Цветан Цветанов: Ще поемем държавата след предсрочните избори

Цветан Цветанов

© Велко Ангелов

Цветан ЦветановЦветан Цветанов е заместник-председател на ГЕРБ и председател на парламентарната група. Министър на вътрешните работи в първият кабинет на Бойко Борисов. "Дневник" разговаря с него в сряда след провала на преговорите за съставяне на кабинет и влизането в нова предизборна кампания.


Г-н Цветанов, преговорите за съставяне на кабинет в рамките на този кабинет завършиха безуспешно. Пенсиите ли се се оказаха единствената спънка или имаше и други неразрешени проблеми в управленската програма, която трябваше да бъде преподписана?


- Всяка от преговарящите партии имаше различно виждане за това как да продължи мандата на 43-ия парламент и какви да са приоритетите на новото правителство. На финала остана нерешен единствено проблема за размера на пенсиите. Този проблем не можахме да изчистим в разговорите, които водихме с финансовия министър Владислав Горанов.
А другите теми, като "антикорупцията", по всички ли стигнахте до общ извод?


- Ставаше въпрос за няколко секторни политики –конвенционалната престъпност, бежанците... По тези теми разработихме детайлно всичко и имахме само редакционни корекции, беше въпрос на половин час да бъдат изчистени и приети от всички. Имаше абсолютно пълен консенсус. Патриотите имаха изискване в програмата за
саниране да има някаква споделена солидарност от самите собственици на жилища. В момента програмата 100% се финансира от държавата, те искаха 20 % да идват от собствениците на жилищата. Очакваха това да даде възможност да се осигури финансов ресурс за пенсиите.


На дневен ред бе поставена и темата за облекчаване на административните процедури за малкия и средния бизнес. Административната тежест е налице, когато всеки трябва да минава през няколко администрации за да събере необходимия набор от документи, които да бъдат внесени. Това трябва да става само с една декларация, в която да пишеш, че носиш наказателна отговорност, ако декларираш нещо невярно. Същевременно с тази декларация да даваш съгласие съответните институции да могат да правят проверки на всички документи.


Кой е бил против това?


- Нямаше против, всички бяха "за". Този модул беше разработен от Делян Добрев. Говореше се и за това да продължи реформата в енергетиката. Добрев беше човека, който настояваше най-много да се предложи вариант, който да удовлетворява всички. По антикорупционното законодателство Патриотите и Реформаторите имаха
свои виждания, но в крайна сметка всичко беше съгласувано и в понеделник, когато направихме първата официална работна среща, г-жа Кунева и Патриотичния фронт казаха, че тези различия са преодолени.


Тоест всичко се развали на края?


- Във вторник сутринта бяхме при премиера в осем и половина. Тогава говорихме за пенсиите, защото възможността, която се откри е минималната пенсия от 161 да стане 180 лева. На годишна база, това щеше да струва около 133 млн. лв. От Патриотичния фронт в неделя, когато водихме неформалните разговори, дадоха принципно съгласие, като Красимир Каракачанов каза, че трябва да запознае ПФ с подобен подход, защото те си имат определени изисквания. В понеделник той заяви, че минимална пенсия от 180 лв. за тях е неприемлива и трябва да се разглежда въпроса за 200 лева минимална пенсия, и прогресивно нарастване за всички останали пенсионери. Това щеше да струва на бюджета за година около 1,3 млрд. лв., което няма как да бъде прието. Във вчерашния ден (вторник б.а.), когато разговаряхме, дилемата беше дали минималната пенсия да бъде 180 лв. или да бъде 200 лв. без прогресивно нарастване. Влади Горанов заяви, че той не би искал да бъде финансов министър при създалата се ситуация. Според него това, че променяме пенсионния модел, който приехме само преди година означава, че се връщаме назад и не правим нищо, което да даде значими резултати след 5-10-15 г. Влади Горанов каза, че най-лесно е да трупаш дефицит на една система, но в един момент някой трябва да го разплати. За нас по-важно е, че той заяви, че би търсил някакви финансови средства, които да водят до икономически растеж, защото отделянето на пари за пенсии по никакъв начин няма да способства за повишаване на доходите и оттук за икономически растеж. Знаем, че в страната има икономически растеж от около 3,1%, но по-важното е това да бъде затвърдено в настоящата година и в следващата, за да може за 2017 г. да има увеличаване на заплатите на българските учители. Също искаме да има увеличаване на доходите и в други сектори, но настояваме това да става на база на икономически ръст, а не чрез изкуствено повишаване на доходите да създаваме условия на нестабилност и липса на инвеститорски интерес към страната.


Валери Симеонов свърза това отстъпване на Владислав Горанов с Борисов, който е играл през него и е спъвал съставянето на правителство и добави, че вие сте настоявал най-много. Даже каза "Цветанов се разката да го има това правителство". Защо искахте толкова много да има правителство?


- През последните четири дни, до вторник включително, положихме максимални усилия и всеки, който участваше в дебатите даде всичко от себе си. Искам да благодаря на колегите, които бяха с мен - на Делян Добрев, на Дани Кирилов, на Милена Дамянова. Имахме възможност със съответните експерти по ресори да посочим и предложим онова, което е изпълнимо и което не излиза от рамката на сегашното управление. Защото сами разбирате, че философията на една дясна политика е, че трябва да бъде да харчиш толкова, колкото изкарваш, а не да задлъжняваш държавата с финансови ресурси, които не са изработени. Ние нямаме съответния икономически ръст, който да позволява да увеличаваме пенсиите по този начин.


Моето усещане е, че днес нямаме политическа криза. Нямаме ситуация с поредица от протести, които да желаят прекратяване мандата на това правителство и този парламент. Ние в момента имаме един тренд на икономически и финансово добри показатели, спрямо миналата година. От тази гледна точка смятам, че отговорност на всеки политик е да подпомага пътя към стабилност, а не да се върви към поредица от избори. Още повече, че нови избори могат да доведат и до резултата, който вече имаме. Ако приемем хипотетично, че в следващия парламент мнозинство отново ще се формира от тези партии, които формират това мнозинство сега, тогава ще задавате въпроса – "защо тогава беше необходимо 4 или 5 месеца да има един вакум". Знаете, че началото на годината е много важно. Ние сме предвидили в бюджета за 2017 г. около 3,2 млрд. лв. повече разходи. Планирали сме обаче и повече приходи – около 2,1 млрд. лв.


- Да. Но ние сме в тази ситуация, заради решението на премиера Борисов. Избори не биха били нужни, ако той не беше предприел този ход с оставката и не бяхте загубили президентските избори?


- От дистанцията на времето можем да отчитаме, дали това е било грешка или не. Премиерът изпълни своя морален ангажимент. Той го направи и с връчването на оставката на 43-тия парламент, не беше етично и щеше да бъде възприето много недобре от обществото, ако беше се беше възползвал от мандата си. За това и върнахме мандата.


Страх ли, че ви е, че възможно ли е ГЕРБ да не е първа политическа сила на изборите?


– Не можем да говорим за страх. Това, което е най-важно в момента е да направим пълна мобилизация на електората си и да мотивираме избирателите си. Не съм прекъсвал и за ден срещите си с избирателите на ГЕРБ в страната. Мога да кажа, че структурите ще могат да се подготвят много добре за предстоящите избори. Убеден съм, че когато сме искрени към хората, може да получим тяхното доверие, защото за нас не е самоцел оставането на власт. Властта е отговорност. За някои властта е изкушение и удоволствие. Когато БСП е упражнявала властта, тя никога не е стигнала до добри финансови показатели за страната. Нека да си припомним какви бяха показателите, когато ГЕРБ взе първия мандат, нека да видим какви бяха показателите, когато ГЕРБ излезе от властта през 2013 г. Само година и половина по-късно, с какви показатели ГЕРБ прие управлението при втория мандат на кабинета Борисов? Дефицитът беше висок, а абсолютно всички оперативни програми бяха спрени.


Каква ви е прогнозата за предстоящите избори? Как ще се представи ГЕРБ и кои партии ще влязат в парламента? Вероятно имате социологически проучвания?


- В навечерието на коледните и новогодишните празници масовите настроения не са същите, които социолозите могат да регистрират в навечерието на избори. Смятам, че изследванията могат да бъдат по-обективни в началото на февруари, когато хората ще бъдат с някаква политическа настройка и всеки ще може да е формирал своето мнение кого да подкрепи. Не крия, че се стремим към спечелване на изборите и формиране на кабинет с мандат на ГЕРБ. Надявам се, че за тези 4 месеца в които ще управлява служебен кабинет няма да се "изтърве" ситуацията.


Може ли да се твърди, че Борисов вече губи умението си да печели, че хората са разочаровани по едни или други причини? Каква става неговата тежест за влиянието и успеха на ГЕРБ?


- ГЕРБ успя да се изгради, като партия през последните години и мога да кажа, че в ГЕРБ има много достойни хора.


Без Борисов бихте ли могли да отидете на избори?


- В ГЕРБ има екипност, която може би в другите партии не съществува. Ние дискутираме по всяка една тема. Премиерът постоянно обсъжда с министрите, когато трябва да се взимат важните решения. Когато трябва да се вземат законодателни решения, ние дискутираме, както с премиера, така и с министрите. От тази гледна точка, не смятам, че трябва да се върви към персонализиране на някаква вина на премиера. Всички, които участваме в политическия живот на една партия, сме съпричастни, както към победата, така и към неуспеха.


Има някои слабости, които няма да бъдат допускани в бъдещо време. За президентската кампания ние много късно обявихме кандидата си. Положихме максимални усилия, защото когато беше обявена Цецка Цачева в едно социологическо изследване се видя, че около 65% от нашите членове са с нагласата да гласуват за нашия кандидат. Нашите членове и симпатизанти са към 1 млн., което означава, че това са около 650 000 гласа. За
мен беше изключително важно да мобилизирам структурите. Това го изпълнихме и в изследванията, които имахме през последната седмица на кампанията, около 86% от нашите избиратели твърдяха, че ще гласуват за г-жа Цачева. Ако съпоставим с 2015 г, с изборите за общински съветници, то ние тогава имахме 890 000 гласа.
На втори тур на тези избори имаме 1,25 млн., да приемем, че към 150 хил. са били от Реформаторския блок. Убеден съм, че ако на предстоящите избори повторим този резултат или го увеличим, това ще бъде първи резултат и ще можем да получим мандат за съставяне на правителство. Аз искам да пожелая успех на всички политици и партии, които са център-дясно на предстоящите избори.


Какво разбирате под "център-дясно"?


- Да започнем с Реформаторския блок на първо място, те са част от ЕНП. Тук въпросът е, какви ще бъдат и другите политически субекти, които биха се появили с подобни ценности.


Очаквате ли политически проект на Слави Трифонов? Още повече, че всички партии в момента използват темата за референдума...


- Това е решение, което ще вземе Слави Трифонов. За мен е хубаво всички тези, които заявяват намерение за влизане в политиката да го направят. Когато влизаш в политиката и в един парламент в който има 8 парламентарни групи, и от нито една група не може да се реши един проблем самостоятелно, това означава, че трябва да бъдеш с протегната ръка към всички останали. Към настоящия момент това разнообразие от партии има различна представителност сред различни слоеве на обществото. За последните две години, аз самият съзнавам, че се промених. Разбрах, че дори да си представител на най-силния политически субект, ти винаги трябва бъдеш с протегната ръка към останалите по важните национални приоритети и да си готов винаги да казваш "ние".


Като казахте "протегната ръка" с Пеевски стиснахте ли си ръцете?


- Не. Протегнатата ръка е за политики. В политиката трябва да разглеждаш ангажимента си, като държавник, а не като човек, който иска да решава лични проблеми. Най-важното в политиката, а и в живота е да не се държиш високомерно.


До къде се простират вашите политически амбиции?


- В момента се надявам да бъда номиниран за народен представител и да вляза в 44-тия парламент. Но не смятам, че трябва да се фиксира човек в една идея, особено когато става дума за сферата на политиката.


Вие очаквате, че ще има пак коалиционно правителство и след следващите избори?


- Надали ще има партия, която ще може да постигне мнозинство.


От участието на Веселин Марешки на президентските избори какви изводи си извадихте?


- За политик, който няма партия, Марешки е с висок резултат. Висок резултат постигнаха и Патриотите.


Той отне ли гласове от ГЕРБ?


- Не мога да определя, но смятам, че е успял да отклони избиратели от всички политически формации, в това число и от ГЕРБ. Давам пример с Варна. Ние там сега имаме много по-нисък резултат от преди. Не че не сме участвали в кметска надпревара срещу Марешки. Марешки във Варненска област сега успя да вземе гласове от всички. Той там се очерта като лидер.


Той си е местен


-Предполагам, че в населените места където е отворил бензиностанции, той получи сравнително добър резултат.


Има ли време за промяна на изборните правила? ГЕРБ сте най-голям поддръжник на въвеждането на резултатите от референдума във закон.


- Нека да бъдем реалисти. Избирателната система не може да бъде променяна толкова радикално в такъв кратък период от време.


Ако няма промяна в изборните правила е ясно, че "Шоуто на Слави" ще вдига много шум, но на кой друг ще даде предимство това?


- Всички политически партии са отговорни за това, което се случи.


Президентът няма да състави служебен кабинет...


- В тази ситуация, това е добро държавническо решение, защото за две седмици да се опознаваш с администрация и с проблемите, които трябва да решаваш и да носиш отговорност е нереалистично. Тук отговорността трябва да се поеме от новоизбрания президент, който ще встъпи в длъжност на 22 януари. Много е важно да има отговорно поведение при формирането на кабинет и с оглед на политиките, които трябва се правят.


Вие срещали ли сте се генерал Решетников, този така популярен герой?


- Преди няколко дни потърсих в Гугъл да видя как изглежда, ако все пак някъде го срещна да знам, че е той.


Той каза, че ГЕРБ е по-искрен партньор на Русия от БСП...


- И за Русия е важно да има искрени отношения с държавите по света, а не да влезеш в една лъжа, да говориш едно с Русия, както го правеше Орешарски, да говориш друго в Брюксел и накрая Брюксел да ни санкционира. От тази гледна точка, може би това е имал предвид.


Доколко националната сигурност на България зависи от Турция, като пазач спиращ мигрантския поток и до колко трябва да се съобразяваме с тяхната вътрешна политика? Говоря за казуса с "гюленистите" върнати на Турция в нарушение на човешки права и закони на България.


- Мога да кажа, че двустранните отношения с нашите съседи трябва да бъдат максимално добри. Особено с Турция, която има над 3 млн. бежанци. Ние трябва да се придържаме към европейската позиция, да работим в полза на европейската солидарност. Както и в случая със санкциите на Русия, България не ги прие едностранно. Само да кажа, че при правителството на Борисов увеличихме потока на руските туристи и всичко това се случва на фона на продължаващи военни конфликти и несигурност в държави като Египет и Тунис. Разбира се и това, което е в Турция. Що се касае до Турция, решенията, които са взимани са в синхрон с мненията на специалните служби и разбира се не без експертизата на Външно министерство.

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3521 Неутрално

  Цецо започва борбата с фалшивите новини с поредната лъжлива новина.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5837 Весело

  ще поемете към бай Ставри !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 8139 Неутрално

  Сега не се споразумяхте, а след изборите ли ще успеете, когато ще имате по-малко депутати?

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 5. 5 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Весело

  " имахме само редакционни корекции", които вероятно не е правил завършилият помощно училище...
  Потрес, не'ам нерви да прочета цялото "интервю", вероломно простовата самонадеяност, милюционерска наглост, селска борбеност за власт.
  Цв. никога няма да надскочи своята семпла природа, колкото и да е физкултурник.

 6. 6 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Баце и ГЕРБ вкараха държавата в тая ненужна ситуация. Сега, след изборите щели ... алабала.

 7. 7 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Нещо много протягате ръце......дали отсреща ще има кой да ги поеми ???

 8. 8 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 289 Весело

  Първият бърз поглед върху заглавието ми донесе "Ще пометем държавата след изборите". Що тъй бе, Цветане?

 9. 9 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Мисля си, че след МИЛИАРДИТЕ изпукани в "гьола Белене" и КТБ, след опрасканата съдебна реформа, след всичкото ГЕРБаво "европейско" с мутри, Мултаци, ДС ченгета, след сриването на България по всички показатели за резвитие единственото , което ГЕРБавите трябва да поемат са осъдителни присъди.
  ЗАТВОР, ЗАТВОР за ГЕРБавата шайка от мутро-Мултако-ченгета!!!
  Затвор заради съсипаната ни Родина!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 10. 10 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Не вервам. А и не трябва, вредно е!

 11. 11 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 238 Весело

  Цветан Цветанов: Ще поемем държавата след предсрочните изборите.Аре без заплахи,а!

 12. 12 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1675 Любопитно

  Без Атака,без остатъчния РБ и без АБВ ще управлявате.Значи с Марешки ,Слави и Фронта,ако намерите пари за пенсии.

  РАБОТАТА ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН, А ВЛАСТТА ТЕ ПРАВИ ДЕБИЛ.
 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Весело

  От кого ще я поемете!?Бойко Борисов ще я предаде на Бойко Борисов.

 14. 14 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  До коментар [#13] от "chicago514":

  възможно е и да не са първи , друг да излезе напред ,я ПФ , а Марешки ,тогава какво правим

 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Можеше ли Бойко Борисов да издигне кандидатурата на Плевнелиев за втори мандат и предреши изборите?
  Не само можеше - беше длъжен. Но не го направи.
  Можеше ли да договори с коалиционните си партньори единна кандидатура за президент?
  Не само можеше - беше длъжен. Но не го направи.
  Можеше ли да не обвързва шумно резултата от президентските избори със своята оставка, а скромно и достойно да заяви, че ще работи с всеки избран от народа президент?
  Не само можеше - беше длъжен. Но не го направи.
  Можеше ли да си прочете Конституцията и да не създава безредици в държавата като подаде оставката си след 21 януари 2017 год.?
  Не само можеше - беше длъжен. Но не го направи.
  Могат ли българските избиратели да изпратят в небитието пишман политика и кофти човека Бойко Борисов?
  Не само могат - длъжни са. И ще го направят.

 16. 16 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1304 Весело

  Ще ни поемеш... това.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 17. 17 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Цецо предупреждавай другарите да си вземат успокоително преди да вземеш думата

 18. 18 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ей "Патриотите" не са честни. Хорята нямат пари за отопление и храна, ще поемат 20% от разходите. Искат да спънат ГЕРБ в тази му политика. Ще им паднат покривите на главите, бе "Патриоти". Затова няма правителство.

 19. 19 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 891 Весело

  Я поеме, я не!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 20. 20 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Така е. Ще я поемете тази държава. Както досега, нали? Пази Боже, ако повторите досегашнио "модел". Модел, в който корупцията убива всичко и всеки. Днес е разбита и ограбена една банка, утре е заграбен бизнеса на фирми, картели вдигат цените, лекарства стават дефицитни и недостъпни... Всичко това е плод на корупцията, която у нас е по-страшна и от тероризма. Ако бъде ограничена поне с 20-30 на сто, ще бъдат увеличени пенсии и заплати чувствително. Ако и организираната престъпност бъде ударена – ще се прибавят още средства за работещи и бедни. Ще станем част от нормалния свят не само на книга. Цецо, ти би ли се нагърбил с подобна задача? Мисля, че нямаш този капацитет. Ни са обиждай

 21. 21 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  ГЕРБ ще поемат държавата така, както Филип Боков заяви, че БСП ще поеме вината - с мезета.
  Няма да им дадат да се дотътрят до ново правителство - БСПДПС вече разсъждават върху мисълта, че не трябва да се допуска ГЕРБ да им се пречкат отново, както през 2013 г. Костинброд-2 е в ход...

 22. 22 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  [quote#20:"Арон"] Ни са обиждай[/quote]
  Да са обиди ... тоя дебелокожия ли
  Да продължава да твърди, че причината са едни пенсии дали да са 180 или 200 лева ... хептен за идиоти на взима тоя. Аз си мисля, че е заради някое министерство.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 23. 23 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Физкултурник, сладка ли е властта?

 24. 24 Профил на opasno_lud
  opasno_lud
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Нека да си припомним какви бяха показателите, когато ГЕРБ взе първия мандат, нека да видим какви бяха показателите, когато ГЕРБ излезе от властта през 2013 г. Само година и половина по-късно с какви показатели ГЕРБ прие управлението при втория мандат на кабинета Борисов? "
  Да си припомним - пълно мнозинство в първия мандат и здрав шамар на следващите избори и липса на споменатото пълно мнозинство в Парламента. Преди изборите Борисов каза, че няма да управлява без пълно мнозинство. Излъга. На президентските избори си поиска и президент.
  Сега искания има ли, Цветанов?

 25. 25 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  Една поговорка ни казва: След дъжд качулка... Направихте ненужно движение с безсмислена оставка , а сега гадаете как ще поемете властта.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 289 Весело

  Секторни политики, тренд, модул, вакУм ???, търсене в Гугъл, център - дясно, особеННо ???, експертиза... Дали е репетирало туй нещо пред огледалото тез думички тъй сложни?

 27. 27 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 515 Весело

  Тоя пък щял да поеме. Ще го поемете, ама зависи, какво. Във властта вече не ви виждаме.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 824 Весело

  [quote#11:"nikozi"]Цветан Цветанов: Ще поемем държавата след предсрочните изборите.Аре без заплахи,а! [/quote]

  Хи--хиих-хихи

  Stupid people make me sick
 32. 32 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Напоследък Нинова е в много приповдигнато настроение, като че ли вече е спечелила предсрочните избори. Имам чуството, че много хора ще бъдат изненадани, защото конфигураията в следващия парламент няма да се различава съществено от сегашната. Може би само патриотите ще имат повече гласове поради умелия ход с пенсиите. Разбира се и някои отцепници от РБ ще останат отвън, а може би и целия РБ. Така че цялата тази шумотевица около оставки, служебни правителства и предсрочни избори ще се окаже напразно губене на време.

 33. 33 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Не,недейте!
  Поемете нещо друго,наведени напред.
  Разкатахте я тази държава!
  А, ти,Цвъки...върви си излежи присъдата.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 34. 34 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  До коментар [#32] от "proza":

  Напоследък , таваришката Решетникова направи истината на решето. Обзел я е властови порив.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 920 Неутрално

  До коментар [#17] от "shileto":

  Кой другари,бе...шиляк?
  Другаря Борисов и другарката Цачева, ли?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 36. 36 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Тоя път няма да си играят с костинбродски бюлетини. Направо протоколите са подготвили.

 37. 37 Профил на Dimitar Trifonov
  Dimitar Trifonov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Дано,дай боже ,да не те гръмнат много скоро,че поне малко смека да ти потъсят.Мутрите не всички ги обичат.

 38. 38 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 801 Неутрално

  ГЕРБ изпада в губеща тенденция. След подобен разгром на избори, когато си заложил главата на партията си на дръвника, да не направиш най-малкото - да изхвърлиш негодния шеф на изборната си администрация, значи си се примирил с отпадането си от политиката.

  Прав е Радан Кънев в твърдението си:
  "ГЕРБ повече не може да спечели избори, не може повече да експлоатира страха от червените.".

  Navigare Necesse Est
 39. 39 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Ше ми поеме тоя....Къш,бе...

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8223 Неутрално

  " Ще поемем държавата след предсрочните избори"
  Този път дано не се случи. Вие не искате да управлявате , а да присвоявате.

 41. 41 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Цветан Цветанов: Ще поемем държавата след предсрочните избори
  -----------------

  Аз имам усещането че ще поемете нещо друго. Мат'ряла ще ви го подаде с любов както направи и на Президентските избори. 42. 42 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 454 Неутрално

  [quote#3:"neut"]Сега не се споразумяхте, а след изборите ли ще успеете, когато ще имате по-малко депутати?[/quote]

  Ако и след парламентарните избори никой не може да сформира правителство, тогава служебното на Румен Радев ще е на власт до свикването на нови парламентарни избори.

 43. 43 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Дано да поемеш към следствието заедно с главатаря си.

 44. Г-н Цветанов, искам и аз да си купя 6 апартамента......

  ДА на АЕЦ Белене! Ядрената енергетика е гарант за безкарбоново бъдеще! Потомствен антикомунист!
 45. 45 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 441 Неутрално

  как е наизустил толкова сложни думи за един физкултурник ?...

 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Златния шанс на Борисов да върши работа беше 2009-10 г. По белия свят реформите се правят през първата година от управлението. Много скоро се разбра, че партията на Борисов е партия на статуквото, няма нищо общо с дясната идея. Следващото правителство ще бъде гласувано много трудно. Забравете за реформи, които ще оздравят страната. Защото всеки от бъдещата 3-4 партийна коалиция, ще дърпа чергата към себе си. Отново ще се вземат заеми за да се крепи "стабилността"....Вървим към банкрут, подобен на гръцкия?

 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  Понеделник. Няма да правя правителство с мандата на реформаторите.
  Вторник. Видях се с лидерите на ЕНП. Настояват да направя правителство.
  Сряда. Ще направя правителство.
  Четвъртък. Валери Симеонов не ме ще мен, най-подготвеният, за премиер. Тогава няма правителство.
  Петък. И все пак дали да не направя правителство?
  Събота. Вече реших. Ако на Бъдни вечер ми се падне паричката, ще направя правителство.

  А познайте кой е редил тези словца?

 48. 48 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Цветан Цветанов: "Ще поемем държавата след предсрочните избори"
  Не е ясно дали ще я поемете, но е сигурно, че отново ще я поебете.

 49. 49 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 905 Весело

  ,,Цветан Цветанов: Ще поемем държавата след предсрочните избори''

  -Остава и държавата/ народът да ви ,,поеме''.

 50. 50 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#46] от "dobrich":

  Ами това искахте, това получавате. Като ви се обясни, че падне ли ГЕРБ се връща БСП - вие плямпате за някакви Радан Къневи имагинерни проекти, миражни алтернативи и ала-бала. Приказки за лека нощ. Реалността е проста и прозаична.

  Ами попарата е надробена. Сърбате и това е.

 51. 51 Профил на Woland
  Woland
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Българино, защо позволяваш Цветанов да управлява?

 52. 52 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  " Когато влизаш в политиката и в един парламент в който има 8 парламентарни групи и от нито една група не може да се реши един проблем самостоятелно, това означава, че трябва да бъдеш с протегната ръка към всички останали. "

  "И за Русия е важно да има искрени отношения с държавите по света.."

  " Особенно с Турция, която има над 3 млн. Бежанци."

  И по трите основни въпроса- мъката продължава!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 53. 53 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Гневно

  До коментар [#50] от "niakoi_si":
  Никой не го накара Борисов да тръгва към предсрочни избори в 2013 г. Никой не го накара и сега...Пак ли ще ме караш да ти обяснявам какви бяха алтернативите? Два пъти реанимирахте комунягите, дигнахте ги от мъртвите, възкресихте ги....С ваши глупави бездействия и действия.

 54. 54 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#53] от "dobrich":

  Искахте му оставката с пяна на уста. И двата пъти. И след като я получихте и си получихте БСП в комплект с нея - пак ревнахте, ама той защо така направил...

  На това някой му викат дежавю. Аз му викам клинична картина. Ама то самия ви лидер е известен с шизофреничното си политическо поведение, нормално е поклонниците му да страдате от същото.

 55. 55 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#54] от "niakoi_si":
  Всяка опозиция иска оставки, те тоталитарен гербераст. Нещо напротив?.........В 2013 г. всички социолози даваха прогноза за правителство на Бсп/дпс. Сега спада ви е драматичен също. Прогнозата е за правителство Бсп/Патриотарите/ Магарешки.

 56. 56 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 480 Гневно

  НЕДЕЙТЕ! Достатъчно я оцапахте, мутри!

 57. 57 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#55] от "dobrich":

  Ами като искате оставки, не циврете като ги получите

  Е с оставката получавате бонус Корнелия Нинова, ама трябва да сте извънредно прости за да не сте били наясно с това предварително.

  Така, че искахте оставка - радвайте се!

 58. 58 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#57] от "niakoi_si":
  Иди се прегледай?.........Назначавахте комуняги нон-стоп на герберска хранилка, сега другите са ви виновни!?

 59. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  Аз назначавам, аз уволнявам, аз разрешавам, аз не разрешавам, аз давам, аз вземам, аз позвалявам, аз забранявам....аз, аз ,аз.....Пък накрая - другите са виновни!? Що е то?

  До коментар [#57] от "niakoi_si":

 60. 60 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#59] от "dobrich":

  Ми вече не е "аз", "вие" сте. Уволнихте го и си назначихте Нинова и летеца да го заместват.

  Това дето не ми е ясно, е що не сте щастливи от тоя факт

 61. 61 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Весело

  До коментар [#60] от "niakoi_si":
  За интересен или оригинален ли се мислиш?.........Още през миналата година чужди и наши наблюдатели прогнозираха, че Боко ще издегне неизбираем кандидат за президент. За да угоди на олигарха Златев....

 62. 62 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 402 Весело

  Тя и Цецка така разправяше преди да се спъне в народния вот по пътя към върха..

 63. 63 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 762 Весело

  „Ще поемем държавата след предсрочните избори...“
  А бе най-много да поемете тръбата в тоалетната...

 64. 64 Профил на eky54513065
  eky54513065
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ОХ ДАНО ТОВА НЕ СТАНЕ ДА ДОЙДАТ ПАК НА ВЛАСТ ЧЕ ТОГАВА ЩЕ СВЪРШАТ ДЪРЖАВАТА НАПЪЛНО ГЕРБ НЕ ВОДЯТ НЕКАКВА БОРБА С КОРУПЦИЯ ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ НЯМАЛО КОРУПЦИЯ ИМАЛО САМО В РУМЪНИЯ ТАКА КАЗА ТИКВАТА И ПРЕСТЪПНОСТ НЯМАЛО ИМАЛО САМО МАХЛЕНСКИ СВАДИ ЗА ПАРКО МЯСТО СЪЩО ТАКА КАЗА ТИКВАТА ТА НИЕ СМЕ БИЛИ ПО ДОБРЕ ОТ ГЕРМАНЦИТИ БЕ САМО НИЕ ДЕТО НЕ ЗНАЕМ

 65. 65 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#61] от "dobrich":

  Кво те еня каква кандидатура издига Боко? Вие нали си имахте прекрасен кандидат, който изкара по-малко и от Марешки?

  Каквато и кандидатура да беше издигнал Боко, нямаше да сте доволни. Ако ГЕРБ бяха победили на изборите, щяхте да бълвате змии и гущери. Като загубиха - бълвате гущери и змии

  Стига сте гледали в канчето на ГЕРБ, гледайте вие да направите нещо смислено на изборите. Опс, сори забравих, че народа е прост и затова няма как да направите нещо смислено

 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  Имам усещането, че толкова ще поемете държавата колкото поехте и президентството.

  Отива си илюзията за желязната машина на ГЕРБ печелеща наред всички избори. И великият Цветанов начело и. Нея никога не я е имало, просто хората ви дадоха кредит на доверие който вие глупаво пропиляхте.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  [quote#46:"dobrich"]Следващото правителство ще бъде гласувано много трудно.[/quote]
  Следващото правителство ще е Орешарски-2, никакви илюзии по въпросът. И този път то ще си изкара пълният мандат. Гответе се за нови гърчове.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 68. 68 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#54] от "niakoi_si":

  Сещаш ли се на правителството на ОДС колко пъти му искаха оставката?
  Спомняш ли си в каква медийна среда работеше това правителство? Спомняш ли си бунта на таксиджиите, когато онази лудата уби детето си и какви бяха заглавията на вестниците - "България уби дете"?
  Можеш ли да направиш сравнение между лайната, които се лееха от всички посоки към правителството на ОДС със шербета, който се лее от повечето телевизии, прас прес и пълчищата тролове налазили социалните мрежи и форумите?
  И какво? Правителството си изкара пълния мандат, а този плазмодий и посран страхливец един мандат не е изкарал до края!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 69. 69 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  "Ние в момента имаме един тренд на икономически и финансово добри показатели, спрямо миналата година. От тази гледна точка смятам, че отговорност на всеки политик е да подпомага пътя към стабилност, а не да се върви към поредица от избори.”

  В интервю пред Дарик Иван Костов също беше на мнение, че е много важно да има парламент, който да изкара целия си мандат! Президентът Плевнелиев в действията си подкрепяше подобна логика на поведение! За съжалене много народ ще узрее за това но след дъжд, качулка!

  I Want To Believe
 70. 70 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#68] от "serafin":

  Всичко това хубаво. Това дето аз не разбирам е що десебариата първо искаше оставка, а после реве що я бил дал?

  Шизофрения?

 71. 71 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#65] от "niakoi_si":
  Ако бяхте подкрепили Трайков, щяхме да сме доволни. И той щеше да стане президент! Но вие както винаги искате всички постове....За да нямате спирачка в далаверите!......

 72. 72 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Айде да се обзаложим, че следващото правителство ще бъде ГерБ/Бсп? Но Боко няма да бъде премиер. Ще продължи крепенето на стабилността/статуквото де...
  До коментар [#67] от "Fred":

 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2458 Весело

  [quote#72:"dobrich"]Айде да се обзаложим, че следващото правителство ще бъде ГерБ/Бсп?[/quote]

  За правителството на Димитър Попов СДС+БСП ли се сети? Това в което Вожда ви беше министър на финансите.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#73] от "Fred":
  Само вие имате пожизнен вожда - ГерБорисов......При Димитър Попов, председател на сините беше Филип Димитров.

 75. 75 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  [quote#74:"dobrich"]При Димитър Попов, председател на сините беше Филип Димитров[/quote]
  Това не отменя факта, че Костов беше министър на финансите в правителство заедно с министри от БСП. Като сложиш и старанията му да помогне на БСП в редица други случаи се оформя интересна закономерност.

  Така че твоето за правителство БСП+ГЕРБ са предположения а че вие бяхте в правителство с БСП са исторически факти. Кое повече тежи лесно се разбира.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK