Веселин Марешки: Откраднаха ни гласове, щях да бъда на балотаж

Веселин Марешки

© Цветелина Белутова

Веселин МарешкиВеселин Марешки е известен като собственик на най-голямата верига от аптеки в България (повече от 400 обекта). В началото на тази година той започна да развива и мрежа от бензиностанции, станали известни с по-ниските цени на горивата, които се продават там. От 2001 г. насам с регистрацията на различни партии и няколко, създадени от самия него политически формации участва в парламентарни избори и кметски - във Варна. На 6 ноември Марешки изненадващо се класира четвърти на изборите за президент с резултат от 11.18%.


Разговаряме с него три дни след първия тур на изборите и по повод информацията, че започва структурирането на нова политическа партия, с която да участва в следващите парламентарни избори.


Портрет на Веселин Марешки - четете тук.
На пресконференцията си в нощта на изборите заявихте, че на предстоящия балотаж ще гласувате за вицеадмирал Манушев, а не за ген. Румен Радев. Защо не призовахте директно симпатизантите си да гласуват за Цецка Цачева?


- Аз не съм призовавал да се гласува за адмирал Манушев. Казах, че аз лично избирам познатия за мен и според мен горд адмирал Манушев срещу един напълно неизвестен човек, независимо че има титлата генерал.


Не призовавам никого да гласува за едната или другата кандидатура, но призовавам всички български граждани, и особено онези, които са гласували за двойката Радев – Йотова, хубаво да се замислят кои са тези хора, да разгледат биографиите им и да видят, че това на практика са хората, зад които наднича кръгът "Пeевски - Вальо Златев - Румен Овчаров", т.е. тези, които са били част от управлението, когато се е извършил грабежът. Това са хора - част от картела, който сега разследва Комисията за защита на конкуренцията и който е ограбил българския народ. Така че аз няма как да подкрепям един неизвестен за мен човек, особено ако е издигнат и подкрепен от БСП и ДПС. Не искам те отново да се връщат на власт.


Избор на по-малкото зло ли е изборът между адмирал Манушев и ген. Радев?


- Абсолютно. В момента ние нямаме избора на голямата демокрация - САЩ. Там хората все пак успяха да направят така, че да имат избор между системите и несистемни играчи. У нас властите направиха така, че да ни лишат от този избор. Затова в момента изборът е ГЕРБ или БСП и ДПС. Това не е реален избор между кандидатпрезидентски двойки. Ние избираме между начина на управление на ГЕРБ и на тандема ДПС и БСП.


Как успяхте да привлечете 7% от гласовете на българите, гласували в Турция? Тях едва ли ги вълнува монополът на горивата в България?


- Направихме много силно обръщение към всички българи в чужбина. За тях майка България е всъщност мащеха България, която ги е прокудила да търсят щастието си в чужбина. Към тях имаме много силно послание, че искаме да направим България най-проспериращата държава в Европа, а защо не и в света. Тогава те ще използват Терминал 2 не за емигриране, а за връщане в България.


Това послание стигна до всички, но за съжаление българите в чужбина не получиха правото да гласуват. Ето, току-що ми казаха, че 15 момичета и момчета - студенти в Бостънския или някой друг голям университет в Съединените щати, са се събрали и са гласували за мен. Тази вълна ще става все по-силна и на следващите избори ще имаме много по-голяма подкрепа не само в Щатите, в Турция или където и да е по света, но преди всичко в България.


По данни на "Алфа рисърч" за вас са гласували и други 7% от българските граждани, но с ромски произход. Радвате ли се на тези гласове или бихте искал да се откажете от тях, след като сам казвате, че не искате роми да решават съдбата ви?


- Роми, които са гласували за мен в някои градчета около Пловдив, ми се обадиха и казаха: "Ние търсим от Вас нова формация, която да направи свобода, за да имаме възможност всички да развиваме малкия си и среден бизнес." Всеки от тях имал магазинче, но те конкретно цитираха Пеевски, който ходил да ги заплашва и да ги тормози, че ще им затвори магазините.


По тази причина ние сме за всички българи, без значение дали са роми, турци, евреи, арменци и т.н., за да има за всички тях равноправие. Всъщност ние искаме да покажем точно това - няма нужда да се продаваш за 10 или 15 лв. Ромите няма как да са гласували за тези, които ги мразят. Отишли са и са ги купили! За тези роми казах, че няма как да решават съдбата ми. А тези - свободните - дай, Боже, да стават по-свободни и по-мислещи, ние искаме те да се интегрират в българското общество, да станат негови равноправни членове. Това ще реши един от огромните проблеми в България.


Ромите много добре си дават сметка, че всъщност и тях картелът ги ограбва, при това с много повече от тези 10-15 лв., които ще вземат на изборите. Всеки месец картелът ги ограбва само от горивата с по 50 - 100 лв. Тези, които нямат нищо в главите си и нищо не ги интересува, са много лесно манипулируеми. За това ние искаме образование, искаме за нас да гласуват хора, които мислят с главите си, а не изоставените на произвола, за да могат да бъдат лашкани в която и да е посока.


Каква част от 11.18% процента, какъвто е резултатът ви на президентските избори, бяха спечелени от WM Petroleum (веригата бензиностанции на Марешки - бел. авт.)?


- Това са моите лични проценти за това, което правя през всичките тези години - да показвам с прагматични действия, че в България може да се случва и нещо различно. Но това в крайна сметка са процентите, които ни позволиха да получим.


Защото ние на практика трябваше да имаме между 15 и 25% или това, което е във Варна - 26%.


Кой не ви позволи да постигнете този резултат?


Просто ни откраднаха гласовете. Манипулираха много хора и те не излязоха да гласуват, защото успяха да им внушат, че аз нямам никакъв шанс, а част от тези, които излязоха, гласуваха като алтернатива за Радев вместо за мен. Радев и Йотова не могат да бъдат никаква алтернатива на сегашното управление - те са част от него през всичките години.


Точно заради тези 200 - 300 хил. гласа, които отидоха за Радев, сега ние не сме на балотаж. Като добавите към това и около 300 - 400 хил., които не излязоха да гласуват.


Другата голяма манипулация, която направиха, беше да внушат на хората, че, видите ли, в собствения ми град не ме избират толкова години (за кмет - бел. ред.), а той тръгнал да се кандидатира за президент на държавата.


Огромната победа, която имам във Варна - с над 40% повече от Радев - Йотова и с 27% повече от двойката на управляващите на национално и местно ниво, показва, че варненци са разбрали кой съм аз и аз трябва да намеря начин да се отблагодаря за тази голяма моя морална победа. Това, което измислих е, да застана чинно в центъра на Варна и да посрещна всеки един варненец, който иска да ме види, и да си стиснем ръцете, за да продължим напред.


За тази цел два дни – на 12 и 13 ноември, ще отделя време от 8 сутринта до 8 вечерта, а ако хората кажат, че не е достатъчно, ще отделя и още време.


Как ги преброихте тези 200 - 300 хил. гласа, които не са ви достигнали?


- Имаме си данни. Две седмици преди изборите ситуацията показваше 21% за Цачева и 18% за нас с Радев. И в един момент аз паднах 5-6% надолу, а точно с толкова качи Радев. Тази проценти няма откъде да дойдат. Просто манипулацията сработи и това е най-голямата измама на тези избори. Аз за за това съм изключително отвратен и погнусен от тази политическа класа, която може да си позволи да се гаври с мисленето на българския народ. Използваха всички възможни схеми, за да намалят резултата ми.


Ако президентът на България се заеме директно със защитата на правата на потребителите това не обръща ли държавата с главата надолу?


- Не, не смятам. Защитата на правата на потребителите е само малка част от всичко, което аз правя. Нашата основна цел е най-напред затваряне на "кранчетата" - контрабанда, корупция и т.н. - всички пари, които идват в държавата, да си останат за нея. След това - професионализъм и прагматизъм за ефективното използване на тези средства в посока благоденствието на държавата и народа. Ние имаме много силни и дългосрочни идеи за цялостното развитие на държавата. Те нямат нищо общо със защитата на правата на потребителите.


Как ще изглежда новият политически проект, който обявихте, че започвате да създавате веднага след изборите?


- Новия политически проект ще се гради преди всичко от почтени хора. Някои от тях са и изключителни професионалисти в определени области. Ако ние намерим достатъчно добри професионалисти във всички области, например такъв, за какъвто аз считам себе си в търговията с лекарства, а сега вече и в търговията на дребно с горива - ако намерим такива в сферите на образованието, полицията, армията, здравеопазването, културата, спорта. Колкото повече такива хора намерим, толкова по-бързо можем да направим революцията.


Аз смятам, че мога да направя промените в областите, в които съм специалист, само за няколко месеца. Влизам (в управлението), закони в правилната посока и държавата тръгва. Няма нужда да правиш нищо кой знае какво. Като гледам какви хора се включват към нас, смятам, че ще намерим достатъчно добри професионалисти, способни да направят такава промяна. Започнахме изграждането на структурите още преди изборите, но като национално движение. Веднага след втория тур започваме реалното мислене за конгреси за формализирането на политическата партия. За името й ще направим допитваме до всички наши симпатизанти. Буквално до вчера бях убеден, че трябва да си остане Национално освободително движение "За чиста и свята република", защото това беше идеята за освобождаване на България от корупция и картели. Но това пак е само част от голямото, което можем да направим. Затова трябва да намерим друго формално име, което да подсказва за нашите големи амбиции.


Един от моите големи пропуски в тази капания беше, че хората не са ме виждали лично. Затова тръгваме на обиколки из цялата страна, за да могат хората да ме видят лично, да ми стиснат ръката и да разберат кой съм аз и за какво се боря. Да разберат, че при мен няма лъжа и няма измама.


Смятате ли, че след президентските трябва да има и предсрочни парламентарни избори?


- Абсолютно съм убеден и това е нормалната реакция, когато има промяна в обществото. Няма как една формация, която е постигнала 5% подкрепа, да има вицепремиер и 7-8 министри, а друга, която има 11 и повече процента, да не е представена в управлението. Това е много голяма група от хора, които явно не са доволни от ситуацията. Имам предвид и Реформаторския блок, и АБВ.


За мен са гласували най-много младите хора, които искат надежда и промяна. Това са хората до 30 години. А Радев го избират хората на 60+. Нека хората, които до 1989 г. определяха как да живеем 45 години, да се замислят малко, че продължават да определят начина на живот на децата и внуците си. С измамите, които правят, могат да ни вкарат в ново безпаричие и безвремие.


Ще имате ли време да структурирате новата си партия до евентуални предсрочни парламентарни избори?


- Абсолютно ще успеем. Вероятно имате информация - всеки ден в нашата страница във "Фейсбук" се записват по няколко хиляди човека. В момента имаме над 80 хил. последователи, а вероятно ще минем над 100 хил. Това е огромна вълна, огромна подкрепа. Всяка наша новина има минимум 150 хил. гледания, а посланието ни към българите в чужбина е видяно от над 700 хил. души, с над 2 хил. споделяния и над 20 хил. лайка.


Колко струваше кампанията ви?


- Около 180 хил. лв. за самата кампания, или с още няколко други неща - малко над 200 хил. Ние не направихме почти никакви разходи. Напечатали сме два плаката и дори мои приятели в София ме закачаха за това, че не печатаме постери, билбордове. Реално кампанията бе направена от мен и още един сподвижник. Двамата стояхме в един офис и подреждахме цялата дейност, а чак накрая дойдоха още две момичета, които ни помагаха. Та моите приятели, които много разбират от избори, казаха, че съм направил страшен резултат без кампания. Хората, казват, дават милиони и не могат да постигнат нищо, а ти....


Бяхме готови да направим билбордове, клипове по телевизията и по радиото, да правим събития, да каним звезди - дори световни такива. Но аз спрях абсолютно всичко и казах: "Ние имаме кауза. Ако хората не ни повярват, каквото и да направим - няма да успеем."


Колко депутати ще имате в следващото Народно събрание?


- Е, това вече народът ще го реши! Моята амбиция е за 120, но това минаваше през победа на президентските избори. Хората не ни познават още. Затова тръгваме на обиколка из цялата страна - да ме видят и ако преценят, че аз съм носител на новото - ще ме подкрепят.


Аз не искам да правя бензиностанции и да ям боя, който ям в момента. Искам вие да можете да правите бензиностанции, аз да се радвам и да съм ваш клиент. Но за това се иска доста смелост.


Не искам да свалям корумпираната политическа система. Искам някой друг да го направи, а аз да се прикрепя към него и да му помагам анонимно. Това е много по-лесно. Но понеже в момента няма кой да свърши тази работа, аз съм се нагърбил. Ще се радвам, ако се появи някой друг - честен, истински, почтен, доказал се. Аз ще подкрепя него. Защото това, което правя в момента, не ми е на сърце. Това е нещо, което ми носи морално удовлетворение, но материални, психически и физически загуби.


Портрет на Веселин Марешки - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Ох, милия! Той се прави, че си е повЕрвал! Дори да има нещичко вЕрно, милиони гласове не ти стигат за балотаж! ц

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 2. 2 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Ох, този защо не си пие хапчетата?
  Хем толкова аптеки има...

 3. 3 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Факт, победи и ДПС и Реформаторите и Калфин !

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  Ако гробарите не го бяха прецакали той имаше реален шанс срещу Радев. Помислете малко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1369 Любопитно

  "Роми, които са гласували за мен в някои градчета около Пловдив, ми се обадиха и казаха: "Ние търсим от Вас нова формация, която да направи свобода, за да имаме възможност всички да развиваме малкия си и среден бизнес".
  ........
  Тоест - някой лев отгоре на глас?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 6. 6 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Поредният Жорж...

  Необходимо е медицинско освидетелстване, да...

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Плача.

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами той казва, че от БСП са го прецакали. Чети, комундер. Знам че ти е дълго.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3384 Неутрално

  Не знам дали са откраднали - може и да са ги загубили от небрежност, ама :
  Ето например колко бяха гласувалите машинно и ръчно в една варненска секция :
  Веселин Найденов Марешки 36 – МГ от общо 93
  Пламен Василев Орешарски 0 – МГ от общо 5
  Трайчо Димитров Трайков 10 - МГ от общо 32
  Румен Георгиев Радев 12 - МГ от общо 64
  Ивайло Георгиев Калфин 4 - МГ от общо 14
  Цецка Цачева Данговска 20 - МГ от общо 76
  Красимир Дончев Каракачанов 11 - МГ от общо 52

  [email protected]
 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Точно заради тези 200 - 300 хил. гласа, които отидоха за Радев, сега ние не сме на балотаж."

  Чукча комундер - писател!

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Туй заглавие мъ кара да си напълна жакузиту с аспирин....и ркстракт от магарешки трън

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5403 Неутрално

  Симпатяга, взел се е на сериозен политик, като да управлява аптеките си.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU defender":

  объркал е БКП-то. Чети комунде !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на uel35488284
  uel35488284
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Бах ти и продънения селяндур!?Такова налудничаво, фалшиво и вонливо мазало надрънкал, че един луд човек не би го сътворил!?Щял да подкрепи един адмирал, щото адмирала бил горд, циганите го търсели да образува партия!?Политическата класа му се нахвърлила и му взела 5-6 процента!?Но тоя селяндур, умишлено прави всичко това!Абсолютно ясен!Борел се с Пеевски-Златев-Овчаров, всъщност приятелите на бай Х, но и кой знае защо, сам заблизващ непрекъснато около него!?Умишлено пуснат маймун, всъщност отдавна известен мошеник със създаден агентурно "бизнес", да дообърква и същевременно обира и контролира в необходимия момент при избори много от гласовете на продажното, жестоко объркано и загубило реална собствена преценка, българско избирателно стадо!?Горе-долу, на деветдесет процента от броя му!Има и десетина процента избиратели с някаква мисъл и отговорност, поне към себе си, но посочените по-горе цифри значат едно!Престоящи разпад и изчезване на една държава, която не е във външна война с военни действия, но съществата вътре в нея на девет-десети от броя си, са във война със здравия разум за собственото си просъществуване!

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Весело

  До коментар [#8] от "EU defender":

  така са му казали от милицията. и децата знаят кой копува гласове и как печели избори. само че сега е много голямаактивността и му е трудно да компенсира истинския вот с 300 000 бюлетина. а и с референдума се окакахте с вашата ЦИК. И от ден на ден се оплитате като пиле в кълчища. сега и тоя го купихте да подкрепи грешката на бойко !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 548 Весело

  До коментар [#8] от "EU defender":

  Трайко го обра Веско той му открадна гласовете
  Реформаторите ако бяха реформатори щяха до един да гласуват за Марешки
  Ама и той си е виновен ,трябваше да си се регистрира с истинското си име МаГарешки
  та да се ориентират хората на Радан кой е точно техния човек
  А той ги обърка с това Марешки
  Те на Раданко свита ,са слаби у главите ,по буквално трябва да им се казва -точно и ясно

  гошо
 17. 17 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Еваларка на който му е писал отговорите на въпросите, (сравнително) кратки и ясни Липсва му само едно нещо заа да ми стане любимец: Ако беше оповестил-'ми другите пИчелят по леФче (примерно!!!) на литър гориво, аз пИчеля САМО 60 ст', и ми стигат (може би щото освен ТИМ никого друг не храни)!

  Е...опит за български Тръмп-човек извън партийните системи, който успява не зле в избори. Интересното тепърва ни очаква с него Само да не стане "втория дудук"

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#17] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Тоя е ясен . ти кажи за балотажа !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#17:"Мойше! Толкоз!!!"]Ако беше оповестил-'ми другите пИчелят по леФче (примерно!!!) на литър [/quote]
  Направи си справка в #афера# .Не става въпрос за некви мижави стотинки надценка .Напротив .Става въпрос с кого дели акциза и ддс-то . Е ,то се знае ,де

 20. 20 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Настроение: силно скептично, но не съм учуден, че посланията му, подкрепени от лекарства и бензин намират последователи!
  Реториката му е добра, отделно, че вече никой от установените партии не говори за корупцията и кражбите, Бибитко си знае едната контрабанда (най-вече на цигари, че удрят по джобчето на Мамин Прасен..) и това е...
  Хубаво ще е пресата да се разрови малко във финансите му, това с къщата на плажа в съседната статия е добро начало!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 21. 21 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Откраднали са ти на теб входния билет за затвора. Аман от прост народ - едните ги купуват с кебапчета, другите с бензин ... ужас.

  Бойко е зависим
 22. 22 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#5:"virtual brain"]"Роми, които са гласували за мен в някои градчета около Пловдив, ми се обадиха и казаха: "Ние търсим от Вас нова формация, която да направи свобода, за да имаме възможност всички да развиваме малкия си и среден бизнес"[/quote]

  А аз видях по телевизията едни роми дет не знаеха даже за какво се гласува...

  Долу евроатлантическите ценности!
 23. 23 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]Ако гробарите не го бяха прецакали той имаше реален шанс срещу Радев. Помислете малко.[/quote]

  Съгласен съм!
  Най-много срещу него плюха тази от Д21 и АБВ!
  В тази кампания тези които сами се прекараха, бяха Баце и Кънев!

  I Want To Believe
 24. 24 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#17] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Те всички си броят стотинките, леви, десни и т.н. Веско си се занимава с бизнес, тоест предпочита дясното пред лявото. За президент не става, но не е луд да подкрепя БСП. Пък и на втори тур себе си няма как да подкрепи. Пределно ясно е и че няма да подпре Радев, който е подкрепен от бесепари, депесари и прочее червена сволач, която се чуди как по-бързо да ни хариза на Русия.

 25. 25 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 695 Неутрално
 26. 26 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 605 Неутрално

  към тия 200000 гласа добавете още 400000,
  брашно на вкус и сол колкото поеме

  Birds of a feather flock together.
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Хайде , скрии се бе. Ако бяхме нормална държава и се бяхме справили с картела на горивата, тебе нямаше да те има. И какво стана с оня закон, дето можеш да имаш само определен брой аптеки и да си фармацевт.

 28. 28 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Този е единственият свестен. Без партия зад гърба си, без медии зад гърба си, докара до 10%. Моите адмирации. Едно ми е чудно. Защо се набутва в политическото блато? Защото, ако теглиш чертата, прави само добри неща. Продава евтине горива и лекарства. И живее от това. И за него добре, и за другите добре. Защо му е блатото? Не разбирам.

  Мърфи е оптимист!
 29. 29 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#27] от "Роси":
  Той действа точно против картела на горивата, или бъркам някъде? Картелът слага цени. А той прави обратното - подбива ги.

  Мърфи е оптимист!
 30. 30 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дано, Марешки да нсправибпартия!
  Един достоен човек, който е направил пари,НО мисли за хората!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 31. 31 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Весело

  Затова в момента изборът е ГЕРБ или БСП и ДПС.
  --------------------------------

  Реформатори, това е към вас, в неделя да не изберете генерала от БСП!

  Дори той се дистанцира от тандема БСП-ДПС, а Радан активно помага на БСП, като редовно се упражнява против ГЕРБ! Троянски коне сте на БСП!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 32. 32 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Разстроено

  [quote#27:"Роси"]Хайде , скрии се бе. Ако бяхме нормална държава и се бяхме справили с картела на горивата, тебе нямаше да те има.[/quote]

  Да бре, след като Костов де факто създаде картела, продал Нефотохим на руснаци, сега той да се скриел! Това десебарите сте си диагноза!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 33. 33 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 278 Любопитно

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]Ако гробарите не го бяха прецакали той имаше реален шанс срещу Радев.[/quote]

  Гробарите от БСП ли бре?

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 34. 34 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Не съм гласувал за Марешки...... но за 1 година той оставя в моя джоб 150-200 лв от по-ниските цени на лекарствата, както и 100-150 лв от по-евтиния бензин!!!! Някой да ви е облекчил финансово като Марешки?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 35. 35 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 500 Весело

  Айде и този.. Така и така явно всички са спечелили изборите, що не си назначим колегиум от 23-ма президенти, поне ще е забавно...

  Damnant quod non intellegunt.
 36. 36 Профил на ksarax
  ksarax
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#27] от "Роси":

  Да де, ама не сме нормална държава.

 37. 37 Профил на todorus
  todorus
  Рейтинг: 279 Весело
 38. 38 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 588 Неутрално

  За какво финансово облекчение говорим??? Това е най-евтината реклама за нов политически проект и ако не набере скорост достатъчно поне ще отклони гласове. Няма как да продава евтини горива без позволение на Лукойл и на Валенитн Златев и може да се досетите кой стои зад тях. Няма такава пародия и толкова манипулиран народ...

 39. 39 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Чайката Веско много на сериозно се е взел!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 40. 40 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  [quote#32:"Светльо"]Да бре, след като Костов де факто създаде картела, [/quote]
  припомням си че си гербер, за това и пишеш пълни глупости, питай някой гербер от тия дето ти пишат постовете що има картел и той е откакто се прие един специален закон за данъчните складове , сякаш писан от счетоводителя на Валентин Златев

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 41. 41 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Е как са му откраднали гласовете? Да не са му разбили сейфа. Просто малко етин бензин е продал. Ако беше продал два пъти повече, можеше да е на балотаж. А с три пъти повече Марешки-президент.

 42. 42 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Дневник?! Моля ви, късно е за вицове!

 43. 43 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Комунистите си свалиха Тодор Живков. Те плячкосаха построеното. Държавна сигурност продължава да управлява България.
  По този въпрос две мнения няма. Ченгета, сервитьорки, шофьори от УБО.
  27 години по-късно.
  Язък за барута.

 44. 44 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Марешки е руски слуга, опитал се да завърши в Масква, червен неграмотен боклук перящ парите на руската мафия-държава

  BG e мини империя на злото.
 45. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2889 Неутрално

  До коментар [#34] от "chichka":

  Аз нещо не разбирам! Марешки върши добри неща с цените на лекарствата и горивата. Добре, похвално е, да продължава. Ама каква е идеята да става президент? Кой тогава ще движи бизнеса с лекарствата и горивата? И накрая какво - ни президент, ни лекарства, ни горива? Има нещо, което не е така, както ми се обяснява! Или просто защото сме си в България...

 46. 46 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1856 Весело

  Ако беше обещал да отваря бензиностанция във всеки град, в който е достигнал втора или първа позиция на първи тур, в неделя щеше да е на балотаж...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 47. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  [quote#3:"evelin_m"]Факт, победи и ДПС и Реформаторите и Калфин !
  [/quote]
  Когато фактите говорят и боговете мълчат.

  За мен изненадата е Марешки, другите неща ги очаквах. Може би повече за Калфин но очевидно неговите избиратели са предпочели БСП. Успехът на Марешки притолкова неблагоприятни условия показва едно, избирателите иска хора които РЕАЛНО правят нещо. Може да е дребно но да го има, да може да се види. Писнало им е от партийни лаладжии.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 48. 48 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Днес му слушах и интервю по телевизията, в което каза маса компрометиращи БСП и кандидата им работи. Включително и че, ако се докажело, че са купили 300 000 цигански гласове, до няколко месеца Радев щял да бъде изгонен от президенството. Аха да ми хареса и да си кажа "има надежда" и пак, пусто, се сетих, че все се чудя КОЙ в прогнилата ни от мафиотщина татковина разреши на Марешки да стане най-големият търговец на лекарства, че и да произвежда такива, а после за разнообразие му разрешава и бензиностанции да отваря.

 49. 49 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  За варна е прав. Смущаващо е това дело за побой и изнудване.

  Мърфи е оптимист!
 50. 50 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 698 Неутрално

  [quote#31:"Светльо"]Реформатори, това е към вас, в неделя да не изберете генерала от БСП!
  ....., а Радан активно помага на БСП, като редовно се упражнява против ГЕРБ! Троянски коне сте на БСП! [/quote]

  Светльо, Светльо, ... момче глупаво!
  Ние между комунисти и уж социалисти не се мъчим да избираме - помията е една и съща!
  Второто полувреме няма да го играем. Ще си намерим за неделя по-приятни занимания.

 51. 51 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Весело

  Новия руски проект! Да ни е честит!

 52. 52 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  До коментар [#45] от "Един препатил":

  Марешки е допуснат да върши "добри неща" с цел овладяване политическо пространство от структури в сянка, но все таки свързани със старите пост и нео комуно създатели на днешното статукво, както и главно за отклоняване на гласове от дясното и промените, каквато бе целта на Орешарски, Бареков, Трифонов
  и сие.
  ТОЙ и другите споменати по-горе са част от създаването на една голяма, гъста и тъмна "ЧЕРВЕНА МЪГЛА" за дезориентация на големи масиви от неориентиран или трудно ориентиращ се електорат.
  ВСЪЩНОСТ СА МУ ОТКРАДНАЛИ СИГАНСКИТЕ И ПЕНСИОНЕРСКИ ГЛАСОВЕ, а не нормалните, желаещи ликвидацията на НЕОКОМУНИЗМА У НАС в едно пост комуно диво политико-икономическо и безправно пространство!

 53. 53 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Да! Някой ги източи през клонката на А95!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK