Георги Арабаджиев, зам. главен секретар на МВР: Седмината турски граждани сами са поискали принудително връщане

Зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев

© Надежда Чипева, Капитал

Зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев"Дневник" се обърна с въпроси към зам. главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев по повод върнатите в Турция седмина нейни граждани. След като случаят стана обществено достояние от турските медии, Гранична полиция даде пресконференция. На нея обаче не се изясниха основните въпроси - дали те са имали време да обжалват принудителното им извеждане, дали им е било обяснено, че могат да поискат адвокат, дали при предаването им са били уведомени омбудсманът и неправителствени организации, както и дали турските граждани са уведомили българските власти, че ако бъдат върнати ще бъдат подложени на преследване.


От интервюто се разбира, че седмината турски граждани сами са поискали да бъдат принудително върнати в Турция. Вчера "Нова телевизия" съобщи, че според близки на задържаните те са поискали писменно закрила у нас. Позицията на МВР е, че това не е така.


Заглавието е на редакцията.
Имали ли са адвокати седмината турски граждани след задържането им на Дунав мост? Искали ли са да им бъде предоставена адвокатска защита?


- На турските граждани е предоставена възможност да ползват адвокатска защита, но същите не са поискали такава. През цялото време на престоя в страната ни им е бил осигурен лицензиран преводач.


Било ли им е обяснено, че имат право на адвокатска защита и че имат право да обжалват принудителната административна мярка за отвеждането им до границата по Закона за чужденците?


- Разяснено им е, че имат право да обжалват както заповедта за 24-часово задържане, така и принудителната административна мярка (ПАМ) "принудително отвеждане до границата на страната". Удостоверили са собственоръчно върху документите, че са запознати с правата си. Разяснено им е, че могат да кандидатстват за убежище и/или хуманитарен статут. Отказали са това, както са отказали на същото предложение и на румънска територия, пред румънските власти, където са задържани.


Каква причина те посочиха за напускане на Турция и минаване на българската граница?


- При беседите с тях са заявили, че от няколко месеца са безработни и са искали да стигнат до Западна Европа, за да си търсят работа.


При разговор с разследващите не са ли заявили, че в Турция ще бъдат преследвани и че имат страх да бъдат върнати там?


- Не. Не са споменавали за това, че имат проблеми с правосъдието в Турция, още по-малко, че са търсени във връзка с опита за преврат.


Поискаха ли да бъдат изправени пред съда в България?


- Разяснено им е, че ПАМ може да бъде обжалвана пред съд, като за целта те следва да бъдат отведени в дом за временно настаняване на чужденци при Дирекция "Миграция". Но те отказват както да обжалват, така и настаняването в дом. И тъй като процедурата изисква наложената ПАМ от граничното полицейско управление в Русе да се осъществи от Дирекция "Миграция", турските граждани е следвало да бъдат настанени в Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец. Те са отказали да подпишат заповедта за временно настаняване в дома в Любимец и са предпочели реализирането на принудителната мярка.


Бихте ли предоставили протоколите от разпитите на тези хора, след като вече са експулсирани?


- Предоставянето на такива документи би било прецедент. При всички случаи то трябва да бъде съобразено със защитата на личните данни и съгласието на лицата за разпространяване на съдържащата се в тях информация.


В допълнение – поставя се въпросът защо българската общественост не е била уведомена. Държа да уточня, че за периода от 1 януари до 19 октомври от България са върнати общо 739 граждани на трети страни. Не е практика да се дават публични изявления по такива поводи.


Защо при всички други случаи на незаконно преминаване на границата чуждите граждани се изправят на съд, а в този случай не са изправени пред съда?


- Не във всеки случай на незаконно пресичане на държавната граница се образува досъдебно производство, респективно - внася се обвинителен акт. Държавата има друг механизъм, административноправен, който се прилага най-често в случаи като дискутирания. Тъй като обикновено и при наказателно, и при административно производство санкцията е идентична – административна.


Защо споразумението за реадмисия се сочи като основание за връщането им в Турция, като то касае граждани на трети страни?


- Споразумението е между ЕС и Турция. Към настоящия момент то се прилага само по отношение на турски граждани. Турция е 3-та държава, втора е всяка друга държава от ЕС и първа е България.


Обяснете противоречието, че те са изведени от България по силата на принудителна административна мярка и същевременно са върнати в Турция по споразумението за реадмисия?


- Принудителната административна мярка е издадена в резултат на изпълнение споразумението за реадмисия.От 72-та случая на върнати турски граждани в Турция освен случая с Абдулах Бююк имало ли е други случаи на поискана от Турция екстрадиция и разрешение или отказ от българския съд за такава?


- Приемането и предаването на екстрадираните лица се осъществява от Главна дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието.


След като има прекратено от прокуратурата в Русе досъдебно производство и срещу седмината турски граждани за незаконно преминаване на границата, било ли е уведомено посолството на Турция, каквото задължение имат разследващите полицаи?


- При започване на наказателно производство посолствата се уведомяват. В случая срещу върнатите в Турция лица е отказано образуване на досъдебно производство.


Посолството уведомено ли е за разследването и постоянния арест на шофьора, който ги е превозвал?


- Тъй като срещу него има привличане към наказателна отговорност, е уведомено.


Защо МВР продължава да не изпълнява закона и не уведомява националния омбудсман в случаи на предаване на чужди граждани на Турция?


- Защото няма механизъм. Споразумението до началото на тази седмица беше за съгласуване при неправителствени организации. Предстои подписването му в най-скоро време. Търсят се оптимални решения, тъй като Директивата на ЕС за връщането не дава подробни предписания как трябва да изглеждат националните системи за наблюдение на принудителното връщане. Тя предоставя широка свобода на преценка на държавите членки. Въз основа на текста на директивата и нейния контекст в "Наръчник за връщането" са дадени някои насоки, сред които член 8, параграф 6 не предполага задължение да се наблюдава всяка една операция по извеждане. Система за наблюдение, основана на проверки на място и на наблюдение на случайно избрани случаи, може да се счита за достатъчна, доколкото интензивността на наблюдението е достатъчна, за да гарантира общата ефективност на наблюдението.


Защо сирийските граждани не са отведени до границата с Турция, а са в дирекция "Миграция"?


- Защото са поискали в страната ни да стартира процедура по предоставяне на мигрантски статут, каквато турските граждани не са поискали. Освен това самоопределилите се като сирийски граждани не са имали документи за самоличност.

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 655 Любопитно

  Той и Гюлен много иска да иде в Турция ама Ердоган не го пуска!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 2. 2 Профил на boring pumpkin
  boring pumpkin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Защо МВР продължава да не изпълнява закона - Защото няма механизъм.

  Това кърти мивки...

 3. 3 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Доброволно - принудително ....тоя ни прави на идиоти !

 4. 4 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Човекът може да си каже всичко - вече няма как да намерим тия седем души и да ги попитаме дали е така.

 5. 5 Профил на Дъската ми хлопа
  Дъската ми хлопа
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Само схванах, че пред перспективата да останат неопределено продължителен период в България, са предпочели занданите на Ердоган.

 6. 6 Профил на Paris Hilton
  Paris Hilton
  Рейтинг: 222 Весело

  "- На турските граждани е предоставена възможност да ползват адвокатска защита, но същите не са поискали такава. През цялото време на престоя в страната ни им е бил осигурен лицензиран преводач." На какъв език са разговаряли изобщо. Ду ю уонт а лойър? Ъъъъ?

 7. 7 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А къде е онзи титан на мисълта и приятел на винарките Г.Костов?

 8. 8 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 679 Неутрално

  "Георги Арабаджиев, зам. главен секретар на МВР: Седмината турски граждани сами са поискали принудително връщане"
  Това само полицай може да го каже

 9. 8 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  да. и са носили табелки от велпапе на врата, на които е писало на ръка с големи букви "НИЕ СМЕ ОТ ФЕТО, НА ОСТАВАНЕТО ВЕТО!"

  בני אתה אני היום ילדתיך
 10. 10 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2709 Неутрално
 11. 11 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 679 Неутрално

  "Георги Арабаджиев, зам. главен секретар на МВР: Седмината турски граждани сами са поискали принудително връщане"
  Това звучи като: Убитият сам е пожелал да бъде убит!

 12. 12 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#6] от "parishilton":

  Сигурно е Местан. Той обича да го играе преводач.

 13. 13 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Ако искаха да бъдат върнати на Ердоган,нямаше да искат да отидат в Австрия!Защо се престарахте,на кого служите вие от МВР?
  Срамувам се от вас!

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Неутрално

  Това е безумно нагло изявление.

 15. 15 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 695 Неутрално
 16. 16 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Защо споразумението за реадмисия се сочи като основание за връщането им в Турция, като то касае граждани на трети страни?

  - Споразумението е между ЕС и Турция. Към настоящия момент то се прилага само по отношение на турски граждани. Турция е 3-та държава, втора е всяка друга държава от ЕС и първа е България.

  Обяснете противоречието, че те са изведени от България по силата на принудителна административна мярка и същевременно са върнати в Турция по споразумението за реадмисия?

  - Принудителната административна мярка е издадена в резултат на изпълнение споразумението за реадмисия.
  --------------------------------------------------

  Без коментар,...... щото ще бъде заличен от модератора !!!!!!!!!!!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 17. 17 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  яснооо... както рече другарката Бъчварова - искали са да си отидат в къщи, при настоящите и предстоящите си роднини

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3233 Весело

  Георги Арабаджиев, зам. главен секретар на МВР: Седмината турски граждани сами са поискали принудително връщане.Милиционерин.

 20. 20 Профил на bullgar
  bullgar
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Обречени доброволно на изтезания и смърт, браво... това са ценностите дето ги дъвчите иначе по цял ден! Този май е подобрена версия Цветанов... Представям си как нашия "бай ..." е обещавал в наведена позиция като беше при султана мила моя мйнольо

 21. 21 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Малоумници сложени за зам.главни секретари,ако те са искали да бъдат върнати в Турция по тяхно искане,то връщането им няма да е принудително,а защо да се връщат в Турция при положение,че там нямат работа и са тръгнали на Запад,за да си намерят работа и да не бъдат политически преследвани? Ако Герб така бързо експулсираха и бежанците-нашественици,нямаше да имаме нужда от бежански центрове.

 22. 22 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1021 Весело

  [quote#8:"bpcorp"]"Георги Арабаджиев, зам. главен секретар на МВР: Седмината турски граждани сами са поискали принудително връщане"
  Това само полицай може да го каже [/quote]

  +++++++++Това само милиционер може да го каже.
  Ако беше полицай нямаше да ги върне.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 23. 23 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Ердо си поиска Варна и Кърджали и Баце му се од@пи. Ако онзи поиска цяла България, като бивш османски виалет, нашият сигурно и кючек гол на масата ще му играе.

 24. 24 Профил на Преспанец
  Преспанец
  Рейтинг: 470 Гневно
 25. 25 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Днес турски граждани ще иска Ердоган от нас .Утре може и референдум за Тракия да спретне със лека анексийка на Кърджали.ГЕРБ И ББ се държат като васали на турската държава.Турция и най голямата заплаха за целостта на България в днешно време.Хубаво е отново да създаден балкански съюз.Погледнете Русия преди 10г ( Приднестровието.,южна осетия и от скоро Крим -това е днешна Турция ,която ще подпали целите балкани ...Сега са заети с Сирия и Ирак .После идва и нашия ред .БГ трябва да влезне в боен режим за 2 години.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 26. 26 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#21:"aiaks"]Малоумници сложени за зам.главни секретари[/quote]
  Тоя, ако говори за убийство ще твърди, че е самоубийство и мъртвия се е гръмнал в главата няколко пъти и няма да се изчерви, а може и наистина на си вярва - милиционер е!
  Истинските бежанци Бай Х. връща на преследвачите им, а навлеците си ги пази!

 27. 27 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  [quote#25:"tamplierr"]Турция ,която ще подпали целите балкани ...Сега са заети с Сирия и Ирак .После идва и нашия ред .БГ трябва да влезне в боен режим за 2 години.[/quote]Напълно споделям!

 28. 28 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#4:"nvarvarin"]Човекът може да си каже всичко - вече няма как да намерим тия седем души и да ги попитаме дали е така.[/quote]
  Не е проблем да го каже и ако са тук. Според мен би го казал и на съвместна пресконференция. Не вярвате ли?

 29. 29 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 538 Разстроено

  На тоя му пожелавям доброволен престой в Ердоганов зандан. Сигурно ще му е гот. Свикнал е да го.... явно. Гнус!!!

 30. 30 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 657 Разстроено

  Гавра с хората, които мислят.

 31. 31 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 544 Неутрално

  И ТОЯ Е КАТО ШЕФА СИ НИКОГА НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ,

 32. 32 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ей много лъже тоя бе! Ма кой ли е толкова прост, та да повярва. Къде са заявленията за отказ от защита и тн?! Дори Б'Х лъже по добре от него.

  chavo64
 33. 33 Профил на Otchuzden
  Otchuzden
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Да приемем, че зам. секретаря лъже. Но казва нещо, което го има в медиите далеч преди хората да бъдат върнати в Турция. Румъния ни върнала тези турски граждани първо https://www.24chasa.bg/novini/article/5814971. Същото Арабаджиев казва "разяснено им е, че могат да кандидатстват за убежище и/или хуманитарен статут. Отказали са това, както са отказали на същото предложение и на румънска територия, пред румънските власти, където са задържани." Следователно тези хора са били в Румъния нали и тя също ги е върнала?

 34. 34 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Мисля, че ни правят на олигофрени. Въпросът е защо Бойко угажда така здраво на Ердоган.

 35. 35 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Изключително смислено и ясно интервю. Отдавна не бях чел толковаа конкретни и ясни отговори от МВР.

  Сега заядливците могат да продължат да търсят под вола теле, но за непредубедените е ясно , че това не са никакви бежанци.

  Най-обикновени златотърсачи, тръгнали към Европа.

 36. 36 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 778 Неутрално

  и вместо да си хванат самолета и да си отидат в Турция те са искали нашата полиция да им организира изпращане и нашата полиция в името на туризма и добрия имидж са се представили като аниматори.

  абсолютен идиоти, как може да ни пробутват такива простотии

  Cogito ergo sum :)
 37. 37 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 213 Гневно

  До коментар [#16] от "нуцо":

  И аз точно на тия неадкватни обяснения се дивя и не знам дали да ги окачествя като наглост или безмерна тъпота. Май си е чиста наглост.

 38. 38 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#25] от "tamplierr":
  "Турция и най голямата заплаха за целостта на България в днешно време."
  Стига пък ти паникьосва бабичките по форумите и опашките! Много студио хикс си гледал като малък

 39. 39 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 609 Неутрално

  [quote#6:"parishilton"]"- На турските граждани е предоставена възможност да ползват адвокатска защита, но същите не са поискали такава. През цялото време на престоя в страната ни им е бил осигурен лицензиран преводач." На какъв език са разговаряли изобщо[/quote]
  --------
  [quote#0:"СТАТИЯТА"]През цялото време на престоя в страната ни им е бил осигурен лицензиран преводач. [/quote]
  --------
  Предполагам- на турски.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 40. 40 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Служителят е отговорил на всички въпроси ясно и точно ... остана ли някой нормален в този форум изобщо ? !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 41. 41 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#34:"vesselin5"]Мисля, че ни правят на олигофрени. Въпросът е защо Бойко угажда така здраво на Ердоган.[/quote]

  Как защо ?
  Заради контрабандните цигари и съдружието КОЙ&ТОЙ

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 42. 42 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Обичайното.
  Всеки отговор е довод в полза на разпускане на мвр и цялата система, докато и нас не ни е предала докрай

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 43. 43 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 894 Неутрално

  А сега във Турция сами ще си поискат
  смътната присъда! Тия от МВР май ни
  имат за големи балъци !!!

 44. 44 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Как да уважаваш държавните институции, след като самите те нарушават законите. Връщането в Турция на поредните бегълци от ердоган е срамно и е позор за всинца ни.

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Така ли, близките им друго казват. Или иска да каже, че предпочитат затвор в Турция, пред хаоса в България.

 46. 46 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 726 Неутрално

  сами са поискали да бъдат принудително върнати в Турция.
  =======================================
  Звучи като "сами са искали да ги принудят".

 47. 47 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#19] от "chicago514":

  и доброволно са отказали принудителна защита, какво не му разбираме.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 48. 48 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  До коментар [#40] от "роджър":

  Само ти, разбира се.
  Останалите сме тъпи неблагодарници, дръзваме да плюем по ченгета и адвокати, което е симптом на ненормалност.

  Това беше сарказъм, адвокатче, да не вземеш да се заблудиш, какъвто си ЛЕКОВАРЕН.
  Или само на мвр вярваш?...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5210 Неутрално

  Изобщо седмината са искали максимално улеснят МВР и България. Зарова са действали срещу собствения си интерес.
  А, корабче има ли в окото ми?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  [quote#48:"Николай Теллалов"]дръзваме да плюем [/quote]
  Няма да споря за плюенето
  Случайно да имаш информация, кое от казаното в отговорите не е вярно ?
  Колкото до сарказъма ... щом те прави велик в очите ти, ползвай си го, няма лошо ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 51. 51 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Лъжец милиционер? Дори не може да излъже сносно!

 52. 52 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ти чу ли какаво каза брстът на учителят от Германия или само каканижеш идиотщини! Да не си и ти мильо? Малък Бай Гуй?
  До коментар [#50] от "роджър":

 53. 53 Профил на Димитър Мачев
  Димитър Мачев
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#19] от "chicago514":  "Георги Арабаджиев, зам. главен секретар на МВР: Седмината турски граждани сами са поискали принудително връщане.Милиционерин" Забравил е да каже как прилежно са ги посъветвали и къде по дяволите са всички документи.Също така не става ясно точно къде са ги изловили, у влашко или на Дунав мост. " Нашата милиция ни пази" или сбирщина от гавази???

 54. 54 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 768 Любопитно

  За МВР явно няма разлика между епохата на бай Х от времето на бай Тошо.....Милицио,милицио!

 55. 55 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2997 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дъската ми хлопа":


  [quote#5:"Дъската ми хлопа"]Само схванах, че пред перспективата да останат неопределено продължителен период в България, са предпочели занданите на Ердоган.
  [/quote]И в Румъния не са искали да останат.Тук(в дневник) все
  "пропускат" ,че въпросните турци са заловени от румънските гранични власти.И там не са искали да останат и румънците ги предават на нас.

 56. 56 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2997 Неутрално

  До коментар [#33] от "Otchuzden":


  [quote#33:"Otchuzden"] Следователно тези хора са били в Румъния нали и тя също ги е върнала?
  [/quote]
  Да,но това се "пропуска" от дневник.Дори кадрите с тяхното залавяне са на румънската гранична служба-имаше надпис в горния край.

 57. 57 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Не мога да повярвам, че подобни абсурди са изричани от зам.-главен секретар на МВР!

 58. 58 Профил на pamplemousse
  pamplemousse
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#8] от "bpcorp":

  Местопрестъпление в Тексас. Негър лежи мъртъв, прободен десетки пъти в гърба с нож. Пристига щатския шериф, прави бърз оглед, изплюва си дъвката и казва:
  - Нещата са ясни - нагло самоубийство..

 59. 59 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  До коментар [#57] от "haralanov":

  Кое е трудното за вярване?
  Смяташ, че мвр съществува за твоето гражданско добруване?
  Ако бе наистина така, то повечето дейности и действия на мвр нямат никакво, ама никакво рационално обяснение.

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 60. 60 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  До коментар [#50] от "роджър":

  Да съм казал, че не е вярно?
  Просто е нечовешко, ама и ченгетата и адвокатурата отдавна не сте хора и надали ви прави впечатление

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK