Емил Георгиев,"Движение Да, България": Решението за самостоятелно явяване трябваше да бъде обяснено по-добре

Емил Георгиев ДЕОС

© Георги Кожухаров

Емил Георгиев ДЕОСЕмил Георгиев е кандидат за депутат в 24 МИР в София от коалиция "Движение Да, България", в която влизат "Зелените" и ДЕОС. Той е на второ място, а водач е Стефан Тафров. Георгиев е представител на коалиционния партньор ДЕОС и е бил избран да влезе в листите след вътрешни избори в партията. По професия е адвокат, а отскоро и университетски преподавател. "Дневник" разговаря с него ден преди официалния край на предизборната кампания.


Как мина кампанията досега?


- Всекидневно съм навън и се срещам с хората. Това е моят начин да правя кампания. Комуникирам много и чрез социалните мрежи - "Фейсбук" и "Туитър", където съм активен. Най-вече търся директният контакт. Като кандидат в 24-и МИР, който обхваща както централната част на София, така и някои крайни квартали, реших да се фокусирам в кв. "Хаджи Димитър", Подуяне, Слатина, "Дружба", защото на тях се отделя по-малко внимание. Там има много хора, които са готови да възприемат идеите на "Да, България", просто те трябва да стигнат до тях. Трудно достигаме само през социалните мрежи, медийните възможности на коалицията са ограничени и остава личният контакт като средство. И аз съм доволен от срещите си с хората по места.
От какво се интересуват хората?


- Всички имат свои проблеми. Прави впечатление, че колкото повече се излиза извън центъра на София, проблемите стават по-социални, бедността е проблем. За много хора доходите са основния въпрос и те искат да знаят какво коалиция "Да, България" ще направи за техните доходи. Много добре се възприема основното послание, че уредим ли правосъдието, превърнем ли го в истински страж, то тогава ще спрем кражбите, кльопачката, корупцията и ще имаме освободен ресурс, който ще може да насочим към недофинансираните сектори - образование за младите, пенсионно дело за по-възрастните, които са работили през целия си живот, здравеопазване, което е важно за всички, независимо от възрастта.


За кое послание не остана време в тази кампания?


- Не мисля, че има послание, което е останало неангажирано. Всеки от кандидатите поставя в своята кампания някакъв различен фокус и тежест върху посланията. Господин Шаламанов ( Велизар Шаламанов е водач на листата на коалицията в Бургас и в Пловдив-област ) акцентира много върху отбранителната политика - общата и в рамките на Европейския съюз и НАТО, Стефан Тафров (водач в 24-и МИР) акцентира на външната политика, аз като юрист обръщам внимание на правосъдието, но и на образованието. Защото отново от известно време съм и университетски преподавател и си давам сметка, че без образовани хора няма да имаме смислено бъдеще.


Какво се случи с коалицията по време на кампанията - успя ли да се сплоти?


- Моето впечатление е, че да. Разбира се, когато вкараш три различни структури в една коалиция, нормално е техният старт да бъде съпътстван с трудности. Но се надявам, че всички си дават сметка, че имаме общи цели, много важни за постигане, около които се обединяваме - борбата с мафията и корупцията. Средството за това е работещо правосъдие. Освен това да помогнем бизнесът да работи по прости и ясни правила. И разбира се. темата качествено образование - като дългосрочна цел.


В коалицията как сте решили въпроса за преференцията?


- Имаме пълната свобода да водим преференциална кампания и щабът на коалицията насърчава това. Единствено рекламните материали трябва да следват основната линия, подадена от щаба. Аз също водя преференциална кампания, аз съм на второ място в 24 МИР. Акцентирам много на своята собствена личност. Това е и желанието на партията ДЕОС, която ме е излъчила и чийто кандидат съм аз в коалицията.


Трудно ли беше постигнато коалиционното споразумение?


- Това коалиционно споразумение се случи заради спънките, които партия "Да, България" получи по пътя на своята регистрация в съда. По всяка вероятност, ако можеше "Да, България" да се яви самостоятелно, щеше да го направи. Когато това се оказа невъзможно, те потърсиха на ценностно равнище други две най-близки партии - ДЕОС и Зелените. Нямам поглед върху случването на самото коалиционно споразумение, не съм участвал в него, но след като то стана факт, при нас имаше вътрешни номинации на първо място и след това избори, за да бъдат разпределени хората по съответните коалиционни листи. Аз спечелих много убедително, бях на първо място. Много съм благодарен на членовете и симпатизантите в ДЕОС, които ми гласуваха доверие. Ние имахме възможност, допуснахме в тези вътрешни избори да участват и симпатизанти, които не могат да бъдат членове на партия срещу техния ангажимент да направят дарение в размер на един годишен членски внос, който е 20 лв.


Какво ще се случи с коалицията след изборите?


- Коалиционното споразумение е сключено до изборите. Моето впечатление е, че сред хората има сериозно очакване за сближаване. Хората очакват ние като политици, независимо дали от "Да, България" или друга сродна формация, да формираме общи принципи и да се явим като коалиция на добрите. Освен това да уредим отношенията си, така че по други теми, които може би ни разделят, да предприемем собствени действия, без да си пречим. Смятам, че това е възможно и че такива принципи трябва да бъдат формулирани. Вярвам, че на тези избори "Да, България" ще бъде голямата изненада и ще влезе в парламента. Ще ми се в следващото Народно събрание да бъде представена и "Нова Република", защото те са нашият естествен партньор за съвместна парламентарна дейност.


Как оценявате решението на "Да, България" да няма коалиция с "Нова Република" преди изборите?


- Това е много трудно взето решение, но го разбирам и го оценявам. За мен е ясно, че една съвсем новоучредена формация, която започна с различно лице, с отбор от хора, които не са участвали в други политически сили или не са били движещи сили в тях, трябваше да получат своя шанс. Това решение обаче трябваше да бъде обяснено още по-добре за публиката. Контактите с хората на терен показват, че те не са го разбрали достатъчно добре. А след като нашите гласоподаватели, които очакваме да ни подкрепят, не са го разбрали добре, може би трябваше да се насочи повече усилие в тази насока.


Каква друга грешка отчитате в растежа на коалицията?


- В един процес с много стъпки за много малко време - учредяване, опит за регистрация, спънки, коалиционно споразумение, предсрочни избори, могат да бъдат постигнати всички грешки плюс още 50 % отгоре. Но това е разбираемо. Добрата новина е, че се реагира изключително бързо, грешките се разпознават и се предлагат бързо решения, които сработват.


Ако коалиция "Да, България" не влезе в парламента, какви са плановете на ДЕОС?


- Ще има сериозен анализ на резултатите, ако коалицията не влезе или няма представител на ДЕОС в парламента. След като се направи анализ, ще се вземе и решение. На всички е ясно, че бъдещето на коалицията на добрите е в съвместните действия. Трябва да се намери начин, тези съвместни действия да бъдат ясни и приемливи за хората, от които очакваме да ни подкрепят. Така че да получим по-добър резултат на следващите избори, които по всяка вероятност няма да ги чакаме много дълго.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  спънките, които партия "Да, България" получи по пътя на своята регистрация в съда
  -----------------------------------
  Аууууу, ма ДБ въобще не е съдебна партия, и на нея съда и прави спънки.....
  Муахахахахахаххахахах........

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 2. 2 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Решението за самостоятелно явяване трябваше да бъде обяснено по-добре
  -----------------------------------------------
  Първо въобще не трябваше да го вземате, ама вие си знаете...
  Второ това, което мина за обяснение, бяха приказки за Лека нощ за наивници на средна възраст........

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 3. 3 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Радвам се, че гей активисти като този няма да са част от следващия парламент. (Справка: http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/kakvo-e-poslanieto-na-gej-prajda-u-nas.html )

  Ляволибералните партиики "Да, България" и "Нова република" трябва хубаво да осмислят идеологията и пропагандата си, и тогава да заповядат.... на следващите парламентарни избори.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 4. 4 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ами трябваше, не беше сложно... или беше.?

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3848 Весело

  Е какво е това самостоятелно явяване със - Зелените" и ДЕОС.

 6. 6 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 539 Гневно

  Хора от ДБ - на колко процента от обществото мислите че говорите?
  Аз съм един от тези, които както във вас така и в НР припознавам партии, които искам да ме представляват.

  Но докато се цепите, разделяте и държите високомерно, както вие така и НР, то няма да успявате да съберете достатъчно гласове.
  То е като едно конно състезание - никой не залага на най-бавно бягащия кон! Та и вие така, защо човек въобще да си прави труда да ходи в неделя да гласува като знае, че няма да влезете в парламента, защото сте страшно високомерни и мислите, че имте монопол над "справедлива държава". По-добре да не гласувам за никой заото така или иначе няма да влезете в парламента.

  Ако не може с НР да намерите общ език кога да чакам вие да станете толкова големи, че да не ви се налага да правите коалиции и да управлявате сами. Защото ако имате и 20% ще ви се наложи да правите много по-тежки разговори от хората на НР.

  Ужасно ме е яд на вас, че сте толкова фокусирани в убеждението си, че САМО вие може да промените статуквото и поради това изпускате шансове.

 7. 7 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  Много са ми симпатични тези от "Движение Да, България", но както казваше баба ми "Хубост на тиган не се топи", т.е. реална файда няма. Ако гласувам за тях, гласът ми ще бъде преразпределен и ще отиде при друг, който не заслужава моя глас.

 8. 8 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#6] от "smart":

  Ужасно ме е яд на вас, че сте толкова фокусирани в убеждението си, че САМО вие може да промените статуквото и поради това изпускате шансове.
  -----------------------------------
  Всъщност дали не се появиха точно заради шанса ДА НЯМА достатъчно гласове за който и да било от "автентично " десните..........
  Резултата от действията им е такъв, а какво и как се говори ......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  тъпаци... гласоподавателите трябвало да ги разберат по-добре хахаха... нищо, след изборите ще имат достатъчно време да си помислят дали пък случайно не е обратното

 10. 10 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  трябва хубаво да осмислят идеологията и пропагандата си, и тогава да заповядат
  —цитат от коментар 3 на Истината - "езикът на омразата"


  па докато им уврат главите Симов и Зарков ше ги уредАт за Белене срещу кутия бонбони, нали така... идеология му се прискала на човека хахаха... то леко всичките налични "идеолози" са си директно за 4-ти км., ма нейсе, щом народя иска

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Аргумента им , да няма коалиция с Нова република беше, че са нова партия и искат да видят своята тежест. След като са в коалиция със Зелените и ДЕОС, значи излъгаха своите симпатизанти и то още на първите избори.

 12. 12 Профил на KKM
  KKM
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#7] от "Дедо Либен":

  Дедо, най недоумявам от ей тази аргументация. Да, ако не влязат, гласът ти ще се преразпредели, и какво от това? Какви са ти другите варианти? Да гласуваш за някоя от "сигурните" партии? Коя?!?!?!? Или да не гласуваш изобщо? Нищо не губиш, човек...

 13. 13 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#3] от "Истината - "езикът на омразата"":

  Къде точно Нова Република се подписа с ляв либерализъм? Ако някоя формация може да се впише в консервативния сектор на дясното, това са те. Вие с карабастунчето да не сте ортаци?

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 14. 14 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  "Коалиционното споразумение е сключено до изборите"

  И не бе даден конкретен отговор какво ще се случи с коалицията след изборите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 15. 15 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 799 Разстроено

  "...Решението за самостоятелно явяване трябваше да бъде обяснено по-добре..."

  За съжаление логичното обяснение на това нелогично действие е само едно -
  има някой в храстите, който желае да дърпа конците, но има защо да се крие.

 16. 16 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#8] от "qwertqwert":

  Ами според мен не. ДБ и НР имат един център. Но защо публично ДБ иска да се разграничи - идиотско.
  Защо ни пълнят главите с идеи, които няма да им се удаде възможност да ги изпълнят.

  И аз искам много неща, но не занимавам обществения ефир и хората с тези мои си фантазии.

  Политиката такава каквато те твърдят, че искат да правят е сериозно нещо и ние които искаме да ги подкрепим вярваме в това, че е сериозно нещо. Защо те се отнесоха така недолновидно - незнам.

  В момента РБ печели от "марката" дясно,защото много хора още не знаят, че в РБ няма никой освен Кунева и Лукарски - всички които бяха локомотива в това да се направи РБ отидоха в НР и ДБ и част от гласоподавателите им ще гласуват за РБ просто от инерция, че не са добре запознати....

  Идиотско е. Яд ме е, защото ако гласувам ще ми преразпределят гласа, ако не гласувам все едно не ми пука.

 17. 17 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело


  КЪСНО е ЕМЧО ......

  ДА България и Нова-Стара Република

  => отивате в графа "СТАТИСТИЧЕСКА ГРЕШКА"

  (поучително утешително)

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 18. 18 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Съгласен съм с недоволството Ви от това, че не можа да се създаде една "партия на добрите", която да можеше поне да си подсигури влизане в парламента. Все пак смятам да отида да гласувам. Гласовете са важни не само за влизане в парламента (макар че това е най-важното), но и да се знае какъв процент от избирателите на каква позиция са! А пък представете си, че се приближат то 4%-граница и Вашият глас (случайно) се окаже решаващ...

  По-добре да не гласувам за никой заото така или иначе няма да влезете в парламента.
  —цитат от коментар 6 на smart


 19. 19 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  ДаБГ се оказаха лявоцентристки либерали, така че отдавна загубиха моите симпатии.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 937 Любопитно

  Аз така и не разбрах защо жълтопаветници, като този, интервюирания, предадоха Радан и Мартинчо?

 21. 21 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  ДаБГ ще бъде едно разочарование за избирателите си. За мен хората от Нова Република са истински активни и доказаха , че могат и знаят как да отстояват нашите интереси без да вдигат само лозунги. Остатъците от РБ2 са само властолюбци и не виждам смисъл от съществуването им при положение, че се умилкват на ГЕРБ.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  До коментар [#8] от "qwertqwert":защо публично ДБ иска да се разграничи - идиотско. Защо ни пълнят главите с идеи, които няма да им се удаде възможност да ги изпълнят.
  —цитат от коментар 16 на smart


  И аз като обявиха че ще участват на изборите поотделно писах, че ня тяхно място бих оставил ДБ като организация с идеална цел. Тя би могла да "пълни главите с идеи" (както казвате), да убеждава и възпитава електорат, който да осъзнае че корупцията е корена на злото в България, който трябва и може да се премахне безпощадно.. Все пак, ще си направя труда да гласувам в неделя за да регистрирам подкрепата за тези идеи..

 23. 23 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ако ДСБ е доказала нещо през годините е, че за добро или лошо не прави компромиси с принципите си. Не се страхува и да бъде в опозиция , десетилетия прекара извън властта и все още има подръжници. Присмиват им се, че са 1 файтон хора, но ги има. За разлика от разпадналите се РЗСта и НДСВта.
  Та нежеланието на ДаБг да се коалира с ДСБ+ ми нашепва както, че някой им дърпа конците отзад, така и че са готови на конформизъм и договорки извън темата за прокуратурата, на която са зациклили.
  Всъщност събират всякакви отломки които не искат Герб, не искат БСП, ДПС, не искат с патриотите , оправдават се със сянката на Костов в ДСБ..... има такива хора , няма лошо. Но се съмнявам в чистите намерения на водачите , съмнявам се.

 24. 24 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  трябваше, ама се издънихте. това е.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 25. 25 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Само да имаш време, да им четеш коментарите. Половината викат "Цепите дясното", другата - "Тея са ляволиберали"

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 26. 26 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Не решението за самостоятелно явяване е проблема на "Да, България" а наследниците на комунистическите семейства и такива като оня българомразец Емил Джасим!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 27. 27 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#6] от "smart":

  Колкото и да съм бесен на глупавото решение на Да, България пак бих призовал хора да гласуват за тях, така както аз ще гласувам за Нова Република. Шанс да влязат имат и двете формации с малко усилие. А освен това ако и двете получат по 2-3% ще им е стимул (включително паричен) и обеца на ухото за следващите избори, които така или иначе не очаквам да отнемат много време в този "пъстър" политически пейзаж.

  А на всеки имащ съмнения за решението на НР да отреже Реформаторският блок бих препоръчал да разлисти набързо някоя от книжките на Пеевски разпространявани с Телеграф. Кънев, Иванов, Плевнелиев са там. Кунева и Лукарски липсват в списъка на "злодеите".

 28. 28 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Не решението за самостоятелно явяване е проблема на "Да, България" а наследниците на комунистическите семейства и такива като оня българомразец Емил Джасим!
  —цитат от коментар 26 на lz2


  Аз само заради Джасим няма да гласувам за тях. Иначе, първо бях решил за Да БГ.
  Повечето ми познати тук, в Германия, също се отказаха заради изцепките на набедения за учител.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Какво решение за самостоятелно явяване? Няма такова решение - явява се коалиция. И е време тя да подходи малко по-честно с избирателите. Решението беше да не се яви с Нова Република и нищо повече. А защо - отговорът е лесен - защото Да, България на практика се самодефинира като лява формация. В това няма нищо лошо, разбира се - лявото у нас е по-слабо дори от дясното.
  Трябваше да бъде по-добре обяснен завоя, който направиха, защото първоначалната заявка беше за дясна коалиция и десни действия. Това им се губи на ДБ.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#27] от "Skydiver":

  Аз бях решил да гласувам за НР, но в момента се колебая знаейки, че гласът ми ще се преразпредели - убеден съм, че няма влязат в парламента. Дори техните проучвания го казват.

  Ако гледат графата - Не подкрепям никого - пак ще могат да се ориентират какъв им е потенциала, същото важи и за половината вот, който ще отиде към РБ (объркани хора, които не са разбрали че НР и ДБ не са част от РБ).
  Два дни и ще видим резултата.

 31. 31 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2430 Любопитно

  На ДАBG предстои да се пребори за доверието на хората като извънпарламентарна формация! Истината е, че зза рези избоори не предложиха нищо смислено, за което да очакват да бъдат подкрепени. Вън от скандалите в които се фокусират им липсват стойностни идеи, с които да ги разпознае избирателя. Липсват им и харизматични личности. След изборите не знам за кого биха представлявали интерес за парньорство, освен за аутсайдери със същата перспектива...

  I Want To Believe
 32. 32 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Изтрещелия волен успя да млъкне за да закрепят коалиция с омразния си валери симеонов и да покаже по- зрял политически усет от вас, защото колкото и да се обяснявате това разцепление в дясно оставя лош вкус в устата... когато борбата с мафията уж ти е най-големия приоритет е смешно да делиш на либерали и незнам си какво, като това което ти трябва е тежест в парламента....

 33. 33 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Изтрещелия волен успя да млъкне за да закрепят коалиция с омразния си валери симеонов и да покаже по- зрял политически усет от вас, защото колкото и да се обяснявате това разцепление в дясно оставя лош вкус в устата... когато борбата с мафията уж ти е най-големия приоритет е смешно да делиш на либерали и незнам си какво, като това което ти трябва е тежест в парламента....

 34. 34 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#25] от "cinik":

  а то...верно.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#30] от "smart":

  Всъщност, проучването на НР казва малко над 3%. Което са 20 000 гласа. Т.е. - нищо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#33] от "lol":

  да. това беше най-гротесковото и разочароващо. левундерите направиха "фронт", по класически пролетариатски подход, патриотарите направиха "фронт", ради руската хранилка, десните...си бъркат в носа. защото всеки е велик.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  "Да, България", за голямо мое съжаление и разочарование се оказаха, крайно непоследователни и отчайващо наивни...! Предстои им сблъсък с реалността и нагласите на избирателите. Политиката е изкуство на компромиса и търсене на сила, чрез обединяване. Изтърваха безвъзвратно инерцията, която имаха покрай Христо Иванов и се превърнаха в някакви досадници. Никой няма да вземе на сериозно, някакви пишман еколози и гейове...! Може да имат голямо самочувствие, но то няма да им помогне...!

  Бивш tww09306483.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#3] от "Истината - "езикът на омразата"":

  ДЕОС са "дясно-либерални". (десни либертарианци). Сори, пич, не уцели.

 40. 40 Профил на Stoyan Stoyanov
  Stoyan Stoyanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Може да имат голямо самочувствие, но то няма да им помогне...!
  —цитат от коментар 37 на tww09306483


  Както впрочем и на вас - двойно по-надутите радикални комунисти от драгалевското крило на БКП.

 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#38] от "Stoyan Stoyanov":

  Трудно има по-жалка картинка на гербераст, маскиран като някой от ДБ. И да, ДБ се дефинира като лява партия. Което, да повторя - не е лошо. В лявото само по себе си проблем няма.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Все повече се убеждавам, че Да, България прави грешките умишлено. Бях склонен да си обясня поведението им и да приема невероятно глупавото решение за самостоятелно явяване. Сега съм убеден, че има дълбок замисъл, изпълняван последователно дори от искрено вярващи в правотата на решението им техни последователи.
  В тази връзка дори липсата на сносно обяснение за цепенето е било по-добро от нощото досега. Пожелавам им успех въпреки всичко, но не виждам след изгорените мостове как ще им вярват...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  " А след като нашите гласоподаватели, които очакваме да ни подкрепят, не са го разбрали добре, може би трябваше да се насочи повече усилие в тази насока."

  Вашите последователи не са го разбрали, няма и да го разберат. Защото никой не обяснява. Ако се бяхте коалирали и влезете в парламента, нямаше да ви погрознее новото лице. Сега като не влезете ще повехнете от бездействие.

 44. 44 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#6] от "smart":


  До коментар [#7] от "Дедо Либен":

  Понеже поставяте един и същ въпрос, а именно, че може гласа да ви се загуби и наистина има такъв риск, затова се обръщам към двама ви.
  Ако наистина в някаква степен вярвате и бихте гласували за ДБ, при по-високи данни от соц. проучвания, и ако много, (а никой не знае колко:)) хора не гласуват или гласуват за друга партия/коалиция, подобно на вашето намерение, никога няма да разберем колко сме хората, които мислят по подобен начин.
  Аз смятам, че е редно поне да се преброим и освен това, както се очертава ситуацита, може наистина да се получи напълно патова, т.е. директно да минем към избори 2 или да има такива в относително скоро време, при което нещата може да се получат.
  И никога, никога няма да има 50 + % реформаторски настроени избиратели, това се вижда и по света, така че нещата е нормално да се получават стъпка по стъпка, е с изключение на т.н. революции, например ВОСР, дето видяхме какво ни докара до главите.
  Така че, помислете пак, особено ако няма да гласувате за БСП или ГЕРП - реално и да си загубим гласа, нищо особено няма да загубим, но ще имаме ( а и те, НР и ДБ също) доста по-надеждна информация, нали така.

 45. 45 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Хора, спрете да мислите глупости! Какъв е смисъла да гласувам, като знам, че няма да влезете писал горе някой. А какъв е смисъла да НЕ гласуваш е правилния въпрос и как да влязат, като НЕ гласуваш за тях?
  Друг пък щял за НР да гласува, ама сега се колебаел, че им били малки шансовете
  АМА ЧАКАЙТЕ БЕ! Вие на избори за парламент ли сте тръгнали или играете Еврофутбол и се опитвате да познаете резултата?
  Нямало да бъда парламентарно представен ако не влязат в парламента, за това дай да гласувам за някой, когото не харесвам, ама той ще ме представлява. И как моля ще ме представлява, като ще прокарва неща, с които аз не съм съгласен?
  Нека всеки да иде в неделя и да гласува за този, който смята за най-способен и честен и чиито възгледи най-близко съвпадат с неговите - това е идеята на изборите и на демокрацията. Ако хората с тези възгледи сме малко, така да бъде, мнозинството ще ни игнорира, но това не значи да си променим възгледите, за да се слеем с мнозинството.
  Друг е въпроса, че е важно кой брои гласовете но.. нейсе, поне да опитаме

 46. 46 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#37] от "tww09306483":

  Да не говорим, че реално без компросиа РБ1 с кунева и лукарски, христо иванов никога нямаше да има шанса дори да опита да промени нещо в системата. В крайна сметка той остана като министър от квотата и с подкрепата на РБ...

 47. 47 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 627 Весело

  Тази партия ще изиграе по-скоро вредно влияние на тези избори, защото ще отмъкне част от гласовете на истински критично настроените избиратели и да попречи на Нова Република да влезне в параламента.
  Такъв вид партия има място в развитите демокрации, но тук е просто микс от амбициите на левичарски интелектуалци с примес от еколози и откровени кариеристил

 48. 48 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  До коментар [#47] от "elevation04":

  Абсолютно съм съгласен. Че ще е вредно влиянието няма спор, въпросът е, дали беше нарочно. Ако не, то въпросът е, лидерите и тъпи ли са или да.
  Ако пък беше нарочно, въпросът е, тази партия креатура на някой ли е или да

 49. 49 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Добре,че не се коалираха с Нова република,че не се виждах как ще гласувам за член на фамилията Такови или Бойкикин.ДСБ е дясна партия с изразен антикомунистически профил.ДА България е лява партия,пълна с комунистически отрочета.

 50. 50 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  До коментар [#49] от "mushashi":
  Дошло е време за ново СДС приятелю. Някога в СДС влизаха и леви и десни партии, обединени от това, да преборят БСП.
  Сега е същото, само дето трябва да се пребори ГЕРБ и БСП.
  Не е време за ляво-дясно, време е за нормално срещу популисти, крадци и предатели.
  Дали са леви или десни, отива назад, стига да са нормални и да искат да укрепят държавата

 51. 51 Профил на Stoyan Stoyanov
  Stoyan Stoyanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  ДСБ е дясна партия с изразен антикомунистически профил.
  —цитат от коментар 49 на mushashi


  А желязото е дървено и от него се правят кибритени клечки.

 52. 52 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Адвокат, но ..зелен, във всяко едно отношение ..Зелените 25 години не разбраха прости истини ...
  Но другои искам да кажа тук ...
  Когато деидеологизиращ един национален проблем / мафията/ , ти си още по- зелен ,тук, в България ..Нещо повече, което Христо съзнателни или не , прави : Премълчава се БЛИЗКАТА ни история- генезисът на мафията в България !! А това , младите не трябва да правят - защото е повърхностно - това се цели и от червените ..
  Но при тези -'да , България " - няма БКП- мафия, няма ДС- креатури на власт , няма да кажат - 90% от мафията в България е продукт на БКП/БСП и доган !!! Замазва се , игнорира се , НОВАТА ни история , умишлено или не !!! Няма абстрактна мафия в България - тя си има Партия, лица, реална е , произход също си има ..И когато ще се бориш с нея- с абстрактни приказки - няма да стане ..::))
  Христо ще е виновен, че те няма да са в Парламента ..Даже и за невлизането на Нова Република - ако се случи ..Да търсиш подкрепа от БЕЗидейни хора , граждани - в България е ..загубена работа ..Провал и после - разпад - това ги чака ..Като всяко "зелено" нещо - сътворено от зелени хора ::)))
  Червените пак си свършиха работата - и ГЕРБ също ..Няма да има нормални в Парламента ..Турци, бензинджии, руски агенти - ще има ...Дори глупаци, като този - няма да има ...Уви...

  BIG AL
 53. 53 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  До коментар [#52] от "BIG AL":

  З@еви човек.. изкърти направо. Ковни го това некъде да се чете.

 54. 54 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Тези зелени глупаци не атакуваха идейно, идеологически ..Даже не споменават имена на истинската МАФИЯ в България ..Произхода и ...Това, което е ясно на нормалните граждани ..Трябваше озни чувал с фекалии- пеевски да ги атакува - за да го споеменат - него и то в Съда ::)
  А Цацата е само щрих в тази мафия ..И толкова ..
  Няма измъкване от червената мафия, ако не я сочиш с пръст- ясно и конктретно и след това посочваш мерките , измененията на Закона и т.н..

  Както и друг път съм писал : Мафията в България не е като тази БЕЗцветната, в Италия или САЩ ..:)) Тук, тя е червена, червена, червена Христоооооо....

  ПП. Дневник, защо не мога да глсувам под тези мнения по- горе ???Оправете си хаоса в комиксите , направете по- прегледна ПЪРВАТА страница - информация,раздели, статии , анализи , за сметка на снимките и т.н..::)))
  ЗАЩО точно преди изборите го направихте ???

  BIG AL
 55. 55 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#50] от "uq":

  Само дето забравяш,че СДС постепенно се разчисти от всички недесни партии и в крайна сметка стана дясна партия.То и Сашо Каракачанов беше в СДС,а после отиде в коалиция с комунистите.Волен и той беше главен редактор на"Демокрация".Коалиция се прави между партии със сходни възгледи и принципи.

 56. 56 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Гергиев, от хора , като ТЕБ - нищо не можем да очакваме ..Размит, зелен, повърхностен, БЕЗцветен , безидеен, обикновен буквояд...
  Няма анализ, няма причини,няма поглед в бъдещето- извън дребното заяждане с 2-3 ма мафиоти и ..толкова ..
  НЕ СТАВАШ ..А и Христо -явно ..
  От сега да си го знаете ...:)))
  Вече и 5 души нямате във Форума си , една групичка, с кака Цона, тафров и сие и толкова ...:))
  Когато искаш нещо - трябва ИДЕЙНО да убедиш хората, гражданите ..Идейно - дали в ЕС, Евроатлантическите ценности, Свободата , руската инвазия, и т.н.., ням значение ..Там сте боси и боси си останахте , че чак ви се ядосвам - КОЛКО боси сте , а не сте младежи ..:)))

  BIG AL
 57. 57 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  До коментар [#55] от "mushashi":

  Е и? Разпадна се, защото си свърши работата, събори БСП от власт, страната се нормализира и дойде време вече за ляво-дясно и СДС не можеше повече да съществува.
  Но ето, че нещата се промениха и пак дойде време за обединение на нормалните хора срещу... както и да е.
  Успеем ли пак да нормализираме страната, пак ще се разпадне

 58. 58 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#34] от "abdelhaqq":

  Е не може леви да цепят дясното. Вярно е само едно от двете. Ако са леви, няма как да цепят дясното.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 59. 59 Профил на Stoyan Stoyanov
  Stoyan Stoyanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#55] от "mushashi":Успеем ли пак да нормализираме страната...
  —цитат от коментар 57 на uq

  А сега кое й е "ненормалното" на страната? Много малко сте чели, другарите. В едно общество за "нормално" се приема това, което МНОЗИНСТВОТО приема за такова! Например, мнозинството не приема убийството за норма на поведение - тоест, за "нормално" и всички убийци се наказват съгласно законите. Мнозинството не приема нудизма за нормален и затова всички ходят облечени, а тези, които си позволят да ходят голи по улиците, се арестуват и глобяват. В този смисъл, да обявяваш някакво незначително малцинство за "нормални", а всички останали - за "ненормални" - говори за много липсващи книжки и неразбиране на елементарни категории в едно общество.

 60. 60 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#57] от "uq":

  Доколкото си спомням от ДСБ на няколко пъти предлагаха коалиция на Да България.И тези предложения бяха отхвърлени.Така че търси вината в тях.

 61. 61 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Днес в България има само една политическа сила, доказала принципност и последователност в отстояването на свободната инициатива, върховенството на закона и справедливото общество.
  Както на всеки е ясно, нарича се Нова Република.

  Гласуването за всеки друг е компромис с истината в името на някакви привилегии. Има и едно изключение - БСП.
  Гласуването за БСП е престъпление.

  Navigare Necesse Est
 62. 62 Профил на Stoyan Stoyanov
  Stoyan Stoyanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Днес в България има само една трайно извънпарламентарна, радикално комунистическа политическа сила, доказала безпринципност и клиентелизъм, както и системни опити за погазване върховенството на закона и незачитане мнението на обществото. Както на всеки е ясно, нарича се Нова Република. Гласуването за всеки друг е проява на здрав разум и грижа за бъдещето на България. Има още едно изключение - БСП. Гласуването за някое от крилата на БКП - Нова република или БСП, е престъпление.
  —цитат от коментар 61 на Schopenberg


  Ето, с тази формулировка съм съгласен на 200 %!

 63. 63 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#62] от "Stoyan Stoyanov":

  Явно конкурсът тече с пълна сила. И герберастките тролове се пънат ли пънат...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 64. 64 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Гледах една извадка от социологическо проучване, според която нито една от тези малки партийки в дясното няма да влезе в парламента, или само една може би. Разпарцалъосването на дясното пространство ще доведе до своя логичен резултат, а именно неучастие в управлението. Не са усвоили урока на хан Кубрат и сега ще си кусат попарата.

 65. 65 Профил на Stoyan Stoyanov
  Stoyan Stoyanov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Явно конкурсът тече с пълна сила.
  —цитат от коментар 63 на Darth Plagueis


  Да. И резултатите му ще са известни в неделя. Сред финалистите няма да видим малкото БКП на Радан Кънев. А това е една от най-добрите новини за България.

 66. 66 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Можеше да се коалирате с Напред България на малък Тошко и да се съберете отрочетата на червената номенклатура

 67. 67 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Стояне , ставаш известен с простотията си и омразата !!!!

 68. 68 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#49] от "mushashi":
  Няма нищо общо с дясна партия, дсб е Командирска партия с болшевишки уклон

 69. 69 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#58] от "cinik":

  съгласен съм, да. не мисля, че "леви" е устоимо. но разцепиха дясното, защото възникнаха като съдебно-негодувателен протест вътре в дясното. на фона на това отказът за коалиция вдясно беше унищожителен и разочароващо. и както досега, ще доведе комунета, русофилчета-турчета и русофилчета-патриотчета на власт. заради комплекса на собственото си величие и елитарност.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 70. 70 Профил на roark
  roark
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Добре де... след толкова много приказки, как ти се разпределял гласа за голяма партия, някой ще обясни ли механизма, по който това се случва.
  Да посочи текст от закона?
  Нещо?

 71. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#66] от "shileto":

  Червените отрочета са вече събрани в ГЕРБ...! Освен, ако не вярваш, че Лиляна Павлова примерно е нещо друго...!

  Бивш tww09306483.
 72. 72 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Много са ми симпатични тези от "Движение Да, България", но както казваше баба ми "Хубост на тиган не се топи", т.е. реална файда няма. Ако гласувам за тях, гласът ми ще бъде преразпределен и ще отиде при друг, който не заслужава моя глас.
  —цитат от коментар 7 на Дедо Либен


  По-добре да "изгубя" гласа си, давайки го за тези, за които смятам, че са най-достойни, вместо да го дам за други, които не приемам за достойни и после да ме е срам от избора ми. Какъв е смисълът да избегнете преразпределянето на гласа си, давайки го директно на тези, които сами смятате, че не го заслужават?... Затова възнамерявам да направя това, което приемам за най-правилно, пък после да става, каквото ще.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 73. 73 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#6] от "smart":


  ...То е като едно конно състезание - никой не залага на най-бавно бягащия кон!...
  —цитат от коментар 6 на smart


  Не, няма нищо общо с конно надбягване и изобщо няма значение, колко е бърз коня Ви. Важно е къде ще Ви отведе.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 74. 74 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Разстроено

  ЗаБг и НРепублика трябваше да са заедно.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 75. 75 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Накрая и Нова Република, и "Да, България" ще имат по 2-2.5% и няма да влязат в парламента. Заедно щяха да имат поне 4% и да влязат при всички случаи.

 76. 76 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Паралелни реалности.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK