Цветанов: БСП създадоха организация за тролове и фалшиви новини, от която все още се възползват

Цветан Цветанов

© Юлия Лазарова

Цветан ЦветановЦветан Цветанов е заместник-председател на ГЕРБ и председател на парламентарната група във втори пореден парламент. Министър на вътрешните работи в първият кабинет на Бойко Борисов.


Господин Цветанов, ГЕРБ вече внесе проект за въвеждане на мажоритарна изборна система. Ще съберете ли необходимите гласове? От ДПС дават сигнали, че биха ви подкрепили, ще приемете ли тяхната подкрепа?


- Доколкото знам, първи изразиха желание да ни подкрепят представителите на "Воля". По-важно е, обаче за пореден път да посоча, че това, което до момента ние направихме, е реално да се съобразим с волята на онези 2.5 млн. български граждани, които гласуваха на референдума и поискаха мажоритарна изборна система. ГЕРБ е партията, която единствена има ясна и последователна позиция по въпроса при това от деня на референдума до днес. Ние последователно демонстрираме зачитане на вота от референдума и лоялност към волята на една немалка част от избирателите. Последователно инициирахме не едно и две публични обсъждания откакто се проведе референдума, но се сблъскахме единствено с партийни спекулации по темата и с евтина пропаганда.
Не живеем със съзнанието, че сме някакви герои. Просто си вършим работата на народни представители, които държат сметка за общественото мнение. Гласът на хората трябва да се чува винаги от народните избраници, а не само тогава, когато на някого му изнася това. Ето защо за нас е важно да отстояваме първоначалната си позиция и да бъдем лоялни към волята на една значителна част от българските избиратели. Втори въпрос е кой ще ни подкрепи. Всеки, който би го направил заради уважение към вота на хората, също заслужава уважение. Не очаквайте от нас да твърдим, че делим политиците, подкрепящи вота на тези 2.5 млн. българи на по-добри и по-лоши. Според нас подкрепящите вота на избирателите просто са народни представители, които си вършат работата. И в тази констатация е добре да не търсите никакъв скрит смисъл.
Разбира се, право на отделните парламентарни групи е да изготвят и да представят съответната си политическата позиция по законопроекта, внесен от ГЕРБ. Важно е, обаче избирателят да знае от какви позиции всяка парламентарна група взема своите решения и с какви аргументи приема или съответно отхвърля публично изказаната воля на 2.5 млн. български избиратели.


Предложихте определянето на границите на тези 240 избирателни района да бъде направено от президента, но той се отказа от тази отговорност тъй като "България е парламентарна република". На кого ще възложите да го направи? Какви гаранции ще има, че ще бъде избегнат т.нар. джеримандъринг или разделянето на районите в полза на определени партии?


- Точно за да няма допускания, че се извършва райониране, което може да "проработи" в полза на определени партии смятаме, че районирането следва да бъде от компетентността и правомощията на президента. Защото по този начин ще успеем да избегнем всякакви политически внушения, като това например, че управляващите или тези, които са формирали парламентарно мнозинство ще районират страната по начин, който би могъл да задоволи нечий политическия интерес. Знаем, че президентът е избран от всички български граждани за държавен глава. Неговата фигура би следвало да бъде равноотдалечена и от изпълнителната, и от законодателната власт, и от тази гледна точка именно неговото ангажиране с районирането би било разумното решение за да се избегнат всякакви възможни политически спекулации.


Възможно ли по време на дебатите да се стигне до някаква смесена система, защото вашите коалиционни партньори "Обединени патриоти", а и БСП, са за такава?


- През 2016-та година ние предложихме да се разглежда възможността да бъде внесено предложение за смесена система. Тъй като по това време никой не знаеше, че от референдума ще има този резултат, всяка една от политическите формации не подкрепи предложението. Тук е мястото отново да напомня - ние никога не сме били привърженици на чистата мажоритарна система. Винаги сме смятали, че смесената или пропорционална с въвеждането на съответната преференция е по-работещият вариант. След последните парламентарни избори отново се видя как прагът на преференцията даде възможност на част от кандидатите за народни представители при една добре структурирана кампания да изместят други кандидати от челните им позиции при първоначалното подреждане на листите.


Никой не си направи труда да проведе кампания, с която да разясни, какви са последствията от въвеждането на мажоритарна система. Дори не бяха малко политиците, които видяха в референдума повод за поредното политическо заиграване. Атаките бяха ориентирани към ГЕРБ в контекста на президентските избори. Вие знаете, че дори кандидатът за президент Румен Радев демонстрираше позитивно отношение към референдума. Останалите политически сили, дори БСП, също демонстрираха мълчалива подкрепа.


Когато обаче се видя, че 2.5 млн. са гласували по определен начин и когато стане ясно, че едва 12-13 000 гласа не достигат за да стане задължително решението за българския парламент, ние преценихме, че няма как да не вземем страна. Всичко друго би било опит за неглижиране на волята на хората. Постъпихме принципно и отстояваме и до момента позиция, която не ни е най-изгодната. За пореден път се налага да припомня, че има ситуации в които политическата изгода отстъпва път на политическия морал.


Резултатите не задължават парламента да вземе положително решение, вие казвате, че в ГЕРБ не харесвате чистия мажоритарен модел...


- Както знаете и за електронното гласуване имаше референдум. Той събра подкрепата на 1.8 млн. Тогава се съобразихме и никой не коментираше защо го правим. Сега, обаче има спекулации, че мажоритарното гласуване обслужва единствено най-големите партии и на практика ще "занули" малките.


Нека да дам пример– през 2005 г., когато г-н Борисов се яви на един частичен избор ние нямахме партия, нито някаква предварителна подготовка. Направихме инициативен комитет, проведохме множество срещи и Борисов каза: "Искаме да направим София европейска столица. Ще ни дадете ли подкрепата си за да развием града?" Получихме подкрепа и нашият кандидат победи на балотажа основния си политически опонент от най-голямата по това време партия– БСП.
Какво чак толкова лошо има в мажоритарното представителство на депутатите в българския парламент? Мисля, че мажоритарният вот би могъл да доведе до много по- голяма ангажираност на съответните народни представители. От това парламентът само би спечелил. Защото досега немалко депутати след като са били избирани, бързо са забравяли за районите, които са им делегирали правото да ги представляват.


Какво ще им попречи на мажоритарно избраните да забравят пак?


- О, много различна ще бъде ситуацията при мажоритарния вот. Ако някой забрави кой го е изпратил в парламента, то на следващите избори ще се знае, че този кандидат няма как повече да бъде избран. И партиите, и хората ще бъдат абсолютно наясно от какви политици има нужда.
В ГЕРБ ежедневните срещи с хората се тълкуват като приятната страна на политическата работа. Умората от подобна комуникация е много голяма, но в същото време е съпътствана от удовлетворение. Дано не прозвучи като самохвалство, но съм доволен, че вече намерих време да подготвя графика на приемните си дни в избирателния ми район, въпреки националните ми ангажименти, които постоянно ме изпращат в различни региони на страната.


Това, че Патриотите са против би ли разклатило коалицията?


- Опитахме се да положим основите на една здрава и искрена комуникация между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Вече имаме натрупан опит от съвместната ни работа в 43-тия парламент. Тогава Патриотите подкрепяха коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторски блок. Резултатите от тазгодишните парламентарни избори от края на март дадоха възможност да общуваме открито и да направим коалиционно споразумение за вземането на политическите решения, в което да може да може да бъде записан персонален състав на Министерски съвет. Смятам, че сме успели нееднократно да си изясним и позициите относно референдума, при това още преди да подпишем коалиционното си споразумение. Това не е препъникамък пред бъдещето управление. Силата ни в политическото общуване с патриотите е, че уважаваме различията си и търсим взаимноприемливи решения по въпросите, които изискват полезни политически ходове.


Скандалите около квалифицираните като "фашистки" изказвания на представители на Патриотите не са ли заплаха за това правителство? Не уронват ли престижа в Европа? Има реакции на ПЕС...


- Разбира се, че политическите ни опоненти няма да пропуснат възможността да се възползват от всяка грешка. Преди малко ми казаха (интервюто е взето в четвъртък б.а.), че Валери Симеонов се е извинил за изказването си, което е било провокирано емоционално. Понякога се случва той да реагира и по-спонтанно. Това не означава, че когато допусналият някаква грешка се извини публично, ние трябва да подхождаме със снизхождение. Извинението трябва да бъде оценявано по достойнство. Всеки един от нас знае какъв ангажимент и каква отговорност е поел. Нищо, че ПЕС е с лидер Сергей Станишев, който пък счита за съвсем нормално да реагира по начин, по който да създава допълнително напрежение. Аз съм убеден, че към настоящия момент коалицията ни е жизнена и стабилна. Много е важно нашите коалиционни партньори да се ограничават в поведението си.


Цветан Цветанов

© Юлия Лазарова

Цветан Цветанов


Част от предизборната ви програма е съдебната реформа. Част от провалената съдебна реформа в предишния парламент беше "историческия компромис" и промяната на начина по който се избират членовете на Висшия съдебен съвет. Това сега предстои пред парламента, кога ще бъдат написани правилата за избора и кога ще е той?


- Не споделям определение като "провалена съдебна реформа", за какво става дума? Постигнахме квалифицирано мнозинство при приемане на стратегията за предстоящата съдебна реформа. Тя беше одобрена през януари 2015 г. от представители на всички парламентарни групи, което беше ясен знак за стремеж към продължаване на реформата и към изпълняване на препоръките на Европейската комисия. През есента на 2015 г. приехме конституционни промени, които в началото на коалиционното споразумение между Реформаторски блок и ГЕРБ изглеждаха трудно постижими. Постигнахме квалифицирано мнозинство, което направи възможни промените, които рефлектират върху бъдещия избор за Висш съдебен съвет, който предстои. Нашата цел беше да има колкото е възможно повече прозрачност. Знаете, че в момента всеки един от представителите на съдебната власт ще може да направи своя пряк избор. Това е гарантирано с конституционните промени и промените в Закона за съдебната власт.


И още нещо много важно - разделихме Висшия съдебен съвет на две колегии. Прокурорите да назначават прокурорите, съдиите да назначават съдиите. Тук обаче има един постоянен генериращ напрежение фактор в съдебната система, един челен сблъсък между главния прокурор и председателя на Върховния касационен съд. Аз смятам, че това е междуличностен конфликт, поне таков е усещането в обществото, а иначе и двамата са избрани от този Висш съдебен съвет. Ако приемем, че единият избор е бил добър, а другият е лош, все пак изборът е направен от Висшия съдебен съвет, който действа към настоящия момент. Не смятам, че трябва непрестанно да се замеряме с упреци, а просто трябва да създадем добрите правила, които да гарантират, че повече няма да имаме претенции към Висшия съдебен съвет. Затова прекият избор е изключително важен. Това, което ние ще направим, е да стартираме процедура в края на май - началото на юни. Защото изборът на Висш съдебен съвет трябва да приключи в началото на септември, един месец преди встъпването в длъжност на новия Висш съдебен съвет. Аз съм убеден, че ще можем да изберем парламентарната квота от 11 представители на Висшия съдебен съвет и вярвам, че ще се постараем това да бъде публично и максимално достъпно до интересуващите се от всяко едно от изслушванията. Убеден съм също така, че и с представителите на опозицията, и с управляващото мнозинство, ще трябва да дадем всичко от себе си, за да избегнем евентуалните конфликти, които биха могли да възникнат в началото или през мандата на новия съдебен съвет.


Изисква се 3/4 мнозинство?


- Точно така. Изисква се квалифицирано мнозинство и в това е гаранцията, че управляващото мнозинство ще търси диалог за избиране на парламентарната квота с останалите представени в парламента групи.


Членовете на ВСС, които се избират от парламента, са 11, може да се парцелира...


- Знаете, че главният съдебен инспектор беше избран от 43-тия парламент. В 41-ия и в 42-рия нямаше как да се формира квалифицирано мнозинство за да бъде избран главен съдебен инспектор и мисля, че 43-тият парламент трябва да бъде поздравен, защото успя да се справи с доста работа, която беше се натрупала във времето поради липсата на политическа воля за диалог.


- Да се върнем на отминалите избори. В интервю за "Дневник" в края на миналата година казахте, че за президентските избори сте разкрили мрежа от сайтове за фалшиви новини, които са работили в полза на кандидата на БСП. Имаше ли ги по време на парламентарните избори? Как им противостояхте? Използвахте ли платени тролове, фирми?


- Анализът, който направихме за кампанията за президентските избори, изцяло се потвърди от мониторинга ни по време на подготовката за парламентарните избори. БСП определено се отличиха с това, че в рамките на една година успяха да създадат добра организация - както за тролове, така и за създаването на фалшиви новини, от които те да се възползват за да печелят политически дивиденти. Президентските избори бяха пикът на подобна стратегия. Мога да ви покажа графики, от които личи, че пикът на фалшивите новини и на всичко, което целеше да дискредитира ГЕРБ и кандидата на ГЕРБ, да се създаде анти НАТО, анти Европейски съюз риторика, анти гражданско общество бе по времето на клетвата на президента Радев.


Това, което продължава да буди тревога, е, че БСП продължава да изпълнява стратегията си в тази насока. Ние се постарахме да противодействаме в изборната кампания, опитахме се да стигнем до колкото се може повече читатели и зрители. За това решихме, че трябва да направим договори със съответните медии за да можем да бъдат отразявани обективно мероприятията и срещите, които правихме от партия ГЕРБ, както и акцентите ни от управленската програма.


Част от тези "хибридни новини" бяха...


- Ще ви дам само един пример. Спомнете си, че когато беше клетвата на президента Радев, в същата седмица усилено се говореше, че в България се подготвя Майдан, подобно на Украйна.


Това излезе от сайта на РИСИ, института с бивш шеф Решетников...


- Точно така, но първоизточникът е един сръбски сайт на 16-17 януари. На 18-ти го пое РИА "Новости", там вече стана пикова новина. От там почти всички български медии препечатаха информацията и ето ви една фалшива новина.


Добре. А можем ли да говорим за намеса на Русия, става въпрос за ретранслиране от държавни руски медии, както се говори и за САЩ и Франция?


- Могат да се направят някои изводи, но аз не бих могъл да твърдя със сигурност. Казах каква е фактологията, а всеки би могъл да има своите предположения и обяснения. Нека обърнем погледа си към важни и знакови събития - изборите в Холандия и сегашните във Франция. Французите дадоха много ясен знак, че всички ние европейските граждани искаме да имаме силна и обединена Европа. Убеден съм, че и на изборите в Германия, ако не бъде направена една хибридна атака за дискредитиране на управлението на канцлера Меркел, нещата ще бъдат нормални. Така, държавите в Европейския съюз ще се окажат по-силни и заедно ще могат да посрещнат новите предизвикателства.


Вашите коалиционни партньори имаха доста антиевропейски изказвания в определни моменти. Тях как бихте ги квалифицирали?


- Подписахме управленска програма с официално одобрени общи акценти. Коалиционното ни споразумение е показателно за намеренията ни и във външнополитически план. Там много ясно е записано в преамбюла каква е нашата ориентация - евроатлантическа ориентация и какъв е нашият стремеж- към силен Европейски съюз и силен НАТО.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Сега във форума предстои да видим шоу спектакъла "Фондацията, срещу Цветанов".

 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Айде като са такива големи тролове, да извадят моя снимка с вдигната ръка пред някоя "Пантера". Давам им carte blanche.

  :)

  Да не ни ръка вдигало, не би чудо видяло.

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 168 Неутрално

  А не... Цветанов вече е от нашите...
  До коментар [#1] от "atmanpg":

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 4. 4 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 377 Неутрално

  При най-явното Руско присъствие в Източна Европа се очакваше и най-бруталните опити за намеса в изборите , но Нинова беше куцият кон на Русия за България , а иначе и без фалшиви новини у нас е пълно с ватенки без мозък които ги тегли към Гасударя

 5. 5 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  "Цветанов: БСП създадоха организация за тролове и фалшиви новини, от която все още се възползват"

  От години чета по форумите и моите впечатления са същите. По едно време и Цветан Василев беше активирал тролове.

 6. 6 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  "Цветанов: БСП създадоха организация за тролове и фалшиви новини, от която все още се възползват"

  От години чета по форумите и моите впечатления са същите. По едно време и Цветан Василев беше активирал тролове.

 7. 7 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Търпеливо прочетох цялото интервю. Защо ли?

 8. 8 Профил на hamiltonf1
  hamiltonf1
  Рейтинг: 3758 Неутрално
 9. 9 Профил на ka2
  ka2
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Дълго и скучно. Точно като Цецерон.

 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7742 Неутрално

  То и ГЕРБ не са без тролове.

 11. 11 Профил на hamiltonf1
  hamiltonf1
  Рейтинг: 3758 Неутрално

  А има един червен трол- Адриан Димитров (основно във Ф), когото по брой коментари няма кой да надмине:
  от 21.03. до 28.03. - 7926 коментара, с абсолютен дневен рекорд от 1577 коментара!? Повече от 1 коментар в минута!?
  Интересно, Дневник кога ще се присъедини в тази кампания против тролове в сайтовете? Набързо се сещам за поне десетина профила с проруска и антируска, с проамериканска и антиамериканска насоченост?

 12. 12 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Примерът на Цветанов, че ГЕРБ е победил на мажоритарин избори е безкрайно циничен. ГЕРБ е проект на диригентите на прехода, които замениха Димеон с Бойко. Затова Бойко имаше колкото си иска телевизионно време и внимание. Ще се съгласи ли ГЕРБ да приеме идиотското предложение на чалгаджиите само с едно условие: опозиционните партии да имат цялото рекламно време. Нали управляващите се рекламират чрез управлението си! .:)

 13. 13 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 710 Весело

  Че самата редакционна политика и администриране на сайтовете на повечето от медиите (включая "Думник") е тролска. Нима тук не се навъртат 75% (вече. Преди публиката беше доста читава, но с този смотан и неработещ дизайн и редица други "екстри"... "Думник" потъва стабилно.) полудебилни фанатици, които си позволяват гнусни обиди, просташко държание и злобни коментари?!? Само под тази статия ще се излеят поне 3 тона фатмашки секрети. Старт, Мурджовци!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 14. 14 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 672 Любопитно

  "Цветанов: БСП създадоха организация за тролове"
  Е, от цял чаршаф интервю, това ли е "новината"?

  over the under
 15. 15 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Журналистът за никакив други реформи, освен съдебната не е задал въпрос. Цецка и другата жена с очилата, дето сега я курдисаха за външен, казаха, че съдебната реформа е приключила, така че от това "програмно интервю" става ясно, че никакви рефрми няма да има. Боци & Наци ще крепят стабилността следващите 4 години.

  over the under
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Да се внушава :" Цветанов е престъпник"!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 19. 20 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1389 Весело

  При най-явното Руско присъствие в Източна Европа се очакваше и най-бруталните опити за намеса в изборите , но Нинова беше куцият кон на Русия за България , а иначе и без фалшиви новини у нас е пълно с ватенки без мозък които ги тегли към Гасударя
  —цитат от коментар 4 на Bojidar Vasilev


  Те, там е проблемът ,драгий ми Смехурко :)
  Демек , проблемът е ,че НЯМА руско присъствие в България , а американско такова ...На първо място ,във военно отношение /Справка : американските бази/ ...Забележи , НЕ НАТОв-ски , а ТОЧНО американски....
  Ние - българите сме си русофили ...ФАКТ! ....Така е било , така и ще бъде ! Свиквай ,или се пръждосай /ти и единият файтон русофобченца/ някъде ,дето ти търпят възгледите ...Тука е БЪЛГАРИЯ ...ОК? :)

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 20. 21 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1389 Любопитно  Да се внушава :" Цветанов е престъпник"!!
  —цитат от коментар 18 на oporna_to4ka


  Ъ?!?!

  Че ,НЕ Е ЛИ?!!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 21. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 7039 Неутрално

  БСП са си ОПГ и подривната дейност им е в гените. Те не могат друго яче.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 22. 23 Профил на За европейските граждани ГЕРБ=БСП
  За европейските граждани ГЕРБ=БСП
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Право е "лицето" Цветанов!
  Ама да не ги жалим ГЕРБавите.
  Понеже те пък си отгледаха кафявите "медии" дето са "на Пеефски" и честно казано никакви тролове не могат да достигнат дебита от храчки и фркалии на последните.

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 23. 24 Профил на За европейските граждани ГЕРБ=БСП
  За европейските граждани ГЕРБ=БСП
  Рейтинг: 538 Весело

  Да се внушава :" Цветанов е престъпник"!!
  —цитат от коментар 18 на oporna_to4ka


  Да се внишава " Цветанов е чудотворец"
  С пенЦията на тъщата купил 6 апартамента.
  О, чудоо!
  С 300 лева месечно - 6 апартамента!!

  Ура и да живей!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 24. 25 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9095 Неутрално

  Цветанов, оценката за Вашата "велика" работа по съдебната реформа ежегодно я дава ЕК и тя е "провал" на брюкселски диалект.
  Очаквайте проедния плесник с отделянето на Румъния от България...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 26 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  Троловете бяха специалитет и на сините комунета, Прошко доста развързваше кесията

 26. 27 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2693 Весело

  Цитат:"
  Цветанов: БСП създадоха организация за тролове и фалшиви новини, от която все още се възползват"

  Интересно акцентиране върху, темата, въпроса, изведен в заглавието!
  По-голямата част от интервюто е съсредоточена върху референдума и взаимодействието с Патриотите. Но, защо ли, жърналистическия акцент е върху клонинга на ГЕРБ, и по-точно, върху организацията на тролското им воинство?! Много бързо, съмнително бързо, се забрави, обявената "мобилизация" на всички "активисти" в медийното пространство, след загубата на "неизвестния" кандидат за Президент на ГЕРБ! Забрави се всъщност, че това е война между ОПГ на клонираните наследници на БКП и слугинажа им, изживели "достойно катарзисът" си достойно, под ръководството на "бившите" ДС-функционери и настоящи управляващи в "сянка"!Тъжното е, че полезни идиоти развяват, "мъдрите" мисли, на Шамана на ГЕРБ, като "праните гащи" на Вожда!
  А "нетроловете" от същата ОПГ, вече припознаха ОП за "свои"! Каракачански "неволи"!

 27. 28 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf1":

  Прогерберастка също!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 28. 29 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Ако е до "хибридни новини" БайХу е не надминат! То не бе темата Румъния,то не бе КТБ,то не бе АЕЦ...то не бе газопровод.
  Цвъкиииии, добре,че твоите овчи тролове са тук!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 29. 30 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#20] от "onemanband":

  На какви наркотици си бе ? Разходи се по моловете , излез на улицата и виж колко русофили има , русофилите са тук -пред екрана озлобени от липсата на внимание и реализация в едно общество което избутва все повече яловата ти Русия от живота заедно с такива дефектни бройки като тебе .

 30. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  Факт е, че БСП създадоха троловете и фалшивите новини, но това беше още в 2007-2008ма. От тогава, Герб ги превзеха чудесно и използват тази огромна машина - цялата групировка на Пеевски, съставляваща почти всичко печатно, и огромна част от сайтовете реално обслужва само тях.

  Цвъки правилно ни казва кога са моментите, в които фалшивите новини са се увеличавали, но пропуска да спомене, че точно в тия моменти подкрепата за Герб се е увеличила, явно разчита, че сме тъпи като него и не можем да свържем събитията.

  И не на последно място - силно впечатление прави, как Цвинокио брани Русия и избягва да каже каквото и да било по темата.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  До коментар [#26] от "трън в петата върнете стария дневник":

  Разбира се, типичните тролове - герберасти използват лъжата като основно средство. Троловете сред сините са еднократно изключение. Докато герберастията даже ползва държавни пари за да троли.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 33 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Не знам за червената ръка на БКП, но в тоя форум има поне 3 трола на синята ръка на БКП (герп).

 33. 34 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1389 Весело

  До коментар [#20] от "onemanband":На какви наркотици си бе ? Разходи се по моловете , излез на улицата и виж колко русофили има ....
  —цитат от коментар 30 на Bojidar Vasilev

  Поне 85-90 процента от Българите сме такиева ...Вие пък ,от своя страна сте ...Ами един файтон форумни писачи у ''Иконмедия'' ...Толкоз! :) Не вярваш?

  Ти пък, си направи труда да излезеш за момент от моловете ,а още по-добре и малко по-настрани от жълтите павенца ...Даже ,не непременно извън Совето ...Поразгледай ИСТИНСКАТА България ,и поразпитай ИСТИНСКИТЕ българи ...Ше видиш ,кое -как е :)

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 34. 35 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#7] от "Един препатил":Tърпеливо прочетох цялото интервю. Защо ли?
  ....>> Надеждата крепи човека.:)

 35. 36 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#27] от "batzdravo":Интересно акцентиране върху, темата, въпроса, изведен в заглавието!По-голямата част от интервюто е съсредоточена върху референдума и взаимодействието с Патриотите
  ... И на мен това ми направи впечатление, ама като че ли такъв е стилът на медията напоследък...Т(и)ролски.:)

 36. 37 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2693 Весело

  До коментар [#36] от "тулса":

  И стилът им, и стайлингът им са все дело на "професионалисти" и има "видими резултати"!😇

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 39. 40 Профил на tonywalker
  tonywalker
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Цеци е ъникален интелект. БХой е още по-. В крайна сметка това как изглежда държавата ни е отражение на това какво е общественто съзнанние. Въпрос към Цецо: От кого е освободена България? Отговор: От турските представители!!!

 40. 41 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1454 Любопитно

  Хахахахаххаа
  Това го казва Цецо Организатора на тролове

 41. 42 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1454 Весело

  Не знам за червената ръка на БКП, но в тоя форум има поне 3 трола на синята ръка на БКП (герп).
  —цитат от коментар 33 на m_todorov


  А поне 3 - минимум 20 са

 42. 43 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Ако е до "хибридни новини" БайХу е не надминат! То не бе темата Румъния,то не бе КТБ,то не бе АЕЦ...то не бе газопровод. Цвъкиииии, добре,че твоите овчи тролове са тук!
  —цитат от коментар 29 на Без коз

  До коментар [#29] от "Без коз":

  Темата Румъния и медиите като тролове:

  Три линка, които рамкират темата:
  https://www.24chasa.bg/novini/article/5581647
  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ognyan-minchev-turtsiya-ima-ambitsii-za-hegemoniya-varhu-nashiya-region-rusiya-na-kvadrat-75799
  http://clubz.bg/41060-atlantizmyt_na_borisov_ %E2%80%93_tynyk_che_chak_prozrachen

  Един мой коментар:
  "Историята на един комплот: "България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия." /15.06.2016 22:00 24 часа/ Запомнете Украйна. Тя не е член на НАТО и е в студен военен конфликт с Русия. Военна активност с Украйна не може да бъде активност на НАТО и е вземане на страна в конфликта Украйна-Русия - позицията е на О.Минчев от втория линк. На следващия ден сутринта журналисти нападат ББ за разяснения. ББ говори точно срещу идеята за общи военни активности с Украйна. НО ТОВА ГО НЯМА ЯВНО ЗАПИСАНО в медийните публикации: "Борисов: Искам в Черно море платноходи и яхти, а не фрегати" /16.06.2016 11:06 24 часа/, "Борисов, Турция, Русия и една флотилия в Черно море (ПЪЛЕН ТЕКСТ)". Медийният балон е раздут, провокацията Украйна изчезва от писаниците. Чак след това Плевнелиев, Борисов и Ненчев дават обща пресконференция, а журналистите допълнително надуват балона за отношението на ББ към, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, НАТО, а не към военно сътрудничество с Украйна. В този си вид медийната партенка емигрира зад граница: "Bulgaria says will not join any NATO Black Sea fleet after Russian warning" /Thu Jun 16, 2016 9:15am, Reuters/. А след това ни я внасят като истина от първа инстанция: "Ройтерс: България се поддаде на руския натиск" /17 юни 2016 в 15:40, Офнюз/ - "Като поддаване на руския натиск определя Ройтерс думите на министър-председателя Бойко Борисов, че България не трябва да се присъединява към военна флотилия в Черно море заедно с Румъния и Турция." - Обърнете внимание отново на ОТСЪСТВИЕТО НА Украйна!

 43. 44 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#30] от "Bojidar Vasilev":
  До коментар [#31] от "Darth Plagueis":

  Русилофило-фобството слага в един кюп Горбачов и Путин, които са във "война" за/против демокрацията в самата Русия. Затова такова делене не върши работа. Погледнете изследването, поръчано от РИСИ. Дори те признават, че у нас около 40% отказват да се определят в тези термини. И това е мнозинството. Придърпването на тези хора в посока на крайностите само по себе си е хибридно действие в услуга на путинките.

  ПУТИНКИТЕ...

 44. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 46 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3645 Весело

  До коментар [#42] от "stenli1":

  Тези дни форумец, върл защитник на ГЕРБ, нарече "тъпня" припомнянето ми за коментарите на един техен платен драскач преди време. И не е само той, разбира се. Просто им е изгодно да си формулират "алтернативни факти". Което не променя истината за жалките им постъпки.
  https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Hvanaha-v-izdanka-platen-pisach-po-forumi_151546.html?allr=true&order=ASC

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 46. 47 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  До коментар [#32] от "Darth Plagueis":
  Изключение, ама не. Ти си най активния и любим служител на Прошко

 47. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4395 Неутрално

  Специално за БСП съм сигурен че имат партийно-организирано тролене по интернет.
  Това най-вероятно е бил първия съвет от института на Решетников.
  Колкото до ГЕРБ те също имат бригади, които са създадени по планове копирани от червените!
  После елате и убеждавайте обикновените хора, че Русия не води хибридна война срещу ЕС и особено тук в България.

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts. - Winston Churchill
 48. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4395 Любопитно

  ......"България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия."...
  —цитат от коментар 43 на plebs


  Какво лошо виждаш в това?

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts. - Winston Churchill
 49. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4395 Весело

  ...Ти пък, си направи труда да излезеш за момент от моловете ,а още по-добре и малко по-настрани от жълтите павенца ...Даже ,не непременно извън Совето ...Поразгледай ИСТИНСКАТА България ,и поразпитай ИСТИНСКИТЕ българи ...Ше видиш ,кое -как е :)..
  —цитат от коментар 34 на onemanband


  Че то цяла България се премести у..."Совето" бе!

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts. - Winston Churchill
 50. 51 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Къса ни е паметта за троленето и фалшивите новини. Просто си спомнете лицето Константин Мишев - личният трол на Филип Димитров: информация, дезинформация, контрадезинформация. И така вече близо 30 години. А Цветанов е верен войник на Партията. И изявен гнусен клеветник и трол.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах