Виктор Лилов: Нито крия ориентацията си, нито се срамувам от нея

 

© Профил на Виктор Лилов във Фейсбук

 Виктор Лилов (48 г.) е музикален мениджър ("Месечина мюзик") и издател (Black Flamingo Publishing). Той беше член на Гражданския съвет на Реформаторския блок и кандидат за евродепутат от РБ. Стана известен не само със силно либералните си политически възгледи, но и с това, че е единственият български политик, който не крие, че е гей, а открито заявява различната си сексуална ориентация. През декември получи наградата за ЛГБТ личност на годината. В края на миналата година Лилов напусна – по принципни съображения – Реформаторския блок и стана един от най-видните членове на новата либерална партия ДЕОС. "Дневник" препечатва интервюто му пред Емил Коен за "Маргиналия" с позволение на редакцията. 


Г-н Лилов, на колко години сте, какво сте учили, с какво се занимавате сега?


- В момента съм на 48 години, не се знае на колко ще остана (смее се), завършил съм арабистика в СУ "Климент Охридски", но след като я завърших, не съм работил по тази специалност.
Как сте с арабския език, вече забравихте ли го?


- Не го ползвам активно и съм го позабравил, но понякога се изненадвам, като се усетя, че разбирам, когато се говори на арабски. Но ако продължим с биографията – аз всъщност следвах етнология и арабистика и идеята ми беше по-скоро да се занимавам с етнология, следвах и във Виена, но не ми хареса средата, в която живеех там, отношението на австрийците, и затова се върнах обратно в България. Това беше през 1992 г. Нещата се променяха и реших, че може да има по-голям смисъл да се върна у нас и да участвам активно в политическия живот. Още тогава имах такава идея. Но се оказа, че политическите партии тогава бяха твърде далеч от моите представи за свободата на личността и за принципите, върху които трябва да се изгражда политиката, и бързо се отказах. А либералните партии тогава се появиха и изчезнаха с някаква свръхсветлинна скорост. Спомняте ли си за много симпатичната Радикалдемократическа партия например? Тя много бързо беше претопена в СДС и изчезна.


След като завърших, започнах да се занимавам почти веднага с две различни дейности. Едната беше водене на тренинги за личностно развитие, а другата ми работа беше музикален мениджмънт. И понеже нямаше, а и сега няма, цялостно образование за това у нас, се самообразовах в областта на културния мениджмънт. Но натрупах опит в тази сфера на дейност и преди пет години с мой партньор основахме литературно издателство, което се казва "Блек фламинго публишинг". Идентифицирахме празна пазарна ниша в областта на културните индустрии и почнахме. Нашето издателство издава най-вече драматургия, искаме да помогнем на българските театри по-лесно да обновяват репертоара си с нови преводни пиеси. Ние сме например единствените издатели на драматургията на Уди Алън тук. Разбира се, стараем се да подкрепяме и българските автори.


Кога и защо решихте да направите публично достояние своята сексуална ориентация? Имахте ли някакви неприятности във връзка с това разкриване?


- Много е важно човек да има подкрепяща среда. Дълги години имах проблеми с това кой съм, каква е моята идентичност, дали няма нещо сбъркано в мен. Особено когато човек израства изцяло в хетеросексуална среда, той си мисли, че нещо не е наред с него, тъй като няма пример за сравнение, не знае дали е възможно да споделяш или не и много време това беше проблем за мен. Но благодарение на някои много близки приятели разбрах, че е много важно човек да сподели какви са проблемите му със собствената му идентичност.


Казах първо на един много близък приятел, който не е гей, и за мен беше ужасно важно, че той реагира съвсем позитивно и ми каза, че това няма никакво значение. Усетих един изключително позитивен ефект от това споделяне и нали, когато на човек нещо му хареса, започва да го прави все по-често, и така тръгна моето разкриване. Това не беше в буквалния смисъл рязък скок – до един момент не си казал на никого, а след това пускаш съобщение за това какъв си в Туитър – а стана постепенно. Социалните мрежи и медиите позволяват да разпространиш вестта за себе си по един бомбастичен начин, но ми се струва, че това е по-скоро рекламен трик. Но това какъв съм е за мен нещо твърде интимно и лично и затова разкриването не стана веднага, а, как да кажа, стъпка по стъпка, до момента, в който информацията за моята сексуална ориентация стана публична. И аз не разбрах кога точно стана, може би откакто през последните години се занимавам по-активно с политика. Но вече твърде много хора разбраха, че нито крия своята ориентация, нито се срамувам от себе си. Важното тук е, че не смятам, че какъв си в сексуален смисъл е определящо за твоето публично поведение, но то става определящо, когато това се крие, когато е тайна. Познавам доста български политици, които са жертва на тази своя лична тайна.


Какво значи "жертва"?


- Значи лесно поддаващи се на манипулация. Значи хора, които могат да жертват принципите си, защото те са обект на рекет по повод на това какви именно са. Никога не бих искал да попадна в такава ситуация. Не мога да си представя, че мога да съм такава жертва.


Единствената защита е да няма никаква тайна, така ли да разбирам?


- Да, точно така.


А как стана така, че от културен мениджър се превърнахте в политик? Защо решихте да влезете в политиката?


- Казах, че една от причините да се върна от Австрия в България беше чувството, че бих бил много по-полезен у нас, и то ангажиран с публична политика. Не се получи, когато се върнах, моята представа за свобода на личността никак не се синхронизираше с това, което се правеше като публична политика в България. Ужасяваща беше за мен липсата на принципи при правенето на политика у нас. Но интересът ми се възроди, и то много рязко, при първите протести срещу споразумението ACTA. Аз съм привърженик на отворения код и ACTA беше опит да се наложат недопустими ограничения върху свободата. И мисля, че гражданската енергия от протеста срещу това споразумение много бързо се пренесе и трансформира вътрешнополитическата ситуация у нас.


Хората усетиха, че от тях зависят важни неща и че могат нещо да променят. Нали си спомняте, че в резултат от тези протести страната ни радикално промени позицията си по ACTA? Министър Трайков до тези протести доста равнодушно гледаше изобщо на това споразумение, но след тях си промени мнението и убеди Бойко Борисов и България стана противник на ACTA. Защото всички знаем, че Борисов няма собствено мнение и че то е толкова малотрайно, че може да се мени всеки ден.

 

© Профил на Виктор Лилов във Фейсбук


Понякога и по два пъти на ден…


- Да. После тази гражданска енергия почна да се засилва до момента, до който се стигна до протестите срещу Пеевски. Тогава още повече хора видяха, че могат да въздействат пряко върху правенето на политика. И тогава ми предложиха да се включа в Гражданския съвет на Реформаторския блок (РБ). За мен това беше възможността за пренос на публичните желания в реални политически действия, това беше реален механизъм за човек като мен да има влияние върху политиката дори и от позицията на извънпарламентарни партии. А партиите от РБ бяха станали извънпарламентарни заради собствените си грешки. За мен беше много позитивно, че те ги разбраха и решиха да се обединят. Видях тогава една политическа зрелост и затова се присъединих – просто защото видях, че протестите са нещо хубаво, но нямат траен ефект.


Но в края на миналата година напуснахте РБ и съответно Гражданския му съвет. Защо?


- Ами колкото и странно да звучи, напуснах точно по същите причини, по които и влязох там (смее се). Когато една политическа организация е изградена на принципна основа, си заслужава да я подкрепиш. Когато тя обаче забрави принципите си и ги подмени с нещо друго, съвсем нормално е да напуснеш.


С какво подмени принципите си РБ?


- Ами то е очевидно. Целта, заради която беше съставена тази коалиция, беше да изхвърли мафията от властта. Солидна част от мафията присъства във властта чрез една от най-популистките партии у нас – ГЕРБ. Разбира се, ГЕРБ не е хомогенна организация, там има множество отделни групи, които са в конфликт, но сенчестите обвързаности и непрозрачната политика са характерни за тях. Това ясно се вижда от лъкатушещото поведение на Борисов – днес подкрепя едни мерки, например за контрол върху "Нефтохим", утре – пряко противоположни. И когато РБ казва, че прави съюз с една обвързана с мафията организация, за да бори мафията, това е, меко казано, шизофренично. За мен адекватното поведение на РБ беше да остане в опозиция и така в дългосрочен план би получил по-силна подкрепа за реформаторски политики.


Ако РБ беше в опозиция, това правителство нямаше да има дълъг живот, но като са в коалиция с ГЕРБ, те го укрепват. И правителството оцелява, без по същество да прави каквито и да са реформи. Реформите са замазани, проточени, силата им е намалена чрез купища уговорки, изключения и т.н. Самите реформатори се поддадоха на съблазънта да почнат един кадрил от назначения по разните етажи на властта… Но личният ми опит показва, че има множество механизми, далеч не са само административните, за влияние върху публичните политики, дори като опозиция. Може би начинът да правиш реформи е да не седнеш в министерското кресло.


Видяхме ви на пресконференция на организаторите на гей прайда и вие говорихте от името на партия ДЕОС. Знае се, че вие сте се присъединили към тази партия. Как да го разбираме това – напускаш една и отиваш в друга партия. Това не е ли от трън, та на глог? Тази партия е млада и неособено известна и в нея възможностите за кариера не са такива, както в другите, много по-малки са. Какви са тогава мотивите ви?


- Пак за принципи говорим. Принципите, заради които влязох в РБ, принципите, поради които напуснах и тези, които ме накараха да се присъединя към ДЕОС, са едни и същи. Когато каузата ми съвпада с каузата на група хора, защо да не ги подкрепя? Мисля, че ДЕОС е партия, която има капацитет, визия и най-вече вътрешно убеждение на хората в нея да постигнат целите си, а те са свързани най-вече със свободата на личността. Пък и никоя партия не е почнала със сто хиляди членове, може би освен ГЕРБ (смее се). Стига хората в ДЕОС да не отстъпват от каузата си, скоро тази партия ще стане доста солидна.


Както знаете, "Маргиналия" не е политически сайт, а правозащитен. Да минем на друго. Какво означава в България една публична фигура (а може би не само тя) открито да изявява своята, както тъпо я наричат, "нетрадиционна сексуална ориентация"? Има или няма проблеми, неприятности? Или може би е много весело?


- Първо, аз вярвам в това, че хората трябва да са свободни да бъдат такива, каквито са. И това не е, защото някой иска да отрече цветни дрехи и да маха шалчета във въздуха, а е свързано с това колко активни сме ние като личности в постигането на личното си щастие. Когато човек е ограничен в свободата си, той не може да функционира добре в средата си. Той се капсулира и това е ужасяващо не само за самия човек, но и за общността, която губи от изолацията на своя член. Това важи за членовете на всякакви общности – такива, които се събират около сексуална идентичност, около културна различност, около религия и т.н. Когато голямото общество не подкрепя такива общности, то самото много губи. За това за мен е важно да има приобщаващи политики и те да са ясно осъзнати.


Добре, но у нас продължава да бъде сензация когато човек, да речем, с друг цвят на кожата или със сексуална ориентация, която не е като на мнозинството, или принадлежащ на някакво етническо малцинство, захване да се занимава с политика и стане известен. В България това продължава да е изключение и малкото хора от този тип са сензация. Да уточня – питам за личностния аспект на преживяването да си публична личност и в същото време гей.


- За съжаление сме консервативна страна, затворена. Ние си мислим, че сме отворени към света, но всъщност сме ужасно затворени и много провинциално изглеждаме, гледани отвън. Напоследък ние дори загубихме любопитството към това, което се случва навън. Преди 10 ноември нашенецът беше любопитен, много искаше да научи "как живеят ония там". Може би това е резултат от силната изолационистка политика на тогавашните правителства. А сега… като че ли се разучихме или изобщо не сме се научили да виждаме колко по-позитивно и по-лесно е да се развиваш като едно отворено общество, в което никой не го е страх да бъде самия себе си.


Това е и за мен неведнъж опитът ми от това, че съм открит, че не крия кой съм, е бил доста негативен. Ежедневно се сблъсквам с негативни реакции, най-силните са в социалните мрежи. Имам "благожелатели", които се чувстват длъжни да ме "информират", че съм "педал", "гей", аз пък казвам, че знам това, разбира се, и ако те се вълнуват, можем да се видим и да ги информирам по-отблизо (смее се).


Ей Богу, не мога да разбера реакциите на такива хора, защото да обичаш да мразиш за мен е толкова контрапродуктивно поведение, че е дори трудно да бъде описано. А психологическият ефект за тези, които толкова много мразят, е че се превръщат в пълни самотници, защото омразата не е чувство, което може да създава общности. Ако обществото ни продължава с тази омраза към всичко, което е различно, ние рискуваме да се провалим като общност с общи цели. Това ще означава тотално отказване от всякакви ценности и също да стигнем дотам всички да ходят със заредени пистолети в джобовете си. Не бих искал да живея на такова място…


В други страни сме свидетели на активна позиция на държавата по отношение на хомофобията. Към нея отношението е много негативно, а подрастващите биват възпитавани в уважение към различието. У нас нищо подобно не се вижда. Така ли е или не?


- Абсолютно вярно е това, точно така е. Темата за това дали хомосексуалността е болест е отдавна приключила по света, а ЛГБТИ общността е обект на приобщаващи публични политики. У нас такова нещо няма, при нас продължава да се възпроизвежда един културен модел на отхвърляне на хората с различна от тази на мнозинството сексуална идентичност, модел, който е наследен от времето, в което християнството е формирало ценностите на хората. Аз се притеснявам, че България все още не декларирано секуларна държава, светска държава. Не само че не виждаме политики на приобщаване, а напротив, виждаме ярко проявени религиозни пристрастия, които всъщност са политики на разделяне. И това се декларира от всички висши държавници чрез поведението им, чрез настояването една религия да е по същество официална и т.н. По никакъв начин не съм против християнството и против религиозното самоопределение на всеки човек, но това не трябва да е обект на публична политика. Ние не виждаме активно приобщаване на хората с различна сексуалност, защото държавата не смята , че те са ценни и не вижда смисъл в такива политики.


На 27 юни ще има гей прайд. ЛГБТИ хората настояват за права. Прайдът е начин за демонстриране на това тяхно искане. Но много хора казват "Стига, какво повече искате? В края на краищата никой не пречи на "обратните" да си общуват сексуално с когото им харесва, стига това да е "зад спуснати пердета" и заключени врати". А въпросът е – какво повече следва да се иска и за какво приобщаване говорим?


- Това е въпрос свързан, с политиките на приобщаване. Най-съществената дискриминация за ЛГБТИ хората е в сферата на брачните отношения. Бракът у нас е изцяло обвързан с една сексуална идентичност – с хетеросексуалната. Няма никаква друга възможност, това дори е конституционно закрепено, макар че пак конституцията казва, че хората у нас са равни по достойнство и права. Има конфликт и той трябва да бъде решен и на конституционно ниво. Но това не пречи у нас да бъде въведен сходен на брачния институт, този на "гражданския съюз". Той трябва да дава легални права на например еднополови двойки – в областта на съвместно притежаването имущество от тези двойки, при грижите за болния партньор (те сега са невъзможни, защото да се грижи за болен е позволено в болниците само на съпруг или съпруга или на близък роднина), при пенсионното осигуряване и т.н. Най-после, на тези двойки следва да се разреши да отглеждат деца. Нехетеросексуалните двойки, еднополовите двойки, са напълно лишени от тези права. Хетеросексуалното мнозинство не се и опитва да се постави в положението на тези хора. То смята, че след като се разхождаме по улиците и никой не ни пребива, всичко е ОК и трябва да благодарим за възможността да дишаме един и същи въздух с него. Ние искаме равни права и нищо повече от това.


Никой не знае кога България ще стигне прогреса на силно католическата, с много по-дълбока и по-искрена, което е по-важно, религиозност, страна като Ирландия, където съвсем наскоро еднополовите бракове бяха легализирани с референдум.


- Да, същото е положението с легализацията и в такива католически страни като Италия, Испания, Португалия. Но това, че в тези страни са стигнали до това, че не може да се лишават хората от права само заради сексуалността им, е резултат от дългосрочни политики. Резултатът е приобщаването на хората, те да не се чувстват отхвърлени.


Политиката и правата са неразривно свързани. Идват местни избори. Вашата партия ДЕОС, доколкото знам, ще участва в тях. Навярно вие ще се кандидатирате за изборен пост. Но не ви ли е страх от клеветите и ругатните по повод сексуалността ви, защото, ако се кандидатирате в тези избори, със сигурност ще ви залеят с помия на тема "вижте го този, той е гей, а иска да става…".


- Да, вероятно това ще е основният "аргумент" срещу мен. Не мога да разбера хората, които ще ползват това, доколко са сериозни, доколко искрено вярват, че хора като мен не трябва да участват в избори. Такъв "аргумент" те ще ползват по-скоро с цел да консолидират привържениците си. Добре съм запознат с подобен подход, вече имам опит. Най-вероятно ще кажат, че ако аз един ден например стана кмет на София, ще превърна столицата в място за гей-оргии (смее се).


Искам още отсега да кажа на тези хора, че представата им за това, какъв живот водят например гейовете, по-скоро е отражение на техните комплекси, и може би на това, че са сексуално непълноценни, така че бих им препоръчал по-скоро да се насочат към вътрешния си баланс и да възстановят адекватния си сексуален живот. И, уверявам ги, това много ще им помогне в личностен план да се отърсят от комплексите и задръжките си. А иначе, един гей кмет по нищо не би трябвало да се отличава от един хетеросексуален кмет, стига и двамата да вярват в ценностите на едно свободно общество. Като например кметовете на Берлин и на Лондон Иван Масоу, които са гейове. Но те не са успешни, защото са гейове, а защото споделят ценностите на свободното общество и са способни мениджъри и лидери. Човек, който, като преценява с кого да общува, се води от повърхностни критерии като цвят на кожата или сексуална ориентация и отхвърля "различните", в един момент най-вероятно ще свърши заедно с мечките в гората в някоя много неприятна ситуация (смее се).

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  Добре че този бил с "обратна сексуална ориентация", та да се чуе за него!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 2. 2 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Направо си го предложете за президент, та да сме първи и ние в едно отношение.
  И после ще ви пляскат всички посланици.
  А кой с кого си ляга мен лично въобще не ме интересува.
  Това е все едно да ти пускат постоянно някакъв порно канал, който ти не си поръчвал.
  Айде нема нужда...

 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Неутрално
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  ...........- За съжаление сме консервативна страна, затворена........

  Предпочитам да живея в консервативна страна и да нямам за министър председател обратен......

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 6. 6 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар № 3 от "Beyond":
  Благодаря - стана ми ясно. Изборите наближават.

  А както се казва - сексът продава...

 7. 7 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Неутрално

  В страна като България има много общности, които да се борят за права. Въпреки, че ми е леко досадно и малко сеирджийско, нямам нищо против да се афишират и по-шумно, ако смятат, че това е от полза за каузата им.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 8. 8 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 374 Неутрално

  голяма драма, ще си разплета чорапите от драматизъм ...

 9. 9 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  ей, не го разбирам туй, постоянно да размахват сексуалната си ориентация... нас тя какво ни засяга??? а иначе ако на този баща му беше гей, ми е интересно как точно би се пръкнал на този свят?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 10. 10 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 462 Неутрално
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Всичко добре, но ей това не трябваше да го казва:

  "Искам още отсега да кажа на тези хора, че представата им за това, какъв живот водят например гейовете, по-скоро е отражение на техните комплекси, и може би на това, че са сексуално непълноценни, така че бих им препоръчал по-скоро да се насочат към вътрешния си баланс и да възстановят адекватния си сексуален живот."

  Това е директна обида към потенциални избиратели.

 13. 13 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Най-после, на тези двойки следва да се разреши да отглеждат деца. Нехетеросексуалните двойки, еднополовите двойки, са напълно лишени от тези права. Хетеросексуалното мнозинство не се и опитва да се постави в положението на тези хора.

  Ами направете си, родете си и си гледайте....аз лично не мога да се заема с тая задача вместо вас.

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 14. 14 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 793 Неутрално

  А този либерален демократ що дири в партийката, създадена от агент Димо (Максим Бехар)?

  Видиш ли либераст винаги се съмнявай дали не е от "бившите" комунисти. Тва Пръмова, крадилв Дедо, агент Камен и пр. НДСВ-ари, Левчев младши, Слатински, Сталинка, Жюстин Томс ....

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Бе слабо ме интересува, честно...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 18. 18 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#1:"Храбър"]Добре че този бил с "обратна сексуална ориентация", та да се чуе за него![/quote]

  все с нещо трябва човек да е известен

 19. 19 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1980 Весело

  “Дълги години имах проблеми с това кой съм, каква е моята идентичност, дали няма нещо сбъркано в мен...”

  Ами гей е все пак - от това по-нормално, здраве му кажи!

  I Want To Believe
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Мен не ме интересува сексуалната ориентация на другите, освен ако не се обвързвам с някого. И смятам, че е неприлично да се афишира, както и колко пари изкарваш или каква тоалетна хартия предпочиташ

  'Let light surround you' Dream Theater
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1264 Весело

  До коментар [#20] от "Yasur":

  Разсмя ме...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 24. 24 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 534 Неутрално

  [quote#5:"sto67nes"] За съжаление сме консервативна страна, затворена........

  Предпочитам да живея в консервативна страна и да нямам за министър председател обратен......[/quote]

  Интересно, че на господина и Виена не му понесла заради отношението на австрийците. Може и Австрия да му е консервативна, провинциална и затворена...

  'Let light surround you' Dream Theater
 25. 25 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  [quote#23:"Кирето"]Разсмя ме... [/quote]

  Хайде сега, разсмях те...кажи ми как, ако сами не си кажат, мога да ги различа в навалицата...???

  Форумът е в будна кома...
 26. 26 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1264 Весело

  До коментар [#25] от "Yasur":

  Права си, а ако ги настъпиш, а те не са се "обозначили", веднага ще ти лепнат етикета "хомофоб"...
  Така че коментара ти е точно в десятката...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 27. 27 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  До коментар [#22] от "EU Stupid":

  Е как да стране това?
  Нали гей-парадът е “ивент” където тъкмо се парадира с нещо...

  I Want To Believe
 28. 28 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1333 Весело

  Ааа, то и Баце имаше намерения, според едни неволно уловени негови реплики, да се продава за гей, но явно е размислил, че при него няма как. Няма как, примерно всяка сутрин да си пИдал, а към обяд вече да не си...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 29. 29 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1571 Весело

  Ако кметът на Лондон, с 5 деца от две жени чуе наш Викторчо, дали ще умре от смях или от яд че не достигнал до върха на еволюцията?

 30. 30 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Честно казано- не ми дреме дали един човек е хетеро или с различна сексуална ориентация- ако е политик, за мен е недобър човек и обичайно не поддържам контакти с такива хора.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 31. 31 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 583 Весело

  [quote#27:"2.5"]Е как да стране това?
  Нали гей-парадът е “ивент” където тъкмо се парадира с нещо...[/quote]

  там където глупостта е образец....
  Разумът е Безумие

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Хора има всякакви! Което не значи, че трябва да се занимавам с наклонностите им, а и да ги разбирам и приемам.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 35. 35 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Весело

  Айде стига сте ругали хората. Всяка една такава публикация предизвиква вълни от форумно мъжкарство. Най-големите мъжкари по тукашните географски ширини са точно мъжете, на които им се налага да изпълняват ролята на жената, примерно в отношенията с шефа, с по-силните, с по-влиятелните. И след като такъв мъж е бил жена, го избива на мъжкарство, за компенсация.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 36. 36 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 391 Весело

  До коментар [#3] от "Beyond":

  Така като гледам, техните едва ли са били шокирани от факта, че си пада по фалоси. Но не мисля, че на някой му пука с какво/кого/кога си ляга. Можеше да стане известен с нещо по-смислено...

 37. 37 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Има хляб в тая партия, не е балък тоя, току виж минал 4 % на следващите избори.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Има хляб в тая партия, не е балък тоя, току виж минал 4 % на следващите избори.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1599 Неутрално

  До коментар [#35] от "shinjuku":

  Много добре казано! +++++

  За мен си остава странно, че в 21 век в Европа продължаваме да обсъждаме кой каква сексуална ориентация има. Това си е чиста форма на избиване на комплекси и криворазбрано "мъжкарство".

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 40. 40 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Забелязвам и втора неприятна тенденция (след наводнението от ЛГБТ тематика в Дневник..), а именно:
  Споменаването на "сексуална ориентация" вече започва някак си да звучи като "негър", "евреин" или "промяна на климата" и по подразбиране насочва към ЛГБТ, което явно е и целта на текущата "обработка" на форумните глави от редакцията (и модито).

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 41. 41 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  Полът има повече общо с характера, отколкото с първичните полови белези. Образовани глупаци има навсякъде и сексуалната им ориентация може да е всякаква - важен е определящият, набиващият се в очи белег... това, че са глупаци.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на zico2
  zico2
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Аз пък съм твтърдо за откритата и афиширана сексуалност
  примерно аз не бих станал близък приятел с този човек
  защото от къде знаеш дали няма в един момент да поиска спи с теб. А ако е прикрит гей няма как да знам

  Твърдо за откритата сексуалност за да не стават фалове

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 760 Разстроено

  "на тези двойки следва да се разреши да отглеждат деца. Нехетеросексуалните двойки, еднополовите двойки, са напълно лишени от тези права"

  Айде бе, не може да е истина! Каква вопиюща несправедливост! Моментално да заведат иск против дедо Боже в ЕСПЧ за демодирания постулат яйцеклетка+сперматозоид=бебе.

  https://goo.gl/8NG90J
 47. 47 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  След като журналистите 25г. брутално експлоатираха теми за насилие и престъпления (отвращавайки част от обществото от "новини" въобще), явно наред е темата с нетрадиционната сексуална ориентация, развята като знаме.

 48. 48 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#35] от "shinjuku":

  Това са обратни опорни точки

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 49. 49 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "Храбър":
  [quote#1:"Храбър"]Добре че този бил с "обратна сексуална ориентация", та да се чуе за него! [/quote]
  Да добавя, че снощи той беше в предаването "Часът на Милен Цветков". Това предаване се повтори тази сутрин.
  А ето го и сега тук!
  Ако това е скромност и случайно съвпадение, аз съм трамвай...  The best way out is always through Robert Frost
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#15] от "marsena":

  ами не е противоестествено, защото се среща естествено в природата и то при доста други животински видове. Така че по-правилно е да кажем, че е аномалия.

  От друга страна не мисля, че все още някой може твърдо да заяви в каква степен хомосексуалността е генетично и/или социално проявление.

 52. 52 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#39] от "The Shadow":

  За мен е странно да се парадира с хомо наклоноссти.

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 53. 53 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Аз съм дълбоко убеден, че всеки човек си има лична сфера - интимен живот, семеен живот, религиозни убежища, не убеждения, напитки, храни, хобита и т.н. Считам за проява на простащина да се интересувам и коментирам такива неща, освен ако не нарушават закона или приличието.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 54. 54 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Не виждам нищо лошо в София Прайд,просто различните са дискриминирани у нас.Приветствам това,че има различни хора и подкрепям Прайда!

  Tony
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Gaius Putorius
  Gaius Putorius
  Рейтинг: 793 Весело

  [quote#5:"sto67nes"]...........- За съжаление сме консервативна страна, затворена........

  Предпочитам да живея в консервативна страна и да нямам за министър председател обратен......[/quote]
  Сегашният министър-председател като е хетеро, се чувстваш по-малко застрашен, че ще осъществи полов контакт с теб ли? Щото в момента, фигуративно казано, всички сме в секса.

 57. 57 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 526 Неутрално

  [quote#44:"zico2"]примерно аз не бих станал близък приятел с този човек защото от къде знаеш дали няма в един момент да поиска спи с теб.[/quote]
  Неграмотно написано и глупаво изказване!
  Споко, никой гей няма да поиска да спи с теб! Защо ли? Защото ТИ не си гей и никаква "работа" не можеш да му свършиш.

 58. 58 Профил на Nightingale
  Nightingale
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Аз също мисля, че сексуалната ориентация не следва да има значение и да бъде афиширана. Проблемът е, че в момента и държавата чрез законите законите, и обществото дискриминират срещу хомосексуалните. Поне законите трябва да се променят за да имат възможност тези хора да водят пълноценен живот. Вече в чисто лични отношения всеки си избира с кого да общува и с кого не не, но спрямо закона и на работното място трябва да има равно права.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 59. 59 Профил на Gaius Putorius
  Gaius Putorius
  Рейтинг: 793 Весело

  [quote#44:"zico2"]Твърдо за откритата сексуалност за да не стават фалове[/quote]
  Или алтернативно можеш да кажеш: "Не, не искам да спя с теб". Не е толкова трудно. :Р

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#12] от "murttle":
  Не е обида за мен. Въпрос на комплекси - прав е Лилов. Но пък изказванията и делата на 99.99% са обида.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 64. 64 Профил на Търпана
  Търпана
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Изобщо НЕ МИ ПУКА каква ориентацията на лилов, който бил "български политик" - който никой не го е чувал. Съдя хората по това дали са добри или лоши, професионалисти или не, и т.н. И за сведение на Лилов, кметът на Лондон, където живея, се казва Борис Джонсън и не е гей.

  Помнете ГОРЯНИТЕ! Въоръжената борба на стотици хиляди българи срещу комунизма, 1945 - 1954!
 65. 65 Профил на gurini
  gurini
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#52] от "klatikurti":

  За мен е странно да се парадира с хетеро-наклонности, кой, колко и как е или щял/а да тръшне, разкости и под. породени от неосъществени мечти. И за разлика от болшинството, ЛГБТ хората са обезправени – не могат да правят легални семейства, не могат да се наследяват, не могат да се грижат един за друг при посещение в болница, подложени са на унизителни забележки и говорене. И ако проявят нежност на публично място или се покажат в истинската си същност, могат да си изядат боя и дори да бъдат убити в следващата пресечка. Прайда е декларация пред всички, че ги има, че са им отнети права и свободата.
  Всеки човек има своя стремеж към щастие и е най-естественото да се опитва да го осъществи в свобода.
  А Виктор Лилов като политик заслужава единствено уважение, че се изправя и открито изказва своята сексуална ориентация, това показва, че е открит и честен към чулите го. Това изобщо не е така за доста от представителите ни в НС или Общинските съвети.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на the.naked.truth
  the.naked.truth
  Рейтинг: 432 Весело

  [quote#44:"zico2"]примерно аз не бих станал близък приятел с този човек, защото от къде знаеш дали няма в един момент да поиска спи с теб. [/quote]

  тъкмо за такива като тебе виктор казва"
  "Искам още отсега да кажа на тези хора, че представата им за това, какъв живот водят например гейовете, по-скоро е отражение на техните комплекси, и може би на това, че са сексуално непълноценни, така че бих им препоръчал по-скоро да се насочат към вътрешния си баланс и да възстановят адекватния си сексуален живот."

  ти или безкритично се имаш за невероятно неустоим, или във фантазиите ти един гей налита на куцо и сакато, само пенис да има.

 68. 68 Профил на the.naked.truth
  the.naked.truth
  Рейтинг: 432 Любопитно

  [quote#46:"Valeria"]Айде бе, не може да е истина![/quote]

  Valeria, и майтапите ти не се получават. може би защото така си потънала в предразсъдъците си, че забравяш за различните възможности, предлагани от реалността.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 490 Неутрално

  не ме интерсува сексуалната ориентация на този човек, но че е дълбоко объркан говори противоречието, че си изкарва хляба с издателска и музикална дейности, които се базират върху лицензи за интелектуална собственост и едновременно е активист срещо опазването на правата върху интелектуалната собственост, като противник на АКТА, както става ясно от самият него...

  Умен и красив жълтопаветник.
 71. 71 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#57] от "uporit":

  Не е вярно.Аз преди време бях регистриран в сайт за запознаства като изрично бях записал,че търся връзка с жена.Но постоянно ми пишеха гейове и то пишеха само гнусотии като това ,че искали да гичукам и да ми правили орална любов.За една година в този сайт ми писаха десетки гейове и то при положение,че несъм от София,а повечето бяха оттам.Е как да имам положително мнение за такива хора?Изобщо не се съобразяват с другите и веднага почват с гнусотиите.Нали уж са много интелигентни,а май всичко се свежда до секс?

 72. 72 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Пожарникар - няма проблем, добре дошъл в политиката
  Бивш цар - няма проблем, добре дошъл в политиката
  Мафиот - няма проблем, добре дошъл в политиката
  "Бивш" комунист - няма проблем, добре дошъл в политиката
  Терорист - няма проблем, добре дошъл в политиката

  Гей - абе къв си ти бе, я марш оттука

  Бедни, прости, злобни, нещастни и така завинаги.

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Различната сексуална ориентация не е престъпление,че да я крие.

 74. 74 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Явно иде гей парад. Има бюджет, трябва да се усвоят едни пари и се почва печатане на статии , изследвания и разни други такива. Допълнителен бонус са многото кликове и коментари под статията. Така се генерира трафик и "Дневник" си прибира пари от рекламата.
  П.С. Статиите по темата са безинтересни за 98% от хората. Единственото интересно нещо за мен беше да науча как въпросният човек се е ВЪРНАЛ в България през 1992г, кога е заминал за Австрия ( най-вероятно преди 1989), а всички знаем кой ходеше в Австрия тогава. Но не го научих.

 75. 75 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 714 Разстроено

  Нямам нищо против тези личности, и тяхната ориентация. Но да се толерира педерастията, и лезбийството,не.Видно е че това се случва.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 76. 76 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 868 Неутрално

  За защитата от манипулации е изключително прав!
  За правата, които искат (при наследяване, грижи в болница, пенсионни и прочие, които е изброил) - съм ок. Само не мога да се съглася с отглеждането на деца от хомо двойки, честно. Знам, тази дискусия сме я водили много пъти, но един индивид има нужда от женска и мъжка енергия (ако щете ги наречете) при израстването си, така както има нужда от мъжко и женско начало за живот.
  И последно- не виждам да е особено дискриминиран сексистки, след като бизнеса му върви добре, а и в политиката се пласира успешно.

 77. 77 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 429 Неутрално

  ".. Не страдам от психическо разстройство.
  Наслаждавам му се.."

 78. 78 Профил на damage_case
  damage_case
  Рейтинг: 438 Неутрално

  ".... един гей кмет по нищо не би трябвало да се отличава от един хетеросексуален кмет...."

  Трудно ми е да взема отношение, тъй като материята ми е чужда и непонятна, но днес Варна прилича на Сталинград именно благодарение на лице изповядващо сексуално кредо, маркирано най-точно от сочната турска дума "гьотферен".

 79. 79 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1177 Весело

  Добре, че гей парада е само веднъж в годината, че само тогава да четем подобни интервюта...
  Иначе аз съм за ако двама човека са заедно, да има законодателни промени за наследяване, грижи и т.н., но винаги съм бил категорично против 2 еднополови човека в интимни отношения да отглеждат деца...нещо ми е против природата това.
  Иначе интервюто ми харесва, много умерено е, но с това, че кмета на Лондон бил гей, а той с 4 деца (някой отгоре писа че даже са 5), такива интервюта само губят от стойността си.

 80. 80 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#44:"zico2"]Аз пък съм твтърдо за откритата и афиширана сексуалност
  примерно аз не бих станал близък приятел с този човек
  защото от къде знаеш дали няма в един момент да поиска спи с теб.[/quote]

  И най-важното, от къде знаеш, че няма да се навиеш

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 81. 81 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  А освен със сексуалната си ориентация, г-н Лилов с какво друго е интересен? Как пък всички лиловци в политиката ни са обратни бе?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 82. 82 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Нямам нищо против обратната сексуална ориентация. Нямам нищо против вагините. Нямам нищо против пенисите. Нямам нищо против анусите.
  Няма нищо против тези неща до момента, в който не започнат да ми ги навират в лицето!
  Това е положението...

 83. 83 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#82] от "nenad":

  Щеше ли са се занимава някой с проблема, ако сексуалната ориентация се разглеждаше като обикновена друга категория, примерно цвят на очите, образование и месторождение? Когато обществото израсне дотам, колкото и някой да се афишира, никой няма да му обръща внимание.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 84. 84 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#81:"Darcas"]А освен със сексуалната си ориентация, г-н Лилов с какво друго е интересен? [/quote]

  Поинтересувай се за ДЕОС - партията, която го издига. След разпада на НДСВ в България няма либерална партия. На ДПС това им дойде като изпаднала плячка, да се намести в АЛДЕ като единствен български представител и да обясняват, че те били българските "либерали", други няма.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 85. 85 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Любопитно

  [quote#80:"stupid_american"]И най-важното, от къде знаеш, че няма да се навиеш [/quote]
  Личен опит или пак хипотези?

 86. 86 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#83:"cinik"]Когато обществото израсне дотам, колкото и някой да се афишира, никой няма да му обръща внимание.[/quote]
  Няма как - досадното си е досадно, колкото и да "израсне" обществото.

 87. 87 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#80:"stupid_american"]т къде знаеш дали няма в един момент да поиска спи с теб.- цитат на коментар #44 от “zico2”И най-важното, от къде знаеш, че няма да се навиеш [/quote]

  Всъщност "типичния обратен", какъвто го показват по скечовете, с туника върху бръснати крака и ярък грим по лицето, съм го виждал само на Лъвов мост в един единствен екземпляр, който крепеше тиража на всички вестници.

  Останалите обратни, за които беше публична тайна, че са такива, бяха всичките някакви свръххормонални анаболни типове с басов глас, изпъкнала адамова ябълка, свръхокосмяване и надути жили. Точно такива, които по-скоро ще попаднат в стереотипа "юнак, готов за казармата"

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 88. 88 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#86:"nenad"]Няма как - досадното си е досадно, колкото и да "израсне" обществото. [/quote]

  Ама те досадници всякакви, ако ще мерим с този аршин. Понеже господинът е кандидат за кмет, казвам ти - целият град ми прилича на един необятен цигански катун, обитаван от роми, благословени в своето невежество да не подозират как изглеждат градовете от Земун на запад.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 89. 89 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#87:"cinik"]Останалите обратни, за които беше публична тайна, че са такива, бяха всичките някакви свръххормонални анаболни типове с басов глас, изпъкнала адамова ябълка, свръхокосмяване и надути жили.[/quote]
  Хмммм, излиза, че имаш доста детайлни наблюдения върху обратните - поздравления!

 90. 90 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#88:"cinik"]целият град ми прилича на един необятен цигански катун, обитаван от роми, благословени в своето невежество да не подозират как изглеждат градовете от Земун на запад.[/quote]
  София не е перлата на световната архитектура, но не е и "необятен цигански катун". Непоносима мисъл за миячи на чинии.

 91. 91 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#89:"nenad"]Хмммм, излиза, че имаш доста детайлни наблюдения върху обратните - поздравления! [/quote]

  В интерес на истината приятели - родители на по-свити и деликатни момчета са ми споделяли, че съучениците им пришиват определения вкл. прякори, защото "им се струвало, че....". По този повод те са ми посочвали, техните контранаблюдения, с които само мога да се съглася. Действително има нещо такова, че на част от баш-мъжагите по учебник тестостеронът е в такива количества, че жена не им стига.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 92. 92 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#90:"nenad"]София не е перлата на световната архитектура, но не е и "необятен цигански катун". Непоносима мисъл за миячи на чинии.[/quote]

  То точно това му е циганското на града, което ти не можеш да уловиш. Еднин сиромах с една риза на гърба ще изглежда еднакво, независимо дали е циганин, жълт или индоеврпоеец. Трябва малко парички да се завъртят, за да си проличи циганийката. Точно както циганите с първите изпаднали им пари си сложиха сателитни антени по 1000$ бройката, направо върху наелоните на бидонвилите си.

  Виж го това мултиплицирано навсякъде, почвайки от двата семейни автомобила, кАчени върху остатъците от тротоар и бронираната врата със свръхсекретна брава "Интеза" в стълбище, чиито стени не са видяли четка откакто са се нанесли в блока. През всичките тези години кой плюл, кой се храчил, кой се секнал и си бърсал пръстите, кой лъскал бастуна, кой не се сдържал последните метри до тоалетната - всичкото това се вижда като на длан, само на педя от позлатената дръжка.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 93. 93 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#92:"cinik"]Еднин сиромах с една риза на гърба ще изглежда еднакво, независимо дали е циганин, жълт или индоеврпоеец[/quote]
  Същото е и с миячите на чинии. Колкото и да се дуят - остават си миячи на чинии...

 94. 94 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#93:"nenad"]Същото е и с миячите на чинии. Колкото и да се дуят - остават си миячи на чинии...[/quote]

  !

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 95. 95 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  "Ако обществото ни продължава с тази омраза към всичко, което е различно, ние рискуваме да се провалим като общност с общи цели. Това ще означава тотално отказване от всякакви ценности и също да стигнем дотам всички да ходят със заредени пистолети в джобовете си."

  Така е.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 96. 96 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#92] от "cinik":


  [quote#92:"cinik"]Еднин сиромах с една риза на гърба ще изглежда еднакво, независимо дали е циганин, жълт или индоеврпоеец. [/quote]

  Колега, иначе доста интелигенто пишете, но тук се излагате. Откъде смятате, че идва "индо"-то в "индоевропейски"? Ами точно така, от Индия. И то по-специално от предците на синти и рома, като езикът на ромите е най-близкия до Санскрит жив говорим диалект в момента... Единствено турскоговорящите, така да се каже, потурчени, синти и рома не са индоевропейци по език, всички останали са...

 97. 97 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1352 Любопитно

  Всъщност 80% от хетеросексуалните двойки в България живеят на ръба на поносимостта, а нездравата среда в отношенията им пряко се отразява на децата им. Никой от тях обаче не си дава сметка, че замяната на любовта и разбирателството с паразитно поведение, или търсенето на обща идея за развитие с безконечното ден да мине друг да дойде... защото промените са трудни, защото промените са свързани с дискомфорта да се бориш, да се справяш много често сам, защото щастието тежи... оставят не просто белег, а забиват живота на поколенията в глуха улица.

  Тук вече не става въпрос дали си различен на вид, на цвят, на вкус... а дали имаш позиция.

  Жената е покана за щастие
 98. 98 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1352 Весело

  До коментар [#91] от "cinik":

  Това е вярно.

  Жената е покана за щастие
 99. 99 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#96] от "minusm":

  Благодаря за забележката, още при писането се замислих дали не бъркам нещо, но викам си, карай, червената нишка няма да се загуби с това.....

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 100. 100 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#97:"bgpainter"]Всъщност 80% от хетеросексуалните двойки в България живеят на ръба на поносимостта,[/quote]
  То е така не само в България просто повечето хора не се замислят от какво има нужда човека до него, а ако са се замисляли в началото на връзката им после забравят, приемат другия за даденост, забравят за старанието и за малките изненадки, които ще им поддържат пламъка. Егоизма също има голяма вина, колко хора се сещат за половинката си, както са го правили преди години в първите моменти, "от какво ли има нужда днес".Много са характеристиките и причините за угасващия пламък, който ги е изгарял преди. Може само а това книга да се изпише.
  [quote#97:"bgpainter"] че замяната на любовта и разбирателството с паразитно поведение[/quote]
  Това с паразитното поведение е крайно неприемливо, винаги човек трябва да избягва а изпадне в положение на използван. А пък аз, лично за себе си, винаги съм търсил симбиозата, но задължително да е в големи количества. Много искаш-Много даваш! За малко живота е нищожно кратък. Замислял ли си се ?

  [quote#97:"bgpainter"] защото промените са свързани с дискомфорта да се бориш, да се справяш много често сам, защото щастието тежи[/quote]
  Промените могат много и да болят, справянето сам също. Често се достига и до отчаяние и правене на необмислени и нправилни неща в такъв момент.
  А пък щастието... То щастието е философско понятие. С него е много лесно, стига да знае как. Трябва просто, човек да се научи да го вижда. Това пък съм го описвал в друга тема подробно и не искам да се повтарям. В общи линии щастието и любовта(не между хората, а личната към заобикалящото те) се тренират и самовъзпитават. Накратко, огледай се . Или се замисли. Помисли си за нещо, за предмет и ли случка, които биха те направили щастлив, и които вече си преживял или имаш. То е до теб, просто само трябва да го погледнеш или по-точно да го ЗАБЕЛЕЖИШ.
  Любовта- просто излез и погледни някой навън, човек, котка или същество. Опитай се да влезеш в тях, да си представиш, че си него , опитай се да почувстваш техните неща,
  мислите им за деца, котета, как те обичат своето и себе си, грижите им, страховете. Ще ги усетиш по-близки след това. По-достойни за благосклонността ти и за малко любов.
  Това го обяснявах някъде, по-подробно тема за опитите на някой да прилага магиите на Кастенеда.
  Първо трябва да си чист към заобикалящото те, и чак после да се обърнеш към себе си, та да се пробваш с Кастенеда.
  Няма как да съм ясен, с толкова кратък текст. Надявам се да си разбрал поне малко от нещата които съм се опитвал да обясня . Нищо не ти пречи да пробваш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK