма никаква стойност. 


А за кога има значение, за тях двамата? 


- Не мога да кажа. Знаете ли за нас какво е важно? За нас е важно първо какво доверие имат институциите, политическите и националните, държавните институции, защото от това зависи начинът на функционирането им. 


Не е ли това част от убиването на доверието към институциите, защото в тези разговори се говори как на прокуратурата се заповядват някакви неща и тя работи под натиск? 


- Така е. Така е, но това е тяхна отговорност. Ние наблюдаваме само общия процес. И другото, което е важно това е констелацията – как стоят партиите, какво отношение имат помежду си и най-вече какво отношение имат към властта, най-грубо казано така, най-общо. 


И с една дума: какво отношение имат партиите към властта? 


- Защото отслабването на доверието и разпадането на политическата констелация е най-сериозния риск за всички останали сектори на обществения живот. 


Пак Бойко Борисов сложихте като основен враг на дясното пространство. 


- Аз ли? 


Сега, преди малко го казахте, че докато той стои начело, дясното пространство да избуи над лявото. 


- Това е истина. Не съм сложил, не съм сочил никой за враг. Моля ви се, недейте да забърква по този начин. Абсолютно сигурно е и е истинно, че докато този човек е начело на опозицията, тя няма шанс. Защото срещу него, позволете да се аргументирам, срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че в никакъв случай не бива да се връща отново начело на управлението на страната. Това не може да бъде отречено от никой, така че докато той е водещ, шансовете на тази опозиция са нищожни. Аз не казвам, че е враг – аз казвам какво е. 


Какъв е шансът на дясното при условие, че Бойко Борисов е ясно какво, Реформаторският блок е слаб към този момент, какво ще се случи от тук нататък? 


- Не мога да кажа. Прогнозите правим в кратък срок. Всичко, към което е насочен политическият живот – това е една теза, която всички поеха, но е теза на лабораторията. Ние бяхме първи – това може да се проследи. Ние заявихме, че политическият живот и отношенията ще се определят в решаваща степен от европейските избори. Всъщност, самата политическа стабилност се закрепи временно, за да се изчака резултата от евроизборите. Евроизборите изиграха ролята на едно премостване, прехвърляне на тази пропаст, в която иначе страната имаше риск да пропадне, ако не бяха те на хоризонта. 


Г-н Костов, кажете сценариите при развой на евроизборите: печели управляващото мнозинство или губи управляващото мнозинство. Какво се случва с България? Възможни ли са предсрочни избори? 


- Да, възможни са, и то даже при печалба на управляващото мнозинство, примерно да получат един сигурен мандат, с който да управляват дълго време като се разтоварят от компрометиращата подкрепа на "Атака" – примерно така. Може да го поиска, може обратно – да не са сигурни в резултата и да решат да се възползват от слабостта на ГЕРБ и да изкарат целия мандат. Могат и така. Зависи от резултатите от изборите. 


Те ще бъдат показателни? 


- Те ще бъдат показателни. Заради това тези европейски избори не са формални – те в някакъв смисъл ще бъдат национални за България. Между другото тази се поде и от самите политици и те започнаха да говорят по този начин. Те започнаха да се възползват от моста на евроизбори да издържи политическата им конфигурация в момента, до евроизборите и така се справиха с рисковете от протести.


Между другото много интелигентна политика се води. Противно на това, което мнозина си мислят за политиците, това, което става в последните дни, особено след върха на протестите, в голяма степен говори, че много неща се осъзнават и се натрупва професионализъм в правенето на политика. 


Съгласен ли сте обаче с твърденията на г-н Първанов, че няма ясна коалиция, че ДПС притиска БСП, не се изпълняват предизборни обещания? Има ли го това? 


- Г-н Първанов, аз се изразих неточно и направих лапсус в предаването миналата събота, затова ще го кажа пак, г-н Първанов се опитва да даде политически израз на едни силни твърдения и настроения вътре в левицата като цяло, в голямата левица, не БКП, а Коалиция за България с нейната периферия на гласоподаватели. Там той казва следното: Порочно е, че ни подкрепят "Атака", а още по-страшното за нас е, че Движението за права и свободи е заело такава ключова позиция в парламента, че може да блокира всички политики, с които Българската социалистическа партия би се гордяла. Примерно, да започне строителството на "Белене", или примерно, махане на плоския данък, или нещо от този сорт. Нещо, което да е лява политика, нещо, което да дадем на хората. Примерно, да се пенсионират 2 години предсрочно и да им плащаме пенсии или да дадем на майките пари, да дадем… това е тяхната политика. 


ДПС им пречи към този момент за това, така ли? 


- ДПС, ако се съди по поведението на парламентарната група, очевидно се възползва от ролята си да е езичето на везната и когато трябва да възпре най-опасните политики, защото беше опасна политика и чест му прави на министъра Хасан Адемов, че се възпротиви и обезсили до голяма степен този риск, защото това беше огромен риск, сега можем да го кажем – за предсрочно пенсиониране на голяма група от хора, защото това щеше да се случи. Той се противопостави и го спря. Спря само за 1 година възрастта за пенсиониране и не се съгласи с 2 години предсрочно пенсиониране, което даде глътка въздух за бюджета на Националния осигурителен институт. 


Да, но Първанов говори и за една фигура, която "държи калема" – цитирам го – Делян Пеевски. 


- Е, той така, да, така трябва да говори. Той се възползва от митовете, които има в обществото. 


Митове ли са това? Митове ли са медийните чадъри? 


- Не, не са. Но така наречено. Вижте, разбира се, че не е Пеевски. Мит е, защото не е Пеевски. Зад Пеевски има човек, който държи политическата власт в ДПС. Е кой е? Сега, разберете кой е. Дали е Доган, дали е Местан – това е ваша работа. За нас е без значение. Но Пеевски не е този, който държи калема. Това г-н Първанов го прави, за да си запази моста към Доган – атакува машата на Доган. Така е построена атаката му. 


То и г-н Местан му припомни, че Първанов е спечелил изборите, вторият си мандат, благодарение на ДПС.


- Така е, и той не е казал, че не е така. Вижте, не е елементарна политиката, която се води.


Не трябва да се горят мостовете, така ли, г-н Костов? 


- Той не ги е изгорил, както виждате – не е, запазил ги е. и затова бие самара, за да се сеща магарето. 


Това означава ли, че те с г-н Доган могат да се хванат ръка за ръка? 


- Няма човек Пеевски в българския политически живот. Няма такова нещо. Дайте да говорим сериозно. Има сечиво, има маша, има човек, който е опосредстван – нечия чужда воля, която стои зад него. Той не може да е на 33 години не може да е това, което го представят медиите. Той разбира се, че олицетворява всички минуси и негатива на онази политика, но политиката я водят други хора. Това искам да кажа само. 


Казаха, че са го компрометирали с избора му за председател на ДАНС. Някой иска да го премахне или по скоро да се заглуши нещо чрез него? 


- Ако не е Пеевски, ще е някой друг. Но този който стои отзад, той ще си дърпа конците. То не е задкулисие, то е… Доган е почетен председател на ДПС с много широки правомощия, той не се е скрил, честно казано.


Той ли управлява държавата? 


- Той може много да въздейства върху управлението на държавата. Примерно да спре премахването на плоския данък, примерно да не допусне да бъде атакувана така тежко позицията на финансовото министерство с неразумни и щедри обещания. Защото вижте, БСП трябва да даде щедри обещания и трябва да ги изпълни до изборите, за да получи гласове. Доган няма такова задължение.


Именно заради липсата на разписана коалиция към този момент, може би нямаме стабилна политика и стабилно управление. 


- Няма да има коалиция разписана, както беше казано. Ето другият фактор, по който личи кой е силният партньор, кой е ключовия, по-скоро, нека така да кажем – кой е ключът към констелацията. Това е ДПС. 


Каква врата ще отключи ДПС, предвид и вчерашните събития пред джамията, предвид складала за агитиране на майчин език? Възможно ли е да се стигне до етнически конфликт? 


- Точно тук се вижда, че не са всесилни, че не могат да правят всичко, което искат в Народното събрание. Има средства да бъдат блокирани.


От две седмици поне активно се говори дали е имало договорка между вас и Кольо Добрев, дали е имало тайни срещи, какво сте си говорили на тези срещи?


- Ако позволите да кажа нещо за самата кампания. Кампания медийна, организирана, в която участва и Би Ти Ви - като представи протестите така, като че ли са част от историята, протестите от 97-ма година, като че ли част от историята на БСП. 


Защо? Вие в момента нападате Би Ти Ви, защото ние сме повдигнали темата за 97-ма около 4-ти февруари. 


- Да, нападам Би Ти Ви. Чуйте ме внимателно, какво казвам аз. Не нападам случайно, аз казвам, че представянето на протестите, където водещи лица бяха не водачите на протеста, защото тези протести имаха политическо лидерство и не говоря за себе си, говоря по принцип. Само протестиращи хора и главни герои, тези, които подадоха оставка тогава, като огромна заслуга на БСП така се подразбира. Защото в последствие всичко, което допълни тази картина и я допълни в тази посока – като огромна заслуга на БСП, за какво, че не проляла кръвта на хората, които излязоха на протест, скрива много неща от онези събития.


Скрива например, че 96-97-ма година имаше революция в България. Революция, която свали едно управление като абсолютно погрешно, като насочено срещу интересите на хората. Имаше революция и тя беше политическа, и тя доведе до определени резултати. Това не трябваше да се види, за това на преден план излязоха семейството на Тодор Живков в коментарите, излязоха разни други лица.


Да, именно заради това и Петър Стоянов беше гост.


- И съм абсолютно убеден в това, което казва, защото на тези млади хора, които сега излязоха на протестите не трябва да им бъде позволено да видят как е направена успешно революция. Не трябваше да им е позволено да разберат, че те могат да направят друга история извън историята на БКП, БСП.  Разбира се, че краде и е откраднала най-съществените събития на историята на България. 


БСП е откраднала огромни неща от историята на България, ако искаме да бъдем обективни. Тя е откраднала, че в България е имало силна дясна съпротива срещу фашизма, така наречения монархофашизъм, по тяхната терминология. Имало е много силна буржоазна… противопоставяне на обвързването с Хитлеристка Германия, имало е проамерикански, проанглийски, профренски кръгове силни в България, които са били основен фактор, които даже в определен момент са взели властта и са можели да решат проблемите на нашата страна. Това никой не го знае от младите хора, които учат българска история в училище, та вие ми казвате – няма да откраднат 97-ма година, разбира се, че ще я откраднат. 


Какво се случи 97-ма? Защото и във вашите среди Петър Стоянов казва аз съм причината да продължим напред, други казват ние сме причината, кой е героят на 97-ма?


- Революция се случи, революция. Един достоен човек. Нека е Петър Стоянов. Големият герой са хората, които излязоха на улицата, които осъществиха революцията, които направиха гражданско неподчинение и които направиха обща стачка и блокираха страната, за да принудят да се подаде оставка. Наистина много мъжествена, много честна и много истински демократична е позицията на Кольо Добрев, за която Кирил (Добре - син на Николай Добрев - бел.ред.) сега говори. Това е вярно. Този човек независимо, че зад гърба му имаше хора в БСП, които бяха готови да почнат да проливат кър, той тръгна срещу тях. Така че това е неговата заслуга. В тези събития… 


Вие имали ли сте среща с Кольо Добрев? 


- Разбира се, че съм имал. Аз никога не съм ги отричал. Не ме карайте да повтарям такива неща. Разбира се, че да се стигне до такъв развой, който е спестил проливане на кръвта на хората, разбира се, че е имало контакти, разбира се, че е имало разговори и не само с него. Така се прави политиката. Какво откри в момента българското общество по този начин – че е намерен начин, без кръв тази революция да завърши с успех. Това е чудесно.


Имало ли е договорка тогава да падне властта на Жан Виденов? 


- Разбира се, това се вижда и от протоколите на Консултативни съвет при президента Петър Стоянов. Вижда се, че се постига договореност. Какво страшно има в тези неща? Аз не мога да разбера. Ние сега на кого преподаваме политическа история – на учениците от 9 клас, на учениците от 6 клас или на хората, които така и не разбраха защо техните протести не дадоха резултат? На кога преподаваме точно? 


Защото целият този период от 24 години сега в момента, поради това, че откраднати, неговите светли периоди, неговите светли моменти, изглежда като 50% сиво. Разбирате ли ме? Защото тези хора, които излязоха сега на протестите твърдяха, че 24 години нищо не се е случило в България. Тоест даже не бяха видели, даже не се бяха сетили, че в България е имало успешна революция 97-ма година, че България е тръгнала по европейски път, променила е геополитическата си орбита, въвела е стабилност, стабилни пари, стабилни финанси, получила е макроикономическа стабилизация, излязла е от политическа криза, излязла е от заплаха от световен, втори национален фалит и това те не са го видели, и отново излизат и казват 24 години нищо не се случи, всичко е сивота и т.н.


Тези хора, никога няма да направят успешно усилие за своята страна – никога, защото този период от 24 години трябва да бъде прочетен честно, не да бъде откраднат за нуждите на Първанов, за нуждите на БСП или за нуждите на този или онзи. 


Останаха ли хората излъгани, г-н Костов и тогова, и след това и именно заради това са недоволни? 


- Моят отговор е, че хората се излъгаха, основно като гласуваха за Симеон Сакскобургготски. 


Имаше ли наказани хора, г-н Костов за това, което се случи, за това, което да кажем вие си преписвате като заслуги за това, че сте извели България от кризата? Имаше ли виновни, наказани за това, че България е била в криза? Имало ли е договорка да няма наказани? 


- Това е дълг на съдебната власт, на правоохранителната власт. Нямало е договорка да се слагат чадъри над никой. Никога никой не е твърдял такова нещо. Не е имало никакви чадъри. Това си е изцяло отговорност на правоохранителните органи. Те бяха длъжни да потърсят отговорните и да ги накажат, винаги е било така. Що се отнася до изпълнителната власт – тя е съдействала, тя е дала всички материали, тя е възбудила и е предизвикала възбуждане на дела и т.н. Това е в нейните правомощия. 


Има ли договорка между властите когато предават властта, да няма, да не пада косъм от главата на предишните, на виновните? 


- Не. Аз поне не съм участвал в такива договорки. Защото ме подозират, че съм влязъл в договорка, е и камък срещу Кольо Добрев. Виждате ли как с една фалшива, абсолютно фалшива атака, двама души, които са допринесли да се реши един изключително тежък проблем – страната да тръгне по нов път, биват обвинени и биват принудени да се оправдават. Това не е историческо. 


Кой го цели това?


- Всички тези, които организираха тази кампания около честването, включително и БиТи Ви с онова предаване, с което стартира, са част от тази игра. Абсолютна автоцензура на Би Ти Ви.


И вас сме ви канили, както и абсолютно всички, искам и зрителите да са насяно, че каним и вас, и всички хора, които са участвали в тези събития. Миналата седмица тук на вашето място беше г-н Москов, който пък говореше за Жан Виденов. И тъй като и аз съм малък, и искам да разбера, в крайна сметка, дали ще се появи един политик, който ще накара хората да подскачат на площадите, не само пред телевизорите, а да ги накара, да ги мотивира да подскачат, независимо от това дали са червени или сини. В стремежа си да разберем дали ще има такъв или пък кой е виновен тогава, затова правим тези предавания. 


- Трябва и да излъчите помежду си човек, който да ме кара да, трябва да го вдъхновите, трябва да си намерите лидер, трябва да го издигнете на лидерската позиция, трябва да му дадете сили.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (264)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Така е!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 2. 2 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Ей не се отказа от този наставнически тон!
  Продължавай да работиш за рублолюбците, др. Костов!

 3. 3 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 721 Весело

  Дясното умря с Иван Костов

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 4. 4 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 714 Неутрално

  А стига де! Цял ден ни пускате парченца от бълнуванията на този , да го наречен "странен" за по-цензурно , човек!
  Вече обсъдихме делириумите му , пак ли?

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 5. 5 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Само да попитам, преди да се появи ББ, кое пречеше на дясното да избуи

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  Тук, с тази част от интервюто не мога да се съглася. Борисов няма нищо общо с дясното пространство, и ако то води някакви разговори и има някакви отношения с него, проблемът си е в самото дясно. Дясното пространство в момента е празно, и може да си избуи съвсем спокойно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 714 Весело

  [quote#1:"fortunes"]Така е! [/quote]

  Кое?
  Или викаш нема значение , щом той го е казàл?

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 8. 8 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 69 Весело

  Ж. Желев колко добре направи, че се оттегли напълно от политиката и се обажда само когато го питат....ма наш Ваньо...на всяка манджа мерудия.

 9. 9 Профил на freedomforce
  freedomforce
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Значи идеалът на Костов не се покрива с истината ?!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3923 Неутрално

  Бойко Борисов е десен, колкото един ветропоказател сочи само север.

  Той е един евтин популист, медиен плондир, който се спихна веднага след като червените го прекараха и му взеха (заради собствената му глупост, между другото) властта.

  Човек, който има само два режима на работа - биене в гърдите и циврене на "онеправдан" - не може да бъде държавник.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  "Докато дясното се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи"

  ПРЕВОД НА МЪДРОСТТА:

  Все още има една партия в дясно, която пречи на комунистите, да разсипем и нея!

  Тоя ВИНАТИ Е ДЕЙСТВАЛ В ПОЛЗА НА бкп!

  Пък разни Тони-та да си го величаят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1148 Любопитно

  "Иван Костов: Докато дясното се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи"

  Няма как да избуи нещо, дето го няма. Ако имаше истинско дясно, то едва ли щеше да се остави да бъде оглавявано точно от Бойко Борисов.

  TAKE THE RED PILL!
 14. 14 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1679 Гневно

  Извинявайте ама ластарите на костов ги видяхме
  докато дясното няма свястна пробграма сама с тома ние сме протим този онзи няма да днате

 15. 15 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Този път ще се съглася.
  Дано да е бил искрен

 16. 16 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 69 Неутрално

  [quote#3:"bibian"]

  Дясното умря с Иван Костов [/quote]

  Дясното умря с неуспеха на реформите, братчед, а не с Ваньо Костов.

 17. 17 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8685 Неутрално

  До коментар [#5] от "Little Wing":

  +++++++++++++++++++++++++++

 18. 18 Профил на Shkembechorba
  Shkembechorba
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Много верни неща каза Костов, включително и че БСП краде история, особено около февруари.

 19. 19 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1679 Гневно

  Извинявайте ама ластарите на костов ги видяхме
  докато дясното няма свястна програма само с това ние сме протим този онзи няма да стнате

 20. 20 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ..:Между другото много интелигентна политика се води. Противно на това, което мнозина си мислят за политиците, това, което става в последните дни, особено след върха на протестите, в голяма степен говори, че много неща се осъзнават и се натрупва професионализъм в правенето на политика. "

  Не думай!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Сега три дена ще дъвчете това не особено остро интервю и "прозренията" на един явен защитник на Пеевски.

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  [quote#16:"Мильо Лудия"]Дясното умря с неуспеха на реформите, братчед, а не с Ваньо Костов. [/quote]

  Нали "реформите" ги прави Костов и болшевишката здравна каса е негово дело!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  По-рано днес един съфорумец каза под друго "парченце Костов", че под тези статии няма червени тролове, тъй като десните достатъчно качествено се изпокарват помежду си. Присъединявам се към това мнение.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Браво, Ванка!!!
  Даже ще те поправя: не дясното с Борисов, а "дясното"!

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 25. 25 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Пак ли тоя? За какво дясно говори като го разтури с радост или си мисли че е десен като пълнеше десния джоб с държавна пара

 26. 26 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 719 Неутрално

  И Луканов е бил на мнение че дясното за да "избуи" трябва да се оглавява от Иван Костов.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на zapadnqka
  zapadnqka
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Малко ли е нагъл да критикува точно той който унищожи дясното?

  And Freedom for all
 29. 29 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Айде сега въпроса - Защо дясното лице е Бойко?

  Къде са другите "десни"?

 30. 30 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2739 Весело

  [quote#2:"гарата"]Ей не се отказа от този наставнически тон![/quote]
  Е, това му е част от чара .Затова пък си казва каквото си мисли.
  Дори и да греши,Косто винаги е прав.

 31. 31 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 69 Неутрално

  [quote#22:"lz2"]Нали "реформите" ги прави Костов и болшевишката здравна каса е негово дело! [/quote]

  Никое бг правителство не е правило реформи, реформите ни ги правиха отвън.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 551 Весело

  [quote#0:"Евлоги"] Иван Костов:

  Докато дясното се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи [/quote]

  докато някой ти казва на кого да вЕрваш - винаги Губиш !

  вЕрвайте ми

 34. 34 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  "Защото срещу него, позволете да се аргументирам, срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че в никакъв случай не бива да се връща отново начело на управлението на страната. "

  Това са думи на Сергей Станишев, пардон Иван Костов.

  В същност, има ли разлика?!

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  [quote#12:"lz2"]Все още има една партия в дясно, която пречи на комунистите, да разсипем и нея!
  [/quote]

  Въпросната партия пречи на комунистите, като им осигурява кворум, гласува с тях, спаси им бюджета и им осигурява тишина, протестирайки в Пловдив. Страшна пречка, ей богу...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 708 Неутрално

  От една страна е прав - абсурдно е мутрата Боко да е водача и идеолога на дясното.
  От друга страна точно Костов да дава акъл как да избуи дясното е ... смехотворно. При него дясното така избуя че съвсем изчезна и на негово място се появи... Боко.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 37. 37 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Браво Костов-страхотни глупости. То не се ОГЛАВЯВА. Той си взима проценти на избори. Защо не пробваш ти да оглавиш. Никога не можа да разбереш, подобно на Жельо и Софиянски, че хората избират, а не може да ги надменно да ги оглавиш. Повтаряш тезата на Райчев и Кунева- да загинел герб за да вземем гласовете им. Тези гласове Костов не идват автоматично при теб, дори да унищожиш герб, обясни ни моля, как ще ги привлечеш тия гласове. Защото ти лично не си желан. Софиянски и Бакърджиев също опитаха. Царя опита. Жельо опита. Не става. Нищо не става. Отново атакуваш здравата глава, която е от ЕНП. Кога ще кажеш нещо лошо за Русия, за Доган, за антидемократичната партия ДПС, нищо не си казал за дивашкото погазване на закона на последните избори. Кога ще кажеш нещо за Бареков. Или Бареков и Цв. Василев и те не са проблем.

 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  [quote#34:"BlueWater"]Това са думи на Сергей Станишев, пардон Иван Костов.

  В същност, има ли разлика?! [/quote]


  Никаква! Ама, съвсем никаква!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  След като Костов срина идеята СДС до няколко маргинални партии, се изявява като политическа врачка!

  Това е ПО-НАГЛО и от действията на БСП и Д(П)С!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на freedomforce
  freedomforce
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#34] от "BlueWater":

  Ами за ваше съжаление и за доволство на нормалните хора, въпреки всичко не сме Бирма. Въпреки, че става все по-зле, все още няма генералски режим на малцинството.
  Чакаме ви да загубите и следващите избори и тогава окончателно тази вождистка партия на властта и интереса, ще се разпадне.

 42. 42 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  реакцията на чугунените глави в този форум е много показателен ,отношението към Костов е като тест по политическа култура ,тест на който болшинството от българите се провалиха

 43. 43 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5182 Неутрално

  Иван Костов е достатъчно интелигентен като човек и опитен политик за да е наясно че Боъко Борисов НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЯСНОТО
  Кое или по-точно КОЙ кара Костов да свързва Борисов с дясното
  Достатъчно дълго време докато беше начело на ДСБ Костов легитимира Борисов като ДЕСЕН политик без последния изобщо да е такъв
  Не е коректно да пее същите приспивни мантри на комунистическата пропагадна
  За дясното с Борисов начело

 44. 44 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  охо, вече сте качили целия текст, обаче първосигналните псевдо-демократи пак няма да направят усилие да четат... Четенето с разбиране на текст е нещо непосилно за тях... Ще бранят статуквото с бедния си и примитивен речник и ще издигат Невежеството в култ...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 45. 45 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  [quote#3:"bibian"]Дясното умря с Иван Костов[/quote]Не!

  Той почти УБИ дясното с действия породени от ЕГОТО му на НЕПОГРЕШИМ и САМОВЛЮБЕН политик.

  Същият този "непогрешим" политик предложи лудия Филчев за главен прокурор!


 46. 46 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Консенсус има на всички срещу ГЕРБ. Това е.
  Да си отговорят феновете на ГЕРБ защо е така.
  И да не мечтаят за втори мандат.

 47. 47 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#23:"dogwoman"]под тези статии няма червени тролове, тъй като десните достатъчно качествено се изпокарват помежду си[/quote]

  Сектата на другаря Костов са "десни"?
  За по-ясно : болшевиките на другаря Костов са "десни"?
  За още по-ясно : комунето Костотов е "десен"?
  Не съм никак убедена , другаря Костов е десèн , десèн на дизайнерска къща БСП(к) с главен дизайнер другаря Луканов.

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 48. 48 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 817 Неутрално

  [quote#12:"lz2"]Все още има една партия в дясно, която пречи на комунистите, да разсипем и нея! [/quote]

  Вярно - пречи.
  Но също както една гангстерска банда на друга такава.

 49. 49 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Разумът никога няма да победи популизмът и демагогията, били те на ГЕРБ, БСП, ДПС или Атака.
  Не и в България.
  Костов беше на правилното място в правилното време, обра антикомунистическия вот, който никога не е бил десен, и постигна оптимален резултат.
  За това можем само да сме му благодарни и да съжаляваме, че повече никога няма да бъде допуснато да се повтори.

 50. 49 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Няма да те оставят на мира, след като веднъж си си дал г*** под наем!
  За един ден, три пъти се обаждаш.
  Опряха пак до най-верните си мекерета с мнимо, изработено от дс,
  доверие.
  Човек не може дори да си представи сега по тия "вилаети" какви договорки се правят и естествено след това колко големи "куфарчета" ще тръгнат.
  Но по активното участие на калайджийчето, ще са големи неговите!
  Това е, че матряла го държат постоянно под вода и той не може да стане за продан на по-висока цена!

 51. 51 Профил на Лаборанта ☺
  Лаборанта ☺
  Рейтинг: 497 Весело

  Костов, ми направи си партия и се яви на избори срещу ГЕРБ.

  ”Аз съм толкова добър и мощен политик, че мога да обърна и най–върлите противници на една кауза, така, че те да работят за нея”- И. Костов
 52. 52 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  За дядя Ваня врага никога не бесепето. Затова откакто той появи, дясното линее.

 53. 53 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  Ако прочетете малко под заглавието ще разберете какво има предвид.Много точен анализ.

 54. 54 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":


  [quote#11:"Norman Granz"]Човек, който има само два режима на работа - биене в гърдите и циврене на "онеправдан" - не може да бъде държавник.[/quote]

  Приятел, абсолютно точно си се изказал !!! Не че псевдо-демократите и почитатели на невежеството от герб ще се трогнат... обаче нормалните читатели ще оценят коментара. Поздрави и лека вечер от мен!

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 55. 55 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#51] от "diva_ovtsa":

  Нямаш никаква представа колко си права.

  Стой и гледай само.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 56. 56 Профил на ® Трол Десебарский
  ® Трол Десебарский
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хехе, колеги тролчета, мастър-тролите пак ви натролиха, дерзайте

  wq4g0KLRgNC+0Lsg0JTQtdGB0LXQsdCw0YDRgdC60LjQuQ==
 57. 57 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Тоя пак изпълзя на припек и продължава да говори като крайна инстанция! Еййй, само разбирачи, а няма кой да свърши работа за 5 лева. Аз да го питам този черен тип, защо не отвори досиетата и защо разпродаде държавата за жълти стотинки. Защо подари Лукойл на руснаците и още 100 национални въпроса, които забатачи. Иначе е големия разбирач и с тая ехидната усмивка. Костов наистина се смята за Бог, а е просто един лицемерен егоцентрик с интелект.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 58. 58 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Весело

  През мандата на ГЕРБ Бойко Борисов постоянно твърдеше, че Иван Костов е задкулисно заедно с комунистите и тройната коалиция въпреки членството и на двамата в партии сестрински в ЕНП. Защо никой от БСП, ДПС, НДСВ не възразяваше срещу това мнение на Борисов след като Костов тогава бе най-сатанизирания от медиите, а Борисов най-титулуван?

  + Това е разковничето, както се казва в отговора на това е заровено кучето, с една дума - ключа

  - http://www.youtube.com/watch?v=wagn8Wrmzuc

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 59. 59 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#46:"Доби ВЕЛКОВ"]Консенсус има на всички срещу ГЕРБ. Това е.
  Да си отговорят феновете на ГЕРБ защо е така[/quote]

  А мое ли "анти-комунистите" да отговорят защо са в този фронт? За по-точно ОФ 2.0.
  Мое ли , или не мое?

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 60. 60 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дневник, радвам се, че публикувахте цялото интервю.
  Всичко си дойде на мястото.
  Питам се само колко души ще прочетат и осмислят думите на Иван Костов.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 61. 61 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Иван Костов: Докато дясното се оглавява от Бойко Борисов, то няма шанс да избуи...
  ----------------------
  Ванка,Кой,ти кажи Кой...виждаш/разбираш,че Радан не става...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 62. 62 Профил на ® Трол Десебарский
  ® Трол Десебарский
  Рейтинг: 0 Весело

  [quote#53:"hodounski"] Ако прочетете малко под заглавието ще разберете какво има предвид. [/quote]

  За тези в неравностойно положение:

  http://www.btv.bg/shows/tazi-nedelia/video-sabota/video/1023096126-Ivan_Kostov_Zad_Peevski_ima_chovek_koyto_darji_politicheskata_vlast_v_DPS.html

  wq4g0KLRgNC+0Lsg0JTQtdGB0LXQsdCw0YDRgdC60LjQuQ==
 63. 63 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ей сега ще ми нацъкат минуси, защото критикувам "иконата" Костов, но:
  Ти дядя Ваня, започна унищожаването на дясното, а Боко го довърши, като го превърна в милиционерско-клиентилистка-репресивна партия!
  И после се чудим що ни управляват Съсльо и Местанеца.

  ура и да живей!!!
 64. 64 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 944 Любопитно

  Бойко Борисов - водач на дясното???
  Недоразумение!

  Та неговия идол е Тодор Живков!

  Да разлая троловете!!
 65. 65 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#60:"Lady Zeppelin"]Питам се само колко души ще прочетат и осмислят думите на Иван Костов.
  -------------------------------
  Уважаема,за да вкараш една опорна/подпорна точка трябва да четеш статиите до край...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 66. 66 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Щото при теб дясното избуя та се сведе до файтон и накрая в една Лаборатория да обслужваш комунетата както си правил цял живот...ае беги у лево...

 67. 67 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Докато се управляваше от Иван Костов избуя и стигна до... един файтон хора. Не че Борисов е цвете, ама някак си не върви тази реплика да идва точно от Костов.

 68. 68 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Костов е предател. Този човек измами над 2 000 000 българи. Този човек наистина е част от провала на България. Няма оправдание, повтарям няма, за това от тази цифра, които са гласували за теб през 1997 г., да свиеш електоралната си подкрепа до 40 000-80 000. На това знаете ли какво му се вика. Вика му се бездарие. Или пак ние не можем да оценим великия Костов. Толкова е възвисен, че не го заслужаваме. Няма такъв измамник. Големия гуро. Трябва да се скрие в дън земя и да изчезне завинаги. Просто през 1997 г. Костов се разбра с комунистите и всички в купом ни прецакаха за пореден път. Това е. Съвест нямаш ли, Костов? Нямаш.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 69. 69 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  "Между другото много интелигентна политика се води. Противно на това, което мнозина си мислят за политиците, това, което става в последните дни, особено след върха на протестите, в голяма степен говори, че много неща се осъзнават и се натрупва професионализъм в правенето на политика. "

  Е това направо е БИСЕР, БИСЕР, БИСЕР!

  Костовски БИСЕР, който тежи колкото 500 000 тонен танкер с бисери!

  Скрий се в миша дупка самовлюбено ...........!

 70. 70 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#34:"BlueWater"]"Защото срещу него, позволете да се аргументирам, срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че в никакъв случай не бива да се връща отново начело на управлението на страната. "

  Това са думи на Сергей Станишев, пардон Иван Костов.

  В същност, има ли разлика?! [/quote]

  Риторичен въпрос...

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 71. 71 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  иване ,кажи си ,кой да оглавява дясното ,за да сте доволни комунистите

 72. 72 Профил на ® Трол Десебарский
  ® Трол Десебарский
  Рейтинг: 0 Весело

  [quote#23:"dogwoman"] под тези статии няма червени тролове [/quote]

  Дааа, ГЕРБ не са комунета, немат общо с БКП и един мармот...

  wq4g0KLRgNC+0Lsg0JTQtdGB0LXQsdCw0YDRgdC60LjQuQ==
 73. 73 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#66] от "BGman1":

  Костов защити българските интереси и затова беше низвергнат 2001-ва година!

  Справка - МАРИЦА ИЗТОК И ИНТЕРЕСИТЕ КЪМ НЕЯ!

  Да разлая троловете!!
 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  До коментар [#68] от "Wizard":

  Теб с какво те измами и какво те прецака? Чакам едно кратко сравнение - какво ти обеща и какво от него не изпълни. Щото всичко, което ми обеща на мен го изпълни.

  До коментар [#66] от "BGman1":
  Ми при него дясното стигна до 2.3млн избиратели. Нещо, което Боце не успя да достигне.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  [quote#69:"BlueWater"]Между другото много интелигентна политика се води.[/quote]Единствения, който води някаква политика САМО в интерес на българите, на тази територия наричана България за сега е Президента Росен Плевнелиев!

 76. 76 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 778 Неутрално

  "Моят отговор е, че хората се излъгаха, основно като гласуваха за Симеон Сакскобургготски. "

  И моят. Крадците на история обаче ще продължават да внушават колко хубаво станало с идването на царя, че после и на пъдаря. И в крайна сметка пак всичко в тяхната паничка, доколкото позволи "почетният".

 77. 77 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Сега на форумните ГЕРБери може да никак да не им е приятно, но казаното от Костов за дясното, начело с Борисов е неоспоримо. И вместо да слагат минуси, по добре да запретват ръкави и ако имат топки, да му дадат да разбере на лидера си, че и за ГЕРБ и за дясното и за България, е най-добре да се оттегли както това направиха и Доган и Костов.

  "Я з москалями не балакаю!"
 78. 78 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 784 Весело

  Вижте, политическата професия е преследване на идеал. Академичната е преследване на истината. Идеалът и истината са понятия разнородни.
  .........
  Гледай му акъла и му крой шапката.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 79. 79 Профил на ytrewq
  ytrewq
  Рейтинг: 706 Весело

  ''Защото срещу него, позволете да се аргументирам, срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че в никакъв случай не бива да се връща отново начело на управлението на страната. Това не може да бъде отречено от никой, така че докато той е водещ, шансовете на тази опозиция са нищожни.''

  Костов , нямаше нужда от лабараторни аргументи....никой не отрича ОЧЕВАДНОТО,само Борисович не вярва - защото не му отърва !

 80. 80 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1262 Любопитно

  Бойко Борисов ще има същата съдба като Иван Костов . извергнат, само че първият беше свален, а вторият си изкара целия мандат!!!!

 81. 81 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 660 Разстроено

  До коментар [#74] от "Тони!":

  Обеща ми, че ще отстрани завинаги комунистите от властта.
  Обеща ми, че ще имаме бъдеще.
  Обеща ми, че приватизацията е хубаво нещо и че ще има работа за всички.
  Обеща ми, че демокрацията е страхотна и че тя е единствения верен път.
  Обеща ми, че България ще стане нормално място за живеене.
  Обеща ми, че ще сме самостоятелна страна, максимално еманципирана от Русия, например.
  Обеща ми, че ще искам да правя бели деца в България.
  Нищо от това, което обеща, не се случи, като част от тези горни заклинания се превърнаха в камък и тежест върху всички нас. И ще продължават да тежат, все и все по-силно. А на теб, каквото ти е обещал - надявам се да ти е стигнала манджата. Имам един приятел, "заклет" костовист, който се кълнеше в тоя човек, защото се наяде с няколко апартамента покрай неговото управление. Сега тоя същия мой приятел, гласува с "чиста съвест" за БСП и Станишев и работи в едно от министерствата на това сегашното правителство. Ето това е принциптен ДСБ човек, принципен, умен и точен. Точно като Костов, между впрочем.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 82. 82 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1223 Весело

  [quote#5:"Little Wing"]Само да попитам, преди да се появи ББ, кое пречеше на дясното да избуи [/quote]
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  И защо умря? защото се ръководеше от комунисти които работеха за БКП и продължават

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 83. 83 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#21] от "Daniel Defoe - БСП капут, Хитлер гиби":
  Е с какво защитава пеевски? С това, че го нарича маша на Доган?

 84. 84 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 497 Любопитно

  И този от нямане какво да прави, го удари на философия! Всички сте за гилотината и сини и зелени и червени и пембяни! Ограбихте държавата, ограбихте -респективно народа български и сега ми се правите на умрели лисици?!!!! Айде въз бе, елементарни ментарджии! Не ходели хората да гласуват?!? Днес един журналист в една тЪлавизия, каза в прав текст- чичото от Люлин 7 разбра, че никога няма да напусне панелната си гарсониерка, че никога няма да кара свястна кола и ви зае.а. Не му се сърдета, само с лъжи не става!

 85. 85 Профил на ® Трол Десебарский
  ® Трол Десебарский
  Рейтинг: 0 Разстроено

  Хм, само 500 коментара дотук? Лостов за нищо го не бива вече... Даже и обичайните тролчета ги нема ;(

  wq4g0KLRgNC+0Lsg0JTQtdGB0LXQsdCw0YDRgdC60LjQuQ==
 86. 86 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1043 Весело

  [quote#77:"Инспектор Стрезов"]Сега на форумните ГЕРБери може да никак да не им е приятно, но казаното от Костов за дясното, начело с Борисов е неоспоримо. [/quote]Всяка опорна точка е неоспорима, особенно когато е казана от другаря Костов или другаря Станишев!

  ОСТАВКА наглеци!

 87. 87 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2647 Неутрално

  До коментар [#77] от "Инспектор Стрезов": Няма такова нещо като "неоспоримо" в политическите прогнози и мнения. Неоспоримо е, че днес беше топъл и приятен ден. Оттам насетне всичко е интерпретации и изпадане в екстровертност на духа, демонстрирана от Командира. Що вече никой не ще да го нарича така? Отиваше му.

  Доброто е заразно
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8671 Неутрално

  Бях се затъжила за спокойните и интелигентни анализи на един истински политик/макар вече и извън политиката/.Без обиди,без груби думи,на европейско ниво.Ниво,което любимия на много пишещи тук ББ,никога няма да стигне.Защото само мускули не стигат,трябва и акъл.

 89. 89 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1384 Гневно

  Вече 14г. ИК им е виновен. Той заличи успехите на предишните правителства до такава степен, че вече 4-то правителство без него не може да оправи нещата.
  Аз пък си спомням как 2000г. викахме на ЕС "Ама моля не ни слгайте в един кюп с Румъния", а сега се молим да сме заедно.
  На всички които обвиняват ИК че е разбил СДС само ще припомня че тогава СДС беше: Евгени Бакърджиев, Софиянски, Антоан Николов, Христо Бисеров, Йордан Цонев, Надежда Михайлова, а после дойдоха едни спасители като Пламен Юруков. Е кажете ми как се управлява при условие че партията ти е пълна с червени подлоги.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 90. 90 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  "Моят отговор е, че хората се излъгаха, основно като гласуваха за Симеон Сакскобургготски."

  Няма как да не се съглася с Костов по този въпрос!

  I Want To Believe
 91. 91 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#10] от "freedomforce":

  Принципно не отговарям на профили с рейтинг 0 и имена като "сила на свободата", но вашето изказване е като вица за "вежливия лос".

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Въобще не ясно "къде стоят и как стоят по отношение на ГЕРБ". И всъщност "не стоят"ли всеки ден различно, ама и Иван Костов не е благословията на десницата. Така меко да се изразя, имайки предвид, че даде началото на унищожаването на СДС, основавайки ДСБ.

 94. 94 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 342 Неутрално

  На тези, които критикуват на места несвързаните приказки на Костов, ще предложа следното - отговорете на въприсите: Ще има ли плосък данък, ако БСП има 125 депутата в парламента? На колко години ще е фиксират пенсионната възраст? ... и т.н. И да ДПС е сърцета на политическата констелация в България, независимо дали на мен, или на някой друг това ми/ни/ харесва. Това, ако прочетете добре са факти, а фактите са отвъд категориите добро и зло - те са си факти. На мен също не ми харесват, но са такива.
  Въпросите на които следва да се търси отговор нямат общо с това дали Костов е мангал или цвете за мирисане.

 95. 95 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  [quote#5:"Little Wing"]
  Само да попитам, преди да се появи ББ, кое пречеше на дясното да избуи [/quote]
  Само се вижте как проспахте последния вот на недоверие. Ситуацията със жандармерията ви беше поднесена на тепсия. Какво ви пречеше да критикувате с предложения, да настоявате във всяко населено място да има по двама полицаи, които да се избират от хората в разширени комисии, проверка на роднините им, както към техните началници в областните дирекции, за които БСП иска да се назначават без конкурс от министъра? Какво ви пречеше да искате общ закон за НСС, служба военна информация, МВР и НСО?

 96. 96 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Костича начело.
  Само това би проработило в дясно. Костича, Натка и който е останал жив от останалите истински демократи.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 97. 97 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 817 Неутрално

  [quote#5:"Little Wing"]Само да попитам, преди да се появи ББ, кое пречеше на дясното да избуи[/quote]

  Четвъртата власт.
  Сега като като чета всичките тези глупости, всяка - до последната - клишета от медии като блъсковите час-ове, и тям подобни радиа и телевизии, осъзнавам колко инвестиции е погълнало омаскаряването на Иван Костов. И сега има политически дивиденти. Т.е. инвестициите са доходоносни. За тези които ги направиха. БКП/БСП осъзнаха, че недоверие се пласира по-добре от доверие и омраза от обич. Преди ни караха насила да вярваме в маркс-ленински дивотии, а сега единственото което искат е да не вярваме на никого. Боже упази - на Костов!
  В една демократизираща се страна медиите са мощно оръжие в ръцете на мафията. Невъзможността да осъзнаеш, че не всички са маскари те вкарва в капана им и те прави напълно безсилен.
  Сега четат нашите форуми и ехидно се подсмихват като ни гледат какъв разединен народ сме - орел, рак и щука.
  Ето един пример за демагогия: "... всички политици през 24-годишния преход..."
  А това, че за един четиригодишен мандат една разгромена и катастрофирала държава отново се изправи на крака се подминава и изобщо не се споменава. И тези политици са "...от 24-годишния преход..." - т.е. не са по-различни. И лапнишаранчетата подемат песента и тази демагогия вече е изместила истината от главите на хората.
  Това, че от хиперинфлация само за 4 години се стабилизира икономиката, имаше устойчив растеж на БВП, намаляваше и безработицата и външният ни дълг - това също е маловажно. По-важно беше да накажем Костов и да си доведем царя на власт. От там нататък - по старому. Успяха. Четвъртата власт успя.

 98. 98 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Много ми странно как герберите псуват Костов, че съсипал дясното, пък те се бият в гърдите, че са десни. Ами кога Костов ви е разбивал?
  Май по- скоро не сте десни...

 99. 99 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 714 Весело

  [quote#89:"biss Mark"]Е кажете ми как се управлява при условие че партията ти е пълна с червени подлоги[/quote]

  Ми то на болшевиците още веднага след залпа на Аврора почнаха да ви пречат най-различни неща. То не бяха контрареволюции , империализъм от англо-саксонки тип , култа към личността , сушата , предателите , Рейгън , култа към личността , култа към личността , култа към личността...

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 100. 100 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  Обеща ми, че ще отстрани завинаги комунистите от властта.

  След правителството на ОДС, БСП не успяват да се върнат във властта и това им е най-ниския резултат, след чужд мандат. Всички останали правителства връщат БСП на власт.

  Обеща ми, че ще имаме бъдеще.
  Ами имаме. По времето на Костов има 36% самоосигуряващи се. Това значи, хора, които работят за себе си. Това е бъдеще. В момента процентът а 10%.

  Обеща ми, че приватизацията е хубаво нещо и че ще има работа за всички.

  Да, приватизацията е хубаво нещо. Към момента летиш до Германия за 20 евро, защото секторът е приватизиран. Същевременно можеш да изгориш във влак, защото не е приватизиран.

  Обеща ми, че демокрацията е страхотна и че тя е единствения верен път.

  Да, демокрацията е страхотна и няма по-верен път. Точно затова, миналия месец тук не се случиха събитията от Украйна, защото, ако не бяхме стигнали до тук, полицията ни щеше да ни млати още по-жестоко. Като през 97ма, когато стреляха със стоп патрони например.

  Обеща ми, че България ще стане нормално място за живеене.

  България стана много по-нормално място за живеене след 97ма. Аз например знам с колко пари разполагам и знам, че в края на деня те пак ще имат същата стойност. Защото през 97ма те си губеха стойността с часове.

  Обеща ми, че ще сме самостоятелна страна, максимално еманципирана от Русия, например.

  Безспорно - България БЕШЕ независима страна от Русия. Точно затова, петата колона докара тук мадритското нищожество, за да извади от прахта Белене, с което да ни докара нова зависимост.

  Обеща ми, че ще искам да правя бели деца в България.

  И това се случи - раждаемостта в края на управлението на ОДС скача драстично, в сравнение с тази през 97ма.


  Благодаря ти, че извади толкова точни примери. Ако не виждаш нищо от написаното, то най-вероятно е да си биеш шута към Северна Корея - там няма приватизация, всички са бели (е, жълти), независими са от всички, няма и лошата демокрация. Успех!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK