Стоил Яков, шеф на щаба на ДСБ: Първо въпросът за общ лидер, после - за президент

Стоил Яков

© ДСБ

Стоил ЯковСтоил Яков е шеф на предизборния щаб на ДСБ. От февруари 2015 г. до май 2016 г. той заемаше и поста на председател на борда на директорите на "Терем" ЕАД, което предизвика атаки от парламентарната група на ГЕРБ след излизането на ДСБ в опозиция.


"Дневник" разговаря със Стоил Яков за предстоящите президентски избори и при какви условия ДСБ ще подкрепи единен кандидат на Реформаторския блок, както и защо се оттегли от ръководството на "Терем".


Във вторник - след заседание на изпълнителния съвет, беше съобщено, че партиите в Реформаторския блок са постигнали съгласие за общ кандидат за президент. Как се стигна до това решение предвид разнобоя в Блока?
- Това не е ново решение. Това се говори отдавна вътре в Реформаторския блок, но има един важен нюанс. Ако Реформаторският блок не спази учредителните си документи и не свика съюзен конгрес, на който да се издигне обща кандидатура, шансът за такава е нулев. За мен във вторник беше прибързано решението, че ще имаме общ кандидат. Първо трябва да си проведем тежките разговори вътре.


При нас има явно несъответствие в оценките към властта, начина на управление на държавата.


Много важна е технологията по издигането на един кандидат. Има условие на СДС, което казва: "Ние бихме подкрепили единен кандидат, ако отидем на вътрешни избори". Допълнително искат претендентът да е надпартиен.


Ние казваме, че сме съгласни с вътрешните избори, единната кандидатура, но искаме да се спазят учредителните документи, искаме това споразумение да стане факт, да се изпълни със съдържание. За нас издигането на обща кандидатура през съюзен конгрес е начинът да се допитаме до избирателите.


Учредителното споразумение изтича след президентските избори наесен. Сред притесненията на останалите партньори са обезличаване от превръщането на Реформаторския блок в една партия, както и изборът на единен лидер. Последният опит за избор на общ председател през 2014 г. беше последван от заплаха на СДС и ДБГ от бойкот. Възможно ли до кампанията за президентските избори да се проведе съюзен конгрес?


- Категоричната позиция на ДСБ е, че ако няма съюзен конгрес преди кампанията за президентските избори, то ние няма да участваме в друг конгрес след това.


Да разбирам ли, че ще напуснете Реформаторския блок след президентските избори, ако няма съюзен конгрес преди това?


- Не, не напускаме. Той просто престава да съществува. Коалицията беше създадена за един пълен цикъл от избори, които изтичат с този вот.


Ако няма съюзен конгрес, то тогава няма да подкрепите единен кандидат за държавен глава...


- Няма как да не си спазваме учредителните документи и обещанията към избирателите. Разбирам, че някои от нашите партньори са силно разстроени и притеснени от провеждането на такъв конгрес. Не знам от какво са притеснени. Сигурно са притеснени, че хората, които са избрали този Реформаторски блок, имат по-различно мнение от тях.


Не виждам смисъл от такова притеснение. След като твърдиш, че имаш много общински съветници, кметове, хора, които са те подкрепили на изборите, вярват в твоите позиции, тогава защо се притесняваш да ги събереш на едно място и да чуеш тяхното мнение и да се съобразиш с тяхното решение.


Какви са изходните позиции на ДСБ при евентуално провеждане на съюзен конгрес?


- Много ясно сме заявили, че трябва първо да се сложи край на сагата с лидерството. Хората да си изберат лидер. Второ, за мен много по-силна би била кандидатура за президент, излъчена от конгрес, отколкото издигането на някого от няколко лидери в някаква стаичка.


Миналата седмица лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че трябва да се създаде единен субект Реформаторски блок. Как го виждате вие?


- Това е един процес. С провеждането на конгрес няма как как нещата да станат от днес за утре. Това ще бъде един дълъг процес от 6 до 12 месеца, през които всички партии ще имат възможността така да се променят, за да се влеят в един такъв общ политически субект, но запазвайки идентичността си.


От БЗНС се чува, че са най-старата партия в Блока, и ще се обезличат, ако се влеят в нова партия. Подобни притеснения има и при партията на Меглена Кунева.


- Мисля, че "партията на Кунева" е погрешен израз. По-правилно е да се каже партията на Даниел Вълчев, защото там се случва това, което казва той. Ако нещо не е угодно нему, става неугодно за цялата им партия.


Какви са вариантите пред ДСБ за президентските избори освен вече описания през съюзен конгрес?


- Какво можем да направим, ако колегите ни бламират учредителните документи. Ако те нямат желание да бъдем заедно, то тогава ние ще трябва да намерим пътя си, за да продължим да отстояваме интересите на нашите избиратели.


Т.е., ако няма избор на единен лидер, избор на кандидат-президент през съюзен конгрес, за вас партньорите ще са показали нежелание за запазването на целостта на Реформаторския блок...


- Естествено. Ако с вас се договорим, а после се отметнете. Кой ще е виновен.


Като шеф на щаба на ДСБ как оценявате промените в партията след конгреса напролет, с които се създават клубове по интереси, сдружавания на граждани и други?


- Това е чисто организационна работа, която има за цел укрепването на партията. Има цел повече хора да бъдат съпричастни, да дадат нещо от себе си, без да са вкарани в коловоза на партията.


Партньорите в Реформаторския блок неофициално се позовават на социологически проучвания, според които доверието в ДСБ намалява след решението да излезе в опозиция - че рейтингите на Радан Кънев и на ДСБ извън Реформаторския блок е около 1%. Дават ли резултати промените в ДСБ?


- Само два месеца след приемането на новия устав бяха открити множество клубове по местоживеене и няколко по интереси. Първите два клуба са в две села, където преобладаващото население са етнически турци. За мен тези промени дават резултати. Виждаме, че има хора, които искат да участват в политическия живот, без да са строго партийно вкарани в тесните партийни коловози.


Смятате ли за грешка предложението на ДСБ за издигането за втори мандат на президента Росен Плевнелиев. Засега единственият резултат е, че той по-рано от очакваното съобщи, че няма да се кандидатира?


- За никого не беше тайна, че Плевнелиев е силно разколебан дали да се кандидатира. При него не е имало съмнение, че му липсва подкрепата на партията, издигнала го за първия мандат. Това беше една от задачите, една от целите на нашето обръщение към всички десни, проевропейски, проатлантически партии.


След като сте подозирали, че е разколебан, защо направихте това предложение.


- За да му дадем увереност, че това нещо е възможно да се случи, обединявайки десни партии. Следващото предложение на изпълнителен съвет на Реформаторския блок беше издигането на кандидат във формат ЕНП, отхвърляйки предложението на колегите във формат управляваща коалиция. Ние се стремим да бъде издигнат президент с много ясен проевропейски, проатлантически профил. Един кандидат, който да потвърди интересите на страната в Европейския съюз.


Смятате ли предложението си за грешка?


- Не.


Важи ли още поканата на ДСБ към ГЕРБ за сформирането на ново мнозинство до провеждането на предсрочни избори?


- Тя беше категорично отхвърлена с изявлението на Цветан Цветанов, че ГЕРБ имат тяснопартиен кандидат, който ще бъде излъчен във възможно най-късен етап. Нека след това никой да не хвърля вината на ДСБ, че не сме искали да подкрепим един десен кандидат с ясен профил.


ДСБ би ли подкрепила кандидат, предложен от друга партия в Реформаторския блок? Говори се, че ДБГ ще предложи Найден Зеленогорски.


- Да, всичко е възможно. Ако всички условия са изпълнени - да.


Ще се регистрира ли ДСБ за застъпник на някои от тезите на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави"?


- Нека видим решението на Конституционния съд. Не сме решили още.


Бяхте шеф на ръководството на държавното дружество "Терем". След излизането на ДСБ в опозиция, от ГЕРБ имаше нападки, че сте партийно назначение, и трябва да напуснете поста си. Първоначално не го направихте с аргумента, че сте експертно назначение, а после подадохте оставка. Експертно назначение ли бяхте при положение, че заехте поста в момент, когато ДСБ беше сред управляващите формации.


- Винаги назначаването на някой шеф на борд на държавно дружество е политическо решение. Това решение само по себе си не отменя моята експертиза. Отидох там като експерт, който вярваше, че може да се справи. Заедно с колегите ми направихме добър екип и за изненада на повечето хора направихме това, което не се очакваше - стабилизирахме дружеството и то стъпи на краката си.


Не съм чул от ГЕРБ да нападат вашата експертност. Защо не напуснахте поста веднага, след като ДСБ излезе в опозиция?


- Как можем да отнесем управлението на едно търговско дружество към управлението на държавата?


Като знак.


- Да. Когато си дал една година от живота си, когато си създал един екип със страст, когато си се борил всеки ден да промениш статуквото и виждаш, че действията ти дават резултати, когато знаеш и съзнаваш, че управлението на едно търговско дружество по никакъв начин няма връзка с управлението на държавата, знаеш за какво си там и не искаш да предаваш колегите си.


Тогава защо напуснехте по-късно?


- Друг е въпросът какво се случи след атаката към мен. От ГЕРБ излязоха и казаха, че Стоил Яков източва дружеството с черна каса, наговориха се куп безсмислени лъжи, куп глупости. Няколко дни след пресконференцията, на която изразих позицията си, никой повече не повдигна въпроса това, че някой е източил дружеството. Започнаха да текат процеси на недоверие.


Паралелно с това станах и шеф на предизборния щаб на ДСБ. Поех други задачи, на които смятам да отдам времето си. Не искам по никакъв начин моята работа в щаба на ДСБ да дава отражение на резултатите на "Терем".


Не искам да давам възможност на жълтите медии да разрушат това, което направихме с колегите, с много труд. Това е единствената причина, поради която напуснах.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Защо баш опозиционерът и най-автентично десния Радан Кънев отново иска да се сгуши м/у "червената кукувица" и омразния Лукарски? Много просто - целият "блок" има 4-5%. Радан Кънев и дсб имат процент, пряко сили два процента подкрепа в обществото. Това е. Другари дсбари, до кога ще ви правят на маймуни? Не ви ли омръзна това "лашкане" напред-назад?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 2. 2 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  С Трикаджията и Пръмова Най-добре НИЩО общо повече! Тези са единствено камък на шията и ще завлекат и марката РБ на дъното. Аз гласувам за принципност, последователност, повече морал в политиката, за определени политики, не за марки... и това важи за повечето избиратели на РБ. Така че, моето мнение е - Лукарски и Пръмова вън, та ако ще и за сметка на марката РБ да е!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 3. 3 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Единственото общо нещо на Реформаторския блок може да бъде само РАДАН!

  Направете го един домоуправител на блока и да миряса момчето!

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Който разбрал, разбрал. Кунева и Лукарски по-скоро работят срещу съюзен конгрес, отколкото за обединение. Те няма да направят нищо, което не харесва на Борисов.

 5. 5 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 652 Весело

  Няма съмнение за общия лидер ТОЙ Е!!!
  [quote#1:"Некъф ужас, некъф ат"]Не ви ли омръзна това "лашкане" напред-назад? [/quote]
  Ти пък,може това възвратно-постъпателно движение да им харес
  ва,да си го предизвикват.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 6. 6 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Подкрепа за стабилизаторите на срамотиите на Баце - ЙОК!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 7. 7 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Тръпна в очакване на поредното фиаско. Блока няма да издигне общ кандидат. РБ в управление ще подкрепи кандидата на ГЕРБ, ДСБ ще издигне самостоятелен кандидат за унизителните 1-2% и почетното 5то-6то място, след Жорж Ганчев. На 2ри тур, ако има такъв изобщо, Радан Кънев ще трябва да се унижи отново и да подкрепи кандидата на ГЕРБ или да се унижи още повече и да не го подкрепи. В крайна сметка ДСБ потъва, с него и политическата кариера на Кънев. Сигурно не е лошо момче, но много му станаха импровизациите, без ясна мисъл за какво е реално и как да се постигне.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 8. 8 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1900 Весело

  Какъв общ лидер, като няма общ блок! ДСБ да си пасат там каквото е останало от електората и да си търсят някой шаран, който да клъвне на въдицата им.

 9. 9 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  До коментар [#2] от "virtual brain":

  "....и това важи за повечето избиратели на РБ...."

  И откога двата файтона избиратели на ДСБ станаха "повечето избиратели в РБ"? Подобни твърдения представят троловете на ДСБ във форума не просто като жалки, а като отчайващо жалки.

 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Електоралната подкрепа за Трикаджията и Пръмова клони към нула. В същото време расте отвращението от тях, което сериозно може да доведе до отлив на избиратели на РБ. За мен реформаторският блок има бъдеще само без Лукарски и Пръмова, иначе, съвсем скоро, марката РБ ще бъде окончателно съсипана, никому ненужна и по-добре без нея!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 388 Весело

  Хохо дясното се самоунищожава )
  Само лявото пути го консолидира. Президента ще бъде ляв, правителството пада, а в БГ настава пълен купон!

 12. 12 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Цялана работа е ясна. Дребосъците като ДСБ, Атака, ПФ и прочие цаци въобще не ги интерисуват президентските избори. Първия тур ще си направят преброяване на дивите зайци ,всички ще отчетат победа и толкоз. Ако има втори тур то е ясно кои са на него.
  Радан го стяга чепика ,че много време има до парламентарните избори. Въпреки мръсотиите му такива не се очакват. И ще трябва още две години да подсмърча разкрачен.... Кунева, Лукарски и Ненчев пък се чувствуват уютно на власт.Същото важи и за ПФ и БДЦ... Така ,че Радан след президентските избори ще се мъчи да разтури РБ и да събори правителството....Радан е по вреден за управлението от БСП, ДПС и АБВ взети заедно...защото предсрочни избори са много вредни за държавата....

 13. 13 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  ДСБ са като руския екипаж на подводницата Курск - пробит кораб, некадърен капитан. Нормално е да завършат всички на политическото дъно.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 14. 14 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#12:"1_bulgarin"] Ако има втори тур то е ясно кои са на него. [/quote]

  Не знам дали си спомняш, но на предишните президентски избори драгалевската секта гласува срещу Плевнелиев за Калфин. Сега ще бъде същото.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 15. 15 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#12:"1_bulgarin"]...Радан е по вреден за управлението от БСП, ДПС и АБВ взети заедно...защото предсрочни избори са много вредни за държавата....[/quote]

  Радан като и патронът му Иван никога не са преставали да наливат вода в руската мелница. Не ги слушай какво приказват, нито какво вършат, а виж резултатът от действията им.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 16. 16 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Единственото, което виждам е, че реанимирахме политически трупове, които всеки ден с поведението си, изказванията си, нападките чрез медиите и липсата на каквато и да е координация - вътрешна- и външна показват, че нищо не са научили от урока си и си остават същите тесногръди тунеядци...

  При този колапс на комунистическите партии, при поредното посредствено управление на ГЕРБ, при разцеплението на ДПС, некадърността на Кунева, Лукарски и Кънев, постоянните им гафове и неадекватни медийни изяви водят до маргинализиране на РБ и падаща подкрепа, в момент когато трябва да са втора политическа сила и алтернатива на ГЕРБ.

  Циганските пазърлъци за кандидат-президент, въобще целият процес, на фона на издънката с парашутиста Лилков, да не говорим за "номинацията" на Плевнелиев, придават горчив вкус и отблъскват дори най-твърдите десни избиратели.

  Гаф, след гаф, след гаф... убиха инерцията на протестите от 2013г, всячески се опитват да загробят всички наченки на истинска дясна алтернатива...

  Не случайно дори тук на форума, я няма тази оптимистична нагласа с която се посрещаха новините за РБ, много рядко ще се срещне огромно положително мнозинство за изявите на Кънев или Кунева (Лукарски в последно врме се покри), мненията са разделени 50-50, много хора подкрепящи РБ дори спряха да пишат...

  Знам, че форума се чете от аналитиците на ДСБ и ДБГ, дано тези хора схванат, че посокат в която са тръгнали ще ги доведе до положението на Ибрика и Гоце...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 17. 17 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 805 Неутрално

  [quote#16:"toffeetwr"]Не случайно дори тук на форума, я няма тази оптимистична нагласа с която се посрещаха новините за РБ[/quote]

  Защо бе, оптимисти сме. Ето на ДСБ му даваме 1% на изборите.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Лично аз не виждам и някаква голяма драма, ако не се разберат вътрешно в РБ...! Дори и в крайна сметка, да не издигнат общ кандидат - всяко зло, за добро!
  По-добре РБ да престане да съществува и да се свърши с тая агония...! Кунева, Вълчев и Настимир да си носят запазената марка на рамо и да отиват, където си искат! По-добре е малкото останали десни избиратели и партии, да търсят общ език в нова коалиция! Толкова ли е трудно да се признае и осмисли, този факт?! ДСБ много добре знаят, че имат подкрепа между 1 и 2 процента, същото важи и за останалите партии от блока. Кунева не я коментирам изобщо, защото никой няма да пожелае да се занимава с нейното огромно его и претенции...! СДС, със сигурност ще си изберат нов председател! Предполагам, че късно на есен ще има някакво ново прегрупиране и преформатиране на заявените, като десни партии...! Така или иначе, предсрочни парламентарни избори ще има! Лошото е, че ще имаме червен президент, ама каквото такова...!

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тоз пич не е наясно със ситуацията. Слушайте Кунева, после да не подсмърчаш до паметника...

 20. 20 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  [quote#7:"Некъф ужас, некъф ат"]Блока няма да издигне общ кандидат. [/quote]
  Ще издигне но без ДСБ. Нещата вече са пределно ясни, ДСБ играят вабанк и изнудват "Или общ лидер /т.е. Радан/ или без нас". Естествено това няма да стане, така че следващите избори ДСБ ще трябва да си търси нова коалиция. Вероятно и нов лидер, при такъв вариант може и да оцелеят в РБ защото иначе не влизат.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 21. 21 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  [quote#16:"toffeetwr"]Единственото, което виждам е, че реанимирахме политически трупове,[/quote]
  Чак сега ли го разбра? Аз отдавна ги наричам Реаниматорите, не Реформаторите. Народът ни отдавна го е казал "Със стари к... персонал нов бардак не се прави".

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 22. 22 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  [quote#7:"Некъф ужас, некъф ат"]ДСБ ще издигне самостоятелен кандидат за унизителните 1-2%[/quote]
  Няма да посмеят именно заради тези 1-2%, да не проличи колко жалки ще са.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 23. 23 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Утешителното е, че простите хора, гласуващи за ГЕРБ са не повече от двадесетина процента от имащите това право. Горе-долу в нормалните граници за неудачниците в дадена общност.

  Способните си уреждат живота сами и слабо ги вълнуват милиционерските терзания. Един Плевнелиев излезе стока и герберокочината го ненавижда.

  Жалка картинка от бедняшка държава.

  Navigare Necesse Est
 24. 24 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Радан играе ВА БАНК. Предполага, че може да рекетира ДБГ и СДС да признаят него за едноличен лидер на РБ и превръщането на другите партии в него на пионки на ДСБ. Успехът му е много проблематичен. Защото ако се съгласят на тези условия, СДС и ДБГ губят много повече, отколкото ако изобщо не участват в надпреварата.

  Ако успее, Радан може и да се задържи още на политическата сцена. Но ако е подценил политическите способности и идеи на лидерите на СДС и ДБГ, вероятно е това да стане неговата лебедова политическа песен.

 25. 25 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  До коментар [#20] от "Fred":
  Не става въпрос дали да е Радан или някой друг.
  Разсъжденията на този човек предизвикват недоумение в мен. Странно, че се занимава с политика изобщо.
  Питат го нормален, логически въпрос за БЗНС и "партията на Кунева" (и за не съм им фен) той подминава БЗНС и изплющява нещо махленско за Вълчев и вътрешните отношения в ДБГ.
  Извинявайте, но това няма нищо общо с политическата игра. Подобно изявление звучи неуместно, дори и на маса в кръчма, камо ли в интервю в медия.
  Изявлението му че там в някъв завод "си дал една година от живота" издава отчайваща елементарност в мисленето и аргументацията изобщо.
  От къде ги изравят подобни от ДСБ-то нямам представа.
  Макара и малко сектантски понякога някои хора около и в ДСБ изглеждаха по-адекватни.
  Жалка история!
  И да ги питаш защо пък им единен Лидер, като в техния формат е най-естественото да си направят процедури и ползват ротационно ръководство, докато партийните ядра се активират по време на избори за постигане на общи цели?
  Тези хора са наистина странни.

 26. 26 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1676 Весело

  [quote#25:"k_"]От къде ги изравят подобни от ДСБ-то нямам представа. [/quote]
  Естествен подбор . Всичко нормално което отначало се подлъга отдавна ги напусна, останаха само железни сектанти слепи и глухи за реалността и една шепа хитреци които ги използват и надъхват.

  Така е прието при тях, силно да любиш (Вожда) и силно да мразиш (всички останали). Страдат от същият синдром както руснаците, че са велики и предопределени да водят останалите. Нямаш си представа с какъв просташки език си служат за останалите в дясно, имам някъде линк за една реч на Малинов по повод на Кунева, подобен каруцарски език рядко се среща. И залата възторжено реве.

  В техните глави те са единствените десни, като унищожат останалите партии които са там привържениците им автоматично се връщат при тях /защото според Сектата те са подлъгани/, стават велики и единствени. Затова като се появи някаква алтернатива в дясно те автоматично се нахвърлят върху нея, като кучетата които бранят територия са.

  В момента такъв съперник в дясно за тях е ДБГ и затова се борят с тях, идеята им е след победата да овладеят РБ и да се наложат и обезличат останалите партии там, главното да вземат електората им. Но както казах няма да стане, Кунева не е онзи наивник Мартин Димитров който се остави да му унищожат СДС-то.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 27. 27 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#16] от "toffeetwr":

  ++++

 28. 28 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Преко сили не разбрах какво общо има една обща номинация със съюзния конгрес и защо излъченият на вътрешни избори кандидат да е по-лош от кандидата на стотина делегати-активисти.

 29. 29 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Цялата тази активност на лаборантските мишоци по темата за единна кандидатура на РБ има за цел да го доразсипе. Нищо друго. Жалко, че Кунева и Лукарски им се връзват, вместо да отсвирят Радан и ко.

 30. 30 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  [quote#29:"testimone"]Цялата тази активност на лаборантските мишоци по темата за единна кандидатура на РБ има за цел да го доразсипе. [/quote]
  Естествено, това беше предвидено още в началният сценарий. ДСБ влиза на гърбът на останалите партии /главно ДБГ/ в НС защото сами не могат, след това овладяват ръководството на РБ и обезличават/ликвидират другите партии както това беше направено със СДС.

  Само че първо, Радан няма и 5% от качествата на Костов за да повтори направеното от него в СДС и второ, номерът е познат и много прозрачен. Така че няма да стане но те все пак се опитват да подквасят морето, мерак им е.

  Иначе то на човек дори му става обидно от елементарният начин по който се опитват да ни лъжат. Когато Радан издига Плевнелиев няма нужда от съюзен конгрес, но когато другите ще предложат кандидат за президент изведнъж тази нужда се появява. Съвсем за глупаци ни имат че няма да ни дойде това елементарно сравнение на ум.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 31. 31 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 193 Неутрално

  До коментар [#1] от "Некъф ужас, некъф ат":

  "Дрогари комунисти", не се ли не "научихте" най-накрая да гледате собствената си "кочина"?
  Въпросът е реторичен и няма обида, просто възклицание и див ужас. Е, и малко погнуса.

 32. 32 Профил на thespiritswithin
  thespiritswithin
  Рейтинг: 193 Весело

  До коментар [#26] от "Fred":

  Описваш ГЕРБ. И БСП.

 33. 33 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Бас ловя, че тия - автентичните, които се мислят за върха на сладоледа, ако лидера не е от тях, ще напуснат...Или най-много да направят някоя мушия както избраха Св.Малинов вместо Кунева.

 34. 34 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Аз защо просто не се ротират? И какво е лошото да имаш съюз от равноправни вместо еднолично ръководство от Бащица?

 35. 35 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#1] от "Некъф ужас, некъф ат":

  [quote#1:"Некъф ужас, некъф ат"]Другари дсбари, до кога ще ви правят на маймуни? Не ви ли омръзна това "лашкане" напред-назад?[/quote]

  Е ти какво предлагаш,бе мульо.Да плеснем с ръце и да се прегърнем с любимата ти мафия Герб.Това последното понятие съдържа всичко в себе си.И статукво,и задкулисие, и шушумушу с главния прокурор за стопиране на всякаква съдебна реформа,и завери с бивши и настоящи комунисти АБВ и БСП, и колаборация със всякакви проруски ДС проекти-ДПС и
  атака.И не на последно място "гореща благодарност" към вожда и учителя Живков,на когото БСП-рите поднасят цветя,а охранителя тайничко се кланя на паметника му.

 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Четох, четох, стигнах дотук "Мисля, че "партията на Кунева" е погрешен израз. По-правилно е да се каже партията на Даниел Вълчев, защото там се случва това, което казва той. Ако нещо не е угодно нему, става неугодно за цялата им партия"
  Ей това е квинтесенцията на раданокостовизма. Не говориш какво предлагаш, какви идеи имаш (било то и да се боядиса пейка в парка, няма значение), а обсъждаш чуждите отношения и проблеми. Кънев говори по същия начин за ГЕРБ, като се редува да противопоставя Цветанов на Борисов и на Бъчварова, в зависимост от коя страна на леглото е станал сутринта.
  Този е абсолютно същият...
  За какъв единен субект ми говорят, когато говорят по този начин за свои предполагаеми съмишленици и съюзници в рамките на РБ?

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 520 Неутрално

  [quote#35:"leslin"]Е ти какво предлагаш,бе мульо.Да плеснем с ръце и да се прегърнем с любимата ти мафия Герб.[/quote]

  Привет другарче. Не си разбрал. Аз нищо не предлагам. Предложението идва (отново) от господин Радан. Той подаде ръчичка, сега бил стиснал юмруче. След една-две седмици, вероятно пак ще подаде ръчичка и после ще тропне с краче. Тропай и ти с краче, стискай юмручета и псувай тирана.

  Желая ти крепко здраве и усмихнат ден.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#2:"virtual brain"]С Трикаджията и Пръмова Най-добре НИЩО общо повече![/quote]
  Очевидно нещата ще стигнат до там.....но след като за всички стане очевадно колко много ДБГ/СДС са отстъпили от предизборните си обещанния и от споразумението!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Весело

  [quote#37:"Некъф ужас, некъф ат"]Желая ти крепко здраве и усмихнат ден. [/quote]
  В най-скоро време ще се види и вашето "юмруче" до колко се е смалило.
  Тогава обаче също като едновремешните многобройни фенове на НДСВ всичките гербери ще си смените никовете!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 520 Неутрално

  [quote#39:"Храбър"]В най-скоро време ще се види и вашето "юмруче" до колко се е смалило. [/quote]

  Ха дано си прав, та да рахатясаш и ти. Да се усмихнеш, да ти стане леко и приветливо на душата. Желая ти го от сърце. Също и да си здрав естествено - здравето е най-важно. Поздрав

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Весело

  До коментар [#2] от "virtual brain":


  [quote#2:"virtual brain"]С Трикаджията и Пръмова Най-добре НИЩО общо повече! [/quote]
  А дано!Излизайте и се представяйте сами.После ще се посмеем.

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Весело

  До коментар [#14] от "Български патриот":


  [quote#14:"Български патриот"]Не знам дали си спомняш, но на предишните президентски избори драгалевската секта гласува срещу Плевнелиев за Калфин.[/quote]А сега се правят все едно Плевнелиев е бил кандидат на ДСБ и костовиситите са го избрали за президент...

 43. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#28] от "Lemmy":


  [quote#28:"Lemmy"]Преко сили не разбрах какво общо има една обща номинация със съюзния конгрес и защо излъченият на вътрешни избори кандидат да е по-лош от кандидата на стотина делегати-активисти. [/quote]
  Общото е пазарлъкът.

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#30] от "Fred":


  [quote#30:"Fred"]Когато Радан издига Плевнелиев няма нужда от съюзен конгрес, но когато другите ще предложат кандидат за президент изведнъж тази нужда се появява. [/quote]
  Ами това е защото Кънев е най-автентичнодесен.На него звездите му го говорят.Директно.

 45. 45 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#41] от "yanne":

  На вас милиционерите ще ви се смеем, съвсем скоро. Крепете си Доган и Шиши и ще видите.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#39] от "Храбър":


  [quote#39:"Храбър"]В най-скоро време ще се види и вашето "юмруче" до колко се е смалило.
  Тогава обаче също като едновремешните многобройни фенове на НДСВ всичките гербери ще си смените никовете! [/quote]
  В това ли ви е радостта-да си представяте как на другите се случват лоши неща.Не искам да ви разочаровам,ама дори утре ГЕРБ да изчезне от раз,това няма по никакъв начин да донесе повече гласове за ДСБ.Просто ще иам друга дясно-центристка партия.И за ваш ужас това може да е РБ,но без ДСБ,разбира се.

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3051 Весело

  До коментар [#45] от "virtual brain":


  [quote#45:"virtual brain"]На вас милиционерите ще ви се смеем, съвсем скоро.[/quote]
  Е-дано ви огрее скоро,че от кога сте се занадявали-от 2009-та още...

 48. 48 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  До коментар [#36] от "dogwoman":
  Нямам никаква представа какво точно става в ДСБ, какво си говорят, предлагат и пр., но публичното им поведение е едно към едно когато навремето Костов, Бисеров и Данчо Цонев (някой да не би да е забравил, че тези бяха най-важните в СДС навремето) разграждаха СДС-то спечелило изборите с огромно мнозинство като коалиция и полагаха основите на Единната Синя партия. За около две години тогава горните тримца с интриги, фалшификации и малце кютек от ячки момчета, където се налага, по партийните събрания по общини и градове успяха да ликвидират идеята за дясно управление в България за дълго.
  Най-вероятно се опитват да приложат същия номер на т.н. "Съюзен конгрес" или квото там му викат, който се предполага че ще се случи в София, където ДСБ има някаква поддръжка сред захлебили покрай раздържавяването на Костов и Софиянски и с малко тупурдия ще постигнат целите си.
  В провинцията не си падат по Костов и ДСБ-то му, не защото той е лош човек, изедник някакъв, а защото хората които Бисеров и Данчо Ментата направиха шефчета с неговото одобрение бяха откровени идиоти.
  И сега някъв си Стоил Яков (толкова много приличащ на Бисеров по интелект и вербално поведение) тръгнал да пуща същите въдици.
  И отде накъде, бе джанъм, шеф във военен завод (отдал цяла година от живота си за просперитета на фирмата) става шеф на предизборен щаб, че и на всичкото отгоре саботира договореностите на шефа си (би трябвало да е Радан, уж) с партньорите, като и плещи глупости?
  Извинявайте, ама тук смърди на дълбока милиционерска врътка!
  До сега май няма коментар от Радан за изцепките на шефа на предизборния си щаб, или съм пропуснал нещо?


 49. 49 Профил на victor40
  victor40
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ама тия пръдльовци и щаб ли си имат?? ГолЕм смЕх, бе хора! Много ВОЖД, малко индианец. Сори за грубия език, това е смях през сълзи. Много са зле!!! МНООООООГО! Когато човек изпадне в такава ситуация, търси лекар. Когато партия изпадне в такава ситуация се извинява и се самозакрива. При едно условие: УСЕЩАНЕ ЗА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО!!Мишките нямат такова. Те само искат да лапат и да отделят.

 50. 50 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  До коментар [#49] от "victor40":
  [quote#49:"victor40"]Ама тия пръдльовци и щаб ли си имат?? [/quote]
  Не е ясно какво има в "щаба", но Радан там преговаря нещо с другите шефчета и излизат с изявление, обаче наш Стоил отсича:
  "...За мен във вторник беше прибързано решението, че ще имаме общ кандидат...."
  Радан, явно пак нещо не е разбрал и сгазил лука.
  Очакваме изявленията на шефовете на предизборните щабове от другите членове на РБ.

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Весело

  [quote#9:"Дон Кихот"]И откога двата файтона избиратели на ДСБ станаха "повечето избиратели в РБ"?[/quote]
  Абе смешко!
  Много се дуете, а ви е страх и от думите!
  Толкова ви е страх, че даже не ги разбирате!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Весело

  [quote#46:"yanne"]В това ли ви е радостта-да си представяте как на другите се случват лоши неща.[/quote]
  Не се радвам!
  Обяснявам каква е неоменимата логика на нещата.
  Обикновените хора търсят промяна към по-добро и ще гласуват за хора, които се борят за тази промяна.
  Какво правят герберите?
  Действията им ми напомнят на един виц от времето на БКП (ама то пазвантина на бай Тошо това може да научи). Всичката пара отива за свирката, а за ходовата част нищо няма.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  [quote#42:"yanne"]А сега се правят все едно Плевнелиев е бил кандидат на ДСБ и костовиситите са го избрали за президент... [/quote]
  Абе умчо!
  Толкова ли не разбираш от политика, нейните цели и начините по които те се постигат или се правиш на сбъркан?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Първо въпросът кой да води бащина дружина, че то много вожд, малко индианец! Един файтон хора не останА'! Разочарованите много!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 55. 55 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2356 Весело

  "Оплаквачките" на ГЕРБ пак плачат на "чужд гроб", какво бил казал, някой от "файтона"! 😰
  Бегайте да давате кръв за другарчето си, "Очите", че току виж си заминало мърцина, оставете РБ да си оправят бакиите сами.
  И не се радвайте много, щото кукувицата снесе яйцето си във вашето "гнездо"! Да несе окажете изхвърлени от него.😇

 56. 56 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  [quote#20:"Fred"]Ще издигне но без ДСБ. [/quote]
  Но и без избирателите от ДСБ !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK