Трайчо Трайков: Президентът не трябва да е продължение на една партия

Трайчо Трайков

© Юлия Лазарова

Трайчо ТрайковТрайчо Трайков е роден през 1970 година в София. Потомък е на македонски българи. Завършва Първа английска езикова гимназия, а през 1994 УНСС със специалност "Международни икономически отношения". Специализира финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия. След това се работи в една от големите европейски консултантски фирми - Roland Berger и в EVN от 2005 до 2009, консултира и румънската Electrica SA. Министър на икономиката и енергетиката в първия кабинет на ГЕРБ до март 2012 година. След правителствено посещение в Катар е принуден да си подаде оставката. По-късно Трайков разкрива, че причината за оставката са спорове с Бойко Борисов, заради АЕЦ "Белене" и петролните монополи. Общински съветник в София в групата на Реформаторския блок от където бе издигнат и за кандидат-президент.


- Г-н Трайков, остават броени дни до края на кампанията. Как я оценявате, като битка на визии и идеи, или нещо друго? Имаше ли изненади за вас?


- За мен е битка, защото моментът е решаващ, ролята на президента още повече, а не мисля, че на хората беше дадена алтернатива. Не мисля, че политическата класа, като цяло се отнася честно към хората, които трябва да направят своя избор. Първо, кандидатите на двете най-големи партии избягват разговора, а когато решат да разговарят по между си се вижда, че разликите и с лупа не може да ги открие човек. На практика хората няма от какво да изберат. Битката за нас, като граждански представители, подкрепени от по-малки политически сили, е да стигнем до хората и да им кажем, че можем да свършим нещата, които според нас, са важни за всички.
- Мислите ли, че по време на тази кампания посланията ви стигнаха до когото трябва и какво не успяхте да кажете?


- Няма нещо, което не съм успял да не кажа. Въпросът е дали е стигнало, защото на всяка среща с хората чуваме едни и същи въпроси, въпреки че на нас ни изглежда, че повтаряме едно и също. Оказа се, че трябва да се повтаря отново и отново.


- Какви са въпросите и кое е това, което трябва да се повтаря?


- Всеки разбира през призмата на своя личен опит, че има дефицит на справедливост в България и след един разговор от няколко минути е ясно, че какъвто и да е проблемът на хората, причинно-следствените връзки показват, че базовата причина е системата за гарантиране на върховенството на закона и разбира се - качеството на законите. Независимо дали на някого са му попречили на бизнеса или друг мизерства с малката пенсия, или просто хората виждат как очевидни престъпления остават ненаказани, и даже наградени от държавата.


- Какво може да направи президентът?


- Много. Първо, нито един президент не е използвал правото си на законодателна инициатива. Всички назначения, които президентът прави, по традиция са не съвсем прозрачни и не разбираме как тези хора продължават и защитават вижданията на президента. Мисля, че назначенията трябва да се извършват по по-прозрачен начин. Не на последно място, президентът може да се обръща към нацията и към Народното събрание, колкото често пожелае. Така че, ако действително той стои зад някоя кауза, няма как гласът му да не бъде чут и взет под внимание.


- Битува мнение, което дори се подхранва, да речем от Цветан Цветанов, че президентът е церемониална фигура и нищо повече. Кои са най-важните правомощия на президента?


- То се подхранва неслучайно, но надали е така, щом Първанов искаше трети мандат. Някои хора виждат несъответствие между това, че президентът се избира с най-големия мажоритарен избор, а в същото време имал ограничени правомощия. Това е фалшиво несъответствие и правомощията му не са никак малки. Просто зависи как президентът иска да ги прилага, а той със сигурност не трябва да бъде продължение на една партия. Ако беше така, в Конституцията щеше да пише, че най-голямата партия назначава президент. Не пише и, че парламентът назначава президент, именно защото идеята е президентът да бъде независима фигура за да може да служи, внимание не като балансьор, а като коректив, на останалите власти, особено в моменти на криза. Виждате, че неговите правомощия са най-големи във време на криза. Правителствена криза – служебно правителство. Калпави закони – вето. Война, пази Боже – върховен главнокомандващ на армията. По Конституция президентът е институция от един човек, затова от него не може да се очаква да върши оперативната работа на цялата държава. Неговата сила е именно в тази независимост и в каузите, зад които застава.


- Сред вашите опоненти виждате ли такъв, който би могъл да е коректив и кой е най-силният ви опонент? Имате ли личен опонент?


- За съжаление не виждам такъв и това е проблем, защото хората нямат избор. Всички са опоненти. Най-големите са онези, които допускат промяна в стратегичeския курс на България, като част от семейството на свободните образовани европейски народи. Това са най-вече кандидатите на БСП и другите леви партии.


- Президентът има и важна функция във външната политика. Като станете президент, самостоятелна ли ще бъде външната ви политика или ще оставите правителството да я води?


- Президентът има споделена функция и в националната сигурност, и във външната политика, разбира се най-добре е президент и правителство да действат в унисон. Обаче, не трябва да се изключва да има ситуация, в която правителството да действа по начин, който според мен не е оптималният и тогава няма да имам друг избор, освен да изразя различно мнение.


- Тази предизборна кампания беше доминирана от темите Русия и Турция. Какво според Вас представлява Русия в момента, какво мислите за отношенията ѝ с България, за президента Владимир Путин?


- Правя разлика, и тя е съществена, между Русия и президента Путин. Ролята на Русия в българската история не е съвсем еднозначна. Има събития, които подлежат на различен прочит. По отношение на действията на президента Путин не трябва да има съмнения, че когато се стига до грубо нарушаване на принципите на международното право, но и на конкретно поет ангажимент на Русия да гарантира териториалната цялост на един от съседите си, не мисля, че можем да си затворим очите и да го толерираме. Защото не знаем кога ще бъде следващият път, когато ще се случи. България е до Турция и до Русия и мисля, че отношението ни трябва да е принципно. Така както никога няма да бъде призната турската северно кипърска република, така никога няма да бъде признат и Крим като част от Русия. Мисля, че сме длъжни да представяме единно мнение, заедно със съюзниците ни по този въпрос, защото това е нашата сила, като част от най-голямата икономика в света – Европейският съюз, и част от най-могъщия в историята на света отбранителен съюз – НАТО.


- Мислите ли, че сегашната власт се държи като член на ЕС и НАТО по казуса с връщането в Турция на обявените за гюленисти турски граждани?


- Много често правителството се държи с предприсъединителен манталитет на малка страна, принудена да се съобразява със съседите си, дори когато това е в резултат на действия близки до рекет. Смятам, че България като демократична европейска страна трябва да поставя човешките права преди всички останали, защото в крайна сметка това е част от същността на живота, който искаме да имаме. Тази поредица от връщане на противници на режима на Ердоган, защото са работили в опозиционни вестници или са ги чели, става по един много притеснителен начин.


- Дали е възможно това отношение да бъде факт и към български граждани?


- Когато чувам Цецка Цачева да казва, че държавни интереси стоят над човешките права, тя дефинира националните интереси, като това да сме куче пазач на Ердоган, естествено че съм притеснен. Това е инстинкт, това излезе извън фризираните въпроси. В случая доминиращото е настояване на такива хора да не им се дава доверие. От друга страна искам да видя Радев да отиде в Кърджали и Хасково и там да им каже на хората, че когато една страна си хареса парче от по-малка...


- С исторически мотиви...


- Да, с исторически мотиви. Да ходи да им го обясни.


- Темата с ЕС също беше обект на популизъм по време на тази кампания. На всяка цена ли България трябва да остане в ЕС?


- Фактът, че това въобще се поставя като въпрос е показател за това, колко трябва да внимаваме, защото никой не може да отрече, че в Европа имаме мир благодарение на ЕС. Мога да говоря и за семейната си история, за това как десетилетия наред ние българите страдахме, че не всички живеем в границите на една държава. Възрожденският български идеал и идеалът от началото на 20-ти век претърпява такова крушение. Сега това вече е факт, без да се е налагало да водим или печелим войни. Всички българи могат да живеят, работят, учат, където си искат без никакъв проблем. И приемаме това за даденост, но то не е.


- Не беше толкова отдавна, когато не можехме...


- Всяко поколение трябва да може да защитава тези свободи. Как точно защитаваме приоритетите си в Европейския съюз е въпрос на организация и умение да се ръководи държавата, защото има начин да бъдеш по-добре позициониран във взимането на решения и начин да не се отчита толкова твоето мнение. Това зависи от хората, които представляват страната.


- Темата с бежанците също се използваше за пропаганда. Има ли основание твърдението, че България ще бъде залята от бежанци и до каква степен това е опасност за националната сигурност и ежедневието на всеки от нас?


- Въпросът е многопосочен. Проблемите, които произтичат от неспособността на държавните органи да ги овладеят, след това се експлоатират най-безсрамно за политически цели. Не е тайна, че мигрантите в масовия случай влизат с услугите на каналджийската мафия. Ние я наричаме каналджийска само за удобство. Тя си е същата мафия, която се занимава с наркотици, културно-исторически ценности и трафик на хора. Необходима е реформа на МВР, службите и правосъдната система. След това добавяме и капацитета на държавата да обработва документите на тези хора и пак службите, за да могат да кажат, кой е бежанец, кой е мигрант, кой е терорист.


- Системата за отбрана е част от националната сигурност? Какво трябва да се промени в нея?


- Ако въпросът е за националната сигурност, аз го разглеждам от гледната точка на всеки човек. Ако погледнете от този ъгъл, тя въобще не се ограничава със системата на отбраната. Особено из страната. В София нещата изглеждат по-различно. Но в малките населени места, които се обезлюдяват и хората имат усещането, че умират, там сигурността се схваща най-вече дали си спокоен в къщата си, в дома си. Или когато се наложи да отидеш на лекар, че няма да те оставят да умреш. Това са измеренията. Мисля, че президентът няма как да избяга от това да насочва вниманието и към тях, не само по линията армия - МВР.


- Отбраната има ли нужда от реформа?


– България има голямото предимство да е част от НАТО, като не се налага от А до Я да изграждаме всякакъв вид бойни капацитети. Това е смисълът на сътрудничеството със съюзниците ни. Трябва да е съвсем ясно, че няма как да си само потребител на сигурност. Трябва и да даваш. Това, което правим, го правим за себе си. Виждам го в по-добро взаимодействие в рамките на НАТО. Това е въпрос на експертна работа, то си е наука.


- Повтарящ се рефрен на кандидата на ГЕРБ е, че ще бъде "обединител на нацията". Как го разбирате?


- За мен да си обединител на нацията, е да защитаваш, това, което е най-важно за всички. За да го направиш, трябва да имаш силата и свободата да го поставиш на масата – най-важното. Няма как да си обединител на нацията, ако на въпроса откъде идва силата ви, отговаряш – от партията, която ме издигна. За мен да съм обединител на нацията означава да работя за това, което е безспорно важно и не разделя хората – държавата като гарант на справедливостта.


- Кой от президентите досега е най-близо до представата ви за държавен глава?


- Всеки от президентите е оставил някаква диря. Смятам, че ще бъда съвсем различен президент от всички останали. Най-вече, защото смятам да уплътня с ново съдържание правомощията на институцията. На никого досега не се е налагало да има като свои основен приоритет изграждането отново на България като демократична държава. Да, президентът Желев работеше за това България да стане демокрация, Петър Стоянов - за присъединяването ни към Европейския съюз и НАТО, Първанов си имаше "големия шлем". Росен Плевнелиев, като модерен политик – мениджър разбираше важността на геополитическия избор на България, но и на неща, като иновациите в иконимиката. Всички те живееха в малко по-друго време и се налагаше да отчитат партийни фактори.


- Възхищавате ли се на някой политик от световната история?


- Възхищавам се на политиците, които не са се притеснявали да са лидери. В днешния свят, сякаш много често те избягват да са лидери и управляват по социология. Провалът на този подход беше катастрофално демонстриран с референдума в Обединеното кралство от хора, които знаеха, че това не е правилно, въпреки това го направиха. Мина една кампания изпълнена с лъжи и заблуди, за правите краставици и кривите банани и накрая никой не можеше да повярва къде са се озовали. И сега не знаят какво да правят. Лидерите са тези, които в трудни моменти са успявали да поведат страната си и са визионери.


- На балотажа от къде бихте търсили подкрепа? Има ли подкрепа, която не бихте приели?


- Бих търсил подкрепа от всички български граждани, защото смятам, че това, което е важно за мен, е важно и за тях. Освен това смятам, че българските граждани, независимо дали живеят в България или в чужбина, са част от българската нация. При положение, че технологиите позволяват безпроблемна комуникация, пътувания, то тогава и държавата трябва да бъде на висотата и да позволява на тези наши съграждани да имат права и отговорности. Очевидно това може да стане лесно чрез електронното гласуване.
Не бих търсил и приемал подкрепа от брокери на гласовете на хората.


- Как се виждате след 6/13-ти ноември? Как продължавате след това?


- Има един период, между изборите и началото на мандата на президента, от два месеца. Спомням си когато Плевнелиев стана президент, той казваше: Сега не е много ясно, какъв ми е статутът. Това ще е малко странно.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Трайков,
  ти осъзнаваш ли, че с това си мнение биеш шута на горките ДСБари.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  [quote#1:"Sааlеte"]Трайков,
  ти осъзнаваш ли, че с това си мнение биеш шута на горките ДСБари.[/quote]Защо!?

 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2978 Любопитно

  До коментар [#1] от "Sааlеte":
  Защо?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Умен и интелигентен човек. Откроява се от клишираното бръщолевене на кандидат-президентите. Такъв човек ни е нужен.

 5. 5 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Цитат:... Много често правителството се държи с предприсъединителен манталитет на малка страна, принудена да се съобразява със съседите си, дори когато това е в резултат на действия близки до рекет.

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  Освен това смятам, че българските граждани, независимо дали живеят в България или в чужбина, са част от българската нация. При положение, че технологиите позволяват безпроблемна комуникация, пътувания, то тогава и държавата трябва да бъде на висотата и да позволява на тези наши съграждани да имат права и отговорности.
  ______________
  Трайчо като корпоративен прокурист си разчита на подкрепа от либералните туркофони от кръговете и от прогресивната корпокрация!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1250 Любопитно

  Трайче, ако искаше да се кандидатираш като независим НЕПАРТИЕН президент, трябваше да бягаш като дявол от тамян от "подкрепата" на рамаданкъневците.
  Тяхната неоценима "подкрепа" е довела всички докоснати от тях партии, коалиции, кандидати за кметове, президенти и т.н. до неизбежен унизителен провал.
  Такава им е породата и природата, могат само да рушат и провалят.
  А, и да разправят колко са велики, неповторими и уникално умни и красиви.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 8. 8 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2416 Весело
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7557 Весело

  Престанете да подигравате горкото момче Трайков с подобни въпроси -
  ''- На балотажа от къде бихте търсили подкрепа?''

  karabastun1@abv.bg
 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3349 Неутрално

  Трайчо Трайков: Президентът не трябва да е продължение на една партия"
  ми записано е в КРБ ... номера с управляваща/обучена опозиция пак ли очаквате да мине .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 729 Весело

  Лансиран пич, кльопам те, но не ставаш!
  Скрий се още сега!
  Не се излагай

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 12. 12 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Гърбавите, знам че ви е мъчно че цурозавъра ще пие студена вода още на първи тур, но няма нужда да пеете тъжни чалги още отсега.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 13. 13 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Останаха малко разумни хора в България.Чалгата заля с помия 90 % от населението.Какво да кажа-умните смятат за луди....

 14. 14 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Трайчо Трайков в ролята ма мъдрец? Неубедителен пък и не му отива.

 15. 15 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Неутрално

  МОЯ ЧОВЕК! Жалкото е, че мислещите българи са около 10%....
  Те това изречение ми е малко мътно:"Няма нещо, което не съм успял да не кажа."...

 16. 16 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Цитат: ....Проблемите, които произтичат от неспособността на държавните органи да ги овладеят, след това се експлоатират най-безсрамно за политически цели. Не е тайна, че мигрантите в масовия случай влизат с услугите на каналджийската мафия. Ние я наричаме каналджийска само за удобство. Тя си е същата мафия, която се занимава с наркотици, културно-исторически ценности и трафик на хора. Необходима е реформа на МВР, службите и правосъдната система. След това добавяме и капацитета на държавата да обработва документите на тези хора и пак службите, за да могат да кажат, кой е бежанец, кой е мигрант, кой е терорист.

 17. 17 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  До коментар [#4] от "fallada":

  Точно такъв Президент ни е нужен!
  А не като онези политически мишки Цачева и Радев, които се уплашиха и не излязоха на директен публичен дебат, както го правят Хилари и Тръмп!
  Защо се крият нашите бабаити?
  Много е лесно да се правиш на голям без директни срещи. Загубиха доверие тези тарикати и няма да гласувам за тяХ!!!!

 18. 18 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Трайков, ако се яви на балотаж, ще гласувам за него. Сега имам друг фаворит.

 19. 19 Профил на 4itatel
  4itatel
  Рейтинг: 452 Неутрално

  И на първи тур и на балотаж - гласувам за Трайков! Ако го няма на балотаж - няма да гласувам за про-руските свине.

  4itatel
 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3349 Весело

  [quote#17:"Дедо Либен"]Цачева и Радев, които се уплашиха и не излязоха на директен публичен дебат, както го правят Хилари и Тръмп! [/quote]
  Клинтън и Тръмп дебатират помежду си , не с десетия в класацията . примерно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Трайчо Трайков изглежда най- подходящият за президент на България кандидат, но у нас никога не сме избирали някого да ни управлява, а да му гледаме сеира. Четири президенти до сега ни правеха сеир и пети подходящ ще си намерим.

 22. 22 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  секи 4ти км

  Владее български език... и английски.
  Wikipedia допълва: немски и руски.

  Нищо за австрийски?
  Нищо за македонски?

  "Трайчо Трайков е роден през 1970 година в София.
  Потомък е на македонски българи.
  Завършва Първа английска езикова гимназия,
  а през 1994 УНСС със специалност "Международни икономически отношения".
  Специализира финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия."

 23. 23 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 859 Неутрално

  [quote#4:"fallada"]
  Умен и интелигентен човек. Откроява се от клишираното бръщолевене на кандидат-президентите. Такъв човек ни е нужен.[/quote]
  Такъв човек ни е нужен, но за съжаление е трудно да се избере. Джинса ни е такъв, че на повечето им е неприятно да гледат интелигентни лица от телевизора, които да им напомнят, че не е ОК да люскат ракия, бият жената и детето и псуват държавата, заради собствения си мързел и несполуки.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 24. 24 Профил на SETT
  SETT
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#13] от "pro_bono":

  "Там където глупостта е образец, там разумът е безумие"

  1. “Присъщият порок на капитализма е неравното разпределяне на благата; присъщата добродетел на комунизма е равното поделяне на нищетата.” Сър Уинстън Чърчил
 25. 25 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Трайков е най-добрият кандидат-президент и единственият, който може да продължи линията на Президент Плевнелиев!
  Каквото и да пишете из форумите в стаичката сте сами и дори там не е късно да прогледнете и гласувате за него, което е единственият мъдър избор!

  Умен и красив жълтопаветник.
 26. 26 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#21:"bobhunter"] но у нас никога не сме избирали някого да ни управлява[/quote]
  Моите уважения, но какво "управлява" президентът ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 27. 27 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#25:"WALL-E"]Трайков е най-добрият кандидат-президент и единственият, който може да продължи линията на Президент Плевнелиев! [/quote]
  Т.е. линията на дистанционно управление на България от "големите батковци" и окончателно превръщане в политически труп за родната политика?

 28. 28 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Статията е интересна с това, че в своето интервю, Трайков отправя признава недеусмислено лидерската роля на Първанов в българската политика, като изтъква неговите два много успешни президентски мандата и посочва положителния им пример и роля.
  Трябва да се признае обективноста и принципноста на г-н Трайков в този случай

 29. 29 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#26:"роджър"]Моите уважения, но какво "управлява" президентът ??? [/quote]
  Моите уважения но той е главнокомандващ. Нито едно действие в отбраната, политическо или военно, или по бюджета там, не става без негово съгласие.

 30. 30 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Тези, които не се явяват на дебат изобщо да не разчитат на моя глас.С чиста съвест ще дам гласа си на Трайчо Трайков, който е без каквото и да е конкуренция на тези избори.

 31. 31 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Този път лично аз ще гласувам мажоритарно. Ще избирам личност. За съжаление личностите на тези избори са дефицит. Трайчо Трайков на вчерашния дебат ми се видя най-адекватен между другото. За съжеление кампанията му е доста слаба и трудно ще стигне до балотаж.Пожелавам му успех.

 32. 32 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#27] от "Каишков - Системен нарушител":

  Написах ви - из форумите можете да списвате опорки колкото си искате и за колкото ви плащат но ако имате капка разум дори и в тъмната стая не е късно да гласувате умно.

  Умен и красив жълтопаветник.
 33. 33 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Трайчо вчера на дебата беше отново трагичен.... единствено Олигарски се представи по-зле от него.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 34. 34 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#6:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Трайчо ... си разчита на подкрепа от либералните туркофони [/quote]
  Щом не приемаме путин и мАсковската лакомия, значи сме "туркофони".
  От какво човешко дъно ви копаят, бе комедианти?

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 35. 35 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Забележете как се измъква от най - важния въпрос за България днес - държавно организираният трафик на мигранти и заселването им из страната!
  Питат го едно, той повтаря еднои също - имало трафиканти.

  Ляво - либераст, идеологически подкован меркелист - това е Трайчу и кръгът , който стои зад него!👠👜👙

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 36. 36 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#28:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Трайков отправя признава недеусмислено лидерската роля на Първанов в българската политика, като изтъква неговите два много успешни президентски мандата и посочва положителния им пример и роля. [/quote]
  ...
  Лъжа върху лъжа - вижте се!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 37. 37 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  Трайчо, ма ти не си наясно защо никой президент досега не се е ползвал от законодателна инициатива? Божкеееее....

 38. 38 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  "Виждате, че неговите правомощия са най-големи във време на криза. Правителствена криза – служебно правителство. Калпави закони – вето. Война, пази Боже – върховен главнокомандващ на армията. По Конституция президентът е институция от един човек, затова от него не може да се очаква да върши оперативната работа на цялата държава. Неговата сила е именно в тази независимост и в каузите, зад които застава."
  Не бива БКП-1 и БКП-2 да на този пост. Изберете с разум - Трайков!

 39. 39 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#35:"mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!"]най - важния въпрос за България днес - държавно организираният трафик на мигранти и заселването им из страната! [/quote]
  ...
  Това НЕ Е НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС ЗА БЪЛГАРИЯ ДНЕС.
  Най-важният въпрос За България днес е да остане в отбора на цивилизования Запад и да не бъде подхлъзната в Азия като някаква "республика" от руската орбита.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#26] от "роджър":

  Единствено НСО.

 41. 41 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#27:"Каишков - Системен нарушител"]Т.е. линията на дистанционно управление на България от "големите батковци" и окончателно превръщане в политически труп за родната политика?[/quote]
  Лъжите ви са ваша същност.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 42. 42 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#31] от "baxter":

  Какъв балотаж те гони теб!? Трайков ще е 6-7ми, много много е далече от балотажа.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 43. 43 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#36] от "Торбеш":

  Вие май сте чели нещо друго.
  Не е лошо да прочетете ТАЗИ статия.....

 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Освен това аз продължавам да настоявам да науча защо и как Трайчо е скатал казармата, при положение, че ВСИЧКИ ние задължително отдадохме част от младостта и силите си на армията!

  Изборите дойдоха, Трайчу продължава да се измъква от този въпрос!📞📠☎

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Както пише доктор Тони Филипов: "Между другото, тая седмица се очертава да е байхуюва с извинение. Бъчварова рекла, че Трайчо няма шанс за балотаж. И Митко Делчев от Куневите я затапил. Рекъл й, че „освен за вицепремиер по коалиционната политика, тя не ставала и „за други неща“. И Бъчварова разбрала това така, както всяка жена на 58 г. би го разбрала. И побесняла: „Още малко и за Бай х.й в пола ще ме обявите!“ А за Трайчо може и да е права. Миналата седмица, докато си карах колелото из парка „Заимов”, се натъкнах на мероприятие на Трайчо. Камерна среща с избиратели. Но избирателите не дойдоха… Преброих седем ученички, които раздаваха листовки. Официалните лица бяха Трайчо, един друг и още двама. И една жена средна хубост. Извинете, средна възраст, ранна средна възраст, симпатична. Дали бяха подранили, или закъснели, но групата си остана в тоя състав двайсетината минути, докато си джитках из парка. Което в никакъв случай не означава, че Трайчо няма шанс за балотажа."
  http://offnews.bg/news/Nashite-avtori_2490/Iz-delnitcite-na-edin-lud-24-28-oktomvri_638833.html?page=1

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 47. 47 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#39] от "Торбеш":

  За ляво - толерастите засвлването на милиони араби и африканци и промяната на Европа може и да не е НАЙ - ВАЖНОТО, но за нас е!

  Меркелизмът е съвременното зло.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 48. 48 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#42] от "Зарзават":

  Нищо не ме гони. Изразих мнение за Вчерашния дебат. Изразих мнение за адекватността на участниците, за визията им. Що се отнася до балотажа не очаквам изненади.

 49. 49 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  "Много често правителството се държи с предприсъединителен манталитет на малка страна, принудена да се съобразява със съседите си, дори когато това е в резултат на действия близки до рекет."

  Много добре казано. Както и цялото интервю.

 50. 50 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  До коментар [#39] от "Торбеш":

  Стига с този цивилизован Запад бе хора!
  Днес политиката е съвкупност от ИКОНОМИЧЕСКИ интереси! За българите, парите, дошли от Русия или Германия, са едни и същи - важното е те да дойдат у нас. Едно комшийче ми каза, че доста хора работят на пристанище Бургас-изток, където обработват тръбите, предназначени за Южен поток и ги товарят за Турски поток. Щеше ли да ни е лошо ако ПОТОКЪТ беше наш? Отказът му има политически, а не икономически характер! Ние имаме нужда от Президент - прагматичен балансьор, а не от политическа марионетка!

 51. 51 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#44] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Скътавките от казармата показват отношението си към държавата, държавността, показват колко са безотговорни и какво значи за тях понятието ДЪЛГ. И такъв човек ще иска да е върховен главнокомандващ? А се е държал за полата на мама...

  Няма да стане. Няма да го допуснем.

 52. 52 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Весело

  До коментар [#45] от "niko_tin":


  [quote#45:"niko_tin"]Не го е уцелил завалията на име, али партийката му не го е уцелила на кандидат. [/quote]
  Тоо.... Прошко Прошков май повлече крак...

 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  [quote#37:"Добрин Велков"]Трайчо, ма ти не си наясно защо никой президент досега не се е ползвал от законодателна инициатива? Божкеееее....[/quote]
  Мислиш, че Трайчо не познава конституцията ли? Президентът има право на законодателна инициатива за промени в конституцията.

 54. 54 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#51] от "Добрин Велков":

  За Станишев, например нещо да кажеш?

  Умен и красив жълтопаветник.
 55. 55 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fiji":

  Чл.154, знаем го. Въпросът беше защо не е ползвано... Отговорът се върти около така нареченото статукво.

 56. 56 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  [quote#43:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Вие май сте чели нещо друго.
  Не е лошо да прочетете ТАЗИ статия.....[/quote]
  [quote#28:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Трайков отправя признава недеусмислено лидерската роля на Първанов в българската политика, като изтъква неговите два много успешни президентски мандата и посочва положителния им пример и роля. [/quote]
  Илийчо, ти си чел друга статия, а не интервюто с Трайчо Трайков. Навярно си чел статия на Калфин, а може и на Бойко. Те си харесват Гоце.

 57. 57 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#54] от "WALL-E":

  когато се кандидатира за върховен главнокомандващ, ще бъде разкритикуван подобаващо.
  Не отклонявай темата. Кажи за Трайчо. Одобряваш ли освобождаването му от редовна военна служба?

 58. 58 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#55] от "Добрин Велков":

  Ааа... Защото много кандидат президенти се оплакват, че президентът няма право на законодателна инициатива, та си помислих, че и ти това намекваш.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3405 Неутрално

  До коментар [#15] от "Коки":

  Не са малко 10% . Аз се радвам ,че има поне още 400 000, които мислят като мен.

 61. 61 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#58] от "Fiji":


  [quote#58:"Fiji"]Защото много кандидат президенти се оплакват, че президентът няма право на законодателна инициатива,[/quote]
  Ами широко погледнато е така. Само за промяна в Конституцията има право. Няма право да внесе какъвто и да е закон или промяна на действащ такъв. Оперира само с вето.

 62. 62 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  "Няма как да си обединител на нацията, ако на въпроса откъде идва силата ви, отговаряш – от партията, която ме издигна. "

  За да си обединител на нацията, хората трябва да знаят КОЙ стои зад теб!

  КОЙ стои зад Трайчу? Издигна го уж някакъв комитет, зад него стоят твърдо ляво- толерастите около ДСБ и Капитал, всички лвичарски НПО, полит- агитаторите на либерастията и меркелизма/ добре известни кои са/,.

  Останалото РБ гузно мълчи, самият Трайчу в изказванията си се разграничава от РБ, иска оставки на Кунева, на министри на РБ.

  КОЙ СТОИ ЗАД ТРАЙЧУ ?

  КАК ТРАЙЧУ ЩЕ ОБЕДИНЯВА, КАТО НЕ КАЗВА КОЙ ГО ФИНАНСИРА И ПОДКРЕПЯ ?

  Моят отговор на този въпрос е: Трайчу е финансиран и подкрепян от ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ляво- толерастки кръг. Тези, които превърнаха Париж в гето.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 63. 63 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#59] от "Торбеш":

  За мен по-важно е, че съм възпитан. Превъзходство е...

 64. 64 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#62] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Абсолютно вярно.

 65. 65 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#57] от "Добрин Велков":

  Ама за Министър-Председател бива, а?
  #СтанахтеЗаСмяхБе
  За останалото прочети пак коментар #59 - там доста подробно ти е отговорено а аз щях да ти напиша нещо подобно, макар че имам 18 месеца загубени "в служба", с които никак не се гордея и щеше да е доста по-цветисто.

  Умен и красив жълтопаветник.
 66. 66 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Снощи Трайков се разправи с опонентите си в предаването "Референдум". Особено ми хареса репликата му към заядливия Каракачанов "За разлика от вас аз говоря ясно и стегнато."

 67. 67 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Весело

  До коментар [#65] от "WALL-E":

  Бъркаш явно мажоритарният избор за президент, с министър-председателският пост на спечелилата на избори партия. Не е лошо да ги разграничаваш тези неща. Конкретно погледнато и Бойко не е ходил войник, ма я къв генерал стана...

 68. 68 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#66] от "VeLikoV":


  [quote#66:"VeLikoV"]"За разлика от вас аз говоря ясно и стегнато."[/quote]
  Толкова е стегнат, че може да се прещипе в кръста. А Каракачанов ще е преди него. Такава е тенденцията в цяла Европа...

 69. 69 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Повечето нашенци мразят интелигентните си съграждани.
  Така България се лишава сама от мислещи водачи.
  И това й личи.
  Осезателно.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 70. 70 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#63:"Добрин Велков"]За мен по-важно е, че съм възпитан. Превъзходство е[/quote]
  ===
  Нито сте "възпитан", нито превъзхождате някого в която и да е област.
  НО! въпреки това заслужавате уважение по законите на цивилизованите хора.
  Разбрахте ли сега защо сте ДЛЪЖНИК в особено големи размери?
  Ако не сте разбрали - не сте дал нищо ценно на хората, а сте получил неоправдано много от обществото.
  ДЪЛГ!...Почнете да плащате, като се отнасяте с другите хора човечно.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 71. 71 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#59] от "Торбеш":
  Благодаря за силния коментар. Стъпкал

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 72. 72 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#59:"Торбеш"]лекарите ми откриха непригодност поради здравни проблеми - висок диоптър. Г-н Трайков - по същите причини. [/quote]

  От къде знаеш?
  Да не би Трайчу да ти шепне на уше?

  Ако е вярно- Трайчу трябва да каже и обясни, ако може с медицински документи от военната комисия, извършила прегледа..

  Щот знаем КОИ се освобождаваха поради"язва" и "висок диоптър" навремето.

  Мълчанието на Трайчу е подозрително!

  Ако пък наистина е с висок диоптър- за мен е важно, дали бъдещият президент е кат прилеп.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3585 Неутрално

  До коментар [#70] от "Торбеш":


  [quote#70:"Торбеш"]Нито сте "възпитан"[/quote]
  Ами по постовете се вижда кой какви квалификации и обиди ползва. Нямаш стигане.
  [quote#70:"Торбеш"]нито превъзхождате някого в която и да е област. [/quote]
  Е, в областта на зрението те превъзхождам осезаемо. Виждам доста повече факти и процеси, а това е важно за осмисляне на житието и битието.
  Затова знам, че Трайчо ще е пети. Аз съм реалист.

 75. 75 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  [quote#71:"virtual brain"]Благодаря за силния коментар. Стъпкал [/quote]

  Силен, друг път!

  Още повече засилва подозренията у мен, че Трайчу се е скатал от казармата!

  Поради ВИСОК ДИОПТЪР се освобождаваха само партийните връзкари и то най- високите. Както и поради ЯЗВА.

  В моята рота служеха сума момчета с висок диоптър, ма никой не ги освобождаваше. Най- тежките случаи ги пращаха в Строителни войски и пак служеха.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 76. 76 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Вчера за пръв път гледах Трайчо на живо в онзи цирк по Канал 1 и не останах с много добри впечатления - тук в интервюто изглежда като честен и принципен човек с точен поглед върху основните проблеми в държавата. На живо обаче видях един нервен, припрян, импулсивен на моменти дори заядлив човечец. Чисто като стил на изразяване, подредба на мисълта и предаване на своите си послания ДС агента Каракачанов стоеше доста по-убедително.

 77. 77 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1879 Весело

  До коментар [#59] от "Торбеш":

  Стъпкал си му безмилостно фуражката на Шушляка. Виж, отворило му се третото око и вижда и усеща вече и със задника си дори. И звездите му говорят.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 78. 78 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#69] от "simval":
  Имате възможност да напуснете такива съграждани.....

 79. 79 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1019 Любопитно

  Трайчо Трайков: Президентът не трябва да е продължение на една партия-само да попитам, а трябва ли да е продължение на едно ЕРП, на една лобистка гилдия като ВЕИ-тата, или на чужда държава? А на чужда атомна корпорация?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 80. 80 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Какво са работили тези македонски Българи при соца, защото в Англииската гимназия учеха не толкова отличници а най вече отрочета на червената номенклатура Трайчо да трае и да не се изхвърля, че стана съвсем смешен

 81. 81 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Всеки глас има значение.

  Никола Йорданов
 82. 82 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Плевенлиев с очила

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1916 Весело

  "Как се виждате след 6/13-то ноември? Как продължавате след това?

  - Има един период, между изборите и началото на мандата на президента, от два месеца. Спомням си когато Плевнелиев стана президент, той казваше: Сега не е много ясно, какъв ми е статутът. Това ще е малко странно."

  Душичка мамина! Всичко живо го изпреварва в класациите, обаче то си живее в измислената реалност на кривите огледала. Същинска Алиса в Страната на чудесата. Само една шапчица (на цветни петна?) и обувки с пайети му липсват на Трайчето, хахах...

  Нагло, тъпо, червено към лила, питаш го - то те рита, риташ го - то пада на колене, плюеш го - то мисли, че дъжд вали. Що е то?
 85. 85 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  Това е президентът, за който ще гласувам.

 86. 86 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3680 Неутрално

  До коментар [#75] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Синът ми е далтонист. Ако имаше задължителна военна служба, щеше да бъде освободен. Но, по твоите и на Д. Велков изводи, той би се "скатал". Странна ми е логиката ви и това е най-възпитаното определение, което мога да дам.
  Необясним ми е стилът на хора, които намирам за интелигентни, когато пишат за определени личности от РБ и ДСБ. Не съм си позволявала да обиждам просто така политици и държавници. Наистина недоумявам на кого е нужен подобен тон в коментарите, наистина ли ви харесва или има някаква скрита причина за това.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  [quote#7:"pag"]Такава им е породата и природата, могат само да рушат и провалят. [/quote]
  А не смяташ ли че такава е "породата и природата" на този който раздава порциите?
  Нормалните хората отдавна задават един въпрос (#КОЙ), отговорът на който се изяснява с всеки изминал ден.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  [quote#76:"lustmord"]Чисто като стил на изразяване, подредба на мисълта и предаване на своите си послания ДС агента Каракачанов стоеше доста по-убедително.[/quote]
  Това са го учили агента на ДС.
  Да лъже и манипулира без задръжки!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#51] от "Добрин Велков":

  Държавата е антинародна организация.
  Дълг към нея нормалните хора нямат.

  властта ражда паразити
 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Весело

  [quote#75:"mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!"]Поради ВИСОК ДИОПТЪР се освобождаваха само партийните връзкари и то най- високите. Както и поради ЯЗВА. [/quote]
  Навярно добре си изучавал с какво да се освободиш от казармата, та сега се държиш толкова нагло и самоуверено!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3680 Неутрално

  До коментар [#60] от "hodounski Трайков -десният кандидат":

  По-горе колега бе цитирал Тони Филипов. Да припомня негова отдавнашна мисъл - На народите с къса памет преходите обикновено са много дълги.
  За съжаление.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 92. 92 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#50] от "Дедо Либен":

  Политиката ВИНАГИ е била преследване на икономически интереси.

  властта ражда паразити
 93. 93 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#47] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Що е "лявотолерастия"? Поредната демагогемка, поредната използвана тоалетна хартия за забърсване мутричката на "автентичното дясно"?
  Хмък

  властта ражда паразити
 94. 94 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#44] от "mr.lottalove. I vote for Alice Cooper!":

  Стига мрънкал, все едно не би се скатал, ако можеше

  властта ражда паразити
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Гневно

  [quote#51:"Добрин Велков"]Скътавките от казармата показват отношението си към държавата, държавността, показват колко са безотговорни и какво значи за тях понятието ДЪЛГ.[/quote]
  Моля, моля!
  Радев отлично показа какво значи "дълг" (правилната дума тук би била измяна) към родината.
  След като години наред се е занимавал с нещо, което не дава никакъв положителен икономически ефект ( с други думи ял е парите на данъкоплатеца залудо), той решава да тегли една майна на клетвата която е дал пред род и родина и да се понесе на вълните на партийните си пристрастия. Още по-зле става за този напомпан пуяк, когато се види службата за чужда държава на която се е обрекъл.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#29] от "Каишков - Системен нарушител":

  Тогава не бива да се избира, а направо да го назначават от генщаба.
  Или от НАТО, да не се потят в преструвки.

  Сумата на коментарите води до извода, че длъжността е наистина нелепа, повече символична.
  И толкоз барут хабите за един самоходен фетиш?!

  властта ражда паразити
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3438 Неутрално

  До коментар [#20] от "дерибеев":
  Доста тъпо изказване.
  Опитваш се да пробуташ мантрата - "Те са най-дорби защото са най-добри".
  Бих предпочел да чуя какви са аргументите ти за това?
  Но не ми предлагай измислените "проучвания" на платените ужагенции!
  Изборът е според качествата на отделния представител, та бих желал да ми кажеш в какви качества тези двамата дето избягаха от дебата са по-по-най- от другите?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#25] от "WALL-E":

  Продължетел на плевнелийската линия - това звучи като аргумент против любимеца ти.
  Впрочем, обезпаразитен ли е? Ваксина срещу бяс? Кастрация?

  властта ражда паразити
 99. 99 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#23] от "Индивидуален паметник на културата":

  Този образец за интелигентност срина понятието под кота нула.
  Да ви имам скромните критерии

  властта ражда паразити
 100. 100 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 693 Неутрално

  [quote#1:"Sааlеte"]Трайков,
  ти осъзнаваш ли, че с това си мнение биеш шута на горките ДСБари.[/quote]
  Напълно споделям всичко казано от г-н Трайков, така че нищо не ми е бил.
  Трайков с това си интервю бие шута на гербавите комунета, на русофилистичните комунета от бсп, абв-та и патрЕоте, на брокерите от двете дпс-та, на Татянки и каракачанки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK