Андрей Георгиев, ДПС: Готвим се за пробив в София с поне двама съветници

Андрей Георгиев, кандидат за кмет на София от ДПС и зам.-председател на Областния съвет на ДПС в столицата. В кабинета му стои шахматна дъска със започната партия с председателя на ДПС - София, Любомир Ников, но по време на избори нямат време за следващия ход

© Георги Кожухаров

Андрей Георгиев, кандидат за кмет на София от ДПС и зам.-председател на Областния съвет на ДПС в столицата. В кабинета му стои шахматна дъска със започната партия с председателя на ДПС - София, Любомир Ников, но по време на избори нямат време за следващия ход"Дневник" започва поредица от интервюта с кандидати за кмет на София. В тях са зададени и част от въпросите на неформалната група "Право на град", в която са събрани различни хора - архитекти, политолози, социолози, общественици и други, обединени от идеята да влияят за по-добро управление на София и по-добра градска среда. Първото от интервютата е с претендента на ДПС Андрей Георгиев, който е и зам.-председател на Областния съвет на движението и водач на листата общински съветници. ДПС е амбицирано на местните избори на 25 октомври да спечели две места в общинския съвет на столицата.


Г-н Георгиев, защо избрахте ДПС?


- Искам първо да направя едно уточнение. В последната публикация за мен в "Дневник" имаше едно невярно твърдение - че съм бил съдружник с Петър Ангелов (бивш депутат от ДПС, разследван за ДДС измами - бел. ред.). Това е откровено невярно. Ние сме били заедно в неправителствени организации, били сме във футболен клуб "Люлин", издавахме заедно безплатния вестник "За Люлин", но никога не сме имали бизнес начинания заедно. Не ми е бил съдружник никога.
Благодаря за уточнението. И все пак защо решихте да сте кандидат на ДПС?


- През 2013 г. ДПС ме покани да се включа в Областния съвет и ми предложиха да стана заместник областен управител на град София.


Кой от ДПС ви покани?


- Петър Ангелов и Любомир Ников (председател на Областния съвет на ДПС в София - бел. ред.). Истината е, че още през 2007 г., когато се кандидатирах като независим за кмет на район "Люлин", ме потърсиха от ДПС. Резултатът от вота тогава беше много силен за мен - имах над 8% от гласовете, без политическа партия зад гърба си. Тогава се запознах и с Петър Ангелов, който също като мен беше независим кандидат за кмет на района.


ДПС и тогавашният им кандидат за кмет на район "Люлин" бяха първите, които се свързаха с мен. Казаха ми да обмисля предложението, но след предизборната кампания.


Вие по това време с какво сте се занимавали?


- Бях собственик на "Люлин нет" - компания за доставка на интернет в западна София. Към този момент бях много популярен в "Люлин" и заради бизнеса ми. Още тогава ми минаха през ума варианти за присъединяване към ДПС.


Защо към ДПС? Защото те бяха единствените, които ви потърсиха ли?


- Не, по-късно ме потърсиха и други партии. Но те бяха първите и започнахме диалог. За мен е много важна коректността във взаимоотношенията. А защо не ДПС? Какъв е проблемът на ДПС, освен че са най-коректната партия както спрямо избирателите си, така и към своите хора.


Защото в обществото ДПС се свързва с обръчи от фирми, с разпределяне на порции, с модела КОЙ.


- Две години съм част от ДПС и знам, че представата на обществото за партията е изключително погрешна. Не знам по какъв начин се е стигнало до това сатанизиране и очерняне на ДПС.


В България е трудно да запазиш чист образ дълго време, ако ще да си ангел с крила. Обществото ни като че ли винаги е готово да бъде поляризирано срещу някой. Много лесно става, бих дал пример с Иван Костов, който беше изкаран като най-черния човек на държавата. С право или не - отделен въпрос.


Не казвам, че ДПС е най-черната, а с какво се свързва тази партия.


- ДПС страда от същите болести, като всички останали партии. Не е с нищо по-различна от тях.


Например?


- Вътрешнопартийни борби.


Тогава кои са крилата в ДПС, щом става въпрос за вътрешнопартийни борби?


- На национално ниво не мога да коментирам, но мога да кажа специално за моята кандидатура в София, че имаше вътрешнопартийна конкуренция в Областния съвет и тя изкристализира след сериозни дебати. Освен дискусия за моята номинация имаше ожесточени спорове и за коалиция с НДСВ. Най-искрено пожелавам успех на тяхната листа, но се радвам, че централното ръководство на ДПС се вслуша в гласа на Областния съвет за самостоятелно участие на изборите.


Имаше и други хора, които биха желали да носят моята отговорност като кандидат за кмет на София и да водят листата с общински съветници.


Искам отново да се върна на времето, в което се присъединих към ДПС. Още тогава - 2013 г., с областния председател разговаряхме за моето явяване на местни избори 2015 г. И поех много ясен ангажимент както към него, така и към централното ръководство на ДПС - готов съм да подготвя структурите в София за прескачане на бариерата за влизане в общинския съвет. Това е план минимум на ДПС в София и казах, че ако ДПС не прескочи бариерата, ще подам оставка като зам. областен управител на София-град, тогава не съм знаел, че правителството на Пламен Орешарски ще падне.


Когато стъпих в ДПС, те имаха 3800 гласа в София, а на предишните местни избори - 2000 гласа.


И как ги увеличихте?


- Това са трите варианта за печелене на избори - чрез медиите (пример е ГЕРБ), с много сериозно вътрешнопартийно строителство или с популизъм и купуване на гласове (пример е ББЦ и Бареков). ДПС в София расте на база сериозно партийно строителство и сериозна организация. Във всички 24 района имаме структури, и то здрави структури.


Колко са членовете ви?


- 1100 души, хомогенно разпределени в цяла София с много малки дисбаланси. Как може да си направите извода дали ДПС има добра организация? Това става по време на избори - чрез членовете на партията в секционните избирателни комисии (СИК). Когато стъпих в длъжност, всички колеги от останалите политически партии ми казваха "ама защо искате тези места в СИК, вие нямате достатъчно хора". И така е било. Първата ми задача беше да намерим тези подготвени хора, които да искат да участват от името на ДПС в СИК. Това е минималният фундамент, на който стъпваме като парламентарна партия. В 1515 СИК имаме 1740 членове.


Това не е ли форма за контролиране или купуване на гласове?


- Не, в никакъв случай. Това е първо ангажимент на партията към обществото да организира изборите.


Това е партийна работа, която сме свършили за две години. Оттук нататък всеки наш член и активист е приел идеята, че ДПС е правилната политическа партия и чрез неговия авторитет в обществото той става проводник на нашите идеи - на централното ръководство и на мен като кандидат за кмет.


А вие лично откъде имате опит с партийното строителство? На парламентарните избори през 2013 г. сте били в листата на ДСБ.


- През 2007 г. като независим кандидат за кмет направих много здрава структура в "Люлин". Попълних всички 130 СИК със застъпници. След което, като бях поканен като граждански представител в листата на ДСБ през 2013 г., отново попълних секциите в целия 25-и избирателен район със застъпници.


Как стана връзката ви с ДСБ?


- След февруарските протести 2013 г., в които участвах, търсих политическо представителство. Пропуснахте и 2011 г., когато пак бях кандидат за кмет на София от Партията за хората от народа и спечелихме 5000 гласа. Това ми дава самочувствието да мога да правя партийно строителство, да организирам хора. Мисля, че самочувствието ми идва най-вече от опита в бизнеса - с каквото съм се захванал, съм успял да го доведа до успешен край. Компанията ми "Люлин нет" беше една от най-големите, но я продадох през 2012 г. на "Булсатком".


Сега занимавате ли се с бизнес?


- Когато станах зам. областен управител, се освободих от целия си бизнес, който имах, и оттогава досега не съм влизал отново в управление на фирми. Занимавам се професионално с партийно строителство и организация. Политиката започва от този момент нататък.


Да се върнем на 2013 г. и участието в листата на ДСБ.


- Както казах, след протестите търсех политическо представителство, водех разговори с няколко партии, тогава нямах добра комуникация с ДПС, а и те предложиха на мой приятел да води листата на 25-и МИР - Петър Ангелов. Стигна се до това, че след разговор с Иван Костов ми предложиха второто място в листата в 25-и избирателен район.


Кой ви свърза с ДСБ? Твърди се, че имате контакти със сегашния лидер Радан Кънев.


- Аз си намерих контакт с Иван Костов. И бях гражданска квота в листата им. Познавам адвоката Радан Кънев, който ме е съветвал по договори, които е трябвало да сключа. С политика Радан Кънев нямаме нищо общо.


Когато ДСБ не прескочи бариерата, бях емоционално разбит. Предложението на ДПС просто ме върна в политическия живот. 


Партия за хората от народа не беше ли националистически и патриотично-популстки настроена?


- Ясно обявихме партията за мултиетническа. Аз разбирам патриотизма по този начин - всички заедно, а не едните наляво, а другите надясно. Дори в листата ни за София втория след мен през 2011 г. беше от ромски произход - Тошко Трайков, в момента е пети в листата на ДПС. Съвсем не тръгнахме по линията на краен национализъм. Дори когато издигнахме Павел Чернев за кандидат-президент през 2011 г., му търсихме подходяща жена от ромски произход за вицепрезидент.


Не само, че това не е в конфликт със сегашното ми положение, а напротив - това е един вид надграждане на тогавашната ми позиция за мултиетнизма.


Не смятате ли, че бихте имали имиджови проблеми като кандидат на ДПС?


- Не се притеснявам, защото хората ме познават много добре. Имам изключително широк кръг от приятели и познати. Аз съм в ДПС не от днес - аз съм кандидат за трети път, бях в евролистата, както и кандидат за депутат в 25-и МИР в София, но влизането на "Атака" и АБВ изяде депутатския ми мандат.


Не ви притеснява, че обществото свързва ДПС с модела КОЙ, който бихте възпроизвели в Столичната община, ако станете кмет?


- Че ще го мултиплицирам там ли? Аз се запознах с г-н Делян Пеевски на снимките за плакатите за кампанията за евроизборите 2014 г. На фотосесията се запознахме и сме си казали имената.


Ето това, че при споменаването на модела КОЙ аз веднага казах името на Делян Пеевски, е част от очернянето и омаскаряването на ДПС. Не стоят така нещата, няма модели КОЙ, няма пирамидална структура, при която хората от ДПС на различни постове да питат началството какво да правят, или да нямат право на лична свобода, или да трябва да обслужват нечии интереси. Точно обратното. Всеки си взима самостоятелно решение спрямо собствените си възгледи, разбира се, винаги може да потърси ръководството, но ДПС е либерална партия не само на думи, тя е либерална и демократична наистина.


За две години съм се убедил в това. Все пак съм бил част от политически кабинет на областна управа и знам, че съм разполагал с пълната свобода да взимам самостоятелни решения за всичко, касаещо този държавен пост. Даже не си спомням да съм търсен за каквото и да е от ДПС.


Каква оценка поставяте на Йорданка Фандъкова за сегашното управление на София?


- Четири плюс. Няма спор, че за годините на нейното управление градът върви нагоре, но това се нарича прогрес, а не добро управление.


Към нея имам няколко критики - за провала в образованието на ромския етнос, за течовете на общинския бюджет и за това, че се съобразява прекалено много с партийните си ангажименти към ГЕРБ. Столичната община има нужда от по-силен контрол. Фандъкова е чудесен човек и интелектуалец, но не е добър мениджър.


Кои са основните проблеми на града?


- Няма визия за града. Моята визия е "София - град на високите технологии и европейския туризъм". Твърде далеч сме и от това, но имаме основата - столицата ни е с една от най-добрите оптични инфраструктури в Европа.


София е най-мръсната европейска столица с най-високо ниво на фините мръсни частици, защото автомобилите в града са без катализатори и много от хората по социални причини се отопляват с твърдо гориво. Дъждът в София не мие, а цапа колите.


Теч от общинския бюджет - има ли пари, харчат ли се наистина целево, проблемите ще се решават един по един. Нямам никакво намерение нашата група общински съветници да използва блокиращи квоти и да спъва решенията на Столичната община. Не влизаме в общинския съвет, за да пречим.


Друг голям проблем - пътната инфраструктура. Не е достатъчно, че са оправени големите булеварди.


Следващ проблем - ромските квартали. Единственият им шанс е да бъдат образовани, социализирани и да им се помогне за намирането на работа.


Кои са вашите три водещи приоритета за управление на София?


- Контрол по изразходването на средствата, социализиране и образование на ромите, както и общинското строителство - на детски градини и общински жилища. Като мениджър смятам, че много важно е да се управлява добре собствеността на София.


Как ще гарантирате неприкосновеността на парковете в София?


- Мислите ли, че някой от кандидатите ще посегне на парковете? Трябва да е луд човек. Парковете на София не трябва да се пипат!


Какво ще направите за некачествените нови тротоари?


- Освен тротоарите некачествени са и улиците. Ако се даде по-голяма прозрачност на конкурсите, и ремонтите ще са по-качествени. Конкурс се пуска за определен участник. Докато не се получи реална конкуренция, качеството няма да се подобри.


Как ще въведете работещо разделно събиране на отпадъци?


- Общината даде изключително лош знак към хората - тя не стимулира гражданите, а направо им уби желанието за разделно събиране. Първо трябва да започне да се събира наистина разделно боклукът, а не да го изсипваме при общия, след което идва и контролът - предписание, предписание, предписание, предписание, предписание, санкция. Няма друг път.


Какъв нов метод на изчисление на такса смет подкрепяте и може ли да падне цената?


- Бих се концентрирал в събирането на таксите. За метода, по който да се изчислява такса смет, трябва да се направи оценка на въздействието. Дори сегашният метод да остане, трябва да се наблегне на контрола и събираемостта. Нито една законова промяна няма смисъл, ако не се спазва.


Ще задържите ли Петър Диков като главен архитект?


- Разбира се, Петър Диков е изключителен професионалист.


Харесва ли ви ремонтираният булевард "Витоша"?


- Това, което не ми харесва на "Витоша" и ме боли буквално, е, че няма хора по нея. Няма друга европейска столица с толкова празна централна улица. Оставете ремонтите, дайте да накараме тези хора да излязат от черупките си - да се разходят по улиците, да пият кафе, да отидат на театър, на кино.


Споменахте за фините мръсни частици, как бихте намалили праха във въздуха и на земята в града?


- Социални мерки за хората, за да не се отопляват с твърдо гориво. Продължаваща газификация на София. Бих въвел строг контрол на измерването на изгорелите газове на автомобилите в София.


Как може да се намали нивото на шума в града?


- Много от новите кооперации са просто некачествени и пропускат немного високия шум от булевардите.


Как ще преустановите унищожаването на паметници на културата?


- Културното наследство на София е най-голямото й богатство, но не е пакетирано в завършен вид, който да доведе до хора. Освен "Витоша" и летището е празно, никой не идва в София.


Как оценявате паметника на цар Самуил?


- Видях го, оценката ми е неутрална. В никакъв случай не ме въодушевява, но и не ме дразни.


Какъв резултат ще е успех за вас?


- План минимум е пробиване на бариерата за Столичната община. Разумно е да искаме трима общински съветници. Целта ни е 15 000 гласа при 6526 гласа на парламентарните избори преди година. Това е почти тройно и това бих считал за успех.


Вие като кандидат за кмет на олимпийски принцип ли участвате или целта ви е общинският съветник?


- Не само ние сме издигнали кандидат за кмет, за да презентираме листата. Кандидатурата ми за кмет е най-вече за да се чуе гласът на разума срещу надигащия се краен национализъм, ксенофобия и простотия в тази кампания.


Ако имате трима съветници в общинския съвет, как ще се държите - опозиция на ГЕРБ или не?


- Мисля, че знаете как ще се държи ДПС.


Като в парламента ли?


- Разумна позиция, неотстъпваща по никакъв начин на основните ценности, които защитаваме. Много интересно е обаче останалите групи в какъв състав ще са. С купуването на преференции има реална опасност трите коалиции - Реформаторският блок, около БСП и около АБВ, да вкарат съветници, които дори не се познават с партийните ръководства. Всеки от листата, който има 30 000 лева в джоба, се вижда вече съветник. Елементът на мажоритарност ще даде невероятен дефект във вота, изродяване в масово купуване на преференциален вот.


В ДПС опасявате ли се от подобно нещо?


- Не. Това най-лесно става при партии с повече съветници, където може да настъпи сериозно разместване. При нас разумно е да имаме двама съветници, трима ще е успех.


ГЕРБ дори и да няма мнозинство, много лесно ще го сформира на база на тези "елементи", които ще попаднат в общинския съвет. Дали ще ги отцепи, или ще ги привлече това са хора, отишли там не за идеята и каузата.


Макар да е извън преките правомощия на кмета и на местната власт, но са въпроси, които вълнуват обществото - каква е позицията ви за бежанците и политиката на България?


- Това е огромна човешка трагедия. Решението на проблема е единствено в разширяването на Европейския съюз - на югоизток и на запад от България.


Общината може ли да има някаква роля и каква?


- Доста провокативен въпрос. Много популистки подхождат кандидатите към този въпрос. Всички, за да се харесат на по-голямата част от обществото, се изказват срещу бежанците. Това е лицемерие, нещата с бежанците са преекспонирани.


Как ще коментирате решението на съда за спиране на услугата Uber?


- Съдебните решения не се коментират. Според мен Uber има място в града и трябваше да бъдат допуснати. Това е прогрес - не можеш да спираш валяк с голи ръце.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1228 Гневно

  Айде нема нужда!

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 2. 2 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "издавахме заедно безплатния вестник "За Люлин", но никога не сме имали бизнес начинания заедно."

  Дори да е безплатно - това пак си е БИЗНЕС НАЧИНАНИЕ.. !

  Лъжщи и мошеници , киряк стефчовци - това са кадрите на мафията ДПС

 3. 3 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "- Това е огромна човешка трагедия. Решението на проблема е единствено в разширяването на Европейския съюз - на югоизток и на запад от България."


  Да, както виждате този предател откровено иска турция и косово да станат част от ЕС, за да се съсипе християнския модел на Европа.

 4. 4 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 861 Неутрално

  "- Бях собственик на "Люлин нет" - компания за доставка на интернет в западна София. Към този момент бях много популярен в "Люлин" и заради бизнеса ми. Още тогава ми минаха през ума варианти за присъединяване към ДПС."

  Още тогава РАЗБРАХ, че няма да мога да разширя бизнеса си, ако не сключа сделка с дявола... Пък и какво ми пука - важното са ПАРИТЕ !!!

 5. 5 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Поредната алчна душица. Вярно е, че повечето политици са такива, но да се продадеш на ДПС си е предателство към бъдещето на децата ни, към миналото на страната ни.

 6. 6 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 540 Неутрално

  "Ние сме били заедно в неправителствени организации, били сме във футболен клуб "Люлин", издавахме заедно безплатния вестник "За Люлин", но никога не сме имали бизнес начинания заедно. Не ми е бил съдружник никога."
  - Не мога повече. Още малко да взема да повярвам. Благодарим за интервюто, но не мога да го прочета. Това ми беше достатъчно

 7. 7 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1054 Весело

  Д(п)С се готвят за "голям пробив"...Явно са затворили голЕЕЕЕма сделка за покупка на гласовете на циг...уларите (а вие к'о си мислихте че ще напиша, АМ?!?) от ФакултетОТ!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Циганските гласове... там се целят.

 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3151 Неутрално

  Когато ДСБ не прескочи бариерата, бях емоционално разбит. Предложението на ДПС просто ме върна в политическия живот."Много са такива като този господин,няма значение партията,важното е да си в политиката.

 10. 10 Профил на shmandov
  shmandov
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Самата невинност .
  Как да не се влюбиш .
  Някои представя ли си , че живота без ДПС е възможен ?

 11. 11 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Поредният "българин" избрал ДПС ООД, наред с Бисеров,Ментата, Пеевски ....
  Е, ясни са тези.
  В София ще пробият / с поне двама съветници/, ако яко купуват цигански гласове, което не изключвам, разбира се

 12. 12 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Кириак... как му беше фамилията, Георгиев ли?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 453 Неутрално

  А, и заглавието оправете - "Бюджетирали сме двама общински съветници", някак по-достоверно звучи

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 471 Неутрално
 15. 15 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  Изрод. Както и другия, с който не са си довършили партията шах. Него поне го познавам. За този имам спомен. Вероятно единия, в когото инвестират е Петър /забравих в момента фамилията/, който е собственик на фирмата за дограма "Ворошилов". Той отдавна е купил циганите във Филиповци.

 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Въжеиграч, тарикат, дребен селски хитрец , хамелеон , ...
  Знаеш ли турски , комедианте ??
  ТЕ си говорят на турски, когато НЕ искат потурнаците около тях да разбират , за какво става дума :)))))
  Колко плужеци ПРЕДИ теб , ДПС използва , за да пробие в София ???
  Ти си поредния недорасляк ...
  Либерали , били ...)

  BIG AL
 17. 17 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Кажи, бе кабелджията , какво образование имаш , кои са родителите ти, колко пъти си в ромската мааала на ден ..
  И този е бил зам. обастен !!!???
  От къде си , недоразумение люлинско ????

  BIG AL
 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  ДПС партия ли е, ООД ли е, холдинг ли?
  Собствениците на много, при това големи български фирми гравитират към ДПС, и по правило в тях има и някакви руски капитали: ТЕЦ-овете на Ковачки, Булгартабак, Лафка, май и БТК, да не говорим за дърводобива и спонсорираното от българските данъкоплатци тютюнопроизводство. Сигурно всеки един от форума ще ми допълни списъка, но няма друга партия у нас, така тясно свързана с бизнеса.

 19. 19 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  Фактът, че цената на един глас е скочила до 100лв означава какви фантастични средства се усвояват от няколко "партии" у нас! Може би и милиарди!

 20. 20 Профил на kastelo
  kastelo
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Андрейчоо, ДПС ли, бе?! Сериозно?! Жалко, че и ти се оказа опортюнист, който иска да се набута във властта.

  Който е живял в Люлин знае колко много бачкаше и как от един квартален доставчик успя да направиш успешна фирма с доволни клиенти. Трябваше да си останеш в технологичния бизнес, а не да ставаш еничарин.

 21. 21 Профил на Радио Плутон
  Радио Плутон
  Рейтинг: 471 Неутрално
 22. 22 Профил на sdido1965
  sdido1965
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сделката :
  Доган пробива в София, Карлово, калофер и Кюстендил.
  В замяна :
  Реформаторския блок пробива в Кърджали, Хасково, Разград, Шумен, Добрич и Силистра.
  Кунева + Доган = любов навеки.
  Е, как да гласуваш за реформаторите кажи ми ?!

 23. 23 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  [quote#18:"historama"]но няма друга партия у нас, така тясно свързана с бизнеса.[/quote]
  Също и ГЕРБ, макар и в по-малка степен.

 24. 24 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  ДПС е корпоративна партия в национален мащаб, обхванала гласовете на мюсюлманската част от населението, и до голяма степен ромските махали, и тук-там някаква номенклатура. Към ДПС гравитират и няколко регионални политически движения също с корпоративен като ЛИДЕР на Ковачки, докато други подобни като "нашия град" на ТИМ, СИЛА от Несебър и др. към ГЕРБ и БСП.
  Чудя се защо PSA, AREVA и Alstrom от Франция, и Siemens от Германия не си направят собствени полит. партии или движения и да се борят за кметски места?

 25. 25 Профил на tisho_one
  tisho_one
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#24] от "historama":

  Защото бизнеса в България за да успее трябва да е обвързан политически. Такова село сме а и ни е останала любовта от Татово време, да смачкаме това което не е с нас!
  Но вече и тук се забелязва че големия бизнес не се занимава с политика и няма нужда от лобита!

 26. 26 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Няма какво да си кривим душата, ДПС е все по-малко етническа и все по-тарикатска (включително много българи-тарикати) партия. Етносът и остава здрава основа, но не заради него са толкова силни, а заради тарикати от всички етноси.

 27. 27 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Стана като по време на робството- много продали се на поробителите, само за своя изгода и от алчност.

  И в момента са същите- чисти продажници. И отново мразени от всички българи.

 28. 28 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 0 Гневно

  УУУУУУУУУУУУУ!!!!
  (поне така надявам се можем да изразяваме отношение, без да бъдат трити коментарите и да ни банват, нали? силно се надявам. Иначе имах доста какво цветисто да кажа за обекта на интервюто и субекта, когото представлява).

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher.
 29. 29 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#15] от "stedim":
  [quote#15:"stedim"]Вероятно единия, в когото инвестират е Петър /забравих в момента фамилията/, който е собственик на фирмата за дограма "Ворошилов".[/quote]
  Пепи бе, Пепи.
  Онова голямото моче, което не се свени да си цапа ръцете освен с вар и цимент, така и с неизрядни платци.
  Пепи плашеше неизрядните платци едно време с това, че е другарче на Таки и че Таки финансира футболния отбор Люлин, на който Пепи беше президент. И че може да спретне за нула време една бригада за "бързо реагиране".
  Бе едни хубави, честни, скромни и работливи хора са това, как да не гласуваш за тях.

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher.
 30. 30 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 413 Весело

  Е в София има достатъчно индиянския вигвами с повечко кебапчета ще гласуват индиянските войни.

  chavo64
 31. 31 Профил на kuzmanova0101
  kuzmanova0101
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Ясно е, че преди избори всички партии започват с популистки изказвания и интервюта, но все пак това не означава, че нещата, които говори господина са грешни. Все пак всички живеем в една страна и това, което искаме е тя и народа й да са добре. Може би е редно да се научим на повече толерантност, а не да критикуваме всичко, било то и редно.

 32. 32 Профил на upiiiiiiiiii
  upiiiiiiiiii
  Рейтинг: 238 Неутрално

  В София, Пловдив, Варна, Бургас и други където ДПС няма никакво влияние и общински съветници, дали има обръчи от фирми?! Не, няма! Там има ешалонирани окопи от фирма и нито една не е от ДПС. НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ПРАВЯТ НА БАЛЪЦИ, А МАЛКО ПОМИСЛЕТЕ!!!

 33. 33 Профил на sarp
  sarp
  Рейтинг: 239 Весело

  Много проста сметка са направили от ДПС за един общински съветник им трябват 7000 гласа за двама 14000 гласа по 100 лева. = 140 000 лв. След това ги продават на ГЕРБ за 300 000 лв на година и в край на мандата получават 1 000 000 лв., при първоначална инвестиция от 140 000 лв и допълнителни разходи в мандата от 60 000 лв. Това се казва бизнес

 34. 34 Профил на bosomoso
  bosomoso
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Добре де, не живеете ли и вие в Европа?! Погледнете Сърбия, Харватска, Босна и Харцеговина, Македония.... Навсякъде по света избухват етнически войни, а ние вместо да сме толерантни, нагнетяване напрежението! И въобще какви сметки, какви неща, всички са сметкаджии, всички искат да оберат нещо за себе си, но нека гледаме кой и какво ще направи за държавата, дори и малко! Малкия и средния бизнес умряха, безработицата се увеличава, села и градове се обезлюдяват.... И за това ли ДПС са ни виновни?!?! Малко се смирете, за да може държавата да поеме въздух!

 35. 35 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Колко безсилна злоба се лее от форума.Типична за слабия.
  За да промениш политиката трябва да участваш, трябва да ти се даде възможност.ДПС има структури в София, а да се направи това не е никак лесно.За която и да е партия.
  ДПС е либерална партия, парламентарно представена, има евродепутати, защо да няма кмет, общински съветници и заместник кмет в София.?
  В крайна сметка това е демокрацията - избираш и може да бъдеш избиран.

  Гласувайте бе, хора, правото на глас е гарантирано от Конституцията.
  Та за всеки вкус си има партия и коалиция - барем стотина са.
  Докажете с правото си на глас, че ДПС е излишна, а не с грозни и безсилни обиди и обвинения.

 36. 36 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 623 Любопитно

  Киряк, за колко?

  Порусначен народ- слаба държава
 37. 37 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#29] от "pariah":

  това кога го сънува?

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9021 Неутрално

  Кирякстефчовците толкова ли много са в София.

 39. 39 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#35] от "ana_ni":

  Въпросната етническа партия и наследница на про-турския тероризъм в България трябваше отдавна да е обявена за "излишна" от Конституционния съд, но там някои ДС-другари решиха да я оставят.
  Иначе благодарение на етнически и купен вот + малко бандити и кирякстефчовци като горния, ще ни трови винаги и най-вероятно ще ни надживее...

  Порусначен народ- слаба държава
 40. 40 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 3586 Неутрално
 41. 41 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#37] от "ana_ni":

  Кое по-точно?
  За Пепи Ворошилов ли?
  Да ти дам телефона му да провериш лично, или?
  Ще ти дам и препоръки.

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher.
 42. 42 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "В България е трудно да запазиш чист образ дълго време, ако ще да си ангел с крила. Обществото ни като че ли винаги е готово да бъде поляризирано срещу някой. Много лесно става, бих дал пример с Иван Костов, който беше изкаран като най-черния човек на държавата. С право или не - отделен въпрос."
  Ами и вие и той , мийте си по-често ръцете да не ходите изцапани

 43. 43 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#40] от "selqnin":

  само това ли можете?
  Гласувайте за тези, които ще ви представляват в общинския съвет, ще работят за вашите интереси, ще се чувствате защитени, града ще чист, градския транспорт удобен, улиците без кални дупки и осветени.Общината ще работи за хората, а не за олигарсите.
  Покажете, че има на кой да дадете доверието си.

  а освен кандидата на ДПС има още 6526 доказани според вас еничари!
  Само в София.
  Най-добре да напуснете този град.Не ви разбират.Тук живеят всякакви хора и имат право да избират кой да ги представлява в общината.

  Има двама представители на патриотарска партия с чисто българските имена - Джамбазки и Каракачанов.Много българско потекло имат!И кво от това?


 44. 44 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#39] от "mr_vach":

  кой има възможност и срещу каква сума да купи вота в София?
  Каква е сумата?

 45. 45 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 828 Любопитно

  Демек за толкова сте платили на циганите?

 46. 46 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#43] от "ana_ni":

  Я по-добре кажете по колко плаща ДПС на пост? Богата партия е, чувал съм, сигур повече от останалите плаща.
  И под всякакви хора визирате най-вече циганите, нали?
  С тях работите здраво, докато българите съвсем сме ги изоставили и това ни е грешката... Затова ви расте процента.
  Но, върти го, сучи го, ДПС е противоконституционна партия, в която наистина напоследък се пълни с предатели и родоотстъпници.

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher.
 47. 47 Профил на evq15491716
  evq15491716
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Ако не става с пари, става с моного пари.
  Американска поговорка.

 48. 48 Профил на evq15491716
  evq15491716
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#2] от "bestbuy":

  крякстефчовци - монго точно казано

 49. 49 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Нали ДПС-то е етническа партия и на циганските гласове, този какво прави там? Май е като Хр. Бисеров - перачът на пари или като Данчо Ментата - със заграбените земи. Може и да е като Ах. Башев - купувачът на цигански гласове. Или е там за да прикрива етническия характер на електората на ДПС-то.

 50. 50 Профил на bosomoso
  bosomoso
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Свят шарен, хота различни! Не само ние коментиращите тук гласуват, правят го много хора и колкото и да не ви се иска, гласуват за ДПС, така и за ГЕРБ, така и за БСП и т.н. Не може всеки да угоди на всеки! Не виждам нищо противоконституционно в ДПС, партия, която подкрепя хората си, това е! Понеже другите ни партии в парламента са много "конституционни", та за това сме цъфнали и вързали!

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#41] от "pariah":

  Доста коментари от хора с рейтинг 0 се появиха. И все някак в подкрепа на ДПС ООД.
  Ама, за Бисеров например не думат и за хилядите безобразия на ДПС. ))))) Инженери /по примера на Доган/, хидро и то

 53. 53 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Пак здраво ще пръскат наши пари ДПС, за да се задържи във властта.

 54. 54 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#34] от "bosomoso":

  ?! Това ли е новата линия на защита за ДПС, гледам бързо се изцвъкаха няколко коментара.

 55. 55 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Ще задържите ли Петър Диков като главен архитект?

  - Разбира се, Петър Диков е изключителен професионалист.

  пишете си простотии колеги, без да четете отговорите на т.н.журналистически въпроси.
  Горното е достатъчно да се направи извод от средно интелигентен читател, че няма да има изненади, поне за ДПС.
  Кампания няма, всички са щастливи и доволни.И ще си останат такива и след изборите.Най-вече Петър Диков.

  а ретро изказванията за еничари и киряци не вървят от минали век.Бъдете модерни и космополити!Всеки има право да избира и бъде избиран.Само след 5 до 10 години в общината ще има представители на сирийци, авганци и еритрейци.

 56. 56 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#46] от "pariah":

  колкото вие никога няма да изкарате с честния си труд.

 57. 57 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Дьомне, за една паница лешта ще разголи на жена си г.за.

 58. 58 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 439 Неутрално

  "Дори когато издигнахме Павел Чернев за кандидат-президент през 2011 г., му търсихме подходяща жена от ромски произход за вицепрезидент."

  Висш пилотаж в политическото инженерство, впечатлен съм!

 59. 59 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 623 Неутрално

  [quote#44:"ana_ni"]кой има възможност и срещу каква сума да купи вота в София?
  Каква е сумата?[/quote]

  Чак толкова дори и ДПС не са се наяли, че да купят цяла София.
  Но по малките населени места не им е особен проблем.

  Докато туморът ДПС определя дневния ред, в България няма да има демокрация- това е.

  Порусначен народ- слаба държава
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK