Огнян Минчев: След ДПС и БСП Бареков е третата опора на Догановата власт

Огнян Минчев: След ДПС и БСП Бареков е третата опора на Догановата власт

© Асен Тонев"Дневник" препечатва с позволение от Огнян Минчев негови коментари по изборни теми, публикувани на 26 май в личния му блог "Отломки от огледало". Заглавието и вътрешните заглания са на "Дневник". 


Политологът определя текста като  "Неслучило се интервю". Днес отговорите му излязоха във вестник "Труд" в задочен сблъсък със социолога Андрей Райчев . А по-късно Минчев уточни в социалната мрежа, че изданието явно е решило да го публикува, "въпреки моето нежелание да редактирам отговора на последния въпрос". 


Коментарите на Огнян Минчев и Андрей Райчев, както и на Кольо Колев от "Медиана" пред "Дневник" за социологическите предизборни прогнози четете по-късно в "Дневник".
Какво ще се случи след изборите: 


Очертаха се ясно двата основни партийни центъра на властта. ГЕРБ – смятана през 2007-2009 г. за краткотрайно популистко движение – днес празнува уникална за българските условия победа. След труден мандат на управление в криза и година на опозиция под масиран натиск срещу лидерите и активистите на партията, ГЕРБ заема дългосрочно позицията на десен политически център, около който ще гравитират – искат или не – останалите партии от тази част на спектъра.


ДПС окончателно измести БСП като основна политическа сила в (псевдо) левия либерален център. Няма значение дали Станишев или Местан са взели един процент повече в неделя. Коалицията ДПС – БСП се управлява от Боянските сараи – днес този факт е официализиран. Освен с огромния ресурс на етническия вот и на корпоративно-търговския финансов рекет, Доган вече разполага и с втора политическа сила, постигнала 10 на сто на изборите – България без цензура. Комбинацията между яростен популизъм и огромни финансови и организационни ресурси, впрегнати в кампанията на Бареков превръщат тази партия в трета опора на Догановата власт – след ДПС и БСП. В тази комбинация на БСП е отредена слугинската роля.


След едни предсрочни избори – или след съществен ремонт на кабинета, БСП ще може да избира: дали да се ориентира към формално "голяма коалиция" с ГЕРБ или към ролята на обслужващ персонал в оста ДПС – България без цензура. Не че други политически кръстоски са невъзможни – у нас вече всичко е възможно. Но реалните центрове на политическа гравитация и политическа конкуренция са около Борисов и Доган. Станишев в момента е по-олекнал и безвъздушен политически дори и от Бареков.


За съдбата на БСП след голямата загуба:


Ръководството около Станишев претърпя пълно фиаско, но то държи пълен апаратен контрол върху стопяващата се партия. Единият Румен е в АБВ, а другият е маргинализиран… По-леките фракции ще отплуват към АБВ и към оформящата се по-радикална левица. Ако Станишев не послуша семейния съвет да се премести в Брюксел – като обикновен евродепутат, разбира се, на следващия конгрес на БСП той отново ще чете доклада за успехите и очакваните бъдещи предизвикателства пред БСП … която в един момент ще може цяла да се побере в зала 1 на НДК… Но… да не продължаваме повече с мечтите на Бойко Борисов… От структурна – социологическа гледна точка, БСП изпълни достойно мечтата на българската пост-комунистическа олигархия да препятства създаването на нормален политически център за лява политика. За четвърт век след 1989 г. БСП осуети приемането и спазването на нормално трудово законодателство, не позволи създаването на ефективна и социална здравна и образователна система, да не говорим за пенсионно осигуряване, регионално развитие. БСП изигра ключовата роля за създаването на бруталния олигархичен капитализъм, който червената номенклатура наложи на България за последния четвърт век. С това сякаш нейната роля е изчерпана…


След такъв евровот, ще има ли предсрочни избори 


По логиката на демократичната система тия дни трябва да получим оставката на Орешарски, а до края на юни да мине ротацията на мандатите преди следващия служебен кабинет и предсрочните избори. Но нашата демокрация е фасадна, а решенията се вземат в Боянския сарай. Там ще се реши дали да се върви към избори или към ремонт на куция кабинет Орешарски. Независимо от решението, до пролетта на 2015 г. изборите са неизбежни. По-добре за всички е да се състоят през есента на тази година.


Бареков с коя политическа сила ще се сближи


Зависи от плана на сарая за България без цензура. Ако се реши Бареков да бъде третото колело в триколката на ремонтираната тройна коалиция – пътят му е с ДПС и БСП. Ако Соколът прецени, че му е по-изгодно да има партия с по-свободна валенция – може да го прати навсякъде. Наемните войници не си избират съюзниците и противниците. Там където ДПС не може да влезе открито в коалиция – може да прати Бареков. The fortune of a soldier of fortune…


За неуспеха на националистите: 


Защото България без цензура взе гласовете им като свеж и щедро финансиран популистки проект.


За "провала" (както го определя "Труд" на) социолизите: 


Няма провал на социолозите. Има провал на двамата палачи на българската демоскопия – Андрей и Кънчо, които превърнаха емпиричната социология в пи-ар слугиня на всеки, който може да плати. Те изградиха монопол на социологическия пазар и подмениха социологията с добре платен политически слугинаж. Падението им стигна дотам да инициират разгрома на НЦИОМ с пряка репресия върху колегите ни там – репресия, която продължава и до днес. Вземете електоралния въпрос – "За кого ще гласувате" – на който и да е от съзвездието на би-би-ес-ес – сови, медиани и прочие – и вижте как от година и половина БСП "води" пред ГЕРБ. Безсрамието и продажността не са социология. Има колеги – социолози, които работят почтено и дават надеждни резултати. Провалът на пи-ар "социологията" на последните избори дава шанс на социологическата общност да изгони търговците от храма – ако пожелае,разбира се.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "От структурна – социологическа гледна точка, БСП изпълни достойно мечтата на българската пост-комунистическа олигархия да препятства създаването на нормален политически център за лява политика. За четвърт век след 1989 г. БСП осуети приемането и спазването на нормално трудово законодателство, не позволи създаването на ефективна и социална здравна и образователна система, да не говорим за пенсионно осигуряване, регионално развитие. БСП изигра ключовата роля за създаването на бруталния олигархичен капитализъм, който червената номенклатура наложи на България за последния четвърт век. С това сякаш нейната роля е изчерпана…"

  Шапка Ви свалям за попадението в десетката, господин Минчев!!!

  If you listen to fools, the mob rules
 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Бойкофобите в редакцията така и не пускат новината.

  "Извинявам се на Борисов и ГЕРБ за обидите, които съм им отправял, това е грешка "

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/21421-radan-kanev-osven-gerb-nyama-druga-partiya-s-koyato-mozhem-da-se-koalirame.html

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Преподавалият в АОНСУ, О, Минчев пак се изказа

 4. 4 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Както винаги Огнян Минчев е абсолютно точен!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 5. 5 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Коалицията ДПС – БСП се управлява от Боянските сараи – днес този факт е официализиран. Освен с огромния ресурс на етническия вот и на корпоративно-търговския финансов рекет, Доган вече разполага и с втора политическа сила, постигнала 10 на сто на изборите – България без цензура.
  ..........
  Все пак 10 % от избирателите са ...меко казано олиго...ни.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 6. 6 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 888 Разстроено

  Бюрека е ДПС за българи ..

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 7. 7 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Ако това е вярно, тогава "Догановата власт" ще има абсолютно мнозинство в НС при нови избори.

 8. 8 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 949 Неутрално

  "Ръководството около Станишев претърпя пълно фиаско, но то държи пълен апаратен контрол върху стопяващата се партия. "

  Ми да го стиска със все сила курмилото, то саде това ще му остане!

  Червените чукундури, може и да не свалят станиШевчето, но дога реши ли да го махне ,спукана му е работата!

 9. 9 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 488 Неутрално

  значи ДПС е втора политсила с 26%

 10. 10 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 842 Неутрално

  "БСП осуети приемането и спазването на нормално трудово законодателство, не позволи създаването на ефективна и социална здравна и образователна система, да не говорим за пенсионно осигуряване, регионално развитие. БСП изигра ключовата роля за създаването на бруталния олигархичен капитализъм, който червената номенклатура наложи на България за последния четвърт век."

  Това е. Докато не се осъзнае, че комунистите не могат да правят реформи и да виреят в нормална икономичаска среда, няма да се оправим.
  Райчев си развива неговата теза - за това че капитализма е лош изначално и че българите не го харесват щото трябва да се работи. Теза на комунист забогатял на средна възраст следствие на номенклатурния си произход, а не на способностите си.

 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Весело

  До коментар [#2] от "Който Костинброд вади от Бобов Дол умира":

  Нещата си отиват по местата, Радана плесна с ръце и се прегърна с Боко Т.
  Следва препоръките на Боко Т. да му се извинява публично, по медиите, като достоен поданик на Тиквостан. Само така.

 12. 12 Профил на егер
  егер
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Както и да го въртиш - прав е Огнян Минчев. Това всички нормални хора го разбират.

  Не е нужно хлябът да е бял - важното е хайверът да е чер...
 13. 13 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  решенията се вземат в Боянския сарай.
  ---------------------------------------------
  Нима ще позволим това? Помнете го когато гласувате!

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 14. 14 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  ДПС източи БСП. Затри дъртата вещица.

  The best way to predict the future is to invent it.
 15. 15 Профил на егер
  егер
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#6] от "Колаборационист":

  И ти точно си уцелил

  Не е нужно хлябът да е бял - важното е хайверът да е чер...
 16. 16 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Един добЪр аналиЗ, перспективите за положителни промени реално погледнато, са нулеви !
  Терминал 2 е единствената разумна алтернатива !
  България се задушава от смЪрдящите свински Черва на олигарХията !

  Европа е нашата нова РОДИНА !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 17. 17 Профил на егер
  егер
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#6] от "Колаборационист":

  Анджек! Баш си прав! )

  Не е нужно хлябът да е бял - важното е хайверът да е чер...
 18. 18 Профил на егер
  егер
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#6] от "Колаборационист":

  Анджек! Баш си прав! ))

  Не е нужно хлябът да е бял - важното е хайверът да е чер...
 19. 19 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Леко фантасмагорично ми звучи всичко това, като авторът да е попрекалил с "Игра на тронове" по късна доба

 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Коалицията ДПС – БСП се управлява от Боянските сараи – днес този факт е официализиран. Освен с огромния ресурс на етническия вот и на корпоративно-търговския финансов рекет, Доган вече разполага и с втора политическа сила, постигнала 10 на сто на изборите – България без цензура."

  Още едно попадение в десетката. Адмирации.

 21. 21 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 913 Неутрално

  лакмус за достоверността е цвърченето на тролетариата.

 22. 22 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Съгласен съм с написаното.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 23. 23 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 993 Неутрално  До коментар [#6] от "Колаборационист":


  [quote#6:"Колаборационист"]Бюрека е ДПС за българи .. [/quote]ДПС е просто голям холдинг,който обаче има ресурс да се разшири.Понеже има етикет "турска" ,за да се разшири си пуска продукта под друга марка -"Барек" .Който е глупав купува.

 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3899 Неутрално

  Доган изключително бързо усвои урока предаден му от БКП, а именно - всичко се продава и купува. Назначен за пазител на етническия мир той прекрасно се възползва от ролята си и осребри тази полица на възможно най висока цена! Изпревари учителите си за да стане днес важен политически играч.

  klimentm
 25. 25 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  [quote#16:"detchopora"]Терминал 2 е единствената разумна алтернатива ! [/quote]

  Точно това искат ДПС и БСП. Ще отидеш някъде, но тук все пак ще оставиш някой от семейството си. Ще им изпращаш пари за да живеят, а тези дебили ще си развяват опашките.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 26. 26 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2994 Весело

  Само едно мога да добавя - за продажните социолози !

  Да си изтрият задниците с дипломите и да ги изядат с лай...а !!!

  ПП. Макар , че ако трябва да съм честен те изиграха своята положителна роля сега - все някои и друг чугун е решил ,че и без него столетницата пИчели и накара ГРОБ арите да станат от гроба , който им копаеха в прогнозите

 27. 27 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 850 Неутрално

  По-леките фракции ще отплуват към АБВ и към оформящата се по-радикална левица.

  Защо толкова деликатно се изразява - нека да си каже направо по-редките л@йна ще отплуват и т.н. А Станишев от лакомия за власт и глупост докара столетницата до такова окаяно положение за което нейните противници мечтаят отдавна. Да държи в същия дух и наистина на следващия конгрес всичките и членове ще се съберат в зала 1 на НДК.

 28. 28 Профил на miramor
  miramor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Депесарски шут на Доган за чужди и свои. „България без цензура“ ще се превърне в ДПС-лайт.
  http://www.pozicia.eu/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%88%D1%83%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B8/

 29. 29 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1014 Любопитно

  Нищо не споменава за коалицията ГЕРБ - ДПС и кафетата в Кърджали

 30. 30 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#24] от "klimentm":
  Доган изключително бързо усвои урока предаден му от БКП, а именно - всичко се продава и купува.
  ..............
  Доган е креатура на Илия Павлов, както и Пеевски и Сидеров.
  Самият Павлов е креатура и продукт на 6-то отделения на ДС.
  Следователно задкулисните ръфания и ръмженета са между силните кланове на ДС и тези на БКП, нещо като битка между
  вампири и вълколаци от "Underworld". Мръвката сме ние, де . Кокала така да се каже, нашите пари, време, животи, кръвчица.
  И пак си ги избират пейзаните зомбирани, опят и опят .

  nemo malus felix, minime corruptor.
 31. 31 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  За генерал-лейтенант Бойко Борисов и неговата "партия" - нищо. За привикванията в чуждите амбасади - също нищо. За отчайващата липса на държавност при всички т.нар. "партии" - нищо. За платените "експерти на прехода" - пета колона на неоколониализма у нас - също нищо. За компрадорския ни по същността си "елит" - също нищо. Възпълничкият господин от фотоса наподобява един наш сатиричен вестник, който продължава да "критикува" Тодор Живков години след смъртта му.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#5:"СДС"]Все пак 10 % от избирателите са ...меко казано олиго...ни. [/quote]
  Абсолютно, аз лично биХ използвал немскиЯ терминус :
  "Stimmvieh"
  свободно преведено на на бЪлгарски:
  говедо сЪс глас !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 34. 34 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  [quote#1:"u.f.o."]Шапка Ви свалям за попадението в десетката, господин Минчев!!![/quote]
  И моята шапка е свалена! Само че това трябваше да се напише преди изборите. И още по-добре - преди 25 години.
  Но... По-добре късно, отколкото никога!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 35. 35 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  "Зависи от плана на сарая за България без цензура. Ако се реши Бареков да бъде третото колело в триколката на ремонтираната тройна коалиция – пътят му е с ДПС и БСП."

  Съгласна съм с повечето неща, но трябва да се отбележи, че Минчев пропуска важен детайл - Бареков НЕ Е играч на Сокола. По-точно ВЕЧЕ не е. Бареков е играч на тройната коалиция Мустака-ВТБ-Путин. Фактът, че напоследък ДПС е доста склонно да се отклони от плана "Орешарски", да се придвижи в посока ГЕРБ и да мобилизира цялата си електорална мощ (че даже да дръпне и от предварително определения за купуване вот на БСП и Атака) го доказа. Разбра се, че в момента Доган има по-силен противник от Борисов - който доскоро му беше щедър покровител и помощник в преяждането с власт... евразийския гигант, известен като "КТО".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 36. 36 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#33] от "detchopora":
  Абсолютно, аз лично биХ използвал немскиЯ терминус :
  "Stimmvieh" - говедо сЪс глас !
  ............
  Много точно наблюдение!
  Аз пък бих използвал немският термин:
  "Vollidioten" или
  "пълни идиоти" по нашему.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 37. 37 Профил на niko ivanov
  niko ivanov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Интересно сега да чуем т.нар. ни социолози дето цяла година вадиха от ръкава нагласените проучвания , да бяха 2 - 3 % да кажем грешка обаче грешката много голяма бре колеги?
  Явно се вкарва много голям ресурс за да се тикат някои политически ? сили . Интересно да видим сега как ще продължи шоуто на илюзионистите

 38. 38 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  [quote#31:"naiden_pravdev"]За генерал-лейтенант Бойко Борисов и неговата "партия" - нищо. За привикванията в чуждите амбасади - също нищо. За отчайващата липса на държавност при всички т.нар. "партии" - нищо.[/quote]
  Ами че Минчев не пише ЗА ТЯХ, а пише ЗА ТЕБ.
  Той пише за тези, които все още не са разбрали какво е социализъм и защо има почва у нас.
  Знаеш ли защо?
  Защото сте социалисти. От станишев вид.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 39. 39 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Неутрално

  До коментар [#2] от "Който Костинброд вади от Бобов Дол умира":

  А ти пропускаш новината, че и Борисов се извини на РБ.

  Gunter glieben glauchen globen
 40. 40 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#25] от "AModoMio":
  Нашите сЪнародници в ЕС биха могли да бЪдат 5-тата колона на (истинската) демокрация респективно да поставят фундамента на една такава !
  Ако те успеят да създадат една политическа партия, финансово силна и преди всичко независима от бЪлгарската олигарХия, да, това би било началото ... на края сегашната кочина !

  [quote#25:"AModoMio"]Ще им изпращаш пари за да живеят, а тези дебили ще си развяват опашките. [/quote]
  Да ги оставиш да умрат от глад ли ?
  Не става !
  Но има стратегиЙ, как да се намалят "печалбите" на дебилите !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 41. 41 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Неутрално

  [quote#35:"дъждовита"]Бареков е играч на тройната коалиция Мустака-ВТБ-Путин[/quote]
  Доган е играч в същата коалиция. Така че Минчев е прав.

  Gunter glieben glauchen globen
 42. 42 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4875 Неутрално

  [quote#31:"naiden_pravdev"] За привикванията в чуждите амбасади - също нищо[/quote]
  Те не са новина, затова и Минчев не ги споменава. Те са рутинна практика. Станишев и Сидеров ходят всеки ден в посолството на Россссия.

  Gunter glieben glauchen globen
 43. 43 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Светлин Танчев в изказване по медиите каза, че ще подкрепи работата за предсрочни избори.

 44. 44 Профил на turlakov
  turlakov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  БСП умира. Малко останаха старите хора от времето на Бай Тошо, които да подкрепят Столетницата.

 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  “Станишев в момента е по-олекнал и безвъздушен политически дори и от Бареков.”

  Споко, жена му ша го утеши - ако тя не смогне иам си Вигена!

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Зад цялата "сарайска" политико-корпоративна панорама изплува призракът на проекта Мултигруп, "творчески ъпгрейднат" от третата вълна източни стратези на олигархията, щедро финансирани с руски псевдопроекти и източване на Бг и Ес бюджети.
  Противоестественият им живот често завършва с противоестествена смърт.

  Navigare Necesse Est
 47. 47 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ...БСП изпълни достойно мечтата на българската пост-комунистическа олигархия да препятства създаването на нормален политически център за лява политика...
  БСП осуети приемането и спазването на нормално трудово законодателство, не позволи създаването на ефективна и социална здравна и образователна система, да не говорим за пенсионно осигуряване, регионално развитие.
  БСП изигра ключовата роля за създаването на бруталния олигархичен капитализъм,

  ..Нищо за добавяне...освен да си представим един клон..

 48. 48 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  [quote#40:"detchopora"]Нашите сЪнародници в ЕС биха могли да бЪдат 5-тата колона на (истинската) демокрация респективно да поставят фундамента на една такава ! [/quote]

  Нали се опитаха да създадат партия на българите в чужбина.

  [quote#40:"detchopora"]Да ги оставиш да умрат от глад ли ? [/quote]
  Не, няма да ги оставяш, но така отпада задължението на България да се грижи за гражданите си.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 49. 49 Профил на anitamihaylova
  anitamihaylova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Разни мнения, разни анализи, разни социологически проучвания ... а всъщност въпрос на предпочитания!

 50. 50 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#48:"AModoMio"]Нали се опитаха да създадат партия на българите в чужбина. [/quote]

  Тази ли имаш предвид ?
  http://drugatabulgaria.org/predsedatel/
  на мошеника Томалевски алиас Божо “Дупето” ?!http://www.eurochicago.com/2011/03/drugata-balgariya-imotni-izmami/

  http://senzacia.net/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE/%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%81-3583

  тази "партиЯ" е един Fake !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 51. 51 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Както обикновено, точен анализ на Огнян Минчев.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 52. 52 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  За четвърт век след 1989 г. БСП осуети приемането и спазването на нормално трудово законодателство, не позволи създаването на ефективна и социална здравна и образователна система, да не говорим за пенсионно осигуряване, регионално развитие.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 53. 53 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Гневно

  БСП изигра ключовата роля за създаването на бруталния олигархичен капитализъм, който червената номенклатура наложи на България за последния четвърт век.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 54. 54 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 712 Любопитно

  Единственото което БСП я е било еня през тези 25 г,е запазване и засилване на руското влияние в България.

  Втренчена в това , тя няма изобщо време за дреболиии, като икономика, демография, качество на живот...

 55. 55 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#53] от "Чардо":

  Не си криви душата!! Олигархичният капитализъм го "започна" недоразумението ФД и нефелните рИформатори около него и го завършиха Лостов и Деди...
  При Тато олигархия нямаше, имаше затвора в Параздик.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 56. 56 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#52] от "Чардо":
  Твоята работа, усетила се Мара, ефективна и социална здравна и образователна система, и читаво пенсионно осигуряване, както и регионално развитие имахме при Тато......
  Оти тогава ручахте абеета......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 57. 57 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Айде сега, и Барека бил от ония ...!??

  Ми, тогава, как тъй, хем всичките са от техните, а пък вие сте били спечелили изборите?

 58. 58 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#56] от "boby1945":

  Бат Боби,дали не те е хванала старческа ДИМЕНСИЯ ?За какво зравеопазване ми говориш-Пенсионерите,ако ги приемаха в болниците ги изписваха преди да умрат да не им се водят смъртни случаи.Във ВМЕИ "Ленин"се учеха повече часове по идеологическите предмети отколкото по физика,математика,механика и другите инжинерни наукиЗа учители учеха такива,който не ги приемаха другаде.За пенсионната с-ма питай- баба си на село и дядо в стройтелство.

 59. 59 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#55] от "boby1945":


  [quote#55:"boby1945"]Не си криви душата!! Олигархичният капитализъм го "започна[/quote]
  =======================

  Хич не си я кривя !
  Не знам защопропускаш Андрей Луканов ,
  а ако се върнем още по-назад , спомни си за Указ 56 (моята фирма бе с ф.д.612! ), по силата на който се създадоха много задгранични дружества и започна раздаването на наши другари.Бил съм много навътре до 1995-та лятото и знам доста повече

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 60. 60 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#56] от "boby1945":


  [quote#56:"boby1945"]Оти тогава ручахте абеета[/quote]
  ======================

  Употребяваш думата ""абе"",
  а знаеш ли какво означава ?
  Абетата , ще ти подскажа , няма как да се ручат
  А по времето на соца мога да ти кажа това , кето и друг път съм го писал:
  започнах работа на 14.12.1964 в Завод 12 като ученик (чирак) с 48 лв заплата . Това о пише на пурвата страница в трудовата ми книжка.
  А последната ми държавна работа е зам.ген . директор
  Нека бъдем обективни :
  имаше много не само добри , но и хубави работи , без да забравяме и лошите .
  Но всички ние вместо да надграждаме над доброто вкупом всичко се разруши и сме на последно място .
  А бяхме в първата 20-ца по икономическо развитие в света
  А сега къде сме ?. . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 61. 61 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Огнян Минчев е авторитет когото ценя!
  Неговото мнение винаги съвпада с моето!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 62. 62 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 486 Разстроено

  ДС/ДПС/ паразитния ген винаги бързо мутира, за да се храни постоянно с вашия ресурс, защото е лакомо ненаситен, понеже е паразит и не може да създава стойност (т.е. иска да смуче от нови индивиди).
  Той живее върху част от вас и яде от вашата кръв и благосъстояние и посяга към много други. И много обича да се префасонира, за да не го разпознавате често, защото иска свежи приемници и понеже ви смята за търпеливи донори.
  от "Фауст"

  krastitel
 63. 63 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Атака ???? Долен Сидеров вече цяла година подпира шравителството на Доган..........позор .....започна разпадът на българската нация

 64. 64 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ДПС не е само турска партия...тя е и еврейска, руска- всичките антибългари са в тази партия..........а и Местан ми говори за Луков марш,че бил фашистки.......Мюсулман-Социалистически съюз........Царя ченге Симеон пак беше протеже на тези

 65. 65 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ДПС е за Южен Потик,,...АЕЦ Белене ......което покава,че под юргана са и Путин и Местан......

 66. 66 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#58] от "peter1946":

  Ти обаче нищо не си учил ни тогава ни сега, щом не правиш разлика меду ДИМЕНСИЯ и ДЕМЕНЦИЯ.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 67. 67 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#59] от "Чардо":

  Луканката нищо не ъсздаде, даже жилище не осигури на хоратаси.... ти си тръгнал да ми говориш за дружества...
  Завялията едва ли моешеда забие пирон 5 см в чамова дъска....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 68. 68 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  До коментар [#60] от "Чардо":  "Абето" е "Жабе", но клавиатурата ми почва да сдава багажа, не знам защо от най-малко употребяваната буковка....
  Както и да е не направихме Прехода както трябва, по добре да не го бяхме правили май....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 69. 69 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#68] от "boby1945":


  [quote#68:"boby1945"]по добре да не го бяхме правили май....[/quote]
  ====================
  С това съм напълно съгласен ! ! !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 70. 70 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#68] от "boby1945":


  [quote#68:"boby1945"]
  "Абето" е "Жабе",[/quote]
  ======================
  като дете играл ли си на топчета и на ашици ?
  Освен ашици , можеха да се слагат на пенала ( един триъгълник с основата си към калето на около 2,5 м) и стотинки и топчета и едни малки плочки (мозайки им казвахме).
  Та всичко това , което можеше да се залага на пенал имаха общо име "АБЕТА"
  И мойта клавиатура бе сдала багажа , ама Мойше ми изпрати нова

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 71. 71 Профил на Zoom
  Zoom
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Доган - КТБ - Пеевски - Бареков: клонинги на един и същи ген.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK