Радан Кънев: Съдебната реформа ще реши съдбата на правителството, но през Закона за съдебната власт

НС РАДАН КЪНЕВ

© Надежда Чипева

НС РАДАН КЪНЕВВременната парламентарна комисия за промени на Конституцията не прие проекта - БСП, АБВ, ДПС и "Атака" гласуваха против, а от партиите на управляващото мнозинство отсъстваха двама депутати. В сряда министърът на правосъдието Христо Иванов и съпредседателят на Реформаторският блок Радан Кънев се срещнаха с ръководството на ПГ на БСП - Лява България, на която БСП потвърждава отказа си да гласува за промените на Конституцията, но се ангажирала да подкрепи проекта за промените на Закона за съдебната власт (ЗСВ). Предстои среща на Реформаторския блок и с ДПС.
По тези въпроси разговаряме с Радан Кънев.


Това че конституционният проект не мина през временната парламентарна комисия какво вещае оттук нататък?


- Присъединявам се изцяло към оценката на Христо Иванов: става дума за доста първосигнално политическо позициониране по оста власт - опозиция, което няма нищо общо със същността и важността на предлаганите конституционни промени за съдебната система.
Резултатите от срещата ви с БСП?


- Моят прочит на срещата е, че освен дълга тя беше и взаимно добронамерена - говореше се с аргументи, с идеи и споделени оценки за състоянието на съдебната система. Открих желанието на БСП за много сериозни промени в съдебната система и същевременно нежеланието им това да стане през промени в Конституцията. Това го чета като изключително лош опит за опозиционно политическо позициониране и голямо недооценяване на огромната роля, която този конституционен процес им отрежда.


В какъв смисъл БСП недооценява момента?


- БСП в момента е в най-тежката криза в историята си. А й се предоставя възможността с най-малката парламентарна група, която има от 1944 г. насам, да застане в центъра на една изключително важна промяна. В цялата нестабилност която ни заобикаля в момента, а и в рисковата среда вътре в България тези промени дават огромни възможности за стабилизация. И целия този интерес е фокусиран около БСП. Тя от криворазбрано опозиционерство в момента се дърпа от един подарък на съдбата.


Как си обяснявате заявката на БСП, че ще подкрепи промените на Закона за съдебната власт, без да подкрепи преди това конституционните промени? Какво следва от това, ако стане така?


- По отношение на Закона за съдебната власт БСП няма да има тази ключова политическа роля (бел. ред. - законовите промени се приемат с обикновено мнозинство и за тях са достатъчно и гласовете на ГЕРБ) Там ключовата роля е на ГЕРБ. В този смисъл Законът за съдебната власт може да реши съдбата на настоящото мнозинство и на правителството.


А може би БСП иска да разобличи ГЕРБ, който - както казахте - ще има ключовата роля, тоест ако ГЕРБ не подкрепи монолитно ЗСВ ще се потвърдят съмненията за договорки на управляващата партия с кръговете на съпротивата откъм върховете на съдебната власт, включително с главния прокурор?


- Тази хипотеза е възможна, но тя, ако се случи, отново показва, че партийните страсти надделяват над големите национални цели. Аз никого не искам да разобличавам, а искам натискът на 80 процента от българските граждани, а и на всичките ни европейски партньори,  да се претвори в нещо, което да е добро и полезно. А не да извлечем политически дивиденти за една партия и нанесем политически удар на друга. 


Коментирайте, моля, хипотезата, че ДПС изчаква своя час да даде подкрепа за конституциони промени, като обаче ги ревизира, а отказът на БСП ще бъде посочен от Борисов като благовидния предлог за сътрудничеството на ГЕРБ с ДПС "в името на реформата", която ще е достатъчно орязана, за да не попречи на скритите обвързаности?


- Чертаете логичен сценарий, но не знам доколко реалистичен. Ние тепърва ще търсим среща с ДПС в близките дни. Ще търсим необходимото съгласие както от мнозинството, така и от всяка опозиционна партия за промените. Конкретните лидери - и на РБ, и ГЕРБ, и БСП, и ДПС днес ни има - утре ни няма, ние сме преходни, докато кризата в българското правосъдие е непреходна от десетилетия и трови държавата по уникален начин - и във вътрешен план, и в ролята й на непълноценен член на ЕС. Съгласието по конституционните промени е много по-важно от междупартийните отношения и конфигурации.


На какви компромиси сте готови срещу подкрепата на ДПС? Бихте ли подкрепили например прехвърляне на кариерните правомощия от двете камари към пленума на ВСС, каквито идеи се чуват от председателя на Върховния административен съд Георги Колев, а и откъм АБВ - с които прокуратурата ще продължи да държи в зависимост съдиите поради огромното влияние на главния прокурор, независимо кой е той?


- Не сме обсъждали такива въпроси. Така зададен, въпросът излиза извън сферата на полезния компромис. По-скоро изглежда... като да обезсмисля в голяма степен разделянето на Висшия съдебен съвет. При всяко положение - за първо четене текстът е ясен. И дали той ще събере 160 гласа на първо четене определя дали изобщо оттам нататък ще се развие конституционният дебат.


Ако ви припомним вашите предизборни ангажименти и условието да влезете в управлението с ГЕРБ, стигаме до извода, че съдебната реформа ще реши съдбата на правителството в този му вид?


- Да, така е.  Съдебната реформа ще реши съдбата на правителството, но през Закона за съдебната власт. Ако - недай боже - не минат промените на Конституцията, ние ще настояваме за радикални мерки в самия закон, които да изчистят туморите, които пречат в момента.


Радикалните мерки в закона обаче могат да бъдат атакувани впоследствие пред КС и пак се влиза в омагьосания кръг?


- Нека да изчакаме Конституцията да влезе в пленарната зала. Дори неуспехът само на конституицонните промени ще вкара България  в състояние на криза - и вътрешна, и международна -  трябва да сме наясно с това. Ще поискаме още един разговор с БСП.


Назовете все пак  събитието, или условието, или границата, която  ще  обезсмисли участието ви във властта и ще ви принуди да напуснете управлението?


- Предостатъчно неща го обезсмислят. Но успехът на реформата на съдебната власт би го осмислил - нека да ви отговоря така. Нека да видим какво ще се случи с гласуването на конституционните промени на първо място.


Чували ли сте за впечатлението на коментатори, че правосъдният министър не се ползва с достатъчно изявена подкрепа от Реформаторския блок, на каквато се радват други ваши министри?


- Срещал съм такива коментари. И се чудя  на какво се дължи подобно впечатление. Христо Иванов има безрезервната ни подкрепа и мисля, че я изразяваме категорично.


Какво е обяснението ви за атаките срещу Христо Иванов персонално - в историята на прехода няма друг така нападан министър на правосъдието?


- Мисля, че той е наясно за причините. От публичното му поведение се вижда, че - ако не изтърпим и не се преборим с тази съпротива - не можем да постигнем обществено полезен резултат. Тази реформа е изключително тежка, тя влиза в директно стълкновение със съдебната мафия, а съдебната мафия е средището на всички мафии и е тяхната последна закрила.


Кога за последен път сте разговаряли с премиера Бойко Борисов за промените в съдебната власт и питали ли сте го какво мисли за войната срещу неговия министър на правосъдието, която вече придобива драстични форми?


- Тази сутрин. Да, разговарях тази сутрин с г-н Борисов и с г-жа Бъчварова, разговорът ни беше изцяло за реформата и конституционните промени. И премиерът Борисов, и вицепремиерът г-жа Бъчварова потвърдиха безусловната подкрепа и за министъра на правосъдието, и за конституционните промени. И споделиха тревогата ми от грозните атаки срещу министъра. Останах с убеждението, че те също са притеснени от този фронт срещу него.


А защо не се чуват публично тези  притеснения?


- Не обичам да отговарям вместо други хора.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 675 Гневно

  https://www.facebook.com/events/1458480457805092/
  Вторник !
  Елате в деня, в който отбелязваме разрушаването на Бастилията, да поискаме #ОСТАВКА-та на главния прокурор и да заявим подкрепата си за Правосъдната реформа!

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 2. 2 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Няма да се притеснявате скъпи съграждани ако това правителство падне - Следващия парламент ще одобри промени в конституцията и съдебната система. Няма да се предавате пред мафиотите!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 3. 3 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 805 Весело

  С тези куци коне, а и Парламент от една Снежанка и седем партийни джуджета нито реформа, нито рИформа може да направи Раданчо.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Време е да подкрепим министъра. Час има ли?
  До коментар [#1] от "Сашо":

 5. 5 Профил на sqrt
  sqrt
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Съдебна реформа дрън-дрън банди от партокраци се бият кой д завладее съдебната система и да я използва за собствените си грабителски цели. От една страна бандата на Костов, а от другата бандата на Доганя.

 6. 6 Профил на dvemnv
  dvemnv
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Колкото вие дойдохте на нашите протести толкова и ние ще дойдем на вашите. Събирайте се умните и красивите и се оправяйте сами.

 7. 7 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Радан Кънев не говори като български политик и това е добър сигнал. Може и България да дочака да създаде своя политическа класа.

  подпис
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4149 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Как си обяснявате заявката на БСП, че ще подкрепи промените на Закона за съдебната власт, без да подкрепи преди това конституционните промени? Какво следва от това, ако стане така?

  - По отношение на Закона за съдебната власт БСП няма да има тази ключова политическа роля (Бел. ред. - законовите промени се приемат с обикновено мнозинство и за тях са достатъчно и гласовете на ГЕРБ) Там ключовата роля е на ГЕРБ. В този смисъл Законът за съдебната власт може да реши съдбата на настоящото мнозинство и на правителството в този му вид.[/quote]
  Тук се вижда ясно каква е тактиката на БСП и компания в опитите им да разбият цялата идея за коренна промяна в работата на съдебната система.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3590 Любопитно

  Абе Радан къде е описал точно за какви реформи се бори и кои текстове от конституцията иска да промени?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8135 Неутрално

  Партиите са си самодостатъчни.Изглежда,нямат нужда от народ и държава.

 11. 11 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4149 Неутрално

  [quote#4:"hodounski"]Час има ли?[/quote]
  https://www.facebook.com/events/1458480457805092

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 12. 12 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#4] от "hodounski":

  18:30

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 13. 13 Профил на mile_stone
  mile_stone
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ми, че то ако това не мине, какво правителство, каква коалиция, какви 5 лева ?!

 14. 14 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Петя, много силни въпроси! Аплодирам!

  Радане...без въртели!!!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 15. 15 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  раданчо е поставеното лице на господарите на боко - той по всяка вероятност е гласен за заместник на баце, когато го оттеглят. медийното му налагане както в телевизии така и в интернет е брутално...

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 16. 16 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 470 Неутрално
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  До коментар [#12] от "Сашо":

  Мерси!

 18. 18 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Най-после, един нормален политик...

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Мисля, дори, че отхвърлянето на Конс. промени е
  ДОСТАТЪЧНО условие , - за да се отиде на НОВИ парламентарни избори - наесен !!!

  BIG AL
 20. 20 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  На Кънев се скъсахме да му разправяме, че без ГЕРБ, БСП и ДПС промени в КРБ не са възможни.

  Промените в ЗСВ могат да минат само с гласовете на управляващите, ако са всички в час, инак и там ще увиснат.

  Получавахме щедро минуси!

  И ква стана сега- Радан ходи на крака на ДПС и БСП!

  Бухайте минуси пак, ама се замислете дали РБ НАИСТИНА искат промяна , или всичко е само бошлаф?!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 21. 21 Профил на washington.usa
  washington.usa
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#1] от "Сашо":

  Трябва да е в цяла България.

 22. 22 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Ще стане ясно на всеки - кой защитава съдебната МАФИЯ , мафиотската прокуратура, разните човечета прокурори, хотелиери, догановчета , пеевски и сие ..
  ВЕЧЕ 25 години !! Стига толкова !!!
  Пласират си и децата си , и искат да ВЕКУВАТ , като БКП навремето !!!

  BIG AL
 23. 23 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1189 Весело

  [quote#19:"BIG AL"]ДОСТАТЪЧНО условие , - за да се отиде на НОВИ парламентарни избори - наесен !!![/quote]


  Бреее, мноо сте ербап, бе!

  Кат ви разправяхме още в НАЧАЛОТО на тая измъчена коалиция и това мнозинство, че промени ще има на куково лято, мноо се репчехте тогава!

  Пуста власт, колко е сладка, а?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 24. 24 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#1] от "Сашо":

  По- важен е денят, в който ще се гласува в Народното събрание - Конс. промени ,
  а не пред празната съдебна палата - вечерно време ...
  Пред Парламента !!! В деня за гласуване !!!

  BIG AL
 25. 25 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1189 Весело

  [quote#22:"BIG AL"]Ще стане ясно на всеки - кой защитава съдебната МАФИЯ , мафиотската прокуратура, разните човечета прокурори, хотелиери, догановчета , пеевски и сие ..
  ВЕЧЕ 25 години !! Стига толкова !!!
  Пласират си и децата си , и искат да ВЕКУВАТ , като БКП навремето !!![/quote]

  То ако още не ви е ясно- язък ви за претенциите!

  Ще го кажа по друг начин- ако имам 5 лева и искам да си купя Мерцедес и тръбя на ляво и на дясно, че искам Мерцедес, дали някога ще си купя Мерцедес?

  И Радановата работа такава- има само 5 лева, скаран е с всички,
  до вчера правеше Костинбродски преврати на ГЕРБ, сега иска Мерцедес!

  ПОПУЛИЗЪМ !

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 26. 26 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#24] от "BIG AL":
  Точно, подкрепям!

 27. 27 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  Радан Кънев: Съдебната реформа ще реши съдбата на правителството
  _____________________________________
  ...в този му вид бе,петенце,в този му вид казва Раданчо.
  Ма едно заглавие от собствено интервю не можеш да скалъпиш,къде си ръгналА да анализираш,поучаваш и даваш оценки по всички тегели?

 28. 28 Профил на mile_stone
  mile_stone
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#20] от "lottalove": "Бухайте минуси пак, ама се замислете дали РБ НАИСТИНА искат промяна..."

  РБ не иска промяна, тя плаче горко за промяна.

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  От дълги години проблемите в България имат едно начало и край...! Така наречената ни съдебна система! Европа ни го заяви няколко пъти, тука се правят, че не разбират и не се отнася за тях...! Родните комуняги са се барикадирали да изкарат още едни 45 години във властта, без да носят отговорност по никакъв начин, като удобно са монополизирали цялото правосъдие, барабар с обвинението и разследването!
  Те такива хлъзгави мижитурки, като Близнашки са залагали мините в Конституцията и със сигурност ще има отпор и от КС, че и там са основно чеда на БКП и червената аристокрация...!
  Подкрепа сериозна трябва, даже и външна, както и здрави ритници, че се видя - само с добро не става...!

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 688 Весело

  "А защо не се чуват публично тези притеснения?"-Петя намеква,че ГЕРБ също стоят на пътя на съдебната реформа.

 31. 31 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1189 Весело

  Имаше една колежка с ник Дъждовита, която предрече точно какво ще се случи и че РАДАН някой ден ЩЕ СЕ МОЛИ на БСП и ДПС, ама й бухаха минуси !

  Сега да й целуват ръка!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 32. 32 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 686 Неутрално

  [quote#9:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Абе Радан къде е описал точно за какви реформи се бори и кои текстове от конституцията иска да промени? [/quote]
  В основата си това са идеите датиращи още от 2002-ра:
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3610
  През 2013-та:
  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3830

 33. 33 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1241 Весело

  Е това биг въпросът,като за Биг премиер и супер биг главпрокур.
  "А може би БСП иска да разобличи ГЕРБ, който - както казахте - ще има ключовата роля, тоест ако ГЕРБ не подкрепи монолитно ЗСВ ще се потвърдят съмненията за договорки на управляващата партия с кръговете на съпротивата откъм върховете на съдебната власт, включително с главния прокурор?"

 34. 34 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#19] от "BIG AL": ≪Мисля, дори, че отхвърлянето на Конс. промени е ДОСТАТЪЧНО условие , - за да се отиде на НОВИ парламентарни избори - наесен !!!≫

  А сигурен ли си, че ако стане така, РБ отново ще влезе в парламента. И ако да, дали ще има пак поне толкова депутати, колкото има сега?

  á è ѝ ò „” –

 35. 35 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Изглежда двамата депутати от управляващите нарочно са отсъствали от заседанието на комисията за да се види истинската позиция в зала на ДПС-то и БСП-то. Хитър ход!

 36. 36 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  [quote#7:"Иван К"]Радан Кънев не говори като български политик и това е добър сигнал. Може и България да дочака да създаде своя политическа класа.[/quote]
  -Назовете все пак събитието, или условието, или границата, която ще обезсмисли участието ви във властта и ще ви принуди да напуснете управлението?
  - Предостатъчно неща го обезсмислят. Но успехът на реформата на съдебната власт би го осмислил - нека да ви отговоря така. Нека да видим какво ще се случи с гласуването на конституционните промени на първо място.

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  До коментар [#31] от "lottalove":

  Гладната ще познае като цъфнат налъмите. Между молба и преговори виждаш ли разлика?

 38. 38 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Тези, които са взели на абордаж държавата и я изнасилват редовно, не просто за да правят пачки, а вече само и за кеф, демонстрирайки ни нагло, че правят каквото си поискат – с нас, с държавата, с обществото – нямат намерение да отстъпват. Затова започват сезона на отстрела. Няма да мирясат, докато не погребат ритуално не просто Хр. Иванов, а всеки опит за промяна на тромавата, артритна, подчинена и приведена в безпомощно състояние правоналагаща и правораздаваща система.

 39. 39 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Каквото имам да правя за деня, го описвам в десетина точки на един лист, който слагам в джоба. Нямам нито претенциите, нито доходите на този господин, но при мен, а гледам, че и при съседите в блока, върши работа.

 40. 40 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#39] от "naiden_pravdev":

  Аз пиша на едни малки и си ги лепя.Помага много

 41. 41 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Радан Кънев доблестно се пита, за чий чеп е в управлението ...
  Обяснимо е, но не бива да прекалява - сезона е единствен ...

 42. 42 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#32] от "petyo9":

  Ранни идеи - за днес са недостатъчни ...

 43. 43 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3318 Неутрално

  До коментар [#27] от "ret":

  Бравопетя правилно съобщава, че Радун е загубил надежда за промените в конституцията и целият тестостерон сега е хвърлен към закона за съдебната власт като реформаторска мечта номер 1. Ако и там не се получи точно както искат, вече ще минем към промени в Наредбата за резитба на овошките за да си останем в правителството в ТОЗИ МУ ВИД ръйш. Щото инак с раничката на паважа не е привлекателно.

 44. 44 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 686 Неутрално

  [quote#42:"dimko"]Ранни идеи - за днес са недостатъчни ...[/quote]
  Уууумноооо....

 45. 45 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1342 Любопитно

  Някой може ли да ми каже къде мога да видя предлаганите промени. Навсякъде всички говорят за съдебна реформа и много малко и завоалирано се казва какво точно ще се променя. Единствено по Канал 1, споменаха че се предлага съкращаване на мандата на ВСС и гласуването там да е явно, и нищо повече. Ако на това му викат съдебна реформа ....
  Да им таковам реформата.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 46. 46 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Боко каза, че правителството няма да падне, а ако падне, ще станем като Гърция. Де късмет, де!

 47. 47 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  А вие ако сте смелчаци когато БСП бламира конституционните промени идете наесен на референдум и въведете 100% мажоритарни избори, а после предсрочно се явете на избори заедно с ГЕРБ за да изтриете БСП от географията. Основно предизборно послание ще е да се спечелят 160 депутатски места. Така се прави политика ама имаме ли смелчаци за нея.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK