Радан Кънев: Не вярвам, че Борисов иска мнозинство с Реформаторите

Радан Кънев

© Красимир Юскеселиев

Радан КъневЛидерът на ДСБ Радан Кънев, който подаде оставка като говорител на Реформаторския блок преди седмица, разказва пред "Дневник" за отношенията в блока, твърденията, че Борисов взема решенията в него, плановете за структурни промени и въпроса за сътрудничество с ГЕРБ след изборите.


Преди една седмица подадохте оставка. Декларирахте, че целта й е да консолидира блока, а не да го разедини. Какво се случва в последната седмица?


- Безспорно блокът се консолидира много, дори над очакванията ми. Отношенията в него бързо се укрепиха, задвижиха се важни стратегически разговори, взеха се решения, които безспорно усилват единството му – провеждането на съюзен конгрес през септември и избора на общ председател на коалицията, което е много ясен знак към публиката за общото ни бъдеще.
Много силен беше и ефектът за отстраняването на външни влияния в работата на блока и засилване на вътрешния диалог и на процеса на вземане на решения.


Септември не е ли късно за конгреса? Няма ли опасност отново да се появят различни настроения сред партиите срещу единството на блока?


- Не мисля, че има. Показателно е, че незабавно след преодоляване на тази кризисна ситуация блокът влезе много остро в чист политически сблъсък с много силни позиции, свързани с началото на голям национален грабеж през строителството на "Южен поток" от консорциума, който по всеобщо мнение е спечелил незаконно тази поръчка.


Така че мисля, че оттук до изборите ще се занимаваме само с политика. Самият съюзен конгрес ще бъде посветен на политиката, а не на някакви вътрешни отношения. Изборът на председател също е политическа заявка.


Много хора в останалите партии и Гражданския съвет на блока разтълкуваха оставката Ви като заявка за лидерския пост. Как се прие този ход?


- Не съм направил такава заявка за момента, въпреки че винаги в подобни ходове се търси това. Аз имам нужда от мнението на ДСБ, за да мога да кажа дали съм кандидат за тази позиция. Оставката е лична работа, докато кандидатирането за общ пост в рамките на политическия ни съюз изисква позиция и на партията ДСБ. Предстои среща на ръководството и в съвсем непосредствено бъдеще ще отговоря на този въпрос.


И все пак – бихте ли се кандидатирали?


- Да, при съгласие на партията ми – да.


Опасявате ли се от появата на конкуренция за поста? Божидар Лукарски е потенциален кандидат. Може ли състезанието да бъде разтълкувано от избирателите Ви като нов знак за разделение?


- Никога не се опасявам от конкуренция, тя е в основата на живота ни, на начина, по който гледаме на икономиката и политиката. Естествено, много е важно за блока, ако има конкуренция, тя да бъде с политически, а не с лични аргументи. Наистина, трябва да насочим всичките си усилия към промяна на българската политика и към избягването на големите политически рискове, пред които стоим.


Обмисляли ли сте вариант за оттегляне от лидерския пост в ДСБ заради председателството на блока?


- Това е разговор, който предстои – и в ДСБ, и в рамките на Реформаторския блок – дали са съвместими двете позиции. Но тъй като в момента дори не съм кандидат за председател на блока, е твърде рано да говорим.


Подаването на оставката ви като говорител беше съпроводено с много остра позиция срещу лидера на ГЕРБ и влиянието му в блока. Въпросът за отношението към и с ГЕРБ обаче продължава да стои и да се коментира...


- Въпросът за партньорство ще стои с много голяма сила след парламентарните избори. Преди тях има ясни отношения на остра конкуренция, пълна независимост между блока и ГЕРБ и голямо състезание за гласове, като ние сме насочени към може би милион избиратели с десни и центристки убеждения, които нито са одобрявали управлението на ГЕРБ, нито искат да я видят отново самостоятелно на власт.


Прекратени ли са индивидуалните разговори с Борисов?


- Да. Казах, че всички елементи на външно влияние са преустановени.


Вашите проучвания показват ли, че ако застанете срещу ГЕРБ, ще привлечете повече подкрепа, или това е вашата лична преценка?


- Показват го много ясно. Излязохме от ситуацията от преди европейските избори, когато в началото ние имахме голяма подкрепа, но постепенно след това големите партии взеха своето.


В момента ние вече не сме малките, ние сме различните – в друга избирателна ниша, с много по-висок таван от този на разделените десни партии досега. Това изисква много ясна позиция – че сме различни от ГЕРБ.


Аз съм изказвал критиките си няколко пъти. Оставката ми не е само публичен жест, макар че силно вярвам, че политиката е това, което става на публично ниво. Начинът, по който различни партии разговаряха с ГЕРБ, дори ме шокира - това, че следващият премиер е предопределен, че няма политическа сила, която да не иска да управлява с него. Това е неестествено. Поведението на БСП например е прозрачно – с избора си на лидер и с убийствено меките си атаки срещу коалиция ГЕРБ – ДПС, те всъщност са истински съучастници на Борисов в тази игра.


Аз лично не вярвам, че Борисов иска мнозинство с блока. Мисля, че това го плаши. Стабилно мнозинство на ГЕРБ и блока му връзва ръцете. Той иска да има всички възможности и те общо взето му се предлагат сами.


Т.е., Борисов се опитва да отслаби блока или се стреми онази част от него, с която той може да се разбере, да надделее?


- Да.


На това ли се дължи твърдението, че Борисов управлява блока?


- Не само. Имаме спор – можем ли официално да приемем Борисов за следващ премиер, или държим на обявената вече покрай скандала с КТБ позиция, че на трите ключови позиции – премиер, вътрешен и финансов министър, трябва да има хора, които не са ги заемали.


Реалистично ли е, ако ГЕРБ има възможност да бъде водещ в коалицията, Борисов наистина да не е премиер? Не си ли отрязвате предварително възможностите?


- Всичко е въпрос на съотношения на сили и на кампания. Ако не си го поставиш за цел, не можеш да го постигнеш. Ако искаш половин милион гласа, трябва го кажеш и да кажеш защо ги искаш.


Т.е., идеята е, че бихте били в следваща власт, ако Борисов не е начело на нея?


- Това е смислена позиция.


Но ако не получите максимума, не затваря ли тази позиция вратите за ГЕРБ?


- Това е патосът на цялата ситуация – в политиката или търсиш доверие, или търсиш договорки. Но не можеш да търсиш двете заедно.

Радан Кънев с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на консултации по енергийната политика на България между ръководствата на Реформаторския блок и ГЕРБ през май

© Юлия Лазарова

Радан Кънев с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на консултации по енергийната политика на България между ръководствата на Реформаторския блок и ГЕРБ през май


Наскоро беше създаден Институт за дясна политика, който да търси общото в програмите на ГЕРБ и Реформаторския блок.


- Институтът каза нещо смислено. "Ние търсим къде е общото кратно". Не отхвърлят разговора "Премиерът трябва да е друг", казват, че това е елемент от уравнението. Искат да е ясно, че има норми, при които може да стане.


Не съм съгласен с хората, които смятат, че ГЕРБ е само Борисов. Той е много силен лидер, но ГЕРБ вече е партия. Не е това, което беше през 2009 г. - Борисов, едни хора и едни експерти. С новата си изпълнителна комисия те изглеждат по друг начин.


А има ли за Вас вариант, при който Борисов не е премиер, а друг човек от ГЕРБ поема поста?


- Разбира се, че има. Там има изобилие от хора, които могат да поемат поста. По преценка на Борисов – Румяна Бъчварова, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов. Общо взето ключовите им кметове са подходящи, особено ако приемат позицията ни, че държим на краткия мандат на следващото управление и опита за конституционна промяна след него. Ако приемат това, по което ние нямаме спорове, защо да не го направим?


Т.е., позицията на ДСБ и Вашата е, че в зависимост от изборните резултати е възможно коалиране или партньорство между ГЕРБ и Реформаторския блок – ако се намери друг премиер и ако става дума за правителство с кратък мандат? Колко кратък?


- Това е част от програмата ни. А календарът сам се намести – след две години са президентските избори. Така че две години.


И ако не – по-скоро оставате в опозиция?


- Такава е логиката. И мисля, че можем да се обединим около такава позиция.


Как гледате на идеята на "България на гражданите" за референдум за отношението към ГЕРБ в рамките на блока?


- По време на заседанието в понеделник в един момент коментирахме възможността да го направим всички заедно. Защото няма как да го направи една от партиите, при положение, че имаме висока степен на интеграция в блока и се стремим да станем един политически субект. Значи трябва да сме единни. И това не е абсурдно – да го направим за всички членове или и за симпатизантите.


Но такова решение не трябва ли да бъде взето от Гражданския съвет?


- Да. Но референдумът е висша форма на консултиране със симпатизантите и също е вариант.


Има ли сценарий, при който блокът не оцелява?


- Блокът ще оцелее.


Просто интересът на Борисов трябва да се извади от уравнението и това се опитвам да направя. Не трябва Борисов да може да влияе на вземането на решения в Реформаторския блок.

Лидерите на част от партиите в блока - Меглена Кунева (ДБГ), Божидар Лукарски (СДС) и Радан Кънев (ДСБ) в парламента

© Надежда Чипева, Капитал

Лидерите на част от партиите в блока - Меглена Кунева (ДБГ), Божидар Лукарски (СДС) и Радан Кънев (ДСБ) в парламента


Но този публичен ход създаде усещането за разцепление.


- Това е слабост, наистина. Но имаме сериозен проблем и го лекуваме. Не може да лъжем, че го няма. Това ни прави още по слаби. В политиката има неща, които ако не ги кажеш, не можеш да се пребориш с тях. И това е така – докато го криеш, работи, ерозира единството и блока. В момента, в който го кажеш, спира да работи. В момента реално влиянието на Борисов в блока е преградено поради факта, че е разкрито и не е тайно.


Има ли проблем вътре в ДСБ?


- Не. В партията след изборите нещата са по-стабилни.


Преди изборите ще има ли лидер на блока?


- Полезно би било, но не трябва да ставаме заложници на такъв срок. Трябва да внимаваме – единството все пак е по-важно.


Какво е участието на бившия лидер Иван Костов в тези процеси?


- Абсолютно никакво. В този процес до момента – нулево. Много рядко се срещам с него. Мисля, че не сме се виждали след евроизборите.


Защо не казахте от самото начало за парите на ДСБ в КТБ?


- Никой не ни е питал. Имахме старо решение да закрием тази сметка, но заради сегашната гражданска квота на коалиция "Десните" това не се случи.


Договаряли ли сте постове в служебното правителство?


- Не. Това е поредица от клевети, основните две от които са, че сме искали постове и че Костов влияе на процеса. И двете са безогледни лъжи.


Президентът от самото начало даде знак, че сам ще прави кабинета. Уведомявал ни е за някои фигури, които могат да бъдат свързани с нас. Йордан Бакалов например не е предложен от нас или от СДС. Нито пък Даниел Митов.


Как ще се отнасяте към работата на служебния кабинет?


- Конструктивно.


Да се върнем отново на вътрешните задачи пред Реформаторите - докъде стигнахте с промените в структурата на блока?


- Има две работни групи. Едната е по-техническа и работи по организацията на конгреса и по изменения, необходими в учредителното ни споразумение. Другата е стратегическа и залага целите на общото ни бъдеще не само за тези избори, но и за следващия 4-годишен период. Така че ние ще се явим на изборите и ще влезем в кампанията с ясна визия и за себе си, и за България в един голям за българските мащаби период от време – пълния мандат на следващото Народно събрание, ако той изобщо е пълен.

Лидерите на партиите в Реформаторския блок при подписването на коалиционното споразумение през декември миналата година.

© Красимир Юскеселиев

Лидерите на партиите в Реформаторския блок при подписването на коалиционното споразумение през декември миналата година.


Неясно остава какво означава блокът да прерасне в "единен политически субект", както е заложено в учредителното споразумение.


- Ясно е, че в рамките на периода оттук до изборите ние нито ще разпускаме политически партии, нито ще ги сливаме в обща партия. Преценката и на отделните организации, а и общата е, че партиите имат достатъчно стойност поотделно в момента и имат достатъчно разлики помежду си, включително в добрия смисъл.


Така че не сме на етап от развитието, в което формациите се разпускат и се създава обща партия. Трябва обаче пътят към консолидация да се върви крачка по крачка и ние ще направим много голяма крачка в началото на септември.


Очакват ли се кандидати за лидерски позиции в блока и от Гражданския съвет? Каква ще е ролята му оттук нататък?


- Нямам информация за кандидати. Гражданският съвет запазва, а може би и засилва политическата си роля. Той остава ядрото на Реформаторския блок и това, което ни отличава от една обикновена коалиция от партии – наличието на много изявени общественици, които са лице на блока и същевременно не са част от нито една от партиите в него. Това вече е запазената ни марка, която ни движи напред.


Съветът и в момента има много широки правомощия. Той определя позициите на блока по общата политика, както и коалиционните решения, които в голяма степен са основните посоки на действие.


На този етап втори голям тромав орган, какъвто беше Изпълнителният съвет, не ни трябва. Опростяваме, засилваме структурата, като премахваме един поне в предизборния период излишен политически орган. Той пречеше да се взимат оперативни решения, за което се получаваше забавяне на две нива. В момента блокът успя да влезе в темпо, ние сме най-активна, най-агресивна политическа сила и не трябва да губим това качество заради вътрешна тромавост.


Притесняват ли Ви настроенията в СДС? Председателят на софийската организация Ивайло Панев се оттегли.


- Във всяка една от партиите в блока, включително в ДСБ, която изглежда най-монолитна, има разлики в настроенията. Функция на политическото лидерство е да ангажира всички настроения в обща посока, всички различия и мнения да се насочат към общи цели. За да се постигне този ефект, лидерството трябва да поставя големи политически цели. Това, което постигнахме през изминалата седмица и мисля, че тепърва ще стане ясно на цялото общество, е, че ние си поставихме много високи политически цели – много силно и единно присъствие в следващия парламент и борба за първото място на следващите парламентарни избори, които и да са те.


Готова ли е програмата ви?


- Да, в момента минава през процес на одобрение. Така че в общия тон на регистрация за изборите като една от първите стъпки ще дойдат представянето на водачите на листите и на програмата.


За програмата мога да кажа "готови", за листите – почти готови. Има дребни неща за доизчистване. Всъщност бяхме много напреднали с това нещо отдавна.


Запазват ли се партийните квоти при подреждането на листите?


- Опитваме се да не работим с квоти. Разбира се, интересът на отделните партии съществува, но амбицията, която мисля, че ще постигнем на тези избори, е да извадим навсякъде най-силния възможен кандидат за водач, както и листа след него, която да представя най-авторитетните и влиятелни хора по места. Това не е трудна задача, защото в различни райони на страната различни хора имат голямо лично влияние. Листата ще бъде насочена към постигане на максимален резултат и към активиране на всеки глас, който наред с това, че БСП и ДПС трябва да остане в дълбока опозиция, не иска еднопартийно или свръхдоминирано от ГЕРБ управление.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (315)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Радан Кънев: Не вярвам, че Борисов иска мнозинство с Реформаторите

  Не искаш Борисов да иска мнозинство с реформаторите. Така ще ви е по-лесно...

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7014 Неутрално

  По добре е да повярваш и колкото по скоро ,толкова по добре за партията ти.

 3. 3 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Радане, въпреки че съм гласувал за ДСБ, съветвам те да не преиграваш! Ще се превърнев в говорител на Костов и себе си! А това е прекия път към небитието!

  Да разлая троловете!!
 4. 4 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 863 Неутрално

  "Радан Кънев: Не вярвам, че Борисов иска мнозинство с Реформаторите"

  И на мен също не ми се вярва, че Борисов би искал да прави коалиция с партия, която няма да влезе в парламента.

 5. 5 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 481 Неутрално

  ... отсега му напомням , че филма в който си подаваме оставката след провалени избори сме го гледали и е тъп..

 6. 6 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Нищо общо с мутро-милиционерите!
  Боко да ходи на риболов!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "като ние сме насочени към може би милион избиратели с десни и центристки убеждения, които нито са одобрявали управлението на ГЕРБ, нито искат да я видят отново самостоятелно на власт..."

  Все по-зле става положението. Досега се бореха за 500 000 десни избиратели, днес се борят за един милион десни избиратели, утре ще се борят за 5 милиона десни избиратели, а на 5 октомрви за 100 милиона десни избиратели... само дето десните избиратели нещо се дърпат и не гласуват за вас. Отделно с "Десните" тепърва ще се захапете кой е по-десен.

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#6] от "Без соц":

  Боко оня ден хвана два шарана, нали видя снимките. Единия се казвал ръбъ, другия бъсъпъ... и как кълвете на гола кука не е истина

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 636 Весело

  Брей този Кънев досущ като Станишев, става и ляга с името на Бойко Борисов.
  Обясненията за собствените неуспехи с влиянието на друг не е мъжко, не е честно, не е обективно, не е конструктивно и най-важното не е ефективно за постигане на целта.

  Освен ако целта е ГЕРБ да бъдат изолирани и пак БСП/ДПС/Атака/ББЦ да си направят коалиция с тайната подкрепа на ДСБ и Костов !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 10. 10 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 425 Неутрално

  неверния радан, горкия рб!всички от рб ще станат следващите апостоли, затото се чустват чисти и неопетнени.
  а какво по хубаво от тава за бсп и дпс!??!?!?!?!?!?

 11. 11 Профил на maren
  maren
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Имам усещането, че Радан Кънев избира между консолидиация на десните(и център-десните) и принципите на ДСБ. Искам да му пожелая да не изпуска средния път. Но за да стане това, трябва да излезе за малко от дясното и да види къде е лявото.

 12. 12 Профил на today
  today
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Не иска, той иска да управлява сам, ако не успее да събере 121, тогава с РБ. Но предвид очаквания спад на БСП на около 16%, нищо чудно ББ да събере 50%+1.
  Само да не набута пак в парламента някакви рапани от типа на "Малката тухла" и др. подобни излагации.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  До тук добре! Пожелавам успех! Трябва кратка и ясна програма.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Че кой му вярва на банкянския.
  Само лековерни

 16. 16 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Борисов иска патерица, той е кралят Слънце, той употребява и изхвърля. Само Цецко не може да захвърли, че са вързани с кауша и двамата.

  I'm addicted to the truth.
 17. 17 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#13] от "Един телефонист в окопа":

  извинявай, но не разбрах кое е доброто?

 18. 18 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 481 Неутрално

  ... дето се вика точно " дясната градска интелигенция " която уж трябвало да представлява ще му се смее на витиеватите интервюта...
  ..този отсега го виждам как няма да направи нищо особено...
  [quote#9:"ironhorse"]Брей този Кънев досущ като Станишев, става и ляга с името на Бойко Борисов. [/quote]
  ++++

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  До коментар [#12] от "today ":

  Боце сега пазарува шарани,пардон, независими. Ще управлява в малцинство с подкрепата на напазаруваните.Коалицията с РБ ще му е трудна.Трябва да има програма ,споразумение ,да не си сменя мненито по 3 пъти на ден....Трудна работа!

 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  Боко иска РБ за патерица, пък РБ не ще да е патерица. Много тъжна история.

 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Проблемът е не какво казва Радан,Бойко,Миков и т.н.През зимата оскотялата и живееща в средновековна бедност част от българския народ ще запита,ние защо няма какво да ядем,ние защо студуваме,въпросите са много.Мисълта ми е,че всяко следващо правителство трябва да мисли за повече инвестиции,повече работни места,по малко сива икономика,по високи осигуровки,социални и здравни,от тук подобряване качеството на здравеопазването,образованието,науката и социалната сфера.И да разберат нашите политици възможно най бързо,че еврофондовете не управят нито икономика нито финанси на дадена държава,те само помагат.Следващата правителство трябва обаче да започне с лустрация,нова конституция и нов изборен закон с мажоритарен избор и електронно гласуване.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Точно така, Радане. Борисов не иска мнозинство с РБ, иска без РБ. После вие ще решавате какви точно да го играете. За най-агресивна политическа сила може и да си прав. Дали това е добро или лошо - предстои да разберем.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  "ние сме насочени към може би милион избиратели с десни и центристки убеждения, които нито са одобрявали управлението на ГЕРБ, нито искат да я видят отново самостоятелно на власт"

  Да не прекаляваме все пак.
  При 145 хиляди гласували за РБ преди няколко месеца звучи несериозно.

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  До коментар [#17] от "kosuma":

  Доброто е,че РБ е единен и са пресечени мераците на боце да разделя.

 25. 25 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 497 Весело

  Представям си следната ситуация след изборите:
  Срещат се на преговори ГЕРБ и РБ след хиляди уговорки и баене за сътрудничество. Борисов води със себе си Цачева като шеф на ПГ и Цветанов като нов/стар вътрешен министър и шеф на Изборния щаб. Срещата е публична и се излъчва по Нова. Надъхан от камерите и фриволните репортерки, Борисов решава да вземе психологическо надмощие изричайки:
  - Приятели, казвайте какви са условията ви и да се разбираме!

  След неловка пауза, Кънев му отговаря:
  - Г-н Борисов, имаме едно единствено условие. Ние сме дясна партия и симпатизантите ни винаги са настоявали за лустрация. За това нашето условие е на високи постове да не се назначават бивши членове на БКП.

  Тогава Баце поглежда към своите хора мърморейки объркано:
  - Аз съм лесен, партийната книжка не съм я връщал, та не съм бивш. Ама за Цецка и Цецо някакъв вариант не можем ли да измислим? М?

  Прилича на виц, ама не е за съжаление!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  [quote#24:"Един телефонист в окопа"]Доброто е,че РБ е единен и са пресечени мераците на боце да разделя.[/quote] И ти си от групата, която смята, че Борисов "разделя" ей тъй на, както си върви по улицата. Това е доста наивно. Опитай се да докараш до развод едно семейство, което се обича като в приказките. Няма да ти се получи, ако ще и през комина да се спускаш в дома им. Ще запалят огнището - и си опържен. Радан така и не разбра, че за да печели повече привърженици, трябва да СПРЕ да говори за Борисов. По всякакви поводи, независимо как витиевато го питат!

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Неутрално

  [quote#15:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Че кой му вярва на банкянския.
  Само лековерни [/quote]

  Значи- доста "лековерни" има в България...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 32. 32 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#27] от "neznaiko_2011":

  Ако искат да последват съдбата на РЗС...
  Радан да не си дава сметка, едва ли, ама и около него голямо ламтене за постове, ще настане, дори да иска не може ги удържа калинките.
  Явно няма смелост, а може би и интерес. Или се превръща в трън за калинките в Блока. Второто сякаш е очевидно, зависи накъде ще завие и ще завие ли, но явно има индикации.
  Най-вероятно ако не клекне да му бият шута, ще го изработят някак си.

  I'm addicted to the truth.
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#31] от "952":

  Има много калинки и лапачи.

  I'm addicted to the truth.
 35. 35 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 907 Весело

  Боцко сам ще си има мнозинство...

 36. 36 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Неутрално

  [quote#30:"..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие..."]Радан така и не разбра, че за да печели повече привърженици, трябва да СПРЕ да говори за Борисов.[/quote]

  И не само Радан. Всички политици, включително Бойко- слушам по ТВ- канят ги на интрвюта, питат ги за техните си партии, и всички, ама всички без изключение по някое време започват да плюят по някоя друга партия. Накратко- на всички политици в България, рано или късно... "космите им пречат"...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Любопитно

  До коментар [#25] от "Jeremy Irons": Освен като интересен етюд, какво друго е написаното от теб? Как завършва историята? Всички стават и казват: окей, нека да дойдат БСП, ДПС, ББЦ, ММЦ и т.н., а ние ще идем да се караме в гримьорната?

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 919 Любопитно

  Няма и да повярваш, ако Кунева продължава да живее на първите етажи на БЛОКА ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#29] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Ти пък, Боко е професор, майстор на спорта, заслужил художник, писател, Слънце, Бащица, рибар, голмайстор, футболист на България, пожарникар на годината, 7-ми дан сенсей, каратист, ленторежач, магистралосъздател, член на БКП и милиардер.
  Къде ще му се Радан.

  I'm addicted to the truth.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#39] от "3% и продължава да пада ":

  Радан може и да не сексимвол за застаряващиоте лелки и пъпчивите тийнове, но за твое съжаление има харизма за нормалните хора.

  I'm addicted to the truth.
 43. 43 Профил на fnd38686576
  fnd38686576
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Аз лично не вярвам, че Борисов иска мнозинство с блока. Мисля, че това го плаши. Стабилно мнозинство на ГЕРБ и блока му връзва ръцете. Той иска да има всички възможности и те общо взето му се предлагат сами.
  Много точно казано! И вярно!

 44. 44 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Радане, спри да се занимаваш с рибари . Покажи ни политиките за управление на България и начина да се отървем от мутрокомунистите от ГЕРБ , БСП и ДПС.

 45. 45 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#38] от "Колаборационист": А като се изнесе Кунева от "блока", какво да очакваме? "Бесните" очевидно не желаят да живеят в блок, искат да са на палатка в гората. Какво е толкова крива Кунева и защо не беше крива при създаването на РБ? Кунева е повече мъж от всички в "блока". На нейно място щях да съм им теглила една майна отдавна и да се присъединя към истеричния дамски състав на "Бесните".

  Доброто е заразно
 46. 46 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Весело

  [quote#34:"Политическа сценка"]Има много калинки и лапачи.[/quote]

  Е има, да... Извън темата- в статия за Цветан Василев днес четох, че бил обвиняем за източване на 200 милиона... И ооооо- изненада- в поне 10 коментара под статията виждам- от иначе отявлени "борци за правда и свобода", че те ако вземели такива 200 милиона- никой нямало да може да ги намери, и как щели да си ги харчат по островите, и такива ми-ти "патриотични" намерения. И същите тези хора, с искрено саморъчно написани намерения... оплюват Цветан Василев, че го бил направил (ако е де)...

  Защо го оплювате бре- той е същият като вас! С една малка разлика- той е можел да открадне 200 мил., а вие не... Друга разлика няма, а в самосъзнанието си сте копия "едно към едно"...

  Прав беше преди време един депутат- Иво Атанасов... Каза, че хората не ги е яд, че депутатите ядат евтини кюфтета. Яд ги е, че ТЕ не ядат такива...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 47. 47 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Радан Кънев: Не вярвам, че Борисов иска мнозинство с Реформаторите"
  ============
  И защо?
  Ти ли го казваш това, или главният (ко)лаборант?!

 48. 48 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 620 Неутрално

  [quote#22:"..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие..."]Борисов не иска мнозинство с РБ, иска без РБ. После вие ще решавате какви точно да го играете. [/quote]

  Не вярвам да има изобщо какво да решават, пак ще подсмърчат сиротно извън НС.

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 49. 49 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Кой би искал коалиция с партия (разбирай, блок от партии), която е проядена от вътрешни борби за власт? Партия, която ще прекара една камара време в съгласуване на позиция между многобройните си съставни части. Изчистете си проблемите първо, че тогава се правете на интересни дали ще клекнете не Бойко или не.
  За протокола: не съм фен на Бойко или ГЕРБ.

 50. 50 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#9] от "ironhorse":


  [quote#9:"ironhorse"]Освен ако целта е ГЕРБ да бъдат изолирани и пак БСП/ДПС/Атака/ББЦ да си направят коалиция с тайната подкрепа на ДСБ и Костов ![/quote]А,добър ден!

 51. 51 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#26] от "bradshaw":

  Бареков направи едно много добро предложение - партиите легално и ясно за всеки който го интересува да се финансират от физически или юредически лица.
  Сега се финансират под масата.

  I'm addicted to the truth.
 52. 52 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 621 Неутрално

  [quote#40:"Политическа сценка"]Ти пък, Боко е професор, майстор на спорта, заслужил художник, писател, Слънце, Бащица, рибар, голмайстор, футболист на България, пожарникар на годината, 7-ми дан сенсей, каратист, ленторежач, магистралосъздател, член на БКП и милиардер.
  Къде ще му се Радан. [/quote]

  Всичко, което си изброил няма значение. Значение има само броят гласове за определена партия. Ако гласовете на 2 партии са близки по брой- има "мегдан" за претенции... Ама- мишката да поставя условия на слона- някакси не се връзва...

  П.С.: Моля горната метафора да се приема буквално за животните. т.е.- не мисля, че РБ са мишки... В последното не влагам никаква ирония...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 53. 53 Профил на bradshaw
  bradshaw
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#51] от "Политическа сценка":

  Ма моля ти се ... сега Барека ли ще цитираме. Он да си оправи неговото финансиране, сал добре се е занулил в ктб.

  Nobody is perfect. I am Nobody.
 54. 54 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ясна ви каза. Ако е първа сила, добре. Ако не то не е патерица на никого. Политически съдействие по въпроси от общо съгласие може. Доста е откровен и това е добро.

  chavo64
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#31] от "952":
  Така е.
  Щом и Вие го установихте...

 57. 57 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Любопитно

  До коментар [#51] от "Политическа сценка":

  Кой беше тоя?!

  chavo64
 58. 58 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#46] от "952":

  За мен е ясна работата, Василев е бил нещо като счетоводител и касодържач на мафията, разбирай най вече кръга Пеевски/Борисов индиректно Доган, който им е мастърмайнд и на двамата.
  Ама на Цецко Василев един ден му порастнали апетитите,, взел е да бърка в паничката, разбирай сферата на влияние и действие на Доган/Борисов, мисля, че най вече чрез проекта ББЦ и чрез държавната частна машина на мафията за нула време го отрязаха и отрезвиха.

  I'm addicted to the truth.
 59. 59 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Поведението на БСП например е прозрачно – с избора си на лидер и с убийствено меките си атаки срещу коалиция ГЕРБ – ДПС, те всъщност са истински съучастници на Борисов в тази игра.

  Радан се оплаква, че БСП не са и наполовина толкова агресивни към ГЕРБ, колкото са РБ.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 60. 60 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Любопитно

  До коментар [#28] от "Чардо":

  За далавера ли става въпрос?!

  chavo64
 61. 61 Профил на dane
  dane
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Пак този Борисов. Не е казал и дума кой в РБ какво да заема преди и след, а Кънев поставя условия на ГЕРБ : премиер да бъде някой от ключовите им кметове, а мандатът да бъде две години, до президентските избори. Може и да не е заядливо, нали, но като казва и другите условия, вече е: вътрешният и финансовият да са други, незаемали тези постове преди. Ами Цветанов няма да е , вече се каза, Дянков - още по-малко. Кънев продължава да търси теле под вола, даже май близнета - телета. За две години в управлението РБ ще успеят да се изпокарат, но няма да има време да се сдобрят, особено в навечерието на предлаганите президентски и парламенарни избори... Затова едва ли ще управляват, пък и се помни как си гласувкаха с БСП, как после спретнаха паралелно преброяване с всички без ГЕРБ, А ПРОТЕЖЕТО (НА КОСТОВ -ВАСИЛЕВ -ПЕЕВСКИ) БАРЕКОВ, СПРЕТНА кОСТИНБРОД.

 62. 62 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#50] от "yanne":

  Вчера като се прибирах от морето, видях по магистралата едни транспаранти на Бареков:
  "България без цензура с теб и без ГЕРБ и ДПС" - нещо в този смисъл.
  Явно задкулисието ще направи опит за нова коалиция:
  БСП/ББЦ/Атака с тайната подкрепа на ДСБ и Костов.
  Според мен самите ДПС няма да искат да участват във властта след изборите на 5.10.2014, така че естествените центрове са ГЕРБ и БСП.

  Моята теза е следната:
  докато партията на "Гъбарите" е най-голяма, винаги ще правим избор между по-малкото зло като гласуваме.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 63. 63 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Идея нямам кой им дава акъл на РБ, но не ще да е много умен човек. Това с "конгреса" през септември е пълна щуротия. Пълна! В една нестройна формация да подчертаваш нестройностите, когато ти предстои да прекарваш кораба през плитчини, си е глупаво отвсякъде. Ако си мислят, че след излизането на преден план на един човек измежду пет различни формации, ще спечелят повече привърженици - няма! Искам някой ДСБ-ар, ако може да не е костовист от Седмия ден, да ми обясни как ще убеди мен (хипотетично), лицето Х, което е гласувало за Кунева на последните избори, да бъде по-убедено да гласува за РБ, защото Кънев му е "председател", вместо "говорител". Че аз щях да си гласувам просто за ДСБ (в РБ) така или иначе, който и да е начело. Не ли?

  Доброто е заразно
 64. 64 Профил на Nikola Georgiev
  Nikola Georgiev
  Рейтинг: 425 Неутрално

  а не е ли всъщност точно това големия проблем рб-
  никой не вярва на никой !???!?!?!??!?!?!?!

 65. 65 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#51:"Политическа сценка"]Сега се финансират под масата.[/quote] Що за щуротия си написал?

  Доброто е заразно
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 788 Неутрално

  [quote#35:"palav_nik"]Боцко сам ще си има мнозинство...[/quote]
  Ама в некой друг живот.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4746 Неутрално

  [quote#41:"The Dark Prince Of Bankya"]Напомняш им комунистическия генезис на герб; [/quote]
  Ти имаш същия генезис, а и настояще, така че какъв ти е проблема?

  Gunter glieben glauchen globen
 71. 71 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#66] от "neznaiko_2011":

  Те тука герберите са отракани, някой съвсем добре знаят какви са нещатат, което явно говори че са назначени на щат активисти-писачи да не използвам клишето "платени тролове".
  Онзи ден един от тях написа така:
  че Радан прави политика за шведи, а шведи в България няма, т.е. на българите им дай Бай Ганьо който да прави избори а.к.а. ББ.
  Другите пък те са над нещатата и ходят за гъби.

  I'm addicted to the truth.
 72. 72 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До #63.. Да гласуваме....
  Ами щом ти е толкова сложно и трудно, не гласувай!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 73. 73 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Раданчо добро утро! Време ти беше да се сетиш, че никой не ви иска.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4746 Неутрално

  Ако бях на мястото на Радан Кънев щях да се притеснявам изключително много от откровената подкрепа от страна на откровени ортодоксални форумни комунисти и путинисти, като пророк илия, дарк принс и пр.

  Gunter glieben glauchen globen
 76. 76 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Аз пък не вярвам че вземаш някакви самостоятелни решения, просто си оставаш говорител на бай Иван

 77. 77 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 788 Неутрално

  [quote#47:"péro"]

  "Радан Кънев: Не вярвам, че Борисов иска мнозинство с Реформаторите"
  ============
  И защо?
  Ти ли го казваш това, или главният (ко)лаборант?! [/quote]

  Боко I фон Банкя го каза. Никакви коалиции! Ще управлява САМ.
  Е, добре. Значи нема да управлява, а това означава, че ще ни управляват отново комунисти и пингвини с шалвари.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 78. 78 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#61] от "dane":

  [quote#61:"dane"] Не е казал и дума кой в РБ какво да заема преди и след, а Кънев поставя условия на ГЕРБ : премиер да бъде някой от ключовите им кметове,[/quote]
  Още по-лошо. Всички, които гласуват за ГЕРБ искат да видят Борисов премиер. Радан, обаче казва: Няма да ги слушате тези 1,2-1,7 млн. гласоподаватели. Борисов премиер? Никога.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 79. 79 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  [quote#71:"Политическа сценка"]Те тука герберите са отракани, някой съвсем добре знаят какви са нещатат, което явно говори че са назначени на щат активисти-писачи да не използвам клишето "платени тролове". [/quote] Освен че си неграмотен ("някой" си има множествено число) и очевидно работата ти е да следиш хората във форума, какво друго се опитваш да ни кажеш?

  Доброто е заразно
 80. 80 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Не само Борисов, но и ГЕРБ трябва да се извади от уравнението за сближаване. За да има сериозен успех, Блокът трябва да скъса мостовете и да се съсредоточи в изборите. А не да вкара 20 депутати, от които 10 още първия ден ще хукнат при Борисов, а другите 10 ще почнат да ни се извиняват.

 81. 81 Профил на viasat
  viasat
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Вие на кого вярвате въобще и в какво ? Разбрахме

 82. 82 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#37] от "..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие...":

  Ами не, голям съм вече да ме плашат с Баба Яга. БСП и ДПС няма как да управляват повече заедно. Първо, че този път ще бъдат буквално изгонени с камъки, второ, че нямат да имат достатъчно депутати. Барека сама знаеш, че няма да влязат, свършиха парите.
  Моето предложение е, че ГЕРБ и РБ могат да управляват заедно, само ако се спрат определени практики, като тези на Миро Айриша, Фидосова, онзи с тефтерчето и т.н. Разбира се и Бофисов трябва да слезе от сцената. Като добър негов заместник виждам Дончев например.

 83. 83 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 464 Неутрално

  [quote#75:"Blood Red Skies"]Ако бях на мястото на Радан Кънев щях да се притеснявам изключително много от откровената подкрепа от страна на откровени ортодоксални форумни комунисти[/quote]

  А къде е разликата между ортодоксален комунист и ортодоксален костовак?

 84. 84 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#28] от "Чардо":

  Житейски приятелю,
  Винаги съм те уважавал и не ми отнемай това чувство с присъединяването си към такива, използващи: Ръбан Кънев.
  Днес, утре и в бъдеще за Вас, за мен, а и за всеки друг могат да се използват такива епитети/има ги/. Искам да Ви запомня като Чардо, ЧОВЕКЪТ. Ако ми се наложи да мина през Сливен, ще имам желанието да се срещнем и да поговорим за житейските неща, проблемите си и на страната си, можем и да поспорим и по политическите си пристрастия, но няма да носим пистолети за дуел. Поради това, че преди всичко сме хора и е много важно да останем такива.
  Но само неизползващите ги по някакви си свои пристрастия ще продължават да се уважават, независимо от всичко.
  Оставам на Вас да прецените, защо от всичките други, използващи такива епитети се обръщам към Вас.
  Приятна вечер и дълъг живот.

 85. 85 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Радан е човека, който ще докара отново ДПС/БСП на власт. Какво искате от човек който толкова години се е подмазвал на Костов.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 86. 86 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#83:"wallenstein"]А къде е разликата между ортодоксален комунист и ортодоксален костовак? [/quote]
  Изгорили са си партийните БКП книжки
  За разлика от ББ.

  I'm addicted to the truth.
 87. 87 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 403 Неутрално

  "В момента блокът успя да влезе в темпо, ние сме най-активна, най-агресивна политическа сила и не трябва да губим това качество заради вътрешна тромавост."

  Нормални физиономии, нормални хора.
  Дано номралните хора в България ги подкрепят!

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 88. 88 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 404 Весело

  В световните демокрации има правила. Лидерът на спечелилата изборите партия, ако има самостоятелно мнозинство (или ако няма самостоятелно парламентарно мнозинство, но успее да договори коалиция), става Премиер - министър.
  Най-големите и автентични "демократи" от РъБъ обаче искат да "реформират" и правилата на световната демокрация:


  [quote#0:"Кънев"]А има ли за Вас вариант, при който Борисов не е премиер, а друг човек от ГЕРБ поема поста?

  - Разбира се, че има. Там има изобилие от хора, които могат да поемат поста.[/quote]

  Демек, може да влезем в коалиция, ако Борисов не е Премиер. А кой е казал, че партии с подкрепа от 4-5% могат да поставят условия на партия с 30-40%? Без да влизам тук в дебата, кой бил по-умен и кой бил чел Винету - питам, как Раданчо си представя, че два милиона и повече избиратели на ГЕРБ ще приемат не Борисов, а някой друг да е Премиер? Защо ние, над два милиона, трябва да се съобразяваме с прищевките на някакъв световно безизвестен индивид като Раданчо, въобразил си, че е лидер на нещо си? Та той и лидер не беше, а най-обикновен "говорител". Тя и Любка Кумчева беше говорител - разказваше ни прогнозата за времето, ама времето го определяше Господ-Бог, а не тя.

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 89. 89 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Какво мнозинство да иска Бойко , като той ще е в парламента , а тези ще го гледат тъжно отвън разотивайки се

 90. 90 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Другарят борисов иска "Вся власт советом"!!!
  На пълна държавна издръжка!!!
  Кой не иска така?

 91. 91 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#79] от "..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие...":

  Един ден не се съмнявам в центъра на София от Паралелната герберска Вселена, ще има мавзолей на ген. сек. на Партията другарият Тодар... т.е. Бойко Борисов, и там в тази паралелна герберска Вселена ще целувате партийната му книжка, най-ценният артефакт останал за поколенията.
  Разбира се говорим за постапокалиптиèн сценарий.

  I'm addicted to the truth.
 92. 92 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4746 Любопитно

  До коментар [#82] от "Jeremy Irons":

  Фидосова и Миро не са вече никакви, като Миро специално не е и в ГЕРБ. Какво ще стане, ако ББ каже, че би се коалирал с РБ, само ако Кънев е е председател?

  Gunter glieben glauchen globen
 93. 93 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  ".... голямо състезание за гласове, като ние сме насочени към може би милион избиратели с десни и центристки убеждения, които нито са одобрявали управлението на ГЕРБ, нито искат да я видят отново самостоятелно на власт."


  Да не останете излъгани, защото тези избиратели възприемат /като цяло/ ГЕРБ като по-малката злина и са склонни да гласуват за тях. Не съм убеден, че на повечето ще им харесат тези изпълнения

 94. 94 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 464 Неутрално

  [quote#90:"ne"]Другарят борисов иска "Вся власт советом"!!!
  На пълна държавна издръжка!!!
  Кой не иска така?[/quote]

  Не харесвам Пожарникаря, но в случая е прав, има избиратели и печели избори, а момченцата около Раданчо засега само за празни приказки ги бива.

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  Подкрепям напълно Реформатоския блок. Ще гласувам за тях, защото те са единствената политическа сила, която е носител на новото и борец срещу статуквото.
  Няколко мандатната им необвързаност със властта ги прави такива по естествен начин.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  [quote#80:"krummm"]Блокът трябва да скъса мостовете и да се съсредоточи в изборите. [/quote]
  Я ми кажи като вкарате 20 тъмно теменужени депутати какво следва от това? С ГЕРБ не искате и по-нататък?

  Знаеш ли колко лесно ще ви вкара в ъгъла ББ, казва "Тези имат претенциите че им се бъркам а самите те искат да нареждат на ГЕРБ кой да е министър председател и кои министри. Не приемам такива условия за сътрудничество и излизам в опозиция. Но да знаете, че тези преструващите се на антикомунисти докарват за втори път ДПС/БСП на власт както ги докараха и 2013г". Следва поредната национална катастрофа под управлението на комунистите и мислиш ли, че от Рамадановците ще остане дори следа?

  Истината е, че Радан играе за БСП и задкулисието по същият начин по който играеше Костов. Мавъра поради подлост а Радан понеже е подлога. Който не вярва да си спомни къде ДСБ си държи парите и къде Костов милиона.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3353 Любопитно

  [quote#93:"daam"]Да не останете излъгани, защото тези избиратели възприемат /като цяло/ ГЕРБ като по-малката злина и са склонни да гласуват за тях.[/quote]
  А какво им пречи изобщо да не гласуват за злини?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#80:"krummm"]Не само Борисов, но и ГЕРБ трябва да се извади от уравнението за сближаване.[/quote]
  И като се извадят Борисов и ГЕРБ от уравнението ще остане:
  РБ-3,9%=БСП+ДПС+някой други
  Или може би греша. Може би сближаването ще изглежда:
  РБ+БСП=19%

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Хубаво би било десните партии да се обединят поне в името на България. Въпреки различията, те трябва да имат една обща цел, а именно изтласкване етническата партия ДПС от управлението и от държавната ясла. Ако не се справят с това, ще трябва да играят по свирката на Доган както го направи БСП. А това е направо унизително за нас, българите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK