Десислава Иванчева: Когато стана ясно, че никой няма да защити исканията ни, се кандидатирах за кмет на "Младост"

Десислава Иванчева: Когато стана ясно, че никой няма да защити исканията ни, се кандидатирах за кмет на "Младост"

© Георги КожухаровОт четири месеца Десислава Иванчева участва активно в протестите срещу презастрояването на "Младост" и тази неделя ще бъде на балотаж за кмет на квартала. Срещу кандидатът на най-голямата партия ГЕРБ.


Всичко започва в края на юли 2016 г. с опита на малка група граждани да спасят градинката си в карето между 19, 20 и 21 блок в близост до Окръжна болница. В единия от тези блокове е родена и отраснала 43-годишната Десислава. Тя оглавява инициативния комитет "За Зелен Младост", който и сега събира подписи за свикване на местен референдум срещу строежите в зелени площи, детски площадки, паркове и паркинги в района. Събрали са 12 хиляди подписа, но им трябват още 3 хиляди, за да има допитване сред жителите на квартала.


Протестите вече доведоха до оставката на бившия районен кмет Цвета Авджиева (ГЕРБ) и до частични местни избори. Сега Десислава Иванчева участва в частичния местен вот и стига до балотаж с гласовете на 8 600 софиянци. В неделя ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ за кмет на район "Младост" Мария Илиева, за която гласуваха 12 796 избиратели.
Решението си да се кандидатира за кмет обяснява като продължение на гражданския протест и общо решение на протестиращата група. Често отговаря на въпросите за евентуалния си кметски пост в множествено число, от името на протестиращата група граждани. Но казва, че се чувства "малко сама" в предизборната битка, където се изправя срещу опитна партийна кандидатура. Иванчева е независим кандидат, подкрепена от партията на Георги Кадиев "Нормална държава", а за балотажа тази неделя зад нея застанаха и "Зелените".


Учила е в квартално училище, в Софийската математическа гимназия и химическия техникум. Завършила е публична администрация, а в момента управлява собствена транспортна фирма, бизнесът си определя като успешен. "Дневник" разговаря с нея преди балотажа.


Г-жо Иванчева, имате свой частен бизнес, защо решихте да се кандидатирате за държавна длъжност и кое надделя при този избор?


– Ако се бях отказала аз, нямаше кой да продължи нашата битка. Не че не е имало други хора, но аз съм от самото начало, координирам и организирам, живея тук от 43 години, тук съм родена.


Когато видяхме кои са кандидат-кметовете и че са същите от миналата година, че на никой не му е присърце нашата кауза и няма да се застъпи за нас, събрахме се граждани и двата инициативни комитета и решихме да излъчим наш кандидат и това да съм аз.


Не ми е било цел да ставам кмет, когато се захванах със защитата на зелените площи, целта беше да си запазим и защитим гражданските права, да спрем строеж, защото това презастрояване на квартала е прекалено нагло.


Има ли много подобни строежи в квартала ви?


– Повечето строежи започват като строеж на сграда с обществена полза, но след половин година се променя на жилищна сграда. Идеята е, че когато Подробният устройствен план залага да се строи нещо в обществена полза – библиотека, кино, детска градина или друго в полза на обществото и тя трябва да си остане така, а не да й се променя предназначението. Блокове си имаме достатъчно, в "Младост" 2 е пълно с кооперации, които са новопостроени и стоят празни и непродадени. Това означава, че има достатъчно построени жилищни сгради и дори непродадени апартаменти, стоят като мъртъв град.


На срещата ни с директора на 7-мо районно на МВР Ани Петрова, тя ни информира, че всъщност жителите на "Младост" са се увеличили двойно - 250 хил. души, но има много нерегистрирани. Ние лично се уверихме в това и докато събираме подписи за референдума. Новите бизнес сгради предполагат и нови жители, но това ще създаде проблем например с липсата на достатъчно детски градини, училища и поликлиники, повече замърсяване и шум – всичко това може да ни бъде спестено.


Ако се реши проблемът с презастрояването, качеството на живот няма поне да се влоши, автомобилите няма да се увеличат и съответно нуждата от нови паркоместа.

Десислава Иванчева разказва за протеста срещу застрояването на малката градинка до блока й

© Георги Кожухаров

Десислава Иванчева разказва за протеста срещу застрояването на малката градинка до блока й


Ако станете кмет, минавате от другата страна, ще трябва да взимате управленски решения. Смятате ли, че можете да се справите в подобна роля?


– Аз съм доста упорита и организирана по принцип, показах го сега и на протестите и при събирането на подписите за референдума. Ние гражданите трябва да се защитим сами от управляващите – тези, които са сложени, за да работят за нас.


Ако спечелите сега изборите за кмет, ще станете част от тези управляващи. Тази промяна притеснява ли ви?


– Аз ще си остана с друго мислене, защото съм от страната на гражданите и така ще си остана, гарантирам го. Създадохме преди месец обществени съвети, които ще се увеличават като гражданско участие. Идеята им е да са по райони и общината да може лесно да общува с тях и да решават конкретни казуси заедно. Дали ще стана кмет или не, няма значение, тези съвети ще продължат да си действат.Първото, което ще направя като кмет на "Младост" е да поканя всички общински съветници в квартала ни, ще ги разходя пеша по улиците му, във вътрешната част на квартала, за да видят какво е положението - няма осветление, няма тротоари, няма майките къде да извеждат децата си. Тези общински съветници не знаят как изглежда квартала, всичко което знаят е, че имаме метро и булевард, всичко друго е в затъмнение.


Как смятате да подобрите работата на администрацията и общуването с гражданите?


– Комуникация ще има със сигурност, ще работим с гражданските сдружения на срещи, ще имаме общински съветници, които да убедим, че има нужда от повече бюджет за община "Младост". Интернет страницата на общината трябва да се подобри, за да могат хората да намират лесно и бързо информация.


Искам да направя всичко по електронен път, подаването на документи например. В момента в общината няма дори кой да те упъти, камо ли да става бързо подаването на документи. Смятам да събера всички домоуправители на среща, на която искам да ги уверя, че те са много важни за решаването на проблемите на квартала и ще ги помоля да се сдружат в асоциация, за да могат да кандидатстват по проекти.


Десислава Иванчева: Когато стана ясно, че никой няма да защити исканията ни, се кандидатирах за кмет на "Младост"

© Георги Кожухаров


Обещавате, че при всяко обществено обсъждане ще разлепвате на входовете съобщение, за това какво предстои. "Младост" е огромен квартал, как ще осъществите това намерение?


– Задължително ще го правим това, но чрез гражданите в общинските съвети, които ще съдействат.


Например смятаме да запитаме гражданите дали искат да се строи културен дом за обреди, сватби и погребения – има одобрено решение от началото на годината за построяването на културен дом с тази цел. Този културен дом ще се строи за сметка на блок вътре до църквата и аз смятам, че за това трябва да се допитаме до хората.


Общинските съвети в този случай ще решат дали да разлепят съобщения или ще прозвънят домоуправители, за да ги информират за това допитване, за да може да се съберем и да обсъдим казуса.


Проблем на повечето квартали е, че липсва изобщо култура и места за нея. Какво мислите за това?


– В "Младост" имаме читалища и те трябва да се подобрят. Трябва да се наблегне на това, нямаме културен дом, паркове си нямаме. Обещала съм ако стана кмет, да направя парк зад поликлиниката в "Младост" 1.


Говорите за облагородяване на парк "Въртопо" (между "Младост" и район "Студентски") и "Източен парк" (между "Младост" и "Горубляне"). Тези т.нар. паркове са такива само на хартия, но не съществуват реално, земята там е частна собственост, а Столична община не отпуска средства тя да бъде изкупена. Как смятате да действате?


– Столична община трябва да се замисли и за здравето на хората и да си припомни, че тези паркове са планувани отдавна, още от преди времето на комунизма – наред с Южния, Западния и Северния, остава да се направи и Източният. Тяхната роля не е само да са паркове за разходка. Те служат като въздушни коридори, чрез които въздушни маси от природен парк Витоша слизат в града и помагат срещу смога в столицата.


А как ще убедите в това Столична община?


Смятаме да преговаряме със Столична община. Ние сме във връзка и с хората от квартал "Горубляне", направихме една шокираща среща, когато обявихме, че ще засаждаме дървета на земите, предвидени за парка – така се срещнахме със собствениците на тези земи. Първоначално бяха зле настроени, но постепенно се разбрахме, че взаимно ще се търсим и ще си защитаваме интересите.


Като кмет ще лобирам да бъдат обезщетени реалните собственици на земите, където трябва да се прави парка, защото и те плащат данък. Но има и много сделки за спекулативно закупени земи там.


Освен това разбрахме от граждани, че там се изхвърлят редовно строителни отпадъци, има достатъчно доказателства и снимков материал. За да се извозят тези нелегални отпадъци, общината кара собствениците да плаща данъци, това не е справедливо. Според мен общината има достатъчно пари и възможности за европейски проекти за зелени градове, по които да ги изчисти.


Много общински съветници в Столична община ни подкрепяха срещу застрояването още преди кметските избори. Всички освен представителите на ГЕРБ.


Възможно е сегашната администрация в "Младост" да не ви подкрепя, ако стъпите в длъжност. Как ще работите с тях?


– Ще трябва да се балансира, ще стане ясно, че има нов начин на работа, при който нещата трябва да се случват бързо. Друго правило ще бъде, че не можеш да се държиш неуважително с гражданите. Нямаш право да се държиш неуважително с никого, камо ли когато си държавно лице. Работата им трябва да е в полза на гражданите. С нас като жители на "Младост" не се държаха уважително докато протестирахме.


Много от хората, които работят в общината са за промяна и ако видят надежда за промяна ще работят за нея. Аз не ги гледам като партийни служители и няма да се работи партийно, а за гражданите. За мен няма значение коя е партията. Когато се разбере, че кметът защитава интересите на гражданите, те ще ни подкрепят.


Кои са най-важните неща, които искате да направите първо като кмет на квартала?


– Първо ще събера общинските съветници и домоуправителите, защото сега се работи по новия бюджет на общината и е важно съветниците да видят колко са сериозни проблемите и да отпуснат повече средства за разрешаването им. Като втори по големина квартал в София, "Младост" плаща най-много данъци и ще настояваме с по-голяма част от тези данъци да се възстанови квартала ни.


Трябва да преразгледаме всички разрешителни за строеж, дали са законово съобразни. Ако са изрядни, няма проблем да се строи. Ако има нарушения, ще бъдат спрени. Ще се проверяват общинските земи дали са били продадени в интерес на общината или не.


Успоредно с това ще обновяваме сайта на общината, за да е по-лесен за гражданите.


Ще работим и за поставяне на видеокамери по булеварда "Цариградско шосе", за да предотвратим карането с висока скорост, което застрашава гражданите.


Как ще се справите с липсата на достатъчно паркоместа?– Доколкото разбрах кметът Фандъкова е обещала за гражданите на "Младост" да има подземни паркинги под зелените площи. Ние подкрепяме тази идея, но ни се струва рационално и да се има подземни паркинги там, където вече има паркинги в квартала.


А защо не и паркинги на няколко етажа на местата, където вече има паркинги в квартала, както и буферни паркинги?


- Докато събираме подписи за референдума се допитваме до гражданите по много въпроси. Така разбрахме, че повечето не са съгласни да има надземни многоетажни паркинги и сгради.


Все още нямаме манталитет като гражданите на Виена например, където има буферни паркинги в големите квартали и хората да си оставят там колите и да ползваме метрото си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Къде е кандиатът на червена София-БСП или ултра синя-ДСБ ?!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Успех на гражданското общество в Младост и България в неделя !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Колкото и по телевизии да тича
  Времето изтича
  И за Байху "пича" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Дано Младост даде тон за пълната промяна в София и изгонването на тунеядците от града !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1624 Неутрално
 6. 6 Профил на hill875
  hill875
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Кандидатката на ГЕРБ - Мария Илиева http://kozloduy-bg.info/?p=news&aid=7482

  Разправяли са ми, че и магаре да запише Академията в Свищов и то ще завърши.

 7. 7 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 488 Неутрално
 8. 8 Профил на prirodata
  prirodata
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не е красиво да се говорят лъжи. В младост има поне 3 парка в добро състояние. Четвърти е добре дошъл.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ще върнем България в Европа":

  в какъв смисъл ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  В последните години Младост се превърна в един от най-добрите квартали. Оставката на кмета беше излишна. Елементарна лицемерка и лъжкиня от антуража на Кадиев и зелените талибани няма никакъв шанс.

 11. 11 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1476 Любопитно

  Ето къде трябва да удари протесният вот.
  Поткрепете жената отрежете на ламята главата.
  Ма тя е само една какво ще направи?
  Уважаеми сънародници свеждам до вашето внимание от къде започна всичко.

  Цонка Букурова, Вяра Георгиева, Дора Бобева, Стефка Монова Евгения Желева и Албена Велкова

  Я кой са па тия???
  Ми те тия са тея дето на 28 септември 1987г повеждат граждански протест от 500 човека в Русе.
  След това естественно идат ония Жельо,Соня и т.н
  И работата заспива отсекъде и така 27 години.
  На тези жени не дадохме шанс да го дадем на
  Десислава Иванчева.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  "Как ще се справите с липсата на достатъчно паркоместа?
  – Доколкото разбрах кметът Фандъкова е обещала за гражданите на "Младост" да има подземни паркинги под зелените площи. "

  >>> Хаха, това ми хареса. Г-жа Фандъкова да дойде да си изпълни обещанията, които ръси на килограм пред автоталибаните по всички квартали. А ги ръси, защото на бюрото пристигат демоскопските анализи за кухите електорални глави и пиар-напътствията, как най-лесно да им го зачукаш и да напълниш мозъчната празнина с генетичен материал.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 13. 13 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Не че не може да спечели.
  В смисъл - няма достатъчно компетентност за поста който иска да заеме. Липсва и увереност в отстояването на позиции. Ще я смажат и други ще взимат решенията вместо нея.

 14. 14 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Това ще бъде първи успех за Кадиев. Кой както иска да го разбира.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Познавам доста добре Младост от 1976-година и знам колко се влоши целият Район от незаконното строителство разрешено от администрацията на ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ще върнем България в Европа":

  Екипната работа е в основата на всеки успех. сам човек .... Важното е да е честна с хората и да не се корумпира !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на MiroN
  MiroN
  Рейтинг: 291 Неутрално

  [quote#13:"Ще върнем България в Европа"]Ще я смажат и други ще взимат решенията вместо нея. [/quote]
  А каква е гаранцията, че кандидатката на ГЕРБ ще взема решения самостоятелно?

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#10] от "валентин николов":

  Кое му е доброто и ти откога познаваш района ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Младост е добре уреден, поддържан квартал и се развива много добре. Няма нужда от маскирани комунисти в общината. Некадърността на тези кадри е доказана. След тях винаги има катастрофа.

 20. 20 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  [quote#16:"КМЕТ В СЯНКА"]Важното е да е честна с хората и да не се корумпира ! [/quote]
  Достатъчно е да погледнем управлението на Виденов, за да видим, че не е.
  Питат я: "Как ще се справите с липсата на достатъчно паркоместа?
  – Доколкото разбрах кметът Фандъкова е обещала ..."
  При възможни други решения тя не иска да заеме позиция и се обляга на Фандъкова. А ситуацията е само на ниво обсъждане и предлагане решения!
  Само този отговор показва, че вече е смачкана и се носи по течението.

 21. 21 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Живея в Младост от създаването му и съм софиянец. Дори не искам да си спомням какво беше. Сега има всичко, което е необходимо и за мене е най-добрия квартал. Има отличен транспорт, паркове, търговски обекти. И всичко се подобрява непрекъснато. Нямам нужда червен селяндур да ми обяснява нещо. Комунистическата ви пропаганда и наглост граничи с малоумие.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#21] от "валентин николов":

  кога си роден. аз съм строил Младост.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 930 Неутрално

  [quote#1:"ironhorse"]Къде е кандиатът на червена София-БСП или ултра синя-ДСБ ?! [/quote]

  Ами ето го кандидата на червената метастаза на БСП - Кадиев.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 24. 24 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#6] от "hill875":

  Момичето е с френски, не видя ли

 25. 25 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":
  От 1973 г. живея в Младост, неграмотен селянино. Как точно си строил? Предполагам като трудовак с килийно образование. Затова ли не си научил правописа? Или от партийна и комсомолска дейност не си имал време да се образоваш?

 26. 26 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Уф и двете кандидатки са хвани едната, удари другата. Изборът на кмет на Младост е просто повторение на президентските избори в умален мащаб. Бойко ще се окаже прав за "лошия материал" - заслужаваме си съдбата след като гласуваме за такива.

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#25] от "валентин николов":

  В коя младост си роден ? умничето на мама!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Тази глуповата кокошка ще направи нещо, което вече е направено или започва да се прави. Червенотиквеничковчета, какво да ги правиш.

 29. 29 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Ти идиот ли си или зевзек с тарикатлъци от селската кръчма? Запиши се 1-и клас. Някой ден ще те научат да пишеш на български. Ако си жив дотогава.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#28] от "валентин николов":

  та вкоя Младост си роден ? хайде тролче. ако въобще си от София.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Весело

  До коментар [#29] от "валентин николов":

  подозрително си изпускаш. пази се . млад си .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Весело

  До коментар [#29] от "валентин николов":

  щом не отговаряш значи лъжеш . Типично за ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Младост изберете си един от вас, а не партийно назначение

  кандидата на герп дори не е от
  Младост
  м

 35. 35 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#1] от "ironhorse":

  Брой я тази като кандидат и на ДСБ, активистите я подкрепят нея, а не русенската пача, която наложиха РБ

 36. 36 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#6] от "hill875":

  Ужас. Пред тази "марийка", онази "калинка" с фалшивата германска диплома, изглежда като титан на академичността.

 37. 37 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#17] от "MiroN":
  [quote#17:"MiroN"]А каква е гаранцията, че кандидатката на ГЕРБ ще взема решения самостоятелно? [/quote]
  Съществуват изключително обосновани предположения, че няма да взима решенията самостоятелно. /ала Цецерон/.

 38. 38 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Ето затова мажоритарни избори като кметските са важни - те дават възможност на несистемни кандидати да се опълчат на статуквото.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Весело

  До коментар [#33] от "валентин николов":

  лъсна истината тролче герберско. не се е родил този гербер, който може да пребори истината. пращайте по-умни деятели да ви видим моженето. Затова народът ви отсвири.Жалки сте.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  До коментар [#38] от "Николай Николов":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Значи,
  викаш, че ти лично наливаше основите на Маладост , а ?

  Докато беше казармата, нали?

 42. 42 Профил на Lenko
  Lenko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имаше вчера едно отворено писмо от инициативния комитет публикувано в друга медия, обясняващо как "независимата" кандидатка всъщост е натрапена от Кадиев, присвоявайки заслуги и яхваща вълната на недоволството https://www.24chasa.bg/novini/article/5867801

 43. 43 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#32] от "КМЕТ В СЯНКА":

  100%

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 44. 44 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#8] от "prirodata":

  Пич, в Младост има 3 градинки всяка на големина колкото две черги. За едната, по онова време единствена, която общинарите бяха решили да превръщат в параклис, хората водиха война със зъби и нокти.
  Другата, вместо да се разшири, я готвят да я харижат на Раданова да си строи Ледена арена.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 45. 45 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#19] от "валентин николов":

  Ти кога за последно си ходил в Младост?

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 46. 46 Профил на Iveta Vutova
  Iveta Vutova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "валентин николов":

  Точно Вие какво друго да кажете? Може и хвалебствено слово за Мария Илиева да изнесете...

 47. 47 Профил на Iveta Vutova
  Iveta Vutova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "валентин николов":

  Точно Вие какво друго да кажете? Може и хвалебствено слово за Мария Илиева да изнесете...

 48. 48 Профил на xcheffo
  xcheffo
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Не става дума за ГЕРБ или Кадиев. Борбата е за ВЪРТОПО!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK