Христо Иванов: Тандемът Борисов - Пеевски продължава - или ще оцелее заедно, или ще загине заедно

Христо Иванов

© Георги Кожухаров

Христо Иванов"Дневник" разговаря с бившия правосъден министър в кабинета "Борисов" (той подаде оставка в края на миналата година, след като парламентът промени предложения от него вариант на разпределението на квотите във Висшия съдебен съвет) Христо Иванов. Той заемаше този пост и беше и вицепремиер в служебния кабинет на Георги Близнашки, назначен от президента Росен Плевнелиев. Темите на разговор са ефектите от оставката на правителството, политическите трусове, които ще предизвика, какво се случва в дясното пространство.


В деня на балотажа коментирахте пред БНР, че премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка с облекчение. Според повечето анализи той сам се вкара в такава ситуация и можеше да запази властта. Защо смятате, че това е по-добрият ход за него?


- Борисов видя, че губи основната си стабилизираща позиция - своята безалтернативност. Досега буквално левитираше на политическия вакуум около себе си, върху привидността, че никой не е в състояние да му отправи политическо предизвикателство - "може да не харесвате как се разпореждам с държавата, може да не правя това, което очаквате от мен, но няма друг".
Неговата формула беше - да размени стабилност на корупционното статукво на олигархичната класа срещу това никой да не му отправя реални политически предизвикателства. Когато в лицето на Радев той видя начало на ерозия на своя статут на единствен полюс на властта, вместо да чака заплахата да се разгърне и на парламентарното поле, Борисов реши да постави всички свои потенциални опоненти в цайтнот.


Като предизвика ранни избори, преди те да успеят да уплътнят резултата на Радев, преди да се преструктурират старите или да се структурират нови политически проекти, евентуално около Марешки или Слави или други, или процесът на обединяване на патриотите да се заздрави. Надява се това да му даде добра позиция за преговори в новото преразпределяне на видима и задкулисна власт, което започва сега.


Цачева може да е му е загубила едни избори, но и конкурентите му нямат отговор как точно ще спечелят. Как БСП ще реши уравнението да стане управляваща сила, но да не се коалира видимо с ДПС, което очевидно би й коствало политически твърде много.


След оставката виждаме хиперактивност на ГЕРБ в опит да си върнат инициативата и да превърнат загубата си в изгодна позиция - опитват да притискат всички останали с невъзможната подкрепа за резултатите от референдума и дори с тяхната ескалация, с предложения за свикване на Велико народно събрание, пропагандни ходове за изкопаване на забравени вече митологии от предишни исторически периоди като "агнешките главички", безумни слухове кой щял да бъде служебен премиер и т.н.


Всичко това е опит за позициониране на Борисов в удобна позиция да преговаря с останалите политически сили и фактори за следващата властова конструкция.


Не бихме се позовавали на такава информация от жълтите медии, но споменахте следващия служебен приемиер - още преди крайния резултат от изборите имаше публикации, че вие ще заемете този пост?


- Това са безумни спекулации, особено на този ранен етап. Служебното правителство трябва по неутрален и тих технократски начин да гарантира провеждането на изборите. Оглавяването му от човек като мен, който веднага ще привлече към себе си огъня на Пеевската пропагандна машина, би било безотговорно.


Целта на тези сплетни, които очевидно се разпространяват от ГЕРБ, е хората, които през цялото време посочваха неизбежната катастрофа заради липсата на реформи и борба с корупцията, да бъдат вкарани в абсурден обяснителен режим. Това е отклоняване от въпроса защо всъщност загуби Борисов и каква е неговата отговорност.


Любопитното в тази кампания, свързана с т.нар. агнешки главички и със слуховете кой ще става служебен премиер, е, че се извършва в много висока координация между лица от ГЕРБ и Пеевските медии. И интересното всъщност не са тези спекулации, а че очевидно Борисов продължава да се ползва с пълната медийна подкрепа на Певески, тоест тандемът ще продължи да работи заедно - или ще оцелее заедно, или ще загине заедно на сцената. Те, изглежда, са абсолютно неразривно свързани вече.


Можем ли да направим извода, че Пеевски играе срещу ДПС?


- Един от най-интересните въпроси сега от гледна точка на политическия анализ е защо в крайна сметка ДПС застава срещу ГЕРБ. Дали просто не са успели да се договорят по разпределение на порциите, или е знак за намерение за някакво преформатиране на българския олигархичен режим.


Идеята за свикване на Велико народно събрание как се вписва в тези процеси?


- В анонса за Велико народно събрание има търсене на възможност за договорено преструктуриране и обновяване на фасадата. Защото то представлява едновременно удобен начин да се заобиколи темата как за краткото време, което остава до предсрочните избори, да се вкарат правилата за мажоритарни избори и да се създаде онзи период на неопределеност, която за много хора да се превърне в амнистия и ново начало, или поне ново позициониране.


Много е важно да си спомним какво се случи 1990-1991 година. Докато централноевропейските постсоциалистически страни преминаха бързо и фокусирано към необходимите реформи в икономиката и институционалния ред, и сега ги виждаме в много по-добро икономическо положение, България се зае да пише конституция, загуби ценни години. И всъщност това беше онзи период на мъгла, в която силите, които стояха зад режима на Тодор Живков, успяха да се препозиционират удобно в политиката и икономиката. И в момента продължаваме да плащаме цената на това изгубено време време.


Сега ни предлагат свикване на Велико народно събрание без никаква конкретика защо, тоест предлага ни се същата мъгла.


Борисов предлага дори намаляване на броя на депутатите?


- Броят на депутатите сам по себе си не решава никакъв проблем. Има парадокс в това да свикаме 400 депутати, за да ги направим 120. Всъщност всеки депутат представлява определена пропорция от населението и тяхното намаляване рискува да засили дефицита на представителство в политическата система. Въпросът не е да ги "наказваме", като ги намалим, а да ги подчиним на обществения интерес в по-висока степен. Това става със съвсем други средства. Започват да се произвеждат и допълнителни аргументи - да премахнем самото ВНС, да премахнем служебното правителство, да премахнем позицията на вицепрезидента, което, като имаме предвид какви хора заемат тази позиция напоследък, звучи особено привлекателно, трябва да се признае... Но всичко това е само претекст.


Всъщност зад авантюрата ВНС корупционният ни синдикат се надява да спечели допълнително историческо време. Ние имаме конкретен проблем и той е завладяването на държавните институции от мафията. Него трябва да решим и точно неговото разрешаване се опитват да отклонят по всякакъв начин нашите политици.


От тази гледна точка единственото нещо, което може да оправдае свикването на Великото народно събрание, е вместо стъпка по стъпка да опитваме да реформираме прокуратурата, да я преучредим. Защото без ефективна, подчинена на обществения интерес прокуратура ние трудно ще се справим с корупцията. Очевидно е обаче, че точно това няма да бъде предложено.


Като правите паралел с 1991 година, тогава имаше голяма съпротива и в парламента срещу приемане на конституцията, 30-ина депутати обявиха гладна стачка, имаше протести, обществото не беше сигурно, че тази конституция трябва да се прави. Докато сега като че ли повечето харесват мажоритарния избор на депутати, намаляване на броя им?


- Хората усещат, че нещо трябва да се промени. Че политическата система е престанала да служи на обществения интерес и че нещо голямо трябва да се случи. Проблемът е, че същата тази опорочена политическа система е тази, която предлага идеи за промяна. И тя подхвърля на хората димки. Идеята, че ние ще преминем от една изборна система към друга и това ще ни реши проблема, че политическата система не произвежда съдържание, е порочна.

Христо Иванов: Тандемът Борисов - Пеевски продължава - или ще оцелее заедно, или ще загине заедно

© Георги Кожухаров


Всяка избирателна система има плюсове и минуси, но не процедурата на избори решава проблема, че в България има мафия на власт. Експлоатира се желанието на хората за промяна, подменя се с всякакви залъгалки, поредната от които е ВНС.


Възможен ли е пробив или някакъв черен лебед трябва да се появи?


- Черни лебеди на хоризонта има. Току-що видяхме, че когато българските граждани видят реалистичен шанс да изразят своето желание за промяна, те го правят. Големият въпрос е как на политическия пазар на идеи да се появят и наложат реални политики за промяна.


Бойко Борисов обвини Радан Кънев, че разбива дясното, то така или иначе твърде много се е размило в България, а в същото време се говори за нов десен проект, включително и с вашето име - има ли дясно, какво е, къде е, какво ново ще се структурира вдясно?


- Г-н Борисов очевидно инвестира твърде много енергия да атакува всички онези хора, които му посочиха това, което ще му вземе главата. Това, което му взе главата, са Цацаров и Пеевски - аз бих ги нарекъл кръга на свинските опашки. Той се опитва да смени темата и да извади "агнешки главички" и прочее отживелици. И се опитва предварително да наложи някакво брандиране на всяка потенциална алтернатива вдясно


Като казвате нов десен проект - имате предвид това, което Радан Кънев обяви, че ще прави около ДСБ, или друг?


- Тази конкретна заявка очевидно изхаби своя потенциал, преди да започне да се реализира. Превърна се в затихваща градска легенда и сега се възкресява от Борисов, за да играе ролята на врага. Забележително е, че той през цялото време се конфронтира не с БСП, ДПС, Пеевски и т.н., а точно с тези, които настояват за реформи и които по всякакъв начин опитва да пакетира. От моя гледна точка ляво - дясно в България в момента не носят особена стойност. Достатъчно е да припомним как ГЕРБ се представят за десни, БСП за леви, а ДПС, да прощава Господ, за либерали.


Много по-важно е позиционирането напред и назад. Кои са онези сили, които искат България да продължи да се развива, да направи необходимите реформи, и кои са онези, които искат да я държат в едно безкрайно безвремие, при което българската политическа система се крепи на липсата на перспектива. Българската политика не произвежда бъдеще, тя не произвежда перспективи, тя не дава обещания за развитие, а държи страната в човешки, в институционален и в икономически план в стагнация.


Дори да бъде изпълнена прогнозата за 3-процентен ръст, това не е нито потенциалът на страната ни, нито онова, което е необходимо, за да избегне риска от попадане в дългова спирала и да смени тенденцията си на развитие.


Българската политическа система отказва да даде на страната перспектива за върховенство на правото и повече ред, което едновременно да даде на гражданите усещане за справедливост и на предприемачите среда, в която спокойно да се развиват.


И да достигнем до реалния потенциал, който България има за икономически ръст - 5-6 процента поне. Този нереализиран ръст от 3-4 % от БВП е цената, която плащаме в момента за това, че цялата политическа сцена е заета от играчи в посоката назад и липсата на сили, които работят за посоката напред. Това е най-простото обяснение на структурната бедност на толкова широки слоеве от населението. Това е коренът на безпътицата и масовата фрустрация. Имаме няколко много големи въпроса, на които да отговорим: как да има реално върховенство на закона; как да запазим западния модел на развитие; как да решим огромния проблем с човешкия ресурс, който включва и демографския проблем, и емиграцията, и образователната система, и липсата на качествена работна ръка; как да преодолеем изкуствените разделения, които в последните години все повече се създават и експлоатират от политическата система.

Христо Иванов

© Георги Кожухаров

Христо Иванов


Например разделението между тези, които виждат реалността, че България исторически има важни връзки с Русия, и тези, които виждат реалността, че бъдещето на България е в западния модел на развитие. Аз твърдя, че между тези две неща няма никакво противоречие, но то бе изкуствено създадено и в момента се експлоатира. Разделение между тези, които избраха да имат активна гражданска позиция и често протестират, може би допускайки някакви грешки, прекалявайки от нечия гледна точка, и онези, които се дразнят от тях и протестират главно срещу протестиращите. Трябва да започнем да търсим пътища за помирение, мостове. И това е дълбинна политическа работа.


Тя изисква много време...


- Нека дам примера със съдебната реформа, която доскоро беше изключително непопулярна тема - някакви експерти от България си говорят с такива от ЕК. Няколко години по-късно ние я виждаме в центъра на политическия дебат, превърната в незаобиколима тема, по която значими групи от българското общество се вълнува и има мнение.


Твърдя, че това е политическата работа - промяна на идейния пейзаж, промяна на това как мислим и какви теми ни вълнуват, какви решения виждаме. В крайна сметка същностният въпрос е как да имаме нещо, което да можем да наречем българска мечта. В момента няма такова словосъчетание на българския политически пейзаж, а е време да го въведем. Тук не става дума за регистрация на нова политическа партия, а за много по-дълбоко интелектуално и общностно усилие да опитаме да произведем някаква конкректна перспектива за страната, за промяна на нейната траектория чрез промяна на някои ключови политики. Това е, върху което аз бих работил и бих търсил организационен формат да се случи.


Дали и кога то би прераснало в партия е вторичен въпрос.


Но има и такъв риск - вие излизате с хубава програма и чудесни идеи, всички се съгласяват с тях и накрая ги провалят.


- На мен ми се случи да опитам да лансирам някакви идеи и политическата класа да ги откаже, но това, което се случи на политическата класа, е, че след като отказа, тя установи, че тези идеи са се превърнали в много широка споделена загриженост в българското общество и тя през голяма част от времето се налага да отговаря на въпроси, свързани с тези идеи. Не съм сигурен кой излиза победител.


Това е пример, че политиката преминава първо през промяна на идейния пейзаж и едва тогава на политиците им се налага да променят своите траектории и начините си на действие. Така че всъщност не става дума за производството на някакъв дневен ред, а за налагането на идеи, изграждането на консенсуси и създаването на нови политически пейзажи, и това с дълбокия, дълготраен политически ефект.


Трябва да говорим много повече за това какво искаме да се случи, да произведе българската политика, отколкото да се вкараме в сплетните дали ще има нова регистрирана партия и от кого.


Какви са очакванията ви от новия президент? Заявките му за съдебната реформа?


- Новият президент е голяма неизвестна. Надявам се това да се окаже източник на добри изненади, но може да се окаже и рисков фактор, особено когато се намираме в момент, в който се инжектира толкова много хаос и това не е само оставката.


За съдебната реформа той направи много смело влизане в темата, след това получи явно обаждания, с които са го накарали да бъде по-внимателен. Но много скоро му предстои тест - месеци след като е встъпил, трябва да реши дали потвърди кандидатурата за председател на ВАС, която ще му бъде предложена от този абсолютно дискредитиран в момента ВСС, и изобщо как да отиграе тази ситуация. Това ще бъде изключително важен тест за неговата воля за някаква промяна и способността му да я разпознае и активно да участва в нея, а не само да бъде пасивен наблюдател.


Може ли да се каже какво следва за съдебната реформа след оставката и този период между две правителства, в който навлизаме?


- В момента реформата се свежда до два големи въпроса - ще започне ли реформа на прокуратурата и конкретно - въвеждане на ефективни механизми за обществена отчетност на главния прокурор и какви хора ще бъдат избрани в новия ВСС следващото лято (2017 - бел.ред.).


Прочистването на съдебната власт, утвърждаването на високи стандарти за нравственост и компетентност, доброто управление на кадрите и бюджета й - всичко това зависи на първо място от ВСС и единственият начин да се случи е в следващия съвет за разлика от настоящия да се формира мнозинство с ясна воля за реформи.


Ако обаче следващият съвет бъде попълнен с хора, лоялни на Цацаров, Пеевски и съответните силни на деня - това означава още пет години липса на съдебна реформа.


През последните 2-3 години България бавно преминава от една ситуация, в която това е настояване на ЕК и партньорите ни от ЕС към ситуация, в която все повече българските граждани разбират, че това е залогът на съдебната реформа, и започват все по-активно да се интересуват от нея и тя става все по-незаобиколима тема.


Българските политици сега имат нужда от хаос и период на мъгла, заради това трябва по някакъв начин постепенното нарастване на обществена нетърпимост към продължаващата липса на борба с корупцията и продължаващото безправие да бъдат прекъснати.

Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Кaкви сa тея тaндеми ?-зa първи път чувaм .

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Въобще не се знае кой с кого ще управлява,а както обичат да казват политиците -В името на майка България-могат да станат такива тюрлюгювечи,че отсега не могат да се предвидят.

 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Служебното правителство трябва по неутрален и тих технократски начин да гарантира провеждането на изборите. Оглавяването му от човек като мен, който веднага ще привлече към себе си огъня на Пеевската пропагандна машина би било безотговорно."
  ++++++
  Съгласен съм. Христо Иванов трябва да бъде следващият редовен премиер!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Не кръгът свински опашки , кръгът свински главички крепи бай Х

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Тандемът всъщност е по-широк. Включва и Цацата, а след него вървят още куп не толкова видни персони, но достатъчно влиятелни.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 9. 9 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 782 Весело

  [quote#4:"virtual brain"]Христо Иванов трябва да бъде следващият редовен премиер! [/quote]

  Ахахахах..
  Даже и той ти се смее.

 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "На мен ми се случи да опитам да лансирам някакви идеи и политическата класа да ги откаже, но това, което се случи на политическата класа е, че след като отказа, тя установи, че тези идеи са се превърнали в много широка споделена загриженост в българското общество и тя през голяма част от времето се налага да отговаря на въпроси, свързани с тези идеи. Не съм сигурен кой излиза победител."
  ++++
  Съдебната реформа стана неизбежна. Необходимостта от нея се разбра от всички. За мен победителят в дългосрочен план ще е Христо Иванов. Толкоз за мантрата с "проваления министър"!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Оф тоя л*жец жив ли е, бе? Този Иванов беше, който на официални заседания на ВСС поиска оставката на Цацата, защото имало такава публикация на приятелката му Паунова от медияпул. Какво е тръгнал сега да говори...

 12. 12 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Мало странно звучи статията.. Доста "Не-Неутрално".

  Пеевски и Доган подкрепиха БСП на президентският вот..
  Борисов, загуби, направи се за смях и за капак пусна оставка.

  Пък тандема Пеевски - Борисов продължавал ..

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  "същностният въпрос е как да имаме нещо, което да можем да наречем "българска мечта".
  Българите имат различни мечти, много рядко една обща мечта. Това разединие , това противопоставяне, ни отдалечава още повече от българската мечта.

 14. 14 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Христо Иванов говори ясно, аргументирано и компетентно.
  Именно затова е масово неразбиран и съответно - мразен.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 15. 15 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 450 Разстроено

  А тандемът Прокопиев - Радан?

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 16. 16 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#3:"chicago514"]
  Въобще не се знае кой с кого ще управлява[/quote]
  Не се прави на гламав, ами запей :" ГЕРБ и ДПС са комбина"!!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 17. 17 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  неслучайно Христо Иванов (и Радан Кънев) станаха мишена на пеевските лайномети (незнайно защо наричани медии).

  няма други бг политици в момента, които могат без страх да изрекат истината на глас.

 18. 18 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#5:"hodounski"] кръгът свински главички крепи бай Х[/quote]
  Пък ти чия главичка крепиш ...хи хи

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 566 Весело

  [quote#4:"virtual brain"] Съгласен съм. Христо Иванов трябва да бъде следващият редовен премиер! [/quote]

  Да, колкото Трайчо Трайков стана президент!

  А, Радан Кънев главен прокурор?

  За тази работа се искат пари, много парии...а банката я фалираха!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 21. 21 Профил на Джонджо
  Джонджо
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#14:"Rhapsody of Fire"]Христо Иванов говори ясно, аргументирано и компетентно.
  Именно затова е масово неразбиран и съответно - мразен.[/quote]

  Кратко и ясно. Това обяснява и необоснованата диария, която се лее тук от някои разстроени колеги .

 22. 22 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Овчи глави, свински опашки, политическият ни живот заприлича на истинска менажерия. Не остана неоплют политик, а те са си и за оплюване. Цялата политическа класа, заедно с магистратите , е тотално изгубила всякакво уважение от страна на електората. За 27 години не направиха нищо конструктивно, само разрушиха това, което беше създадено. Не виждам как с тази политическа класа и с тази съдебма система ще вървим напред, чака ни едно вегетиране в покрайнините на Европа.

 23. 23 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Христо Иванов изглежда един от малкото които говори открито за срастването на мафията и държавата. И ясно посочва, че най-тясната точка там е Цацаров.

  'progressives' is the politically correct word for communists
 24. 24 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Този човек е брилянтен! Няма как да го аплодирам!
  Г-н Иванов !

 25. 25 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#14:"Rhapsody of Fire"]Христо Иванов говори ясно, аргументирано и компетентно. [/quote]

  На мен пък не ми звучи много аргументирана тезата му за тандема Герб-Дпс, при който Дпс гласува 9:1 за Радев. Прочетох внимателно написаното, но не намерих отговор на това противоречие в тезата му. Оттук всички останали тези се сриват.

 26. 26 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#4] от "virtual brain":

  виртуален кво?

 27. 27 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#20:"dustman"]Да, колкото Трайчо Трайков стана президент![/quote]

  Трайчо Трайков беше толкова неадекватен и инфантилен при връчването му на златния скункс от господарите, че съжалих 100 пъти, че пуснах бюлетина за него.

 28. 28 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "Rhapsody of Fire":

  хм аргументирано и ясно пък никой не го разбира...начи да си назначи говорител. ама официален.че тука има много неофициални.

 29. 29 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  ще е добре и полезно за демокрацията ако христо оглави новата дясна формация ?

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#26] от "izbiram":

  Това ,което ти нямаш

 31. 31 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 450 Весело

  [quote#12:"sv3tli0"]Пеевски и Доган подкрепиха БСП на президентският вот.[/quote]
  Оппппа, поредният гербав лъжец на хоризонта! И то след като социометрията категорично показа, че 2/3 от подкрепилите Орешарски членове на ДПС на вторя тур са гласували за обаятелната ЦЦ!

 32. 32 Профил на Nikolay Rusev
  Nikolay Rusev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "България ще се оправи, но без червените". Баба Ванга 😁

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на tekomashinist
  tekomashinist
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Отдавна не съм чел толкова стойностен и аргументиран анализ, а мнозинството въобще не разбира за какво става въпрос.Отвратен съм от повсеместната тъпотия и посредственост на народонаселението!

 35. 35 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Съжалявам да го напиша - но това не е интервю, това е пропаганда. Едни и същи клишета, мантри и внушения, пасващи на който и да е въпрос!

 36. 36 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#34] от "tekomashinist":

  Изгори си ритуално БГ паспорта, скъсай всякаква връзка с повсеместната простотия

 37. 37 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Оттук-натам моя вот ще получават само хора, които открито и ясно говорят за съдебна реформа и за въвеждане на контрол над главния прокурор.
  Ако си разумен ще направиш точно като мене. Само това е начина, силно обвинение, осъдени корумпирани политици. В тия прокуратурата и съда има много свестни и качествени хора и ако бъдат оставени да работят те ще направят чудеса....

 38. 38 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#28] от "izbiram":

  Прили4а6 на никой.
  Преводач ли ти трябва.

 39. 39 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Много силен политически анализ на г-н Иванов, въпреки че формата е интервю. С него Христо слага в малкото си джобче половината ни политолози. Доволен съм, смятам че на този човек много неща са му ясни и трябва да бъде използвана компетентността му за напредъка на България.

 40. 40 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#30] от "hodounski":

  еее кво да ти кажа са - не съм красив. и умен не съм. но надушвам мършата.от километри.имам обоняние.ако разрешиш разбира се.

 41. 41 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#33] от "oporna_to4ka":

  Буахахаха, това най-големият милционерски трол да те квалифицира като трол и то много силен трол... Много яко! Поласкан съм.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 42. 42 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#38] от "georgiharizanov":

  Да.Трябва ми певодач.А ако имам такъв, на какво ще заприличам?
  Искаш ли да си ми преводач?

 43. 43 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#26] от "izbiram":

  "виртуален кво?"
  -----

  Такова, дето на теб ти липсва. Даже и виртуално.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 44. 44 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#43] от "virtual brain":

  Ма аз това го обясних и твоя колега.Аз не съм умен и красив като тебе.Аз съм лешояд и ям мърши.Вероятно затова съм се насочил към тебе

 45. 45 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#38] от "georgiharizanov":

  Жоре, ти ли си осъждан за изнудване?

 46. 46 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#30] от "hodounski":

  Сори, повторихме се. Не видях навреме, че му е помогнато вече на човека.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 47. 47 Профил на conventi0nal
  conventi0nal
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Истински държавник и достоен мъж

 48. 48 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#46] от "virtual brain":

  Ей тва е проблем, работите в един отдел и пак не си говорите..смех!ГОЛЕМ!

 49. 49 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Начи момчета и момичета, ще ви оставям да се развивате (жорето най-вече, щото той вече не е изнудвач)Аз отлитам.Лешояда напусна софрата.Уж леш леш ма ми доде вповече..сполай ви

 50. 50 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Симпатизирам на Хр. Иванов.

  В чисто инструментален план като политик от изпълнителната власт му трябваше повече макиавелизъм, за да постигне целите си в съдебната реформа. Повече прагматизъм на мястото на войнстващия идеализъм, който демонстрираше. Войнстващият идеализъм приляга повече на свободните и необвързани интелигенти, не на действащите политици. А прагматизъм не означава отказ от идеалите. В политиката няма как да постигнеш резултати, ако на своя страна не си събрал повече съюзници от своите противници, на които си обявил война. Да, промяната на общественото мнение също е резултат, но в по-дългосрочен план. А най-ефективната война е когато противникът изобщо не осъзнава, че водиш битка с него с пълната мощ, с която разполагаш, чак до самия край, в който главата му не се изтърколи на пода пред него.

  Относно реформата смятам, че липсата на механизъм, който принуждава магистратите (и депутатите) с всяко свое действие, решение и пр. да остават верни на своята магистратската (депутатска) клетва, е проказата, която разяжда системата. Каквото и да правим, няма да има качествена, ефективна, справедлива съдебна и политическа система, докато не бъде разсечен този гордиев възел.

 51. 51 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#16:"oporna_to4ka"]Не се прави на гламав, ами запей :" ГЕРБ и ДПС са комбина"!!![/quote]
  + БСП в заверата!

 52. 52 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Има надежда, повече личности като г-н Христо Иванов и надеждата расте !!!!

 53. 53 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#28:"izbiram"]хм аргументирано и ясно пък никой не го разбира...[/quote]
  Май ти не си разбрал, а?
  Пак да повторим за неразбралите и за тези тролове, дето се правят на неразбрали и се опитват да омаловажат мащаба на разбирането за истината.

  "- Нека дам примера със съдебната реформа, която доскоро беше изключително непопулярна тема - някакви експерти от България си говорят с такива от ЕК. Няколко години по-късно ние я виждаме в центъра на политическия дебат, превърната в незаобиколима тема, по която значими групи от българското общество се вълнува и има мнение.

  Твърдя, че това е политическата работа - промяна на идейния пейзаж, промяна на това как мислим и какви теми ни вълнуват, какви решения виждаме. .....

  - На мен ми се случи да опитам да лансирам някакви идеи и политическата класа да ги откаже, но това, което се случи на политическата класа, е, че след като отказа, тя установи, че тези идеи са се превърнали в много широка споделена загриженост в българското общество и тя през голяма част от времето се налага да отговаря на въпроси, свързани с тези идеи. Не съм сигурен кой излиза победител.....

  През последните 2-3 години България бавно преминава от една ситуация, в която това е настояване на ЕК и партньорите ни от ЕС към ситуация, в която все повече българските граждани разбират, че това е залогът на съдебната реформа, и започват все по-активно да се интересуват от нея и тя става все по-незаобиколима тема."

 54. 54 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Дърдорене и нищонеказване. Ами какво да каже, като няма ръка. Ако има ще пълне джобовете в захлас. Не може да е толкова глупав да не знае, че без 55 % в парламента и Велико Народно събрание не може нищо да направиш, а такива посмъртно никой няма да има, поради "стодото от говеда", което живее по тези ширини.

 55. 55 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Дано да бъде второто! Нито един от посочените не е нужен на България, поне не и жив!

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 56. 56 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Весело

  [quote#0:"статиа"] Христо Иванов: Тандемът Борисов - Пеевски продължава - или ще оцелее заедно, или ще загине заедно [/quote] -колко време му трябват на един Христо иванов като министЕр в кабината на Борисов, за да ги осъзнае тез неща? Щото някой като мен казваха РъБ-четата да си спазят предизборното обещание и да не влизат в кабинета на Боко, че е БЕЗСМИСЛЕНО и даже вредно!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 57. 57 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  "Борисов видя, че губи основната си стабилизираща позиция - своята безалтернативност. Досега буквално левитираше на политическия вакуум около себе си, върху привидността, че никой не е в състояние да му отправи политическо предизвикателство.”

  Рядко може се среща някой, който да се изразява толкова префърцунено...

  I Want To Believe
 58. 58 Профил на loudspeaker
  loudspeaker
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Програмна декларация - платформа за промяна, не интервю! Остава само да се реализира като концепция. Достатъчни са 2-3 ключови послания, за които да се търси масова обществена подкрепа, върху която тази платформа да се изгради организационно за участие в изборите: (1) върховенство на правото/съдебна реформа (гарантира свобода, зачитане на правата на личността, справедливост), (2) премахване на клептократичния/олигархичния модел на държавно управление (в полза както на хората, така и на масовия бизнес), чрез комбинация от приоритетна антикорупционна дейност на реформирана прокуратура и реформа в държавния апарат (мотив за участие в политиката и управлението да бъде желанието за работа в общ интерес, не обогатяване чрез властта); (3) активна позиция за потвърждаване на про-западния цивилизационен избор на (силна България в силен Европейски съюз, в противовес на про-евразийските/про-руските тежнения, които чрез корупционния си капацитет ерозират българската държавност). Необходими са ярки личности, безспорни и неизхабени досега от участие в статуквото, които да персонализират и отстояват тезите, без да се тагват (организацията и изразителите й) като десни или леви. И най-важното - платформата (организацията) трябва да бъде абсолютно отворена за участие за присъединяване (затворения характер на всички без изключение десни формации е една от основните пречки за масовизирането на техните послания и електоралната им слабост), както и необвързана с каквито и да е бизнес структури и спонсори. Щом като преди 15 години при много по-недраматична ситуация Царят успя, и то без никакви ясни послания, да генерира за 2-3 месеца политически ураган, една такава платформа/движения за промяна има много голям шанс да успее именно сега! Мисля, че точно Христо Иванов с позицията и действията си досега е най-подходящият инициатор за това.

 59. 59 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 639 Разстроено

  "Тандемът Борисов - Пеевски"

  Много силни думи от бивш министър на Правосъдието за неговия Премиер току-що подал оставка!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 60. 60 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Хайде сега,
  всички да повтарят след мен.
  много силен анализ,
  много силен анализ
  много силен анализ
  много силен анализ
  после
  космосът е крив
  космосът е крив
  космосът е крив

  и така по 10 пъти преди лягане докато си повярвате

  а доказателтва?
  абе е.. им майката на доказателствата 61. 61 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Христо Иванов за премиер. Този човек определено има качества и желание да разрине оборите на БГ политика и да направи нужните промени в държавата.

 62. 62 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Аман от пишман пророци! Двамата с Радан дезертираха когато трябваше да вършат работата за да плюят сега отстрани и да вземат дребни хонорари. Когато имаха и ножа и сиренето се фръцнаха и си подвиха опашките като че ли не знаеха отначалото с кого се коалират и кой им е опозиция и като че ли не знаеха че ще е трудно. Свършиха я като кучето на нивата. Просто използваха един детайл за да се изнижат и предадат хората които ги бяха пратили там за да подобрят нещата. Първо се забавиха с близо година, а след това и избягаха от отговорностите.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 63. 63 Профил на boikodim
  boikodim
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "TAU":

  Според мен Христо Иванов постигна максимално възможното в този парламент, а дори и повече. Когато се конституираше това Народно събрание, никой не мислеше, че е възможна конституционна промяна. Дори в споразумението между ГЕРБ и РБ се говореше за обсъждане на евентуални конституционни промени. Христо Иванов и Радан Кънев докараха нещата до приемане на тези промени (макар и орязани) и освен това използваха това орязване като повод за излизане от управлението в правилния момент. За съжаление другите министри от РБ не ги последваха. Иначе резултатът днес щеше да е много различен.
  И нека да помним, че вече ВСС е разделен на две, явното гласуване е задължително и представителите на съдиите и прокурорите се избират директно, а не през квоти.

 64. 64 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Експлоатира се желанието на хората за промяна, подменя се с всякакви залъгалки, "
  Малко хора разбират това.


  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 65. 65 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  един от малкото смислени хора в обществения живот

  начело с Христо Иванов, Трайков и Кънев държавата би имала бъдеще

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 66. 66 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#65] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Добре ли си?
  Нещо ми звучиш замаяно?

 67. 67 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Илиян Василев - служебен премиер а Христо Иванов Министър на Правосъдието за да си довърши започнатото и изнерви Цацацрофф .

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 68. 68 Профил на Цецо Цачев
  Цецо Цачев
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Охохо, е той дося в кое правителство беше министър?

 69. 69 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Ако имаше повече личности, като Хр. Иванов щяхме да имаме шанс.
  Изключително умен човек.
  За съжаление 'чалгата' в най-широкия смисъл на думата е определяща за държавата.
  Хр. Иванов обясни пределно ясно, че повече депутати означават повече представителство и камъчето в чепика е порочния начин на избора им. Разби с две изречения тъпотиите на шоумена Славчо.
  На БГ простака му се свиди да храни 240 депутати, но не му пука че плаща 4 млрд. и то само от една единична далавера.
  Но това няма как да го чуете в шоуто на учиндолския тарикат.

 70. 70 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Абсолютно спекулативна статия.Очевадно Хр.Иванов защитава интересите на маргиналите от ДСБ и техният бъдещ проект.За да се промени системата и уважи вотът на тези 3,5милиона българи,не може да се избегне новото.Явно този човек се е взел на сериозно повече от нормалното.и в този случай се явява най-големият популист в държавата.За съжаление популизмът му е толкова добър,че една група хора му е повярвала и то-доста сериозно.Та този човек няма и една година сериозен стаж.Провали се като министър.Времената са такива,че с революция окончателно ще си съсипем държавата,както става в едни почти съседни страни на югоизток.Не можеш за една нощ от 5-годищен да се събудищ 20-годишен.Става само с еволюция,т.е. да си го кажем направо-народът ни не е готов за популизма на г-н Иванов.

 71. 71 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#27] от "galapagas":

  "Господарите" предозираха тук. Всеки кандидат твърди, че има шансове да се класира на балотажа. Иначе какво търси в надпреварата?! Скунксовете трябваше да бъдат двайсетина.
  А Христо Иванов няма грешка, но няма и шанс да бъде премиер в близко бъдеще, мафията няма да го допусне.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 72. 72 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#4:"virtual brain"]Съгласен съм. Христо Иванов трябва да бъде следващият редовен премиер!
  ----------------------------
  Цъ,от него и чеп за зеле не става...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 73. 73 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#15:"intergalactic"]А тандемът Прокопиев - Радан?[/quote]
  Ааа, истините за тях може да разбереш само от пеевските медии.
  И обратното истините за Пеевски може да разбереш от прокопиевите медии.
  И на двете места олигарсите здраво се плюят един друг и си вадят кирливите ризи.

 74. 74 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#70:"Мартин Константинов"]народът ни не е готов за популизма на г-н Иванов.[/quote]
  Първо изобщо не го знаех какъв е този. Но след като си подаде оставката и до един час бяха организирани едни "спонтанни" протести, на вечните протестъри професионалисти, Христов Дълбоко ми падна в очите. Щом си мисли че с тези методи може да се докопа до властта, може само да буди само насмешка и пренебрежение от Обикновения , Нормалния българин.

 75. 75 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Какво работи въпросният? От какво се храни един уволнен министър, един юрист с отнети адвокатски права? Дали не от интервюта?

 76. 76 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Поздравления за г-н Христо Иванов. Дай Боже повече такива хора в България. Те и сега не са малко, и се надявам, че това ще се вижда от все повече хора. Имаме нужда от това.

  vesela
 77. 77 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#74] от "Калата":

  Този "обикновен" не ще да е много "нормален" българин. Иначе нямаше безропотно да се остави да го ограбват с милиарди.

  vesela
 78. 78 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Най некадърния министър, но с голяма уста

 79. 79 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Импийчмънт на Цацаров - това е следващата стъпка! Прасето само ще се закопае.

 80. 80 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  До коментар [#12] от "sv3tli0":

  Дори и с подкрепата на ДПС (виж протоколите от Турция и махалите), пак Цачева не спечели изборите - и то по вина на Борисов - не се спря да я излага - майчица била, мястото му да пазела и т.н.

  Всеки, който не бе от ГЕРБ и ДПС, гласува за Радев - затова загубихте президентските избори. Ако от ГЕРБ искат да се запазят като политическа сила - Борисов и Цветанов трябва да напуснат партията.

 81. 81 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 283 Неутрално

  [quote#12:"sv3tli0"]Пък тандема Пеевски - Борисов продължавал ..
  [/quote]

  Това мен ме смая, откъде Иванов има подобна информация?

  Не е реално подобно твърдение, някои дори го искат за премиер!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 82. 82 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 283 Любопитно

  [quote#76:"vesela"]

  Поздравления за г-н Христо Иванов. Дай Боже повече такива хора в България.[/quote]

  Не ми вдъхва никакво доверие, да се говори добре могат много хора!

  Не знам кой би гласувал за Иванов, май около 2%?

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 83. 83 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Радвам се на всяко интервю с г-н Христо Иванов - много умен и видимо почтен човек, със своя голяма кауза.
  Няколко неща не съм сигурен дали разбрах:
  - ако действително има съюз между Бойко Борисов и Пеевски, тогава защо ДПС подкрепиха кандидата на БСП? Няма ли вариант ГЕРБ и Пеевски да са враждебни към него всяка партия по своя причини? Все пак не е толкова силна фигура, че заради него да правят комплоти.
  - защо проектът на г-н Радан Кънев да е градска легенда и изчерпан? Че нали го обявиха преди ден-два, какво му е изчерпано?
  - по принцип е възможно някога и да е нямало противоречие между прозападна и проруска позиция, или в бъдеще да няма, но в момента това противоречие ми се струва съвсем реално. През първата студена война е било съвсем реално, сега - през новата студена война - също е реално. В Германия даже стегнаха старите бункери, ЕС въведе санкции, балтийските държави се готвят да мрат. Това са си съвсем реални противоречия.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 84. 84 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 340 Неутрално

  [quote#77:"vesela"]Този "обикновен" не ще да е много "нормален" българин. Иначе нямаше безропотно да се остави да го ограбват с милиарди.[/quote]
  Ами протестира Обикновения и Нормалния българин, ама като много протестира,я за златото, я за продажниците които закрилят мигрантите, ги вкарват в затвора. Справка Сидеров и Перата.
  А ти какво ? Да не сикаш да кажеш, че такива като Хр иванов, щели да направят нещо полезно ? С платените протестърчета? Айде не мерси. Отдел служна и защита на олигарсите. Нема нужда !

 85. 85 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5787 Неутрално

  Отлично интервю и добро обобщение.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 86. 86 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  [quote#62:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Аман от пишман пророци! Двамата с Радан дезертираха когато трябваше да вършат работата [/quote]

  леллеле - кой дезертирал бе и КОЙ не искаше да прави реформи и играеше мачлета по време на позорното гласуване - май БХ

  референдума нещо ви е поразмътил спомените

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 87. 87 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  [quote#66:"buljubei"]Добре ли си?
  Нещо ми звучиш замаяно? [/quote]

  като гледам - доста по-добре от теб

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 88. 88 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#80] от "Deaddark":

  Поне като пишеш нещо за събитие минало преди 3 дена вече, прочети малко информация преди това драги, защото се излагаш.

  ДПС подкрепи Радев, в Турция Местан игра срещу ДПС на пробен вот и застана зад Цачева, а гласовете за Орешарски на ДПС се прехвърлиха на Радев.
  Колкото до Родопите и Лудогорието - в Ардино беше най-високата избирателна активност мисля - Радев.

 89. 89 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1249 Весело

  [quote#29:"Stewie"]ще е добре и полезно за демокрацията ако христо оглави новата дясна формация ?[/quote]
  Да. Един път да съм съгласна с тебе, Яхниев. Но и Радан ще свърши същата работа за "новата дясна формация".
  Хи-хи-хи.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 90. 90 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2619 Весело

  Най-добре е Иванов да е новият министър-председател, викам аз. Кеф ти шеф на ДАНС, кеф ти съдебна реформа... И всички ти козируват. Нда.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 91. 91 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1249 Весело

  [quote#90:"Непукистка"]Най-добре е Иванов да е новият министър-председател, викам аз. [/quote]
  Ми може. Сега е моментът да се промени/отмини там каквото трябва в изборния кодекс и гласуването за премиер да става направо във форума на Дневник. Понеже тука е най-ентилигентния елит на нацията и той знае. И аз съм "ЗА" др. Иванов да е министър-председател!
  п.п. "Весело" значи, че се радвам и приветствам, не че се смея...

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 92. 92 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Щеше да е хубаво към такива дълги интервюта да има аудио.

 93. 93 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 661 Любопитно

  Много добър и смислен анализ !
  Дано повече здравомислещи и непартийни хора го прочетат .
  Но всъщност те вече знаят тези неща . Дано и някои от партийните и заблудените прогледнат .

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#70] от "Мартин Константинов":
  ''...........Абсолютно спекулативна статия.Очевадно Хр.Иванов защитава интересите на маргиналите от ДСБ и техният бъдещ проект.За да се промени системата и уважи вотът на тези 3,5милиона българи,не може да се избегне новото.Явно този човек се е взел на сериозно повече от нормалното.и в този случай се явява най-големият популист в държавата.За съжаление популизмът му е толкова добър,че една група хора му е повярвала и то-доста сериозно.Та този човек няма и една година сериозен стаж.Провали се като министър.Времената са такива,че с революция окончателно ще си съсипем държавата,както става в едни почти съседни страни на югоизток.Не можеш за една нощ от 5-годищен да се събудищ 20-годишен.Става само с еволюция,т.е. да си го кажем направо-народът ни не е готов за популизма на г-н Иванов......'' +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Няма какво да се коментира ! ! ! Поздрави .

  До коментар [#70] от "Мартин Константинов":

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 96. 96 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Съдебната реформа! Няма да е лесно, но това е темата, мисленето и стъпките, които всички ние трябва да отстояваме. Всячески се опитват и ще опитват да игнорират най-важния проблем, който развързва възела и дава път на всеки един аспект от икономическия, политически и обществен живот.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 97. 97 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Симпатизирам на Христо Иванов подобно на начина по който в началото симпатизирах на Радан Кънев.

  Не зная с чия протекция е влязъл в политиката, но за момента ми харесва какво и как казва, което само по себе си е повече отколкото 99% от повечето други в политиката.

  Мисля, че малко надценява разбирането на реформите от българите, обаче.

  Темата може да е нещо като централна в Икономедия, но не и другаде.

  До коментар [#70] от "Мартин Константинов":

  Има някаква рационална нишка в това, което казвате, но като цяло ми се струва, че прекалявате.

  Това, за което Иванов говори - малко амбициозно, може би, но все пак далеч по-трезво от повечето ни политици - е именно еволюция, а не революция.

  И да, прекалено бързо му се ще да стане вероятно, но това не е грях и не виждам да пророкува грешно; говори условно и аналитично, без да обещава.

  Къде виждате популизъм не е много ясно.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 98. 98 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Весело

  Този има бръмбари в главата!

  ЕДИН ОЛИГАРХ, като Пеевски, никога няма да поддържа отношения с човек на честта, като Борисов, който толкова лесно си подава оставката всеки път, когато народа прояви някакъв каприз, защото олигарсите не се интересуват от народа, ама само от парите!

 99. 99 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Направо се чудя как този психически неуравновесен човек смешник можа да стане министър. Добре, че бързо се разбра, че е само въздух и високопарни думи!

 100. 100 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#31:"nenad"]Оппппа, поредният гербав лъжец на хоризонта! И то след като социометрията категорично показа, че 2/3 от подкрепилите Орешарски членове на ДПС на вторя тур са гласували за обаятелната ЦЦ! [/quote]
  Поредния лъжец си ти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK