Татяна Дончева, кандидат за президент: На балотаж с Цецка Цачева ще взема всички гласове срещу ГЕРБ

Татяна Дончева е родена на 28 януари 1960 г. в Трявна. Има юридическо образование. Била е депутат от БСП в три парламента. През 2005 г. губи кметските избори в София от Бойко Борисов. Напуска БСП и създава "Движение" 21.

© Георги Кожухаров

Татяна Дончева е родена на 28 януари 1960 г. в Трявна. Има юридическо образование. Била е депутат от БСП в три парламента. През 2005 г. губи кметските избори в София от Бойко Борисов. Напуска БСП и създава "Движение" 21."Дневник" ще публикува интервюта с кандидатите за президент на изборите на 6 ноември. Татяна Дончева влиза в надпреварата за "Дондуков" 2 заедно с Минчо Спасов от НДСВ, след като участва в преговорите между БСП и АБВ за коалиция, но не стига до разбирателство с тях.


Дончева и Спасов искат президентът да назначава и освобождава главния прокурор, както и у нас да бъде въведен социален минимум. Слоганът на кандидат-президентската двойка е "Решителен и отговорен президент", а в предизборния клип Дончева вози вълк, овца и сено в една лодка в язовир Искър, за да докаже, че това е възможно, без да се изядат.


Възможно ли е наистина в една лодка да се возят вълкът, овцата и сеното от българската действителност, г-жо Дончева? Какво олицетворяват техните образи в предизборния ви клип?
- Проблемите на България са от много дълго време и хората ги възприемат като нерешими. Нашето послание с този клип е, че няма нерешими задачи. Когато се поставят целите вярно, когато са разчетени силите, и най-непостижимата задача е решима. Но за това се иска решителност, смелост, устойчивост, последователност, понякога търпение, хладнокръвие.
Достатъчни ли са конституционните правомощия на президента, за да реши проблемите на страната?
- Винаги съм казвала, че всеки държавен пост е като свирене на музикален инструмент. Има хора, които чукат ноти, има хора, които свирят музика - все на един и същи инструмент, по една и съща партитура. И нещата звучат по различен начин. В България е имало влиятелни президенти и абсолютно бутафорни президенти все с тези правомощия. Но това е извод не само за президентската институция. В момента тя има много възможности за влияние и достатъчно много лостове, с които, като се използват разумно и добре, да се блокира възможността на изпълнителната власт в сегашния й вид да дерибейства над страната, да прави, каквото си иска, да тормози гражданите.


Кой е вълкът в българската реалност все пак?
- Клипът е за това хората да разсъждават даже и дали вълците са абсолютни вълци или и вълците могат да бъдат овце в определени ситуации. Но знаете, че като се вкара вълкът в кошарата под предлог да пази овцете, той обикновено ги изяжда.


При обявяването на кандидатурата си за президент заявихте, че основната ви цел е съдебната реформа. Как президентът може да й влияе при сегашните си правомощия?
- Борбата с мутрите и мафията и отстраняването им от властта е задачата. Това се реализира в един нетолкова кратък период от време с разнообразни инструменти. Президентът трябва да бъде гарант в тази борба с всичките си действия и трябва да направи възможно заемането и на други ключови позиции от правилни хора, за да бъде борбата срещу мутрите и мафията доведена до успешен край.


За позицията на главния прокурор ли става въпрос? Вече се обявихте за промени в Конституцията, с които президентът да го назначава и освобождава.
- Има много позиции в държавата, които могат да бъдат подходящи. В една битка не е само едно решението. Конституцията е важен лост в тази насока. Съдебната система е като белите кръвни телца в човешкия организъм - изчиства го, супер важна субстанция е за имунитета и правилното му функциониране. В крайна сметка върховенството на закона и точното и еднакво прилагане на правилата означава да бъде преодоляна сегашната лобистка преса върху съдебната система - не само политическа, но и икономическа, и масонска. Съдебната система трябва да бъде превърната в лост, чрез който обикновените граждани и фирми също да намират справедливостта. Съдебната реформа е пред скоби и ние със сериозна група юристи сме поели ангажимент да направим макета на промените, за да видят хората дали им харесва и дали би свършило работа за целите, които обществото преследва. Това президентската институция безспорно може да направи.


Убеждавайки обществото, че Конституцията е важен лост в битката с мутрите, мафията и политическото статукво, ние ще можем да поискаме реализация на план, който включва - убеждаване на критичната маса политически партии; убеждаване на ключовите фигури в Европейската комисия (ЕК), на които досега се обяснява, че няма смисъл да се прави упражнението за промени в Конституцията, защото Великото Народно събрание е пречка. Не е пречка - на първия етап трябва да се свика Велико Народно събрание, което да отмени института на Великото Народно събрание. И после промените да се правят от обикновено народно събрание. Така конституционният въпрос ще бъде важен и определящ вота на следващи избори. Президентът, който е единственият пряко избран и не е в една от трите власти, без лобита и натиск трябва да назначава главния прокурор. Това ангажира държавния глава с работата на държавното обвинение и вече няма да има безадресност, а отговорност. Ако президентът назначава главния прокурор, трябва да прекроим и Висшия съдебен съвет (ВСС) - той вероятно да си остане за съдиите, а прокуратурата да бъде отделена в отделна институция. Но умишлено не влизам в подробности, тъй като избирателят още не е подготвен на тази дискусия.


Значи ли това, че давате негативна оценка на работата на сегашния главен прокурор?
- Никаква оценка не давам. Моята позиция за Сотир Цацаров е отдавна известна. Ние години на ред говорим за ролята на прокуратурата и на сегашния, и на предишния, и на по-предишния главен прокурор.


Кой е основният ви опонент на тези избори?
- Наш основен опонент са проблемите на България и безобразията в обществото, чийто основен носител са ГЕРБ и партиите на статуквото, които крепят тази тоталитарна схема.


Но в състезанието са Цецка Цачева, Румен Радев, Трайчо Трайков, Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин и дори Пламен Орешарски.
- И какво от това? Всички могат да се кандидатират, стига да отговарят на формалните условия. В никои избори не можеш да кажеш игнорирайте тези кандидати, защото не са по нашия вкус.


Изненадваща ли бе кандидатурата на Цецка Цачева, обявена от премиера Бойко Борисов с необходимостта "нацията да има майка"?
- Не. ГЕРБ отдавна си въртяха 3-4 кандидатури, като бе предварително ясно, че най-безболезнено е да извадят Цецка Цачева. Защото Софийската община е много важно място - има много хора, които са си стиковали интересите; има много ангажименти, поети към много хора и вкарването на нов човек разрушава системата. ГЕРБ не може да си позволи това. Освен това да си много добър кмет не значи да си добър президент. Има защо Йорданка Фандъкова да е отказвала категорично. Пък и за самите столичани не бе удачно да отиват на местни избори. Същото и за бургаския кмет - това, че си добър кмет на Бургас, не значи, че си известен с друго освен с изпълнение на строителни поръчки. Не всеки добър строител може да бъде добър президент. Той и Росен Плевнелиев не бе лош министър. И така не останаха други кандидати освен Цветан Цветанов. Но ние смятаме, че Бойко Борисов не би предложил на Цветан Цветанов властови пост.


А зад кандидатурата на Пламен Орешарски кой стои?
- Кой. Както се казва в оная карикатура.


"Кой" с точка ли накрая?
- Кой. Да.


Три кандидатури, сред които и вашата, изглежда, че се борят за гласовете вляво. Защо се стигна до този развод?
- Кой ви каза, че моята кандидатура е лява. Аз мисля, че журналистите, изхождайки от моето политическо минало, съвсем механично ме закачат към левите кандидати. Същевременно левите рекламни агенти на ген. Румен Радев бягат панически от тезата, че аз съм ляв кандидат. А аз бих казала следното - водим мажоритарно състезание за президентската институция, по дефиниция президентът трябва да е надпартиен, т.е. президент на левите и на десните. Ако това е така, какъв смисъл има натрапчиво да се поставя въпросът ляв ли е кандидатът или десен. Моите възгледи са известни. На Минчо Спасов възгледите - също. Как ги определят анализаторите няма значение - те са формирани през много години под наблюдение на българските граждани. Не можете да кажете обаче какви са възгледите на ген. Румен Радев - досега той не е изразявал никакви възгледи по никакви въпроси. Това, че е издигнат от инициативен комитет на БСП, не го прави ляв кандидат. Ляв или десен кандидат те правят възгледите ти. Аз затова ви предлагам да говорим за възгледи. Хората с моите възгледи не са особено много.


Какви са възгледите ви по отношение на външната политика на страната? Към Русия ли трябва да бъде насочена, към Европейския съюз (ЕС) ли или към НАТО? Как може да се задържи балансът?
- Държането на баланса е мъчна работа и изисква умения. Не от всеки човек става добър балансьор. България трябва да бъде приведена като с тази лодка от предизборния клип от единия бряг на другия. Това е свързано с рискове и добра преценка както на лодката, така и на времето, водите и слънцето. Това изисква наистина решителност и отговорност, грижа за гражданите и, както казва един приятел - важно е да обичаме България. Ако обичаме България, тези въпроси изглеждат смешни. Обичайки България трябва да намерим нейното място в света, което да я пази от ветровете, които веят между великите сили в момента; да я предпази да влиза между шамарите в това противопоставяне между Русия и Америка, което особено се изостри в последните години; да укрепи позициите си на член на НАТО и ЕС. Освен това да засилим вътрешната си експертиза по формирането на позициите си. Когато ние сме подготвени за всяко заседание на Европейския съвет и сме наясно по всеки проблем какъв е интересът на България, ние няма да изпускаме важните неща и няма да си служим с декларации "България трябва да води независима външна политика". Тази фраза нищо не означава. Всеки ще си я закачи като брошка. Какъв е интересът на България по всеки конкретен въпрос - това трябва нашите експерти да кажат.


От 2007 г. сме членове на ЕС и ходим на заседания, гледай как гласуват големите и никога не сме подготвени със собственото си домашно. Кой ни е виновен, че не са защитени българските национални интереси? Ние самите. Нашето участие в НАТО не е проста работа и изострянето на отношенията доведе до изискване от двете велики сили да обявяваме позиция на тяхна страна. Например, преди няколко месеца премиерът Борисов обяви, че флотът в Черно море е неприемлив за нас, тъй като засяга Русия и всички възприеха това като проява на русофилство. В същото време на срещата на НАТО в Румъния бе приета една обща позиция, в която термините в отношението към Русия бяха връщане към Студената война. Приемането на този акт може да стане само с консенсус - международните наблюдатели отбелязаха, че Италия, Франция и Германия имали особено отношение, макар и да не са наложили вето. За България не се е писало нищо. Какво значи това? Че за българската общественост се поднася една позиция, която да се хареса на русофилското крило, а същевременно се снишаваме навън. Това е пример каква не може да бъде българската външна политика, ако искаме някой да уважава България.


България е между шамарите заради бежанския натиск. Интересът ни е да се реши този проблем. Какво трябва да се направи?
- По темата за бежанците също няма една позиция, едно решение, едно изречение. За няколко години проблемът набира едно ново ниво - има прекалено много хора в Турция, в Германия също, има изработени трасета, има международни отношения, които са се стичали 2-3 години и не са еднопосочни. Ако бяхме в началната фаза, да споделяме европейската позиция, че ние сме за единна европейска позиция. Но ние сме на третата година и очевидно такава позиция не е налице. Държавите в Западна Европа са държави, които не са преживявали нашествие на други народи като нас. На нас още ни работи чипът и никой не може да ни вини, че сме по-чувствителни от германците и холандците например. В същото време за тях са много важни евтината работна ръка и демографското съживяване на нацията. Само че 80-милионна Германия може да си позволи 5 милиона бежанци, но 7-милионна България не може. Ако толкова много им трябват такива хора за демографско съживяване, що не си ги вземат от пристанищата? Защо да минават оттук? В същото време Европа не може да има телени огради - да де, но те са факт.


Сега вече България трябва да поддържа, че е необходима единна европейска позиция с ясното съзнание, че е малко вероятно да има такава. Да се приближим до Вишеградската четворка, а не да водим с нея война, и да се постараем да си намерим подкрепата за запазване на южната ни граница, което не може да се изразява само в довършване на оградата. Ние трябва да се разберем с Европа, че парите, които ни дават (б.а. - 160 млн. евро), трябва да отидат и за оградата, а не - както в техните глави е правилно - за бежански центрове. Ние трябва да бягаме от събирането на критична маса бежанци на нашата територия. Така бих го казала, но това включва - да има ограда, да има втора ограда, да има подкрепа за помощ с жива сила на тази ограда, насочване на сухопътната ни армия за запазване на тази граница, насочване на дейността на МВР по отношение на преса на незаконния трафик. Но това не е някаква велика позиция и ние няма да се снимаме пред бежански лагер, защото не можеш да си правиш предизборна кампания върху страховете на хората.


Какво за вас значи президентът да бъде обединител на нацията?
- Темата с обединителя на нацията я намирам за деликатна. Няма как всички хора да мислят еднакво, но президентът трябва да бъде човек, загрижен както за левите, така и за десните; както за възрастните, така и за младите; както за активните, така и за безработните. Общо взето като се води от вярна визия накъде да върви нацията. Нашата идея за социалния президент не е предизборен трик. Каквото и да водиш - фирмата, държавата, армията или хора на поход, има едни базисни неща, които трябва да се спазват. Първо - групата, общността, армията, народът трябва да бъдат нахранени.


Говорите точно като човек, който се цели в левите избиратели.
- За десния капиталист, олигарх е супер важно работниците му да дойдат на работа мотивирани и квалифицирани. Ако те не са мотивирани, той не може да извади от тях нищо. Какво значи да са мотивирани? Първо да са нахранени - не казвам прехранени, не казвам нахранени с черхайвер, говоря, че има едно ниво, под което човек се чувства ужасно несигурен. Ако ти не можеш в последните 7 дни от месеца да си осигуриш хляб при разумно разпределен личен и семеен бюджет, ти си абсолютно неквалифициран, каквато и работа да изпълняваш, защото твоят ум е на друго място. Няма някой, който да е извадил в решителна битка гладна армия. Казват - гладна мечка хоро не играе. Държавният бюджет трябва да го гледаме като личния. Какво прави човек с личния си бюджет? Първо си осигурява храната. Дайте да се разберем колко е минималното - 400, 500, 600 лв. Аз съм говорила с хора, те казват: "Добре, ние ще се оправим с 400 лв., но със 150 лв. не можем". Това не е лява политика в моите очи, а е грижа - както за човека, така и за работодателя. Най-бедният трябва да е спокоен, че ако работодателят му дължи заплата, съдът ще му я присъди, а не - да се притеснява, че работодателят е назначил съдията. Този социален минимум има такъв замисъл. Кога са разходите за образование в личния бюджет на човек? Накрая? Защо в държавния тогава е така?


Тази седмица премиерът Борисов обяви увеличение на бюджета за образование с 223 млн. лв. през следващата година.
- Не може бюджетът за образование и култура да е процент от БВП. Ти не отиваш да вземаш уроци по език или за кандидат-студентски изпит като процент.


Казвате, че за вас президентската надпревара не е битка, а "олимпийско състезание". Да не би да участвате на олимпийски принцип? Например, за да си спечелите подкрепа за следващите парламентарни избори.
- Няма как да спечелиш електорат без успехи - от мен да го знаете. Тук е личен залогът. Партията, разбира се, също ще бъде стимулирана. Олимпийското състезание е много голяма битка, с много голям залог.


Ако стигнете до балотаж, чия подкрепа ще потърсите?
- Ако стигна до балотаж, смятам, че нашата кандидат-президентска двойка е най-трудна за ГЕРБ, защото леко може да вземе целия останал вот срещу тях. По-леко от всички други. БСП няма да вземе нищо извън собствения си електорат. Даже няма да вземе и собствения си заради конфликтите вътре в партията. Каракачанов - заради участието си правителството и заради всички комбинации, в които е участвал - също не може да вземе протестен вот. Защото той не е срещу статуквото, а е част от сегашното управление. Другите просто не ги броя.


Ако не стигнете до балотаж, на кой кандидат за президент бихте дали подкрепата си?
- Няма да има нужда.


Какво мислите за задължителното гласуване?
- Аз съм "за" задължително гласуване, защото това е начинът, по който да се ангажира обществото с това, което става в държавата. Освен това при него различните етнически, икономически и други групи биха получили реалния си дял от гласовете. Ниската избирателна активност дава голяма възможност за изкривяване на вота с купените гласове. Защото е истина, че купените гласове не могат да бъдат някакъв прекалено висок процент - те са колкото е наличният ресурс. Вместо да се занимаваме с наказателно преследване, което не е решение - добрият механизъм е задължителното гласуване.


Ще гласувате ли на референдума?
- Да. Ние сме се регистрирали за участие в референдума, защото приветстваме тези неща. Иначе не ни харесва начина, по който са зададени въпросите - смятаме, че биха могли да бъдат по-обобщени и биха събрали по-леко по-голяма подкрепа. Примерно, за мажоритарното гласуване откровено срещнахме затруднения, защото сме за смесена избирателна система - немска или 50 на 50 мажоритарни и пропорционални мандати. И как да отговорим на въпрос дали сме за 100% мажоритарна система? Освен възможността личностни на лично основание да попаднат в политиката, което е много ценно, трябва да има и някаква стабилност, някаква възможност да се създадат парламентарни групи и комисии, за да може да има стабилност на правителства, упражняване на властта, институциализиране, осъществяване на намерения.


Кой ви съветва за кампанията?
- Пи ар експерти.


Вижте по-долу видеото от предизборната кампания на Дончева:


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  нИ се кОси, нЕма да стигнеш до балотаж.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2396 Весело

  Едно е сигурно:Татяна Дончева може да надприказва всички,без да ходи на балотаж.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 504 Весело

  Тая па, тая па.... Моят глас е брониран здраво в гърдите и без обич няма да го дам.

  No Pain No Gain
 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Много дълго веее! Защо да чета толкова дълго интервю на адвоката на дявола?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  На евреите, за да стигнат "обетованата земя" са им били необходими 40 години да обикалят из пустинята.

  На нас, българите, които сме далеч по-проЗти от евреите, ще ни трябват поне 100 години да обикаляме из нашата Пустия, за да се сдобием с нормална държава, щом все още искат да ни управляват такива абсурди като Вл. Кузов, Митьо Пищова, С. Витков и Ж. Ганчев или провалили се политици като Пл. Орешарски, Кр. Каракачанов, Тр. Трайков, Т. Дончева, Тетка Цецка и Бойко Методиев Борисов.

 7. 7 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4155 Весело

  Вървял си един и си повтарял

  НИЩО МИ НЯМА...НИЩО МИ НЯМА...

  Хората около него си казвали

  НА ТОЗИ МУ ИМА НЕЩО...

  Та и с тая кака тъй...

 8. 8 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  Наистина, защо? Нали четеш дявола в оригинал.

  No Pain No Gain
 9. 9 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Уважавам Татяна Дончева, като прокурора повдигнал обвинение срещу неетническата партия, но определено не смятам, че е подходяща за президент. А балотаж ще види "през крив макарон".

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4155 Весело

  Ха-хаааа
  ВАНКО 1 няма да гласува за нея,
  тя балотажи сънува....

 12. 12 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  "Борбата с мутрите и мафията и отстраняването им от властта е задачата."
  Чудесна цел, но електоратът си ги харесва. Имат си баща, сега чакат и майка.

 13. 13 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 579 Неутрално

  [quote#12:"truly"] "Борбата с мутрите и мафията и отстраняването им от властта е задачата."
  Чудесна цел, но електоратът си ги харесва. Имат си баща, сега чакат и майка. [/quote]
  А и президентът нищо не може да направи по въпроса. Въобще, кандидатите нарочно ли се правят , че не знаят в каква кампания влизат или наистина им е все тая, дали се борят за президентско място, за парламента или за общинския съвет.

 14. 14 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Ако Трайков си изиграе добре картите, може да отиде на балотаж срещу Цецка.
  Тогава предвиждам, победа срещу ГЕРБ.
  Който и друг да се изправи на балотаж ще бъда принуден да гласувам за ГЕРБ, защото са по-малкото зло от БСП/ДПС/Атака/ВМРО/АБВ

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 15. 15 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1773 Любопитно

  Цитат : ""Проблемите на България са от много дълго време и хората ги възприемат като нерешими""
  България има само един проблем = капитализма , който е примитивна отживелица - неадекватна за нашето общество

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 16. 16 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Кога защитаваше мултаците , пак за народа го правеше, Патриот, душата на народа си продаващ.

 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  И мамата на нацията и Татяна....никой ням да ни ги ....

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  [quote#15:"dark'star"] България има само един проблем = капитализма , който е примитивна отживелица - неадекватна за нашето общество[/quote]
  България и цяла Европа има само един проблем-СОЦИАЛИЗМА! Той учи на мързел, той напълни Европа с търтеи, той е ракът на обществото- консумиране на готово и като резултат- убива организма!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1773 Любопитно

  Според прогнозите не е ясно кой ще отиде на на балотаж срещу Радев. Може да не е и Цецка.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2094 Весело

  Ето, Олимпийките са вече две. Интересно състезание ще бъде с тези участници. Проблемите ще дойдат по-късно, след изборите!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1773 Любопитно

  [quote#18:"lz2"]България и цяла Европа има само един проблем-СОЦИАЛИЗМА![/quote]Като гледам кой ще е новият шеф на ООН, коя държава вече е Първа сила, явно социализма става световен проблем или поне реално бъдеще

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 24. 24 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Ако си говориме за лични и професионални качества Татяна Дончева е поне една класа над Цецка Цачева, а защо не и от повечето други кандидати.

  Честно, бих искал да видя балотаж Трайков - Дончева.

  Но няма да стане...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 25. 25 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Всъщност не всеки на балотажа ще обере гласовете АнтиГЕРБ. Радев никога. Пищова също. Но Трайчо, Каракачанов или Дончева могат. Даже и Марешки. Май и Калфин може.

 26. 26 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  "Съдебната система трябва да бъде превърната в лост, чрез който обикновените граждани и фирми също да намират справедливостта."

  Това е точно така

 27. 27 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  "Президентът, който е единственият пряко избран и не е в една от трите власти, без лобита и натиск трябва да назначава главния прокурор."

  Любопитно е дали такава система при нашите условия би действала по-добре от сегашната.

 28. 28 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Сънувай балотаж. На балотаж са Цачева и Радев. За бронза ще се борят Каракачанов и Орешарски. Трайчо ще е пети.
  Каракачанов покрай някакъв патриотизъм ще вземе доста гласове. А Орешарски ще получи гласовете на ДПС.

 29. 29 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  [quote#18:"lz2"]България и цяла Европа има само един проблем-СОЦИАЛИЗМА! Той учи на мързел, той напълни Европа с търтеи, той е ракът на обществото- консумиране на готово и като резултат- убива организма! [/quote]
  +++++++++++++++++
  Няма какво да се добави !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Говорите точно като човек, който се цели в левите избиратели.
  - За десния капиталист, олигарх е супер важно работниците му да дойдат на работа мотивирани и квалифицирани. Ако те не са мотивирани, той не може да извади от тях нищо.
  _________
  [quote#18:"lz2"]България и цяла Европа има само един проблем-СОЦИАЛИЗМА! Той учи на мързел, той напълни Европа с търтеи, той е ракът на обществото- консумиране на готово и като резултат- убива организма! [/quote]
  Ти си прав , само дето не не ти е светнало как точно стоят нещата и че иде реч за корпокративния СОЦ. Модерната корпокрацция изисква данъкоплатците от некорпоративния бизнес и потребителите които работят за своя и чужд насъщен хляб да хрантутят картелите и монополите които предоставят срещу заплащане своите имоти,стоки и услуги на пришенеца и местните ромски анклави!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#14] от "ironhorse":

  Който и друг да се изправи на балотаж ще бъда принуден да гласувам за ГЕРБ, защото са по-малкото зло от БСП/ДПС/Атака/ВМРО/АБВ

  Поне си признайте, че ще гласувате с отвращение срещу този , който натири Трайко .......

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  "... смятам, че нашата кандидат-президентска двойка е най-трудна за ГЕРБ, защото леко може да вземе целия останал вот срещу тях. По-леко от всички други."


  Боко и раз я кани на конгреси на ГЕРБ и я прегръща и я целува?!

  На ти, Боко, сега благодарност!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 34. 34 Профил на Adam
  Adam
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#14] от "ironhorse":

  Дончева е много по-малко зло от всички изредени. Трайчо също има минало, всеки има, освен Радев, който въобще не е опитен, не е политик, а за държавен глава това има значение.
  Дончева може да е познавала хора от мафията, но тя е била в тези среди професионално и въпреки това не се кротнала като депутат, като Пееф и много други да ги осигурява във властта, а се хвана да прави партия и сама да се бори. Ако зад нея стоеше някоя, повярвайте, че щеше да е в парламента отдавна!!

 35. 35 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  Колкото повече говори Дончева, толкова повече прозира червеното и бельо отдолу и се усеща, че едни и същи господари и дърпат конците и на нея, и на Радев, и на останалите активирани комунета.
  Опит за консолидиране и връщане на малко по-"прогресивния" ляв вот, изгубен от БСП, заради явната им и нагла некадърност и мафиотщина.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 36. 36 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  И тази вярва в политически "чудеса", като ББ и Кристалинката!!!
  Първо да мине първия тур на президенските избори, после "прибирай" гласовете на този и онзи!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 37. 37 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#14:"ironhorse"]

  Ако Трайков си изиграе добре картите, може да отиде на балотаж срещу Цецка.
  Тогава предвиждам, победа срещу ГЕРБ.
  Който и друг да се изправи на балотаж ще бъда принуден да гласувам за ГЕРБ[/quote]

  Т.е. реформаторите са твърдо ЗА ГЕРБ и плевенската рабфакова партийна секретарка

 38. 38 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  БОЙКОТ на изборите!

  властта ражда паразити
 39. 39 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Тука барем десет човека споменават адвоката на дявола. Искам да ги попитам кой за тях е адвокатът на ангела и кой собствено е ангел!?...

 40. 40 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Весело

  Възможно, но малко вероятно. Трябва да останат само двете преди балотажа. Но... трябва да се мечтае. Бляновете на един (една) са кошмарите на друг.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 41. 41 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Бойкотирането на изборите и избора на празното квадратче (не харесвам и не подкрепям никого; против всички кндидати съм) нищо не решават и нищо не променят. Тези действия даже няма да "накривят капата" (шапката) на политиците. А статуквото ще продължи.

  По-добре е все пак на първия тур да се гласува за някого, пък дори и да е "с отвращение". Ако има втори тур - зависи кои ще са опонентите на него. Там вече, ако опонентите са еднакво отвратителни (примерно - Б. Миланов срещу Ал. Томов или Н. Банев), тогава вече може да се ползва бялото квадратче.

  Интересен би бил балотаж между никому неизвестните Д. Димитрова и Й. Колева. Колева твърдяла, че Ванга й била предрекла, че щяла била да стане президент на страната. На два пъти й била казала. че ще стане президент, но не - към момента на пророкуване, а по-нататък, "когато му дойде времето". А времето (уж) било сега...

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 42. 42 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  До коментар [#37] от "Митев":

  Не. Гласувам за Трайчо Трайков и го очаквам на балотажа. Други опции няма. Всички около мен са така.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 43. 43 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Любопитно

  До коментар [#39] от "Митев":

  Те дори не знаят значението на това словосъчетание. Адвокат на мафията не е съвсем невярно. Но адвокатът е нает, не е мафиот. За разлика от агентите, знайни и незнайни, които напират на всички избори.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  [quote#37:"Митев"]плевенската рабфакова партийна секретарка [/quote]

  Не , че е кой знае какво, но Цачева не е била партийна секретарка, за разлика от Елена Костова.
  Това в интерес на обективната истина!
  Все пак има доста голяма разлика между обикновен партиен член и партай- геносе- секретар- активист.
  Това не прави Цачева левичарка- правят я убежденията й и действията й като политик.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45 Профил на antislav antonoff
  antislav antonoff
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За вълкът и овцете си казах думата още на разсъмване, в "овца или вълк".
  За тази вълчица,какво да кажа,в какво да я обвиня клетницата, след като знам,че цял живот сама се е скитала в търсене на стада.Никой единак не я доближи,не я близна по муцунката и не сподели плячката си нея.
  Мулти-Вълк,я ползваше за консулти по племенно възпроизводство и стандартизация на месните породи и макар да беше отдадена изцяло на работата си,старите вълци не я оцениха.Наритаха ѝ вирнатата опашка и ѝ казаха да хваща гората.
  Да,ама вместо гората,тя хвана гребена на вълната,но не на овчата и стана депутат,от глутницата на БПС. Мина,колкото мина и от там я оринаха,с оправданието,че не вие,а лае без да знае по кого и защо....
  Новия век беше вече започнал,когато гладна,изтощена и омерзена от всичко и от всеки,в червената глутница застаряващата вълчица, я налегна носталгия. Спомни с какъв вълчи труд беше стигнала до тук,само на крачка от заветната за всеки вълк цел,-Стадото.....Да! Стадото! Макар и измършавяло,оглупяло и изтощено от дългия преход,блеещите в него три-четири милиона не доостригани и прегорели с времето байки,си бяха сериозно предизвикателство за всеки кръвожаден хищник и спираха дъхът му още на първото свиждане....
  Сега,или никога,-си каза тя и набързо спретна глутницата-21век. За себе си,естествено отреди място на алфа-женска.Подсигури си фланг,който само тя да може да разгръща,в случаите на опастнос и защита на стадото.Обеща пред глутницата:1.Да подреже рогата на всички овни така,че да не приличат погледнати отдалеко на архари и някой да ги обърка.2.Понеже стригането е тежка работа и не е за вълци,овцете само ще се дерат на живо."При нас знаете упойки няма.Тук не е болница".3.Трето,което всъщност трябваше да е първо.Ще купя лодка,сено и едно шиле,от Бойковите и ще го повозя по Искъра,за да види Стадото,че аз,а и вие,сме вегетарианци и не мислим лошо на никого....После,като свърши цялата тази какафония,на шести вечерта,Минчо ти,ще отидеш за бира,докато аз приготвя шилето,а вие другите ще се качите на Каймакчалан и ще виете,ама не приспивно,както сега,а зверски,настървено и ще държите кучетата далече от нас и Фермата.............

 46. 46 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Но най- голямо отвращение будят индивиди като Дончева, които и СЛЕД КРАХА НА КОМУНИЗМА останаха в БСП и когато свърши келепира сега се канят да обират нечий ЧУЖД вот против някого си!

  Забележете- не разчита на собствени избиратели, а да ОБЕРЕ чуждия вот на балотажа срещу ГЕРБ!

  Нека да позная- ЧУЖДИЯТ вот , в който се цели Дончева , е пак ляво- толерастки. Вижте й приятелите на Дончева и всичко е ясно!

  Няма как да е ДЕСЕН, никой десен няма да гласува за комунистката.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 47. 47 Профил на ivanof
  *****
  Неутрално

  Дончева, каквото и да е миналото и, е единственият кандидат говорещ смислено. Фул стоп.

 48. 48 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  "Татяна Дончева, кандидат за президент: На балотаж с Цецка Цачева ще взема всички гласове срещу ГЕРБ."

  Разбирайте- всички ЛЯВО- ТОЛЕРАСТКИ и ПАТРИОТИЧНО- РУБЛАДЖИЙСКИ гласове срещу ГЕРБ.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5610 Неутрално

  Дългият път на Дончева отляво надясно

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  иии куту съ сабуди, гледаш кръкатъ ти одвити а прозорецъ утворен

  Birds of a feather flock together.
 51. 51 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1489 Весело

  "БСП няма да вземе нищо извън собствения си електорат. Даже няма да вземе и собствения си заради конфликтите вътре в партията. Каракачанов - заради участието си правителството и заради всички комбинации, в които е участвал - също не може да вземе протестен вот. Защото той не е срещу статуквото, а е част от сегашното управление. Другите просто не ги броя.”

  Оказва се, че Дончева не брои Трайков?!
  Казва си го в прав текст!

  I Want To Believe
 52. 52 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1181 Весело

  [quote#51:"2.50"]Оказва се, че Дончева не брои Трайков?!
  Казва си го в прав текст! [/quote]

  За това на ляво- толерасткия конгрес я посрещнаха на крака с ръкопляскания.

  Боко също се мляскаше с нея, сега да го сърби...ухото!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 53. 53 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  И тя ли като Трайчо се гласи за бЕлотаж, гладна кокошка просо сънува

 54. 54 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Тази много си вярва...аз пък сьм сигурен,че Цецка Цачева 100% ще бьде избрана за президент!

 55. 55 Профил на antislav antonoff
  antislav antonoff
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#53] от "shileto":

  Недей така шиле,с рогите напред.До вчера се вози на нейната лодка,че и сено хрупа....
  А имай срам поне.....

 56. 56 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Искам категоричност по отношение на политиката към Русия. Такива изказвания като това " да не се набутаме между шамарите" е точно политиката на Боци! А аз предпочитам политиката на Плевнелиев по въпроса, кратко и ясно - анексията е анексия, бомбандировките с фосфор на цивилни обекти са варварство и толкова. Позицията е нещо което всички уважават. Сервилниченето също е позиция но за презрение.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 57. 57 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#55] от "antislav antonoff":
  Сено на нейната лодка си хрупал ти, аз не съм бил на лодката наречена ДСБ конгрес

 58. 58 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#56:"пустиняк"]Сервилниченето също е позиция но за презрение.[/quote]

  До коментар [#56] от "пустиняк":

  Еваларка, пич, за туй прозрение
  При тези майка и баща знам,
  защо плачете -
  мечтаете си, срам не срам,
  да сте сирачета...

 59. 59 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#43] от "etty1":

  Трайков ще има шанс да спечели балотажа, само ако срещу него не е Цачева. Нима очакваш комунягите (които са за бсп) да предпочетат Трайков, вместо партийната секретарка!?... Ако срещу него е Радев, тогава шансът му е доста по-голям. Но това са химери отвсякъде, защото Трайчев едва ли ще заеме по-високо от 4-5 място след първия тур...

  Но тук цитирах друг фен на Трайков, който в прав текст заявява, че при всички случаи гласува за него, или ако не се класира, тогава на балотажа ще е за ГЕРБ... Любопитно ми е ти и хората "около" тебе какво ще предприемат на втори тур, ако Трайков го няма там

 60. 60 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Е, най-напред стигни до балотаж, Танче.

 61. 61 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  [quote#47:"ivanof"]Дончева, каквото и да е миналото и, е единственият кандидат говорещ смислено.[/quote]

  Но не и грамотно.

 62. 62 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  [quote#46:"mr.lottalove."]Няма как да е ДЕСЕН, никой десен няма да гласува за комунистката. [/quote]

  С изключение на ДСБ, които я носиха на ръце на конгреса си.

 63. 63 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  [quote#24:"Боби Колев"]Татяна Дончева е поне една класа над Цецка Цачева, а защо не и от повечето други кандидати. [/quote]

  Така е, не са много тези, които могат да се похвалят с успехите на Дончева - Мултигруп, Ванко-1, Гриша Ганчев.

 64. 65 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Алфа маймуняка одъртя и спря да вдига самолета и всички взеха да го подиграват....

  Обичам да грухтя и плюскам.
 65. 66 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 310 Неутрално

  С Цецка Цачева, тази устата, запусната стара чанта може да се състезава само по грозотия!

 66. 67 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#15] от "dark'star":

  Горе долу си познал, малко си пообъркал словореда - нашето общество е примитивна отживелица, неадекватна за капитализма

 67. 68 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#34] от "Adam":

  Всъщност Татяна Дончева не е в парламента по една елементарна причина. Имаше мераци за ръководен пост в БСП, обаче се оказа слаба ракия и бързо и биха шута. Причината се да прави партия е също толкова елементарна - като юрист е гола вода и ще умре от глад

 68. 69 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Но аз лично очаквам Татяна Дончева да е изненадата на тия избори. Изненада неприятна за мен, но мисля, че тая с лекота ще докара до 4то място и има потенциал за 3тото, което ще обърка доста сметки....

 69. 70 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#13] от "newgenerations":


  [quote#13:"newgenerations"]А и президентът нищо не може да направи по въпроса. Въобще, кандидатите нарочно ли се правят , че не знаят в каква кампания влизат или наистина им е все тая, дали се борят за президентско място, за парламента или за общинския съвет. [/quote]Знаят,но пускат такава кукичка,на която да се хване шарана.А той кълве на "борба срещу мафията" "промяна на статуквото" и разни такива.Затова чуваш такива приказки от почти всички-от Кънев
  през Дончева(която 20 години все е адвокат на мафията) през Витков,та до Пищова.

 70. 71 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#46] от "mr.lottalove.":


  [quote#46:"mr.lottalove."]Нека да позная- ЧУЖДИЯТ вот , в който се цели Дончева , е пак ляво- толерастки. Вижте й приятелите на Дончева и всичко е ясно!

  Няма как да е ДЕСЕН, никой десен няма да гласува за комунистката. [/quote]
  Хвърляте ме в дилема,защото Дончева е доста харесвана от костовистите.А те се пишат за десни.

 71. 72 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#51] от "2.50":


  [quote#51:"2.50"]Каракачанов - заради участието си правителството и заради всички комбинации, в които е участвал - също не може да вземе протестен вот.[/quote]
  Каркачанов ще вземе голям вот-на 3-партии-НФСБ,ВМРО и АТАКА,което му дава поне 6-75 от раз.Дончева няма да има повече от 3%

 72. 73 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Интересно кое подхранва самочуствието на тази госпожа. И защо смята, че хората ще предпочетат едната тетка пред другата. И двете са толкова неподходящи за тази длъжност, че направо се набиват в очи. Големият въпрос е къде ще отидат гласовете, които се отлеят от ГЕРБ. Те няма къде да отидат поради несъстоятелността на кандидатите. Просто ще се прибавят към числото на негласувалите

 73. 74 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 511 Неутрално

  къв балотаж ква цецка, никой нема да ви гласува мна тъпите избори

 74. 75 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  До коментар [#72] от "yanne":

  И аз така смятам!
  Отделно с истеричникампании БСП и ГЕРБ на първи тур ще направят нуното да “втвъдят бетона”, така че както казва народа в дончева мъзга няма!

  I Want To Believe
 75. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7638 Неутрално

  Ако не друго, поне говори смислени неща. Да не споменавам някой други, на които само лозунги им са в устата.

 76. 77 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Част от играта е по време на предизборна кампания да се демонстрира повече самочувствие, ама Дончева се оля!
  Кои кандидати се "броят" като значими и кои - не, решават избирателите, а не тя! Защото същите тези избиратели помнят доста нейни, меко казано, гафове! Представянето й ще е като официалната снимка на тяхната кандидат-президентска двойка - будещо насмешка и даже съжаление.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 77. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  До коментар [#16] от "hasmokar":


  " Когато защитаваше мултаците ... "


  Кога най- после ще разберете, че прокурорът обвинява, съдията съди, а адвоката защитава ? Кого защитава адвоката ? Само престъпници и от това живее . Адвокатът не ги степенува като по-големи или по-малки такива, а кой колко ще хвърли на туртата . Бъди сигурен, че маса адвокати биха искали да са на мястото на Дончева, да защитават големи престъпници и да правят милиони !
  Единственото за което съм против Дончева е, че като депутат, тя, Мая и Фидосова предложиха на НС законопроект, който помогна на Ванко 1 да се отърве от затвора !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 78. 79 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  Тази кукумявка колкото и да се джаска не може да стигне по простотии Курнелия!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 79. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  С бомбастични фрази Дончева прави жалки опити да печели избиратели!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 80. 81 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6668 Неутрално

  Да, добре говори, но като знам че лъже и говоренето й е за да ни спечели.

 81. 82 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  До коментар [#39] от "Митев":

  кой за тях е адвокатът на ангела
  Напиши "адвокатът на Ангела" и ще се изясни.

 82. 83 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":
  Защото са си платили.

 83. 84 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  До коментар [#59] от "Митев":

  Няма друг за гласуване, който да не е ченге, ренегат, свързан с олигарси или комунист, така че - пас, ако Трайков не е на балотаж.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 84. 85 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1257 Неутрално
  До коментар [#84] от "etty1":

  Е, в този смисъл и Трайков е свързан, та дори беше знаков министър на солидно министерство в правителството на самия Борисов и доста разпалено защитаваше финансовата политика на банкенската тиква, та даже стана за кашмер пред цяла България... Така че и той не става по вашите критерии

 85. 86 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#70] от "yanne":

  Е, друго си е да си майка на нацията. Да мажеш на електората филии с лютеница и да им обещаваш салам, да ги държиш насрани, и да им се присмиваш зад гърба.

 86. 87 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  До коментар [#86] от "truly":

  А мерси, не ща филия с лютеница и 2 грама сирене!!!!

 87. 88 Профил на Red Chief
  Red Chief
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Балотаж Цачева:Дончева е невъзможен предвид елекноралната подкрепа ,която имат.
  При субсидията ,която получава Дончева ми е чудно защо не си оправи малко визията .Външният вид не е всичко ,но все пак ако постоянно те дават по телевизията лошия външен вид не работи за кандидатурата й.

  Свободата на словото се подкрепя от техническия прогрес
 88. 89 Профил на Red Chief
  Red Chief
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Балотаж Цачева:Дончева е невъзможен предвид елекноралната подкрепа ,която имат.
  При субсидията ,която получава Дончева ми е чудно защо не си оправи малко визията .Външният вид не е всичко ,но все пак ако постоянно те дават по телевизията лошия външен вид не работи за кандидатурата й.

  Свободата на словото се подкрепя от техническия прогрес
 89. 90 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Липсата на сексуален живот води до психични отклонения.

 90. 91 Профил на Elysium
  Elysium
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Тази наглата няма право да говори за борба с престъпността, след като ще остане ЗАВИНАГИ в българската история с поправката "Ванко 1".

 91. 92 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Весело

  До коментар [#85] от "Митев":

  По този критерий, мога да гарантирам единствено за себе си, но не съм забелязала някой да ме е номинирал.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 92. 93 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  До коментар [#85] от "Митев":

  А ако съм по-сериозна, има хора във властта, които са по-малко компрометирани от други. Въпрос на гледна точка, любителите на клишета го наричат "по-малкото зло".

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 93. 94 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Весело

  До коментар [#89] от "Red Chief":

  Защото тя така се харесва. добрият външен вид е въпрос първо на добри гени, после на добро възпитание и вкус и най-накрая и в най-малка степен на пари, независимо от това, което твърдят рекламите.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 94. 95 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  Противните изчадия на БКП.

  klimentm
 95. 96 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1257 Неутрално
  До коментар [#93] от "etty1":

  Нека не изглежда като заяждане, а само като разговор... И понеже сме на темата Дончева, директно я давам за пример за човек, който по-малко се е компроментирал властово, тъй като даже не е заемал властови позиции, освен тази на депутат. И в сравнение с Трайков има доста по-голям жизнен и професионален опит... И в крайна сметка на мен тя ми изглежда още по-малко зло от един бойков министър..

 96. 97 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Стара мома за президент - само такова чудо не сме имали.

 97. 98 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 618 Неутрално

  [quote#96:"Митев"]И в сравнение с Трайков има доста по-голям жизнен и професионален опит.[/quote]

  В какво се заключава жизнения й опит - да не би да има повече деца от Трайчо?

 98. 99 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  До коментар [#25] от "gimi":
  аз залагам ,че на балотажа ще играе Марешки ,възможностите му са безгранични ,а и прави добри намаления ,клиентите му в близо 400 негови обекта са стотици хиляди ,това са доволни хора от това ,че купуват евтино и лекарства и горива ,това с думи не може да се пребори , не може и българина да бъде излъган ,а в случая нищо не губи ,защото просто ще си преброи потенциала за следващите избори .

 99. 100 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  До коментар [#96] от "Митев":

  Не го приемам като заяждане, ние се се разбираме добре по много въпроси, дори за футбол. Ами не мога да вярвам на човек, който първо е в ръководството на БСП, после излиза с про-десни идеи и своя партия, говори много и високопарно за ценности, а е близка професионално и не само с мафиоти. Трябва да се яде, но някой хапват по-обилно и им личи.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK