Румен Чолаков, председател на "Милениум клуб": Младите трябва да участват в политиката, патриотичен дълг е

Румен Чолаков

© Юлия Лазарова

Румен ЧолаковРумен Чолаков оглави учредената през март т. г. неправителствена организация - Милениум Клуб България, която обединява завършили и работещи извън страната българи, родени след 1981 г. Той е младши адвокат в базираната в Лондон кантора Davis Polk & Wardwell LLP. Завършил е история в Кеймбридж, Великобритания (Тринити Колидж) и право в University of Law (London) и Kaplan Law School.


В средата на май в София бе представена кампанията на Милениум Клуб България #bokovaforun, която подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. На събитието присъстваха някои от лицата на НДСВ, част от които преди 15 години се върнаха в България, участваха в срещата на млади успели хора "Българския Великден", а после влязоха в политикта.


Формирането на Милениум Клуб България доста прилича на "Българския Великден", когато преди 15 години в България се върнаха млади хора от чужбина и влязоха в политиката. Това ли е и вашата цел, г-н Чолаков?
- Поради свойството на моето ЕГН аз не помня много добре тези времена, така че ми е трудно да направя съпоставка.
Аз също едва помня тези времена, но на представянето на кампанията #bokovaforun в София Ирина Бокова се обърна към Милен Велчев с думите: "Сега, Милене, идва едно друго ново поколение".
- Аз мисля, че проблемите, пред които сме изправени днес, и обстоятелствата, в които живеем, са много по-различни и не мисля, че ние можем да повторим това, което се е случило преди 15 години. И целта ни е много по-различна - искаме да създадем една трайна организация, която ще защитава интересите на българите в чужбина и чиято цел няма да бъде да е политическа партия. Не мога да кажа и не бих искал да казвам, че хора от "Милениум" и от нашето поколение няма да се занимават с политика и според мен те трябва и е хубаво да се занимават с политика, защото политиката по принцип би трябвало да бъде хубава, а не мръсна дума.


Защо политика е станала мръсна дума според вас?
- Според мен цялата политическа класа в България носи много голяма вина за липсата на доверие у хората и особено у младите хора. Безнаказаността на политиците и участвалите в организираната престъпност през последните 25 години отчайва хората в България и думата политик започва да бива свързвана с думата престъпник. Защо българите си тръгват от България? Заради липсата на сигурност, казват хората, с които съм си говорил в чужбина. Липсата на вяра в правосъдието - докато тя не се върне; докато политическата класа не покаже, че има воля за реформи; докато политици и престъпници от висок ранг не влязат в затвора, думата политик трудно ще може да бъде асоциирана с нещо добро в България. Но процесът трябва да бъде двустранен - първо политическата класа трябва да положи тази воля, но след това и обществото трябва да погледне по-положително върху нейните усилия. Ако искаме да имаме некорумпирани и качествени политици, които да работят за благото на България, ние трябва да покажем някакво уважение към тях, както е в западните общества.


Какво трябва да се направи, за да се върне вярата на хората в правосъдието?
- Аз съм един от малкото хора, които вярват, че съдебната система може да бъде подобрена много лесно. Като юрист считам законите и съдебната конструкция и организация на държавата като една абстрактна конструкция, която може да бъде променена от човек, ако има воля - за разлика от по-дългосрочни процеси като реформите в образователната система и здравеопазването, за които са нужни повече години и не малко инвестиции. Ключовата дума е политическа воля. В три стъпки - на първо място трябва да има воля в парламента да бъдат променени всякакви закони, и ако е нужно, да се стигне до Велико народно събрание, за да няма вратички за бягство от справедливост. Необходима е по-голяма независимост, по-голяма надпартийност на съдебната власт. На второ място - нужен е по-тесен обществен поглед към начина на протичане на съдебния процес и стигането до съдебни решения. И на трето място - за да се върне вярата на хората в съдебната система, трябва да има резултати. Съвсем буквално - политици трябва да влязат в затвора. В САЩ, когато се разследват политици, в Конгреса се създават комисии, които без никакви притеснения и при пълна публичност разследват всичко. Хубаво е подобна практика да бъде приложена и в българския парламент - при пълна публичност на политици да им бъдат задавани конкретни въпроси. Трудни въпроси, от които да не могат да бягат.


Звучите като политик. Имате ли такива амбиции?
- На този етап аз съм просто адвокат. Дали бих искал да се занимавам с политика? Може би в един момент, но все още не знам в какъв образ. Смятам, че младите хора трябва да се занимават с политика. В крайна сметка какво е политиката? Това е обществото, това е дълг към държавата. И се надявам, че младите хора няма да загърбят това заради частни интереси и кариери в чужбина, а все пак ще бъдат водени от един патриотичен дълг. На Запад това се поощрява.


Говорите, че трябва да има политици в затвора. Кои?
- Тук не става въпрос за конкретни имена, пък и аз не съм съд - не искам да влияя на един обективен съдебен процес. Но смятам, че заради корупционни схеми и скандали сегашната политическа класа носи отговорност за липсата на доверие на обществото в политиците. От там идва общественото недоволство и разочарованието от партиите - хората си казват: "Как да гласувам, като нямам доверие на никого".


Кое от последните управления на страната е успешно според вас, ако има такова?
- Има успехи, които България е постигнала. Например членствата в НАТО и в Европейския съюз (ЕС). Положително е, влязохме в ЕС, но в същото време ние не се развиваме с темповете, с които би трябвало. При предприсъединителните процеси общественото мнение бе, че България бе по-напред от Румъния. Сега мнението е противоположно - Румъния ни е изпреварила в почти всички отношения. Т.е. ние не сме се развили с темповете, с които би трябвало.


Т.е. последните правителства на България са виновни за това!?
- Правителствата носят отговорност, но в коя година и при кое правителство е започнал процесът на изоставане не мога да определя. Един приятел казва, че хората си заслужават управниците. Но в същото време управниците променят бита на народа: ето Северна и Южна Корея например - един народ и една общност, но две различни системи на управление и два различни резултата.


Какво мислите за Бойко Борисов?
- Трудно ми е да дам оценка. Оценката за конкретни политици се дава от народа, а той е единственият български политик, който от 1990 г. насам е бил два пъти министър-председател - явно печели доверието на хората. В същото време той отдавна е в управлението на страната и от тази гледна точка той е част от политическата класа, заради която хората нямат доверие в политиците.


Нужен ли е нов месия на България, за да се върне доверието в политическата класа? Преди по този начин у нас се върна Симеон Сакскобургготски и обеща да оправи страната за 800 дни.
- Позитивното при месията е, че връща доверието на хората, но и носи много опасности. Най-негативното е, ако има разочарование накрая. За мен по-важното е да има стабилност. Движения, които са съставени от месии, по-трудно могат да се развият. А България според мен се нуждае от стабилни и променящи се партии, които имат възможността да изваждат нови лидери, които се концентрират повече върху политика и по-малко върху емоциите. Дали ще има нов месия не мога да кажа. Не знам кой би могъл да е. Но, ако има - той трябва да остави трайна следа след себе си и да направи такива структури, с които да даде възможност за трайна промяна и стабилна политическа класа. Тази политическа класа обаче да бъде отворена, да допуска нови хора.


Слави Трифонов инициира референдум по важни въпроси. Мислите ли, че след него може да влезе в политиката?
- Това е въпрос, който много се коментира, но отговор може да даде самият Слави Трифонов. Аз не знам какви са неговите намерения, но според мен той е в политиката, защото коментира политически теми. Както всеки човек, който се интересува от това. Нещо повече, дори извън парламента, Слави Трифонов има по-голямо политическо влияние в обществото от действащи политици. Дали ще прави политическа партия не знам.


Милениум клуб подкрепя Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, макар че кандидатурата не е безспорна. Защо?
- Винаги има нападки срещу лидерите. Но аз не смятам, че срещу нея има състоятелни атаки. Не смятам, че някой човек трябва да носи бремето на неговите предци, а смятам, че всеки трябва да бъде съден за собствените си действия. В Милениум смятаме, че работата на Ирина Бокова в ЮНЕСКО е изключително силна и позитивна - тя пое организацията в момент, когато 22 % от финансирането бе спряно, тъй като ЮНЕСКО призна Палестина, което не е нейно решение. Тя успя да запази изключително близки отношения със САЩ - Джон Кери отличи нейните усилия, което е голямо признание. Но ние подкрепихме Бокова не само заради нейните постижения, а защото за нас това е национална кауза. Аз смятам, че повечето млади хора, повечето българи много биха се радвали да имаме генерален секретар на ООН. И ние трябва да направим всичко възможно, за да постигнем това. Защото сега на Запад България е известна като най-бедната страна в ЕС. А ако Бокова стане генерален секретар на ООН, това би ни дало едно самочувствие.


И последно, Румен Чолаков-младши. А кой е Румен Чолаков-старши?
- Дядо ми, който почина преди няколко години. Но това е една лична семейна любов.

Ключови думи към статията:

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1686 Неутрално

  Новият Малък Мук на ДС.
  Само дето историята се повтаря като фарс. Не, че оригиналният Малък Мук не беше фарс, де.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 2. 2 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Ясно! Новите "юпита".
  На какво ли не се нагледах по време на прехода.
  Юпитата показаха, че могат да крадат с не по-малък апетит от останалите.
  За мен е много по-важен въпроса за контрола върху политиците, а не за възрастта им.

 3. 3 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  На ред идват внуците... Бокова, Милене и прочие слузести

 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  Aко политиката била станала мръсна дума, десет пъти повече това важи за "патриот" и "патриотизъм". За тях конотацията варира от мошеничество до естествен идиотизъм, дотам стигнахме.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  "Как да гласувам, като нямам доверие на никого".Ами така е.

 6. 6 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Не си ли поканиха точно тези същества онова другото мадридско същество на учредителната сбирка?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 7. 7 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Сега разбирам защо България е в демографска криза!Всеки занимава младите хора с безсмислици и им вменява някакви абсурдни задължения ,вместо да ги остави да се съсредоточат върху най-важното за един народ-създаването на потомство!

 8. 8 Профил на Meister Eckhart
  Meister Eckhart
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Много неприятно момче..

  the devil is in the data
 9. 9 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 537 Весело

  "Поради свойството на моето ЕГН аз не помня много добре тези времена" - ко речи??? не му се разбира на г-на!!
  Златните деца на комунистическия режим трябва да са в политиката - техен дълг е....

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 10. 10 Профил на prassen
  prassen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Завършил е история в Кеймбридж..."
  "...подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН."
  " "Поради свойството на моето ЕГН аз не помня"

  Нещо не се връзва. Учи история, не знае нищо за българската. А изглежда и поради "свойството" на ЕГН-то не успява да добие историческо познание от времето преди да го научат да се изхожда в гърне.

 11. 11 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Именно поради подобно отношение интелигентните младите хора ще продължават да напуската страната: "....виж го, още има жълто около устата, нищо не знае, на какъв ми се прави, майка му и баща му кои ли са и т.н." Тук ще остане само мат'рияла да прави деца, които ще стават все по-малко и по-малко. Отношението на едно общество към най-младите и най-възрастните говори много показателна за културата и приоритетите ни...

 12. 12 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Ще си направя труда да извадя ключовите послания на този Хари Потър от интервюто му за удоволствие на многоуважаемият читател:

  Политиците са виновни
  Трябва да има политици в затвора
  Не мога да дам оценка на Бойко Борисов
  Трябва да има стабилност
  Подкрепяме Ирина Бокова

  Следващият моля. Няма пари в страната за експериментите на още една партида небръснати младежи.

 13. 13 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Каква скромност по отношение на дядо си!

  Това е той:
  Следва в Московския Университет за Международни Езици и в руската Дипломатическа Академия. Среща съпругата си, Алевтина, в Москва.През 1984 е назначен за посланик в Судан.

  Прадядо му е още по-интересна бира:
  Деец на БРП (к). Командир на четата, а по-късно заместник-командир на Родопски партизански отряд "Антон Иванов". Загива през 1944 г., в сражение с армейски и жандармерийски подразделения.[

  В дебати от типа "Другарят Този е казал това, другарката Онази е казала онова, те са по-умни/по-образовани/по-известни/по-успели от теб и следователно са прави, така че заставайки зад тяхното мнение, аз също съм прав/а" НЕ участвам!
 14. 14 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Прилича на младия Ахмед Доган.

 15. 15 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Оставям без коментар тази нова генерация - не за нещо друго,а защото всички те са или рожби на заблуди или имат червени корени!

  Tony
 16. 16 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 770 Неутрално

  [quote#8:"Meister Eckhart"]Много неприятно момче..[/quote]
  Какви е деца раждала, ражда и сега,
  българска майка комунистическа!

 17. 17 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  поради липса на лустрация, трето поколение комунисти (след 10ти ноември) се готви да управлява.

 18. 18 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Аре бе няма ли ЕДИН млад и образован човек, който да не е червен до девето коляно????

 19. 19 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Умно момче, сега проблемът е, че е адвокат, което предполага силни изкривявания...
  Ще видим дали няма да е поредното кариеристче драпащо за държавната трапеза, иначе хубави нещо говори.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 20. 20 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#19:"platenputinist"]сега проблемът е, че е адвокат, което предполага силни изкривявания... [/quote]

  Какви по-точно ?

 21. 21 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10028 Неутрално

  От уважение към господина и най- вече към себе си ще си спестя коментарите, защото няма да са с уважителен тон, нито към неговите идеи, нито към организацията му. Отношението ми е създадено от досегашната информация получена от него и от действията досега . После - зависи от това какво ще направят

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 22. 22 Профил на shouten
  shouten
  Рейтинг: 216 Гневно

  Този прогнил келеш нека си остане в Англия. Аман от такива млади лидери, строители на ново бъдеще, завършили в чужбина с пари добити от родителите по съмнителни начини!
  Да беше направил нещо значимо, да е световно известен или т.н. - да се изкаже. Но сега просто се прави на интересен; 15 минутната слава блазни много, като гледам!

 23. 23 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#20:"newgenerations"]Какви по-точно ?[/quote]

  Склонност към казуистика...

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 24. 24 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 433 Любопитно


  чадата на отговорните Другаре се "жертваха" връщайки се в БГ и се понакрадоха покрай мадридския ДС картоиграч.

  Сега иде ред на внуците на другарете...

 25. 25 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  До коментар [#18] от "aldoushuxley":
  [quote#18:"aldoushuxley"]Аре бе няма ли ЕДИН млад и образован човек, който да не е червен до девето коляно???? [/quote]

  Кога, от 1944-та до днес, у нас са допускали до властта някой, който да не е член на БКП (и на отрочетата й - БСП, ОДС, НДСВ, ГЕРБ, РБ, АБВ, ДПС, ДОСТ, ПФ, НФСБ, Атака и всички останали настоящи и били във властта партии).

  Вълкът козината си мени, но нрава си не - червените се боядисаха в синьо и замениха името Комунизъм с Капитализъм, ама все същите комунисти си останаха и все същия комунизъм си строят.

  Радан Кънев - зетят на Баръмов (ДС агент Смирнов) и избраната от ЦК на БКП Миглена Кунева-Пръмова са ярък пример за това как БКП си запазва властта, пребоядисвайки се в дясно за пред народа.

 26. 26 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#23:"platenputinist"]Склонност към казуистика...[/quote]

  Да, прав сте многословността, анализа и термините не се нравят на масата българи, друго си е да се изкаже Бат'Бойко.

 27. 27 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#13] от "klecho":

  Аз пък си помислих че е извънбрачно дете на Мадритският крадливец, има същата дарба да говори много без да каже нищо

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 28. 28 Профил на platenputinist
  platenputinist
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#26:"newgenerations"]Да, прав сте многословността, анализа и термините не се нравят на масата българи, друго си е да се изкаже Бат'Бойко.[/quote]

  Излишна язвителност, аз също съм адвокат, точно затова си позволих тая забележка.
  Политиката се опира на правото, но не е право, няма нужда от ерничене от ваша страна.
  И да, Борисов не е лош политик, други като са добри политици, защо не са на власт. Аз предпочитах Костов, но ... хората си искаха царя ...да ги "оправи". Такъв е живота.

  Dear readers! You did not forget to read the weekly anti-Russian article? We took care of it!
 29. 29 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Бре, хайде тези младите първо постигнете нещо в някоя професионална сфера, понатрупайте малко практически опит, излезте от нищоговоренето (щото на маса и на приказки всички мъже са юнаци, а всички жени - принцеси) и тогава се наредете на опашка да оправяте държавата, че като гледам има твърде много желаещи, които ако не са мама, тате, баба и дедо и за продавачи в МакДоналдс няма да се класират.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "... Като юрист считам законите и съдебната конструкция и организация на държавата като една абстрактна конструкция, която може да бъде променена от човек.." Леле мале- и този ще ни променя...Аз пък, като аполичен български адвокат считам цитата не просто за пълна глупост, но и за абсолютен показател на г-н солиситъра за тотално непознаване на българската правна система и на висшия закон на Р. България- българската конституция. Нека пробва еднолично да осъществи законодателната власт в България- да видим как точно ще му се получи на всезнайкото

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 32. 32 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  "...В три стъпки - на първо място трябва да има воля в парламента да бъдат променени всякакви закони, и ако е нужно, да се стигне до Велико народно събрание, за да няма вратички за бягство от справедливост.." Ауууу- откри топлата вода Ха сега ни кажи и как законосъобразно да принудим политиците да изявят активна политическа воля с цел създаване на закони, които ще им пресекат капиталооборота и трансфера/ прането на пари/ от бизнеса

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 33. 33 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#11:"newgenerations"]Именно поради подобно отношение интелигентните младите хора ще продължават да напускат страната[/quote] Вие пак ли се пробвате да пишете глупости? Вие юрист ли сте, за да знаете защо повечето български коментатори считат СОЛИСИТЪРА за въздухар? Ако не знаете- прочетете коментари № 31 и 32!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 34. 34 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  "...- На този етап аз съм просто адвокат. .." Иска ти се, но НЕ СИ баристър Защото "...Той е младши адвокат в базираната в Лондон кантора Davis Polk & Wardwell LLP. .."
  Закон за адвокатурата http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135486731
  Чл. 20. (1) Правоспособен юрист с юридически стаж под две години, който отговаря на изискванията по чл. 4, ал. 1, т. 1, 2, 4 и 5, спрямо когото не съществуват пречки по чл. 5, може да бъде вписан като младши адвокат въз основа на решение на адвокатския съвет.(5) Младшият адвокат има правата и задълженията на адвокат с посочените в този закон ограничения.(6) Младшият адвокат може да представлява и защитава страни по дела в районните съдилища и по същите дела в окръжните съдилища, а заедно с друг адвокат - и по първоинстанционни дела в окръжните съдилища.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 35. 35 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 640 Гневно

  Че се зачудих кой е точно тоя натегач и на коя номенклатура е дете. Във Великобритания така се учи. Само таксата на година е около 9000 паунда за другото да не говорим.

  Да не сте в. Дума, че ни занимавате с тия л**ета? Или понеже Плевнелиев уж подкрепя бокова решихте да го пуснете това?

 36. 36 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не се чудете, че прилагам към този гражданин българският ЗАдв.- нали той познавал българските закони- та реших да му припомня собственият му статут съгласно българските закони....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 37. 37 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 554 Любопитно

  [quote#31:"Логика"]бъде променена от човек.." Леле мале- и този ще ни променя...[/quote]

  Животните и органи на животинския свят ли променят законите у нас, г-жо супер интелигентен и успешен юрист ? Може би са гъбите или растенията ?
  Всъщност, лошото име на юристите у нас, създават такива като вас- изкривяване на информацията, много безсмислени приказки и буквално цитиране на нормативни актове.

 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#26:"newgenerations"]прав сте многословността, анализа и термините не се нравят на масата българи, [/quote]
  Пълни глупости! Ю.К. НЯМА конституция- за това и лицето НЕ ПОЗНАВА българската конституция, в която пише:
  КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
  (2) Цялата ДЪРЖАВНА ВЛАСТ произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или ОТДЕЛНА ЛИЧНОСТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРИСВОЯВА осъществяването на народния суверенитет.
  Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.
  Чл. 84.Народното събрание:
  1. приема, изменя, допълва и отменя законите;
  2. приема държавния бюджет и отчета за изпълнението му;
  3. (изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) установява данъците и определя размера на държавните данъци;
  4. насрочва избори за президент на републиката;
  5. приема решение за произвеждане на национален референдум;
  6. избира и освобождава министър-председателя и по негово предложение - Министерския съвет; извършва промени в правителството по предложение на министър-председателя;
  7. създава, преобразува и закрива министерства по предложение на министър-председателя;
  8. избира и освобождава ръководителите на Българската народна банка и на други институции, определени със закон;
  9. дава съгласие за сключване на договори за държавни заеми;
  10. решава въпросите за обявяване на война и за сключване на мир;
  11. разрешава изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната, както и пребиваването на чужди войски на територията на страната или преминаването им през нея;
  12. обявява военно или друго извънредно положение върху цялата територия на страната или върху част от нея по предложение на президента или на Министерския съвет;
  13. дава амнистия;
  14. учредява ордени и медали;
  15. определя официалните празници;
  16. (нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 100 от 2015 г.) изслушва и приема годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор, внесени от Висшия съдебен съвет, за прилагането на закона и за дейността на съдилищата, прокуратурата и разследващите органи. Народното събрание може да изслушва и приема и други доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика;
  17. (нова - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) изслушва и приема доклади за дейността на органи, които изцяло или частично се избират от Народното събрание, когато това е предвидено в закон.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Още една издънка на политическата класа,която ще пуска корен в българската политика.За там ти е нужен скафандър моето момче и много търпение.Защото акулите ще те изядат още на първия излет.....

 40. 40 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#37] от "newgenerations":
  Отделен човек НЕ МОЖЕ САМ да промени законите в България, г-н чужденец, защото законодателната власт в България принадлежи на КОЛЕКТИВЕН ОРГАН- БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ- 240 ДЕПУТАТА, А НЕ НА ЕДНОЛИЧЕН ДЪРЖАВЕН ОРГАН! Вие също твърдяхте, че българите в България сме били необразовани, прости, неуки и това било причината да сме затънали до ушите в наследниците на комунистите. Вижте сега собственото си високомерие, незнание и въздухарство в огледалото пред Вас! Жалки сте, а претендирате за истински знания и умения, които НЕ притежавате в действителност!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Гневно

  [quote#37:"newgenerations"]Всъщност, лошото име на юристите у нас, създават такива като вас- изкривяване на информацията, много безсмислени приказки и буквално цитиране на нормативни актове.[/quote] КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
  а не според имагинерните квазиюридически претенции за знания на анонимни чужденци!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Само отявлен ПРОСТАК може да слага минуси на ЧУЖДА за него конституция, която не разбира! Това показва единствено, че лицето не е български гражданин към настоящият момент. Но...този форум е пълен с простаци- чужденци, така , че- не се учудвам на нищо....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 43. 43 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#40] от "Логика":

  Думата "човек" се използва събирателно за група от хора или цялото човечество дори /но трябва да се приложи елементарно тълкуване и мисъл/. В края на краищата това е статия за масова публика, не само за хора с професионални познания за законадателството и държавно ни устройство.
  Юристите /познавам много, на различни възрасти/ са хора интелигентни, мислещи, разсъждаващи, анализиращи. Не са буквалисти и рецитиращи като папагали членове и алинеи.
  А щом сте толкова наясно с нормативната ни база, знаете какво означава да си българин и че вие нямате никакво право да определяте кой какъв е, още повече, че всички сме чужденци спрямо други държави и в това няма нищо обидно, не знам що за човек смята "чужденец" за негативна категоря
  Сега, простете ми, но вече хапнах и трябва да работя, защото имам и смислени неща за вършене.

 44. 44 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#42:"Логика"]може да слага минуси на ЧУЖДА за него конституция, която не разбира! [/quote]

  Явно някой "простаци-чужденци" просто слагат минуси...на вас.

 45. 45 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#43:"newgenerations"]Думата "човек" се използва събирателно за група от хора или цялото човечество . [/quote]
  Това е неистина. Точният контекст е различен- "... Като юрист считам законите и съдебната конструкция и организация на държавата като една абстрактна конструкция, която може да бъде променена от човек, ако има воля - за разлика от по-дългосрочни процеси като реформите в образователната система и здравеопазването, за които са нужни повече години и не малко инвестиции.." Т.е.- според лицето ЗАКОНИТЕ И СЪДЕБНАТА КОНСТРУКЦИЯ може да бъде променена от човек, - ед. ч., а не от НС!!!- - за разлика от "по-дългосрочни процеси"- т.е. лицето разглежда законодателният процес не от юридическа, а от мениджърска гледна точка.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 46. 46 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#43:"newgenerations"]Не са буквалисти и рецитиращи като папагали членове и алинеи. [/quote]
  Нима? Е- пробвайте да спечелите дело в съда само с алабала от философията и политологията, без да посочите поне 3-4 правни основания и без доказателства съгласно закона, да видим как точно ще стане

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 47. 47 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#43:"newgenerations"]А щом сте толкова наясно с нормативната ни база, знаете какво означава да си българин [/quote] Нима? Може да е с български произход, но да не е български гражданин- това как точно решава проблема с абсолютното непознаване на това лице на националното ни законодателство?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8195 Неутрално

  "Ранните си години прекарва в Суворовското училище, където започва близко и дългогодишно приятелство с историка проф. Андрей Пантев, а след неговото закриване, в Чепеларе. Следва в Московския Университет за Международни Езици, в руската Дипломатическа Академия и в университета на Екситър, Великобритания. Среща съпругата си, Алевтина, в Москва, където се женят през 1963-а година и имат един син.
  След като постъпва в Министерство на Външните Работи на Република България"
  Горното вероятно се отнася за Румен Чолаков- старши. Е, как внукът няма да подкрепя Бокова. Кръвта вода не става.

 49. 49 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Същият този го гледах като беше гост на Шоуто на комунистическия популист Слави, там стана ясно че този въобще не е запознат и наясно с Българската политика, питаха го няколко елементарни въпроса на които неможа да отговори, което значи че тои въощбе е е ясно нито с проблемите в страната, нито с решенията.

 50. 50 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#18] от "aldoushuxley":

  Има много даже, предполагам че просто не им се занимава с простотията тука и затова или си мълчат или се изнасят. В момента които някои си отвори остата и му се нахвърлят хиляди идиоти от медиите и от къде ли не с пълни простотии, на никои не му се занимава с това.

 51. 51 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#49] от "happystory":

  а направи ли ти впечатление как оня плешивия се мазнеше и примерно иронизираше евентуалното любопитство да разберем кой е пък тоя. Било важно само какво ни разправя...


  Birds of a feather flock together.
 52. 52 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Познавам бегло Румен. Единственото ми сигурно впечатление е, че има политически амбиции, което само по себе си не е лошо. Другото е, че на 24г я има година стаж, я не. Затова ми стана смешно като видях някъде заглавие от сорта "Успял българин подкрепя Бокова". Не знаех, че е комунистически отрок, но не съм изненадан. Средното си образование беше изкарал, ако не се лъжа, в частна гимназия в Англия, което е скъпо удоволствие. До тук за мен е по-скоро млад Станишев. Но в крайна сметка никой не си избира родителите.

  Безспорно е интелигентен и образован. А и колкото и да зелен със сигурност не е "успяло момче" от сорта на Пеевски. В Кейбридж не се влиза лесно, особено в Тринити Колидж. Така, че природно има качества. Въпросът е да има необходимата ценностна система, както и трудолюбието и търпението да се развие. Амбицията определено я има.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 53. 53 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#52] от "Николай Николов":

  подкрепя Бок::ова кво да мислим за качествата му ...

  Birds of a feather flock together.
 54. 54 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#53:"Realistic Cock"]подкрепя Бок::ова кво да мислим за качествата му ...[/quote]Да, това е леко нелепо. Изобщо, на мен лично ми направи впечатление навремето (преди 3-4г) с леко въздухарски мнения, леко напарфюмирани. Но кой съм аз до съдя - всеки е бил млад и зелен. Лошото е ако си остане такъв.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 55. 55 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#53] от "Realistic Cock": Най-сигурният лек е Румен сам да си изкарва прехраната и да направи някаква кариера първо в частния сектор поне 5-6 години, а не да се засилва от университета в политиката. Но това си е мое мнение.

  Иначе е умно и образовано момче, ако работи над себе си и понатрупа малко житейски опит мисля, че може да бъде полезен за БГ. В крайна сметка не са много тези, които са на Запад, а имат желание да се намесят в БГ политиката. Повярвай ми, повечето българи в момента в който направят кариера, пари, семейство на Запад и вече хич не им се занимава с БГ. Това, че Румен има желание е само по себе си хубаво. Просто трябва да събере житейски опит, да стане малко по-зрял. Сега е рано да се каже колко може.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 56. 56 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Какъв патриотичен дълг е да участваш в политиката? Това е една от най-големите глупости, които съм чувал в живота си. Боже, защо в България има толкова самочувствие и толкова тъпота.

 57. 57 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  Прадядовци - червени терористи, дядо -червена номенклатура и московски възпитаник - впоследствие "бизнесмен", баба - рускиня. Отговарящ на всички условия за червено безродно функционерче.

  Тук биографиите на прадЕдо му и дЕдо му

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%A7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2_%28%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%29

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD_%D0%A7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2

 58. 58 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#56:"m_todorov"]Какъв патриотичен дълг е да участваш в политиката? Това е една от най-големите глупости[/quote]Нима? На колко от свестните хора им се занимава с политика? На много малко. За това в политиката у нас превес имат негодниците. Румен е още млад, леко въздухар. Израстнал е в привилегии. Но това само по себе си не го прави лош човек. Въпросът е как ще се развие. Дано не се опита да влиза сега в политиката - ще стане просто апаратчик ала Станишев. За да може да бъде полезен на страната човек първо трябва да стане полезен на себе си - да успее да си изкара прехраната, да направи кариера, семейство. Но иначе желанието да се занимава с политика само по себе си е похвално.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 59. 59 Профил на sir_matt
  sir_matt
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Що не се учудвам...само като му видях физиономийката преди няколко седмици, описанието на клуба, и Бокова, и ми стана ясно. Биографийките днес са бонус.

  Как пък едно от тия млади и уж талантливи комунистически ла*ненца не заговори за преуспяване в частния сектор. За блъскане на Уолстрийт от 9 сутринта до 2 през нощта няколко години. Без ваканция по една година, Или за търчане по самолетите 3-4 дни в седмицата в консултантския сектор. Или за умения на световно ниво в програмирането, в Калифорния. За правене на кариера и пари със собствени сили, в световни организации, без наследството на тате, дядо и Партията. Хората плащат луди пари за такъв труд, пък наш'те така лесно се отказват - все от патриотичен дълг?

  Сигурно ние сме простите и не-патриотите - не ги владеем сладките приказки за туй дето се било поощрявало на Запад. Станахме милионери с блъскане, но явно не ни идва акъла къде е на баницата мекото. И къде ни е патриотизма, Очевидно това специално умение се предава само по кръвно-партиен път.

  Мамино сладко бъдещо министър-председателче - успех с организацията на кебапчетата за бъдещите ти избиратели след 20 години.

  "Me and Jimmy... we're men of grass, and boots, and beauty. "
 60. 60 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#57:"antonio_vivaldi"]Отговарящ на всички условия за червено безродно функционерче.[/quote]По принцип да - приликите със Станишев се натрапват от само себе си. Но не е задължително така да се развие. И Дайнов е от червено котило и учил в Оксфорд през социализма, но според мен е свестен и не си е продал душата. Сега живее на село в Балкана и се препитава с журналистика. Не, че съм му фен или съм съгласен с всичко, което пише. Та, от Румен зависи как ще се развие. Заложбите като интелект и образование ги има.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 61. 61 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#59:"sir_matt"]Как пък едно от тия млади и уж талантливи комунистически ла*ненца не заговори за преуспяване в частния сектор.[/quote]Не са само комунисти - и на Запад ги има тези Станишевчета. Камерун да не се е трепал в частния сектор? Връзкарче, което каца с парашут в политиката. Е, има заложби, образован е. Но трудно е да мине за селф-мейд. Във Франция всичките им политици са такива. Дори и в САЩ е така. Обама какъв е работил? Community organiser. Покрай него разбрах, че има такава "професия". А Хилари? И тя е такава - от университета директно в политиката (чрез Бил). Бил и той същия, ама с харизма. Ами Буш Младши? Връзкарче, което ако беше се родил уъркинг клас щеше да е обикновен алкохолик и лузър. Ами сегашния премиер на Канада - верно харизматичен ама дали е селф-мейд?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 62. 62 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2840 Неутрално

  [quote#0:"Румен Чолаков младши"]Защото сега на Запад България е известна като най-бедната страна в ЕС. А ако Бокова стане генерален секретар на ООН, това би ни дало едно самочувствие.
  [/quote]
  Ако допуснем, че Ирина Бокова стане генерален секретар на ООН, България ще стане ли по-богата? И дали ще е заради Бокова?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 63. 63 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Поредната комунистическа издънка,ала Милен Велчев,която иска да"оправи"страната.Гледах го в предаването на Трифонов,когато рекламираше кандидатурата на Бокова за шеф на ООН.Първите му думи бяха:"Сигурно не знаете,но Бокова се кандидатира за генерален секретар на ООН".Т.е и този смята българите в България за аборигени.Даже го повтори два пъти,та чак и Славчо се обиди.От интервюто не ми направи впечатление на човек с богата обща култура.Ясно е ,че отсега го лансират за бъдеща политическа кариера.Комунистическата номенклатура се грижи за отрочетата си.

 64. 64 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#61] от "Николай Николов":

  на пръв поглед изглежда несправедливо, но ние мразим това което са вършили комунистите у нас... още от двадесетте години на 20 век. Може би ако им симпатизирате е лесно да игнорирате греховете им, но у мен няма никаква симпатия, напротив, чувствам се омерзен, дето съм бил лъган ( само като дете, за щастие ). Докато ние ходехме да берем домати, други са ходели в Харвард, един вид...

  Birds of a feather flock together.
 65. 65 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Това пишлеме вече е индоктринирано.Мозъкът му вече е чугунен.
  То ще действа до края на живота си в интерес на боковците , а не на България.
  Чугунче,говорещо чудесен английски.Аре,нема нужда.
  Очаквайте презентацията на чугунчето на Елена Поптодорова значи.Гордата чугунена майка го буташе да се снима до американския президент.То пък какво червено келешче ще стане..?

 66. 66 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#65] от "aramissss":

  страшното е, че каквито и магарета да изкарат, едно от тях ще е президент

  Birds of a feather flock together.
 67. 67 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Но аз не смятам, че срещу нея има състоятелни атаки. Не смятам, че някой човек трябва да носи бремето на неговите предци, а смятам, че всеки трябва да бъде съден за собствените си действия. "

  Нейнете действия, като например това, че стана депутат от току-що пребоядисалата се БКП точно по времето, когато се разпределяше плячката. А някога да се е отрекла от комунизма? Това чудовище с привидно уморена усмивка със сигурност принадлежи на снимката в двора на Тодор Правешки.

  А тва момче ми е като оная приказка за единствения грях на човека - сълзата на слепеца - който натежал повече от всичките му добрини. Подкрепата за Бокова обезсмисли всичките му високопарни слова преди това.

  Абе показва, че новото поколение "политици от чужбина" не се е променило особено много. Правиш се на принципен, докато не дойде дъртия комунист и те купи...

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 68. 68 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#64:"Realistic Cock"]ние мразим това което са вършили комунистите у нас... Може би ако им симпатизирате е лесно да игнорирате греховете им[/quote]Не симпатизирам на комунистите. И с Румен нямам добри отношения - имахме бегъл контакт и той остави у мен по-скоро негативно впечатление. Моите аргументи в случая са да съдим за него (и другите като него) по качествата им, а не по това от какви семейства идват. Поне аз се опитвам да го правя. Другото е, че с всичките си кусури тези червени отрочета са за предпочитане пред голяма част от политическия матрял в БГ. Защото в БГ доминират хора като Пеевски. Румен със сигурност е нещо по-добро (с което все още не бих го препоръчал за политическа кариера) - най-малкото е бил приет в елитни учебни заведения (а това с връзки не става за разлика от академични светилища в БГ като Свищов или ЮЗУ). После ги е завършил тези заведения, а това изисква усилие и не става автоматично като в БГ. И, трето, живяли са на Запад и поне малко са прихванали от един друг манталитет. Пак казвам, това не са единствените неща, които имат значение, но дори и така те са по-добра версия от тази, която властва в БГ.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 69. 69 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  [quote#68:"Николай Николов"] И, трето, живяли са на Запад и поне малко са прихванали от един друг манталитет. [/quote]
  То и "великденските" копелета -никивасилевци,качаковици и велчевци бяха така представяни , ама се нахвърлиха на българската държава като шумкари на мандра.Отвратителна е семката им просто.

 70. 70 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#61:"Николай Николов"]Не са само комунисти - и на Запад ги има тези Станишевчета. Камерун да не се е трепал в частния сектор?[/quote]Не, че така трябва да бъде. Според мен няма как да си полезен за страната си, ако преди това не си станал полезен за себе си - да си изградил кариера, семейство. Ако зависеше от мен бих въвел изискването за поне 5год. опит в частния сектор преди да човек да може да се кандидатира за политическа длъжност.

  "Професионалните политици" са напаст - не само червените отрочета у нас, но и полит. елит на Запад в голямата си част се състои от хора, които са се родили в привилигировани семейства и в живота си с нищо смислено не са се занимавали, а директно от университета влизат в политиката. Адам Михник беше казал, че професионалните политици са най-голямата заплаха за демокрацията на Запад.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 71. 71 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#69:"aramissss"]и "великденските" копелета -никивасилевци,качаковици и велчевци бяха така представяни , ама се нахвърлиха на българската държава като шумкари на мандра[/quote]И на мен не са ми приятни. Но в живота избираш по-малката злина. Ако трябва да избирам между Ники Василев и Пеевски за мен няма съмнение кого ще избера. Разбира се, проблемът е защо трябва изборът да се свежда до това? Защо по-свестни хора не влизат в политиката? И тук се сещам пак за форумеца по-горе (#56) за който политиката не било дълг. Което е широко разпространено мнение в БГ. Е, добре де, ако не е дълг откъде да се вземат тогава кадърните политици? Ако продължаваме да гледам на политиката като на привилегия ще избираме между червени отрочета и безпросветни чалгари.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 72. 72 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  [quote#70:"Николай Николов"]Ако зависеше от мен бих въвел изискването за поне 5год. опит в частния сектор преди да човек да може да се кандидатира за политическа длъжност. [/quote]
  Ами пишлемето на Черепа - Антон Божков ше изкара и 15 години в частния бизнес на татенцето ,ама това нищо не означава...И него ли да обсъждаме за президент някога???

 73. 73 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#67:"stupid_american"]Подкрепата за Бокова обезсмисли всичките му високопарни слова преди това.[/quote]С това съм съгласен. И не заради миналото на Бокова (още по-малко заради миналото на родата и), а защото е нелепо кариерата на който и да е апаратчик да се представя за национална кауза. Всъщност, най-големите ми резерви към Румен са не толкова произхода му, а гафове като този. Вярно, млад е (май някъде към 25г или 26г.), но за да осъзнаеш нелепостта на това твърдение не е нужно да завършиш Кеймбридж. И, за съжаление, подобни неща съм чувал и преди от него. Но аз по принцип имам убеждението, че всеки търпи развитие. Така, че не бих го отписал - просто сега не става. Рано му е. След 10г ако стане по-зрял може и да е полезен за страната.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 74. 74 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  [quote#72:"aramissss"]Ами пишлемето на Черепа - Антон Божков ше изкара и 15 години в частния бизнес на татенцето ,ама това нищо не означава...И него ли да обсъждаме за президент някога??[/quote]Като казах "опит в частния бизнес" нямах предвид във фирмата на тате (иле някой семеен приятел, както се прави на Запад). Иначе съм съгласен - Румен в момента не буди особени симпатии.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 75. 75 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Норман Майлър казваше за такива надъхани пилищари:.."Той ще прекара цялата си успешна кариера в корпорацията,без да разбере къде точно е погребан законът.."
  Така и тоя Руменчо ще прекара целият си "успешен" животец без да разбере защо хората са викали на баща му и на Боковица "червени боклуци"..

 76. 76 Профил на libertariansky
  libertariansky
  Рейтинг: 213 Неутрално
 77. 77 Профил на libertariansky
  libertariansky
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Комунистическите внучета идват да ви управляват.

  Give me Liberty Or Give me Death !
 78. 78 Профил на libertariansky
  libertariansky
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Да

  Give me Liberty Or Give me Death !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK