Камен Иванов: Ако във ВСС не изясним кой изпрати есемеса, това срива окончателно доверието в съдебната власт

Камен Иванов

© Анелия Николова

Камен ИвановТемата за изпратения до премиера Борисов есемес и препращенето от него към председателя на ВКС Лозан Панов на последното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) не затихва. Напротив, повдига обезпокоителни въпроси след всяко следващо изявление по въпроса за подателя. 


Камен Иванов, бивш съдия от Апелативен съд - София, и член на ВСС от съдебната квота, смята, че съветът трябва да изясни този въпрос, защото става дума за съобщение, което касае дейността му. 


В понеделник ВСС ще проведе извънредно заседание по темата. Интервюто е взето в петък преди в събота лидерът на РЗС и съветник по въпросите на корупцията на премиера Яне Янев да съобщи, че той е изпратил есемеса.
Г-н Иванов, защо е толкова важно и ключово да се изясни авторството на този есемес - как бихте обяснили проблема за онези хора, които не са близо до магистратските среди и до ВСС, тези които наричаме общество?


- Важно е, защото става дума за проблем, който ако не се изясни, ще делегитимира окончателно Висшия съдебен съвет и ще срине и последните остатъци доверие в съдебната власт. А е трудно да се обясни с две думи, защото проблемът се изразява в поредица от действия, които трябва да се разглеждат свързани.


Какво точно се случи във ВСС в четвъртък, та се наложи премиерът да отиде в съвета?


- Не мога да коментирам мотивите на премиера, твърдя само, че ВСС не е вземал решение да кани премиера. На заседанието в четвъртък обсъждахме предложението на Етичната комисия и нейните аргументи за прекратяване на проверката по публикуваните записи на разговорите между бившия председател на СГС Владимира Янева и дисцплинарно освободената Румяна Ченалова, които медиите нарекохте "Яневагейт".


Слушах много внимателно, тъй като не съм член на комисията и не съм присъствал на заседанията й - с изключение на първото (бел. ред.-  всеки член на ВСС има право да присъства на заседанията на комисиите без да участва във вземането на решения). Тогава, на първото заседание, Галя Карагьозова, която е член на Етичната комисия, предложи заседанията да бъдат публични, за да се предотвратят спекулации. Аз я подкрепих с аргумента, че е добре да се знае как се извършва проверката, какво питаме, кого питаме... И заявих, че ако заседанията не са публични, аз няма да присъствам (бел.ред - заседанията не бяха публични). 


В четвъртък, към края на дискусията, след като колеги бяха изказвали различни мнения, бяха оспорвали някои от аргументите за прекратяване на проверката, още повече че експертизата на прокуратурата, според която записите са манипулирани, не бе представена към оня момент, взе думата Лозан Панов. И попита дали е могло и дали е правен опит да бъде изслушан и премиерът в рамките на проверката с цел по-голяма всеобхватност на установените факти. Въпросът на Панов показа, че до този момент той не се е интересувал от хода на проверката, иначе щеше да знае, че е имало решение на комисията да бъдат канени за изслушване само представителите на съдебната власт, които са споменати в разговорите. По тази причина не е бил канен и министърът на правосъдието Христо Иванов, който също е споменат.


Малко след това, преди да бъде приключена дискусията, председателят на ВКС каза, че смята за необходимо да покаже на съвета получен есемес от телефона, чрез който комуникира с премиера. Изпаднахме в шок, съветът се разжужа и излязохме в почивка.


Обобщавам: председателят на ВКС не е правил предложение да бъде канен, "викан", "привикван" премиерът Бойко Борисов, а отправи въпрос към комисията. Ето защо смятам, че съобщението до г-н Борисов съдържа манипулация и оттук произтичат много сериозни въпроси, паралелно с основния проблем: че член на съвета в реално време и с неведоми за ВСС мотиви информира с есемес премиера какво се случва на заседанието на съвета.


В  съобщението обаче виждаме и думата "отново" - "Панов отново предложи да Ви викаме"?


- Това е част от манипулацията. Не ми е известно Панов да е правил такова предложение по-рано. Ако е бил предлагал, е щял да узнае, че има решение на комисията да не изслушва външни лица и нямаше да пита.


Изглеждате убеден, че член на ВСС е изпратил съобщението - и то с манипулативно съдържание - но как си го обяснявате?


- Граматическото структуриране на съобщението е достатъчно ясно - "не приехме".


Но премиерът каза в петък пред журналисти, че негов съветник му го е пратил, без да го спомене?


- Тогава съветникът да обясни първото лице множествено число и откъде знае, че решение за викане няма да има.


А как научихте, че премиерът ще дойде - кой ви го съобщи?


- Не знам кой пръв е научил, никой не е съобщавал официално - аз дочух в коридора като говорят - "премиерът пристига" -  и веднага отидох при министър Захариева да питам дали я вярно - тя потвърди.


Връщам се на въпроса - какво е вашето обяснение на всичко това?


- Няколко могат да бъдат интерпретациите, но основното, от което не можем да се отклоним е в какъв момент е изпратен есемес-ът:  а това е моментът, в който се обсъжда "Яневагейт". Тоест каквито и цели да е имал подателят, те са свързани с този проблем.


Първата хипотеза - плонжиране пред премиера: лошите искат да ви безпокоят, аз ви браня.


Втората - свързана пряко с първата: да бъде етикетиран председателят на ВКС с лошите и да бъде злепоставен.


Третата - целенасочен опит за провокация чрез нагнетяване на напрежение между премиер и висш орган на съдебната власт.


Да не забравяме в какъв момент се случва - не е тайна че ВСС се деинституционализира, влизайки от скандал в скандал. Публично се говори за лобита и че решенията се вземат през натиск и тайни комуникации, а не на масата на дискусиите. И точно в момент, когато обсъждаме проблем зареден с огромна "енергия" - дали да прекратяваме проверката по "Яневагейт" или не, някой изпраща есемес-и свързани точно с въпроса, по които дебатираме и сме длъжни да вземем независимо от всякакви влияния решение. Това може ли да бъде интерпретирано по друг начин освен като недопустимо. 


Ето затова е ключов въпросът и сме длъжни да го изясним - нашето действие ще бъде лакмусът дали ВСС ще опровергае твърденията за зависимостите, или ще ги потвърди, като скрием автора. 


Пак казвам затова смятам за ключово изясняването на проблема.


А защо според Вас премиерът е препратил есемес-а на Лозан Панов и защо той го огласи?


- Не знам мотивите на премиера. Не знам и съображенията на г-н Панов да го огласи. Мога да коментирам само два факта:


Огласяването - определено смятам, че това беше най-сериозният възможен акт на на воля от страна на Панов да се сложи край на тайните взаимоотношения и невидимите влияния. Това беше осъществяване на дело на призива "Стига вече толкова", който той отправи в речта си по повод 135-годишнината на ВКС. Друг начин няма да бъдат спасени последните остатъци достойнство на Висшия съдебен съвет.


И вторият факт -  въпросът на председателя на ВКС към премиера: "Кой ви изпрати това съобщение и защо ми го препратихте". Респектираща яснота и конкретност, която показва кураж...  Впрочем още трима колеги попитахме премиера кой му е изпратил есемеса. 


Но г-н Ясен Тодоров, председателят на Етичната комисия, отново повтори в последното си телевизионно интервю, че настояването да се изяснява този въпрос води до разделение в съдебната власт и до дестабилизация дори на държавата - а вие изглежда и по този проблем сте малцинство?


- С г-н Ясен Тодоров очевидно имаме много различни представи за разделение и единение, за дестабилизация и стабилност. Разбира се, че ще бъдем разделени, когато ВСС приема кадрови решения с незнайни мотиви и когато членове на съвета говорят едно в обсъжданията, а гласуват друго в тайния вот. 


Припомням, че през май миналата година, когато ВСС отхвърли кандидатурата на Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд, въпреки че беше подкрепена от преобладавщия брой съдии, а яркото разминаване между явната подкрепа за нея и тайното й отхвърляне, няколко колеги се запитахме: можем ли да продължим да работим в този съвет или дойде време да си тръгнем. Тогава поисках среща със съдиите от Апелативния съд - защото те са ме предложили за член на ВСС, и беше важно да чуя мнението им. Те бяха единодушни: оставаш във ВСС, важното е да не се мълчи.


По критериите на г-н Тодоров това е дестабилизацията, а мълчанието е стабилността. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До тук, чрез реакцията на медиите на Пеевски изяснихме пълната взаимовръзка Боце - Доган - Пеевски. А със самия смс стана ясна и връзката Боце - съдебна система - Пеевски.

  Ето затова не минаха промените.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 637 Весело

  доверието е сринато, сега ви гледаме сеира...
  още чалко...

 3. 3 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Да си повторя мнението и тук:

  Пеевските бухалки на амразурата да пазят Баце:

  Канал 3
  „Лозан Панов забърка Бойко Борисов в sms-гейт!"

  ПИК:
  "„Лозан Панов падна на нивото на Николета Лозанова. Той не е съдия №1, а интригант №1. И е спорно дали е мъж".

  Блиц:
  "Скандалният Лозан Панов - милионер в имоти! Има цели 6 апартамента в София, парцели и магазини. Опозореният шеф на ВКС зарязал семейството си и пръскал пачки по куп жени".

  "УРАГАН В ПИК!
  Блъсков разпиля съдия №1 за аферата с SMS-а до Борисов! Главният редактор на "Труд": Интригата е била предварително планирана! Държат Лозан Панов на конец. Готвят се нови провокации".

  Bnews:
  Кой друг се фука с 6 апартамента? Лозан Панов притежава десетки скъпи имоти!

  Vsekiden:
  „Лозан Панов с 6 апартамента в София".

  "ИЗВЪНРЕДНО в ПИК!
  Юлий Москов: Лозан Панов се държа като махленска клюкарка. Това е недопустимо и опасно за държавата. Лъснаха връзките му с Прокопиев и Радан Кънев".  Що бе, жалкари? ЩО БЕ?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2456 Неутрално

  Не е важно кой изпраща, кой записва, кой кого дебне, а какво е съдържанието, защо хваща вяра, защо така се РАКоводи в държавните институции, и то вече четвърт век след "революцията". Връзките, ходатайствата и телефонното право са държавно узаконени.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 255 Весело

  АЛООО !!!
  ВИЕ ОТ ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НЕ СЕ КОСЕТЕ ОТИ БОКО ВИ ИМА ДОВЕРИЕТО !!!

 7. 7 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2860 Любопитно

  "Ако във ВСС не изясним кой изпрати есемеса, това срива окончателно доверието в съдебната власт"

  Как може да се срине нещо, което от години не съществува? И докато в съдебната власт се вихрят такива, които търсят под вола теле, вместо да изчистят собствените си авгиеви обори, доверието няма да се върне. Най-лошото е, че никой друг не може да изчисти тези обори, освен тях самите. А ние виждаме, какво предтавляват...

 8. 8 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1147 Весело

  Песента "Кой уши байряка..." с нов текст .... "Кой написа СМС-а.." За мен "не го приехме" означава, че гласувал го е пратил. Яне Янев да не се прави на Матросов, ами да "уволнява" Борисов

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 9. 9 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Има начин да се разбере кой е изпратил смс-а.Въпросът е защо Борисов се вързва на такива номера?

  Tony
 10. 10 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Свестен е човека и излиза, че хора като Ясен Тодоров, които бягат от публичната работа на комисията, държат мнозинството във ВСС и затова, според мен е "кауза пердута" да се запази някакво доверие в този съвет - просто няма такова.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3239 Неутрално

  Доверието е сринато отдавна.

 13. 13 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1168 Любопитно

  Абе, толкова ли няма в тая "ОГРОМНА" партия ГЕРБ няколко достойни авторитетни личности, които да излязат най-накрая и да кажат на висок глас, това което всички вече виждат и знаят - "царят е гол", "с Боко и Цоко не може вече, грам!!!"?

  Къде е Томислав Дончев? Всички ли сте лизачи и страхливци???

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 14. 14 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа на двете каки. Не го приехме."
  ========
  Еми съдете Яне за лъжесвидетелстване нали имате и правно основание за това.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  [quote#7:"Дон Кихот"]Най-лошото е, че никой друг не може да изчисти тези обори, освен тях самите. [/quote]


  Т.е., те имат законодателна власт?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  Ами питайте Яни Янев,той ще ви каже.

 19. 19 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#17] от "Flappy Dildo":

  Чакай сега, те си го пазят като тежка артилерия, направили са му образ - умният гербер.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Стига глупости, доверие в съдебната система НЯМА!!! Със или без СМС. Всички съдии сте в кюпа.

  Няма шики-мики.
 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#19] от "Darth Plagueis":

  А на умен десебар дори няма образ

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Т.е. Като изясните кой е изпратил СМС-а, доверието във ВСС ще се върне?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#21] от "Олд Шетърхенд":

  Ало, пеевчетата, не правете опити за разсъждения, че ще предизвикате благотворителна инициатива..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#17] от "Flappy Dildo":

  Плюят върху изборателите си, по най гадния начин, плюят и храчат! Толкова ли са зависими всички, до един в ГЕРБ, все пак прелъгаха доста хора да гласуват за тях...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#3] от "Darth Plagueis":

  много ме развеселиха заглавията в прас-прес.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 26. 26 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Доверието в съдебната система надали може да се срине повече от това

 27. 27 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#19] от "Darth Plagueis":
  Ами позираше и Дончев, заедно с Пепи Москов на жълтите павета по време на протестите срещу Орешарски. Сега къде са? Къде е разликата с тогава? И Москов що мълчи, като здравен министър - лентички може да реже с Бащицата, а да вземе отношенеие по тоталния срив на държавността и бруталното насиране на Сикаджията не може!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 28. 28 Профил на rdf16318709
  rdf16318709
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Този човек греши. Този ВСС ОТДАВНА, ама наистина много отдавна е загубил общественото доверие!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Доверие в съдебната сисгема отдавна няма, тъй че , това са думи на вятъра

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#21:"Олд Шетърхенд"]А на умен десебар дори няма образ[/quote]

  Има, ама форумните дсб-ри го обявиха за предател.

 33. 33 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Манипулаторите изманипулираха Самият Велик Манипулатор.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#22:"полувишис"]Т.е. Като изясните кой е изпратил СМС-а, доверието във ВСС ще се върне? [/quote]

  +++++++++

  Много добър въпрос.

 37. 37 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Няма начин да има някаква тежест становището на съдия като Камен иванов, освободил от ареста Ал Петров, щото нямало начин да повлияе на следствието. И свидетелите взеха да измират и да се отказват от показанията си.

  "Алексей Петров – Трактора се сбогува с ареста, след като прокара в него повече от осем месеца. Във вторник Софийският апелативен съд (САС) промени мярката му за неотклонение в домашен арест. Магистратите решиха, че няма престъпна група "Октопод" във вида, в който я представяше МВР и прокуратурата.
  Съдиите откриха доказателства за съществуването на престъпна група от трима души – Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров – Хамстера. Тя обаче не е действала от 1997 г, както твърди обвинението, а от 2004 г.

  Решението на съда, взето от магистратите Камен Иванов, Надежда Трифонова и Невена Грозева, е окончателно и не подлежи на обжалване."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 38. 38 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Доверието към съдебната система е отдавна под дъното. Но някаква надежда все още остава-все още има хора като г-н Камен Иванов,съдия Панов...

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1272 Весело

  "Първата хипотеза - плонжиране пред премиера: лошите искат да ви безпокоят, аз ви браня.

  Втората - свързана пряко с първата: да бъде етикетиран председателят на ВКС с лошите и да бъде злепоставен.

  Третата - целенасочен опит за провокация чрез нагнетяване на напрежение между премиер и висш орган на съдебната власт."

  хих... а ако Панов не беше получил смс-а къде отиват хипотезите хахаха... а ако бай Гойко не беше посочил "съветника"... а ако "съветника" не беше посочил Митко... е_ава се нещо г-н Иванов

 42. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1272 Весело

  "Панов показа, че до този момент той не се е интересувал от хода на проверката, иначе щеше да знае, че е имало решение на комисията да бъдат канени за изслушване само представителите на съдебната власт, които са споменати в разговорите. По тази причина не е бил канен и министърът на правосъдието Христо Иванов, който също е споменат."

  хих, Панов бил показал... а часовника на г-н Иванов какво ли е показвал?

 43. 43 Профил на miami3
  miami3
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Нали вече е ясен изпращачът на SMS-а до премиера, с който Борисов е информиран за дебатите във Висшия съдебен съвет по скандала, станал известен като "Каките".
  Човекът, писал до Борисов, е Яне Янев.
  Лидерът на "Ред законност и справедливост" в момента е съветник на премиера и точно затова бил длъжен да го информира. 44. 44 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Невъзможно е този есемес да е писан и изпратен от Янев или който и да е нечлен на ВСС. Щеше да е:
  "Панов е предложил да ви викат във ВСС за каките. Не са го приели." Следователно Янев лъже, че е той.
  Драмата ще настъпи, когато Янев признае, че Борисов му е наредил да излъже и поеме вината. Ако това е вярно, Борисов се е поставил в тежка зависимост и следва да подаде ОСТАВКА.
  Или да опровергае Янев. Цялото отвращение от лъжите по корумпираните високи етажи на властта полепва по Борисов и той ще опере кирливия пешкир, който "диамантените" строители на магистрала Хемус за милиарди - Пеевски и Златев му затегнаха около врата.

  Navigare Necesse Est
 45. 45 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  "това срива окончателно доверието в съдебната власт"
  Вие отдавна сте се сринали, никой не вярва във вас. Заради вас получаваме редовно слаби оценки от ЕС, заради вас няма външни инвестиции, заради вас никой не ни смята за истински демократична страна.

 46. 46 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1363 Весело

  До коментар [#18] от "Роси":

  Язе пък викам да вземе да докаже че той му е писал СМС-а. Като е ербап да си направи разпечатка на СМС-ите за деня.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#6] от "chicho_pesho":


  [quote#6:"chicho_pesho"]АЛООО !!!
  ВИЕ ОТ ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НЕ СЕ КОСЕТЕ ОТИ БОКО ВИ ИМА ДОВЕРИЕТО !!! [/quote]
  И не само доверието , но си имат и телефоните !
  Та защо му е на Л.П-в телефона на мин.преда
  и обратния въпрос: Защо му е на Боце телефона на един съдия , па бил той и шефа на ВКСъд ?
  А всички от ВСС да си покажат тАлифоните и ако имат прекия тАлифон на Боце - оставка !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#49] от "Flappy Dildo":


  [quote#49:"Flappy Dildo"]
  Русия или Йемен[/quote]
  АВСТРАЛИЯ ! ! !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 51. 51 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1272 Весело

  [quote#15:"Flappy Dildo"]гласуване НЕ Е имало[/quote]
  имало е на заседанието на комисията
  [quote#15:"Flappy Dildo"]Което значи, че е възможно борисов [/quote]
  да е чел Винету когато го е получил

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1272 Весело

  [quote#52:"Flappy Dildo"]Верно?[/quote]
  еми Етичната комисия... което пак значи същото де
  "...иначе щеше да знае, че е имало решение на комисията да бъдат канени за изслушване само представителите на съдебната власт, които са споменати в разговорите..."

 54. 54 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  До коментар [#52] от "Flappy Dildo":

  тъй де дето ше се мориш да пишеш

 55. 55 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 255 Весело

  До коментар [#48] от "Чардо":

  Я ДУМАМ ЧЕ ОНИ СИТЕ ГО ИМАТ ТЕЛИФОНО НА БАЦЕ НАЛИ ОН Е НАЙ ГЛАВНИОТ.

 56. 56 Профил на rex
  rex
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#13] от "virtual brain":

  Хахаха, ама вие сериозно ли ? Тая голяма партия ГЕРБ, пълна с мутромилюционери. Да направи нещо против главния милюционер ? Цецка ? Деса Дуловска ? Габровския интелектуалец ? Вие живеете в някакъв измислен свят.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 57. 57 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 610 Неутрално

  [quote#22:"полувишис"]Т.е. Като изясните кой е изпратил СМС-а, доверието във ВСС ще се върне?[/quote]
  Не, но това е част от процеса на катарзисиране - сиреч, чрез изритването и катарзиса на осралия се, да не се допускат бъдещи публични изсирания.

 58. 58 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 435 Неутрално

  "дали ВСС ще опровергае твърденията за зависимостите"

  Как да ги опровергае, когато те са факт? Човек наистина трябва да е психично болен, за да си мисли, че във ВСС всички действат по съвест и съобразно със закона.

  Лошото е, че положението е същото в практически всички институции с власт в България...

 59. 59 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 668 Неутрално

  "Ако във ВСС не изясним кой изпрати есемеса, това срива окончателно доверието в съдебната власт"
  ----
  Доверие в съдебната власт няма отдавна. Тази система се попълва от десетилетия по изключително порочен начин: корупция, политическа пристрастност, шуро-баджанащина.
  Това са паразити, които ще умрат след като уморят жертвата си.

 60. 60 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 663 Весело

  До коментар [#13] от "virtual brain":

  "Абе, толкова ли няма в тая "ОГРОМНА" партия ГЕРБ няколко достойни авторитетни личности."

  На това му казват "реторичен въпрос", т.е. въпрос, който не изисква отговор, а предразполага към размисъл.

 61. 61 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Има вариант и Янето да е изпратил на Боци СМС-а - по-скоро препратил - получавайки го по време на заседанието на ВСС от член на ВСС, с който е имало предварителна уговорка как да се уведоми Боци к'во стааа...
  А човекът от ВСС използва изпращането му и да очерни и съдия Панов, манипулирайки по този начин и Боци ... , който разбира се реагира като биче на червеноо...
  Факири на манипулациите са всички от задкулисието!
  И разбира се хор "ПрасПрес" запява гръмовно!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 62. 62 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#61] от "stephanco": Логично предположение, но технологията е подробност.

 63. 63 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ма и оная кака как се пльосна по корем пред кауня, не е истина и без наколенки даже!!!

  chavo64
 64. 64 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Това е началото на края за ГЕРБ....

 65. 65 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Още от самото начало цялата работа ми прилича на провокация отправена срещу ББ. Като се знае характера му не е трудно да се предвиди как ще реагира на такова съобщение. Най-малкото ще изригне с някое непремерено изказване за да го дъвчат после седмици наред. За огромно удоволствие на сценаристите той преизпълни плана и лично се появи за да се напъха в капанчето.

  В цялата история не виждам невинни, всички са малко или много омърсени и то далеч преди това. Нищо чудно, невинните ги отстрелват далеч преди да заемат такива високи постове.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 66. 66 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  не го приехМЕ че Янето да не е член и на ВСС?

 67. 67 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Малко сте закъснели - доверие в съдебната власт НЯ-МА.

 68. 68 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#3] от "Darth Plagueis":

  Когато започне саморазправата и с Лозан Панов, отново ли ще се редим в кръгчето, отблизо сеир да гледаме ??? ...

 69. 69 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Не мисля,че някой има доверие в съдебната власт при това положение каквото е днес, или може би някой глупак

 70. 70 Профил на qqs55312357
  qqs55312357
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Да, доверието в съдебната система няма да се промени, независимо дали ще се установи кой е изпратил съобщението. Първото нещо то не е вярно, тъй като е пратено преди да е гласувано каквото и да било по темата. Явно целта му е била друга, може да е инсценирано както от ББ, така и от противниците му, и в двата случая става дума за безпрецедентна борба за власт и то не между изпълнителна и съдебна, а вътре в самите две власти /в изпълнителната власт също няма единовластие, има сблъсък и компромиси/. Не ясно защо ББ посещава ВСС, това, което заявява е, че иска мир и всеки да си върши работата, но какво разбира под това, всеки го тълкува по своему. По отношение на скандала "Янева гейт", напредък няма, ББ и преди това твърди, че не е замесен. Очевидно е, че ВСС няма какво да направи освен да прекрати производството, с което съмненията по-скоро се засилват. Да допуснем, че този състав бъде все някога бъде сменен, няма яснота как следващия, при това вече разделен на две ще промени нещо от съществуеащата действителност, както и да кадруват двата състава, хората и зависимостите в съдебната система си остават за съвсем неопределено време.

 71. 71 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Господине, не измествайте важните неща в напразна надежда да позамажете скандала. Скандалът не е в това, кой бил пратил смс-а, скандалът е, че вие не си вършите работата и сте подвластни на користни интереси, че няма кой да защити правото на отделния човек. "Правото" днес е на страната на този, който плати повече.

 72. 72 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Ще се постарая да запомня името на този достоен човек: Камен Иванов.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 73. 73 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 431 Весело

  Целият този скандал отвлича вниманието от любовницата Мая на премиера Борисов, който трябва да обясни откъде е извадил милион и половина евро за да й купи къща в Барселона. Или Цацаров трябва да се размърда.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK